Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο πολύς ύπνος δεν σημαίνει και καλή ξεκούραση…

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ελάχιστη, εάν όχι μηδενική, είναι η σχέση που έχει η διάρκεια του συνηθισμένου ύπνου ενός ανθρώπου κι η σωματική κόπωση που νοιώθει, υποστήριξε ένας Σουηδός ερευνητής και συντονιστής μίας έρευνας προς την κατεύθυνση αυτή.

«Η διάρκεια του ύπνου δεν αποτελεί ένα καλό μέτρο για να αναλύσουμε εάν κοιμόμαστε αρκετά ή όχι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ερευνητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και ειδικός στο στρες Τόμπγερν Άκερστεντ. «Όλα αυτά οφείλονται σε γονιδιακή προδιάθεση και εξαρτώνται από την ηλικία και την κατάσταση της υγείας», επεσήμανε ο ίδιος.

Η ερευνητική του ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μετά την ολοκλήρωση τριών μελετών, σε μία εκ των οποίων εξέτασε της συνήθειες ύπνου περίπου 6.000 προσώπων.

«Εάν αισθάνεστε ευεξία και δυναμισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε κοιμηθεί αρκετά», πρόσθεσε ο Άκερστεντ. Τα τελικά στοιχεία της έρευνας, που αναμένεται να δημοσιευθεί μέχρι τα τέλη του έτους, εμφανίζουν κατά μέσο όρο μία μέση διάρκεια ύπνου έξι ωρών και 55 λεπτών την ημέρα και μίας ώρας επιπλέον όταν δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση για την επόμενη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι νεαροί έχουν ανάγκη από ένα οκτάωρο ύπνου κατά μέσον όρο, ενώ η ίδια διάρκεια για τους άνω των εξήντα ετών μειώνεται στις έξι ώρες.

«Μολαταύτα, υπάρχει ένας γενικός μέσος όρος. Οι νεαροί 20άρηδες μπορούν να κοιμούνται ακόμη περισσότερο, αλλά να νοιώθουν κουρασμένοι στη διάρκεια της ημέρας», διότι ο εγκέφαλός τους δεν είναι ακόμη πλήρως ανεπτυγμένος.

Αλλά εάν ο περισσότερος ύπνος δεν χαρίζει περισσότερη ενέργεια, ο λιγότερος ύπνος μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, όπως εξασθένιση του ανοσοποιητικού του συστήματος, καρδιοαγγειακές ασθένειες, διαβήτη τύπου Β’, αύξηση σωματικού βάρους και ατυχήματα στον δρόμο και την εργασία, συμπεραίνεται στην έκθεση.


Ποιο σημείο κοιτούν οι άνδρες και οι γυναίκες στο σώμα του άλλου;


Το 33% των ανδρών απάντησε πως οι γυμνασμένοι κοιλιακοί είναι το πιο ελκυστικό σημείο στο σώμα μιας γυναίκας, με τα αισθησiακά oπiσθια να έρχονται δεύτερα με 25%, ενώ το 11% των προτιμήσεων απέσπασαν τα καλοσχηματισμένα πόδια. Για τις…. γυναίκες, το 25% απάντησε πως οι κοιλιακοί-φέτες είναι το πιο σeξι σημείο στο σώμα ενός άντρα, με τα μυώδη χέρια να ακολουθούν με 23% και τον γυμνασμένο θώρακα να έρχεται τρίτος με 11%.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με 2.000 δείγματα, ανέδειξε επίσης το γεγονός πως οι άνθρωποι κάνουν, τα τελευταία χρόνια, στροφή στις προτιμήσεις τους, τείνοντας να βρίσκουν ελκuστικά τα γυμνασμένα και καλοδιατηρημένα σώματα, έναντι των πολύ λεπτών που προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Πάνω από τις μισές γυναίκες (51%) απάντησαν πως προτιμούν έναν γυμνασμένο άντρα, ενώ μόλις το 11% των γυναικών δήλωσαν πως θέλουν ένα πιο λεπτό, κοκκαλιάρικο σώμα.

Ο αθλητικός παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιθuμίες των ανδρών, με το 24% των συμμετεχόντων να τονίζουν πως θα ήθελαν το σώμα των αθλητών στίβου, το 16% να προτιμούν το σώμα κολυμβητών, το 11% ποδηλατών και μόλις το 8% ποδοσφαιριστών. 


Μα πόσο ωραίο είναι το δαχτυλίδι σου!


«Άστραφτε» το δαχτυλίδι που φορούσε την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα!

Ο λόγος για την... Cami Lee, που έβαλε... δαχτυλίδι αρραβώνων!

 Η εν λόγω σeξι κυρία αρραβωνιάστηκε πριν δυο εβδομάδες τον πρώην σταρ του σόου «The Only Way In Essex» Kirk Norcross, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα πως έχει κοιμηθεί με χίλιες γυναίκες!

Πάντως ποιος παρατηρεί το μονόπετρο που φορά, αφού η 26χρονη Cami έχει πλούσια τα ελέη!



Ο γενετικός «Αδάμ» και η «Εύα» έζησαν πριν από περίπου 135.000 χρόνια

Σχεδόν όλοι οι άνδρες και όλες οι γυναίκες της εποχής μας έλκουν την καταγωγή τους από έναν «Αδάμ» και αντίστοιχα από μια «Εύα», που ζούσαν πριν από περίπου 135.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα γενετική ανάλυση Αμερικανών επιστημόνων. Η νέα εκτίμηση βασίζεται στην πιο πλήρη μέχρι σήμερα ανάλυση του ανδρικού χρωμοσώματος Υ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Κάρλος Μπουσταμάντε του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέλυσαν γενετικά το γονιδίωμα του χρωμοσώματος Υ 69 ανδρών από επτά διαφορετικούς πληθυσμούς της Γης (Ναμίμπια, Κογκό, Γκαμπόν, Σιβηρία, Μεξικό, Καμπότζη, Πακιστάν, Αλγερία) και κατέληξαν ότι όλοι σχεδόν οι σημερινοί άνδρες προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο («Αδάμ») που ζούσε στην Αφρική πριν από 120.000 έως 156.000 χρόνια. Προηγούμενες εκτιμήσεις τοποθετούσαν τον πιο πρόσφατο κοινό πρόγονο των ανδρών πριν από 50.000 έως 115.000 χρόνια.

Επίσης, η αντίστοιχη ανάλυση γενετικών δειγμάτων από 24 γυναίκες, καθώς και μιτοχονδριακού DNA ανδρών που έχει ήδη γίνει στο παρελθόν, αποκάλυψε ότι όλες οι σημερινές γυναίκες προέρχονται από μια κοινή γενετική πρόγονο (την «Εύα»), που επίσης ζούσε στην Αφρική πριν από 99.000 έως 148.000 χρόνια, δηλαδή περίπου την ίδια εποχή με τον «Αδάμ».

Το χρωμόσωμα Υ περνά από πατέρα σε γιό και έτσι οι μεταλλάξεις του θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν τη γενεαλογία των ανδρών έως τα βάθη του παρελθόντος. Αντίθετα, το μιτοχονδριακό DNA περνά μόνο από τις μητέρες στα παιδιά και έτσι μπορεί να αποκαλύψει την αντίστοιχη γενεαλογία των γυναικών.

Η έννοια των «γενετικών Αδάμ και Εύας» είναι διαφορετική από εκείνη των «βιβλικών Αδάμ και Εύας», δηλαδή των πρώτων ανθρώπων του πλανήτη μας. Ο γενετικός Αδάμ και η αντίστοιχη Εύα στην ουσία αφορούν δύο ανθρώπους που ζούσαν πριν από δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και των οποίων η γενετική -αρσενική ή θηλυκή- κληρονομιά συνεχίζεται να εμφανίζεται μέχρι σήμερα στο γονιδίωμα των σύγχρονων ανθρώπων.

Δεν ήσαν ούτε οι μόνοι άνθρωποι που ζούσαν τότε, ούτε οι μόνοι που έχουν αφήσει το γενετικό «αποτύπωμά» τους στους σημερινούς ανθρώπους. Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πολύ πιθανό, ο «Αδάμ» και η «Εύα» να μην συναντήθηκαν ποτέ, ούτε να ζευγάρωσαν μεταξύ τους. Απλώς ήσαν αρκετά τυχεροί, ώστε ένα μέρος του DNA τους να φθάσει αδιάσπαστο μέχρι τους σύγχρονους μακρινούς απογόνους τους, ενώ οι υπόλοιποι πρόγονοί μας δεν είχαν ανάλογη γενετική τύχη.

Από την άλλη, πάντως, δεν συμφωνούν όλοι επιστήμονες με τις νέες εκτιμήσεις, καθώς μερικοί γενετιστές υποστηρίζουν ότι ο κοινός πρόγονος των ανδρών ζούσε ακόμα παλιότερα, πριν από 200.000 ή και 581.000 χρόνια. Οι διαφορετικές εκτιμήσεις σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο ότι κάθε μια ερευνητική ομάδα χρησιμοποιεί διαφορετικό δείγμα DNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχει: Το πιο... επικό ελληνικό βιογραφικό σημείωμα που έχετε δει


Πρόκειται αναμφίσβητητα για το πιο επικό ελληνικό βιογραφικό σημείωμα.

 Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για αυθεντικό ή όχι, ωστόσο το βιογραφικό που εμφανίστηκε από την ''χολή'' στο Facebook κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Δείτε το:

Tώρα το αγαπημένο σου Tablet σε 24 άτοκες δόσεις από το you.gr!

Ζωή και κότα για τους πλούσιους στις φυλακές Κορυδαλλού...


Με την προφυλάκιση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στους κροίσους και επωνύμους που βρίσκονται πλέον στις φυλακές του Κορυδαλλού.

«Μέσα στον λήθαργο του καλοκαιριού, εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να προστατευθεί κανείς καλύτερα από τον καύσωνα, αυτό είναι αναμφίβολα η πτέρυγα 6 της φυλακής του Κορυδαλλού στη νότια Αθήνα», γράφει η Figaro. «Οι τρόφιμοι της πτέρυγας 6 απολαμβάνουν ένα καθεστώς προνομιακό. Η γκάμα είναι μεγάλη: επιχειρηματίες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολιτικοί, περιμένουν όλοι ήρεμα την αποφυλάκισή τους»,  συμπληρώνει.

Η συντάκτρια αναφέρει ότι οι περισσότεροι περνούν την ημέρα τους σε ιδιωτικό προαύλιο, διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά και παίζουν τάβλι. Συνηθισμένοι σε ένα κάποιο επίπεδο γαστριμαργίας δεν διστάζουν να παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω… 

«Στις πρώτες θέσεις βρίσκεται ο Βίκτορας Ρέστης, τελευταία άφιξη μιας σειράς πλούσιων και διασήμων», γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα. Υπό προσωρινή κράτηση, (ο Ρέστης) πήρε τη θέση ενός διάσημου σχεδιαστή μόδας, του Λάκη Γαβαλά. Ο τελευταίος, ο οποίος είχε φυλακιστεί για οικονομική απάτη ύψους 1,5 εκ. ευρώ, περνούσε τις ώρες του στο ιδιωτικό προαύλιο προσπαθώντας να διατηρήσει το μαύρισμά του και κάνοντας σπορ. «Δυο βήματα πιο πέρα βρίσκεται ο Κώστας Γιαννίκος, πρώην ιδιοκτήτης ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, κατηγορούμενος και αυτός για ξέπλυμα χρήματος, ο οποίος σκοτώνει την ώρα του διαβάζοντας βιβλία και περιοδικά, όχι στο κελί του, αλλά σε ένα δωματιάκι, επιπλωμένο με μία πολυθρόνα, ένα γραφείο». 

Όσο για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαθέτει μέσα στο κελί του τηλεόραση και ανεμιστήρα. Η γαλλική εφημερίδα μας πληροφορεί ό, τι ο ίδιος  «δεν συναναστρέφεται άλλους συγκρατούμενους».

Μας αποτελειώνει δε με την πεποίθηση ότι τα «ειδικά» κελιά θα γεμίσουν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την πάταξη της οικονομικής απάτης.

ΦΩΤΟ - Ποια ηθοποιός την ανέβασε και προκάλεσε εγκεφαλικά;


Εδώ και λίγη ώρα, ανεβάζει στον λογαριασμό της στο instagram φωτογραφίες από τις διακοπές της στη Ρόδο.

Αν δεν την αναγνωρίσατε, η σιλουέτα που βλέπετε ανήκει στην Αθηνά Οικονομάκου.

Τα 10 χειρότερα PIN για ΑΤΜ – Μήπως έχεις ένα από αυτά;


Τέσσερις αριθμοί, που έχουν εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης. Αυτοί που πληκτρολογεί κάθε ένας που θέλει πρόσβαση σε μετρητά. Πιο απλά, το PIN για το ΑΤΜ. Η επιλογή τους όμως δεν είναι απλή υπόθεση. Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο να πέφτουν θύματα απάτης που αφορούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, οι συγκεκριμένοι αριθμοί αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την προστασία του καταναλωτή. Οπως αποδεικνύεται όμως, δεν δείχνουν όλοι τη δέουσα προσοχή.

Μία μελέτη της DataGenetics, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό TIME δείχνει πως οι κλέφτες καρτών καταφέρνουν να βρουν το PIN του 25% των πιστωτικών και χρεωστικών μέσα σε 20 προσπάθειες. Γιατί όμως είναι τόσο εύκολη η δουλειά τους, όταν υπάρχουν 10.000 πιθανοί συνδυασμοί;
Στην έρευνα αναζητήθηκαν τα PIN των ανθρώπων που έχουν πέσει θύμα τέτοιας απάτης μέσω διαδικτύου. Και όπως αποδεικνύεται, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν αριθμητικές ακολουθίες, όπως 1234 ή την επανάληψη του ίδιου αριθμού ως κωδικό για το ΑΤΜ, κάτι που τους έκανε πιο ευάλωτους στους χάκερ.

Η DataGenetics λοιπόν κατέληξε στα δέκα χειρότερα PΙΝ που μπορεί να διαλέξει κάποιος, καθώς επειδή είναι εξαιρετικά δημοφιλή, είναι και τα λιγότερο ασφαλή.
Είναι τα εξής:

- 1234
- 1111
- 0000
- 1212
- 7777
- 1004
- 2000
- 4444
- 2222
- 6969

Οπως επισημαίνουν, το καλύτερο ΡΙΝ αποτελείται από αριθμούς χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τον κάτοχο της κάρτας- καθώς θεωρείται λάθος και η επιλογή της ημερομηνίας των γενεθλίων ως κωδικός- ενώ κατέληξαν και στον συνδυασμό που χρησιμοποιείται λιγότερο. Είναι το 8068, αν και έπειτα από τη δημοσίευση της έρευνας ίσως αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση του.

Εξωγήινοι σκοτώνουν τις αγελάδες μου καταγγέλλει αγρότισσα!

Χάνει τα ζωντανά της με ανατριχιαστικό τρόπο το τελευταίο διάστημα μια αγρότισσα από το Μιζούρι των ΗΠΑ και το μυαλό της πάει στους εξωγήινους. Η Λιν Μίτσελ έχει βρει ακρωτηριασμένες τρεις αγελάδες...

με τέτοιο τρόπο που -κατά την ίδια- δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Μιλώντας στο NBC, η γυναίκα είπε ότι οι αγελάδες είχαν ακρωτηριαστεί με χειρουργικό τρόπο χωρίς ίχνος αίματος. «Όσο περισσότερο συμβαίνουν αυτά, τόσο περισσότερες απορίες αποκτάς. Και όσο περισσότερα μαθαίνεις, βρίσκεις όλο και περισσότερα πράγματα που σε κάνουν να έχεις απορίες» ήταν η δήλωσή της.

Οι Αρχές βέβαια εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα, δεδομένου ότι στην περιοχή έχουν σημειωθεί και άλλοι θάνατοι ζώων από αρρώστιες. Υπάρχουν επίσης και τα αρπακτικά, τα οποία δρουν με αυτό τον «εξωγήινο» τρόπο πάνω στα θύματά τους. Πάντως, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στο ρεπορτάζ του NBC, η Μίτσελ δεν είναι η μόνη που πιστεύει ότι οι εξωγήινοι κρύβονται πίσω από αυτό το κακό.

Έπνιξα τα ανίψια μου από ζήλια! - Ομολογία-σοκ του 13χρονου θείου των θυμάτων στην Ηλεία!


Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη στην Ηλεία! 

Τα νέα στοιχεία από την Αστυνομία λένε, ότι ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο παιδιών από τη Βουλγαρία, είναι ο ίδιος τους ο θείος, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανήλικος. Δεκατριών χρόνων...

Ο αδερφός της μητέρας τους, φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε στο ρέμα τα δύο αγγελούδια!
Μάλιστα, ο λόγος που τον ώθησε στην ανατριχιαστική πράξη του, φαίνεται πως είναι η ζήλια! Ο παππούς των παιδιών - και πατέρας του φερόμενου ως δράστη- τους είχε ιδιαίτερη αδυναμία και ο 13χρονος δεν το άντεχε...

Αν και ο 13χρονος στην αρχή θρηνούσε για το χαμό των παιδιών - σύμφωνα με το iliaLive μάλιστα, φαίνεται και σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο σημείο, να κλαίει για το θάνατο των παιδιών - τελικά, φέρεται να τα έχει ομολογήσει όλα στην Αστυνομία. Ότι δηλαδή, ήταν εκείνος που έσπρωξε τα δύο παιδάκια στο νερό για να πνιγούν...

Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε βίαιες αναταραχές: Συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο!

Το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σάλο έχει κάνει η ανάρτηση που έκανε στο facebook μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής από το Αγρίνιο Ανδρέας Καραγιάννης καλώντας τον κόσμο σε αντάρτικο πόλης με τη χρήση βίας.

«Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι....και μη ξεχνάτε...αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες,ρόπαλα,καδρόνια,τούβλα,μάρμαρα,σίδερα,σχοινιά,αναπτήρες,τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...», έγραψε στο λογαριασμό του ο κ, Καραγιάννης.




Όταν η Ζωή Λάσκαρη πόζαρε με μικροσκοπικά sexy μπικίνι (εικόνες)

Το 1959, Σταρ Ελλάς βρήκε ένα κορίτσι με ατελείωτα μακριά πόδια, ξανθά φυσικά μαλλιά και με μπλαζέ ύφος. Η Ζωή Κουρούκλη. Τότε ήταν μόλις 16 χρονών και το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός. Και τα κατάφερε. Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1961, απέρριψε τον ρολό που της πρότειναν στην ταινία « Ο Κατήφορος», ο Γιάννης Δαλιανίδης στράφηκε σε αυτή. Η Ζωή άλλαξε το επίθετο της σε Λάσκαρη και δέχτηκε ν α γίνει η sexy και τολμηρή πρωταγωνίστρια και μάλιστα μία από τι ς πρώτες που εμφανίζονται γυμνόστηθες στη μεγάλη οθόνη.
Η Ελλάδα ανακαλύπτει το κορίτσι των ονείρων της και σύντομα έγινε η σεξουαλική φαντασίωση ενός έθνους. Η Ζωή θα είναι για πάντα το ατίθασο πλουσιοκόριτσο, συνήθως ψυχρή, απόμακρη, υπεροπτική. «Πάντα μια Ζωή σε γκρο-πλαν», όπως έλεγε και ο Διαλιανίδης.
Δείτε μερικά από τα πιο σέξι εξώφυλλα στα οποία πόζαρε με μαγιό και γίνονταν ανάρπαστα από το κοινό.








http://joytv.gr/

Απίστευτο κύμα ζέστης στη Κίνα με θερμοκρασίες 78 βαθμούς στην περιοχή Turpan!


Απίστευτο κύμα ζέστης στη Κίνα με θερμοκρασίες ρεκόρ!

Η φωτογραφία είναι από το τεράστιο θερμόμετρο που είναι τοποθετημένο κοντά στο λεγόμενο Φλεγόμενο Βουνό στην περιοχή Turpan της Κίνας, στην επαρχία Ξινγιάνγκ όπου και η αυτόνομη περιοχή των Ουιγούρων. 

Το 12 μέτρων θερμόμετρο δείχνει τη θερμοκρασία της επιφάνειας στην περιοχή που έφτασε χθες τους... 78 βαθμούς Κελσίου(!), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Κύμα ζέστης εξακολουθεί να πλήττει περιοχές της Κίνας και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες, ενώ σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σαγκάη καθώς η θερμοκρασία έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 140 ετών.

Αρμένιοι σκότωσαν Τούρκο βοσκό γιατί πέρασε τα σύνορα κυνηγόντας τα ζώα του!

Ένας Τούρκος βοσκός σκοτώθηκε από Αρμένιους στρατιώτες καθώς προσπαθούσε να πιάσει ένα από τα ζώα του που πέρασε σε αρμενικό έδαφος μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Μουσταφά Ουλκέρ, ένας βοσκός από το χωριό Ακιάκα, στην επαρχία Καρς, στην βορειοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, πέρασε την συνοριακή γραμμή κατά την διάρκεια της νύχτας για να πιάσει ένα από τα ζώα του.

"Όμως εκείνη την στιγμή σημειώθηκε μια δυσανάλογη χρήση βίας. Πυροβολήθηκε από τις αρμενικές αρχές και πέθανε λίγο αργότερα", επισήμανε ο κυβερνήτης της Καρς, Εγιούπ Τεπέ σε ανακοίνωση την οποία επικαλείται το Ντογάν.

Αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων μετέβη το πρωί στην Αρμενία για να ζητήσει να παραλάβει την σορό του βοσκού, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με την Αρμενία το 1993 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την γειτονική και συμμαχική της χώρα, το Αζερμπαϊτζάν, μετά την ανάληψη του ελέγχου από την Αρμενία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θύλακα στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν στον οποίο κατοικούν Αρμένιοι.

Η Αρμενία και η Τουρκία συνήψαν τον Οκτώβριο του 2009 μια ιστορική συμφωνία για την αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων και το άνοιγμα των κοινών τους συνόρων. Όμως η επικύρωση της συμφωνίας αυτής δεν έχει γίνει ούτε από την Άγκυρα ούτε από το Γερεβάν, καθώς η Τουρκία την συνδέει με την επίλυση της διένεξης όσον αφορά το Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Γιατί να φαντάζεσαι ότι έχεις notebook όταν μπορείς να το αποκτήσεις; Δες πως μπορείς

Δεν θα πιστεύετε τι μπορείτε να πάθετε από τις σαγιονάρες...


Το απόλυτο φετίχ  του καλοκαιριού. Φοριέται  στην παραλία,  στα σοκάκια των νησιών,  στα μπαράκια, στη  δουλειά αλλά και μέσα στο σπίτι.  Η σαγιονάρα μπορεί να είναι ένα από το πιο δημοφιλή υποδήματα του καλοκαιριού αλλά είναι γεμάτη μικρόβια και βακτήρια.

Αναλυτικότερα το  μικροβιολογικό εργαστήριο της EMSL Analytical, εξέτασε  σαγιονάρες εθελοντών, που τις φορούσαν για  τέσσερις ημέρες .Μετά  από διάφορα τεστ που τις υπέβαλλαν οι ερευνητές  ανίχνευσαν πάνω τους περισσότερα από  18.100  βακτηρίδια! 

Μπορεί η πλειοψηφία τους να ήταν διάφορα είδη αθώων σταφυλόκοκκων αλλά  εντοπίσθηκαν και τα επικίνδυνα βακτήρια aerococcus viridans και rothia mucilaginosa,  που μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες.Παράλληλα ανιχνεύθηκαν ίχνη από κατσαρίδες και περιττώματα τρωκτικών.

Σχολάζοντας τα  αποτελέσματα της μελέτης αυτής ο  καθηγητής Dennis Kinney,  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι θα “πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι αν κάποιο από όλα αυτά τα μικρόβια εισχωρήσει μέσα στο αίμα μέσω μιας πληγής, θα προκαλέσει μόλυνση. Συνέπεια  να  χρειαστεί θεραπεία με αντιβιοτικά άμεσα  αφού είναι δυνατόν τα μικρόβια να επιτεθούν σε κάποιο από τα εσωτερικά όργανα και να επιφέρει ανυπολόγιστες βλάβες.

Καταπονεί το σώμα

Η χάρη της έφθασε  και στις ΗΠΑ όπου μπήκε στο μικροσκόπιο  των ερευνών της Αμερικανικής  Ένωσης Ορθοπεδικών ,  οι οποίοι ανακάλυψαν ότι δεν  στηρίζουν σωστά την καμάρα του πέλματος  με συνέπεια  να μετατοπίζεται το κέντρο βάρους και να κουράζεται περισσότερο  το σώμα. 

Τα σημεία, που επιβαρύνονται περισσότερο είναι οι γλουτοί και η μέση. Την ίδια στιγμή  μπορεί να  προκαλέσει διάστρεμμα στον αστράγαλο, κατάγματα στα δάχτυλα , πελματιαία απονευρωσίτιδα, καθώς και προβλήματα νεύρων. Επίσης ενοχοποιείται   για την εμφάνιση πελματιαίας απονευρωσίτιδας, η οποία είναι μια  εξαιρετικά επώδυνη φλεγμονώδης κατάσταση. 

Οι ειδικοί γιατροί όμως τις  απαγορεύουν  κατά την  διάρκεια της οδήγησης αφού  μπορεί να γλιστρήσουν  από το πόδι ή ακόμη  να σφηνώσουν κάτω από τα πεντάλ και να προκαλέσουν έτσι ατύχημα. 

Έγκαυμα

Η έκθεση του γυμνού ποδιού όλη μέρα στον ήλιο  χωρίς αντηλιακό  μπορεί   να  προκαλέσει  έγκαυμα   μια  ιδιαίτερα επώδυνη κατάσταση για  τον πάσχοντα. 

Τι «λέει» ο καφές που πίνετε για το χαρακτήρα σας


Τα χαρακτηριστικά που αποκαλύπτει το κάθε είδους ρόφημα
Λένε πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά μήπως ο καφές δείχνει τον άνθρωπο; Για όσους πιστεύουν ότι οι επιλογές μας, ακόμα και στον καφέ, καθορίζουν στοιχεία του χαρακτήρα μας, οι παρακάτω περιγραφές θα βοηθήσουν να βγάλει κανείς συμπεράσματα για τους άλλους, γνωρίζοντας μόνο τον καφέ που προτιμούν. 

Διαβάστε τις επιλογές και αποφανθείτε! 

Espresso
Είστε φιλικοί και προσαρμοστικοί άνθρωποι και σας αρέσει στ’ αλήθεια η γεύση του καφέ, κι αυτό είναι σπάνιο και αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό. 

Double Espresso
Είστε πρακτικοί και σκληρά εργαζόμενοι. Γνωρίζετε ότι πλέον μια δόση καφέ δεν είναι αρκετή για σας, έχετε ανάγκη από κάτι περισσότερο, γι’ αυτό και διπλασιάσατε τη δόση. 

Mocha
Είστε αξιαγάπητοι και δημιουργικοί. Σιχαίνεστε τη γεύση του καφέ, αλλά σας αρέσει αυτό το καθημερινό πάρε δώσε που υπάρχει με αφορμή αυτόν, γι’ αυτό και συμβιβάζεστε. 

Latte
Είστε στοχαστικοί αλλά συχνά αναποφάσιστοι και σε ένα κόσμο γεμάτο εκπλήξεις, προτιμάτε την ασφαλή επιλογή. Ποιος μπορεί να σας κατηγορήσει;

Cappuccino
Έχετε ζεστή καρδιά αλλά καμιά φορά είστε ανυποψίαστοι. Οι φίλοι σας πρέπει να σας θυμίζουν συνέχεια να σκουπίζετε τον αφρό από τα χείλη σας. Δεν είναι ωραίο θέαμα!

Macchiato
Είστε παραδοσιακοί και συγκρατημένοι και γενικά σιχαίνεστε το σημάδι του αφρού στο πρόσωπό σας, γι’ αυτό η πετσέτα δεν λείπει ποτέ από το χέρι σας. 

Iced coffee
Είστε δυναμικοί και ειλικρινείς και δεν αφήνετε το χρόνο να σας δείξει πώς θα ζήσετε τη ζωή σας. Επίσης, τρελαίνεστε για τα καλαμάκια. Πώς αλλιώς θα τον πιείτε αυτόν τον καφέ;

Americano 
Είστε ήρεμοι και ευσυνείδητοι, απολαμβάνοντας τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως τα πικνίκ στο πάρκο, τα πουλιά που κελαηδούν καθώς και τον καφέ με νερό. Απλός καφές, αλλά την κάνει τη δουλειά του. 

Frappuccino
Είστε χαρούμενοι και γεμάτοι ενέργεια. Ισχυρίζεστε ότι σας αρέσει ο καφές, αλλά αυτό που απολαμβάνετε στην πραγματικότητα είναι το παγωτό. 

Coffee-to-go 
Είστε σοβαροί και πειθαρχημένοι. Ο καφές σας καίει συνήθως, γι’ αυτό απολαμβάνετε το χαρτόνι που μπαίνει στο καυτό ποτήρι σας και σας βοηθάει να το πιάσετε.

Πηγή : newsbeast.gr

Διατροφικοί μύθοι που ακόμη πιστεύουμε ότι ισχύουν!


Κάνουν οι υδατάνθρακες κακό; Μήπως το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρεύεται χωρίς πέτσα; 

Η πορτοκαλάδα διώχνει το κρυολόγημα; Οι μύθοι γύρω από το φαγητό είναι πολλοί και οι περισσότεροι, αν και έχουν επικρατήσει, δεν ισχύουν. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τις παλιές αντιλήψεις και ας δούμε τα τρέχοντα διατροφικά γεγονότα ως έχουν.

Το φαγητό αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας και ως εκ τούτου, όπως πολλά άλλα στη ζωή, έχει αποκτήσει τους δικούς του μύθους, που όμως δεν ισχύουν. Πολλές καθιερωμένες απόψεις ετών γύρω από τη διατροφή, καταρρίπτονται από επιστημονικές μελέτες και αξίζει να δούμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Μύθος: Η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει το κρυολόγημα
Τι ισχύει: Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C δεν αποκρούει τα κρυολογήματα, εκτός αν μιλάμε για μαραθωνοδρόμους και στρατιώτες σε παγωμένες περιοχές, οι οποίοι εκτίθενται σε δριμύ ψύχος. Διαφορετικά, το να τρώει κανείς πολλά εσπεριδοειδή απλώς απαλύνει ελαφρά την ένταση των συμπτωμάτων.

Μύθος: Τρώγοντας σέλερι «καίτε» περισσότερες θερμίδες απ’ όσες προσλαμβάνετε.
Τι ισχύει: Είναι ένας μύθος ότι το σέλερι έχει «αρνητικές» θερμίδες. Βέβαια με λιγότερες από 10 θερμίδες ανά μερίδα, είναι μια καλή αρχή για να χάσετε βάρος.

Μύθος: Τα όσπρια πρέπει να τρώγονται μαζί με σιτηρά, για την πρόσληψη «πλήρους» πρωτεΐνης
Τι ισχύει: Καταναλώστε ένα μίγμα αμινοξέων μέσα στη μέρα και θα έχετε τη σωστή διατροφή που χρειάζεστε. Τα φασόλια και τα όσπρια είναι πάντως θρεπτικές υπερτροφές, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, σίδηρο, κάλιο και άλλα μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Μύθος: Τα ωμά καρότα είναι πιο θρεπτικά από τα μαγειρεμένα
Τι ισχύει: Το μαγείρεμα στην πραγματικότητα αυξάνει τη θρεπτική αξία των καρότων! Ο λόγος είναι ότι η διαδικασία του μαγειρέματος διασπά τα σκληρά κυτταρικά τοιχώματα που περιβάλλουν τη βήτα-καροτίνη.

Μύθος: Για την ελαχιστοποίηση λίπους και θερμίδων, να αφαιρείτε πάντα την πέτσα πριν μαγειρέψετε το κοτόπουλο
Τι ισχύει: Το ψήσιμο των πουλερικών με την πέτσα άθικτη, βοηθά στη διατήρηση των φυσικών χυμών του. Μαγειρέψτε λοιπόν το κοτόπουλο με την πέτσα και στη συνέχεια αφαιρέστε την πριν το σερβίρισμα.

Μύθος: Αποφύγετε τα αυγά λόγω της υψηλής χοληστερόλης τους
Τι ισχύει: Τα αυγά έχουν αποκτήσει μια αβάσιμα κακή φήμη. Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι στην πραγματικότητα δε συμβάλλον στην υψηλή χοληστερόλη. Στην πραγματικότητα τα αυγά είναι μια ανέξοδη πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων του ψευδαργύρου και του σιδήρου, των αντιοξειδωτικών λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, βιταμίνης D και χολίνης, ενός χημικού που ενισχύει τον εγκέφαλο. Κρατήστε τη χοληστερόλη υπό έλεγχο, με τον περιορισμό κορεσμένου λίπους στη διατροφή σας.

Μύθος: Όσο λιγότεροι υδατάνθρακες, τόσο το καλύτερο για την υγεία
Τι ισχύει: Το να επιλέγουμε τους πιο υγιεινούς υδατάνθρακες, κυρίως δημητριακά ολικής αλέσεως, είναι πιο σημαντικό για την υγεία μας. Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες που τρώνε δημητριακά ολικής αλέσεως εκδηλώνουν έως 30% λιγότερες καρδιακές παθήσεις. Επίσης, όσοι τρώνε περισσότερες μερίδες, έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος.

Μύθος: Οι ξηροί καρποί κάνουν όσο κακό και το πρόχειρο φαγητό
Τι ισχύει: Οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών συστατικών, όσο βέβαια τους καταναλώνουμε με μέτρο. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι γυναίκες που έτρωγαν μια χούφτα ξηρών καρπών περίπου πέντε φορές την εβδομάδα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, από εκείνες που δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς πολύ συχνά. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών προστατεύει από καρδιοπάθειες.

Μύθος: Τα ανθρακούχα ποτά κάνουν κακό
Τι ισχύει: Το ανθρακούχο νερό χωρίς νάτριο με μια φέτα λεμόνι ή λάιμ, καταπολεμά τη δίψα χωρίς να βλάπτει την υγεία μας. Τα ανθρακούχα αναψυκτικά από την άλλη, συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους, προβλημάτων στα δόντια, στην υψηλή αρτηριακή πίεση και σε πολλά άλλα προβλήματα.

Μύθος: Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να μην τρώνε ποτέ γλυκά
Τι ισχύει: Όσο τηρείται το μέτρο, μια γλυκιά απόλαυση περιστασιακά δεν είναι κακό. Το κλειδί για τη διατήρηση υγιών επιπέδων γλυκόζης στο αίμα είναι η εξισορρόπηση γευμάτων και σνακ για την παροχή ενός μίγματος υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών.

Μύθος: Τα πικάντικα φαγητά δημιουργούν έλκος
Τι ισχύει: Τα μπαχαρικά δεν προκαλούν έλκη. Γνωρίζουμε ότι το μικρόβιο του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού προκαλεί σχεδόν όλα τα έλκη, εκτός από αυτά που προκαλούνται από ορισμένα φάρμακα όπως η ασπιρίνη. Αυτό που μπορούν να κάνουν τα μπαχαρικά είναι να επιδεινώσουν ένα ευερέθιστο έντερο, κάτι το οποίο οι άνθρωποι μπερδεύουν με το έλκος.

Μύθος: Να τρώτε όταν είστε κρυωμένοι και να μένετε νηστικοί όταν έχετε πυρετό
Τι ισχύει: Δεν υπάρχει λόγος να περιορίσετε το φαγητό όταν είστε εμπύρετοι. Ενώ μπορεί να έχετε μειωμένη όρεξη, θα πρέπει να τρώτε όσο μπορείτε να ανεχθείτε. Στην πραγματικότητα, όταν είστε άρρωστοι, οι διατροφικές σας ανάγκες αυξάνονται, καθώς ο μεταβολικός ρυθμός σας ανεβαίνει.

Μύθος: Τρόφιμα χωρίς λιπαρά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, είναι πάντα καλύτερα από αυτά που είναι πλήρη σε λιπαρά
Τι ισχύει: Όταν πρόκειται για το κρέας και μερικά γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι γενικά αλήθεια ότι όσο λιγότερο λίπος, τόσο το καλύτερο. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τα συσκευασμένα, επεξεργασμένα τρόφιμα. Όταν οι κατασκευαστές αφαιρούν ένα συγκεκριμένο συστατικό (λίπος) από μια συγκεκριμένη τροφή (π.χ. μπισκότα), πρέπει να αντισταθμίσουν τη γεύση προσθέτοντας άλλα, όχι και τόσο υγιεινά συστατικά (π.χ. ζάχαρη). Οι εταιρείες πειραματίζονται συνεχώς με την αναλογία ζάχαρης, λιπαρών, αλατιού και άλλων συστατικών σε τέτοια τρόφιμα. Οι περισσότεροι ειδικοί διατροφολόγοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τα τρόφιμα χωρίς λιπαρά και να επιλέγουμε εκείνα που είναι πλήρη σε υγιεινά λίπη όπως τα καρύδια.

Μύθος: Τα κατεψυγμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, είναι λιγότερο θρεπτικά από τα φρέσκα
Τι ισχύει: Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πιο θρεπτικά από τα κατεψυγμένα και τα κονσερβοποιημένα. Ωστόσο τα τρόφιμα που βρίσκετε φρέσκα, έχουν κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέχρι το ράφι του μανάβικου και συχνά περνούν μέρες ή ακόμη και εβδομάδες κατά τη μεταφορά τους από τη φάρμα ή τον οπωρώνα. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και αποθήκευσής τους, φυσικά ένζυμα απελευθερώνονται και άρα και ορισμένες από τις θρεπτικές τους ουσίες. Αντίθετα, μεταποιητές τροφίμων παγώνουν τα φρέσκα προϊόντα και διατηρούν πολλές από τις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που περιέχουν.

Σοκαριστικό!!! Παιδί δέχεται επίθεση από άγνωστη δύναμη την ώρα που το παίρνουνε συνέντευξη! - Βίντεο


Το συγκεκριμένο βίντεο στο youtube κάνει θραύση με πάνω από 6 εκατομμύρια views!

Το άτυχο παιδί φαίνετε να παρενοχλείτε από κάποια άγνωστη δύναμη ‘’κάποιο φάντασμα ή στην χειρότερη περίπτωση από κάποιον δαίμονα’’!!!

Δείτε το βίντεο και όπως πάντα τα συμπεράσματα δικά σας!!!

tragiko

Η φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ με το πέος που ανάγκασε το BBC να ζητήσει συγγνώμη


Το BBC, η δημόσια τηλεόραση της Βρετανίας, ζήτησε συγγνώμη σήμερα επειδή μετέδωσε μια φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ με ζωγραφισμένο ένα... ανδρικό μόριο στο μέτωπό του.

Η φωτογραφία μεταδόθηκε σε ένα διαφημιστικό τρέιλερ για την πρωινή εκπομπή του BBC1. Σ' αυτήν κάποιος έχει σχεδιάσει στο πρόσωπο του πρίγκιπα γυαλιά, μούσι και ένα πέος. Η προσβλητική εικόνα ξέφυγε από την προσοχή των παραγωγών της εκπομπής, όχι όμως και από τους τηλεθεατές, μολονότι η μετάδοσή της δεν διήρκησε παρά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου.

Πολλοί τηλεθεατές σχολίασαν δηκτικά το επεισόδιο αυτό σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και ορισμένοι κάλεσαν το κανάλι να προσέχει περισσότερο.

Το BBC πάντως έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για την απρέπεια.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, 31 ετών, πιλότος ελικοπτέρου στη Βασιλική Αεροπορία, έχει επί του παρόντος γονεϊκή άδεια, μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού του, του πρίγκιπα Γεώργιου.

http://www.koolnews.gr/


Νέες αποκαλύψεις από τον Guardian-Πρόγραμμα Xkeyscore: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα πάντα στο διαδίκτυο



Ένα υπερόπλο είχαν στην κατοχή τους τα στελέχη της NSA, σύμφωνα με τον Guardian. Μπορούσαν να παρακολουθούν κάθε κίνηση που έκαναν οι χρήστες του διαδικτύου

Νέες αποκαλύψεις από τον Guardian σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η NSA, χρησιμοποιούσε ένα πρόγραμμα που της επέτρεπε να παρακολουθεί ολόκληρο το διαδίκτυο και να έχει πρόσβαση σε τεράστιες βάσεις δεδομένων.

Αυτό αποδεικνύουν τα απόρρητα έγγραφα, που παρέδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Όπως αναφέρει ο Guardian σε αυτά, στελέχη της NSA παραδέχονται ότι το πρόγραμμα "XKeyscore", είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης μέσω διαδικτύου.

Οι αποκαλύψεις αυτές ενισχύουν την άποψη ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, παρακολουθούσαν τα πάντα χωρίς να έχουν άδεια.

"Το πρόγραμμα καλύπτει σχεδόν κάθε κίνηση που κάνει ένας χρήστης του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των emails και των ιστοσελίδων που επισκέπτεται", ανέφερε στέλεχος της NSA σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της υπηρεσίας.

Οι αναλυτές της NSA, μπορούσαν να χρησιμοποιούν το "XKeyscore", ώστε να παρακολουθούν χρήστες του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Το πρόγραμμα αυτό, προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούηθησης και εντοπισμού οποιουδήποτε χρήστη εντός και εκτός ΗΠΑ.

Ο στόχος ήταν, μέσω του XKeyscore, να μελετηθούν διάφορα δεδομένα (Metadata), που σχετίζονται με μια ενέργεια ενός χρήστη. Πχ το όνομα το παραλήπτη, η ημερομηνία κλπ, όταν πρόκειται για email. Το πρόγραμμα παρείχε ευρύτατες επιλογές αναζήτησης, κάνοντας "παιχνιδάκι" την παρακολούθηση.

Εκτός από μηνύματα και ιστορικό αναζητήσεων, οι πράκτορες μπορούσαν να παρακολουθούν και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα εργαλείο της NSA, το οποίο ονομάζεται DNI (Digital Network Information), χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με το XKeyscore, ώστε να διαβαστούν συνομιλίες στο Facebook.

Τέλος το XKeyscore, έδινε τη δυνατότητα στους αναλυτές, να μαθαίνουν τις διευθύνσεις IP, οποιουδήποτε επισκεπτόταν μια ιστοσελίδα, που η NSA είχε "παγιδεύσει".

ΗΠΑ: Παρακολουθούσαμε τηλέφωνα για να αποτρέψουμε επιθέσεις

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με τη συλλογή δεδομένων από τηλεφωνικές κλήσεις, την ίδια ώρα που το Κογκρέσο επιχειρεί να εξετάσει σε βάθος τα προγράμματα παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το γραφείο του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (DNI) των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τρία έγγραφα με τα οποία δινόταν η έγκριση και παρέχονταν εξηγήσεις για τη συλλογή τηλεφωνικών πληροφοριών αναφορικά με ένα από τα προγράμματα παρακολούθησης, την ύπαρξη των οποίων αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων αυτών έγινε για λόγους διαφάνειας, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το DNI.

Ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο των εγγράφων έχει ήδη παρουσιαστεί δημοσίως μέσα από τις καταθέσεις αξιωματούχων των υπηρεσιών πληροφοριών στο Κογκρέσο, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τι ακριβώς ήταν τα στοιχεία που αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, τα προγράμματα παρακολούθησης είχαν ως στόχο να βοηθήσουν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μεταξύ των εγγράφων αυτών είναι οι εκθέσεις που συνέταξε η NSA το 2009 και το 2011 με βάση τον "Πατριωτικό Νόμο" (Patriot Act).

Υπάρχει επίσης η δικαστική εντολή που διατάσσει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon να παραδώσει στοιχεία από εκατομμύρια τηλεφωνήματα Αμερικανών πολιτών και περιγράφει πώς θα πρέπει να φυλαχθούν αυτά τα δεδομένα.

apocalypsejohn

Ο πιο φτωχός Πρόεδρος του κόσμου! - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ 'ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Δωρίζει το 90% του προεδρικού μισθού του, που είναι περίπου 12.500 δολάρια το μήνα κρατώντας μόλις 1.250 δολάρια για να ζήσει

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα (José Mujica)είναι ο πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου. Είναι αγρότης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας και ακολουθεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από ότι οι «συνάδελφοί» του.

Δεν έχει κερδίσει άδικα από το λαό του το ψευδώνυμο «El Presidente mas pobre» (σ.σ. «φτωχότερες πρόεδρος»), καθώς είναι όχι μόνο ο φτωχότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο αλλά και ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος.

Ο 77χρονος πολιτικός, που εκλέχθηκε στην Ουρουγουάη στις αρχές του 2010, έδωσε πρόσφατα μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», παρουσιάζοντας σε γενικές γραμμές τη φιλοσοφία του περί πολιτικής και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, την οποία θα έπρεπε να ζηλεύουν οι περισσότεροι πολιτικοί στον κόσμο.

O Κύριος José Mujica δωρίζει το 90% του προεδρικού μισθού του, που είναι περίπου 12.500 δολάρια το μήνα (όπως αποκάλυψε ο ίδιος), σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα, κρατώντας μόλις 1.250 δολάρια για να ζήσει.

«Τι να τα κάνω εγώ τόσα χρήματα όταν οι περισσότεροι Ουρουγουανοί ζουν με λιγότερα;», απαντάει αφοπλιστικά σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τους λόγους της πράξης του και συμπληρώνει:«Ζω σε ένα αγρόκτημα στο Μοντεβιδέο με τη γυναίκα μου και τον αγαπημένο μου σκύλο και έχω ό,τι χρειάζομαι. Δεν θέλω κάτι παραπάνω από αυτό. Γιατί, ξέρετε, η συντοφιά των αγαπημένων μου δεν αγοράζεται με χρήματα! Με αυτά μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο για κάποιους άλλους ανθρώπους στη χώρα μου».

Η μεγαλύτερη «δαπάνη» του προέδρου είναι ένα παλιό Volkswagen Beetle, αξίας μόλις 1.945 δολαρίων, ενώ ούτε λόγος για τραπεζικούς λογαρισμούς και διαφθορά. Η σύζυγός του, Lucía Topolansky, γερουσιαστής, επίσης δωρίζει μέρος του μισθού της, ενισχύοντας την άποψη του συζύγου της και υποστηρίζοντας στο έπακρο τη φιλοσοφία του.

Ο ίδιος απολαμβάνει να ασχολείται με τις αγροτικές δουλειές και να βοηθάει όπως μπορεί τους συνανθρώπους του, έχοντας κερδίσει μια αξιοζήλευτη φήμη τόσο στη χώρα του όσο και έξω από αυτήν.

patrastimes.gr

Να σε συλλαμβάνουν επειδή...




E-Λ-Ε-Ο-Σ Βόμβα Χαϊκάλη: Πρωθυπουργό Καραμανλή με όλα τα κόμματα!


Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη κατά την διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Αντ1, όπου ο βουλευτής πρότεινε την ένωση όλων των κομμάτων-πλην της Χρυσής Αυγής- με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα.

Ο καλός βουλευτής δεν θα έπαιρνε την σχετική πρωτοβουλία εάν δεν είχε το ok του Πάνου Καμμένου. Από το πλευρά του αρχηγού των ΑΝΕΛ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στην φιλική σχέση ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Κώστα Καραμανλή. Οι δύο άνδρες τα λένε συχνά ενώ πρόσφατα γευμάτισαν στη Ραφήνα μετά από μια καλή ψαριά του Πάνου στα νερά της Ικαρίας-μια κακαβιά μούρλια.

gkourou.com

Το πρώτο χωριό για ομοφυλόφιλους συνταξιούχους είναι πραγματικότητα [εικόνες]


Ένα αλλιώτικο χωριό κοντά στο Περπινιάν της Νότιας Γαλλίας έφτιαξαν οι Βρετανοί, το οποίο θα λειτουργεί ως κέντρο ομοφυλόφιλων συνταξιούχων.

Ο Υβ Μπαστί, δήμαρχος της  Σαλέλ ντ' Οντ, είχε δώσει άδεια κατασκευής 107 φιλικών προς το περιβάλλον σπιτιών νωρίτερα το 2013 στην περιοχή, ωστόσο δεν τον ικανοποιεί καθόλου η ενέργεια της βρετανικής εταιρίας, καθώς ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει το χωριό στην εικόνα της πόλης Περιπνιάν. Επίσης επισημαίνει πως δε γνώριζε τίποτα για το σχέδιο που είχε στα σκαριά η Village Group.

Παρόλο που στη Γαλλία είναι παράνομη η σεξουαλική οριοθέτηση στα διάφορα κέντρα υποδοχής, η βρετανική εταιρία Village Group που είχε την ιδέα για το ιδιαίτερο χωριό στο Περπινιάν δήλωσε εξ αρχής πως εκεί «οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι».

Από τη μεριά τους οι Βρετανοί στον ιστότοπο της Village Group διαφημίζουν το χωριό ομοφυλοφίλων ως «Μια ιδιωτική όαση για ομοφυλόφιλους άνω των πενήντα ετών, που αγαπούν το δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, στο ζεστό και φιλικό κλίμα της Νότιας Γαλλίας». Η αρχική τιμή για την αγορά των σπιτιών (που δεν έχουν χτιστεί ακόμα) είναι £206.000, με πρόσθετα έξοδα παροχής υπηρεσιών περίπου £60 τη βδομάδα.

Ο Ντάνυ Σίλβερ, Γενικός Διευθυντής της Village Group παραδέχεται πως η ιδέα να προωθήσει το χωριό αποκλειστικά στην ομοφυλόφιλη κοινότητα προέκυψε για λόγους Μάρκετινγκ μόλις λίγες μέρες πριν και δεν προϋπήρχε εξ αρχής. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αρχικά δεν υπήρχε καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για το χωριό. Ξαφνικά μάς ήρθε η ιδέα να το προωθήσουμε αποκλειστικά στην γκέυ κοινότητα. Ουσιαστικά ήταν το τελευταίο χαρτί που μπορούσαμε να παίξουμε. Εξάλλου, πιεζόμασταν πολύ για τη διατήρηση των αδειών, είχαμε σπαταλήσει πολύ χρόνο και χρήμα για να πάρουμε τις άδεις, μιας και οι κανονισμοί στη Γαλλία είναι πολύ αυστηροί. Η προθεσμία που είχαμε βάσει Γαλλικής νομοθεσίας για τη διατήρηση των αδειών τελείωνε. Έπρεπε να βρεθούν αμέσως αγοραστές, αλλιώς το όλο εγχείρημα θα έπρεπε να διακοπεί».

Τέλος, ο Ντάνυ Σίλβερ παραδέχεται ότι αρχικά είχε δημιουργηθεί από την εταιρία διαφορετικό διαδικτυακό διαφημιστικό φυλλάδιο, το οποίο άλλαξε τη Δευτέρα, όταν άλλαξε και η ιδέα για τον τρόπο αξιοποίησης του χώρου.

Όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο της Village Group θα γνωρίσει πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς η αποδοχή του μέχρι στιγμής από την γκέυ κοινότητα είναι τεράστια.

«Καθημερινά λαμβάνουμε χιλιάδες e- mails εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά σπιτιών στο χωριό. Είναι απίστευτο! Κάνω αυτή τη δουλειά σαράντα χρόνια και ποτέ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο», δηλώνει ο Ντάνυ Σίλβερ ικανοποιημένος.




http://www.koolnews.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger