Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ο Τσοχατζόπουλος παίρνει 2 συντάξεις

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ

Ο πρώην υπουργός που είναι στην φυλακή για σκάνδαλα και μίζες κατά του Δημοσίου, αυτή την στιγμή πληρώνεται αδρά απο τον Ελληνικό λαό. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει ακόμα βουλευτική σύνταξη 1.730 ευρώ, ενώ παράλληλα παίρνει και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός, καθώς και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975,σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Έτσι οι συνολικές αποδοχές του ακόμα και σήμερα, προσεγγίζουν τις 4000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σύνταξή του από τη μακρά θητεία του στη Βουλή (1974-2007) θα συνεχίσει να καταβάλλεται, εφόσον καμία απόφαση δεν έχει τελεσιδικήσει, ενώ για την πρόσφατη καταδίκη του σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, έχει ασκήσει έφεση. Σύμφωνα με τη διαδικασία για τη διακοπή της σύνταξης ή μισθοδοσίας αμετακλήτως καταδικασθέντος προσώπου, θα πρέπει κατ” αρχάς η απόφαση να καθαρογραφεί από τη δικαστική Αρχή και ακολούθως να σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενέργεια που μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα πρέπει να αλληλογραφήσει με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν να ενημερωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, θα χρειάζονταν 1 με 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογιστούν οι εφέσεις, που θα ασκούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

http://www.trelokouneli.gr/


Συγκινητικό: Βρήκε το ημερολόγιο του συντρόφου της 70 χρόνια μετά!

Πριν πέσει νεκρός από έναν Γιαπωνέζο ελεύθερο σκοπευτή το Σεπτέμβριο του 1944 στον Νότιο Ειρηνικό, ο δεκανέας Thomas Cotton Jones έγραψε την «τελευταία επιθυμία» του προς οποιονδήποτε βρει το ημερολόγιο του: «Σας παρακαλώ δώστε αυτό το ημερολόγιο στη Laura Mae Davis, το κορίτσι που αγάπησα».

Η Laura, πράγματι, διάβασε το ημερολόγιο του καλού της, αλλά χρειάστηκαν 70 χρόνια για να φτάσει στα χέρια της το πολύτιμο ενθύμιο του αγαπημένου της. Συγκεκριμένα, η 90χρονη πλέον Laura είδε εκτεθειμένο το περίφημο ημερολόγιο στο Εθνικό Μουσείο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κι αυτό της έφερε δάκρυα στα μάτια και μεγάλη συγκίνηση, καθώς όπως δήλωσε «δεν είχα την παραμικρή ιδέα ότι υπήρχε ένα ημερολόγιο εκεί για μένα».

Η Laura Mae Davis επισκέφθηκε το Μουσείο στη Νέα Ορλεάνη στις 24 Απριλίου αναζητώντας εκθέματα που μνημόνευαν τον νεαρό στρατιώτη τον οποίο αγαπούσε όταν ήταν στο σχολείο. «Σκέφτηκα ότι θα βρω φωτογραφίες του και φωτογραφίες αυτών που υπηρέτησαν μαζί του», αναφέρει.

Έκπληκτη, ωστόσο, ανακάλυψε στα εκθέματα και το ημερολόγιο του 22χρονου τότε αγαπημένου της που περιέγραφε το ημερολόγιο ως «η ιστορία της ζωής μου στο Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών και πάνω από όλα η αγάπη μου για τη Laura Mae».

Ένας έφορος του μουσείου της επέτρεψε να δει το ημερολόγιο από κοντά, παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατεύσει το έκθεμα, καθώς, όπως ομολόγησε και ο ίδιος, ήταν η πρώτη φορά στα 17 χρόνια της δουλειάς του ως εφόρος που βρέθηκε κάποιος επισκέπτης σε μουσείο του οποίου το όνομά του να αναφέρεται σε ένα έκθεμα.

Μάλιστα, το ημερολόγιο ήταν αρχικά δώρο της Laura προς το στρατιώτη Jones.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί από το σχολείο, μιας και εκείνος ήταν σε ομάδα μπάσκετ και εκείνη μαζορέτα. Είχαν βγει πολλά ραντεβού μαζί, ο Jones ήταν ο συνοδός της όμορφης κοπέλας στο χορό του σχολείου, αλλά δεν είχαν αρραβωνιαστεί.

Κανείς δεν ξέρει γιατί τελικά το ημερολόγιο δεν έφτασε από την αρχή στα χέρια της Laura, ωστόσο, εκείνη πιστεύει ότι παραδόθηκε αρχικά σε μια αδελφή του που δεν την γνώριζε, γι αυτό και η ίδια δεν το είδε παρά μόνο έπειτα από 70 χρόνια πίσω από το προστατευτικό γυαλί ενός μουσείου.

newsbomb.gr

Για να σώσουμε τα ψάρια, πρέπει να τρώμε μέδουσες!


Ο Οργανισμός του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) συνιστά, σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στη Ρώμη, την ανάπτυξη διατροφικών προϊόντων με βάση τις μέδουσες, για να αντισταθμιστεί η διάδοση αυτού του ζελατινώδους ζώου που απειλεί τα αποθέματα των ψαριών.

Οι μέδουσες είναι όλο και περισσότερο παρούσες στους ωκεανούς ολόκληρου του κόσμου, αναφέρει ο FAO επικαλούμενος τους εμπειρογνώμονες οι οποίοι μιλούν για έναν "ωκεανό μεδουσών" που παίρνει τη θέση ενός "ωκεανού ψαριών".

"Αν δεν καταφέρνετε να τις καταπολεμήσετε... φάτε τις!", προτείνουν οι ειδικοί αυτοί, οι οποίοι συνιστούν την ανάπτυξη προϊόντων διατροφής με βάση τις μέδουσες.

Μια άλλη δυνατότητα θα ήταν η εκμετάλλευση της "αθάνατης μέδουσας" (Turritopsis nutricula): ικανή να αντιστρέφει τη διαδικασία της γήρανσης, υπόσχεται την επεξεργασία προϊόντων αναζωογονητικών για τους ανθρώπους, προτείνει επίσης ο οργανισμός.

Διότι για τον FAO, η μεγάλη αύξηση των πληθυσμών των μεδουσών μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της μείωσης των αλιευτικών αποθεμάτων που διαπιστώνεται στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

"Η υπεραλιεία, η οποία εξαφανίζει τα μεγάλα θαλάσσια αρπακτικά, είναι ένας από τους παράγοντες που εξηγούν αυτό τον πολλαπλασιασμό των μεδουσών. Ένας φαύλος κύκλος μπορεί να ακολουθήσει, αφού οι μέδουσες τρέφονται με τις νύμφες ψαριών και με μικρά ψάρια", διευκρινίζει ο FAO.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, συνήθως "λαμβάνονται υπόψη μόνον οι επιπτώσεις της αλιείας από τον άνθρωπο για να προσδιοριστούν τα όρια αναφοράς για μια αειφόρο αλιεία".

Όμως "οι μέδουσες μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα αυγά και τις νύμφες των ψαριών, είτε άμεσα είτε επειδή ανταγωνίζονται άλλα είδη για την τροφή τους. Πρέπει συνεπώς να τις παίρνουμε υπόψη σε κάθε οικοσυστημική προσέγγιση της διαχείρισης των αλιευμάτων". 

Οι βλάβες που προκαλούνται από τις μέδουσες στα αλιευτικά αποθέματα εμφανίσθηκαν στην αρχή της δεκαετίας του 1980, όταν η μέδουσα Mnemiopsis leidyi, ένα είδος που ζει συνήθως στον Ατλαντικό Ωκεανό, εισήχθη τυχαία στη Μαύρη Θάλασσα, όπου είχε καταστροφικά αποτελέσματα στους πληθυσμούς των αλιευμάτων, γονατίζοντας την τοπική αλιεία, σύμφωνα με το FAO.

Το πρόβλημα δεν λύθηκε παρά με την έλευση στη Μαύρη Θάλασσα ενός άλλου είδους, της Beroe ovata, που τρέφεται με τις μέδουσες Mnemiopsis.

Μολονότι οι λόγοι που εξηγούν αυτό το φαινόμενο δεν είναι πλήρως κατανοητοί, περιλαμβάνουν αναμφίβολα, εκτός από την υπεραλιεία, την άνοδο της θερμοκρασίας του κλίματος και την αύξηση των θρεπτικών ουσιών στα ύδατα.

http://www.newsit.gr/

Αυτό είναι το τραγούδι για τους εξεγερμένους της Τουρκίας


Τα παιδιά της πλατείας Ταξίμ έγιναν τραγούδι! Οι εξεγερμένοι της Τουρκίας έχουν στρέψει πάνω τους τα βλέμματα όλου του κόσμου. Και το τραγούδι με τίτλο OccupyGezi Revolution Song και ήδη τον γύρο του διαδικτύου. 
Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι στα αγγλικά. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ


Οι αγγλικοί στίχοι του τραγουδιού

Something happening here, what it is ain't exactly clear, 
There's a man with tear gas over there, spraying kids in Taksim square
It's time we stop hey whats that sound, 
Everybody look what's going down, stop hey what's that sound, everybody look it's going down. 

Gas mask tears in streets every body comin taksim
to save them trees,
you can stop the metro
you can stop the buses, but you can't stop us
cause we risin up its
arab spring, Turkish summer, people in the streets (sayin fuck big bother) 
media black out, 
Power not out 
You can burn the tents but you can't burn the light out
Stop face book
Twitter account
50, 000 strong still growin now no doubt 
Storm troopers at the base of the statue, 
Blood on the streets who we who's that dude. 
We alive, bring the future, 
Fight for Ataturk, 
for evolution 

Something happening here, what it is ain't exactly clear, 
There's a man with tear gas over there, spraying kids in Taksim square
It's time we stop hey whats that sound, 
Everybody look what's going down, stop hey what's that sound, everybody look it's going down. 

Malls and fascists,
Gass more gases
While the people organize and we move more fast
Occupy gezi
people so free. 
For not anti
shine so brightly
Cover you face from the tear gas, cover your ass cause the past bout to come back
Bus drivers blockin the streets to block the police
you can stop the 3g but can't stop the beats, 
you can't stop the free, 
let the camera roll
War in the palace 
peace to the streets
chemical spray pepper in the in the sneeze 
Veil or no veil it's gas in the eyes
People our people on the streets some die 
Blood on the face like the mask of the spider, 
Rubber bullet to the head it fires no lighter. 
Cameras and martyrs whose the freedom fighter? 
Taxis swallowed by the crowd in the fire.
Signs in the spray paint, lines of the cops 
breathe in the gas with the mask 
but gasp don't stop...

Οδήγησε το καιγόμενο όχημα στο σταθμό της πυροσβεστικής


Ένας άνδρας στην Αυστρία κατάφερε να οδηγήσει το φλεγόμενο όχημα του μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό πυροσβεστικής.

Έτσι, οι πυροσβέστες που ξαφνιάστηκαν από το θέαμα που αντίκρισαν, δεν χρειάστηκε να σημάνουν συναγερμό και να μετακινηθούν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε περιοχή της Βιέννης. Η φωτιά έσβησε άμεσα και εύκολα, ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε. Το σημείο στο οποίο είχε πιάσει φωτιά, ήταν το καπό, όπου βρισκόταν υφάσματα.

Ο οδηγός που ενημερώθηκε από έναν περαστικό για τη φωτιά στο αυτοκίνητό του, χρειάστηκε να οδηγήσει περίπου ένα χιλιόμετρο μέχρι την πυροσβεστική.

ΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΟ: Αναρωτιόσασταν;Εδώ είναι και ανεβάζει τις θερμοκρασίες!


Το καλοκαίρι ήρθε επιτέλους και η Κατερίνα Καινούργιου αφήνει για λίγο το "Δέστε Τους" και προβάρει τα αγαπημένα της μαγιό πριν βγει στις παραλίες.










Παίξτε τώρα το Big Farm ΔΩΡΕΑΝ!


Κάντε κλικ εδώ και παίξτε τώρα Δωρεάν!

Ο θείος Γιώργος σας έχει αφήσει στο αγρόκτημά του, αλλά δυστυχώς είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Χρησιμοποιώντας τις επιχειρηματικές σας δεξιότητες και τη βοήθεια των γειτόνων, της οικογένειά σας και των φίλων σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κατάφυτη φάρμα σε ένα όμορφο αγρόκτημα πάλι. Φυτέψτε τους κατάλληλους καρπούς, φροντίστε για τη  συγκομιδή και την επεξεργασία τους, τη φροντίδα για τα ζώα σας και βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι σας είναι ευχαριστημένοι.

Κάντε κλικ εδώ και παίξτε τώρα Δωρεάν!

BINTEO μάθημα - Ο Ομπάμα ξεχνά να χαιρετίσει πεζοναύτη και δείτε τι κάνει


Εξαιρετικά επίκαιρο το βίντεο από τις ΗΠΑ. Ο Ομπάμα επιβιβάζεται στο προεδρικό ελικόπτερο. Αλλά μόλις ανεβαίνει θυμάται ότι ξέχασε να χαιρετήσει τον πεζοναύτη που στέκεται μπροστά στο ελικόπτερο....

Κι αυτός ολόκληρος πλανητάρχης, πρόεδρος των ΗΠΑ, κατεβαίνει και τον χαιρετά θερμά ! Ακόμη και ότι ξέχασε -ανθρώπινα- να τον χαιρετήσει σχολιάστηκε στις ΗΠΑ. Αυτά εκεί γιατί εδώ στην Ελλάδα , μιλάμε για "πετσοκόμματα" και τους λέμε να είναι και ευχαριστημένοι που δεν τους...απολύσαμε. Ιδού λοιπόν πως αντιμετωπίζουν τους στρατιωτικούς στις ΗΠΑ.


onalert.gr

Το να κάνεις σεξ είναι σαν να παίζεις μπριτζ...

































Ελεφαντάκι είδε για πρώτη φορά τη θάλασσα! (βίντεο)


Είναι η πρώτη του επαφή με τη θάλασσα. Το μωρό ελεφαντάκι είναι διστακτικό στην αρχή, στη συνέχεια όμως ξεθαρρεύει και ενθουσιάζεται. Βρέχει την προβοσκίδα, τρέχει στην άμμο, παίζει με τα κύματα και αρχίζει τα «μακροβούτια»… Τόσο πολύ τρελαίνεται με τη θάλασσα που η ευτυχία του και η διασκέδασή του δεν κρύβονται αλλά μεταδίδονται και στους θεατές που ξεκαρδίζονται στη θέα του…


πηγή: in.gr

ΤΑ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ


Πρόλογος:
Η διδασκαλία και η συμβολολογία των τεσσάρων στοιχείων είναι κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό προκαλούσε γέλιο και ειρωνικά σχόλια στους ερευνητές. Καθώς ο ορθολογισμός είχε ποτίσει το μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την αξία μιας συμβολολογίας ξένης προς την λογική του 19ου και του 20ου αιώνα.
Αλληγορίες και συμβολισμούς για τα 4 στοιχεία συναντάμε σε πάρα πολλούς πολιτισμούς σε ολόκληρη τη γη. Οι πρώτοι ερευνητές που συγκέντρωσαν και κατέγραψαν τους μύθους των λαών αυτών, δεν κατάφεραν να υποψιαστούν το βαθύτερο νόημά τους. Αντίθετα ειπώθηκε ότι επρόκειτο για απλοϊκές δοξασίες των λαών που σηματοδοτούσαν την παιδική φάση της ανθρωπότητας. Έτσι κανείς εκτός από τους Εσωτεριστές δεν τους μελέτησε όπως έπρεπε.
Τα τελευταία όμως χρόνια αυτή η οπτική άλλαξε. Ερευνητές όπως ο M. Eliade, ο G.Durand και άλλοι απέδειξαν; ότι οι «απλοϊκές δοξασίες» ήταν βαθύτατες φιλοσοφίες και θεωρήσεις λαμπρών πολιτισμών για τη ζωή, το θάνατο, τον άνθρωπο, τον κόσμο και όλα τα βαθιά ερωτήματα που μας απασχολούν. Αλλά και πριν από αυτούς, μεγάλοι επιστήμονες του 20ου αιώνα, διατυπώνοντας τις πρωτοποριακές τους θεωρίες και ψάχνοντας σύμβολα για να τις απεικονίσουν, «έπεσαν» πάνω στους αρχαίους σοφούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ν.Bohr που για να απεικονίσει τη θεωρία της Κβαντομηχανικής, χρησιμοποίησε το πανάρχαιο σύμβολο του Γιν-Γιάνγκ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι οποίοι στις αρχές του αιώνα θεωρούνταν επιστήμονες με υπερβολικά παιδική, απλοϊκή και ρηχή σκέψη. Με τις νέες ανακαλύψεις της επιστήμης όμως σιγά-σιγά οι σύγχρονοι επιστήμονες διαπίστωσαν (και διαπιστώνουν ακόμη) ότι αυτά που άρχιζαν να ανακαλύπτουν για το σύμπαν, οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι τα είχαν διατυπώσει πολύ πιο κατανοητά και ολοκληρωμένα 2.500 χρόνια πριν!!! Ίσως δίκαια ο 20ος αιώνας ονομάστηκε από μερικούς «ο αιώνας των Προσωκρατικών» αφού ουσιαστικά οι διδασκαλίες τους άρχισαν να κατανοούνται ξανά μετά από τόσους αιώνες.
Εισαγωγή
Η διδασκαλία και η θεωρία των 4 στοιχείων είναι μια απεικόνιση των καταστάσεων που μπορεί να υπάρξει η Ύλη.Σαν ύλη δεν εννοούμε την φυσική ύλη που βλέπουμε και που δίνει μορφή και υπόσταση σε όλα τα πράγματα, αλλά την πηγή αυτής. Όπως ξέρουμε η ύλη είναι μια συμπυκνωμένη μορφή ενέργειας. Ο Εσωτερισμός διδάσκει ότι συνολικά υπάρχουν 7 είδη ενέργειας, η μία πιο λεπτή από την άλλη και η χονδροειδέστερη μορφή(αυτή που δονεί σε χαμηλότερη συχνότητα) είναι η φυσική ύλη. Τα 4 πρώτα είδη ενέργειας (επίπεδα δόνησης) που είναι και τα μόνα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος είναι η Νοητική , η Ψυχική, η Ενεργειακή; και η Αντικειμενική. Το 5ο επίπεδο ενέργειας το αιθερικό, μόλις τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ενώ τα δύο ανώτερα ξεφεύγουν αρκετά από την ανθρώπινη αντίληψη στην παρούσα φάση.
Τα 4 λοιπόν είδη ενέργειας που αντιλαμβανόμαστε, ήταν γνωστά στους αρχαίους πολιτισμούς και συμβολίστηκαν με τα 4 γνωστά στοιχεία:;;; Κάθε πολιτισμός και εποχή έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε ένα η περισσότερα από αυτά, αναγάγοντάς το σε κυρίαρχο στοιχείο.

ΓΗ :
Το στοιχείο γη θεωρήθηκε από όλους τους πολιτισμούς η μήτρα της ζωής. Η «Μητέρα-Γη», σύμβολο γονιμότητας λατρεύτηκε κυρίως σαν χθόνια θεότητα. Είναι αυτή που γεννάει όλα τα όντα που επάνω της και που τα τρέφει. Είναι το ένα από τα δύο όντα που αποτελούν το πρωταρχικό Θείο ζευγάρι και γονιμοποιείται από τον ουράνιο Πατέρα. Είναι θηλυκής φύσης. Είναι σύμβολο σταθερότητας της ύπαρξης. Ταυτόχρονα αφού γεννάει όλες τις μορφές, είναι κάτι το απέραντα ζωντανό το ον Γαία όπως ονομαζόταν. Σαν θεότητα στην ελληνική θρησκεία θεωρείται ανώτερη από τις υπόλοιπες θηλυκές θεότητες. Ο Αισχύλος στις «Ευμενίδες», πρώτα επικαλείται την γη και μετά την Θέμιδα.
Αργότερα η γη αντικαθίσταται από την Δήμητρα. Όπως ομολογεί ο Ευριπίδης στις «Βάκχες» μιλώντας για τη Δήμητρα: "Είναι η γη και κάλεσέ την με όποιο θέλεις όνομα".
Όπως είναι φυσικό, η Γη είχε μεγαλύτερη αίγλη στις αγροτικές θρησκείες και πολιτισμούς όπως οι Σουμέριοι στην αυγή του πολιτισμού τους. Μερικοί λαοί όπως οι Περουβιανοί πιστεύουν ότι κατάγονται από τα βουνά και τις πέτρες. Ο Όμηρος την δοξάζει λέγοντας ότι είναι αυτή που δίνει αλλά και που αφαιρεί τη ζωή. Εκτός από την σταθερότητα συμβολίζει και την συντήρηση.
Σε χθόνιες λατρείες ή σε κατάλοιπα αυτών; η γη είναι πηγή δύναμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην μυθολογία της Αρχαίας Ελλάδας ο Γίγαντας Ανταίος (άθλοι του Ηρακλή) όπου κάθε φορά που πέφτει στη γη παίρνει δύναμη από αυτήν. Ακόμη στο Χριστιανισμό οι Πρωτόπλαστοι φτιάχνονται από χώμα και νερό.
Στην αλχημεία είναι η πρωταρχική φάση μετάλλαξης του άνθρακα σε διαμάντι και συμβολίζεται με το μαύρο χρώμα.

ΝΕΡΟ:
Το νερό είναι η πρωταρχική και ανεξάντλητη πηγή ενέργειας. Χαρακτηρίζεται από μια δυναμικότητα και μεταβλητότητα. Εξασφαλίζει μακροζωία, δύναμη, ενέργεια και καλή υγεία. Η θεραπευτικές τους ικανότητες θεωρούνται -στις Βέδες- θαυματουργές. Είναι σύμβολο εξαγνισμού. Το βάπτισμα στο Χριστιανισμό, συμβολίζει την εξωτερική και εσωτερική καθαριότητα, την απαλλαγή από κάθε τι μολυσμένο. Ταυτόχρονα το πέρασμα μέσα από το νερό συμβολίζει την αναγέννηση, τη νέα αρχή και τη νέα ζωή. Ο Χριστός βαπτίζεται για να δεχθεί το Άγιο Πνεύμα, ενώ η Θέτις βαπτίζει τον Αχιλλέα για να τον κάνει αθάνατο. Ακόμη η βύθιση του σταυρού και η ανάδυσή του συμβολίζει την ανανέωση και ενδυνάμωση της λειτουργίας του. Αντίστοιχα στις 27 Μαρτίου γινόταν το λουτρό σε ποτάμι της Φρυγικής μητέρας, Κυβέλης.
Η λέξη κλειδί για το νερό είναι Ρυθμός και Περιοδικότητα. Και αυτό γιατί το νερό ανακυκλώνει συνεχώς την ενέργεια. Αρκετές είναι οι μορφές που αναδύονται από το νερό (π.χ. Αφροδίτη), αλλά και από την άλλη μεριά είναι σε θέση να καταλύσει και να καταστρέψει κάθε μορφή ζωής. Ο μύθος του κατακλυσμού, υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες: Έλληνες, Εβραίοι, Χριστιανοί, Ινδοί, Σουμέριοι, Ιρανοί, Ασσυροβαβυλώνιοι μιλάνε για έναν (ή περισσότερους) κατακλυσμούς που κατέστρεψαν κάθε μορφή ζωής πάνω στη γη. Μέσα στο νερό ενυπάρχουν όλες οι μορφές εν δυνάμει και κάποια στιγμή παίρνουν υλική μορφή.
Η βροχή είναι για πολλούς λαούς το ουράνιο σπέρμα που γονιμοποιεί τη γη και την κάνει να βλασταίνει. Οι Ινδιάνοι Πίμα του Μεξικού μιλούν για μια πολύ όμορφη γυναίκα (τη μητέρα-Γη) που γονιμοποιήθηκε από μια σταγόνα που έπεσε από ένα σύννεφο.
Από τους προσωκρατικούς φιλοσόφους ο Αναξιμένης είναι αυτός που θεωρεί σαν την πηγή του κόσμου το νερό. Θεωρεί ότι όλα τα όντα και πράγματα υλικά ή μη είναι συμπυκνώσεις-φάσεις του πρωταρχικού ύδατος. Φυσικά δεν εννοεί το φυσικό νερό αλλά μια κατάσταση της φύσης, μια μορφή ενέργειας.
Στην Αιγυπτιακή μυθολογία, ο Κνεπ, ο αιώνιος κρυμμένος Θεός παριστάνεται με ένα φίδι που βγάζει το κεφάλι του έξω από το νερό. Στις Βόρειες ευρωπαϊκές χώρες το σύμπαν δημιουργήθηκε από το νερό. Επίσης ο Μωυσής διδάσκει πως μόνο η γη και το νερό μπορούν να γεννήσουν μια ζώσα ψυχή. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι ο Μπράχμαέφτιαξε τον πρώτο άνθρωπο από γη, νερό και αέρα (φυσικό, ενεργειακό και συναισθηματικό σώμα). Το πυρ (νους) αποκτήθηκε από τον άνθρωπο αργότερα.
Στους προσωκρατικούς ο Θαλής ονομάζει την πρωταρχική και αρχέγονη ύλη «τα Ύδατα του Διαστήματος». Δίδασκε ότι όλα τα πράγματα προήλθαν από το πρωταρχικό αυτό νερό.

ΑΕΡΑΣ :
Ο αέρας συμβολίζει την ψυχή. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό του είναι η μεταβλητότητά του και η έλλειψη σταθερότητάς του. Για το Πλάτωνα η ψυχή, δηλαδή το αστρικό σώμα είναι το κλειδί για να κυριαρχήσει στον άνθρωπο η λογική. Ο Αναξιμένης τονίζει ότι όλα προήλθαν από τον αέρα, τη θεία πνοή που έδωσε ζωή στα πάντα και εμψυχώνει τα πάντα. «και τα πάντα παράγονται από ένα είδος πύκνωσης και πάλι αραίωσης του αέρα. Πράγματι η κίνηση υπάρχει ανέκαθεν.» Για τον Αναξιμένη αέρας και πνεύμα είναι δύο ταυτόσημοι όροι.
Στην αρχαία Ελλάδα ο θεός των ανέμων, είναι ο Αίολος, ο οποίος όμως δεν κατέχει μια θέση στο δωδεκάθεο. Αντίθετα στην Ινδία ο Ίντρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους Θεούς , Θεός Πολεμιστής. Επίσης και ο Βαγιού είναι θεότητα του αέρα. Ο αέρας συμβολίζει την ορμή την ώθηση την τόλμη και γι΄ αυτό ταιριάζει περισσότερο σε πολεμιστές. Είναι αυτός που μπορεί να εμποδίσει την πορεία κάποιου ή να την επιταχύνει γι’ αυτό πριν από τα ταξίδια τους οι αρχαίοι λαοί έκαναν θυσίες σε Θεότητες του ανέμου. Ο έλεγχος των ανέμων απαιτεί σιδερένια θέληση και πειθαρχία: Ο Οδυσσέας δεν καταφέρνει να ελέγξει τα συναισθήματα ανέμους και αυτό τον ξαναφέρνει πίσω στην αρχή.
Στην αρχαία Ελλάδα επίσης ο σύμβολο του αέρα είναι και ο Δίας αφού είναι ο θεός που είναι παντού και επιβλέπει τα πάντα.

ΦΩΤΙΑ ΠΥΡ:
Το Πυρ συμβολίζει τη νόηση του ανθρώπου αλλά και την παγκόσμια. Η λατρεία της φωτιάς υπήρξε από τα πανάρχαια χρόνια μια από τις βασικότερες λατρείες πολλών πολιτισμών. Στον Μιθραισμό, στην θρησκεία της Αβέστα, στην Ρώμη, στην Αίγυπτο, στην Αρχαία Ελλάδα η φωτιά έχει την ίδια περίπου σημασία. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας κλέβει τη φωτιά και τη δίνει πρόωρα στους ανθρώπους, ενώ στην Αίγυπτο ο Ερμής ο Τρισμέγιστος διδάσκει ότι το φωτιά είναι μεταγενέστερο στοιχείο και δεν υπήρχε από την αρχή.
Η φωτιά έχει καταστροφικές αλλά και εξαγνιστικές ιδιότητες. Έχει άμεση σχέση με τον ήλιο και αντανακλά τις ιδιότητές του. Συμβολίζει επίσης την πνευματική δύναμη. Στον Χριστιανισμό κατέχει εξέχουσα θέση αφού η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους γίνεται με τη μορφή μιας φλόγας, είναι η θεία Αποκάλυψη. Το φωτοστέφανο επίσης των Αγίων συμβολίζει την πνευματική τους δύναμη και την ισχύ της ψυχής τους.
Στο Βουδισμό το πυρ είναι η σοφία που κατακαίει την άγνοια. Στις Βέδες ο θεός της φωτιάς , ο Άγκνι αντιπροσωπεύει τον άξονα του κόσμου.
Στο Ζωροαστρισμό το σπέρμα των ανθρώπων έχει την πηγή του στο πυρ και όχι στο νερό. Στην Μπαγκαβάτ Γκίτα βρίσκουμε τον Κρίσνα να λέει: «Είμαι το πυρ που ενοικεί στα σώματα όλων των πραγμάτων που έχουν ζωή».; ΣτουςΣουμέριους ο Μαρδούκ ο πιο δημοφιλής θεός, είναι θεός του πυρός «που κατακαίει με φωτιά τους εχθρούς». Η σκοτεινή όψη του πυρός συμβολίζεται στον Χριστιανισμό και τον Μωαμεθανισμό με το «πυρ της κόλασης», ενώ στην Ινδία με την θεά Κάλι.
Από τους Προσωκρατικούς, ο Ηράκλειτος θεωρεί η πρωταρχική ουσία του σύμπαντος είναι το Πυρ από το οποίο προήλθαν με μετουσίωση όλα τα άλλα στοιχεία. «Αυτόν τον κόσμο δεν τον έπλασε κανένας αλλά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει, μία αιώνια ζωντανή φωτιά, που ανάβει με μέτρο και σβήνει με μέτρο.»
"Ν.Κ."

Η απίστευτη φιλία ενός σκύλου με ένα ανάπηρο λιοντάρι [βίντεο]


Μία ιδιαίτερη και πολύ συγκινητική σχέση έχουν αναπτύξει ο Μπονέντιγκερ και ο Μίλο. Ο λόγος που είναι ιδιαίτερη; Μιλάμε για ένα λιοντάρι και έναν σκύλο!

Σύμφωνα με το perierga.gr, το λιοντάρι γεννήθηκε γεννήθηκε με μια σπάνια νόσο στα οστά που το άφησε σχεδόν ανάπηρο, υπό την προστασία ουσιαστικά των υπαλλήλων του πάρκου.

Ο κοντός και συμπαθής σκυλάκος ήταν δύο ετών όταν το λιοντάρι γεννήθηκε και αμέσως βρέθηκε δίπλα του προστατεύοντάς τον και κάνοντάς του παρέα.



http://www.koolnews.gr/

Για 15 ολόκληρα χρόνια υποκρίθηκε τον τυφλό για να μην την πληγώσει...

Ο άντρας λάτρευε τη γυναίκα και της το έδειχνε με κάθε ευκαιρία.

Η γυναίκα του ήταν όμορφη, ευαίσθητη αλλά φιλάσθενη. Ο άνδρας χρειάστηκε να φύγει στον πόλεμο, όπου πέρασε πολλές δυσκολίες και παρ’ ολίγο να χάσει και την ζωή του.

Προσευχόταν καθημερινά να τον αφήσει ο Θεός να ζήσει για να γυρίσει ξανά στην πολυαγαπημένη του γυναίκα.

Όλη του η σκέψη ήταν να την σφίξει στην αγκαλιά του κι αυτό του έδινε κουράγιο να αντέξει την πείνα, το κρύο και τους τραυματισμούς.

Όταν τελείωσε ο πόλεμος, γεμάτος χαρά ξεκίνησε για το σπίτι του. Στο δρόμο όμως συνάντησε ένα οικογενειακό φίλο που τον συλληπήθηκε για την συμφορά που τους βρήκε.

«Ποια συμφορά;» ρώτησε αυτός όλος ανησυχία.

«Δεν το έμαθες; Η γυναίκα σου έπαθε μία μολυσματική ασθένεια και έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό της».

Ο άνδρας κάθισε στη μέση του δρόμου και έκλαψε πικρά. Όταν έφτασε στο σπίτι του αργότερα το απόγευμα, η γυναίκα του κατάλαβε πως ο αγαπημένος της είχε χάσει το φως του …

Νόμιζε πως είχε τυφλωθεί στον πόλεμο σε κάποια μάχη.. Τον αγκαλίασε όμως με την ίδια αγάπη και έζησαν ευτυχισμένοι για 15 χρόνια.

Μετά η γυναίκα πέθανε και ο άνδρας αφού της έκλεισε τα μάτια, άνοιξε τα δικά του!

Για 15 ολόκληρα χρόνια υποκρίθηκε τον τυφλό για να μην την πληγώσει…

Κυβερνητικό μπόνους σε εκείνους που θα καταγγέλουν τη διαφθορά


Την πάταξη της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης στον δημόσιο τομέα επιχειρεί να προωθήσει η κυβέρνηση, με ένα «εκ των έσω» σχέδιο.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ετοιμάζεται να εισαγάγει στην Ελλάδα τον θεσμό του whistleblowing. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προωθείται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχονται προστασία και κίνητρα στους υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που θα προβαίνουν στην αποκάλυψη πάσης φύσεως παράνομων δραστηριοτήτων, εντός του χώρου εργασίας τους.
Όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση, στη διαδικασία όσον αφορά στον δημόσιο τομέα, κεντρικό ρόλο αναμένεται να αναλάβει η Αρχή Επιθεώρησης Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία θα ανατεθεί η διερεύνηση των πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος.

Ανέκδοτο: Ο Γιωρίκας γιατρός…

Σε ένα χωριό, υπήρχε ένας γιατρός για τις ανάγκες των κατοίκων. Χρειάστηκε να λείψει για ένα χρονικό διάστημα και δεν ήξερε ποιον να αφήσει για αντικαταστάτη. Προσφέρθηκε λοιπόν ο Γιωρίκας και πήρε την θέση του γιατρού. Πέρασε ο καιρός, ο γιατρός επέστρεψε στο χωριό και ρωτάει τον Γιωρίκα να του πει τι έκανε τον καιρό που έλειπε. Αρχίζει ο Γιωρίκας και του λέει :
- Ήρθε ένας παππούς και είχε φοβερό πονοκέφαλο.
- Και συ τι του έδωσες; ρωτάει ο γιατρός
- Ασπιρίνη, απαντάει ο Γιωρίκας.
- Α εσύ είσαι καλός θα σε προσλάβω για βοηθό!! Aλλο;
- Ήρθε μια γιαγιά με στομαχόπονο.
- Και συ τι τις έδωσες; ξαναρωτάει ο γιατρός
- Depon, απαντάει ο Γιωρίκας.
- Πω πω Γιωρίκα είσαι τέλειος!!! Για πες και κανά άλλο.
- Ήρθε μια κοπελιά 25 χρονών και μου είπε ότι από την κάψα της δεν με βλέπει…
- Και εσύ τι τις έδωσες;
- Κολλύριο! φυσικά  απαντά ο Γιωρίκας

Στη Γεωργία είναι χειρότεροι από εμάς! Ο πρόεδρος έκλεψε δημόσιο χρήμα για να κάνει botox


Η εισαγγελία της Γεωργίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για υπεξαίρεση μετά τις κατηγορίες ότι ο πρόεδρος της χώρας Μιχαήλ Σαακασβίλι δαπάνησε πολλές χιλιάδες δολάρια από τα δημόσια ταμεία προκειμένου να κάνει ενέσεις μπότοξ στις ΗΠΑ.

"Ξεκίνησε ευρεία έρευνα για κατάχρηση δημοσίων πόρων", ανέφερε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Χατούνα Παϊσάτζε. "Η εισαγγελία έχει το δικαίωμα να ανακρίνει όλα τα άτομα που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ακόμη και τον πρόεδρο της Γεωργίας", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Imedi, ο Σαακασβίλι φέρεται να δαπάνησε περισσότερα από 11.000 δολάρια για να κάνει μπότοξ όταν επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη το 2009 και το 2011. Το κανάλι υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος έδωσε 9.000 δολάρια στη Βρετανία για να αγοράσει το γυμνό πορτρέτο μιας Αμερικανίδας ηθοποιού.

Ο Γκίβι Ταργκαμάτζε, βουλευτής του κόμματος του προέδρου, του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος, αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων και υπενθύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαακασβίλι κατηγορείται άδικα. Στις αρχές του χρόνου είχε "διαρρεύσει" ότι δαπάνησε δημόσιο χρήμα για να κάνει σάουνα μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο.

Οι έρευνες, οι διώξεις και οι συλλήψεις πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την εκλογική νίκη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του πολυεκατομμυριούχου Μπιτζίνα Ιβανισβίλι. Ο πρώην πρωθυπουργός Βάνο Μεραμπισβίλι, ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Σαακασβίλι, έχει τεθεί υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Επίσης, έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος πολλών πρώην υπουργών και του δημάρχου της πρωτεύουσας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει καταγγείλει τις διώξεις αυτές ως πολιτικά υποκινούμενες.

http://www.newsit.gr/


Η φωτογραφία που κάνει θραύση στο διαδίκτυο - Οι Ισπανοί δείχνουν τα οπίσθιά τους στην Τρόικα [εικόνα]

Ο πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας με τον οποίο αποφάσισαν να διαδηλώσουν κατά της Τρόικα οι Ισπανοί κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Η φωτογραφία με τους νεαρούς στη Μαδρίτη που αποφάσισαν να κατεβάσουν τα παντελόνια τους και να δείξουν τα οπίσθια τους κάνει θραύση.

Υπενθυμίζεται πως χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη και σε πολλές άλλες πόλεις στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά της κρίσης και της λιτότητας με κεντρικό σύνθημα «Ολοι ενωμένοι ενάντια στην Τρόικα».

«Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε», «είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε ενάντια στις εντολές της Τρόικα» φώναζαν οι διαδηλωτές, που μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα έκαναν πορεία μέχρι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ισπανική πρωτεύουσα.

Απίστευτη περίπτωση ομηρίας

Έχουμε διαβάσει και ακούσει για εκατοντάδες περιπτώσεις ομηρίας, αλλά η συγκεκριμένη ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Ένας άνδρας στη Ρωσία αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να πετύχει το σκοπό του, δηλαδή να βγει ραντεβού με μια κοπέλα. Μόνο που ο τρόπος που διάλεξε δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.
Έτσι, αφού απήγαγε τη μικρή αδερφή της κοπέλας, ζήτησε να κανονιστεί ραντεβού μεταξύ τους για να αφήσει τη 16χρονη ελεύθερη.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Νοβοκούζνετσκ. Ο κατηγορούμενος μπούκαρε στο σπίτι και αφού δεν βρήκε την κοπέλα που ζητούσε, έπιασε όμηρο τη αδερφή της, τοποθετώντας στην πόρτα, κάτι σαν εκρηκτικό μηχανισμό.
Στη συνέχεια απείλησε την μικρή πως αν δεν καλέσει την αδερφή της θα ανατινάξει το σπίτι. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συνετίσουν και ο κατηγορούμενος παραδόθηκε και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροβόλο όπλο και μια αυτοσχέδια κατασκευή που χρησιμοποίησε σαν ψεύτικο εκρηκτικό. Πλέον, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.


My Lands: Το νέο δωρεάν online παιχνίδι ήρθε και σας πληρώνει όταν κερδίζετε!



Η αυτοκρατορία του κόσμου βρίσκεται στα χέρια του παίκτη.
Πάρε το μέρος των ειρηνόφιλων ξωτικών, σκοτεινών ξωτικών, ιπποτών ή δαιμόνων και μπες στο κυνήγι του μαύρου μαργαριταριού που θα σου εξασφαλίσει την κυριαρχία του κόσμου!

Κάντε κλικ εδώ για δωρεάν εγγραφή

O παίκτης καλείται να ιδρύσει πόλεις, να κτίσει κτήρια, να προπονήσει στρατούς, να εκμεταλευτεί το εμπόριο, να συμμαχήσει με άλλους κυβερνήτες και να ανακαλύψει εγκαταλελειμμένους οικισμούς που κρύβουν πολύτιμα μαργαριτάρια!
Και μη ξεχνάτε ότι η επιτυχημένη στρατηγική ανταμείβεται με πραγματικά χρήματα στο My Lands!

Κάντε κλικ εδώ για δωρεάν εγγραφή



Ο Μπολτ προκαλεί! Φωτογραφήθηκε με μπλούζες που προωθούν την ινδική κάνναβη


Ο Γιουσέιν Μπολτ αποτελεί ίνδαλμα για πολλούς νέους και γι' αυτό οι όποιες κινήσεις του κρίνονται αυστηρά. Ο πιο γρήγορος άνθρωπος του Πλανήτη φωτογραφήθηκε με μπλούζες της "The Pothead Diari", η οποία προωθεί τη χρήση της ινδικής κάνναβης.

Τη φωτογραφία την ανέβασε ο ίδιος στο Instagram και τα σχόλια ήταν αρνητικά. Σε αυτήν εμφανίζεται ο Γιουσέιν Μπολτ και στο κρεβάτι, δίπλα του υπάρχουν απλωμένες μπλούζες με τη φίρμα "The Pothead Diari".

Ο Γιουσέιν Μπολτ στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι έκανε χρήση ινδικής κάνναβης αφού αυτό είναι... κάτι τόσο συνηθισμένο στην Τζαμάϊκα.


Απόπειρα εκφοβισμού από την Αλ Σάλεχ καταγγέλλει η δημοσιογράφος


Επίθεση κατά της Αφροδίτης Αλ Σαλέχ εξαπολύει με ανακοίνωσή της η δημοσιογράφος της ΕΤ3 Θεοδώρα Αυγέρη, για τη συμπεριφορά της συνεργάτιδας του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο περιθώριο της εκπομπής «Γεγονός» που παρουσιάζει με τον Δημήτρη Βενιέρη.
Η κυρία Αυγέρη καταγγέλλει την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ για εκφοβισμό πίσω από τις κάμερες, καθώς, όπως υποστηρίζει, ζήτησε να έρθει κάποιος να βάλει τη δημοσιογράφο στη θέση της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Θ. Αυγέρη:
“Δεν θα αναφερθώ στα όσα διαδραματίστηκαν στον «αέρα» της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ στις 31-5-2013, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η τηλεόραση, οι τηλεθεατές, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής για τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…
Θα περιοριστώ στο να καταγγείλω την κ. Αλ Σάλεχ για τον εκφοβισμό που επιχείρησε σε βάρος μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η απαίτησή της να «έρθει κάποιος υπεύθυνος για να με βάλει στη θέση μου» κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τον ρόλο της κ. Αλ Σάλεχ ως υπέρμαχης της δημοκρατίας και του αγώνα κατά του φασισμού.
Θα υπενθυμίσω στην κ. Αλ Σάλεχ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι «γκαρσόνι για να το απειλεί ο εκκεντρικός πελάτης με παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος!»
Ο δημοσιογράφος, και δη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε απειλές-πολλώ δε μάλλον ενός εκπροσώπου κόμματος- και σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής τους. Κανένα προσωπικό στυλ ενός πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό άλλοθι για όλα τα παραπάνω.
Θεοδώρα Αυγέρη
Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3
* Η επιστολή μου αυτή αποτελεί και την καταγγελία μου προς την ΕΣΗΕΜΘ”.

http://www.koolnews.gr/

Τα Ζώδια Σήμερα 2 Ιουνίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Είστε πολύ χαλαροί και ίσως και ανενεργοί. Ο Άρης που είναι ο πλανήτης της ενέργειάς σας θα σας δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα επικοινωνίας και επαφής αλλά προς το παρόν ίσως να είστε ακόμα μουδιασμένοι και ταλαιπωρημένοι και να θέλετε κάπως να ξεκουραστείτε από την ένταση των ημερών. Η μυστική επικοινωνία με ένα πρόσωπο που ίσως να είναι και Παρθένος σίγουρα θα πάει καλύτερα γιατί εσείς θα έχετε την υπομονή να τον ακούσετε και να δικαιολογήσετε κάποιες ανησυχίες που έχει.

ΤΑΥΡΟΣ
Είστε πολύ πιο χαλαροί και άνετοι. Με τα παιδιά σας θα έρθετε πιο κοντά αφού νιώθετε έτοιμοι να κάνετε υποχωρήσεις αλλά και να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με μια πιο συναισθηματική προσέγγιση κι αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να πέσουν τα τείχη στην επικοινωνία. Είστε πάντως σε μια φάση που θα ξεκινήσει σιγά σιγά η επιτυχία μέσω μιας καλύτερης προσαρμογής η οποία θα σας δημιουργήσει πιο ασφαλείς συνθήκες αλλά και επαφές.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Προχωράτε μπροστά και παρόλο που έχετε εξαντλήσει όλες τις ευκαιρίες για να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο αυτό τελικά ίσως να μην έρθει έτσι όπως το φαντάζεστε ή να έρθει μέσω μιας νέας ευκαιρίας την οποία θα δυσκολευτείτε να αναγνωρίσετε λόγω της μεγάλης ευαισθησίας που θα έχετε αυτές τις ημέρες. Σίγουρα θα γίνουν υπερβολές και πιθανόν να μην μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα σχέσεις που αφορούν στην κοινωνική ή επαγγελματική σας προβολή. Χρειάζεται πάντως να μην κάθεστε να περιμένετε να βρέξει ο Θεός αλλά εσείς πρέπει να δημιουργήσετε την βροχή με τα δικά σας χέρια και όχι με των άλλων όπως σας έχουν υποσχεθεί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είστε καλά γιατί διοχετεύετε με τον καλύτερο τρόπο όλη σας την εσωτερική κατάσταση η οποία φωνάζει και σας λέει ότι έχετε ανάγκη από συναίσθημα και προσοχή. Με αυτόν τον τρόπο, αφού θα νιώσετε σίγουροι, θα στρέψετε την προσοχή σας σε ένα άτομο που ίσως να παίζει και τον ρόλο του συν-δημιουργού στην ζωή σας, δηλαδή με την επιρροή του θα θέλετε να κάνετε κάτι που θα φανείτε εσείς πάρα πολύ. Γενικά αν αφεθείτε σε ένα ρυθμό πιο χαλαρό και ευχάριστο θα περάσετε όμορφα. Σίγουρα θα έχετε περισσότερο ερωτική εύνοια και θα έρθετε πιο κοντά με έναν Ιχθύ.

ΛΕΩΝ
Αναρωτιέστε τι θα πρέπει να κάνετε για να μην γίνουν λάθη τουλάχιστον από την δική σας πλευρά. Αν σχετίζεστε με έναν Ιχθύ θα σας παρασύρει στον δικό του τον ρυθμό για να σας μιλήσει για τα συναισθήματά του και τα βαθιά του εσωτερικά θέματα. Ίσως να δοκιμαστείτε πάνω σε ένα θέμα που εδώ και καιρό έχετε πολύ προσπαθήσει να το φέρετε σε μια ισορροπία. Τελικά με την εσωτερική σας δύναμη έχετε έρθει μέχρι εδώ και τώρα θα κάνετε την θετική ανατροπή γιατί ξεκινάει κάτι πολύ καλό για σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Αναλαμβάνετε ευθύνες που ίσως να σας αναγκάσουν να έρθετε πιο κοντά με άτομα τα οποία χρειάζονται κατά κάποιο τρόπο την στήριξή σας. Η ιδέα της επανασύνδεσης με ένα πρόσωπο που ίσως να υπήρχε στην ζωή σας μέσω ενός φίλου σας μπορεί να ξεκινήσει και πάλι και ίσως πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι για αυτό που θέλετε γιατί μπορεί να γίνει πάνω σε μια αδύναμη ή αρκετά επιπόλαιη στιγμή σας. Καλύτερα να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας γιατί μπορεί να μην είστε σε φάση σωστών αποφάσεων.

ΖΥΓΟΣ
Αναλαμβάνετε ευθύνες που θα σας δημιουργήσουν κατά κάποιο τρόπο μεγαλύτερες ευαισθησίες και ίσως σας εμποδίσουν να επικοινωνήσετε με τον τρόπο που θέλετε εσείς. Μπορεί να μην είστε σε μεγάλη ετοιμότητα για να αντεπεξέλθετε, αν χρειαστεί, σε ένα εξωτερικό κάλεσμα είτε σε μια δουλειά. Ο χρόνος θα τρέχει με έναν τρόπο που πιθανόν να μην τον προλαβαίνετε και ίσως να νιώσετε την ανάγκη ότι θέλετε περισσότερο οργάνωση και ένα γενικό συμμάζεμα. Η σχέση με Καρκίνο ή Ζυγό σίγουρα θα είναι περισσότερο συναισθηματική αλλά προσοχή μην παρασύρεστε από λύπη και αδράνεια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Είστε πολύ ήρεμοι, αφού βλέπετε ότι όλα μέσα σας κατά αρχήν έχουν γαληνέψει και κατά δεύτερο υπάρχει ένα θετικό κλίμα και μια αισιοδοξία η οποία σας βάζει να σκεφτείτε πιο βαθιά και κυρίως με την καρδιά σας. Άμα αφήσετε τις φοβίες και τον έλεγχο να πετάξουν μακριά από εσάς, θα δείτε την ζωή με άλλα μάτια και σίγουρα θα δημιουργηθεί εντός σας η ελπίδα ότι θα καταφέρετε ακόμα και το πιο δύσκολο έργο. Αφεθείτε και εσείς σαν τα μικρά παιδιά και επικοινωνήστε μόνο με την καρδιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είστε πολύ ήρεμοι και κάτι σας έχει γαληνέψει και σας έχει αφαιρέσει το στρες των προηγούμενων ημερών. Επειδή όμως θέλετε να κάνετε πολλά πράγματα ίσως να χάσετε την αληθινή αίσθηση του χρόνου. Αυτό θα σας αναγκάσει να τα ανακατέψετε όλα μαζί και να μην μπορείτε να ξεμπερδέψετε ακόμα και απλά πράγματα. Καλύτερα να βάλετε σε προτεραιότητα ποιο είναι το σημαντικό για σας γιατί στο τέλος θα χαθείτε στα πολλά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Νιώθετε σημαντικοί για ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να σας βγάλει ακόμα και συναισθήματα που έκρυβε εδώ και καιρό για σας. Είναι πάντως πολύ καλό να κάνετε ανίχνευση τώρα όλων των στοιχείων για ένα άτομο που σας ενδιαφέρει και κυρίως για το πώς σκέφτεται απέναντι σε θέματα μιας ερωτικής σχέσης. Μπορεί να βρεθείτε να κάνετε ένα ταξίδι ή μια συζήτηση που θα έχει περισσότερο συναισθηματική χροιά και θα είναι λιγότερο βασισμένη σε λογικά επιχειρήματα και θα σας κάνει καλό γιατί θα κάμψει τις μεγάλες σας αντιστάσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σίγουρα θα αφεθείτε πολύ περισσότερο σε ευκαιρίες που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά σας και μερικοί θα γίνετε ακόμα και κτητικοί ή απαιτητικοί μέσα σε οτιδήποτε σχετίζεται με ακίνητα και υλικά αγαθά. Η ευαισθησία και η ρευστότητα μπορεί να είναι το στοιχείο που θα σας χαρακτηρίσει πολύ έντονα. Η σχέση με έναν Παρθένο και κυρίως αν αφορά σε οικονομική συνεργασία θα παραμείνει πολύ στενή και σημαντική.

ΙΧΘYΕΣ
Θα είστε πολύ συναισθηματικοί και ευαίσθητοι και όλα εξαρτώνται από το πώς θα αισθάνεστε. Αν ξεπεράσετε την βασική σας ντροπαλότητα, θα δείτε ότι κατά βάθος έχετε ανάγκη από αναγνώριση και μια έντονη διάθεση να βρείτε την ταυτότητά σας, ακόμα και μέσα από ένα καλλιτεχνικό προφίλ. Πιθανή ανησυχία και άγχος την οποία μπορεί να την εκφράσετε μέσω του σώματός σας ή ακόμα και με μια έντονη πολυλογία. Πιθανόν να διχαστείτε και να έχετε δύο απόψεις για ένα θέμα το οποίο αντί να σας βοηθήσει μάλλον θα σας μπερδέψει. Πάντως αν δεν σας βγαίνει, μην πάρετε αποφάσεις σημαντικές.

Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger