Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΘΑΥΜΑ: 5χρόνο κοριτσάκι από την Λάρισα έπεσε από τον 4ο όροφο και σώθηκε!

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013



Απο θαύμα σώθηκε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, το οποίο σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας σε κεντρικό σημείο της Λάρισας.

Το κοριτσάκι προσγειώθηκε αρχικά σε ένα δέντρο, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την πολυκατοικία και στη συνέχεια στην αγκαλιά περαστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό αλλά για καλή του τύχη προσγειώθηκε στην πλούσια φυλλωσιά του δένδρου που ανέκοψε την πορεία της πτώσης και του έσωσε την ζωή. Μετά την περιπέτειά του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Γυμνιστές προκαλούν τον κόσμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [βίντεο]



Είναι ακτιβιστές του γυμνού και για αυτό κυκλοφορούν ολόγυμνοι στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Βέβαια, συμπεριφέρονται τόσο cool που έχουν καταφέρει να περάσουν και απαρατήρητοι.

Ο λόγος για τον Τζον Μασκ και τον Μιχάλη οι οποίοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να κάνουν να κάνουν πολύ αποκαλυπτικές εμφανίσεις ανάμεσα στον κόσμο.

Αυτή την φορά, οι δύο γυμνιστές έκαναν τη βόλτα τους σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

koolnews.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Παρουσιαστής θήλασε on air σε εκπομπή...έρευνα! Δείτε το !


Δείτε το βίντεο!
Ο Paul de Leeuw είναι ένας κωμικός σε εκπομπή...οικογενειακού τύπου στην ολλανδική τηλεόραση. Αυτό που έκανε πριν μερικές ημέρες ξεπέρασε και τα όρια, ακόμα και των Ολλανδών, που φημίζονται για την...ελευθερία τους! 

Η εκπομπή είχε θέμα μητέρες που έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια ανταλλαγής μητρικού γάλακτος, με αφορμή , γυναίκες που έχουν λιγότερο να διαθέσουν σε αντίθεση με άλλες. Ο Paul θέλησε να δοκιμάσει , λοιπόν, από πρώτο χέρι το μητρικό γάλα... 

Όταν αυτή του προσέφερε σε ένα δοχείο, αυτός πρότεινε να δοκιμάσει κατευθείαν από εκεί που το παίρνουν και τα μωρά...!

Δείτε το βίντεο!


http://www.zappit.gr/

Η Ριάνα ξαναχτυπά – Αυτή τη φορά πόσταρε την... πίσω όψη της [εικόνα]

Το προκλητικό διαδικτυακό της κρεσέντο συνεχίζει η Ριάνα. Αυτή τη φορά η 26χρονη τραγουδίστρια μας έδειξε την πίσω όψη της μέσω του instagram. Από κοντά. Και δίχως ν' αφήνει πολλά στην φαντασία. Το μόνο που καλύπτει τον... εσωτερικό της κόσμο είναι μια υποψία τζιν και ένα κόκκινο στρινγκ...


http://www.iefimerida.gr/


Τι πρέπει να ξέρω πριν το πρώτο μου tattoo!


Πόσο καιρό σκέφτεστε να «βαρέσετε» το πρώτο σας tattoo, ωστόσο δεν το έχετε αποφασίσει ακόμα; 


Η απόφαση για το «παρθενικό» tattoo πιστεύεται πως είναι αρκετά απαιτητική, καθώς ανακαλύπτουμε πολλά πράγματα τα οποία φοβόμαστε και ακόμη τόσα τα οποία δεν γνωρίζουμε και τα οποία μας φέρνουν επιφυλακτικότητα. Όμως, στην πραγματικότητα το τατουάζ δεν πρέπει να θεωρείται τόσο σοβαρή διαδικασία όσο φαντάζονται κάποιοι. Αυτό που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση και να χαλαρώσετε το νου σας. Ούτως ή άλλως, άλλος είναι εκείνος ο οποίος πρέπει να έχει το άγχος για το αν θα το κάνει ορθά και αν εσείς στο τέλος θα νιώσετε πόνο, ο τατουατζής φυσικά…

Πονάει;

Σίγουρα δεν γίνεται να σας αναφέρουμε υπεκφυγές, υπάρχει ένας πόνος, ωστόσο ηρεμήστε, μιλάμε για κάτι μέτριο, όχι κάποιο μαρτύριο. Πρακτικά εκείνο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ένα ενοχλητικό τσίμπημα επιφανειακά, που ακολουθείται με κάποια μικρή δόνηση. Όμως να γνωρίζετε πως ο ίδιος μας ο εαυτός είναι σύμμαχός μας στην περίπτωση αυτή, από τη στιγμή που ο οργανισμός μας δημιουργεί ενδορφίνες, που κάνουν λιγότερο έντονη την δυνατή αρχική αντίληψη και κάνουν τα πράγματα αρκετά πιο υποφερτά. Είναι πιο καλό την ίδια ώρα να καταλάβετε ότι ο πόνος αλλάζει από σημείο σε σημείο του κορμιού. Ο γενικός κανόνας λέει ότι όσο πιο κοντά σε οστό είναι το σημείο στο οποίο κάνουμε το τατουάζ, τόσο περισσότερο έντονος παρουσιάζεται ο πόνος που αισθανόμαστε. Ταυτόχρονα και η έκταση του σχεδίου θεωρείται άλλος ένας λόγος ο οποίος επηρεάζει, από τη στιγμή που αυξάνεται την ίδια στιγμή και η διάρκεια κατά το οποίο ο tattoo artist «βαράει» το tattoo. Η ψυχολογική φάση και η ένταση που νοιώθουμε αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες. Όσο πιο λίγο στρες εμφανίζετε, τόσο λιγότερος θα είναι και ο πόνος που θα βγάλετε. Την ίδια ώρα, επειδή είναι πιθανό να παρουσιαστεί και μια ελάχιστη αιμορραγία, θεωρείται βέλτιστο να μην πίνετε ποτά με αλκοόλ και ασπιρίνες, πριν, κατά τη διαδικασία και μετά το τέλος της διαδικασίας, γιατί επιβραδύνουν την ίαση της πληγής.

Τι σχέδιο να επιλέξω;

Τούτο το ερώτημα είναι πρακτικά προσωπικό και θέλει πολύ μεγάλη σκέψη, καθώς δεν είναι ελάχιστες οι καταστάσεις κατά τις οποίες κάποιος διαπιστώνει μετά από λίγο καιρό ή έστω και ύστερα από χρόνια πως δεν πήρε την αρμόζουσα επιλογή. Είναι καλό να είστε βέβαιοι για το τι θα θεωρούσατε πιο καλό να κάνετε και να σκεφτείτε τον εαυτό σας σε 15 και ακόμη πιο πολλά έτη. Χωρίς δεύτερη κουβέντα μην επιλέξετε πάση θυσία το όνομα του αισθήματός σας γιατί ο σύντροφός σας ίσως να μην είναι στην ζωή σας αργότερα, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά νοιώθετε αυτή την εποχή. Μπορείτε να ψάξετε το θέμα στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο βιβλίο, όμως να έχετε κατά νου ότι και σε κάθε studio που «βαράει» τατουάζ, βρίσκονται συλλογές με χιλιάδες τατουάζ. Δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από το να διαθέτετε τη διάθεση και διαθέσιμη ώρα να τα ξεφυλλίσετε.

Σε ποιο μέρος του κορμιού να το επιχειρήσω;

Επιπρόσθετα η επιλογή του μέρους του σώματος στο οποίο θα κάνετε το τατουάζ αποτελεί ζήτημα του καθενός. Ψάχνετε ένα σημείο που να είναι εμφανές πάντοτε; Αναζητάτε κάποιο μέρος που να φαίνεται μόνο το καλοκαίρι ή μόνο με το μαγιό, ή θέλετε κάτι περισσότερο προσωπικό που κάποιοι μόνο θα αποκτήσουν το προνόμιο να παρατηρήσουν; Αποτελεί προσωπική σας απόφαση. Να ξέρετε ωστόσο ότι τα πιο δημοφιλή σημεία ουσιαστικά είναι ο καρπός, το πάνω μέρος του χεριού, το πάνω μέρος του ποδιού, ο αυχένας και πιο κάτω στην κοιλιά.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Οπωσδήποτε η πιο κατάλληλη εποχή ώστε να «χτυπήσετε» κάποιο tattoo είναι η διάρκεια του Φθινοπώρου και η εποχή της Άνοιξης. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνες τις εποχές φοράμε πιο λίγα ρούχα και έτσι ο ερεθισμός του δέρματος από τα ενδύματα είναι πιο μικρός. Ακόμα ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός και δεν κάνουμε πλατσουρίσματα στην παραλία, τα οποία ίσως να επηρεάσουν αρνητικά το tattoo μας όσο είναι ακόμη «νεοχτυπημένο» είτε να το κάνουν να ξεθωριάσει. Όπως αντιλαμβάνεστε η χειρότερη στιγμή είναι σίγουρα το Καλοκαίρι.

Που θα κάνω το τατουάζ μου;

Το τατουάζ θεωρείται μια ξακάθαρα καλλιτεχνική δουλειά που δεν μπορεί να γίνει από τον καθένα, ούτε πρόκειται για δουλειά πρόχειρη και γρήγορη. Απαιτεί ψάξιμο και χρόνο ώστε να βρείτε το θέμα και το ποιος tattoo artist θα πραγματοποιήσει την σωστή δουλειά για να μην ολοκληρώσετε τη διαδικασία με κάποιο αντιαισθητικό σχέδιο που δεν φεύγει πάνω στο δέρμα σας. Σας λέμε να ξεθάψετε εικόνες και δείγματα δουλειάς tattoo artists στο διαδίκτυο, σε θεματικές ιστοσελίδες όπως για παράδειγμα σε κάποιον αξιόπιστο κατάλογο με tattoo studios και να κάνετε αργότερα μια επίσκεψη στο στούντιο που έχετε διαπιστώσει ότι σας φαίνεται καλό για να ανταλλάξετε απόψεις με τους tattoo artists κατά πρόσωπο, να σας κατατοπίσουν και να δώσουν απαντήσεις σε όλες σας τις αμφιβολίες.

Δείξε μου το στήθος σου να σου πω το... IQ σου!



Έρευνα συνδέει το μέγεθος με την ευφυΐα..


Ο συνειρμός έχει γίνει πλέον σχεδόν στερεότυπο: μεγάλο στήθος σημαίνει σεξοβόμβα, σεξοβόμβα σημαίνει- 9 στις 10 περιπτώσεις- αφέλεια και μικρό IQ.



Αλλά μία έρευνα στις ΗΠΑ έρχεται να ανατρέψει τον μύθο της χαζούλας που επειδή έχει μεγάλο στήθος καταδικάζεται σε χαμηλό IQ.



Η μελέτη, που είχε στόχο να διερευνήσει τη σύνδεση ανάμεσα στο μέγεθος του μπούστου μιας γυναίκας και το επίπεδο της ευφυίας της, διαπίστωσε πως οι γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι πιο έξυπνες από εκείνες που είναι λιγότερο προικισμένες.

Στη μελέτη, συμμετείχαν 1.200 γυναίκες. Οι εθελόντριες χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, από αυτές που φορούσαν extra small μέχρι αυτές που φορούσαν extra large.

Η μελέτη αποδίδει το γεγονός ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος ήταν πιο έξυπνες, στο υψηλότερο επίπεδο των γυναικείων ορμονών, που θα μπορούσε να οδηγήσει και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Πηγή: newsbeast.gr


Δολοφονία την ώρα της ανάκρισης! Το FBI σκότωσε έναν ύποπτο για τις εκρήξεις στη Βοστόνη




Ένας πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε στη Φλόριντα, έναν άνδρα ύποπτο ότι γνώριζε τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, υπεύθυνο για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, πρόκειται για τον 27χρονο Ιμπραγκίμ Τοντάτσεφ, ο οποίος ανακρινόταν χθες και αρχικά ήταν συνεργάσιμος, αλλά αργά το βράδυ έγινε βίαιος, όταν κλήθηκε να υπογράψει τη γραπτή ομολογία του. Τότε, επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν πράκτορα και εκείνος τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Τοντάτσεφ ομολόγησε ότι είχε εμπλακεί σε μια βίαιη δολοφονία στη Βοστόνη, πριν από δυο χρόνια, καθώς και σε μια τριπλή δολοφονία ανδρών το 2011, όταν βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα με κομμένους λαιμούς και τα σώματά τους ήταν καλυμένα με μαριχουάνα. Για αυτήν την υπόθεση, δεν είχαν συλληφθεί ύποπτοι. 

Η εφημερίδα "Ορλάντο Σέντινελ" αναφέρει πως ένας φίλος του Τσαρνάεφ τον αναγνώρισε ως τον 27χρονο Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ από το Ορλάντο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εν λόγω φίλος, ο Χουσν Ταράμιφ, είπε πως ο Τοντάσεφ ανακρινόταν στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη και πως γνώριζε τον ύποπτο για τις επιθέσεις αυτές Ταμερλάν Τσαρνάεφ, επειδή αμφότεροι ασκούνταν στις πολεμικές τέχνες.

Ο εκπρόσωπος του FBI, Ντέιβ Κουβετιέ, δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του νεκρού, ούτε την ενδεχόμενη σχέση του με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη. 

Απίστευτο! Δείτε τι μισθό παίρνει η Ελένη Μενεγάκη απο τον Alpha



Το ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, συγκεντρώνει πλέον αρκετές πιθανότητες.

Οι υπέρογκες αποδοχές που ελάμβανε μέχρι και σήμερα η δημοφιλής παρουσιάστρια, όχι μόνο δεν μπορούν να εξακολουθήσουν να δίνονται, αλλά απεναντίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι τα 123.000 ευρώ, υπό τις επικρατούσες συνθήκες, μπορούν να γίνουν 12.300 ευρώ.Το αφεντικό του καναλιού της Κάντζας, Δημήτρης Κοντομηνάς, βρίσκεται, άλλωστε, σε μια λογική γενικότερου συμμαζέματος.

Και, όπως, λένε, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν έχει κανένα λόγο να εξαιρέσει την ωραία Ελένη, από το κούρεμα που έχει ξεκινήσει στον Alpha.

parapolitika.gr

Τι πλάκα έπαθαν οι σεκιουριτάδες... στο αεροδρόμιο; (PHOTO)

Ποιος δε θα ήθελε να ήταν στη θέση του σεκιουριτά;



Ακόμα νομίζεις ότι έχεις τη χειρότερη δουλειά;



Αν ακόμη νομίζετε ότι η δουλειά σας είναι η χειρότερη στον κόσμο, να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν και… χειρότερες! Η ιστορία του 43χρονου Ινδού Devi Lal από το Νέο Δελχί αποτελεί άριστο παράδειγμα.
Καθημερινά βουτάει στα βρώμικα νερά των αστικών αποχετεύσεων, μέσα στα σκουπίδια και τα απόβλητα, προκειμένου να ξεβουλώσει τα φρεάτια, λαμβάνοντας μόλις 3,5 λίρες την ημέρα και ένα μουκάλι ποτό (τις καλές μέρες!)…
perierga.gr - Νομίζεις ότι έχεις τη χειρότερη δουλειά;
Χωρίς ειδικά, προστατευτικά ρούχα, με γυμνά χέρια και πόδια, ο Levi και οι συνάδελφοί του περνούν πολλές ώρες της ημέρας μέσα στα βρώμικα νερά, κινδυνεύοντας διαρκώς να αρρωστήσουν αλλά και να χάσουν τη ζωή τους. Εκτιμάται ότι 61 εργάτες αποχετεύσεων έχασαν τη ζωή τους μέσα στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών μόνο!
perierga.gr - Νομίζεις ότι έχεις τη χειρότερη δουλειά;
Παρά το γεγονός ότι το ινδικό κράτος απαγόρευσε αυτή την πρακτική… ξεβουλώματος από το 1993, οι κρατικές υπηρεσίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν χιλιάδες ανθρώπους σαν τον Devi προκειμένου να καθαριστούν οι αποχετεύσεις μέσω έξω από την πόλη.
perierga.gr - Νομίζεις ότι έχεις τη χειρότερη δουλειά;
Αν και πρόκειται για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο, η φτώχεια σε ολόκληρη την Ινδία εξακολουθεί να είναι μεγάλη, με το 42,5% περίπου των παιδιών να υποφέρουν από υποσιτισμό.
perierga.gr - Νομίζεις ότι έχεις τη χειρότερη δουλειά;
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του 2010 που έγιναν γνωστά από τα Ηνωμένα Έθνη, εκτιμάται ότι το 37,2% των Ινδών ζει κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας, με το 68,7% να επιβιώνει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.

http://perierga.gr

VIDEO ΣΟΚ: Υπάλληλος πλοίου παρενοχλεί σεxουαλικά 11χρονο κοριτσάκι


Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει έναν 33χρονο άνδρα, μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου να παρενοχλεί σεxουαλικά ένα 11χρονο κοριτσάκι.

Οπως κατήγγειλε το ίδιο το παιδί ο 33χρονος Μίλτον Μπραγκάντζα με καταγωγή από την Ινδία που εργαζόταν στο πλοίο ως σερβιτόρος, την φίλησε και της έπιασε το στήθος.

Στο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης φαίνεται πως ο υπάλληλος  συναντά τυχαία το κοριτσάκι την ώρα που αυτό προχωρά προς το ασανσέρ. Ο 33χρονος την ακολουθεί, στέκεται δίπλα της, και φαίνεται να την πιάνει από την πλάτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 11χρονης ο άντρας στην συνέχεια έπιασε το στήθος της, τη φίλησε στο στόμα.

Το γεγονός διαδραματίστηκε στο πλοίο όπου επιβιβάστηκαν η 11χρονη μαζί με τη γιαγιά της και την αδελφή της από την Φλόριντα με προορισμό τις Μπαχάμες.



Έξι φυσικοί τρόποι για να κόψετε το κάπνισμα



Δοκιμάσατε να το κόψετε μαχαίρι, αλλά τα ύπουλα τσιγάρα σάς φώναζαν μέσα από το συρτάρι για μια «τελευταία απιστία». 

Προσπαθήσατε με patches νικοτίνης αλλά καταλήξατε να τρέχετε κρυφά στην τουαλέτα «για μια τζούρα μόνο», επιστρέφοντας στα γυμνασιακά σας χρόνια. Και όλες οι προσπάθειές σας κατάληξαν σε ένα τσιγαράκι για να πνίξετε τον πόνο της αποτυχίας σας.
Σας έχουμε νέα: Δεν είστε οι μόνοι. Είναι πολλοί ανάμεσά μας αυτοί που έχουν θέληση να παρατήσουν για πάντα την βλαβερή συνήθεια του τσιγάρου, αλλά από την θέληση μέχρι την κατάκτηση του «άκαπνου» τροπαίου, ο σίγουρος τρόπος να πετύχουν, ακόμη αγνοείται.
Οι ερευνητές, όμως, δεν σταματούν να ψάχνουν λίγο παραπάνω το ζήτημα. Έτσι, με βάση έξι νέες έρευνες σχετικά με το κάπνισμα και την επίδραση του εθισμού του στον οργανισμό μας, σας παραθέτουμε έξι φυσικούς τρόπους που προτείνουν οι ειδικοί για να σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα.
Σωματική άσκηση
Σας έρχεται η επιθυμία για ένα τσιγάρο; Ανεβείτε γρήγορα στον διάδρομο. Αυτό τουλάχιστον προτείνει πρόσφατη έρευνα, που επιβεβαιώνει ότι η σωματική άσκηση πραγματικά βοηθά τους καπνιστές να διακόψουν την συνήθειά τους. Συγκεκριμένα, το εύρημα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Exeter είναι πως η άσκηση μειώνει δραστικά την ξαφνική επιθυμία για νικοτίνη, και ως εκ τούτου, αποτελεί πρώτης τάξεως λύση «της στιγμής», εκείνης δηλαδή της στιγμής που ονειρεύεστε το «τσαφ» του αναπτήρα. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα κατονομάζει το τρέξιμο ή το ποδήλατο ως ιδανικές δραστηριότητες για μείωση της λαχτάρας για την εθιστική ουσία του τσιγάρου.
Καθίστε κάτω απ’ την μπάρα
Το τρέξιμο και η ποδηλασία δεν είναι οι μόνες σωματικές δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην διακοπή του καπνίσματος: Η άρση βαρών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Shape, μπορεί επίσης να γίνει ο σύμμαχός σας. Στο «πείραμα», οι συμμετέχοντες πραγματοποιούσαν δίωρες ασκήσεις με βάρη επί δώδεκα εβδομάδες, παράλληλα με την γενικότερη προσπάθειά τους να κόψουν το τσιγάρο, και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο στόχος έγινε πιο εύκολα εφικτός, σε σχέση με όσους προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα χωρίς να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο τύπο άσκησης.
Μια τζούρα… απ’ τον μανάβη
Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να διατηρήσουν έναν άκαπνο τρόπο ζωής, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Buffalo. Περίπου χίλιοι καπνιστές 25 ετών και άνω συμμετείχαν στην μελέτη, κατά την διάρκεια της οποίας, ελέγχονταν η κατανάλωση τσιγάρων από τη μία και φρούτων και λαχανικών από την άλλη για κάθε καπνιστή μία φορά τον μήνα.
Οι ερευνητές εντόπισαν έναν σημαντικό συσχετισμό ανάμεσα στις παραπάνω συνήθειες, αφού όσοι έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μακριά απ’ τον καπνό για έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης, βρέθηκε πως όσο πιο αυξημένη ήταν η κατανάλωση υγιεινών τροφών, τόσο πιο αργά μέσα στη μέρα κατόρθωνε ο συμμετέχων να ανάψει το πρώτο του τσιγάρο.
Η δύναμη του μυαλού
Έχετε ακούσει τον όρο «mindfulness»; Πρόκειται για μια σχετικά ανερχόμενη προσέγγιση στον «διαλογισμό», που αναφέρεται εν ολίγοις στην διατήρηση της συνείδησής μας ζωντανής στην παρούσα πραγματικότητα, ενώ θεωρείται πως ενδυναμώνει την συγκέντρωση και ηρεμεί το μυαλό.
Η εξάσκηση σε αυτού του τύπου την αυτοσυγκέντρωση, λοιπόν, αποδείχθηκε πως βοηθά τους καπνιστές να ελαττώσουν ή να διακόψουν το κάπνισμα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις συμβατικές «θεραπείες» κατά του τσιγάρου. Στην συγκεκριμένη μελέτη, όσοι παρακολούθησαν ασκήσεις «mindfulness», εστίασαν στην αντιμετώπιση της επιθυμίας για τσιγάρο και την αποδέχτηκαν, μελετώντας τα συναισθήματά τους εκείνη τη στιγμή. Μάθετε περισσότερα για την άσκηση της mindfulness στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Σωματείου Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας και Έρευνας.
Κόψτε το με ένα… SMS
Τι σχέση έχει το κινητό σας με το τσιγάρο; Άλλη μια νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet» μελέτησε την επίδραση ενός ειδικού προγράμματος διακοπής του καπνίσματος, που λέγεται «txt2stop». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες λάμβαναν υποστηρικτικά γραπτά μηνύματα στο κινητό τους σε σχέση με την προσπάθειά τους να κόψουν το τσιγάρο, και αποδείχθηκε πως μετά από έξι μήνες, οι πιθανότητες να τα καταφέρουν ήταν δύο φορές περισσότερες σε σχέση με όσους δεν λάμβαναν τέτοια μηνύματα. Ξέρετε τι πρέπει να ζητήσετε από τους φίλους σας…
Κόψτε το… με τη βελόνα
Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές συνέπειες του βελονισμού και της ύπνωσης για όσους προσπαθούν να κόψουν το τσιγάρο. Η πιο πρόσφατη αυτών των μελετών δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Medicine» και επισημαίνει πως οι συμβατικές μέθοδοι διακοπής του καπνίσματος (όπως η συμβουλευτική και οι προτεινόμενες από τους ειδικούς θεραπείες) πρέπει να είναι οι πρώτες επιλογές των ενδιαφερόμενων. Ωστόσο, αναφέρει ότι οι εναλλακτικές θεραπείες και ο βελονισμός μπορούν να βοηθήσουν όταν οι παραπάνω αποτυγχάνουν. Μάθετε περισσότερα για αυτές σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life στις εναλλακτικές θεραπείες.
Real

Εικόνες-ΣΟΚ: Το θύμα του κανίβαλου του Μαϊάμι έναν χρόνο μετά



Το θύμα του μανιακού κανίβαλου του Μαϊάμι μπορεί και πάλι να χαμογελάει. 

Ο Ρόναλντ Πόπο, είχε δεχθεί επίθεση στη μέση του δρόμου, χωρίς λόγο και αιτία, από μανιακό που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, και του έφαγε -στην κυριολεξία- το πρόσωπο, στις 26 Μαΐου του 2012, με την είδηση (και το βίντεο) να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσει τη μύτη του, τα δύο του μάτια και το 80% του προσώπου του να έχει καταστραφεί. Παρά το γεγονός πως σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνη την τραγική μέρα, ο Πόπο, δεν μοιάζει να το βάζει κάτω, γιορτάζοντας τα 66α γενέθλια του και χαμογελώντας στο προσωπικό του νοσοκομείου που τον φροντίζει.

Αν και το συγκεκριμένο θέμα είχε εξέχουσα θέση στα πρωτοσέλιδα των ημερών, εκείνος, επέλεξε να μην μιλήσει μέχρι και σήμερα. Το γεγονός πως είναι πια τυφλός δεν φαίνεται να τον πτοεί, καθώς, όπως δηλώνουν οι νοσηλευτές, έχει κάνει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη, ενώ, παράλληλα, έμαθε να παίζει κιθάρα. Όπως αποκαλύπτουν τα άτομα που τον ζουν καθημερινά «ζει ευτυχισμένα και έχει προσπαθήσει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή».

Μάλιστα, συνεργάζεται με εργοθεραπευτή, ο οποίος τον διδάσκει πώς να ντύνεται, να τρώει, να κάνει μπάνιο και να ξυρίζεται, με σκοπό σε λίγο καιρό να είναι σε θέση να ζήσει μόνος του.







Έρχονται οι αληθινοί Robocop! Η Βραζιλία επένδυσε 7 εκ. ευρώ για να τoυς αποκτήσει


 
Τεράστια επένδυση έχει κάνει η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση, με σκοπό την καλύτερη δημόσια ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει θυμίζει κάτι από τα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλυγουντ, με τα ρομπότ να παίρνουν τον ρόλο των αστυνομικών!
Η επένδυση για τη δημιουργία των iRobot Corp έχει στοιχίσει πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώκαι πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι το 2014, όταν και ο νέος Πάπας θα επισκεφτεί τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.
Το iRobot 510 PackBots φτιάχτηκε για πρώτη φορά στη Μασαχουσέτη, από την εταιρεία ρομποτικής iRobot, που ειδικεύεται στα συστήματα άμυνας και ασφάλειας, και έχει προμηθεύσει πολλές χώρες με τα προϊόντα της. Κάποια από αυτά, μάλιστα, έχουν χρησιμοποιηθεί και τον εμπόλεμη ζώνη του Ιράκ.
Τα συγκριμένα ρομπότ, θα βοηθήσουν τις Αρχές της Βραζιλίας να εντοπίζουν την ύπαρξη εκρηκτικών υλικών αλλά και να ανοίγουν τον δρόμο, όπου είναι απαραίτητο.
Μετά την υπογραφή των συβάσεων συνεργασίας ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την εταιρεία, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της iRobot, Φρανκ Γουίλσον δήλωσε: «Η εταιρείας μας συνεχίζει τη διεθνή εξάπλωσή της και η Βραζιλία αποτελεί μια σημαντική αγορά για τα μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους τα οποία και κατασκευάζουμε».
Και συνέχισε: «Στην iRobot είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παρέχουμε αστική ασφάλεια με την τεχνολογία μας στη Βραζιλία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για μεγάλα event, όπως το Mundial του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016».

http://www.koolnews.gr/

Αυτός είναι ο αλλοδαπός που βίαζε το 8χρονο αγόρι της συναδέλφου του


Στη δημοσιότητα δίνει η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Χιλής, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση του βιασμού του 8χρονου αγοριού της συναδέλφου του. 

Πρόκειται για τον GOMEZ SOTO (επ) RICHARD EDUARDO (ον) του PEDRO και της MARTINA, που γεννήθηκε το 1963 στη Χιλή και κατοικεί στην Αργυρούπολη Αττικής. 
Στο σπίτι του έκρυβε πλήθος πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν στην κατοχή του και ένα δερμάτινο μαστίγιο.

Ο 50χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στην Αττική, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις: α) βιασμού κατ’ εξακολούθηση, β) αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση, γ) κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη σε ασέλγεια από πρόσωπο που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οικείους του, κατ’ εξακολούθηση, δ) πορνογραφία ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν το 15ο έτος, με τη χρήση διαδικτύου και μη, κατ’ εξακολούθηση και ε) οπλοκατοχή.

Η μητέρα και ο αλλοδαπός δούλευαν μαζί
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς τον Ιούλιο του 2012 είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 8χρονου αγοριού, το οποίο η μητέρα του, του είχε εμπιστευθεί για φύλαξη, στον κοινό χώρο εργασίας τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• τριάντα δύο (32) βιντεοκασέτες
• ένας (1) σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή
• είκοσι (20) ζωγραφιές σε χαρτί με περιεχόμενο ανηλίκους
• δώδεκα (12) φωτογραφίες με γuμνά ανήλικα παιδιά
• σαράντα οκτώ (48) mini DVD 
• ένα (1) DVD
• έξι (6) memory stick
• ένα (1) δερμάτινο μαστίγιο 
• ένα (1) ιδιόχειρο σημείωμα με διεύθυνση σελίδας πορνoγραφικού υλικού ανηλίκων 
• ένα (1) μη λειτουργικό τυφέκιο εμπροσθογεμές
• ένα (1) λειτουργικό εξάσφαιρο περίστροφο παλαιού τύπου
• δύο (2) αεροβόλα πλαστικά πιστόλια με γεμιστήρα 
• έξι (6) κάρτες μνήμης.
Στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια (σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, mini DVD, memory stick) βρέθηκε υλικό παιδικής πορνoγραφίας και απεστάλησαν για εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η δημοσίευση αυτή, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Συμμοριες Ανηλικων: Φαινομενο της Εποχης ή στοιχειο της Κοινωνικης Πραγματικοτητας



Η εμφάνιση ομάδων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην ελληνική πραγματικότητα.  Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και συχνότερα γίνεται λόγος για τη δράση οργανωμένων ομάδων νέων που εμπλέκονται σε βανδαλισμούς, σε ληστείες ή ακόμα και στη διάπραξη πιο βίαιων αδικημάτων. 
Στην Ελλάδα, βέβαια οι συμμορίες δεν υιοθετούν συστηματική βία όπως συμβαίνει στις συμμορίες άλλων χωρών (π.χ. Αγγλία, Γερμανία, Η.Π.Α.).

Τα στοιχεία που καθιστούν επικίνδυνη την επικράτηση τέτοιων φαινομένων δεν είναι μόνο ότι λόγω του αριθμού των μελών τους μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερες βλάβες, αλλά και το γεγονός ότι τα μέλη τους μπορεί να υιοθετήσουν βίαιες συμπεριφορές κατά την έναρξη μιας σύγκρουσης.

Ο όρος ‘’συμμορία’’ αναφέρεται σε βίαιες ομάδες που έχουν σχετικά μόνιμο χαρακτήρα, που ίσως διαθέτουν ιεραρχική δομή και εσωτερική συνοχή και οι οποίες συνήθως επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο είδος δραστηριοτήτων (Jones, 2000).  Ήδη από το 1600 υπάρχουν αναφορές συμμοριών νεαρών ατόμων που διασκέδαζαν με το σπάσιμο τζαμιών, την καταστροφή ταβερνών και την προσβολή άλλων ατόμων (Spergel, 1995; Pearson, 1983).  Η επικρατούσα άποψη εκείνης της εποχής ήταν ότι τα παιδιά των φτωχών, αστικών περιοχών ήταν προβληματικά και έχρηζαν ελέγχου. 

Αυτή η άποψη συντηρείται ως τις μέρες μας, δηλαδή ο σχηματισμός συμμοριών είναι αποτέλεσμα της οικονομικής βιωσιμότητας, αλλά πλέον προστίθενται και άλλες μεταβλητές, όπως το φύλο, το κοινωνικό status και η φυλή.

Η πιο γνωστή έρευνα για τις συμμορίες είναι αυτή του Thrasher (1927), η έρευνα του οποίου αποτέλεσε την αφορμή για να υποστηριχθεί η άποψη ότι οι συμμορίες εμφανίζονται σε ΄΄παραβατικές΄΄ περιοχές, όπου κυριαρχούν η κοινωνική αποδόμηση, η αποδιοργάνωση και ο αυξημένος αριθμός μεταναστών (χαμηλό εισόδημα, έλλειψη στέγασης και έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης)(Shaw and McKay, 1942).  Σε μια τέτοια περίπτωση, η συμμορία αποτελεί μια διέξοδο, στα πλαίσια της οποίας διαμορφώνονται οι μελλοντικές εγκληματικές καριέρες.

Έχει, όμως, διατυπωθεί και μια άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία η συμμετοχή σε μια συμμορία βοηθά το άτομο να ανακτήσει την αυτό-εκτίμησή του, η οποία συνήθως έχει πληγεί στο εκπαιδευτικό πλαίσιο (σχολείο).   Το μέλος της συμμορίας που συμμορφώνεται με τα πιστεύω της ομάδας του ως προς την τιμή και την αρρενωπότητα κερδίζει σεβασμό και αναγνώριση, ενώ αυτό που αποτυγχάνει γίνεται ο περίγελος της συμμορίας και τελικά αποβάλλεται από αυτήν (Cohen, 1955).

Είναι, λοιπόν, σαφές ότι τα  χαρακτηριστικά  γνωρίσματα των ανήλικων συμμοριών είναι ότι:
• Οι συμμορίες αναπτύσσονται και δρουν σε υποβαθμισμένες περιοχές.
• Στα μέλη των συμμοριών εντοπίζονται αρκετοί μετανάστες.
• Τα μέλη τους υιοθετούν  βίαιη συμπεριφορά.
• Οι συμμορίες της Ευρώπης έχουν λιγότερο συνεκτική δομή από αυτή των συμμοριών των Η.Π.Α.
• Η συμμετοχή στις ομάδες αυτές ενισχύει την αυτό-εικόνα του μέλους.

Παρόλη την κυριαρχία των αντρικών συμμοριών είναι επίσης γεγονός και η ύπαρξη γυναικείων συμμοριών από πολύ παλιά (Campell, 1984; Asbury, 1927).  Στις γυναικείες συμμορίες συναντάμε δύο τύπους: α) τη «βοηθητική» συμμορία που βασίζεται στο δεσμό με την αντρική ομάδα, όπου οι άντρες παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις και προσπαθούν να ελέγξουν τις γυναίκες, και β) την ανεξάρτητη γυναικεία συμμορία, η οποία έχει τους δικούς της κανόνες. 

Και στην περίπτωση των γυναικείων συμμοριών επαναλαμβάνεται το πρότυπο του χαμηλού οικονομικού επιπέδου, της απουσίας των γονέων και ότι το κέρδος της συμμετοχής σε συμμορία είναι η ύπαρξη δεσμού.

  Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι γυναίκες και των δύο τύπων συμμοριών είναι αποδέκτες βίας από τους συντρόφους τους, οι οποίοι πολύ συχνά ήταν και αυτοί μέλη συμμοριών.

Είναι αρκετά διαδεδομένη η άποψη ότι η δράση των συμμοριών εντοπίζεται στο εμπόριο και στη διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών και στη διάπραξη εξαιρετικά σοβαρών, βίαιων εγκλημάτων.  Αυτή, όμως, είναι μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας, διότι μόνο ένα μικρό μέρος (6%) αυτών των ομάδων εμπλέκεται στα παραπάνω αδικήματα (Snyder and Sickmund, 1995).  Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συμμορίες σχηματίζονται για προστασία απέναντι σε αυτές τις λίγες, βίαιες συμμορίες που προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε μια περιοχή.

Μια άλλη διάσταση της δράσης των συμμοριών είναι αυτή που εμφανίζεται όχι στους δρόμους, αλλά στο σχολείο, το λεγόμενο «bullying»(νταηλίκι), δηλαδή η κακοποίηση των νεαρών μαθητών από συμμαθητές τους.  Το 1/3 των μαθητών (αγοριών και κοριτσιών) έχει πέσει θύμα βίας μέσα στα σχολεία.  Τα θύματα δεν έχουν σε ποιον να μιλήσουν και έχουν την πεποίθηση ότι ούτε οι γονείς, ούτε οι δάσκαλοι θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν.

Η εμφάνιση και η δράση συμμοριών είναι ένα φαινόμενο με πολλαπλές προεκτάσεις που απαιτεί ταυτόχρονη δράση σε διαφορετικά επίπεδα, τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά.  Μια πρώτη μορφή παρέμβασης είναι η ενίσχυση του ρόλου της οικογένειας και του σχολείου.   Η διαμόρφωση της προσωπικότητας, η υιοθέτηση των κοινωνικών κανόνων και των δευτερογενών συναισθημάτων (π.χ. ενοχή, τύψεις, περηφάνια, φθόνο) και οι διαδικασίες κοινωνικοποίησης ξεκινούν μέσα από τον οικογενειακό περιβάλλον και επεκτείνονται με το πέρασμα της ηλικίας στο σχολικό περιβάλλον.   Εκστρατείες ενημέρωσης για τις συνέπειες της βίας (ευαισθητοποίηση γονέων και δασκάλων), μπορεί να συμβάλλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Μια άλλη μορφή παρέμβασης αφορά τη δράση στο κοινωνικό επίπεδο.  Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νεανικές συμμορίες «γεννιούνται και απαλλάσσονται» σε περιβάλλοντα κοινωνικά αποδομημένα, η κοινωνική οργάνωση αυτών των περιοχών μέσα από την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των παραβατικών πράξεων, της σοβαρότητας των παραβατικών πράξεων και του φόβου του εγκλήματος (fear of crime).  Η δημιουργία δικτύου στήριξης των θυμάτων, η ευαισθητοποίηση της πολιτείας και των αστυνομικών είναι επίσης, προληπτικά μέτρα που μπορεί να ληφθούν.

 Βεβαίως, απαιτούνται και μέτρα καταστολής της παραβατικής συμπεριφοράς, μέσω της θέσπισης των κατάλληλων νομοθεσιών.  Σύμφωνα με την ελληνική πραγματικότητα, οι νεαροί παραβάτες δεν αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά που αντιμετωπίζονται οι ενήλικες παραβάτες, υπάρχει το «ποινικό δίκαιο ανηλίκων». 

 Ο απώτερος στόχος αυτού του δικαίου είναι να αναδιαμορφώσει συμπεριφορές και να αποτρέψει την επανάληψη παραβατικών πράξεων.  Μια συμπληρωματική δράση σε αυτό το επίπεδο είναι η υιοθέτηση κοινοτικών ποινών, όπως η έκτιση εργασίας σε ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα αντί του εγκλεισμού σε σωφρονιστικά ιδρύματα και είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιδεολογία του ποινικού δικαίου ανηλίκων.  Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτελέσματα από την εφαρμογή τους είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά (Σπινέλλη, 1992; Κουράκης, 2004).


http://e-psychology.gr

Δείτε το κορίτσι με τον πιο μακρύ λαιμό στον κόσμο! (φώτος)




Μια κοπέλα από την Ρωσία εντυπωσιάζει τους πάντες με την ψηλόλιγνη σιλουέτα και το μήκος του λαιμού της!


Δείτε την στις φωτογραφίες που ακολουθούν!






Πηγή: otherside.gr

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να μην πει στους γονείς του ότι...



Δεν είμαστε καλά... Διαβάστε τι έκανε!

Ένας φοιτητής Κολεγίου από την Ατλάντα των ΗΠΑ κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε την ίδια του την απαγωγή, προκειμένου να αποφύγει να πει στους γονείς του ότι κόπηκε σ' ένα μάθημα και να μη χρειαστεί να τους αντιμετωπίσει.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος Αφτάμπ Ασλάμ αγόρασε ένα κινητό τηλέφωνο και προσποιούμενος τον απαγωγέα, έστειλε μήνυμα στους γονείς του, ενημερώνοντάς τους για την υποτιθέμενη απαγωγή του γιου τους.

Στη συνέχεια, ο κουτοπόνηρος φοιτητής βρήκε καταφύγιο για περίπου μία εβδομάδα σε μια υπανάπτυκτη περιοχή γειτονικής κομητείας, ωστόσο αναγκάστηκε σύντομα να επιστρέψει σπίτι του, καθώς ο καιρός άρχισε να γίνεται κρύος και βροχερός.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος ο 19χρονος αργότερα, μπήκε στη διαδικασία να σκηνοθετήσει την απαγωγή του επειδή δεν ήθελε να πει στους γονείς του ότι οι καθηγητές του στο Κολέγιο Γκουίνετ τον έκοψαν στο μάθημα αγγλικών.

Ο Ασλάμ κατηγορείται τώρα για ψευδείς δηλώσεις, αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων και τρομοκρατικές απειλές και κρατείται χωρίς εγγύηση.

Γιατρέ μου, το παιδί μου κατάπιε ένα ευρώ. Λέτε να πεθάνει;

































Xbox One: Η Microsoft αποκάλυψε τη κονσόλα του μέλλοντος!


Πριν από λίγες μέρες η Sony είχε κάνει την αρχή, κυκλοφορώντας ένα βίντεο, όπου μας έδινε μια πρώτη γεύση από το PlayStation 4 και φυσικά τρέλανε τους gamers. Τώρα όμως ήρθε η σειρά της  Microsoft να περάσει στην αντεπίθεση και μια παρουσίαση από τα γραφεία της στο Σιάτλ αποκάλυψε το μέλλον στις παιχνιδομηχανές: το Xbox One
Το νέο Xbox αλληλεπιδρά με την τηλεόραση του χρήστη, απαντά στις φωνητικές εντολές του, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει και βιντεοκλήσεις Skype. Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν τα 8gb μνήμης, η δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων blu-ray, ο σκληρός δίσκος 500GB και η ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης 1080p.
Ο πόλεμος στον κόσμο των games μόλις ξεκίνησε. 


http://www.koolnews.gr/

Δημοσιογράφος του Guardian "ξεφτυλίζει" τον Πάγκαλο: Ο χοντρομπ**ταρδος που γαβγίζει στο μαντρί των Ευρωπαίων


Δε δείχνει και μεγάλη συμπάθεια για τον πρώην υπουργό, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο δημοσιογράφος Γκρεγκ Πάλαστ, σε άρθρο του, που φέρει τον τίτλο “Έτσι εκνεύρισα τον Πάγκαλο”.

Ο δημοσιογράφος, όπως μεταδίδει και το "Vice.com", χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τον πρώην υπουργό, αναφέροντας: “Δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον Χοντρομπάσταρδο ανάμεσα σε ένα πλήθος από πανέμορφες Ρωσίδες, βιομήχανους και μιντιάρχες στο Eurasia Media Forum στο Καζακστάν (κάτι σαν καρναβάλι για τους ανατολίτες ολιγάρχες)”.

Δείτε όλα όσα γράφει ο Πάλαστ:

«Αν μη τι άλλο θέλαμε και οι δυο απεγνωσμένα καφέ και ήμασταν στην ίδια ουρά. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγω να αναφέρομαι στο βάρος ενός ανθρώπου ή στην ηλικία του δεδομένων και των δικών μου μειονεκτημάτων. Αλλά ο συγκεκριμένος Χοντρομπάσταρδος το αποζητά. Είχα προσπαθήσει να βγάλω την εικόνα της κοιλιάς του από το μυαλό μου αλλά ένα απόκομμα των New York Times βάραινε την τσέπη μου, καθώς αναφερόταν στα υποσιτισμένα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Ο Χοντρομπάσταρδος, ή αλλιώς Θεόδωρος Πάγκαλος, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρεί ότι τα μικρά ελληνόπουλα πρέπει να σταματήσουν να πεινάνε. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία κάτω ούτε εκείνος σφαδάζει από τον πόνο της πείνας. Ίσως να δείχνει ότι θα διπλώσει από τον πόνο από την δουλειά ή καλύτερα ότι δεν μπορεί να διπλώσει καθόλου.

Ο Πάγκαλος κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι ευθύνονται για την πείνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Αλλά δεν είναι δικό του το λάθος και παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που αντιμετώπισε τον πυρήνα της κρίσης γιατί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οτιδήποτε;

Ο Υπουργός Πάγκαλος είναι πολύ αγαπητός ανάμεσα στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, στους σπεκουλαδόρους, στην Άγκελα Μέρκελ γιατί στην ουσία είναι ο σκύλος που γαβγίζει για το μαντρί τους: Φωνάζει ότι η χώρα του κατέρρευσε απότομα γιατί το λάδι έρρεε άφθονο, οι τεμπελχανάδες οι Έλληνες δεν μπορούσαν να δουλέψουν για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα και έπαιρναν σύνταξη όντας ακόμη έφηβοι ώστε να μπεκροπίνουν τοπικό ουζάκι.

Ο ίδιος επιμένει να καλεί τους Έλληνες να δεχθούν την οικονομική κατοχή, την ώρα που ένας στους τέσσερις δεν έχουν δουλειά. Για το αρχείο, οι Έλληνες δουλεύουν ετησίως 619 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς και πολλές περισσότερες από τους Βρετανούς ή τους Αμερικάνους.

Καθώς ήμασταν στην ουρά για τον καφέ λοιπόν, ο Χοντρομπάσταρδος μου λέει ότι όποιος αντιδρά στην λιτότητα είναι «φασίστας ή κομμουνιστής ή συνομωσιολόγος». Δεν μου εξήγησε βέβαια σε ποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντάσσεται ένας 11χρονος που λιποθυμά από την πείνα.

Για τον Πάγκαλο, την Μέρκελ, τα ανθρωποφάγα μίντια και τους σπεκουλαδόρους η Ελλάδα πήγε κατά διαόλου γιατί οι Έλληνες δεν μπορούσαν να καθίσουν σε μια καρέκλα και ήθελαν διακοπές. Αλλά υπάρχει και μια άλλη εξήγηση: η Ελλάδα είναι ένας τεράστιος τόπος εγκλήματος με τους εργαζόμενους να μην είναι οι θύτες αλλά τα θύματα – απατημένοι με τις κρατικές βιομηχανίες τους λεηλατημένες και τις καταθέσεις τους αποστειρωμένες από τα οικονομικά παιχνίδια.

Αλλά όταν πέρασαν από την δραχμή – που τόσο αγαπούσαν οι τουρίστες – στο ευρώ πείραξαν τα νούμερα του ελλείμματος. Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από νόμισμα. Είναι ένα πλέγμα νόμων και κανονισμών που απαγορεύει να υπάρχει χώρα με έλλειμμα πάνω από 3%.

Αυτό όμως είναι αδύνατο να γίνει σε μια περίοδο ύφεσης καθώς απαιτεί περικοπές δαπανών όταν αυτές είναι πιο απαραίτητες από ποτέ. Φοβούμενη λοιπόν η Ελλάδα ότι θα μείνει έξω από τον χορό του ευρώ στράφηκε στην Goldman Sachs. Εκείνη μαγείρεψε τα νούμερα για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν όμως το κόλπο αποκαλύφθηκε το 2009 οι Έλληνες κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα στους ομολογιούχους. Το ποσό ανερχόταν σε 14.000 δολάρια ανά οικογένεια.

Όταν ήμουν ερευνητής του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης – την περίοδο που υπήρχε ακόμη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ – θα είχαμε ονομάσει «απάτη των αγορών» το κόλπο με τα παράγωγα, θα είχαμε συλλάβει τους υπαίτιους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τους είχαμε αναγκάσει να επιστρέψουν την «μίζα».

Πρέπει λοιπόν να πληρώσει η Goldman Sachs; Όχι κατά τον Πάγκαλο που θεωρεί ότι το θύμα είναι εξίσου υπεύθυνο με τον θύτη κάτι που αποδεικνύεται από το «μαζί τα φάγαμε». Αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν ότι μόνο ο Πάγκαλος, και όχι ο 11χρονος μαθητής του άρθρου των NYT, τα έφαγε όλα.

Θα πήγαινα για μεσημεριανό μαζί με τον Πάγκαλο για να καταλάβω ακριβώς τις απόψεις του αλλά έφυγε με έναν ρόγχο παχύδερμου όταν τον ρώτησα για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας που κατέληξε στην φυλακή επειδή υπέκρυψε παιχνίδια με την οικονομία της χώρας. Ίσως δεν ήθελε να φάμε παρέα γιατί τον ρώτησα εάν πιστεύει ότι πρέπει και αυτός να πάει στην φυλακή.


Ο Κολόμβος είναι Μπαρτσελόνα! – Δείτε τις νέες εμφανίσεις των Καταλανών



Παράδοση και μοντέρνες γραμμές! Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τις φανέλες με τις οποίες θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν.
Οι γραμμές συνδυάζουν τις προσταγές τις μόδας αλλά και τις ανάγκες των αθλητών, με τη Nike να έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμφάνιση για τους «Μπλαουγκράνα». Φυσικά, οι μπλε και κόκκινες ρίγες δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Αντίστοιχα, η δεύτερη εμφάνιση αποτελείται από ρίγες χρώματος κίτρινου και κόκκινου, κάτι που θυμίζει την Καταλανική σημαία και την προέλευση της ομάδας.
Μάλιστα, το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου διάλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να παρουσιάσει τη νέα καμπάνια, χρησιμοποιώντας ένα από τα πλέον γνωστά σημεία και μνημεία της Βαρκελώνης.Έτσι, το άγαλμα του Κολόμβου, που κοσμεί το λιμάνι της πόλης και που στέκεται σε ύψος 76 μέτρων, ντύθηκε στα χρώματα της Μπαρτσελόνα!

http://www.koolnews.gr/

Μπορεί να αιωρείται μια εκκλησία;;; Κι όμως στη Γιούτα όλα γίνονται!!! (PHOTOS)


Το Provo Tabernacle, η εκκλησία σύμβολο της Γιούτα αποτελεί έναν ιστορικό θησαυρό, πλέον αιωρείται 12 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε μία πρωτότυπη διαδικασία αναπαλαίωσης και αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά του 2010 που κατέστρεψε το κτίριο.
Η εκκλησία κατασκευάστηκε αρχικά μεταξύ του 1883 και 1898 και έκτοτε χρησιμοποιούνταν ως τόπος συγκέντρωσης για τις συναντήσεις της κοινότητας και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Ωστόσο πριν από 3 χρόνια, μία πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το επιβλητικό κτίριο και πλέον, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αποκατάσταση του κτιρίου και να το μετατρέψουν σε χώρο συγκέντρωσης για τους Μορμόνους.
Η διαδικασία αποκατάστασης της εκκλησίας, όμως, είναι διαφορετική απ' ότι συνήθως, αφού το διάσημο κτίριο στέκεται σε μία σκαλωσιά ύψους 12 μέτρων. Οι μηχανικοί έσκαψαν γύρω από τους τείχους του κτιρίου και σταθεροποιήθηκε με τη χρήση μπετον και χάλυβα, ενώ στη συνέχεια ανυψώθηκε με τη σκαλωσιά προκειμένου να χωρέσει το εργοτάξιο κάτω απο το κτίριο για να αποκαταστήσει τις εσωτερικές ζημιές.






www.iefimerida.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger