Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ευγενια Γκιζελη μας αρεσει … απο πισω !!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012


Καλά κατάλαβες, η κάποτε καυτή ναυαγoσώστρια, που μάζευε τους παίκτες σαν βρεγμένες γάτες από το «Μια Τρύπα Στο Νερό», πλέον είναι εκτός νερού, μακριά από τις παραλίες και επάνω στις πασαρέλες.

Αυτό μόνο καλό μου κάνει εμένα, αφού αντί να περιμένω να φύγει ο βαρύς χειμώνας, που σκάει σιγά σιγά, μπορώ να τη χαζεύω με καυτά εσώρουχα να περιφέρεται στις πασαρέλες και τα κλαμπ. Κάπου εκεί μπορεί ο φακός να

απαθανατίσει τέτοια ωραία πράγματα.


αλλά και από μπροστά

Ζήτω η Ελευθερία!



Με αφορμή την πρώτη πρόβα της Ελευθερίας Ελευθερίου στο Αζερμπαϊτζάν, γράφουμε κάποιους λόγους που τελικά η μικροσκοπική τραγουδίστρια από την Κύπρο αξίζει περισσότερη προσοχή.
Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο – Αντωνάτο.
Η φετινή αποστολή της Eurovision έφαγε κράξιμο από την πρώτη στιγμή – ίσως και δικαίως, καθ’ ότι εδώ καράβια χάνονται και οι βαρκούλες αρμενίζουνε. Τι κι αν ο τελικός έγινε σε ένα mall (ούτε καν το μεγαλύτερο της Αθήνας), τι κι αν θύμιζε καλοκαιρινή εκπομπή πρωινάδικου που έχει πάει σε νησί για να κλείσει τη σεζόν, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που όλοι καταλαβαίναμε: η επιλογή ενός υποψηφίου που θα εκπροσωπήσει τη ρημαδοχώρα αυτή.
Και να που βγήκε η Ελευθερία! Η ίδια, όσο κι αν δεν εντυπωσίασε η παραγωγή, η παρουσίαση, ο τελικός, το φεγγάρι που ίσως ήταν στραβό κλπ κλπ, παραμένει μια πολύ hot κοπέλα – εγώ αυτό δεν το προσπερνάω.
Και τώρα ήρθε η ώρα της πρώτης πρόβας. Κοίτα να δεις που η Ελευθερία, έχει “κάτι”. Έχει αυτό το στοιχείο που είχε και η Παπαρίζου όταν πήγε: μια πολύ όμορφη και sexy γκόμενα με ένα ανεβαστικό, χαβαλεδιάρικο τραγούδι που κάνει τους πάντες να χοροπηδάνε. Και με πολύ ελληνικό στοιχείο! Τι άλλο να κάνει το κορίτσι και ο Ρήγος;
Μπορεί πολλοί να ισχυριστούν πως η Ήβη Αδάμου έχει καλύτερο τραγούδι εκπροσωπώντας την Κύπρο – σεβαστό αλλά δεν είναι λίγο άδικο να σαμποτάρουμε έμμεσα την ελληνική αποστολή για να στηρίξουμε την Κύπρο, που ούτως ή άλλως τη στηρίζουμε;
Μέχρι τότε, ετοιμάσου να κάνεις προσευχές να περάσουμε στον τελικό, γιατί αν συμβεί το αντίθετο δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι έχει να ακουστεί από τα αγγελικά πλασμένα ελληνικά media. Τσέκαρε λίγο το βίντεο από την πρόβα της και σκέψου αν δεν σου θυμίζει λίγο Παπαρίζου στις δόξες της Eurovision.

Όταν μαγειρεύει, φορά μόνο τα εσώρουχά της!



Έφτιαξε τούρτα με τη μητέρα της και φορούσε μόνο... τα απολύτως απαραίτητα!



Ο λόγος για την... Courtney Stodden, που χθες που ήταν η γιορτή της μητέρας έφτιαξε τούρτα με τη μαμά της, την Krista Keller!

Μαμά και κόρη έφτιαξαν μία καταπληκτική τούρτα!

Αλλά η Courtney Stodden δεν θα μπορούσε να είναι μία κλασσική μαγείρισσα γι' αυτό και μαγείρεψε μόνο με τα εσώρουχά της!

Απολαύστε την!






Ο Ερμής στον Ταύρο μέχρι 24 Μαΐου. Πώς επηρεάζει τα ζώδια;



Ο Ερμής στον Ταύρο από 9-24 Μαΐου, πώς επηρεάζει τα ζώδια; Στην αστρολογία, ο Ερμής είναι ο πλανήτης που συμβολίζει τις επικοινωνίες μας, τον γραπτό και προφορικό λόγο, τις μεταφορές, τις συμφωνίες που πραγματοποιούμε, το εμπόριο, τις σκέψεις και την πνευματικότητα. Από τις 9 - 24 Μαϊου, ο Ερμής θα βρίσκεται στο σταθερό και γήινο ζώδιο του Ταύρου, χαρίζοντας εύνοια στους παραπάνω τομείς στους Ταύρους, τους Παρθένους και τους Αιγόκερους. 
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με τον Ερμή στον Ταύρο θα νιώσουμε όλοι μας την ανάγκη να επικεντρωθούμε στις σταθερές μας αξίες και να εξετάσουμε με τρόπο λογικό και πρακτικό όλες τις προοπτικές που έχουμε μπροστά μας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να σπείρουμε τους σπόρους νέων ιδεών, πραγματοποιώντας έναν σωστό και σταθερό σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας, προκειμένου να καρποφορήσουν αργότερα οι προσπάθειές μας. 
Ωστόσο αυτό το διάστημα θα πρέπει να περιορίσουμε τον δογματισμό και την πεισματική συμπεριφορά και είναι απαραίτητο για όλους μας να φανούμε πιο διαλλακτικοί και ανοιχτόμυαλοι στην καθημερινότητά μας. 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Την Κυριακή 13 Μαΐου ο Ερμής από το ζώδιο του Ταύρου, πραγματοποιεί σύνοδο με τον Ήλιο αλλά και τον Δία που βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο. Έτσι λοιπόν οι μέρες 13 και 14 του μηνός, είναι ιδιαίτερα θετικές, τυχερές και αποδοτικές για όλους μας, ιδιαίτερα όμως για τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους)!
 
Διάβασε πώς επηρεάζει ο Ερμής από τον Ταύρο το ζώδιο αλλά και τον ωροσκόπο σου:
ΚΡΙΟΣΜε τον Ερμή από το ζώδιο του Ταύρου από τις 9-24 Μαΐου, θα θελήσεις να πάρεις αποφάσεις που σχετίζονται με τον οικονομικό σου τομέα. Έφτασε η στιγμή να σκεφτείς με σοβαρότητα, συνέπεια και ωριμότητα την εξέλιξη των οικονομικών σου υποθέσεων και να καταλήξεις με ποιον τρόπο πρέπει να κινηθείς προκειμένου να μην βρεθείς ζημιωμένος.Δείξε μεγαλύτερη δεκτικότητα στις προτάσεις και στις συμβουλές που θα ακούσεις αυτό τον καιρό από οικεία σου πρόσωπα, γιατί μέσα από τα λόγια τους μπορεί να βρεις την λύση που αναζητάς. Η περίοδος είναι ιδανική για να σταθεροποιήσεις και το κλίμα στη σχέση σου, δείχνοντας έμπρακτα τα συναισθήματά σου και φανερώνοντας επί της ουσίας τις προθέσεις σου!
 
ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιό σου και από τις 9-24 Μαϊου, θα υπάρχει διάχυτη η επιθυμία της συζήτησης, της διαπραγμάτευσης και γιατί όχι η λαχτάρα και ο προγραμματισμός μετακινήσεων που θα σε αναζωογονήσουν. Οι μέρες 13 και 14 Μαΐου, όπου ο Δίας και ο Ήλιος πραγματοποιούν σύνοδο με τον Ερμή στο ζώδιό σου, είναι ιδιαίτερα τυχερές για την επίτευξη στόχων σου. Μία νέα ευκαιρία, μία νέα πρόταση, μία συμφωνία ή η επιτυχημένη έκβαση σε ένα ζήτημα που αφορά σχέσεις και συνεργασίες, θα σου τονώσει την αυτοπεποίθηση. Προσπάθησε μονάχα αυτό το διάστημα να μην αφήσεις το πείσμα και την ανυποχώρητη στάση σου, να σταθούν εμπόδιο στην επιτυχία σου!
 
ΔΙΔΥΜΟΙ: Φίλε μας Δίδυμε, οι επικοινωνίες σου αλλά και ο τρόπος που θα κινείσαι και θα εκφράζεσαι από τις 9-24 Μαΐου, θα χαρακτηρίζονται από εγκράτεια , μυστικότητα αλλά και περιορισμό. Τις ημέρες που ακολουθούν δεν θα θες να σκορπάς άσκοπα τα λόγια σου, αντιθέτως θα έχεις την ανάγκη για σκέψη και περισυλλογή. Η προτίμησή σου θα είναι να αφιερώσεις εποικοδομητικό χρόνο στον εαυτό σου, για να αφιερωθείς σε δραστηριότητες που σε γεμίζουν αλλά για να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον σου. Η περίοδος είναι ευνοϊκή για έρευνα και αναζήτηση σε όποιον τομέα εσύ επιλέξεις!
 
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Από τις 9-24 Μαϊου θα θελήσεις να αποκαταστήσεις το κλίμα στις σχέσεις σου (φιλικές / αισθηματικές), μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο. Αυτή την περίοδο θα έχεις προτάσεις και προσκλήσεις από φίλους, που θα θέλουν να σε «ξεκουνήσουν» από τον αναπαυτικό σου καναπέ, προκειμένου να τους συναντήσεις και να περάσετε μαζί όμορφες στιγμές. Οι μέρες είναι ιδανικές για να δημιουργηθεί μία νέα φιλία, ή για να αποκαταστήσεις μία ήδη υπάρχουσα. Παράλληλα τώρα θα σου δοθεί και η ευκαιρία να ακούσεις τις επιθυμίες και τις απόψεις του συντρόφου σου και να προσπαθήσεις και εσύ από την πλευρά σου να αποκαταστήσεις τυχόν λάθη σου!
 
ΛΕΩΝ: Φίλε μου Λέοντα, μέσα στην κρίσιμη και δύσκολη εποχή που διανύουμε, εσένα αυτό τον καιρό σου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσεις πιο σταθερές συνθήκες στον τομέα της καριέρας σου. Από τις 9-24 Μαΐου, που ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, θα υπάρξουν προτάσεις, συζητήσεις και συμφωνίες στα επαγγελματικά σου, που θα σε βοηθήσουν σημαντικά στην πρόοδο και στην εξέλιξή σου. Συναντήσεις, επικοινωνίες και επαγγελματικά σχέδια ή και κάποια μετακίνηση, θα σου δώσουν την δυνατότητα να διαπραγματευτείς και να πετύχεις σε μελλοντική βάση κάποιους στόχους στην καριέρα σου, οι οποίοι θα σου προσφέρουν την σταθερότητα που προσδοκάς!
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αγαπημένε μου Παρθένε, ο Ερμής από τις 9 του μήνα κινείται στο φιλικό για σένα ζώδιο του Ταύρου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 24 Μαΐου.   Αυτό το διάστημα θα έχεις την ανάγκη να φιλοσοφήσεις, να σκεφτείς και να θέσεις τα μελλοντικά σου πλάνα. Είναι μία καλή περίοδος για να εφαρμόσεις τις ιδέες σου και για να θέσεις νέους στόχους. Αυτό τον καιρό ευνοείσαι για να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή για να ξεκινήσεις κάποια επιμορφωτικά σεμινάρια τα οποία θα σε βοηθήσουν στην εξέλιξή σου.
ΖΥΓΟΣ: Ο Ερμής από το ζώδιο του Ταύρου θα σε βοηθήσει από τις 9-24 Μαϊου να πραγματοποιήσεις διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και συμφωνίες με θέματα που αφορούν τράπεζες, δικαστικά, δημόσιο, κληρονομικά ζητήματα ή οικονομικές υποθέσεις που αφορούν τον σύντροφό / σύζυγό σου! Σε κάθε περίπτωση οι μέρες που ακολουθούν είναι ιδανικές για να βάλεις γερές βάσεις για το μέλλον σου αλλά και για να λάβεις θετικές απαντήσεις για τα οικονομικά σου. Εκτός από τα οικονομικά, ο ερωτικός σου τομέας θα διακρίνεται από φλογερό αισθησιασμό και μέσα από την καλή επικοινωνία, θα βελτιωθεί η ερωτική ζωή με το ταίρι σου!
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ακριβώς απέναντι από το ζώδιό σου (στον Ταύρο) θα βρίσκεται ο Ερμής από τις 9-24 Μαΐου και θα σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις το κλίμα στις σχέσεις και στις συνεργασίες σου. Θα διακρίνεις έντονα από την πλευρά σου, ότι αυτό τον καιρό θα λειτουργείς πιο επιφυλακτικά και συγκρατημένα και δεν θα εκθέτεις με τα λόγια σου τον εαυτό σου. Η επιθυμία σου θα είναι να μπορέσεις να δημιουργήσεις ένα πιο ήρεμο και αρμονικό κλίμα στις σχέσεις σου και θα προσπαθήσεις με υποχωρήσεις και διάλογο να βρεις μία μέση οδό. Ωστόσο τις ημέρες που ακολουθούν, θα προσπαθήσεις να αποφύγεις την λήψη σημαντικών αποφάσεων, γιατί πολύ απλά θα θέλεις τον χρόνο σου για να σκεφτείς προκειμένου να αποφύγεις τα λάθη.
 
ΤΟΞΟΤΗΣ: Μήπως τον τελευταίο καιρό έχουν μαζευτεί σαν «στοίβα» οι υποχρεώσεις και οι εκκρεμότητες τόσο στον χώρο της εργασίας σου όσο και στις δουλειές ρουτίνας της καθημερινότητας; Τότε η περίοδος από τις 9-24 του Μάη, είναι ιδανική για την διευθέτηση όλων των εργασιών που δεν είχες ολοκληρώσει και είχες αφήσει στην μέση. Συζητήσεις, επικοινωνίες ή και μετακινήσεις που αφορούν τον τομέα της δουλειάς σου και τις οποίες είχες αφήσει σε εκκρεμότητα, θα χρειαστεί αυτό τον καιρό να τα βάλεις στο πρόγραμμά σου. Προσπάθησε αυτό το διάστημα τα λόγια σου, γιατί πολλές φορές μπορεί να μιλήσεις σκληρά και απόλυτα στα άτομα που αγαπάς.
 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Φίλε μας Αιγόκερε, ο Ερμής από τις 9-24 Μαΐου, θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, δηλαδή στον 5ο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, στον τομέα του έρωτα, των παιδιών και της εκφραστικότητας. Η δημιουργικότητά σου θα βρίσκεται στα καλύτερά της, με λίγα αλλά σταράτα λόγια θα γοητεύεις τους πάντες γύρω σου, ενώ θα σου βγαίνει έντονη η επιθυμία για διασκέδαση και καλοπέραση! Στον τομέα του έρωτα, τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι μπορείς να κουβεντιάσεις και να βρεις λύσεις με το ταίρι σου, προκειμένου να πετύχετε ένα πιο ήρεμο και αρμονικό κλίμα ανάμεσά σας. Ένα ανανεωτικό ερωτικό ταξιδάκι είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτή την περίοδο.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αγαπητέ μας Υδροχόε, από τις 9-24 Μαϊου, θα αφιερωθείς σε ζητήματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένειά σου. Οι μέρες είναι ιδανικές για να αποκαταστήσεις τις σχέσεις σου με τα συγγενικά σου πρόσωπα ή για να βρεθείς με πρόσωπα της οικογένειάς σου που έχει υπάρξει μεταξύ σας απομάκρυνση (συναισθηματική ή χιλιομετρική). Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος αυτή είναι ιδανική για την διευθέτηση και την σταθεροποίηση ζητημάτων που αφορούν το σπίτι και την οικογένειά σου. Επιπλέον, θα κατορθώσεις αυτό το διάστημα να εστιάσεις το ενδιαφέρον σου με τρόπο πιο επίμονο και σοβαρό στα επαγγελματικά σου!
 
ΙΧΘΥΕΣ: Για σένα Ψαράκι, οι μέρες από 9-24 Μαΐου είναι άκρως ευνοϊκές για την επιτυχημένη εξέλιξη όλων των επικοινωνιών σου. Τώρα πλέον  μπορείς να εκφράσεις με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση τις σκέψεις σου, ενώ με επιμονή μπορείς να κατακτήσεις κάποιους σημαντικούς σου στόχους. Ταξίδια, συναντήσεις και συζητήσεις με αδέρφια / ξαδέρφια, νέες συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίων, είναι ιδιαίτερα θετικές δραστηριότητες αυτό το διάστημα για το ζώδιό σου! 
 
Πηγή: Myastro.gr

Η Ευρώπη από τον 4ο έως τον 7ο αιώνα μ.Χ - Mέρος 3o



Διαδικασία μετάβασης από την Ευρώπη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη των βαρβαρικών βασιλείων
Μέχρι τα τέλη του 4ου αιώνα οι μετακινήσεις των Γερμανικών φύλλων ήταν περιορισμένες χωρίς καθολικό χαρακτήρα. Με την εμφάνιση των Ούννων στην Ευρώπη αυτό άλλαξε. Οι Ούννοι εγκαταλείπουν τον χώρο διαμονής τους στην Ασία, μετακινούνται προς την Ευρώπη, καταστρέφουν το Γοτθικό Βασίλειο το 375 και εγκαθίστανται στην ουγγρική πεδιάδα. Από εκεί εξαπολύουν επιδρομές με πρωτόγνωρη αγριότητα και αναγκάζουν λαούς ολόκληρους να περάσουν τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αναζητώντας ασφαλέστερους τόπους για εγκατάσταση. Ο κοινός κίνδυνος πυκνώνει τις επαφές αρκετών Γερμανικών λαών με τους Ρωμαίους. Με τον θάνατο του Αττίλα το 453, η αυτοκρατορία τους έσβησε και μέσα σε λίγες δεκαετίες εξαφανίστηκαν, πρόλαβαν όμως να μαρκάρουν ανεξίτηλα την κατοπινή εξέλιξη της Ευρώπης.[1]
Με την εμφάνιση των Ούννων, οι πρώτοι που τρέπονται σε φυγή είναι οι Βησιγότθοι. Με την άδεια των Ρωμαίων εγκαθίστανται στη Θράκη. Εκεί δημιουργούν πολλά προβλήματα στις αρχές, πριν κινηθούν δυτικά και καταλάβουν την Ιλλυρία, όπου ο βασιλιάς τους Αλάριχος συγκροτεί στρατό και επιδίδεται σε επιδρομές . Το 410 καταλαμβάνουν και λεηλατούν τη Ρώμη. Μετά τον θάνατο του Αλάριχου, εγκαταλείπουν την Ιταλία, διασχίζουν την Γαλατία και φτάνουν στην Τουλούζη, όπου και εγκαθίστανται. Η Τουλούζη γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα γερμανικού βασιλείου σε Ρωμαϊκό έδαφος.[2] Με την ήττα τους το 507 από τους Φράγκους, αναδιπλώνονται στην Ισπανία όπου αναπτύσσουν λαμπρό πολιτισμό, βρίσκονται όμως αντιμέτωποι με πολλά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα τα οποία θα τους καταστήσουν ανίκανους να αντισταθούν στην Μουσουλμανική εισβολή του 7ου αιώνα.
Το 406 υπό την πίεση των Ούννων, Αλανοί, Σουηβοί, Αλαμανοί, Βάνδαλοι και Βουργουνδοί εισβάλουν σε Ρωμαϊκό έδαφος και  προκαλούν την οριστική ρήξη της μεθορίου του Ρήνου. Η παρουσία των λαών αυτών υπήρξε εφήμερη. Εξαίρεση αποτελούν οι Βουργουνδοί, παρόλο που και αυτοί τελικά υπέκυψαν στους Φράγκους.[3]
Οι Οστρογότθοι με τον θάνατο του Αττίλα, αποκτούν την ανεξαρτησία τους και γίνονται φοιδεράτοι των Ρωμαίων.[4] Ο βασιλιάς τους Θεοδώριχος, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τον Ανατολικό αυτοκράτορα Ζήνωνα,  εισβάλει στην Ιταλία, συντρίβει τις δυνάμεις του σφετεριστή του Δυτικού θρόνου Οδόακρου, τον δολοφονεί και το 493 γίνεται κύριος της Ιταλίας. Με έδρα την Ραβέννα, αποκαθιστά την αυτοκρατορική εξουσία, ασκώντας πολιτική τυπικής υποταγής στον Ανατολικό αυτοκράτορα. Ο Θεοδώριχος επιβάλλεται στους άλλους Γερμανούς βασιλιάδες της Δύσης. Ο θανάτους του όμως προκάλεσε αναταραχές και έδωσε την αφορμή στον αυτοκράτορα Ιουστινιανό να εμπλακεί στις υποθέσεις της Ιταλικής χερσονήσου.[5]
Οι Φράγκοι γνωστοί στους Ρωμαίους από τον 3ο αιώνα λόγω των καταστρεπτικών εκστρατειών τους στη Γαλατία, αναγνωρίζονται ως ομόσπονδοι το 410 από τον αυτοκράτορα Ονώριο, αλλά ως το 480 περίπου βρίσκονται σε επιτήρηση και η προώθηση τους ανακόπτεται, αρχικά από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια από τους Νορμανδούς.[6] Ο Βασιλιάς Κλόβης αφού πρώτα επιβάλει την κυριαρχία του στα επιμέρους Φραγκικά φύλλα, διεξάγει εκστρατείες και με συνεχόμενες νίκες    δημιουργεί ένα μεγάλο βασίλειο το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Γαλατίας και εδάφη που βρίσκονται δυτικά και ανατολικά του Ρήνου.[7] Με μια κίνηση κεφαλαιώδους σημασίας, ο Κλόβης ασπάζεται τον  παπικό χριστιανισμό, καθώς αντιλαμβάνεται τη σημασία μιας τέτοιας κίνησης, στον ανταγωνισμό για την κυριαρχία με τους άλλους Γερμανούς βασιλιάδες που είναι αρειανοί.[8] Με  τον θάνατο του Κλόβη το βασίλειο του διασπάτε σε μικρότερα βασίλεια, που επί δύο περίπου αιώνες συγκλονίζονται από αδελφοκτόνους πολέμους. Κατά την περίοδο αυτή, έχουμε αύξηση της ισχύος της Φραγκικής αριστοκρατίας, που συνοδεύεται από  αύξηση της δύναμης των μαγιορδόμων, αρχόντων που ως επικεφαλής της διοίκησης ασκούν την πραγματική εξουσία.[9]   
Οι Λομβαρδοί ήτανε η τελευταία Γερμανική φυλή που εισήλθε σε εδάφη της πρώην Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Εγκαταστάθηκαν στην Πανονία κατά την διάρκεια του 6ου αιώνα. Το 568, κάτω από την πίεση των Αβάρων εισέβαλαν στην κατεχόμενη από τους Βυζαντινούς Ιταλία και μέχρι το 600 είχανε κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της. Οι κατακτητές ήτανε ολιγάριθμοι και γρήγορα εκρωμαίστικαν. Με την βοήθεια απογόνων της ρωμαϊκής αριστοκρατίας, δημιούργησαν νέους θεσμούς στο δίκαιο, στην διοίκηση και στην στρατιωτική οργάνωση και συγχρόνως αποκατέστησαν εν μέρει μια στοιχειώδη γραφειοκρατική οργάνωση.[10] 



Το πρώτο μέρος εδώ:  http://kanapedatos.blogspot.com/2012/05/4-7-m-1o.html
Το δεύτερο μέρος εδώ: http://kanapedatos.blogspot.com/2012/05/4-7-m-2o.html
Το τέταρτο μέρος εδώ:http://kanapedatos.blogspot.com/2012/05/4-7-m-4o.html


[1] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 27
[2]Serge Berstein-Pierre Mizla, Ιστορία της Ευρώπης, τ. Ά, Αλεξάνδρεια, Αθήνα, 1997, σελ. 35
[3] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 28
[4] David Nicholas, ό.π., σελ. 51
[5] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 29
[6] Serge Berstein-Pierre Mizla, ό.π., σελ. 38
[7] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 29
[8] Serge Berstein-Pierre Mizla, ό.π., σελ. 40
[9] Serge Berstein-Pierre Mizla, ό.π., σελ. 43
[10] Κώστας Ράπτης, ό.π., σελ. 30

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί ... Ρωσία!



Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδόνιας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο. 

 Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την ... Ρωσία να επέμβει δυναμικά! 

Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις. 
 
Πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων, αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας αυτή φορά θα κάνει την απειλή πράξη και θα ανακηρύξει, περίπου, την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους! 

Μάλιστα επειδή αναγνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να μην παίρνουν ούτε δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές δηλαδή οι ηγούμενοι θα συλλαμβάνονται ως  φοροφυγάδες και θα κατάσχεται η περιουσία τους!

Θεωρούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα που επιδιώκουν την … τουριστική αξιοποίηση του Αγίου Όρους. 

Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν «Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της  Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές»! 

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι «Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη"» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β.Πούτιν, στον οποίο πρόσφατα αρνήθηκε ευσχήμως να επισκεφθεί το Άγιο Όρος την Μεγάλη Εβδομάδα»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολλά και κρίσιμα. Κάποιοι θέλουν κι άλλους μπελάδες στο κεφάλι αυτής της χώρας και αν νομίζουν ότι είναι ώρα να ανοίξουμε «ιερό πόλεμο» με τους Αγιορείτες, κακή υπηρεσία προσφέρουν στη χώρα. Και η προειδοποίηση ότι «Θα ζητηθεί η βοήθεια της Ρωσίας» θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να προσπεραστεί χωρίς να θεωρηθεί ότι είναι σοβαρή. 

Η ιδέα Δημιουργίας Ορθόδοξου Βατικανού από την μία και η έτερη ιδέα δημιουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρίκους, με το Άγιον Όρος στο επίκεντρο αυτού του σχεδίου, είναι ζωντανή. 

Και η Ορθοδοξία αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κύρια πολιτικά όπλα του Β.Πούτιν την επόμενη δεκαετία. 

Εκτός και αν αυτοί που επιμένουν στην πρακτική της φορολόγησης των Αγιορειτών, έχουν άλλα πράγματα στο νου 

Η διαφορά παράδεισου και κόλασης...


Είσαι στον Παράδεισο όταν:

1.Έχεις Αμερικάνικο μισθό
2.Έχεις Κινέζικο φαγητό
3.Έχεις Γερμανικό αυτοκίνητο
4.Έχεις Εγγλέζικο σπίτι
5.Έχεις Ελληνίδα γκόμενα

Είσαι στην κόλαση όταν:
1.Έχεις Αμερικάνικο αυτοκίνητο
2.Έχεις Κινέζικο σπίτι
3.Έχεις Γερμανικό φαγητό
4.Έχεις Εγγλέζα γκόμενα
5.Έχεις Ελληνικό μισθό

MISSION: IMPOSSIBLE - GHOST PROTOCOL



Περίληψη


Έχοντας κατηγορηθεί για μια βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στο Κρεμλίνο, ο πράκτορας της IMF Ίθαν Χαντ και η ομάδα του αποκηρρύσονται με τον Πρόεδρο να θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Μη έχοντας πηγές ή όποια άλλη υποστήριξη ο Ίθαν πρέπει αφενός να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και αφετέρου να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ο Ίθαν ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή έχοντας στο πλευρό του και κάποιους άλλους επικηρυγμένους από την IMF, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα ή προφανή.


EXTRA!

Ο Τομ Κρουζ σε εξαιρετική φόρμα, ξαναχτυπά με ένα από τα γνωστά 'one-man-show' του στο ρόλο του πράκτορα Ίθαν Χαντ για να συνεχίσει το πολύ επιτυχημένο franchise των Επικίνδυνων Αποστολών, έχοντας στο πλευρό του, μεταξύ άλλων, τους Τζέρεμι Ρένερ και Σάιμον Πεγκ. Ακόμα συναρπαστικότερη δράση, πολλές εξωτικές τοποθεσίες και μοναδικά stunts που κόβουν την ανάσα με τον βραβευμένο δύο φορές με Όσκαρ Μπραντ Μπερντ στη σκηνοθεσία και στην παραγωγή τη σύμπραξη-σίκουελ των Τομ Κρουζ και Τζέι Τζέι Έιμπραμς. 


Σκηνοθεσία: ΜΠΡΑΝΤ ΜΠΕΡΝΤ
Σενάριο: ΤΖΟΣ ΑΠΕΛΜΠΑΟΥΜ
Ηθοποιοί: ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ , ΤΟΜ ΓΟΥΙΛΚΙΝΣΟΝ , ΠΟΛΑ ΠΑΤΟΝ , ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ , ΣΑΙΜΟΝ ΠΕΓΚ , ΑΝΙΛ ΚΑΠΟΥΡ , ΤΖΟΣ ΧΟΛΟΓΟΥΕΙ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12
Official Movie Website: www.missionimpossible.com/

6.000 Έλληνες γιατροί βρήκαν δουλειά στη Γερμανία!



Η Ελλάδα «αιμοδοτεί» γενναία τα τελευταία χρόνια με ιατρικό δυναμικό τη Γερμανία, αφού η αποχώρηση επιστημόνων από τη χώρα μας εκτινάχθηκε, ως απότοκο φαινόμενο της κρίσης…

Το 2007 εργάζονταν στη Γερμανία 1.500 Έλληνες γιατροί, σήμερα υπάρχουν 6.000. Μάλιστα, γραφεία αναζήτησης που συνεργάζονται με γερμανικά θεραπευτήρια, εξασφαλίζουν για κάθε πρόσληψη προμήθεια χιλιάδων ευρώ.

Πολλοί, ωστόσο, αντιμετωπίζουν εκεί είτε συνθήκες κατώτερες των προσδοκιών, είτε ασφυκτικούς εργασιακούς όρους, αντιμετωπίζοντας το δίλημμα: Γερμανία ή επιστροφή στην πατρίδα;


Τα Ζώδια Σήμερα 14 Μαΐου 2012



Κριός
21/3-20/4

Φρόντισε σήμερα να περιορίσεις το άγχος και την ένταση που έχεις, φίλε Κριέ, λόγω της αρνητικής όψης που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον κυβερνήτη σου Άρη, για να μπορέσεις να βάλεις μερικά θέματα σε μία σειρά. Καλύτερα θα είναι να απομακρύνεις άτομα, που μπορεί να σε αποσυντονίσουν. Πριν κάνεις οτιδήποτε, φρόντισε να μιλήσεις με δικά σου άτομα και να ζητήσεις τη συμβουλή τους.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Άλλα θα σου λέει ο σύντροφός σου απόψε και εσύ άλλα θα καταλαβαίνεις, αγαπητέ Κριέ. Θα επικρατήσει μία σχετική ασυνεννοησία και δεν θα αποφύγεις τις παρεξηγήσεις. Η λύση είναι να αποφύγεις κάθε σοβαρή κουβέντα μαζί του. Αν όμως η σημερινή μέρα σε βρίσκει χωρίς κάτι σταθερό στα αισθηματικά σου, να θυμάσαι ότι ο έρωτας θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις, γι’ αυτό βγες έξω από το σπίτι και έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι κριός, θα έχεις πολλές συζητήσεις και πολλές επαφές στη δουλειά σου. Κινείς τα πράγματα με πολύ καλό τρόπο και πολύ γρήγορα θα δεις τα θετικά αποτελέσματα στη ζωή σου. Πρέπει να δείξεις μεγάλη προσοχή στα οικονομικά σου, γιατί θα προκύψουν ξαφνικά έξοδα, που δεν τα είχες προβλέψει.




Ταύρος
21/4-20/5

Ασχολήσου σήμερα, φίλε Ταύρε, πιο σοβαρά με τις σχέσεις σου και εκμεταλλεύσου τις θετικές συγκυρίες και τις καλές επιρροές της όψης που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον Ερμή από το ζώδιό σου, για να αντλήσεις σημαντικά οφέλη. Το οικογενειακό σου περιβάλλον χρειάζεται σήμερα την προσοχή σου, καθώς θα υπάρξουν αρκετά παράπονα για την απουσία σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η στάση που θα έχεις σήμερα απέναντι στο σύντροφό σου θα είναι αδιάφορη και απόμακρη, άνευ λόγου και αιτίας, αγαπητέ Ταύρε. Αντί να απομακρύνεσαι, σκέψου τρόπους για να βγάλεις τη σχέση σου από τη ρουτίνα και να πλησιάσεις το σύντροφό σου. Για σένα που ο έρωτας δεν έχει φανεί ακόμα στη ζωή σου, να ξέρεις ότι η ημέρα επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις για την αισθηματική σου ζωή, με ένα νέο πρόσωπο που θα εισβάλλει σε αυτή.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, αν είσαι Ταύρος, προσπάθησε να βάλεις σωστό πρόγραμμα, για να λύσεις εκκρεμότητες που έχεις και μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή. Τα οικονομικά δεν πάνε πολύ καλά. Φρόντισε να τακτοποιήσεις τις οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν και μην κάνεις περιττά έξοδα.





Δίδυμοι
21/5-21/6

Σήμερα, η ανασφάλεια θα κυριεύσει τη ζωή σου, αγαπητέ Δίδυμε, και θα νιώσεις κάπως ανήμπορος να τα βγάλεις πέρα, με τις τόσες ευθύνες που έχεις. Μην ξεχνάς ότι έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θέλουν να σε βοηθήσουν, γι’ αυτό μην διστάσεις να τους μιλήσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στη σχέση σου, αν είσαι Δίδυμος, προσπάθησε να δώσεις περισσότερη αγάπη στο σύντροφό σου και ξέχνα προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν μέχρι τώρα και σε βασάνιζαν. Εσύ που κάνεις ακόμη παρέα με την μοναξιά, το πλανητικό σκηνικό σε ευνοεί και εκεί που δεν θα το περιμένεις, θα κάνεις μία πολύ καλή γνωριμία μέσα από το ευρύτερο φιλικό σου περιβάλλον. Μην αρνηθείς καμία πρόσκληση για το βράδυ.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Φίλε Δίδυμε, μπορεί να δεχτείς προτάσεις σε σχέση με την εργασία σου, αλλά πριν απαντήσεις, πρέπει να δεις αν είναι τώρα καιρός για να τις αναλάβεις. Οι ανώτεροι σου, ίσως σου φορτώσουν επιπλέον ευθύνες από αυτές που ήδη έχεις. Στα οικονομικά, μην συνεχίζεις να κάνεις κινήσεις που μόνο εκτός προϋπολογισμού σε βγάζουν και φρόντισε να τακτοποιήσεις όλες σου τις οφειλές.




Καρκίνος
22/6-22/7

Με την Σελήνη σήμερα να κινείται στους Ιχθείς και να σε ευνοεί, αγαπητέ Καρκίνε, μπορείς να γίνεις πιο αποφασιστικός στα θέλω σου και στις διεκδικήσεις σου, με θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε, ο Ερμής από το ζώδιο του Ταύρου έχει ήδη ομαλύνει την επικοινωνία με τους γύρω σου και είναι πια στο χέρι σου οι κινήσεις εντυπωσιασμού, που θα πάνε ένα βήμα πιο μπροστά τη ζωή σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Τα πάντα μπορούν να διορθωθούν σήμερα στη σχέση σου, φίλε Καρκίνε, αρκεί να κουβεντιάσεις, να ανοίξεις την καρδιά σου και να βάλεις και εσύ λίγο νερό στο κρασί σου, όσον αφορά στο σύντροφό σου. Η μέρα φέρνει μεγάλη ερωτική εύνοια για φλερτ και ερωτικές επικοινωνίες και στους ελεύθερους εκπρόσωπους του ζωδίου.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Καρκίνος, μπορείς στη δουλειά σου να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να συζητήσεις με τους συνεργάτες σου. Οι απόψεις και οι συμβουλές τους θα σου φανούν πολύτιμες στην αναποφασιστικότητά σου. Στον οικονομικό τομέα, πρέπει να περιορίσεις τα έξοδά σου στο ελάχιστο και απόφυγε να πάρεις μεγάλα ρίσκα.



Λέων
23/7-23/8

Αυτή είναι μία καλή περίοδος για να βάλεις σε τάξη κάποια πράγματα, αγαπητέ Λέων. Κάποια προβλήματα του παρελθόντος θα βρουν τη λύση τους και θα σε ξαλαφρώσουν. Κάτι καινούργιο φαίνεται στον ορίζοντα, γι’ αυτό μην στέκεσαι σε όσα τελείωσαν και αφοσιώσου στο νέο κύκλο, που αρχίζει στη ζωή σου. Πρέπει να αντιμετωπίσεις με αισιοδοξία αυτό το νέο κάλεσμα και να μην υποχωρήσεις, πριν εξετάσεις καλά αν πρόκειται για κάτι που αξίζει τον κόπο. Επένδυσε στην αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό σου, για να μπορέσεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, φίλε Λέων, πρέπει να δείξεις αρκετή προσοχή σήμερα σε αυτά που θες να πεις στο σύντροφό σου, γιατί η ανυπομονησία σου να τα βγάλεις από μέσα σου, θα σε κάνει να ξεστομίσεις και πράγματα που πολύ πιθανό να τον πληγώσουν. Πρόσεχε λοιπόν τώρα, για να έχεις αργότερα. Οι αδέσμευτοι Λέοντες να έχετε τις κεραίες σας τεντωμένες, γιατί οι πιθανότητες να συναντήσετε αυτό το βράδυ το άλλο σας μισό, είναι πάρα πολλές.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Λέων, τα πράγματα θα είναι πολύ καλά και θα έχεις μεγάλη άνοδο. Μπορείς να τακτοποιήσεις θέματα που μέχρι τώρα ήταν στάσιμα. Θα συνεχίσουν να είναι ένα έντονο άγχος τα οικονομικά σου, όπου συνεχώς προστίθενται έξοδα που δεν είχες υπολογίσει. Πρέπει να σταματήσεις τα νέα ανοίγματα, μέχρι τουλάχιστον να ισορροπήσεις.





Παρθένος
24/8-22/9

Η δημιουργικότητά σου θα είναι έκδηλη αυτή την ημέρα, φίλε Παρθένε. Η επιμονή και η υπομονή σου θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πολύ πιο γρήγορα στους στόχους σου. Διεκπεραίωσε υπεύθυνα τις όποιες υποχρεώσεις σου και διατήρησε τις ισορροπίες. Το βράδυ σου μπορείς να το περάσεις με φιλικά σου άτομα ή μέλη της οικογένειάς σου, που θα σε αποφορτίσουν ψυχολογικά.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Παρθένος, ο ερωτισμός και η καλή σου διάθεση θα είναι το χαρακτηριστικό της ημέρας και θα ανανεώσουν ιδιαίτερα ευχάριστα το κλίμα στη σχέση σου. Εσύ που αναζητάς ακόμη την ερωτική ευτυχία και δεν την έχεις βρει, πρέπει να τολμήσεις να εξομολογηθείς τα συναισθήματα σου στο πρόσωπο που σου αρέσει και, αν δεις ότι δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον, να προσεγγίσεις νέους ερωτικούς στόχους.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, φίλε Παρθένε, πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτό που κάνεις, γιατί κάποιες παρανοήσεις που θα γίνουν, θα σε αποσπάσουν. Μην κάνεις καμιά οικονομική συναλλαγή σήμερα, που έχει σχέση με έξοδα. Τα οικονομικά σου δεν είναι σε καλή κατάσταση και απαιτούν λεπτομερή διαχείριση.





Ζυγός
23/9-22/10

Αγαπητέ Ζυγέ, αυτή η Δευτέρα θα είναι για εσένα μέρα που θα συμβούν πολλά ευχάριστα γεγονότα και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Έχεις συσσωρευμένες πολλές υποχρεώσεις από το παρελθόν, που σε αγχώνουν. Μην ανησυχείς όμως, θα καταφέρεις να τα εξομαλύνεις όλα και μάλιστα όσο πιο ικανοποιητικά γίνεται. Αγαπημένα άτομα θα σε βοηθήσουν, σε σημείο που θα αρχίζεις να αισθάνεσαι καλύτερα.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η σχέση σου θα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και θα έχεις μεγάλη ικανοποίηση από αυτά που σου προσφέρει ο σύντροφός σου, φίλε Ζυγέ. Για να του το ανταποδώσεις, δημιούργησε μία ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι και υποδέξου τον με ανοιχτή την αγκαλιά σου και με ερωτική διάθεση. Εσύ που δεν έχεις βρει ακόμη το άλλο σου μισό, εκμεταλλεύσου την παρουσία της Αφροδίτης στους Διδύμους, σε κανονική πορεία για τελευταία ημέρα, για να συναντήσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, αν είσαι Ζυγός, ο δυναμισμός που θα έχεις θα σε κάνει να λύσεις πολλές προβληματικές καταστάσεις που σε απασχολούν. Τα επιχειρήματα που θα έχεις, για να αντιμετωπίσεις τους ανταγωνιστές σου, θα εκτιμηθούν και με το παραπάνω από τους συναδέλφους και συνεργάτες σου. Στα οικονομικά, συνεχίζεις να ξοδεύεις πολλά χρήματα. Φρόντισε να τακτοποιήσεις υποχρεώσεις που έχεις.





Σκορπιός
23/10-22/11

Ευνοϊκή θα είναι αυτή η Δευτέρα για εσένα, αγαπητέ Σκορπιέ, με τα σχέδια και τις αλλαγές που έχεις στο μυαλό σου, να επιτυγχάνονται με μεγάλη ευκολία. Για να μπορέσεις όμως να προχωρήσεις, πρέπει πρώτα να λύσεις κάποιες εκκρεμότητες που έχεις, που μπορεί να αποτελούν τροχοπέδη για την πορεία σου, και μετά να ασχοληθείς απερίσπαστος με το μέλλον σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Η γοητεία που θα έχεις σήμερα θα καταπλήξει, φίλε Σκορπιέ, και ο σύντροφός σου θα νιώσει πιο ερωτευμένος από ποτέ με την προσωπικότητά σου. Μην αφήνεις την ημέρα αναξιοποίητη και ζήτα του να σου ικανοποιήσει ότι τραβάει η ψυχή σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου να περιμένετε προσκλήσεις και προκλήσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Μην τις θυσιάσετε στον βωμό του εγωισμού σας.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, βάλε ένα σωστό και εφικτό πρόγραμμα και ασχολήσου ενεργά με τις βαρετές ευθύνες του επαγγέλματός σου. Ταυτόχρονα, θα καταφέρεις να κάνεις μία εποικοδομητική κουβέντα για την πορεία των οικονομικών σου, που παραμένουν πιο στάσιμα από ποτέ.




Τοξότης
23/11-21/12

Οι εξελίξεις γύρω σου είναι πολύ γρήγορες, αγαπητέ Τοξότη, και πρέπει να κάνεις αρκετή υπομονή, για να μπορέσεις να φέρεις κάποια θέματα εις πέρας. Απόφυγε πάση θυσία την ένταση και τον εκνευρισμό. Οι ευκαιρίες θα σου εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και μπορείς να βάλεις σε εφαρμογή τους στόχους σου, και μάλιστα με επιτυχία. Αρκεί να κάνεις θετικές σκέψεις για το μέλλον και να ξέρεις ότι θα έχεις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Ο έρωτας, αλλά και ο ρομαντισμός, θα παίξουν τον πρωτεύοντα ρόλο αυτήν την Δευτέρα στην αισθηματική σου ζωή, φίλε Τοξότη. Καλό θα είναι να ξεφύγεις λίγο από τις πολλές ευθύνες, που αφορούν στην καθημερινότητά σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό με το σύντροφό σου. Για εσένα που είσαι στο ψάξιμο, μια καινούργια γνωριμία θα φέρει σήμερα μεγάλη χαρά στη ζωή σου.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα επαγγελματικά, αν είσαι Τοξότης, μπορείς να κάνεις κοινωνικές επαφές, που θα σε βοηθήσουν να βρεις λύσεις σε πολλά προβλήματα που έχεις στη δουλειά σου. Στα οικονομικά, η μέρα θα έχει αρκετά έξοδα, γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να αποφύγεις τις περιττές σπατάλες και να φροντίσεις να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που έχεις.





Αιγόκερως
22/12-19/1

Εύνοια σε περιμένει αυτήν την Δευτέρα, αγαπητέ Αιγόκερε, στις επικοινωνιακές σου συναλλαγές και τις κοινωνικές σου συναναστροφές. Δημιούργησε τώρα τις σωστές βάσεις και μην κάνεις τίποτα ριψοκίνδυνο, που μπορεί να αποδειχτεί ότι ήταν λανθασμένο. Εκμεταλλεύσου την δυναμικότητά σου για να δρομολογήσεις τους στόχους σου, είτε αυτοί αφορούν στα επαγγελματικά είτε στα αισθηματικά σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν στη σχέση σου θα ξεπεραστούν, φίλε Αιγόκερε, αν δείξεις περισσότερη τρυφερότητα και ρομαντισμό στο σύντροφό σου και σταματήσεις να είσαι εριστικός στις μεταξύ σας κουβέντες. Εσύ που η μοναξιά σου έχει γίνει μόνιμη συντροφιά, είναι καιρός να εξωτερικευτείς λίγο και, με τις καλές επιρροές της Αφροδίτης από τους Διδύμους, θα κάνεις την καλύτερη γνωριμία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα θέματα εργασίας μην απαισιοδοξείς, αν είσαι Αιγόκερως, γιατί διανύεις μια περίοδο που οι αλλαγές θα είναι θετικές και θα φέρουν καλές εξελίξεις για εσένα. Στα οικονομικά, καλό θα είναι σήμερα να αποφύγεις να κλείσεις βιαστικές συμφωνίες. Σε έξοδα που μπορεί να προκύψουν να προσέχεις αρκετά, ώστε να μην χάσεις το λογαριασμό.





Υδροχόος
20/1-19/2

Σήμερα προσπάθησε να ισορροπήσεις πολλές καταστάσεις, που εδώ και καιρό σε προβληματίζουν αρκετά, αγαπητέ Υδροχόε. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις σου και τακτοποίησε όσα σου επιτρέπουν οι αντοχές σου. Φρόντισε επίσης να τελειώνεις με ενδεχόμενα οικογενειακά ζητήματα, που μπορεί να σε προβληματίζουν.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, μην πεις πράγματα που δεν πιστεύεις στο σύντροφό σου, φίλε Υδροχόε, και πάνω από όλα δεν θα μπορείς στο μέλλον να τα πραγματοποιήσεις, γιατί πολύ γρήγορα θα έρθεις σε σύγκρουση μαζί του και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Εσύ που δεν έχεις ακόμη ταίρι, σύντομα θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις την γνωριμία που θα σε κάνει να χαρείς και θα ανανεώσει την διάθεση σου.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Τα επαγγελματικά σου, αν είσαι Υδροχόος, θα πάνε πολύ καλά. Θα έχεις πάρα πολύ ενέργεια και θα θέλεις να τα τελειώνεις όλα εδώ και τώρα. Ίσως μάλιστα να τα καταφέρεις, αν δεχτείς την βοήθεια που οι συνεργάτες σου θα σου δώσουν απλόχερα. Στα οικονομικά, παρουσιάζονται ευκαιρίες που πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Θα σου φέρουν πολύ καλά έσοδα στο μέλλον.




Ιχθείς
20/2,20/3

Θέλεις να βάλεις σε σειρά διάφορα θέματα που σε απασχολούν, αγαπητέ Ιχθύ. Ο εκνευρισμός και η ένταση όμως θα είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της ημέρας και δεν θα σου επιτρέψουν να το κάνεις. Αντ’ αυτού, προτίμησε να εργαστείς μόνος σου και να τακτοποιήσεις μισοτελειωμένες υποθέσεις, που πρέπει όμως να διευθετηθούν για να πας ένα βήμα πιο πέρα.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, έχεις κάποια παράπονα που πρέπει να τα εκφράσεις στο σύντροφό σου γρήγορα, για να βγεις από τις ανασφάλειες και από τις αμφιβολίες που σε βασανίζουν και δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις. Εσύ που ακόμη είσαι μόνος σου, μην κάθεσαι καθόλου, γιατί με τον ερωτισμό που έχεις, σίγουρα θα προκύψει κάποια νέα γνωριμία.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, φίλε Ιχθύ, πρέπει να προσέχεις στις κινήσεις σου, γιατί από την ένταση και την ενέργεια μπορεί να πάρεις λανθασμένες αποφάσεις. Στα οικονομικά, σήμερα δεν θα τα πας άσχημα. Έρχονται και κάποια χρήματα που δεν τα περίμενες και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.

Πηγή: myastro.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger