Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη χώρα μας το δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο η στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον της Συρίας καθυστερεί επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα αναζητεί τρόπο, ώστε, μαζί με τη Συρία να βομβαρδιστεί και η Ελλάδα. 

Όπως γράφουν οι New York Times, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ, και συμφώνησαν πως η οικονομική διάσωση της Ελλάδας είναι μια χαμένη υπόθεση.

Ομπάμα και Μέρκελ πιστεύουν πως η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να βομβαρδιστεί και να ισοπεδωθεί, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα.

Η κυρία Μέρκελ είπε στον Μπαράκ Ομπάμα πως μετά από έναν πόλεμο υπάρχουν τρελοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ, παράλληλα, εξαφανίζεται η ανεργία, αφού υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί που δεν θα χτυπήσουν ποτέ ξανά κάρτα.

Είναι γνωστό πως ο καπιταλισμός γουστάρει πάρα πολύ τα ερείπια για να αναπτυχθεί παραγωγικά, αφού οι δυο μεγάλοι ηττημένοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Γερμανία και Ιαπωνία, έγιναν στη συνέχεια δυο από τις πλούσιες χώρες του κόσμου.

Ομπάμα και Μέρκελ αναζητούν μια δικαιολογία για να βομβαρδίσουν την Ελλάδα -ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους πολίτες των χωρών τους- και σκέφτονται να παρουσιάσουν τον βομβαρδισμό της Ελλάδας σαν ατύχημα ή ανθρώπινο λάθος.

Οι New York Times επισημαίνουν πως η διεθνής κοινή γνώμη δεν θα αντιδράσει στον βομβαρδισμό της Ελλάδας από τις συμμαχικές δυνάμεις, αλλά, αντιθέτως, θα τον αντιμετωπίσει με ανακούφιση, γιατί όλοι οι πολίτες του πλανήτη έχουν ακούσει τόσες ειδήσεις και αναλύσεις για την Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια που τους τα έχουμε κάνει μπαλόνια.

http://pitsirikos.net/


Μήπως κάνετε κακό sex; 5 βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν... απαίσιο!



Εμείς σας ενημερώμουμε κι εσείς αποφασίζετε!

Σίγουρα το sex είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να υπάρξουν, μην σας πούμε και το ωραιότερο! Το να μην κάνει κάποιος καθόλου σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, αλλά αν μας ρωτάτε, είναι προτιμότερο από το να είναι κακό! Θα μας πείτε τώρα, πόσο κακό μπορεί να είναι ένα sex με κάποιον που τελοσπάντων έστω ερωτικά θα σου αρέσει; Κι όμως φίλες μου, ήρθε η ώρα να σας ενημερώσουμε ότι όσο κι αν δεν το πιστεύετε και όσο κι αν θέλετε κάποιον, το sex μπορεί να προσπεράσει όλα τα υπόλοιπα και να είναι πραγματικά απαίσιο! Το θέμα είναι λοιπόν, αν εσείς είστε σε θέση να το παραδεχτείτε ή αν απλώς κάνετε τα στραβά μάτια και απλά συμβιβάζεστε, με αποτέλεσμα τα νεύρα σας ακόμα και 5 λεπτά μετά τη... συνουσία να είναι σε σημείο οριακό! Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας ανοίξουμε τα μάτια και να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά ενός πολύ κακού sex! Προσοχή, δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης ούτε φυσικά φταίει αποκλειστικά και μόνο ο ένας από τους δύο. Όλα είναι θέμα χημείας και κυρίως διάθεσης για αλλαγές και βελτίωση. Εδώ λοιπόν σας έχουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός κακού sex, για να δείτε κι εσείς τελοσπάντων πώς θα... κινηθείτε!

1. Φιλάκια: Εντάξει καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι και ο έρωτας της ζωής σας και μάλλον τα αισθήματα είναι αμοιβαία! Ωστόσο είναι εραστής σας που σημαίνει ότι με τον άνθρωπο αυτό κάνετε συχνά πυκνά sex! Eφόσον λοιπόν κάποιες φορές το συχνά γίνεται σπάνια, για ποιο λόγο όταν τελικά το κάνετε, γίνεται τόσο λάθος; Ένα πράγμα θα σας πούμε: Θυμηθείτε τα λόγια της Julia Roberts στο Pretty Woman και θα καταλάβετε τι εννοούμε! Αν η συνεύρεσή σας δεν ολοκληρώνεται με ανταλλαγή χρημάτων, μην ξινίζετε μουτράκια, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μη φιληθείτε! Δεν είπαμε να γίνετε και μελό, γιατί sex και μελό δεν πάνε ποτέ μαζί, αλλά βρε παιδιά και καθόλου φιλί; Είναι δυνατόν;

2. Ο φόβος του... ιεραποστολικού: Συγχαρητήρια! Τόσο εσείς όσο και ο παρτενέρ σας, αξίζετε έναν ρόλο σε ταινία πορνό! Είστε περιπετειώδεις, δημιουργικοί, τολμηροί και... δεν κάνετε ποτέ ιεραποστολικό! Εδώ καλές μου υπάρχει πρόβλημα! Ναι μεν είναι κάπως ρομαντικούλι και σίγουρα πιο αγαπησιάρικο, αλλά από την άλλη, είναι και η top στάση για πολλαπλούς οργασμούς καθώς η επαφή των δύο σωμάτων βοηθάει στην... κορύφωση που είναι και το ζητούμενο! Μπορεί λοιπόν εσείς να θέλετε κάθε φορά να γίνεστε Τιραμόλα και να προσπαθείτε, αφού τελειώσετε, να ξεμπλέξετε χέρια, πόδια και λαιμούς, αλλά σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα που και που να δοκιμάζετε και το πατροπαράδοτο ιεραποστολικό, έτσι για να δείτε και τη διαφορά! Αξίζει... Προσοχή: Είπαμε καλό αλλά μην το παρακάνετε κιόλας. Χρησιμοποιείστε την ιεραποστολική στάση ως... βάση και κάντε και τις τσαχπινιές σας. Στο κάτω κάτω δεν είστε και 60 ετών!

3. Λίγο πιο κάτω;: Ακόμα ένα θέμα, μεγάλο, σοβαρό και... άλυτο! Μα πείτε μας τώρα για ποιο λόγο ένας άντρας και μία γυναίκα αντίστοιχα να μην κάνουν στοματικό sex στον παρτενέρ τους. Και δεν εννοούμε την περίπτωση του one night stand ή καποια μέρα που τελοσπάντων το sex ήταν στα γρήγορα και κάπου όχι και τόσο βολικά, αλλά ποτέ; Η αλήθεια είναι ότι πολλοί τείνουν να δικαιολογούν τον άντρα μιας και ο κόλπος είναι κομματάκι πιο... μυστήριος από το πέος, αλλά εμείς βροντοφωνάζουμε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία! Αν λοιπόν είστε ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να απολαύσει το στοματικό sex, κόψτε το sex γενικότερα! Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν άτομα τα οποία κάπως βαριούνται τα προκαταρκτικά, αλλά ούτε καν για... ζέσταμα;

4. Η ώρα της αλήθειας: Έχετε ένα θέμα πάνω στο sex πάντα, με τον καλό σας και δεν το συζητάτε μαζί του; Ε είστε άξια της μοίρας σας και αυτός της δικής του αντίστοιχα! Όταν δηλαδή σας κοπανάει σε άσχετες στιγμές, σας ξεριζώνει τα μαλλιά, και δεν σας αρέσει, ή δεν έχει ιδέα πώς να χειριστεί τη γλώσσα και τα χέρια του, εσείς δεν πρέπει με ένα απλό και ευγενικό τρόπο να του το πείτε; Δηλαδή αν τελικά τον άνθρωπο αυτό τον παντρευτείτε θα καταδικαστείτε αιώνια σε ένα κακό sex μόνο και μόνο επειδή δεν θέλετε να τον προσβάλετε; Το sex είναι sex, τα ταμπού και η διακριτικότητα πάνε περίπατο και την θέση τους παίρνει η ειλικρίνεια και το... θάρρος! Αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία!

5. Έκπληξη: Ακόμα και ο πιο απελευθερωμένος άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα δεν έχει σημασία, κάποιες φορές απλά χρειάζεται να ξέρει, διότι όπως και να το κάνουμε το θέμα τον αφορά άμεσα! Μπορεί λοιπόν να σας έχει αραδιάσει ένα σωρό ανώμαλα και kinky πράγματα που έχει κάνει στο παρελθόν, και μπορεί γενικότερα ο χαρακτήρας του να είναι cool και άνετος, αλλά σε περίπτωση που έχετε σκοπό να την κάνετε την τσαχπνιά σας καλό θα ήταν λίγο πριν να έχετε κάνει μία μικρή αναφορά, έτσι για να είναι και ο άλλος προετοιμασμένος! Από δονητή μέχρι τρίτο πρόσωπο που λέει ο λόγος! Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι δικό του θέμα, αλλά σε ότι έχει να κάνει με το άλλο άτομο, είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν... κραυγαλέες εκπλήξεις! Αλλιώς μπορεί να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια κι εσείς να ψάχνεστε!



Πηγή: http://www.queen.gr


Απολαυστική επιστολή 66χρονης δανειολήπτριας σε τράπεζα!

Θέλησε να πάρει «εκδίκηση» για τη συμπεριφορά απέναντί της. Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τράπεζες καταλαβαίνουν τον ψυχισμό αμερικανίδας δανειολήπτριας που θέλησε να πάρει «εκδίκηση» από μια τράπεζα, έστω...

και μέσω επιστολής. Έτσι, η δανειολήπτρια ενημέρωσε εγγράφως την τράπεζα ότι θα πρέπει στο εξής να χρησιμοποιεί έναν ανάλογα γραφειοκρατικό τρόπο για να επικοινωνεί μαζί της!

Η επιστολή της 96χρονης γυναίκας είναι απολαυστική...

«Αγαπητέ κύριε,

Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 ευρώ που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.

Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς.

Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς.

Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.

Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σέλιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι’ αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.

Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου. Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα – τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω.

Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:

Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε πατήστε 1

Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε πατήστε 2

Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί πατήστε 3

Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι πατήστε 4

Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση πατήστε 5

Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι πατήστε 6

Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω. Πατήστε 7.

Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7 πατήστε 8.

Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο πατήστε 9.

Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική. Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.

Η ταπεινή σας πελάτισσα...»

ΤΟ ΒΗΜΑ

Συνελήφθησαν οι ηγέτες των Anonymous! Δείτε τα πρόσωπά τους!


Η μειωμένη δράση των Anonymous τον τελευταίο χρόνο συνδέεται άρρηκτα, σύμφωνα με το FBI, με την σύλληψη 5 χάκερ το 2012, που φέρονται ως ηγετικά στελέχη της ομάδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Huffington Post, ο πράκτορας του FBI Όστιν Μπέργκλας, δήλωσε πως οι Anonymous αποδυναμώθηκαν μετά τη σύλληψη πέντε μελών της Lulz Security, μιας ομάδας χάκερ.

«Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous, υπήρχε πολύς κόσμος που τους θαύμαζε και τους υποστήριζε για αυτό που έκαναν», είπε ο Μπέργκλας.

Σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη των πέντε έπαιξε ο Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, ο οποίος συνελήφθη το 2012 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. «Η απόφασή του να συνεργαστεί σκόρπισε διχόνοια και φόβο στους υπόλοιπους», είπε ο πράκτορας.

«Το κίνημα είναι ακόμα εκεί, «φωνάζει» στο Twitter και ποστάρει πράγματα, αλλά δε τους ακούτε τόσο πολύ πια. Απλά δε συμβαίνει και αυτό γιατί έχουμε «ξηλώσει» τους πιο ισχυρούς τους παίκτες», λέει.

Η Huffington Post παρουσίασε αναλυτικά τους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες των Anonymous:

Τζέρεμι Χάμοντ, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», δήλωσε ένοχος στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης, «εισβάλλοντας» στο διίκτυο της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec. «Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ό,τι πίστευα σωστό», ανέφερε σε δήλωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του.


Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu. Ο άνθρωπος που τους πρόδωσε όλους για να γλυτώσει τη φυλακή. Το 2011, όταν εντοπίστηκε από το FBI, έδωσε τα ονόματα των μελών της LulzSec, όπου συνεργάζονταν με τους Anonymous, ενώ παράλληλα βοήθησε τις Αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τους συλλάβουν. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί μέχρι 124 χρόνια αλλά η καταδίκη του έχει «παγώσει» αφού συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές.

Ντμίτρι Γκούζνερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Aendy, στοχοποιήθηκε από το FBI το 2008 για επίθεση στο σύστημα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και δυο χρόνια επιτήρησης. Έγινε έτσι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για συνεργασία με τους Anonymous.

Κρίστοφερ Ντόγιαν, γνωστός στους κύκλους των Anonymous ως Commander X. Συμμετείχε σε επιθέσεις κατά της Sony, του PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της επαρχίας Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Συνελήφθη από το FBI και απειλήθηκε με φυλάκιση 15 ετών τον Σεπτέμβριο του 2011 για την επίθεση στο site της Σάντα Κρουζ. Τώρα, είναι φυγάς. Λίγο μετά τη σύλληψή του, φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.

Μερσέντες Ρενέ Χάφερ, γνωστή και ως «Νο», είναι μέλος του Paypal 14, ένα γκρουπ χάκερ που συνελήφθησαν από το FBI το 2011 γιατί φέρονται να συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση κατά του PayPal. Η Χάφερ και τα υπόλοιπα μέλη του Paypal 14 βρίσκονται σε «νομικό κενό» εδώ και δυο χρόνια. Τον Μάιο άρχισαν να διαπραγματεύονται συμφωνία για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Σλιμ Αμάμου. Τον Ιανουάριο του 2011, οι Anonymous ξεκίνησαν την επιχείρηση «Τυνησία», σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εξεγερθέντες. Ο Αμάμου είναι Τυνήσιος blogger, γνωστός και ως slim404 και συνελήφθη από την αστυνομία της Τυνησίας. Κρατήθηκε φυλακισμένος για επτά μέρες, αλλά όταν έπεσε το καθεστώς του Μπεν Άλι, αντιμετωπίστηκε ως ήρωας και διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας στη μεταβατική κυβέρνηση.

Μπάρετ Μπράουν. Αντίθετα με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν θέλησε να μείνει… ανώνυμος. Αυτοαποκαλείται εκπρόσωπος των χάκερ ακτιβιστών, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορήθηκε – σύμφωνα με την Dallas Morning News- για online απειλή, αντίποινα κατά ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κυβερνητικού αξιωματούχου.

koutipandoras.gr

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις με επικίνδυνα φάρμακα-μαϊμού


Οργιο με επικίνδυνα φάρμακα-μαϊμού..Πάνω από τα μισά φάρμακα που διακινούνται μέσω Διαδικτύου είναι πλαστά. Οι χρήστες κινδυνεύουν -στην καλύτερη περίπτωση- να χάσουν τα χρήματά τους και στη χειρότερη να υποστούν σοβαρή βλάβη υγείας.

Το πρόβλημα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Στην προσπάθεια ελέγχου του φαινομένου μπαίνει και η Αστυνομία. Αξιωματικός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εκπαιδεύεται τους τελευταίους μήνες προκειμένου να αποκτήσει και η χώρα μας ειδική υπηρεσία ελέγχου των πλαστών φαρμάκων.

Οι ελληνικές Αρχές προετοιμάζονται πυρετωδώς εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα.

Η Αστυνομία έχει πάρει ήδη το «βάπτισμα του πυρός», καθώς τον περασμένο Απρίλιο συνέλαβε έναν 35χρονο διαχειριστή ηλεκτρονικού καταστήματος για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω Διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Στις υπηρεσίες του ΕΟΦ φθάνουν συνεχώς στοιχεία για κυκλοφορία πλαστών και επικίνδυνων φαρμάκων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η νόμιμη αλυσίδα διανομής, δηλαδή τα φαρμακεία, είναι ασφαλής, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν τους πολίτες να μην αγοράζουν φάρμακα από το Διαδίκτυο.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης δείχνουν ότι οι διακινούμενες ποσότητες πλαστών φαρμάκων έχουν αυξηθεί πάνω από 1.000% την τελευταία δεκαετία. Το ποσοστό πωλήσεων πλαστών φαρμάκων είναι 1% στις ανεπτυγμένες χώρες, 10% στις αναπτυσσόμενες και 50% για τα φάρμακα που αγοράζονται μέσω του Διαδικτύου. Οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρουν ότι βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και έχουν τις εξής μορφές:

Φάρμακα με ακίνδυνα και αναποτελεσματικά συστατικά. Φάρμακα με δραστικές ουσίες, οι οποίες μοιάζουν τόσο με εκείνες των αυθεντικών που μπορεί να μπερδέψουν ακόμη και ειδικούς. Τα πιο επικίνδυνα είναι τα σκευάσματα που περιέχουν δραστικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να βλάψουν την υγεία όσων τα λαμβάνουν. Ακόμη και όσα περιέχουν τη σωστή δραστική ουσία ενδέχεται να έχουν λανθασμένη δοσολογία.


Ψεύτικη ταυτότητα
Πρόκειται για προϊόντα τα οποία έχουν σκόπιμα ψεύτικη ταυτότητα (σύνθεση, εμπορική ονομασία), προέλευση και ιστορικό διανομής. Σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζονται σαν συμπληρώματα διατροφής και περιέχουν επικίνδυνες ή απαγορευμένες ουσίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΠΟΥ, η λήψη πλαστών φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία της θεραπείας, ακόμη και στον θάνατο.

Οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) τονίζουν ότι ακόμη κι αν είναι πραγματικά, μπορεί να έχουν επανασυσκευαστεί, να αποθηκεύονται ή να μη μεταφέρονται σωστά ή μπορεί να έχουν σε ξένη γλώσσα τα ενημερωτικά φυλλάδια ασθενών, τα οποία θα μπορούσαν να τους μπερδέψουν ώστε να μην τα λαμβάνουν με τον κατάλληλο τρόπο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν
Ποια σκευάσματα θεωρούνται ύποπτα

Ευρωπαϊκή έρευνα αποκάλυψε ότι το 62% των φαρμάκων που αγοράζονται online είναι πλαστά ή κατώτερης ποιότητας. Το 95,6% των online φαρμακείων λειτουργούν παράνομα, ενώ το 94% των δικτυακών τόπων δεν έχουν επαληθεύσιμο όνομα φαρμακοποιού.

Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα σκευάσματα «life style», όπως τα χάπια για το αδυνάτισμα ή τη στυτική δυσλειτουργία (Viagra, Cialis). Το 2012 εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ποσότητα των φαρμάκων αυτών, τα οποία έφεραν δραστική ουσία πιθανώς επικίνδυνη για την υγεία των χρηστών.

Στις ΗΠΑ
Το 2010, εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ ποσότητες πλαστού φαρμάκου για την παχυσαρκία Alli. Ο έλεγχος αποκάλυψε ότι περιείχε άλλη δραστική ουσία, η οποία μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην υγεία των χρηστών. Στην ίδια χώρα εντοπίστηκαν πέρυσι ποσότητες πλαστού ογκολογικού φαρμάκου Αvastin, το οποίο δεν περιείχε δραστική ουσία.

Με αυξανόμενους ρυθμούς εντοπίζονται (και στη χώρα μας) προϊόντα μυϊκής ενδυνάμωσης τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις από το εγκεκριμένο προϊόν, οι οποίες δεν είναι εύκολο να εντοπισθούν με γυμνό οφθαλμό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιληφθούμε πότε ένα φάρμακο είναι πλαστό. Ο καλύτερος τρόπος προστασίας ?σημειώνουν? είναι να τα προμηθευόμαστε από ασφαλείς πηγές, αποφεύγοντας το Διαδίκτυο.

www.ethnos.gr


12+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας


Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλα και πιο συχνά ασθενείς με αυτή την πάθηση ενώ η εξέλιξη της επιστήμης έχει καταφέρει να αμβλύνει τα συμπτώματα της νόσου.
Στο άκουσμα της ασθένειας μας έρχονται στο νου δύσκολες καταστάσεις υγείας. Διαφέρει ο ασθενής του τότε με τον ασθενή του σήμερα;

Πράγματι το όνομα της ασθένειας Κατά Πλάκας Σκλήρυνση (ΣΚΠ) παραπέμπει σε σημαντικού βαθμού αναπηρία χωρίς αυτό βέβαια να είναι αλήθεια. Η νόσος περιλαμβάνει μορφές με διαφορετική βαρύτητα παρόλο που όλες έχουν κοινό όνομα. Σήμερα με τα μέσα και την εμπειρία που διαθέτουμε είναι πλέον εφικτή μία έγκαιρη διάγνωση και άμεση αντιμετώπιση.
Ποια είναι τα πρώτα δείγματα της ασθένειας;

Τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να είναι όλα τα πιθανά νευρολογικά συμπτώματα ανάλογα με την περιοχή του νευρικού συστήματος που φλεγμαίνει. Πιο συχνά περιλαμβάνουν διαταραχές στην όραση σε έναν οφθαλμό,κάποια διαταραχή της αισθητικότητας, ή κάποια αδεξιότητα στις κινήσεις των άκρων ή διαταραχές της ισορροπίας.
Σε τι ηλικία συνήθως εμφανίζονται τα συμπτώματα;

Παρόλο που υπάρχει και παιδική μορφή της ΣΚΠ, τα συμπτώματα εμφανίζονται πιο συχνά μεταξύ 20-40 ετών. Συνήθως βέβαια η νόσος προυπάρχει της έναρξης των συμπτωμάτων.
Υπάρχει τρόπος για να κρατηθεί η κατάσταση στάσιμη; Να βελτιωθεί;

Είμαστε τυχεροί σήμερα διότι λόγω της συνεχούς έρευνας και της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε μέχρι και να μηδενίσουμε σε κάποιες περιπτώσεις τον αριθμό των υποτροπών, διατηρώντας μια πολύ καλή γενική φυσική κατάσταση. Οι δυνατότητες βελτίωσης υπάρχουν μεν αλλά έχουν να κάνουν τόσο με την μορφή της νόσου όσο και με το ίδιο το ιστορικό της νόσου για τον κάθε ασθενή. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία στην εκδήλωση της νόσου, για το λόγο αυτό τελευταία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο η έννοια της εξατομικευμένης θεραπείας και αντιμετώπισης.
Τι εξέλιξη υπάρχει στον τομέα της επιστήμης;

Οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες. Ήδη τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της πρόληψης των υποτροπών έχουν προστεθεί νέα πολύ αποτελεσματικά σκευάσματα, χωρίς αυτό βέβαια να ακυρώνει τις παλαιότερες θεπαρείες οι οποίες σε κάποιο ποσοστό ασθενών εξακολουθούν να δίνουν πολύ καλά αποτελέσματα. Τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε να κυκλοφορούν και νέα φάρμακα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην μείωση των υποτροπών αλλά και στη εξέλιξη της νόσου.
Είναι αλήθεια πως η φαρμακευτική αγωγή είναι ιδιαίτερα ακριβή;

Αυτό είναι αλήθεια, το κόστος των θεραπειών κυμαίνεται από 600-1800 ευρώ μηνιαίως. Προς το παρόν στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα μέσω των ταμείων να προσφέρουμε στον κάθε ασθενή την καταλληλότερη θεραπεία ανεξαρτήτως κόστους, χωρίς να επιβαρύνεται ο ασθενής οικονομικά.

Τι μπορεί να κάνει ο ασθενής για να βελτιώσει την κατάστασή του; Η γυμναστική είναι απαραίτητη; Τι είδους άσκηση;

Σίγουρα η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική στην διατήρηση μιας καλής γενικής κατάστασης όπως και στην επαναφορά της κινητικότητας ή της ισορροπίας όταν υπάρχουν προβλήματα. Δεν θα πρέπει όμως ο ασθενής να υπερβαίνει τις δυνάμεις του, ούτε και να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πάντα επιθετική ή μπορεί και να μην εκδηλώσει συμπτώματα ποτέ;

Όπως είπαμε και πιο πάνω υπάρχουν διαφορετικές μορφές εκδήλωσης και βαρύτητας. Υπάρχουν ασθενείς που εμφανίζουν ένα και μοναδικό σύμπτωμα, αυτό υποχωρεί και μετά δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο σύμπτωμα ποτέ. Πρόκειται για καλοήθεις μορφές της νόσου. Στο ίδιο μικρό ποσοστό παρουσιάζονται και οι ιδιαίτερα επιθετικές μορφές. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών βρίσκεται κάπου στη μέση.
Μια και μιλάμε για αυτοάνοση ασθένεια, τι ρόλο παίζει η ψυχολογία για την κατάσταση του ασθενούς;

Έχει αποδειχθεί για όλες τις αυτοάνοσες παθήσεις μία σημαντική συμμετοχή της ψυχολογίας στην αντίδραση και την κινητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Φαίνεται ότι μετά από μεγάλο στρες υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες υποτροπής. Για το λόγο αυτό, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντικό ο ασθενής να μάθει να διαχειρίζεται το άγχος βρίσκοντας εποικοδομητικές διεξόδους.
Η κρίση και το άγχος της εποχής έχουν αυξήσει τα κρούσματα της ασθένειας;

Δεν θα έλεγα ότι έχουν αυξήσει τα κρούσματα αλλά ένας ασθενής με διαγνωσμένη ΣΚΠ μπορεί να υποτροπιάσει σε περιόδους έντονου στρες και πίεσης.
Τίθεται θέμα κληρονομικότητας;

Η ΣΚΠ είναι μια πολυπαραγοντική νόσος. Δεν έχει αναδειχθεί ξεκάθαρη γονιδιακή κληρονομικότητα ακόμη,υπάρχει ωστόσο μία προδιάθεση. Για παράδειγμα, σε μία οικογένεια στην οποία πάσχει ο ένας γονέας από τη νόσο το κάθε παιδί εμφανίζει 4% πιθανότητα να αναπτύξει τη νόσο. Όταν δε πάσχουν και οι δύο γονείς η πιθανότητα αυτή αυξάνεται στο 25%. Είναι ένα από τα θέματα που βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.
Ποιο ρόλο καλείται να παίξει η οικογένεια; Πώς μπορεί να στηρίξει τον ασθενή;

Η στήριξη που προσφέρεται μέσα από την οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι απαραίτητο να κρατιούνται χαμηλοί τόνοι σε σχέση με τη νόσο, να αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, να αποφεύγονται οι δραματοποιήσεις και να προσφέρεται ένα κλίμα ηρεμίας στον ασθενή. Τα ιατρικά ζητήματα θα πρέπει να εναποθέτονται μόνο στον θεράποντα ιατρό αφού έχει χτιστεί μία συνεργασία εμπιστοσύνης.
Υπάρχει κάποιος οργανισμός ή ομάδα στήριξης ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας;

Υπάρχει ο σύλλογος ασθενών ΣΚΠ msassociationhellas.org και η ελληνική εταιρία για την ΣΚΠ www.gmss.grιδιαίτερα δραστήριοι στο χώρο.


Ευχαριστούμε την Δήμητρα ΠαπαδημητρίουMD PhD,
Επιμελήτρια Νευρολόγος Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

jenny.gr/


Ανακαλύψτε τα οφέλη του κακάο για την υγεία μας!



Το αφέψημα του κακάο αποτελεί μια αγαπημένη γευστική επιλογή μικρών και μεγάλων. Ποια όμως τα πλεονεκτήματα του στην υγεία μας;

Το κακάο ήδη από τους αρχαίους χρόνους έχει συνδεθεί με ποικίλα οφέλη για την υγεία του ανθρώπου, με πολλά από αυτά να τεκμηριώνονται σήμερα και από επιστημονικά ευρήματα.

Τα οφέλη τα οποία αποδίδονται στο κακάο αφορούν την καρδιαγγειακή υγεία και την υγεία των αγγείων, ενώ το συστατικό το οποίο φαίνεται να συνδέεται περισσότερο από κάθε άλλο με την ικανότητά του αυτή είναι τα φλαβονοειδή, καθώς και ορισμένα λιπαρά οξέα.

Tο περιεχόμενο του κακάου σε φλαβονοειδή εξαρτάται από την ποικιλία, τις κλιματικές συνθήκες και τον τρόπο παραγωγής του.

Τα φλαβονοειδή του κακάο φαίνεται ότι ασκούν προστατευτική δράση στην υγεία των αγγείων και στον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Ερευνητικά δεδομένα επιβεβαιώνουν και τις θετικές επιδράσεις τους στο λιπιδαιμικό προφίλ, ενώ υπάρχουν δεδομένα που συσχετίζουν την κατανάλωσή του με προστασία έναντι του διαβήτη.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ωστόσο στην κατανάλωση των ροφημάτων του, που συχνά συνοδεύονται από την προσθήκη άλλων συστατικών όπως ζάχαρης, σοκολάτας, παγωτού, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των θερμίδων που περιέχουν.

http://www.neadiatrofis.gr/


Γερμανικό αίσχος: Μόλις ο Χατζημαρκάκης άρχισε να τους τα χώνει, του αφαίρεσαν το… ντοκτορά!


Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων, Γιώργος Χατζημαρκάκης αναγορεύτηκε διδάκτορας το 2000. Δεκατρία χρόνια μετά και μόνο τώρα που ο άνθρωπος καταγγέλλει ευθέως τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία έχει συμπεριφερθεί στην Ελλάδα, κερδίζοντας η ίδια από την κρίση που οδηγεί -την ίδια στιγμή- σε εξόντωση τον ελληνικό λαό, το πανεπιστήμιο της Βόννης… θυμήθηκε να του αφαιρέσει τον τίτλο!

Ωραίες -δημοκρατικές…- συμπτώσεις. Δε μας αρέσουν αυτά που λες; Ορίστε, για να μάθεις άλλη φορά να βγάζεις γλώσσα!

Ο λόγος που προφασίστηκε το πανεπιστήμιο ήταν πως: «σε πολλά σημεία έκανε χρήση κειμένων άλλων συγγραφέων χωρίς την προβλεπόμενη αναφορά σε αυτούς παρά σε μερικές υποσημειώσεις». Και αυτό το ανακάλυψαν «τυχαία», 13 χρόνια αφού αναγόρευσαν σε διδάκτορα τον Γ. Χατζημαρκάκη.

Ο ίδιος, πάντως, διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και τονίζει πως τη συγκεκριμένη μέθοδο παράθεσης αποσπασμάτων και υποσημειώσεων γνώρισε και υιοθέτησε το 1995 ως ερευνητής στην Οξφόρδη.

Την επιμέλεια της εργασίας είχαν οι καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου, Ντέτλεφ Κάρτεν και ο επίτιμος Ούβε Χολτς. Αραγε, από τους καθ” ύλην αρμόδιους… διέφυγε η από τους οποίους προφανώς διέφυγαν τα δήθεν προβλήματα του διδακτορικού, που «ανακαλύφθηκαν» με τόση καθυστέρηση;

Λίγες ημέρες πριν την πρωτοφανή απόφαση, ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωνε χαρακτηριστικά πως «το κέρδος της γερμανικής πολιτείας από την κρίση στην ευρωζώνη ανέρχεται στα 114 δισ. ευρώ. Πρέπει, μετά τις γερμανικές εκλογές, να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήρωσαν την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

Τώρα, μάλιστα. Γίνεται ευκολότερα κατανοητή η απόφαση των Γερμανών. Ε, όχι, να λες τέτοια πράγματα και να θες να είσαι και διδάκτορας…

toxwni.gr

- See more at: http://arouraios.gr


Το Ιράν προειδοποιεί την Ελλάδα για τη Συρία


Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα ένα παράξενο τηλεφώνημα: Στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου βρισκόταν ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Mohammad Javad Zarif, o οποίος έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για τις θέσεις του Ιράν σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία και τους κινδύνους τυχόν ελληνικής εμπλοκής.

Λέγεται ότι υπήρξε «προειδοποίηση» στην ελληνική πλευρά να απόσχει από οποιαδήποτε επιχείρηση κατά της Συρίας. Το Ιράν είναι ο κορυφαίος σύμμαχος της Συρίας, πιο κοντά στην δαμασκό και από την Ρωσία η οποία σαφώς πλέον τηρεί στάση αναμονής και έχει αποδεχθεί το μοιραίο της επίθεσης.

Ο Ε.Βενιζέλος, με τη σειρά του, διατύπωσε στον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών τις ελληνικές θέσεις για το θέμα αυτό.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση, αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 και ώρα 11.00, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο με ατζέντα αποκλειστικά την συριακή κρίση και την επικείμενη επιδρομή των δυτικών στην Συρία.

Η συνεργασία των δύο υπουργείων θεωρητικά πρέπει να είναι ιδιαίτερα στενή, πέρα από την προσωπική αντιπαλότητα των δύο ανδρών.

- See more at: http://arouraios.gr



ΣΟΚΑΡΟΥΝ: Οι προφητείες για την Συρία και τον Μεγάλο Πόλεμο!


Μετά από όσα ακούγονται και γράφονται για την Συρία είναι καιρός να δούμε τι γράφουν οι προφήτες στην Αγία Γραφή για το υπάρχον θέμα.

Ολες οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για ένα κτύπημα 2-3 ημερών,αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτος ο κύριος Ημών Ιησούς Χριστός αναφέρεται στα σημερινά γεγγονότα. Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στο Κεφ. 24 αναφέρει: «ΚΑΙ ἐξελθὼν ὁ ᾿Ιησοῦς ἐπορεύετο ἀπὸ τοῦ ἱεροῦ· καὶ προσῆλθον οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἐπιδεῖξαι αὐτῷ τὰς οἰκοδομὰς τοῦ ἱεροῦ. 2 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ὧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται. 3 καθημένου δὲ αὐτοῦ ἐπὶ τοῦ ὄρους τῶν ἐλαιῶν προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ κατ᾿ ἰδίαν λέγοντες· εἰπὲ ἡμῖν πότε ταῦτα ἔσται, καὶ τί τὸ σημεῖον τῆς σῆς παρουσίας καὶ τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος; 4 καὶ ἀποκριθεὶς ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ. 5 πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες, ἐγώ εἰμι ὁ Χριστός, καὶ πολλοὺς πλανήσουσι. 6 μελλήσετε δὲ ἀκούειν πολέμους καὶ ἀκοὰς πολέμων· ὁρᾶτε μὴ θροεῖσθε· δεῖ γὰρ πάντα γενέσθαι, ἀλλ᾿ οὔπω ἐστὶ τὸ τέλος. 7 ἐγερθήσεται γὰρ ἔθνος ἐπὶ ἔθνος καὶ βασιλεία ἐπὶ βασιλείαν, καὶ ἔσονται λιμοὶ καὶ λοιμοὶ καὶ σεισμοὶ κατὰ τόπους· 8 πάντα δὲ ταῦτα ἀρχὴ ὠδίνων.».

Eδώ ξεκάθαρα σε ερώτηση των μαθητών του, αναφέρεται στην καταστροφή του 2ου Ναού του Σολομώντος και ότι πολλοί αντίχριστοι θα έρθουν στο όνομά του και πολλούς θα πλανήσουν,θα ακούμε φήμες για πολέμους αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν αλλά δεν θα είναι το τέλος.[Αυτό σε απάντηση όσων περιμένουν τον τελικό αντίχριστο και το τέλος του κόσμου,τα οποία είναι Καθολικές και Προτεσταντικές θεωρίες. Αναφέρεται στους 3 Παγκοσμίους πολέμους και ειδικά στον τρίτο που θα ξεσηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας και θα γίνουν πείνα, αρρώστιες και σεισμοί κατά τόπους πράγματα που τα βλέπουμε συνέχεια.Αυτός ο Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα είναι η αρχή των πόνων.

Ας δούμε όμως τι είπαν οι προφήτες ειδικά για την Δαμασκό. Ο προφήτης Ιερεμίας αναφέρει:

"ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΕΡΕΜΙΑ. Τῇ Δαμασκῷ.

(Μασ. ΜΘ´, 23–27 ). Κατῃσχύνθη ᾿Ημὰθ καὶ ᾿Αρφάδ, ὅτι ἤκουσαν ἀκοὴν πονηράν· ἐξέστησαν, ἐθυμώθησαν, ἀναπαύσασθαι οὐ μὴ δύνωνται. 13 ἐξελύθη Δαμασκός, ἀπεστράφη εἰς φυγήν, τρόμος ἐπελάβετο αὐτῆς. 14 πῶς οὐχὶ ἐγκατέλιπε πόλιν ἐμήν; κώμην ἠγάπησαν· 15 διὰ τοῦτο πεσοῦνται νεανίσκοι ἐν πλατείαις σου, καὶ πάντες οἱ ἄνδρες οἱ πολεμισταί σου πεσοῦνται, φησὶ Κύριος· 16 καὶ καύσω πῦρ ἐν τείχει Δαμασκοῦ, καὶ καταφάγεται ἄμφοδα υἱοῦ ῎Αδερ.H πρoφητεία ενάντια στη Δαμασκό

23 ΓIA TH ΔAMAΣKO. Kαταντρoπιάστηκε η Aιμάθ και η Aρφάδ επειδή, άκoυσαν κακή αγγελία η καρδιά τoυς διαλύθηκε στη θάλασσα υπάρχει ταραχή δεν μπoρεί να ησυχάσει.

24 H Δαμασκός παρέλυσε, στράφηκε σε φυγή, και την κατέλαβε τρόμoς αγωνία και πόνoι την κυρίευσαν, σαν εκείνη πoυ γεννάει.

25 Πώς δεν εναπέμεινε η ένδoξη πόλη, η πόλη τής ευφρoσύνης μoυ!

26 Γι' αυτό, oι νέoι της θα πέσoυν στις πλατείες της, και όλoι oι πoλεμιστές άνδρες θα απoλεστoύν κατά την ημέρα εκείνη, λέει o Kύριoς των δυνάμεων.

27 Kαι θα ανάψω φωτιά στα τείχη τής Δαμασκoύ, και θα καταφάει τα παλάτια τoύ Bεν-αδάδ.Δαμασκός=Πρωτεύουσα της Συρίας, Αρφάδ=πόλη της Συρίας. Αιμάθ=Διάσημη πόλη της Συρίας στον ποταμό Ορόντο.Βεν-Αδάδ=παλιός βασιλιάς της Δαμασκού".

ΗΣΑΙΑΣ - 17o Κεφάλαιο

1. Η ΚΑΤΑ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΟΡΑΣΙΣ ΙΔΟΥ Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΠΕΠΑΥΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΗΝΑΙ ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΣΩΡΟΣ ΕΡΕΙΠΙΩΝ

2. ΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΟΗΡ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΦΘΗΣΑΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΔΙΑ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΝΑΠΑΥΕΣΘΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ Ο ΦΟΒΙΖΩΝ

3. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΓΕΙΝΕΙ ΩΣ Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

4. ΚΑΙ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ΘΕΛΕΙ ΣΜΙΚΡΥΝΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΙΣΧΝΩΘΗ

5. ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΡΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΓΗ ΤΟΝ ΣΙΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΗ ΤΑ ΑΣΤΑΧΥΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ Ο ΣΥΝΑΓΩΝ ΑΣΤΑΧΥΑ ΕΝ ΤΗ ΚΟΙΛΑΔΙ ΡΑΦΑΕΙΜ

6. ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΟΜΩΣ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝ ΑΥΤΗ ΡΩΓΕΣ ΩΣ ΕΝ ΤΩ ΤΙΝΑΓΜΩ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΕΛΑΙΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΥΤΗΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

7. ΕΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΒΛΕΨΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΝΑΤΕΝΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

8. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΒΛΕΨΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕ ΘΕΛΕΙ ΣΕΒΑΣΘΗ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΚΑΜΟΝ ΟΙ ΔΑΚΤΥΛΟΙ ΑΥΤΟΥ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΛΣΗ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ

9.ΕΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΙ ΟΧΥΡΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΤΑΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΦΗΚΑΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΡΗΜΩΣΙΣ

10. ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΗΣΜΟΝΗΣΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΘΥΜΗΘΗΣ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙ ΕΥΑΡΕΣΤΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΒΛΑΣΤΗΜΑΤΑ

11.ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟΝ ΣΟΥ ΝΑ ΑΥΞΗΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΜΕΙ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟΝ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΘΗΣΗ ΠΛΗΝ ΤΟ ΘΕΡΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΡΠΑΧΘΗ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΗΛΠΙΣΜΕΝΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ

12. ΟΥΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΟΙΤΙΝΕΣ ΚΑΜΝΟΥΣΙ ΤΑΡΑΧΗΝ ΩΣ ΤΗΝ ΤΑΡΑΧΗΝ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΟΡΥΒΟΥΣΙΝ ΩΣ ΘΟΡΥΒΟΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

13. ΤΑ ΕΘΝΗ ΘΕΛΟΥΣΙ ΘΟΡΥΒΗΣΕΙ ΩΣ ΘΟΡΥΒΟΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΦΥΓΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΔΙΩΧΘΗ ΩΣ ΤΟ ΑΧΥΡΟΝ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΝΙΟΡΤΟΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΥ

14 ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΙΔΟΥ ΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΩΝ ΗΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΠΑΖΟΝΤΩΝ ΗΜΑΣ>>Aυτό το οποίο θα παίξουν τώρα είναι ο αφανισμόας της Δαμασκού,αλλά αυτό δεν ξέρουμε αν θα γίνει τώρα ή με την κάθοδο των Ρώσων ή από τους Ισραηλινούς. Ο προφήτης Αμώς συνδέει αυτό τον πόλεμο με τον Λίβανο και την Γάζα που θα είναι οι εκπλήξεις.

ΑΜΩΣ ΚΕΦ.1 ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΜΑΣΚΟ,ΤΗΝ ΤΥΡΟ,ΤΗΝ ΕΔΩΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΖΑ.

Λόγω των εξελίξεων στην Γάζα, παρατίθεται και το πρώτο κεφάλαιο του Προφήτη Αμώς,που αναφέρεται σε Δαμασκό[Συρία], Γάζα, Τύρο[πόλη του Λιβάνου] και Εδώμ[όνομα που δόθηκε στον Ησαύ,από τον πατέρα του Ιακώβ. Οι Εδωμίτες ζούσαν στην νότια περιοχή της Παλαιστίνης ή όρος Σειήρ].

ΛΟΓΟΙ ᾿Αμώς, οἳ ἐγένοντο ἐν ᾿Ακκαρεὶμ ἐκ Θεκουέ, οὓς εἶδεν ὑπὲρ ῾Ιερουσαλὴμ ἐν ἡμέραις ᾿Οζίου βασιλέως ᾿Ιούδα καὶ ἐν ἡμέραις ῾Ιεροβοὰμ τοῦ ᾿Ιωὰς βασιλέως ᾿Ισραήλ, πρὸ δύο ἐτῶν τοῦ σεισμοῦ.
2. Καὶ εἶπε· Κύριος ἐκ Σιὼν ἐφθέγξατο καὶ ἐξ ῾Ιερουσαλὴμ ἔδωκε φωνὴν αὐτοῦ, καὶ ἐπένθησαν αἱ νομαὶ τῶν ποιμένων, καὶ ἐξηράνθη ἡ κορυφὴ τοῦ Καρμήλου.
3. Καὶ εἶπε Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις Δαμασκοῦ καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτόν, ἀνθ᾿ ὧν ἔπριζον πρίοσι σιδηροῖς τὰς ἐν γαστρὶ ἐχούσας τῶν ἐν Γαλαάδ·
4. καὶ ἀποστελῶ πῦρ εἰς τὸν οἶκον ᾿Αζαήλ, καὶ καταφάγεται τὰ θεμέλια υἱοῦ ῎Αδερ.
5. καὶ συντρίψω μοχλοὺς Δαμασκοῦ καὶ ἐξολοθρεύσω κατοικοῦντας ἐκ πεδίου ῏Ων, καὶ κατακόψω φυλὴν ἐξ ἀνδρῶν Χαρράν, καὶ αἰχμαλωτευθήσεται λαὸς Συρίας ἐπίκλητος, λέγει Κύριος.
6. Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις Γάζης καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτούς, ἕνεκεν τοῦ αἰχμαλωτεῦσαι αὐτοὺς αἰχμαλωσίαν τοῦ Σαλωμὼν τοῦ συγκλεῖσαι εἰς τὴν ᾿Ιδουμαίαν.
7.καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ ἐπὶ τὰ τείχη Γάζης, καὶ καταφάγεται τὰ θεμέλια αὐτῆς.
8. καὶ ἐξολοθρεύσω κατοικοῦντας ἐξ ᾿Αζώτου, καὶ ἐξαρθήσεται φυλὴ ἐξ ᾿Ασκάλωνος, καὶ ἐπάξω τὴν χεῖρά μου ἐπὶ ᾿Ακκάρων, καὶ ἀπολοῦνται οἱ κατάλοιποι τῶν ἀλλοφύλων, λέγει Κύριος.
9. Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις Τύρου καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτήν, ἀνθ᾿ ὧν συνέκλεισαν αἰχμαλωσίαν τοῦ Σαλωμὼν εἰς τὴν ᾿Ιδουμαίαν καὶ οὐκ ἐμνήσθησαν διαθήκης ἀδελφῶν.
10. καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ ἐπὶ τὰ τείχη Τύρου, καὶ καταφάγεται τὰ θεμέλια αὐτῆς.
11. Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις τῆς ᾿Ιδουμαίας καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτούς, ἕνεκα τοῦ διῶξαι αὐτοὺς ἐν ρομφαίᾳ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ καὶ ἐλυμήνατο μητέρα ἐπὶ γῆς καὶ ἥρπασεν εἰς μαρτύριον φρίκην αὐτοῦ καὶ τὸ ὅρμημα αὐτοῦ ἐφύλαξεν εἰς νῖκος.
12. καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ εἰς Θαμάν, καὶ καταφάγεται θεμέλια τειχέων αὐτῆς.
13. Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις υἱῶν ᾿Αμμὼν καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτόν, ἀνθ᾿ ὧν ἀνέσχιζον τὰς ἐν γαστρὶ ἐχούσας τῶν Γαλααδιτῶν, ὅπως ἐμπλατύνωσι τὰ ὅρια αὐτῶν.
14. καὶ ἀνάψω πῦρ ἐπὶ τείχη Ραββάθ, καὶ καταφάγεται θεμέλια αὐτῆς μετὰ κραυγῆς ἐν ἡμέρᾳ πολέμου, καὶ σεισθήσεται ἐν ἡμέραις συντελείας αὐτῆς· 15 καὶ πορεύσονται οἱ βασιλεῖς αὐτῆς ἐν αἰχμαλωσίᾳ, οἱ ἱερεῖς αὐτῶν καὶ οἱ ἄρχοντες αὐτῶ ἐπὶ τὸ αὐτό, λέγει Κύριος.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ:
ΑΜΩΣ 1
Αμ. 1,1 Λόγοι Ἀμώς, οἳ ἐγένοντο ἐν Ἀκκαρεὶμ ἐκ Θεκουέ, οὓς εἶδεν ὑπὲρ Ἱερουσαλὴμ ἐν ἡμέραις Ὀζίου βασιλέως Ἰούδα καὶ ἐν ἡμέραις Ἱεροβοὰμ τοῦ Ἰωὰς βασιλέως Ἰσραήλ, πρὸ δύο ἐτῶν τοῦ σεισμοῦ.
Αμ. 1,1 Λογοι και οράματα εκ μέρους του Θεού που απεκαλύφθησαν εις την περιοχήν Ακκαρείμ προς τον Αμώς, ο οποίος κατήγετο από την πόλιν Θεκουέ. Αυτά ανεφέροντο εις την Ιερουσαλήμ, επραγματοποιήθησαν δε κατά την εποχήν του Οζιου, βασιλέως του Ιούδα, και του Ιεροβοάμ υιού του Ιωάς, βασιλέως του Ισραήλ, δύο έτη πριν η γίνη ο σεισμός.
Αμ. 1,2 Καὶ εἶπε· Κύριος ἐκ Σιὼν ἐφθέγξατο καὶ ἐξ Ἱερουσαλὴμ ἔδωκε φωνὴν αὐτοῦ, καὶ ἐπένθησαν αἱ νομαὶ τῶν ποιμένων, καὶ ἐξηράνθη ἡ κορυφὴ τοῦ Καρμήλου.
Αμ. 1,2 Ο προφήτης Αμώς είπεν· “ο Κυριος· ωμίλησεν από την Σιών, εξήλθεν η φωνή αυτού από την Ιερουσαλήμ, ένεκα δε τούτου εμαράνθησαν οι βοσκότοποι των ποιμένων, εξηράνθη δε και η κορυφή του όρους. Καρμήλου”.
Αμ.1,3 Καὶ εἶπε Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις Δαμασκοῦ καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτόν, ἀνθ᾿ ὧν ἔπριζον πρίοσι σιδηροῖς τὰς ἐν γαστρὶ ἐχούσας τῶν ἐν Γαλαάδ·
Αμ. 1,3 Είπεν ο Κυριος· “δια τας τρεις ασεβείας της Δαμασκού, και μάλιστα δια την τετάρτην, δεν θα ανακαλέσω την εναντίον αυτής καταδικαστικήν απόφασίν μου, διότι οι κάτοικοι επριόνιζον με σιδηρά πριόνια τας εγκύους γυναίκας της περιοχής Γαλαάδ.
Αμ. 1,4 καὶ ἀποστελῶ πῦρ εἰς τὸν οἶκον Ἀζαήλ, καὶ καταφάγεται τὰ θεμέλια υἱοῦ Ἄδερ·
Αμ. 1,4 Φωτιάν θα εξαποστείλω εναντίον του οίκου Αζαήλ, η οποία θα καταφάγη εκ θεμελίων τον οίκον του υιού Αδερ.
Αμ. 1,5 καὶ συντρίψω μοχλοὺς Δαμασκοῦ καὶ ἐξολοθρεύσω κατοικοῦντας ἐκ πεδίου Ὦν, καὶ κατακόψω φυλὴν ἐξ ἀνδρῶν Χαῤῥάν, καὶ αἰχμαλωτευθήσεται λαὸς Συρίας ἐπίκλητος, λέγει Κύριος. -
Αμ. 1,5 Θα συντρίψω τους μοχλούς της Δαμασκού και θα εξολοθρεύσω αυτούς, οι οποίοι κατοικούν εις την πεδιάδα Ων, θα κατακόψω και θα εξαφανίσω την φυλήν, που συγκροτείται από τους άνδρας της Χαρράν, και ο ονομαστός δια τα κατορθώματά του λαός της Συρίας θα οδηγηθή αιχμάλωτος”. Αυτά λέγει ο Κυριος.
Αμ. 1,6 Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις Γάζης καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτούς, ἕνεκεν τοῦ αἰχμαλωτεῦσαι αὐτοὺς αἰχμαλωσίαν τοῦ Σαλωμὼν τοῦ συγκλεῖσαι εἰς τὴν Ἰδουμαίαν.
Αμ. 1,6 Αυτά ακόμη λέγει ο Κυριος· “δια τας τρεις ασεβείας της Γαζης, και μάλιστα δια την τετάρτην, δεν θα ανακαλέσω την εναντίον των κατοίκων της καταδικαστικήν απόφασίν μου. Διότι αυτοί έσυραν εις αιχιμαλωσίαν άνδρας του Σολομώντος, βασιλέως της Ιουδαίας, και τους παρέδωκαν δούλους εις την Ιδουμαίαν.
Αμ. 1,7 καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ ἐπὶ τὰ τείχη Γάζης, καὶ καταφάγεται τὰ θεμέλια αὐτῆς·
Αμ. 1,7 Θα αποστείλω, λοιπόν, φωτιάν εις τα τείχη της Γαζης, η οποία φωτιά θα καταφάγη την πόλιν μέχρι θεμελίων.
Αμ. 1,8 καὶ ἐξολοθρεύσω κατοικοῦντας ἐξ Ἀζώτου, καὶ ἐξαρθήσεται φυλὴ ἐξ Ἀσκάλωνος, καὶ ἐπάξω τὴν χεῖρά μου ἐπὶ Ἀκκάρων, καὶ ἀπολοῦνται οἱ κατάλοιποι τῶν ἀλλοφύλων, λέγει Κύριος. -
Αμ. 1,8 Θα εξολοθρεύσω τους κατοίκους της Αζώτου, θα ξεπαστρευθή η φυλή της Ασκάλωνος, θα επιφέρω τιμωρόν την χείρα μου εναντίον της Ακκαρών και θα εξολοθρευθούν οι υπόλοιποι εκ των Φιλισταίων”, λέγει ο Κυριος.
Αμ. 1,9 Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις Τύρου καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτήν, ἀνθ᾿ ὧν συνέκλεισαν αἰχμαλωσίαν τοῦ Σαλωμὼν εἰς τὴν Ἰδουμαίαν καὶ οὐκ ἐμνήσθησαν διαθήκης ἀδελφῶν·
Αμ. 1,9 Αυτά λέγει ο Κυριος· “δια τας τρεις ασεβείας της Τυρου, και ιδιαιτέρως δια την τετάρτην, δεν θα αποσύρω την εναντίον αυτής καταδικαστικήν απόφασίν μου, διότι αυτοί συνέλαβον αιχμαλώτους από το βασίλειον του Σολομώντος εις την Ιδουμαίαν και δεν ενεθυμήθησαν την συνθήκην φιλίας, την οποίαν είχαν κάμει μεταξύ των Ιουδαίων ως αδελφών των.
Αμ. 1,10 καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ ἐπὶ τὰ τείχη Τύρου, καὶ καταφάγεται τὰ θεμέλια αὐτῆς. -
Αμ. 1,10 Θα εξαποστείλω φωτιάν εις τα τείχη της Τυρου, η οποία και θα καταφάγη εκ θεμελίων αυτήν”.
Αμ. 1,11 Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις τῆς Ἰδουμαίας καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτούς, ἕνεκα τοῦ διῶξαι αὐτοὺς ἐν ῥομφαίᾳ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ καὶ ἐλυμήνατο μητέρα ἐπὶ γῆς καὶ ἥρπασεν εἰς μαρτύριον φρίκην αὐτοῦ καὶ τὸ ὅρμημα αὐτοῦ ἐφύλαξεν εἰς νῖκος.
Αμ. 1,11 Αυτά λέγει ο Κυριος· “δια τας τρεις ασεβείας της Ιδουμαίας, και μάλιστα την τετάρτην, δεν θα ανακαλέσω την εναντίον των Ιδουμαίων καταδικαστικήν απόφασίν μου, διότι αυτοί κατεδίωξαν με φονικήν ρομφαίαν τους αδελφούς των Ιουδαίους. Ελήστευσαν και ήχμαλώτισαν μητέρας της χώρας αυτής και επεδόθησαν εις τόσον φοβεράς αρπαγάς, ώστε αυταί να καταμαρτυρούν τα φρικτά των εγκλήματα. Εκράτησαν δε την εναντίον των αδελφών των φονικήν ορμήν μέχρι της τελικής των, όπως ήλπιζαν, νίκης εναντίον των.
Αμ. 1,12 καὶ ἐξαποστελῶ πῦρ εἰς Θαμάν, καὶ καταφάγεται θεμέλια τειχέων αὐτῆς.
Αμ. 1,12 Δια τούτο θα εξαποστείλω φωτιάν εναντίον της πόλεώς των Θαμάν, η οποία και θα καταφάγη εκ θεμελίων τα τείχη της”.
Αμ. 1,13 Τάδε λέγει Κύριος· ἐπὶ ταῖς τρισὶν ἀσεβείαις υἱῶν Ἀμμὼν καὶ ἐπὶ ταῖς τέσσαρσιν οὐκ ἀποστραφήσομαι αὐτόν, ἀνθ᾿ ὧν ἀνέσχιζον τὰς ἐν γαστρὶ ἐχούσας τῶν Γαλααδιτῶν, ὅπως ἐμπλατύνωσι τὰ ὅρια αὐτῶν·
Αμ. 1,13 Αυτά λέγει ο Κυριος· “δια τας τρεις ασεβείας των Αμμωνιτών, ιδιαιτέρως όμως δια την τετάρτην, δεν θα ανακαλέσω την καταδικαστικήν εναντίον των απόφασίν μου, διότι έσχιζαν τας κοιλίας των εγγύων γυναικών της περιοχής Γαλαάδ, δια να αυξήσουν ετσι τα όρια της χώρας των.
Αμ. 1,14 καὶ ἀνάψω πῦρ ἐπὶ τείχη Ῥαββάθ, καὶ καταφάγεται θεμέλια αὐτῆς μετὰ κραυγῆς ἐν ἡμέρᾳ πολέμου, καὶ σεισθήσεται ἐν ἡμέραις συντελείας αὐτῆς·
Αμ. 1,14 Θα ανάψω φωτιάν εις τα τείχη της Ραββάθ, η οποία και θα καταφάγη εκ θεμελίων αυτήν, καθ” ον χρόνον θα ακούωνται αι πολεμικαί κραυγαί των εχθρών των. Φοβερός σεισμός θα συγκλονίση την χώραν και κατά την ημέραν εκείνην θα την συντρίψη μέχρι πλήρους καταστροφής της.
Αμ. 1,15 καὶ πορεύσονται οἱ βασιλεῖς αὐτῆς ἐν αἰχμαλωσίᾳ, οἱ ἱερεῖς αὐτῶν καὶ οἱ ἄρχοντες αὐτῶν ἐπὶ τὸ αὐτό, λέγει Κύριος.
Αμ. 1,15 Οι δε βασιλείς της θα μεταβούν αιχμάλωτοι, μαζή δέ με αυτούς οι ιερείς των και οι άρχοντές των”, λέγει ο Κυριος.

«ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΗΣΑ’Ι’Α-ΚΕΦ.23 [Αφορά την Τύρο και την Σιδώνα τις μεγαλύτερες πόλεις του Λιβάνου,που κι αυτός με το κοίτασμα Λεβιάθαν μπαίνει στο παιχνίδι και μας έχει απασχολήσει πολλές φορές με την κόντρα Χεζμπολάχ-Ισραήλ.]Τὸ ὅραμα Τύρου. ΟΛΟΛΥΞΑΤΕ, πλοῖα Καρχηδόνος, ὅτι ἀπώλετο, καὶ οὐκέτι ἔρχονται ἐκ γῆς Κιτιαίων· ἦκται αἰχμάλωτος. 2. τίνι ὅμοιοι γεγόνασιν οἱ ἐνοικοῦντες ἐν τῇ νήσῳ μετάβολοι Φοινίκης διαπερῶντες τὴν θάλασσαν 3. ἐν ὕδατι πολλῷ, σπέρμα μεταβόλων; ὡς ἀμητοῦ εἰσφερομένου οἱ μετάβολοι τῶν ἐθνῶν. 4. αἰσχύνθητι, Σιδών, εἶπεν ἡ θάλασσα. ἡ δὲ ἰσχὺς τῆς θαλάσσης εἶπεν· οὐκ ὤδινον οὐδὲ ἔτεκον οὐδὲ ἐξέθρεψα νεανίσκους οὐδὲ ὕψωσα παρθένους. 5. ὅταν δὲ ἀκουστὸν γένηται Αἰγύπτῳ, λήψεται αὐτοὺς ὀδύνη περὶ Τύρου. 6. ἀπέλθατε εἰς Καρχηδόνα, ὀλολύξατε, οἱ κατοικοῦντες ἐν τῇ νήσῳ ταύτῃ. 7. οὐχ αὕτη ἦν ὑμῶν ἡ ὕβρις ἀπ᾿ ἀρχῆς πρὶν ἢ παραδοθῆναι αὐτήν; 8. τίς ταῦτα ἐβούλευσεν ἐπὶ Τύρον; μὴ ἥσσων ἐστὶν ἢ οὐκ ἰσχύει; οἱ ἔμποροι αὐτῆς ἔνδοξοι, ἄρχοντες τῆς γῆς. 9. Κύριος σαβαὼθ ἐβουλεύσατο παραλῦσαι πᾶσαν τὴν ὕβριν τῶν ἐνδόξων καὶ ἀτιμάσαι πᾶν ἔνδοξον ἐπὶ τῆς γῆς. 10. ἐργάζου τὴν γῆν σου, καὶ γὰρ πλοῖα οὐκέτι ἔρχεται ἐκ Καρχηδόνος. 11. ἡ δὲ χείρ σου οὐκέτι ἰσχύει κατὰ θάλασσαν, ἡ παροξύνουσα βασιλεῖς· Κύριος σαβαὼθ ἐνετείλατο περὶ Χαναὰν ἀπολέσαι αὐτῆς τὴν ἰσχύν. 12. καὶ ἐροῦσιν· οὐκέτι οὐ μὴ προσθῆτε τοῦ ὑβρίζειν καὶ ἀδικεῖν τὴν θυγατέρα Σιδῶνος· καὶ ἐὰν ἀπέλθῃς εἰς Κιτιεῖς, οὐδὲ ἐκεῖ ἀνάπαυσις ἔσται σοι. 13. καὶ εἰς γῆν Χαλδαίων, καὶ αὕτη ἠρήμωται ἀπὸ τῶν ᾿Ασσυρίων, οὐδὲ ἐκεῖ σοι ἀνάπαυσις ἔσται, ὅτι ὁ τοῖχος αὐτῆς πέπτωκεν. 14. ὀλολύξατε, πλοῖα Καρχηδόνος, ὅτι ἀπόλωλε τὸ ὀχύρωμα ὑμῶν. 15. καὶ ἔσται ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ καταλειφθήσεται Τύρος ἔτη ἑβδομήκοντα ὡς χρόνος βασιλέως, ὡς χρόνος ἀνθρώπου· καὶ ἔσται μετὰ ἑβδομήκοντα ἔτη, ἔσται Τύρος ὡς ᾆσμα πόρνης. 16. λαβὲ κιθάραν, ρέμβευσον, πόλις πόρνη ἐπιλελησμένη· καλῶς κιθάρισον, πολλὰ ᾆσον, ἵνα σου μνεία γένηται. 17. καὶ ἔσται μετὰ τὰ ἑβδομήκοντα ἔτη, ἐπισκοπὴν ποιήσει ὁ Θεὸς Τύρου, καὶ πάλιν ἀποκατασταθήσεται εἰς τὸ ἀρχαῖον· καὶ ἔσται ἐμπόριον πάσαις ταῖς βασιλείας τῆς οἰκουμένης. 18. καὶ ἔσται αὐτῆς ἡ ἐμπορία καὶ ὁ μισθὸς ἅγιον Κυρίῳ· οὐκ αὐτοῖς συναχθήσεται, ἀλλὰ τοῖς κατοικοῦσιν ἔναντι Κυρίου πᾶσα ἡ ἐμπορία αὐτῆς φαγεῖν καὶ πιεῖν καὶ ἐμπλησθῆναι εἰς συμβολὴν μνημόσυνον ἔναντι Κυρίου.ΣΗΜ.Κιτιαίων,Κίτιο=Κύπριοι,Κύπρος.Σιδών,Τύρος-Μεγάλα λιμάνια,πόλεις του Λιβάνου]Eξαγγελία κρίσης ενάντια στην Tύρo. 1. H OΡAΣH ENANTIA ΣTHN TYΡO. Ολoλύζετε, ω πλoία τής Θαρσείς επειδή, εξoλoθρεύτηκε, ώστε να μη υπάρχει σπίτι oύτε είσoδoς τoυς αναγγέλθηκε αυτό από τη γη των Kητιαίων. 2. Σιωπήστε, ω κάτoικoι τoυ νησιoύ εσύ, το οποίο γέμισαν oι έμπoρoι της Σιδώνας, αυτoί πoυ διαβαίνoυν επάνω στη θάλασσα. 3. Kαι τo εισόδημά της είναι o σπόρoς τoύ Σιώρ, τo καλoκαίρι τoύ πoταμoύ, πoυ φέρνoνται μέσα από πoλλά νερά κι αυτή έγινε τo εμπόριo των εθνών. 4. Nα ντρoπιαστείς, Σιδώνα επειδή, η θάλασσα, τo oχύρωμα της θάλασσας, μίλησε, λέγoντας: Δεν κoιλoπoνώ oύτε γεννάω oύτε ανατρέφω νέoυς oύτε μεγαλώνω παρθένες. 5. “Oταν ακoυστεί στην Aίγυπτo, θα λυπηθoύν ακoύγoντας για την Tύρo. 6. Περάστε στη Θαρσείς oλoλύξτε, κάτoικoι τoυ νησιoύ. 7. Aυτή είναι η εύθυμη πόλη σας, της oπoίας η αρχαιότητα είναι από τις παλιές ημέρες; Tα πόδια της θα τη φέρoυν μακριά για να παρoικήσει. 8. Πoιoς τo βoυλεύθηκε αυτό ενάντια στην Tύρo, αυτή πoυ διαμoιράζει στέμματα, της oπoίας oι έμπoρoι είναι ηγεμόνες, της oπoίας oι πραγματευτές είναι oι ένδoξoι της γης; 9. O Kύριoς των δυνάμεων τo βoυλεύθηκε αυτό, για να καταντρoπιάσει την υπερηφάνεια κάθε δόξας, για να εξευτελίσει κάθε ένδoξoν της γης. 10. Διαπέρνα τη γη σoυ σαν πoτάμι, ω θυγατέρα τής Θαρσείς δεν υπάρχει πλέoν δύναμη. 11. “Aπλωσε τo χέρι τoυ επάνω στη θάλασσα, έσεισε βασίλεια o Kύριoς έδωσε πρoσταγή ενάντια στη Xαναάν, για να καταστρέψoυν τα oχυρώματά της. 12. Kαι είπε: Δεν θα αγάλλεσαι πλέoν, ω παρθένα θλιμμένη, θυγατέρα τής Σιδώνας σήκω, πέρνα προς τoυς Kητιαίoυς oύτε εκεί θα έχεις ανάπαυση. 13. Δέστε, η γη των Xαλδαίων αυτός o λαός δεν υπήρχε o Aσσύριoς τoν θεμελίωσε, γι” αυτoύς πoυ κατoικoύν στην έρημo σήκωσαν τoυς πύργoυς της, ύψωσαν τα παλάτια της και την έκαναν ερείπια. 14. Ολoλύζετε, ω πλoία τής Θαρσείς επειδή, τo oχύρωμά σας ερημώθηκε. 15. Kαι κατά την ημέρα εκείνη, η Tύρoς θα λησμoνηθεί για 70 χρόνια, σύμφωνα με τις ημέρες ενός βασιλιά ύστερα, όμως, από τα 70 χρόνια θα είναι μέσα στην Tύρo σαν τραγoύδι τής πόρνης. 16. Πάρε μια κιθάρα, γύρνα ολόγυρα την πόλη, ω ξεχασμένη πόρνη, παίζε γλυκά, τραγoύδα πoλλά τραγoύδια, για να σε θυμηθoύν. 17. Kαι ύστερα από τα 70 χρόνια, o Kύριoς θα επισκεφθεί την Tύρo κι αυτή θα επιστρέψει στo μίσθωμά της, και θα παραδίνεται σε πoρνεία με όλα τα βασίλεια του κόσμου επάνω στο πρόσωπο της γης. 18. Kαι τo εμπόριό της και τo μίσθωμά της θα αφιερωθεί στoν Kύριo δεν θα θησαυριστεί oύτε θα ταμιευτεί επειδή, τo εμπόριό της θα είναι για εκείνoυς πoυ κατoικoύν μπρoστά στoν Kύριo για να τρώνε σε χoρτασμό, και να έχoυν εκλεκτά ενδύματα.»

Τα γεγγονότα δεν είναι μόνο πολεμικά. Οι προφητείες αναφέρονται σε θρησκευτικά,πολιτικά,οικονομικά,τεχνολογικά και κοινωνικά θέματα.Ο πόλεμος είναι πάντα η τελευταία λύση.Για τα πολεμικά γεγγονότα τα οποία αργούν ακόμα,θα αναφέρω ενδεικτικά ότι ο άγιος Μεθόδιος Επίσκοπος Πατάρων μίλησε για την κάθοδο των Ρώσσων εις Κωνσταντινούπολη και δια την παραμονήν τους εν αυτή για 5 ή 6 μήνες.

Eπειδή οι περισσότερες προφητείες είναι αναλυτικές από αυτό το σημείο και μετά υπάρχει το ερώτημα: Τι θα συμβεί προηγουμένως; Την απάντηση δίνει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός; «Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω τότε κοντά είναι»". Οι περισσότεροι έχετε διαβάσει άρθρα περί της επεμβάσεως του ΝΑΤΟ στην Συρία ή τους βομβαρδισμούς στα πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν.Η ιστοσελίδα Hggiken.pblogs.gr έχει δώσει και την Μαρτυρία του Μητροπολίτη Σιατίστης Αντώνιου: «Μας έλεγε, συνέχεια και πολλές φορές με στενοχώρια, τον καιρό της ευδαιμονίας: «μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα…» κι εμείς δυσκολευόμασταν να τον πιστέψουμε…

Τον καιρό δε που ήταν στο νοσοκομείο στα τελευταία του, μετά την τελευταία εγχείρηση που έκανε μόλις τον φέρανε στο δωμάτιο κοιτούσε απέναντι την εικόνα του Εσταυρωμένου Χριστού και έκλαιγε σαν μικρό παιδί λέγοντας με την γνωστή ταπεινότητά του :
«πώς με αξίωσες Χριστέ μου, εμένα και μου απεκάλυψες αυτά τα πράγματα!»προφανώς κάτι σοβαρό είχε δει πιο μπροστά…
Όταν τον ρωτήσαμε «τι είδες Δέσποτα;» με δυσκολία μας απάντησε γιατί είχε πρόβλημα με την φωνή του:

«όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!»
και το επανέλαβε πολλές φορές «εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει…» «όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!»

ΚΑι το επανέλαβε πολλές φορές:

«εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει…», εννοώντας ότι μετά θα πιάσει η μπόρα και εμάς…

Τον ξαναρωτήσαμε «τι άλλο είδες Δέσποτα;» και μας είπε «θα σας πω μετά…» αλλά μετά εκοιμήθη…»To ερώτημα λοιπόν για το πότε θα γίνουν τα ελληνοτουρκικά απαντήθηκε.Οταν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τον πόλεμο στην Συρία τότε έρχεται και η σειρά μας.Στο ερώτημα πότε;Aπαντά η Αγία Γραφή :[Προφητείες Ιερεμία -Κεφ.51]<>.

Aυτό σημαίνει ότι στο τέλος μιας χρονιάς θα γίνει επίσημη ανακοίνωση του πολέμου και μετά από αυτό το επόμενο έτος θα δοθεί επίσημα και η έναρξη του πολέμου.

Aν η πρώτη αγγελία ανακοίνωση είναι ο πόλεμος στην Συρία[φέτος] τότε του χρόνου αφορά το Ιράν οπότε και θα γενικευτεί ο πόλεμος. Το παρόν άρθρο δεν έχει σκοπό να τρομάξει ή να παρερμηνεύσει τις προφητείες αλλά να αφυπνίσει κόσμο για τα πολύ δύσκολα που αρχίζουν άμμεσα. Κλείνουμε με την παρέναιση του Γέροντα Πα’ίσιου:
«Τα πάντα διοικούνται από τον Θεό Λόγο , δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί , ούτε οι Εβραίοι … Αυτοί επικρατούν μια φορά , διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του».

Aς το σκεφτούν λοιπόν διπλά οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι πριν πάρουν τις αποφάσεις τους γιατί δεν θα είναι ένας πόλεμος 2-3 ημερών αλλά θα ανοίξουν τους ασκούς του αιόλου.



Πηγή: orthodoxathemata.blogspot.gr


Τα ζώδια σήμερα 29 Αυγούστου 2013

ΚΡΙΟΣ
Αναλαμβάνετε ευθύνες και θα μπορέσετε να τις καλύψετε. Όσοι έχετε εμπορικό δαιμόνιο θα κερδίσετε χρήματα με ελιγμούς αλλά και με ευελιξία. Αυτό θα σας ανεβάσει το ηθικό και θα σας βοηθήσει να κάνετε και μελλοντικά βήματα προς το καλύτερο. Μην αφήνετε όμως να σας καπελώνουν κάποια άτομα γιατί έχετε εύνοια από συνεταιρισμούς και γνωριμίες και σίγουρα θα μειωθεί η δύναμή σας αν επηρεάζεστε από τρίτους.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά προσπαθείτε να γίνετε περισσότερο επικοινωνιακοί και να μοιραστείτε αυτό που έχετε κατά νου με τους γύρω σας. Όσο πιο ανοικτοί είστε, τόσο περισσότερο θα βλέπετε ότι ξεμπερδεύετε μια και έξω με καταστάσεις που έχουν κολλήσει. Θεωρείται πάντως καλή περίοδος για να ξελασπώσετε από κάποια οικονομικά θέματα τα οποία σας έχουν προβληματίσει. Η γνωριμία σας με έναν Δίδυμο θα σας δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε περισσότερο. Επίσης μια κρυφή σχέση με Κριό ή Ζυγό σας έχει αναστατώσει. Προσπαθήστε να είστε όσο μπορείτε πιο ξεκάθαροι.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Συνεχίζεται η επιτυχία σας και με το ερωτικό προφίλ που βγάζετε προς τα έξω έχετε μεγάλες πιθανότητες να κάνετε μια νέα σχέση η οποία θα σας βγάλει ένα πολύ καλό κομμάτι. Τα αποτελέσματα από κάποιες εξετάσεις ακόμα και αυτοκινήτου θα είναι θετικά. Γενικά έχετε διάθεση να ξεκινήσετε μια καινούργια γνώση η οποία θα σας αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν πιεστείτε λίγο η λογική σας θα είναι αρωγός σε υποθέσεις που σας ταλαιπωρούν, χρειάζεται όμως να προσγειωθείτε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Προσπαθείτε να ξεκαθαρίσετε μέσα σας κάποια πράγματα. Έχετε ανάγκη από λογική προσέγγιση γιατί τις πιο πολλές φορές παρεμβαίνει το συναίσθημα και λειτουργείτε παρορμητικά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχετε έντονο θυμό. Η ένταση που έχει δημιουργηθεί με έναν Δίδυμο ή Τοξότη σας βάζει στην πρίζα να μάθετε περισσότερα πράγματα για μια υπόθεση που σας απασχολεί από κοινού και με αυτόν τον τρόπο θα δείτε ποιά είναι τα εργαλεία που χρειάζεστε για να κάνετε τις κινήσεις που πρέπει.

ΛΕΩΝ
Ήρθε επιτέλους η ώρα σας να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Με τον Άρη στο ζώδιό σας θα γίνουν πολλά πράγματα τα οποία θα σας βγάλουν από τις δυσκολίες και τις περίεργες καταστάσεις που είχατε επωμιστεί. Η πιθανή μελαγχολία θα υποχωρήσει και στην θέση της θα μπει η δράση και η μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό σας. Θα προχωρήσετε άμεσα σε κάποιες τομές και όλα τα κακώς κείμενα σιγά σιγά θα τα λύσετε. Η επαφή σας με τον Υδροχόο ίσως να δυσκολέψει γιατί εσείς θα σηκώσετε μπαϊράκι και δεν θα ανέχεστε μύγα στο σπαθί σας. Οι γεννημένοι το δεύτερο δεκαήμερο θα έχετε και μια επιτυχία πολύ μεγάλη η οποία θα σας καθιερώσει σε ένα τομέα που έχετε αγωνιστεί για αυτό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είστε ελαφρώς αναστατωμένοι γιατί έχετε πολλά να κάνετε. Κυρίως εσείς που ασχολείστε με την διδασκαλία ή είστε σε φάση που παίρνετε γνώσεις και μαθήματα ίσως να διχαστείτε γιατί δεν ξέρετε προς τα πού τελικά να κινηθείτε. Μείνετε με την λογική σας και την προσωπική σας ταυτότητα για λίγο. Για να μην γίνουν λάθη και μπερδέματα που μετά θα σας κοστίσουν σε χρόνο. Αν έχετε αμφιβολίες για την σχέση σας με έναν Δίδυμο ή έναν Ιχθύ καλό είναι να μην κάνετε κανένα βήμα μέχρι να βγάλετε συμπεράσματα μέσα από την καρδιά σας.


ΖΥΓΟΣ
Συνεχίζεται κατά κάποιο τρόπο η εύνοια σας, αφού έχετε την δυνατότητα να ομορφύνετε ακόμα και τα πιο δύσκολα σημεία της καθημερινότητάς σας. Μια οικονομική επιτυχία θα σας δώσει την άνεση να ξεμπλέξετε με λογαριασμούς και άμεσες υποχρεώσεις. Η δυνατότητα που μπορεί να σας παρέχει ένα άτομο που ασχολείται με υποθέσεις εξωτερικού θα σας βοηθήσει, ώστε να καταλήξετε, όσοι σπουδάζετε, να κάνετε μια καλή κίνηση η οποία είναι υπέρ σας. Όσο για τα ερωτικά, αν ανοίξατε την καρδιά σας και έχετε νιώσει την αγάπη θα δείτε ότι θα γίνουν πολύ καλά πράγματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η ευελιξία σας θα βοηθήσει ώστε να μην κολλάνε οι υποθέσεις σας και γίνονται αφόρητα κουραστικές. Αν επιχειρήσετε να κάνετε νέες παρέες θα σας κάνει καλό γιατί θα δείτε ότι τα δεν είναι μερικά πράγματα έτσι όπως είχαν καρφωθεί μέσα στο κεφάλι σας. Αν επιθυμείτε να κάνετε μια συνεργασία ίσως είναι καλύτερα να δοκιμάσετε να μιλήσετε πιο ανοικτά με έναν Δίδυμο. Όσο πιο ανοικτοί είστε τόσο θα βρίσκετε λύσεις για οικονομικά μπλοκαρίσματα που κάθε λίγο και λιγάκι σας χαλάνε την διάθεση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτε εμπειρίες, γνώσεις και ακόμα και τα εσώψυχά σας με έναν Δίδυμο ή ένα άτομο που είναι πολύ κοντά σας. Επειδή μπορεί τώρα που τελειώνει το καλοκαίρι να δείτε ότι κάποια πράγματα έχουν βελτιωθεί, χρειάζεται να ανανεώσετε κάποιες απόψεις σας που σας κρατάνε καρφωμένους και δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα ενώ η καρδιά σας το λαχταράει. Η επαφή με Παρθένο είναι πολύ δημιουργική αλλά συγχρόνως και δύσκολη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Έχετε αναλάβει να κάνετε ανοίγματα μέσα στην δουλειά σας τα οποία όμως για να γίνουν θα χρειαστείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες και να γίνετε πιο επικοινωνιακοί ή κοινωνικοί. Η δύναμη της λογικής και της πρακτικότητας θα λειτουργήσει καλύτερα αν τα βάλετε όλα σε μια τάξη και δεν υπερβάλλετε σε υποθέσεις και καταστάσεις. Αν έχετε αφήσει πίσω σας μια σχέση η οποία κατά τα δικά σας μέτρα δεν σας έκανε, μην νομίζετε ότι θα σας αφήσει ήσυχους. Το Λιοντάρι μπορεί να είναι ένα από αυτά τα άτομα το οποίο θα πρωταγωνιστήσει και πάλι αλλά αφού εσείς κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έχετε ήδη δει κάποια καλά αποτελέσματα τα οποία θα σας κάνουν να αναθαρρήσετε και θα αρχίσετε να επαναπροσδιορίζετε τα γεγονότα. Είναι σημαντικό να έχετε μπροστά σας προοπτικές οι οποίες θα σας αφαιρέσουν το άγχος και την φοβία. Αν προβληματίζεστε με την σχέση σας για έναν Παρθένο θα δείτε ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα από ό, τι περιμένατε. Η διαδικασία είναι εύκολη αρκεί να δεχτείτε με την προσωπικότητά σας κάποια πράγματα που μπορεί να σας ξενίζουν. Η λεπτομέρεια, η ανάλυση και η πράξη ίσως να είναι αυτά που σας εμποδίζουν να περάσετε σε μια άλλη κατάσταση πιο οργανωμένη και ιδιαίτερη.

ΙΧΘYΕΣ
Έχετε αμφιβολίες για το αν έχετε οργανώσει καλά τον χρόνο σας σε σχέση με τις δουλειές που σας έχουν πέσει μαζεμένες ή αν έχετε κάνει την κατάλληλη επιλογή προσώπου από το οποίο ίσως περιμένατε πολύ περισσότερα. Σίγουρα είναι μια εποχή που έχετε μεγάλο ξεκαθάρισμα σε όλα τα επίπεδα και περισσότερο τώρα θα φανούν, αν έχετε γύρω σας καλούς συνεργάτες ή όχι. Θα υπάρχει δυσκολία αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε επιτέλους τι σας κάνει και τι όχι. Αν σχετίζεστε με Δίδυμο και Παρθένο θα χρειαστεί να είστε περισσότερο ξεκάθαροι με τα αιτήματά σας.

Πηγή: http://www.astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger