Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το μεγαλύτερο όργιο στον πλανήτη διοργανώνει η Σουηδία - ΦΩΤΟ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013


Όργιο για ρεκόρ στη Σουηδία! Στις 19 Οκτωβρίου διοργανώνεται το μεγαλύτερο πάρτυ "swinging" που έγινε ποτέ! Όσοι αρέσκονται στην ανταλλαγή συντρόφων, ετοιμάζουν βαλίτσες για την πόλη Norrkoeping...

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν στο Arbis Theatre, για να πάρουν μέρος στο μεγαλύτερο όργιο του κόσμου.

Το θέμα του πάρτυ είναι εμπνευσμένο από το έργο του Stanley Kubrick, "Μάτια ερμητικά κλειστά". 

Το κόστος συμμετοχής είναι περίπου 80 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 425 άτομα. Το όργιο διοργανώνει η ομάδα για swingers «Club Adam and Eva».

Οι γείτονες είναι ανάστατοι με το event καθώς το θεωρούν ακατάλληλο για κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του θεάτρου, δηλώνει "Έχουμε 2013. Είναι δυνατόν να φοβούνται ανθρώπους που απλά θα κάνουν σεξ;".





 http://www.newsit.gr/



Η χώρα πτώχευσε επίσημα χθες


Η χθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις "σελίδες" της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα...
καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα.
Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια "μαχαιριά" στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 έως και σήμερα.
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόικα που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο "πάρα πέντε" χωρίς κανένα ουσιαστικά σχεδιασμένο και - δυστυχώς – με κλειστά μάτια.
Η κατάρρευση όμως της δημόσιας παιδείας, μετά και την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας ουσιαστικά συνηγορούν την πραγματική και ουσιαστικά πτώχευση του κράτους με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν "εστιάσει" στο πλεόνασμα αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το "τέρας" της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες της χώρας οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.
του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ 
emea.gr


Η γuμνή διαμαρτυρία των χορτοφάγων στη Θεσσαλονίκη -«Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;»

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης, η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους χορτοφάγους.

Η συλλογικότητα Vegan Thessaloniki και η Διεθ νής Γuμνή Ποδηλατοδρομία διοργάνωσαν εκδήλωση για το κόστος της κρεοφαγίας στα πλαίσια του Greenwave Festival 2013, παίρνοντας θέση απέναντι στο μαρτύριο των ζώων που δε μπορούν να μιλήσουν.

Το ραντεβού αφορούσε μια ανοιχτή συζήτηση πάνω στο θέμα της ηθικής επιλογής των σύγχρονών καταναλωτών που αρνούνται να βάλουν κρέας στο τραπέζι τους.
Προβλήθηκε η ομιλία του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων, Gary Yourofsky και μετά ακολούθησε γuμνό περφόρμανς με τίτλο "Πόσο πάει το ανθρώπινο κρέας;"
"Πρωταγωνιστές" του installation με τα γuμνά, τυλιγμένα σε συσκευασία κρεοπωλείου, ανθρώπινα κορμιά, οι γνώριμοι δράστες των γuμνών περιπάτων στην Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλους τρεις Θεσσαλονικείς. 





Κι όμως, η Νεκρά Θάλασσα... πεθαίνει στ' αλήθεια!


Χάσματα και λακκούβες «σημαδεύουν» τον πυθμένα της

Με ταχύτατο ρυθμό περιορίζεται η Νεκρά Θάλασσα αφήνοντας μεγάλες σχισμές και λακκούβες στο έδαφος. Αυτά τα «σκισίματα» ή «βαθουλώματα» εμφανίζονται σαν καταβόθρες και σε αριθμό που ολοένα αυξάνεται.

Οι ειδικοί λένε πως σχηματίζονται με ταχύτατο ρυθμό, περίπου μία την ημέρα, αλλά δεν μπορούν να ξέρουν ούτε πώς ούτε πότε θα εμφανιστούν.

Εκτιμήσεις του Moment magazine αναφέρουν πως μόνο από την πλευρά του Ισραήλ υπάρχουν 3.000 καταβόθρες γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα. Ο αριθμός αυτός γίνεται καλύτερα κατανοητός αν σκεφτεί κανείς πως το 1990 υπήρχαν 
μόλις 40.

Η αύξηση στις λακκούβες συνδέεται άμεσα με την ξήρανση της Νεκράς Θάλασσας που «μικραίνει» κατά ένα μέτρο το χρόνο.

Ως λύση η Παγκόσμια Τράπεζα έχει προτείνει να δημιουργηθεί ένα κανάλι που θα συνδέει τη Νεκρά Θάλασσα με την Ερυθρά, αλλά οι περιβαλλοντολόγοι λένε πως αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει το «θάνατό» της, γράφει η Daily Mail.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως πρέπει να γίνουν κι άλλες κινήσεις για να αναδειχθεί η κατάσταση της Νεκράς Θάλασσας και να αναζητηθούν λύσεις.

Για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου και τα φώτα της δημοσιότητας, ο καλλιτέχνης Spencer Tunick είχε κάνει εκεί την πρώτη ομαδική γυμνή φωτογράφιση το 2011.

«Η ανθρώπινη παρέμβαση ‘σκότωσε' τη Νεκρά Θάλασσα», δήλωσε ο Alon Tal, καθηγητής στο τμήμα Οικολογίας της Ερήμου στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion. «Θα χρειαστούν απίθανα μέτρα, προσεκτική και έξυπνη παρέμβαση και συνεργασία των γύρω περιοχών, για να σωθεί», τόνισε.

Δείτε τις φωτογραφίες...




πηγή: newsbeast.gr


Νεαρό μοντέλο "τρελάθηκε" και ουρλιαζε γυμνή σε κάφέ της Γλυφάδας


Ελληνίδα μοντέλο πήγε σε κεντρική καφετέρια της Γλυφάδας να πιει καφέ. Ξέχασε όμως, να ντυθεί.

Η νεαρή καλλονή εμφανίστηκε ολόγυμνη μέσα στην καφετέρια, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό θαμώνες και υπαλλήλους ενώ λίγα λεπτά αργότερα άρχισε να φωνάζει και να σπάει πράγματα.

Η αδικαιολόγητη συμπεριφορά της άφησε άφωνους τους παρευρισκομένους και όταν εκείνοι της έκαναν παρατήρηση, το μοντέλο άρχισε να ουρλιάζει: «Πειράζεστε να με βλέπετε έτσι γυμνή; Όταν είμαι ντυμένη δεν με βλέπετε και με κοιτάτε τώρα;;;»

Και το show δεν έληξε εκεί: Όπως αναφέρει το star.gr, δημοσιεύοντας και τις σχετικές φωτογραφίες, το μοντέλο ανέβηκε πάνω στο πρώτο τραπέζι που βρήκε και άρχισε να λικνίζει το γυμνό κορμί της.

Φυσικά μετά από λίγη ώρα παρενέβη η αστυνομία και η Ελληνίδα μοντέλα συνελήφθη.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για κόρη γνωστού επιχειρηματία ενώ το επεισόδιο εξελίχθη σε γνωστό καφέ της οδού Ζησιμοπούλου.

Πανικός από «πρόβλεψη σεισμού στην Ελλάδα» - Τι λένε οι σεισμολόγοι


Πανικός προκληθηκε στο Διαδίκτυο από ανάρτηση του World Earthquakes για επικείμενο σεισμό στην Ελλάδα, η οποία έκανε λόγο για μεγάλο σεισμό που θα ξεσπάσει στη χώρα το επόμενο 48ωρο. 

Η αρχική ανάρτηση που αφορούσε στην Ελλάδα «κατέβηκε» ωστόσο τώρα η χώρα μας φιγουράρει στη λίστα με τις χώρες όπου θα σημειωθεί μεγάλος σεισμός τα επόμενα χρόνια με συγκεκριμένο έτος αναφοράς το 2016. 

Στη λίστα αυτή λοιπόν προβλέπεται πως το 2016 στην Ελλάδα θα σημειωθεί σεισμός μεγέθους πάνω από 6,5 Ρίχτερ. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας μιλωντας στο newpost τόνισε κατηγορηματικά πως μια «τέτοια πρόβλεψη δεν στέκει επιστημονικά καθώς δεν βασίζεται σε έρευνα που να λέει κάτι τέτοιο» χωρίς όπως είπε όμως, αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει κάποιο σεισμικό γεγονός στη χώρα μας. 

Κατα τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η «είδηση» ότι δήθεν επίκειται ισχυρότατος σεισμός (έως 6 Ρίχτερ) στη χώρα μας μέσα στις επόμενες 48 ώρες έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Η αναρτηση έγραφε «Σύμφωνα με τo World Earthquakes, το οποίο προβλέπει σεισμικές δονήσεις σε όλη τη Γη μέσω ειδικών αλγορίθμων, αναμένεται νέος σεισμός εντός 48 ωρών στην Ελλάδα με ένταση 5-6 Ρίχτερ». 

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας «είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτές τις μεθόδους καθώς στη φύση δεν χωράνε αλγόριθμοι». 


newpost

Παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την Χρυσή Αυγή


Έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα,

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

Επιπλέον, με απόφαση του αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα. 

in.gr




ΕΡΕΥΝΑ: Γιατί ερωτευόμαστε;


Το βλέμμα μαγνητίζεται, οι σφυγμοί της καρδιάς ανεβαίνουν, τα πόδια κόβονται, το στομάχι δένεται κόμπος (ή αλλιώς νιώθουμε «πεταλούδες» στο στομάχι), η ανάσα πνίγεται και όλα αυτά, απλά και μόνο μπροστά στη θέα ενός ανθρώπου. Παραδόξως, όμως, κάθε άλλο παρά δυσφορία νιώθουμε.Απεναντίας, μάλιστα, αντλούμε ευχαρίστηση, μοναδική ευφορία και μια ανεξήγητη πληρότητα. Ξαφνικά όλα γύρω μας μοιάζουν υπέροχα, παίρνουν άλλο νόημα, δείχνουν πιο όμορφα. Και αν αυτό το συναίσθημα βρει ανταπόκριση και από τον άλλον, τότε πραγματικά είναι ευλογία και για τους δυο. Τα συναισθήματα που νιώθουμε, μπορούμε να τα περιγράψουμε και αργά η γρήγορα και να αντιληφτούμε τις αλλαγές μέσα μας.

Να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Και η απάντηση σε όλα αυτά είναι «έρωτας» και πάντα έρχεται απροειδοποίητος. Είμαστε, λοιπόν ερωτευμένοι, κάτω από την γλυκιά επήρεια όλων αυτών των «μαγικών» συμπτωμάτων, που κάνουν την ζωή μας πιο όμορφη. Γιατί, όμως, μας συμβαίνει; Γιατί ερωτευόμαστε; Και γιατί το συγκεκριμένο άτομο και όχι κάποιο άλλο;Από πού που έρχεται ο έρωτας;Ο Έρωτας είναι ένας μικρός φτερωτός θεός, ένα παιδάκι που παίζει με τα βέλη του και τα ρίχνει όπου βρει, όποτε θέλει, αγνοώντας τις συνέπειες. Η επιστήμη βέβαια, έχει άλλη άποψη περί του θέματος.Ο εγκέφαλός μας είναι το βασικό σημείο που κινεί τα νήματα. Όλα ξεκινούν από αυτόν και καταλήγουν, επίσης, σε αυτόν. Αυτός είναι που καθορίζει ποιο πρόσωπο μπορεί να μας γοητεύσει, να μας ενθουσιάσει, να μας κόψει την ανάσα και ποιο να μας αφήσει παγερά αδιάφορους.



Εδώ ξεκινούν και τα πρώτα συμπτώματα, τα οποία περιγράψαμε και στην εισαγωγή. Μέσα σε αυτά ανήκει και η αϋπνία, καθώς και οι έμμονες σκέψεις, του ατόμου που έχουμε ερωτευτεί. Γι αυτό πολλές φορές, ακούτε τους ερωτευμένους να λένε, πως κοιμούνται και ξυπνούν με την ίδια σκέψη του αγαπημένου προσώπου καρφωμένη στο μυαλό τους, ή ακόμα και το ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Και είναι φυσιολογικό, αφού σώμα και μυαλό είναι δέσμια μιας κατάστασης μόνιμης αναστάτωσης και ολοκληρωτικά απορροφημένα από αυτήν. Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο έρωτας είναι βιολογική ανάγκη και διαφορετική από τη σεξουαλική διέγερση. Είναι κάτι σαν την πείνα, τη δίψα, την ανάγκη ενός καπνιστή να καπνίσει.

H έρευνα εξηγεί, γιατί ο έρωτας μπορεί να εμπεριέχει τόσο ακραία και αντίθετα συναισθήματα, όπως ευφορία, άγχος και θυμό, τα τελευταία κυρίως, όταν χάνουμε ή κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντικείμενο του πόθου μας. Τότε ο έρωτας ενισχύεται. «Όταν είσαι ερωτευμένος χάνεις τον έλεγχο, τη λογική», εξηγεί η Δρ Xέλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Pάτζερς.

Μπορεί να μοιάζουν με συμπτώματα ασθένειας, αφού μεταβάλλεται σημαντικά η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις του ατόμου, μόνο που, ευτυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση. Ο έρωτας, χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια θαυμάσια επινόηση της φύσης για την εξασφάλιση της διαιώνισης του είδους μας.

Ο έρωτας περνάει από…τη μύτη!

Καταλάβαμε περίπου γιατί ερωτευόμαστε, καθώς και τι νιώθουμε όταν συμβαίνει αυτό. Γιατί όμως να ερωτευόμαστε εκείνον και όχι τον άλλον; Γιατί μας έλκουν συγκεκριμένοι άνθρωποι; Γιατί αυτός που σε εμάς φαίνεται υπέροχος, σε κάποιον άλλον δεν προκαλεί καμιά εντύπωση, και το αντίθετο; Οι θετικές επιστήμες έχουν τις απαντήσεις.

Έχουμε ακούσει ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ότι μια ματιά ήταν αρκετή για να μην μπορούμε να τον/την ξεχάσουμε, ένα άγγιγμα, κλπ. Αυτά είναι εν μέρει αλήθεια, όμως υπάρχει μια βαθύτερη εξήγηση. Ότι και αν νιώθουμε με τις υπόλοιπες αισθήσεις μας, μία είναι αυτή που θα μας οδηγήσει πραγματικά στο άτομο που θα ερωτευτούμε.

Από τα πιο βασικά αισθητήρια όργανα του έρωτα είναι η μύτη. Λειτουργεί ως «ανιχνευτής» της φυσικής μυρωδιάς των ανθρώπων που πρόκειται να μας εντυπωσιάσουν, πριν καλά-καλά, μάλιστα, να έρθουμε σε οπτική επαφή μαζί τους. Άλλες μυρωδιές είναι πιο οικείες και άλλες απλά, μας αφοπλίζουν! Μόλις το άτομο μυρίσει την κατάλληλη για εκείνο μυρωδιά, αναλαμβάνει δράση!

Η σύνδεση αυτή του έρωτα και της όσφρησης, κάθε άλλο παρά αυθαίρετη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το πώς νιώθουμε, οι εικόνες που ανακαλούμε και μόνο στην μυρωδιά ενός αρώματος, η αλλαγή της διάθεσης μας από μια και μόνο μυρωδιά, είναι φαινόμενα που έχουν συμβεί σε όλους μας.

Η οσμή ανακαλεί μνήμες και συναισθήματα με πολύ μεγαλύτερη ένταση από τις άλλες μας αισθήσεις και οδηγεί γρήγορα σε συνειρμούς. Θυμηθείτε, γιατί πολλές φορές θέλουμε να μείνουμε σε έναν χώρο ή να φύγουμε, ανεξάρτητα από το αν μας αρέσει οπτικά. Η όσφρηση καταλαμβάνει απροειδοποίητα χώρο στη μνήμη μας και εντυπώνεται.

Στην όσφρηση στηρίζεται και η άποψη ότι, «τα ετερώνυμα έλκονται», και αυτό γιατί ο οργανισμός μας έχει την τάση να έλκεται από άτομα που εκπέμπουν διαφορετική μυρωδιά από το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε σχέση με το δικό μας.

Κι όμως, η χειραψία δεν αποτελεί μόνο κοσμική εκδήλωση αλλά, κυρίως, την πρώτη αναγνωριστική επαφή για την οσμή κάποιου! Η έλξη που νιώθουμε για ένα άτομο εξαρτάται από την οσμή. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορεί να μας εξασφαλίσει πάντοτε σωστές επιλογές. Είναι μια καθαρά ενστικτώδης λειτουργία.

«Σχιζοφρενής» ο ερωτευμένος εγκέφαλος..;

Για τη μελέτη, η Δρ Xέλεν Φίσερ, μαζί με άλλους διακεκριμένους ιατρούς, μέσα στους οποίους και ψυχολόγους, ανέλυσαν 2.500 τομογραφίες εγκεφάλου 17 φοιτητών που διένυαν τους πρώτους μήνες ή εβδομάδες του ερωτικού τους πάθους. Οι φοιτητές κοιτούσαν τη φωτογραφία του ή της αγαπημένου τους ενώ υποβάλλονταν σε μαγνητική τομογραφία. Αυτές οι εικόνες συγκρίθηκαν με άλλες που ελήφθησαν, ενώ οι εθελοντές κοιτούσαν τη φωτογραφία κάποιου γνωστού τους.

Αποδείχθηκε, πως οι εστίες δραστηριότητας του «ερωτευμένου εγκεφάλου» βρίσκονται σε περιοχές του υποσυνειδήτου με πολλά κύτταρα που είτε παράγουν είτε προσλαμβάνουν ντοπαμίνη. Το χημικό ανιχνεύεται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στον εγκέφαλο όταν αναμένουμε ή επιθυμούμε κάποια ανταμοιβή. H εγκεφαλική συμπεριφορά του ερωτευμένου ατόμου ξεπερνάει τα όρια της λογικής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στον εγκέφαλο των πιο παθιασμένων δραστηριοποιείται ο «κερκοφόρος πυρήνας». Αυτός βρίσκεται σε αντιδιαμετρικό σημείο του εγκεφάλου από την περιοχή που «εγγράφει» πόσο ελκυστικό -όσον αφορά στη μορφή- είναι το αντικείμενο του έρωτα και συνδέεται με την επιθυμία, τη διαρκή σκέψη και την ανεξήγητη και ακαταμάχητη έλξη που νιώθουμε για έναν και μόνο άνθρωπο, ακόμα και αν περιστοιχιζόμαστε από εξίσου γοητευτικούς επιδόξους συντρόφους. Ίσως η φύση να έχει φροντίσει με αυτό τον τρόπο, την διατήρηση της μονογαμίας.

Αυτή η κάπως «μανιώδης» συμπεριφορά απέναντι στον καινούργιου έρωτα, αμβλύνεται με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στη λειτουργία των κέντρων του εγκεφάλου.

Η διαδρομή του έρωτα

Είναι ένας συναίσθημα μοναδικό , αναντικατάστατο, μαγικό, τρελό και υπέροχο μαζί και πολλά άλλα ακόμα. Όταν το ζούμε, όλα όσα νιώθουμε είναι στον υπέρτατο βαθμό. Όρκοι αιώνιας αγάπης και ολοκληρωτικής αφοσίωσης, που πραγματικά τους πιστεύουμε. Πόσο όμως κρατάει αυτό;

Από την στιγμή που ο έρωτας θα μας χτυπήσει με τα βέλη του, είναι σίγουρο πως δεν θα κρατήσει παντοτινά με αυτή την ένταση. Έρχεται όμως να δώσει την θέση του σε ένα άλλο συναίσθημα πιο βαθύ και ικανό να κρατήσει για πάντα. Την αγάπη. ποια είναι όμως η πορεία της διαδρομής από την στιγμή που θα αντικρίσουμε το άτομο που θα ερωτευτούμε μέχρι την αγάπη;

Η πρώτη φάση του έρωτα είναι ο πόθος. Θηλυκά οιστρογόνα και αρσενική τεστοστερόνη συναντιούνται και προκαλούν εκρήξεις! Για να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα, η παραγωγή των ορμονών λειτουργεί αντίστροφα. Η έκκριση της τεστοστερόνης στον άνδρα μειώνεται, ενώ τα οιστρογόνα στη γυναίκα αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς, έως ότου πλησιάσει το «ταίρι» της.

Όταν οι ενδιαφερόμενοι έρθουν κοντά, ξεκινά η δεύτερη φάση του έρωτα. Ορμόνες που ελέγχουν τον ρυθμό της καρδιάς, της πίεσης και του στρες, όπως η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη, κατακλύζουν το σώμα από συναισθήματα. Το σώμα, ωστόσο, αδυνατεί να βιώσει την έκκριση των συγκεκριμένων ορμονών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ορμόνες αυτές λειτουργούν στα κέντρα όπου είναι «τοποθετημένα» το αίσθημα της πείνας, της δίψας και άλλων αναγκών. Όσο η ντοπαμίνη και η αδρεναλίνη πλημμυρίζουν το σώμα, ο άνθρωπος λειτουργεί με αυξημένο στρες, κατάσταση που μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια!

Όταν ερωτευόμαστε, το κέντρο της κρίσης του εγκεφάλου «χάνεται». Οι παρενέργειες της γλυκιάς «νόσου» γίνονται ανεξέλεγκτες, γι? αυτό και ο ερωτευμένος λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο, σαν χαμένος, πολλές φορές για παράδειγμα, με ένα χαμόγελο στα χείλη, χωρίς λόγο, με μια αφέλεια, με απροσεξία κλπ.

Αυτό, όμως, δεν διαρκεί για πολύ. Την κατάσταση έρχεται να σώσει η οξιτοκίνη ή αλλιώς οκιτοκίνη, που είναι μια ορμόνη που χαρακτηρίζει και την σχέση μητέρας-παιδιού. Σκοπός είναι να περάσει η σχέση σε ένα στάδιο πιο ώριμο και συνειδητοποιημένο.

Στην τελευταία φάση της πορείας του έρωτα, ανήκει η διαδικασία του δεσίματος των συντρόφων. Εδώ εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης. Το ενδιαφέρον και η διάθεση για όρκους αγάπης και αφοσίωσης υπάρχουν, αλλά αυτή τη φορά πιο συνειδητοποιημένα και με πιο χαλαρές διαθέσεις.

Η ορμόνη της αγάπης έρχεται για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μέσα στο ζευγάρι. Έτσι, ο έρωτας διατηρείται, ενώ αυτό που περιορίζεται είναι η έντασή του. Το ζευγάρι αρχίζει να ηρεμεί, να ζει πιο ήρεμα και αρμονικά, χωρίς τις ακρότητες που είχαν φέρει το πάθος και ο ενθουσιασμός στα πρώτα στάδια. Εν ολίγοις, επιτρέπει στο ζευγάρι γλυκιά, ήρεμη, αρμονική ζωή, χωρίς τις ακρότητες του πάθους.

Σε αυτό το στάδιο βασίζεται πολύ το αν η σχέση θα έχει μακροβιότητα. Γιατί αν η αγάπη δεν έρθει να πάρει τη θέση της, τότε μάλλον θα έρθει η αδιαφορία, η οποία μπορεί να είναι αμοιβαία, μπορεί όμως και όχι. Σε αυτή την περίπτωση, αν και οι τυχόν προσπάθειες που μπορεί να κάνει το ζευγάρι για βελτίωση της σχέσης δεν ευδοκιμήσουν, θα ήταν καλύτερο να τελειώσουν τη σχέση τους ήρεμα και όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται, από το να υποφέρει κάποιος από τους δύο ή και οι δύο.

Είναι σημαντικό, να αναφέρουμε, ότι τις περισσότερες φορές, η έκκριση ορμονών ανάμεσα στους συντρόφους, δεν γίνεται με τον ίδιο ρυθμό ούτε συμπίπτει χρονικά. Στους άνδρες, συνήθως, υπάρχει μια πιο αργή αλλά σταθερή πορεία προς την τρίτη φάση. Οι γυναίκες από την άλλη είναι λίγο πιο γρήγορες. Για το αν κάποιος έχει μια τάση στο να μην προτιμάει τις δεσμεύσεις, ή ακόμα να είναι άπιστος, μάλλον δεν είναι κάτι που οφείλεται σε φυσικά αίτια, αφού επιστημονικά, καμία ορμόνη δεν κατοχυρώνει κάτι τέτοιο.

Πως λειτουργεί η απόρριψη;

Από τις δυσάρεστες πτυχές στο κεφάλαιο «Έρωτας», καθώς και ένας από τους λόγους που προκαλούν αγωνία και καρδιοχτύπι στον ερωτευμένο. Είναι ο φόβος και η αγωνία μιας πιθανής απόρριψης. Διαπιστώθηκε, πως, ενώ εξακολουθείς να είσαι ερωτευμένος, η απόρριψη μπορεί να αποσυντονίσει την δραστηριότητα σε όλες σχεδόν τις περιοχές του εγκεφάλου.

Φυσικά, σε έναν ψυχικά υγιή άνθρωπο, η ηρεμία σιγά-σιγά αποκαθίσταται. Όμως, τα κυκλώματα του εγκεφάλου που συνδέονται με το πάθος, δεν επηρεάζονται καθόλου, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να «ξανανάψουν» στο επόμενο «αντικείμενο» του πόθου.


Κεραυνοβόλος έρωτας. Όντως υπάρχει;Κι εκεί που όλο το βράδυ φαινότανε για … σκάρτοπερνάς από μπροστά μου ξαφνικά και …Μπαμ και κάτω! Έτσι έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι, εκφράζοντας το πόσο ξαφνικά μπορεί ο έρωτας να σου χτυπήσει την πόρτα. Το ότι ο έρωτας μας έρχεται πάντοτε απροειδοποίητα, αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά. Μπορεί, όμως να είναι τόσο έντονος που να μας συμβεί με την πρώτη κιόλας ματιά; Οι απόψεις διίστανται. Αλλά μάλλον αυτό συμβαίνει γιατί σε κάποιους δεν έτυχε να συμβεί. Ακόμα!Όσοι τον έχουν ζήσει, πάντως, το περιγράφουν ως κάτι μοναδικό, από τα πιο ρομαντικά πράγματα που μπορούν να συμβούν σε κάποιον και θα ήθελαν χωρίς καμία αμφιβολία να το ξαναζήσουν! Αυτό που ενδυναμώνει την φύση του κεραυνοβόλου έρωτα είναι τόσο το γεγονός ότι μπορεί να συμβεί μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ένα τόσο δυνατό και ευχάριστο συναίσθημα, όσο και το μυστήριο που χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δύο άτομα.Έρωτας με την πρώτη ματιά, υπάρχει. Ανεξάρτητα από το αν και πόσο αυτός θα εξελιχθεί ή όχι.



Το συναίσθημα του κεραυνοβόλου έρωτα είναι εξαιρετικά δυνατό και για τους περισσότερους ασυγκράτητο. Την ώρα που σου συμβαίνει δεν μπορείς να ελέγξεις τις κινήσεις σου ή το βλέμμα σου. η έλξη που σου προκαλεί το άλλο άτομο τόσο ξαφνικά, σε κάνει να χάσεις στιγμιαία τον έλεγχο.

Το σίγουρο είναι ότι οι ευκαιρίες για να ζήσει ο καθένας μας κάτι τόσο δυνατό, είναι σαφώς περιορισμένες. Μπορεί, όμως, να συμβεί, οπουδήποτε. Οι άνθρωποι που έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα το περιγράφουν σαν κάτι πολύ όμορφο και ζεστό: όταν οι ματιές συναντήθηκαν, ήξεραν ότι είχαν γνωρίσει τον άνθρωπο των ονείρων τους.

Όλα μοιάζουν αγγελικά πλασμένα, εκείνα τα πρώτα λεπτά. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε;

Ο έρωτας μπορεί να έρθει γρήγορα, για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Η διάθεση που θα έχουμε την στιγμή εκείνη, η εμφάνιση του άλλου, το βλέμμα, η φωνή, οι κινήσεις και, βέβαια, μην ξεχνάμε τη μυρωδιά. Ξέρουμε, βέβαια ότι δεν πρέπει να στηριχτούμε στα προφανή και να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ας χαρούμε την στιγμή και ας δώσουμε το χρόνο και την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το άτομο που μας συγκλόνισε!

Το κεφάλαιο κεραυνοβόλος έρωτας ή έρωτας με την πρώτη ματιά, έχει κινήσει και το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, η οποία, επίσης, επιβεβαιώνει την ύπαρξή του. Συγκεκριμένα, ορίζει πως η δραστηριότητα του εγκεφάλου συνηγορεί με την ύπαρξη του φαινομένου καθώς τα νεύρα και τα κύτταρα του εγκεφάλου αντιδρούν διαφορετικά.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ερωτευτεί ή για να αντιληφθεί το κατά πόσον κάποιος είναι ελκυστικός ή όχι. Υποστηρίζουν, επίσης, ότι το αν θα ερωτευτούμε κάποιον κεραυνοβόλα εξαρτάται από την ψυχολογική μας κατάσταση την δεδομένη στιγμή. Όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη διάθεση, ακόμα και ο πιο γοητευτικός άνθρωπος μπορεί να περάσει απαρατήρητος.

Οι επιστήμονες και οι ψυχολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Από ότι φαίνεται, πάντως, την πιο ολοκληρωμένη απάντηση τη δίνουν όσοι πραγματικά έχουν ερωτευτεί κάποιον με την πρώτη ματιά. Στον έρωτα εκτός της εξωτερικής εμφάνισης, βλέπεις και στοιχεία που δεν είναι ορατά σε άλλους. Ο έρωτας είναι μια χημεία περίεργου είδους που σε καλεί να εξερευνήσεις διαφορετικά τον άτομο που σε ενδιαφέρει.

Και, φυσικά, ο έρωτας με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι εξίσου πλασματικός με κάθε άλλο είδος έρωτα. Τα συννεφάκια, το χάσιμο του μυαλού, η αφηρημάδα, η απροσδιόριστη χαρά ή μελαγχολία είναι επίσης βασικά συμπτώματα ενός έρωτα που είναι διαφορετικός και ίσως πιο βαρύς και βαθύς από όσο θα περίμενε κανείς.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν είναι καθόλου επιπόλαιη επιλογή. Αντίθετα είναι η φλόγα που πυροδοτεί μια βαθιά οικειότητα μεταξύ μιας εικόνας, τόσο συνειδητής όσο και ασυνείδητης, και του προσώπου που ερωτευθήκαμε κεραυνοβόλα. Στο πρόσωπο εκείνου ή εκείνης βλέπουμε το άτομο που εκφράζει τις πιο μεγάλες επιθυμίες μας, τους πόθους μας, τον ιδανικό σύντροφο που τριγυρνάει στα όνειρά μας.

Έτσι, βαθιά μέσα μας νιώθουμε ότι μέσα από το άτομο αυτό θα ολοκληρωθούμε ψυχολογικά και άρα θα γίνουμε ευτυχισμένοι. Μόνο που ο κεραυνοβόλος έρωτας περικλείει και μια μεγάλη αντίφαση, που είναι από τη μία, η επιθυμία για την εξέλιξη μιας ιδανικής σχέσης και από την άλλη ο φόβος της ανατροπής. Όταν η λογική αρχίζει να μας αγγίζει, θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις ατέλειες του άλλου.

Αξίζει τον κόπο, όμως, να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθειά μας. Το στάδιο αυτό το περνούν όλες οι σχέσεις. Έχοντάς αυτό υπόψη, θα ξεπεράσουμε πιο εύκολα τις δυσκολίες και θα είμαστε έτοιμοι για πιο ουσιαστικά πράγματα μέσα στη σχέση. Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι βαθύς και στηρίζεται έντονα στην διαίσθηση. Είναι ένα συναίσθημα μοναδικό και μένει αξέχαστο σε όποιον το έχει ζήσει.


Φιλοσοφίες και επιστημονικές απόψεις γύρω από τον έρωταΟ Freud υποστηρίζει ότι ο έρωτας έρχεται σιγά σιγά, μέσα από την ικανοποίηση της ερωτικής ανάγκης. Ο Πλάτωνας θεωρούσε τον έρωτα, θεία τρέλα, ένα παραλήρημα σταλμένο από τον Θεό. Στο «Συμπόσιον», ο έρωτας αποδίδεται ως η επιθυμία του ανθρώπου να κατακτήσει την αιωνιότητα.Η ψυχαναλυτική άποψη υποστηρίζει ότι ερωτευόμαστε κάποιον που μας θυμίζει αγαπημένα πρόσωπα της παιδικής ηλικίας. Ο άντρας ερωτεύεται μια γυναίκα που μπορεί να αντικατοπτρίζει εξωτερικά ή ψυχικά την μητέρα του και η γυναίκα κάποιον που να της δίνει την αίσθηση της πατρικής προστασίας ή ένα άτομο που, είτε για τον άνδρα είτε για την γυναίκα, να θυμίζει την εικόνα προσώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παιδική τους ηλικία. Αυτό εκδηλώνει την ανάγκη του ανθρώπου να εξελιχθεί και να προχωρήσει στη ζωή του με νέα δεδομένα.Η ρομαντική αγάπη, που έχει γίνει κατά κόρον, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες και μας έχει συγκινήσει μέσα από ταινίες, τραγούδια, ποιήματα κλπ., είναι ια επινόηση που ξεκινά από τον Μεσαίωνα και συγκεκριμένα από τον χώρο της Εκκλησίας. Ο επιθυμητός άνθρωπος, εξιδανικευόταν από τον ερωτευμένο, λατρευόταν και αποκτούσε μια θεϊκή υπόσταση.



Ο πόνος της καρδιάς και η λατρεία του άπιαστου αποτελούσαν τις συζητήσεις των ευγενών κα διανοούμενων της εποχής του ρομαντισμού. Ο πόνος αυτός έγινε πηγή έμπνευσης και μονοπώλησε την τέχνη, κάνοντας την προσμονή του πρίγκιπα, μέσα από εμπόδια, απογοητεύσεις και δάκρυα, μια μαγική κατάσταση, που, παραδόξως, ευχαριστούσε τους εκφραστές της.

Ο έρωτας, είτε επιστημονικά και πεζά, είτε ποιητικά και ρομαντικά, είναι ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν στην ζωή ενός ανθρώπου. Μια εμπειρία που αξίζει σε αιχμαλωτίσει, που επιβάλλεται να τη ζήσεις! Το ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους!
http://all4fun.gr/



Μερικές συμβουλές για το πως να διατηρήσετε την υγεία των πνευμόνων σας!


Εκτός από το κάπνισμα που επιβαρύνει πολύ σημαντικά την υγεία των πνευμόνων, η κακή ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε και ο τρόπος ζωής μας συντελούν επίσης στην αποδυνάμωση αυτών των τόσο σημαντικών οργάνων.

Όπως πάντα, πριν προχωρήσουμε στον διατροφικό και φυσικό καθαρισμό των πνευμόνων, ας αναφερθούμε λίγο και στην ψυχολογική – πνευματική αιτία των παθήσεων.

Σύμφωνα με τη Θεωρία των Chakra, πίσω από το τέταρτο κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του στήθους, υπάρχει ένα άλλο δευτερεύων κέντρο. Ενώ λοιπόν το “Κέντρο της Καρδιάς” θεωρείται οτι είναι το κέντρο της αγάπης και άρα δεν μπορεί να προσβληθεί παρά μόνο σε εξαιρετικές και ακραίες περιπτώσεις, το δευτερεύων αυτό κέντρο είναι η ”Εδρα της Θλίψης”.

Όταν λοιπόν ο άνθρωπος αισθάνεται θλίψη, τότε το κέντρο αυτό προσβάλλεται και συνέπεια της μη σωστής λειτουργίας του είναι η αποτυχία της καλής λειτουργίας των πνευμόνων. Όσο πια βαριά και μακροχρόνια η θλίψη, τόσο πιο σοβαρή είναι και η δυσλειτουργία των πνευμόνων.

Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν οτι πολλοί καπνιστές καπνίζουν λόγω του ότι υποφέρουν από θλίψη και με αυτόν τον τρόπο καταπραϋνουν τα συμπτώματά της.

Μια άλλη θεωρία, αυτή του Δρ. Χάμερ, λέει οτι στους πνεύμονες, εδράζει ο φόβος του θανάτου. Γι’ αυτό εξηγεί οτι οι περισσότεροι καρκινοπαθείς για παράδειγμα καταλήγουν από καρκίνο των πνευμόνων, διότι ο ασθενής, αποδεχόμενος τη σοβαρότητα της πάθησής του και ερχόμενος αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο του θανάτου, προσβάλλει την σωστή λειτουργί των πνευμόνων…

Άρα, είτε ισχύει η πρώτη θεωρία, είτε η δεύτερη (αν και δεν απέχουν πάρα πολύ), σίγουρα η ψυχολογική υποστήριξη είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς την αποκατάσταση της υγείας αυτών των τόσο σημαντικών οργάνων.
Όσο για τη σημασία της διατροφής…

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των πνευμόνων μας προκαλώντας: 
Φλεγμονή των αεραγωγών
Αλλεργικές αντιδράσεις
Οξειδωτικό στρες
Παχυσαρκία, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τα αναπνευστικά προβλήματα 

Αντιθέτως η διατροφή μπορεί να επιδράσει θετικά στην υγεία των πνευμόνων μας με πολλούς τρόπους, όπως: 
Καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες
Προσφέροντας αντιφλεγμονώδη δράση
Βοηθώντας στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους
Βοηθώντας στη χαλάρωση των αεραγωγών
Βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο

Για να αντιληφθούμε πληρέστερα τις επιδράσεις αυτές της διατροφής στο σώμα και ιδιαίτερα τους πνεύμονές μας θα πρέπει να κατανοήσουμε τις παρακάτω διαδικασίες που συμβαίνουν στον οργανισμό μας.
Φλεγμονή

Η φλεγμονή αποτελεί φυσική αντίδραση του υγιούς σώματος σε ξένες ουσίες. Τα συμπτώματά της είναι η ερυθρότητα, το πρήξιμο, ο πόνος και η θερμότητα. Η φλεγμονή στους πνεύμονες χαρακτηρίζεται από πρησμένες και υπερβολικά ευαίσθητες αναπνευστικές οδούς.

Η μακροχρόνια φλεγμονή προκαλείται από παρατεταμένη έκθεση σε ξένες ουσίες. Η μακροχρόνια φλεγμονή παρατηρείται στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) λόγω παρατεταμένης έκθεσης στον καπνό του τσιγάρου. Σε μια άλλη νόσο, το Άσθμα, το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση υπερευαισθησίας οπότε δημιουργείται φλεγμονή από αντίδραση σε μια φυσιολογικά αβλαβή ουσία, η οποία προκαλεί αλλεργία.
Αλλεργικές αντιδράσεις

Η αλλεργική αντίδραση αποτελεί υπερβολική ανοσιακή απόκριση σε μια ουσία που γενικά είναι αβλαβής, όπως η γύρη. Το αποτέλεσμα είναι φλεγμονή, βλάβη στα εσωτερικά τοιχώματα των αναπνευστικών οδών και σύσφιξη των μυών, προκαλώντας στένωση των αναπνευστικών οδών.
Οξειδωτικό στρες

Καθημερινά εισπνέουμε την απίστευτα μεγάλη ποσότητα των 15 κυβικών μέτρων αέρα. Στον αέρα που αναπνέουμε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τους πνεύμονές μας, όπως ο καπνός του τσιγάρου, ρυπογόνες ουσίες και μικρόβια. Οι παράγοντες αυτοί μπορούν να βλάψουν τους πνεύμονες μέσω μιας διαδικασίας που αποκαλείται «οξειδωτικό στρες».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας παραγωγής ενέργειας από οξυγόνο μέσω των κυττάρων του σώματος, παράγουμε με φυσικό τρόπο χημικές ουσίες που αποκαλούνται ελεύθερες ρίζες. Ορισμένες φορές τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος τις δημιουργούν επί τόπου για να εξουδετερώσουν ιούς και βακτηρίδια. Ωστόσο διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η ρύπανση, ο καπνός του τσιγάρου και οι λοιμώξεις, μπορούν επίσης να προκαλέσουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών.

Πολύ μεγάλος αριθμός από αυτές τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μπορεί να βλάψει κύτταρα, ιστούς, ή όργανα, και αυτή η διαδικασία ορίζεται ως οξειδωτικό στρες
Πως μπορεί η διατροφή να επηρεάσει αρνητικά τους πνεύμονές μας

Αλάτι

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι περίπου 5-6 γραμμάρια. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως υπερβαίνουν κατά πολύ αυτή την ποσότητα.

Έχει αποδειχτεί ότι τα υψηλά επίπεδα αλατιού επηρεάζουν τους ασθματικούς προκαλώντας σύσφιξη των μυών στις αναπνευστικές οδούς, μειώνοντας τη ροή του αίματος στους πνεύμονες και επηρεάζοντας ορισμένες από τις συνήθεις διαδικασίες που διενεργούνται μέσα στους πνεύμονες.

Η υψηλή πρόσληψη αλατιού προκαλεί επίσης κατακράτηση υγρών, η οποία δυσχεραίνει την αναπνοή σε ορισμένα άτομα.

Προσοχή χρειάζεται σε πολλές από τις τροφές που καταναλώνουμε γιατί περιέχουν ήδη μεγάλες ποσότητες αλατιού, ειδικά οι τυποποιημένες τροφές και οι κονσέρβες.

Γι αυτό το λόγο προτιμήστε Φυσικό Θαλασσινό αλάτι το οποίο είναι εξαιρετικό για την υγεία του σώματος.
Πρόσθετα τροφίμων

Ορισμένα κοινά πρόσθετα τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν κρίση σε άτομα με άσθμα. Μεταξύ αυτών είναι η ταρταζίνη (κίτρινη χρωστική που χρησιμοποιείται σε χρωματιστά αεριούχα ποτά, σάλτσες και γλυκά), το όξινο γλουταμινικό νάτριο ή αλλιώς MSG (ενισχυτικό γεύσης σε πικάντικα σνακ, σάλτσα κρέατος, σάλτσα σόγιας και έτοιμες σούπες) και οι θειώδεις ενώσεις (συντηρητικό που χρησιμοποιείται συχνά σε τυποποιημένα τρόφιμα όπως εμφιαλωμένο κρασί, χυμοί φρούτων, κονσέρβες ψαριού και ξηροί καρποί).
Τρανς και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων. Μια από τις πιο σημαντικές είναι η ποσότητα των ωμέγα-6 και των τρανς-λιπαρών οξέων που καταναλώνουν.

Τα τρανς-λιπαρά οξέα (ή τρανς-λιπαρά) δημιουργούνται από τη βιομηχανική επεξεργασία ακόρεστων λιπαρών, τα οποία ενισχύουν την ανθεκτικότητα του λίπους κατά την παραγωγή των τροφίμων, δίνοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα. Τα τρανς-λιπαρά οξέα ούτε μας χρειάζονται ούτε ωφελούν την υγεία μας, αντίθετα συμβάλλουν σε καρδιοπάθειες.

Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, αν και είναι απαραίτητα στη διατροφή μας καταναλώνονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η πληθώρα ωμέγα-6 στη διατροφή μας επίσης συμβάλλει σε καρδιοπάθειες.

Τα τρανς-λιπαρά οξέα και η πληθώρα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων μπορούν επίσης να επηρεάσουν τους πνεύμονες, μεταβάλλοντας την απόκριση του σώματος σε φλεγμονές και καθιστώντας τους οργανισμούς μας πιο ευάλωτους σε λοιμώξεις.

Τα τρανς-λιπαρά οξέα τα βρίσκουμε σε ψημένα προϊόντα όπως μπισκότα και κέικ όπως και στο γρήγορο φαγητό.

Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα τα βρίσκουμε στα φυτικά έλαια όπως ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και αραχιδέλαιο.
Τα υπέρβαρα άτομα

Τα παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν άσθμα. Υπολογίζεται ότι το 15-38% των περιπτώσεων άσθματος θα μπορούσαν να αποτραπούν σε παχύσαρκους ενήλικες.

Τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν αποφρακτική υπνική άπνοια. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς που προκαλούνται στις αναπνευστικές οδούς, λόγω υπερβολικού λίπους, γύρω από τον αυχένα.
Πως μπορεί η διατροφή να επηρεάσει θετικά τους πνεύμονές μας
Αντιοξειδωτικά

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη ζημιά που προκαλείται στον οργανισμό μας από τα οξειδωτικό στρες καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά «καθαρίζουν» αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και έτσι αποτρέπουν την πρόκληση βλάβης από αυτές.

Αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C (εσπεριδοειδή, ακτινίδιο, μπρόκολο, πράσινες πιπεριές), το β-καροτένιο (βερίκοκα, μάνγκο, καρότα, πιπεριές, σπανάκι), η βιταμίνη Ε (σπόροι, τα φύτρα του σταριού, αμύγδαλα, φιστίκια), το λυκοπένιο (ντομάτες) και το σελήνιο (σπόροι, θαλασσινά).
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την υγεία μας αλλά δεν περιλαμβάνονται επαρκώς στη διατροφή των περισσότερων. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι εξίσου απαραίτητα αλλά καταναλώνονται κατά κόρον. Η ιδανική αναλογία σε ωμέγα-6 και ωμέγα-3 στη διατροφή μας είναι 4 προς 1. Ωστόσο η μέση αναλογία στη σύγχρονη διατροφή πλησιάζει το 20 προς 1.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στον έλεγχο της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων. Επίσης παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη δράση με μείωση της παραγωγής κυττάρων που συμμετέχουν στις ασθματικές και αλλεργικές αντιδράσεις. Πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων αποτελούν τα λιπαρά ψάρια, τα οστρακόδερμα, η σόγια και τα φυλλώδη λαχανικά.
Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την υγεία. Το μαγνήσιο συμβάλλει στη λειτουργία των ενζύμων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους μύες στις αναπνευστικές μας οδούς να χαλαρώσουν και βοηθά στον έλεγχο της αντίδρασης του σώματός μας κατά την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Πηγές μαγνησίου αποτελούν οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά, οι σπόροι, τα καρότα, το σπανάκι και τα θαλασσινά.
Ισορροπημένη διατροφή

Η ισορροπημένη διατροφή με υψηλή πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και ψαριών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πνευμονικών νόσων, ιδιαίτερα του άσθματος και της ΧΑΠ.

Παρά το γεγονός ότι η διατροφή και οι επιπτώσεις της στους πνεύμονές μας αποτελούν ακόμα αντικείμενο μελέτης, είναι σαφές ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την υγεία των πνευμόνων μας κάνοντας τα εξής:
Να έχουμε ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά, ψάρια
Να μειώσουμε την πρόσληψη αλατιού
Να περιορίσουμε την ποσότητα των τρανς και των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στη διατροφή μας
Να διατηρούμε το βάρος μας σε υγιές επίπεδο
Να ασκούμαστε με μέτρο 

Διατροφή και πνευμονοπάθειες

Τα άτομα με συγκεκριμένες πνευμονοπάθειες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τι τρώνε. Παρακάτω θα βρείτε παραδείγματα αναπνευστικών παθήσεων για τις οποίες έχει σημασία η διατροφή.

Άσθμα και διατροφή

Το άσθμα αποτελεί κοινή, χρόνια πάθηση κατά την οποία οι αναπνευστικές οδοί των πνευμόνων αναπτύσσουν φλεγμονή και στενεύουν, δημιουργώντας προβλήματα στην αναπνοή.

Μερικές τροφές μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα σε ορισμένους ασθματικούς προξενώντας αλλεργική αντίδραση (γάλα, αυγά και ξηροί καρποί).

Μερικές τροφές μπορούν να προκαλέσουν άσθμα ενισχύοντας τη φλεγμονή (λιπαρές τροφές).

Άλλες τροφές ελέγχουν τη φλεγμονή επειδή περιέχουν αντιφλεγμονώδη συστατικά (κρεμμύδια).

Τα άτομα που υποφέρουν από άσθμα και είναι παχύσαρκα παρουσιάζουν βελτίωση της νόσου τους όταν χάνουν βάρος.

Η καλά ισορροπημένη διατροφή βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αποτρέπει κρυολογήματα που συχνά προκαλούν άσθμα.

Η μεγάλη κατανάλωση νερού είναι σημαντική καθώς βοηθά την παραγωγή υδαρούς βλέννας που απαλύνει το βήχα και αποτρέπει την αφυδάτωση που μερικές φορές συνδέεται με τις κρίσεις άσθματος.

ΧΑΠ και διατροφή

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προκαλείται από καταστροφή των αναπνευστικών οδών του πάσχοντος εξ΄ αιτίας του καπνίσματος, ακόμη και του παθητικού, σε συνδυασμό μερικές φορές με τη ρύπανση εσωτερικών ή υπαίθριων χώρων.

Η πρόσληψη αλατιού μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών που δυσχεραίνει την αναπνοή στη ΧΑΠ.

Το υπερβολικό σωματικό βάρος επιδεινώνει τα συμπτώματα της νόσου καθώς η μεταφορά του πρόσθετου βάρους απαιτεί περισσότερο κόπο για το σώμα και αποτρέπει την πλήρη έκπτυξη των πνευμόνων.

Μερικά άτομα με ΧΑΠ ίσως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για να παραμείνουν στο φυσιολογικό βάρος τους, καθώς χρειάζονται επιπλέον θερμίδες για να αναπληρωθούν όσες καταναλώθηκαν με τη εργώδη λειτουργία της αναπνοής τους.

Ας δούμε κάποιες συνήθειες που μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας για να καθαρίσουμε και να αποτοξινώσουμε τους πνεύμονές μας…

Δενδρολίβανο, Λεβάντα και Ευκάλυπτος

Yπάρχουν διάφορα αιθέρια έλαια που βοηθούν το αναπνευστικό και μπορούν να φανούν χρήσιμα στους καπνιστές. Ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα από αυτά: το δενδρολίβανο, τον ευκάλυπτο και τη λεβάντα. Aυτά τα αιθέρια έλαια διευκολύνουν την αναπνοή και έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες, δηλαδή βοηθούν στην απομάκρυνση των εκκρίσεων που δημιουργούνται στους πνεύμονες από το κάπνισμα. Προσθέστε στην κεραμική συσκευή αρωματοθεραπείας 1 – 4 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο και νερό. Aνάψτε το κεράκι και αφήστε τη συσκευή να αρωματίσει το χώρο όπου βρίσκεστε.

Mασάζ για τους πνεύμονες

Kάντε ένα μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κλείδας για 1 λεπτό περίπου. Oι μεσημβρινοί που περνούν από εκεί ενεργοποιούν τους πνεύμονες. Xρησιμοποιήστε ένα λαδάκι ή μια ενυδατική αλοιφή για να κυλούν πιο εύκολα τα χέρια σας. Mπορείτε να φτιάξετε και εσείς οι ίδιοι ένα λάδι με αιθέρια έλαια, ώστε να επωφεληθείτε και από τις θεραπευτικές ιδιότητες της αρωματοθεραπείας. Σε 15 ml αμυγδαλέλαιο προσθέστε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, δεντρολίβανου ή λεβάντας.

Πιέσεις στα σημεία βελονισμού

H ρεφλεξολογία αποτελεί μία ακόμη εναλλακτική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να περιορίσει κάπως τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Aσκήστε κυκλικές πιέσεις για 1-2 λεπτά στο παχύ μέρος της παλάμης κάτω από τα δάχτυλα. Aκόμη, ασκήστε κυκλικές πιέσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα στα πέλματα, από το μέσο της καμάρας του ποδιού έως τη φτέρνα. Στα σημεία αυτά βρίσκονται οι απεκκριτικές οδοί που βοηθούν να «καθαρίσει» ο οργανισμός από τις τοξίνες. Eπιπλέον, μπορείτε να ασκήσετε πιέσεις στα σημεία βελονισμού. Aσκήστε και πάλι κυκλικές πιέσεις για 1 λεπτό στο σημείο όπου βρίσκεται η σάρκα μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα. Το σημείο αυτό, σύμφωνα με το βελονισμό, αντιστοιχεί στους πνεύμονες και όλες τις απεκκριτικές οδούς, γι’ αυτό και η ενεργοποίησή του συμβάλλει στην καλή λειτουργία τους.

Xρησιμοποιήστε τα κατάλληλα βότανα

Tρία βότανα που μπορούν να βοηθήσουν τους καπνιστές και να περιορίσουν κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος είναι το
taraxaco, το pau d’ arco και το lapacho. Tο taraxaco είναι αντιοξειδωτικό, δηλαδή καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες (βλαβερές ουσίες που δημιουργούνται από το κάπνισμα) και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, δηλαδή απομακρύνει τις επιβλαβείς και άχρηστες ουσίες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται και στον καπνό. Aκόμη, αποτελεί ένα πολύ καλό εξισορροπητικό του οργανισμού. Tο pau d’ arco και το lapacho προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε καταστήματα με ομοιοπαθητικά και στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες που περιέχουν το ξηρό εκχύλισμα των παραπάνω βοτάνων. Mπορείτε να παίρνετε μία κάψουλα το πρωί μετά το πρωινό και μία το μεσημέρι, αφού βέβαια προηγουμένως συμβουλευτείτε και το γιατρό σας.

Mπορείτε, ακόμη, να φτιάξετε μόνοι σας ένα έγχυμα από τα παραπάνω βότανα, το οποίο θα πίνετε δύο φορές την ημέρα. Bράζετε 1 φλιτζάνι νερό, το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1 κουταλάκι από το βότανο αποξηραμένο. Τα αφήνετε 3-5 λεπτά στο νερό και έπειτα σουρώνετε. Στη συνέχεια, πίνετε το έγχυμα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τον καπνό είναι το εκχύλισμα από σπόρους γκρέιπφρουτ σε σταγόνες. Θα το βρείτε στα φαρμακεία σε συσκευασία με σταγονόμετρο. Bάζετε 10 σταγόνες σε 1 ποτήρι νερό και πίνετε 2-3 φορές την ημέρα.

Επίσης εξαιρετικά ευεργετική για τους πνεύμονες είναι και η Αχιλλέα.

Aπολαύστε ένα χυμό

H συστηματική κατανάλωση χυμών αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να περιορίσετε κάπως τις συνέπειες του καπνίσματος. Tο καρότο, το σέλινο, τα παντζάρια και το μπρόκολο έχουν πολύ ισχυρή αποτοξινωτική δράση και θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο των πνευμόνων. Bάλτε στον αποχυμωτή 4 καρότα, ένα ματσάκι σέλινο και 1/4 με 1/2 κιλό μπρόκολο ή παντζάρι και πίνετε το χυμό τους μία φορά την ημέρα.
Διαβάστε τους 10 καλύτερους θεραπευτικούς χυμούς

Περπατήστε στη φύση

Πηγαίνετε έναν περίπατο σε μια περιοχή με βλάστηση που σας αρέσει. H επαφή με τη φύση θα βοηθήσει τους πνεύμονές σας να καθαρίσουν και να γεμίσουν με καθαρό αέρα. Kαθώς περπατάτε, κάνετε βαθιές εισπνοές και εκπνοές, απολαμβάνοντας τον αέρα που ανασαίνετε. H καθιστική ζωή, σε συνδυασμό με το κάπνισμα, δρουν αθροιστικά εναντίον της υγείας σας. Tο περπάτημα αποτελεί μια αεροβική άσκηση που τονώνει την καρδιά και ωφελεί το καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή τα σημεία του οργανισμού που «χτυπάει» το κάπνισμα.

Oι τροφες που θα σας βοηθήσουν

Kαταναλώνετε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως βιταμίνη C και φλαβονοειδή που βρίσκονται στα φρούτα και στα λαχανικά, γιατί ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πολλές χημικές ουσίες που έχουν οξειδωτική δράση.

Για να προστατεύσετε, λοιπόν, τον οργανισμό σας, θα πρέπει η διατροφή σας να σας παρέχει όλες τις αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειάζεστε. Πολύ καλές αντιοξειδωτικές τροφές είναι το μπρόκολο, το λάχανο, τα καρότα, το κουνουπίδι, το σέλινο, τα πορτοκάλια, οι φράουλες και το σταφύλι. Φροντίστε, ακόμη, να μη σας λείπουν ορισμένες βιταμίνες που είναι χρήσιμες στους καπνιστές. H βιταμίνες C, E και A βοηθούν στην προστασία των πνευμόνων από τον καπνό. Mεγάλες ποσότητες βιταμίνης C θα βρείτε στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες, στα ακτινίδια, στις ντομάτες, στις πιπεριές και στο φρέσκο λάχανο. H απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για τους καπνιστές είναι αυξημένη και φθάνει τα 100 mg. Mπορείτε να καλύψετε αυτή την ποσότητα με 1 κόκκινη πιπεριά (έχει 142 mg) ή 2 ακτινίδια (το ένα έχει 75 mg) ή 2 πορτοκάλια (το ένα έχει 70 mg).

Tη βιταμίνη E μπορείτε να τη βρείτε στα φυτικά έλαια, στο συκώτι, στα λαχανικά και στα δημητριακά. Σε ημερήσια βάση ένας ενήλικος έχει ανάγκη από 15 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης E. Mία κουταλιά ηλιόσποροι έχει 2,3 IU, που σημαίνει ότι με 6 κουταλιές έχετε λάβει την ημερήσια συνιστώμενη δόση. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη A είναι το συκώτι, το ασπράδι του αυγού και τα καρότα. Ένας ενήλικος χρειάζεται περίπου 2.000 IU προβιταμίνης A. Mπορείτε να καλύψετε την ποσότητα που χρειάζεστε με 100 γρ. καρότα, που έχουν 2.287 IU. Για τις βιταμίνες A και E δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις για τις ποσότητες που χρειάζονται οι καπνιστές. Φροντίζετε, ωστόσο, να παίρνετε απαραιτήτως την ημερήσια συνιστώμενη δόση αν καπνίζετε

Νέο (έκτακτο) χαράτσι 35 ευρώ σε 2.000.000 Έλληνες! Δες αν είσαι μέσα στην λίστα!


Όλα τα είχε η Μαριορή το κτηματόσημο της έλειπε!!! Ναι, καλά διαβάσατε… σαν να μην έφταναν οι φόροι και οι έκτακτες εισφορές που πληρώνουμε τα τελευταία χρόνια, μας βάζουν ακόμη ένα χαράτσι για το 2014 !!!!
Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά κτηματόσημα ύψους 35 ευρώ ανά δικαίωμα!!!!

Πρόκειται για ακίνητα σε μεγάλα αστικά κέντρα (Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Χανιά, Χαλκίδα, Καλαμάτα και τα Τρίκαλα) και δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης που μπήκαν στο Κτηματολόγιο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 (επίσης αφορά τους δήμους Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Καλαμαριάς κ.α)

Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 95 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία η κυβέρνηση θέλει να χρηματοδοτήσει μέρος του ελλείμματος του Κτηματολογίου, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υλοποίηση του Κτηματολογίου αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο στην Ελλάδα και πρωτίστως η δημόσια περιουσία.

Τα σχετικά ειδοποιητήρια θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τις αρχές της νέας χρονιάς ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν μέσω τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι το κτηματόσημο υπολογίζεται όχι ανά ιδιοκτησία, αλλά ανά δικαίωμα (κυριότητα, ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.λπ.), κάτι που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων, σε κάθε νοικοκυριό θα αντιστοιχούν παραπάνω από 35 ευρώ.

http://www.to-gamato.com/


Ρώσος επιστήμονας φωτογραφίζει τη ψυχή που αποχωρεί τη στιγμή του θανάτου!


Η στιγμή της αστρικής απενσάρκωσης, κατά την οποία το πνεύμα αποσπάται από το φυσικό σώμα, συνελήφθη από τον Ρώσο επιστήμονα Konstantin Korotkov, ο οποίος φωτογράφησε την ακριβή στιγμή του θανάτου ενός ανθρώπου με βιοηλεκτρογραφική κάμερα.

Η ληφθείσα εικόνα, χρησιμοποιώντας την μέθοδο gas discharge visualization , μια δηλαδή προηγμένη τεχνική της φωτογράφησης τύπου Κirlian, απεικονίζει με μπλε χρώμα την ζωτική ενέργεια του ατόμου να εγκαταλείπει σταδιακά το σώμα.

Σύμφωνα με τον Korotkov, ο ομφαλός και το κεφάλι είναι τα μέρη από τα οποία αποσπάται πρώτα η δύναμη αυτή ( η οποία αποτελεί την ψυχή), ενώ η βουβωνική χώρα και η καρδιά είναι οι τελευταίες περιοχές όπου το σώμα συνδέεται με το πνεύμα πριν αυτό περάσει στην φαντασμαγορία του απείρου.

Σε μερικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον Korotkov, σημειώθηκε πως οιανθρώπινες «ψυχές» που υπέστησαν κάποιου είδους βίαιο ή απροσδόκητο θάνατο εκδηλώνουν, συνήθως, μια κατάσταση σύγχυσης όσον αφορά τη διαχείριση της ενέργειάς τους και επιστρέφουν στο φυσικό σώμα μέρες μετά τον θάνατο. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ένα πλεόνασμα αχρησιμοποίητης ενέργειας.

Η τεχνική αυτή που αναπτύχθηκε από τον Korotkov, ο οποίος εκτός άλλων είναι διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Φυσικής της Αγίας Πετρούπολης, έχει εγκριθεί ως επίσημη ιατρική τεχνολογική μέθοδος από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 300 γιατρούς παγκοσμίως για τον έλεγχο του άγχους καθώς και την καταγραφή της προόδου ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπείες ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Ο Korotkov υποστηρίζει πως η τεχνική ενεργειακής απεικόνισης που ανέπτυξε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση κάθε είδους βιοφυσικής ανισορροπίας και την διάγνωση αυτής σε πραγματικό χρόνο καθώς και για την εξακρίβωση των ψυχικών (μεταφυσικών) δυνάμεων ενός ατόμου.

Η τεχνική αυτή, η οποία καταγράφει (ή μετρά) την διεγερμένη ακτινοβολία, ενισχύεται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και αποτελεί μια πιο προηγμένη εκδοχή της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε για την μέτρηση και καταγραφή της αύρας από τον Semyon Kirlian.

Οι παρατηρήσεις του Korotkov επιβεβαιώνουν την άποψη του Kirili ότι, δηλαδή, "το διεγερμένο ηλεκτροφωτονικό φως γύρω από τις άκρες των δακτύλων ενός ανθρώπινου όντος περιέχει τη συνεκτική και εμπεριστατωμένη δύναμη ενός ατόμου, τόσο φυσικά όσο και ψυχολογικά".

Στη συνέντευξή του ο Korotkov μιλά για τις επιπτώσεις στο βιοενεργειακό πεδίο από τις τροφές, το νερό ακόμα και τα καλλυντικά και τονίζει τη σημασία της κατανάλωσης καθαρού νερού και οργανικής τροφής, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τις εξαιρετικά αρνητικές επιδράσεις των ανθρώπων των πόλεωνοι οποίοι υπόκεινται σε διαρκή διατροφική και τεχνολογική ρύπανση.

O Korotkov επίσης αναφέρεται σε μετρήσεις του πάνω σε υποθετικά φορτισμένο ενεργειακά περιβάλλον, καθώς και στην επιρροή των ανθρώπων στα βιοενεργειακά πεδία των άλλων, μέσω του ελέγχου του πειράματος του Rupert Sheldrake πάνω στην αίσθηση του ατόμου ότι παρακολουθείται.

Το βιοενεργειακό πεδίο του ανθρώπου αλλάζει την στιγμή που κάποιος εξωτερικός παράγοντας στρέφει την προσοχή του σε αυτόν ακόμα και αν αυτή δεν είναι συνειδητά αντιληπτή.

Προειδοποιεί, επίσης, για την χρήση του κινητού τηλεφώνου και την εκτεταμένη ακτινοβολία που εκπέμπει καθώς είναι συχνά καρκινογόνα, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνουν πολυάριθμες μελέτες.

Η αισιοδοξία του Korotkov για το νέο αυτό πρωτοπόρο επιστημονικό πεδίο είναι εμφανής και δικαιολογημένη, αφού, κυρίως στη Ρωσία, σε ορισμένα σχολεία διδάσκεται η αναγνώριση και η διαχείριση της ενέργειας, όχι ως κάτι ύποπτο αλλά ως μια μεταφυσική μετρήσιμη πραγματικότητα.

Πηγές: Δανάη Πετροπούλου για enallaktikidrasi.com


Γιατί βλέπουμε στον ύπνο μας ανθρώπους που έχουν αποβιώσει;;



O Dr Mark Blagrove είναι καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Swansea και μελετά τα “όνειρα” μέσα από επιστημονικά πειράματα και έρευνες.

Eξηγεί τι ακριβώς είναι τα όνειρα, πώς η προσωπικότητα μας επηρεάζει αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας αλλά αναφέρεται και στους λόγους που αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από την ζωή, μας επισκέπτονται στα όνειρα μας!! Τι φανερώνουν τα όνειρά μας;” Mark Blagrove : “Τα περισσότερα όνειρα σχετίζονται με το παρόν και τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Είναι πιθανό επίσης να μπορούν να αποκαλύψουν στοιχεία για γεγονότα του παρελθόντος. Η μεγαλύτερη όμως πιθανότητα παραμένει τα όνειρα να μας πληροφορούν για τα γεγονότα του παρόντος τα οποία ίσως και να μην γνωρίζουμε ότι συμβαίνουν. Για παράραδειγμα ένα όνειρο μπορεί να μας αποκαλύψει τα αληθινά μας αισθήματά μας για κάποιο συγκεκριμένο άτομο τα οποία συνειδητά μπορεί να μην έχουμε αντιληφθει ή να μην θέλουμε να τα παραδεχτούμε.”

Ο χαρακτήρας επηρεάζει τα όνειρά μας” Mark Blagrove : “Η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου επίσης μπορεί να επηρεάσει τα όνειρα του. Άτομα με δημιουργικό χαρακτήρα συνηθίζουν να βλέπουν περίεργα όνειρα μεγαλύτερης διάρκειας με έντονη πλοκή και εναλλαγές συναισθημάτων. Σημαντικό επίσης είναι τα διάφορα επίπεδα ύπνου. Μερικές φορές βρισκόμαστε σε βαθύ ύπνο όπου δεν παρατηρείται κάποιο όνειρο, ενώ μερικές άλλες βρισκόμαστε σε στάδια ενεργού ύπνου, όπου παρατηρείται κίνηση ματιών και ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός. Στην περίπτωση αυτή τα όνειρα αυξάνονται!” Γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας;” Mark Blagrove : “Επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί οποιαδήποτε δυνατότητα επικοινωνίας με νεκρούς ενώ είμαστε ξύπνιοι. Η επιθυμία όμως να δούμε για μια ακόμη φορά το αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει πεθάνει, είναι τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να επηρεάζει τα όνειρα μας. Πέρα από την επιθυμία όμως υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας, η καθημερινότητα που βιώναμε με τα πρόσωπα αυτά και η οποια ίσως έρχεται στον ύπνο μας με την μορφή αναμνήσεων.

Όταν ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο έχουμε ανάγκη να δεχτούμε οτι δεν ήταν δημιούργημα του μυαλού μας αλλά συνάντηση -έστω ονειρική- με τον δικό μας άνθρωπο. ” Μπορεί ένας νεκρός να μας μεταφέρει μηνύματα στον ύπνο μας;” Mark Blagrove : “Αυτό βεβαίως προβληματίζει εμάς τους επιστήμονες. Δηλαδή ο ισχυρισμός πάρα πολλών ανθρώπων ότι ονειρεύονται κάποιον νεκρό κι εκείνος τους μεταφέρει μηνύματα για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον. Από τη πλευρά ενός επιστήμονα η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ο ονειρευόμενος έχει ήδη μια ιδέα των εξελίξεων του μέλλοντος.

Επομένως ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον εαυτό του μέσω του νεκρού, πληροφορίες που έχει κρυμμένες στο υποσυνείδητό του. Λυπάμαι αλλά δεν έχω επιστημονικές αποδείξεις οτι πράγματι οι νεκροί έρχονται από τον άλλο κόσμο στα όνειρα των ζωντανών και μάλιστα τους αποκαλύπτουν τα μελλούμενα. Είμαι υποχρεωμένος να ερμηνεύσω τέτοια γεγονότα με βάση την ψυχολογία και όχι την μεταφυσική. Αυτό που προτείνω είναι την επόμενη φορά που θα ονειρευτείτε κάποιον δικό σας που είναι νεκρός, δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα σας πει: είναι πράγματα που δεν τολμάτε να πείτε στον εαυτό σας ενώ είστε ξύπνιοι και του τα αποκαλύπτετε την νύχτα μέσω ενός νεκρού προσώπου!!”

Τού ακρωτηρίασαν το πέος λόγω… βιάγκρα!!!


Τού ακρωτηρίασαν το πέος λόγω… βιάγκρα!!!
 
Ο άντρας πήρε πολλά χάπια για να εντυπωσιάσει τη σύντροφό του Ένας άντρας από τη νότια Κολομβία που ήθελε να εντυπωσιάσει τη φίλη του με τις… επιδόσεις του στο κρεβάτι, υποβλήθηκε σε… ακρωτηριασμό πέους λόγω υπερβολικής δόσης βιάγκρα!
Ο 66χρονος από την περιοχή Γιγάντε της Κολομβίας είπε σε τοπική εφημερίδα ότι πήρε με δική του πρωτοβουλία τα χάπια τη στυτική δυσλειτουργία. Όμως η στύση του δεν… ηρεμούσε για αρκετές ημέρες και τελικά αναγκάστηκε να απευθυνθεί σε γιατρό. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Colombia Reports εξαιτίας των χαπιών ο άντρας, που λέγεται ότι είναι αγρότης και πρώην πολιτικός, έπαθε γάγγραινα. Οι γιατροί στο Gigante τον έστειλαν σε νοσοκομείο στην περιοχή Νέιβα, όπου το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε ότι το πέος του άτυχου άντρα είχε πάθει σοβαρή μόλυνση και κάταγμα. Ενημέρωσαν τον ασθενή ότι η μοναδική του επιλογή ήταν… ο ακρωτηριασμός, γιατί διαφορετικά η γάγγραινα θα προχωρούσε και σε άλλα μέρη του σώματός του. «Ο ασθενής εμφάνισε μελανιές στους όρχεις και το πέος του. Τώρα αναρρώνει καλά» είπε ένας γιατρός στην εφημερίδα La Nacion. Μετά από αυτό το περιστατικό το νοσοκομείο της Νέιβα έβγαλε ανακοίνωση, απευθυνόμενο στον ανδρικό πληθυσμό, συστήνοντάς τους να μην παίρνουν χάπια για στυτική δυσλειτουργία χωρίς να έχουν συμβουλευτεί κάποιο γιατρό. 
newsbeast.gr


Aυτό είναι το τζαμί του Ερντογάν στην Ταξίμ


Ξεκινούν να εμφανίζονται τα σχέδια του τεμένους που θέλει να κατασκευάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα Αχμέτ Βεκίφ Αλπ , τα πρώτα σχέδια για το τζαμί από τον πρωθυπουργό είχαν κριθεί «υπερβολικά μοντέρα», και γι’ αυτό κι έγιναν κάποιες αλλαγές.

Το τζαμί θα χτιστεί σε οικόπεδο 2500 τ.μ, και με υπόγεια επτά ορόφων συνολικά θα χτιστεί ένα κτίριο 17.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά στο τζαμί της πλατείας Ταξίμ θα μπορούν να προσεύχονται 1450 Μουσουλμάνοι. Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο σε τουλάχιστον 3 χρόνια.

Η συγκεκριμένη πλατεία ήταν το κέντρο των επεισοδίων που είχαν ξεσπάσει λόγω των σχεδίων ανάπλασης στο πάρκο Γκεζί μετά τον ξεριζωμό των δέντρων από το πάρκο για να χτιστεί το ομοίωμα ενός στρατώνα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει πως η ανάπλαση της πλατεία περιλαμβάνει και την κατασκευή τζαμί. Οι Κεμαλιστές δεν καλοβλέπουν την κατασκευή του καθώς η συγκεκριμένη πλατεία θεωρείται σύμβολο του κοσμικού κράτους.


Η θέση του τεμένους προβλέπεται να είναι απέναντι από το ορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας που δεσπόζει στην περιοχή.

apocalypsejohn

Ανέκδοτο: Το φρούτο


Μπορείτε να μου αναφέρετε από ένα φρούτο, ρωτά η δασκάλα τα παιδιά στην τάξη. 

- "Πορτοκάλι", απαντά η μικρή Αννούλα. 
- "Μήλο", απαντά ο μικρός Γιωργάκης. 
- "Λάμπα", απαντά δυνατά ο Τοτός και κινεί την περιέργεια της δασκάλας. 
- "Τι λάμπα Τοτέ; τρώγεται η λάμπα", ρωτά η δασκάλα. 
Και ο Τοτός απαντά: "Πως δεν τρώγεται κυρία! Αφού έχω ακούσει το μπαμπά να λέει στην μαμά, σβήσε την λάμπα και έλα να την ΦΑΣ".


Το βότανο της μνήμης!


Το βότανο της μνήμης!

Χρησιμοποιείται στην Κινεζική Ιατρική εδώ και 5000 χρόνια για την υγεία του εγκεφάλου και της αναπνευστικής οδού. Οι δραστικές ουσίες των φύλλων του είναι αποτελεσματικές στα προβλήματα συγκέντρωσης και μειωμένης μνήμης. Ο λόγος για το Ginkgo Biloba - Τζίνκο Μπιλόμπα.

Οφέλη:

Διευρύνει τα αγγεία και βελτιώνει τον μεταβολισμό και τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Εμποδίζει την αρτηριοσκλήρυνση.
Μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος.
Βοηθά να διατηρούνται ζεστά χέρια και πόδια.
Αδύνατη μνήμη.
Κατάθλιψη.
Ημικρανία.
Εμβοές.
Γεροντική άνοια.
Ανακουφίζει από πονοκεφάλους που οφείλονται στην κακή κυκλοφορία.
Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό βότανο. με ιδιαίτερες ιδιότητες στο κυκλοφορικό και ειδικά στον εγκέφαλο.

Περιγραφή

Η χρήση των φύλλων του Ginkgo Biloba (σαλιβουρία ή γίνκο το δίλοβο, Ginkgo biloba) στην ιατρική πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα το 2800 π.Χ. Κλινικά δεδομένα έδειξαν ότι το Ginkgo Biloba είναι αποτελεσματικό στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα φύλλα του Ginkgo Biloba μετριάζουν τις δυσμενείς επιδράσεις του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών αντιδράσεων που σχετίζονται με τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χρήσεις του βοτάνου

Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της αρτηριακής ανεπάρκειας (χαμηλή ροή αίματος), βοηθώντας στη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλα τα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των χεριών και των ποδιών. Επίσης, βοηθά στην πρόληψη των δυσμενών επιδράσεων του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) σε αρκετούς ιστούς του σώματος. Έχουν επίσης καταγραφεί βελτιώσεις στην αλλεργική απόκριση (π.χ. στο άσθμα).

Ωφέλεια λήψης συμπληρώματος Ginkgo biloba

Το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται για περιπτώσεις κυκλοφορικών προβλημάτων και άλλων σχετιζόμενων διαταραχών όπως είναι ο βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών), το Αλτσχάιμερ, η ζαλάδα, το σύνδρομο Raynauds, το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα, η ημικρανία, οι δυσλειτουργίες στύσης, η φλεγμονή και διαταραχές στην πνευματική και εγκεφαλική λειτουργία.

Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στον Εγκέφαλο

Το Ginkgo Biloba βοηθά στη διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, όταν λαμβάνεται σε δοσολογίες τουλάχιστον 120mg εκχυλίσματος ημερησίως και για χρονικό διάστημα ενός χρόνου. Με τη λήψη αυτή μειώνονται σημαντικά οι ίλιγγοι, οι κεφαλαλγίες, ο βόμβος και οι συναισθηματικές διαταραχές.

Μνήμη και Συγκέντρωση

Τα εκχυλίσματα Ginkgo Biloba σε δοσολογία τουλάχιστον 150mg ημερησίως βελτιώνουν τη μνήμη. Αυτό έχει αποδειχθεί σε διπλές τυφλές δοκιμές ελέγχου με placebo σε άτομα με κακή μνήμη η οποία εμφανίζεται στην γεροντική άνοια. Περαιτέρω μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει τη μνήμη και την ακοή στους ηλικιωμένους. Το Ginkgo Biloba μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το βόμβο των αυτιών και μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba έχει θεραπευτικές ιδιότητες σε άτομα με Αλτσχάιμερ σε πρώιμο στάδιο, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις άνοιας πολυεμφρακτικού τύπου.

Ανεπαρκής Κυκλοφορία του Αίματος στα Πόδια

Μελέτες έχουν δείξει ότι το Ginkgo Biloba βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον πόνο κατά το περπάτημα και επιτρέποντας την αύξηση των διανυόμενων αποστάσεων.

Αναστολή του PAF/αντιαλλεργικό

Ο παράγοντας ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων (PAF) είναι υπεύθυνος για τις αλλεργικού τύπου ανοσολογικές αποκρίσεις όπως είναι η κατακράτηση υγρών, ο ερεθισμός του δέρματος, η δυσκολία στην αναπνοή και άλλες σοβαρές φλεγμονώδεις αντιδράσεις. Τα υψηλά επίπεδα PAF σχετίζονται επίσης με καταστροφή των νευρικών κυττάρων και μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η δράση του Ginkgo Biloba έχει μελετηθεί σε άτομα με αλλεργίες στη σκόνη και τη γύρη, καθώς και σε άτομα με άσθμα.

Αντιοξειδωτικό

Το εκχύλισμα Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει αποτελεσματικά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των μεμβρανών. Έχει δράση στον εγκέφαλο, τον αμφιβληστροειδή του οφθαλμού και το καρδιαγγειακό σύστημα. Το Ginkgo Biloba έχει αποδειχθεί ότι δρα θεραπευτικά στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδούς, η οποία προκαλεί μείωση ή ακόμα και απώλεια της όρασης. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά στη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Στον εγκέφαλο, το Ginkgo Biloba μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των διαταραχών που οφείλονται στην ηλικία και επηρεάζουν τη νοητική λειτουργία.

Βόμβος (κουδούνισμα των αυτιών) και Ισορροπία

Σύμφωνα με μελέτες ελέγχου, το Ginkgo Biloba μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει τον βόμβο των αυτιών και τα προβλήματα ισορροπίας

Προτεινόμενες δοσολογίες

Μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται: Φύλλα.
Εκχύλισμα φύλλων: 80–150mg ημερησίως.

Παρενέργειες και προφυλάξεις

Δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές παρενέργειες κατά τη χρήση του Ginkgo Biloba. Επίσης, δεν έχουν καταγραφεί σε κλινικές δοκιμές σημαντικές παρενέργειες σε άτομα που λάμβαναν 600mg εκχυλίσματος φύλλου σε μία δόση. Ελαφρές παρενέργειες περιλαμβάνουν γαστρεντερικές διαταραχές και κεφαλαλγίες. Δεν συνιστάται η χρήση του Ginkgo Biloba σε παιδιά.
Υποσημείωση: Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι δεν επηρεάζεται ο καρδιακός ρυθμός, η πίεση του αίματος και η συγκέντρωση της χοληστερόλης ή των τριγλυκεριδίων στο αίμα σε άτομα που βρίσκονταν σε θεραπεία με Ginkgo biloba.

Αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις

Τo Ginkgo Biloba δεν θα πρέπει να χορηγείται σε άτομα που ακολουθούν θεραπεία με αντιπηκτικά, όπως η ηπαρίνη και η βαρφαρίνη.

To περίφημo δέντρο Ginkgo Biloba και η παιδεία

To Ginkgo Biloba (Γκίνγκο Μπιλόμπα) είναι δέντρο. Φτάνει μέχρι τα 35 μέτρα ύψος. Αγαπημένο δέντρο των Κινέζων και των Ιαπώνων που το χρησιμοποιούσαν για ενίσχυση της λειτουργίας του εγκεφάλου, βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης και βελτίωση της κυκλοφορίας. Θεωρείται η «μαγική» φυσική θεραπευτική ουσία που δυναμώνει εκπληκτικά τη μνήμη και την εξυπνάδα. Φύεται και στην Ελλάδα. Οι νεότερες έρευνες επιβεβαίωσαν με πανηγυρικό τρόπο τις απόψεις των Κινέζων και των Ιαπώνων. Πάνω από 400 διπλές τυφλές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του τζίνγκο. Θεωρείται το ανθεκτικότερο δέντρο του πλανήτη στις προσβολές των εντόμων, στις ασθένειες που προέρχονται από βακτηρίδια και μύκητες καθώς και στις επιπτώσεις από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Στην Κίνα εθεωρείτο ιερό δέντρο και στην κινέζικη material medica αναφέρεται ήδη από το 2.800 π.Χ. Στην νεότερη εποχή επανεξήχθη από την Κίνα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπου καλλιεργείται κυρίως για τα σχήματος ανοιχτής βεντάλιας φύλλα του, τα οποία έχουν εξαιρετικές φαρμακολογικές ιδιότητες.

Σήμερα στις χώρες της Δύσεως κατέχει την κορυφαία θέση στην συνταγογράφηση βοτανικού σκευάσματος για την μνήμη και την ενδυνάμωση των εγκεφαλικών λειτουργιών. Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά. Σε πολλές αμερικανικές πόλεις το έχουν φυτέψει στους αυτοκινητόδρομους, ενώ στη Λάρισα ο δήμος έχει κοσμήσει την πόλη με το Ginkgo. Όπως γράφει ο καθηγητής Ιατρικής, το Ginkgo λόγω της βελτίωσης που επιφέρει σε όλο το σώμα, έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα στην αντρική στύση (που είναι αγγειακό φαινόμενο), στη ζάλη, στην ημικρανία και στον ίλιγγο (αν οφείλεται σε κακή αιμάτωση του αφτιού), στη γεροντική άνοια (αρτηριοσκλήρωση) και στη νόσο του Parkinson (αν είναι αγγειακή η αιτία) και προπάντων στη νόσο του Αλτσχάϊμερ. Στο διεθνές ιατρικό περιοδικό – μεγάλου κύρους – Lancet, στις 7 Δεκεμβρίου 1992 οι καθηγητές Ιατρικής στο Μάαστριχ της Ολλανδίας, T. Kλάϊνεν και Πολ Κνίπσιλντ εξέτασαν το Ginkgo και ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι θα το έπαιρναν, αν είχαν πρόβλημα στη μνήμη ή αν είχαν συμπτώματα εγκεφαλικής ανεπάρκειας. Κleijnen J. & Knipschild P. Ginkgo Biloba Lancet 340, 1136-9,1992.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει συστήσει την επιτροπή Ε αποτελούμενη από κορυφαίους γερμανούς επιστήμονες αντίστοιχο του FDA και πληροφορεί υπεύθυνα το λαό για την αξία διαφόρων σκευασμάτων. Δημοσιεύονται στην εφημερίδα της κυβέρνησης και δεν τα αμφισβητεί κανένας, π.χ. ο κράταιγος κάνει για την καρδιά και την πίεση. Παίρνει αριθμό κυκλοφορίας Γερμ. 1349.99.99. Αρ. Μονογραφίας επιτροπής Ε Φεκ 1/3.1.84. Κανένας δεν διανοείται να πει οτιδήποτε. Συνιστά λοιπόν η Γερμανική κυβέρνηση υπεύθυνα, μέσω της επιτροπής Ε για τη μνήμη και την κυκλοφορία στον εγκέφαλο Ginkgo Biloba. Αυτή τη στιγμή πωλούνται στη Γερμανία περισσότερα από 100 εκατ. κουτιά το χρόνο, συνταγογραφούνται και οι Γερμανοί τα θεωρούν ιδανικά για τη μνήμη. Ενώ υπάρχουν αποδεδειγμένα αυτές οι ιδιότητες η πλειονότητα των Ελλήνων τις αγνοεί. Η γνώση αυτή για το Ginkgo πρέπει να περάσει στα παιδιά μας. Θα τα βοηθήσει φοβερά στο σκληρό αγώνα της μάθησης. Θα βελτιώσει τη συγκέντρωσή τους, μιας και το Ginkgo παράγει ντοπαμίνη που βοηθά στη συγκέντρωση. Όλοι οι δάσκαλοι βλέπουν καθημερινά στις τάξεις παιδιά που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα.
Έχουμε κάνει προσπάθειες με αρκετούς Διευθυντές σχολείων και από το βήμα αυτό τους ευχαριστώ δημοσίως, που έχουμε φυτέψει Ginkgo Biloba σε αρκετά σχολεία. Θα πληροφορήσουμε τα παιδιά για τις ιδιότητες του Ginkgo Biloba και θα είναι ευχής έργον να το χρησιμοποιήσουν για τη βελτίωση της μνήμης τους, ειδικά την περίοδο των εξετάσεων. Ευχής έργον θα είναι επίσης να ασχοληθούν κάποιοι επαγγελματικά με αυτό. Μια φυτεία π.χ. 200 δέντρων παρέχει αρκετό υλικό για να γεμίσουν πολλά μπουκάλια. Πασιφανές είναι πως χρειάζεται και η συσκευασία από ανάλογη επιχείρηση. Αυτά μας λείπουν. Περισσότερο όμως μας λείπει η πληροφόρηση. Είναι ασφαλές το Ginkgo; To Ginkgo θεωρείται πολύ ασφαλές, χωρίς παρενέργειες. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε – συνιστούν οι ειδικοί – είναι να μην χορηγείται μαζί με ασπιρίνη ή όσοι έχουν ιστορικό αιμορραγικού εγκεφαλικού ή λαμβάνουν τακτικά αντιπηκτικά, όπως είναι η κουμαδίνη (Coumadin).
Ολοκληρώνω την μελέτη αυτή με μια συζήτηση με έναν κορυφαίο καθηγητή ψυχιατρικής σε Αμερικανικό Παν/μιο – ηλικίας 86 χρονών – ο οποίος έπαιρνε 4 χάπια Γκίνγκο την μέρα. -Πολλά δεν είναι γιατρέ; -Όχι, μου είπε. Ακολουθώ τις οδηγίες (guidelines) της Αμερικανικής ψυχιατρικής εταιρείας. Είναι το μυστικό της ζωτικότητάς μου, πνευματικής και σωματικής. Δόξα τω Θεώ, σε αυτή την ηλικία με τη βοήθεια του Γκίνγκο είμαι εντελώς καλά. Εδώ στην Ελλάδα ελάχιστοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν, πρόσθεσε με παράπονο.
Όπως γράφει ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών κ. Στέφανος Καραγιαννόπουλος: «το Γκίνγκο Μπιλόμπα είναι ο τελευταίος μεγάλος έρωτας της γηριατρικής. Πολύ μεγάλος έρωτας!».
briefingnews


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger