Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ενας ακομη λογος για να υποστηριξουμε την Ιταλια

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012


Viva Italia!

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro 2012, Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται σήμερα στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Πριν αποφασίσετε με ποια ομάδα πρέπει να είστε, σας παρουσιάζουμε κι έναν επιπλέον λόγο για να ταχθείτε στο πλευρό της Ιταλίας.

Το μοντέλο από την Ιταλία Claudia Romani προτάσσει τα κάλλη της και με σύμμαχο το θεσπέσιο κορμί της, κυματίζει την ιταλική σημαία και ζητάει την υποστήριξη του ανδρικού πληθυσμού. Ποιος μπορεί να αρνηθεί;











http://www.newsbeast.gr

«Κερδισε» τις πιο «καυτες» γυναικες των ποδοσφαιριστων της Ευρωπης και στεφθηκε Βασιλισσα!

Η «δική μας» Αλεξάνδρα Λοίζου, είναι η Βασίλισσα του Euro!

Την χρέωσαν στον Σαμαρά και την χαρακτήρισαν Βασίλισσα του Euro...
Σύντροφος του Γιώργου Σαμαρά-εδώ κλαίμε όλοι- είναι για τον βρετανικό τύπο η πιο όμορφη για το φετινό Euro 2012 αφού στέφθηκε  «queen of the Wags for this Euro 2012».

Για όσους δεν γνωρίζουν, WAGs χαρακτηρίζουν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι τις συντρόφους των ποδοσφαιριστών.

Αφού λοιπόν είδαν όλες τις υποψήφιες, ανάμεσα τους και  καλλονές όπως η Ιρίνα Σάικ, επέλεξαν την «Ελληνίδα» ως τη καλύτερη απ όλες. Μια «Ελληνική» διάκριση διαφορετική απο τις άλλες κέρδισε η Αλεξάνδρα.

Μάλιστα η ιταλική εφημερίδα Today της έχει κάνει αφιέρωμα με πολύ κολακευτικά σχόλια. Χαρακτηρίζουν την Αλεξάνδρα ως κάτι απο Πάρις Χίλτον με ξανθιά μαλλιά και μπλε μάτια ενώ μεταξύ άλλων τονίζουν πως η «Ελληνική» ομορφιά κέρδισε τη προσοχή των διεθνών ΜΜΕ.
Έτσι, όπως αναφέρει το άρθρο, επιλέχθηκε ώστε να είναι η Βασίλισσα του Euro 2012 .“

Καθηγητης υποσχοταν καλους βαθμους με ανταλλαγμα το σεξ


Καθηγητής πληροφορικής σε σχολείο της Πιατσέντζα στην Ιταλία προσέγγιζε τις ανήλικες μαθήτριες του μέσω Facebook και ....τους υποσχόταν ότι θα ανέβαζε τους βαθμούς τους με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες. Ο 46χρονος P.V που συνελήφθη από τις αρχές, είχε πλησιάσει μια 14χρονη η οποία είχε κακούς βαθμούς και μέσω Facebook της έστελνε μηνύματα, κέρδιζε την εμπιστοσύνη της και μετά της πρότεινε να του κάνει σεξουαλικές χάρες ώστε να ανέβει η βαθμολογία της. Με την συγκεκριμένη 14χρονη η σχέση τους είχε πάρει μια άλλη διάσταση σε τέτοιο βαθμό που η ανήλικη υπερασπίστηκε τον 46χρονο στην κατάθεσή της, ενώ είχε δεχθεί και δώρα από εκείνον ένα σετ εσωρούχων, μια ξύλινη καρδιά και ένα κολιέ. Σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μεθοδικός και πολύ προσεκτικός, όμως οι προσπάθειες να προσεγγίσει μια ακόμη ανήλικη κίνησαν τις υποψίες των γονιών της. Σε αυτή την περίπτωση η μαθήτρια απέρριψε τις προτάσεις του και όταν εκείνος άρχισε να την απειλεί ώστε να μην πει τίποτα σε κανέναν κι ότι παρεξήγησε τις προθέσεις της, η μικρή μίλησε με τους γονείς της και έτσι ξεκίνησε η έρευνα από την αστυνομία. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι ο καθηγητής διατηρούσε σχέση με μια 25χρονη γυναίκα την οποία είχε προσεγγίσει με τον ίδιο τρόπο ενώ εκείνη ήταν ανήλικη μαθήτρια και πλέον είναι ερωμένη του. Η γυναίκα μάλιστα χωρίς ωστόσο να γνωρίζει όταν έφευγε από το σπίτι που βρισκόταν με τον καθηγητή, εκείνος πήγαινε εκεί με τις μαθήτριες. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα «ο καθηγητής μελετούσε κάθε λεπτομέρεια. Πλησίαζε τις πιο αδύναμες, πρόδιδε την εμπιστοσύνη τους και εκείνη των γονιών τους που του εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ο καθηγητής είχε την υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά. Ένα ευχαριστώ στους αστυνομικούς αλλά κυρίως στους γονείς που είχαν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να καταγγείλουν αυτό που συνέβαινε». 

protothema.gr

Suck it!




Οι σταρ συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ στα πιο απίθανα σημεία, όμως η συγκεκριμένη τραγουδίστρια το παράκανε. Το τατουάζ με το καθόλου ευγενικό μήνυμα – καθώς γράφει «suck it» - έχει κάνει στο εσωτερικό του στόματός της η Ke$ha και μάλιστα η ίδια ανέβασε και τη σχετική φωτογραφία στο twitter της. 

Από κάτω είχε γράψει ότι αυτό είναι το νέο της τατουάζ και είναι το έκτο της!





Μαγικες σταγονες νερου εκαναν πλουσιο εναν εργατη εργοστασιου!


Ταλέντο και μια ωραία ιδέα χάρισαν σε ερασιτέχνη φωτογράφο μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου, λύνοντας οριστικά το βιοποριστικό του πρόβλημα...


Ο Χέινζ Μάγιερ πειραματιζόταν μόλις ένα χρόνο με τη φωτογραφική μηχανή, περισσότερο για να αποφορτίζεται από την ένταση μιας πιεστικής μέρας στο εργαστάσιο, όταν σκέφτηκε κάτι που θα άλλαζε τη ζωή του για πάντα.




Στην προσπάθειά του να συνδυάσει την αγάπη του για τη φωτογραφία με την... παραμονή στο σπίτι, για να μην γκρινιάζει η οικογένεια, προσπάθησε να φωτογραφίσει μια σταγόνα χρωματισμένου νερού.



Το αποτέλεσμα τον ενθουσίασε και έπειτα από πολύ σκέψη αποφάσισε να στήσει στο διαμέρισμά του στη Στουτγκάρδη μια ευρεσιτεχνία με δύο φωτογραφικούς φακούς που θα απαθανάτιζαν πολύχρωμα νερά ακριβώς τη στιγμή που θα έπεφτε πάνω τους μια σταγόνα.



Ονόμασε τη σειρά των φωτογραφιών του «Πιτσιλίσματα», την ανάρτησε στο διαδίκτυο και... τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Σε λίγες βδομάδες οι φωτογραφίες του είχαν περισσότερα από 600.000 «χτυπήματα» και το τηλέφωνό του δεν σταμάτησε να χτυπά από πρακτορεία που ήθελαν να αγοράσουν τα δικαιώματα της συλλογής του.



«Δεν είχα ασχοληθεί με την φωτογραφία πριν από το 2010. Είμαι ξετρελαμένος πια με τη φωτογραφία και έχω πάρα πολλές ιδέες. Δεν ξέρω ακόμα με τί θα ασχοληθώ στη συνέχεια αλλά με έχει συνεπάρει η μακρο-φωτογραφία, οι περίεργες κινήσεις εντόμων και φυσικά οι σταγόνες», δηλώνει ο Χέινζ Μάγιερ που έγινε ζάμπλουτος, διάσημος και... καλλιτέχνης σε λίγους μόλις μήνες.







http://www.aniwthoi.net

Ο Σισε πρωταγωνιστης σε ριαλιτι



Έτοιμος να εκθέσει την προσωπική του ζωή στα φώτα της δημοσιότητας είναι ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς δέχτηκε την πρόταση γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού να γίνει ριάλιτι η καθημερινότητά του.
Ο εκκεντρικός, αλλά και πολυτάλαντος Τζιμπρίλ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Αγγλία, και μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Παρίσι και Λονδίνο, δέχτηκε την πρόταση του Trace Sports, και πλέον απομένουν οι τυπικές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα, στην απόφασή του αυτή έχει και την υποστήριξη της συζύγου του, η οποία τον επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και δίχως την έγκρισή της ίσως να μην είχε απαντήσει καταφατικά.

Τόσο στο σπίτι του ποδοσφαιριστή, όσο και στους χώρους που συχνάζει μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους θα τοποθετηθούν κάμερες που θα καταγράφουν τα πάντα λεπτό προς λεπτό, και τα μηχανάκια της τηλεθέασης αναμένεται να παίρνουν φωτιά κάθε φορά που θα προβάλλεται το ριάλιτι.


Ζηστε οπως το σαλιγγαρι


Πολλοί θα ήθελαν ένα απομονωμένο μικρό σπιτάκι στο δάσος για να περνούν τις διακοπές τους. Η κατάλληλη λύση είναι το Hus-1, το οποίο βέβαια δεν δεσμεύει τους κατοίκους να μένουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος. 

Το οικολογικό αυτό ξύλινο σπίτι είναι τόσο μικρό που μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε από ένα φορτηγό. Ο αρχιτέκτονας Torsten Ottesjö σχεδίασε το σπίτι, που είναι τοποθετημένο στο δυτικό μέρος της Σουηδίας, με σκοπό να μην «τραβάει» την προσοχή στο δάσος και να φαίνεται ως ένα κομμάτι της περιοχής.

Ο ίδιος δήλωσε: «Τα μικρά σπίτια είναι φιλικά προς το περιβάλλον και απαιτούν λιγότερα και φθηνότερα υλικά για να κατασκευαστούν. 

Το Hus 1 μπορεί να φιλοξενήσει στα 25 του τετραγωνικά μέχρι δύο άτομα και διαθέτει μία κουζίνα, ένα τραπέζι και κρεβάτια. Παράλληλα, ο Torsten Ottesjö χρησιμοποίησε για τη σκεπή και τους τοίχους μια πρόσθετη βιοδιασπώμενη ενισχυμένη επιφάνεια που αντέχει στους ισχυρούς ανέμους και τη βροχή.


ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Η Ελληνιδα μουσα του Μαρκ Τζεικομπς

Μετά την καμπάνια του Louis Vuitton, η Μεσολογγίτισσα Ροζάνα Γεωργίου βρίσκεται να πρωταγωνιστεί και στην καμπάνια του Mark Jacobs, οι εικόνες από την οποία μόλις κυκλοφόρησαν. 
«Το να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο εξωτερικό ήταν κάτι που το είδα ως παιχνίδι, μια ευκαιρία να κάνω δωρεάν διακοπές», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή της η Ροζάνα Γεωργίου. Μόνο που αυτές οι διακοπές εξελίσσονται σε μακράς διαρκείας.


Όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν σταματάει να κλείνει δουλειές για τις οποίες άλλα μοντέλα θα έδιναν και το δεξί τους νεφρό.


Όπως την νέα καμπάνια του Marc Jacobs, την καμπάνια του οίκου Louis Vuitton που προηγήθηκε και ότι κλείσει στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής στο Παρίσι που ξεκινάει την Κυριακή.


 http://www.iefimerida.gr

Στυγνοι δικτατορες με πλουτη κλεμμενα απο τους λαους τους

20-30 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι βγάζουν κάθε χρόνο σε προσωπικούς λογαριασμούς τους οι διεφθαρμένοι ηγέτες του πλανήτη
Παραμυθένιο φαίνεται το σπίτι της κόρης του Καντάφι, Αΐσα, στους μικρούς Λίβυους με τόσο χρυσό και χλιδή που αντίκρισαν
 Το περιοδικό «Forbes» επιλέγει να μην τους συμπεριλάβει στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, όμως η δύναμή τους είναι συχνά απεριόριστη και τα πλούτη τους μυθικά. Είναι οι δικτάτορες-άρπαγες του 21ου αιώνα. Αλλοτε έχουν κακό τέλος, σαν τον Καντάφι ή τον Μουμπάρακ, κι άλλοτε «ζουν και δυναστεύουν» σαν τον Μουγκάμπε και τον Λουκασένκο. Υπεξαιρώντας κολοσσιαία ποσά, χρησιμοποιώντας τη χώρα τους σαν προσωπική επιχείρηση, φροντίζουν όχι μόνο να ζουν πλουσιοπάροχα, αλλά και να εξασφαλίζονται για τις δύσκολες μέρες της ενδεχόμενης ανατροπής τους. Η Αραβική Ανοιξη άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και αποκάλυψε το μέγεθος της διαφθοράς των πρώην _ πλέον _ ηγετών, αλλά και της άκρατης πολυτέλειας μέσα στην οποία ζούσαν. Παρ' όλα αυτά η επιστροφή των περιουσιών τους εκεί όπου πραγματικά ανήκει, δηλαδή στα κρατικά ταμεία, παραμένει τιτάνιο έργο που σκοντάφτει σε ανυπέρβλητα εμπόδια.



Από την Αφρική ως την Ασία και από τη Λατινική Αμερική ως τη Μέση Ανατολή, οι εν ενεργεία δικτάτορες συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, πέραν του να καταδυναστεύουν τους λαούς τους: να ιδιοποιούνται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους για να χρηματοδοτούν ζωές βουτηγμένες στη χλιδή και να κρύβουν τα οικονομικά τους ίχνη κάτω από ένα περίτεχνο «χαλί» υπεράκτιων εταιρειών, φαινομενικά νόμιμων επενδύσεων στο εξωτερικό, αγορών πολυτελών ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους.
Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι κάθε χρόνο διαφθαρμένοι πρόεδροι, κυρίως από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, εξάγουν από τα ταμεία των χωρών τους περίπου 20 - 30 δισ. ευρώ. Τυπικό παράδειγμα απόλυτου άρχοντα που έχει αναγάγει τη χώρα σε προσωπική του επιχείρηση αποτελεί ο 82χρονος πρώην πρόεδρος της ΑιγύπτουΧόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος χαροπάλευε ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Αν και ορισμένοι από τους λογαριασμούς του «πάγωσαν» και μέρος των περιουσιακών στοιχείων του κατασχέθηκαν ύστερα από 30 χρόνια στην εξουσία φέρεται να χρησιμοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την ανατροπή του για να μεταφέρει χρήματα και χρυσό από ελβετικές και βρετανικές τράπεζες σε ασφαλές μέρος και φυσικά όχι υπό το όνομα «Μουμπάρακ». Παρ' όλα αυτά, παραμένει αμφίβολο κατά πόσο πρόλαβε να εκποιήσει σημαντικό μέρος της περιουσίας του από ακίνητα στο Μπέβερλι Χιλς, στη Νέα Υόρκη, στο Παρίσι και στο Λονδίνο σε επενδύσεις στα «φιλικά» κράτη του Περσικού Κόλπου.



Μίζες και υπεξαιρέσεις
Ακόμη πιο κραυγαλέα ίσως είναι η περίπτωση του τυνήσιου δικτάτορα Ζινέ αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι. Ο πρώτος που ανετράπη από το κίνημα της Αραβικής Ανοιξης, όχι μόνο είχε κατηγορηθεί για εξόφθαλμες υπεξαιρέσεις περιουσιακών στοιχείων της χώρας του και για ιδιωτικοποιήσεις με μίζες που έμπαιναν σε λογαριασμούς της οικογενείας του, αλλά και για ένα «βασιλικό» στυλ ζωής. Λέγεται ότι η σύζυγός του Λεϊλά Τραμπελζί εγκατέλειψε την Τυνησία έχοντας στις αποσκευές της ενάμιση τόνο χρυσού, αξίας μεγαλύτερης των 45 εκατομμυρίων ευρώ!
Οσο για τον γείτονά τους της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος είχε τάξει 25 τόνους χρυσού σε όποιον του πρόσφερε ασφαλές καταφύγιο λίγο πριν από τη σύλληψη και τον θάνατό του, φρόντισε να αφήσει στους αντάρτες μόνο τα χρυσοποίκιλτα παλάτια της Τρίπολης και κανένα σημαντικό χρηματικό ποσό - παρά τις φήμες ότι έκρυβε 500 εκατ. δολάρια σε μετρητά και χρυσό αξίας 7,5 δισ. δολαρίων στην Τρίπολη.



Καλά κρυμμένη η... λεία
Η ιχνηλασία των χαμένων περιουσιακών στοιχείων αποτελεί μόνο το πρώτο μέρος μιας πολύπλοκης διαδικασίας. Η κάθε χώρα πρέπει να αποδείξει σε δικαστήρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πού βρίσκονται αυτά, αλλά και ότι αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο, μιας και δεν απαγορεύεται να έχει κανείς τεράστια περιουσία και παράλληλα πολιτικό ρόλο.
Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτή του πρόεδρου των Φιλιππινών Φέρντιναντ Μάρκος(1965-1986), ο οποίος είχε ξεπλύνει δισεκατομμύρια δολάρια από κλεμμένα κρατικά χρήματα σε τράπεζες των ΗΠΑ και της Ελβετίας, τα χρήματα ήταν τόσο καλά κρυμμένα και με τόσο περίπλοκους μηχανισμούς που ούτε καν μέλη της οικογενείας του ήξεραν πού βρίσκονταν. Χρειάστηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για να ανακτηθούν περίπου 7,5 δισ. δολάρια, ενώ άγνωστο παραμένει πόσο κόστισαν τα 2.500 ζευγάρια παπούτσια της συζύγου του Ιμέλντα την ώρα που ο λαός πεινούσε.
«Βασιλιάς της διαφθοράς», σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια, ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Ινδονησίας Σουχάρτο (1967-1998), που φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 73 δισ. δολάρια.
Πρωταγωνιστές σε επιδειξιμανία και φαυλότητα είναι οι δικτάτορες της Αφρικής: οΡόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε, ο Πολ Καγκάμε της Ρουάντα και ο Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος της Ανγκόλα.



Χλιδή με κρατικά κονδύλια
Ο Τεοντόρο Νγκέμα Ομπιάνγκ, δικτάτορας της πλούσιας σε πετρέλαιο Ισημερινής Γουινέας από το 1979, έχει καταφέρει η χώρα να έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα παγκοσμίως με 37.900 δολάρια, αλλά την ίδια ώρα το 77% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, το 35% πεθαίνει πριν από την ηλικία των 40 ετών και το 58% δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Μάλιστα, ο 41χρονος γιος του δικτάτορα και υπουργός Γεωργίας Τεοντορίν Ομπιάνγκ, μεταξύ άλλων, διαθέτει μια έπαυλη αξίας 35 εκατ. δολαρίων στο Μαλιμπού, ένα τζετ αξίας 22 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει παραγγείλει σε γερμανικό ναυπηγείο και το δεύτερο πολυτελέστερο κότερο του κόσμου, αξίας 380 εκατ. δολαρίων - ποσό σχεδόν τριπλάσιο από τα ετήσια κονδύλια της άτυχης χώρας του για την υγεία και την παιδεία.

«Ας όψονται οι πρόθυμοι ξένοι τραπεζίτες που τους καλύπτουν»

Ο Ρόμπερτ Πάλμερ, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Witness, εξηγεί τις σκοτεινές διαδρομές του μαύρου χρήματος

Ο Ρόμπερτ Πάλμερ, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Global Witness, η οποία με έδρα το Λονδίνο μάχεται κατά της κατάχρησης εξουσίας, της παράνομης εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών και της διαφθοράς, εξηγεί μιλώντας στο «Βήμα» πώς δικτάτορες βγάζουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, με τρόπο που καθιστά δύσκολο τόσο τον εντοπισμό τους όσο και τον επαναπατρισμό τους.

- Πώς καταφέρνουν οι δικτάτορες να στέλνουν τόσα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού και πώς καλύπτουν τα ίχνη τους;
«Κατ' αρχάς να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι διεφθαρμένος και να υπεξαιρείς χρήματα χωρίς να έχεις πρόσβαση σε μια τράπεζα και κυρίως σε μια διεθνή τράπεζα. Οι δικτάτορες και οι διεφθαρμένοι ηγέτες δεν θέλουν να κρατούν τα χρήματά τους στη χώρα τους και ως εκ τούτου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσουν μια ξένη τράπεζα. Δεύτερον, ένας διεφθαρμένος πολιτικός δεν θα χρησιμοποιήσει το δικό του όνομα επειδή αυτό θα τον καθιστούσε αναγνωρίσιμο. Υπάρχει μια σειρά διεθνών κανονισμών για το ξέπλυμα χρήματος και οι τράπεζες πρέπει να διενεργούν ελέγχους στους πελάτες τους προκειμένου να εξακριβώνεται η ταυτότητά τους και από πού προέρχονται τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αναφέρουν τις ύποπτες δραστηριότητες στις Αρχές. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί παίρνουν τα μέτρα τους προκειμένου να αποφύγουν αυτούς τους ελέγχους. Φροντίζουν το όνομά τους να μη συνδέεται με τα χρήματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό μέτρο που λαμβάνουν. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν με πολλούς τρόπους. Πρώτον, βάζουν τα χρήματα στο όνομα κάποιου συγγενή ή συνεργάτη τους. Ακόμη καλύτερα, φτιάχνουν μια εταιρεία-"κέλυφος" και τη χρησιμοποιούν προκειμένου να κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία».

- Ενα πλαίσιο ελέγχου υπάρχει, αλλά οι τράπεζες δείχνουν να μην το εφαρμόζουν... Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Μερικές φορές οι τράπεζες δεν δίνουν πολλή σημασία σε αυτό το θέμα και δεν διενεργούν σωστούς ελέγχους. Ο ένας λόγος είναι ότι σκοπός των τραπεζών είναι να βγάζουν χρήματα και δεν τους αρέσει να αρνούνται καταθέσεις και ο άλλος ότι τα ρυθμιστικά σώματα δεν κάνουν αρκετά προκειμένου να το αποτρέψουν αυτό, δεν τιμωρούν τις τράπεζες όταν διαπιστώνεται παράβαση των κανόνων ελέγχου».

- Τι μπορεί να γίνει για να καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο;
«Στις χειρότερες περιπτώσεις οι τραπεζίτες να αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις αφού τέτοια φαινόμενα διαφθοράς δεν θα υπήρχαν χωρίς τη βοήθεια των τραπεζών. Δεύτερον, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια ως προς το σε ποιον ανήκουν οι εταιρείες. Μέχρι στιγμής είναι πολύ εύκολο να ανοίξεις μια εταιρεία στις νήσους Κέιμαν, αλλά και στη Βρετανία, στο Λουξεμβούργο και στην Αυστρία χωρίς να χρειάζεται να γνωστοποιήσεις σε ποιον πραγματικά ανήκει. Μπορεί να έχεις μια εταιρεία στη Βρετανία, όπου έχεις γνωστοποιήσει τους νόμιμους μετόχους, αλλά αυτή να ανήκει σε μια άλλη εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους όπου δεν χρειάζεται να παρέχεις αυτές τις πληροφορίες».

- Πόσο εύκολος είναι ο επαναπατρισμός χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων στις χώρες από όπου έχουν κλαπεί;
«Είναι δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία. Πρώτα πρέπει να βρεις τα περιουσιακά στοιχεία και όπως ήδη είπαμε, είναι πολύ εύκολο για τους διεφθαρμένους πολιτικούς και δικτάτορες να τα κρύψουν. Δεύτερον, πρέπει να πείσεις τις χώρες που τα δέχονται να προχωρήσουν σε πάγωμα των καταθέσεων και τρίτον να αποδείξεις ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες και διαφθορά. Ολα αυτά τα στάδια είναι δύσκολα ειδικά αν μια χώρα έχει μόλις βγει από μια πολιτική μετάβαση ή μια πολιτική αναταραχή και δεν διαθέτει κατάλληλη γραφειοκρατία, εμπειρία και εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και στην περίπτωση της φοροδιαφυγής, όπως στην Ελλάδα που οι πλούσιοι χρησιμοποιούν τις ίδιες δομές με τέτοιου είδους εταιρείες προκειμένου να διακινούν τα χρήματά τους και να κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία».


5 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑΣ



Αζερμπαϊτζάν - Ιλχάμ Αλίγεφ
Κληρονομική διαφθορά και άφθονο χαβιάρι
Εχοντας «κληρονομήσει» την εξουσία από τον πατέρα του, Χαϊντάρ, ο Ιλχάμ Αλίγεφ διατελεί πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν από το 2003. Με πτυχίο στις διεθνείς σχέσεις, το 1994 διορίστηκε αντιπρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν με δυτικές πετρελαϊκές εταιρείες που κατέληξαν στο περίφημο «συμβόλαιο του αιώνα». Ο πακτωλός χρημάτων που εισρέει στα κρατικά ταμεία ωστόσο λίγο δείχνει να ωφελεί τους Αζέρους. Αντίθετα, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα WikiLeaks, η οικογένεια Αλίγεφ επιδίδεται σε έναν ιδιαίτερα πολυτελή τρόπο ζωής: ο αζέρος πρόεδρος φέρεται να διατηρεί τεράστια βίλα έξω από το Μπακού, με εξαιρετική θέα στην Κασπία, όπου έχει φιλοξενήσει ηγέτες άλλων κρατών, στους οποίους, όπως λέγεται, προσέφερε άφθονο χαβιάρι.

Συρία - Μπασάρ αλ Ασαντ
Δεκάδες δισ. και 10.000 νεκροί
Κομψός, με μια εξίσου ντελικάτη σύζυγο στο πλευρό του, δεν θα περίμενε κανείς ότι ο Μπασάρ αλ Ασαντ θα αποκτούσε τη φήμη του πλέον αδυσώπητου δικτάτορα στον αραβικό κόσμο. Αλλοτε το «λιοντάρι» (Ασαντ στα αραβικά σημαίνει λιοντάρι) της Δαμασκού, έπειτα από 15 μήνες εξέγερσης και αιματηρής καταστολής με περισσότερους από 10.000 νεκρούς, ο δικτάτορας της Συρίας είναι σίγουρα ο πιο μισητός άνθρωπος στη χώρα του - και στον κόσμο. Ο επί 12 χρόνια ηγέτης της Συρίας δεν πτοείται: με περιουσία δεκάδων, όπως εκτιμάται, δισ. δολαρίων δεν προκαλεί καμία εντύπωση που η δυτικοθρεμμένη σύζυγός του Ασμα πληρώνει 4.000 δολάρια για ένα μόνο βάζο και 15.600 δολάρια για κεριά, κηροπήγια και τραπεζάκια... Ψίχουλα.



Ζιμπάμπουε - Ρόμπερτ Μουγκάμπε
$40 εκατ. για μία έπαυλη στην Κίνα
Πώς καταφέρνεις να κοιμάσαι όταν η επιβίωση ολόκληρου του λαού σου εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη διεθνή βοήθεια; Εύκολα, αν είσαι ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε της Ζιμπάμπουε με προσωπική περιουσία 1-3 δισ. δολαρίων, χρήματα που κατά κύριο λόγο βρίσκονται στο εξωτερικό. Λέγεται ότι ο 88χρονος αφρικανός ηγέτης και η σύζυγός τουΓκρέις ξόδεψαν 250.000 δολάρια για ένα πάρτι γενεθλίων και 40 εκατ. για μία έπαυλη στην Κίνα την οποία διακόσμησαν με βιετναμέζικα μαρμάρινα αγάλματα αξίας 50.000 δολαρίων έκαστο - και όλα αυτά έχοντας πρώτα ζητήσει από άλλα κράτη βοήθεια ύψους 2 δισ. δολαρίων. Τι και αν στα 30 χρόνια εξουσίας του η οικονομία της Ζιμπάμπουε γνωρίζει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τρομακτικά υψηλό πληθωρισμό;



Σουδάν - Ομάρ αλ Μπασίρ
9 δισ. πετροδολάρια για τα γεράματα
Πιστεύεται ότι διατηρεί τεράστια ποσά σε τράπεζες της Ευρώπης και υπήρξε ο πρώτος εν ενεργεία αρχηγός κράτους σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου. Σύμφωνα με τη WikiLeaks, ο επί 23 χρόνια ηγέτης του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ έχει υπεξαιρέσει περισσότερα από 9 δισ. δολάρια από τα κρατικά ταμεία, χρήματα που σε μεγάλο ποσοστό βρίσκονται σε τράπεζες στο Λονδίνο. Αν και πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου, το Σουδάν συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων κρατών στον κόσμο - λογικό, αν οι παράνομοι λογαριασμοί που κρύβει ο 68χρονος πρόεδρός του μόνο στο Λονδίνο ισοδυναμούν με το ένα δέκατο του ΑΕΠ της χώρας. Στις ομιλίες του συνήθως εμφανίζεται με στρατιωτική περιβολή, ενώ σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις.



Λευκορωσία - Αλεξάντερ Λουκασένκο
Μέσος μισθός $353 τον μήνα για τον λαό
Οταν ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκύντο Βεστερβέλετον αποκάλεσε «δικτάτορα», εκείνος του επιφύλαξε την απαξιωτική απάντηση:«Καλύτερα δικτάτορας παρά γκέι». Ο επί 18 χρόνια πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους ευρωπαίους ηγέτες - βέβαια αυτό δεν τους εμποδίζει να υπογράφουν με το καθεστώς παχυλά ενεργειακά συμβόλαια. Και ενώ το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της χώρας συνεχίζει να παίρνει την κατιούσα - η τιμή των τροφίμων έχει αυξηθεί κατά 120% και ο (επίσημος) μέσος μισθός κυμαίνεται στα 353 δολάρια τον μήνα - η προσωπική περιουσία του 58χρονου προέδρου της Λευκορωσίας εκτιμάται στα 9 δισ. δολάρια.


Περιεργο αγρογλυφικο πολυ κοντα στο Μιλανο Ιταλια


Ίσως το πιο περίεργο αγρογλυφικό που έχουμε δει εντοπιστικέ πριν από λίγες μέρες πολύ κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας.


Αυτή η περιοχή αφιερώνεται στην Αποκάλυψη των πιο ασυνήθιστων, αμφιλεγόμενων και απίστευτων ιστοριών. Αυτές είναι πραγματικές ιστορίες από πραγματικούς ανθρώπους. Αλλά αφήνουμε τον αναγνώστη να αποφασίσει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αν ανοίξετε το μυαλό σας και ξεχάστε ότι νομίζετε ότι ξέρετε για τον κόσμο για μια στιγμή, θα αισθάνεστε πραγματικά διάφορα για την ζωή στη Γη μετά από τις σκέψεις που σας θέτουμε. Απολαύσετε την περιπέτεια ενώ ανοίγετε και την επίτευξη του εφικτού στο μυαλό σας. 


http://www.apocalypsejohn.com

«Σ΄ αγαπω, μ' αγαπας αλλα… τι 'ναι αυτα που φορας;;;» Ποσο μπορεις να επεμβεις στη ζωη του αλλου...


Μετά το γνωστό πρώτο στάδιο της σχέσης (ραντεβού για ποτά και καφέδες, σινεμά και φαγητό μέσα σε μια φλου κατάσταση ως προς το αν είστε επισήμως ζευγάρι ή όχι), φτάσατε επιτέλους στο επόμενο στάδιο: ω ναι! Είστε ζευγάρι!
Κάτι το οποίο σημαίνει ότι πλέον υπάρχει αρκετό θάρρος και εξοικείωση ώστε να θέσεις σε εφαρμογή το πρότζεκτ βελτίωσης όλων όσων πιστεύεις ότι χρειάζονται επιδιορθώσεις στον άλλο, είτε αυτό είναι η εμφάνισή του, είτε η συμπεριφορά του, η μουσική που ακούει ή το σπίτι που μένει. Η θρυλική σκηνή από την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», όπου ο μπουζουξής Φαίδων Γεωργίτσης κατέληξε να ξυρίσει το μουστάκι του για τον έρωτα της αριστοκράτισσας Ζωής Λάσκαρη, έγινε τόσο δημοφιλής, γιατί αναπαριστά μια διαχρονική αλήθεια: Όποιος αγαπάει, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επέμβει στον άλλο, διακριτικά ή αυταρχικά, και να τον μεταμορφώσει όπως θα του άρεσε.
 
Ποιοι είναι πιο δεκτικοί σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις; Οι πιο ερωτοχτυπημένοι, φυσικά, αλλά ας μην παραβλέπουμε τον ρόλο που παίζει το ζώδιο του καθενός. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά, αφού πρώτα ξαναθυμηθούμε εκείνο το αθάνατο «Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις».
 
 
Πώς λοιπόν θα αντιδράσει στην «ανάπλαση» ένας…
 
ΚΡΙΟΣ
«Αλλαγή»! Ω, τι όμορφα που ηχεί στα αυτιά του Κριού αυτή η λέξη. Πραγματικά εξαιρετική, ελπιδοφόρα, γεμάτη ομορφιές είναι αυτή η ιδέα της αλλαγής! Με μία προϋπόθεση: να παραμείνει ιδέα. Καλές ακούγονται οι αλλαγές, αλλά κάθε προσπάθειά σου να προτείνεις κάτι διαφορετικό πέφτει επάνω σε έναν τοίχο απόρριψης και αμφισβήτησης των ιδεών σου. Μην απελπίζεσαι όμως. Υπάρχει κόλπο! Πέρασέ του την πρότασή σου με έξυπνο τρόπο ώστε να τον κάνεις να πιστέψει ότι ήταν δική του ιδέα. Άμα του μπει στο μυαλό η ιδέα θα την πραγματοποιήσει. Ίσως βέβαια να το κάνει ελαφρώς διαφοροποιημένα με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο.
 
ΤΑΥΡΟΣ
Οι αλλαγές είναι κόκκινο πανί για τον Ταύρο, ιδίως εάν προσπαθούν να του τις επιβάλλουν άλλοι. Το να προτείνεις στον λάτρη της σταθερότητας και της ρουτίνας Ταύρο να κάνει κάθε είδους αλλαγή είναι σα να λες στον Μιχάλη Ζαμπίδη να περνάει τα βράδια του παρακολουθώντας τα μπαλέτα Μπολσόι. Απλά ξέχνα το! Συν τοις άλλοις, παίζει και να προσβληθεί με την πρότασή σου, δεδομένου του ότι έχει εμπιστοσύνη στην αισθητική του (άλλωστε τον κυβερνά η Αφροδίτη, η θεά της ομορφιάς) οπότε δεν μπορείς να έρχεσαι εσύ και να του την θέτεις υπό αμφισβήτηση. Άρα δυστυχώς θα πρέπει να εγκαταλείψεις το πρότζεκτ ανάπλασης και να δεχτείς τον Ταύρο ως έχει. Take it or leave it!
 
ΔΙΔΥΜΟΣ
Αλλαγή; Μέσα! Υπό έναν όρο: να πρόκειται για μια πρόταση που θα τον κάνει να δείχνει ακόμα πιο νεανικός, μοδάτος, καινοτόμος, φρέσκος και ξεχωριστός. Μην τυχόν πας και του πεις να μετατρέψει οτιδήποτε πάνω του, γύρω του ή μέσα του σε κάτι πιο «κλασικό», το 'χασες το παιχνίδι. Θα μπορούσες λοιπόν να κλείνεις κάθε σου πρόταση με τη φράση «.κάτι τέτοιο θα σε έκανε να δείχνεις 100% μέσα στα πράγματα» ή να ξεκινάς με «Ξέρεις τι θα σε έκανε να δείχνεις ακόμα πιο trendy;» Το νου σου όμως. Για κανένα μα κανένα λόγο μην του πεις κάτι που να περιλαμβάνει τη φράση «για να ταιριάζει περισσότερο στην ηλικία σου». Για τον Δίδυμο δεν υπάρχει ηλικία!
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ωωωω, αυτό είναι τόσο μα τόσο ρομαντικό εκ μέρους σου! Βελτιώσεις, αλλαγές, προτάσεις είναι όλα δεκτά, φτάνει να καταφέρεις να του αποδείξεις δύο σημεία-κλειδιά: πρώτον, ότι δεν το κάνεις επειδή τον θεωρείς κακόγουστο και δεύτερον, ότι το κάνεις μόνο και μόνο από την μεγάλη σου αγάπη για εκείνον και για κανέναν άλλο λόγο. Φρόντισε λοιπόν να έχεις έξυπνες και διπλωματικές απαντήσεις στις γεμάτες παράπονο ερωτήσεις του επάνω στο γιατί προτείνεις τη συγκεκριμένη/ες αλλαγή/ές και οπλίσου με επιδεξιότητα διαπραγματευτή καταστάσεων ομηρίας. Μην ξεχνάς ότι αν δεν τον πείσεις για τις αγνές σου προθέσεις, η βόμβα έχω-παρεξηγηθεί-και-έχω- μούτρα-μέχρι-το-πάτωμα θα σκάσει κατευθείαν επάνω σου.
 
ΛΕΩΝ
Έχεις προτάσεις για αλλαγή για τον Λέοντα; Καμία αντίρρηση, άλλωστε η θέληση για βελτίωση βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χαρακτηριστικών του. Μην παίρνεις φόρα όμως, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Πρώτα θα κάνεις έρευνα αγοράς, σε ρούχα, είδη σπιτιού και κουρέματα, κόβοντας αμέτρητες σελίδες περιοδικών, έπειτα θα του τα παρουσιάσεις με πειθώ, φροντίζοντας να διαθέτεις βάσιμα επιχειρήματα επάνω στο γιατί τα προτείνεις, και στο τέλος εκείνος απλά θα τα απορρίπτει, αφήνοντάς σε να ψάχνεις από την αρχή. Πες όμως αλήθεια, έχεις χρόνο, διάθεση και ενέργεια να μπεις σε μια τόσο μάταιη διαδικασία;
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πώς είπατε; Ορίστε; Συγνώμη κύριε/κυρία ποιος είστε, που νομίζετε ότι μπορείτε να έρχεστε και να κάνετε υποδείξεις σε έναν Παρθένο; Πιστέψατε ότι η εμφάνιση, το σπίτι, η μουσική, το αυτοκίνητο, οι φίλοι, η δουλειά, οτιδήποτε εν πάση περιπτώσει απαρτίζει τον ίδιο και τη ζωή του βρίσκεται εδώ τυχαία και δεν είναι αποτέλεσμα έρευνας και σχεδιασμού; Από πού και πού θεωρήσατε ότι έτσι απλά θα τα αμφισβητήσετε και θα αλλάξετε οτιδήποτε; Βελτιώσεις και αλλαγές; Ακούς εκεί! Μία είναι η απάντηση για εσάς, έχει τρία γράμματα και υπάρχει και εθνική επέτειος γι' αυτή: Ο-Χ-Ι!!!
 
ΖΥΓΟΣ
Σε ό,τι αφορά τον Ζυγό και τις προτάσεις για αλλαγές και βελτιώσεις σε πράγματα στη ζωή του έχεις ελπίδες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις άρτια επαγγελματική κατάρτιση επάνω σε μόδα, διακόσμηση, styling, κομμωτική κτλ, διαφορετικά θα σταθεί αδύνατο να ανταγωνιστείς την υψηλή αισθητική του Ζυγού. Ωστόσο υπάρχουν πολλές πιθανότητες, μετά από τις αρχικές ενστάσεις και διαπραγματεύσεις, να σου κάνει το χατίρι για να αποφύγει το να σε κακοκαρδίσει ή να συγκρουστεί μαζί σου. Και πάνω που θα έχεις χαρεί ότι τα κατάφερες, να δεις μετά από μερικούς μήνες ό,τι ήταν εκείνο που νόμιζες ότι είχες επιτυχώς εκδιώξει και δια παντός αποβάλλει, να εμφανίζεται και πάλι δειλά-δειλά στο προσκήνιο.
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Για τον Σκορπιό το concept «ανάπλαση» θα είναι κάτι που θα του φανεί πολύ ενδιαφέρον και θα ασχοληθεί ενεργά με αυτό. Η αρχική σου χαρά όμως σύντομα θα αντικατασταθεί από εκνευρισμό, καθώς θα διαπιστώνεις κατά τη διαδικασία ότι ο Σκορπιός δεν είναι «εύκολος πελάτης». Θα σε αμφισβητεί διαρκώς, θα απορρίπτει τις ιδέες σου, θα σε ειρωνεύεται και δεν θα χάνει ευκαιρία να κάνει μειωτικά σχόλια για το γούστο σου. Αν η ψυχοσύνθεσή σου το αντέχει δοκίμασέ το. Όμως, ακόμα κι αν καταφέρεις τελικά να του περάσεις αυτό που θέλεις, στο τέλος θα σε κάνει να ευχόσουν να μην είχες παρέμβει εξαρχής, μιας και για οτιδήποτε πάει στραβά με αυτή την αλλαγή θα είσαι εσύ ο μοναδικός υπαίτιος στα μάτια του.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ
Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι στον Τοξότη, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να το καταφέρεις, εάν πρόκειται για το σπίτι του. Ο λόγος; Δεν μένει ποτέ εκεί αρκετή ώρα για να το προσέξει. Κατά τα άλλα, οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή παρέμβαση θα εισπραχθεί από τον Τοξότη ως κατάφορη επέμβαση στην προσωπικότητά του. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δεχτεί αρχικώς, μετά να αναβάλει διαρκώς την πραγματοποίηση των αλλαγών και, όταν τελικά φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να τις πραγματοποιήσει, φροντίζοντας όμως εν καιρώ να επαναφέρει τα πάντα με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς στην πρότερη μορφή και κατάστασή τους.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν το έτερον σου ήμισυ είναι Αιγόκερως, τότε το σενάριο αντιστρέφεται: εκείνος είναι που σε τρελαίνει στις υποδείξεις και τις προτάσεις, οπότε εάν ανάμεσα σε όλες αυτές τις προτροπές του για αναδιαμορφώσεις βρεις χώρο να αντιπροτείνεις κάτι για εκείνον, το αποτέλεσμα είναι λίγο ως πολύ ένα: no way! Ακόμα κι αν ήσασταν παντρεμένοι θα έβρισκες αδιέξοδα σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης, μιας και οτιδήποτε τέτοιο θεωρείται «καπέλωμα» από τον αγαπητό Αιγόκερω. Τώρα, εάν η τύχη είναι με το μέρος σου και η πρότασή σου του φανεί σωστή θα τη δεις να υλοποιείται, αλλά με περίσσια διακριτικότητα, καθώς δεν θα θελήσει ποτέ μα ποτέ να παραδεχτεί οικειοθελώς ότι το έκανε επειδή του το είπες εσύ.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι ιδιαίτερες, καινοτόμες και προοδευτικές απόψεις του Υδροχόου περί εμφάνισης, συμπεριφοράς, σπιτιού, τρόπου ζωής τον κάνουν δύσκολο αντίπαλο. Η ελπίδα σου για αλλαγές ωστόσο δεν είναι χαμένη υπόθεση, αφού εάν δει ότι η πρότασή σου για βελτίωση είναι κάτι που του αρέσει και τον πάει μπροστά, θα το αποδεχτεί χωρίς να αισθανθεί ότι τον πατρονάρεις. Να ξέρεις πάντως ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι ιδιαιτέρως εύκολο, μιας και ο πρωτοπόρος Υδροχόος συνήθως έχει κατασταλάξει σε ιδέες, απόψεις και συμπεριφορές χάρη στη δική του ιδιοσυγκρασία και σπανίως μετά από καθοδήγηση των τριγύρω.
 
ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθύς αρχικά θα προσπαθήσει να σουλουπώσει πρώτος εσένα και μετά θα θέσεις εσύ σε εφαρμογή τη δική σου απόπειρα να κάνεις το ίδιο προς εκείνον. Η αρτιστίκ και γεμάτη πλούσιες εμπνεύσεις φύση του, σου δίνει μικρά περιθώρια για βελτιώσεις, ωστόσο εάν συμφωνήσει στις προτάσεις σου, θα τις πραγματοποιήσει με ευχαρίστηση. Μοναδική προϋπόθεση γι' αυτό είναι να βλέπει ότι κι εσύ αποδέχεσαι και πραγματοποιείς τις δικές του ιδέες. Προσοχή όμως, μην ξεχνάς ότι όλο αυτό εμπεριέχει κι ένα ρίσκο! Ο Ιχθύς δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει εναντίον σου το όπλο της γκρίνιας, για να σου τσακίσει τα νεύρα σε περίπτωση που η πρότασή σου τελικώς αποδειχθεί λανθασμένη. Αλήθεια, παίρνεις το ρίσκο;
 
Πηγή: Myastro.gr

Αυτος ειναι ο Πιου


Ο τηλεοπτικός Πίου - από την τελευταία διαφήμιση της WIND με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους πλέον Πρόεδρο – στην πραγματικότητα είναι ο Τζόελ και κατάγεται από τη Νιγηρία και όχι από την ποδοσφαιρομάνα  "Πουλιανάμπρε". 

O Πίου λοιπόν, δηλαδή ο Τζόελ,  δεν είναι ηθοποιός οπως ίσως πιστεύετε.

Εργάζεται σε παραγωγές ταινιών ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας και εξαρτημάτων αυτής).

Είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και είναι πατέρας ενός παιδιού.


Μιλάει την Ελληνική γλώσσα (σπαστά). Ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα, ενώ αυτήν την περίοδο βρίσκεται εκτός Ελλάδος, καθώς έχει επισκεφτεί τη χώρα του τη Νιγηρία. 

Απολαύστε για μια ακόμη φορά την τηλεοπτική διαφήμιση της WIND που είναι αναμφισβητητα η επιτυχία του καλοκαιριού. 




http://www.newsit.gr

Οταν η δραχμη ηταν ισχυρο νομισμα...


Την εποχή που η δραχμή ήταν ένα ισχυρό νόμισμα, αυτό με το οποίο η αθηναϊκή δημοκρατία επικράτησε των αντιπάλων της και δημιούργησε τον Χρυσό Αιώνα επαναφέρει στη μνήμη η έκθεση της Alpha Bank στον εκθεσιακό χώρο του κεντρικού κτιρίου της.

Συγκεκριμένα μάλιστα η έκθεση εντοπίζεται στο αργυρό τετράδραχμο της πόλεως των Αθηνών την «Αθηναϊκή Γλαύκα» με την κεφαλή της θεάς Αθηνάς στην μία όψη και την γλαύκα στην οπίσθια, καθώς ήταν το κατ΄ εξοχή νόμισμα που ξεπέρασε τα όρια της Αθήνας και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις διεθνείς συναλλαγές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στην έκθεση άλλωστε προβάλλεται όλη η ιστορία όλης της αργυρής νομισματοκοπίας των Αθηνών ξεκινώντας από τα πρώτα νομίσματα, που κόπηκαν περί τα μέσα του 6ου αιώνα π. Χ. για να ακολουθήσουν οι πρώτες γλαύκες του Περικλή. Στη συνέχεια ήρθαν οι εκδόσεις του 4ου και 3ου αιώνα π. Χ. και τα Στεφανηφόρα ή «Τετράδραχμα Νέας Τεχνοτροπίας» του 2ου και 1ου αιώνα π. Χ. με τα οποία φθάνει στο τέλος της η αθηναϊκή νομισματοκοπία.
Η φήμη και ισχύς της αθηναϊκής γλαύκας όμως φθάνοντας σε όλο σχεδόν τον τότε γνωστό κόσμο είχε απομιμήσεις. Δηλαδή νομίσματα, που εκδόθηκαν από ξένους δυνάστες και από περιοχές απομακρυσμένες που χρησιμοποίησαν ως πρότυπο τις αθηναϊκές γλαύκες.
Ιδιαίτερη αναφορά εξάλλου γίνεται στο αθηναϊκό δεκάδραχμο, ένα από τα πιο σπουδαία νομίσματα της αρχαιότητας, που παρουσιάζει τους ίδιους εικονογραφικούς τύπους με αυτούς των τετράδραχμων με ορισμένες ωστόσο, βασικές διαφορές.

Και στο τέλος της έκθεσης παρατίθενται νομίσματα της νεώτερης Ελλάδας έως και το κέρμα του ενός ευρώ, στα οποία επιβιώνουν στοιχεία της αθηναϊκής γλαύκας.
Την έκθεση συνοδεύει σχετικό έντυπο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Που και Πότε
ALPHA ΒΑΝΚ, Εκθεσιακός χώρος Κεντρικού Κτηρίου (Σταδίου 40, 210 326 2460-1,
Διάρκεια: Ιούνιος 2012 - Ιανουάριος 2013


Ολο το παρασκηνιο της ολονυχτιας Συνοδου Κορυφης

- Καμία ουσιαστική επίπτωση για την Ελλάδα από τη συμφωνία

- Σκληρό μπρα ντε φερ Ιταλίας-Ισπανίας με την Άνγκελα Μέρκελ 
- Ζήτησαν ουσιαστικές λύσεις για να μη δανείζονται με τοκογλυφικά επιτόκια
- Συμφώνησαν τελικά να υπογράψουν άμεσα το σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ 
- Όποιος θέλει να επωφεληθεί από τη συμφωνία πρέπει να υπογράψει Μνημόνιο
- Εντάσεις και φωνές μεταξύ των 17, παραδέχτηκε ο Μόντι
- Εκτοξεύει το ευρώ η συμφωνία των Βρυξελλών
- Μετατίθενται για τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για την τραπεζική ενοποίηση



Δεν είναι μόνο οι δυο χώρες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Είναι (κυρίως) οι δυο χώρες που φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να βάλουν τέλος στην κυριαρχία της Άνγκελα Μέρκελ. Το είχαν πει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το έκαναν και πράξη στην ολονύχτια συνεδρίαση των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης. 


Μπορεί η Άγνκελα Μέρκελ να μην είδε, όπως ήθελε, τον ημιτελικό του Euro 2012 ανάμεσα σε Γερμανία και Ιταλία, αλλά ο Μάριο Μόντι φρόντισε να της μιλήσει με ποδοσφαιρικούς όρους! «Θα συμφωνήσεις με τα ευρωομόλογα ή θα συνεχίσουμε να σου βάζουμε γκολ;» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός στη Γερμανίδα καγκελάριο σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Reuters. Τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται μεταξύ σοβαρού κι αστείου άλλωστε!


Οι 17 "τα έσπασαν" μέχρι να φτάσει το ξημέρωμα και να συμφωνήσουν. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Μάριο Μόντι. «Υπήρξαν λίγες εντάσεις. Οι συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους του πέρασαν μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά αυτό ήταν χρήσιμο» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι λίγο μετά το τέλος της Συνόδου, που αποδείχθηκε ένας προσωπικός θρίαμβος. 
Τα λόγια του super Μάριο των Ιταλών είναι διπλωματικά. Γιατι πίσω από την προσεκτική επιλογή των λέξεων κρύβεται η σκληρή αλήθεια: οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες πριν τελικά η Γερμανία πεισθεί ότι, έστω και στις καθυστερήσεις, έχει φτάσει η στιγμή να κάνει ένα μικρό βήμα πίσω!

Μάριο Μόντι

Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο βγήκε από την αίθουσα συνεδριάσεων και "συμβούλευσε" τους δημοσιογράφους να μην περιμένουν. Η νύχτα θα ήταν μακρά. Όπως κι έγινε...Ας είναι καλά οι Μόντι και Ραχόι, που βγήκαν μπροστάν και ύψωσαν ανάστημα στη Μέρκελ.



Και ως άλλος... Μπαλοτέλι, ο Μάριο Μόντι νίκησε για δεύτερη φορά σε λίγες ώρες τη Γερμανίδα καγκελάριο (η πρώτη ήταν στο... γήπεδο). Είχε σύμμαχο και τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι. Οι δυο τους στύλωσαν τα πόδια και συναίνεσαν στο σύμφωνο ανάπτυξης των 120 δισ. ευρώ μόνο όταν έγιναν δεκτοί οι όροι τους. Ο εξής ένας δηλαδή: να μη γίνουν Ελλάδα και να μη δανείζονται με επιτόκια του 7%.



Η Ισπανία ζήτησε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία, χωρίς να περνά από τους προϋπολογισμούς των κρατών ενώ η Ιταλία μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα. Από νωρίς οι δυο χώρες είχαν συνδέσει τη συναίνεσή τους για την υιοθέτηση μέτρων για την ανάπτυξη στην Ευρώπη με την υλοποίηση άμεσων λύσεων για τις χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις στις αγορές.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να δώσει 120 δισ. ευρώ στον δοκιμαζόμενο Νότο γιατί δε μπορούσε να ρισκάρει να «πέσουν» στα δίχτυα του μηχανισμού στήριξης και των Μνημονίων η Ισπανία (προς το παρόν μπαίνει μόνο για την ενίσχυση των τραπεζών της) και τη Ιταλία, οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης μετά τη Γερμανία και τη Γαλλία. 
Οι 27 αποφάσισαν επίσης στη δημιουργία μίας ενιαίας εποπτικής αρχής για τις τράπεζες στην οποία θα συμμετάσχει και η ΕΚΤ. Πρόσβαση σε αυτή θα έχουν και οι χώρες που δεν έχουν μπει σε πρόγραμμα βοήθειας. 



Όποια χώρα θέλει να επωφεληθεί από τις παρεμβάσεις αυτές, θα πρέπει να υπογράψουν ένα είδους Μνημόνιο, το οποίο όμως ΔΕΝ θα προβλέπει την παρουσία της τρόικας στη χώρα. 

Μαριάνο Ραχόι
Μαριάνο Ραχόι

Ρώμη και Μαδρίτη έπαιξαν σκληρό πόκερ μέχρι, νωρίς το πρωί της Παρασκευής πια, ανάψουν το «πράσινο φως» στο σύμφωνο ανάπτυξης που συμφώνησαν οι 27. Αλλα τελικά «ήραν τις επιφυλάξεις τους», όπως κομψά το έθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 



«Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.



Η ευρωζώνη θέλει να δημιουργήσει μέχρι τα τέλη του 2012 ένα μηχανισμό που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απ' ευθείας μέσω των ταμείων στήριξης, υπό ορισμένους όρους. Είναι επίσης έτοιμη για μια επέμβαση των ταμείων στήριξης για να καθησυχαστούν οι αγορές, πρόσθεσε ο Ρομπάι.



Φυσικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός δε μπορούσε παρά να δηλώσει ικανοποιημένος από τη συμφωνία των 27. Μια συμφωνία που χαρακτήρισε «πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».



«Η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή: τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και επειδή ενίσχυσε τη διαδικασία μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει, πράγμα που έγινε τη νύκτα, επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες», είπε.



«Αν και αναγνωρίζαμε τον εαυτό μας στο σύμφωνο ανάπτυξης, η Ιταλία εξέφρασε μια επιφύλαξη και εμπόδισε την άμεση υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης, όπως έκανε στη συνέχεια και η Ισπανία», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.



«Με αίτημα της Ιταλίας εισήχθη, έπειτα από μακρά συζήτηση, μια παράγραφος στη δήλωση για τους μηχανισμούς σταθεροποίησης των αγορών σχετικά με τα κράτη που σέβονται τις συστάσεις που γίνονται προς τις χώρες τους καθώς και το σύμφωνο σταθερότητας όμως δυσκολεύονται παρόλα αυτά να χρηματοδοτηθούν στις αγορές λόγω απαγορευτικών επιτοκίων», πρόσθεσε δήλωσε ο Μόντι.



Η συμφωνία: δε θα αφήσουν Ιταλία και Ισπανία να γίνουν... Ελλάδα 



Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και για να δημιουργήσουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς ένα ενιαίο εποπτικό σώμα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση.



Οι 17 συμφώνησαν ότι τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για τη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων χωρίς να εξαναγκάζονται οι χώρες που συμμορφώνονται προς τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ να υιοθετούν επιπλέον μέτρα λιτότητας ή οικονομικές μεταρρυθμίσεις.



Επίσης, συμφώνησαν το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, θα μπορεί να δανείζει απ' ευθείας τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.



Οι χώρες που ζητούν στήριξη για τα ομόλογά τους από το ταμείο διάσωσης θα πρέπει να υπογράφουν ένα μνημόνιο συνεννόησης στο οποίο θα αναφέρονται οι υφιστάμενες πολιτικές δεσμεύσεις τους και θα συμφωνείται ένα χρονοδιάγραμμα. Όμως δεν θα αντιμετωπίζουν την επεμβατική επιτήρηση μιας "τρόικας" διεθνών δανειστών, όπως Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία.


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger