Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα 6 ψυχοσωματικά συμπτώματα του άγχους!

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014


Το σώμα σας αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, πριν καν εσείς το αντιληφθείτε. Το σώμα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου μέσω διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όταν νιώθει πιεσμένο από υπερβολική δόση …άγχους.

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα , που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, είναι:


1.Τριχόπτωση: Η απώλεια μαλλιών είναι από τα πρώτα συμπτώματα σωματοποίησης του άγχους.

2.Αιμορραγία από τη μύτη: Η ρινορραγία, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, σχετίζεται με το στρες. Βέβαια υπάρχουν και άλλες έρευνες που δεν έχουν αποδείξει τη σχέση ρινορραγίας και άγχους.

3. Απώλεια μνήμης. Η απώλεια μνήμης είναι κλασικό σύμπτωμα τους στρες και μάλιστα οι νευρολόγοι κάνουν σαφή διάκριση της απώλειας μνήμης από στρες και της απώλειας μνήμης από τη νόσο Αλτζχάιμερ.

4. Κόπωση και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το άγχος επηρεάζει το θύμο αδένα, ο ρόλος του οποίου είναι η παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού

5. Εφίδρωση. Ο υπερβολικός ιδρώτας, ειδικά μέσα στο χειμώνα, είναι και αυτό ένα από τα καμπανάκια του σώματος, ότι έχει «συσσωρευτεί» πολύ άγχος στο οργανισμό.


6. Εμετός. Με τον τρόπο αυτό, το σώμα φωνάζει! Η κατάσταση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, που έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.



glikaxamogela.gr




Ο καρχαρίας και ο πασοκτζής!



Ένας άνθρωπος με την παρέα του κολυμπούσε στην θάλασσα, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένας καρχαρίας. Όλοι πετάγονται στην ξηρά πανικόβλητοι, εκτός από τον κολυμβητή που δεν κατάλαβε τι γινόταν.

Ο κόσμος βλέπει τον καρχαρία να τον πλησιάζει και να του λέει κάτι. Ο κολυμβητής του απαντά.

Ο καρχαρίας του ξαναμιλά. Ο κολυμβητής ξαναπαντά.

Ο καρχαρίας του λέει πάλι κάτι. Απαντά πάλι ο κολυμβητής και ο καρχαρίας φεύγει.

Βγαίνει ο κολυμβητής έξω και τον ρωτάνε οι φίλοι του. - Τί έγινε, ρε φίλε; Είδαμε τον καρχαρία που σου μίλαγε και μετά έφυγε χωρίς να σε πειράξει. Τι συνέβη;

- Να, την πρώτη φορά με ρώτησε τι ψήφισα το 1985 και του είπα ΠΑΣΟΚ.

- Και τη δεύτερη; - Τι ψήφισα το 1989, και του είπα πάλι ΠΑΣΟΚ.

- Και την τρίτη που εξαφανίστηκε; - Τι ψήφισα το 2009. Και του είπα πάλι ΠΑΣΟΚ και τότε τα πήρε στο κρανίο και μου είπε:

"Εσύ φίλε μου δεν τρώγεσαι με τίποτα"......



ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ


Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν... εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά....
δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο ’92-’95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.

“Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό”, αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα υπαινισσόταν το βάθος της φτώχειας και της απογοήτευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη διαιρεμένη χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 40%. Οι διαδηλωτές έχουν έκτοτε εισβάλλει και λεηλατήσει κυβερνητικά κτίρια στην Τούζλα, τη Ζένιτσα, το Μόσταρ και την πρωτεύουσα του Σαράγεβο όπου το κεντρικό κτίριο της προεδρείας τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μερικοί διαδηλωτές φέρονται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Την Παρασκευή, ο ακτιβιστής Darko Brkan αποκάλεσε τις διαδηλώσεις “έναν συλλογικό νευρικό κλονισμό”.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη στην βόρεια πόλη της Τούζλα, όπου κάπου 10.000 πρώην εργάτες μαζεύτηκαν για να απαιτήσουν τη διερεύνηση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης των αμφισβητούμενων ιδιωτικοποιήσεων που κατά τα λεγόμενά τους είχαν καταστρέψει τις εταιρείες και τις ζωές τους. Μεταξύ των προβληματικών εταιρειών ήταν και το εργοστάσιο επίπλων Konjuh, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1885 επί Αυστρο-Ουγγαρίας. Κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου η εταιρεία είχε 5.300 υπαλλήλους και πωλούσε υψηλής ποιότητας ξύλινα έπιπλα σε πελάτες στις πέντε ηπείρους. Όμως ως τον Δεκέμβριο του 2012, η εταιρεία απασχολούσε μόνο 400 εργάτες, μερικοί εκ των οποίων είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Επίσης παρόντες ήταν διαδηλωτές από το 36 ετών εργοστάσιο απορρυπαντικών Dita -τον πάλαι ποτέ μεγαλύτερο παραγωγό υγρών απορρυπαντικών και σκονών πλυσίματος στη χώρα. Οι πρώην υπάλληλοι της Dita διαδηλώνουν για τη μη καταβολή των μισθών τους εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα είπε στο πλήθος που αποτελούνταν κυρίως από μεσήλικες ότι δεν είχε καμία εξουσία πάνω στις ιδιωτικών-συμφερόντων εταιρείες. Εντούτοις, αυτό ίσως να μην ήταν εντελώς αληθές. Η πλειονότητα των μετόχων στο εργοστάσιο Konjuh μετέφερε τα δικαιώματα ψήφου της στην κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα πολλά χρόνια πριν.
Πολυάριθμες διαδηλώσεις έχουν γίνει στην Τούζλα τα τελευταία χρόνια γύρω από την εξαφάνιση δουλειών και την περιβαλλοντική καταστροφή αυτού που πλέον είναι μια μετα-βιομηχανική περιοχή. Το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Τούζλα καίει 330.000 τόνους άνθρακα κάθε χρόνο κι έχει μολύνει σοβαρά τον ποταμό Jala. Άλλα λήμματα έχουν προέλθει από τα εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων χημικών εγκαταστάσεων που έχουν πρόσφατα κλείσει.

Πολλοί κάτοικοι της Τούζλα εκφράζουν αισθήματα Γιουγκονοσταλγίας, θρηνώντας για το “αξιόπιστο σύστημα υγείας” και την πρόσβαση στην πληροφόρηση που αντισταθμίζουν κάποιες από τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μόλυνση κατά την σοσιαλιστική περίοδο. Παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι αγνοούνται από τις Αρχές και οι διαδηλώσεις, οι πικετοφορίες, οι απεργίες πείνας και οι καθιστικές διαμαρτυρίες, στην πόλη της πρώην βιομηχανικής ιλιγγιώδους ανάπτυξης είναι κοινές.

Οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Τούζλα έγιναν την Τετάρτη και συνέχισαν σε όλη τη διάρκεια της επόμενης μέρας. Την Παρασκευή, δραματικές εικόνες άρχισαν να εμφανίζονται στο Twitter: το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης περιβαλλόμενο από φωτιές που ακόμα κάπνιζαν, σπασμένες οθόνες υπολογιστών, σκισμένα χαρτιά και άλλα χαλάσματα πεταμένα από τους ορόφους των γραφείων, γκραφίτι στις προσόψεις που καλούσαν τους πολιτικούς να παραιτηθούν.

Μετά οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν.

Παρόλο που οι περισσότερες διαδηλώσεις περιορίστηκαν στην Ομοσπονδία – το βοσνιακό και κροατικό μισό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης- αρκετές εκατοντάδες Σέρβων εμφανίστηκαν για μια διαδήλωση αλληλεγγύης στην Banja Luka, την πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Ομάδες οργανωμένων διαδηλωτών ενθάρρυναν αυτού του είδους την αλληλεγγύη. Ένα κίνημα που αυτοαποκαλείται UDAR -ίδια ονομασία με το κόμμα του ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης Vitali Klitshko- λέει ότι τυχαία σχηματίστηκε αυτή την εβδομάδα ως απάντηση στις εργατικές κινητοποιήσεις στην Τούζλα και τώρα καλούν για μια “επέκταση του κινήματος”. Έχουν ήδη φτιάξει ένα αρκετά καλοφτιαγμένο τρίλεπτο βίντεο-κινητοποίησης που είναι διαθέσιμο τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γερμανικά. Για το UDAR είναι σημαντικό “οι Βόσνιοι, Σέρβοι και Κροάτες να παλαίψουν μαζί και να απορρίψουν τον εθνικισμό που τόσο συχνά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να δημιουργήσει ρήγματα μεταξύ των ανθρώπων.”

Παρά το γεγονός ότι πολλοί απ’ τους ίδιους χρησιμοποίησαν μια αποφασιστική αντι-εθνικιστική ρητορική, ήταν δύσκολο για κάποιους διπλωμάτες να συμπαθήσουν τους διαδηλωτές αφότου αντίκρυσαν τις εικόνες μαύρων καπνών να προβάλλουν πάνω απ’ το Σαράγεβο, αυτοκίνητα (που φέρονταν να ανήκουν σε πολιτικούς) αναποδογυρισμένα μέσα σε ένα αποχετευτικό χαντάκι ή αφού διάβασαν ειδήσεις ότι ιστορικά αρχεία από την Αυστροουγγρική περίοδο είχαν αποτεφρωθεί μες στη φωτιά.

Τόσο η Ε.Ε. όσο κι οι ΗΠΑ γρήγορα καταδίκασαν τις “βίαιες συμπεριφορές” τις οποίες περιέγραψαν ως “ελεεινές” και “αδικαιολόγητες”. Η ΕΕ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου “για τις προσπάθειές τους κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες.”

Εντούτοις, εμείς λάβαμε μια αναφορά για πιθανή αστυνομική βιαιότητα από έναν δημοσιογράφο στο Σαράγεβο: “Περπατούσα περνώντας από το παλιό δημοτικό κτίριο το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μόλις πυρπολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα είδα έναν αστυνομικό να χτυπάει με το γκλομπ τρεις διαδηλωτές ενώ άλλοι μπάτσοι τους κρατούσαν ακίνητους.” Υπήρξαν επίσης αναφορές αστυνομικής βιαιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την αστυνομία για όλη τη βία. Μια “Διακήρυξη απ’ τους Εργάτες και τους Πολίτες του Καντονιού της Τούζλα” που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής εξηγούσε ότι “Ο συσσωρευμένος θυμός κι η οργή είναι οι αιτίες της επιθετικής συμπεριφοράς. Η στάση των Αρχών έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για να αναβαθμιστούν ο θυμός κι η οργή.”

Παρ’ όλα αυτά άλλοι άνθρωποι αναρωτιούνται πως οι άνθρωποι σε όλη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορεί να είναι τόσο θυμωμένοι με την κυβέρνηση που φτάνουν να λεηλατούν και να καίνε τα κτίριά της σε μια σειρά μεγάλων πόλεων.
Μερικοί πιστεύουν ότι η απάντηση βρίσκεται στην ίδια την ίδρυση του μεταπολεμικού κράτους.


Η συμφωνία του Dayton, που υπογράφηκε στο Οχάιο το 1995, μετέτρεψε την χώρα σε ένα κολαστήριο δύο εθνικά-διαχωρισμένων κρατικών ενοτήτων. Έκτοτε, οι οδηγίες της διεθνούς κοινότητας για το χτίσιμο της δημοκρατίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι το “ξεχωριστοί άλλα ίσοι”, με λιγοστά θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτό κατέστησε σχεδόν αδύνατον για τον οποιονδήποτε να αποδεχτεί μια υπερεθνική “βοσνιακή” ταυτότητα.

Επιπρόσθετα, οι εθνικές ελίτ έχουν γίνει στόχοι περιφρόνησης και αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως διεφθαρμένοι υπηρέτες ενός δυσλειτουργικού συστήματος που κρατάει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πεινασμένη και φτωχή, πολωμένη και παγωμένη. Καθώς νέες εκλογές πλησιάζουν, η πολιτικοποίηση της εθνικότητας και η εθνικοποίηση της πολιτικής εμφανίζεται ακόμα πιο παράλογη. Όπως έγραψε κάποιος με το σπρέυ του σε ένα κυβερνητικό κτίριο της Τούζλα, “Θάνατος στον εθνικισμό”.

Χθες ο πρωθυπουργός του καντονιού Una-Sana έφυγε απ’ τη χώρα με κροατικό διαβατήριο ενώ λίγο αργότερα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του καντονιού του Σαράγεβο μετά την κατακραυγή που εισέπραξε για τη δήλωσή του ότι στο Σαράγεβο κανείς δεν έχει λόγους να διαδηλώνει καθώς δεν υπάρχουν μη-καταβεβλημένοι μισθοί και κανένα κομμάτι της κοινωνίας δεν έχεις λόγους να αισθάνεται ανικανοποίητο.


Το διαβάσαμε από το:http://thesecretrealtruth.blogspot.com


Σπάνιο άγαλμα του θεού Απόλλωνα ανακαλύφθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας


Ένα σπάνιο άγαλμα του Έλληνα θεού Απόλλωνα, που ήταν χαμένο επί αιώνες, βρέθηκε μυστηριωδώς στη Λωρίδα της Γάζας, όμως αμέσως κατασχέθηκε από την αστυνομία και πλέον... δεν είναι γνωστό που βρίσκεται.

Η ανακάλυψη του αγάλματος αυτού έχει εξάψει την φαντασία των αρχαιολόγων, όμως η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει πότε το μπρούτζινο άγαλμα σε φυσικό μέγεθος θα εμφανιστεί και πάλι ή πού θα εκτεθεί.

Ένας ψαράς από τη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι βρήκε το άγαλμα βάρους 500 κιλών στη θάλασσα, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, τον Αύγουστο και το μετέφερε σπίτι του με ένα κάρο που το έσερνε ένα γαϊδούρι, χωρίς να έχει επίγνωση της αξίας του.


Κάποιοι άλλοι αμέσως μάντεψαν τη σημασία του και για μικρό χρονικό διάστημα το άγαλμα εμφανίστηκε στον ιστότοπο eBay προς πώληση για 500.000 δολάρια, τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας. Η αστυνομία του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, το κατέσχεσε και ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση.


Προς μεγάλη τους αγανάκτηση, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να δουν το άγαλμα του Απόλλωνα και έχουν αναγκαστεί να αρκεστούν σε μερικές θολές φωτογραφίες του ανέπαφου αγάλματος του θεού, που είναι ξαπλωμένο πάνω σε μια κουβέρτα με τα Στρουμφάκια. Απ’ όσο μπορούν να εκτιμήσουν το άγαλμα κατασκευάστηκε μεταξύ του 5ου και του 1ου αιώνα π.Χ..


«Είναι μοναδικό. Κατά μία έννοια θα έλεγα ότι είναι ανεκτίμητο. Είναι σαν να ρωτά κάποιος ποια είναι η αξία της Τζοκόντα στο Λούβρο», δήλωσε ο Ζαν-Μισέλ Ταραγκόν, ιστορικό της Γαλλικής Βιβλικής και Αρχαιολογικής Σχολής της Ιερουσαλήμ.


«Είναι πολύ-πολύ σπάνιο να βρεθεί ένα άγαλμα που δεν είναι φτιαγμένο από μάρμαρο ή πέτρα, αλλά από μέταλλο», πρόσθεσε ο ίδιος.







Η πολλή καλή κατάσταση του αγάλματος υποδηλώνει ότι εντοπίστηκε στην ξηρά και όχι στη θάλασσα, επεσήμανε ο Ταραγκόν, εκτιμώντας ότι η πραγματική τοποθεσία της ανακάλυψής του δεν αποκαλύφθηκε για να αποφευχθούν διαφωνίες για την κυριότητά του. «Δεν βρέθηκε στη θάλασσα ή σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος (…) είναι πολύ καθαρό. Όχι, βρέθηκε στην ξηρά σε στεγνό μέρος», σχολίασε.


Ο Παλαιστίνιος ψαράς Τζουντάτ Γραμπ πάντως αφηγείται μια διαφορετική ιστορία. Ο 26χρονος Παλαιστίνιος ισχυρίζεται ότι είναι μια ανθρώπινη μορφή να κείτεται στα ρηχά, περίπου 100 μέτρα από την ακτή, βόρεια των συνόρων μεταξύ της Αιγύπτου και της Γάζας.


Αρχικά πίστεψε ότι επρόκειτο για ένα πτώμα, όμως όταν βούτηξε για να δει καλύτερα συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα άγαλμα. Ο ίδιος είπε ότι του πήρε τέσσερις ώρες για να το βγάλει στην ακτή με τη βοήθεια συγγενών του.


Το πράσινο-καφέ άγαλμα αναπαριστά έναν νεαρό, γυμνασμένο θεό που στέκεται όρθιος με το ένα χέρι τεντωμένο και την παλάμη του ανοικτή προς τα πάνω.


Ο Γραμπ παραδέχθηκε ότι έκοψε ένα από τα δάχτυλα του αγάλματος για να το πάει σε έναν ειδικό, καθώς πίστευε ότι ήταν φτιαγμένο από χρυσό. Χωρίς να το γνωρίζει, ένας από τους αδελφούς του έκοψε ένα ακόμη δάχτυλο, για τον ίδιο λόγο. Το δεύτερο δάχτυλο το έλιωσε ένας χρυσοχόος.


Μέλη της οικογένειας του Γραμπ που ανήκουν σε μια πολιτοφυλακή της Χαμάς πήραν το άγαλμα και για κάποιο διάστημα εμφανίστηκε στο eBay προς πώληση. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποιος υποψήφιος αγοραστής, αλλά όταν οι πολιτικές αρχές της Χαμάς ανακάλυψαν την ύπαρξή του ζήτησαν από την αστυνομία να το κατασχέσει.


Αξιωματούχοι του υπουργείου Τουρισμού της Γάζας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το άγαλμα δεν θα εκτεθεί στο κοινό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το ποιος προσπάθησε να το πουλήσει.


Εξάλλου ο Άχμεντ αλ Μπουρς, διευθυντής αρχαιολογίας του υπουργείου, δήλωσε ότι έχει δει το άγαλμα, ενώ πρόσθεσε ότι οι παλαιστινιακές αρχές σκοπεύουν να το αποκαταστήσουν και να το εκθέσουν στη Γάζα.


«Έχουμε επίσης επικοινωνήσει με διεθνή μουσεία τα οποία έχουν προσφερθεί να μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση», σημείωσε ο αλ Μπουρς, επισημαίνοντας ότι ένα μουσείο στη Γενεύη, όπως και το Λούβρο έχουν εκφράσει την επιθυμία να νοικιάσουν το άγαλμα για να το εκθέσουν.
Πηγή: ΑΜΠΕ- See more at: http://www.paraskinia.com



«Κύμα» γρίπης σαρώνει την Ελλάδα


«Κύμα» γρίπης σαρώνει την Ελλάδα

Πανευρωπαϊκή “πρωτιά” της χώρας μας στην ταχύτητα μετάδοσης της γρίπης – 21 άτομα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, 105 περιστατικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας από την αρχή του έτους.

Απειλητικό υψώνεται το κύμα της γρίπης στην χώρα μας, αφήνοντας σταθερά στο πέρασμά του ασθενείς σε βαριά κατάσταση στην Εντατική ή ακόμα και νεκρούς.

Μάλιστα, η υψηλή ταχύτητα με την οποία κινείται η γρίπη στην επικράτεια δίνει στην Ελλάδα πανευρωπαϊκή «πρωτιά»: είναι η μοναδική ανάμεσα σε 29 χώρες που σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (European Center Disease Control, ECDC) έχει μεγάλη κυκλοφορία της γρίπης, και δη του πανδημικού στελέχους Α(Η1Ν1). Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των ευπαθών ατόμων και η μη έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων ευθύνεται κατά τους επιστήμονες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Η γεωμετρική πρόοδος με την οποία αυξάνονται οι επισκέψεις των Ελλήνων σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής αλλά και τα βαριά περιστατικά γρίπης που χρειάζεται να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μαρτυρούν την άγρια «επέλαση» της νόσου.


Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη και 105 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από την αρχή του έτους.

Μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ο αριθμός των ασθενών με γρίπη που νοσηλεύονταν σε Εντατική είχε ανέλθει σε 49 προκαλώντας σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας και δη στο ευαίσθητο κομμάτι των ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι το κύμα της γρίπης τείνει να φτάσει στο πιο ψηλό του σημείο και ότι το επόμενο διάστημα αυτό θα αρχίσει σταδιακά να πέφτει –μάλιστα θεωρείται ευνοϊκή συγκυρία η καλοκαιρία που πρόβλεψαν οι μετεωρολόγοι, καθώς εκτιμάται ότι θα απομειώσει γρηγορότερα την δυναμική του ιού της γρίπης. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και παχυσαρκία που ασθενούν με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής πρέπει να λαμβάνουν αμέσως αντιικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της νόσου χωρίς να επιβεβαιώνεται εργαστηριακά ο ιός της γρίπης.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ευρώπη, η γρίπη παρουσιάζει ακόμη ελεγχόμενη, χαμηλή δραστηριότητα. Το ECDC αναμένει το επόμενο διάστημα αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης σε έξι χώρες (Βουλγαρία, Φινλανδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ισπανία).

Πηγή: protothema.gr

ΠΗΓΗ:sport-fm.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger