Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ευρώπη από τον 4ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ - Mέρος 2o

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012


Αιτίες μετάβασης από την Ευρώπη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη των βαρβαρικών βασιλείων



1.Σημάδια παρακμής και αποσύνθεσης που υπονόμευσαν την ενότητα του Ρωμαϊκού κράτους, διακρίνονται ήδη από τον 3ο αιώνα. Οι εμφύλιες συγκρούσεις για την διεκδίκηση του αυτοκρατορικού θρόνου, η μείωση των εσόδων από την φορολογία, η διαφθορά των αξιωματούχων και η αδυναμία κάλυψης των στρατιωτικών αναγκών από Ρωμαίους πολίτες, είχε σαν αποτέλεσμα  την συμμετοχή «βαρβάρων» στο στράτευμα οι οποίοι υπέσκαψαν ανεπανόρθωτα την ενότητα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.[1] Λόγω στρατιωτικής αδυναμίας της Ρώμης, στρατεύματα εισβολέων, αναγνωρίζονταν ως φοιδεράτοι και εγκαθίσταντο μόνιμα και με προνόμια στην Ρωμαϊκή επικράτεια.
2.Η αδιάκοπη μετακίνηση λαών της Ασίας προς την Ευρώπη, προκαλούσε αλυσιδωτές μετακινήσεις άλλων φύλλων και ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Οι συνήθεις και μικρής κλίμακας μεταναστεύσεις έπαιρναν μαζική μορφή σε περιόδους πείνας ή σε ληστρικές επιδρομές νομάδων Ασιατών.[2] Είναι χαρακτηριστικό ότι η εμφάνιση των Ούννων στην Ευρώπη, προκάλεσε αλυσιδωτές  μετακινήσεις γερμανικών λαών, που τελικά επέφεραν την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
3.Η διάδοση της χριστιανικής θρησκείας στον Γερμανικό κόσμο, ο οποίος με εξαίρεση ίσως τους Φράγκους, ασπάστηκε τον αρειανισμό. Υπεύθυνος της εξάπλωσης, της παραλλαγής αυτής του Χριστιανισμού στα Γερμανικά φύλλα ήτανε ο Ουλφίλας, αρειανός ιεραπόστολος που  εκχριστιάνισε τους Γότθους στα μέσα του 4ου αιώνα.[3]
4.Η βαθμιαία και συνεχώς αυξανόμενη απομάκρυνση του Ανατολικού μισού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το ρωμαϊκό παρελθόν, η επικράτηση σ’ αυτό της Ελληνικής γλώσσας, η επαφή του με την Ανατολή και η επικράτηση του χριστιανισμού στην επικράτεια του, προκάλεσαν την εξέλιξη του σε μια διαφορετική από την Δύση πολιτική και πολιτισμική οντότητα. Η στρατηγική του θέση, η ανεπτυγμένη του οικονομία, η κοινωνική και η πολιτική του οργάνωση και το πλήθος τον εγγράμματων ανθρώπων βόηθησε το Βυζάντιο να επιβιώσει για άλλα χίλια χρόνια μετά την πτώση της Ρώμης.[4]
5.Η επιλογή που έκαναν οι δύο κύριες ομάδες της λατινικής δύσης, η καθολική εκκλησία και οι αριστοκράτες συγκλητικοί, να διαχωρίσουν τις τύχες και το μέλλον τους από την Αυτοκρατορική Ρώμη υπέσκαψαν ανεπανόρθωτα το κύρος της Ρωμαϊκής διοίκησης και του Ρωμαϊκού στρατού.[5]
Το πρώτο μέρος εδώ:http://kanapedatos.blogspot.com/2012/05/4-7-m-1o.html
Το τρίτο μέρος εδώ:http://kanapedatos.blogspot.com/2012/05/4-7-m-3o.html
Το τέταρτο μέρος εδώ:http://kanapedatos.blogspot.com/2012/05/4-7-m-4o.html

[1] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 25
[2] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 26
[3] David Nicholas, ό.π., σελ. 31
[4] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 41
[5] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 25



O αρχαίος μαίανδρος και η σβάστικα.Αλήθειες,ψέμματα και εκμετάλλευση



Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας στον κόσμο. Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει...

συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα και βρίσκεται στην νοτιο δυτική Τουρκία, στην αρχαία Καρία της Μικράς Ασίας.


Ο αγκυλωτός σταυρός είναι συχνό μοτίβο σχεδίου στην σύγχρονη αρχιτεκτονική και σε έργα τέχνης στην Ινδία καθώς επίσης και στην αρχαία δυτική αρχιτεκτονική, αφού τον συναντάμε συχνά σε μωσαικά, ανάγλυφα, και άλλα έργα τέχνης σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και τα σχέδια ιματισμού είναι συχνά διακοσμημένα με το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του αγκυλωτού σταυρού συχνά συνδυασμένο και με μαιάνδρους.

Τα σχετικά σύμβολα στην κλασσική δυτική αρχιτεκτονική περιλαμβάνουν το σταυρό, το τρίποδο, ή το τρισκελές και την στρογγυλεμένη σβάστικα.
Το σύμβολο αγκυλωτών σταυρών βρέθηκε σε πολλά από τα ερείπια της αρχαίας Τροίας και σε μερικά από τα μωσαϊκά στην Πομπηία. Στην αρχαία Ελληνική τέχνη και την αρχιτεκτονική, καθώς και στην Ρομανική και Γοτθική τέχνη της δύσης, οι απομονωμένοι αγκυλωτοί σταυροί είναι σχετικά σπάνιοι, και ο αγκυλωτός σταυρός βρίσκεται συχνότερα ως επαναλαμβανόμενο στοιχείο σε μωσαϊκά και σε πεζούλια.

Ο αγκυλωτός σταυρός αντιπροσώπευσε συχνά τη διαρκή κίνηση, που απεικονίζει το σχέδιο ενός περιστρεφόμενου ανεμόμυλου ή νερόμυλου.
Μπορντούρες με συνδεδεμένους αγκυλωτούς σταυρούς ήταν ένα συνηθισμένο αρχιτεκτονικό μοτίβο στην αρχαια Ρώμη και συναντάται ακόμα και σε πιο πρόσφατα κτήρια ως νεοκλασικό στοιχείο. Σύνορα αγκυλωτών σταυρών είναι μια μορφή μαιάνδροι. Αγκυλωτοί σταυροί έχουν βρεθεί επίσης στην αγγειοπλαστική σε αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του αρχαίου Kush.

Μυθολογία – Η χειρώνειος ή μαιάνδριος λαβή

Ο βασιλιάς Πηλέας, ένας θνητός, νίκησε και παντρεύτηκε την θεά. Θέτιδα. Η προφητεία του Προμηθέα την ανάγκαζε να παντρευτεί θνητό, ώστε να μη γεννηθεί αυτός που θα ανέτρεπε τον παντοδύναμο Δία. Όταν ένα βράδυ ο Πηλέας είδε την θεά να χορεύει την ερωτεύτηκε, αλλά πως μπορούσε αυτός θνητός ν’ αποκτήσει τη Θέτιδα που ήταν μια θεά; Ρώτησε τον σοφότατο Χείρωνα που κατοικούσε ψηλά στο Πήλιο. «Εκείνος τον ορμήνεψε στο ίδιο μέρος σαν τη δει, τη νύχτα να χορεύει, να την αρπάξει όσο γίνεται σφιχτά στην αγκαλιά του». Να μην αφήνει τη λαβή όσο εκείνη κι αν άλλαζε μορφές: «κι ας γίνει φίδι, λιοντάρι ή φωτιά, νερό για να ξεφύγει». Ο Πηλέας στο πάθος του για τη θεά ξεπέρασε και νίκησε καρτερικά όλες τις θυμωμένες μεταμορφώσεις της, κρατώντας την με μια λαβή σφιχτά στην αγκαλιά του.
Ο Πηλέας νικά την πεντάμορφη θεά χρησιμοποιώντας τη “Χειρώνιο λαβή”, τον μαίανδρο, το διάσημο αρχαιοελληνικό σύμβολο.
Η χειρώνειος λαβή έμεινε στην ιστορία και χρησιμοποιείται ακόμα στο άθλημα της πάλης για να δέσει ο ένας αντίπαλος τον άλλο.


Ο Αγκυλωτός σταυρός
Ο αγκυλωτός σταυρός, σβάστικα, ή μάλλον ο τετρα-αγκυλωτός σταυρός, είναι ένα αρχαίο σύμβολο. Ο αγκυλωτός σταυρός, προέρχεται από το γεγονός ότι αποτελείται από τέσσερα ελληνικά γάμμα (Γ) - γράμματα. Αρχαίες Ελληνίδες ιέρειες έκαναν τατουάζ το σύμβολο, μαζί με το τετρασκέλιον (από τα τέσσερα σκέλη που απεικονίζει), στους οργανισμούς τους. Αρχαία ελληνικά αρχιτεκτονικά σχέδια είναι κορεσμένα με τη διασύνδεση τους ως σύμβολο. Επίσης είχε χρησιμοποιηθεί και από διάφορους εγγενείς αμερικανικούς πολιτισμούς.
Στο δυτικό κόσμο, το σύμβολο γνώρισε μια αναβίωση μετά από τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Σλήμαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε το σύμβολο στην περιοχή της αρχαίας Τροίας και το συνέδεσε με τις αρχαίες μεταναστεύσεις των Πρωτο-Ινδο-Ευρωπαίων. Τον συνέδεσε με τις παρόμοιες μορφές που βρέθηκαν στα αρχαία δοχεία στη Γερμανία, και θεωρητικολόγησε ότι ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα "σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο των μακρινών προγόνων μας", και ότι συνδέει τους Γερμανικούς, Ελληνικούς και Ινδο-Ιρανούς πολιτισμούς.Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως παγκοσμίως και θεωρήθηκε ως σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας.
Η εργασία του Σλήμαν συνδυάστηκε με volkisch-κινήματα, για τους οποίους ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα σύμβολο της "άριας" ταυτότητας.
Μετά από την υιοθέτησή του από τους ναζί του Χίτλερ, ο αγκυλωτός σταυρός έχει συνδεθεί με το φασισμό, το ρατσισμό, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και το ολοκαύτωμα.

Ο αγκυλωτός σταυρός παραμένει μέχρι σήμερα ένα κύριο σύμβολο των νεοναζί, και χρησιμοποιείται τακτικά από τις ομάδες ενεργών στελεχών για να δηλώσουν την ναζιστική συμπεριφορά των οργανώσεων και των ατόμων τους.

Δηλώνει ότι στα 40 είναι πιο «καυτή» από ότι στα 20!



Είναι πανέμορφη,επιτυχημένη ενώ το καλογυμνασμένο κορμί της δεν περνάει απαρατήρητο...


Τώρα η 40χρονη ηθοποιός δηλώνει περήφανη για τα οπίσθιά της τονίζοντας μάλιστα ότι αυτά «στέκονται» καλύτερα από όταν ήταν 20 ετών.

Ο λόγος για την 40χρονη πια ηθοποιό Cameron Diaz η έχει πού καλή σχέση με το χρόνο, και ποζάρει όλο καμάρι στο φωτογραφικό φακό για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές λέγοντας παράλληλα ότι στα 40 της αισθάνεται πιο sexy από ότι στα 20.




http://www.kamikazi.gr

Η Lopez «ερωτοτροπεί» πάνω στην πίστα



Πολλά σχόλια προκάλεσε η καυτή λατίνα σταρ με την εμφάνισή της στο American Idol όπου ερωτοτροπούσε με τον κατά 17 χρόνια νεότερό της σύντροφο Casper Smart για τις ανάγκες του τραγουδιού Dance Again.


Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να πουν ότι η στενή «επαφή» της 42χρονης τραγουδίστριας Jennifer Lopez με τον 25χρονο σύντροφό της μπροστά στις κάμερες ήταν μια απεγνωσμένη προσπάθειά της να πείσει τον κόσμο ότι όλα πάνε καλά στην προσωπική της ζωή.



Για άλλους πάλι, ο σέξι χορός τους  ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο καλό μπορεί να κάνει ο έρωτας σε μια γυναίκα.



Επίσης, υπήρξαν πολλά καυστικά σχόλια για το ντύσιμο της σταρ. «Η Λόπεζ έγινε το τελευταίο θύμα του συνδρόμου της Madonna… Μια καταθλιπτική προσπάθεια των γυναικών σούπερ σταρ της ποπ που έχουν περάσει τα 30 και έχουν πάθει αλλεργία στα καθώς πρέπει ρούχα για την ηλικία τους… από τη μέση και κάτω».

Πάρτε μία γεύση από την σέξι εμφάνιση της τραγουδίστριας



http://www.newsbeast.gr

Η αποκάλυψη της Lady Gaga


Το στιλ της πάντα σοκάρει και το ίδιο κάνει και στη νέα φωτογραφία που έβαλε στο twitter της.
Είναι η Lady Gaga και ποζάρει δίπλα στον Terry Richardson κατεβάζοντας της μπλούζα της και προβαίνοντας σε αποκαλύψεις. Η εκκεντρική σταρ είχε φροντίσει βέβαια να καλύψει το στήθος της έτσι ώστε να μην φανούν όλα. Ο Terry Richardson βρέθηκε στο Τόκιο όπου η Lady gaga εδώ και λίγες μέρες συνεχίζει τη νέα της περιοδεία. Ήδη έχει δώσει την πρώτη της συναυλία και ετοιμάζεται για τις επόμενες.
http://www.gossip-tv.gr

Η απροσεξία της Μίλα Γιόβοβιτς «έβαλε φωτιά» στους παπαράτσι



Είναι από τα λάθη που εύχεσαι να γίνονται συχνότερα. Η απροσεξία της Mίλα Γιόβοβιτς έκανε τους φωτογράφους αλλά και τους θαυμαστές της να χαρούν τα αποκαλυπτικά εσωτερικά της κάλλη.
Η 36χρονη ηθοποιός και μοντέλο βρισκόταν στα γυρίσματα ενός διαφημιστικού της εταιρείας καλλυντικών Avon στη Νέα Υόρκη, όταν σε μια σκηνή αγκάλιασε τον συμπρωταγωνιστή της. Το φόρεμά της σηκώθηκε και οι φωτογραφικές μηχανές των παπαράτσι πήραν φωτιά.


IMMORTALS


Περίληψη


Όταν ένας βασιλιάς οδηγούμενος από τη δίψα του για εξουσία επιτεθεί με τον πολεμικό του πέλεκυ στην αρχαία Ελλάδα, απειλώντας να εξαφανίσει την ανθρωπότητα, ένας γενναίος νέος χωρικός θα ορθώσει απέναντι του, το ανάστημά του.Ο βάναυσος και αιμοδιψής βασιλιάς Υπερίων (Μίκι Ρουρκ) και ο δολοφονικός στρατός του προελαύνουν στην αρχαία Ελλάδα, καταστρέφοντας ανηλεώς τα πάντα στο πέρασμά τους. Το ένα χωριό μετά το άλλο παραδίνεται στις λεγεώνες του Υπερίωνα, ο οποίος με κάθε νίκη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον βασικό του στόχο: να «ξυπνήσει» την τρομερή δύναμη των κοιμώμενων Τιτάνων και να εξαφανίσει τους Θεούς του Ολύμπου και ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Φαινομενικά, τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του αιμοδιψή βασιλιά προς την απόλυτη κυριαρχία επί του κόσμου. Κι όμως, ένας νεαρός λιθοξόος ονόματι Θησέας (Χένρι Καβίλ), θα χάσει τη μητέρα του κατά τη διάρκεια μιας εφόδου και θα ορκιστεί να πάρει εκδίκηση. Όταν θα συναντηθεί με την σίβυλλα Φαίδρα (Φρίντα Πίντο), η μάντης θα πειστεί από τα οράματα της, ότι αυτός ο νεαρός άνδρας είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την καταστροφή.
Με τη βοήθειά της, ο Θησέας θα καταφέρει να συγκεντρώσει μια μικρή ομάδα ακόλουθων και θα αποδεχθεί το πεπρωμένο του σε μια τελευταία απέλπιδα μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

EXTRA!

Η ταινία γυρίστηκε σε παρόμοιο αισθητικά στυλ, με αυτό των «300» του Ζακ Σνάιντερ, ενώ σκηνοθέτης ανέλαβε ο Ταρσέμ Σινγκ, σκηνοθέτης του «The Cell», ταινίας που εντυπωσίασε με το ιδιαίτερο οπτικό της στυλ. Στο ρόλο του Θησέα θα δούμε τον Χένρι Καβίλ («The Tudors», «Stardust»), ενώ το σενάριο είναι του Κριστιάν Γκούντεγκαστ και των ελληνικής καταγωγής Βλάση και Τσάρλι Παρλαπανίδη.

Ο πρωτοπόρος και οραματιστής σκηνοθέτης Ταρσέμ Σινγκ και οι παραγωγοί Μαρκ Κάντον (300), Τζιάνι Νουνάρι (300) και Ράιαν Κάναβο (The Fighter) ξεδιπλώνουν μια επική ιστορία προδοσίας, εκδίκησης και πεπρωμένου στην ταινία Αθάνατοι, μια εντυπωσιακή περιπέτεια δράσης.

Σκηνοθεσία: ΤΑΡΣΕΜ ΣΙΝΓΚ
Σενάριο: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΥΝΤΕΓΚΑΣΤ, ΑΦΟΙ ΠΑΡΛΑΠΑΝΙΔΗΣ
Ηθοποιοί: ΣΤΙΒΕΝ ΝΤΟΡΦ, ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ, ΦΡΙΝΤΑ ΠΙΝΤΟ, ΚΕΛΑΝ ΛΟΥΤΖ, ΛΙΟΥΚ ΕΒΑΝΣ, ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ, ΤΖΟΖΕΦ ΜΟΡΓΚΑΝ, ΤΖΟΝ ΧΕΡΤ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΔΡΑΣΗΣ, Περιπέτεια, Φαντασίας
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια Ανακαλύφθηκαν στη Γουατεμάλα και συνεχίζονται για πολλές χιλιετίες μετά το 2012


Λεπτομέρεια από τον Κώδικα της Δρέσδης, ο οποίος θεωρείτο ως σήμερα ότι περιείχε τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια. Τα ημερολόγια που νακαλύφθηκαν στο Σουλτούν είναι κατά πολύ προγενέστερα


Ουάσινγκτον 

Αν έχετε έστω και ελάχιστα επηρεαστεί από την όλη παραφιλολογία των τελευταίων ετών σχετικά με το «κατά Μάγια» τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Τα αρχαιότερα ημερολόγια του χαμένου αυτού προκολομβιανού πολιτισμού ήρθαν στο φως από αμερικανούς αρχαιολόγους και δεν διανοούνται κάτι τέτοιο. Αντίθετα προβλέπουν ότι ο κόσμος θα συνεχίσει ατάραχος την πορεία του για πολλές ακόμη χιλιάδες χρόνια.
Εκτός από τους καθησυχαστικούς αυτούς οιωνούς, τα ημερολόγια αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Μάγια όχι μόνο γνώριζαν καλά την Αστρονομία τουλάχιστον μισό αιώνα νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε αλλά και πως η επιστήμη αυτή δεν ήταν κρυφή, προοριζόμενη μόνο για τους λιγους, αλλά προσπελάσιμη από τους πολλούς και διαδεδομένη στην κοινωνία τους.
Σκαλισμένα στον τοίχο
Η ομάδα των αμερικανών αρχαιολόγων ανακάλυψε τα ημερολόγια σκαλισμένα σε τοίχους κατά την ανασκαφή ενός σπιτιού στον αρχαιολογικό χώρο του Σουλτούν στη Γουατεμάλα. Τα ανάγλυφα, τα οποία ανάγονται στον 9ο αιώνα, απεικονίζουν παραστάσεις αλλά και σύμβολα με τα οποία οι Μάγια υπολόγιζαν τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και συνέθεταν τα ημερολόγιά τους.
Όπως περιγράφουν οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», τα σύμβολα συνθέτουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά ημερολόγια: ένα σεληνιακό, διάρκειας 29,5 ημερών, ένα τελετουργικό διάρκειας 260 ημερών, ένα ηλιακό διάρκειας 365 ημερών, ένα διάρκειας 584 ημερών με βάση την κίνηση της Αφροδίτης, και ένα διάρκειας 780 ημερών με βάση την κίνηση του Αρη.
Το σπίτι ανήκε σε κάποιο εξέχον πρόσωπο, αλλά όχι σε μέλος βασιλικής γενιάς, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει ότι οι αστρονομικές γνώσεις δεν ήταν προνόμιο των λίγων αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινωνία του συγκεκριμένου μεσοαμερικανικού πρλιτισμού.
Το τέλος δεν έρχεται το 2012
Απέναντι στις τόσες συζητήσεις των τελευταίων ετών για την ολική καταστροφή της Γης με το πέρας του έτους που διανύουμε ο υπεύθυνος των ανασκαφών Γουίλιαμ Σατούρνο, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, αισθάνθηκε την ανάγκη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, «αποκαλύπτοντας» τι προβλέπουν σχετικά οι τοίχοι του ανασκαφέντος σπιτιού.
«Σε αντίθεση με τις λαϊκές προκαταλήψεις, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στα ημερολόγια αυτά ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στα τέλη του 2012» τόνισε. «Τουναντίον, οι αρχαίοι Μάγια προέβλεπαν ότι ο κόσμος θα συνεχιζόταν και ότι σε 7.000 χρόνια η κατάσταση θα ήταν ακριβώς όπως ήταν τότε».  
Σε αυτό συμφωνεί και ο Άντονι Αβένι, καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Κολγκέιτ της Νέας Υόρκης ο οποίος μετείχε στη μελέτη. Ο αστρονόμος επεσήμανε ότι οι υπολογισμοί στα ημερολόγια καλύπτουν περισσότερα από 6.000 χρόνια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ξεπερνούν το 2012 τουλάχιστον κατά πέντε χιλιετίες.
«Γιατί να φθάσουν σε τέτοια νούμερα αν πίστευαν ότι ο κόσμος θα τελείωνε εφέτος;»αναρωτήθηκε. «Μπορεί να πει κανείς ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός υποδηλώνει τουλάχιστον ότι ο χρόνος συνεχίζεται».
Πριν από τους κώδικες
Το ξεχωριστό στοιχείο των νεοανακαλυφθέντων ημερολογίων, εκτός από την αρχαιότητά τους, είναι ότι βρέθηκαν σκαλισμένα στους τοίχους ενός σπιτιού.
Οπως υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας που τα αποκρυπτογράφησε, τα ανάγλυφα αποτελούν τις πρώτες επιτοίχιες επιγραφές που ανακαλύπτονται μέσα σε κατοικία και αποκαλύπτουν μια «παράδοση» που είχε προηγηθεί των μεταγενέστερων κωδίκων στους οποίους αναφερόμαστε σήμερα ως «αρχεία» των Μάγια
«Το πιο συναρπαστικό στοιχείο αυτής της ανακάλυψης» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Αβένι αναφερόμενος στη σημασία της αρχαιότητας του ευρήματος «είναι ότι οι Μάγια επιδίδονταν στους υπολογισμούς των ημερολογίων τους πάνω σε τοίχου, εκατοντάδες χρόνια προτού οι γραφείς τα καταγράψουν στους κώδικες».

Έσπασε το κρανίο των Μάγια που προστατεύει την ανθρωπότητα


Το τέλος του κόσμου ήρθε ακόμα πιο κοντά, καθώς η απρόσεκτη κίνηση ενός Γερμανού έγινε κακός οιωνός, σύμφωνα με τις προφητείες των Μάγια.


Κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης σε στούντιο της Γερμανίας, έπεσε μέσα από τα χέρια ενός βοηθού παραγωγής, ένα κρανίο φτιαγμένο από ηφαιστειακά πετρώματα, το οποίο κάποτε ανήκε στον επικεφαλής των SS, Χάινριχ Χίμλερ.
Σύμφωνα με το θρύλο που περιβάλλει την εσχατολογική προφητεία των Μάγια, οι Ναζί έκλεψαν το κρανίο αυτό από το Θιβέτ. Ο σκαλισμένος από τους Μάγια ηφαιστειακός λίθος περίκλειε μαγικές δυνάμεις, ικανές να προστατεύσουν την ανθρωπότητα να επιβιώσει από την Αποκάλυψη, η οποία έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Το πέτρινο κρανίο όμως δεν υπάρχει πια, καθώς διαλύθηκε σε μικρά κομματάκια. Για κάποιους αυτή η καταστροφή είναι σημάδι για το επερχόμενο τέλος του κόσμου.
Το κρανίο των Μάγια είχε στην κατοχή του ένας ιστορικός, ο Τόμας Ρίτερ. Του το είχε παραχωρήσει η οικογένεια ενός Βρετανού στρατιώτη, ο οποίος ήταν παρόντας στη σύλληψη του Χίμλερ το 1945. Ο ιστορικός πάντως καθησύχασε τον κόσμο λέγοντας ότι το ατύχημα «δεν θα θυμώσει τους θεούς» και η γη θα συνεχίσει να γυρνά και στις 22 Δεκεμβρίου.
Το κρανίο έχει ηλικία 1000 ετών και είναι ένα από τα 13 μυθικά κρανία των Μάγια. Τα εννέα είχαν χρώμα και αναπαριστούσαν τις φυλές των ανθρώπων. Τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν διάφανα, πιθανώς φτιαγμένα από κρύσταλλο, και συμβόλιζαν «τα κτήνη που περπατούν, έρπουν, γλιστρούν και πετούν».

Τα Ζώδια Σήμερα 11 Μαΐου 2012



Κριός
21/3-20/4

Η σημερινή ημέρα θα σε μπερδέψει κάπως, φίλε Κριέ, λόγω της αρνητικής όψης που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην Σελήνη και τον Ερμή, αλλά εσύ οφείλεις να κάνεις μια προσπάθεια να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα, γιατί αυτά που σε χαλάνε μπορεί τελικά να είναι πιο ασήμαντα απ’ όσο πιστεύεις… Ίσως απλώς να σε έχει πάρει από κάτω και να τα βλέπεις όλα απαισιόδοξα. Αν αλλάξεις οπτική, όλα μονομιάς θα καλυτερέψουν…

Αισθηματικές Προβλέψεις
Σε ό,τι αφορά στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Κριέ, φρόντισε να ανοιχτείς περισσότερο στο σύντροφό σου και μίλα του για ό,τι εσύ θέλεις. Θα έχεις την αμέριστη κατανόησή του. Οι ελεύθεροι εκπρόσωποι του ζωδίου, αν δεν βγείτε με τις κατάλληλες παρέες, δεν θα βρείτε κάτι που να σας ενδιαφέρει, γι’ αυτό απόψε προτιμήστε να βγείτε με τους αδέσμευτους φίλους σας και όχι τους ζευγαρωμένους…

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Η δουλειά σου μπορεί να προχωρήσει περίφημα, αν είσαι Κριός, αρκεί να καταφέρεις να συγκεντρωθείς και να μην αγχώνεσαι άδικα με καθυστερήσεις που θα σου παρουσιαστούν και που ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτές. Οι προτάσεις που θα σου γίνουν χρειάζονται σκέψη και ίσως μια δεύτερη γνώμη, από κάποιους ανθρώπους πιο έμπειρους. Μάζεψε τα οικονομικά σου ανοίγματα, για να νιώσεις καλύτερα.



Ταύρος
21/4-20/5

Αγαπητέ Ταύρε, σήμερα είναι ημέρα διευθετήσεων για το ζώδιό σου! Θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν και να προχωρήσεις τα σχέδιά σου σε μεγάλο βαθμό. Κάνε έναν καλό προγραμματισμό από το πρωί για να μην αγχωθείς και πάρε με τη σειρά τις υποχρεώσεις σου. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις αρκετά πράγματα, χωρίς να νιώσεις ότι κουράζεσαι. Να είσαι σε εγρήγορση και να μην αφήσεις καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η αισθηματική σου ζωή, αν είσαι Ταύρος, μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη, αν μιλήσεις με τον άνθρωπό σου και βρείτε το χρόνο να μείνετε οι δυο σας, δημιουργώντας μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Εσύ που ακόμη αναζητάς το άλλο σου μισό, φρόντισε να διευρύνεις τον κύκλο σου και να γίνεις πιο θετικός απέναντι στα νέα πρόσωπα που γνωρίζεις, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβουν…

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα επαγγελματικά σου, φίλε Ταύρε, θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, για να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και γίνουν λάθη, που θα σε εκθέσουν. Προτίμησε να δουλέψεις μόνος σου και να τελειώνεις μια και καλή με υποθέσεις που κρατούν πίσω την καριέρα σου. Πρόσεξε τα οικονομικά σου, γιατί το τελευταίο διάστημα όλο και κάποια επιπλέον αγορά κάνεις και έχεις χάσει το λογαριασμό.



Δίδυμοι
21/5-21/6

Η σημερινή ημέρα θα έχει αρκετό τρέξιμο και υποχρεώσεις για εσένα, αγαπητέ Δίδυμε. Και εκεί που θα νομίζεις ότι έχεις τελειώσει και τα έχεις τακτοποιήσει όλα, νέες εκκρεμότητες θα εμφανίζονται και θα σε κάνουν να είσαι σε μια συνεχή εγρήγορση. Μην το βάλεις κάτω. Δες το σαν ευκαιρία να ξεμπερδεύεις μια και καλή με όλα εκείνα τα θέματα που έχουν μαζευτεί και σου έχουν γίνει βραχνάς!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Όταν ξεμπερδέψεις με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου που σε αγχώνουν και σου χαλάνε την διάθεση, φίλε Δίδυμε, γύρνα στην αγκαλιά του συντρόφου σου και απόλαυσε τα θετικά που σου προσφέρει η σχέση σας, όπως μια καλή κουβέντα και κατανόηση. Θα σε αποζημιώσει για όλη την ημέρα… Οι ελεύθεροι Δίδυμοι, σήμερα προτιμήστε να συναντήσετε φίλους και να χαλαρώσετε, χωρίς άγχος για την ερωτική σας αποκατάσταση. Θα περάσετε εξίσου ωραία!!!

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Η ημέρα κρύβει κάποιους κινδύνους στον επαγγελματικό τομέα, αν είσαι Δίδυμος, και πρέπει να επιστήσεις την προσοχή σου σε ό,τι νέο εισβάλλει σ’ αυτόν τον τομέα. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και πέρνα από κόσκινό όσα σου λένε κάποιοι συνάδελφοι, δήθεν για να σε προστατέψουν. Τα οικονομικά σου δεν περνούν και την καλύτερή τους φάση και πρέπει να έχεις το νου σου ώστε να αποφύγεις περιττές σπατάλες.




Καρκίνος
22/6-22/7

Φίλε Καρκίνε, σήμερα σου δίνεται η ευκαιρία να τακτοποιήσεις αρκετές εκκρεμότητες και να κάνεις κινήσεις, που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και να βγεις από τη στασιμότητα που χαρακτηρίζει το τελευταίο διάστημα. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις και μην προσπαθήσεις να τα πετύχεις όλα μαζί, γιατί δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Προσπάθησε να είσαι μεθοδικός και μετρημένος στις αποφάσεις σου και, αν χρειαστεί, συμβουλεύσου κάποιους ανθρώπους που εκτιμάς και υπολογίζεις τη γνώμη τους.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η αισθηματική σου ζωή έχει πάρει τα πάνω της, αγαπητέ Καρκίνε, οπότε δε σε σταματά τίποτα. Είτε έχεις σχέση είτε είσαι μόνος, η σημερινή μέρα θα είναι άκρως ερωτική και θα περάσεις ένα πολύ όμορφο και ρομαντικό βράδυ. Παραμέρισε τις αναστολές σου και άσε ελεύθερο τον εαυτό σου να πιαστεί στα δίχτυα του έρωτα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Τα επαγγελματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, μπορούν να εξελιχθούν προς όφελός σου, αν είσαι προσεκτικός σε αυτά που λες και σε αυτά που κάνεις. Όσο κι αν διαφωνείς με τις απόψεις των συναδέλφων σου, μην γίνεσαι εριστικός απέναντί τους, αλλά με όμορφο τρόπο εξήγησέ τους που κάνουν λάθος. Θα το εκτιμήσουν.



Λέων
23/7-23/8

Αν είσαι Λέων, σήμερα θα πρέπει επιτέλους να βάλεις ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, για να νιώσεις καλύτερα. Υπάρχουν πράγματα που δεν πάνε καλά και γνωρίζεις ποια είναι. Απλώς δεν παίρνεις απόφαση να κάνεις κάτι γι’ αυτά. Ίσως σήμερα είναι μια καλή στιγμή για αποφάσεις, μιας και το πλανητικό σκηνικό ευνοεί τις αλλαγές. Βάλε σε σειρά τις προτεραιότητές σου και μην αποσυντονίζεσαι από εξωτερικούς παράγοντες.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν αφήσεις την απόσταση να αυξηθεί ανάμεσα σε εσένα και τον σύντροφό σου, φίλε Λέων, δεν θα μπορέσεις να την καλύψεις με τίποτα. Κάνε σήμερα τις απαραίτητες κινήσεις για να τον πλησιάσεις και να του φανερώσεις τα συναισθήματά σου, αλλά και τις έννοιες σου. Εσύ που βαδίζεις μόνος στη ζωή, δείξε τις προθέσεις σου στο άτομο που σε ενδιαφέρει και μην κάνεις πίσω, λόγω της μόνιμης ανασφάλειας που σε διακατέχει.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για τη δουλειά σου, αγαπητέ Λέοντα, χωρίς να πιέζεσαι τόσο πολύ. Δεν χρειάζεται να πάθεις υπερκόπωση, για να αναγνωριστούν οι προσπάθειές σου. Καλύτερα να κρατήσεις λίγη ενέργεια για τη σχέση σου, την οποία έχεις ξεχάσει το τελευταίο διάστημα. Στα οικονομικά σου, θα υπάρχει μία μικρή βελτίωση.



Παρθένος
24/8-22/9

Σήμερα θα πρέπει να δεις τα πράγματα αλλιώς, φίλε Παρθένε. Η απογοήτευση σε κάνει δύστροπο και δυσλειτουργικό, γι’ αυτό πρέπει άμεσα να αλλάξεις οπτική. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου, που είναι πάρα πολλές. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Απλώς όταν σε παίρνει από κάτω δεν υπάρχει φρένο, γιατί δεν αφήνεις τη λογική σου να σε συγκρατήσει.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου θέλουν λίγο σκέψη ή μάλλον λίγη κουβέντα, αγαπητέ Παρθένε, για να βρεις τις κατάλληλες λύσεις σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα σε εσένα και το σύντροφό σου. Επιδίωξε κάποιες συζητήσεις που αναβάλεις εδώ και καιρό και θα δεις ότι τελικά και οι δύο έχετε τους ίδιους στόχους και τις ίδιες ανησυχίες. Οι ελεύθεροι Παρθένοι αποδεχτείτε μία πρόσκληση που θα σας κάνει ένα άτομο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Τα επαγγελματικά σου, αν είσαι Παρθένε, μπορούν να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο και να κάνεις κινήσεις που θα βελτιώσουν την καριέρα, αλλά και το εισόδημά σου. Σκέψου ψύχραιμα και βρες λύσεις, εκεί που οι υπόλοιποι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Πρόσεξε τα χρήματα που ξοδεύεις, ώστε να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού.



Ζυγός
23/9-22/10

Η ημέρα σε βρίσκει γεμάτο ενέργεια και όρεξη να κάνεις διάφορα πράγματα, αγαπητέ Ζυγέ. Όχι μόνο αυτά που πρέπει, αλλά και αυτά που επιθυμείς. Γενικά έχεις πάρει φόρα και δε σε σταματά τίποτα. Θέλεις να εξελίξεις κάθε τι που έχει μείνει στάσιμο στη ζωή σου και σίγουρα μπορείς να το καταφέρεις, αν ζητήσεις τη βοήθεια των δικών σου ανθρώπων. Είναι παραπάνω από πρόθυμοι να σου προσφέρουν ό,τι θελήσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η σχέση σου δεν πρόκειται να εξελιχθεί, φίλε Ζυγέ, αν δεν δείξεις αγάπη και φροντίδα στο σύντροφό σου. Κάνε ό,τι μπορείς για να δείξεις τα συναισθήματά σου και μην τον αφήνεις συνεχώς παραπονεμένο. Εσύ που βασανίζεσαι από την μοναξιά, αρκεί να πλησιάσεις το άτομο που σε έλκει και να βρεις τρόπους να του εκφράσεις αυτά που νιώθεις. Θα έχεις θετική ανταπόκριση…

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Ζυγός, τα επαγγελματικά σου μπορεί να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο και να σου δώσουν ώθηση για το μέλλον. Οι ιδέες και οι προτάσεις σου σήμερα θα εκτιμηθούν αναλόγως από τους ανωτέρους σου, που φαίνεται πως έχουν αξιολογήσει θετικά τις προσπάθειες που κάνεις. Τα οικονομικά σου θα βελτιωθούν.




Σκορπιός
23/10-22/11

Κάποιες απρόσμενες καταστάσεις θα κάνουν τη σημερινή ημέρα λίγο δυσάρεστη ή, στην καλύτερη περίπτωση, λίγο έντονη για εσένα, αγαπητέ Σκορπιέ. Θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις έκτακτα γεγονότα και αυτό θα σε βγάλει εκτός προγράμματος. Μείνε ψύχραιμος και ζήτα βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους, για να μην πελαγώσεις. Αν δεν ξεφύγεις και πάρεις τα πράγματα με τη σειρά τους, τότε θα είσαι πολύ αποτελεσματικός και η διάθεσή σου θα παραμείνει αισιόδοξη.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται σήμερα η αισθηματική σου ζωή, φίλε Σκορπιέ, γιατί είναι πολύ εύκολο να διαφωνήσεις χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο και να βρεθείς τσακωμένος με το σύντροφό σου από το πουθενά. Καλύτερα μίλησε ήρεμα και γίνε λίγο πιο διπλωματικός μαζί του, για να αποφύγεις ακραία σενάρια… Εσύ που είσαι μόνος σου, μπορείς να ξεκουραστείς και να φροντίσεις περισσότερο την εξωτερική σου εμφάνιση.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Οι εξελίξεις στην δουλειά σου, αν είσαι Σκορπιός, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστες, θα ξεκαθαρίσουν όμως πολλές από τις προβληματικές καταστάσεις που βιώνεις τον τελευταίο καιρό και θα ανοίξουν το δρόμο για επαναπροσδιορισμό των σχεδίων σου. Στα οικονομικά σου, κάνε την απαραίτητη οικονομία, για να μην έρθεις αντιμέτωπος με πιο δυσμενείς καταστάσεις από τις τωρινές.




Τοξότης
23/11-21/12

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, η τύχη σου χαμογελά και αρκετές αναποδιές θα βρουν τη λύση τους και θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, από κάποια τυχαία γεγονότα που θα συμβούν. Έτσι, θα απαλλαγείς από το άγχος που νιώθεις και θα ηρεμήσεις. Αν μάλιστα καταφέρεις να μη χάσεις την πίστη στον εαυτό σου και παραμείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου, όλα θα πάνε πολύ καλά.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η αισθηματική σου ζωή έχει να σου δώσει πολλά, αν είσαι ένας δεσμευμένος Τοξότης, αλλά πρέπει να είσαι παρών για να τα λάβεις. Φρόντισε λοιπόν να ξεμπερδέψεις μία ώρα αρχύτερα από την δουλειά και να βρεις χρόνο να περάσεις ευχάριστα το υπόλοιπο της ημέρας με το σύντροφό σου. Εσύ που αναζητάς το άλλο σου μισό στο πρόσωπο κάποιου συναδέλφου σου, ήρθε η στιγμή για να του ομολογήσεις τον έρωτά σου και να βρεις την ανταπόκριση που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, φίλε Τοξότη, θα βρεις τρόπους να ξεπεράσεις κάποιες δυσκολίες, που θα προκαλέσει σήμερα η αρνητική όψη που πραγματοποιείται ανάμεσα στην Σελήνη και στον Ερμή από το ζώδιο του Ταύρου και θα προχωρήσεις με καλύτερες προοπτικές για το μέλλον. Αρκεί μόνο να είσαι συγκεντρωμένος και σοβαρός, στον τρόπο που χειρίζεσαι τις καταστάσεις. Προσοχή στα οικονομικά ανοίγματα, για να μην πιεστείς αργότερα.




Αιγόκερως
22/12-19/1

Μια πολύ καλή μέρα είναι αυτή για εσένα, αγαπητέ Αιγόκερε! Μπορείς να αισθανθείς δικαιωμένος από τις επιλογές που έχεις κάνει, καθώς βλέπεις τα αποτελέσματα τους, τα οποία είναι προς όφελός σου. Εκείνο που θα σε απασχολήσει είναι που να διοχετεύσεις όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητα, που νιώθεις να βράζει μέσα σου. Μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, αφού τελευταία έχεις παραμελήσει τις προσωπικές σου ανάγκες.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου παίρνουν τα πάνω τους, αν είσαι Αιγόκερως. Αν κάνεις κι εσύ κάποιες κινήσεις προς το μέρος του συντρόφου σου, θα δεις μια εντυπωσιακή αλλαγή στη σχέση σου. Οι αδέσμευτοι Αιγόκεροι, θα έχετε μία είδηση από άτομο του ερωτικού σας παρελθόντος, που θα σας ζητήσει επανασύνδεση. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας, προσέξτε μόνο να μην ξαναπέσετε στα ίδια λάθη και, αν ξεκινήσετε κάτι μαζί του, να είναι επί ίσοις όροις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα επαγγελματικά σου, φίλε Αιγόκερε, όλα προχωράνε όπως θέλεις και θα δεις τις υποθέσεις σου να εξελίσσονται με τον καλύτερο τρόπο. Απόφυγε τις νέες συμφωνίες, όμως, και ακολούθησε πιστά το σχεδιασμό που έχεις κάνει. Άλλωστε, είσαι ευχαριστημένος από όλες τις πλευρές. Φρόντισε λοιπόν να μην γίνεσαι αχάριστος, απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό πάνω από όλα, γιατί θα το πληρώσεις ακριβά.





Υδροχόος
20/1-19/2

Η σημερινή ημέρα σε βρίσκει σε μια υπερδιέγερση και με έντονα δημιουργική διάθεση, φίλε Υδροχόε, με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιό σου και να σε ευνοεί. Θα μπορέσεις να προωθήσεις αρκετά ζητήματα και να βρεις λύσεις σε προβλήματα που σε απασχολούν, μόνο και μόνο επειδή η ένταση που αισθάνεσαι δεν καταστέλλεται με τίποτα. Μπορείς να καταπιαστείς μέχρι και με καλλιτεχνικής φύσεως ασχολίες, για να διοχετεύσεις όλες τις ιδέες που σου έρχονται στο μυαλό. Εκμεταλλεύσου το!!!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου ζητήματα, αν είσαι Υδροχόος, είναι μια πολύ καλή στιγμή για να έρθεις πιο κοντά στο σύντροφό σου και να ξεπεράσετε μικρά προβληματάκια της σχέσης σας. Εσύ που βασανίζεσαι από την μοναξιά σου, προτίμησε το βράδυ σου να αποδεχτείς την πρόσκληση ενός φίλου σου, που ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε βγάλει…

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Η καριέρα σου, αγαπητέ Υδροχόε, μπορεί να πάρει μια σημαντική ώθηση σήμερα και θα έχεις τη δυνατότητα να ξεπεράσεις αρκετά ζητήματα που σε ενοχλούν. Οι σχέσεις με τους συνεργάτες σου είναι σε καλά επίπεδα και θα έχεις την υποστήριξη και τη βοήθειά τους. Τα οικονομικά σου απαιτούν προσεχτικό χειρισμό, για να μην υπάρξουν απώλειες.




Ιχθείς
20/2,20/3

Η σημερινή ημέρα σε βρίσκει έτοιμο για όλα, φίλε Ιχθύ. Σε έχουν εκνευρίσει οι κωλυσιεργίες και θέλεις να ξεμπερδεύεις με εκκρεμότητες τους παρελθόντος, για να βάλεις μπροστά νέα σχέδια, που έχεις στο μυαλό σου. Όλα θα γίνουν, αρκεί να κάνεις λίγη ακόμη υπομονή. Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να αναλάβεις νέες υποχρεώσεις, αν δεν τελειώσεις με τις ήδη υπάρχουσες.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Πέρασε σήμερα ουσιαστικό χρόνο με το σύντροφό σου, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, και μην εκδηλώνεις τα νεύρα σου στη σχέση σου. Η μέρα δημιουργεί πολύ καλές ερωτικές συνθήκες, τόσο για τους δεσμευμένους όσο και για τους αδέσμευτους του ζωδίου, οι οποίοι μπορεί να συναντήσουν τελείως ξαφνικά το άλλο τους μισό, εκεί που δεν το περιμένουν.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Τα επαγγελματικά σου, αγαπητέ Ιχθύ, προχωράνε με σταθερό ρυθμό και πρέπει να είσαι ικανοποιημένος. Άφησε λοιπόν την γκρίνια και κοίταξε να απολαύσεις τις εξελίξεις που έρχονται και θα σε αποζημιώσουν. Τα οικονομικά σου θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται και οφείλεις να τα προστατεύσεις και να μην κάνεις περιττές αγορές.

Πηγή: myastro.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger