Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Cher: Ξανθιά και σέξυ στα 67 της, παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ!

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013



Πραγματικά μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω; Κι όμως με αυτή τη φωτογράφιση η Cher τα κατάφερε! Η διάσημη τραγουδίστρια έγινε ξανθιά και παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ με μια φωτογράφιση που κόβει την ανάσα.

Πιο ανανεωμένη και εντυπωσιακή από ποτέ στα 67 χρόνια της, η Cher μοιάζει σαν να μπήκε στη μηχανή του χρόνου και εμφανίζεται ιδιαίτερα σέξυ μέσα στο μεταξωτό κομπινεζόν της. 

Ο τίτλος του νέου άλμπουμ, για την προώθηση του οποίου έγινε και η φωτογράφιση είναι “Closer To The Truth” και αναμένεται να προκαλέσει.

http://www.tlife.gr/

Πως να ρίξεις την 20άρα, την 30άρα και την 40άρα


Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες; Αυτό είναι το αιώνιο ερώτημα που μας βασανίζει και θα μας βασανίζει...

Εάν βρεθείς σε μια παρέα γυναικών και τους κάνεις την παραπάνω ερώτηση θα αρχίσει ένα βουητό από φωνές. Εμπιστοσύνη. Ανεξαρτησία. Χιούμορ. Ευγένεια. Εμφάνιση. Και πολλά πολλά ακόμα.

Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα στον άντρα εξαρτάται από την ηλικία στην οποία βρίσκεται. Έτσι θα πρέπει να εξετάσεις σε τι φάση της ζωής της είναι και αν θέλεις να την ακολουθήσεις! Αυτές οι αλλαγές όμως επεκτείνονται και στο κρεβάτι. Δες τι εννοούμε παρακάτω...

Οι λολίτες 20άρες
Με τη νεότητα έρχεται η ομορφιά, η φιλοδοξία, η ενέργεια, αλλά παράλληλα και η έλλειψη εμπειρίας και η ανασφάλεια. Είναι γεμάτη ενέργεια και δίψα για να μάθει καινούρια πράγματα. Θέλει να ανακαλύψει νέους τρόπους διασκέδασης, επαφής με τον κόσμο, να ταξιδέψει, να γνωρίσει νέα άτομα. Γι' αυτό ο παρτενέρ της 20χρονης θα πρέπει να μπορεί να της προσφέρει τις νέες εμπειρίες που θέλει να βιώσει.

Τα στατιστικά λένε:
Το 17% θα πει ναι στο σεξ στο πρώτο ραντεβού αν αισθανθεί όμορφα
Μια στις 5 έχει σεξουαλικές επαφές μόνο με ένα σύντροφο
Τι θέλουν από τους άντρες; Ευγένεια.
9 στις 10 γουστάρουν το βρώμικο σεξ.br /> Το 38% δηλώνει πως είχε 2 ή περισσότερους οργασμούς κατά την διάρκεια των τελευταίων σεξουαλικών επαφών
Το 30% θέλει ο σύντροφός τους να τους κάνει περισσότερο στοματικό σεξ

Το προφίλ της
Μια γυναίκα στα 20s έχει τρεις προτεραιότητες τον εαυτό της, την σχέση και την καριέρα της. Για να την κερδίσεις να ξέρεις ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσεις και τις φίλες της, γιατί σε αυτό το στάδιο της ζωής της παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις σχέσεις της. Να είσαι έτοιμος να την ακολουθήσεις στις εκδρομές της, στα πάρτι της σχολής ή των φίλων της και φυσικά να σημειώνεις τα ονόματα και τις ιστορίες που σου λέει για τα πιο κοντινά της άτομα. Θα δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι.

Το ερωτικό της προφίλ
οι γυναίκες στα 20 είναι οι λιγότερο τυχερές να πετύχουν οργασμό σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Ενώ αισθάνονται περισσότερο πόνο σε σχέση με τις 30άρες και τις 40άρες. Ο λόγος; Η απειρία τους και η υπερπροθυμία τους να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους. θα δοκιμάσουν κάθε στάση του Κάμα Σούτρα για να σε προκαλέσουν. Κατά την διάρκεια του σεξ φρόντισε να έχεις αναμμένα κεριά και να μην επικρατεί σκοτάδι. Μπορείς να δεις πως αντιδρά, τι είναι αυτό που της αρέσει και αυτό που την κάνει να δυσανασχετεί. Της αρέσουν οι καινούριες εμπειρίες, οπότε δοκίμασε μαζί της όσες περισσότερες στάσεις μπορείς κατά την διάρκεια του σεξ. Όσο μεγαλύτερη ποικιλία υπάρχει τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να φτάσει σε κορύφωση. Πρόσεξε ο ιδανικός χρόνος για να φτάσει σε οργασμό είναι τα 15 λεπτά , μην το κρατήσεις μια ώρα ούτε πέντε λεπτά γιατί τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Οι ανεξάρτητες 30άρες
Οι γυναίκες στα 30 τους θέλουν να είναι ευτυχισμένες. Μπορεί ήδη να έχει πολλά στο βιογραφικό της – καριέρα, φίλους, σπίτι- αλλά είναι ανεξάρτητη και έτοιμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της. Σε αυτή την ηλικία οι γυναίκες απολαμβάνουν τον εαυτό τους, είναι πιο ώριμες και πιο ισορροπημένες. Ενώ αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο στην σχέση με τον σύντροφό τους είναι η εμπιστοσύνη.

Τα στατιστικά λένε:
Το 28% δηλώνει ναι στο σεξ στο πρώτο ραντεβού αν υπάρχει χημεία
Το χιούμορ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες σε έναν άντρα
Το 48% είχε έναν οργασμό κατά την διάρκεια των τελευταίων σεξουαλικών του επαφών
2 στις 3 έχει χρησιμοποιήσει πορνό κατά την διάρκεια του σεξ
Το 60% είχαν περισσότερες από πέντε με έξι συντρόφους
το 33% θέλει να τους κάνουν περισσότερο στοματικό σεξ
Το 19% θέλει περισσότερα φιλιά
Το 14% χρησιμοποίησε δονητή για να φτάσει σε οργασμό

Το προφίλ της
σε αυτή την ηλικία οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν τον ιδανικό σύντροφο – αν δεν τον έχουν βρει ακόμα- για να γίνουν μητέρες και να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια. Αν βρίσκεσαι σε ίδια φάση σίγουρα ανήκεις στους τυχερούς γιατί θα δεις ότι οι γυναίκες όταν βάζουν στόχο είναι πιο προσγειωμένες και πιο ξεκάθαρες ως προς το τι θέλουν. Πως θα την κερδίσεις; Ένα ραντεβού με μια 30άρα είναι πιο πνευματικό παρά κοινωνικό, θα λατρέψει εάν την προσκαλέσεις σπίτι σου για να μαγειρέψετε μαζί ή να μοιραστείτε μια όμορφη βόλτα. Ρώτησέ την για πράγματα που της αρέσει να κάνει και δοκιμάστε τα μαζί. Σίγουρα θα έχετε πολλά να πείτε μετά. Προσοχή όμως! Οι γυναίκες σε αυτή την ηλικία επειδή ξέρουν τι ψάχνουν, ξέρουν και τι είναι αυτό που δεν τους κάνει. Οπότε αν δεν είσαι εσύ ο ένας και μοναδικός τότε μην στεναχωρηθείς αν σου πει αμέσως αντίο...

Το σεξουαλικό της προφίλ
Σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ οι γυναίκες κάνουν πολύ σεξ! Και θέλουν ακόμα περισσότερο... Ίσως φταίει το βιολογικό τους ρολόι που λειτουργεί υποσυνείδητα, ίσως η εμπειρία που έχουν γεμίσει τα προηγούμενα χρόνια τις έχει απενεχοποιήσει από πολλά πράγματα και τολμούν να πουν πράγματα χωρίς να διστάζουν στο σύντροφό τους. Οι γυναίκες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι ανοιχτές στο να χρησιμοποιήσουν sex toys στο κρεβάτι. Σε έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, το 14% των γυναικών έχει δηλώσει ότι έχει χρησιμοποιήσει δονητή κατά την διάρκεια του σεξ, ενώ 42% θα ήθελε να έχει χρησιμοποιήσει χειροπέδες. Οπότε μπορείς σιγά σιγά να την βάζεις στο παιχνίδι με το βρώμικο σεξ χωρίς όμως να βιάζεσαι. Ρώτα την αν της αρέσει αυτό που της κάνεις, δεν θα διστάσει να σου απαντήσει αν πρόκειται για την ευχαρίστησή της.

Οι έμπειρες 40άρες
Οι 40άρες ξέρουν τι θέλουν και δεν χρειάζεται να διστάζεις να τους το ζητήσεις. Έχουν ήδη περάσει από την φάση της οικογένειας και των παιδιών, ή είναι τόσο επιτυχημένες στην καριέρα τους που δεν αισθάνονται πίεση για να αποκατασταθούν. Οι γυναίκες στα 40 μπορεί να γίνουν πιο απαιτητικές... στο κρεβάτι τους και να ακούν κοπλιμέντα από τους γύρω τους.

Τα στατιστικά λένε:
Το 29% λέει ναι στο σεξ στο πρώτο ραντεβού αν υπάρχει χημεία
Η ευγένεια είναι αυτό που αποζητούν από τον σύντροφό τουςr
Το 86% είχε ένα ή περισσότερους οργασμούς στις πιο πρόσφατες σεξουαλικές του επαφές.
Το 68% έφτασε στην κορύφωση πριν από τον σύντροφό του
Το 28% θέλει πιο πολύ στοματικό σεξ
Το 38% έχει χρησιμοποιήσει χειροπέδες και have used a μαντήλια που καλύπτουν τα μάτια κατά την διάρκεια του σεξ
1 στις 4 δηλώνει ότι έχει πάει με περισσότερους από 20 συντρόφους

Το προφίλ της
Οι 40άρες είναι πιο απαιτητική και αποφασιστική, τις περισσότερες φορές θα σε εκπλήξει η τόλμη σε πράγματα που κι εσύ ο ίδιος δεν θα έκανες. Πως θα την κερδίσεις; Θέλει κάποιον με τον οποίο να μπορεί να απολαύσει τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως είναι ένα χαλαρωτικό ταξίδι ή ένα δείπνο. Εντυπωσίασε την με το να κλείσεις ένα διήμερο σε ένα ειδυλλιακό προορισμό.

Το σεξουαλικό της προφίλ
Οι γυναίκες στα 40 λατρεύουν το σεξ, ξαναβρίσκουν την χαμένη τους λίμπιντο και τολμούν να φτάσουν στα ύψη. Η γυναίκα σε αυτή την ηλικία δεν ανησυχεί πλέον για το αν και πότε θα κάνει παιδιά, θέλει απλά να νιώσει γυναίκα και να περάσει όμορφα. Έχει σπάσει επίσης και τα ταμπού για να δοκιμάσει καινούρια πράγματα, οπότε τόλμησε να της τα προτείνεις...



Read more: http://www.newsbomb.gr


Αυξάνοντας την απορρόφηση του σιδήρου


Ποιοι είναι οι παράγοντες που βοηθούν στη μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση του σιδήρου και τι μπορούμε να προσέξουμε στη διατροφή μας για να την επιτύχουμε;

Γράφει η Κοκκίνου Φωτεινή, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Κατά τη νηστεία, τη χορτοφαγία καθώς και σε καταστάσεις έλλειψης σιδήρου, όπως η σιδηροπενική αναιμία, η καθημερινή κάλυψη των αναγκών μας στο ιχνοστοιχείο αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η απορρόφηση του πολύτιμου αυτού μετάλλου από τον οργανισμό εξαρτάται από δύο βασικούς παράγοντες:
την ανάγκη του οργανισμού σε σίδηρο ανάλογα με το φύλο(έμμηνος ρύση, εγκυμοσύνη) και την ηλικία (ανάπτυξη). Αυτό σημαίνει πως όσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες μας σε αυτόν, τόσο αυξάνεται και η απορρόφησή του από τον οργανισμό.
από τη μορφή με την οποία βρίσκεται στο κάθε τρόφιμο. Πιο συγκεκριμένα, ο σίδηρος που βρίσκεται σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα (π.χ. κρέας, συκώτι, ψάρι, πουλερικά) απορροφάται σε ποσοστό που φτάνει και το 30% ενώ ο σίδηρος των φυτικής προέλευσης τροφίμων (π.χ. σπανάκι, φακές κλπ), απορροφάται μόλις κατά 3-5%.

Έτσι, σε μια καθημερινή διατροφή όπου η πρόσληψη του σιδήρου μπορεί να φτάσει στα 10-15 mg την ημέρα, ο οργανισμός απορροφά μόλις το 10% αυτού.

Ποια συστατικά της διατροφής μας επηρεάζουν την απορρόφηση του σιδήρου;

Όταν το θέμα έρχεται στη διατροφή, εκτός από το είδος των πηγών από τις οποίες τον προσλαμβάνουμε (φυτικές ή ζωικές), η απορρόφηση του σιδήρου εξαρτάται και από την παρουσία άλλων θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Αναλυτικότερα: 

Η βιταμίνη C αποτελεί μια από τις πιο γνωστές βιταμίνες που είναι συνδεδεμένη με την καλύτερη απορρόφηση του πολύτιμου, αυτού, συστατικού τόσο από τις ζωικές όσο και από τις φυτικές πηγές. Ο συνδυασμός της μάλιστα με τη μορφή του μη αιμικού (φυτικού) σιδήρου και των χηλικών συμπλόκων σιδήρου, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις νηστείας ή χορτοφαγίας, κρίνεται απαραίτητος για να απορροφηθούν αποτελεσματικά αυτές οι μορφές του σιδήρου από τον οργανισμό. Στην πράξη, μπορείτε να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου ενός γεύματος που περιέχει όσπρια ή σπανάκι εάν το συνοδεύσετε την ίδια ώρα ή αμέσως μετά με ένα εσπεριδοειδές (πορτοκάλι, μανταρίνι, σαγκουίνι, στημένο λεμόνι), με σαλάτα ντομάτα με πιπεριά ή με κάποιο φρούτο όπως ακτινίδιο ή φράουλες.

Παράλληλα, η απορρόφηση του σιδήρου που εντοπίζεται σε φυτικά τρόφιμα μπορεί να αυξηθεί από τον οργανισμό αν τα συνδυάσουμε με συστατικά που συναντούμε κατά βάση σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα όπως πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, καλά απορροφήσιμο σίδηρο, ο οποίος εντοπίζεται σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα ή και με βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως οι βιταμίνες Β12, Β6, το φυλλικό οξύ αλλά και μέταλλα όπως ο ψευδάργυρος.

Για παράδειγμα, ένα γεύμα με βάση τα μανιτάρια μπορεί συνοδευτεί από μοσχάρι άπαχο αντί τυριού, ενώ στην περίπτωση νηστείας ή χορτοφαγίας από κάποιο θαλασσινό όπως γαρίδες, καλαμάρια ή σουπιές.

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει πως τα αντιοξειδωτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο – το οποίο συναντούμε στο χυμό ντομάτας και στην κέτσαπ, η λουτεΐνη που εντοπίζεται κυρίως σε σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά και η ζεαξανθίνη που συναντάται σε κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά όπως το καλαμπόκι και η πορτοκαλί πιπεριά, μπορούν να βελτιώσουν την απορρόφηση του σιδήρου όταν συνυπάρχουν μαζί με το μέταλλο σε ένα γεύμα.

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω ο συνδυασμός των κατάλληλων συστατικών είναι απαραίτητος, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απορρόφηση του σιδήρου ιδιαίτερα σε περιόδους όπου οι ανάγκες σε αυτόν είναι αυξημένες όπως κατά την έμμηνο ρύση, σε καταστάσεις έλλειψης σιδήρου και σε χορτοφαγικές δίαιτες.

Αντίστοιχα, σε περιόδους όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες συμβουλευθείτε τον γιατρό/ διαιτολόγο σας για το ενδεχόμενο λήψης συμπληρώματος σιδήρου που περιλαμβάνει και συνδυάζει συστατικά που συμβάλλουν στην απορρόφησή του όπως η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το φυλλικό οξύ, μέταλλα όπως ψευδάργυρος αλλά και αντιοξειδωτικά.

Πηγές: www.nutrimed.gr


Πολιτικό αναλυτής ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ την ώρα της εκπομπής και τον έκαναν ρεζίλι μόλις...ξύπνησε on air!


Δείτε την αντίδρασή του όταν ξύπνησε...!

Ο Tucker Carlson έπρεπε να ξυπνήσει πολύ νωρίς προκειμένου να είναι στην ώρα του στη θέση του στην εκπομπή "Fox Friends", ωστόσο, το προηγούμενο βράδυ είχε ξενυχτήσει για να παρακολουθήσει κάποια άλλη εκπομπή. 

Οι συμπαρουσιαστές του, όχι μόνο δεν του έκαναν νόημα να ξυπνήσει πριν βγουν στον αέρα, αλλά τον έκαναν ρεζίλι, αφήνοντάς τον να ξυπνήσει...live!


Δείτε το βίντεο!

http://www.zappit.gr/

Σταφυλοθεραπεία! Σταφυλοθεραπεία!


Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα. Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γηρασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέαν ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωσι, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους - με δυό λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.

Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αυγά. Εκτός που σ΄αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20%ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρεί κανείς.
Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, δυό μέρες την εβδομάδα τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Άλλο ένα σύστημα είναι να τρώει κανείς δεκαπέντε μέρες σταφύλια με μαύρο ψωμί. Το πρωί μόνο σταφύλια. Το μεσημέρι και το βράδυ σταφύλια με ψωμί. Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Οι άρρωστοι όμως είναι ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.

Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ, τσάϊ ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για πέντε, δέκα ή δεκαπέντε μέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.

Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας
Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, την αρθρίτιδα, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας.
Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους.

Κατά κανόνα πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από μια οκά για τους παχείς και έως μιάμισυ οκά για τους ισχνούς. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση. Και το παραμύθι της σκωληκοειδίτιδος να λησμονηθεί για πάντα.


Συμπτώματα της σταφυλοθεραπείας
Κατά την σταφυλοθεραπεία τα ούρα γίνονται πορτοκαλί ή κοκκινωπά, πράγμα πολύ ενθαρυντικό, γιατί αυτό δηλοί ότι έτσι δουλεύοντας εντατικά το συκώτι και τα νεφρά, απορρίπτονται από τον οργανισμό οι τοξίνες, τα άλατα και τα λοιπά ξένα στοιχεία του. Πολλές φορές αναπτύσσεται διάρροια κι έτσι αποκαθαρίζεται τελείως όλο το πεπτικό σύστημα, από τις παλιές σαπισμένες και επικολλημένες στα εσωτερικά του τοιχώματα ουσίες που γίνονται αιτία δηλητηρίων και αιτία των περισσότερων ασθενειών. Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως σε 2-3 μέρες κατά τις οποίες πρέπει να τρώμε λιγότερο. Αν όμως η διάρροια εξακολουθεί, μετριάζεται μ΄ένα ή δύο σκέτα κλύσματα που θα πλύνουν το μεγάλο έντερο. Σε πολλούς πάλι εμφανίζεται δυσκοιλιότης. Γι΄ αυτό συνιστάται να γίνουν και κλύσματα κατά την σταφυλοθεραπεία.

Ο ρόλος της δίψας
Με την σταφυλοθεραπεία συνήθως δεν διψά ο άνθρωπος, αφού το σώμα εφοδιάζεται με το θαυμάσιο φυτικό νερό που περιέχουν άφθονο τα σταφύλια και που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πάντως αν διψάσει κανείς μεταξύ των γευμάτων των σταφυλιών, πρέπει, αφού περάσουν 2 ώρες από την λήψη των σταφύλων, να πίνει νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μία ένδειξις ότι παρουσιάζεται φλόγωσις και ερεθισμός κατά την διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.
Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρύς και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.

Το καλύτερο τονωτικό
Η οργανική κι επομένως αφομοιώσιμη μορφή των συστατικών του σταφυλιού αποτελεί το φυσικότερο και καλύτερο τονωτικό. Η συστηματική σταφυλοθεραπεία θα διώξει από πάνω σας κάθε σωματική και πνευματική τεμπελιά. Την νωθρότητα και την ανορεξία, που είναι οι προάγγελοι της ασθένειας, θα την αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξις για δουλειά, για κίνηση.

Οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την διόρθωση και την ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν μπορεί ν΄ αναπτύξει γερούς κι ελαστικούς μυς, όπως το σταφύλι. Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται και καλμάρει με την σταφυλοθεραπεία.
Με παρατεταμένη σταφυλοδίαιτα διορθώνονται όλες οι παραμορφώσεις του δέρματος και του σώματος γενικά. Οι κάλοι, τα σπυριά και τα εκζέματα εξαλείφονται. Εν συνδυασμώ δε με κατάλληλη γυμναστική αναπτύσσεται ωραία συμμετρική σωματική διάπλασις.

Ο χυμός των σταφυλιών είναι το αποτελεσματικότερο διαλυτικό των κρυστάλλων και των όγκων του οργανισμού. Με την συστηματική σταφυλοθεραπεία διαλύονται και απορρίπτονται όλα τα ανόργανα στοιχεία του σώματος, που προέρχονται από την ανθυγιεινή διατροφή και τα οποία είναι αιτία όλων σχεδόν των χρονίων παθήσεων, γιατί εργάζονται εντατικά τα τέσσερα όργανα της απεκκρίσεως: οι πνεύμονες, το συκώτι, τα έντερα και το δέρμα.

http://www.newsitamea.gr/



Ανδρικός καρκίνος-Οι 5 πιο συχνές μορφές και τα συμπτώματά τους


Ανδρικός καρκίνος: οι 5 πιο συχνές μορφές και τα συμπτώματά τους

Μελέτη του οργανισμού CancerResearchUK αναφέρει ότι οι άνδρες έχουν 60% περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου, ο οποίος προσβάλλει και τα δύο φύλα, ενώ έχουν επίσης 70% περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να πεθάνουν από αυτό.

Ποιες είναι οι κυριότερες μορφές καρκίνου που προσβάλλουν τους άνδρες και πως μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα; Το click@Life σας παραθέτει τις 5 πιο κοινές μορφές ανδρικού καρκίνου και τους «οιωνούς» που τις προδίδουν.

Προστάτης

Συνήθως δεν υπάρχουν πρώτα σημάδια που να προειδοποιούν για καρκίνο του προστάτη. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν όντως πάσχετε από αυτή τη μορφή καρκίνου είναι η δακτυλική εξέταση σε πρώτη φάση, ενώ ο γιατρός σας είναι αυτός που μπορεί να κρίνει εάν πρόκειται για υποψία καρκίνου με υψηλά επίπεδα PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο).

Ωστόσο ορισμένα προβλήματα ούρησης, όπως είναι η συχνοουρία, η αργή ροή, η ατελής κένωση κλπ, μπορεί να σχετίζονται με τη διεύρυνση του προστάτη ή τη στένωση της ουρήθρας.

Για την πιο έγκυρη και εμπεριστατωμένη διάγνωση χρειάζεται βιοψία, η οποία θα δείξει εάν τα επίπεδα PSA είναι υψηλά ή παρουσιάζουν ανορθόδοξες αλλαγές. Ο καρκίνος του προστάτη βέβαια αναπτύσσεται αλλά καλό θα είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για μία εξέταση.





Πνεύμονες

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν «καρκίνο των πνευμόνων» για τους άνδρες, ο συχνός και επίμονος βήχας ή εκείνος ο βήχας που συνοδεύεται και με έκκριση αίματος, είναι κοινός σε όλους σχεδόν τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Επιπλέον, ο μόνιμος πόνος στο στήθος αποτελεί άλλον έναν οιωνό που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.


Σε περίπτωση πνευμονίας ωστόσο τα πράγματα γίνονται λίγο δυσδιάκριτα. Στις ακτινογραφίες και η πνευμονία και ο όγκος φαίνονται «λευκοί», κάτι που μπορεί ενδεχομένως να παρερμηνευτεί. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι η πνευμονία είναι ιάσιμη, για αυτό το λόγο πρέπει να επαναλάβετε τις εξετάσεις μετά από διάστημα 4-6 εβδομάδων. Η βιοψία είναι αυτή που θα δείξει με βεβαιότητα εάν όντως πρόκειται για καρκίνο των πνευμόνων.

Καρκίνος παχέος εντέρου

Ένα από τα πιο ηχηρά σημάδια, ότι ίσως πάσχετε από καρκίνο του παχέος εντέρου είναι το αίμα στα κόπρανα. Αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και αν εμφανιστεί μόνο μια φορά.

Ενδεχομένως να πρόκειται για διαρροή του αίματος λόγω προκαρκινικού πολύποδα, αλλά η αιμορραγία είναι η μόνη έγκαιρη προειδοποίησης που θα λάβετε. Ωστόσο στους άντρες κάτω των 50 ετών η αιμορραγία ίσως αφορά σε αιμορροΐδες, εκκολπωμάτωση, κολίτιδα, ή κάποιο ασυνήθιστο αιμοφόρο αγγείο.

Όποια και αν είναι η περίπτωση μην το αγνοήστε. Μία κολονοσκοπική εξέταση επιτρέπει στο γιατρό σας να κάνειτην καλύτερη δυνατή διάγνωση και να αποφανθεί εάν και κατά πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα.





Καρκίνος στην ουροδόχο κύστη

Ένα από τα πρώιμα σημεία του καρκίνου της κύστης είναι το αίμα στα ούρα, το οποίο θα πρέπει να ελέγχετε διεξοδικά. Σε περίπτωση που είστε κάτω από 60 ετών συνήθως αυτό είναι ένδειξη για πέτρες στα νεφρά.

Ο καρκίνος στην ουροδόχο κύστη είναι από εκείνες τις μορφές που αν διαγνωστεί νωρίς μπορεί να γιατρευτεί άμεσα.

Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια μία υπερδραστήρια ουροδόχος κύστης ή η επώδυνη ούρηση μπορεί απλά να αφορούν σε κάποια μόλυνση και όχι σε καρκίνο. Ένα τεστ ούρων είναι ένα πρώτο βήμα για να διαγνώσει ο γιατρός σας εάν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα.

Λέμφωμα

Στην περίπτωση του λεμφώματος αυτό που μπορεί να προδώσει την ασθένεια είναι οι πρησμένοι λεμφαδένες στο λαιμό, στη μασχάλη, ή στη βουβωνική χώρα.

Αν το πρήξιμο δεν υποχωρήσει σε μία εβδομάδα καλό θα είναι να το ελέγξετε. Επίσης, εάν για ανεξήγητους λόγους χάνετε βάρος για περισσότερο από 1 ή 2 μήνες, νιώθετε πόνο στην περιοχή του υπάρχει το πρήξιμο ειδικά μετά την κατανάλωση αλκοόλ, και παρατηρήσετε έναν γενικευμένο κνησμό ή κάποιο οίδημα (χωρίς εξάνθημα), η καλύτερη λύση είναι μία επίσκεψη στον γιατρό σας.

Ενδέχεται βέβαια να πρόκειται για μία απλή μόλυνση αλλά καλύτερα να είστε σίγουροι. Μια εξέταση αίματος μπορεί κάτι να δείξει αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η ιδανική εξέταση είναι η βιοψία.

http://www.newsitamea.gr/



Το ξέσπασμα της Αλβανίδας οικιακής βοηθού του Μιχάλη Ασλάνη


H Αλβανίδα οικιακή βοηθός του Μιχάλη Ασλάνη, Βέρα, ξεσπά.
«Η οικογένειά μας είναι καθαρή. Η Τζούλια ήταν το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του Μιχάλη. Το κορίτσι μου σπουδάζει στην Κρήτη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τώρα το καλοκαίρι έβγαζε το χαρτζιλίκι της εργαζόμενη σε ένα μαγαζί με τουριστικά στη Μύκονο. Πώς είναι δυνατόν να τον έκλεβε στην Αθήνα;», δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα.

Η μητέρα της Τζούλιας με αυτόν τον τρόπο σπεύδει να δώσει διευκρινίσεις καθώς τις τελευταίες μέρες έχει ακουστεί ότι μια Αλβανή γυναίκα ήταν εκείνη που συντέλεσε στην οικονομική καταστροφή του σχεδιαστή.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πνευματική κόρη του σχεδιαστή, Τζούλια, ζει μαζί με τους γονείς της στη βίλα του σχεδιαστή στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου.

«Όλη μέρα κλαίω. Δεν μπορώ να ζω χωρίς τον Μιχάλη. Είχα και αδελφό, αλλά ο Μιχάλης ήταν πάνω από αυτόν. Για μένα ήταν όλη μου η ζωή. Η Τζούλια είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να κοιμηθεί, να δει φωτογραφίες του. Αν συνεχίσω να είμαι σ΄ αυτήν την κατάσταση, δεν θα μπορέσω να ζήσω», λέει η οικιακή βοηθός του Μιχάλη Ασλάνη.

«Αυτό το καλοκαίρι ήταν δύσκολο για εμάς. Δεν ήταν καλά στην υγεία του και θα μας έλεγε «θα έρθω, θα έρθω», δεν το έκανε όμως, υποσχόμενος να μας επισκεφτεί τον Σεπτέμβριο. «Θα έρθω να σας δω», γιατί εσύ και η Τζούλια είστε οι αγαπημένες μου' μας έλεγε" περιγράφει η Βέρα και τονίζει: «Το σπίτι στην Μύκονο είναι του Μιχάλη. Εμείς απλά δουλεύουμε εδώ».



Read more: http://www.newsbomb.gr


ΟΛΟΙ "ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ" Η Μόσχα στέλνει πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου στις ακτές της Συρίας



To πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών (κατάλληλο για αποστολές ELINT, ESM, ECM, ECCM κλπ) Priazovye (CCB 201) του ρωσικού Ναυτικού απέπλευσε για την Ανατολική Μεσόγειο με αποστολή να "σκανάρει" τις κινήσεις του αμερικανκού και πιθανώς του γαλλικού στόλου στην επικείμενη επιδρομή κατά της Συρίας.

Ουσιαστικά το Priazovye θα είναι "τα αυτιά" και "τα μάτια" της Μόσχας στην περιοχή. Nα σημειώσουμε ακόμα ότι έχει την δυνατότητα να παρεμβάλει στα αμερικανικά βλήματα Tomahawk που αναμένεται να πλήξουν την Συρία.

Το πλοίο απέπλευσε αργά χθες από τη ναυτική βάση της Ρωσίας στο ουκρανικό λιμάνι της Σεβαστούπολης, στη Μαύρη Θάλασσα, με αποστολή "τη συλλογή πληροφοριών στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση", αναφέρει το ϊντερφαξ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, την οποία δεν κατονόμασε.

Το ρωσικό υπουργείο 'Αμυνας δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία αυτή.

Το Ιντερφάξ πρόσθεσε ότι το Priazovye θα επιχειρήσει χωριστά από τη ναυτική δύναμη που βρίσκεται στη Μεσόγειο. Η ανάπτυξή του είναι σύμφωνα με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χρήσιμη για τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας.

Το πλοίο ναυπηγηθηκε το 1987 σε πολωνικό ναυπηγείο και είναι εξοπλισμένο με τα τελειότερα συστήματα υποκλοπών του ρωσικού Ναυτικού, ενώ έχει δυνατότητα ενημέρωσης από τους ρωσικούς δορυφόρους σε πραγματικό χρόνο.

Πρακτικά έχει την δυνατότητα να "σκανάρει" όλες τις κινήσεις, των δυτικών στην επιχείρηση που θα διεξαχθεί (εφ'όσον φυσικά το Κογκρέσο δώσει την τελική έγκριση)...

Η εκτίμηση είναι ότι το πλοίο θα αφιχθεί στην περιοχή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.
defencenet.gr


Τέλος στα σφραγίσματα στα δόντια


Είναι γεγονός, δεν θα χρειάζεται να κάνουμε πια σφραγίσματα!

Ομάδα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια Yale και Santiago των ΗΠΑ... δημιούργησαν μια νέα χημική ουσία που υπόσχεται να «σκοτώνει» τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν κοιλότητες στα δόντια.

Κι όλο αυτό μέσα σε 60 δευτερόλεπτα! Η «θαυματουργή» ουσία ονομάζεται Keep32 - ονομασία που προήλθε από τον αριθμό των δοντιών που έχουμε και που χρησιμοποιώντας την ουσία δεν πρόκειται να χάσουμε!- και καταστρέφει το μικρόβιο streptococcus mutans , το οποίο προκαλεί τερηδόνα, ενώ για ώρες εμποδίζει την δημιουργία νέων βακτηρίων.

Η ουσία αυτή μπορεί να τοποθετηθεί σε οδοντόκρεμα, σε στοματικό διάλυμα, σε τσίχλα ή ακόμα σε κάποια σοκολάτα! Μετά την ολοκλήρωση ενός επταετούς κύκλου πειραμάτων, οι ειδικοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν τώρα σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δοκιμές θα διαρκέσουν 14-18 μήνες και στη συνέχεια είναι πιθανό να δούμε την ουσία σε προϊόντα του εμπορίου, από την οδοντόκρεμα Colgate μέχρι την σοκολάτα Hershey!

Η μόνη ανησυχία είναι ότι το νέο αυτό «φάρμακο» είναι ουσιαστικά ένα είδος αντιβίωσης, αφού καταφέρνει να σκοτώνει τα βακτήρια. Και το ζήτημα με τα αντιβιοτικά είναι ότι αν δεν είναι 100% αποτελεσματικά (που σχεδόν κανένα δεν είναι), τα βακτήρια αναπτύσσουν αντοχή, με αποτέλεσμα η επίδραση του φαρμάκου, με το πέρασμα του χρόνου, ολοένα θα φθίνει, μέχρι που στο τέλος τα βακτήρια θα είναι ανθεκτικά στο συγκεκριμένο αντιβιοτικό κι έτσι θα πάψει να είναι αποτελεσματικό.



Read more: http://www.newsbomb.gr


Ανέκδοτο: Η ξανθιά και το άλογο


Μια ξανθιά αποφασίζει να δοκιμάσει ιππασία χωρίς όμως να έχει προγενέστερη εμπειρία ή να έχει κάνει κάποια μαθήματα.

Ανεβαίνει λοιπόν στο άλογο χωρίς βοήθεια και το άλογο αμέσως αρχίζει και κινείται. Καλπάζει με σταθερό και ρυθμικό βηματισμό αλλά η ξανθιά αρχίζει να γλιστράει από την σέλα. Με τρόμο προσπαθεί να γραπωθεί πάνω του, σφίγγει τα πόδια της πάνω στα πλευρά του. Προσπαθεί ν' αρπάξει τη χαίτη του αλόγου, αλλά δεν μπορεί να την πιάσει γερά. Προσπαθεί να αγκαλιάσει τον λαιμό του αλόγου αλλά τίποτα ...μάταιες οι προσπάθειές της, γλιστράει στο πλάι του. Το ατίθασο άτι εν τω μεταξύ συνεχίζει να καλπάζει αδιάφορα παρά τον αναβάτη, που κρέμεται πλέον από τον λαιμό του. Η ξανθιά κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να απελευθερωθεί από τον κίνδυνο και να πέσει όσο το δυνατόν ασφαλέστερα και πιο ανώδυνα. Δυστυχώς για αυτήν το πόδι της μπλέκεται στον αναβολέα και είναι τώρα στο έλεος του καλπασμού του αλόγου. Το κεφάλι της χτυπά στο έδαφος ξανά και ξανά. Είναι στα πρόθυρα της λιποθυμίας, όταν ο Κυρ Νίκος ο περιπτεράς βγάζει το αλογάκι από την πρίζα


5 τροφές για δυνατό μυαλό!


Ανακαλύψτε ποια είναι τα καλύτερα τρόφιμα για τον εγκέφαλο και αποκτήστε μυαλό… ξυράφι τρώγοντας…
1. Καρύδια
Αν τα παρατηρήσετε μοιάζουν με μια μικρογραφία του ανθρώπινου εγκεφάλου, και ίσως αυτός να είναι ένας τρόπος της φύσης να μας δείξει που κάνουν καλό.
Σε μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition διαπιστώθηκε ότι τα καρύδια μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να παραμείνει νέος. Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης στους εγκεφάλους αρουραίων προχωρημένης ηλικίας που τρέφονταν με καρύδια. Επίσης τα τρωκτικά ανέκτησαν την ικανότητα του εγκεφάλου τους να επεξεργάζεται τις πληροφορίες.
Μια ακόμη μελέτη που παρουσιάστηκε το 2010 στο Διεθνές Συνέδριο για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, ανέφερε ότι ποντίκια που τρέφονταν με καρύδια εμφάνισαν βελτίωση της ικανότητας μάθησης και της μνήμης.
Τα καρύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, μπορούν να αντιστρέψουν τη βλάβη στο DNA των κυττάρων του εγκεφάλου που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.
2. Καρότα
Τα καρότα είναι γνωστό από καιρό ότι είναι ωφέλιμα για τα μάτια. Τώρα αποδεικνύεται, ότι είναι καλή τροφή και για τον εγκέφαλο μας. Τα καρότα έχουν υψηλά επίπεδα μιας ένωσης που ονομάζεται λουτεολίνη, η οποία θα μπορούσε να περιορίσει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως τα προβλήματα μνήμης και οι φλεγμονές στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2010 στο περιοδικό Nutrition.
Στη μελέτη, τα ποντίκια των οποίων η καθημερινή διατροφή περιλάμβανε 20 χιλιοστόγραμμα λουτεολίνης, εμφάνιζαν μείωση των φλεγμονών στους εγκεφάλους τους. Οι ερευνητές παρατήρησαν ακόμη ότι η συγκεκριμένη ένωση είχε βελτιώσει και τη μνήμη των ποντικιών.
Το ελαιόλαδο, οι πιπεριές και το σέλινο έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεολίνη.
3. Ψάρια
Παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με ιχθυέλαιο δεν μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών σε άτομα με νόσο του Alzheimer, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ψαριών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα βοηθάει στην επιβράδυνση της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών που έρχεται με την ηλικία.
Μια μελέτη του 2005 στο περιοδικό Archives of Neurology, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών που έτρωγαν δύο γεύματα ψαριών την εβδομάδα για έξι χρόνια εμφάνιζαν 13% μείωση στην γνωστική εξασθένηση, σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν ψάρια τακτικά.
4. Καφές και τσάι
Ο καφές και το τσάι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα για σας από ό, τι να σας βοηθούν να ξυπνήσετε το πρωί.
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα ροφήματα μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και να συμβάλλουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας.
Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό για τη νόσο Alzheimer, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όταν χορήγησαν καφέ σε ποντίκια γενετικά τροποποιημένα να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ, είτε επιβραδύνθηκε η εξέλιξη της νόσου είτε δεν εκδηλώθηκε καθόλου.
Με βάση τη διαπίστωση αυτή, ο καφές τελικά ίσως θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως θεραπευτική αγωγή για τους ανθρώπους με Αλτσχάιμερ, επισημαίνουν οι ερευνητές.
Και η κατανάλωση τσαγιού φάνηκε όμως να προστατεύει τον εγκέφαλο. Όσοι έπιναν τσάι είχαν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ για τη μνήμη σε σχέση με όσους δεν έπιναν, σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 που έγινε σε 716 ενήλικες, ηλικίας 55 ετών και άνω.
5. Σπανάκι
Μπορεί να θυμάστε καλά τη μητέρα σας που σας έλεγε να φάτε σπανάκι για να δυναμώσετε, όμως το συγκεκριμένο τρόφιμο φαίνεται να δυναμώνει και το μυαλό.
Το συγκεκριμένο πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι «φορτωμένο» με βιταμίνες C και Ε, οι οποίες, σύμφωνα με μελέτες, συμβάλλουν στη βελτίωση των γνωστικών μας ικανοτήτων.
Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αρουραίοι των οποίων η διατροφή είχε συμπληρωθεί με βιταμίνη Ε παρουσίασαν αυξημένη απελευθέρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο τους, μια χημική ουσία που, μεταξύ άλλων, ελέγχει τη ροή των πληροφοριών σε διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου.
Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Brain Research προκύπτει ότι η γήρανση του εγκεφάλου σε αρουραίους μεγάλης ηλικίας, μπορεί να αντιστραφεί, αν στη διατροφή τους συμπεριληφθούν σπανάκι, φράουλες ή βατόμουρα.
Καλές τροφές επίσης για το μυαλό είναι εκτός από τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα μούρα και οι ξηροί καρποί.



pathfinder.gr


Σαντορίνη: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το ηφαίστειο - Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκλύει χρυσάφι!


Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύθηκαν στις 13 Αυγούστου στο γνωστού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports (Νature Publishing Group)» υποδεικνύουν ότι βαθιά κάτω από το ηφαίστειο συμβαίνουν «εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων», όπως λέει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Κοιτασματολογίας Στέφανος Κίλιας.

Στον μαγματικό θάλαμο του υποθαλάσσιου ηφαιστείου που εκτείνεται σε βάθος 5 χιλιομέτρων στον φλοιό της γης, παίρνουν σάρκα και οστά φυσικές διεργασίες που ανήκουν στην αιχμή της σύγχρονης διεπιστημονικής γνώσης και έρευνας όπως η Γεωβιολογία και η Βιογεωχημεία.

Χρυσάφι, αντιμόνιο, θάλλιο, άργυρος, αρσενικό, υδράργυρος, ψευδάργυρος αλλά και διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητες που ουδέποτε έχουν καταγραφεί, μαζί με μικροοργανισμούς που συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των μετάλλων - και όχι μόνο - συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτού του ηφαιστείου.

«Το ηφαίστειο μοιάζει με μια χοάνη που το βαθύτερο σημείο του είναι τα 504 μέτρα. Εκεί στον πυθμένα του, που αποτελείται από στερεοποιημένη λάβα, υπάρχουν ρηγματώσεις μέσα από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα σε ποσοστό 99% αλλά και κάποιοι σχηματισμοί, που λέγονται υδροθερμικές καμινάδες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το χρυσάφι, το αντιμόνιο, ο άργυρος και το θάλλιο», λέει η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας Γεωλογικής Ωκεανογραφίας.

http://www.newsit.gr/

Τα 14 Τρόφιμα Που Καθαρίζουν Το Συκώτι


Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στο να καθαρίσει το συκώτι φυσικά, τονώνοντας τη φυσική ικανότητά του να καθαρίζει τοξικά απόβλητα από το σώμα.

Η σύγχρονη ζωή, οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων να καταπονούν το συκώτι τους. Όταν παρατρώμε ή τρώμε επεξεργασμένα ή τηγανητά τρόφιμα και κάθε φορά που είμαστε εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντικούς ρύπους ή στρες, το συκώτι βλάπτεται και υπερφορτώνεται και τότε δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις τοξίνες και το λίπος με αποτελεσματικό τρόπο.

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στο να καθαρίσει το συκώτι φυσικά, τονώνοντας τη φυσική ικανότητά του να καθαρίζει τοξικά απόβλητα από το σώμα.

Η παρακάτω λίστα επικεντρώνεται κυρίως σε τρόφιμα που μπορεί να βοηθήσουν στο να καθαρίσει το συκώτι. Εκτός από τη λήψη συμπληρωμάτων και τον καθαρισμό του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, το να τρώτε τα παρακάτω τρόφιμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε το συκώτι σας υγιές.

Σκόρδο

Μόλις μια μικρή ποσότητα αυτού του πικάντικου λευκού βολβού, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τα ηπατικά ένζυμα που βοηθούν το σώμα να «ξεπλύνει» τις τοξίνες. Το σκόρδο έχει επίσης μεγάλες ποσότητες αλισίνης και σεληνίου, δύο φυσικών ενώσεων που βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος.

Γκρέιπφρουτ

Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το γκρέιπφρουτ αυξάνει τις φυσικές διεργασίες καθαρισμού του ήπατος. Ένα μικρό ποτήρι φρέσκου χυμού γκρέιπφρουτ, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της παραγωγής των ενζύμων αποτοξίνωσης του ήπατος που βοηθούν στην απομάκρυνση καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών.

Παντζάρια και καρότα

Και τα δύο είναι εξαιρετικά πλούσια σε φλαβονοειδή και βήτα καροτίνη και βοηθούν στην τόνωση και τη βελτίωση της συνολικής λειτουργίας του ήπατος. Οι τροφές θα πρέπει πάντα να μαγειρεύονται σε χαμηλές θερμοκρασίες και να είναι ελαφρά μαγειρεμένες.

Πράσινο τσάι

Αυτό το ποτό που «αγαπάει» το συκώτι, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που είναι γνωστά ως κατεχίνες, ενώσεις που βοηθούν τη λειτουργία του ήπατος. Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο εύγευστο, αλλά κι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιωθεί η συνολική διατροφή σας.

Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Ένας από τους πιο ισχυρούς συμμάχους μας για τον καθαρισμό του ήπατος, είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είτε καταναλώνονται ωμά, είτε μαγειρεμένα, είτε ακόμη σε χυμό. Η εξαιρετικά υψηλή τους περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, τα κάνει να απορροφούν τις περιβαλλοντικές τοξίνες από το αίμα. Με τη διακριτή ικανότητά τους να εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα, τα χημικά και τα φυτοφάρμακα, τα τρόφιμα αυτά αποτελούν έναν ισχυρό προστατευτικό μηχανισμό για το συκώτι.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως η ρόκα, τα άγρια χόρτα, το σπανάκι, το μαρούλι κ.ά. στη διατροφή σας. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της ροής της χολής, της ουσίας που απομακρύνει τα απόβλητα από τα όργανα και το αίμα.

Αβοκάντο

Αυτή η θρεπτική υπερτροφή, βοηθά τον οργανισμό να παράγει γλουταθειόνη, μια ένωση που είναι απαραίτητη για το συκώτι. Η κύρια αποστολή της γλουταθειόνης είναι η διάσπαση και η απομάκρυνση από το σώμα όλων των δυνάμει επικίνδυνων τοξινών που εισβάλουν στο σώμα. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που καθαρίζει τις λιπαρές τροφές από τις καταστρεπτικές ελεύθερες ρίζες στη γαστρεντερική οδό και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που αυτές μπορεί να προκαλέσουν.

Μήλα

Πλούσια σε πηκτίνη, τα μήλα έχουν εκείνα τα χημικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να καθαρίσει και να απελευθερώσει τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, καθιστά ευκολότερο για το συκώτι να χειριστεί το τοξικό φορτίο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού.

Ελαιόλαδο

Τα ψυχρής πίεσης οργανικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο κάνναβης και λιναριού, είναι ωφέλιμα για το συκώτι, όταν καταναλώνονται με μέτρο. Βοηθούν το σώμα παρέχοντας μια βάση λιπιδίων που μπορεί να απορροφήσει τις βλαβερές τοξίνες στο σώμα. Με τον τρόπο αυτό, λαμβάνει ένα μέρος της δύσκολης δουλειάς που έχει το ήπαρ από την άποψη της τοξικής υπερφόρτωσης.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Σιτηρά, όπως το καστανό ρύζι, είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούνται από θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι βελτιώνουν το μεταβολισμό του λίπους, τη λειτουργία του ήπατος και την αποσυμφόρηση του ήπατος. Προσπαθήστε να μην τρώτε τροφές με άσπρο αλεύρι και προτιμήστε πάντα τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Σταυρανθή λαχανικά

Τρώγοντας μπρόκολο και κουνουπίδι, θα αυξήσετε το ποσό της γλυκοζινόλης στον οργανισμό σας, αυξάνοντας την παραγωγή ενζύμων στο ήπαρ. Αυτά τα φυσικά ένζυμα βοηθούν στην απομάκρυνση των καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών από το σώμα μας, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά τους κινδύνους που συνδέονται με τον καρκίνο.

Λεμόνι και λάιμ

Αυτά τα εσπεριδοειδή περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία βοηθά τον οργανισμό στη σύνθεση των τοξικών υλικών σε ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό. Πίνοντας φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ το πρωί, βοηθάτε στην τόνωση του ήπατος.

Καρύδια

Έχοντας υψηλές ποσότητες του αμινοξέος αργινίνη, τα καρύδια βοηθούν το ήπαρ στην αποτοξίνωση της αμμωνίας. Τα καρύδια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε γλουταθειόνη και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία υποστηρίζουν τις δράσεις καθαρισμού του ήπατος. Βεβαιωθείτε ότι μασάτε τα καρύδια καλά πριν τα καταπιείτε.

Λάχανο

Όπως και το μπρόκολο και το κουνουπίδι, το λάχανο βοηθά στην τόνωση της ενεργοποίησης δύο σημαντικών ηπατικών ενζύμων που βοηθούν στην αποτοξίνωση των τοξινών.

Κουρκούμη

Είναι το αγαπημένο μπαχαρικό του ήπατος. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη στις φακές σας ή σε ένα πιάτο λαχανικών για να βοηθήσετε τη λειτουργία του ήπατος και την απομάκρυνση καρκινογόνων ουσιών.
briefingnews.gr



Τρεις έφηβοι ήθελαν να θάψουν ζωντανό έναν ζητιάνο


Προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν βάζοντάς του μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι. Αλλά όταν απέτυχαν, αποφάσισαν να τον θάψουν ζωντανό στην παραλία! Θύτες τρεις έφηβοι, θύμα ένας ζητιάνος. Μια υπόθεση σοκ συγκλονίζει τη Βραζιλία. 

Δράστες τρεις νεαροί ηλικίας 18, 17 και 15 ετών. Θύμα τους ένας ζητιάνος, τον οποίο προσπάθησαν να θάψουν ζωντανό στην παραλία της Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1 της βραζιλιάνικης εφημερίδας O Globo.

Αρχικά, οι τρεις νεαροί προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να πνίξουν το θύμα τους, με μια πλαστική σακούλα. Μετά, έσκαψαν έναν λάκκο στην άμμο της «παραλίας των πλουσίων» και επιχείρησαν να τον θάψουν. 

Ευτυχώς, η αστυνομία έφτασε εγκαίρως για να τους συλλάβει. Ο ζητιάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο 18χρονος χρεώνεται με κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, ενώ οι δύο φίλοι του, θα οδηγηθούν για συνέργεια, σε δικαστήριο ανηλίκων.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο, η πόλη που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την καταπολέμηση της βίας, ιδίως στις φτωχές συνοικίες όπου επί σειρά δεκαετιών είναι στον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών και των παρα-αστυνομικών ομάδων πολιτοφυλακής.

http://www.newsit.gr/

Πολύ άσχημα τα νέα για την Νανά Καραγιάνη…[φωτο]



Για πρώτη φορά μιλάει ο Γιάννης Κωστόπουλος για το θέμα της γυναίκας του...........
δείτε πιο κάτω: 





Γιάννης Κωτσόπουλος: Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για τη Νανά…οι γονείς της που είναι;;Προσπαθώ όσο μπορώ να μείνω διακριτικός με την υπόθεση της Νανάς. Δε θέλω να ψάξω τις πραγματικές αιτίες που την έχουν οδηγήσει στο αδιέξοδο. Δεν είμαι γιατρός. Δεν είμαι ψυχολόγος. Είναι απλά συνάδελφος και πολύ καλή μου φίλη. Όταν όμως ο ίδιος ο άντρας της επικοινωνεί μαζί μου και μου ζητάει να γράψω την αλήθεια τότε οφείλω να το κάνω. Έτσι έγινε λοιπόν χθες. Ο Γιάννης εκνευρισμένος από τα σχόλια κάποιων μίλησε μαζί μου και μοιράστηκε άγνωστες στιγμές της κοινής ζωή του με τη Νανά. Δεν είναι τύπος που γουστάρει την δημοσιότητα. Αντιθέτως. Μας σιχαίνεται ως φάρα επαγγελματική. Ωστόσο δε μπορεί να διαβάζει την κακία του καθενός. «Ρωτάει κανείς από αυτούς που με κρίνει πώς περνάω εγώ μαζί της; Προσκαλώ έναν από αυτούς που με κατηγορούν να έρθει και να ζήσει μαζί με την Νανά για μια μέρα. Ρωτάει κανείς αν εγώ πήρα την γυναίκα μου οπό τα μαλλιά δυο φορές στο παρελθόν και την έκλεισα στο Νοσοκομείο; Το έκανα χωρίς να το μάθει κανείς και την έσωσα. Λοιπόν. Καλό είναι να σταματήσει αυτό το παραμυθάκι και ν΄αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του. Αυτά που γράφονται για εισαγγελικές εντολές είναι μπούρδες. Κανείς δε μπορεί να βάλει με το ζόρι μια ενήλική γυναίκα στο νοσοκομείο ή σε μια κλινική δια της βίας παρά μόνο αν υπογράψει κάποιος εκ των γονιών της. Αλλά ρωτήσατε ποτέ που είναι οι γονείς της Νανάς; Είναι εξαφανισμένοι. Δεν έχουν καμία σχέση με τη Νανά ούτε και με μένα. Αντιθέτως η δική μου οικογένεια είναι όλοι τους στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Πιστέψτε με. Με τη δύναμη που έχω έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου. Είναι πλέον στο χέρι της Νανάς»...
ΝΑΣΟΣ ΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ 
.gossip-tv.gr 



Ανέκδοτο:οι δικηγόροι πάνε παράδεισο;



Πεθαίνει ένας μηχανικός, πάει να μπει στον παράδεισο και τον σταματάει ο Αγιος Πέτρος με το κατάστιχο στα χέρια.
- Εσύ δεν είσαι για δώ, του λέει.
Φεύγει ο μηχανικός και πάει στην κόλαση. Τον βάλανε μέσα και, μετά από λίγο καιρό, δυσανασχέτησε με την έλλειψη ανέσεων στην κόλαση και άρχισε να κάνει βελτιώσεις.
Έφτιαξε κλιματισμό, έφτιαξε κυλιόμενες σκάλες, καζανάκια στις τουαλέτες και διάφορα άλλα πράγματα και έγινε περιζήτητος στην κόλαση.

Μετά από λίγο καιρό, παίρνει ο θεός το διάολο στο τηλέφωνο και ρωτάει πώς πάνε τα πράματα εκεί κάτω.
- Φίνα, του απαντάει ο διάολος. Έχουμε κλιματισμό τώρα, καζανάκια στις τουαλέτες, κυλιόμενες σκάλες...
- Πώς; Έχετε κλιματισμό στην κόλαση; απόρησε ο θεός.
- Απ όλα έχουμε, του απαντάει ο διάολος και ποιος ξέρει τι θα σκεφτεί ακόμη αυτός ο μηχανικός που μου έστειλες.
- Υπάρχει μηχανικός στην κόλαση; Πρόκειται περί λάθους! Να μου τον στείλεις πίσω αμέσως! βάζει τις φωνές ο θεός.
- Δε νομίζω. Μας αρέσει να έχουμε ένα μηχανικό εδώ κάτω, λέει ο διάολος.
- Να μου τον στείλεις πίσω αμέσως, αλλιώς θα σου υποβάλω μήνυση.
- Μπα; έβαλε τα γέλια ο διάολος. Και πού θα τον βρεις το δικηγόρο; Αφού τους έχω όλους εδώ....!

10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την καφεΐνη


Οι περισσότεροι από εμάς την προσλαμβάνουμε καθημερινά. Πόσα όμως γνωρίζουμε πραγματικά για την καφεΐνη;


Αυτή η δυναμωτική ουσία με την πικρή γεύση, που διεγείρει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και μας δίνει ενέργεια, είναι για πολλούς ένα πραγματικό… μυστήριο. Σε μέτριες δόσεις, μπορεί να προσφέρει πραγματικά οφέλη για την υγεία, όπως το ότι ενισχύει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την εγκεφαλική λειτουργία.

Ειδικότερα ο καφές, αποτελεί μια σημαντική πηγή καφεΐνης και θεωρείται πως μπορεί να προσφέρει αρκετά οφέλη στην υγεία μας, όπως μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Αλλά σε υπερβολικές ποσότητες, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, αϋπνία, άγχος και ανησυχία. Επιπλέον, η απότομη διακοπή της κατανάλωσής της, μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα στέρησης, όπως πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα.

Ακολουθούν οι 10 λιγότερο γνωστές πληροφορίες σχετικές με την καφεΐνη.

Ντεκαφεϊνέ δε σημαίνει «χωρίς καφεΐνη»

Το ότι μπορεί να προτιμάτε τη ντεκαφεϊνέ έκδοση του αγαπημένου σας ροφήματος, δε σημαίνει ότι δεν λαμβάνετε κάτι διεγερτικό.

Έρευνα εξέτασε εννέα διαφορετικά είδη καφέ χωρίς καφεΐνη και βρήκε ότι όλα πλην ενός, περιείχαν καφεΐνη. Η δόση κυμαινόταν από 8,6 mg έως 13,9 mg. Ένα απλό, αρωματικό φλιτζάνι κανονικού καφέ, περιέχει συνήθως μεταξύ 95 και 200 mg καφεΐνης, για να καταλάβετε. 0,35 λίτρα Coca cola, περιέχει μεταξύ 30 και 35 mg καφεΐνης, σύμφωνα με την Κλινική Mayo.

Αν κάποιος πίνει 5-10 φλιτζάνια ντεκαφεϊνέ καφέ κάθε μέρα, η δόση καφεΐνης θα μπορούσε να φτάσει εύκολα το επίπεδο ενός ή δύο φλιτζανιών καφέ με καφεΐνη. Και αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό για άτομα που καλούνται να μειώσουν την κατανάλωση καφεΐνης, όπως εκείνα με νεφρική νόσο ή διαταραχές άγχους.

Η καφεΐνη αρχίζει να δρα σε λίγα μόνο λεπτά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου, χρειάζονται περίπου 30 έως 60 λεπτά ώστε η καφεΐνη να φτάσει σε υψηλά επίπεδα στο αίμα (μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αυξημένη ενέργεια μπορεί να ξεκινήσει σε μόλις 10 λεπτά). Το σώμα αποβάλλει περίπου το ήμισυ της ουσίας σε τρεις έως πέντε ώρες και το υπόλοιπο μπορεί να παραμείνει για οκτώ έως 14 ώρες. Μερικά άτομα, ιδίως εκείνα που δεν καταναλώνουν τακτικά καφεΐνη, είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις της από άλλα. Ειδικοί στο θέμα του ύπνου, συστήνουν αποχή από την καφεΐνη τουλάχιστον οκτώ ώρες πριν τον ύπνο για να αποφευχθεί η εγρήγορση το βράδυ.

Δεν τους επηρεάζει όλους με τον ίδιο τρόπο

Το σώμα μπορεί να επεξεργάζεται την καφεΐνη διαφορετικά, ανάλογα με το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία και άλλους παράγοντες. Οι γυναίκες μεταβολίζουν γενικά την καφεΐνη γρηγορότερα από τους άνδρες και οι καπνιστές δύο φορές γρήγορα από τους μη καπνιστές. Οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, την μεταβολίζουν κατά το ένα τρίτο σε σχέση με εκείνες που δεν παίρνουν και τέλος οι Ασιάτες το κάνουν πιο αργά από άτομα άλλων φυλών.

Τα ενεργειακά ποτά έχουν συχνά λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ

Εξ ορισμού, θα μπορούσε κανείς εύλογα να σκεφτεί ότι τα ενεργειακά ποτά έχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Αλλά πολλές δημοφιλείς μάρκες περιέχουν στην πραγματικότητα πολύ λιγότερη από ένα απλό φλιτζάνι σκέτου καφέ. Αυτό που έχουν όμως επιπλέον πολλές μάρκες ενεργειακών ποτών, είναι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Οι σκούροι, καβουρδισμένοι καφέδες έχουν λιγότερη καφεΐνη από τους ελαφρά καβουρδισμένους

Μια δυνατή, πλούσια γεύση μπορεί να μαρτυρά μια εξτρά δόση καφεΐνης, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ελαφρά καβουρδισμένοι καφέδες, έχουν μεγαλύτερη δόση καφεΐνης από τους πιο καβουρδισμένους. Η διαδικασία του καβουρδίσματος «καίει» την καφεΐνη, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ψάχνουν κάτι λιγότερο δυνατό, πρέπει να προτιμήσουν καφέδες με πιο δυνατό καβούρδισμα.


Η καφεΐνη μπορεί να βρεθεί φυσικά σε περισσότερα από 60 φυτά

Καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στους κόκκους του καφέ, αλλά και στα φύλλα τσαγιού, σε ορισμένους καρπούς και στα φασόλια κακάου. Αυτή η διεγερτική ουσία βρίσκεται στα φύλλα, τους σπόρους και τους καρπούς μιας ευρείας ποικιλίας φυτών. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε διάφορα προϊόντα, από τον άνθρωπο.

Δεν έχουν όλοι οι καφέδες την ίδια ποσότητα καφεΐνης

Όταν μιλάμε για καφεΐνη, δεν ισχύουν τα ίδια για όλους τους καφέδες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι δημοφιλείς μάρκες προσφέρουν ποικιλίες καφέδων, ανάλογα με τη δόση καφεΐνης που περιέχουν.

Ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 200 mg καφεΐνης την ημέρα

Σύμφωνα με Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), το 80% των ενηλίκων στην Αμερική καταναλώνει καφεΐνη κάθε μέρα, φτάνοντας τα 200 mg ημερησίως. Σα να λέμε δηλαδή δύο κούπες των 140 γραμμαρίων ή τέσσερα αναψυκτικά τύπου cola.

Μια άλλη μέτρηση τοποθετεί τη δοσολογία κοντά στα 300 mg και οι δύο μετρήσεις εμπίπτουν στον ορισμό της μέτριας κατανάλωσης καφεΐνης που σύμφωνα με την Κλινική Mayo βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα 200 και 300 mg. Οι ημερήσιες δόσεις που ξεπερνούν τα 500 έως 600 mg ημερησίως θεωρούνται υπερβολικές και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως αϋπνία, ευερεθιστότητα και ταχυκαρδία.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο του BBC, η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή, όσον αφορά στις χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση καφεΐνης, με μέσο όρο καθημερινής κατανάλωσης στους ενήλικες, τα 400 mg. Σε παγκόσμιο επίπεδο το 90% των ενηλίκων καταναλώνει καφεΐνη σε κάποια μορφή.

Καφεΐνη δεν υπάρχει μόνο στα ποτά

Σύμφωνα με έκθεση της FDA, περισσότερο από το 98% της πρόσληψης της καφεΐνης προέρχεται από ποτά. Αυτά όμως δεν είναι η μόνη πηγή. Ορισμένα τρόφιμα όπως η σοκολάτα αλλά και φάρμακα, μπορεί επίσης να περιέχουν καφεΐνη. Συνδυάζοντας ένα παυσίπονο με καφεΐνη μπορεί να το κάνετε έως και 40% πιο αποτελεσματικό και να βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει το φάρμακο πιο γρήγορα.
clickatlife.gr




Ανέκδοτο:Μια απελπισμένη γυναίκα



 πάει στο γιατρό :

- Γιατρέ έχω ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν με ικανοποιεί ο άντρας μου.

- Αυτό κυρία μου είναι σοβαρό, μήπως όμως θα έπρεπε να δοκιμάσετε και με κάποιον άλλο; Έναν εραστή μήπως;

- Γιατρέ μου, για να σου πω την αλήθεια, έχω δοκιμάσει και με άλλον αλλά ούτε κι εκείνος με ικανοποιεί.

- Μήπως κυρία μου ήσασταν απλώς άτυχη, ίσως αν δοκιμάσετε και με κάποιον τρίτο;

- Γιατρέ μου και με τρίτο δοκίμασα και με τέταρτο και με πέμπτο…αλλά τίποτα.

- Ε τότε κυρία μου έχετε σοβαρό πρόβλημα, είσαστε σοβαρά άρρωστη!

- Αυτό, αυτό το τελευταίο γιατρέ, μπορείτε να το γράψετε σε ένα χαρτί, γιατί στην γειτονιά π@υτάνα με ανεβάζουν π@υτάνα με κατεβάζουν…!!!

Τα ζώδια σήμερα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Αντανακλάτε την εσωτερική σας δύναμη προς τα έξω και αυτό σας προδιαθέτει να κάνετε πράγματα που θα αποδεικνύουν ότι μπορείτε να τα καταφέρετε. Επειδή έχετε ανάγκη να είστε επιθυμητοί και κυρίως στο επίκεντρο, σήμερα θα διαλέξετε να περάσετε την ημέρα σας με τρόπο που να είστε εσείς καλά πρωτίστως. Νιώθετε τον τελευταίο καιρό ότι θα πρέπει να κάνετε κάτι παραπάνω το οποίο δεν το έχετε βρει ακόμα, αλλά αν οραματιστείτε μέσα σας και ψάξετε περισσότερο τον εαυτό σας θα δείτε ότι θα έχετε σημαντικά αποτελέσματα.

ΤΑΥΡΟΣ
Εκτός από το υλικό κομμάτι που έχετε κατά νου χρειάζεται να βρείτε και τη δύναμή σας που δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Μην θέλετε όλα να είναι τελείως υλικά γιατί με αυτόν τον τρόπο νιώθετε μόνιμα ανασφάλεια. Ακόμα και στην σχέση σας αφεθείτε και ανακαλύψτε την πιο ευαίσθητη πλευρά της, κυρίως αν είστε με Ζυγό ή Ιχθύ γιατί υπάρχουν έντονα συναισθήματα που μερικές φορές τα καλύπτετε. Όσοι έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες μπορεί να κοντράρεστε με οτιδήποτε αντιπροσωπεύει για σας μορφή εξουσίας. Κυρίως σήμερα μην κάνετε πολύ βαριές δουλειές γιατί θα κουραστείτε διπλά.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Εκμεταλλευτείτε αυτή την ημέρα γιατί θα νιώσετε ότι μπορείτε να λύσετε άμεσα ένα θέμα επικοινωνίας που φοβόσασταν να αγγίξετε. Σίγουρα μερικοί θα γίνετε πολύ εφευρετικοί και πρωτοπόροι σε κάποια θέματα γνώσης. Ο προσωπικός σας μαγνητισμός θα είναι έντονος και η γενναιοδωρία σας μπορεί να είναι κάπως υπερβολική. Παρατηρήστε τον εαυτό σας πριν κάνετε κάποια δοτική κίνηση. Το κάνετε από αγάπη και διάθεση βοήθειας ή για να φανείτε; Όσοι αντιμετωπίζετε θέμα μετακίνησης από ένα σπίτι σε άλλο θα σας φανεί κάπως δύσκολο γιατί δεν μπορείτε να αποκοπείτε από καθιερωμένες συνήθειες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έχετε ανάγκη να δουλέψετε σκληρά για να έχετε μεγάλο κέρδος για αυτό δεν υπολογίζετε καθόλου κούραση ή εξάντληση. Αν όμως οι προσδοκίες σας δεν εκπληρωθούν άμεσα ίσως να γίνετε ανυπόμονοι. Ο Δίας που είναι στο ζώδιο σας ευνοεί περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο και γι' αυτό σας ενδιαφέρει να περάσετε καλά και να μην έχετε κόντρες και στεναχώριες. Προσέξτε το βάρος σας γιατί είναι και αυτό ένα σημαντικό σημείο αποφυγής.

ΛΕΩΝ
Σήμερα η ημέρα ανήκει αποκλειστικά σε εσάς, αφού εκτός από τον Άρη που έχετε στο ζώδιό σας έχει μπει και η Σελήνη, οπότε διπλασιάζει την δύναμη που θα λάβετε. Είναι όμορφο όταν ξαναβρίσκεστε στην παλιά σας κατάσταση. Σε μερικούς βέβαια μπορεί να μην έχει φύγει ποτέ αυτή η ισχύς αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά και κυρίως αυτογνωσία ότι δεν πρέπει να την συνδυάζετε με την κοσμική επιτυχία. Αυτό είναι καθαρά όμως θέμα προσωπικής αυτοεκτίμησης. Αν έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες θα υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις γιατί το παρελθόν μπορεί να σας παρασύρει, κυρίως αν σχετίζεστε με Σκορπιό και Υδροχόο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Συνεχίζετε να έχετε μεγάλη διάθεση να μπουν πολλά κακώς κείμενα στην θέση τους. Για αυτό μερικοί, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, πετάτε από πάνω σας πολλά παλιά. Οι συζητήσεις που αφορούν στα προσωπικά σας μάλλον θα είναι πολύ μυστικές. Αν σχετίζεστε με έναν Υδροχόο δεν θέλετε να το μάθει κανένας. Είναι η εποχή που αναβαθμίζεστε και νιώθετε ότι παίρνετε το αίμα σας πίσω. Καλό είναι να αμφισβητείτε και λίγο αυτά που σας αναφέρουν κάποιοι συνεργάτες ή άτομα του στενού σας κύκλου γιατί μπορεί να γίνουν λάθη.

ΖΥΓΟΣ
Έχετε δυναμώσει αρκετά γιατί ο στόχος σας είναι να ξεπεράσετε τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Μερικοί που ασχολείστε με την πολιτική ή τα κοινά θα ξεκινήσετε σιγά-σιγά να προετοιμάζετε το έδαφος κάνοντας πρόβες για το πώς τελικά σας βλέπουν οι άλλοι. Γενικά αυτό το διάστημα έχετε καλούς συνεργάτες και σωστές πληροφορίες. Αν σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με θέματα ομορφιάς γενικά και όχι μόνο ρούχα αλλά και κάποιες μικρές επεμβάσεις η ημέρα προσφέρεται.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Δεν θέλετε να αφήσετε κάτι σίγουρο και να πάτε προς την αβεβαιότητα. Όχι ότι είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα αλλά όσο πιο πολύ αντιστέκεστε τόσο δεν βλέπετε ξεκάθαρα την αλήθεια. Αν έχετε δημιουργήσει γύρω σας ένα τοίχο προστασίας και τώρα πρέπει να τον αποχωριστείτε, μην νομίζετε ότι το καινούργιο που θα συναντήσετε θα είναι τόσο δύσκολο. Μάλλον στο μυαλό σας το βλέπετε με αυτόν τον τρόπο. Η ιδανική κατάσταση για σας είναι να μένετε με τον βαθύ εαυτό σας και να προσπαθείτε να εξομαλύνετε όλα τα εμπόδια.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αναθεωρείτε ορισμένες απόψεις που σας φαίνονται κάπως αναχρονιστικές και με αυτόν τον τρόπο ίσως ξεπεράσετε τα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν. Επειδή έχετε την τάση να βλέπετε το μικρό μεγάλο, προσπαθήστε να ζυγίσετε όλες τις πιθανότητες αποτυχίας που έχετε κατά την γνώμη σας με σωστό ζύγι. Τότε θα δείτε ότι υπερβάλλετε μερικές φορές παντού. Επίσης δεν είστε εσείς υπεύθυνοι για όλα. Ο καθένας έχει την δική του ευθύνη. Μερικοί από εσάς μπορεί να νιώθετε κάπως κουρασμένοι ή καταβεβλημένοι. Ασχοληθείτε περισσότερο με τα θέματα υγείας και διατροφής.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Έχετε ανάγκη να φανείτε μέσα από κάποια επιτεύγματα που έχετε πετύχει και αυτό είναι που σας κουράζει πιο πολύ. Βλέπετε το περιβάλλον σας ανταγωνιστικό και ίσως να πρέπει κατά την γνώμη σας να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας. Εσείς συνεχίστε κανονικά την δουλειά σας, όποια και να είναι αυτή, γιατί δεν χρειάζεται να κάνετε μεγάλες υποχωρήσεις σε όλα. Το Λιοντάρι σας απασχολεί αλλά πρέπει πρώτα να βρείτε ισορροπίες μεταξύ σας για να έχετε μια σωστή σχέση μετά. Αν τίθεται θέμα ηθικής μεταξύ σας καλό είναι να μην το παραβλέψετε και να πάτε σύμφωνα με τους νόμους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αναλώνεστε μέσα από τα προβλήματα και τις σχέσεις των άλλων. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσετε γιατί υπάρχει εγωισμός και ανταγωνιστικότητα και από τις δυο πλευρές. Για αυτό κρατήστε χαμηλούς τόνους και μην σας πιάσει τώρα να λύσετε ό, τι διαφορά έχετε γιατί μάλλον θα βρεθείτε σε αδιέξοδο κυρίως με ένα Λιοντάρι. Τα οικονομικά σας έχουν πιθανότητα να γίνουν κάπως καλύτερα γιατί με ένα πρόσωπο που υπάρχει, κυρίως συγγενικό, ίσως να κάνετε κάτι από κοινού και να βγείτε για λίγο από το αδιέξοδο. Αν θέλετε αυτή η κατάσταση να γίνει νόμιμη, καλό είναι να κάνετε πιο οργανωμένες κινήσεις.

ΙΧΘYΕΣ
Αναλώνεστε με το ποιος θα πρέπει να ακολουθήσει εσάς και ποιος δεν είναι με το μέρος σας. Μάλλον θα έχετε νεύρα σήμερα γιατί έχετε ανάγκη να μην αρνούνται την γνώμη σας και την πρωτοβουλία σας και ίσως το περιβάλλον να αντιστέκεται. Αν συνεργάζεστε με Λιοντάρι προσπαθείτε όσο μπορείτε να κρατήσετε την σχέση πολιτισμένη αλλά μερικές φορές ξεφεύγετε και οι δύο. Ο σύντροφός σας έχει αναθεωρήσει κάποιες ιδέες και έχει γίνει πιο ρεαλιστής και πρακτικός. Ίσως με αυτόν τον τρόπο δεν τα μπλέκετε όλα μαζί και κάνετε ένα καλό διαχωρισμό.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger