Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κι όμως το πρόσωπο που βλέπετε, ανήκει σε διάσημο άντρα pop star των 80’s [φωτο]

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η απίστευτη μεταμόρφωση από τις πλαστικές επεμβάσεις...

Ο μεγαλύτεροι σε ηλικία αναγνώστες και οι λάτρεις της 80's μουσικής αποκλείεται να μην έχουν ακούσει ή να μην έχουν χορέψει την παγκόσμια επιτυχία του 1985 "You spin me round". Πίσω από την τεράστια επιτυχία ήταν το συγκρότημα "Dead or Alive" και ο δημιουργός του, ο Pete Burns, μια ιδιαίτερη περίπτωση στην αγγλική μουσική σκηνή. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 70, ο Burns σόκαρε το κοινό του με την ανδρόγυνη φιγούρα του και τις ανάλογες στιλιστικές του επιλογές, το βαρύ make up, τα μακριά μαλλιά, το περιποιημένο μανικιούρ με τα μακριά νύχια και το χαρακτηριστικό κάλυμμα του πειρατή στο μάτι του.

Ο Burns όμως δεν έγινε διάσημος μόνο για τη μουσική του, άλλα και για την αδυναμία του στην πλαστική χειρουργική, μια αδυναμία που είχε ολέθρια αποτελέσματα στην εικόνα του. Μάλιστα πριν λίγα χρόνια μπλέχτηκε σε μια δικαστική διαμάχη με τον γιατρό που του έφτιαξε τα χείλη του.
Το τι επιλέγει ο καθένας στην προσωπική του ζωή και πώς θέλει να φέρεται στον εαυτό του, είναι δικαίωμά του, όμως δεν γίνεται να μην σταθούμε σε αυτό το παραμορφωμένο από τις επεμβάσεις πρόσωπο, με τα τρομακτικά χείλη, τα έντονα ζυγωματικά και τα τραβηγμένα μάτια.
Πάντως άσχετα με την εμφάνιση, ο 53χρονος σήμερα Burns, υπήρξε παντρεμένος για 28 ολόκληρα χρόνια με την κομμώτρια Lynne Corlett, από το 1978 ως το 2006.

queen.gr

Μεθυσμένος για βραβείο…(βίντεο)

Χωρίς λόγια...

Απίστευτο: Πήρε για βόμβα από το... κινητό του


Συναγερμός σήμανε το πρωί στις Αρχές έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στην Εφορία του Μεσολογγίου.


Αμέσως ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι και έγινε εκκένωση του κτιρίου. Στο σημείο έφθασαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι έπειτα από έρευνες διαπίστωσαν ότι πρόκειται για φάρσα.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από αυτή τη κακόγουστη φάρσα έπεσε ο ίδιος στην παγίδα του. Είχε πάρει τηλέφωνο από το κινητό του και μάλιστα χωρίς απόκρυψη.

Έτσι, όπως αναφέρει το onairnews ο φαρσέρ συνελήφθη.

Ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι


Αυτό που ήδη ξέρεις το επιβεβαιώνουν και επιστημονικές έρευνες: Όταν είσαι ερωτευμένος αδυνατίζεις και όταν είσαι σε σταθερή σχέση παχαίνεις. Δες τι λένε οι επιστήμονες.

Στην αρχή μιας γνωριμίας είναι πολύ συνηθισμένο να βγαίνεις για φαγητό με το σύντροφό σου ή να μαγειρεύεις για αυτόν. Το λέει και η Maryanne Fisher, καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου St. Mary στο Halifax, της Νέας Σκωτίας: "Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μπορεί το φαγητό να αποτελεί στην ουσία μέρος της σχέσης. Είναι ένας τρόπος να δείξει κανείς τις ικανότητές του σε έναν πιθανό σύντροφο", είπε σε συνέντευξή της στη Huffington Post.

Γιατί όταν ερωτεύεσαι δεν τρως πολύ

Παρά τις εξόδους για φαγητό και τα μαγειρέματα όμως, οι ερωτευμένοι συνήθως δεν τρώνε πολύ. "Αυτό οφείλεται στο ότι παράγουν πληθώρα των λεγόμενων ορμονών επιβράβευσης, όπως η νορεπινεφρίνη, που προκαλούν αίσθημα ευφορίας, περισσότερη ενέργεια και μείωση της όρεξης", εξηγεί η Fisher.

Όπως ανεβαίνουν οι ορμόνες του έρωτα όμως, με τον ίδιο τρόπο κατεβαίνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι παλαιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας βρήκε ότι οι παντρεμένες γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκες σε σχέση με τις "ελεύθερες", ενώ όσες συζούσαν με κάποιον είχαν 63% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος σε σχέση με όσες δεν έχουν σύντροφο και "ψάχνονται".


Το ίδιο ισχύει και για τους δεσμευμένους άντρες. "Όταν είσαι σε μια σταθερή σχέση, δεν αντιμετωπίζεις πλέον ανταγωνισμό. Αυτό σημαίνει δεν έχεις ισχυρό κίνητρο για να προσπαθείς να παραμείνεις αδύνατος. Επιπλέον, ο τρόπος ζωής σου αρχίζει να κινείται περισσότερο γύρω από το φαγητό και είναι πιο πιθανό να παραμένεις στη ζεστασιά του σπιτιού και να τρως στον καναπέ σου, παρά να βγεις έξω, όπως θα έκανες αν ήσουν μόνος ή μόνη σου", λέει η Fisher. Μην το κάνεις πολύ συχνά όμως. Δεν είναι καλό ούτε για σένα ούτε για τη σχέση σου.

Μου πρόσφερε τα στήθη της και με εξετρέλανε: Ο Νίκος Παπανδρέου γράφει το «ημερολόγιο» του Γεωργίου



Για τον παππού του Γεώργιο Παπανδρέου αποπειράται να γράψει αυτή τη φορά ο Νίκος Παπανδρέου – πιστός στο οικογενειακό saga- με τίτλο «Το ημερολόγιο ενός πρωθυπουργού». Εκεί υπάρχουν οι μεγάλες αγάπες του: οι γυναίκες, τα ελληνικά χωριά, η πολιτική.
Πρόκειται προφανώς για επινοημένο ημερολόγιο που περιλαμβάνει βεβαίως αληθινά πρόσωπα. Η προδημοσίευσή του βιβλίου στο περιοδικό (δε)κατα χθες και στα Νέα το Σάββατο, δίνουν απευθείας το στίγμα του περιεχομένου. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά: «Στο καμαρίνι μού εδόθηκε ολοσχερώς, μου προσέφερε τα στήθη της και τα οπίσθιά της και έτσι με εξετρέλανε ολότελα», η περιγραφή αφορά την σχεδόν πρώτη συνάντηση του Γεωργίου Παπανδρέου με την Κυβέλη. Αντίθετα, το πάθος για την σύζυγό του Σοφία Μινέικο απουσίαζε, αφού σύμφωνα με το βιβλίο όταν παντρεύτηκαν δεν την αγαπούσε καν. «Δεν είπε κιχ όταν μπήκαμε στο κρεβάτι το πρώτο βράδυ του γάμου και όσο προχωρούσα μαζί της δάγκωνε το χέρι της για να μη βγάλει μιλιά. Δεν ήμουν σίγουρος αν μου άρεσε τούτη η σεμνότητά της».

Το βιβλίο – που βρίσκεται στη τελική φάση της συγγραφής του- παρουσιάζει τον ίδιο τον Γεώργιο Παπανδρέου να γράφει το ημερολόγιο. Ο Νίκος Παπανδρέου δηλώνει πως ανέτρεξε σε αρχεία και ομιλίες του παππού του πριν δημιουργήσει αυτούς τους φανταστικούς διαλόγους σε ένα βιβλίο που επιμένει πως είναι μυθοπλασίας, ακόμη και αν οι ήρωες είναι πραγματικοί ιστορικοί χαρακτήρες.


Σύμφωνα λοιπόν με το ιστορικό μυθιστόρημα – που αναμένεται να σαρώσει στις πωλήσεις- ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν μπορούσε να αντισταθεί στα θέλγητρα του γυναικείου φύλλου. Μάλιστα η Κυβέλη φέρεται να τον εγκατέλειψε όταν όλη η Αθήνα συζητούσε για τη σχέση του με την καλλιτέχνιδα από τη Χιλή Ροζίτα Σεράνο η οποία έγινε γνωστή τραγουδώντας στη ναζιστική Γερμανία του μεσοπολέμου. Ναι, η Ρόζίτα έδωσε το ονομά της στην γνωστή πάστα Σεράνο...

Ο Νίκος Παπανδρέου περιλαμβάνει τα γεγονότα σταθμούς στη ζωή του παππού του, όπως τα πρώτα χρόνια στο Καλέντζι Αχαϊας, τον πρόωρο θάνατο της μητέρας του Παγώνας, τη ζωή με τον παπά πατέρα του, τη μετακόμιση στην Πάτρα, την αλλαγή ονόματος από Παπασταύρου σε Παπανδρέου που αποφάσισαν ο ίδιος και ο μεγάλος αδελφός του Νίκος. Δεν λείπουν και οι πολιτικές αναφορές: για παράδειγμα τι έγινε στη Συμφωνία της Βάρκιζας και στην αποστασία.


http://www.iefimerida.gr


Γυναίκα σε club την έπεσε στη Δήμητρα Αλεξανδράκη! Πως αντέδρασε το μοντέλο;


Αμήχανο το μοντέλο Στενό μαρκάρισμα γένους θηλυκού αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί η Δήμητρα Αλεξανδράκη. 

Το μοντέλο, όπως αναφέρει η Espresso, περιέγραψε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την αμηχανία που ένιωσε τη στιγμή που δέχτηκε φλερτ.


«Μόλις μπήκα στο μαγαζί ένιωσα να με καρφώνει με τα μάτια τη, αλλά δεν έδωσα σημασία. Κάποια στιγμή με πλησίασε και μου ζήτησε να μου δώσει έστω ένα φιλί. Ένιωσα πολύ αμήχανα, αλλά αρνήθηκα ευγενικά και συνέχισα να διασκεδάζω με την παρέα μου».

Έπαθε ΣΟΚ πατέρας στην Πάτρα: Η ερωμένη ήταν ...


Tα πιο απίστευτα και απρόβλεπτα σενάρια παίζει καμιά φορά η ζωή!


Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε πλήρως στην περίπτωση ...

55χρονου αυτοκινητιστή που διατηρούσε κρυφή εξωσυζυγική σχέση με μία κατά πολλά χρόνια νεότερή του, κοντά συνομήλικη με τον φοιτητή γιο του.

Πριν από λίγες μέρες όμως, βρέθηκε μπροστά σε μια από τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις της ζωής του: ο γιος του πήγε στο σπίτι συνοδευόμενος από την κοπέλα του η οποία, όμως, δεν ήταν άλλη από την... ερωμένη του!

Σύμφωνα με το dete.gr, η συνάντηση συνέβη στην πιο εορταστική μέρα, κατά τη διάρκεια του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού στο οποίο ο γιος ζήτησε να πάρει μαζί και τη φίλη του. Πατέρας και ερωμένη κατάφεραν να συγκρατηθούν και ο γιος δεν κατάλαβε την παράνομη σχέση.

Ωστόσο ο πατέρας δεν μπορούσε παρά να εκμυστηρευτεί αυτό που του συνέβη σε φίλους του, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι του επεφύλαξε η ζωή...

newsbomb.gr

ΧΑΜΟΣ! Έπιασε τον άνδρα της με την Αλβανίδα καθαρίστρια!!!


Ο παντρεμένος εραστής σκέφτηκε να πάει στην Τρίπολη με την ερωμένη του, όμως δεν έλαβε υπόψη του το ενδεχόμενο να βρίσκεται υπό παρακολούθηση ειδικού ντετέκτιβ κι αυτό, βέβαια, κατά παραγγελία της συζύγου του που στο μεταξύ είχε καταλάβει την απιστία. Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα και αφορά πολιτικό μηχανικό γύρω στα 40 και τη σύζυγό του η οποία εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Όσο για την «πέτρα» του σκανδάλου ήταν η νεαρή Αλβανίδα που καθάριζε το σπίτι του ζευγαριού και με την οποία ο άνδρας είχε συνάψει ερωτική σχέση και πραγματοποιούσε ερωτικά ταξίδια για να συνευρίσκεται μαζί της. 

Λέγεται μάλιστα ότι όταν πληροφορήθηκε ποια ήταν η αντίζηλη, η σύζυγος έγινε μαινόμενος ταύρος. Και το τι έγινε στο σπίτι δεν περιγράφεται. Οι γείτονες μάλιστα είπαν ότι μέχρι τις 5 το ξημερώματα κρατούσε ο άγριος τσακωμός του ζευγαριού ενώ ευτυχώς τα παιδιά είχαν μεταφερθεί από πριν στη γιαγιά...


ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το παλάτι Ντέμη- Δέσποινας που πούλησαν στους Άραβες!!!




Το πολυσυζητημένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ βρήκε -επιτέλους- αγοραστή για τη βίλα του στην Κηφισιά και μετακομίζει με ενοίκιο στη Βούλα. Μια συμφωνία που αποδείχθηκε «χρυσή» για τον Ντέμη και τηΔέσποινα, αφού τα οικονομικά προβλήματα είχαν χτυπήσει και τη δική τους πόρτα.


Της Τζώρτζιας Συρίχα


Μέσα στον επόμενο μήνα θα μετακομίσουν στο νέο τους σπίτι στη Βούλα η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης, αφού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η βίλα-υπερπαραγωγή της Κηφισιάς αποτελεί πλέον γι' αυτούς παρελθόν.

Η έπαυλη του ζευγαριού, που βρισκόταν στη συμβολή Καραϊσκάκη και Τομπάζη στο Κεφαλάρι, μπορεί να ήταν το καμάρι τους, εδώ, όμως, και έναν χρόνο περίπου τους έχει γίνει βραχνάς κι αυτό γιατί δεν μπορούσαν από ένα σημείο και μετά να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα έξοδα του ζευγαριού για τη βίλα ξεπερνούσαν τα 10.000 ευρώ μηνιαίως!

Η συμφωνία κλείστηκε πριν από λίγες μέρες και είναι πράγματι «χρυσή» για το διάσημο ζευγάρι. Όσο για τον νέο ιδιοκτήτη του «παλατιού» στο Κεφαλάρι, αυτός δεν είναι Έλληνας αλλά Άραβας επιχειρηματίας! Μάλιστα, λέγεται ότι ο τελευταίος ήταν τόσο ενθουσιασμένος όταν είδε τη βίλα που επικοινώνησε αμέσως με το μεσιτικό γραφείο του εξωτερικού που είχε αναλάβει την πώλησή του για να ξεκινήσει αμέσως τις διαπραγματεύσεις.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έβαλε χωρίς δεύτερη σκέψη το χέρι βαθιά στην τσέπη και ξόδεψε ποσό μεγαλύτερο και από αυτό που ζητούσαν αρχικά ο Ντέμης και η Δέσποινα. Κάποιοι μιλούν ακόμα και για 7 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί, αφού το ζευγάρι έχει ερμητικά κλειστό το στόμα του για το deal.

Το σπίτι που γι' αυτούς αποτελούσε όνειρο κατοικήθηκε από τον Ντέμη και τη Δέσποινα το 2009, αφού και οι δύο κατέθεσαν σε αυτό πολύ μεράκι και αγάπη. Έφερε, μάλιστα, την υπογραφή του γνωστού αρχιτέκτονα Τάσου Ζέππου -από τους πλέον ακριβοπληρωμένους- και ήταν κατασκευασμένο στην εντέλεια και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Διαθέτει τεράστιους κήπους, λίμνες, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων μέχρι παιδότοπους και γυμναστήριο και καταλαμβάνει έκταση 1.300 τ.μ. Η «News» παρουσιάζει σήμερα εικόνες του «παλατιού» του ζευγαριού όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα www.zege.gr.


Η συντήρησή του, ωστόσο, ήταν πανάκριβη και στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε ακόμα και δύο από τους πλέον δημοφιλείς ανθρώπους δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του, από τη στιγμή που οι οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα τους χτύπησαν την πόρτα.

Η τραγουδίστρια πολλές φορές προσπάθησε να αρνηθεί στο παρελθόν τις φήμες που κυκλοφορούσαν για την πώληση του σπιτιού της και μάλιστα φαινόταν αρκετά εκνευρισμένη όταν κάποιοι διέδιδαν -εδώ και πολύ καιρό- ότι είχε ήδη προχωρήσει η πώλησή του σε Ρώσο μεγιστάνα έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε η Δέσποινα Βανδή το διέψευδε κατηγορηματικά και φυσικά δεν έλεγε ψέματα! Σήμερα, όμως, στο κοντινό περιβάλλον της δηλώνουν η ίδια αλλά και ο άντρας της ανακουφισμένοι που κατάφεραν πια να βγάλουν από πάνω τους ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος, ώστε να ανταποκριθούν σε κάποιες απρόβλεπτες οικονομικές υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί και που τους στενοχωρούσαν.

Μέχρι και πάρτι έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης για να κεράσει τους «κολλητούς» φίλους του -περίπου 60 τον αριθμό- στο «Posidonio» που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή με τον Αντύπα, όταν πλέον επιβεβαιώθηκε η πώληση και προχώρησαν κανονικά οι διαδικασίες. Και πώς να μην χαίρεται ο Έλληνας «Μπέκαμ» αφού το τελευταίο διάστημα οι αναπάντεχες αναποδιές που τους έτυχαν ήρθαν η μία μετά την άλλη και εκείνος μαζί με τη γυναίκα του έπρεπε να τις αντιμετωπίσουν και ψύχραιμα και αθόρυβα...


Τα οικονομικά προβλήματα του Ντέμη

Τα τελευταία χρόνια το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα σε βαθμό που ανάγκασαν τον πρώην ποδοσφαιριστή να στραφεί σε τοκογλύφους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικής δικογραφίας, ο Ντέμης αναγκάστηκε να δανειστεί από την περίφημη συμμορία των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης το ποσό των 350.000 ευρώ.

Πολλοί αναρωτήθηκαν, μάλιστα, τότε γιατί δεν πήρε δάνειο από κάποια τράπεζα. Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τις ανοιχτές δανειακές υποχρεώσεις του κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα έγκρισης τέτοιου δανείου, οπότε η λύση των τοκογλύφων ήταν η πλέον ιδανική.


Τα οικονομικά του Ντέμη ήταν αρκετά ανθηρά όταν εγκατέλειψε την ενεργό δράση, καθώς ήταν ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες, η εμπλοκή του, όμως, με την προεδρία της ΑΕΚ τον ανάγκασε να σπαταλήσει πολλά χρήματα. Επιπλέον, εκείνη την προ Μνημονίου περίοδο, οι οικονομικές απολαβές και τα νυχτοκάματα της Δέσποινας Βανδή ήταν αρκετά υψηλά, καθώς είχε εδραιωθεί στο χώρο και εθεωρείτο μία από τις πιο περιζήτητες τραγουδίστριες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια ακόμα και τα κασέ των τοπ καλλιτεχνών έπεσαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να περιορίσουν τις μέρες λειτουργίας των μαγαζιών από πενθήμερα σε τριήμερα και ενίοτε διήμερα, ενώ εκείνη για μία σεζόν δεν δούλεψε καθόλου και περιορίστηκε να κάνει συναυλίες με την Έλλη Κοκκίνου.

Τρίτο μεγάλο πλήγμα για την οικογένεια Νικολαΐδη-Βανδή ήταν η εταιρεία συναυλιών Eleven του Ντέμη, που στήθηκε με τόσο μεράκι και πάθος...


Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια εκείνου να προσφέρει το καλύτερο, κάνοντας μετακλήσεις σπουδαίων ονομάτων από το εξωτερικό και πληρώνοντάς τους αδρά, οι πωλήσεις των εισιτηρίων σε χαμηλό κόστος αλλά και οι απαιτήσεις των διεθνών σταρ που δεν καταλάβαιναν από κρίση τον έβαλαν μέσα. Η μοναδική λύση ανάγκης ήταν να δανειστεί από τη συμμορία της Βορείου Ελλάδας -σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας- το ποσό των 350.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010. Και μπορεί να ήταν συνεπής στην αποπληρωμή των δόσεων του δανείου, όμως του κόστισε σε τόκους επιπλέον το ποσό των 270.000 ευρώ, που σημαίνει ότι η πώληση του σπιτιού από ένα σημείο και μετά ήταν όχι μόνο αναγκαία αλλά και ο μοναδικός τρόπος για να λυθούν τα προβλήματα του ζευγαριού. Πώς λοιπόν να μην πανηγυρίζει ο Ντέμης και να μη χαίρεται και αυτός αλλά και η οικογένειά του;


Σχεδιάστρια ρούχων

Τα οικονομικά προβλήματα και οι στενοχώριες που πέρασε το ζευγάρι ήταν πολλές, παρόλα αυτά τα αντιμετώπισε με σύνεση και ψυχραιμία, προσπαθώντας να διατηρεί χαμηλούς τόνους και να μη δίνει σημασία ακόμα και στις κακόβουλες φήμες που ακούγονταν για το γάμο τους, ότι τάχα περνάει κρίση... Με την πώληση του σπιτιού τους ο Ντέμης και η Δέσποινα πήραν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν τη ζωή τους, να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους και να μην έχουν κανένα οικονομικό βάρος στην πλάτη τους. Η τραγουδίστρια, μάλιστα, βλέποντας ότι η νύχτα θα έχει, καθώς περνάει ο καιρός, ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το σχεδιασμό ρούχων. Αποδείχτηκε, μάλιστα, ιδιαίτερα ταλαντούχα και σε αυτό, καθώς τα ρούχα που φέρουν την υπογραφή της και διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές έχουν μεγάλη ζήτηση.


Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το ζευγάρι σιωπηρά αναζητούσε το νέο σπίτι που θα στέγαζε την οικογένειά τους, με ενοίκιο αυτήν τη φορά. Η μόνη διαφωνία τους ήταν η περιοχή που θα επέλεγαν. Ο Ντέμης είναι λάτρης των νοτίων προαστίων, ενώ η Δέσποινα έδειχνε πάντα ιδιαίτερη προτίμηση στα βόρεια. Τελικά υπερίσχυσε το «θέλω» του «προστάτη» της οικογένειας, αφού οι νεότερες πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να μετακομίζει στη Βούλα περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, σε μια υπέροχη μεζονέτα που μπορεί να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Μετακομίζουν αλλά δεν χωρίζουν Ντέμης και Δέσποινα, αντίθετα χτίζουν σε πολύ γερά θεμέλια και χωρίς βάσανα πια το σπιτικό τους και τη νέα ζωή τους. Και πάνω από όλα χωρίς οικονομικά προβλήματα και οφειλές που να τους στενοχωρούν.

Εμείς να τους ευχηθούμε καλορίζικο.

news.gr/

Ανέκδοτο: Το κρύο νερό!



Έλα δω μωρή γυναίκα!! Έχει ζεστό νερό, ή να αρχίσω τα καντήλια???
Έχει άντρα μου έχει...
Πάλι καλά.. Γιατί εγώ πιάτα με κρύο νερό δεν ξαναπλένω!!

Οι δυο Ελληνίδες που είναι πρώτες σε όλο το κόσμο!Δείτε σε τι πέτυχαν...


Η ιστορία της πολυβραβευμένης ελληνικής εταιρείας Fereikos Helix, της Μαρίας και της Πέννυς Βλάχου, είναι ένα κλασικό παράδειγμα για το πώς μπορείς να πετύχεις από τη μία μέρα στην άλλη αν προσέξεις τις κινήσεις σου, οργανωθείς καλά και εργαστείς σκληρά.


Οι δύο αδερφές δεν είχαν καμία σχέση με τα σαλιγκάρια και την εκτροφή τους.

Οι καθηγήτριες ξένων γλωσσών αποφάσισαν να ασχοληθούν με κάτι τελείως διαφορετικό, που δεν είχε τάξη, μαθητές και γραπτά.

"Αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο και να ασχοληθούμε με κάτι τελείως διαφορετικό. Το έναυσμα δόθηκε ένα βράδυ ξαφνικά σε ένα εστιατόριο στην Ελβετία, όπου το μενού περιλάμβανε σαλιγκάρια. Κι έτσι ύστερα από έρευνα αγοράς και πολλά ταξίδια ιδρύσαμε το 2007 την εταιρία FEREIKOS-HELIX. Βασικό για εμάς ήταν να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, κάτι καινοτόμο και να επενδύσουμε στην ποιότητα, στην ανταγωνιστικότητα και στην εξωστρέφεια των υπηρεσιών και των προϊόντων μας", είπαν στο περιοδικό Publishit. "Επιτυχημένος άνθρωπος και επιχειρηματίας είναι όποιος κάνει κάτι που αγαπά. Όταν αγαπάς κάτι και το πιστεύεις, θα το κάνεις καλά. Από εκεί και πέρα έρχεται η έρευνα αγοράς, το business plan, το marketing, η σκληρή δουλειά".

Ήταν το 2007 όταν η Μαρία Βλάχου παρήγγειλε σαλιγκάρια σε εστιατόριο της Ζυρίχης. Το πιάτο κόστιζε 37 ευρώ! Η Μαρία σκέφτηκε πως τα σαλιγκάρια στην Ελλάδα μπορείς να τα βρεις πολύ ευκολα.

Έτσι μίλησε με την αδερφή της και μεταξύ σοβαρού και αστείου είπαν πως δεν θα ήταν άσχημα να πουλούσαν κι εκείνες σαλιγκάρια, καθώς ο κήπος του σπιτιού τους στην Κόρινθο ήταν γεμάτος από αυτά.

Η εταιρεία τους Fereikos-Helix ήταν γεγονός και μέσα σε ενάμιση χρόνο η πρώτη παραγωγή σαλιγκαριών ήταν έτοιμη να διατεθεί στην αγορά.

H εταιρεία πήρε πιστοποίηση από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας υπογράφοντας συμβόλαιο αποκλειστικής αντιπροσωπείας και το 2009 βραβεύτηκε με το Χρυσό Σαλιγκάρι, ως το καλύτερο εκτροφείο σαλιγκαριών στον κόσμο. Το 2010 η Πέννυ Βλάχου ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και πέρυσι οι αδελφές Βλάχου τιμήθηκαν με το βραβείο επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ!

Η καλύτερη συμβουλή που έχουν ακούσει μέχρι σήμερα είναι η εξής: "Είτε είσαι μέρος του προβλήματος, είτε είσαι μέρος της λύσης. Κι εμείς θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης"

to-kounavi.blogspot.com

O Τρύφωνας Σαμαράς ντυμένος Lady Gaga!!! Θα κλαίτε από τα γέλια

Αν σήμερα ξυπνήσατε με κακή διάθεση σας έχουμε το καλύτερο φάρμακο για να βρείτε ξανά το χαμένο σας κέφι.

Δείτε τον δημοφιλή Τρύφωνα Σαμαρά ντυμένο αλά Lady Gaga.

Με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστή κάποιος θαυμαστής του έβαλε το πρόσωπο του Τρύφωνα στο σώμα της Lady Gaga. 

Κλάψτε από τα γέλια!!! 



Ιδιοκτήτης μπαρ έδωσε το όνομα διαβόητου παιδεραστή στο μαγαζί του!



Την έντονη αντίδραση του Συνηγόρου του Παιδιού προκάλεσε η απόφαση του ιδιοκτήτη μιας παμπ στη Βαρσοβία ο οποίος θέλει να δώσει στο κατάστημά του το όνομα ενός διαβόητου καταδικασμένου παιδεραστή.
Η παμπ που θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή θα ονομάζεται “Fritzl’s”–από το όνομα του Αυστριακού Γιόζεφ Φριτσλ.
Ο Φριτσλ έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του, την οποία κρατούσε κλειδωμένη σε ένα υπόγειο επί 24 χρόνια. “Το να το αποκαλέσουμε σκάνδαλο θα ήταν μια μετριοπαθής έκφραση. Η ιδέα αυτή πρέπει να σταματήσει”, είπε ο Μάρεκ Μίχαλακ, επικεφαλής Συνήγορος του Παιδιού στην Πολωνία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους τοπικών μέσων ενημέρωσης η μάνατζερ της παμπ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να πληγωθεί κανείς και ότι η ονομασία αυτή επιλέχθηκε μόνο ως ένδειξη “μαύρου χιούμορ”. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος από την πλευρά του εμφανίστηκε πρόθυμος να υποχωρήσει, τονίζοντας ότι “δεν θέλει να ανοίξει πόλεμο” και ότι ο στόχος του, να προβάλει την παμπ, έχει ήδη επιτευχθεί.
Μέχρι σήμερα το απόγευμα στη σελίδα της παμπ στο Facebook περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν δηλώσει ότι θα παραστούν στα εγκαίνια.

http://www.koolnews.gr

Δείτε πως είναι η Κάμερον Ντίαζ χωρίς μακιγιάζ ! Θα κλαίει με μαύρο δάκρυ που δημοσιεύτηκαν αυτές οι φωτογραφίες !

Η Κάμερον Ντίαζ (Cameron Diaz) θεωρείται το απόλυτο θηλυκό για πολλούς άνδρες.


Από τα πρώτα χρόνια της καριέρας της μετατράπηκε σε ανεκπλήρωτο όνειρο των αρσενικών.

"Όπλα" της το καλλίγραμμο κορμί και τα γατίσια μάτια της! Μόνο που αμακιγιάριστη δεν είναι και τόσο κούκλα! Ο φωτογραφικός φακός την "τσάκωσε" την Δευτέρα στην Καλιφόρνια.

Η εικόνα της δεν θυμίζει σε τίποτα, το λαμπερό κορίτσι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα περιοδικά και στις ταινίες. Στο πρόσωπο της πρωταγωνιστούν οι μαύροι κύκλοι και οι πανάδες.

Το δέρμα της δεν είναι καθόλου αψεγάδιαστο, παρόλο που συχνά πυκνά έχει ζητήσει τη βοήθεια των "μάγων" της αισθητικής! Σίγουρα μετά την κυκλοφορία του φωτογραφικού υλικού, η Ντίαζ θα κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν είναι και λίγο μια σταρ να "τσαλακώνει" την εικόνα της!



Πηγή: Radar.gr

Αγγελία ΣΟΚ στην Κρήτη: Αν δεν αγοράσει κάποιος τον σκύλο, τον σκοτώνω


Η σοκαριστική αγγελία εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες σε ιστοσελίδα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.


Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, ήταν για έναν ποιμενικό σκύλο, ο ιδιοκτήτης του οποίου από τις Μοίρες, ανέφερε πως αν δε βρεθεί αγοραστής για το σκυλί, ο ίδιος θα το θανατώσει!

Άμεση, ήταν η παρέμβαση του δήμου Ηρακλείου, μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου Αριστείδη Μπολάκη και της Γεωργίας Στεφανάκη από τη Ζωόφιλη Δράση.

Συνήλθε η αρμόδια επιτροπή του δήμου, μέσω της οποίας η επίμαχη αγγελία έφθασε στα χέρια του Εισαγγελέα Ηρακλείου.


2013: Διεθνές έτος Κινόα, του πιο θρεπτικού τροφίμου στον πλανήτη …!

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ανακήρυξε το 2013 σε Διεθνές Έτος Quinoa (Κινόα).
Μα, γιατί; Διότι το εξωτικό αυτό ψευδο-δημητριακό από τις μακρινές Άνδεις είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη.
Μαγειρεύεται όπως το ρύζι, είναι ελεύθερο γλουτένης και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ακόμη και η ΝΑΣΑ περιλαμβάνει τη κινόα στα διατροφικά εφόδια των διαστημικών αποστολών της.
Η κινόα είναι θάμνος και εδώδιμοι είναι οι ποικιλόχρωμοι σπόροι της. Η επιστημονική ονομασία είναι Chenopodium quinoa. Όπως προαναφέρθηκε δεν έχει γλουτένη, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε σάκχαρα, καθιστώντας την ιδανική τροφή για όλους σχεδόν, αλλά ειδικά για τους πάσχοντες από διαβήτη και εκείνους που πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Ανασκόπηση ερευνών που δημοσιεύθηκε το 2010 στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Science of Food and Agriculture περιέγραφε την κινόα ως «εξαιρετικό παράδειγμα ‘λειτουργικού τροφίμου’ που στοχεύει στη μείωση του κινδύνου από διάφορες παθήσεις, περιλαμβανομένης της καρδιαγγειακής νόσου, του διαβήτη και του καρκίνου».
Αν και συνήθως εντάσσεται στην κατηγορία των δημητριακών, η κινόα γενετικά ξεχωρίζει από τα δημητριακά, όπως το καλαμπόκι και το σιτάρι. Είναι «ξαδέρφη» του πατζαριού, του σπανακιού και του χηνοποδίου, ενός αγριόχορτου που φύεται ακόμη και στις πόλεις. Μάλιστα, τα φύλλα της κινόα είναι επίσης θρεπτικά και εδώδιμα. Αλλά ο καρπός της περιέχει όλες τις «αρετές» των δημητριακών, συντελώντας στον έλεγχο της χοληστερόλης, της αρτηριακής πλάκας και της αύξησης του βάρους, ενώ παράλληλα είναι εύπεπτος, εν αντιθέσει με τα περισσότερα δημητριακά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε η κινόα θεωρούνταν από τους Ισπανούς κατακτητές ως άχρηστη τροφή, ενώ σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υγιεινών τροφών και κερδίζει την καλύτερη θέση στα καταστήματα ντελικατέσεν.
Κι ενώ μπορεί να βρείτε την κινόα πολύ εύκολα, το μόνο πρόβλημα της μπορεί να είναι η υψηλή τιμή της, που είναι τριπλάσια αυτής των περισσοτέρων δημητριακών.
Μάλιστα, η υψηλή τιμή πώλησης της κινόα μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι για τους παραγωγούς της. Η πρόσφατη αυξημένη ζήτηση της, προκάλεσε την αύξηση της τιμής προκαλώντας πρόσκαιρη ευημερία στους φτωχούς αγρότες της Βολιβίας και του Περού, όπου η κινόα φύεται με ευκολία σε υψηλό υψόμετρο και ξηρό κλίμα. Αλλά η διεθνής ζήτησή της, έχει κάνει την κινόα ένα ακριβό εξαγώγιμο τρόφιμο για τον ντόπιο πληθυσμό που την έχει ως βάσει της διατροφής του εκατοντάδες χρόνια.
Η κυβέρνηση της Βολιβίας έχει ήδη καταγράψει μικρή αύξηση του υποσιτισμού στις περιοχές που καλλιεργείται η κινόα, ως αποτέλεσμα της αυξημένης διεθνούς ζήτησης.
Τα Ηνωμένα Έθνη, έχοντας επίγνωση των επιπλοκών που προκαλεί η αυξημένη ζήτηση της κινόα στην διεθνή αγορά τροφίμων και τα ευαίσθητα οικοσυστήματα αλλά και στους τροπικούς πληθυσμούς, ελπίζει πως με την ανακήρυξη του 2013 σε Διεθνές Έτος Κινόα θα αυξήσει την κοινωνική επίγνωση για τις «διατροφικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές ιδιότητες της κινόα» για τους γηγενείς καλλιεργητές της.
Πάντως, στην Βόρεια Αμερική γίνονται προσπάθειες για καλλιέργεια της κινόα κυρίως στα Βραχώδη Όρη. Αν η προσπάθεια αποδώσει καρπούς και η παραγωγή καλύψει τις απαιτήσεις της αγοράς, τότε η τιμή της ίσως ακολουθήσει φθίνουσα πορεία.


www.iatrikanea.gr


Επικίνδυνες για την υγεία μας οι λάμπες οικονομίας;


Κι όμως, η απάντηση είναι θετική! 


Οι λαμπτήρες οικονομίας (λαμπτήρες φθορισμού), βάσει ερευνών του Πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη, εκπέμπουν υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. 

Σε πείραμα που πραγματοποίησαν, αποδείχτηκε ότι ανθρώπινα δερματικά κύτταρα υπέστησαν βλάβες σε έκθεσή τους σε αυτές σε αντίθεση με τις πυρακτώσεως. 

Εν ολίγοις, η παρατεταμένη έκθεση στις λάμπες οικονομίας, καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος! 

Επίσης, η περιεκτικότητά τους σε υδράργυρο, έχει σχετιστεί με βλάβες στο νευρολογικό μας σύστημα, γενετικές ανωμαλίες και άλλες παρενέργειες στην υγεία μας. 

Ποιος θα το φανταζόταν! 

Πηγή: http://health.in.gr

Απίστευτο! Άνθρωπος έφαγε αεροπλάνο και όχι μόνο!


Ο λεγόμενος Michel Lotito, έκανε απίστευτα πράγματα στη ζωή του και συγκεκριμένα στη διατροφή του! 

Από 9 χρονών, ξεκίνησε να καταναλώνει μέταλλα, γυαλί, κλπ. 
Έπειτα, ξεκίνησε να τρώει ποδήλατα(!), καλάθια αγορών, τηλεοράσεις και διάφορα τέτοια! 

Να φανταστείτε, έφαγε και ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο κανονικό (Cessna 150), ναι, είναι αλήθεια! 

Μην φανταστείτε ότι τα τρώει όλα με μιας. Του παίρνουν κάποιο χρόνο για να τα καταβροχίσει. 

Το αεροπλάνο για παράδειγμα του πήρε δύο χρόνια για να το φάει όλο, φοβερό! 

Το αστείο είναι ότι: 
1) πέθανε από φυσικά αίτια! 
2) τον αρρώσταιναν οι μπανάνες και τα αυγά!! 



Αληθινά Ελεύθεροι στη Βόρεια Εύβοια


από την Άννα Αμπάτη 
Αναζητώντας έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής η οικο-κοινότητα «free and real» στη Βόρεια Εύβοια ευελπιστεί να δείξει ότι μία αυτάρκης κοινωνία αληθινών κινήτρων και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί στην πράξη.
Σκοπός είναι να μοιραστούν τις γνώσεις, τις πληροφορίες, τις τεχνολογίες και τις λύσεις για μια διαφορετική ζωή σε μια αυτάρκη οικο-κοινότητα, η οποία εκμεταλλεύεται στρατηγικά τους πόρους χωρίς να επιβαρύνει το οικοσύστημα και τους ανθρώπους. 
Ζώντας στην κοινότητα αυτή για 4 μέρες είδα ανθρώπους γεμάτους ζωντάνια και όρεξη για ζωή. Δεν κάθονται ούτε λεπτό, συνέχεια ασχολούνται με κάποια εργασία και ψάχνουν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Είναι άνθρωποι που σταμάτησαν να γκρινιάζουν για τα κοινωνικά προβλήματα και πήραν τα πράγματα στα χέρια τους. Με λίγα λόγια το « free and real» είναι 5 άνθρωποι οι οποίοι το είπαν και το έκαναν: έγιναν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο.
Η κοινότητα είναι δομημένη και εξελίσσεται με βάση τους στόχους που έχουν θέσει. Ένας από αυτούς είναι η συμβίωση ανθρώπου-φύσης γι’αυτό οι οικισμοί είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που όμως είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα.
Η χρήση του ξύλου είναι συχνή, αφού χρησιμοποιείται για θέρμανση αλλά και για πολλές κατασκευές
Η σωστή διαχείριση λυμάτων είναι ένας από τους βασικούς στόχους της κοινότητας, έτσι έχουν δημιουργηθεί στεγνή τουαλέτα που λειτουργεί με σύστημα κομποστοποίησης.
Ένας άλλος στόχος είναι η άρτια σωματική, νοητική και συναισθηματική κατάσταση για την οποία είναι απαραίτητη η άθληση. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ένας χώρος άθλησης μέσα στη φύση.
Η διατροφή των ατόμων της κοινότητας είναι αποκλειστικά χορτοφαγική και ωμοφαγική. Τρέφονται από τον μπαξέ τους (κατά το 80%) ο οποίος επαρκεί για περίπου 8 άτομα όπως μου είπαν.
Με βάση την έρευνα και τη μελέτη προσπαθούν να παράγουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για παράδειγμα, η κατασκευή οδοντόκρεμας χωρίς χημικά.


http://tvxs.gr

Ε. Μελέτη: Δείτε - πρώτη φορά - τον επίσημο λόγο της απόλυσής της!



Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί, αλλά είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη, γιατί απολύθηκε από τη δουλειά της η Ελεονώρα Μελέτη! Τις αποκαλύψεις έκανε η διευθύντριά της με συνέντευξή της στο "Πρώτο Θέμα"  



Μιλάμε βέβαια για την περίοδο που η Ελεονώρα Μελέτη εργαζόταν ως αρθογράφος στο site gueen.gr της Νίκης Κάρτσωνα. Δείτε τι δήλωσε λοιπόν η ίδια η Κάρτσωνα για την απόλυσή της τότε:

Έχεις στεναχωρηθεί ποτέ για την απόλυση που αναγκάστηκες να κάνεις;
«Ναι. Ήταν πέρυσι, όταν λόγω κρίσης ο όμιλος, μου ανακοίνωσε ότι μέσα σε μια ημέρα, έπρεπε να διώξω έναν αριθμό εργαζομένων. Κλείστικα στο γραφείο μου και έκλαιγε ασταμάτητα. Ήταν η χειρότερη μέρα στη δουλειά μου»
.
Να περάσουμε στην απομάκρυνση της Ελεονώρας Μελέτη από το queen, με την αιτιολογία ότι ανέβαζε στην στήλη της ήδη δημοσιευμένα κείμενα, αλλάζοντας απλώς την ημερομηνία... 
"Είναι αλήθεια. Από καιρό είχαμε τις υποψίες μας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν όταν μας έδωσα τα links μία αναγνώστρια. Βλέπεις ο κόσμος δεν ξεχνάει. Εγώ θα μείνω στο γεγονός ότι η Ελεονώρα Μελέτη, όταν ξεκινήσαμε ήταν μαζί μας, αμειβόταν πάρα πολύ καλά και θα τονίσω πως οφείλουμε να σεβόμαστε τον άνθρωπο που μας δίνει χρήματα - και πάνω από όλα τον εαυτό μας. Όσοι γράφουν, δε, οφείλουν να σέβονται επιπλέον και τον κόσμο στον οποίο απευθύνονται και να μην τον περνάνε για χαζό... Πέρα από όλο αυτό που έγινε, με ενόχλησε πάρα πολύ ότι την επόμενη ημέρα από την διακοπή της συνεργασίας μας, η πρώτη διαφήμιση στην εκπομπή της, ήταν για ανταγωνιστικό γυναικείο site. Το βρήκα πολύ μικρό και απέραντα παιδιάστικο. Μία ανώριμη συμπεριφορά για μία θέση στην οποία βρέθηκε από δικό της λάθος".


markos.tv





Πυροβασία: θαύμα ή φυσικό φαινόμενο;



Η Πυροβασία είναι τελετή πυρολατρική, κατ΄ άλλους ειδωλολατρική και πάντως οργιαστική που έχει σαφή σχέση με αρχαίες τελετές και μυστήρια Διονυσιακού χαρακτήρα που απαντάται μέχρι και σήμερα στον ελληνικό χώρο κυρίως στη Θράκη καθώς και στα παράλια του Ευξείνου Πόντου και της άλλοτε Ανατολικής Ρωμυλίας δια των λεγομένων Αναστενάρηδων. Σήμερα φέρεται διαδεδομένη και σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας.

Γενικά η Πυροβασία εκτελείται "εν χορώ", με γυμνό βάδισμα πάνω σε ένα στρώμα πυρακτωμένων κάρβουνων, επί αρκετή ώρα, χωρίς την αίσθηση του πόνου ή να προκαλούνται ίχνη εγκαυμάτων. Παρά ταύτα πρόκειται για μια τελετουργία που εμφανίζεται και σε διάφορες άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως στη Νότια Αμερική, στην Ασία, στην Αφρική και στην Ευρώπη. Εκ πρώτης όψης και σύμφωνα με αρκετούς, φαίνεται ότι κατά την πυροβασία παραβιάζονται οι νόμοι της Φύσης. Παρόλα αυτά έχουν διατυπωθεί διάφορες επιστημονικές ερμηνείες του φαινομένου σύμφωνα με τις οποίες η πυροβασία ίσως να μην αποτελεί παραβίαση των φυσικών νόμων πλην όμως πραγματοποιείται υπό έντονες ψυχολογικές επιδράσεις που κανείς δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει, γεγονός που το καταμαρτυρά η παρατηρούμενη ακαΐα.

Για διάφορους λόγους σε κάθε τόπο οι άνθρωποι από πανάρχαιες εποχές επιδίδονται σ' αυτό το λατρευτικό μέσο για εξαγνισμό ή σε ανάμνηση θρυλικών γεγονότων ή για επιβεβαίωση της ανωτερότητας της ψυχής. Η πυροβασία εφαρμόζεται σήμερα συνήθως από:

φακίριδες και

πιστούς διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων όπως και της Ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα κατά τα Αναστενάρια.

Οι ασκούντες την πυροβασία πιστεύουν ότι η εκτέλεσή της γίνεται δυνατή, χάρη στο διαλογισμό που κάνουν πριν την πράξη, ή χάρη στην προστασία του Θεού ή ενός Αγίου, ή μιας υπερκόσμιας ιδέας που εκείνη τη στιγμή υπηρετούν. Από πάρα πολύ παλιά οι άνθρωποι διαπίστωσαν ότι μπορούν να "παραβαίνουν" τους φυσικούς νόμους με τη δύναμη της ψυχής. Αν ένας κοινός άνθρωπος βαδίσει ξυπόλυτος πάνω σε πυρωμένα κάρβουνα, των οποίων η θερμοκρασία κυμαίνεται από 400 μέχρι 900 βαθμούς Κελσίου, θα πάθει βαρύτατα εγκαύματα στα πέλματα. Οι πυροβάτες όμως δεν παθαίνουν τίποτε κι αυτό είναι το αξιοπερίεργο.

Το φαινόμενο της πυροβασίας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον επιστημόνων διάφορων κλάδων, όπως η Λαογραφία, η Θρησκειολογία και η Φυσιολογία και ιδιαίτερα της Ψυχολογίας, στα φαινόμενα της οποίας και κατατάσσεται. Ακόμα αποτελεί για τους θιασώτες της Παραψυχολογίας μία από τις αποδείξεις για την ύπαρξη Υπερφυσικών δυνάμεων.

Από την πλευρά της επιστήμης έχει διεξαχθεί έρευνα πάνω στο θέμα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και πειράματα πυροβασίας από τους ίδιους τους επιστήμονες προκειμένου να αποδειχτεί η φυσική ερμηνεία του φαινομένου που παρουσιάζεται παρακάτω.

Επιστημονική εξήγηση

Η πιο ευσταθής θεωρία φαίνεται αυτή που υποστηρίζει ότι οι πυροβάτες, επειδή βρίσκονται σε κατάσταση έκστασης όπου το σώμα παράγει υπερβολική ποσότητα ιδρώτα, στην ουσία περπατούν πάνω σε ένα στρώμα ατμού την ώρα που το κάθιδρο πέλμα τους εφάπτεται με τα πυρωμένα κάρβουνα. Ο ιδρώτας εξατμίζεται και το ποσό του ατμού που μεσολαβεί ανάμεσα στα κάρβουνα και το δέρμα, έχοντας θερμοκρασία περίπου 100 βαθμών, δεν μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει όταν σαλιώνουμε το δάχτυλό μας και το βάζουμε στο ζεστό ταψί ή στο αναμμένο ηλεκτρικό σίδερο για να δοκιμάσουμε αν καίνε. Αν το δάχτυλο είναι στεγνό θα καούμε (θα πάθουμε έγκαυμα), στο σαλιωμένο όμως δάχτυλο δε συμβαίνει αυτό για το λόγο που προαναφέρθηκε. Ωστόσο το να ξεπεράσει κανείς το φυσικό φόβο της φωτιάς δεν είναι απλό φαινόμενο κι όταν ακόμη υπάρχει η "βεβαιότητα" της προηγούμενης θεωρίας για την ακαΐα. Η κατάσταση έκστασης στην οποία περιέρχονται οι πυροβάτες είναι εκείνη που τους βοηθά να ξεπερνούν το φόβο. Είναι μια κατάσταση ψυχικής υπέρβασης της πραγματικότητας, μια έκπτωση του συνειδησιακού επιπέδου κατά την οποία το πραγματικό αντικαθίσταται από το ιδεατό και μαζί του όλα τα επακόλουθα. Σε μερικές τελετές πυροβασίας η διάρκεια της μύησης και της εισαγωγής στην έκσταση διαρκούν πολλή ώρα. Σε άλλες όμως περιπτώσεις διαρκεί λίγα λεπτά ή και δευτερόλεπτά. Στη δεύτερη περίπτωση συμβαίνει η διαδικασία της "προηγούμενης φοράς", όπου ένα γεγονός που επαναλαμβάνεται περνά με σύντομες διαδικασίες τον εγκεφαλικό - ιδεολογικό κύκλο.

Ειδικότερα κατά την επαφή δύο υλικών σωμάτων σταδιακά το θερμότερο σώμα ψύχεται μεταφέροντας θερμότητα στο ψυχρότερο, το οποίο παράλληλα θερμαίνεται. Αυτό γίνεται μέχρι τα δύο σώματα να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία. Το πόσο γρήγορα γίνεται αυτό και σε ποια θερμοκρασία θα "ισοροπήσουν" τα δύο σώματα εξαρτάται από τις θερμοδυναμικές ιδιότητές τους. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι:

Θερμοκρασία

Μάζα

Ειδική θερμοχωρητικότητα

Θερμική αγωγιμότητα

Το γινόμενο της μάζας ενός σώματος επί την ειδική θερμοχωρητικότητα ονομάζεται Θερμοχωρητικότητα και εκφράζει το πόση θερμική ενέργεια απαιτείται για να ανέβει η θερμοκρασία του σώματος κατά ένα βαθμό. Με βάση την Αρχή διατήρησης της ενέργειας η ενέργεια που θα αποβληθεί από το θερμό σώμα θα είναι ίση με την ενέργεια που θα αποροφηθεί από το ψυχρό. Όσον αφορά την τελική θερμοκρασία των δύο σωμάτων αυτή θα βρίσκεται πλησιέστερα στην αρχική θερμοκρασία του σώματος με τη μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα.

Στην περίπτωση της πυροβασίας τα σώματα που μας ενδιαφέρουν είναι:

το γυμνό πέλμα

τα πυρακτωμένα κάρβουνα

Κατά την πυροβασία διάφοροι παράγοντες ενεργούν και αποτρέπουν τον πόνο και το έγκαυμα:

Το νερό που αποτελεί το κύριο συστατικό του ανθρώπινου σώματος (70%) έχει πολύ μεγάλη ειδική θερμοχωρητικότητα, ενώ τα κάρβουνα έχουν πολύ μικρή. Έτσι η θερμοκρασία του ποδιού κατά την επαφή με τα ζεστά κάρβουνα αλλάζει πολύ λιγότερο απ΄ότι αλλάζει η θερμοκρασία του κάρβουνου.

Το νερό έχει επίσης πολύ μεγάλη θερμική αγωγιμότητα. Έτσι το αίμα, που κυρίως αποτελείται από νερό, μεταφέρει πολύ γρήγορα την θερμότητα μακρυά από το πέλμα και τη διαχέει στο υπόλοιπο σώμα.

Από την άλλη, το κάρβουνο έχει πολύ μικρή θερμική αγωγιμότητα. Έτσι, κατά την επαφή με το πόδι το κάρβουνο εκλύει θερμότητα μόνο από την επιφάνειά του που άπτεται με το πέλμα, και όχι από όλο τον όγκο του.

Κατά την πυροβασία οι πυροβάτες εκτελούν γρήγορες κινήσεις, ή με άλλα λόγια "χορεύουν" πάνω στα κάρβουνα. Αυτό μειώνει το χρονικό διάστημα επαφής με το πυρακτωμένο κάρβουνο. Σε περίπτωση που σταθούν για αρκετό διάστημα ακίνητοι κάποια στιγμή θα καούν, διότι η θερμότητα, όσο αργά και αν μεταφέρεται στο πόδι, δεν παύει να συσσωρεύεται σε αυτό.

Παράλληλα, στην αποφυγή του πόνου παίζει ρόλο και η κατάσταση της αυθυποβολής ή έκστασης στην οποία βρίσκονται συνήθως οι πυροβάτες κατά την πράξη τους. Αυτή δεν αποτρέπει το έγκαυμα, αλλά μειώνει την ευαισθησία του εγκεφάλου στα ερεθίσματα που δέχεται. Έτσι, τα ούτως ή άλλως μικρά, σύμφωνα με τα όσα προαναφέρθηκαν, σήματα πόνου που στέλνονται από να νεύρα του ποδιού αγνούνται.

Βέβαια τα παραπάνω δε σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι μπορεί πάντα οποιοσδήποτε να περπατάει με ασφάλεια πάνω σε πυρακτωμένα κάρβουνα με γυμνά πόδια. Η πυροβασία δεν παύει να είναι επικίνδυνη.

Ο πυροβάτης πρέπει συνεχώς να αναπηδάει ή να περπατάει με σταθερό βηματισμό για να μειώνει το χρόνο επαφής με τα κάρβουνα.

Στην περίπτωση που υπάρχουν ανάμεσα στα κάρβουνα ξένα σώματα με μεγάλη θερμική αγωγιμότητα (π.χ. κομμάτια μετάλλου) και ο πυροβάτης τα αγγίξει θα καεί.

Τα κάρβουνα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα. Η προετοιμασία περιλαμβάνει ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει από τη στιγμή που παίρνουν φωτιά μέχρι τη στιγμή που ο πυροβάτης θα περπατήσει σε αυτά. Αυτό διότι τα κρύα κάρβουνα περιέχουν νερό, το οποίο όπως προαναφέρθηκε είναι καλός αγωγός της θερμότητας.

Ενστάσεις στην επιστημονική εξήγηση

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων στον ελλαδικό χώρο, αλλά και διεθνώς, δεν αποδέχεται την παραπάνω εξήγηση του φαινομένου. Οι ενστάσεις αυτές συνήθως οφείλονται σε άγνοια της ύπαρξης επιστημονικής εξήγησης ή μη κατανόηση της εξήγησης που δίνεται από την επιστήμη αφενός και αφετέρου από το γεγονός ότι κανένας μέχρι σήμερα επιστήμονας που αποδέχεται και υπερασπίζεται τα παραπάνω δεν έχει εκτεθεί ελεύθερα σε πυροβασία.

Σήμερα στην Ελλάδα πυροβασίες εκτελούνται στα λεγόμενα Αναστενάρια. Κάτι παραπλήσιο είναι το πήδημα πάνω από τις φωτιές στον Κλήδονα αλλά με τα χρόνια έχει εκφυλιστεί κι απλώς πηδάνε πάνω από τη φωτιά ενώ παλιότερα περνούσαν βαδίζοντας μέσα της. Στη γειτονική Βουλγαρία γίνονται πυροβασίες σε τουριστικές λαογραφικές τελετές, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Στην Πολυνησία οι τελετές πυροβασίας είναι συνδεδεμένες με εξαγνισμούς, για να φύγουν τα κακά πνεύματα. Παρόμοιο περιεχόμενο έχουν και οι ανάλογες τελετές σε αφρικανικές φυλές. Στη Νότια Αμερική, σε κάποιες φυλές ινδιάνων, η τελετουργία έχει χαρακτήρα πιστοποίησης της γενναιότητας των πολεμιστών της φυλής.

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger