Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

VIDEO ΣΟΚ: Με πρωταγωνιστή τον αδερφό του Άδωνη

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013


Βίντεο που έκανε την εμφάνισή του πριν λίγες ώρες στο youtube δείχνει τον αδερφό του «Μπουμπούκου» παρέα με τη Πέπη Τσεσμελή πρωταγωνιστές. Όταν το πρωτοείδαμε δεν ξέραμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Δείτε πιο κάτω και θα καταλάβετε…


Πηγή: http://www.to-mati.net

Η Ζαρούλια προσπάθησε να περάσει σφαίρα στον Μιχαλολιάκο


Μια σφαίρα προσπάθησε να περάσει στον Νίκο Μιχαλολιάκο η Ελένη Ζαρούλια την πρώτη μέρα που βρισκόταν στην… αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με το STAR.

Η σύζυγος του γγ της Χρυσής Αυγής τον επισκέφθηκε προκειμένου να του δώσει κάποια ρούχα που χρειαζόταν. Οι αστυνομικοί όπως ήταν φυσικό έψαξαν την τσάντα με τα ρούχα και μέσα σε αυτά βρήκαν και μια σφαίρα των 7,62 χιλιοστών, που βεβαίως η Ελένη Ζαρούλια δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία της.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα που διαβιβαστεί στη βουλή.

- See more at: http://arouraios.gr/


Φωτογραφία σοκ: Άπορη γυναίκα γέννησε αβοήθητη

Η άτυχη γυναίκα δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το νοσοκομείο. Δεν ένοιαζε τους γιατρούς πως με κλάματα στα μάτια παρακαλούσε να τη βοηθήσουν γιατί ήταν ετοιμόγεννη. Την άφησαν αβοήθητη. 

Το εξοργιστικό περιστατικό συνέβη στο Μεξικό. 

Η φωτογραφία με τη γυναίκα να γεννά στο προαύλιο του νοσοκομείου κάνει το γύρο του κόσμου. 

Φαίνεται η γυναίκα και στο γκαζόν, το μωρό, που ακόμη είναι «δεμένο» μαζί της με τον ομφάλιο λώρο! 

Όταν γέννησε, έσπευσαν να τη βοηθήσουν και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν πως όχι μόνο δεν αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν, αλλά εκείνη δεν... κατάλαβε ότι της είπαν να περιμένει μέχρι να ετοιμάσουν την αίθουσα τοκετού. 

http://www.newsit.gr/

Εκτακτο: Μάνδρου και Ευαγγελάτος διώκονται από την ασφάλεια Αθηνών


Μεταδίδουμε τη είδηση με κάθε επιφύλαξη όπως δημοσιεύθηκε στο zoidosia

!...Μηνύθηκαν για υπεξαγωγή δικαστικού εγγράφου (απολογίας Κασιδιάρη) μετά χρήσεως, Παραβίαση Μυστικότητας Ανάκρισης και Δικαστικής Συνεδρίασης, Κίνδυνο Δημόσιας Τάξης κλπ. και διώκονται με την ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ...Ποιός είναι ο ΜΗΝΥΤΗΣ ? 

Χθές το βράδυ η Ι. Μάνδρου διάβαζε στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου από φωτοτυπία του δικαστικού εγγράφου κατά λέξη τις ερωτήσεις των εισαγγελέων και ανακριτών στον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής....καταιγιστικές εξελίξεις. 
zoidosia


Τι σημαίνει αν έχεις μικρά δάχτυλα ή μικρά αυτιά;


Αμερικανική μελέτη δίνει τις απαντήσεις και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Τελικά το μέγεθος έχει σημασία και μπορεί να υποδηλώνει πράγματα που δεν φανταζόσασταν. Ερευνητές από την Αμερική είπα να καταγράψουν και να επεξηγήσουν τα μέρη του ανθρώπινου σώματος.
Μικρά αυτιά : Μπορούν να είναι πιο ελκυστικλα, αλλά θα μπορούσε να σας κάνει πιο επιρρεπή σε έκζεμα και νεφρική νόσο.
Μεγάλη γλώσσα: Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι είστε πιο επιρρεπείς σε αποφρακτική άπνοια ύπνου , μια κατάσταση που προκαλεί διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου και επηρεάζει περίπου το 4% των μεσήλικων ανδρών και 2% της μέσης ηλικίας των γυναικών.
Μεγάλα…ψωμάκια: Το κλασσικό σώμα σε σχήμα αχλαδιού έχει συνδεθεί με την εμμηνόπαυση αλλά και την έλλειψη μνήμης. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern στο Σικάγο μελέτησαν τους τύπους σώματος και βαθμολόγησαν τεστ μνήμης όπου και διαπιστώθηκε ότι τα άτομα με περισσότερο βάρος γύρω από τους γοφούς είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες.
Γυναικεία χέρια : Οι άνδρες των οποίων τα χέρια του θύμισαν γυναικεία είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί

.
Μακριά δάχτυλα: Καρκίνος του προστάτη, κατάθλιψη. Το μήκος των δαχτύλων ενός άνδρα μπορεί να υπαινίσσεται τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Warwick και του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο συνέκρινε τα χέρια 1.500 ασθενών με καρκίνο του προστάτη με εκείνα των 3.000 υγιών ανδρών.
Μακριά δάχτυλα ποδιών: Εάν το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού σας είναι μεγαλύτερο από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας , θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια επώδυνη πάθηση ποδιών .

Αδύνατοι μηροί: Καρδιοπάθεια. Μελέτη που έγινε σχεδόν σε 3.000 άνδρες και γυναίκες διαπίστωσε ότι τα άτομα με λεπτότερους μηρούς είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και πρόωρου θανάτου.
Μεγάλα μάτια: Μυωπία. Μπορεί να είναι όμορφα τα μεγάλα μάτια θα μπορούσε να σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να βασίζονται σε γυαλιά ή φακούς επαφής.

Πηγή: http://www.queen.gr/


Ανέκδοτο: Η γιαγιά σε οίκο ανοχής


Αφού τελείωσε το Πανεπιστήμιο ένας ωραίος νεαρός δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Δεν είχε καθόλου χρήματα ούτε για το ενοίκιο.

Του ήλθε, λοιπόν, μια φαεινή ιδέα!

Έγραψε έξω από την πόρτα του σπιτιού του με μεγάλα γράμματα…

Στο κρεβάτι: 100 EURO

Στον καναπέ: 50 EURO

Στο πάτωμα: 25 EURO

Μια γριούλα περνώντας έξω από την πόρτα του σταμάτησε και διάβασε την αγγελία.

Γύρισε γρήγορα στο σπίτι της, μάζεψε όλες τις οικονομίες της και πήγε γρήγορα στο σπίτι του νεαρού. Όταν έφτασε στο σπίτι του έδωσε όλα τα χρήματα στον νεαρό.

Βλέποντάς την ο νεαρός αισθάνθηκε αμήχανα στην αρχή, παρολά αυτά μέτρησε τα χρήματα: 100 EURO! Φίλησε τη γριά και τη ρώτησε:

- Στο κρεβάτι βέβαια …;

Χαμογελώντας η γριά του είπε:

- Μην γίνεσαι αστείος! Τέσσερις φορές … στο πάτωμα !!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… αλλά τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο είναι πιο πιθανό να….


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα παντρεμένα ζευγάρια που γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου ήταν ελαφρώς πιο πιθανό να έχουν ένα ευτυχισμένο και μεγαλύτερο σε διάρκεια γάμο, σε σύγκριση με όσους γνωρίστηκαν με πιο παραδοσιακούς τρόπους.

Η διαφορά βέβαια που βρέθηκε ήταν μικρή, αν και ο αριθμός των ατόμων που γνωρίστηκαν μέσω Internet ήταν αρκετά μεγάλος, γεγονός που ώθησε τους ειδικούς να κάνουν λόγο για αδυναμίες της συγκεκριμένης μελέτης.

Ο συγγραφέας της μελέτης, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι τα ευρήματα είναι αισιόδοξα κι ενθαρρύνουν τα άτομα που φοβούνται πως το Διαδίκτυο δεν προσφέρει τον κατάλληλο τόπο συνάντησης για το ξεκίνημα μιας ρομαντικής σχέσης.

Επισημαίνεται, μάλιστα, πως το Internet σηματοδοτεί την εξέλιξη και τη νέα τάξη πραγμάτων και μάλλον αποτελεί έναν πολύ λογικό και όχι παράξενο τόπο συνάντησης για τον σύγχρονο άνθρωπο με τον περιορισμένο προσωπικό χρόνο.

Στη μελέτη, η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου, συμμετείχαν 19.000 άτομα που κατοικούσαν στις ΗΠΑ και παντρεύτηκαν άτομα του αντίθετου φύλου ανάμεσα στο 2005 και το 2012. Από τη στιγμή που οι γάμοι ήταν τόσο πρόσφατοι, το ποσοστό των ζευγαριών που ζουν σε διάσταση ή πήραν διαζύγιο ήταν χαμηλό, 2,5% στην πρώτη περίπτωση και 5% στη δεύτερη.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι πάνω από το 1/3 των συμμετεχόντων γνώρισε το έτερο του ήμισυ στο Διαδίκτυο. Από αυτούς, το 45% γνωρίστηκε σε ιστοσελίδες γνωριμιών και το 21% σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν γνωρίστηκαν με το άτομο που παντρεύτηκαν στο Διαδίκτυο είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι είτε ηλικιωμένοι ή πολύ νέοι και όχι οικονομικά ευκατάστατοι. Ήταν πιο πιθανό, επίσης, η γνωριμία να έχει λάβει χώρα στον χώρο εργασίας (22%), στο φιλικό περιβάλλον (19%) ή στο σχολείο(11%).

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 7,6% όσων γνωρίστηκαν εκτός Διαδικτύου πήρε διαζύγιο, ενώ σε αυτούς που γνωρίστηκαν στο Internet το ποσοστό έπεφτε στο 5,9%. Η διαφορά παρέμενε ακόμα και μετά τον έλεγχο επίδρασης άλλων παραγόντων, όπως είναι για παράδειγμα η ηλικία και το εισόδημα. Ταυτόχρονα, βρέθηκε πως όσοι γνωρίστηκαν στο Διαδίκτυο είχαν ελαφρώς πιο ευτυχισμένο γάμο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.

Ένα από τα βασικά μειονεκτήματα της μελέτης ήταν ότι η μαρτυρία σχετικά με τον βαθμό στον οποίο ένας γάμος ήταν ευτυχισμένος προερχόταν μόνο από τον έναν σύντροφο, ο οποίος και συμμετείχε στη μελέτη.

Γιατί όμως οι γάμοι που ξεκινούν στο Διαδίκτυο είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο σταθεροί; Μια πιθανή εξήγηση είναι πως όσοι γνωρίζονται με αυτόν τρόπο είναι έτοιμοι και επιθυμούν να ξεκινήσουν μια σχέση. Στοχεύουν στη σχέση και αναζητούν τον κατάλληλο σύντροφο, δεν είναι κάτι που απλώς τους συμβαίνει, όπως γίνεται συχνά στην περίπτωση που οι δύο σύντροφοι γνωρίζονται στον χώρο εργασίας ή μέσω κοινών φίλων.

Δύο σημαντικές αδυναμίες της μελέτης είναι ότι από τη μία συμπεριλαμβάνει άτομα που είναι εκ των πραγμάτων εξοικειωμένα με το Διαδίκτυο, από τη στιγμή που διεξάγεται διαδικτυακά, και από την άλλη δεν συμπεριλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους, οι όποιοι είναι ακόμα πιο πιθανό να γνωρίσουν τον σύντροφό τους μέσω του Διαδικτύου.

Η μελλοντική έρευνα είναι σημαντικό να διερευνήσει πιο αναλυτικά τον τρόπο εξέλιξης των ανθρώπινων σχέσεων με ή χωρίς την τεχνολογία.

http://www.aniwthoi.net/



9 καθημερινές αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη!


Τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σχετικά με την ψυχική υγεία των Ελλήνων, έχουν διπλασιαστεί για τις βαριές περιπτώσεις της νόσου μέσα σε μόλις 3 χρόνια.

Στις βασικές αιτίες που προκαλούν κατάθλιψη συγκαταλέγονται τα οικονομικά προβλήματα, η ανεργία, η θλίψη και τα ψυχολογικά τραύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με το health.com, η κατάθλιψη έχει και άλλα «ύπουλα πρόσωπα», που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

Υπερέκθεση στο internet

Δαπανώντας πάρα πολύ χρόνο σε chat rooms και σε site κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με μία σειρά από μελέτες, αυξάνετε τις πιθανότητες να πάθετε κατάθλιψη. Το συμπέρασμα αυτό αφορά ειδικά μάλιστα σε εφήβους.

Οι εξαρτημένοι από το διαδίκτυο μπορεί να δυσκολεύονται στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση στον πραγματικό κόσμο και ενδεχομένως να εμφανίζουν έλλειψη συντροφικότητας, ενώ συχνά δεν έχουν ρεαλιστική άποψη για την καθημερινότητα. Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα αποκαλούν αυτού του είδους την κατάθλιψη ως «κατάθλιψη του Facebook».

Σε μια μελέτη του 2010, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 1,2% των ατόμων ηλικίας 16 έως 51, που πέρασε ένα υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα σε site κοινωνικής δικτύωσης είχαν υψηλότερο ποσοστό να εμφανίσουν μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη. Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι δεν είναι σαφές εάν η υπερβολική χρήση διαδικτύου οδηγεί σε κατάθλιψη ή αν οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
Κάπνισμα



Το κάπνισμα έχει μία σχέση «θύτη-θύματος» με την κατάθλιψη. Δηλαδή, ενώ μπορεί ένας καπνιστής να είναι επιρρεπής στην κατάθλιψη, εξίσου μπορεί η κατάθλιψη να οδηγήσει στο κάπνισμα.

Ωστόσο, η νικοτίνη είναι γνωστό ότι επηρεάζει τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, που είναι, επίσης ο μηχανισμός της δράσης για αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει την εθιστική φύση του, καθώς και τις εναλλαγές της διάθεσης που προκύπτουν όταν κάποιος σταματά το κάπνισμα, ενώ με την ίδια λογική ερμηνεύει και γιατί η κατάθλιψη συνδέεται με τη διακοπή του καπνίσματος. Με απλά λόγια, κόβοντας το τσιγάρο θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των χημικών ουσιών του εγκεφάλου του.

Νόσος του θυρεοειδούς

Όταν ο θυρεοειδής αδένας δεν παράγει αρκετή ορμόνη, η κατάσταση αυτή ονομάζεται υποθυρεοειδισμός και η κατάθλιψη είναι ένα από τα συμπτώματά της. Αυτή η ορμόνη είναι πολυλειτουργική και ένα από τα κύρια καθήκοντά της είναι να δρα ως νευροδιαβιβαστής και να ρυθμίζει τα επίπεδα της σεροτονίνης.

Εάν αντιμετωπίζετε νέα συμπτώματα κατάθλιψης, ειδικά σε συνδυασμό με ευερεθιστότητα, δυσκοιλιότητα και κόπωση, καλό θα ήταν να ελέγξετε τα επίπεδα του θυρεοειδούς σας. Ο υποθυρεοειδισμός είναι θεραπεύσιμος με φαρμακευτική αγωγή.

Κακές συνήθειες ύπνου

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, αλλά θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε, ότι όταν υγιείς συμμετέχοντες είχαν στερηθεί τον ύπνο, είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα του εγκεφάλου όταν τους έδειχναν ενοχλητικές εικόνες από τους ξεκούραστους ομολόγους τους. Μάλιστα η δραστηριότητα του εγκεφάλου τους ήταν παρόμοια με την αντίδραση καταθλιπτικών ασθενών, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η έλλειψη ύπνου εμποδίζει την ανασύσταση των κυττάρων του εγκεφάλου, άρα ο εγκέφαλος σταματά να λειτουργεί καλά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Τέλος μιας τηλεοπτικής εκπομπής

Όταν κάτι σημαντικό φτάνει στο τέλος του, όπως μια τηλεοπτική εκπομπή, ταινία ή μια μεγάλη ανακαίνιση στο σπίτι, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη σε μερικούς ανθρώπους.

Το 2009, ορισμένοι οπαδοί της ταινίας «Avatar» δήλωσαν ότι αισθάνονται κατάθλιψη, ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας επειδή ο φανταστικός κόσμος της ταινίας δεν ήταν πραγματικός. Παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν και στην τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ. Αρκετοί άνθρωποι, σύμφωνα με τους ειδικούς, απορροφώνται τόσο έντονα σε μια κινηματογραφική αφήγηση ξεχνώντας την πραγματική ζωή και τα προβλήματα τους.

Η περιοχή που μένετε

Έρευνες διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που ζουν σε αστικές περιοχές έχουν 39% υψηλότερο κίνδυνο διαταραχών της διάθεσής τους, από εκείνους που κατοικούν στις αγροτικές περιοχές. Μια μελέτη του 2011 στο περιοδικό «Nature» προσφέρει μια εξήγηση για την τάση αυτή: Οι κάτοικοι των πόλεων έχουν περισσότερη δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει το στρες και τα υψηλότερα επίπεδα στρες μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχωτικές διαταραχές.

Βέβαια, τα ποσοστά κατάθλιψης διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή που ζει κάποιος. Για παράδειγμα, οι πλουσιότερες χώρες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά σε σχέση με εκείνες που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι ακόμη και το υψόμετρο μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην κατάθλιψη, με τον κίνδυνο αυτοκτονίας να αυξάνεται όσο αυξάνεται το υψόμετρο.

Πάρα πολλές επιλογές

Ο τεράστιος αριθμός των διαθέσιμων επιλογών π.χ στα σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι συντριπτικός. Όσο καλό και αν φαντάζει αυτό σε μερικούς, οι ειδικοί επιμένουν ότι για ορισμένους ανθρώπους η ανταπόκριση στην υπερφόρτωση επιλογής, συνδέεται με τη τελειομανία και την κατάθλιψη.

Η έλλειψη των ψαριών στη διατροφή

Η χαμηλή πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που υπάρχουν σε αφθονία στο σολομό και τα φυτικά έλαια, μπορεί να σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Μία φινλανδική μελέτη του 2004, διαπίστωσε τη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης λιγότερων ψαριών και της κατάθλιψης, στην περίπτωση των γυναικών, όχι όμως και των ανδρών. Αυτά τα λιπαρά οξέα ρυθμίζουν νευροδιαβιβαστές όπως η σεροτονίνη, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει τη σύνδεση.

Κακή σχέση με τα αδέρφια

Αν και οι κακές σχέσεις με οποιονδήποτε θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατάθλιψη, μια μελέτη του 2007 στο «American Journal of Psychiatry» διαπίστωσε, ότι οι άνδρες που δεν είχαν καλές σχέσεις με τα αδέλφια τους πριν την ηλικία των 20, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη αργότερα στη ζωή τους.

Αν και δεν είναι σαφές τι είναι το τόσο σημαντικό στις αδελφικές σχέσεις, οι ερευνητές παρατήρησαν, ότι πάρα πολλές αντιπαραθέσεις συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης πριν από την ηλικία των 50 ετών.

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/


Βαρούσι και Μανάβικα



Στα ριζά του Φρουρίου συνεχίζει να ζει το Βαρούσι, η παραδοσιακή συνοικία των Τρικάλων που συνδέει το χθες με το σήμερα, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Ετυμολογικά η λέξη «Βαρούσι» σημαίνει τη συνοικία εκτός κάστρου. Στην Τουρκοκρατία ήταν η χριστιανική συνοικία και μέχρι τη δεκαετία του 1930 η αρχοντογειτονιά των Τρικάλων. Η παλαιά συνοικία Βαρούσι αποτελούσε την εύπορη, χριστιανική και αυτοδιοικούμενη συνοικία της πόλης που εκτεινόταν κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του Φρουρίου. Τα παλιά βαρουσιώτικα σπίτια κτισμένα μεταξύ 17ου και 19ου αι., φτιαγμένα, κατά βάση, με καλαμωτές, σοβά ή πλίνθους στα διάκενα, σοβατισμένα και βαμμένα με διάφορα χρώματα. Τα αρχοντικά του Βαρουσίου και οι πολυάριθμες εκκλησίες (συνολικά δέκα, που χρονολογούνται από τον 16ο ως τον 19ο αι.) αντικατοπτρίζουν την οικονομική και πολιτιστική άνθιση του 18ου και 19ου αι. που ήταν αποτέλεσμα της ανάπτυξης του εμπορίου και της βιοτεχνίας.
Barousi 2Οι σωζομενοι σήμερα ναοί είναι: α) των Αγίων Αναργύρων (τοιχογραφίες του 1575), β) του Αγίου Δημητρίου (πριν το 1588), γ) του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος και του Αγίου Παντελεήμονος (τέλη 16ου - αρχές 17ου αι.), δ) του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (1674), ε) της Αγίας Μαρίνας (1766), στ) της Αγίας Παρασκευής (1843), ζ) της Παναγίας Φανερωμένης ή του Γενεσίου της Θεοτόκου (1849-1853), η) της Αγίας Επισκέψεως (1863-1877), θ) του Αγίου Στεφάνου (Ο πρώτος ναός, που καταστράφηκε από πυρκαγιά, είχε κτιστεί από τον Συμεών Ούρεση Παλαιολόγο κατά τον 14ο αι. και αποτέλεσε στο μεγαλύτερο διάστημα της Τουρκοκρατίας έδρα του Μητροπολίτη Λαρίσης. Ο σημερινός ναός είναι κτίσμα του 1882), ι) του Αγίου Νικολάου (1948) που αποτελεί και τον μητροπολιτικό ναό των Τρικάλων από το 1967. 
Το Βαρούσι διακρίνεται για τα όμορφα αρχοντικά με τους περίτεχνους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς και τις μακριές μαρκίζες. Τα γραφικά και στενά σοκάκια του έγιναν γνωστά ως «Στενά του Σακαφλιά» στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Ολόκληρη η συνοικία έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα με αποτέλεσμα οι νέες κατοικίες να χτίζονται σύμφωνα με τα παλιά πρότυπα.
Ο επισκέπτης μπορεί να αντικρίσει το Βαρούσι, ψηλά, από το Φρούριο και να θαυμάσει την υπέροχη αρχιτεκτονική της συνοικίας. Εντυπωσιακή είναι η στιγμή που δύει ο ήλιος. Την ώρα εκείνη το Βαρούσι ντύνεται την παραδοσιακή του φορεσιά «το πορφυρό χρώμα» και η ροή του χρόνου από το παρελθόν φτάνει στην ψυχή του επισκέπτη σαν εσπερινός.
Στην έξοδο του Βαρουσίου προς την πόλη, βρίσκεται η πλακόστρωτη γειτονιά των παλιών Μανάβικων, ανακαινισμένη και αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική της ομορφιά, σας περιμένει να γευθείτε πολλές λιχουδιές στις ταβέρνες και να διασκεδάσετε το βράδυ στα αμέτρητα μπαράκια.
toixografia sta manabika
Πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση, η τοιχογραφία των Τρικάλων στην περιοχή Παλιά Μανάβικα, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε συνοικία η οποία φιλοξενεί όλα τα μερακλίδικα φαγάδικα της πόλης.Η θεματική της τοιχογραφίας αναπαριστά σκηνές από την καθημερινή ζωή, τα μανάβικα και τα λαϊκά κουτούκια μιας άλλης εποχής.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΚΑΦΛΙΑ
Τα Τρίκαλα έγιναν γνωστά στο Πανελλήνιο, χάρη στην ιστορία του Σακαφλιά που περιγράφει σε κάποιο από τα τραγούδια του ο Βασίλης Τσιτσάνης: «Στα Τρίκαλα, στα δυο στενά, σκοτώσανε το Σακαφλιά ...».
Βρισκόμαστε στην εποχή του Μεσοπολέμου, λίγο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και στα Τρίκαλα δεσπόζει η φυσιογνωμία του μποέμ τύπου και καρδιοκατακτητή των γυναικών, του ξακουστού Σακαφλιά («φίλος της σάρκας»).
Ο Σακαφλιάς, ωραίος στο παράστημα, είχε αναστατώσει την τρικαλινή κοινωνία με τα καμώματά του, ώσπου κάποιοι του στήσανε καρτέρι στα στενά σοκάκια του Βαρουσίου και τον μαχαιρώσανε. Με το θάνατό του ο Σακαφλιάς πέρασε στη σφαίρα του μύθου και της λαϊκής παράδοσης με τον Βασίλη Τσιτσάνη να του αφιερώνει το περίφημο ρεμπέτικο τραγούδι. Έτσι καθιερώθηκε συχνά οι Τρικαλινοί να αποκαλούνται «Σακαφλιάδες».


Έψαχναν τα κλοπιμαία και βρήκαν... κροκόδειλο!


Αστυνομικοί που είχαν αναλάβει μια έρευνα για τον εντοπισμό κλοπιμαίων στο Μάλμε της Σουηδίας ήρθαν αντιμέτωποι με έναν... κροκόδειλο μήκους δύο μέτρων στο θερμοκήπιο, όπου πίστευαν ότι ήταν κρυμμένα τα κλεμμένα αγαθά.

Η ανακάλυψη του κροκόδειλου έγινε τον περασμένο μήνα στο θερμοκήπιο ενός σπιτιού στα προάστια του Μάλμε, σύμφωνα με την εφημερίδα Sydsvenskan.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να μεταφερθεί το ζώο σε καταλληλότερο περιβάλλον γιατί το θερμοκήπιο ήταν πολύ μικρό και κρύο ενώ υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού του κροκόδειλου από σπασμένα τζάμια.

Ο ιδιοκτήτης του, ένας 40χρονος άνδρας, κρατείται από την αστυνομία που τον κατηγορεί για κλεπταποδοχή. Η σύζυγός του φέρεται να δήλωσε ότι κάποιος τους δώρισε τον κροκόδειλο πριν από πολλά χρόνια. Ωστόσο, σε έναν καταψύκτη, στο σπίτι του ζευγαριού, οι αστυνομικοί βρήκαν τα λείψανα ενός δεύτερου, νεκρού κροκόδειλου.

ΔΕΙΤΕ : H πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής που έγινε πopνη


«Πολύ αθλητική» έγραφε η αγγελία στην ιστοσελίδα όπου οι ιερόδoυλες διαφήμιζαν τα κάλλη τους. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί...πως πίσω από αυτήν την αγγελία κρυβόταν μία ρουμάνα πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η Φλόριτσα Λεονίντα. 

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Κανκάν» και έχει προκαλέσει σάλο στη Ρουμανία. Η 25χρονη Λεονίντα, που πριν από εννέα χρόνια είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ζούσε διπλή ζωή. Η οικογένειά της πίστευε πως εργαζόταν ως προπονήτρια στη γερμανική πόλη Ινγκολσταντ όπου είχε μετακομίσει μετά το τέλος της αθλητικής καριέρας της.

Λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε η Λεονίντα έγινε κολ γκερλ, χωρίς φυσικά να το γνωρίζει η οικογένειά της.«Ντρέπομαι. Θα μεταναστεύσουμε λόγω αυτού του γεγονότος. Ισως στον Καναδά όπου ζει ο αδελφός μου εκεί» δήλωσε ο πατέρας της Γκέοργκι στην εφημερίδα «Λιμπερτατέα». Οταν ο Τύπος ζήτησε από τη Λεονίντα να μιλήσει για τη διπλή ζωή της, εκείνη απάντησε σχεδόν με απάθεια:«Βρίσκομαι σε διακοπές με τον αγαπημένο μου. Κανένα σχόλιο».

Πληροφορίες: ΤΑ ΝΕΑ 

Καζίνο Λουτρακίου: Δεν κάναμε αίτηση πτώχευσης


Η φήμη που άρχισε να κυκλοφορεί από το βράδυ του Σαββάτου πως το Καζίνο Λουτρακίου πρόκειται να... βαρέσει κανόνι, "πάγωσε" τους εργαζόμενους της εταιρίας. Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Καζίνο διέψευσε πως έρχεται πτώχευση.

«Αναληθή και ανυπόστατα», όσα δημοσιεύονται περί αίτηση υπαγωγής του Καζίνου Λουτρακίου στον πτωχευτικό κώδικα, χαρακτήρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Καζίνου, Ιωάννης Βραχάτης.

Το Καζίνο Λουτρακίου δεν ζητά προστασία από τους πιστωτές του, αλλά έχει έρθει σε συμφωνία μαζί τους, ανέφερε ο κ. Βραχάτης και πρόσθεσε ότι «η κοινοπραξία του Καζίνο Λουτρακίου υπέβαλε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, αίτημα έγκρισης της συμφωνίας ρύθμισης οφειλών με τους πιστωτές της. Η έγκριση αυτής της συμφωνίας από το δικαστήριο θα εξασφαλίσει την συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και της απασχόλησης 1.400 εργαζομένων».

Η έγκριση της συμφωνίας θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Κορίνθου την προσεχή Τετάρτη.

http://www.newsit.gr/

Απίστευτο: Διώξεις και πρόστιμα 5.000 ευρώ αντιμετωπίζουν οι επιζώντες της τραγωδίας στην Ιταλία

Οι 155 μετανάστες οι οποίοι επέζησαν όταν ναυάγησε το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν σε πολύ μικρή απόσταση από το νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας αυτήν την εβδομάδα πιθανότατα πρόκειται να αντιμετωπίσουν διώξεις για λαθρομετανάστευση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο εισαγγελικές πηγές.

Οι διώξεις θα ασκηθούν αυτεπαγγέλτως μόλις οι άνθρωποι αυτοί ταυτοποιηθούν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Εάν κριθούν ένοχοι, ενδέχεται να τους επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα ύψους έως και 5.000 ευρώ.

Τουλάχιστον 111 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το γεμάτο επίδοξους μετανάστες πλοίο έπιασε φωτιά και βυθίστηκε νωρίς την Πέμπτη. Εκατοντάδες άνθρωποι ακόμη εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το ναυάγιο αυτό έριξε για άλλη μια φορά φως στο φλέγον πρόβλημα των μεταναστών από την Αφρική και την Μέση Ανατολή οι οποίοι προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, τις περισσότερες φορές υπό επικίνδυνες συνθήκες.

Οι ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζονται βαθιά διχασμένες για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, με τον διάλογο να εκτείνεται σε ένα απέραντο φάσμα θεμάτων—από τη λήψη μέτρων για να υπάρξει καλύτερη φρούρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων ως το ποιες χώρες θα έπρεπε να δέχονται τους μετανάστες που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

http://www.iefimerida.gr/

Το μήνυμα που άφησε η Νταϊάνα στον Γουίλιαμ



Τον φόβο της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την ζωή της έρχεται να επιβεβαιώσει το ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο η ίδια απευθύνεται στον πρωτότοκο γιο της, Γουίλιαμ, λίγους μήνες πριν το τραγικό χαμό της τον Αύγουστο του 1997.Σύμφωνα με την Daily Mail, το μήνυμα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας έχει καταγραφεί σε κασέτα, στην οποία η ίδια ακούγεται να δίνει συμβουλές στον Γουίλιαμ για την δημιουργία οικογένειας, καθώς φοβόταν ότι δεν θα ζήσει για να δει τον γιο της γαμπρό και πατέρα.
«Το να είσαι μελλοντικός βασιλιάς κάνει τον γάμο δύσκολο», αναφέρει στο ηχογραφημένο μήνυμα η πριγκίπισσα Νταϊάνα».Παράλληλα, η ίδια προβλέπει πως η σύζυγος του Γουίλιαμ θα είναι: «όμορφη, έξυπνη και ανεξάρτητη», ενώ απευθύνεται και σε εκείνη, συμβουλεύοντάς την να αντέξει την πίεση από τα καθήκοντά της λέγοντας της: «Ξέρω ότι θα σε λάτρευα και θα γινόμασταν φίλες. Θα πρέπει να είσαι κάποια πολύ ξεχωριστή, αλλιώς δεν θα ήσουν σύζυγος του Γουίλιαμ».


«Μετέφερε την αγάπη μου στα παιδιά σου! Μετέφερέ τους ότι τα αγαπώ και θα τα προσέχω», καταλήγει το μήνυμα, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα περίπου δύο μήνες από την αποκάλυψη ότι o θάνατός της ήταν προμελετημένος και μάλιστα το αυτοκινητιστικό δυστύχημα προκλήθηκε από μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας.
Η γυναίκα η οποία σχεδίαζε της τσάντες της πριγκίπισσας Νταϊάνα αναφέρει ότι η Κέιτ είναι σίγουρα αυτή που θα ήθελε η Νταϊάνα. Αλλωστε είχε δηλώσει πως η γυναίκα του Γουίλιαμ θα ήθελε να έχει σκούρα μαλλιά. Η ίδια ήθελε μια κοπέλα στο πλευρό του Γουίλιαμ, η οποία να αγαπάει την οικογένεια και να νοιάζεται τον Γουίλιαμ έτσι ώστε και οι δυο τους να απολαύσουν μια φυσιολογική οικογενειακή ζωή. Ηθελε μια μελλοντική βασίλισσα του λαού για τον λαό.
Αν και το παλάτι δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την αυθεντικότητα της κασέτας και του μηνύματος , άνθρωποι που γνώριζαν την ίδια ισχυρίζονται ότι τόσο η φωνή όσο και ο τρόπος ομιλίας θυμίζουν την ίδια.

Πηγή: http://www.to-mati.net


Πώς να αποτρέψετε το παιδί σας από το να καπνίσει μια για πάντα!


Το να πείσουμε τα παιδιά μας να μην καπνίζουν αποτελεί μία ακόμα «μάχη» στην ανατροφή τους, καθώς το κάπνισμα εκτός από βλαβερό είναι πράξη κοινωνική που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους γύρω μας. Και ειδικά αυτή τη μάχη αξίζει, όσο λίγες, να την κερδίσουμε.

Αν και στους ενήλικες κίνητρο για την διακοπή του καπνίσματος να είναι η προστασία της υγείας τους από θανατηφόρες παθήσεις, πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο. Σταθερά αυξανόμενο είναι, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά καπνιστών έχουν μειωθεί. Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15 ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να αποτρέψουμε το παιδί μας από το κάπνισμα; Ο καθηγητής στο Y. M. C. A, Adi Jaffe, μας λέει πώς να το κάνουμε σωστά και αποτελεσματικά.

1. Δώστε το καλό παράδειγμα
Όπως στα περισσότερα πράγματα, έτσι και στο κάπνισμα, το παράδειγμα το δικό μας αλλά και η γενικότερη στάση μας απέναντι σε αυτό έχει πολλά να προσφέρει στην αντίληψη του παιδιού, του αυριανού εφήβου και μελλοντικού ενήλικα- σχετικά με το τσιγάρο. Όταν κάποιος γονέας καπνίζει φαντάζει δυσκολότερο να  «πείσει» το παιδί του για τις αρνητικές συνέπειες του τσιγάρου. Ωστόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη δική του εμπειρία ως αρνητική υπερτονίζοντας το κόστος αυτής της συνήθειας.

2. Μη διστάσετε να του δείξετε εικόνες από το τι μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα
Είναι μια μέθοδος πολύ διαδεδομένη στον εξωτερικό κυρίως. Όσο τρομακτικό κι αν τους φανεί το θέαμα μιας ακτινογραφίας με μαύρους πνεύμονες, τόσο θετικά θα λειτουργήσει. Γι΄αυτό μη διστάσετε να τους δείξετε φυλλάδια ενημερωτικά σχετικά με τις καρδιοπάθειες, ή μη θεωρήσετε  ταμπού να του δείξετε ρεαλιστικές εικόνες από ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο καρκίνο του πνεύμονα.

3. Μιλήστε του και για τα άμεσα αποτελέσματα του καπνίσματος
Τα παιδιά σπάνια ανησυχούν για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες, μια που όπως είναι φυσιολογικό πιστεύουν ότι έχουν απεριόριστο χρόνο για τα πάντα. Για να τα αφυπνήσουμε μπορούμε να ρίξουμε το «βάρος» στα πιο άμεσα αποτελέσματα του καπνίσματος όπως: δύσοσμη αναπνοή, κίτρινα δόντια, μυρωδιά τσιγάρου στα μαλλιά και τα ρούχα, εύκολη κόπωση και βήχας.

4. Μυήστε το στον αθλητισμό
Άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγουν τα παιδιά το κάπνισμα είναι με το να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, αθλητικές ή άλλες, καθώς έτσι θα έχουν λιγότερο χρόνο για να καπνίσουν. Επιπλέον, οι περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες προωθούν ή συμβαδίζουν με έναν αντικαπνιστικό τρόπο ζωής.

5. Μην παρουσιάζετε έμμεσα το κάπνισμα ως φυσιολογική ρουτίνα
Μην αφήνετε λερωμένα τασάκια σε όλο το σπίτι και μη στέλνετε το παιδί να φέρει τα τσιγάρα σας ή να πιάνει τασάκια, αναπτήρες και γενικά να εξοικειώνεται με τα σύνεργα του καπνίσματος σαν να είναι κάτι εξίσου αποδεκτό με το σαπούνι ή το μαχαιροπίρουνο. Τα παιδιά που ζουν με καπνιστές έχουν δυο ως τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν όταν γίνουν έφηβοι.

6. Μιλήστε του με ειλικρίνεια
Μιλήστε του για την εμπειρία σας με το τσιγάρο, περιλαμβανομένων και των λαθών σας. Αυτό θα το ενθαρρύνει να είναι πιο ανοικτό και ειλικρινές. Αν είστε καπνιστές δεν πρέπει να λειτουργείτε ενοχικά επειδή κάποια στιγμή παγιδευτήκατε στο κάπνισμα οι ίδιοι. Κανένας δεν άναψε το πρώτο του τσιγάρο ξέροντας ότι θα ακολουθήσουν άλλα 200.000 τα επόμενα 30 χρόνια.

7. Αποφύγετε την τιμωρία και την σκληρή κριτική
Το ζήτημα του καπνίσματος έχει πολλές παραμέτρους που δε μπορούμε πάντα να ελέγξουμε, μια που τα παιδιά και οι έφηβοι συχνά επηρεάζονται από κοντινούς φίλους, αγνοώντας τους κινδύνους και δίνοντας έμφαση στην εικόνα που θα σχηματίσουν οι άλλοι. Σε περίπτωση λοιπόν που πιάσετε «στα πράσα» το παιδί να καπνίζει αποφύγετε τις ακραίες συμπεριφορές. Ο πανικός, η κατακραυγή, η ένταση, οι φωνές και οι ατελείωτοι καβγάδες όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά αποτρέπουν το παιδί να μπει σε ανοιχτή συνδιαλλαγή με τους γονείς του.Έτσι εύκολα καταφεύγει στις συμβουλές συνομήλικων και φίλων, οι οποίοι φαίνεται να τους καταλαβαίνουν καλύτερα.

Πηγή:boro.gr

Πόσο ανησυχεί η Ελλάδα για τα σχέδια του UCK και του UCC για την Θεσπρωτία;


Αλέξανδρος Νίκλαν (Σύμβουλος Ασφάλειας Πληροφορίας) - Ένα αρκετά δυσάρεστο για εμάς περιβάλλον έχει δημιουργηθεί τελευταία με δημοσιεύματα που όντως δείχνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα σύνολο ανθρώπων, που είναι πιθανώς ενεργά ή και ανενεργά μέλη του UCK. Αρκετοί από αυτούς έχουν ως είσοδο την ΠΓΔΜ.

Αρκετά μάλιστα όπλα έχουν αρχίσει και συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία που έχουν χτυπήσει καμπανάκι τόσο στην ΕΥΠ όσο και στην αντιτρομοκρατική, που πλέον κινούνται με σχέδιο σκούπα, στην ανεύρεση κάθε σημείου προς έρευνα.

Η ξαφνική μάλιστα δραστηριοποίηση των ομάδων αυτών (το σκηνικό με τις φυλακές της Λάρισας είναι απλά αφρός επιφάνειας)... ειδικότερα σε ληστείες με βαρύ οπλισμό αλλά πλέον και αρκετά ευρήματα σε χειροβομβίδες αμυντικές, συν κάποια κρούσματα σε στρατόπεδα που πέρασαν στα "ψιλά" γράμματα εφημερίδων, δείχνουν μια περίεργη έξαρση δράσης που σίγουρα είναι περίεργη.

Πρόσθετα αυτών, ο επανασχηματισμός ομάδας βαρέου οπλισμού (όπως ήταν η ΟΠΚΕ) με ειδική εκπαίδευση και "άδεια να πυροβολεί" από τον Υπουργείο Προ.Πο, είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς που χρήζει προσοχής. Εκτός και αν νομίζει κανείς πως οργανώθηκε για να κυνηγάει την μικρο-εγκληματικότητα.

Στην γενική σιωπή που έχουν επιβάλλει οι μηχανισμοί του εγχώριου «συστήματος», ώστε να απονευρωθούν οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού, έχει υποβαθμιστεί και ένα θέμα που θα όφειλε να παρακολουθείται στενά από τη χώρα μας.Αναφέρομαι στον UCC, ο οποίος μπορεί να είναι ένα φαινομενικά εν υπνώσει όργανο του αλβανικού μεγαλο-ιδεατισμού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα το ενεργοποιήσουν οι υπερατλαντικοί πάτρωνες. Τα περί Τσάμηδων και της προπαγάνδας τους είναι λίγο πολύ γνωστά. Στο παρόν σημείωμα αξίζει να αναφερθούν κάποια στοιχεία που οι πολλοί αγνοούν και οι «αρμόδιοι» προσπερνούν.

Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς», μιά 100μελή άτυπη βουλή. Ο Σύνδεσμος αυτός έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995, μια ενέργεια στην οποία ούτε καν αντέδρασε η τότε ελληνική κυβέρνηση. Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες.

Ο UCC εκτιμάται ότι ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του UCC, είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες, οργανωμένοι στα πρότυπα του UCK. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ένοπλους, πανέτοιμους να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδος, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Γνωστοί πολιτικοί (ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας και άλλοι), έχουν επισημάνει ότι η Θεσπρωτία αποτελεί τον 3ο στόχο του UCK, μετά το Κόσσοβο και τα Σκόπια.

Αξιόπιστη πληροφορία, αναφέρει ότι έχουν γίνει αντιληπτά έως σήμερα 30 έως 40 άτομα στην βορειοδυτική Ελλάδα, αλβανικής εθνικότητας, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι στελέχη-πράκτορες του UCC. Μόνο στην περιοχή της Ηπείρου και σε διάστημα 12 μόνο μηνών, ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας περισσότερα από 1.000 καλάσνικοφ, 200 πιστόλια και πολλές σφαίρες, που οι Αλβανοί «συμπτωματικά» εισάγουν σε αυτό το μέρος της Ελλάδας.

Aπόρρητες πληροφορίες λένε ότι αποθήκες με βαρύ οπλισμό του UCK και του UCC υπάρχουν διάσπαρτες στις παρυφές της Αθήνας, και σε μυστικά σημεία της βόρειας Ελλάδας. Όσοι Αλβανοί νέοι εντάσσονται στον UCC, λαμβάνουν το ποσό των 15.000 ευρώ από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτές στέλνουν Αλβανούς να καταφύγουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να πάρουν άδεια παραμονής. Θυμίζουμε το περιβόητο άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (nr. 46 / 10.11.2003) με τίτλο «Η εξέγερση των Σκιπετάρων: Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδιάζουν ένοπλο αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας». Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού ο UCC, με καθοδήγηση του UCK, είχε θέσει ως στόχο να στήσει μέχρι την άνοιξη και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένα δίκτυο έτοιμο για ένοπλη δράση σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί. Αν η Ελλάδα δώσει στις ΗΠΑ δείγματα «κακού παιδιού», αν επιχειρήσει φιλορωσικά ανοίγματα ή αντιδράσει σθεναρά στο ανεξάρτητο Κόσοβο, o UCC θα είναι ένα ακόμα όπλο των Αμερικανών για να δημιουργήσουν μειονοτικό πρόβλημα και ταραχές μέσα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία είναι απόλυτα σίγουρο πως: 

■Ο UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK. 

■Ο οπλισμός του έρχεται κυρίως από Κροατία, Βοσνία και Αλβανία. 

■Τα χρήματα φτάνουν από Σαουδική Αραβία, την ίδια την Αλβανία, μέσω Ελβετίας (μαύρο χρήμα) και Αλβανούς της Αμερικής. 

■O UCC ελέγχεται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες. 

■Έχει ήδη συγκεντρώσει οπλισμό σε δεκάδες κρυφά σημεία σε όλη την βόρεια Ελλάδα. 

■Στρατολογεί μέλη από το 1.500.000 Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αλλά οι 
«επαγγελματίες» και τα ηγετικά στελέχη είναι Αλβανοί από το Κόσσοβο.

greeknation

Να πως αναστατώνεις ένα Super Market...

Πουλούν το κopμί τους όπως μπορούν και γι αυτό φιλοξενούνται σε περιοδικά και εφημερίδες..

Βεβαίως στην Ελλάδα το στοιχείο του «δεύτερου» είναι ευρέως διαδεδομένο. Απλά δεν υπάρχει Βιομηχανία αξιοποίησης όλων αυτών των προσώπων.

Εδώ και είκοσι χρόνια στην χώρα που γέννησε το διαπροσωπικό marketing την Αμερική έχει δημιουργηθεί μια νέα φυλή celebrities. Οι «δεύτεροι». Πρόκειται για μια σειρά από άντρες και γυναίκες που δεν παράγουν απολύτως τίποτε παρά μόνο εξώφυλλα.

Στην παρούσα στιγμή βλέπετε την Courtney Stodden να ψωνίζει σε Super Market όπως θα πήγαινε στο Μέγαρο Μουσικής. Με μπouστο έτοιμο να ξεχειλίσει και γόβα 18ποντή.

Μια καθημερινή περιβολή. Έτσι όπως κάθε νοικοκυρά σκάει μύτη στο μπακάλικο της γειτονιάς της…










Τα ζώδια σήμερα 6 Οκτωβρίου 2013


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Θέλετε να μπείτε βαθιά σε κάποιες καταστάσεις γιατί μερικές φορές βαριέστε να είστε παρορμητικοί και να κάνετε του κεφαλιού σας. Ίσως τώρα να δώσετε μεγαλύτερη σημασία και υπόσταση σε κάποιες πληροφορίες τις οποίες παλιά ούτε που υπολογίζατε.
Ερωτικά: Το πάθος σας μπορεί να κατακλύσει την σχέση σας αλλά και κάποιες υπόνοιες να σας κάνουν αρκετά δεικτικούς ή ακόμα και επιθετικούς. Ίσως να μην εμπιστεύεστε και να είστε καχύποπτοι.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα δώσετε μεγαλύτερη σημασία σε κάποιες προτεραιότητες των συνεργατών αλλά και του συντρόφου σας, παραβλέποντας τις δικές σας ανάγκες για χάρη τους.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Θα παραδώσετε την δύναμή σας στους άλλους αλλά δεν θα είναι και της απολύτου επιλογής σας αυτή η κίνηση. O λόγος είναι ότι μερικές φορές νιώθετε αδικημένοι και κάπως παραγκωνισμένοι αλλά στο τέλος θα βρείτε την σωστή σας θέση.
Ερωτικά: Έχετε κατά κάποιον τρόπο κουραστεί να αγωνίζεστε για κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να πάρετε. Αυτό είναι κάτι που σας μπλοκάρει μερικές φορές την κρίση και την ηθική σας και ίσως γίνεστε απόμακροι. Να είστε προσεκτικοί όταν σχετίζεστε με Σκορπιό γιατί μπορεί να βάλετε όρια που δεν θα κάνουν καλό σε κανέναν.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε στην κόψη του ξυραφιού και έχετε εύνοια αλλά υπάρχουν και δυσκολίες οι οποίες οι πιο πολλές σας πηγαίνουν στο παρελθόν για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και τις αντοχές σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε αναγκασμένοι να προσδιορίσετε τα θέλω σας γιατί πολλές φορές δεν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας και κάνετε κάποιες επιπολαιότητες που χάνετε την ουσία των πραγμάτων.
Ερωτικά: Έχετε ήδη καταλάβει ότι χωρίς κόπο καμία σχέση δεν μπορεί να σταθεί. Τα συστατικά της είναι και η πίστη και η εμπιστοσύνη. Αλλά μην σταματήσετε να προσπαθείτε γιατί μόνο τότε θα ανταμειφθείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι σημαντικό να βάλετε τις δυνάμεις σας από την αρχή να δουλέψουν γιατί τώρα δεν θα παίξει ρόλο μόνο η γνώση σας αλλά και οι αντοχές σας. Ο καιρός έχει αλλάξει και τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και θα κερδίσει αυτός που έχει υπομονή, πρόγραμμα και οργάνωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Όσο διατηρείτε χαμηλούς τόνους τόσο θα έχετε την ισορροπία και την εύνοια με το μέρος σας. Η τύχη πάντως δεν σας αφήνει και δρα ξαφνικά χωρίς περιορισμούς.
Ερωτικά: Έχετε ένα μεγάλο πάθος που κατά κάποιο τρόπο δεν το ξεχνάτε με ένα συγκεκριμένο άτομο και που και που αυτό βγαίνει στην επιφάνεια και άλλες φορές θυμώνετε και άλλες παίρνετε απόφαση να το διεκδικήσετε. Αν επιμείνετε κάτι θα γίνει.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα που είναι η ημέρα για να χαλαρώσετε και να ξεχάσετε θα ασχοληθείτε περισσότερο με κάποια πράγματα γιατί έχετε πολλές έννοιες και πρέπει να τις επιλύσετε άμεσα. Πάντως αν κινηθείτε με το ένστικτό σας θα έχετε κάποιο καλό αποτέλεσμα.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Είστε κάπως ανήσυχοι για πράγματα που σας συνδέουν με το παρελθόν αλλά και με καταστάσεις που δεν θέλετε και πολύ να σκαλίζετε. Όμως μερικές φορές είναι απαραίτητο να κάνετε ένα απολογισμό κυρίως αν δεν έχει ξεκαθαρίσει κάποια θέματα.
Ερωτικά: Ο Σκορπιός θα σας απασχολήσει γιατί θέλετε δεν θέλετε είναι πολύ κοντά σας. Από την άλλη αφού θα δείξετε τα αισθήματά σας πιο εύκολα καλό θα είναι να κεντρίσετε το ενδιαφέρον ενός προσώπου που ίσως να είχατε παρεξηγηθεί. Να προσέξετε με τον Υδροχόο γιατί μπορεί να τσακωθείτε για λόγους αρχών.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν διάφορες προτάσεις τις οποίες όμως κωλύεστε να τις κάνετε γιατί δεν έχετε τα κατάλληλα εχέγγυα ή δεν υπάρχουν τα χρήματα που χρειάζονται. Μην απογοητεύεστε όμως γιατί όλο και κάτι θα γίνει που θα σας αναιρέσει το αρνητικό αποτέλεσμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Είστε πολύ άνετοι και διαφορετικοί. Ίσως να γίνετε και πολύ συγκεκριμένοι και ερευνητικοί σε κάποια θέματα τα οποία μέχρι τώρα δεν τους δίνατε και μεγάλη σημασία. Ένα πιθανό μικρό ταξιδάκι θα σας ανανεώσει.
Ερωτικά: Έχετε κάποια απωθημένα τα οποία με ωραίο τρόπο θα τα λύσετε και θα δημιουργήσετε ένα έδαφος πρόσφορο για νέες επαφές. Η σχέση με Καρκίνο μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά θα λυθούν πιο εύκολα με την δική σας βοήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε πολύ προσεκτικοί και για αυτόν τον λόγο δεν θα γίνουν λάθη τα οποία θα σας πάνε πίσω. Έχετε βέβαια τον καλύτερο τρόπο να κερδίσετε κάτι καλό. Μια νέα ξαφνική συνεργασία μπορεί στην αρχή να σας φανεί αλλόκοτη αλλά τελικά να σας κερδίσει με την διαφορετικότητά της.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Έχετε κάποιες σοβαρές αναστολές στο να διεκδικήσετε κάποια πράγματα, κυρίως σε θέματα οικογενειακά. Τελικά όμως με την επιμονή ενός προσώπου θα ζητήσετε αυτά που σας ανήκουν σε όλα τα επίπεδα.
Ερωτικά: Καλό είναι να μην μπερδευτείτε όσον αφορά στις συναισθηματικές και ερωτικές σας απαιτήσεις. Η ζωή σάς ανήκει και μπορείτε να την κερδίσετε. Σας αξίζει επίσης μια καλή σχέση γιατί έχετε δώσει πολλά και το ξέρετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες τις οποίες θα χρειαστεί να αναζητήσετε και να μην μένετε αδρανείς γιατί όσο μένετε έτσι τόσο θα χάνετε τις ευκαιρίες. Μπορεί ακόμα και από ένα πρόσωπο της οικογένειας να βρείτε κάτι που θα σας βγάλει από τα αδιέξοδα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε την τύχη με το μέρος σας αφού μερικές φορές καταλαβαίνετε την δύναμή σας περισσότερο από άλλες φορές. Όταν παίρνετε απόφαση να ζείτε για σας γίνονται όλα πολύ καλά και αντλείτε με κάποιο τρόπο την τύχη που υπάρχει.
Ερωτικά: Είστε πολύ προσεκτικοί και έτοιμοι για να κάνετε κάτι καινούργιο ή να εκτιμήσετε περισσότερο την παλιά κατάσταση. Το επίπεδο της ωριμότητάς σας είναι αρκετό ώστε να διακρίνετε το σωστό και το λάθος για σας. Κυρίως ο Ταύρος είναι το ιδανικό ταίρι για σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Αφήνεστε σε κάποια πράγματα γιατί εμπιστεύεστε και θέλετε να κάνετε κάτι που να σας δημιουργήσει ασφάλεια. Η υπόθεση του εξωτερικού θα σας δώσει μια νέα ευκαιρία να βελτιώσετε την κατάσταση σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε κάποιες αναμνήσεις οι οποίες ίσως σας πονάνε και δεν μπορείτε εύκολα να τις διαχειριστείτε. Θα γίνετε σίγουρα περισσότερο συναισθηματικοί και πιθανόν να κρίνετε κάπως σκληρά τον εαυτό σας.
Ερωτικά: Έχετε μαζέψει θυμό και αυτό θα σας δημιουργήσει την αίσθηση ότι θα πρέπει να εκδικηθείτε ή να κρατήσετε κάποιες αποστάσεις από το άτομο που σας ενδιαφέρει. Όσο δεν εκφράζεστε και μαζεύετε τόσο θα υπάρχει ένταση. Η σχέση με Ταύρο είναι κάπως δύσκολη.
Καριέρα & Οικονομικά: Η ζωή σας είναι αρκετά δύσκολη λόγω κάποιων γεγονότων που γίνονται συνέχεια. Παραμείνετε σταθεροί και βάλτε ένα χαμηλό στόχο γιατί μερικές φορές πηγαίνετε για τα πολλά και χάνετε και τα λίγα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε μεγάλη σταθερότητα στον λόγο αλλά και στις εκτιμήσεις σας. Μερικές φορές αυτό είναι για καλό σας και άλλες δεν σας βοηθάει και τόσο πολύ γιατί γίνεστε πολύ απόλυτοι. Κάποιοι φίλοι είναι πολύ κοντά σας και αυτοί τελικά είναι οι δικοί σας άνθρωποι.
Ερωτικά: Έχετε μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τελικά με ένα πρόσωπο που είστε ήξεις, αφήξεις. Ο λόγος είναι ότι δεν είστε και εσείς σίγουροι και προσπαθείτε να γίνετε από κινήσεις και πράξεις και όχι από λόγια.
Καριέρα & Οικονομικά: Η δική σας καριέρα έχει κατά κάποιον τρόπο χαραχτεί αλλά δεν είστε σίγουροι μερικές φορές αν τελικά είστε ο εαυτός σας στην συγκεκριμένη δουλειά. Τον τελευταίο καιρό νιώθετε κυρίως οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο ότι κάποια αλλαγή θα πρέπει να κάνετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Είστε αρκετά πικαρισμένοι και ίσως να έχετε βάλει και στόχο να πετύχετε μέσα στις αντίξοες συνθήκες. Η ζωή σας μερικές φορές έχει αρκετές διακυμάνσεις και άλλες γίνεται δύσκολη και άλλες πιο εύκολη. Σήμερα που κάνετε ένα μικρό απολογισμό θα δείτε ότι κάποια πράγματα έχουν διορθωθεί.
Ερωτικά: Είστε γενικά έτοιμοι να κάνετε συμβιβασμό σε κάποιες κοινές σας υποθέσεις και δε θα βαρέσετε τη γροθιά στο μαχαίρι. Ο Σκορπιός συνεχίζει με τον τρόπο του να σας μαγεύει και σας να δημιουργεί ανομολόγητα πάθη.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναγκαστικά θα κάνετε κάποιους συμβιβασμούς οι οποίοι θα φαίνονται ότι δεν θα είναι με το μέρος σας αλλά αν το καλοεξετάσετε μπορεί να χαμηλώσετε για λίγο την αξία σας και τελικά να δείτε ότι είναι για το καλό σας.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Είστε πολύ έντονα συναισθηματικοί σήμερα και ίσως να θυμηθείτε πράγματα που σας είχαν κατά κάποιο τρόπο κινητοποιήσει και τώρα μπορεί να θέλετε να τα βγάλετε μέσα από το χρονοντούλαπο. Μπορεί να είναι ιδέες και κάποιες πεποιθήσεις οι οποίες καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σας.
Ερωτικά: Είστε πολύ αισθαντικοί και θέλετε να ζήσετε ένα μεγάλο έρωτα ακόμα και σήμερα. Ίσως να βγει σε υπερβολικό βαθμό το σεξαπίλ σας ή να έχετε την επιθυμία να βρεθείτε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει σε έντονες ερωτικές στιγμές.
Καριέρα & Οικονομικά: Παρόλο που σήμερα είναι Κυριακή το μυαλό σας δουλεύει πυρετωδώς και σίγουρα όλο και κάποια ιδέα θα κατεβάσετε για να βρείτε λύσεις επάνω στα οικονομικά σας θέματα.

Πηγή: http://www.astrology.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger