E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Spiegel: Επαναγορα ελληνικων ομολογων σκεφτεται το Γερμανικο Υπουργειο Οικονομικων

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


To ενδεχόμενο προγράμματος ελληνικής επαναγοράς ομολόγων, με χρήματα από τον ESM και με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Spiegel. 

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι το Βερολίνο εξετάζει σενάριο στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση δανείζεται χρήματα από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM ώστε επαναγοράσει ομόλογα στην τρέχουσα τιμή τους -τα οποία διαπραγματεύονται περίπου στο 25% της αξίας τους- με στόχο τη σημαντική απομείωση του τελικού βάρους του δημόσιου χρέους.

Στην πράξη, αναφέρει το δημοσίευμα, τα παρόντα επίπεδα των ελληνικών ομολόγων σημαίνουν ότι αξιοποίηση δέκα δισ. ευρώ θα μείωνε το χρέος κατά 40 δισ. ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, σημειώνει το Spiegel, θα έπρεπε να διεξαχθούν συζητήσεις με τους επενδυτές ώστε να δεχθούν όντως να συμβιβαστούν με το 25%.

Ανάλογο πρόγραμμα είχε προτείνει και το μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν, αφήνοντας πάντως ανοικτό από πού θα έβρισκε η Ελλάδα τα χρήματα για ένα τέτοιο πρόγραμμα -πέραν του ότι τα κεφάλαια δεν θα προέρχονταν από την ΕΚΤ. Το πρόγραμμα στοχεύει μεταξύ άλλων και στο να αποφευχθεί «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος που διακρατεί ο επίσημος τομέας, επιλογή που δεν βλέπει καθόλου θετικά το Βερολίνο.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger