Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το καλοκαίρι είναι εδώ - Μαζί και το νέο κλιπ της Θωμαής Απέργη για το 'Summer Nights'

Τρίτη 28 Μαΐου 2013


Η εκρηκτική Θωμαή Απέργη επιστρέφει με νέο single και την πιο καλοκαιρινή αύρα. "Summer Nights" λοιπόν και ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί μια καλοκαιρινή νύχτα.

Ένα νέο τραγούδι, δροσερός μουσικός άνεμος, μένει σταθερό στη διάθεση της Θωμαης Απέργη, η οποία μέσα από την μεθυστική ερμηνεία της αλλά και την ακόμα πιο χαρακτηριστική φωνή της οδηγεί τη σκέψη σε ταξίδια αγνά αλλά και κολασμένα.

Με επιρροές  από τραγούδια του Sergio Mentes, με latin dance διάθεση και τόσο φρέσκο και πρωτοποριακό που δύσκολα κανείς μπορεί να το χαρακτηρίσει  με μία λέξη! Τη μουσική και τους στίχους του νέου 'Summer Nights' έχει γράψει ο ταλαντούχος Γιώργος Γκέκας ενώ τη παραγωγή υπογράφει ο Soumka.

To απαιτητικό έργο μεταφοράς της μουσικής σε εικόνα κάνει μέσα από τη σκηνοθεσία του εξωτικού κλιπ, o John Mitropoulos, ο οποίος ήδη μετρά μια επιτυχημένη συνεργασία με την ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα, στο πρώτο της single 'What’s Your Name' που έχει κερδίσει τις  εντυπώσεις και έχει συζητηθεί πολύ!

Τo νέο single αλλά και το βίντεο κλιπ κυκλοφορούν παράλληλα από την Panik Records.


Thomai Apergi - Summer Nights (Official Video... από PanikRecords


Σοκαριστικό! Δείτε πως ήταν η Amy Winehouse μετά την βαριά χρήση ουσιών


Mία εξαιρετική καλλιτέχνης ... ένας αδύναμος άνθρωπος.








http://katara.gr/

Δείτε πως είναι σήμερα ο “Mr Big”! Αγνώριστος!


Με άσπρα μαλλιά και παραπανίσια κιλά..

O Chris Noth, που υποδύθηκε στη σειρά "S e x  and the City" τον αγαπημένο της Carrie Bradshaw είναι πια αγνώριστος!

Δεν θυμίζει σε τίποτε τον γοητευτικό ηθοποιό!

Ο φωτογραφικός φακός τον εντόπισε την ώρα που πήγαινε για μπάνιο, μιας και βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές στην Χαβάη.

Ο ηθοποιός, που είναι 58 χρονών, έχει πια λιγοστά και άσπρα μαλλιά και έχει πάρει αρκετά κιλά! Απίστευτη αλλαγή, δε νομίζετε;




«Σκίζει» από κίνηση η Gisele δείτε πως το κουνάει ... [Βίντεο]

Η Gisele είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα και πολλές εταιρείες μαγιό αλλά και ρούχων την επιλέγουν για τις διαφημιστικές τους καμπάνιες. 

Το 32χρονο μοντέλο φόρεσε τα μαγιό γνωστής εταιρείας εσωρούχων και το έριξε στο… χορό. 

Περισσότερο διαφήμισε το καλλίγραμμο και αψεγάδιαστο κορμί της, παρά τα μαγιό της εταιρείας…



Ανέκδοτο: Την πρώτη φορά που κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου, κρυώνω, τρέμω, μελανιάζω

Πάει κάποιος στο ψυχίατρο και του λέει:

-Γιατρέ έχω πρόβλημα. Μετά την πρώτη φορά που κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου, κρυώνω, τρέμω, μελανιάζω απ΄το κρύο, χτυπάνε τα δόντια μου, παγώνω και μετά τη δεύτερη φορά, ανάβω, ζεσταίνομαι, κορώνω, ιδρώνω, κοκκινίζω, λιώνω.

Ο γιατρός ξύνει το κεφάλι του με αμηχανία και του λέει:

-Φίλε μου, στην παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία δεν αναφέρεται τίποτα παρόμοιο, αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημά σου είναι ψυχολογικό, γι' αυτό πάρε αυτά τα χάπια και σ' ένα μήνα που θα τελειώσουνε, θέλω να σε ξαναδώ.

Παίρνει τα χάπια ο «ασθενής», πάει σπίτι του και, μετά από ένα μήνα, νάτος πάλι στον ψυχίατρο.

-Είδες καμιά βελτίωση; ρωτάει ο ψυχίατρος.

-Τίποτα γιατρέ μου. Η ίδια κατάσταση: Μετά την πρώτη φορά που κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου, κρυώνω, τρέμω, μελανιάζω απ΄το κρύο, χτυπάνε τα δόντια μου, παγώνω και μετά τη δεύτερη φορά, ανάβω, ζεσταίνομαι, κορώνω, ιδρώνω, κοκκινίζω, λιώνω.

-Όπως σου είπα, πιστεύω ότι το πρόβλημά σου είναι ψυχολογικό, γι' αυτό συνέχισε τη θεραπεία με τα χάπια που σου 'χα δώσει πριν, πάρε κι αυτά επίπλέον και σ' ένα μήνα έλα να σε ξαναδώ, αλλά φέρε και τη γυναίκα σου μαζί, να πούμε δυο κουβέντες και μαζί της, μήπως μπορέσει να βοηθήσει.

Φεύγει ο «ασθενής», πάει σπίτι του, παίρνει όλα τα χαπάκια και στο μήνα

επάνω, μαζί με την κυρά του, επισκέπτεται τον ψυχίατρο για τρίτη φορά. Ο ψυχίατρος τον παίρνει μέσα και τον ρωτάει:

-Είδες καμιά βελτίωση;

-Τίποτα γιατρέ μου. Η ίδια κατάσταση: Μετά την πρώτη φορά που κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου, κρυώνω, τρέμω, μελανιάζω απ΄το κρύο, χτυπάνε τα δόντια μου, παγώνω και μετά τη δεύτερη φορά, ανάβω, ζεσταίνομαι, κορώνω, ιδρώνω, κοκκινίζω, λιώνω.

Ο γιατρός ξύνει το κεφάλι του με περισσή αμηχανία και του λέει:

-Εν τάξει, πήγαινε τώρα έξω και στείλε μου τη γυναίκα σου. Θέλω να συζητήσω κάτι μαζί της ιδιαιτέρως.

Μπαίνει μέσα η κυρία σύζυγος μετά από λίγο και ο γιατρός προσπαθεί να της εξηγήσει το πρόβλημα:

-Ξέρετε, κυρία μου, ο άντρας σας έχει ένα πρόβλημα...

-Πρόβλημα;... απορεί αυτή. Τι πρόβλημα;

-Να, μετά την πρώτη φορά που κάνετε έρωτα, κρυώνει, τρέμει, μελανιάζει απ΄το κρύο, χτυπάνε τα δόντια του, παγώνει και μετά τη δεύτερη φορά, ανάβει, ζεσταίνεται, κορώνει, ιδρώνει, κοκκινίζει, λιώνει...

-Δεν καταλαβαίνω, γιατρέ, που είναι το πρόβλημα, του λέει αυτή.

-Μα δεν είναι φυσιολογικό, επιμένει ο γιατρός

-Φυσιολογικότατο είναι! απαντάει αυτή και εξηγεί: Η πρώτη φορά είναι το Φεβρουάριο κι η δεύτερη τον Αύγουστο!

Το " εξπρές του μεσονυχτίου " " ζει " ακόμη στις τουρκικές φυλακές

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση υφίστανται ανήλικοι κρατούμενοι στις φυλακές Şakran, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Cumhurriyet.Η εφημερίδα επικαλείται σχετικές καταγγελίες του βουλευτή του κουρδικού κόμματος BDP, κ. Ερτουγρούλ Κιουρκτσού. 
 Η σχετική καταγγελία δεν είναι η μόνη : Πέρυσι δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία από άλλη, ανεπίσημη,  έκθεση που διεξήγαγαν βουλευτές του  BDP.

Και από δεσμοφύλακες
Σύμφωνα με αυτή, τουλάχιστον 25 Κούρδοι ανήλικοι, οι οποίοι βρέθηκαν στις φυλακές ανηλίκων του Ποζαντί, στα Άδανα, κατηγορούμενοι για παραβίαση του αντιτρομοκρατικού νόμου  βιάστηκαν κατ’ εξακολούθηση και βασανίστηκαν με κάθε δυνατό τρόπο από τους φύλακες, αλλά και από Τούρκους συγκρατούμενούς τους, υπό την ανοχή και πολλές φορές την ενθάρρυνση των δεσμοφυλάκων, όπως γράφτηκε τότε.

Όλα τα παιδιά που βασανίστηκαν και βιάστηκαν βρίσκονταν στη φυλακή γιατί πέταξαν πέτρες στους Τούρκους αστυνομικούς, ή απλώς παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις που οι αρχές χαρακτήρισαν ως παράνομες, όπως ανέφερε τότε ο βουλευτής του BDP κ. Ε. Κιουρτσούκ: «Οι αρχές παρέδωσαν τα παιδιά στις φυλακές ανηλίκων, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό κώδικα επικοινωνίας με τους φύλακες. Έλεγαν, είναι συγγενής, να τον περιποιηθείτε, φράση που σήμαινε βιάστε τον», ανέφερε ο βουλευτής. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Τουρκίας, η οποία ενημέρωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Κορίτσια και γυναίκες
 Εξάλλου τα τελευταία 16 χρόνια στην Τουρκία τουλάχιστον 83 γυναίκες βιάστηκαν στη φυλακή, ενώ 366 γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από το τουρκικό γραφείο Νομικής Βοήθειας κατά της κακοποίησης και του βιασμού, φέτος..Το μεγαλύτερο μέρος των καταγγελιών προέρχεται από γυναίκες που ζουν στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ σύμφωνα με την έκθεση, 45 από τα θύματα είναι από κορίτσια και πολύ νέες γυναίκες -μεταξύ 10 και 18 ετών.

Επίσης  159 δικαστικές υποθέσεις είναι ανοικτές μετά τις καταγγελίες από την ίδρυση του νομικού γραφείου του 1997, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός γυναικών αρνήθηκαν οποιαδήποτε νομική διαδικασία από το φόβο. Για 28 από τις υποθέσεις αυτές αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), ενώ άλλες 16 περιπτώσεις βρίσκονται εν αναμονή.Να σημειωθεί ότι 266 επιθέσεις αναφέρθηκαν να έχουν διαπραχθεί από υπαλλήλους της αστυνομίας, 96 από το στρατό ή τις δυνάμεις της χωροφυλακής και 17 από τις ειδικές δυνάμεις ασφαλείας.

http://www.onalert.gr/

Αυτός είναι ο ιερέας που έχει κάνει 160.000 εξορκισμούς και θεωρεί τον Χίτλερ δαιμονισμένο!


Είναι επικεφαλής του Διεθνούς Συλλόγου Εξορκιστών, ισχυρίζεται ότι έχει «γιατρέψει» περίπου 160.000 ανθρώπους και επιθυμεί να συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο για να του εκφράσει τις απόψεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο λόγος για τον Ιταλό ιερέα Γκάμπριελ Αμόρθ ο οποίος, με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με πρωταγωνιστή τον Πάπα και τον φερόμενο ως εξορκισμό στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζητάει να επιτραπεί σε όλους τους ιερείς να πραγματοποιούν εξορκισμούς.'

«Θα ζητήσω από τον Πάπα να επιτρέψει σε όλους τους πατέρες να πραγματοποιούν εξορκισμούς, αρκεί να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο. Αν όχι, τότε θα υπάρξουν σεμινάρια που θα καθοδηγούν τους μελλοντικούς εξορκιστές. Άλλωστε, το θέμα των εξορκισμών έχει μεγάλη ζήτηση» δηλώνει ο πάτερ Αμόρθ στην Sunday Times.

Ο 88χρονος ιερέας, σχολιάζοντας την ενέργεια του Πάπα, δηλώνει «ο Πάπας είναι επίσης και Επίσκοπος της Ρώμης και όπως κάθε επίσκοπος είναι αυτόματα και εξορκιστής».

«Ο Εξορκισμός του Πάπα αποτελεί ένα σημάδι, καθώς μία από τις κύριες αιτίες του αθεϊσμού σήμερα είναι ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στο διάβολο πια. Ζούμε ακόμη σε μία εποχή όπου ο Θεός έχει ξεχαστεί. Και όπου δεν είναι Παρών ο Θεός, είναι ο διάβολος. Δυστυχώς, σήμερα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εξορκιστών, αλλά εύχομαι η Ρώμη να φροντίσει γι' αυτό. Άλλωστε, όσοι θεωρούν τον εξορκισμό ως μία προκατάληψη κάνουν μεγάλο λάθος» προσθέτει ο Αμόρθ.

Στην Ιταλία τον θεωρούν μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα που διακρίνεται για την ευθύτητά του, ενώ έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές ιδιαίτερα με τις απόψεις του περί εξορκισμού..

Μάλιστα, το 2006 είχε προκαλέσει πάταγο αναφέροντας ότι τόσο ο Αδόλφος Χίτλερ, όσο και ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν δαιμονισμένοι.

iefimerida.gr

Καταρρίπτουμε τους 5 μεγαλύτερους μύθους για το κέρατο

H απιστία και για να το πούμε και πιο απλά και περιγραφικά, το κέρατο, είναι ένα θέμα δίχως τελειωμό με το οποίο δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε γιατί πολύ απλά είναι ενδιαφέρον και αφορά τους πάντες! 

Και μπορεί όταν το τρως, το κέρατο πάντα, ο κόσμος γύρω σου να καταρρέει και να νιώθεις προδομένος και πως η ζωή σου έφτασε στο τέλος της, αλλά ξέρετε κάτι; 

Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τίποτα δεν είναι τόσο δραματικό γιατί είναι απλά ένα κέρατο! Αν λοιπόν σας συμβεί, το ζητούμενο είναι να μην χάσετε την ψυχραιμία σας και να σκεφτείτε πολύ σοβαρά πριν προχωρήσετε στην οποιαδήποτε κίνηση και φυσικά τινάξετε μία σχέση στον αέρα! 

Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατούν σχετικά με το κέρατο τους οποίους είτε διαψεύδουμε είτε επιβεβαιώνουμε, μόνο και μόνο για να σας αποδείξουμε ότι ακόμα και ένα θέμα το οποίο τίθεται σχεδόν καθημερινά επί τάπητος, είναι ακόμα άγνωστο και σκοτεινό.

1. Οι περισσότεροι που απατούν ψάχνονται: Η άποψη αυτή επικρατεί εδώ και δεκαετίες λανθασμένα διότι απλά αυτό βολεύει τον απατημένο! Κι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που κερατώνουν ούτε το έχουν στο πρόγραμμα ούτε και φυσικά βγαίνουν για ποτό με μοναδικό σκοπό να κάνουν one night stand. Συνήθως αυτό έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις ενώ το μόνο που προυπάρχει είναι κάποια μικροπροβλήματα στη σχέση ή στο γάμο! Υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις που ένας άνθρωπος έχει απατήσει μία μόνο φορά και ποτέ ξανά! Οι λόγοι φυσικά διαφέρουν αλλά για να είμαστε ειλικρινείς σίγουρα δεν έγινε επίτηδες.

2. Η παράνομη σχέση είναι συνήθως με κάποιον πιο νέο και πιο ελκυστικό: Αυτό κι αν είναι μύθος και υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα τα οποία και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη άποψη είναι πέρα ως πέρα λανθασμένη! Πάρτε για παράδειγμα τον Arnold Schwarzenegger. Ήταν παντρεμένος με μία κούκλα γυναίκα και διατηρούσε παράνομο δεσμό με κάποια που όχι μόνο εμφανίσιμη δεν λες αλλά την λες και τέρας! Κι όμως, η εμφάνιση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο κι ας υποστηρίζουν κάποιοι ότι αν είναι να το ρίξω το κέρατο να το ρίξω τουλάχιστον με κάποιον που εμφανισιακά τουλάχιστον αξίζει. Όλα είναι θέμα timing και συγκυριών. Αφήστε δε που συνήθως οι παράνομες σχέσεις γίνονται με άτομα του στενού περιβάλλοντος. Οπότε ο καθένας βολεύεται με ότι έχει γιατί πολύ απλά αυτό έχει μάθει και έχει συνηθίσει.

3. Το κέρατο πάντα οδηγεί στο τέλος του γάμου: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μπορεί όταν κάποιος πληροφορηθεί ότι ο σύντροφός του τον κεράτωσε να κλαίει, να σπάει πράγματα και να υπόσχεται ότι θα χωρίσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα διαλύεις όλα τόσο εύκολα και απλά. Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά, πάνω από το 50% των γάμων ή τελοσπάντων των μακροχρόνιων σχέσων μπορούν να επιβιώσουν από έναν παράνομο δεσμό γιατί απλά όταν κάποιος κάνει αναδρομή στο παρελθόν τα καλά και σημαντικά είναι πολύ περισσότερα από τα άσχημα και ασήμαντα οπότε είναι αρκετά δύσκολο να τα τινάξεις όλα στον αέρα για ένα απλό λάθος του άλλου.

4. O παράνομος δεσμός έχει να κάνει αποκλειστικά με το seχ: Kι όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το seχ κακά τα ψέματα είναι κάτι πολύ εύκολο αλλά για πολλούς αν δεν υπάρχει πραγματική επικοινωνία είναι ταυτόχρονα και ανούσιο. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που άνθρωποι δημιουργούν παράνομους δεσμούς όχι γιατί τους λείπει το seχ αλλά γιατί τους λείπει η επικοινωνία. Θα μας πείτε τώρα, αν τους λείπει η επικοινωνία ας πάνε να πιουν έναν καφέ με έναν φίλο ή ας μιλήσουν με έναν ειδικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση και μπορείτε να αντιληφθείτε πως ακριβώς τα φέρνει η ζωή! Όταν λοιπόν μιλάμε για επικοινωνία εννοούμε αυτή που έχει και το στοιχείο του ενδιαφέροντος και του ερωτισμού η οποία δεν παύει να είναι το ζητούμενο σε οποιαδήποτε ηλικία.

5. Once a cheater always a cheater: Και φτάνουμε στην πιο κλασική φράση την οποία θα ακούσετε να λένε μέχρι και οι γιαγιάδες σας. Όχι φυσικά στα αγγλικά αλλά στην ελληνική βερσιόν! Ήρθε η ώρα λοιπόν να καταρρίψουμε ακόμα έναν μύθο και να σας πούμε ότι δεν ισχύει η πεποίθηση ότι αν ένας άνθρωπος απατήσει μία φορά στη ζωή του σίγουρα θα το ξανακάνει, εκτός φυσικά αν είναι στη φύση και στο χαρακτήρα του. Αν λοιπόν έχετε έναν σύντροφο, είτε άντρα είτε γυναίκα, που δεν δίνει δικαιώματα, σας αγαπάει και τα πηγαίνετε καλά, και πολύ απλά βρέθηκε σε μία άτυχη στιγμή, τότε σίγουρα αξίζει και μία δεύτερη ευκαιρία. Αφήστε δε που αυτό λένε και τα στατιστικά. Ειδικά αν κάποιος ομολογήσει την κουτσουκέλα του, πάει να πει ότι το έχει μετανιώσει και πως είναι έτοιμος και τις συνέπειες να υποστεί και φυσικά να διορθώσει τη σχέση του.


Πρόσεχε πώς φέρεσαι στις γυναίκες γιατί δεν έχεις ιδέα πόσο υποστηρίζουν ότι αντέχουν χωρίς sex!

Γνωρίζετε ποιος είναι ο μέσος όρος που μπορεί μια γυναίκα να αντέξει χωρίς να έχει σεξουαλική επαφή;

Για την απάντηση σε αυτή την ερώτηση το γερμανικό γυναικείο περιοδικό "Petra" πραγματοποίησε μια δημοσκόπηση σε περισσότερες απ 1000 κοπέλες ηλικίας μεταξύ τν 29 και 39 ετών.

Το εκπληκτικό αποτέλεσμα έδειξε πως τ συντριπτικό ποσοστό τν Γερμανίδων μπορούν να ζήσουν χωρίς καθόλου σεξ, όπως απάντησε το 58% των ερωτηθέντων!

Το 33% παραδέχτηκε πως απείχε απ την ερωτική πράξη για περισσότερα από δυο χρόνια συνεχόμενα, το 41% για περισσότερο απ ένα χρόνο και το 27% για περισσότερο απ έξι μήνες...

Τα αποτελέσματα της αποχής όμως σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν περισσότερο απ εμφανή.

Μετά απ τρεις μήνες χωρίς ερωτική επαφή οι γυναίκες απέκτησαν μια εριστική και ανήσυχη συμπεριφορά, μετά από έξι μήνες επέδειξαν ισχυρό στρες και από ένα χρόνο και πάνω πραγματική απελπισία!

www.newscity1.com

Απίστευτο γραπτό στις Πανελλαδικές! Αντί για Μαθηματικά δείτε τι έγραψε....!


Διαβάστε το κείμενο:

«Την καρδιά μου την κατέστρεψες, την έκανες οκτάγωνο και μοιάζει πλέον ο έρωτας με ρίζα στο τετράγωνο. Θα κάνω τον αγράμματο για να 'ρθεις να με ψάξεις, να κάνουμε ιδιαίτερα σωστά να με διδάξεις. Αγαπητέ μου εξεταστή, σαν το γραπτό διορθώσεις, θέλω να μην τσιγκουνευτείς κανα βαθμό να δώσεις. Γυναίκα ίσον προβλήματα, προβλήματα ίσον ασκήσεις και αυτά δια δύο τα 'βαλα και βγήκαν συναρτήσεις.

Πολύπλοκα τα κλάσματα, τα θεωρώ απάτη, με σένα θα κάνω χιαστί μονάχα στο κρεβάτι. Με αυτά που φέτος βάλανε στην ίδια τάξη μένω και που θα τα κάνω εφαρμογή ακόμα περιμένω. Γεωμετρία με έκανες να μάθω ομορφιά μου, μόνο που αντί για τρίγωνα εγώ έχω την καρδιά μου. Τον κύκλο μου ζητήσανε να σχηματίσω σπίτι και φώναξα το γέρο μου που έχει διαβήτη».


Δείτε την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου σε καυτές στιγμές πριν γίνει παρουσιάστρια (βίντεο)

Ίσως να θυμάστε εκείνη την σειρά του ANT1 «Ελεύθερος και ωραίος» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Μέμος Μπεγνής. Αυτό που μάλλον δεν προσέξατε όμως είναι πως σε ένα από τα επεισόδια συμμετέχει και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η παρουσιάστρια που βρίσκεται στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού και έχει απασχολήσει τελευταία τα media.

H εν λόγω παρουσιάστρια-μοντέλο- ''ηθοποιός'' παρίστανε μία Ιταλίδα , η οποία σε άπτεστα ιταλικά επιδίδεται σε καυτά φιλιά και όχι μόνο με τον Μέμο Μπεγνή...





Μπερλουσκόνι, 71 χρονών, η γκόμενα του 18

































Στο DNA μας, είναι γραμμένο το άθλημα που μας ταιριάζει


Όσο περίεργο και εάν σας ακούγεται, είναι μια πραγματικότητα. Στο DNA του ανθρώπου είναι εγγεγραμμένο το είδος του αθλήματος που του ταιριάζει. Για παράδειγμα κάποιος αθλητής μπορεί να έχει γενετική προδιάθεση να τρέχει γρήγορα και κάποιος άλλος να έχει γενετική προδιάθεση να έχει αντοχές, ή να σηκώνει βάρη. Διαβάστε πως και τι ελέγχουν οι επιστήμονες, προκειμένου να εντοπίσουν τη γενετική προδιάθεση του κάθε ανθρώπου και να τον ωθήσουν στο κατάλληλο άθλημα, στο οποίο έρευνες δείχνουν, πως με σωστή προπόνηση μπορεί να φτάσει και στην κορυφή.

Του Αθανασίου Μπαδέκα
χειρουργού ορθοπαιδικού τραυματιολόγου,
Προέδρου της επιστημονικής επιτροπής Ευρωπαϊκής Εταιρίας άκρου ποδός- ποδοκνημικής

Τα τελευταία χρόνια τα δεδομένα για την επίδραση των γονιδίων στην φυσική κατάσταση και την απόδοση των elite αθλητών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Η μελέτη γονιδιακών πολυμορφισμών, μεταλλάξεων δηλαδή, που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τις διαφορές στις φυσικές ικανότητες και στα αποτελέσματα των προπονητικών προγραμμάτων μεταξύ των ατόμων είναι πια ευρέως διαδεδομένη.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα από την μελέτη των γονιδιακών πολυμορφισμών του DNA και την συσχέτισή τους με τα χαρακτηριστικά της φυσικής κατάστασης ως απόκριση στην προπόνηση αντοχής/δύναμης έχουν δώσει έμφαση σε δύο ομάδες φυσικών χαρακτηριστικών , την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και την λειτουργία των σκελετικών μυών και υποστηρίζουν την χρήση των γενετικών δεικτών (ανίχνευση αυτών των μεταλλάξεων) για τον προσδιορισμό της κατάλληλης άσκησης και τρόπου ζωής που οδηγούν στην βελτιστοποίηση των αθλητικών επιδόσεων.
Γενικά, επιβεβαιώνουν την βασική αρχή ότι οι αθλητές μπορεί να έχουν γενετική προδιάθεση για υψηλές αποδόσεις σε συγκεκριμένο τομέα (ταχύτητα/ δύναμη ) σε βάρος ενός άλλου τομέα (αντοχή).
Η ταυτοποίηση του γονιδιακού υπόβαθρου που επηρεάζει την ικανότητα ενός αθλητή να διακριθεί σε συγκεκριμένο άθλημα( πχ sprint) παρά σε κάποιο άλλο(πχ. Μαραθώνιος) αποτελεί σημαντική πληροφορία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιλογή κατάλληλου αθλήματος και κατάλληλης προπόνησης για την μεγιστοποίηση των επιδόσεων.
Ενώ για την ταυτοποίηση των πολυμορφισμών μελετάται το γονιδίωμα elite αθλητών, οι οποίοι έχουν διακριθεί στο αντίστοιχο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο, στην πραγματικότητα οι πολυμορφισμοί αυτοί είναι κοινοί στον γενικό πληθυσμό και όλοι είναι φορείς για κάποιους από αυτούς. Αυτό που επιτρέπει σε κάποια άτομα να διακριθούν και να ξεχωρίσουν δεν είναι ένας ή κάποιοι πολυμορφισμοί αλλά πολλές τέτοιες μεταλλάξεις που τυχαίνει να συνυπάρχουν σε κάποια άτομα. Δηλαδή ο αριθμός των θετικών μεταλλάξεων είναι αυτός που καθορίζει την προδιάθεση για αυξημένες επιδόσεις.
Κάθε γονίδιο έχει μια μικρή συμμετοχή στην συνολική κληρονομικότητα. Στην πραγματικότητα, η υιοθέτηση μιας μονογονιδιακής φιλοσοφίας θα ήταν ατελής και πιθανώς παραπλανητική στον αθλητισμό. Οι αθλητικές αποδόσεις αποτελούν πολυγονιδιακό και πολυπαραγοντικό χαρακτηριστικό.
Ο γονιδιακός έλεγχος χρησιμεύει στην ανάπτυξη γενετικών τεστ τόσο για την επιλογή του κατάλληλου αθλήματος σε νεαρή ηλικία όσο και για την κατάρτιση προπονητικής καθοδήγησης με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες του αθλητή.
Επίσης, μπορούν να ανιχνευθούν μεταλλάξεις για τον έλεγχο του πιθανού κινδύνου τραυματισμού στους τένοντες (π.χ. ρήξη αχίλλειου τένοντος) και στα οστά(κατάγματα), οποίος αποτρέπει τους επίπονους τραυματισμούς στην διάρκεια των αθλημάτων με κατάλληλη προπόνηση και πρόληψη.
Ο συνδυασμός της γενετικής με την εξειδικευμένη προπονητική δεν απευθύνονται μόνο στους επαγγελματίες αθλητές. Αφορούν όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και η άσκηση είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής. Ο γονιδιακός έλεγχος επιτρέπει στους γονείς και τα παιδιά να επιλέξουν κατάλληλο άθλημα( αντοχή ή δύναμη) και σε όσους αθλούνται να υιοθετήσουν την κατάλληλη προπόνηση αποφεύγοντας επώδυνους τραυματισμούς.
Σε συνδυασμό με άλλα προδιαθετικά τεστ, όπως αυτό του ελέγχου για την φλεβική θρόμβωση μπορεί να αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας για τον αθλητή, μέσω της πρόληψης πάντα. Η πιθανή προδιάθεση για θρόμβωση αποτελεί σημαντική πληροφορία που επιβάλει την χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής σε περίπτωση τραυματισμών που απαιτούν χειρουργική παρέμβαση.
Ο γονιδιακός έλεγχος για τις αθλητικές επιδόσεις και τις νοσηρές καταστάσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό δίνει πλεονέκτημα ζωής σε όλους όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που είναι <κρυμμένες> στα γονίδια για να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής τους , στις ατομικές τους ανάγκες και δυνατότητες.

Αθανάσιος Μπαδέκας
Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Αδιανόητο Ινδός γκουρού έχει να φάει και να πιει νερό 70 χρόνια (Βίντεο)


Για ιατρικό θαύμα κάνουν λόγο οι επιστήμονες σε μία προσπάθεια να εξηγήσουν το αδιανόητο...

Ο Ινδός Τζιάνι Πραχλάντ, ισχυρίζεται ότι επί 70 χρόνια δεν έχει βάλει στο στόμα του τροφή και νερό γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν τα δύο τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται.

Ο Ινδιάνος «ερημίτης», μετά τη δημοσιοποίηση του «κατάστασής» του, εισήχθη στο νοσοκομείο Ahmedabad της ινδικής πολιτείας Γκουτζαράτ, όπου οι ιατροί για να τον πιστέψουν άρχισαν να κάνουν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν κατά πόσο λέει την αλήθεια. Η μόνη του επαφή με το νερό ήταν, όπως ο ο ίδιος επισημαίνει, για να πλύνει τα χείλη του.

Ο καθηγητής Σουντίρ Σαχ, νευρολόγος και επικεφαλής της 30ετής ιατρικής ομάδας για την έρευνα του υπουργείου Υγείας της Ινδίας επισημαίνει πως μελετώντας την περίπτωση του Ινδού ερημίτη είναι μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε τρόπους επιβίωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και αποστολών σε χώρους όπως το διάστημα.

Ο Πραχλάντ υποστηρίζει ότι τον τρέφει ο... διαλογισμός. «Ο Κύριος με ευλόγησε σε ηλικία οκτώ ετών. Και από τότε έχω να φάω. Το πνεύμα μου τρέφει τα όργανα του σώματός μου», υποστηρίζει. Σύμφωνα με τον Ινδό νευρολόγο, η ενέργειά του Πραχλάντ προέρχεται πιθανότατα από κοντινές πηγές ενέργειας, όπως ο ήλιος.


topeiraxtiri.gr

Η σεxιστική διαφήμιση της Samsung για τη θεωρία της Eξέλιξης που έχει εξοργίσει τους πάντες

Εντάσεις προκαλεί η νέα διαφήμιση της Samsung για το νέο Evolution Kit που μετατρέπει την τηλεόραση σε «έξυπνη» συσκευή με όλες τις παροχές και internet, καθώς φαίνεται πως έχει εξοργίσει όλες τις πλευρές, άνδρες και γυναίκες, που την αποκαλούν προσβλητική και σεxιστική. 

Η διαφήμιση δείχνει έναν σύζυγο στα όρια του Νεάντερταλ να παρακολουθεί αποχαυνωμένος την τηλεόρασή του μέχρι που η σύζυγος τοποθετεί το Evolution Kit για να αναβαθμίσει τη συσκευή.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται η κακομοίρα είναι πώς θα ήταν ο κόσμος εάν υπήρχε ένα τέτοιο Kit και για τον άνδρα της.

Στα επόμενα καρέ καταγράφεται πώς θα ήταν η ζωή της με έναν άνδρα που θα έπλενε, θα έκανε τις δουλειές του σπιτιού, θα μαγείρευε και όλα τα σχετικά.

Το αποτέλεσμα ήταν να πυροδοτηθούν αρκετές αντιδράσεις από οργανώσεις για τα δικαιώματα των ανδρών (!!!) που χαρακτήριζαν τη διαφήμιση ως μια από τις πιο σεxιστικές και χυδαίες που έχουν υπάρξει, ενώ άλλοι την αποκάλεσαν «φεμινιστική ερωτική ταινία».

Ωστόσο, και από την άλλη πλευρά υπήρξαν διαμαρτυρίες καθώς οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αντιδρούν επειδή η διαφήμιση δείχνει τη σύζυγο να υπομένει όλα τα «δεινά» του άντρα της χωρίς να κάνει κάτι να αλλάξει τη ζωή της.

Υπερβολικές, ομολογουμένως, οι αντιδράσεις, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα είδος ανεκδότου το γεγονός να διαμαρτύρονται οι άνδρες για σεxιστικές διαφημίσεις...


iefimerida.gr

Η 10χρονη κόρη γνωστής τηλεπερσόνας είχε πέσει στα "δίχτυα" του «Δράκου» απο τα Πετράλωνα


Η κόρη γνωστής από την τηλεόραση κυρίας είναι μεταξύ των μαθητριών που αποπλάνησε ο 40χρονος, ο οποίος υποδυόταν τον αστυνομικό για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Η γνωστή τηλεπερσόνα εξομολογήθηκε πως τον περασμένο Νοέμβριο η κόρη της έπεσε στα δίχτυα του αδίστακτου «δράκου»,  ο οποίος έχει ομολογήσει κυνικά στις Αρχές τα αισχρά που έκανε.

Το παιδί που έζησε την φρίκη όπως δεκάδες άλλα είναι 10 ετών, ενώ την μητέρα του, που έχει πάρει διαζύγιο, την βλέπαμε επί δύο σερί σεζόν στις οθόνες μας.

Η μητέρα έχει ήδη δώσει πληροφορίες στην Αστυνομία και δεν κρύβει την οργή και τον θυμό της για την δράση του 40χρονου.

«Τα παιδιά που έχει αποπλανήσει δεν είναι μόνο 21, αλλά περισσότερα. Είμαι σε επικοινωνία με άλλους γονείς που έχουν πληγεί από αυτή την ιστορία και δεν έχουν μιλήσει ακόμα», είπε η τηλεπερσόνα.

Star.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Μάθε πώς να διαβάζεις το μυαλό του άλλου!


Ενσυναίσθηση: μια λέξη που λίγοι γνωρίζουμε, μια ικανότητα που όλοι διαθέτουμε και μας επιτρέπει να δημιουργούμε διαπροσωπικές σχέσεις. Βασίζεται σε νευρώνες οι οποίοι αναπτύχθηκαν πριν από 40.000 χρόνια οδηγώντας στο Μπιγκ Μπανγκ της ευφυΐας.

Η Μαρία, 13 ετών, δεν μπορεί να εξηγήσει τι της συμβαίνει όταν βλέπει την ταινία Pretty Woman. Μπορεί όμως να καταλάβει πόσο ταπεινωμένη νιώθει η πρωταγωνίστρια. Η Τζούλια Ρόμπερτς, η οποία ενσαρκώνει τη γοητευτική πόρνη που αλλάζει ζωή όταν γνωρίζει τον «πρίγκιπά» της, πηγαίνει να ψωνίσει ρούχα σε μια πολυτελή μπουτίκ. Οι πωλήτριες την κοιτούν υποτιμητικά και αρνούνται να την εξυπηρετήσουν.

Γιατί το έφηβο κορίτσι ταυτίζεται με την πρωταγωνίστρια της ρομαντικής κωμωδίας; Η απάντηση βρίσκεται στους νευρώνες-καθρέφτες, μια ομάδα νευρικών κυττάρων που μας επιτρέπει να μπούμε στη θέση του άλλου και να αντιληφθούμε τα συναισθήματά του. Χάρη σε αυτό το σύστημα, έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε κοινωνική συμπεριφορά και να δομήσουμε τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Έχει τόσο μεγάλη σημασία, που ο νευροψυχολόγος Βιλαγιανούρ Ραματσαντράν είπε ότι η ανακάλυψή του είναι για την ψυχολογία ό,τι ήταν η ανακάλυψη του DNA για τη βιολογία.

Η κοινωνική συμπεριφορά μας βασίζεται στην ικανότητά μας να φανταζόμαστε πώς μπορεί να νιώθει ή τι μπορεί να σκέφτεται ο άλλος. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικός εκ φύσεως. Έχουμε ανάγκη να συνάπτουμε σχέσεις με άλλους, προκειμένου να αναπτύξουμε σωστά την προσωπικότητά μας.
Το μυστικό της επιτυχίας
Εδώ ακριβώς έγκειται η σημασία της εξέλιξης των νευρώνων-καθρεφτών. «Πιστεύω πως ο άνθρωπος, όταν λέει ότι δεν είναι ευτυχισμένος και δεν ξέρει το λόγο, είναι γιατί δεν έχει κοινωνικές επαφές», υποστηρίζει ο νευροβιολόγος Τζάκομο Ριτζολάτι από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα. Η έρευνα που διεξήγαγε μαζί με τους Βιτόριο Γκαλέζε και Λεονάρντο Φογκάσι οδήγησε το 1996 στην ανακάλυψη του συγκεκριμένου νευρικού υποσυστήματος.

Δηλαδή η δυσλειτουργία των εν λόγω νευρώνων μπορεί να οδηγήσει στη δυστυχία και την κοινωνική περιθωριοποίηση; Τότε είναι λογικό να συμπεράνουμε και το αντίστροφο: ότι αυτός ο εγκεφαλικός μηχανισμός λειτουργεί πολύ καλά στους κοινωνικά επιτυχημένους ανθρώπους. Με άλλα λόγια, το κλειδί για να πετύχουμε στη ζωή μας είναι να καταλαβαίνουμε σε μεγάλο βαθμό τους άλλους. Και για να το καταφέρουμε, είναι απαραίτητο να έχουμε αναπτυγμένη την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τις σκέψεις και τα κίνητρά τους.

Οι τυχεροί που έχουν μια επιτυχημένη κοινωνική ζωή έχουν τελειοποιήσει την ικανότητα να μπαίνουν στη θέση των άλλων ανθρώπων, επιβεβαιώνει ο Τιμ Σάντερς, στέλεχος του Yahoo και συγγραφέας του βιβλίου The likeability factor (Ο παράγοντας της γοητείας). Πιστεύει ότι «οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν καλύτερα τους άλλους έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν στη ζωή τους». Ο Σάντερς δεν αναφέρεται μόνο στην ενσυναίσθηση και τη φιλικότητα, αλλά και στο πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των άλλων. Και αυτή η ικανότητα εξαρτάται από τους νευρώνες-καθρέφτες.

Αντιδράσεις... μαϊμού
Στις έρευνές τους ο Ριτζολάτι, ο Γκαλέζε και ο Φογκάσι τοποθέτησαν ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο ενός μακάκου, για να μελετήσουν τη λειτουργία των νευρώνων που σχετίζονται με τον έλεγχο των κινήσεών του. Έτσι ανακάλυψαν ότι το ίδιο σύστημα νευρικών κυττάρων «πυροδοτούνταν» όχι μόνο όταν ο πίθηκος εκτελούσε συγκεκριμένες κινήσεις, αλλά και την ώρα που παρατηρούσε πώς τις εκτελούσαν οι άλλοι.

Όταν ο μακάκος έπαιρνε ένα φιστίκι, ενεργοποιούνταν οι νευρώνες-καθρέφτες. Μια μέρα κάποιος από τους ερευνητές πήρε μια χούφτα φιστίκια, και τότε συνέβη κάτι αναπάντεχο. Παρ' όλο που το πειραματόζωο δεν είχε κάνει καμία κίνηση για να τα πιάσει, ενεργοποιήθηκαν οι ίδιοι νευρώνες.

Εγκεφαλική «φωτογραφική μηχανή»
Οι τρεις ερευνητές υποψιάστηκαν ότι αυτός ο εγκεφαλικός μηχανισμός λειτουργούσε παρόμοια και στον άνθρωπο. Και πέτυχαν διάνα. Οι νευρώνες-καθρέφτες εντοπίζονται στην περιοχή F5 του προκινητικού εγκεφαλικού φλοιού, κοντά στην περιοχή του Μπροκά, η οποία συνδέεται με τις γλωσσικές δεξιότητες. Όπως συμβαίνει και στους μακάκους, το σύστημα των νευρώνων-καθρεφτών ενεργοποιείται όταν παρατηρούμε τις κινήσεις κάποιου άλλου ανθρώπου, όπως ακριβώς ενεργοποιείται και όταν τις εκτελούμε εμείς οι ίδιοι.

Η μελέτη μιας σπάνιας πάθησης, της ανοσογνωσίας (της αδυναμίας αναγνώρισης κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζουμε), ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης αυτών των νευρώνων στον άνθρωπο. Πολλοί ασθενείς που υπέστησαν αποπληξία στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους έπαθαν παράλυση στην αριστερή πλευρά του σώματός τους. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι το 5% αυτών των ασθενών αρνούνται ότι έχουν παραλύσει, ενώ κάποιοι δεν έχουν καν την ικανότητα να αναγνωρίσουν την ύπαρξη παράλυσης σε άλλους ομοιοπαθούντες. Ορισμένοι νευρολόγοι πιστεύουν ότι η ανοσογνωσία ίσως οφείλεται σε δυσλειτουργία των νευρώνων-καθρεφτών.

Στα παραπάνω νευρικά κύτταρα οφείλεται η ικανότητά μας να μιμούμαστε. Μέσω αυτών, οι γονείς μεταδίδουν στα παιδιά τους στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Όταν το παιδί παρατηρεί μια κίνηση ή μια χειρονομία που κάνει η μητέρα του, την κωδικοποιεί οπτικά στον εγκέφαλό του, για να μπορέσει να την επαναλάβει. Και όταν ένας θεατής παρακολουθεί τις κινήσεις του αγαπημένου του ηθοποιού, οι νευρώνες-καθρέφτες ενεργοποιούνται για να τις αποθηκεύσουν στη μνήμη του και να μπορέσει αργότερα να τις μιμηθεί.
Αιτία αυτισμού
Η Μιρέλα Νταπρέτο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας πιστεύει ότι η ανικανότητα να μιμηθεί κάποιος τις κινήσεις και τις πράξεις των άλλων ανθρώπων είναι μια από τις αιτίες του αυτισμού. Πρόκειται για μια δύσκολη πάθηση, η οποία μπλοκάρει την επικοινωνία και εμποδίζει τον αυτιστικό να ανταποκριθεί στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα μοτίβα εγκεφαλικής δραστηριότητας δέκα αυτιστικών παιδιών και τα συνέκριναν με αυτά άλλων, υγιών παιδιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αδυναμία κοινωνικοποίησης των αυτιστικών έχει να κάνει με σοβαρές δυσλειτουργίες στους νευρώνες-καθρέφτες.

Η ανακάλυψη του συγκεκριμένου, εξαιρετικά περίπλοκου δικτύου νευρώνων άνοιξε το δρόμο για πολλές μελέτες. Στόχος των ειδικών, να διερευνήσουν τη λειτουργία του και την επίδρασή του στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η έρευνα του Πανεπιστημίου UCL στο Λονδίνο, η οποία καταδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των νευρώνων-καθρεφτών στις διαδικασίες της μάθησης. Όπως δείχνουν τα ευρήματα, από τη στιγμή που ο εγκέφαλος μαθαίνει μια κίνηση παρατηρώντας την, μπορεί να την αναπαραγάγει νοερά, χωρίς απαραίτητα να την εκτελέσει και με το σώμα του. 

Οι Βρετανοί επιστήμονες στο πλαίσιο της έρευνάς τους «επιστράτευσαν» μπαλαρίνες του Royal Ballet στο Λονδίνο, χορευτές καποέιρα (ενός βραζιλιάνικου πολεμικού χορού) και ανθρώπους που δεν μπορούσαν να εκτελέσουν ούτε ένα απλό χορευτικό βήμα. Οι εθελοντές και των τριών ομάδων παρακολούθησαν βίντεο με μπαλέτο ή καποέιρα, ενώ καταγραφόταν η εγκεφαλική δραστηριότητά τους μέσω μαγνητικής τομογραφίας (MRI). Οι εικόνες που κατέγραψε ο μαγνητικός τομογράφος έδειξαν έντονη δραστηριότητα στους νευρώνες-καθρέφτες των μπαλαρίνων. Οι νευρώνες-καθρέφτες των ανθρώπων που δεν ήξεραν να χορεύουν παρέμειναν σχεδόν αδρανείς. Μάλιστα, όταν μια μπαλαρίνα παρακολουθούσε στο βίντεο γνωστά βήματα, εκτελούσε νοερά τις κινήσεις.

Ανεκτικότητα ίσον υγιής αντίδραση
Η ενσυναίσθησή μας και η ικανότητα να δείχνουμε κατανόηση ευνοούν επίσης την ανταλλαγή απόψεων και ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν αποδειχτεί θεμελιώδη για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Δείχνω ανοχή σημαίνει μπορώ να ακούσω τις απόψεις των άλλων με σεβασμό, ακόμη κι αν έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές μου. Οι ισορροπημένοι άνθρωποι συνήθως είναι ανεκτικοί. Είναι ανοιχτοί σε καινούριες ιδέες και δεν προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους. Περιορίζονται στη διαφωνία, όποτε το κρίνουν απαραίτητο.

Χάρη στους νευρώνες-καθρέφτες, λοιπόν, έχουμε εξελιχτεί σε κοινωνικά όντα, ικανά να σέβονται τους συνανθρώπους τους και να αλληλεπιδρούν συναισθηματικά. Οι ίδιοι νευρώνες μάς έχουν βοηθήσει επίσης να αναπτύξουμε μηχανισμούς μίμησης, γεγονός που εξηγεί την ξαφνική ανάπτυξη των νοητικών ικανοτήτων μας πριν από 40.000 χρόνια.
Η «σπίθα» του εξελικτικού Μπιγκ Μπανγκ
Ο εγκέφαλός μας έφτασε στο σημερινό μέγεθός του πριν από 200.000 χρόνια. Γιατί, λοιπόν, εξελίχτηκε τόσο ξαφνικά μόλις πριν από 40.000 χρόνια, μετατρέποντάς μας τελικά σε ευφυή όντα; Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι πριν από 200.000 χρόνια ήδη είχαμε τα νευρικά συστήματα που διαθέτουμε και σήμερα, μεταξύ αυτών και τους νευρώνες-καθρέφτες. Ωστόσο, απουσίαζαν ακόμη πολλές συνάψεις ανάμεσα σε νευρώνες.

Όταν, περίπου πριν από 40.000 χρόνια, αυτά τα συστήματα κατάφεραν να ανταλλάξουν πληροφορίες μεταξύ τους, ξέσπασε το «Μπιγκ Μπανγκ» της εξέλιξης, αυτό που προίκισε τους προγόνους μας με εξαιρετικές νοητικές ικανότητες. Από τότε, οι νέες εφευρέσεις και οι γλωσσικές επινοήσεις διαδόθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κι αυτό χάρη στους περίφημους νευρώνες-καθρέφτες, που άνοιξαν το δρόμο για τη διαδικασία της μίμησης.

Αυτός ο εγκεφαλικός μηχανισμός εξηγεί ακόμη γιατί μπορούμε να μαντέψουμε με επιτυχία τις προθέσεις των άλλων. Οι νευρώνες-καθρέφτες μάς δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο να καταλάβουμε την εξωτερική συμπεριφορά του άλλου, αλλά και να αντιληφθούμε αυτό που σκέφτεται.

Διαβάζουμε τη σκέψη
Συμπέρασμα που επιβεβαιώνεται και από έρευνα του Ινστιτούτου Νευροψυχιατρικής του UCLA (ΗΠΑ): τα αποτελέσματα έδειξαν για πρώτη φορά ότι οι νευρώνες-καθρέφτες μάς επιτρέπουν να αντιληφθούμε όχι μόνο τις πράξεις άλλων ανθρώπων αλλά και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτές. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Ενδεχομένως ότι τελικά είμαστε εξπέρ στο να «διαβάζουμε» το μυαλό του άλλου.

Στο πείραμα του UCLA η εγκεφαλική δραστηριότητα των 33 ατόμων που συμμετείχαν καταγράφηκε μέσω μαγνητικής τομογραφίας. Οι εθελοντές παρακολούθησαν ένα βίντεο με τρία διαφορετικά ερεθίσματα. Η πρώτη σκηνή έδειχνε ένα χέρι να κρατά ένα φλιτζάνι, χωρίς να αποκαλύπτει το πλαίσιο στο οποίο εκτυλισσόταν αυτή η πράξη. Η δεύτερη αποκάλυπτε ότι μέσα στο φλιτζάνι υπήρχε τσάι. Η τρίτη παρουσίαζε το χέρι να κατευθύνει το φλιτζάνι προς το στόμα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η δεύτερη και η τρίτη σκηνή (οι οποίες διαδραματίζονταν στο πλαίσιο ενός κατανοητού πλέον σεναρίου) αύξαναν τη ροή του αίματος στην περιοχή του εγκέφαλου όπου εδράζονται οι νευρώνες-καθρέφτες. Γεγονός που σημαίνει ότι η λειτουργία του συστήματος βελτιώνεται όταν οι κινήσεις που παρατηρούμε δεν είναι απομονωμένες αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με σαφώς καθορισμένο νόημα. Όταν κάποιος εκτελεί μια πράξη, ο παρατηρητής όχι μόνο την αναπαράγει στον εγκέφαλό του αλλά είναι και ικανός να κατανοήσει τα κίνητρα που οδηγούν σε αυτήν.

Όσοι έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένο το σύστημα των νευρώνων-καθρεφτών αποδεικνύονται πιο διορατικοί όταν καλούνται να βρουν λύση σε κάποιο πρόβλημα.


Μπορούν επίσης να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την εξέλιξη των γεγονότων, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν την ικανότητα να προβλέψουν και τις αντιδράσεις των συνομιλητών τους.

truthseeker-vasiliki.blogspot.gr

Λίγο μπούστο και πολύ εσώρουχο έδειξε στις Κάννες η Emmanuelle Seigner!

Την τιμητική τους είχαν τα αποκαλυπτικά σύνολα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Μετά την Eva Longoria που εθεάθη χωρίς εσώρουχο και την Rosario Dawson που έδειξε το εσώρουχό της καθώς πόζαρε στους φωτογράφους άλλη μία κυρία μονοπώλησε τα φλας στο Κόκκινο Χαλί.

Λίγο μπούστο και πολύ... εσώρουχο, μας έδειξε στις Κάννες η ηθοποιός Emmanuelle Seigner! Η ηθοποιός και σύζυγος του Roman Polanski πάτησε με το τακούνι της τη μακριά κατακόκκινη τουαλέτα της και το φόρεμα με το βαθύ σκίσιμο άνοιξε διάπλατα.




Αυτό το πληκτρολόγιο θα το κάνεις… λάστιχο


Σίγουρα έχει δει στην αγορά πολλά φορητά πληκτρολόγια σχεδιασμένα να δουλεύουν με smartphones και tablets, σίγουρα όμως δεν φανταζόσασταν ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα βλέπαμε πληκτρολόγια από λάστιχο.
Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει μια εταιρεία ονόματι Strategic Polymers Sciences η οποία δημιούργησε ένα νέο εύκαμπτο πληκτρολόγιο που παρέχει καλύτερη ανάδραση αφής στο χρήστη παρά το πολύ λεπτό του μέγεθος (1.4mm). Το πληκτρολόγιο κάνει χρήση πολυμερών που αλλάζουν σχήμα κατά την εφαρμογή ηλεκτρικού πεδίου, μιμούμενο την αίσθηση και τον ήχο των συμβατικών πληκτρολογίων.
Σύμφωνα με το techgear.gr κάθε φορά που ο χρήστης αγγίζει ένα πλήκτρο, νιώθει μια μικρή δόνηση η οποία δημιουργεί μια κυματομορφή ήχου. Το πληκτρολόγιο αναμένεται να ενσωματωθεί σε μια μεγάλη γκάμα laptops και ultrabooks από τον επόμενο χρόνο, ενώ αυτή τη στιγμή δουλεύει στη δημιουργία διαφανούς επίστρωσης που θα επιτρέπει τη χρήση του σε touchscreen συσκευές.

http://www.koolnews.gr/

Μαγνητική καταιγίδα: Κινδυνεύει η Ελλάδα; Κουταμάρες λένε οι επιστήμονες


Στους ρυθμούς της μαγνητικής καταιγίδας που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες ζει η Ελλάδα αλλά οι επιστήμονες διαψεύδουν όσα ακούγονται περί... κινδύνων. 

«Κουταμάρες», χαρακτήρισε τις φήμες πως η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από κάποια ισχυρή ηλιακή γεωμαγνητική καταιγίδα ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», ενώ ανέφερε ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι, περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν -ούτε θα υπάρξουν- επιπτώσεις για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών. 
Όπως ανέφερε, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

Ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δαγκλής (μέχρι πριν λίγες μέρες διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών) χαρακτήρισε και αυτός «σαχλαμάρες» τα περί μαγνητικής καταιγίδας αυτήν τη στιγμή. 

«Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε» τόνισε. Είπε, πάντως, ότι όντως το 2013 είναι ένα έτος έξαρσης του ήλιου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για μαγνητικές καταιγίδες φέτος.

Ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής καθώς και του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με μαγνητική καταιγίδα» και χαρακτήρισε το όλο θέμα «παρεξήγηση».
Ακόμα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε για το μέλλον. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μακριά από τους μαγνητικούς πόλους της Γης και αυτό την προστατεύει. 
Άλλωστε, πρόσθεσε, ο ήλιος βρίσκεται σιγά- σιγά στην καθοδική πορεία του κύκλου του. Ακόμα κι αν, αργότερα φέτος, υπάρξουν έντονες ηλιακές εκρήξεις, είναι απίθανο αυτές να επηρεάσουν τη χώρα, όπως εκτίμησε.

Τέλος, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, ότι «καμία επίσημη πρόγνωση ή προειδοποίηση για ενδεχόμενη έντονη μαγνητική καταιγίδα δεν υπάρχει ούτε υπήρξε για το προηγούμενο διάστημα, παρά μόνον μικρές διαταραχές. 

Εξάλλου, η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι είμαστε κοντά στο μέγιστο του ηλιακού κύκλου. Οφείλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι γεωμαγνητικές καταιγίδες που μπορεί να επιδράσουν στην ανθρώπινη δραστηριότητα είναι αρκετά σπάνιες». «Εντυπωσιάζει, βέβαια, η ανευθυνότητα με την οποία τέτοια τερατολογήματα παράγονται και διαδίδονται» κατέληξε.

http://www.newsit.gr/

Αυστραλοί: παραμένουν οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο - Οι Έλληνες;


Οι Αυστραλοί πληροφορήθηκαν σήμερα ότι για τρίτη συνεχή χρονιά είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός στον κόσμο. Οι Έλληνες κατατάσσονται κοντά στο μέσο όρο.

Η Αυστραλία ήρθε πρώτη στον κατάλογο ευτυχίας των ανεπτυγμένων και αναδυομένων χωρών που συντάσσεται από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ ακολουθούν η Σουηδία, ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ.

Ο Δείκτης Καλύτερης Ζωής του ΟΟΣΑ συγκρίνει 36 χώρες βάσει 11 κριτηρίων: στέγαση, εισόδημα, εργασία, κοινότητα, εκπαίδευση, περιβάλλον, στράτευση των πολιτών, υγεία, ικανοποίηση από τη ζωή, ασφάλεια και ισορροπία εργάσιμης ζωής.

Όταν όλα σταθμιστούν εξίσου, οι Αυστραλοί φαίνεται ότι έχουν την "καλύτερη ζωή" για τρίτη συνεχή χρονιά.

Τα χρήματα και οι δουλειές φαίνεται ότι αποτελούν παράγοντα κλειδί για την ευημερία ενός έθνους.

Το μέσο καθαρό εισόδημα των νοικοκυριών στην Αυστραλία είναι 28.884 δολάρια ΗΠΑ, 25% υψηλότερο από το μέσο εισόδημα στον ΟΟΣΑ που ανέρχεται σε 23.047 δολάρια.

Επιπλέον, 73% των ανθρώπων ηλικίας από 15 ως 64 ετών στην Αυστραλία έχουν μια δουλειά για την οποία πληρώνονται, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 66%.

Η Αυστραλία όμως παρουσίασε καλές επιδόσεις και στα μη υλικά κριτήρια, όπως η υγεία και η στράτευση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο οποίος έχει την έδρα του στο Παρίσι και παρακολουθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο σε 34 χώρες, η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι στις αναπτυγμένες χώρες "νοιάζονται περισσότερο για την ικανοποίηση από τη ζωή τους, την υγεία και την εκπαίδευση απ' ό,τι για τις υλικές ανάγκες τους".

Η Ελλάδα έχει μετρίως καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ευημερία, όπως δείχνει το γεγονός ότι κατατάσσεται κοντά στο μέσο όρο σε μεγάλο αριθμό θεμάτων στο Δείκτη Καλύτερης Ζωής. 

Το μέσο διαθέσιμο εισόδημα στη χώρα, όπως υπολογίσθηκε από τον ΟΟΣΑ, είναι 20.440 δολάρια ΗΠΑ ετησίως, ελαφρώς χαμηλότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 23.047 δολάρια ετησίως.

Όμως υπάρχει σημαντικό χάσμα ανάμεσα στους πλουσιότερους και τους φτωχότερους — το κορυφαίο 20% του πληθυσμού κερδίζει εξαπλάσια απ' ό,τι το 20% που βρίσκεται στη βάση. Σε όρους απασχόλησης, περίπου 56% των ανδρών ηλικίας 15 ως 64 ετών έχουν μια δουλειά από την οποία πληρώνονται. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 45%. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα εργάζονται 2.032 ώρες ετησίως, περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 1.776 ώρες.

http://www.newsit.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger