Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Jennifer Nicole Lee εγινε 37 και… βγηκε απο τα ρουχα της

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η Jennifer Nicole Lee όσο μεγαλώνει γίνεται όλο και πιο όμορφη και απολαυστική.

Για να γιορτάσει λοιπόν τα 37α  γενέθλιά της αποφάσισε να φορέσει τα πιο «καυτά» εσώρουχα και μαγιό και να κάνει μια φωτογράφιση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Μάλιστα δεν έμεινε εκεί αλλά έβγαλε και το μαγιό της κρύβοντας τα επίμαχα σημεία με πολύχρωμα μπαλόνια. 
Απολαύστε την παρά τρία χρόνια σαραντάρα…

lee1
lee5

Σε ποια star ανηκουν οι καλογυμνασμενοι κοιλιακοι;

Το κορίτσι αποδεδειγμένα λιώνει στο γυμναστήριο..  
Τις φήμες περί εγκυμοσύνης θέλησε να διαψεύσει η Stacy Keibler και αποφάσισε να επιδείξει τους καλογυμνασμένους της κοιλιακούς με δόξα και τιμή μέσω του προφίλ της στο Twitter.

Η 32χρονη superfit σύντροφος του George Clooney λοιπόν, πήγε στο γυμναστήριο με μία φίλη της, στην Ιταλία όπου βρίσκεται διακοπές και φωτογράφισε τους ομολογουμένως σμιλεμένους κοιλιακούς της, μην αφήνοντας απορία σε κανένα για το αν πρόκειται να κάνει τον απόλυτο εργένη του Hollywood πατέρα.




Πηγή: queen.gr

«Σου αρεσει το νεο μου ροζ μπικινι;», ρωταει η Γεωργια Σαλπα


Σε αυτό το δίλημμα μπήκαν πρωί πρωί οι 184.000 followers της Ελληνοιρλανδέζας μοντέλας, όταν εκείνη ανέβασε -κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη- στο twitter την πρώτη φωτογραφία της με το Juicy Couture μπικίνι που αγόρασε.
Την «έγκριση» των φαν της ζήτησε η Γεωργία Σάλπα, όταν δημοσίευσε την συγκεκριμένη φωτό της με το νέο της ροζ μπικίνι. Ακόμη και αν δεν χρειάστηκε ποτέ όντως να τους ρωτήσει, αφού έτσι και αλλιώς ότι κάνει σε αυτή την ζωή η 27χρονη Ελληνοιρλανδέζα το ποστάρει. Άρα και έχει αμέσως μια αίσθηση του αν αρέσει στον κόσμο ή όχι.
Επίσης είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν «αγόρασε» το συγκεκριμένο μπικίνι, αλλά για την ακρίβεια πληρώθηκε για να το φορέσει και να προσφέρει τόση δωρεάν διαφήμιση στην εταιρία.
Το ύψος της αμοιβής της δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί, αλλά πάντως θα είναι καμιά 100αρία φορές λιγότερο από την αντίστοιχη της Κιμ Καρντάσιαν η οποία -ένεκα των εκατομμυρίων followers που έχει- πληρώνεται γύρω στα 7.000 δολάρια το tweet.


1.700 ανθρωποι γυμνοι στο Μοναχο!


Πόζαραν χωρίς ρούχα και βαμμένοι με μπογιά για τις ανάγκες φωτογράφισης
Ο γνωστός για τις εκκεντρικές του φωτογραφίσεις αμερικανός καλλιτέχνης Spencer Tunick ξαναχτύπησε. 


Αυτή τη φορά χρησιμοποίησε 1700 γυμνούς ανθρώπους βαμμένους με κόκκινη ή χρυσή μπογιά και τους έστησε σε πλατεία του Μονάχου για να αναπαραστήσει σκηνές από την όπερα του Richard Wagner, «Το δαχτυλίδι των Nibelungen».

Ο Νεοϋρκέζος φωτογράφος απαθανατίζει γυμνούς εθελοντές από το 1992.

Το ρεκόρ του Tunick καταγράφηκε τον Μάϊο του 2007 όταν κατάφερε να συγκεντρώσει 18.000 γυμνούς ανθρώπους οι οποίοι πόζαραν στον φακό του στην κεντρική πλατεία Zocalo του Mexico City, στον αρχαίο ναό των Ατζέκων!

Δείτε τις φωτογραφίες: 










http://www.newsbeast.gr

Στην φυλακη ο Μανωλης Κονταρος!!



Ο γνωστός τραγουδιστής θα περάσει την πόρτα των φυλακών της Αλικαρνασσού την ερχόμενη Τρίτη...
Φυσικά ο λόγος που ο Μανώλης Κονταρός θα βρεθεί πίσω απο τα κάγκελα είναι για να διασκεδάσει με τις επιτυχίες του τους φυλακισμένους στα πλαίσια φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος "Με μεγάλη χαρά συμμετέχω σε κάθε εκδήλωση ανθρωπιάς και αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να κάνω τους ανθρώπους να διασκεδάζουν με τα τραγούδια μου.Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε χρόνο και να προσφέρουμε το περίσσευμα της αγάπης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη".


Το ερωτικο βιντεο ηταν ιδεα της μητερας της!


Η Κιμ Καρντάσιαν φαίνεται ότι είχε μάνα-μάνατζερ.. 


Λιγές μέρες αφότου παρουσιάστηκε περίλυπη στην εκπομπή της Όπρα, οι φήμες για την Κιμ Καρντάσιαν οργιάζουν και πάλι, αυτή τη φορά όμως στο πλευρό της οι φήμες και για τη μητέρα της. Η ίδια δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το sex tape, δεν φαίνεται ότι το έχει μετανιώσει και η μητέρα της που την «έσπρωξε» να το κάνει. 

Η Μίλα Σινανάζ (Myla Sinanaj), η πρώην σύντροφος του πρώην συζύγου της Κιμ, Κρις Χάμπρις δήλωσε ότι: «Η ιδέα για το sex tape ήταν της Κρις (σ.σ. Τζένερ, μητέρας της Κιμ). Μάλιστα εκείνη ήταν που επέμενε, όταν είδε το υλικό, να γυριστεί ξανά γιατί η κόρη της δεν ήταν αρκετά όμορφη». Αυτή είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TMZ, η αλήθεια για το sex tape που κυκλοφόρησε το 2007.

Το οποίο ουσιαστικά έκανε γνωστή την Καρντάσιαν, αφού οχτώ μήνες μετά υπέγραψε το συμβόλαιό της για το προσοδοφόρο ριάλιτι «Keep Up with the Kardashians».

http://www.kamikazi.gr

Aγρογλυφικα στην Βρετανια


Δύο νέα αγρογλυφικά βρέθηκαν κοντά στο Alton Barnes στο Wiltshire, Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη, 20 Ιουνίου του 2012.
 Ένα στο Golden Ball Hill και ένα στην Huish.

Η απαντηση του Τονυ στην Ελενα

Ο Τόνυ Μαυρίδης αποκαλύπτει το παρασκήνιο του χωρισμού του με την Έλενα Παπαρίζου και την ψυχολογική του κατάσταση κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Οι πρόσφατες δηλώσεις της τραγουδίστριας στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου εξόργισαν τον Τόνυ και τον ανάγκασαν να μιλήσει δημόσια.

«Η Έλενα δεν ήρθε στο σπίτι για να πάρει ένα κλειδί και κάτι χαρτιά, όπως είπε στον Κωστόπουλο, αλλά για να στεγνώσει ένα παντελόνι. Τότε είδε εμένα με την καινούργια μου την κοπέλα. Έτσι, όπως το έθεσε ήταν σαν να χωρίσαμε γιατί μας έπιασε στα πράσα. Εγώ με το κορίτσι γνωριστήκαμε τον Σεπτέμβρη. Μπορεί να της βγήκε αυθόρμητα και να μην το σκέφτηκε καν, αλλά πρέπει να το διορθώσει», είπε ο μουσικός παραγωγός.

Μίλησε και για τους manager της τραγουδίστριας λέγοντας πως «γνωρίστηκαν με την Έλενα σε μια αδύναμη στιγμή που χρειαζόταν στήριγμα, το 2008. 

Τότε εγώ είχα αρρωστήσει, λόγω της κατάθλιψης που πέρασα με αποτέλεσμα να φύγω από τη νύχτα και να μη μπορώ να δουλέψω με την Έλενα».

Τέλος, δήλωσε πως «όταν επέστρεψα ήταν πολύ αργά. Τότε είχα χάσει την Έλενα και προσωπικά και επαγγελματικά. Εγώ ήμουνα φυτό για αυτό είχα πάρει και τα κιλά. Πήγαινα χρόνια σε ψυχολόγο. Όλα ξεκίνησαν από κρίση πανικού το 2007.Πέρασα δύσκολα. Άνοιξα στούντιο στο σπίτι για να μπορέσω να κάνω δίσκο στην Έλενα. Δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι».

ΠΗΓΗ: star.gr

Τρoμο προκαλεi ΦΩΤΟ που κανει τον γυρο του διαδικτυου!

Η φωτογραφία αυτή κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρω του διαδικτύου.
Είναι προφανές ότι μέσα στον κόκκινο κύκλο τα σύννεφα σχηματίζουν την μορφή του Χριστού, πολλοί λένε ότι είναι πολύ καλή δουλειά του photoshop.
Ότι και να είναι αλήθεια η ψέματα μια και καμία πηγή δεν αναφέρει το που έχει τραβηχθεί αυτή η φωτογραφία, είναι σημάδι των καιρών.
Σε μια ανάλογη περίπτωση στην Ουκρανία που υπάρχει βίντεο μαθητών δείτε τι ακριβός έγινε παρακάτω ….


Μανα στη φυλακη γιατι αποπλανησε το... γιο της

Σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες φυλακή καταδικάστηκε μια 32χρονη από το Ανώτατο δικαστήριο της Napa County
στην Καλιφόρνια για αιμομιξία με τον 16χρονό γιο της!
Παρά το ό,τι προσπάθησε να πείσει δικαστές και ακροατήριο ότι η φύση της σχέσης τους ήταν "γενετικής έλξης" δεν κατάφερε να τους πείσει και θα βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Όλα ξεκίνησαν στις 2 του περασμένου Μάρτη όταν η νεαρή μάνα έκλεισε ραντεβού με τον γιο της σε ένα μοτέλ και του έκανε στοματικό έρωτα. Μάλιστα το περιστατικό κατέγραψε ο νεαρός με το κινητό του!
Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης η 32χρονη Mistie Rebecca Atkinson είχε να δει τον γιο της περισσότερο από 15 χρόνια καθώς αυτός έμενε με τον πατέρα του ο οποίος είχε και την επιμέλειά του μετά το χωρισμό τους.
Στο δικαστήριο βρέθηκαν και ειδικοί ερευνητές οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι στην υπόθεση δεν υπήρχε η δικαιολογία της σεξουαλικής γενετικής έλξης.
Στην κατάθεση της η 32χρονη τόνισε ότι δεν είχε καμία επαφή με το γιο της μέχρι πέρσι όταν άρχισε να του στέλνει ανάρμοστα μηνύματα στο Facebook
"Φαίνεται ότι δεν είχε καμία επαφή με τον γιο της εδώ και 15 χρόνια" ανέφερε μια πηγή στην New York Daily News και πρόσθεσε "Εκείνη επικοινώνησε μαζί του στα τέλη του περασμένου χρόνου μέσω του Facebook και του έστελνε ανάρμοστα μηνύματα”.
Η σχέση τους ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν συγγενείς του αγοριού ανέφεραν στην αστυνομία ορισμένα από τα ανάρμοστα μηνύματα στο Facebook ανάμεσα στον 16χρονο και την μητέρα του.
Εκτός του βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του νεαρού αγοριού η 32χρονή έστειλε επίσης μέσω MMS γυμνές τις φωτογραφίες στο κινητό του.



totefteri

Eρχεται "επανασχεδιασμος" του ελληνικου προγραμματος;

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών “ανακούφισε” έως ένα βαθμό τις αγορές, ωστόσο η δραματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την εκτίναξη του κόστους δανεισμού της Ισπανίας, κάνουν ασφυκτικό τον κλοιό γύρω από τους ηγέτες της Ευρωζώνης.
Σε άρθρο του think tank με έδρα τις Βρυξέλλες, Bruegel, ο Shahin Vallee, κάνει εκτενή αναφορά στον επανασχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος και στις παραμέτρους που πρέπει να αποτελέσουν προϊόν επαναδιαπραγμάτευσης. 

“Παρά το γεγονός ότι τα “στοιχεία υψηλής συχνότητας” για τον προϋπολογισμό παραμορφώνουν τη γενικότερη εικόνα, λόγω των χρηματικών ροών και της συσσώρευσης των οφειλών του δημοσίου, γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα έχει βγει... για τα καλά εκτός πορείας. 

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει το γεγονός αυτό και είναι αναπόφευκτο να ανοίγει μία συζήτηση για το σχήμα και τη μορφή ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα. 

Πρόκειται για μία πραγματικότητα που πλέον αναγνωρίζεται από τους πολιτικούς και ειδικότερα από Γερμανούς αξιωματούχους, οι οποίοι συζητούν ανοιχτά την πιθανότητα να δοθεί παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να επιτραπεί στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πλήρως την τύχη του προγράμματος. 

Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο αυτό το νέο πρόγραμμα απαιτεί ένα νέο γύρο επίσημης βοήθειας ή αν θα μπορούσε να λειτουργήσει με μία στάση πληρωμών στις υφιστάμενες απαιτήσεις (τα ομόλογα που δεν κουρεύτηκαν και άλλα δάνεια που δεν καλύπτονται από το PSI),μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η Ελλάδα και αναδιάρθρωση των απαιτήσεων του επίσημου φορέα (ΕΚΤ,ΔΝΤ και EFSF); 

Σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος, το πρωτογενές έλλειμμα για το 2012 θα έπρεπε να “τρέχει” γύρω στα 500 εκατ. ευρώ ανά τρίμηνο. Στο τέλος Μαΐου, τα στοιχεία έδειξαν ότι βρίσκεται ήδη στα 1,7 δισ. ευρώ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό τα μηνιαία στοιχεία να δείξουν ότι η Ελλάδα επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα έως τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Το 2013, οι εκτιμήσεις θέλουν το συνολικό πρωτογενές ισοζύγιο να διαμορφώνεται σε πλεόνασμα ύψους 900 εκατ. ευρώ το τρίμηνο. Αν λάβουμε υπόψη το outlook για την ανάπτυξη είναι απίθανο να επαληθευτούν, όμως είναι εφικτό να επιτευχθεί ισοσκέλιση. 

Στο τρίτο τρίμηνο του 2011, θα μπορούσε να δημιουργηθεί δημοσιονομικό περιθώριο μέσω στάσης πληρωμών ή αναδιάρθρωσης των δανείων και των λοιπών ομολόγων (3,5 δισ. ευρώ) που έληγαν εκείνη την περίοδο καθώς και μέσω αναδιάρθρωσης των ωριμάνσεων που ανέμενε η ΕΚΤ (3,1 δισ. ευρώ). Το 2013, τα ομόλογα που θα έχουν διακρατηθεί, τα δάνεια και τα χρέη προς την ΕΚΤ θα φτάσουν τα 15,1 δισ. ευρώ. Εκεί φαίνεται πως υπάρχει περιθώριο ελιγμών για την αναδιάρθρωση ή στάση πληρωμών ορισμένων απαιτήσεων με σκοπό τη βελτίωση των πληρωμών που έχει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, αρχίζοντας να εξοφλεί μέρος των 6 δισ. ευρώ που χρωστάει η γενική κυβέρνηση στο εσωτερικό. 

Οι πρώτες “επιστροφές” προς το ΔΝΤ είναι προγραμματισμένες για τα μέσα του 2013, όμως με μία γρήγορη ματιά στις παραμέτρους του ελληνικού προγράμματος είναι φανερό ότι με συνεχή δημοσιονομική προσαρμογή, επιθετική αναδιάρθρωση των υφιστάμενων απαιτήσεων προς τον ιδιωτικό τομέα και την ΕΚΤ, θα μπορούσαν να παραταθεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων χωρίς να καταβληθούν επιπλέον κεφάλαια για την Ελλάδα. 

Το μοναδικό πιθανό επιπλέον βάρος που θα απαιτούσε σημαντικές επιπρόσθετες οικονομικές εισφορές θα ήταν οι όποιες επιπλέον ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανάγκες 28 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο αν δούμε πόσο πίσω έχει πάει η διαδικασία, είναι πολύ πιθανό θα καθυστερήσει περαιτέρω, με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές ανάγκες. 

Στην ουσία, εδώ υπάρχει ένα ακόμη επιχείρημα για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού υπερεθνικού μηχανισμού τραπεζικών εκκαθαρίσεων: Αν η Ελλάδα είχε μία αποτελεσματική διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης/ αναδιάρθρωσης, η οποία θα ελέγχεται πλήρως (και επομένως θα χρηματοδοτείται) από την Ε.Ε., θα μπορούσε πιθανώς –με κάποιες μικροαλλαγές– να παραμείνει στο πρόγραμμα για ακόμη δύο χρόνια ελπίζοντας να τα καταφέρει(αν και τα δάνεια του EFSF είναι πολύ πιθανό να απαιτούν αναδιάρθρωση όταν λήγουν το 2020)”.


Πηγή:Capital.gr

Γουντι Αλεν: «Δεν αντεχω να βλεπω τις ταινιες μου»

«Δεν αντέχω να βλέπω τις ταινίες που έχω κάνει. Ποτέ δεν μου άρεσαν». Τάδε έφη Γούντι Αλεν, ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς σκηνοθέτες, ο οποίος - στα 76 του χρόνια - βάζει πλώρη για την 46η ταινία του και διαβεβαιώνει τους θαυμαστές του ότι «δεν σκοπεύει να βγει στη σύνταξη». 

Το τελευταίο του φιλμ με τίτλο «Στη Ρώμη με αγάπη» (To Rome With Love), το οποίο θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι, έκανε επίσημη πρεμιέρα στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

«Ανυπομονούσατε γι’ αυτή την πρεμιέρα;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι που τον πολιόρκησαν έξω από την αίθουσα προβολής στο Μπέβερλι Χιλς. «Όχι», απάντησε με το γνωστό αυτοσαρκαστικό του ύφος.

«Δεν αντέχω να βλέπω τις ταινίες μου. Νιώθω αμήχανα όταν τις παρακολουθώ, γι’ αυτό δεν θέλω να τις ξαναδώ ποτέ. Δεν μου αρέσουν. Ποτέ δεν μου άρεσαν», είπε ο 76χρονος δημιουργός του «Μανχάταν», του «Νευρικού Εραστή», του «Match Point» και του - πιο πρόσφατου - «Vicky Cristina Barcelona».



Στην κουζίνα του Γούντι

«Όταν κάνεις μια ταινία, είσαι σαν έναν σεφ που προετοιμάζει ένα γεύμα. Εχοντας περάσει ολόκληρη τη μέρα σου μέσα στην κουζίνα, ψιλοκόβοντας υλικά και φτιάχνοντας σάλτσες, στο τέλος δεν θέλεις να φας αυτό που έφτιαξες», είπε στους δημοσιογράφους ο βραβευμένος με τέσσερα Οσκαρ σκηνοθέτης.

«Αυτό ακριβώς νιώθω για τις ταινίες μου», συνέχισε. «Γυρίζω μια ταινία επί έναν ολόκληρο χρόνο. Εχω γράψει το σενάριο, έχω δουλέψει με τους ηθοποιούς, έχω κάνει το μοντάζ, έχω βάλει τη μουσική και απλά δεν θέλω να την ξαναδώ ποτέ»!



«Προσεύχομαι να μην με ντροπιάσουν οι ταινίες μου»

Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός, ο πολυτάλαντος Αλεν έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στις ιδιαίτερης αισθητικής ταινίες του, πολλές από τις οποίες θεωρούνται αριστουργήματα από την παγκόσμια κριτική.

Ο ίδιος, όμως, έχει διαφορετική άποψη.

«Οταν αρχίζω να κάνω μια ταινία, πάντα σκέφτομαι ότι θα κάνω τον ‘’Κλέφτη ποδηλάτων’’ (σ.σ. του Βιτόριο ντε Σίκα), την ‘’Μεγάλη χίμαιρα’’ (σ.σ. του Ζαν Ρενουάρ) ή τον ‘’Πολίτη Κέιν’’ (σ.σ. του Ορσον Γουελς) και είμαι πεπεισμένος ότι η ταινία μου θα είναι η σπουδαιότερη στην ιστορία του σελιλόιντ. Επειτα, όταν βλέπω τι έκανα, απλά προσεύχομαι να μην με ντροπιάσει», λέει.

«Ποτέ δεν έμεινα ικανοποιημένος ή ευχαριστημένος από τις ταινίες μου. Καμιά τους δεν ήταν το αριστούργημα που θα έπρεπε να ήταν. Τις γυρίζω, τις ολοκληρώνω και αυτό είναι όλο. Εκανα την πρώτη μου ταινία το 1968, και από τότε δεν την έχω ξαναδεί ποτέ», συμπληρώνει ο Αλεν.



«Δεν βγαίνω στη σύνταξη»

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος «θάβει» τις ταινίες του, επιμένει να γυρίζει καινούργιες κάθε χρόνο, διαμηνύοντας - προς ανακούφιση των απανταχού θαυμαστών του - ότι δεν πρόκειται να βγει στη σύνταξη.

«Η συνταξιοδότηση είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Ξέρω συνταξιούχους που είναι πολύ χαρούμενοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πάνε για ψάρεμα, παίζουν με τα εγγόνια τους και ποτέ δεν τους λείπει η δουλειά. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι, όπως εγώ, που τους αρέσει να δουλεύουν όλη την ώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να βγαίνει στη σύνταξη. Εχω ανάγκη να σηκώνομαι το πρωί, να βγαίνω έξω και να δουλεύω», δηλώνει.

Στη συνέχεια, όμως, προσθέτει, επιστρατεύοντας για άλλη μια φορά μια μεγάλη δόση μαύρου χιούμορ: «Ισως, βέβαια, να πάθω ξαφνικά εγκεφαλικό ή καρδιακή προσβολή και να αναγκαστώ να αποσυρθώ. Αν, όμως, είμαι καλά στην υγεία μου δεν θα βγω στη σύνταξη».

Η αυτοσαρκαστική διάθεση συνεχίζεται: «Βέβαια, μπορεί να τελειώσουν τα λεφτά. Κάποια στιγμή μπορεί τα παιδιά που χρηματοδοτούν τις ταινίες μου να πουν: ‘’δεν αξίζει τον κόπο’’ και να σταματήσουν να μου δίνουν λεφτά», λέει ο Αλεν.
Στο τέλος, όμως, επιλέγει να μην απογοητεύσει τους φίλους του: «Ακόμη κι έτσι, εγώ θα συνεχίσω να γράφω θεατρικά έργα ή βιβλία», διαβεβαιώνει.

Οι δρόμοι του Γούντι

«Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», όπως θύμισε την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι στην Ανγκελα Μέρκελ, στον Φρανσουά Ολάντ και στον Μαριάνο Ραχόι, τους οποίους φιλοξένησε στην ιταλική πρωτεύουσα.
Την άποψη αυτή φαίνεται να συμμερίζεται και ο Γούντι Αλεν, ο οποίος στην τελευταία του ολοκληρωμένη ταινία αποτίνει φόρο τιμής στην Αιώνια Πόλη. Το φιλμ «Στη Ρώμη με αγάπη» προβάλλεται από την Παρασκευή - σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών - στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες.

Εκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ιταλία τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες πολλών χωρών της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και στον Καναδά (δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διανομής στην Ελλάδα).

Είναι η 45η ταινία του Αλεν και η όγδοη που γυρίζει σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Το προηγούμενο φιλμ του, με τίτλο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου), ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του όλων των εποχών.

Στη «Ρώμη με αγάπη» πρωταγωνιστούν ο Αλεκ Μπόλντουιν, η Πενέλοπε Κρουζ, η Ελεν Πέιτζ, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, η Ορνέλα Μούτι, ενώ εμφανίζεται και ο ίδιος ο Αλεν.

Η ταινία δεν έχει λάβει ιδιαιτέρως κολακευτικές κριτικές από τον αμερικανικό Τύπο. Ωστόσο, ο Γούντι Αλεν έχει βάλει ήδη πλώρη για το επόμενο κινηματογραφικό του δημιούργημα (με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπόλντουιν). Ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Αύγουστο, επιστρέφοντας στο γνώριμο γι’ αυτόν σκηνικό της Νέας Υόρκης. 


Πηγή: "Τα Νέα Σαββατοκύριακο"

Αγαλμα της Ελευθεριας


Πρόκειται για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίσματα της σύγχρονης ανθρώπινης Ιστορίας. Είναι σύμβολο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ωστόσο είναι γέννημα θρέμμα... Γαλλίδα. Ο λόγος για το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Φτάνοντας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, δεσπόζει μία γιγαντιαία γυναικεία μορφή η οποία σε καλωσορίζει στην «χώρα των ευκαιριών», τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το Άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι είναι σύμβολο όχι μόνο της πόλης της Νέας Υόρκης αλλά και των ΗΠΑ.
Το άγαλμα απεικονίζει τη ρωμαϊκή θεότητα της Ελευθερίας, ενώ ο σχεδιασμός του βρίσκεται πολύ κοντά στις ιστορικές αναπαραστάσεις του Κολοσσού της Ρόδου.
Ωστόσο δεν πρόκειται για αμερικάνικο δημιούργημα, αλλά γαλλικό. Η ιδέα ανήκει στον Γάλλο καθηγητή και πολιτικό, Εδουάρδο Ρενέ Ντε Λαμπουλέ, οποίος είχε προτείνει από το 1865 την δημιουργία ενός μνημείου της γαλλοαμερικανικής φιλίας, το οποίο θα είναι κοινό έργο των δύο λαών.
Η εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν στο Παρίσι, από τον Φρεντερίκ Μπαρτολντί, το 1874, ο οποίος ήταν ένας έμπειρος γλύπτης. Το Άγαλμα της Ελευθερίας ζυγίζει συνολικά 225 τόνους, ενώ την γυναικεία φιγούρα καλύπτει ένα περίβλημα χαλκού σε μορφή φορέματος. Έχει ύψος 46,5 μέτρα, το οποίο μαζί με την βάση στην οποία στηρίζεται, φθάνει στο διπλάσιο. 168 σκαλιά στο εσωτερικό σε φτάνουν μέχρι την κορυφή, ενώ άλλα 54 για να αγγίξεις την κορφή, στον πυρσό. Ωστόσο ο πυρσός δεν είναι προσβάσιμος για λόγους ασφαλείας ήδη από το 1916.
Κατά την ολοκλήρωσή του, η τοποθέτηση στο συγκεκριμένο νησάκι αποφασίστηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο, και τα εγκαίνιά του έγιναν στις 28 Οκτωβρίου του 1886.
Λόγω της σημασίας του Αγάλματος της Ελευθερίας και το γεγονός πως ήταν το πρώτο πράγμα που έβλεπαν οι μετανάστες από την Ευρώπη, φτάνοντας στην Νέα Υόρκη, από το 1972, φιλοξενείται στην βάση του το Μουσείο Μετανάστευσης.

http://www.iefimerida.gr


Πηγαν με τα εσωρουχα για να παρουνε ρουχα!


Μαγαζί τα έδινε δωρεάν υπό έναν όρο

Η ουρά είχε σχηματιστεί από νωρίς. Πολύ πριν σηκωθούν τα ρολά και οι υπάλληλοι πιάσουν δουλειά.

Ο κόσμος περίμενε υπομονετικά μέχρι να ανοίξει το κατάστημα που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Μαδρίτης για να επωφεληθεί από την προσφορά.

Δεν είναι δα και μικρό πράγμα στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης, η οποία μαστίζει και την Ισπανία, ένα μαγαζί να δίνει την ευκαιρία στους 100 πρώτους που θα μπουν μέσα να πάρουν το ρούχο της αρεσκείας τους χωρίς να πληρώσουν μία.

Όλα αυτά, όμως, με έναν όρο. Όποιος θέλει τσάμπα ρούχο να έρθει να το πάρει- αν προλάβει- με το εσώρουχό του!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, την πρωτοβουλία του μαγαζιού «αγκάλιασαν» αρκετοί νεαροί που έβαλαν τη ντροπή τους στην άκρη και αγνόησαν τα βλέμματα των περαστικών για να πετύχουν το σκοπό τους...








Το κειμενο της προγραμματικης συμφωνιας Σαμαρα-Βενιζελου-Κουβελη


Διαβάστε αναλυτικά τι συμφώνησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης
Στη δημοσιότητα δόθηκε το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. 


Υστερα από επίπονες και εντατικές διαβουλεύσεις, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης κατέληξαν σε ένα πυκνό κείμενο αρχών και δεσμεύσεων, που θα αποτελέσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη βάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. την ερχόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο, παγώνει τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, περιγράφει με σαφήνεια πως δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο και επεκτείνει για έναν ακόμα χρόνο (1+1) το επίδομα ανεργίας με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους.

Περιλαμβάνει επίσης την  κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και την αντικατάστασά του από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων. 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της συμφωνίας:

Προοίμιο

Η κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης που θα δημιουργηθεί με τη στήριξη των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ) θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Στόχος της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ούτε την παραμονή της στο ευρώ. Και, ασφαλώς, χωρίς να αμφισβητήσει τους αυτονόητους στόχους μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

Στόχος επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.

Η νέα κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης θα είναι όσο το δυνατόν πιο μικρή, λειτουργική και επιτελικού χαρακτήρα.

Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών, θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στην διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που την στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, θα στηρίζεται στην ευελιξία, ώστε επί μέρους διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν, να μην αναστέλλουν ούτε το έργο της ούτε τη συναίνεση που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση του έργου της.

Τέλος, με πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Κοινοβουλίου.

Βάση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας είναι η σύγκλιση απόψεων που υπήρξε και καταγράφηκε στα εξής ζητήματα, ευρύτερων κατευθύνσεων και άμεσης πολιτικής προτεραιότητας, χωρισμένα στα εξής κεφάλαια-κατηγορίες:

- Ζητήματα αναθεώρησης όρων της Δανειακής σύμβασης.

- Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο.

- Άμεσες οικονομικές προτεραιότητες

- Συμφωνία για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στο κράτος.

- Μέτρα για Ασφάλεια και Παράνομη μετανάστευση.

- Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Α. Ζητήματα για Αναθεώρηση δανειακής σύμβασης:

1. Παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο τουλάχιστον χρόνια. Ο δημοσιονομικός στόχος για το τέλος της περιόδου προσαρμογής κατανέμεται σε περισσότερα οικονομικά έτη, για τη στήριξη της ζήτησης, της ανάπτυξης, της απασχόλησης. Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

2. Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και την ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

3. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.

4. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσων φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις).

5. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.

6. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφ? όσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).

7. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.

8. Μείωση των εξής φορολογικών συντελεστών:

- ΦΠΑ για την εστίαση στην προηγούμενη κλίμακα.

- ΦΠΑ για αγροτικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, σε χαμηλά κλιμάκια.

9. Όχι απολύσεις στο δημόσιο.

10. Αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και όλων των φόρων επί της Ακίνητης Περιουσίας με ενιαίο προοδευτικό φόρο.

11. Αγροτική Τράπεζα Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.

Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι.

Β. Ζητήματα Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης, Κοινωνικής Προστασίας και πολιτικών που δεν συνδέονται με το Μνημόνιο

1. Διαμόρφωση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας με νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο. Επανακαθορισμός των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων στους κρίσιμους και συμπληρωματικούς τομείς (αγροτική παραγωγή, τρόφιμα, μεταποίηση καινοτομία), αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων ( ενέργεια, τουρισμός, ορυκτός πλούτος, ναυτιλία). Ενίσχυση της Περιφερειακής διάστασης της ανάπτυξης και δημιουργία τοπικών συμφωνιών (με έμφαση στο τρίπτυχο ελληνικά προϊόντα- τουρισμός ? πολιτισμός).

2. Αξιοποίηση κάθε επενδυτικού πόρου και δυνατότητας με την απελευθέρωση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αποδέσμευση και αξιοποίηση (και όχι εκποίηση) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (τίτλοι, χρήσεις γης συντελεστές δόμησης, μορφές χρηματοοικονομικής εκμετάλλευσης). Ο χωροταξικός σχεδιασμός θα εναρμονίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Παράλληλα διεκδίκηση συμπληρωματικών αναπτυξιακών πόρων σε εφαρμογή των διακηρύξεων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. Σύνδεση στρατηγικών παρεμβάσεων με τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας με υψηλό εισοδηματικό πολλαπλασιαστή.

3. Διεκδίκηση του μέγιστου δυνατού προϋπολογισμού για τη νέα ΚΑΠ και δίκαιη κατανομή πόρων προσανατολισμένη στην αγροτική παραγωγή με προτεραιότητα τη κτηνοτροφία και τα τρόφιμα.

-Πρώτος στόχος η μετατροπή του αρνητικού ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στον αγροτικό τομέα σε θετικό.

-Αξιοποίηση του ρεύματος επιστροφής στην ύπαιθρο με παροχή κινήτρων, με παραχώρηση γης σε νέους αγρότες αλλά και ενεργούς αγρότες και συνεταιρισμούς

- Δημιουργία νέων χρηματοδοτικών και εγγυοδοτικών μέσων.

- Ίδρυση Ταμείου Ενίσχυσης Αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.

- Παρεμβάσεις στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης προϊόντων, με στόχο την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή.

- Λειτουργία Δημοπρατηρίων, συμβατικών και ηλεκτρονικών κατά αυτοδιοικητική περιφέρεια.

- Ενίσχυση της συμβολαιακής γεωργίας

- Θέσπιση του «αγροτικού πετρελαίου» με τη δημιουργία κάρτας αγρότη.

- Εκσυγχρονισμός και εξυγίανση των συνεταιρισμών.

4. Στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

- Ενεργοποίηση των Κοινοτικών Προγραμμάτων.

- Ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά μετά από την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών με διάφορους πρόσφορους τρόπους: Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω του Ενιαίου Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, του «εργαλείου ρευστότητας», της αποκλιμάκωση επιτοκίων χορηγήσεων κλπ.

- Αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.

Επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου.

5. Αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας. Εφαρμογή της χρηματοοικονομικής πρότασης που έχει γίνει δεκτή και από τους ομολογιούχους - φυσικά πρόσωπα και από το Λογιστήριο του κράτους.

6. ’Αμεση προτεραιότητα έχουν και πρόσθετα μέτρα κοινωνικής προστασίας για πολίτες και νοικοκυριά

- Για όλους καθολική υγειονομική προστασία χωρίς προϋποθέσεις (ένσημα, χρόνος ασφάλισης)

- Για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αξιοποίηση ειδικών προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας (αυτεπιστασία Δήμων, προγράμματα κατάρτισης, θεσμοί κοινωνικής μέριμνας)

-Για τους δανειολήπτες εφαρμογή της ρύθμισης ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.

-Για τα νοικοκυριά, καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέτρο: σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδο-ομιλικών συναλλαγών κλπ.

-Για τα ΑΜΕΑ ενίσχυση επιδομάτων από κοινοτικούς πόρους. Ενοποίηση και εξορθολογισμός επιδομάτων ? ουσιαστικός έλεγχος.

Γ. Αμεσες οικονομικές προτεραιότητες

1. Νέο Φορολογικό Σύστημα:

-Με ευρεία συναίνεση και σταθερότητα για το επόμενα δέκα χρόνια.

-Με θέσπιση περιουσιολογίου και «πόθεν έσχες».

-Με δίκαιη και αναλογική κατανομή των φόρων

-Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ταυτόχρονα με τη σταδιακή μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παρα-οικονομίας.

-Με μείωση των έμμεσων φόρων, συντελεστών ΦΠΑ κλπ.

-Με οριστική κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και αντικατάσταση τους από απλούς κανόνες απεικόνισης συναλλαγών.

2. Αποκρατικοποιήσεις:

-Διαδικασία αποκρατικοποιήσεων ? εγγυήσεις διαφάνειας.

-Σύνδεση με την ανάπτυξη και όχι μόνο με εισπρακτικούς στόχους.

-Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για τις ρυθμιστικές αρχές

Διατήρηση της κυριότητας του κράτους στα δίκτυα και αξιοποίηση του θεσμού των συμβάσεων παραχώρησης για βασικές υποδομές.

-Επίσπευση με άμεσες ενέργειες, κυρίως των περιπτώσεων όπου η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα συνδέεται με επενδύσεις σε υποδομές και θέσεις εργασίας. Π.χ. λειτουργικό έργο ΟΣΕ

3. Κατάργηση ? συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων:

Στόχος να μη γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά σοβαρές οικονομίες από μη μισθολογικό λειτουργικό κόστος και μείωση γραφειοκρατίας.

4. Δημόσια Υγεία:

Επείγοντα μέτρα για αποκατάσταση ομαλού εφοδιασμού νοσοκομείων και ασθενών σε φάρμακα, αποκατάσταση λειτουργίας ΕΟΠΥΥ. Ενεργοποίηση του θεσμικού πλαισίου. Συνέχιση μείωσης της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης.

5. ’μεσα μέτρα καταπολέμησης σπατάλης και διαφθοράς (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών προμηθειών και διαχείρισης υλικού).

Δ1.Συμφωνία για αλλαγές-εξυγίανση στο πολιτικό σύστημα και αναδιοργάνωση του κράτους ? δημόσιας διοίκησης.

Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα . Προτεραιότητες είναι:

α) Εξυγίανση του πολιτικού συστήματος

-Ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, υφυπουργοί, Γ.Γ Υπουργείων, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο νόμος να προβλέπει και να εξασφαλίζει διοικητικά την επιβολή ποινών και τη δήμευση περιουσιών για όσους τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα εισοδήματά τους.

-Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

-Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα.

-Υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

-Ορισμός πλαφόν στο συνολικό ποσό που λαμβάνουν από συνταξιοδοτικά ταμεία οι βουλευτές. Για τους νεοεισερχόμενους βουλευτές κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και συνταξιοδότηση μόνον από τον ασφαλιστικό τους φορέα, όπως ο κάθε πολίτης, και εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

-Επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων. Πλήρης έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.

-Δραστικός περιορισμός του αριθμού των ειδικών συμβούλων και συνεργατών των υπουργών, Γενικών Γραμματέων και βουλευτών.

-Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα ζητήματα των ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις. Δημόσια τηλεόραση ανεξάρτητη, που θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, η οποία θα διορίζει και τα εκτελεστικά όργανα της διοίκησής της. Διαφανής οικονομική διαχείριση και εξασφάλιση της διάθεσης τυχόν πλεονασμάτων από τις χρήσεις στην παραγωγή ελληνικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

-Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη: Βελτιώσεις για ταχύτερη απονομή. Εξωδικαστική επίλυση των διαφορών. Κωδικοποίηση του δικαίου. Απεμπλοκή της εκτελεστικής εξουσίας από την επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης και κατοχύρωση του Αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

--Συνολική στρατηγική για χτύπημα γραφειοκρατίας

--Συνολική στρατηγική για χτύπημα φοροδιαφυγής.

-- Συνολική στρατηγική για την Ενέργεια και τη διαχείριση Υδάτινων πόρων (ρυθμιστικό πλαίσιο, ρυθμιστικές αρχές και μακροχρόνιος προγραμματισμός)

β) Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

-Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων: Κεντρικός διυπουργικός συντονισμός των καθημερινών οριζόντιων αποφάσεων. Ενίσχυση της επιτελικότητας, του συντονισμού και του ελέγχου της εφαρμογής δημοσίων πολιτικών.

-Ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές: Δραστική μείωση του αριθμού των γενικών διευθύνσεων και ορισμός γενικών διευθυντών με 5ετή θητεία και μισθό ίσο με του Γενικού γραμματέα.

-Περιορισμός της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων. Πάταξη της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης πρακτικών διαφάνειας και νομοθέτησης νέου αυστηρότερου πειθαρχικού δίκαιου και κυρίως εφαρμογή του στην πράξη.

-Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής. Διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού. Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Σύνδεση του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση.

-Οργανωτικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός.

Δ2. Για Παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια:

1.Αναβάθμιση φύλαξης συνόρων.

2. Αναβάθμιση αρμοδιοτήτων-δικαιοδοσιών FRONTEX

3. Πρωτοβουλία σε Ευρώπη (και με πυρήνα τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου) για:

-- αλλαγή Συμφωνίας Δουβλίνου-ΙΙ

-- και κοινή πολιτική επαναπατρισμού.

4. Διασπορά των παράνομων μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας ως τον επαναπατρισμό τους.

5. Επιτάχυνση εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

6. Προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχηση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα (Ευρωπαϊκός Νότος).

7. Επιλογή υψίστης κυβερνητικής προτεραιότητας η ασφάλεια του πολίτη. Με τις απαραίτητες προσαρμογές νομικού, επιχειρησιακού και σωφρονιστικού πλαισίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκληματικότητα και να σταματήσει η ατιμωρησία. Βασική αρχή η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά και η πεποίθηση ότι η ίδια η Ασφάλεια είναι κι αυτή ουσιώδες δικαίωμα των πολίτη και υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας. Μόνο έτσι θα ελεγχθούν και τα κρούσματα αυτοδικίας.

Ε. Ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής

1. Συστηματική προετοιμασία για ανακήρυξη ΑΟΖ στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς πρακτικής, ώστε να επισπευσθεί η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.

2. Ενεργός προώθηση κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής για όλα τα περιφερειακά ζητήματα του Ευρωπαϊκού Νότου.

3. Ενίσχυση όλων των παραδοσιακών συμμαχιών της Ελλάδας και αναζήτηση νέων περιφερειακών ερεισμάτων για την κατοχύρωση-προώθηση εθνικών συμφερόντων. Η ενεργός διπλωματία είναι απαραίτητη εν όψει και των εξελίξεων σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα παραδοσιακά επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονιάς με όλο τον περίγυρό της.

4. Αναβάθμιση του ρόλου της χώρας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην περιοχή της.

Τελική παρατήρηση: Πέρα από την συναίνεση που σημειώθηκε σε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και ζητήματα στα οποία δεν προχώρησε ακόμα ο διάλογος. Στα ζητήματα αυτά και σε άλλα που θα προκύψουν στο μέλλον, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συνεννόησης, ώστε η συναινετική βάση της νέας διακυβέρνησης να ενισχύεται συνεχώς.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger