Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εμφάνιση σοκ από Ολυμπιονίκη με λαμέ μικροσκοπικό μαγιό!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013



Κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι, αφού αποδείχθηκε πολύ σκληρός… πυγμάχος για να πεθάνει! Να όμως που έμοιαζε να είναι εντελώς άνετος και με το μικροσκοπικό του… λαμέ μαγιό, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.Ο Anthony Ogogo, βρέθηκε σε τηλεοπτικό σόου και έπρεπε να ανταγωνιστεί στις καταδύσεις τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους.
Λίγο πριν φτάσει στον βατήρα, φορούσε μια φωτεινή, κίτρινη ρόμπα, την οποία και… πέταξε από πάνω του λίγο πριν πραγματοποιήσει τη βουτιά του αφήνοντας πολύ κόσμο άφωνο με τη στιλιστική άποψη!
Βέβαια, ούτε εκείνος φάνηκε να είναι ικανοποιημένος με αυτό που έπρεπε να φορέσει, αφού προειδοποίησε τους θαυμαστές του μέσω του tweeter, λέγοντας: «Ω Θεέ μου! Αυτό το μαγιό που με αναγκάζουν να φορέσω στο σόου είναι υπερβολικά μικρό!».

http://www.koolnews.gr

Για αυτή τη φωτογράφησή της, ο μάνατζερ πρέπει να απολυθεί. Δείτε την! [φώτο]


Το συγκεκριμένο εξώφυλλο η 43χρονη star δεν θα το κρεμάσει στον τοίχο της!...

Αυτή η φωτογραφία της Jennifer Lopez για το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού "People" έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και τα περισσότερα, δυστυχώς για την latin star δεν είναι καθόλου κολακευτικά! Ο λόγος; Το χτένισμα της τραγουδίστριας -οι μακριές αφέλειες δεν της πάνε καθόλου- η πόζα και το τεράστιο πηγούνι! Όπως επισήμαναν τα σχόλια των αναγνωστών η star δείχνει μεγαλύτερη από την ηλικία της και κάπως...κουρασμένη.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Lopez μόλις το αντίκρισε, έβαλε τους βοηθούς της να επικοινωνήσουν με την ομάδα του περιοδικού και να παραπονεθούν για το αποτέλεσμα.

Η manager της 43χρονης, Benny Medina αναγκάστηκε να εκδόσει μέχρι και ανακοίνωση με στόχο την διάψευση των φημών στην οποία ανέφερε: "Η Jennifer είναι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες. Είναι υπέροχες!"

Για να κρατήσει τη δουλειά της, μπορεί να πει ότι θέλει, αλλά τελικά δεν έπεισε κανέναν!


fthis.gr

OMG:Δείτε πως βγήκε έξω για να πάρει εφημερίδα!(PHOTO)



Όσοι βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας βρέθηκαν στο σταθμό τρένων Stevenage, στη Βρετανία, έμειναν άφωνοι, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ένας άντρας, φορώντας μόνο το εσώρουχό του. 
Ο άντρας, ατάραχος, κατευθύνθηκε προς ένα κατάστημα και αφού αγόρασε την εφημερίδα του αποχώρησε.
Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ο άντρας συμμετείχε σε μια φάρσα που διοργάνωσε τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός… δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στο πρωινό των επιβατών του σταθμού!
Πηγή:newsbomb.gr

Συνέλαβαν Έλληνες φοιτητές επειδή έσκισαν πανό που ξεφτίλιζε τη χώρα! (φώτο)

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.
Έξω από ένα θέατρο στην πόλη άγνωστοι για να κοροϊδέψουν την Ελλάδα κρέμασαν ένα πανό με την Ελληνική σημαία και από κάτω την λέξη sale – δηλαδή «Πωλείται». Όπως αναφέρει και τo makeleio.gr, όταν το είδαν αυτό μερικοί Έλληνες φοιτητές εξοργίστηκαν. Χωρίς να χάσουν λεπτό σκαρφάλωσαν και άρχισαν να το σκίζουν με αποτέλεσμα να συλληφθούν από Ολλανδούς αστυνομικούς.


http://www.trelokouneli.gr

Γιατί πριν κοιμηθούμε ονειρευόμαστε ότι… πέφτουμε;


Γιατί πριν κοιμηθώ βλέπω ότι πέφτω; Γιατί «πετάει» το μάτι μου; και μερικές ακόμα απορίες θα σας λυθούν με το παρακάτω άρθρο… Απαντήσεις σε 5 ερωτήσεις που δε σκεφτήκατε ποτέ, νομίζατε ότι ξέρατε ή δεν τολμήσατε ποτέ να ρωτήσετε για να μη σας πουν χαζούς.

1η ερώτηση: Γιατί συχνά έχω την αίσθηση Deja vu;

Το Deja vu το έχουμε αισθανθεί λίγο πολύ όλοι και είναι αυτή η αίσθηση ότι έχουμε ζήσει ένα γεγονός ξανά. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά σε άτομα που ταλαιπωρούνται από ημικρανίες (ιδιαίτερα αν ο πόνος εντοπίζεται στους κροτάφους), αφού αυτές συχνά προκαλούν νευρική υπερδιέγερση στα σημεία του εγκέφαλου που ελέγχουν τη μνήμη. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αισθάνεται κάποιος ότι αυτό που ζει στο παρόν το έχει ζήσει και στο παρελθόν.
2η ερώτηση: Γιατί πριν κοιμηθώ βλέπω ότι…πέφτω;

Οι ειδικοί το ονομάζουν «υπναγωγικό τίναγμα» και ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος του σώματος να μας κρατάει σε εγρήγορση, αφού μας ξυπνάει. Αν νυστάζετε απίστευτα και κάποιο άτομο σας μιλάει τότε μπορεί να έχετε αισθανθεί το «υπναγωγικό τίναγμα». Αυτό ωστόσο συμβαίνει και όταν έχετε πέσει στο κρεβάτι σας για ύπνο. Ενώ μπορεί να σας έχει πάρει ο ύπνος κάποιοι εξωτερικοί θόρυβοι προκαλούν ερεθίσματα στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να δείτε ότι πέφτετε και αμέσως μετά να ξυπνάτε.

3η ερώτηση: Γιατί «πετάει» το μάτι μου;

Όταν το μάτι «πετάει» αυτό, σύμφωνα με τους γιατρούς, ονομάζεται ακούσια ανακλαστική σύσπαση και δεν εμπνέει συνήθως ανησυχία. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα νεύρα εκτελούν κινήσεις χωρίς να τους έχει ζητηθεί. Το «πέταγμα» του ματιού είναι εντελώς τυχαίο, διαρκεί λίγο και αν δεν υπάρχουν συνεχόμενοι και παρατεταμένοι σπασμοί είναι εντελώς ακίνδυνο.

4η ερώτηση: Γιατί όταν τραβάω το αυτί μου θέλω να βήξω;

Οι εξωτερικές απολήξεις των νεύρων των αυτιών με τον εγκέφαλο συνδέονται με τέτοιο τρόπο που αν τραβήξετε το αυτί σας, τότε μπορεί όντως να θέλετε να ρευτείτε ή να βήξετε. Αυτό συμβαίνει λόγω ενός αντανακλαστικού που συνδέει το φάρυγγα με το αυτί.

5η ερώτηση: Γιατί δεν μπορώ να γαργαλήσω τον εαυτό μου;

Όταν μας γαργαλάει κάποιος ξαφνιαζόμαστε με αποτέλεσμα να γελάμε και να ανατριχιάζουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί ερεθίζονται οι απολήξεις των νεύρων στο δέρμα μας, αλλά το αίσθημα του γαργαλητού δημιουργείται στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αν θέλουμε να γαργαλήσουμε τον εαυτό μας αυτό δε θα έχει αποτέλεσμα καθώς θα λείπει ένα σημαντικό στοιχείο. Το ξάφνιασμα.

newsbomb

Τρομερή αλλαγή!!!Δείτε πως ήταν ο George Clooney όταν πήγαινε σχολείο!!

Είναι ο γόης όλου του πλανήτη!



Η ομορφιά του γίνεται αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις φανατικές θαυμάστριες που θέλουν έστω μια τούφα από τα μαλλιά του.


Όμως πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Αν δείτε τον George Clooney σε μικρή ηλικία, σίγουρα θα συμφωνήσετε! Η αλλαγή στην εμφάνιση του είναι τεράστια!

Δείτε πως ήταν όταν πήγαινε σχολείο:


Απιστευτο:Μεταναστης ντυθηκε... καθισμα για να περασει τα συνορα



Παρόλο που η ιδέα του ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπη δεν του χάρισε αυτό που επιθυμούσε. Ο λόγος για έναν λαθρομετανάστη, που προσπάθησε να περάσει από το Μαρόκο στην Ισπανία… ντυμένος κάθισμα!!



Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ο 21χρονος είχε μεταμφιεστεί με μεγάλη επιτυχία στο κάθισμα του συνοδηγού και πάνω του καθόταν ένας 23χρονος φίλος του.

Όταν όμως τους σταμάτησαν οι άντρες των αρχών τους κατάλαβαν αμέσως και τώρα οι δύο νέοι κρατούνται και θα απολογηθούν εντός της εβδομάδας.



Δείτε το στριπτίζ εποχής της Βάνα Μπάρμπα από το 1985!


Τη δεκαετία του ’80 αναδείχθηκαν πολλά… εκρηκτικά ονόματα της υποκριτικής στη χώρα μας!Δώστε βάση στο πηγαίο και ακατέργαστο ταλέντο της ηθοποιού:


Από τη βιντεοκασέτα με τον εμπνευσμένο τίτλο: “ΠΩ ΠΩ ΜΑΝΟΥΛΙΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!” – 1985!




Δεν θα πιστεύετε τι έχει για κατοικίδιο!



Η Μαρία Κούπερ από το Κεντ της Βρετανίας, βρήκε την αδελφή ψυχή σε ένα διαφορετικό πλάσμα…
και όλοι μαζί αναφωνούμε: Η τρέλα δεν πάει στα βουνά…
Δείτε το παράξενο κατοικίδιό της.
Η 29χρονη και το… τεράστιο κατοικίδιό της, η Ντίνκυ (Dinky), είναι αχώριστες! Την πηγαίνει βόλτα με λουράκι, τη μεταφέρει με το αυτοκίνητό της και στο σπίτι της έχει ένα πορτάκι για κατοικίδια, από το οποίο χωρά να περνά η συντροφιά της.
Η Κούπερ (Cooper) αγαπά τόσο πολύ την Ντίνκυ (Dinky), που λέει πως είναι η καλύτερή της φίλη. «Την αγόρασα τέτοια εποχή πέρσι. Ήταν τόσο γλυκιά… Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και την αγαπούσα πολύ για να την αφήνω έξω από το σπίτι, οπότε την έβαλα μέσα. Πλέον έχει μεγαλώσει τόσο που δεν μπορεί να κοιμάται στο κρεβάτι μου και της έφτιαξα το δικό της δωμάτιο. Ξέρω πως την κακομαθαίνω αλλά της αξίζει»,υπογραμμίζει.
http://www.sx-news.com

Κράτηση μέσω ίντερνετ στα... στασίδια Εκκλησίας!


H Εκκλησία της Νέας Δημιουργίας στη Σιγκαπούρη, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να λύσει το πρόβλημα με τις τεράστιες ουρές που σχηματίζουν οι πιστοί της!


Κάνει... διαδικτυακές κρατήσεις και για να μπορέσει κάποιος να πάρει θέση στα στασίδια πρέπει να υποβάλει αίτηση μέσω υπολογιστή...
Εκεί που οι υπόλοιπες Εκκλησίες του κόσμου βλέπουν τους πιστούς τους να απομακρύνονται, στην Σιγκαπούρη δεν μπορούν να χωρέσουν για την Κυριακάτικη λειτουργία.


Κάθε μέλος της Εκκλησίας μπορεί να κάνει κράτηση έως και πέντε θέσεων στο νέο χώρο συνολικής χωρητικότητας 5.000 ατόμων που εγκαινίασε η εκκλησία.

Ο δικτυακός τόπος κρατήσεων λειτουργεί από τον Δεκέμβριο, φιλοδοξώντας να θέσει τέλος στο πρόβλημα με τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται στον παλαιότερο χώρο των 1.200 θέσεων, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας, Μάθιου Κανγκ (Mathew Kang).




Ντρου Μπάριμορ: «Ήπια αλκοόλ στα 9, μαριχουάνα στα 10, κοκαΐνη στα 12»


Για τα… άγρια νιάτα της θέλησε να μιλήσει η Ντρου Μπάριμορ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρι. Η 37χρονη ηθοποιός που έγινε μητέρα για πρώτη φορά πριν από τέσσερις μήνες αποκάλυψε για πρώτη φορά, άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Στη συνέντευξη αυτή η Χολιγουντιανή σταρ αποκαλύπτει πως δοκίμασε αλκοόλ στα 9 της, κάπνισε μαριχουάνα στα 10 και έκανε χρήση κοκαΐνης, για πρώτη φορά στα 12 της. Η Μπάριμορ θυμάται, επίσης, την εποχή που μπαινόβγαινε σε κέντρα αποτοξίνωσης και πως στα 15 της νοίκιαζε διαμέρισμα στο Λος Άντζελες.


Μάλιστα, η Όπρα ανέβασε φωτογραφίες στο twitter από τις συζητήσεις τους, πριν τα γυρίσματα της συνέντευξης, τονίζοντας πως μένουν πολύ κοντά.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ.

http://www.tuned.gr

Σοκ και δέος από έρευνα για τις επιπτώσεις της κρίσης!


Κατακόρυφη πτώση παρουσιάζουν όλοι οι δείκτες κοινωνικής προστασίας τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των Μνημονίων. Η μαζική ανεργία, οι αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και η άγρια περιστολή των κοινωνικών παροχών οδηγούν μεγάλα στρώματα στην εξαθλίωση.
Η καθημερινή ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων μοιάζει με ατελείωτο εφιάλτη ενώ η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα έχει τραγικές συνέπειες για όλη την κοινωνία.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε έρευνά της η ζωή γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, τάση που καθρεφτίζεται στη μείωση των γάμων (-2,7% ετησίως την τελευταία τετραετία έναντι αύξησης 0,8% αντίστοιχα την περίοδο 2001-2007) και στην αύξηση των διαζυγίων (2,3% ετησίως έναντι 2% αντίστοιχα).
Επίσης δρομολογείται μια «λύση θανάτου» για τη διάσωση του εγχώριου ασφαλιστικού συστήματος. Το σύνολο των θανάτων στη χώρα όχι μόνο αυξήθηκε σε απόλυτους αριθμούς μετά την έναρξη της κρίσης το 2008, αλλά επιταχύνθηκε και η αύξησή τους από 0,7% ετησίως την περίοδο 2001-2008 σε 1% το 2008-2012.
Ο δε δείκτης θνησιμότητας αυξήθηκε από 9,5% το 2006 σε 9,9% το 2012. Ακόμη χειρότερα, ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας που την περίοδο 2001-2008 μειωνόταν 8,7% ετησίως, την τελευταία τετραετία αυξάνεται 14% αντίστοιχα.

Τέτοια αύξηση καταγράφεται πρώτη φορά μεταπολεμικά στην Ελλάδα και οι ειδικοί προβλέπουν ότι η επίπτωσή της θα είναι η μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 2-3 χρόνια.

Επίσης,την τριετία 2009-2012 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 56%, από 5,1 δισ. σε 2,2 δισ. ετησίως.
Εκτιμάται επίσης σύμφωνα με διεθνείς μελέτες ότι αν η κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη για τους Έλληνες περιοριστεί σε 23 ευρώ μηνιαίως, τότε εκτιμάται πως το προσδόκιμο επιβίωσης στη χώρα θα πέσει κατά πέντε χρόνια.
Όσο για την εξέλιξη του κατά κεφαλήν ΑΕΠ μιας χώρας η μακροχρόνια τάση της ανθρωπότητας είναι να αυξάνει το μέσο χρόνο ζωής παράλληλα με την αύξησης της μέσης οικονομικής δραστηριότητας (δηλαδή του κατά κεφαλήν ΑΕΠ), υπάρχουν όμως και ορισμένες σκοτεινές περίοδοι στη διάρκεια των οποίων το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μαζί με το προσδόκιμο επιβίωσης υποχωρούν (βλ. περιπτώσεις μεγάλων οικονομικών κρίσεων, λιμών, πολέμων κ.λπ.).
Ενδεικτικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα ενώ από το 2004 μέχρι το 2008 εμφάνιζε αύξηση το 2012 υποχώρησε σε 12.653,44 (σε δολάρια ΗΠΑ, σταθερές τιμές) από 12.887,77 που ήταν το 2004.
Κι όλα αυτά ενώ η ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει το 2013 το 30%. Η ΓΣΕΕ προβλέπει 35% ανεργία και τονίζει το γεγονός ότι από το 2010 έως και το 2013 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματός τους, ενώ στο τέλος του έτους 3.900.000 άτομα θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

newsbeast.gr

Ο γητευτής των σκύλων


Ο Cesar Millan παρουσιάζει μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, που λέγεται Ο γητευτής των σκύλων (The Dog Whisperer).


Σε συνέντευξη του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Καναδά, δήλωσε:
Οι άνθρωποι πολλές φορές αντιμετωπίζουν τα σκυλιά σαν ανθρώπους και δεν καταλαβαίνουν την ψυχολογία τους, ως ζώα αγέλης. Οι άνθρωποι παίρνουν ένα σκύλο για διάφορους λόγους, αλλά οι περισσότεροι θέλουν ένα σκύλο για συντροφιά οπότε τους δίνουν πολλή αγάπη, στοργή και προσοχή. Όμως θα πρέπει να προσέχουμε την ισορροπία της σχέσης αυτής.
Όταν οι άνθρωποι...''ανθρωποποιούν'' τα σκυλιά, θα πρέπει να δείχνουν και ποιός είναι ο αρχηγός της αγέλης, δηλαδή ο ιδιοκτήτης. Μετά θα πρέπει να προσφέρουμε στο σκύλο μας τη δυνατότητα να εκτονώνεται, μέσω άσκησης και βόλτας αλλά ταυτόχρονα και κάποιον εντολών εκπαίδευσης.

Πρέπει δηλαδή να δίνουμε στο σκύλο μας όρια και κανόνες. Είναι πολύ σημαντικό όχι για να του επιβληθούμε, αλλά για να τον τιμήσουμε, να τιμήσουμε την ταυτότητά του ως σκύλος που είναι και έτσι να είναι σε αρμονία μαζί μας.

Όσο για τα αδέσποτα, ο Millan είπε: Δυστυχώς ο υπερπληθυσμός των σκύλων σε όλο το κόσμο είναι ένα γεγονός και με πονά καθημερινά.
Στις ΗΠΑ, πάνω από 4.5 εκατομμύρια κατοικίδια θανατώνονται κάθε χρόνο γιατί τα εγκαταλείπουν. Αυτός είναι ένας λόγος που ενθαρρύνω το κόσμο να υιοθετεί ζώα. Όταν αγοράζεις ένα καθαρόαιμο ζώο εκτροφής, ο μόνος που επωφελείται είναι ο εκτροφέας - έμπορος. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σκύλο, τουλάχιστον να πάτε σε κάποιον φημισμένο και όχι σε κάποιον παράνμομο. Αλλιώς υιοθετήστε!

Όπου και αν μένουμε, σε διαμέρισμα ή μονοκατοικία, η βόλτα είναι πάντα απαραίτητη. Είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για να δημιουργήσουμε δεσμό με το σκύλο μας και να εγκαθιδρύσουμε την αρχηγία της αγέλης μας. Στη φύση, τα άγρια σκυλιά μεταναστεύουν με την αγέλη τους για να βρουν τροφή και νερό. Οπότε, κάθε πρωϊ θα είναι καλό να τα βγάζουμε βόλτα για να θυμούνται να μυρίζουν την ατμόσφαιρα.
Η διάρκεια της βόλτας θα πρέπει να είναι ανάλογη με την ενέργεια, την ηλικία και την κατάσταση του σκύλου μας. Κάποια σκυλιά χρειάζονται περισσότερες βόλτες την ημέρα. Για παράδειγμα μια μεγάλη βόλτα το πρωϊ και μια μικρότερη το απόγευμα, είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρούμε το ζώο μας σε καλή κατάσταση αλλά και ήρεμο.

adespoto.gr

Δείτε άνδρες να βιώνουν τους πόνους της γέννας!

Το γέλιο τούς κόπηκε για τα καλά - Ένα πραγματικά πρωτότυπο πείραμα


Ένα ολλανδικό κανάλι, αποφάσισε να κάνει ένα πρωτότυπο πείραμα προκειμένου να δείξει στο ισχυρό φύλο πόσο πολύ υποφέρει μία γυναίκα όταν φέρνει στο κόσμο ένα παιδί. 

Έτσι φιλοξένησε τον Dennis Storm και τον Valerio Zena οι οποίοι δέχονται να γίνουν «πειραματόζωα» για τις ανάγκες της εκπομπής «Proefkonijnen» και να «γεννήσουν». 

«Πιστεύεις ότι ο πόνος θα μας κάνει να φωνάξουμε;» ρωτάει ο Zena λίγο πριν την διαδικασία. Μία από τις νοσοκόμες απαντάει: «Σίγουρα ναι». Και δεν έλεγε ψέματα. 

Οι δύο άνδρες φόρεσαν ηλεκτρόδια και για περίπου δύο ώρες ένιωθαν ότι γεννάνε. Κράμπες, συσπάσεις και έντονοι πόνοι τους έδωσαν μία μικρή γεύση από την διαδικασία της γέννας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι δύο αρχικά γελαστοί και άνετοι κύριοι, καταλήγουν διπλωμένοι στο κρεβάτι να σφαδάζουν από τους πόνους. 


ΠΗΓΗ: newsbeast

Ανακαλυφθηκε ζαχαρη γυρω απο αστρο σαν τον ηλιο


Ομάδα Δανών αστρονόμων εντόπισε μόρια σακχάρου στην αέρια μάζα γύρω από ένα νέο άστρο με μέγεθος παρόμοιο με του Ήλιου.

Το ονόμασαν IRAS 16293 – 2422 και έχει μέγεθος παρόμοιο με τον Ήλιο. Σε αυτό Δανοί αστρονόμοι εντόπισαν μόρια σακχάρου στην αέρια μάζα του!

Σύμφωνα με το space.com απέχει 400 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, και βρίσκεται στον αστερισμό του Ophiuchus -Οφιούχου. Οι αστρονόμοι εντόπισαν μόρια γλυκοαλδεϋδης μια από τις πιο απλές μορφές σακχάρων. 

Πρόκειται για το πρώτο απτό δείγμα πως μόρια απαραίτητα για τη ζωή εμφανίζονται και σε άλλο ηλιακό σύστημα, και μάλιστα κοντινό.

Όπως εξηγεί ο Jes Jorgensen του Ινστιτούτου Niels Bohr της Κοπεγχάγης,που χρησιμοποίησε το ραδιο - τηλεσκόπιο ALMA της Χιλής για να παρατηρήσει το άστρο. 

"Στο δίσκο αερίων και σκόνης γύρω από το νεοσύστατο άστρο, βρήκαμε γλυκοαλδεϋδη, η οποία δε διαφέρει πολύ από τη ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας. Το μόριο αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά του RNA, το οποίο, όπως και το DNA είναι ένα δομικό συστατικό της ζωής".

Σε ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της αστρονόμου Cécile Favre η οποία σημειώνει "Αυτό που είναι αληθινά ενδιαφέρον με τα αποτελέσματα από τις παρατηρήσεις με το ALMA, είναι πως τα μόρια σάκχαρης κινούνται προς το ένα από τα δύο άστρα του συστήματος.

Όχι μόνο βρίσκονται στο σωστό σημείο για να καταλήξουν σε έναν πλανήτη, αλλά κινούνται και προς τη σωστή κατεύθυνση". 

aniwthoi.net

Τα οφέλη των ξηρών καρπών


Παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, φουντούκια, συνοδεύουν το ποτό σας και εμπλουτίζουν γευστικά γλυκά και αλμυρά πιάτα. Ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, που τυχαίνει να συμπίπτει και με αρκετές ονομαστικές εορτές, τα μπολ με τους ξηρούς καρπούς κοσμούν τα τραπέζια των σπιτιών. Και εμείς σας δίνουμε τρεις λόγους για να τους επιλέξετε!

Έχουν θρεπτική πλευρά: Οι ξηροί καρποί δεν είναι μόνο γευστικοί, αλλά φαίνεται πως μπορούν να σας παρέχουν και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, βιταμίνη Α που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της όρασης και του ανοσοποιητικού συστήματος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ αποτελούνται από τα επονομαζόμενα «καλά» λιπαρά τα οποία, σε αντίθεση με το κορεσμένο λίπος που περιέχεται στα ζωικά τρόφιμα, επιδρούν ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, θεωρούνται καλή πηγή φυτικών ινών, συστατικών που προάγουν την εύρυθμη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και, ανάλογα πάντα με το είδος τους, περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως για παράδειγμα το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο.

Όχι, δεν θα σας παχύνουν: Παρόλο που οι ξηροί καρποί είναι τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες, τα αποτελέσματα μελετών υποστηρίζουν ότι η συχνή τους κατανάλωση δεν σχετίζεται με υψηλότερο σωματικό βάρος. Αντίθετα, φαίνεται πως οι δίαιτες στις οποίες περιλαμβάνονται ξηροί καρποί είναι πιο αποτελεσματικές, πιθανότατα επειδή προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού λόγω του συνδυασμού των επιμέρους συστατικών τους, όπως η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες. Ακόμη λοιπόν και αν ακολουθείτε μία δίαιτα αδυνατίσματος μπορείτε να απολαύσετε τους ξηρούς καρπούς, αρκεί να βάλετε την έννοια του μέτρου στην κατανάλωσή τους. Προτιμήστε μία χούφτα ανάλατων, ωμών ξηρών καρπών που τρώγονται ολόκληροι, καθώς είναι και αυτοί που διατηρούν το σύνολο των ευεργετικών συστατικών τους.

Μπορούν και να σας γλυκάνουν: Εκτός από σκέτους, μπορείτε να καταναλώσετε τους ξηρούς καρπούς και μέσα από άλλα τρόφιμα, όπως τα γλυκά σας. Άλλωστε, όταν οι ξηροί καρποί συνδυάζονται με τρόφιμα όπως τα δημητριακά, τότε σας δίνουν και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχες δηλαδή με εκείνες του κρέατος, παρέχοντας έναν ιδανικό συνδυασμό ακόμη και για αυτούς που νηστεύουν την εποχή αυτή! Φτιάξτε λοιπόν ένα μείγμα από ποικιλία αλεσμένων ξηρών καρπών και χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με αλεύρι δημητριακών προκειμένου να παρασκευάσετε νόστιμα και θρεπτικά σπιτικά κέικ, μπισκότα και παντεσπάνια, ή προσθέστε γεύση και θρεπτική αξία «πασπαλίζοντας» με αυτό τα επιδόρπιά σας!

Πηγή: nutrimed.gr


15 πραγματικα μεγαλα Τατουαζ


Μερικές δεκαετίες πριν, τατουάζ έκαναν μόνο οι φυλακισμένοι, οι ναρκομανείς για να καλύψουν τις τρύπες από τις βελόνες στα χέρια τους και οι ναυτικοί.

Αυτά στο παρελθόν γιατί εδώ και λίγα χρόνια το τατουάζ έχει γίνει πλέον μόδα. Το να έχεις πλέον στο σώμα σου ένα τατουάζ είναι αρκετά συνηθισμένο και τα στούντιο με τους τατουατζήδες που θα σε βοηθήσουν να το αποκτήσεις έχουν φυτρώσει παντού σαν μανιτάρια. Σήμερα θα ασχοληθούμε με μεγάλα, πραγματικά μεγάλα τατουάζ. Απολαύστε τα..

















http://www.dinfo.gr

5 λογοι που δεν μπορεις να κοιμηθεις τη νυχτα και τι πρεπει να κανεις


Θέλεις να κοιμηθείς αλλά στριφογυρίζεις κάθε βράδυ στο κρεβάτι χωρίς να μπορείς να κλείσεις μάτι; Διάβασε 5 λόγους που πιθανόν ευθύνονται γι' αυτό και πώς μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση.
Είσαι εξαντλημένος. Δεν βλέπεις την ώρα να πέσεις στο κρεβάτι, να κλείσεις τα μάτια σου και να κοιμηθείς. Έλα όμως που δεν μπορείς. Ανοίγεις τα βλέφαρά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας και κοιτάζεις με αγωνία το ρολόι για να δεις πόση ώρα έχεις ακόμα μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι.
Πρόσφατα διάβασες ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα πεθαίνουν νωρίτερα και αυτό σε πιέζει ακόμα περισσότερο να κοιμηθείς.
Ηρέμησε. Οι περισσότεροι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου. Εκτός από το στρες, διάβασε 5 ακόμα λόγους που μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο σου.

1. Κοιτάς συνέχεια το ρολόι
Ξυπνάς και μετά κοιτάζεις το ρολόι για να ξέρεις πόση ώρα έχεις ακόμα να κοιμηθείς. Το έχεις κάνει, αυτό, έτσι δεν είναι; Δεν πρέπει όμως. Ο χρόνος ορίζει (κακώς) σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας. Όσο κοιτάζεις το ρολόι τόσο θα αγχώνεσαι και δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Ξέχασε τι ώρα είναι και απλώς προσπάθησε να χαλαρώσεις.

2. Πίνεις πολλούς καφέδες
Αυτό θα το έχεις σίγουρα ξανακούσει. Ξέρεις όμως ότι η καφεΐνη που λαμβάνεις κάθε φορά που πίνεις καφέ, κυκλοφορεί, κατά μέσο όρο, στο αίμα σου για πέντε ώρες; Μετά δεν εξαφανίζεται, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στο σώμα σου και αυτό σημαίνει ότι την ώρα που προσπαθείς να κοιμηθείς, μπορεί η καφεΐνη να κάνει ακόμα πάρτι στον οργανισμό σου. Πώς περιμένεις να κοιμηθείς σαν πουλάκι λοιπόν;

3. Κάνεις τον ύπνο υποχρέωση
Είναι 11 το βράδυ, δεν νυστάζεις, αλλά λες στον εαυτό σου ότι πρέπει να κοιμηθεί, γιατί το πρωί πρέπει να ξυπνήσεις πολύ νωρίς, για να κάνεις μπάνιο, να ετοιμαστείς και να μπορέσεις να είσαι ακριβής στο ραντεβού σου. Και φυσικά, δεν κοιμάσαι! Το να ανηχυχείς τόσο για τον ύπνο σου, να τον σκέφτεσαι, να λες ότι "πρέπει" να κοιμηθείς, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην κοιμηθείς τελικά.

4. Πίνεις αλκοόλ το βράδυ
Αν πίνεις κανένα ποτηράκι για να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ, δεν κάνεις καλά. Το αλκοόλ θα διακόψει τον ύπνο σου πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πιο πιθανό είναι να μην το θυμάσαι καν, γιατί συνήθως (λένε οι επιστήμονες) πρέπει να παραμείνεις ξύπνιος περίπου 6 λεπτά για να θυμάσαι την επόμενη μέρα ότι ξύπνησες.

5. Καπνίζεις
Αν είσαι καπνιστής, καλό είναι να ξέρεις ότι η νικοτίνη κάνει τον ύπνο σου χειρότερο και σε κάνει να ξυπνάς (χωρίς πιθανόν να το θυμάσαι) 15 με 20 φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι να κάνεις
Κρύψε το ρολόι που έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου, πιες καφέ το πρωί και το μεσημέρι (όχι απόγευμα και βράδυ), χαλάρωσε και ξεκουράσου λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι για ύπνο και απόφυγε το αλκοόλ αργά τη νύχτα. Το να σου πούμε να κόψεις το κάπνισμα, αν καπνίζεις, ξέρουμε ότι είναι σαν να σου λέμε να αλλάξεις κοσμοθεωρία. Προσπάθησε το όμως, αξίζει. Να θυμάσαι ότι τα εγκεφαλικά σου κύτταρα αναπτύσσονται όταν κοιμάσαι και αυτό κάνει το μυαλό σου να δουλεύει καλύτερα. 
http://www.cosmo.gr

Παράτησε 3 άντρες στην εκκλησιά και στο τέλος παντρεύτηκε την γυναίκα που θα γινόταν κουμπάρα της!


Η 29χρονη Kerry De’ath άφησε αρχικά τον 32χρονο αρραβωνιαστικό της Craig Smith λίγους μήνες πριν παντρευτούν.
Στη συνέχεια ερωτεύτηκε τον 29χρονο Dave Futter, έμεινε μαζί του για 2,5 χρόνια και τον παράτησε όταν εκείνος της έκανε πρόταση. Και τέλος είχε σχέση με τον 29χρονο Nick Farmer, όρισαν ημερομηνία γάμου κι έστειλαν και τα προσκλητήρια! Όμως...


...Όλη η ζωή της άλλαξε, όταν η γυναίκα που θα γινόταν κουμπάρα στον γάμο της, η Sarah Woodford, βρήκε το θάρρος να της πει πως είναι ερωτευμένη μαζί της, έξι εβδομάδες μόλις πριν από τη μεγάλη μέρα!



Ξαφνικά και η ίδια ανακάλυψε πως δεν μπορούσε να βρει τον "κο τέλειο" γιατί έψαχνε για την... "κα τέλεια"! Στο Nick άργησε να πει την παραγματική αιτία του χωρισμού, για να πληγωθεί. Μετακόμισε στο σπίτι της Sarah κι εκείνη μετά από έξι μήνες της έκανε πρόταση γάμου.


Τελικά της είπε... ναι! Τελικά παντρεύτηκαν εκεί που είχε προγραμματιστεί ο προηγούμενος γάμος και η νύφη δήλωσε πως πρόκειται για την πιο όμορφη μέρα της ζωής της.

Πάντα πίστευε πως ήταν γραφτό να παντρευτεί με έναν άνδρα, γιατί ήθελε να είναι "φυσιολογική". Στην ιδέα όμως την έπιανε πανικός. Τελικά αυτό που έψαχνε ήταν μια γυναίκα...

tlife

Kim Kardashian: Δείτε την τηλεπερσόνα χωρίς ίχνος μακιγιάζ!


Πρόσφατα δήλωσε πως λόγω της εγκυμοσύνης της θέλει να εκτίθεται..
όλο και λιγότερο στα φώτα της δημοσιότητας και πως η προσωπική της ζωή είναι ιδιωτική υπόθεση.

Παρόλ’ αυτά η Kim Kardashian δεν σταματάει να ανεβάζει τη μία φωτογραφία μετά την άλλη στο Twitter. Και αυτή τη φορά μας δείχνει πως είναι χωρίς μακιγιάζ!

"Έντεκα ώρες πτήση… έξι ώρες έμειναν ακόμη… χωρίς μακιγιάζ, χωρίς φίλτρα!" έγραψε η μελαχρινή τηλεπερσόνα και ανέβασε φωτογραφία της, όπου όπως υποστηρίζει είναι αμακιγιάριστη.


Να την πιστέψουμε;


Η μυστηριωδης εξαφανιση της Ενατης Λεγεωνας


Ένας από τους πιο διάσημους γρίφους της ιστορίας αποτελεί η εξαφάνιση της Ένατης Λεγεώνας, που χάθηκε στην ομίχλη της Βρετανίας στη ρωμαϊκή εποχή.


Την ιστορία αυτή των πέντε χιλιάδων επίλεκτων στρατιωτών της Ρώμης έφερε ξανά στο προσκήνιο μια ταινία, η οποία βασίζεται στο διάσημο μύθο της ρωμαϊκής Βρετανίας.

Ένας καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Bournemouth, ο Miles Russell, δίνει τη δική του εκδοχή.

Σύμφωνα με αυτόν, οι επίλεκτοι στρατιώτες έπεσαν θύματα μιας βάρβαρης ενέδρας. Μάλιστα, συνδέει την εξέλιξη της ενέδρας με τη χάραξη των συνόρων μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας.

Η Ένατη Λεγεώνα ξεκίνησε το ταξίδι της προς το βορρά για να καταπνίξει μια εξέγερση. Ήταν οι άρτια εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι στρατιώτες εναντίον μιας ομάδας άτακτων Βρετανών πολεμιστών.

Η άποψη ότι αυτοί οι κατατρεγμένοι πολεμιστές κατάφεραν να εξαφανίσουν τη λεγεώνα, στήνοντας μια επιτυχημένη ενέδρα, περνάει θετικά στο συλλογικό ασυνείδητο τόσο των Άγγλων όσο και των Σκωτσέζων, καθώς πρόκειται για μια αντίστοιχη περίπτωση μάχης «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ».

Για τους Σκωτσέζους μάλιστα μια ενδεχόμενη σφαγή της Ένατης Λεγεώνας αποτελεί μια ακόμα σελίδα θριάμβου στην ιστορία τους για την απόκτηση εθνικής ταυτότητας, ακόμα και ως συνέχεια της παράδοσης του Braveheart, μιας δηλαδή ιστορίας αντίστασης και μάχης για την ελευθερία κατά ενός πανίσχυρου εχθρού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το τελευταίο ίχνος των λεγεωνάριων εντοπίζεται στο York, όπου σε μια ρωμαϊκή επιγραφή αναγράφεται ότι η Ένατη Λεγεώνα επισκεύασε ένα πέτρινο φρούριο, το 108 μ.Χ.

Εκείνη την εποχή, κατά την οποία αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Αδριανός, βίαιες εξεγέρσεις ξεσπούσαν στο έδαφος της Βρετανίας και κατά τα φαινόμενα η Ένατη Λεγεώνα έφερε την ευθύνη για την κατάπνιξή τους.

Μετά την εξαφάνισή της σε κάποια θανατηφόρα ενέδρα, ο Αδριανός θορυβήθηκε από το χαμό του επίλεκτου σώματος. Αφού επισκέφθηκε τη Βρετανία, κατάλαβε ότι μόνο ένα τείχος μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στη νήσο.

Το τείχος του Αδριανού χτίστηκε για να κρατά μακριά τους εισβολείς από τις ρωμαϊκές κτήσεις, καθώς η εξαφάνιση της λεγεώνας σήμαινε ότι κανένα άλλο στρατιωτικό σώμα δεν θα τα κατάφερνε στις ομιχλώδεις βόρειες περιοχές.

Η κληρονομιά της Ένατης Λεγεώνας, λοιπόν, πέραν του μύθου, είναι και η χάραξη ενός μόνιμου συνόρου, που διαιρεί τη Βρετανία και είχε τη δική του συμβολή στη διαμάχη των βασιλείων της Αγγλίας και της Σκωτίας.

http://www.newsbomb.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger