Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Περιμένει τα πρώτα της... πεντάδυμα!

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Σύμφωνα με Τσεχικά μέσα ενημέρωσης η κοπέλα που βλέπετε περιμένει τα πρώτα της πεντάδυμα τα οποία μάλιστα συνέλαβε με φυσικό τρόπο.

Η 23χρονη Τσέχα δήλωσε πως -όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν  ότι περιμένει πεντάδυμα- δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Οι γιατροί αρχικά της είπαν ότι περιμένει δίδυμα, ένα μήνα αργότερα τετράδυμα και τον Απρίλιο της είπαν ότι τελικά περιμένει πεντάδυμα!

Οι υπέρηχοι έδειξαν ότι κυοφορεί δύο αγόρια και  ένα κορίτσι ενώ τα υπόλοιπα είναι κρυμμένα πίσω από τα αδέρφια τους!


Αυτή η αρκούδα τρελαίνει κόσμο! [vid]


Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας…




Απίστευτο περιστατικό με καθηγήτρια και μαθήτρια (βίντεο)


Δείτε...




Δείτε την καυτή ΦΩΤΟ που ανέβασε η Χριστίνα Παππά στο facebook


Το καλοκαίρι σχεδόν έχει μπει και πολλοί είναι οι celebrities που έχουν ξεκινήσει τα καλοκαιρινά μπάνια. Έτσι και η Χριστίνα Παππά η οποία πήγε στην παραλία και μοιράστηκε μια φωτογραφία από εκεί με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η Χριστίνα ποζάρει με μαγιό και αναστατώνει το facebook. 

Δείτε την φωτογραφία:


















Ζούμε σε μια κοινωνία που...

































ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πρότεινε τη σεξου@λική κακοποίηση των γυναικών για να μην εργάζονται!


Συγγραφέας βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου ο Αμπντουλάχ Μοχάμεντ Νταούντ ενθάρρυνε τους 97.000 followers που έχει στο twitter να επιτεθούν σεξου@λικά στις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας που εργάζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ.

Χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά στο twitter ο Νταούντ έχει στόχο να αποθαρρύνει τις γυναίκες της χώρας του να εργάζονται και να παραμείνουν στο σπίτι φροντίζοντας για την παρθενιά τους.

Το απίστευτο tweet του σαουδάραβα επεσήμανε το σάιτ GulfNews. Στηριζόταν σε ένα κήρυγμα του 7ου αιώνα σύμφωνα με το οποίο ένας ισλαμιστής πολεμιστής δεν ήθελε να αφήσει τη γυναίκα του να βγει από το σπίτι και να πάει στο τζαμί. Ετσι, ένα βράδυ, κρύφτηκε ο ίδιος στο σκοτάδι και επιτέθηκε στη γυναίκα του την ώρα που πήγαινε προς το ναό. Εκείνη τότε έτρεξε γρήγορα σπίτι της και ορκίστηκε να μη ξαναβγει στο δρόμο όπου οι άνθρωποι είναι κακόβουλοι.

Ο σαουδάραβας ανέβασε και άλλα tweet από την ώρα που έγινε αντιληπτός. Σε ένα από αυτά αναφέρει ότι το να εργάζονται οι γυναίκες είναι αντίστοιχο με τη διακίνηση ανθρώπων αφού οι γυναίκες χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν καταναλωτές.

Ο ίδιος σχολίασε ότι ακόμη και τα θηλυκά μωρά πρέπει να φοράνε μπούρκα ώστε να μη προκαλούν σεξου@λικές επιθέσεις εναντίον τους.

Ας σημειωθεί ότι στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν έχουν δικαίωμα να οδηγούν ενώ μόνο σε περιορισμένα μέρη έχουν δικαίωμα να κάνουν ποδήλατο ή να ανεβαίνουν σε μηχανή. Απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς τη συνοδεία ενός άντρα και είναι πάντα καλυμμένες με μπούρκα.

iefimerida.gr

Αίμα παντού – Το μπάνιο όπου ο Πιστόριους σκότωσε την Ρίβα [εικόνες]


Τον γύρο των Μέσων Ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη κάνουν οι φωτογραφίες από την γεμάτη αίματα τουαλέτα του Παραολυμπιονίκη όσκαρ Πιστόριους, όπου εκεί σκότωσε την σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε το βρετανικό δίκτυο Sky News και σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υπεράσπισή του όταν ο Νοτιοαφρικανός αθλητής παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης την Τρίτη.

Η τουαλέτα είναι ένα σκηνικό εγκλήματος γεμάτο με τις κορδέλες της Αστυνομίας που ερευνά τον χώρο. Είναι γεμάτη αίματα, και σύμφωνα με το Sky News, «είναι πιθανό η υπεράσπιση του Πιστόριους να υποστηρίξει ότι αυτό ενισχύει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα».

Μεγάλη σημασία για την Αστυνομία αλλά και για τη δίκη έχει το ύψος των σημείων όπου χτύπησαν οι σφαίρες. Η βαλλιστική έρευνα είναι αυτή που θα δείξει εάν φορούσε τα προσθετικά του μέλη όταν πυροβόλησε ή όχι, γεγονός που θα καθορίσει το εάν η απόφαση θα είναι αθωωτική ή καταδικαστική.

Ο Πιστόριους στην κατάθεσή του ενώπιον δικαστή το Φεβρουάριο υποστήριξε ότι σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ κατά λάθος, καθώς την εξέλαβε για διαρρήκτη που είχε μπει στην τουαλέτα. Υποστήριξε ακόμα ότι μέσα στον πανικό του δεν είχε το χρόνο να φορέσει τα προσθετικά μέλη του και ότι αργότερα κατάλαβε ότι είχε πυροβολήσει τη φίλη του. Στο δικαστή είπε ακόμα ότι προσπάθησε να τη σώσει σπάζοντας την πόρτα με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ και στη συνέχεια καλώντας βοήθεια.



Τι θα είχε συμβεί αν ο Στιβ Τζόμπς ήταν Ελληνας….

-Θα είχε γίνει έτσι κι αλλιώς Αμερικανός καθώς θα είχε απογοητευτεί στην Ελλάδα και θα είχε ακολουθήσει κι αυτός τον δρόμο της μετανάστευσης όπως τόσα και τόσα ελληνικά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

-Μετά από κόπους πολλούς θα είχε καταφέρει να ανοίξει την «apple.gr» με δάνειο από την τράπεζα, θα είχε ωστόσο κολλήσει στη γραφειοκρατία, θα είχε χρεοκοπήσει και η τράπεζα θα είχε πάρει το σπίτι των γονιών του που είχε βάλει ως εγγύηση.

-Όταν εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο, οι γονείς του θα τον είχαν πιέσει να δώσει εξετάσεις και θα είχε προσληφθεί στο Δημόσιο. Σήμερα θα είχε ήδη βγει στη σύνταξη με 35ετία και θα πουλούσε λογισμικά σε επιχειρήσεις.

-Θα είχε γνωρίσει τον Γ. Παπανδρέου σε μια εκδρομή στο Καλέτζι, θα είχαν γίνει φίλοι ανταλλάσσοντας e-mail και μετά τις εκλογές του 2009 θα είχε αναλάβει υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

-Θα είχε πετύχει και θα είχε γίνει ο επιφανέστερος Έλληνας επιχειρηματίας. Το Πανεπιστήμιο θα τον προσκαλούσε ως κεντρικό ομιλητή στην εβδομάδα καινοτομίας, η ΚΝΕ όμως θα του είχε απαγορεύσει την είσοδο κατηγορώντας τον ότι διαδίδει τον αμερικανικό τρόπο ζωής.

-Μετά την επιτυχία του τέλος θα είχε αγοράσει τον Παναθηναϊκό και θα είχε καταφέρει να πείσει τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί ο παρατηρητής τις επίμαχες φάσεις μέσω i-phone συμβάλλοντας έτσι στην κάθαρση του ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα πάντως ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε κανονικά να παίρνει τα πρωταθλήματα.


Νέα «βόμβα» στη σόου μπιζ: 25χρονη υποστηρίζει ότι γέννησε το παιδί πασίγνωστου τραγουδιστή

Nέα «βόμβα» έσκασε τον κόσμο της σόου μπιζ με μια 25χρονη να βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης και να υποστηρίζει ότι η κόρη της είναι καρπός μιας παθιασμένης νύχτας που είχε πριν από τέσσερα χρόνια με έναν πασίγνωστο τραγουδιστή.

Συγκεκριμένα, η 25χρονη υποστηρίζει ότι πριν από τέσσερα χρόνια συνευρεύθηκε ερωτικά με τον Τζάστιν Μπίμπερ και ότι ύστερα από εννιά μήνες έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι του.

«Βρεθήκαμε σε εστιατόριο μετά από μία εμφάνισή του στο Μαϊάμι και συνεχίσαμε τη βραδιά στο ξενοδοχείο "Gansevoort South"» ανέφερε η 25χρονη μιλώντας στο περιοδικό «Star». Μάλιστα, η κοπέλα, κατέθεσε στο περιοδικό και τα σχετικά πειστήρια, ένα μήνυμα στον κινητό της με αποστολέα τον νεαρό ποπ σταρ που την ευχαριστούσε για την υπέροχη βραδιά που πέρασαν μαζί.

Η νεαρή ανέφερε, επίσης, ότι για την εγκυμοσύνη αλλά και τη γέννηση της μικρής δεν ενημέρωσε ούτε τον ποπ σταρ, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το παιδί της.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ από την πλευρά του απαντά πως η συγκεκριμένη ιστορία είναι εντελώς κατασκευασμένη...

http://www.iefimerida.gr/

Πιο σέξι από ποτέ στο νέο της βίντεο κλιπ η Στικούδη (ΦΩΤΟ)

Πιο σέξι από ποτέ εμφανίζεται στο νέο της βίντεο κλίπ η Κατερίνα Στικούδη.

Πρόκειται για το τραγούδι “Μίλια Μακριά” στο οποίο συνεργάζεται με τον γνωστό Κύπριο ράπερ Ablaze.

Δείτε τις φωτογραφίες του tlife:




Οι γυναίκες μπορεί να είναι ικανές να προσποιηθούν έναν οργασμό...

































ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η μοιραία βουτιά που έπνιξε έναν... κυνηγό «ρουφηχτρών»


«Παλαβό» χαρακτήριζαν όσοι γνώριζαν από κοντά τον τον 28χροο Τζέικομπ Κοκλ και όλοι όσοι τον μαθαίνουμε τώρα με βάση τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Ο 28χρονος κυνηγός «ρουφηχτρών» (οι γνωστές και άκρως επικίνδυνες δίνες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της θάλασσας) πέθανε προσπαθώντας να απαθανατίσει για μια ακόμη φορά το μοναδικό αυτό φαινόμενο. Λίγες ημέρες πριν είχε ανεβάσει στο Youtube ένα βίντεο από μια παρόμοια... εμπειρία που είχε.

Ο 28χρονος κυνηγός «ρουφηχτρών» έχασε τη ζωή του καθώς προσπαθούσε να τραβήξει μια ακόμη φωτογραφία από μια δίνη που είχε εντοπίσει σε θάλασσα της Κορνουάλης το απόγευμα της Τρίτης.

Μια εβδομάδα πριν το θάνατό του είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που είχε ληφθεί στη Νορβηγία και κατέγραφε μια δίνη, ενώ νωρίτερα τον Ιανουάριο είχε ποστάρει ένα ακόμη βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν -με κίνδυνο της ζωής του- να βουτά μέσα στη «ρουφήχτρα». 



Μ. Πιερίδη: Το νέο καυτό video clip της με πρωταγωνιστή τον σύντροφό της!

Δυναμική επιστροφή κάνει η Μαριάντα Πιερίδη μ ε το νέο της digital single με τον τίτλο “Παίζεις Δυνατά”. Ένα ιδιαίτερο τραγούδι με ανεβαστικό και ανατολίτικο ρυθμό και με ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό video clip. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι κάπως διαφορετικά αφού μιλάμε για μία από τις πιο καυτές τραγουδίστριες της εγχώριας showbiz!

H Μαριάντα εμφανίζεται με άκρως καλοκαιρινή και χορευτική διάθεση τραβώντας τα βλέμματα πάνω της, ενώ με το τραγούδι ξεσηκώνει τους πάντες στον ανατολίτικο και ανεβαστικό ρυθμό του!

Πρωταγωνιστής του είναι ένα πρόσωπο πολύ αγαπημένο για την τραγουδίστρια που δεν είναι άλλο από τον σύντροφό της, Νέστορα Φωτιάδη!

Το single οπτικοποιήθηκε υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Alex Konstantinidi και τα γυρίσματα έγιναν σε έναν ανατρεπτικό χώρο στη Νέα Μάκρη. Δες το ολοκαίνουριο video clip!


http://www.tlife.gr/

Μεγάλο αφιέρωμα της Guardian για τα «μυστικά» της μακροζωίας στην Ικαρία


Ειδική μνεία στην Ικαρία, το «νησί της μακροζωίας» όπως το αποκαλεί, κάνει η βρετανική εφημερίδα Guardian στον ιστότοπό της, φιλοξενώντας ένα μακροσκελές αφιέρωμα.
Στο 2.623 λέξεων ρεπορτάζ του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Άντριου Άντονι, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί του ανατολικού Αιγαίου, γράφει ότι στην Ικαρία «η ζωή είναι γλυκιά και πολύ, πολύ μακρά» και διερωτάται «Ποιο είναι το μυστικό των ντόπιων;».
Ο δημοσιογράφος της Guardian μίλησε με τον Γρηγόρη Τσάχα, έναν ντόπιο 100 ετών, ο οποίος «καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα κάθε μέρα εδώ και 70 χρόνια».
«Του λέω ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία και απαντά με ένα χαμόγελο, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει ακούσει ξανά την ίδια φράση. Είναι 100 ετών και, εκτός από σκωληκοειδίτιδα, δεν έχει γνωρίσει ποτέ ούτε μια ημέρα ασθένειας στη ζωή του», περιγράφει ο Άντονι.
«Η Ικαρία μοιάζει με οποιοδήποτε από ελληνικό νησί. Αλλά υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά: οι άνθρωποι εδώ ζουν πολύ περισσότερο από ό,τι οι κάτοικοι άλλων νησιών ή της ηπειρωτικής χώρας. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι εδώ ζουν κατά μέσον όρο 10 χρόνια περισσότερο από εκείνους στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική – περίπου ένας στους τρεις Ικαριώτες είναι μεγαλύτερος από 90 ετών» αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
Στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχα αφιερώματα είχαν φιλοξενηθεί στους New York Times και στο BBC, τα ρεπορτάζ των οποίων εστίαζαν στη μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας.
Κατά πολλούς επιστήμονες, τα «μυστικά» της μακροζωίας των κατοίκων του νησιού είναι η μεσογειακή διατροφή, η οικογενειακή συνοχή, ο μεσημεριανός ύπνος και οι χαλαροί ρυθμοί της καθημερινότητας.

http://www.koolnews.gr/

Πάει για εξέγερση η Τουρκία; Ερωτήματα και απαντήσεις για τις πρωτοφανείς ταραχές


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

« Θέλουμε νηφάλια γενιά» δήλωνε ο Ερντογάν όταν εξηγούσε τους λόγους της εφαρμογής του νόμου για τον περιορισμό του αλκοόλ....

« Με την απαγόρευση του αλκοόλ, γίναμε νηφάλιοι και τώρα ξυπνήσαμε κύριε πρωθυπουργέ » φώναζαν με συνθήματα οι διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη.

Οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης που συνεχίζονται για 5η μέρα όπου έχουν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι και έχουν συλληφθεί άλλοι 60 δεν πρέπει να θεωρηθούν ως απλή «οικολογική ευαισθησία» των Τούρκων. 
Δεν μπορεί να έχουν ξεσηκωθεί δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι για ένα πάρκο όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη αλλά με διαδηλώσεις να γίνονται στην Άγκυρα, στη Σμύρνη. Στο παρελθόν έχουν γίνει χειρότερες οικολογικές καταστροφές στη γειτονική χώρα και μετά από λίγες διαδηλώσεις τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει. 

Πιθανότατα υπάρχει κάτι βαθύτερο, μια φωνή αγωνίας και τα δέντρα στο πάρκο Γκεζί που συνεργεία του δήμου προσπάθησαν να τα ξηλώσουν, ήταν η σπίθα που άναψαν τη φλόγα. 

Ο αρθογράφος της Χουριέτ Αχμέτ Χακάν τον βουλευτή Σιρί Σουρεγιά Οντέρ που έπεσε μπροστά στις μπουλντόζες για να σταματήσει τα έργα, τον παρομοίασε με τον Μπόρις Γιέλτσιν που είχε ανέβει πάνω στα άρματα μάχης, άλλοι αρθρογράφοι τον παρομοιάζουν με τον διαδηλωτή στην πλατεία Τιανανμεν. 
Οι διαδηλώσεις μεγάλωσαν και ξέσπασαν συγκρούσεις μετά την υπερβολική αντίδραση των αστυνομικών στην ειρηνική πορεία των διαδηλωτών. Αστυνομικοί έκαψαν ακόμη και τις σκηνές των διαδηλωτών.
Τα δακρυγόνα που έχουν ρίξει οι αστυνομικοί είναι δεκάδες χιλιάδες.

Αυτή η στιγμή στο Πέρα και στην γύρω περιοχή ξενοδοχεία ανοίγουν τις πύλες τους στους διαδηλωτές, καταστήματα προσφέρουν δωρεάν νερά, τα φαρμακεία δωρεάν μάσκες. Οσοι βρίσκονται στις διαδηλώσεις αναφέρουν πως τέτοια μαζική συμπαράσταση σε διαδηλωτές δεν έχει υπάρξει ποτέ. 

ΤΑ ΓΕΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Iσως για να βγάλει συμπέρασμα κανείς πρέπει να παρατηρήσει τα 5 γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία την τελευταία εβδομάδα. Ο περιορισμός του αλκοόλ έθιξε τους νέους , η ονομασία της νέας γέφυρας του Βοσπόρου έθιξε τους Αλεβίτες, , η κρίση με τα φιλιά έθιξε τους ερωτευμένους , οι δηλώσεις του Ερντογάν για «δυο μεθύστακες»  έθιξε τους Κεμαλιστές, και το κόψιμο των δέντρων στο πάρκο Γκεζί έθιξε τους οικολόγους  . Όλα τα γεγονότα έχουν ένα πολιτικό υπόβαθρο και θα τα αναλύσουμε.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ

- Το προηγούμενο Σάββατο το τουρκικό Κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο περιορισμού του αλκοόλ. Με το νέο νόμο απαγορεύεται στους ιδιοκτήτες παντοπωλείων , μινι-μάρκετ και περιπτέρων να πωλούν αλκοολούχα ποτά μετα τις 10 μ.μ. μέχρι τις 6 το πρωϊ. Οσοι τούρκοι επιθυμούν να πιουν έστω μια μπίρα το βράδυ θα πρέπει να την προμηθεύονται νωρίτερα.
Επίσης απαγορεύεται πώληση ποτών όπως και η λειτουργία εστιατορίων που πωλούν αλκοολούχα ποτά σε σημεία που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από σχολεία, φροντιστήρια, εστίες και χώρους λατρείας. Στην Τουρκία υπάρχουν 81.000 τζαμιά και 68.000 σχολεία!
Πολλοί στη γειτονική χώρα πιστεύουν πως αυτός ο νόμος παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής τους. 

«ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΘΥΣΤΑΚΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

-Ο Ερντογάν στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του ισχυρίστηκε πως το «αλκοόλ είναι η μητέρα όλων των κακών» και τόνισε πως ο περιορισμός της χρήσης , πώλησης και διαφήμισης τους αλκοόλ «γίνεται για την προστασία της νεολαίας». Ο Ερντογάν αναρωτήθηκε τονίζοντας «πώς όταν δυο μεθύστακες φτιάχνουν έναν νόμο τον σεβόσαστε αλλά όταν εμείς φτιάχνουμε έναν νόμο για κάτι που επιτάσσει η θρησκεία μας, το απορρίπτετε. Γιατί;»
Οι δηλώσεις του Ερντογάν από την αξιωματική αντιπολίτευση θεωρήθηκαν πως «φωτογράφιζαν» τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ινονού. 

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμμαtος Ουμούτ Οράν ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει ποιοι είναι «οι δυο μεθύστακες» που εξέδωσαν νόμο. «Ο Ερντογάν έχει την υποχρέωση να ανακοινώσει αν ο Ατατούρκ και ο Ινονού είναι ανάμεσα στους μεθύστακες» δήλωσε 
Ο λόγος που η αξιωματική αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε είναι ιστορικός. Το 1920 η πρώτη τουρκική εθνοσυνέλευση είχε απαγορεύσει την κατανάλωση του αλκοόλ. Όμως το 1926 όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός ο Ισμέτ Ινονού, ψηφίστηκε νόμος που επέτρεπε την ελεύθερη πώληση, κατανάλωση και διαφήμιση αλκοολούχων ποτών.

ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΟ ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ:

Το περασμένο Σάββατο 200 άτομα φιλήθηκαν στο μετρό της Άγκυρας αψηφώντας μια ανακοίνωση της διεύθυνσης που ζητούσε από τους επιβάτες να ενεργούν σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες επειδή οι κάμερες ασφαλείας του μετρό εντόπισαν ένα ζευγάρι να φιλιέται.

Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι προσπαθεί να επεκτείνει το ρόλο του Ισλάμ στην Τουρκία. 

Ομάδα ισλαμιστών οργάνωσε αντιδιαδήλωση. Φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» οι ισλαμιστές επιτέθηκε στα ζευγάρια.

H TΡΙΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΣΕΛΙΜ ΤΟΥ Α΄ 
ΟΙ ΑΛΕΒΙΤΕΣ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΦΑΓΕΑ ΤΟΥΣ

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η ονομασία που έχει επιλέξει η τουρκική κυβέρνηση για την τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου που θεμελιώθηκε στις 29 Μαϊου. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας η νέα γέφυρα θα πάρει το όνομα του Σουλτάνου Σελίμ του Α΄. Γιαβούζ Σουλτάν Σελίμ τον αποκαλούν οι Τούρκοι.

Όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal « ο Σελίμ ο Α’ έμεινε στο θρόνο 8 χρόνια και με τις εκστρατείες του στην Ανατολή επέκτεινε τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Την ίδια περίοδο κατηγορείται πως έκανε μεγάλες σφαγές εναντίον των Αλεβιτών και Σιιτών Μουσουλμάνων. Και η επιλογή αυτή προκαλεί μεγάλη συζήτηση».

« Όταν στη Μέση Ανατολή γίνονται πόλεμοι για θρησκευτικούς λόγους δεν θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί;» αναρωτήθηκε ο αρθρογράφος Αχμέτ Χακάν.

Οι Αλεβίτες στην Τουρκία υπολογίζονται πως αριθμούν περίπου 10-15 εκατομμύρια άτομα και δεν έχουν καμία σχέση με το σουνιτικο Ισλάμ που ανήκει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η πλειοψηφία του τουρκικού λαού.

Ο Αλεβιτισμός αποτελεί μια ανθρωπιστική προσέγγιση του Ισλάμ Οι Αλεβίτες δεν προσεύχονται στο τζαμί, είναι μονογαμικοί και καταναλώνουν άφθονο κρασί. . Στην Τουρκική δημοκρατία οι μεταρρυθμίσεις του Κεμάλ τους είχε φέρει κοντά με τον Κεμαλίσμό καθώς υποστήριζε το «κοσμικό» κράτος. Όμως τις τελευταίες δεκαετίες οι ίδιοι θεωρούν πως δεν έχουν θρησκευτική ελευθερία καθώς στην Τουρκία έχουν χτιστεί 81.000 τζαμιά όμως κανένα «Τζέμεβι» το οποίο είναι ο χώρος που λειτουργούν οι ίδιοι με τραγούδι και χoρό.

«Η ΣΠΙΘΑ» ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΚΕΖΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

« Ο,τι και να κάνετε όσο και να αντιδράσετε εμείς θα προχωρήσουμε το σχέδιο αυτό. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας". Αυτό ήταν το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς τους πρώτους διαδηλωτές που είχαν σπεύσει στην πλατεία Ταξίμ για να διαμαρτυρηθούν προς τα σχέδια του δήμου της Κωνσταντινούπολης και της τουρκικής κυβέρνησης το οποίο προβλέπει το ξερίζωμα εκατοντάδων δέντρων για να χτιστεί στο σημείο που βρίσκεται το Άλσος, εμπορικό κέντρο το οποίο θα είναι ομοίωμα ενός παλιού Οθωμανικού Στρατοπέδου που βρίσκονταν εκεί. Οι χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονται και ζητούν να παραμείνει ο «τελευταίος πνεύμονας» στο κέντρο της Πόλης. 
Τα λόγια του Ερντογάν στις 29 Μαϊου προκάλεσαν σκεπτικισμό. Όμως όταν το βράδυ της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί έκαψαν τις σκηνές των διαδηλωτών και χρησιμοποίησαν τα δακρυγόνα χάθηκε ο έλεγχος. Αυξήθηκε ο αριθμός των διαδηλωτών, αυξήθηκε και η παρουσία των αστυνομικών.
Στην πιο τουριστική και πολυσύχναστη περιοχή της Πόλης, στο Πέρα, καθημερινά πέφτουν δεκάδες χιλιάδες δακρυγόνα. Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις έχουν επεκταθεί στις περιοχές Μπεσίκτας, στη Χαλκηδόνα, κτλ. Τώρα πια ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκονται βουλευτές της αντιπολίτευσης, καλλιτέχνες, ηθοποιοί. 
Κάθε μέρα το πλήθος που συγκεντρώνεται αυξάνεται. 

Όλα αυτά τα γεγονότα μπορεί να φαίνονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο όμως συνέβησαν μέσα σε μια εβδομάδα και αμέσως μετά ξέσπασαn τα επεισόδιο. Ο δήμαρχος και ο νομάρχης της πόλης υποστηρίζουν πως «γνωστές ομάδες» οργανώνουν τα επεισόδια. Ο φιλο-κυβερνητικός αρθρογράφος Γιγίτ Μπουλούτ μίλησε ακόμη και για «έργο της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν».
Ομως το  πιθανότερο σενάριο είναι  τα γεγονότα αυτά να δημιούργησαν μια πλαρφόρμα διαμαρτυρίας απο ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, όμως όλοι τους "θίχτηκαν" απο τις εξελίξεις. 

Οταν είδα τη φωτογραφία αυτή με τους οπαδούς των τριών μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Τουρκίας, της Φενέρμπαχτσε, της Μπεσίκτας, της Γαλατάσαρϊ, ( σ.σ. ούτε στο όνειρο δεν συμβαίνει αυτό) να έχουν βγει στους δρόμους και να διαμαρτύρονται μαζί με άλλους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αγκαλιά για τον ίδιο σκοπό τότε σκέφτηκα πως «οι διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη έχουν βάθος» και ίσως τα γεγονότα των τελευταίων ημερών θα πρέπει να αναλυθούν περισσότερο για να ηρεμήσουν άμεσα όλες οι πλευρές. 

onalert.gr

Focus: Από το κατεστημένο στην ανυπαρξία και τη φυλακή – Τι κάνουν σήμερα οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ελλάδας


- Κόλαφος το γερμανικό περιοδικό Focus για οκτώ Έλληνες πολιτικούς 
- «Από την κυβερνητική κλίκα στη φυλακή» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Focus online
- Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Ψωμιάδης, Παπακωνσταντίνου ανάμεσα στους «αποτυχημένους» του περιοδικού 
- Η Ελλάδα δε βιώνει success story αλλά ανθρωπιστική κρίση – Οφθαλμαπάτη η αισιοδοξία, ψέμα τα έργα στην Ολυμπία Οδό γράφει σε άλλο δημοσίευμα το περιοδικό
Όσο οι πολιτικοί έκαναν ό,τι ήθελαν και «βούλιαξαν» τη χώρα τους στη διαφθορά, στο νεποτισμό και σχεδόν την κατέστρεψαν. Οι περισσότεροι έχουν πλέον αντικατασταθεί ξεκινά το κείμενο του Focus για τους Έλληνες πολιτικούς που, όπως γράφει, απέτυχαν. 

Το Focus γράφει για διεφθαρμένους πολιτικούς που βιώνουν προσωπικά τις συνέπειες όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και για το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα που αλλάζει. 

Στη συνέχεια, παρουσιάζει τους οκτώ Έλληνες πολιτικούς, που κατά τη γνώμη του συντάκτη του, είναι οι αποτυχημένη ελίτ της Ελλάδας. 
Είναι το δεύτερο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για την Ελλάδα σε διάστημα λίγων ωρών. Στο προηγούμενοι χαρακτηρίζει ψέμα και οφθαλμαπάτη την αισιοδοξία της κυβέρνησης, γράφει πως η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όχι ένα success story και χαρακτηρίζει στημένη την επανέναρξη των έργων στην Ολυμπία Οδό, έργα που εγκαινίασαν από κοινού ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Γιώργος Παπανδρέου: Το Focus αναφέρει τη «μαύρη τρύπα» των 140 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και πως ορισμένοι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ τον θέλουν πια εκτός κόμματος. Ειρωνεία, γράφει το περιοδικό, ο Παπανδρέου κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού με θέμα την ευρωπαϊκή κρίση. 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην προστατευόμενος του Παπανδρέου αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση γιατί αλλοίωσε λίστα με πιθανούς φοροφυγάδες και έβγαλε από αυτή τα ονόματα των συγγενών του, γράφει το Focus. 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Υπουργός από τη δεκαετία του ’80 μέχρι το 2004 και κάποτε Νο2 του ΠΑΣΟΚ, δικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή. Λέγεται πως πήρε μίζες εκατομμυρίων για την αγορά υποβρυχίων από τη Γερμανία και τη Ρωσία. Έχει ήδη καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή. Η Βουλή ήρε την ασυλία του και η δικαιοσύνη μετά από έρευνες χρόνων κατέληξε ότι ο Τσοχατζόπουλος δωροδοκούνταν, γράφει το Focus. 

Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Λούκα Κατσέλη: Οι τρεις πρώην υπουργοί κάποτε ήταν τα «πρωτοπαλίκαρα» του Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων διάσωσης. Ο καθένας τους έχει τώρα το δικό του κόμμα, γράφει το περιοδικό. 

Κώστας Καραμανλής: Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας τα οικονομικά της Ελλάδας βγήκαν τελείως εκτός τροχιάς. Από το 2009 ο Καραμανλής κάθεται στα πίσω έδρανα της Βουλής. Απ’ όταν εγκατέλειψε την εξουσία, δεν έχει κάνει καμία δήλωση ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη Βουλή. 

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: Ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι μέλος της ΝΔ και στενός φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τον Φεβρουάριο καταδικάστηκε σε ισόβια για υπεξαίρεση. Ήξερε ότι στενός του συνεργάτης είχε υπεξαιρέσει 18 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποφάσισε το δικαστήριο, γράφει ο συντάκτης. 

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ήταν τρίτος στη μάχη για τη διαδοχή του Καραμανλή στην προεδρία της ΝΔ. Καθαιρέθηκε με δικαστική απόφαση γιατί είχε σβήσει πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατήριο καυσίμων. 

http://www.newsit.gr/

Βρέθηκε αίμα σε κατεψυγμένο σώμα ενός προϊστορικού μαμούθ

Αίμα στο κατεψυγμένο σώμα ενός προϊστορικού μαμούθ που έζησε πριν 10.000 με 15.000 χρόνια βρήκαν Ρώσοι επιστήμονες στο πλαίσιο αποστολής στα απομακρυσμένα νησιά Lyakhovsky, στο αρχιπέλαγος Νοβοσιμπίρσκ, στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το αίμα έχει διατηρηθεί τόσο καλά στον μυϊκό ιστό, που κύλισε εύκολα από το σώμα του θηλυκού μαμούθ, το οποίο εκτιμάται ότι πέθανε σε ηλικία 60 ετών.

«Όταν σπάσαμε τον πάγο κάτω από το στομάχι της, άρχισε να τρέχει αίμα,. Το χρώμα του ήταν πολύ σκούρο», δήλωσε ο ερευνητής Semyon Grigoriev, επικεφαλής της αποστολής και πρόεδρος του Μουσείου Μαμούθ.

«Αυτή είναι η πιο εκπληκτική υπόθεση σε όλη μου τη ζωή. Πώς είναι δυνατόν το αίμα να διατηρήθηκε σε υγρή μορφή; Και ο μυϊκός ιστός είναι επίσης κόκκινος, έχει το χρώμα φρέσκου κρέατος», τόνισε ο ερευνητής.

Όπως εξήγησε ο κ. Grigoriev, το κάτω μέρος του μαμούθ διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση γιατί βρισκόταν σε μια δεξαμενή νερού, η οποία πάγωσε μεταγενέστερα.

Το πάνω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και του κεφαλιού, κατασπαράχθηκε από θηρευτές.

Τα μπροστινά πόδια και το στομάχι του μαμούθ έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ από το πίσω μέρος έχει απομείνει μόνο ο σκελετός.

Η ανακάλυψη αναθερμαίνει τις ελπίδες των επιστημόνων για την ανάσταση του προϊστορικού ζώου στο εργαστήριο.

«Με αυτό το εύρημα έχουμε πολλές πιθανότητες να εντοπίσουμε ζωντανά κύτταρα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε στην κλωνοποίηση μαμούθ», τόνισε ο κ. Grigoriev.

Οι Ρώσοι επιστήμονες δεν έχουν αποκαλύψει την περιοχή που φυλάσσουν το κατεψυγμένο μαμούθ, ωστόσο τους επόμενους μήνες θα επιτρέψουν σε εμπειρογνώμονες από τη Νότιο Κορέα και τις ΗΠΑ να εξετάσουν το πτώμα του προϊστορικού ζώου.

Μυρμήγκια - ταραξίες χτυπούν το κουδούνι σε σπίτια ακατάλληλες ώρες!


Ήταν τρεις τα ξημερώματα όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Όφενμπουργκ της Γερμανίας αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία. Για πολλή ώρα κάποιος χτυπούσε το κουδούνι της εξώπορτας, όμως εκείνη δεν έβλεπε κανέναν και άρχισε να φοβάται… 

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σπίτι της δεν άργησαν να βρουν τον ένοχο: αμέτρητα μυρμήγκια στους τοίχους του σπιτιού της 75χρονης, τα οποία είχαν σχηματίσει μια τόσο μεγάλη φωλιά που πίεζε και ενεργοποιούσε το διακόπτη, με αποτέλεσμα να χτυπάει το κουδούνι.

Κατηγορίες δεν απαγγέλθηκαν, όμως η τιμωρία ήταν αμείλικτη: οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το πρόβλημα από τη ρίζα του, αφαιρώντας τη μυρμηγκοφωλιά με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές δεν αποκάλυψαν το είδος του μυρμηγκιού-ταραξία, όμως βασικός ύποπτος είναι το μυρμήγκι-Φαραώ που ονομάστηκε έτσι επειδή φέρεται να ανακαλύφθηκε από το βιολόγο Κάρολο Λινναίο μέσα σε μια μούμια.

Το συγκεκριμένο έντομο μπορεί να επιβιώσει μόνο στη βόρεια Ευρώπη και έχει... περίεργες και επικίνδυνες προτιμήσεις: απαντάται συχνά κοντά σε πηγές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε νοσοκομεία. Κάποτε μάλιστα τέτοια μυρμήγκια είχαν ενοχοποιηθεί για επιθέσεις εναντίον νεογέννητων σε θερμοκοιτίδες, στην Ανατολική Γερμανία.

Πληροφορίες: naftemporiki.gr

10 περίεργα κόλπα που αδυνατίζουν!

Οι εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι ο μόνος τρόπος για να χάσεις βάρος. Εάν εφαρμόσεις απλά, έξυπνα κόλπα στην καθημερινή διατροφή σου, μπορείς να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς ή να πεινάσεις.

Αυτά σύμφωνα με το faysbook είναι τα εξής:

1. Για να κόψεις την έντονη επιθυμία για γλυκό, φάε μία φέτα γαλοπούλα.

2. Γέμισε το πιάτο σου κατευθείαν από το φούρνο και όχι όταν κάτσεις στο τραπέζι. Έτσι θα αποφύγεις να καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που πραγματικά χρειάζεσαι.

3. Μία ελαφριά σούπα λαχανικών πριν το κυρίως γεύμα θα γεμίσει το στομάχι σου και θα σε βοηθήσει να πάρεις λιγότερες θερμίδες.

4. Φρόντισε να συνοδεύεις κάθε γεύμα με ένα μεγάλο πιάτο σαλάτα από φρέσκα λαχανικά. Αυτό θα σου δώσει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός και θα σε βοηθήσει να πάρεις λιγότερες θερμίδες.

5. Οι έντονες λιγούρες δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά. Τις στιγμές αυτές απασχόλησε το μυαλό σου για να αποφύγεις την πρόσληψη περιττών θερμίδων.

6. Χρησιμοποίησε ξίδι όπου μπορείς στο φαγητό σου, αφού έχει την ιδιότητα να αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και να καίει λίπος.

7. Μην τρως γρήγορα το φαγητό. Αντιθέτως μείωσε το ρυθμό, μασώντας πολλές φορές κάθε μπουκιά.

8. Κάθε φορά που έχεις λιγούρες, σφίξε δυνατά τα χέρια σου ή τα σαγόνια σου για περίπου 30 δευτερόλεπτα , αφού σύμφωνα με έρευνες αυτό θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την όρεξή σου.

9. Η φλούδα από τα φρούτα ενεργοποιεί την καύση λίπους σύμφωνα με έρευνες, οπότε είναι προτιμότερο όταν να τρως να μην τα ξεφλουδίζεις.10. Περιόρισε κατά 80% την ποσότητα κρέατος που συνήθιζες να καταναλώνεις μέσα στην εβδομάδα.


Είχε ξαναφύγει με τον 23χρονο Αλβανό η 13χρονη Χριστίνα! Από 11 χρονών την πολιορκούσε ερωτικά

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 13χρονη Χριστίνα έφευγε με τον 23χρονο Αλβανό βοσκό και dj Marjon Ajazi! Εδώ και δύο χρόνια σύμφωνα με το star.gr,εξελισσόταν το… ηλεκτρονικό τους φλερτ, από όταν η μικρή ήταν 11 χρονών και μάλιστα είχε περάσει μαζί του και ένα Σαββατοκύριακο, λέγοντας ψέματα στη γιαγιά της ότι θα κοιμόταν στο σπίτι της κολλητής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γιαγιά της μικρής Χριστίνας είχε καταλάβει τότε τι είχε συμβεί, όμως δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία, αφού η εγγονή της, της υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξαναέκανε και δε θα της έλεγε ξανά ψέματα.Λίγο καιρό αργότερα ο 23χρονος Ajazi συνελήφθη από την αστυνομία για κατοχή μικροποσότητας ινδικής κάνναβης και διατάχθηκε η απέλασή του.

Παρ’ ολ’ αυτά ο νεαρός Αλβανός δεν σταμάτησε το φλερτ του με την Χριστίνα, συνέχισε να επικοινωνεί μαζί της μέσω facebook και κάποια στιγμή επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, όπου και εργάστηκε αρχικά ως βοσκός και μετέπειτα ως dj.

Μάλιστα από το Πάσχα είχε αρχίσει να οργανώνει το σχέδιό του για την αρπαγή της μικρής Χριστίνας, ώστε να ζήσουν μαζί.
Κλειδί στην ανεύρεση της 13χρονης ήταν το αφεντικό του νεαρού, που μαζί με τον γιο του τους φιλοξενούσαν στη στάνη τους και τους πήγαιναν φαγητό.

Το στίγμα του κινητού της Χριστίνας, οδήγησε τους αστυνομικούς στην αγροικία και οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Εκείνος, για να μην κατηγορηθεί για υπόθαλψη εγκληματία έδωσε οδηγίες για το πώς μπορούν να φτάσουν στο μέρος που κρυβόταν ο Ajazi με την μικρή και παρέσυραν τους αναζητούμενους, με την πρόφαση ότι θα τους πήγαιναν φαγητό.Όταν όμως έφτασαν εκεί οι δυνάμεις της ΕΛ. ΑΣ, η Χριστίνα και ο Marjon είχαν εξαφανιστεί. Οι δυο τους, επειδή κατάλαβαν ότι ο εντοπισμός τους ήταν θέμα χρόνου, χωρίστηκαν και τελικά η Χριστίνα εντοπίστηκε στα Λουτρά Ελευθερών.

Η ίδια η Χριστίνα πάντως αρνείται να δώσει εξηγήσεις για την εξαφάνισή της και δηλώνει απερίφραστα ότι ακολούθησε τον νεαρό με τη θέλησή της, ζητώντας από την αστυνομία να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σπίτι της με την γιαγιά και τον παππού της και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν έχει υποστεί κανενός είδους κακοποίηση.

«Είχε μόνο κάτι γρατζουνιές στα πόδια, που δεν είναι τίποτα μπροστά στις γρατζουνιές της παιδικής ψυχής της», δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, που τόνισε ότι η οργάνωση θα αναλάβει και την ψυχολογική στήριξη της μικρής Χριστίνας.​

http://www.thestival.gr/

Νεαρός ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ γιατί αυνανιζόταν κατά την διάρκεια της πτήσης!


​Αυτό κι αν είναι απίστευτο. Νεαρός αυνανιζόταν κατά τη διάρκεια πτήσης μπροστά στα μάτια των συνεπιβατών του.

Το περιστατικό συνέβη πριν από ένα χρόνο, όμως τώρα έγινε γνωστό, αφού μια 18χρονη ζητά αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία, καθώς για κακή της τύχη καθόταν δίπλα στον... ξαναμμένο επιβάτη, την ώρα της πράξης.

Όπως καταγγέλλει η 18χρονη, απευθύνθηκε αρκετές φορές στην αεροσυνοδό για να της παραπονεθεί, όμως κάθε φορά που εκείνη ερχόταν προς το μέρος της, ο νεαρός άνδρας σταματούσε να αυνανίζεται και συνέχιζε με το που έφευγε.

Η ίδια λέει ότι έζησε μια εφιαλτική πτήση, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε κανείς για να την βοηθήσει.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ ο νεαρός συνελήφθη και καταδικάστηκε για την πράξη του.

star.gr

Αμοιρίδης σε Ρεπούση: Δεν μου λες Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή μας κοροϊδεύουν;

Οι, τουλάχιστον αμφιλεγόμενοι, ισχυρισμοί της Μαρίας Ρεπούση για ιστορικά ελληνικά γεγονότα έχουν δώσει τροφή για σχόλια. Αλλοι την επικρίνουν σε εντονότατο ύφος κι άλλοι επιστρατεύουν την πλάκα. Στους τελευταίους ανήκει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Αμοιρίδης.

Ο ίδιος, μάλιστα, όπως γράφει ο «Βηματοδότης», περιγράφει την πλάκα που της έκανε στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Την πλησίασε και της είπε: «Δεν μου λες, Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή ήταν 30.000 και μας κοροϊδεύουν;». Η Ρεπούση τον κοίταξε έκπληκτη και του απάντησε: «Οχι, Γιάννη, ήταν 300. Ηταν και άλλοι αλλά έφυγαν και έμειναν οι 300». Ο κ. Αμοιρίδης όμως επέμενε: «Σίγουρα ήταν 300 ακριβώς ή 301 ή 302;»...

http://www.iefimerida.gr/

Ακτίνες λέιζερ μετατρέπουν τσιμέντο σε υγρό μέταλλο

Σαν μία εκδοχή σύγχρονων αλχημιστών οι επιστήμονες του Εθνικού Εργαστηρίου Αργκόν στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ακτινοβολίας Σύνκοτρον της Ιαπωνίας ανέπτυξαν μια μέθοδο για τη μετατροπή του τσιμέντου σε ένα υγρό μεταλλικό ημιαγωγό.

Η διαδικασία που ακολούθησαν ήταν αρκετά εντυπωσιακή και ανορθόδοξη, καθώς συνδυάζει έναν ειδικό εξοπλισμό σαν αεροδυναμικό ανυψωτή και μία ακτίνα λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα. Ο ανυψωτής χρησιμοποιεί πίεση αερίου για να κρατάει το υλικό από το να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δοχείου που το περιέχει. Η ακτίνα λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα στη συνέχεια θερμαίνει το υλικό σε θερμοκρασία 2000 βαθμών Κελσίου.

Το εν λόγω υλικό ονομάζεται μαγενίτης, ένα κυβικά συμμετρικό δυαδικό οξείδιο αργιλίου και ασβεστίου που αποτελεί μέρος του τσιμέντου «alumina». Το υλικό τοποθετήθηκε στον αεροδυναμικό ανυψωτή και θερμάνθηκε μέχρι να λιώσει. Κατόπιν αφέθηκε να κρυώσει σε μία υαλώδη κατάσταση.

Η μέθοδος αυτή  ονομάζεται «παγίδευση ηλεκτρονίων» και οδήγησε σε ένα υλικό που παγιδεύει ηλεκτρόνια και επιτρέπει την αγωγιμότητα, μετατρέποντας με επιτυχία το τσιμέντο σε έναν ημιαγωγό που συμπεριφέρεται σαν μέταλλο.

Για να καταγράψουν τις λεπτομέρειες της διαδικασίας αυτής, οι επιστήμονες συνδύασαν πολλές πειραματικές τεχνικές και ανέλυσαν τα δεδομένα χρησιμοποιώντας έναν υπερυπολογιστή. Στη συνέχεια επιβεβαίωσαν τα ευρήματα χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές ακτίνων-Χ.

«Αυτό το νέο υλικό έχει πολλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα λεπτών αντιστάσεων που χρησιμοποιούνται σε οθόνες υγρών κρυστάλλων, ουσιαστικά σαν την επίπεδη οθόνη υπολογιστή από την οποία πιθανώς διαβάζετε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο φυσικός Κρις Μπένμορ του Εργαστηρίου Αργκόν την περασμένη Δευτέρα.

Το υλικό μπορεί να βρει εφαρμογές μεταξύ άλλων σε υπολογιστές, τηλεόρασεις και smartphones, ενώ η ίδια τεχνική ανύψωσης και θέρμανσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή και άλλων υλικών σε ημιαγωγούς, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του υλικού είναι ότι είναι πολύ πιο ανθεκτικό στη διάβρωση από ότι τα παραδοσιακά μέταλλα και σαφώς λιγότερο εύθραυστο από το συνηθισμένο γυαλί.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceeding of the National Academy of Sciences.

Πηγές: naftemporiki, econews

Ιατρικό θαύμα και δύναμη ψυχής: 35χρονη Ελληνίδα με νανισμό ψήλωσε 40 πόντους κι έγινε μητέρα


Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, η Ζωή που πάσχει από νανισμό, επέβαλε στον εαυτό της 15 χειρουργεία, για να ψηλώσει αρκετούς πόντους και να γεύεται σήμερα τη χαρά της μητρότητας. Τι δηλώνει η ίδια

Επιστημονική κατάκτηση για τους Έλληνες ιατρούς αποτελεί η απόκτηση παιδιού από 35χρονη, που πάσχει από νανισμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των “Νέων”, η Ζωή επέβαλε στον εαυτό της 15 επώδυνα χειρουργεία, για να ψηλώσει και τελικά να αποκτήσει παιδί.

“Μόνη μου γύριζα τις βίδες, (οι οποίες διέτρεχαν τα οστά της) κάθε έξι ώρες, έτσι ώστε να ψηλώνω ένα χιλιοστό την ημέρα. Ένιωθα πως δεν πονούσα, όταν δεν αναζητούσα την βοήθεια των άλλων”, δήλωσε στην εφημερίδα η Ζωή.

Η νεαρή γυναίκα γεννήθηκε με αχονδροπλασία, την ποιο κοινή μορφή κληρονομούμενου νανισμού. Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου είνια 1 προς 25.000, ενώ υπολογίζεται ότι στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι πάσχουν από νανισμό.

Σημειώνεται, ότι το ύψος των γυναικών με αχονδροπλασία δεν ξεπερνά στην ενήλικη ζωή τους το 1,23 ενώ εκτός από το κοντό ανάστημα, αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων: κοντά δάχτυλα, δυσανάλογο κεφάλι, σπονδυλική στένωση και άλλα.

Η πορεία προς το θαύμα

Τελικά, η λύση βρέθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου ένας ορθοπεδικός εξειδικευόταν στις επιμηκύνσεις.

Η Ζωή υποβλήθηκε στο πρώτο χειρουργείο, όταν ήταν 12 ετών. Από τότε και μέχρι να κλείσει τα 15 χρόνια της, ακολούθησαν άλλες 14 επεμβάσεις. Υποβλήθηκε σε εξωτερική οστεοσύνθεση Ιλιζάροφ, μέθοδος που πήρε το όνομά της από τον Ρώσο ορθοπεδικό ο οποίος ανέδειξε τη δεκαετία του ’60 ότι μετά την οστεοτομία και με την απομάκρυνση τμημάτων του οστού, αναπλάσσονται καινούριος ιστός, αγγεία, νεύρα και μαλακά μόρια.

Έτσι δημιούργησε την εξωτερική οστεοσύνθεση των οστών, η οποία αποτελείται από βελόνες.

Οι πόνοι της, οι μήνες ακινησίας και η αποφασιστικότητά της την δικαίωσαν.

Όταν έκανε το πρώτο χειρουργείο, το ύψος της δεν ξεπερνούσε τα 110 εκατοστά. Σήμερα, το μέτρο δίπλα της δείχνει 1,52.

“Ήθελα να σταματήσει ο κόσμος να με επεξεργάζεται ως κάτι αξιοπερίεργο και να με κοροϊδεύει. Πιο πολύ από όλα όμως, επιθυμούσα μία καθημερινότητα φυσιολογική, να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι, να εργαστώ, να κάνω οικογένεια”, λέει η Ζωή.

Η μεγαλύτερη κατάκτηση για εκείνη, είναι ο μόλις 2,5 μηνών γιος της.

“Επέλεξα να υποβληθώ σε εξωσωματική, γιατί έπρεπε να σβήσω το προβληματικό γονίδιο από το οικογενειακό μας DNA. Ήθελα πρωτίστως να εξασφαλίσω ότι το παιδί μου, θα είναι υγιές, όπως και τα εγγόνια μου και τα δισέγγονά μου”, δηλώνει.

πηγή:news247

ΠΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ: Οι τρεις βασικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Facebook


Με αφορμή το άκρως επικίνδυνο περιστατικό της 13χρονης Χριστίνας από τα Σπάτα που γνώρισε τον 23χρονο Αλβανό μέσω Facebook και πήγε να τον βρει στην Καβάλα, ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Facebook!

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έριξε ευθύνες στους διαχειριστές του Facebook, λέγοντας ότι η εταιρεία σπάνια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που της γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές:

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία ''ακούει'' ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης.

Επισήμανε μάλιστα ότι και πολλοί ενήλικες έχουν «ξεμυαλιστεί» κατά καιρούς, λόγω του Facebook, εγκαταλείποντας την οικογένειά τους!

Καταλήγοντας, ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τρεις απλές, αλλά πολύ χρήσιμες, συμβουλές στους ανήλικους κυρίως χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου:

«Δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook,

Δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις,

Πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger