Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Νεκρός» εξελέγη, με σάρκα και οστά, δήμαρχος σε πόλη του Μεξικού

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο θάνατος δεν σταματά τη φιλοδοξία

Δεν είναι η φωτογραφία στο μνήμα, αλλά προεκλογική η αφίσα: Ο Καρμπαγίδο δεν άφησε το θάνατο να του στερήσει τη δημαρχία (Φωτογραφία: Associated Press )

Πόλη του Μεξικού
Πεθαμένος για την αστυνομία, ζωντανός για την κάλπη: Εισαγγελείς στο Μεξικό ερευνούν πώς ακριβώς εξελέγη δήμαρχος σε μικρή πόλη στην Οαξάκα ο Λένιν Καρμπαγίδο την προηγούμενη Κυριακή, που είχε πεθάνει (για τις Αρχές) το 2010 από επιπλοκές διαβήτη. 

Ο Καρμπαγίδο ψηφίστηκε για δήμαρχος στο Σαν Αγκουστίν Αματένγκο στην Οαξάκα την Κυριακή, με το «Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα». Σύντομα όμως προέκυψε ένα μικρό πρόβλημα: Η αστυνομία τον είχε περασμένο ως νεκρό εδώ και τρία χρόνια.

Το μυστήριο μάλλον εξηγεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για έγκλημα που είχε διαπραχθεί το 2004. Η δίωξή του σταμάτησε, όταν το 2010 οι συγγενείς του παρουσίασαν πιστοποιητικό θανάτου του Καρμπαγίδο.

Αξιωματούχοι της περιφέρειας αναφέρουν πως το πιστοποιητικό είχε συνταχθεί από δημόσιο λειτουργό αλλά οι πληροφορίες του ήταν ψεύτικες. Το κόμμα με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος είναι εξοργισμένο, λέγοντας πως όταν κατέθεσε την υποψηφιότητα όλα τα έγγραφά του ήταν εντάξει.

Το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί. Ο Καρμπαγίδο δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο από το βράδυ της Πέμπτης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Η Εύη Χειλά πολυ sexy με μαύρο φόρεμα σε βραδινή έξοδο στον Βόλο

Η πανέμορφη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια Εύη Χειλά είναι πολυ sexy με μαύρο καυτό φόρεμα σε βραδινή της έξοδο στον Βόλο..

Δείτε την





Το t-shirt μήνυμα ενός πατέρα..για όσους σκοπεύουν να βγουν ραντεβού με την κόρη του!! (Φώτο)


Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη τη φωτογραφία..


Η Σάσα Μπάστα αποκάλυψε το ρεκόρ της στο σeξ και μας άφησε… κάγκελο...

Η Αγαπημένη μας Σάσα σε συνέντευξη της στο playbοy αποκάλυψε το ρεκόρ της στο σeξ… 

Iδού Απόσπασμα της γαργάλιστικης της συνέντευξης…: 

Έχεις sεχ toys; «Πάρα πολλά!»

Το να υπάρχουν πάνω από δύο άτομα στο κρεβάτι πιστεύεις ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρον ή όχι; «Πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Βέβαια, να σου πω ότι προτιμώ το σχήμα “δύο γυναίκες -ένας άντρας”». 

Κάνεις εσύ το πρώτο βήμα; «Πάρα πολλές φορές. Είμαι και λίγο λυσσάρα…». 

Έχεις σκεφτεί να βιντεοσκοπήσεις τις ερwτικές σου στιγμές; «Το έχω κάνει πάρα πολλές φορές. Έχω δικό μου αρχείο και βρίσκεται με κωδικούς στο laptop μου».

Το ρεκόρ σου στο σeξ; «Είσαι έτοιμος; Δώδεκα φορές!»


ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ! Δείτε τη Τζένη Μπαλατσινού να φωτογραφίζεται ΜΟΝΟ με τα εσώρουχά της πριν 16 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια!


Είναι μία από τις πιο όμορφες Ελληνίδες. Η Τζένη Μπαλατσινού τα έχει όλα. Μυαλό, αψεγάδιαστο πρόσωπο και φυσικά εξαιρετικό κορμί. Τη δεκαετία του '90 ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα. Μην ξεχνάμε ότι είχε κερδίσει και το στέμμα της Σταρ Ελλάς το 1990.

Η Τζένη είχε (όχι ότι δεν έχει ακόμα) κορμάρα και φρόντιζε να μας την παρουσιάζει μέσω των καυτών φωτογραφίσεών της. Μία ,λοιπόν, φωτογραφία της που έχουμε ξεχωρίσει είναι αυτή του περιοδικού MAX, το 1997 παρακαλώ! Η Μπαλατσινού πόζαρε μόνο με τα sexy εσώρουχά της πάνω σε μια πολυθρόνα. Το ασπρόμαυρο έκανε πιο artistic τη photo.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΧ ΦΕΒΡ 1997

Ας μη σχολιάσουμε την ομορφιά του προσώπου της. Η εικόνα μιλάει από μόνη της!


queen.gr

Για ψώνια φορώντας μόνο το μαγιό της πήγε η Ριάνα [εικόνες]

Μίνι διακοπές σε σκάφος αγκυροβολημένο έξω από το Μοντε Κάρλο κάνει η Ριάνα που αποφάσισε, μετά την συναυλία που έδωσε εκεί, να μείνει μερικές μέρες. Εκεί που την εντόπισε ο φακός του παπαράτσι να πηγαίνει για ψώνια στο πιο πολυτελές εμπορικό κέντρο του πριγκιπάτου φορώντας μόνο ένα ολόσωμο μαγιό.

Η 25χρονη τραγουδίστρια φάνηκε ενθουσιασμένη τόσο από τα παπούτσια, τις τσάντες και τα λοιπά είδη πολυτελείας που βρήκε στο εμπορικό κέντρο του Μονακό.

Όσο και από τα απορημένα βλέματα των υπόλοιπων πελατών που δεν καταλάβαιναν τι ακριβώς νομίζει ότι κάνει αυτή η ξανθιά με το ολόσωμο μαγιό (σχεδιασμένο από τον φίλο της, Μάθιου Ζινκ) αναμεσά τους.

Η τραγουδίστρια έφθασε στο εμπορικό κέντρο από το λιμάνι του Μοντε Κάρλο το πρωί της Παρασκευής, πέρασε 1-2 ώρες στο εμπορικό κέντρο και στην συνέχεια επέστρεψε στο γιοτ της όπου την περίμεναν οι φίλες της.



http://www.iefimerida.gr/

«Ο Πουλόπουλος με πρόδωσε», δηλώνει ο Μίμης Πλέσσας

Για το πόσο «πικραμένος» είναι με τον Γιάννη Πουλόπουλο και πόσο αληθινός είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος μίλησε ο Μίμης Πλέσσας σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

«Ο Τόλης για μένα είναι ένας αληθινός και πολύ μεγάλος καλλιτέχνης. Αληθινός στις σχέσεις του, στις συνεργασίες του. Ήταν γεννημένος στον Πειραιά και αναθρεμμένος με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κοινός και απλός. Να είναι ένα με τον κόσμο. Γι' αυτό και βλέπεις τον κόσμο και παραληρεί και να του φιλάνε τα πόδια και τα χέρια». Αυτό δήλωσε ο Μίμης Πλέσσας στην εφημερίδα News για τον Τόλη Βοσκόπουλο. Για τον οποίο έχει μόνο καλά λόγια.

Αντιθέτως, από τον Γιάννη Πουλόπουλο (που δεν βρέθηκε κοντά στην μεγάλη συναυλία που δόθηκε προς τιμή του στο θέατρο Βράχων) συνεχίζει -όπως επισημαίνει και το gossip tv- να έχει «παράπονο»: «Θα πήγαινα σε συναυλία του Πουλόπουλου αν με καλούσε. Είναι δυνατόν να θυμάμαι εγώ τις μικρότητες των ανθρώπων που βοήθησα, δίνοντάς τους 80 από τις 90 επιτυχίες που έχουν στο ενεργητικό τους; Μάλλον δεν μετράς το σωστό μου μπόι. Αν θέλεις ξεχώρισέ τα: ένας από τους αληθινούς, μιλάει με την ίδια αγάπη γι' αυτούς που τον τιμούν και γι' αυτούς που τον πρόδωσαν».

http://www.iefimerida.gr/

Βάλε στον… πάγο τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός φυσικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τη φαγούρα και το οίδημα από το τσίμπημα κουνουπιού ή σκνίπας είναι να παγώσεις το πάσχον σημείο.

Πώς να το κάνεις:

Θα πάρεις ένα παγάκι, θα το τυλίξεις σε ένα κομμάτι βαμβακερό πανί ή πετσέτα (να μην έρθει σε απευθείας επαφή με το δέρμα) και θα το αφήσεις επάνω στο σημείο του τσιμπήματος όσο χρόνο αντέχεις. Ο πάγος θα προκαλέσει αγγειοσυστολή, θα περιορίσει τη ροή του αίματος και θα καταπραΰνει άμεσα τη φαγούρα και το πρήξιμο (δες πού αλλού εφαρμόζεται η κρυοθεραπεία). Μπορείς να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία όσες φορές θέλεις, μέχρι να υποχωρήσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Φυσικά, αν τα συμπτώματα χειροτερέψουν (το πρήξιμο μεγαλώσει, ανεβάσεις πυρετό, παρατηρήσεις διόγκωση λεμφαδένων κλπ.), καλό είναι να αναζητήσεις ιατρική βοήθεια, γιατί μπορεί να πρόκειται για τσίμπημα από μολυσμένο κουνούπι.


Ποιοί χρωστούν και εξαιτίας τους εσύ πληρώνεις

(όλα τα ονόματα)
AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα....

372. 700.000 Ευρώ.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.

ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.

STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ.

J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.

FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

Τουλάχιστον είναι πατριώτες, χρωστάνε, και απαιτούν σβήσιμο και νεα αρχή. Εσυ και χρωστάς, και θα σε φεσώσουν, και θα χάσεις και το σπίτι σου και θα νιώσεις μ.......
Πηγές ανάρτησης: Ενωση Ελληνικών Τραπεζών , Ισοτιμία (εφημερίδα), Έκθεση για αλλαγές στα επιχειρηματικά δάνεια της ΤΡΟΙΚΑ


troktiko.eu

Πέντε παράξενα συμπτώματα από τη γυμναστική

Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει ορισμένα περίεργα συμπτώματα. Δείτε 5 από αυτά...

Νιώθετε ότι κάποιος σας μαχαιρώνει στα πλευρά
Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί αυτούς τους οξείς και περαστικούς πόνους που νιώθει κάποιος στα πλευρά όταν γυμνάζεται, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι ο πόνος προκαλείται από σπασμούς του διαφράγματος λόγω γρήγορης αναπνοής, αναφέρει ο Tom Holland, φυσιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Beat the Gym». Ίσως η κατανάλωση φαγητού λίγη ώρα πριν από την άσκηση να επιτείνει την κατάσταση και να παίζει σημαντικό ρόλο. 

Τι να δοκιμάσετε: Για να σταματήσετε τον πόνο, χαμηλώστε το ρυθμό της άσκησης και πάρτε βαθιές αναπνοές, ενώ συσπάτε τους κοιλιακούς μυς. Τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας ή στο πλάι, ενώ για να προλάβετε τον πόνο, φάτε ελαφριά γεύματα πριν από την άσκηση και περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά αφότου φάγατε, προκειμένου να κάνετε γυμναστική. Κάντε πάντοτε προθέρμανση για πέντε ή δέκα λεπτά και αυξάνετε σταδιακά την ένταση της άσκησης σας. 

Έχετε καταρροή 
Η άσκηση, ειδικά σε συνθήκες κρύου και ξηρού αέρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταρροή, μια κατάσταση που συχνά αποκαλείται ρινίτιδα λόγω άσκησης. «Αυξημένη αναπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια της άσκησης ξηραίνει τις μεμβράνες της μύτης, που προστατεύουν τη ρινική κοιλότητα από την καταρροή», αναφέρει ο William Silvers του ιδρύματος Allergy Asthma Colorado. 

Τι να δοκιμάσετε: Αν η μύτη σας τρέχει τόσο που σας εμποδίζει στην άσκηση, ζητήστε από γιατρό να σας συνταγογραφήσει ένα σπρέι ειδικό για τη μύτη και χρησιμοποιήστε το τουλάχιστον 30 λεπτά προτού γυμναστείτε. Μην ξεχάσετε, ωστόσο, να πάρετε και πολλά χαρτομάντιλα μαζί σας όσο γυμνάζεστε. 

Επείγεστε να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα
Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και δεν είναι τίποτα άλλο από τη «διάρροια του δρομέα». Μην παρασύρεστε όμως από το όνομα, γιατί ακόμα και οι δρομείς μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το έντερό τους, ειδικά όταν κάνουν μεγάλες αποστάσεις. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας στέλνει αίμα από τα σπλάχνα στους μυς, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Μάλιστα, η αφυδάτωση και το άγχος πριν από κάποιον αγώνα μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα. 

Τι να δοκιμάσετε: Μην τρώτε τίποτα για δυο ώρες πριν από την άσκηση. Διαγράψτε από τη διατροφή σας τα φαγητά με πολλές ίνες και λιπαρά, την καφεΐνη και τα τεχνητά γλυκαντικά, διότι κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Πίνετε άφθονα υγρά πριν από τη γυμναστική, κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και μετά, ενώ φροντίστε έτσι κι αλλιώς να έχετε άμεση πρόσβαση στην τουαλέτα για παν ενδεχόμενο. 

Το πρόσωπό σας γίνεται υπερβολικά κόκκινο
Γι’ αυτό μπορείτε να κατηγορήσετε τα τριχοειδή αγγεία, δηλαδή τα μικρά αιμοφόρα αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σας που διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης για να διατηρήσουν το σώμα σας δροσερό. Οι άνθρωποι με ευαίσθητο δέρμα μπορεί να κοκκινίσουν περισσότερο και να μείνουν έτσι για πιο πολύ χρόνο.

Τι να δοκιμάσετε: Βρέχετε το δέρμα σας συχνά με κρύο νερό ή γυμναστείτε σε χώρο που διαθέτει κλιματισμό. Η έξαψη στο πρόσωπο συχνά εξαφανίζεται μέσα σε 30 λεπτά αφότου σταματήσετε την εκγύμναση, αλλά αν δείτε ότι η ερυθρότητα παραμένει, ίσως να πάσχετε από μια νόσο που ονομάζεται ροδόχρους ακμή, μια δερματική πάθηση που προκαλεί εξάνθημα και ερυθρότητα, σπυράκια και στίγματα και η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπική φαρμακευτική αγωγή. 

Παρουσιάζετε κνίδωση
Πράγματι, ίσως να έχετε αλλεργία στην άσκηση. Η κνίδωση συχνά προκαλείται από τον ιδρώτα και την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος. 

Τι να δοκιμάσετε: Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να αποκλείσει άλλες πιθανές αιτίες του προβλήματος. Αν πρόκειται όντως για κνίδωση, ο γιατρός θα σας προτείνει θεραπεία με αντιισταμινικά προτού ξεκινήσετε τη γυμναστική, ενώ μπορεί να βοηθήσει και η εκγύμναση σε πιο δροσερό περιβάλλον.  

Πηγή: newsbeast.gr

Aπίθανο βίντεο- Πιτσιρικάς φίλαθλος κλωτσά αστυνομικό!


Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με πρωταγωνιστή έναν λιλιπούτειο φίλαθλο και έναν αστυνομικό. Ο μπόμπιρας στο βίντεο προσπαθεί να κλωτσήσει τον καλά εξοπλισμένο αστυνομικό. Όπως φαίνεται, ο μικρός είναι δασκαλεμένος από τον πατέρα του, ο οποίος δεν αποκλείεται να του κάνει ειδικά μαθήματα στο σπίτι... Πάντως ο αστυνομικός δείχνει να μην ενοχλείται.




Πέντε χρόνια ΦΥΛΑΚΙΣΗ σε πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ! Ποιος είναι και γιατί καταδικάστηκε;


Με πενταετή ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ο Νίκος Θανόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News! Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης είχε οδηγηθεί στις 2 Απριλίου 2013 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 73.820.435, 21 ευρώ. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε δύο μέρες αργότερα, πήρε αναβολή και τελικά εκδικάστηκε στις 28 Ιουνίου.

Ο Θανόπουλος προσκόμισε μέσω του συνηγόρου, Αντώνη Φλώρου, έγγραφα που θεωρούσε ότι αποδείκνυαν πως επί των ημερών του δεν υπήρχαν παραβάσεις, ενώ ισχυρίστηκε ότι κάλυψε και εκκρεμότητες προηγούμενων διοικήσεων.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επί 20 ευρώ την ημέρα για παράβαση του νόμου 1882/90 που αφορά χρέη προς το Δημόσιο! Ο 49χρονος άνδρας άσκησε έφεση, η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα! Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ που καταδικάζεται με ποινή φυλάκισης, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στην εφημερίδα, όπως και ο συνήγορός του!


gazzetta.gr

7 θεραπευτικές «ικανότητες» του γέλιου


Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και έχουν δίκιο. Είναι ένα από τα πιο απελευθερωτικά συναισθήματα, με ιδιαίτερα οφέλη για την υγεία.

Εκτός από το γεγονός ότι φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και λειτουργεί λυτρωτικά για την ψυχοσύνθεση και την ευφορία του κάθε ανθρώπου, το γέλιο είναι ικανό να μειώσει την αρτηριακή πίεση, το στρες, να βελτιώσει την καρδιακή υγεία, να προσφέρει μακροζωία.

Όπως πολύ εύστοχα έχει επισημάνει και ο αμερικανός ακτιβιστής Michael Pritchard «Δε σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς». Γελάτε λοιπόν γιατί είναι θεραπευτικό και για του λόγου το αληθές, το γέλιο...

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έρευνες έχουν δείξει, ότι αρκετοί ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάφεραν να τη μειώσουν σημαντικά όταν έκαναν το γέλιο, καθημερινή τους συνήθεια. Παράλληλα, μείωσαν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών, βλέποντας την πιο εύθυμη πλευρά της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, μελέτες έχουν δείξει ότι είκοσι με τριάντα λεπτά γέλιου αρκούν για να μειώσουν την αρτηριακή πίεση ακόμα και υγιείς ενήλικες.

Αντιαγχωτική δράση

Το γέλιο συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της παραγωγής των ορμονών του στρες στον οργανισμό, μία κατάσταση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το γέλιο λειτουργεί διττά στην περίπτωση του στρες: από τη μία, ανταποκρίνεται στην αυξημένη καρδιακή συχνότητα και τη γρήγορη αναπνοή, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση του γέλιου, η αντίδραση του οργανισμού είναι η χαλάρωση.

Το γέλιο ως παυσίπονο

Μια μελέτη διαπίστωσε, ότι οι ασθενείς με χρόνιους πόνους εμφάνισαν 55% μείωση της αντίληψης του πόνου μετά από 8 εβδομαδιαίες συνεδριών με «θεραπεία γέλιου».

Ενώ το γέλιο είναι απίθανο να ξεπεράσει τη χρησιμότητα των αναλγητικών για την αντιμετώπιση του πόνου, η θεραπεία γέλιου θα μπορούσε κάποια στιγμή να γίνει ένας χρήσιμος τρόπος για τη βελτίωση του χρόνιου πόνου, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων. Η λειτουργία αυτή οφείλεται στην απελευθέρωση ενδορφινών, των φυσικών παυσίπονων του σώματος, που ενεργοποιούνται με το γέλιο.

Το γέλιο…αδυνατίζει

Την επόμενη φορά που θα απολαύστε ένα καλό γέλιο, δώστε προσοχή στην αντίδραση του σώματός σας. Αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής και των χτύπων της καρδιάς ενώ πάλλονται οι μυς. Με λίγα, λόγια αυξάνεται ο μεταβολικός σας ρυθμός, γεγονός που βοηθά στο κάψιμο των θερμίδων. Ως αποτέλεσμα, το γέλιο βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και των αρνητικών επιπτώσεων που επιφέρουν τα περιττά κιλά.

Για τους ειδικούς μάλιστα, δεν αποτελεί έκπληξη, το γεγονός ότι ένα πραγματικά καλό γέλιο, δίνει την αίσθηση ότι μόλις έχετε βγει από το γυμναστήριο. Στην πραγματικότητα, δέκα έως δεκαπέντε λεπτά γέλιου καίει περίπου 50 θερμίδες.

Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και διαπίστωσε, ότι οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά από την παρακολούθηση μία κωμωδίας από ό,τι κάποιοι άλλοι που παρακολούθησαν μία βαρετή διάλεξη.

Αν και μένει να δούμε κατά πόσο το αποτέλεσμα αυτό ισχύει και για εκείνους που δεν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, η αλήθεια είναι, ότι το γέλιο μπορεί να βοηθήσει σε γενικές γραμμές, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου

Ο ύπνος είναι βασική προϋπόθεση της καλής υγείας και όπως είναι γνωστό, η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλες ασθένειες από την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μέχρι την υψηλή αρτηριακή πίεση και την κατάθλιψη. Μία καλή δόση γέλιου προσφέρει χαλάρωση, μειώνει τα επίπεδα του πόνου και του άγχους «εξορκίζοντας» στην ουσία την αϋπνία.

Βελτιώνει την αιματική ροή

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που παρακολούθησαν κωμωδίες, ως μέρος της έρευνας, έτειναν να έχουν καλύτερη ροή του αίματος, από τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν δράματα. Με απλά, λόγια το γέλιο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της υγείας των οργάνων σας, φέρνοντας τους το οξυγονωμένο αίμα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά.

clickatlife.gr

Τα ζώδια και οι καλοκαιρινές τους επιθυμίες!

Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού, που χαρακτηρίζεται από το ζώδιο του Λέοντα, ξεκινά από την 21η Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 22 Αυγούστου. Σε αυτή την χρονική περίοδο του έτους κυριαρχεί η εκφραστικότητα, η δημιουργικότητα, η επιθυμία για διασκέδαση, αλλά και η υπερβολή. Είναι ο μήνας των καλοκαιρινών διακοπών, της εξωστρέφειας, της ανάγκης για απόλαυση, για φλερτ, για έρωτα και γενικότερα για δημιουργία…

Το κέφι, η ζωντάνια και η αυτοπεποίθηση τονώνουν την ψυχολογία όλων των ζωδίων και, έστω και αν υπάρχουν κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδιακού που βάλλονται από τα πλανητικά δρώμενα, αυτή την περίοδο του έτους μπορούν πραγματικά να αντιμετωπίσουν με τρόπο σθεναρό την κάθε πρόκληση.

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιρού, που ξεκινά από την 23η Αυγούστου και ολοκληρώνεται την 22η Σεπτεμβρίου, είναι η χρονική περίοδος που βάζουμε στόχους, προσπαθούμε να ενταχθούμε και πάλι στο κλίμα της καθημερινότητας και αρχίζουμε να επανεξετάζουμε τις υποχρεώσεις μας, βάζοντας και πάλι τη ζωή μας σε τάξη και σε πρόγραμμα, ακριβώς όπως κάνει ένας Παρθένος. Η λογική, η σκέψη, η καθαρότητα και η πρακτικότητα του νου, βοηθούν κάθε ζώδιο αυτή την χρονική περίοδο του έτους, να κάνει νέα πλάνα για τη σεζόν που θα ακολουθήσει!

Αφού λοιπόν αναλύσαμε τις γενικές αστρολογικές τάσεις της περιόδου του καλοκαιριού ας δούμε πώς βιώνει κάθε ζώδιο το καλοκαίρι, τι είναι αυτό που προσμένει από αυτή την θερμή εποχή του έτους και φυσικά, όπως πάντα, θα σας δώσουμε και μερικά χρήσιμα καλοκαιρινά tips, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το φετινό καλοκαίρι να σας μείνει αξέχαστο!

Τα ζώδια και το καλοκαίρι

ΚΡΙΟΣ
Το καλοκαίρι για έναν Κριό είναι ήλιος, θάλασσα, διασκέδαση, αλλά πολύ περισσότερο σημαίνει φλερτ, έρωτας και δυνατές συγκινήσεις. Το Κριάρι επιθυμεί αυτή την εποχή του έτους, να προβεί σε δραστηριότητες που δεν μπορούσε κατά τους περασμένους μήνες, επιθυμεί να ταξιδέψει, να μετακινηθεί, να έρθει σε επαφή με τους φίλους ή και την οικογένεια, που δεν είχε τη δυνατότητα να τους απολαύσει το ίδιο άνετα, κατά την χειμερινή περίοδο. Είναι διαρκώς στο «πόδι», μετακινείται, βγαίνει, συναντά φίλους, ξεκινά ένα νέο χόμπι και επιδίδεται στα θαλάσσια σπορ, τα οποία λατρεύει. Ο Κριός κάνει αρκετούς νέους φίλους το καλοκαίρι και πάντα περνά εντελώς διαφορετικά και πολύ καλύτερα από ό,τι περίμενε… Παράλληλα, η ερωτική λίμπιντο ενός Κριού είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη κατά τους θερινούς μήνες και πάντα υπάρχει ένας ερωτικός πόθος, που τον συγκινεί και τον κάνει να δραστηριοποιείται και να ξεκινά το ερωτικό κυνήγι. Ακόμα και αν ένας Κριός είναι δεσμευμένος, καταφέρνει κάθε καλοκαίρι να ζει και πάλι έντονα τον έρωτά του με το ταίρι του. Ο αδέσμευτος Κριός, εμπλέκεται σε ερωτικά ειδύλλια και απολαμβάνει το φλερτ και την ερωτική επιβεβαίωση!
Καλοκαιρινό Tip: Το καλοκαίρι του 2013, εκτός από τις διακοπές και την διασκέδαση, θα θελήσεις να κάνεις και κάποια αλλαγή στο χώρο που μένεις. Μία μετακόμιση, μία συμβίωση ή κάποια ανανέωση στο σπίτι σου, θα είναι μέσα στο πρόγραμμα του καλοκαιριού!

ΤΑΥΡΟΣ
Ένας Ταύρος περιμένει την καλοκαιρινή περίοδο για να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει, να βρει και πάλι τον εαυτό του, να κοινωνικοποιηθεί και να απολαύσει την θάλασσα και γενικότερα την φύση, κυρίως σε μέρη που του είναι γνώριμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ταύρος είναι το ζώδιο που θα πάει κάθε καλοκαίρι διακοπές στο ίδιο αγαπημένο του μέρος, στο οποίο ξέρει σίγουρα ότι θα περάσει καλά! Είναι πολύ σημαντικό για την ξεκούραση ενός Ταύρου, να είναι σε ένα μέρος που έχει αρκετό πράσινο, να μπορεί να κάνει ξεκούραστους περιπάτους, να χαλαρώνει στο κύμα ατενίζοντας το πέλαγος και να γεύεται τους πιο νόστιμους μεζέδες! Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού ο Ταύρος βγαίνει από το καβούκι του, βλέπει φίλους, διασκεδάζει, έρχεται πιο κοντά με τα αδέρφια ή τα ξαδέρφια του, ενώ οι βραδιές με ευχάριστη κουβεντούλα στην βεράντα, τον κάνουν να χαλαρώνει και να περνά όμορφα. Ο Ταύρος, προτιμά να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές την περίοδο του Ιουλίου ή προς τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, όπου θα μπορεί ανενόχλητα και χωρίς βουή και πολυκοσμία να μετακινηθεί και να χαρεί όλες τις καλοκαιρινές χαρές. Τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, προτιμά να τον περνά μόνο με τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους, ενώ πάντα συμβαίνει κάτι αυτή την εποχή, που τον κάνει να βρίσκεται πιο κοντά στην οικογένειά του ή έχει υποχρεώσεις, που τον φέρνουν πιο κοντά στα συγγενικά του πρόσωπα. Στους νέους έρωτες του καλοκαιριού, ο Ταύρος λειτουργεί καχύποπτα και επιφυλακτικά και δεν ανοίγεται πολύ, αν δεν μπει πρώτα ο Σεπτέμβρης, που τότε είναι που θα έχουν φανεί οι προοπτικές μίας ερωτικής ιστορίας, που ξεκίνησε κατά την θερινή περίοδο.
Καλοκαιρινό Tip: Το φετινό καλοκαίρι φίλε Ταύρε, ευνοείσαι στη δημιουργία μίας νέας σχέσης που θα μπορεί να έχει σταθερές μελλοντικές προοπτικές. Επιπλέον, θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις τώρα ένα ταξίδι, που πάντα ονειρευόσουν. Οι ειδήσεις, οι επικοινωνίες και οι μετακινήσεις, θα είναι το αλατοπίπερο του καλοκαιριού!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο πρώτος που υποδέχεται το καλοκαίρι, είναι πάντα ο Δίδυμος, ο οποίος προσμένει πάντα με ανυπομονησία αυτή την εποχή, με την επιθυμία να βγει, να διασκεδάσει, να επικοινωνήσει, να ταξιδέψει και να κοινωνικοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Για τον Δίδυμο, το καλοκαίρι είναι βόλτες, ατέλειωτο άραγμα σε Beach Bar, με κουβεντούλα, χορό, cocktails και βουτιές στη θάλασσα. Επιπλέον, δεν μπορεί ποτέ να στέκεται σε ένα σημείο, γι’ αυτό και θα προτιμήσει να επισκεφτεί αρκετά μέρη, να πάει σε νέες τοποθεσίες και να ταξιδέψει ακόμα και στο εξωτερικό, αν έχει την οικονομική ευχέρεια! Φυσικό και αναμενόμενο για έναν Δίδυμο, είναι ότι δεν μπορεί να κάτσει φρόνιμα στα ερωτικά του, αυτή την περίοδο του έτους. Τις περισσότερες φορές επιδιώκει το καλοκαίρι να είναι ελεύθερος, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι λαχταρά να κάνει νέες γνωριμίες, να φλερτάρει χωρίς περιορισμό και, γιατί όχι, να γευτεί και τις ερωτικές περιπέτειες. Ακόμα και δεσμευμένος να είναι ένας Δίδυμος, το καλοκαίρι του είναι πολύ δύσκολο να κάτσει φρόνιμος… επομένως μην του κρατήσεις μούτρα, αν τον δεις να γλυκοκοιτάζει ή να χαζομιλάει, είναι στη φύση του, δεν μπορεί να το περιορίσει! Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το καλοκαίρι, εκτός από την διασκέδαση και την ξεκούραση, όλο και κάτι συμβαίνει, που καταφέρνει να γεμίζει και πάλι το πορτοφόλι του ή κάνει κάποια γνωριμία, που έχει την προοπτική μίας επαγγελματικής συνεργασίας. Η ιδανική περίοδος για τις καλοκαιρινές του διακοπές είναι ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού, δηλαδή από 21 Ιουλίου – 22 Αυγούστου!
Καλοκαιρινό Tip: Το φετινό καλοκαίρι θα θελήσεις να βάλεις βάσεις για τη ζωή σου, θα επιδιώξεις να φέρεις την σταθερότητα και την ασφάλεια στην προσωπική σου ζωή, ενώ κάποιο ξαφνικό όφελος (οικονομικό ή συναισθηματικό), θα σου δώσει χαρά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το καλοκαίρι ξεκινά με την έναρξη των γενεθλίων του Καρκίνου, ο οποίος νιώθει μία παροδική νοσταλγία και αναπόληση, σκεπτόμενος όλα όσα έγιναν τον χειμώνα που πέρασε. Αναλογίζεται όσα έζησε τους περασμένους μήνες, ποιες ήταν οι πράξεις του, τι είναι αυτό που προσδοκά, το πώς αισθάνεται και το πού βαδίζει. Βάζει νέους στόχους, κάνει σχέδια και αφήνεται στην ονειροπόληση αλλά και στα συναισθήματά του. Παράλληλα, ο Καρκίνος ανανεώνεται το καλοκαίρι, φρεσκάρει την εμφάνισή του, χάνει πάντα τα περιττά κιλά του χειμώνα και είναι πιο ανάλαφρος, ξεκούραστος και χαλαρός στην καθημερινότητά του. Αντιμετωπίζει τα πάντα με έναν πιο ήρεμο τρόπο και επιδιώκει να κάνει πράγματα που θα του χαρίσουν και πάλι το γέλιο, την χαρά, την ευτυχία. Για καλοκαιρινές διακοπές προτιμά ένα ήσυχο, εξοχικό μέρος, στο οποίο δεν θα επικρατεί η βουή και η πολυκοσμία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του να βλέπει στη θάλασσα. Ο Καρκίνος λατρεύει να χαζεύει τοπία, πόσο μάλλον την θάλασσα, που έχει το στοιχείο του ζωδίου του, το νερό! Δεν του αρέσει να κάνει διακοπές με μεγάλη παρέα, προτιμά τις πιο «οικογενειακές» διακοπές, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι μαζί με ένα πολύ κοντινό φιλικό του πρόσωπο, είτε με τον σύντροφό του! Το διάστημα του καλοκαιριού, ο Καρκίνος θέλει να επισκέπτεται και το μέρος από το οποίο κατάγεται, γι’ αυτό και μέσα στο πρόγραμμά του για το καλοκαίρι, περιλαμβάνει πάντα και την επίσκεψή του στο χωριό του ή στο νησί του! Η ιδανική περίοδος του καλοκαιριού για να ταξιδέψει είναι τα τέλη του Αυγούστου, για να μπορέσει να απολαύσει καλύτερα την φύση, αλλά και τις χαρές του καλοκαιριού!
Καλοκαιρινό Tip: Το φετινό καλοκαίρι θα σου μείνει αξέχαστο. Μετά από τις ανατροπές και τις αλλαγές που δέχθηκες στη ζωή σου, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής. Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου, στηρίζοντας τις προσωπικές σου επιδιώξεις και χαρίζοντάς σου την τύχη και την τόλμη για ένα καλύτερο αύριο!

ΛΕΩΝ
Ο βασιλιάς του καλοκαιριού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Λέοντας, ο οποίος πραγματικά καταφέρνει αυτή την εποχή του έτους να είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Η παιχνιδιάρικη διάθεσή του ανεβαίνει, λάμπει ακόμα περισσότερο και εκπέμπει μεγαλύτερη γοητεία αλλά και μαγνητισμό! Καθώς ξεκινά η περίοδος του καλοκαιριού, ο Λέοντας καταφέρνει να ξεπεράσει οτιδήποτε τον πλήγωσε ή τον πίκρανε την περίοδο του χειμώνα. Αφήνει στην άκρη του τις έννοιες, τα προβλήματα, το άγχος και τους φόβους για το μέλλον και ανεβαίνει ψυχολογικά. Νιώθει πιο δυνατός και ανθεκτικός στην καθημερινότητά του και φροντίζει την προσωπική του ανανέωση. Φυσικά, ο έρωτας παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή του, αφού δεν γίνεται να περάσει ένα καλοκαίρι δίχως κάποιο ερωτικό ειδύλλιο, το οποίο όμως θα το ζει σε όλο του το μεγαλείο! Ιδιαίτερα την περίοδο του Αυγούστου, ο Λέοντας γίνεται ένα ενεργό πύρινο ηφαίστειο από έρωτα, έτοιμο να τα ρημάξει όλα στο πέρασμά του! Για τις διακοπές του, επιλέγει πάντα ένα μέρος στο οποίο θα μπορεί να συνδυάσει την διασκέδαση, την ξεκούραση, το καλό φαγητό, την ωραία παρέα, την κοινωνική ζωή, την άνεση αλλά και την πολυτέλεια. Του αρέσει να επισκέπτεται κοσμοπολίτικα μέρη, τα οποία του δίνουν αρκετές εναλλακτικές, γιατί του αρέσει γενικότερα η ποικιλία! Το καλοκαίρι λοιπόν θα δεις τον Λέοντα, να ερωτοτροπεί σε μία παραλία, κάτω από την ψάθινη ομπρέλα, πίνοντας ένα κοκτέιλ φρούτων, είτε θα τον δεις να παρελαύνει στην πισίνα ενός ακριβού ξενοδοχείου, φορώντας το εντυπωσιακό μαγιώ του! Τα βράδια του καλοκαιριού, ο Λέοντας τα περνά με παρέα, γελώντας, χορεύοντας, κερνώντας τους φίλους του και κάνοντας νέες γνωριμίες.
Καλοκαιρινό Tip: Αυτό το καλοκαίρι θα αφήσεις πίσω σου οτιδήποτε σε κούρασε ή σε καταπίεσε και θα βάλεις σε προτεραιότητα τις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες, τις οποίες παραμέλησες την περίοδο του χειμώνα. Μία ερωτική γνωριμία, θα σου πάρει το μυαλό!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική εποχή για έναν Παρθένο, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν περνά καλά, αλλά δεν είναι και τόσο fan του καύσωνα, της πολυκοσμίας, της έντονης κοινωνικής ζωής και των διακοπών, γιατί αισθάνεται ότι ξεφεύγει από το πρόγραμμά του! Παρόλα αυτά, η έναρξη του καλοκαιριού και πολύ περισσότερο ο Ιούλιος, αλλά και τα τέλη του Αυγούστου, είναι οι καλοκαιρινοί περίοδοι, που πάντα τον ευνοούν, τον χαλαρώνουν και τον βοηθούν να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του. Ένας Παρθένος θέλει να περάσει καλοκαιρινές στιγμές με λίγους, αλλά καλούς φίλους, προτιμά να επισκέπτεται ήσυχα μέρη, μακριά από την πόλη και δεν του αρέσει και τόσο η πολυκοσμία, αλλά ούτε να στοιβάζεται σε παραλίες, που είναι ο ένας πάνω στον άλλον και του έρχονται στο κεφάλι τα μπαλάκια από τις ρακέτες. Προτιμά τις ήσυχες παραλίες, που έχουν και πράσινο. Του αρέσει πολύ το βουνό και οι περίπατοι στο δάσος, που του δίνουν την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές της φύσης. Για τον Παρθένο λοιπόν το καλοκαίρι είναι περίοδος ανάκτησης των χαμένων δυνάμεων, ενώ παράλληλα καταφέρνει να δει ακόμα πιο καθαρά κάποιες προσωπικές του υποθέσεις, θέτοντας νέους στόχους και επανεξετάζοντας τις αποφάσεις που πήρε στο παρελθόν, προκειμένου να μελετήσει τα αμέσως επόμενα βήματά του!
Καλοκαιρινό Tip: Ο φετινός Ιούλιος σου δίνει την ευκαιρία να εκπληρώσεις μία προσδοκία σου. Το κλειδί της επιτυχίας σου θα σταθεί το κοινωνικό σου περιβάλλον, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει μία γνωριμία σε κάποιο ταξίδι που θα κάνεις!

ΖΥΓΟΣ
Όπου γέλιο, χαρά, διασκέδαση και κοινωνική ζωή, είναι και ο Ζυγός από δίπλα, ο οποίος είναι λάτρης του καλοκαιριού και είναι από τους πρώτους που αναμένει τον ερχομό του! Καταρχήν λατρεύει τα ανάλαφρα, αέρινα καλοκαιρινά ρούχα, που του χαρίζουν επιπλέον γοητεία, αλλά και άνεση! Επίσης, ο Ζυγός είναι ένα από τα πιο κοινωνικά ζώδια, επομένως το καλοκαίρι που η διάθεση είναι πιο χαρούμενη, ο ελεύθερος χρόνος είναι περισσότερος και οι βόλτες δίνουν και παίρνουν, κάνουν τον Ζυγό να χαμογελά από ικανοποίηση και πληρότητα! Ο Ζυγός θα ξεκινήσει τις πρώτες καλοκαιρινές του εξορμήσεις από τις αρχές του Ιουνίου και στη συνέχεια, θα προτιμήσει την περίοδο του Αυγούστου, να απολαύσει τις πολυήμερες διακοπές του. Θα επιλέξει να επισκεφτεί ένα κοσμοπολίτικο μέρος, το οποίο θα συνδυάζει όλες τις επιλογές, για να περάσει ιδανικά το καλοκαίρι του! Ένας Ζυγός λοιπόν ονειρεύεται τις καλοκαιρινές του διακοπές ως εξής: Φορτώνεις τις βαλίτσες του με όλα του τα νέα συνολάκια, επιλέγει τα νησιά που θα επισκεφτεί και κλείνει τα πιο λουξ ξενοδοχεία (αν έχει αυτή τη δυνατότητα). Στη συνέχεια περνά όλη του την ημέρα στη θάλασσα, κολυμπώντας, χορεύοντας, φλερτάροντας και κάνοντας κοινωνική δικτύωση!
Καλοκαιρινό Tip: Αυτό το καλοκαίρι δεν θα είναι και τόσο ανέμελο, φίλε Ζυγέ, και ο λόγος θα είναι ένα νέο επαγγελματικό άνοιγμα που θα σου προκύψει, το οποίο θα σου επιβάλλει να περιοριστείς λιγάκι, προκειμένου να πετύχεις έναν στόχο στην καριέρα και στα οικονομικά σου!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το άτομο που λατρεύω, είναι η ατάκα ενός Σκορπιού μόλις έρχεται το καλοκαιράκι… Του αρέσει πολύ η επαφή με την φύση, απολαμβάνει την θάλασσα και το κολύμπι, όμως είναι λιγάκι παράξενος σχετικά με την επιλογή του μέρους, αλλά και της παρέας που θα ταξιδέψει. Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού είναι ο ιδανικός πάντα για έναν Σκορπιό, προκειμένου να ταξιδέψει ή και να γνωρίσει νέες τοποθεσίες. Του αρέσει να πηγαίνει σε μέρη απάτητα, δύσβατα ή τουλάχιστον σε μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά και διαδεδομένα. Ένας Σκορπιός ξέρει πάντα που βρίσκεται μία ερημική παραλία, η οποία ξεχωρίζει με τα κρυστάλλινα νερά της. Σε αυτά τα μέρη λοιπόν θέλει να πηγαίνει ένας Σκορπιός, σε μέρη που είναι για λίγους… Τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού, ο Σκορπιός είναι αρκετά πιο ερωτικός, διεκδικητικός, αλλά και παθιασμένος. Οι ερωτικές σκέψεις φωλιάζουν στο μυαλό του και, αν είναι σε σχέση, την περίοδο του Αυγούστου πάντα καταφέρνει να ανανεώσει την ερωτική ζωή με το ταίρι του! Ακόμα και αν δεν έχει ερωτικό σύντροφο, ένας Σκορπιός βρίσκει πάντα ένα Love Story, που θα του κλέψει τις εντυπώσεις και θα τον συγκλονίσει ερωτικά!
Καλοκαιρινό Tip: Τον φετινό Ιούλιο, το μεγάλο τρίγωνο που θα πραγματοποιήσει Δίας-Κρόνος-Ποσειδώνας και Άρης, θα σου δώσουν την προοπτική για το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή σου! Μην αφήνεις ευκαιρίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν και ένας Τοξότης έχει γεννηθεί την χειμερινή περίοδο, λαχταράει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, γιατί έχει περισσότερες ελευθερίες, τόσο στις επιλογές όσο και στον χρόνο του, προκειμένου να κάνει όλα αυτά που τον γεμίζουν και του δίνουν χαρά. Κάνοντας την είσοδό της η θερινή περίοδος, ο Τοξότης δεν μαζεύεται στο σπίτι, τα περισσότερα σαββατοκύριακα λείπει από την πόλη και είναι μονίμως βολτίτσες, ταξιδάκια και ατέλειωτες βραδιές, με διασκέδαση, χορό και τρέλες. Είναι γνωστό ότι ο Τοξότης είναι λάτρης εμπειριών και το καλοκαίρι κυνηγά τις νέες εμπειρίες σε όλους τους τομείς. Καταρχήν θα πιάσει κουβέντα, αλλά και παρέα με τους τουρίστες, όχι μόνο για να κάνει πρακτική στα… αγγλικά του, αλλά και για να γνωρίσει την κουλτούρα ανθρώπων του εξωτερικού. Ύστερα, λυσσομανάει στον έρωτα, λες και ήταν κλεισμένος στο μπουντρούμι και ξαφνικά τον άφησαν ελεύθερο να χαρεί το φλερτ και το σεξ! Η ιδανική περίοδος για τις καλοκαιρινές του διακοπές είναι ο Αύγουστος, αφού θέλει να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο και ο μήνας αυτός ταιριάζει πιο πολύ στην ψυχοσύνθεσή του! Όσο για το μέρος που θα προτιμήσει, ο Τοξότης είναι της ποικιλίας, αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι του θα πάει και στο ήσυχο, ρομαντικό νησί για να απολαύσει τον έρωτα με το άτομο που ποθεί, θα πάει και με την παρέα του μία επίσκεψη στη Μύκονο για κλάμπινγκ, αν τον ευνοούν τα οικονομικά του θα φύγει και ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό, που του αρέσει πολύ!
Καλοκαιρινό Tip: Την περίοδο του Ιουλίου, ένας έρωτας από μακριά ή με ηλικιακό χάσμα ή με γνωριμία που έχει γίνει από το διαδίκτυο, θα σου πάρει το μυαλό! Θα ταξιδέψεις με άτομο που έχεις ερωτευτεί και θα ζήσεις συγκλονιστικές στιγμές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μία καλή ευκαιρία να κερδίσει και πάλι τον χαμένο χρόνο στις σχέσεις του, είναι το καλοκαίρι για έναν Αιγόκερω. Μπορεί το πρόγραμμά του να αποδιοργανώνεται και το άγχος να μην τον εγκαταλείπει, όμως καταφέρνει κάθε καλοκαίρι και αναθερμαίνει το κλίμα των σταθερών σχέσεων στη ζωή του, αφού πλέον έχει αρκετό χρόνο να βρεθεί με τα άτομα που αγαπά και να έρθει πιο κοντά τους! Δεν του αρέσουν τα ξέφρενα καλοκαίρια, προτιμά τις ήσυχες στιγμές, κοντά σε ανθρώπους που τους νοιάζεται, γεύεται τις απολαύσεις του καλοκαιριού και επιτρέπει στον εαυτό του να το ρίξει και λίγο έξω! Η ιδανική περίοδος για τις καλοκαιρινές του διακοπές είναι ο Ιούλιος, αφού αυτή την περίοδο του έτους έχει περισσότερο κέφι, ενέργεια, αισιοδοξία και επιθυμία να εκπληρώσει τα ζητούμενα της καρδιάς του! Την περίοδο του Ιουλίου, πάντα καταφέρνει να ζεστάνει ξανά το κλίμα σε μία ερωτική γνωριμία ή σχέση της ζωής του, ενώ αν δεν υπάρχει κάποια ερωτική ιστορία, τότε είναι πιο ανοιχτός σε ένα χαλαρό φλερτ που θα τον αναζωογονήσει. Για τις καλοκαιρινές του διακοπές, προτιμά κάποιο μέρος που θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του! Ποτέ δεν θα τον δεις να πηγαίνει σε κάμπινγκ, αλλά θα προτιμήσει ένα καλά οργανωμένο ξενοδοχείο, το οποίο κατά προτίμηση να έχει και wifi για να μπορεί να έχει πρόσβαση και στο ίντερνετ, να βλέπει τα email του! Σε γενικές γραμμές λοιπόν, το καλοκαίρι είναι για τον Αιγόκερω ένα μικρό διάλειμμα από την κουραστική καθημερινότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνά ή αφήνει πίσω του ολοκληρωτικά όλα όσα εκκρεμούν στην δουλειά και στο σπίτι του!
Καλοκαιρινό Tip: Το φετινό καλοκαίρι, ιδιαίτερα η περίοδος του Ιουλίου σε βοηθά να σταθεροποιήσεις την αισθηματική σου ζωή. Ανοίγονται νέες προοπτικές και μία ερωτική ιστορία δένει ακόμα περισσότερο!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος τα πάει καλά με όλες τις εποχές του έτους και τις απολαμβάνει στο έπακρο, αφού κάθε μία από αυτές έχει τις δικές της χαρές! Το καλοκαίρι είναι γι’ αυτόν μία καλή αφορμή να κάνει τις τρέλες του, να περάσει βράδια αξημέρωτα, χορεύοντας και πίνοντας δροσιστικά κοκτέιλς, να φλερτάρει κάνοντας νέες γνωριμίες και να υποδεχτεί έναν νέο, φλογερό έρωτα στη ζωή του, ο οποίος έχει τις περισσότερες φορές σύντομη ημερομηνία λήξης. Η έναρξη του καλοκαιριού τον βρίσκει πάντα με την επιθυμία να φροντίσει την φυσική του κατάσταση, να γυμναστεί, να κολυμπήσει, να χάσει το περιττό βάρος και γενικότερα να ανανεωθεί, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αυτό είναι κάτι που το πετυχαίνει κάθε χρόνο μέχρι τα τέλη του Ιουλίου! Στη συνέχεια, η περίοδος του Αυγούστου πάντα τον ωθεί στο να ταξιδέψει, αλλά και να κάνει ανατροπές και να απολαύσει όσα στερήθηκε. Παράλληλα, αυτή την περίοδο παίρνει πάντα και σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της αισθηματικής του ζωής! Τα φεγγάρια του Αυγούστου, τον κάνουν να αναθεωρεί στόχους, σκέψεις και βλέψεις που είχε, σχετικά με την εξέλιξη της αισθηματικής του ζωής. Τότε είναι η χρονική περίοδος του έτους που αποφασίζει είτε να ξεκινήσει έναν νέο ερωτικό δεσμό, είτε ακόμα παίρνει και την τολμηρή απόφαση του χωρισμού! Η επιλογή του μέρους των καλοκαιρινών του διακοπών είναι διαφορετική κάθε χρόνο και του αρέσει να επισκέπτεται μέρη που, εκτός από χαρά, διασκέδαση, θάλασσα και κοινωνική ζωή, του προσφέρουν και γνώση!
Καλοκαιρινό Tip: Ο έρωτας θα σε συνεπάρει την περίοδο του Ιουλίου, φρόντισε όμως να μην προβείς σε υπερβολές και να μην κάνεις κινήσεις, που δεν έχεις πρώτα σκεφτεί καλά, γιατί λίγο αργότερα μπορεί να μετανιώσεις!

ΙΧΘΕΙΣ
Ένας από τους λάτρεις του καλοκαιριού είναι και ο Ιχθύς, ο οποίος προσμένει όλο το έτος πότε θα έρθει η στιγμή να βουτήξει στην θάλασσα, για να αντλήσει την ενέργεια του νερού και να ανανεωθεί! Φυσικά και ένας Ιχθύς θέλει να βρίσκεται διαρκώς μέσα στο νερό, θέλει να ατενίζει το πέλαγος κάνοντας όνειρα για τη ζωή του και επιπλέον του αρέσει να ρομαντζάρει το ηλιοβασίλεμα, στην αγκαλιά ενός έρωτα που εκείνη τη στιγμή αισθάνεται ότι είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του! Από τους μήνες του καλοκαιριού, αυτός που ταιριάζει καλύτερα στον Ιχθύ είναι ο Ιούλιος, αφού τότε είναι πολύ πιο πρόσχαρος, δημιουργικός, δραστήριος, αλλά και αποφασιστικός. Την περίοδο του Ιουλίου, πάντα ένας Ιχθύς είναι και ερωτευμένος ή τουλάχιστον καταφέρνει να κάνει το κλίμα της ερωτικής του ζωής πολύ πιο ενθουσιώδες! Ο Ιχθύς είναι πολύ βολικός στις διακοπές του, δεν πρόκειται να σου γκρινιάξει όπου και να του προτείνεις να πάτε, αρκεί να έχει θέα και άμεση πρόσβαση σε μία όμορφη παραλία! Γενικά του αρέσουν οι εναλλαγές, θα ταξιδέψει λοιπόν με το ερωτικό του ταίρι, θα επισκεφτεί τα εξοχικά των φίλων του, όμως δεν θα πει όχι και σε ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένεια! Μην περιμένεις όμως ότι θα θέλει να είναι διαρκώς έξω, σε κάποιο κλαμπάκι για διασκέδαση. Δεν θα πει όχι στο ξενύχτι, αλλά θα προτιμήσει και τα πιο ήσυχα βράδια, που θα είναι ξαπλωμένος στην βελούδινη αμμουδιά, κοιτάζοντας τα άστρα!
Καλοκαιρινό Tip: Το φετινό καλοκαίρι καταφέρνεις να εκπληρώσεις ένα όνειρο, που θα γεμίσει και πάλι με φως την καρδούλα σου! Η τύχη σου χαρίζει απλόχερα τα δώρα της και εσύ απλά χαίρεσαι το παρόν και σχεδιάζεις το μέλλον σου!

η διαδρομη

Aυτές είναι οι σοκαριστικές φωτογραφίες που βραβεύτηκαν με το Pulitzer 2013

Πέντε φωτορεπόρτερ του Associated Press βραβεύτηκαν με το βραβείο Pulitzer 2013 για τις συγκλονιστικές φωτογραφίες τους από την κάλυψη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Oι Rodrigo Abd, Manu Brabo, Narciso Contreras, Khalil Hamra και Muhammed Muheisen απαθανάτισαν μοναδικά την τρέλα του πολέμου και τον απίστευτο πόνο που σάρωσε τη Συρία. Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες.







Δικαστήριο στην Τουρκία επέτρεψε σε Κούρδους να βαπτίσουν τη κόρη τους με το απαγορευμένο όνομα «Κουρδιστάν»

Σε μια ιστορική απόφαση προέβη τουρκικό ανώτερο δικαστικό όργανο που με σημερινή του απόφαση επέτρεψε σε ζευγάρι Κούρδων να βαπτίσει την κόρη του «Κουρδιστάν» μια λέξη απαγορευμένη στη χώρα για ευνόητους λόγους.

Το 18ο Εφετείο απέρριψε την πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου στο Χιλβάν, στην νοτιοανατολική επαρχία Σανλιουρφά, το οποίο είχε αρνηθεί στους Γιουνούς και την Ελίφ Τοπράκ να δώσουν το όνομα Κουρδιστάν στη θυγατέρα τους, με το δικαιολογητικό ότι το όνομα αυτό αποτελεί «προσβολή για την κοινωνία», μεταδίδει το πρακτορείο.

Μάλιστα είχε επιβάλλει να δοθεί στο κορίτσι το όνομα Χελίν που είναι κοινό στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ωστόσο, το Εφετείο ανέτρεψε την συγκεκριμένη ετυμηγορία υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος προβλέπει ότι το δικαίωμα της επιλογής ονόματος για τα παιδιά δίδεται αποκλειστικώς στον πατέρα και τη μητέρα τους» και «εάν το όνομα έχει ξένες ρίζες δεν είναι επιβεβλημένο να αλλάξει», επεσήμανε το πρακτορείο Ντογάν.

Η λέξη Κουρδιστάν είναι εδώ και πολλές δεκαετίες ένας όρος ταμπού καθώς οι κρατικές αρχές εκτιμούν ότι αποτελεί ένα ηθικό στήριγμα για τις αντάρτικες οργανώσεις των Κούρδων, αλλά και για την ιδέα της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των περιοχών που κατοικούνται από την κουρδική μειονότητα.

Η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει χρονικά με τη δρομολόγηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει να αποσύρουν τις δυνάμεις του στο γειτονικό βόρειο Ιράκ, εν αναμονή επιβολής μέτρων υπέρ της μειονότητας εκ μέρους της κυβέρνησης.

http://www.iefimerida.gr/

Μητροπολίτης Πειραιώς προς βουλευτές: Αν ψηφίσετε το νόμο για τις Κυριακές θα σας απαγορεύσω την είσοδο στις εκκλησίες

Όποιος ψηφίσει υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει καταπατήσει το νόμο του Θεού. Και κατ' επέκταση, δεν θα έχει θέση στην εκκλησία. Αυτή την προειδοποίηση έστειλε προς τους βουλευτές ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που τους επεσήμανε πως σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν την πολιτική τύχη της Μαριέττας Κουτσίκου-Γιαννάκου και του Γεωργίου Καλού.

Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς ζήτησε την απόσυρση της σχετικής ρύθμισης για τη λειτουργία των καταστημάτων και κάλεσε τους βουλευτές της Α' και Β' Περιφέρειας Πειραιά να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοθέτημα «συμφορά», όπως το χαρακτηρίζει. Παράλληλα όμως τους προειδοποίησε πως όσοι το ψηφίσουν «παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και θα τους απαγορευθεί οποιαδήποτε παρουσία τους σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη της Μητρόπολης, διότι, καταπάτησαν το νόμο του Θεού».

Μάλιστα ο Μητροπολίτης καλεί τους βουλευτές να αναλογισθούν την πολιτική τύχη της Μαριέττας Κουτσίκου-Γιαννάκου και του Γεωργίου Καλού, των «αρχιτεκτόνων της εκδίωξης των κληρικών από τα σχολεία με την πνευματικά εγκληματική εγκύκλιο του ειδικούς τους γραμματέα, κ. Ράμμα».

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΥ

Τελικά ὁ Ὑπουργός Ἀνάπτυξης κ. Κ. Χατζηγάκης τό τόλμησε. Ἔγινε ὁ Ἠρόστρατος πού στό Ὀρθόδοξο Γένος τῶν Ἑλλήνων κατέθεσε νομοθέτημα γιά τήν ἀποϊεροποίηση τῆς ἡμέρας τοῦ Κυρίου, τήν ὁποία καθόρισε στίς 7 Μαρτίου τοῦ 321 ὁ ἅγιος Ἰσαπόστολος καί Θεόστεπτος Αὐτοκράτωρ Κωνσταντῖνος ὁ μέγας. Ἀλλά ὁ σύγχρονος αὐτός Ἠρόστρατος δέν εἶναι μόνος του, οὔτε ἐνεργεῖ ἀπό ἰδίᾳ πρωτοβουλία. Ἔχει τήν συναίνεση τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς Χώρας καί τοῦ Ἀντιπροέδρου τῆς Κυβέρνησης καί δημιουργεῖ εὐλόγους συνειρμούς ἡ ταυτόχρονη ἀναγγελία τῆς προσκλήσεως τοῦ κ. Πρωθυπουργοῦ ἀπό τόν Πρόεδρο τῶν ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ὀμπάμα στίς 8 Αὐγούστου ἐ.ἔ. γιά τήν ὁποία ἀγωνίζετο ἐπί μῆνες μέ μεσίτες τούς προύχοντες τοῦ Ἑβραϊκοῦ λόμπυ τῶν ΗΠΑ, ὅπως δημοσιοποιήθηκε στόν Τύπο. Τελικά ἡ πρόσκλησις ἦρθε καί τό ἀντίτιμο πληρώνεται καί εἶναι ἡ ἀποϊεροποίηση καί ἡ κατάργηση τῆς Κυριακῆς ἀργίας γιά νά ἐπιτευχθῆ διπλός στόχος ἀφ' ἑνός ἡ ἀπόμείωση τῆς Ὀρθόδοξης αὐτοσυνειδησίας τῶν Ἑλλήνων καί ἀφ' ἑτέρου νά σαρώσουν ὅλα τά μικρομάγαζα καί τούς μικρομεσαίους ἐπιχειρηματίες οἱ ἑβραϊκῶν συμφερόντων μεγάλες πολυεθνικές ἁλυσίδες πού σέ λίγο καιρό θά δρέψουν τούς καρπούς τοῦ νομοθετήματος τοῦ κ. Χατζηγάκη καί τῆς συντροφίας του. Ἐντολοδόχοι λοιπόν οἱ ἀνωτέρω κ.κ., ὅπως προκύπτει ἀπό τίς ἐνέργειές τους πού βάλθηκαν μέ τό στανιό νά «σώσουν» δῆθεν τούς μικρομεσαίους ἐμπόρους ἐνῶ ἐκείνοι μέ ἀδιάψευστα στοιχεῖα στήν διαπασών ὀρύονται ὅτι θά καταστραφοῦν καί πού θά ἀποδειχθεῖ σέ κάποια χρόνια ὅπως ἀποδείχθηκε ἡ ἄθλια ἐνέργεια τοῦ Κώστα Σημήτη γιά τήν διαγραφή τοῦ θρησκεύματος ἀπό τίς ταυτότητες τῶν Ἑλλήνων ὅτι ἦταν ἐντολή τοῦ Ἑβραϊκοῦ λόμπυ, μέ τήν πρόσφατη ἀδιάψευστη μαρτυρία τῆς κ. Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου.

Ὁ ἑορτασμός μιᾶς ἡμέρας ἀναπαύσεως τῆς ἑβδομάδος ὅπως ἀπαιτεῖ ἡ ἀνθρώπινη φύση βασίζεται στό βιβλίο τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης «Γένεση» (β΄,2-3), ἔτσι τό Σάββατο διά τοῦ Νόμου τῆς ΠΔ εἰσῆλθε ὡς «ἡμέρα Κυρίου» στήν Καινή Διαθήκη μέ τά δύο βασικά στοιχεῖα, δηλ. ἀποχή ἀπό τίς ἐργασίες καί ἰδιαίτερη λατρεία τοῦ Θεοῦ. Τή θέση τοῦ Σαββάτου στόν Χριστιανισμό κατέλαβε ἡ Κυριακή (Ἀποκαλ. α΄,10) σάν πρώτη ἡμέρα τῆς ἑβδομάδος κατά τήν ὁποία ἀνεστήθη ὁ Κύριος ἐκ τοῦ Τάφου, δημιούργησε τό ἀναστάσιμο φῶς καί ἀπέστειλε τό Πανάγιο Πνεῦμα νά ἐπιφοιτήση στούς Ἀποστόλους. Ἡ Κυριακή σάν κατ' ἐξοχήν «ἡμέρα τοῦ Κυρίου» ὑπενθυμίζει τόν ἐρχόμενο Χριστό σάν ἀνατέλλοντα ἥλιο, ὁ Ὁποῖος θά ἔλθῃ νά ἀποκαταστήση τήν χειμαζομένη δικαιοσύνη καί νά καταργήση τήν ἀφόρητη ὑποκρισία. Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου λέγει ὁ Ἱ. Αὐγουστῖνος ὑπόσχεται σέ ὅλους μας τήν αἰώνια ἡμέρα καί τῆς δικῆς μας Ἀναστάσεως (Serm 15 deverbapost). Ἡ Κυριακή εἶναι ἡ ἀρχαιοτάτη ἑορτή τοῦ Χριστιανισμοῦ, ἡ ὁποία ἀποκαλεῖται στό Εὐαγγέλιο, ὡς ἡ «μία τῶν Σαββάτων» (Ματθ. κη΄1, Μαρκ. ιστ΄2, Α΄Κορ. ιστ΄2, Πραξ. κ΄7), στήν δέ Ἀποκάλυψη τοῦ Ἰωάννου ὀνομάζεται Κυριακή ἡμέρα (Ἀποκαλ. α΄10).

Οἱ μαρτυρίες γιά τόν ἑορτασμό τῆς Κυριακῆς συνεχίζονται καί μετά τήν Καινή Διαθήκη. Στήν ἐπιστολή Βαρνάβα ὀνομάζεται «8η ἡμέρα», ὁ δέ ἅγιος Ἰγνάτιος Ἀντιοχείας καταδικάζει τούς σαββατίζοντες καί μή συμμορφουμένους στήν καθολική πράξη τῆς Ἐκκλησίας γράφοντας: «Κατά Κυριακήν Κυρίου ζῶντες ἐν ᾗ καί ἡ ζωή ἡμῶν ἀνέτειλε δι΄ Αὐτοῦ» (Μαγν. κεφ. 9). Κατά τά μέσα τοῦ 2ου αἰ. ὁ ἅγιος Ἰουστῖνος ὁ φιλόσοφος καί μάρτυς γράφει στήν Ἀπολογία του πρός τόν Ρωμαῖο Αὐτοκράτορα (Κεφ. 67) «Τήν δέ τοῦ ἡλίου ἡμέραν κοινήν τήν συνέλευσιν ποιούμεθα» χρησιμοποιῶν γιά τήν Κυριακή τόν ὅρο «ἡλίου ἡμέρα», ὁ ὁποῖος παρέμεινε σέ ὁρισμένες Εὐρωπαϊκές γλῶσσες ὅπως στήν Ἀγγλική Sunday, στήν Γερμανική Sonntag κλπ. Μετά τήν εἰρήνη τοῦ Μ. Κων/νου μέ τό διάταγμα τῶν Μεδιολάνων (313) καθορίζεται μέ τόν πρῶτο νόμο του στίς 7/3/321 ὅπως ἀναφέρθηκε ἤδη ὡς ἡμέρα ἀναπαύσεως, ἀγαλλιάσεως, θείας λατρείας καί ἀγαθοεργίας ἡ ἀργία τῆς Κυριακῆς, ἡ «σεβαστή ἡμέρα τοῦ ἡλίου» ὅπως τήν ἀποκαλοῦσε, ἡ δέ ἐν Λαοδικείᾳ Σύνοδος μέ τόν 29ο Κανόνα της ὥρισε «οὐ δεῖ χριστιανούς ἰουδαΐζειν, τήν δέ Κυριακήν προτιμῶντες σχολάζειν ὡς χριστιανοί». Τό νόμο τοῦ Μ. Κων/νου «Omnesjudicesurbanaequepledesetatriumofficiacunctarumvenerabilidiesolisquiescant» ἐπεκύρωσε καί ὁ διάδοχός του Μ. Θεοδόσιος, μέ τόν κωδ. VIII 8, 3 καί XV 5, 2.

Ὅλη αὐτή ἡ τόσο ἱερά ὑπόθεση, κατά τόν ἐκσυγχρονιστή Ὑπουργό κ. Χατζηδάκη «κρατᾶ τήν χώρα στό παρελθόν» ὅπως εἶχε δηλώσει καί ἔρχεται ὁ κ. Χατζηδάκης γιά νά τήν εἰσαγάγη στό μέλλον (!!!), ὑπενθυμίζων δυστυχῶς δι' αὐτόν μέ τίς ἐνέργειες καί τά λόγια του ἀναποδράστως τό μαρτυρικό τέλος δι' ἀπαγχονισμοῦ τοῦ διδάχου τοῦ Γένους Ἁγίου Κοσμᾶ τοῦ Αἰτωλοῦ (1714-1779) ὁ ὁποῖος ὑπερασπιζόμενος πέραν τῶν ἄλλων τήν ἀργία τῆς Κυριακῆς ἐμισήθη θανασίμως ὑπό τῶν τότε Ἑβραίων τῶν Ἰωαννίνων. Ἔγραψε πρός τόν ἀδελφό του Χρύσανθο τό ἀποκαλυπτικό: «χιλιάδες ἑβραῖοι θέλουν τόν θάνατό μου καί ἕνας ὄχι» καί ἦταν τραγική ἀλήθεια γιατί χρηματίσαντες μέ ἱκανά ἀργύρια τόν Τουρκαλβανό Κούρτ Πασᾶ τοῦ Βερατίου ἐπέτυχαν τό μαρτυρικό τέλος τοῦ μεγάλου ἐθνεγέρτου καί ἰσαποστόλου ὁ ὁποῖος ἐτελειώθη «κρεμασθείς ἐκ δένδρου» τήν 24/8/1779. Αὐτοί οἱ συνειρμοί προκαλοῦνται ἐκ τῶν θέσεων τοῦ κ. Ὑπουργοῦ καί βέβαια οἱ ἰσχυρισμοί του καταρρίπτονται ἐκ τοῦ γεγονότος ὅτι ἡ ἀγορά δέν πάσχει ἀπό ὧρες λειτουργίας ἀλλά ἀπό ἔλλειψη ρευστότητος!!!

Κατόπιν τῶν ἀνωτέρω πού πλέον ἀποτελοῦν casusbeli γιά τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ἡ καθ' ἡμᾶς Ἱ. Μητρόπολις Πειραιῶς, Φαλήρου καί Ἁγ. Ἰωάννου Ρέντη ἀνακοινώνει τά κάτωθι:

Καλεῖ ἄμεσα τήν Κυβέρνηση νά ἀποσύρη τό ἐπαίσχυντο αὐτό προδοτικό κατά τοῦ Γένους καί ἀπαράδετο νομοθέτημα τό ὁποῖο ἔχει ἤδη καταδικάσει διά πεπαρρησιασμένων καί δυναμικῶν δηλώσεων ὁ Μακ. Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ὁ Β΄ καί ἡ Σεπτή Διαρκής Ἱ. Σύνοδος διά τοῦ ἐκπροσώπου αὐτῆς Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου καταρρίπτοντες τά φλυναφήματα τοῦ δῆθεν ἐκσυγχρονισμοῦ.

Καλεῖ ἄμεσα τούς Βουλευτές καί ἐκπροσώπους τοῦ λαοῦ, ἰδιαίτερα τῆς Α΄καί Β΄ Περιφερείας Πειραιῶς νά δηλώσουν ἄμεσα τήν πλήρη ἀντίθεσή τους στό νομοθέτημα-συμφορά πού θά προκαλέσει ὁπωσδήποτε τήν ὀργή τοῦ Θεοῦ καί θά γίνη αἴτιο μεγάλων δεινῶν τῆς Πατρίδος.

Δηλώνει πρός πᾶσαν κατεύθυνσιν ὅτι Βουλευταί πού θά τό στηρίξουν μέ τήν ψῆφο τους παύουν νά ἔχουν ὁποιαδήποτε σχέση μέ τήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς καί θά τούς ἀπαγορευθῆ ὁποιαδήποτε παρουσία τους, ὡς ἀκοινώνητοι πλέον, σέ ὁποιαδήποτε λατρευτική σύναξη τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς, διότι κατεπάτησαν τόν Νόμο τοῦ Θεοῦ.

Καλεῖ τούς συγκεκριμένους Βουλευτάς νά ἀναλογισθοῦν τήν πολιτική τύχη τῆς τ. Ὑπουργοῦ κ. Μ. Κουτσίκου-Γιαννάκου καί τοῦ Πειραιώτη Ὑφυπουργοῦ κ. Γεωργίου Καλοῦ, τῶν «ἀρχιτεκτόνων» τῆς ἐκδιώξεως τῶν Κληρικῶν ἀπό τά Σχολεῖα μέ τήν πνευματικά ἐγκληματική Ἐγκύκλιο τοῦ εἰδικοῦ τους Γραμματέως κ. Ράμμα.

Παρακαλεῖ ἀδελφικῶς τούς Ἁγιωτάτους Μητροπολίτας τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος νά πράξουν τά ὅμοια γιά τήν ἀποτροπή αὐτοῦ τοῦ κακουργήματος.

Συγχαίρει δημοσίᾳ τόν ἀκάματο ἀγωνιστή καί φρυκτωρό Ἱεράρχη Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ, ὁ ὁποῖος ἤδη ἐζήτησε τήν ἔκτακτο σύγκληση τῆς Ἱεραρχίας.

http://www.iefimerida.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger