Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Γράφει ο "okalosomylos"

Μετά και τον σάλο που προκάλεσαν στο Πανελλήνιο οι δηλώσεις Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του εβδομηνταεφτάχρονου στο Σύνταγμα θα ήθελα να γράψω δύο λόγια.
Παρατηρώντας εδώ και χρόνια την εσωτερική πολιτική σκηνή, μου δημιουργείτε για άλλη μια φορά η εντύπωση ότι, «έπαρση και πολιτικοί» είναι δύο λέξεις που συνδέονται πολύ στενά μεταξύ τους. Σε σημείο μάλιστα που όταν κάποιον πολιτικό δεν τον συνοδεύει έπαρση, να αναρωτιέμαι αν ο συγκεκριμένος κάνει για πολιτικός!

Βέβαια παραπάνω θα αναγνωρίσατε το ειρωνικό των αναγραφόμενων μου. Τι άλλο όμως να υποθέσω όταν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων εκβιασμού, εκφοβισμού, απειλών, αυθαιρεσίας, και αλαζονείας διάφορων πολιτικών ανδρών (και γυναικών) σε βάρος πολιτών, κοινωνικών ομάδων, αντίπαλων πολιτικών και γενικότερα όσων βρεθούν στο δρόμο τους προς τη Βουλή, το Υπουργείο και τα λοιπά πολιτικά αξιώματα;

Ακόμα και την ώρα της κρίσης, την ώρα που ο λαός υποφέρει από την πολιτική τους ανικανότητα, αυτοί συνεχίζουν να δείχνουν το χειρότερο πρόσωπο τους, εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη της εξουσίας που κρατούν στα χέρια τους. Ακόμα και την ώρα που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους αν δε συνοδεύονται από πέντε Αστυνομικούς, χρησιμοποιούν τα τηλεοπτικά παράθυρα κάνοντας επίδειξη έλλειψης αγωγής και ηθικής.

Αυτοί είμαστε; Αυτοί μας αξίζουν;

Ας δείξουμε ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο απομακρύνοντας από την πολιτική σκηνή αλαζόνες και αυθάδεις πολιτικούς, στέλνοντας τους στον σκουπιδότοπο της Ιστορίας, και ας αναδείξουμε πρόσωπα με ηθική και ταπεινοφροσύνη .

Αν ήσασταν καραγκιοζοπαίχτες σε ποιόν πολιτικό θα δίνατε το ρόλο του Χατζηαβάτη;

Γράφει ο "okalosomylos"
Εμπνεόμενοι από το θέατρο σκιών σκεφτήκαμε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά δημοσκοπήσεων, με θέμα “Καραγκιόζης και πολιτικοί”. Γι’ αυτή την δημοσκόπηση θα δανειστούμε τις φιγούρες του θεάτρου σκιών και θα αντιστοιχίσουμε με κάθε μία απ’ αυτές, έναν εν ενεργεία πολιτικό.

Στην πρώτη μας δημοσκόπηση τον ρόλο του Καραγκιόζη κέρδισε ο Παπανδρέου με 23% των ψήφων και μικρή διαφορά από τον Καρατζαφέρη που πήρε το 22% των ψήφων.

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη δημοσκόπηση.

Αν ήσασταν καραγκιοζοπαίχτες σε ποιόν πολιτικό θα δίνατε το ρόλο του Χατζηαβάτη;
Ο Χατζηαβάτης

Ο τύπος του ραγιά που ζει ακόμα με την ανάμνηση τηςτουρκοκρατίας. Παμπόνηρος, ανήσυχος για όλα, αδύνατος, δειλός, κόλακας και γαλίφος, κυρίως απέναντι στους ισχυρούς. Προσποιείται τον μισοκακόμοιρο ενώ ο νους του δουλεύει και ειδικά στις βρομοδουλειές. Από την άλλη πλευρά, εκπροσωπεί τον τύπο του βιοπαλαιστή αστού. Το επάγγελμά του είναι τελάλης, μεσίτης και ταχυδρόμος που εκτελεί παραγγελίες του μπέη και του πασά. Ωστόσο είναι ευγενικός, αξιοπρεπής και αξιόπιστος. Οικογενειάρχης, αν και δεν παρουσιάζεται αυτό ποτέ στη σκηνή, είναι πιο μορφωμένος κοινωνικά από τον Καραγκιόζη και γνωρίζοντας καλύτερα τον κόσμο προσπαθεί πάντα να διορθώνει τον φίλο του ή να τον δασκαλεύει
.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger