Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Είμαι ναζιάρα και παιχνιδιάρα γυναίκα»: «Θέλω να μου κάνουν δώρο μια βίλα, ένα σκάφος και ένα οδηγό», δήλωνε η ...! [φώτο]

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013



Περί ανήθικων προτάσεων, ναζιού και παθών μίλησε με ειλικρίνεια η Ελένη Μενεγάκη. Όχι όμως τώρα, αλλά σε συνέντευξη που είχε δώσει την εποχή του «Πάτερ Ημών».

Εξαιρετική ήταν η έμπνευση των υπευθύνων του queen.gr που βρήκαν και δημοσίευσαν μια συνέντευξη που είχε δώσει η Ελένη Μενεγάκη στο περιοδικό Αν το 1995. Όταν δηλαδή ήταν μόλις 26 χρονών και συμπρωταγωνιστούσε με τον Κώστα Καρρά στο σίριαλ «Πάτερ Ημών».

Τότε δηλαδή που, μεταξύ άλλων, δήλωνε ότι το ελάττωμά της είναι ότι «Είμαι λίγο γκρινιάρα, λίγο ξεχασιάρα, λίγο βαρεμένη, λίγο παθιασμένη με όλους και με όλα» και ότι θα ήθελε να της κάνουν δώρο «Μια βίλα, ένα σκάφος και έναν οδηγό. Μετρημένα κουκιά».

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης η τότε άγνωστη παρουσιάστρια απάντησε στην ερώτηση για το αν θα έμπαινε στον πειρασμό αν κάποιος της έκανε ανήθικη πρόταση 1.000.000 δολαρίων «Εξαρτάται από τα οικονομικά μου την περίοδο εκείνη και φυσικά από τον κύριο που θα μου έκανε την πρόταση». Ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό της ως «ναζιάρα και παιχνιδιάρα γυναίκα».

Τέλος, όσον αφορά το σε ποία εποχή θα ήθελε να ζει, η Μενεγάκη απάντησε «Στην εποχή των Πτολεμαίων και να ήμουν η Κλεοπάτρα, γιατί είμαι γυναίκα που διακατέχομαι από πάθη, όπως αυτή».


iefimerida.gr

ΣΟΚ: Έκαναν στοματικό σex μέσα σε τράπεζα την ώρα αιχμής!


Ένα ζευγάρι σε κατάσταση μέθης, έκανε στοματικό σεx, μέσα σε τράπεζα, την ώρα που γύρω υπήρχε αρκετός κόσμος!

Το ζευγάρι προχώρησε στην πράξη στην Lloyds bank στην Ουαλία, και ομολόγησε ότι ήταν σε κατάσταση μέθης...

Η εφημερίδα '"The Sun'' αποκαλεί την είδηση ''Bank Job''...

Η Phillipa Botting και ο φίλος της Gareth Healey εντοπίστηκαν στο βίντεο ασφαλείας ενώ τους είδε και ένα κοριτσάκι 10 ετών.

Αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης με αναστολή.


Κύπριος gay τραγουδιστής κάνει αίτημα για ομαδικό σεξ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Σοκ προκαλεί η αγγελία ταλαντούχου συμπατριώτη μας, ο οποίος εδώ και κάποιους μήνες, χωρίς κανένα ενδοιασμό ζητά μέσα από αυτό, ένα τρίτο πρόσωπο για ερωτική επαφή.

Χαίρει ιδιαίτερης αγάπης από τον κόσμο, είναι νεαρός και ταλαντούχος… Ο Κύπριος τραγουδιστής απροκάλυπτα εδώ και κάποιους μήνες ζητά ένα τρίτο πρόσωπο για ομαδικό σεξ, μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα του διαδικτύου.

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το newsit.com.cy, στις προσκλήσεις του μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί αρκετά πρόσωπα, τα οποία συζητούν έντονα για τα ξέφρενα πάρτι που δίνει ο τραγουδιστής με τη συμμετοχή ατόμου, που επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της κυπριακής showbiz.

Τα ραντεβού δίνονται κάθε φορά σε διαφορετικό χώρο και επιδεικνύεται προτίμηση, σε ξενοδοχεία εκτός πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα στην πόλη της Λεμεσού.

http://www.newsit.com.cy

Στράτος Τζώρτζογλου: «Επί είκοσι δύο μήνες έκανα αποχή από το σεξ»


Ο Στράτος Τζώρτζογλου αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της ζωής του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Super Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Ο ίδιος δήλωσε ότι επί είκοσι δύο μήνες έκανε αποχή από το σεξ, όταν πέρασε μία δύσκολη ψυχολογικά περίοδο στη ζωή του.

Πώς ήταν εκείνο το διάστημα;

Υπέροχα. Ήταν μία περίοδος κάθαρσης. Θεωρώ ότι το να ξεπεράσεις μία δυσκολία με το να κολλήσεις στο σεξ, να τρέχεις στα μπουζούκια και στα μπαρ ή να δουλεύεις πολύ, σε κάνει ανίκανο να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα. Καλύτερα, λοιπόν, αυτή την περίοδο μες στο σκοτάδι, στο απόλυτο τούνελ, να την περάσεις μόνος.

Πηγή: entertv

Γιγαντιαίο σαλιγκάρι τρομοκράτησε τους Αυστραλούς!



Ένα γιγαντιαίο αφρικάνικο σαλιγκάρι εντοπίστηκε στην Αυστραλία και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να το θανατώσουν. Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο είδος είναι ιδιαίτερα απειλητικό για τον άνθρωπο.

Όπως φαίνεται, το σαλιγκάρι ταξίδεψε από την Αφρική μέσα σε μια αποθήκη κοντέινερ και κατέληξε στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όπου οι αρχές βιοασφάλειας το θανάτωσαν «με μη βάναυσο τρόπο».

Το συγκεκριμένο σαλιγκάρι θεωρείται το πιο απειλητικό είδος εισβολέα. Με μήκος περίπου 30 εκατοστά και βάρος έως και 1 κιλό, γεννά εκατοντάδες αυγά το χρόνο, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και καταστρέφει πολλά είδη φυτών, ενώ μεταφέρει ένα παράσιτο που προκαλεί μηνιγγίτιδα στον άνθρωπο.

«Το γιγαντιαίο αφρικανικό σαλιγκάρι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καταστροφικότερα είδη σαλιγκαριού στον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Πολ Νίξον από το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Δασών της Αυστραλίας. «Αναπτύσσεται πολύ, όμως το πρόβλημα για εμάς δεν είναι τόσο το μέγεθός του όσο οι ρυθμοί αναπαραγωγής του» προσθέτει.

Ε. Παπαβασιλείου: Ο νέος της έρωτας!




Έκλεψε τις εντυπώσεις στο Μετά το Dancing with the Stars με το καλλίγραμμο κορμί της. Ωστόσο, η Έλενα Παπαβασιλειου δηλώνει ότι μετά το χορευτικό show του ΑΝΤ1 έχει πάθει εμμονή με τη γυμναστική.

Στο παρελθόν δεν ήμουν ποτέ έτσι. Αλλά με τη γυμναστική έχω πια περισσότερη ενέργεια, ευεξία και νιώθω πιο δυνατή, αναφέρει στο περιοδικό ΟΚ! ενώ αποκαλύπτει ότι το ποδήλατο είναι ο νέος της έρωτας! 


Την Κυριακή 10 Μαρτίου ο φωτογραφικός φακός συνάντησε τη ραδιοφωνική παραγωγό και παρουσιάστρια να κάνει βόλτες με το ποδήλατό της στη γειτονιά της, στο κέντρο της Αθήνας. 


Διάβασε περισσότερα στο OK! που κυκλοφορεί


http://www.tlife.gr

"Έδινα ναρκωτικά στα παιδιά μου από τα 15 τους"


Πριν λίγο καιρό είχε βγει στη δημοσιότητα η είδηση που έλεγε πως όταν είχε γεννήσει η γυναίκα του Ρόνι Γουντ το πρώτο τους παιδί εκείνος της είχε πάει δώρο ένα σακουλάκι γεμάτο κοκαΐνη...

και το θεώρησε απόλυτα φυσιολογικό. Τώρα η Τζο Γουντ (Jo Wood) η οποία ήταν παντρεμένη με τον Γουντ για 23 χρόνια, μίλησε για την αυτοβιογραφία της Hey Jo: A Rock and Roll Fairytale στην εκπομπή του Άλαν Τιτσμαρς (Alan Titchmarsh) και αποκάλυψε πράγματα που τους άφησαν όλους άφωνους. 

Η 57χρονη πρώην σύζυγος του κιθαρίστα των Rolling Stones, αποκάλυψε πως τα ναρκωτικά κυκλοφορούσαν πάντα μες το σπίτι κι έδωσε μαριχουάνα και κόκα στα τέσσερα παιδιά της στην εφηβεία τους.
Συγκεκριμένα στην κόρη της (τώρα είναι πετυχημένο μοντέλο) όταν ήταν 15 προκαλώντας της αηδία και στον γιο της στα 16 του χρόνια.

"Θεώρησα ότι ήταν καλύτερο να τους τα δώσω εγώ, παρά να βγουν και να τα ψάχνουν στο δρόμο. Το ξέρω πως θα μπορούσε να είχε κακές συνέπειες το θέμα αλλά ήμουν πολύ τυχερή. Είχα και έχω μια πολύ ανοιχτή σχέση με όλα τα παιδιά μου. Με τον τρόπο αυτό μπορούσα να τα τσεκάρω ανά πάσα στιγμή, αφού ότι έκαναν το έκαναν εντός σπιτιού. Δεν είχαν λόγο να μου κρύβονται" ανέφερε προσθέτοντας πως ίσως (!) ήταν λίγο ανεύθυνο από μέρους της.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως από πολύ μικρά είχαν συνηθίσει να βλέπουν κόσμο στο σπίτι τους να καπνίζουν χόρτο και να σνιφάρουν κόκα γιατί όπως λέει η μητέρα τους ήταν μία τίμια και πολύ ανοιχτή σε όλα, rock n roll οικογένεια. Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Harper Collins και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση από τον Ρόνι αν του αρέσει ή όχι επειδή μάλλον είναι απασχολημένος με τον καινούριο του γάμο με την 34χρονη Σάλι.

http://www.thestival.gr

Φωτό: Δείτε τη Σοφία Αλιμπέρτη μετά από πολύ καιρό με πολλά περιττά κιλά!


Από την πρώτη στιγμή που την είδαμε στο γυαλί ως ηθοποιό μέχρι και την τελευταία φορά που παρουσίαζε τη δική της εκπομπή στην τηλεόραση, ήταν αδύνατη.

Από τότε όμως που εγκατέλειψε τα φώτα της δημοσιότητας δεν προσέχει και πάρα πολύ την εμφάνιση της. 
Για να μην πω καθόλου. Αναφέρομαι στη Σοφία Αλιμπέρτη η οποία έχει προσθέσει στο κορμί της αρκετά κιλά. Εδώ τη βλέπετε στην αγκαλιά του αδερφού της και πραγματικά δεν θυμίζει τίποτα από αυτό που θυμόμασταν όλα αυτά τα χρόνια!



Ανέκδοτο:Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη!!


Ένας δικηγόρος μόλις έχει εγκατασταθεί στο νέο του γραφείο. Κάποια στιγμή ένας κύριος μπαίνει στο γραφείο του.
Ο δικηγόρος, για να μη δείξει οτι τόση ώρα κάθεται και δεν κάνει τίποτα, σηκώνει το τηλέφωνο και λέει:
- "Δυστυχώς κύριε υπουργέ, δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση σας. Είμαι πνιγμένος στη δουλειά. Πάρτε με σε ένα μήνα, μήπως και μπορέσω να σας βοηθήσω."
Κλείνει το τηλέφωνο και λέει στο κύριο που περιμένει:
- "Σε τι θα μπορούσα να σας εξυπηρετήσω;"
- "Τίποτα, είμαι από την Ο.Τ.Ε. ήρθα για να συνδέσω το τηλέφωνο...."

Γιατρός με ρολόι-κάμερα βιντεοσκοπούσε τον βιασμό ασθενών του


Ένας οικογενειακός γιατρός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φυλακή, καθώς χρησιμοποιούσε ένα «Τζέιμς Μποντ ρολόι» εξοπλισμένο με κρυφή κάμερα, έτσι ώστε να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του να κακοποιεί σεξουαλικά τις ασθενείς του.
Ο Ντέιβιντεργιτ Μπέινς εκμεταλλευόταν τη θέση του ως GP (ιατρός παθολόγος) στο νοσοκομείο Royal Wootton Bassett της Αγγλίας, προκειμένου να βιάζει γυναίκες, ηλικίας 14 έως 51 ετών.
Οι Αρχές εντόπισαν συνολικά 361 βίντεο, τα οποία ο 45χρονος γιατρός είχε βιντεοσκοπήσει χρησιμοποιώντας ένα υπερσύγχρονο ρολόι, εξοπλισμένο με κρυφή κάμερα.
Οι ντετέκτιβ έβαλαν την ταμπέλα του «σεξουαλικού θηρευτή» στον Μπέινς και δήλωσαν πως: «Έχει παραβιάσει μαζικά την εμπιστοσύνη που του εναπόθεταν οι ασθενείς του». Ο γιατρός ομολόγησε πως διέπραξε 39 βιασμούς, ενώ δήλωσε ένοχος σε 12 κατηγορίες επίθεσης, 11 κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και 11 κατηγορίες ηδονοβλεψίας.

http://www.koolnews.gr

Το πιο… μπαγιάτικο ψωμί στον κόσμο!


Μπορεί το ψωμί μερικών ημερών ή ακόμα και αυτό της προηγούμενης να σας κάνει να αδιαφορείτε στη θέα του (και να... ξινίζετε στη γεύση του!), όμως το πιο μπαγιάτικο ψωμί στον κόσμο θα σας καταπλήξει.

Το ψωμί του 92χρονου Terry O'Kelly μετρά 113 χρόνια ζωής, καθώς παρασκευάστηκε το 1899 και το κομμάτι που διατηρείται μέχρι σήμερα ανήκε στον παππού του! Και μπορεί πολλοί άνθρωποι να κρατούν ως ενθύμια ζωής διάφορα ρετρό αντικείμενα, όπως πολυκαιρισμένες φωτογραφίες ή παλιά βιβλία, όμως ο Terry δεν μπόρεσε ποτέ να αποχωριστεί ένα κομμάτι ψωμί από το παρελθόν του.

Το διατηρεί μάλιστα προστατευμένο μέσα σε μια ειδική προθήκη, ενώ πάντα αναφέρει με συγκίνηση την ιστορία του: «Ο παππούς μου έκανε φυλακή μερικούς μήνες επειδή δεν πλήρωσε ένα πρόστιμο στις Αρχές. Αυτό το ψωμί το έφερε στο σπίτι ως ενθύμιο του βραχύβιου εγκλεισμού του. Από τότε πέρασε στις επόμενες γενιές και κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε να το πετάξει. Είναι κειμήλιο...». Κι αν τώρα αναρωτιέστε -και εύλογα- αν ο Terry O'Kelly σκέφτηκε ποτέ να το... δοκιμάσει, η απάντηση είναι αφοπλιστική (και αναμενόμενη): «Είναι σκληρό σαν πέτρα!»...

perierga.gr


Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή




Το νησί Jindo είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Κορέα, δίπλα στα νησιά Jejudo και Geojedo. Αποτελείται από 250 μικρότερα νησιά, και είναι διάσημο για την εμφάνιση ενός στεγνού δρόμου στη μέση της θάλασσας, κοντά στο τέλος του Φεβρουαρίου και τα μέσα Ιουνίου του σεληνιακού ημερολογίου. Δεδομένου ότι μοιάζει με απόσπασμα της Παλαιάς Διαθήκης στο βιβλίο της Εξόδου, η εκδήλωση ονομάζεται «Το θαύμα του Μωυσή». Όταν αποσύρονται τα νερά δημιουρείται ένας δρόμος περίπου 30-40 μέτρων σε πλάτος και 2,8 χιλιόμετρα σε μήκος, ο οποίο παραμένει για περίπου μία ώρα πριν χαθεί και πάλι κάτω από τα νερά της θάλασσας.
Σύμφωνα με το θρύλο, πολύ καιρό πριν, υπήρχαν πολλές τίγρεις στο νησί Jindo. Όταν οι τίγρεις άρχισαν να εμφανίζονται συχνά στο χωριό, οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στο νησί Modo. Το νησί ουσιαστικά εκκενώθηκε και έμαινε μόνο μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Bbyong, η οποία προσευχόταν καθημερινά στο Yongwang, θεό του ωκεανού, να την αφήσει να δει ξανά την οικογένειά της και πάλι. Γύρω από τον Φεβρουάριο, Yongwang εμφανίστηκε στο όνειρό της και της είπε, «θα στείλω ένα ουράνιο τόξο στη θάλασσα αύριο. Βάδισε πάνω σε αυτό και θα διασχίσεις τη θάλασσα». Την επόμενη μέρα η γριά Bbyong βγήκε στη θάλασσα και προσευχήθηκε ξανά, και καθώς το ουράνιο τόξο εμφανίστηκε, το θαλασσινό νερό διαχωρίστηκε και δημιουργήθηκε ο δρόμος. Μέσα από αυτό το δρόμο, η οικογένειά της και οι άλλοι χωρικοί γύρισαν πίσω στο νησί. Από τότε, όταν η θάλασσα υποχωρεί και δημιουργείται ο δρόμος, οι άνθρωποι γιορτάζουν το φαινόμενο, με γιορτή προς τιμήν του θεού Yeongdeung και θυμούνται τη γριά Bbyong. Κατά τη διάρκεια της γιορτής, εκτελούνται παραδοσιακοί χοροί και το νησί Jindo προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή
Το σύγχρονο θαύμα του Μωυσή
http://perierga.gr/

Στη φυλακή για απάτη γνωστός δικηγόρος που έταζε δουλειές με το αζημείωτο!



Ο δικηγόρος της Πάτρας κρίθηκε ένοχος μετά την απολογία του και πήρε το δρόμο για τη φυλακή...

Για το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, Πατρινός δικηγόρος, που  έταζε σε ιδιώτες πως θα τους εξασφαλίσει θέσεις εργασίας, με το αζημίωτο, φυσικά.

Σύμφωνα με το patrastimes, ζητούσε από τα θύματά του χρήματα, τα οποία θα διατίθεντο στην οργάνωση που ήταν μέλος και μέσω αυτής θα εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας με το συνολικό όφελος να είχε φθάσει για τον ίδιο στις 4.000 ευρώ.

23χρονος Έλληνας συνελήφθη στις ΗΠΑ για βιασμό!

Ένας 23χρονος Έλληνας, ο Προδρόμος Βασιλόπουλος έχει γίνει πρωτοσέλιδο στη Νεα Υόρκη γιατί κατηγορείται για τον βιασμό της πρώην φίλης του και επίσης γιατί προσπάθησε να φύγει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης με ένα πανίσχυρο όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βασιλόπουλος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, την ώρα που ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με προορισμό το Λονδίνο.

O Εισαγγελέας του Κουίνς του απήγγειλε κατηγορίες για κακοποίηση της πρώην φιλενάδας του, για ληστεία πρώτου βαθμού, για παράνομη κατοχή όπλου και γι' άλλα αδικήματα.

Στην περίπτωση που βρεθεί ένοχος για τις συγκεκριμένες κατηγορίες, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι 25 χρόνια.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Πρόδρομος Βασιλόπουλος απειλούσε τηλεφωνικά την 19χρονη πρώην φιλενάδα του και την περασμένη Τρίτη, προσποιούμενος ταχυδρομικό υπάλληλο, μπήκε στο διαμέρισμά της, της επιτέθηκε με το ηλεκτροφόρο όπλο και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο JFK είχε στην κατοχή του το ηλεκτροφόρο όπλο μέσα στη χειραποσκευή του, αφού προηγουμένως είχε ήδη περάσει τον έλεγχο ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, ο Βασιλόπουλος μπήκε στο διαμέρισμα της 19χρονης κοπέλας, την χτύπησε με το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης στο στομάχι και όταν εκείνη έβαλε τις φωνές, της έκλεισε το στόμα και την έριξε στο πάτωμα. Στην συνέχεια την χτύπησε και πάλι με το όπλο!

Την μετέφερε στην κρεββατοκάμαρα, την χτύπησε, την βίασε επι ώρες και στο τέλος προσπάθησε να την στραγγαλίσει!

Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο και αφού της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες διηγήθηκε όσα φρικιαστικά έζησε.

Είπε στους αστυνομικούς ότι ο Βασιλόπουλος θα επέστρεφε στην Ελλάδα και αφού έγινε έλεγχος εντοπίστηκε το όνομά του σε πτήση για Λονδίνο η οποία είχε ανταπόκριση για την Αθήνα.

http://www.newsit.gr

Μοίρασαν σε παιδιά δημοτικού στην Κρήτη σάπια φρούτα [εικόνα]


Σάπια και εκτός εποχής ήταν πολλά από τα φρούτα που δόθηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου του Ηρακλείου Κρήτης στα πλαίσια προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος.
Οι δάσκαλοι και οι 148 μικροί μαθητές που άνοιξαν σήμερα τα κουτιά με τα φρούτα που τους δόθηκαν δεν πίστευαν στα μάτια τους και όπως ήταν λογικό διαμαρτυρήθηκαν έντονα εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το πως τελικά αντιλαμβάνεται κάποιος τη στήριξη του κράτους σε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
«Πρόκειται για μια ενέργεια απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να μοιράζονται - ούτε κατά λαθος - κουτιά με τρόφιμα ακατάλληλα για να καταναλωθούν. Όταν μιλάμε για μικρά παιδιά, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη», ανέφερε δασκάλα του σχολείου στο CretePlus.gr


Φωτογραφήθηκε γυμνός τωρινός συνεργάτης της Ελένη Μενεγάκη!



Δείτε φώτο!
"Στην Αθήνα μου αρέσουν οι άπειρες δυνατότητες εναλλαγής που μου προσφέρει και η ακατάπαυστη ζωντάνια της!" λέει ο ίδιος στη λεζάντα που συνοδεύει τη γυμνή του φωτογραφία.

Μιλάμε για τον Alex Κάβδα, τον μουσικό συνεργάτη της Ελένης Μενεγάκη, ο οποίος φωτογραφήθηκε στο Naked City, της εφημερίδας Lifo.


Αυτή θα είναι η νέα δημαρχίνα της Μυκόνου;



Αλλαγή γενιάς και στην Μύκονο φαίνεται πως θα έχουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το όνομα που συζητιέται έντονα είναι αυτό της όμορφης δημοτικής συμβούλου Κατερίνας Μονογυιού, που είχε πολιτευτεί στις τελευταίες εκλογές με την ΝΔ.
Η περίπτωση της θεωρείται ενδεδειγμένη καθώς εκτός από την όμορφη εμφάνιση της, προέρχεται και από τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που θεωρείται προσόν την εποχή μας.
Το γεγονός μάλιστα ότι ο νυν Δήμαρχος Κουσαθανάς έχει μεγάλη φθορά στο προφίλ του, μετά και τα μπλεξίματα με την δικαιοσύνη, αφού είχε κατηγορηθεί για κάλυψη φοροδιαφυγής ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού, κάνει ακόμη πιο σίγουρη την αλλαγή φρουράς στο νησί των ανέμων…
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…

parapolitika

Αγοράκι 2 ετών “έφαγε” χρησιμοποιημένο προφυλακτικό στα ΜακΝτόναλντς!



Αγωγή εναντίον της εταιρείας ΜακΝτόναλντς κατέθεσε μια Αμερικανίδα, ισχυριζόμενη πως ο μόλις 2 χρόνων γιος της κατάπιε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό που βρήκε σε παιδότοπο σε ένα από τα εστιατόριά της στο Σικάγο.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Ανίσι Σπένσερ και οι δύο γιοι της Τζόναθαν και Τζάκελ Χάινς βρίσκονταν σε εστιατόριο ΜακΝτόναλντς στην περιοχή Σάουθ Σάιντ του Σικάγο στις 4 Φεβρουαρίου του 2012. Κάποια στιγμή ο Τζάκελ μάζεψε από το πάτωμα ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και λίγο μετά κατάπιε ένα κομμάτι από αυτό.

Σύμφωνα με την αγωγή, και τα δύο αγόρια χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα και υπέστησαν τραυματισμό, πόνο και όχληση.

Η Σπένσερ κατηγορεί τα ΜακΝτόναλντς για αμέλεια επειδή απέτυχαν να απομακρύνουν από τον χώρο του παιδότοπου επικίνδυνα αντικείμενα και επειδή απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για να βοηθήσουν στην αποκάλυψη "αποκλίνουσας δραστηριότητας". Η μητέρα των παιδιών ζητεί αποζημίωση τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.

http://www.newsit.gr

Βρετανούς καθαριστές με λευκό βαν ερευνά η αστυνομία για τη Μαντλίν



Οι ντετέκτιβ που διερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν υποπτεύονται πως μία ομάδα Βρετανών καθαριστών μπορεί να έχουν το «κλειδί» ως πως το που βρίσκεται το νεαρό κορίτσι.
Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του πορτογαλικού ξενοδοχειακού θέρετρου, στο οποίο η Μαντλίν και η οικογένειά της διέμεναν τη στιγμή που η μικρή εξαφανίστηκε το 2007, ρωτήθηκαν για καθαριστές της περιοχής, που είχαν στην κατοχή τους ένα λευκό βαν.
Ένας εκ των ιδιοκτητών δήλωσε πως οι αστυνομικοί του είπαν πως ψάχνουν μία ομάδα έξι έως οκτώ Βρετανών καθαριστών, που οδηγούσαν ένα λευκό βαν στην περιοχή Praia da Luz, δουλεύοντας σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα καθαρισμού αναφέρεται στις έρευνες της αστυνομίας για την τύχη της νεαρής κοπέλας.
Το νέο αυτό στοιχείο προέκυψε από την επανεξέταση της υπόθεσης από τους Βρετανούς αστυνομικούς. Στην προσπάθειά τους να καθορίσουν ποιοι βρίσκονταν στο θέρετρο την περίοδο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, άρχισαν να ρωτούν τους ιδιοκτήτες αν είχαν δει μια ομάδα Βρετανών καθαριστών να εργάζονται εκεί.
Συνήθως, το θέρετρο Ocean Club είχε δικό του συνεργείο. Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες προσλάμβαναν ιδιωτικά συνεργεία, που ζητούσαν λιγότερα χρήματα, μέσω αγγελιών που έβαζαν σε τοπικά σουπερμάρκετ.
Το λευκό βαν είχε αναφερθεί στις έρευνες για την απαγωγή της Μαντλίν και παλιότερα. Πριν τρία χρόνια, ένας άνδρας είχε καταθέσει πως είχε δει ένα κορίτσι που έμοιαζε με τη Μαντλίν στο πίσω μέρος ενός λευκού βαν, κοντά στο θέρετρο απ’ όπου απήχθη.
Επίσης, είχε καταθέσει πως είχε δει ένα ζευγάρι, που υποστήριξε πως ήταν ρομά, κοντά στο βαν.
Ξεχωριστή αναφορά στην πορτογαλική αστυνομία ανέφερε ένα λευκό βαν και νεαρούς μελαχρινούς άνδρες να παρακολουθούν τα διαμερίσματα όπου έμενε η οικογένεια ΜακΚαν.

http://www.koolnews.gr

Δείτε τι λέει η Σάσα Σταμάτη για τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ του.. Αρναούτογλου!



Το μάθαμε και αυτό..

Η εκπομπή «Πρωινό mou» ασχολήθηκε με την κόντρα του Βαγγέλη Περρή με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου!

Με αφορμή την δήλωση του Βαγγέλη «Ο Γρηγόρης τα έχει όλα μικρά... Τα μικρογεύματα τα έχουν όλα μικρά και μας αρέσει", η Σάσα Σταμάτη αποκάλυψε όσα ξέρει για τα προσόντα του Γρηγόρη Αρναούτογλου!

Η ίδια είπε: «Εγώ άλλα ξέρω για το μέγεθος. Μου έχουν πει ότι έχει βοηθήσει πολύ ο θεός... Είχε κέφια τότε, έτσι μου είπαν κάτι φίλες μου!

Εγώ δεν έχω δει». Και ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Τρέλανέ μας Σάσα τώρα»! Και συνέχισε η δημοσιογράφος: «Έχει βουίξει η πιάτσα... πλούσια τα ελέη»!

Ό,τι θα μαθαίναμε για τα προσόντα του Άρνι από την Σάσα ποιος θα το περίμενε;


gossip tv

Λάκης Γαβαλάς: Έφαγε σφαλιάρες από συγκρατούμενο του για το… τηλέφωνο!



Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο βλέπουμε διαβάζουμε κι ακούμε για τον Λάκη Γαβαλά. Συνεντεύξεις, ημερολόγια, ρεπορτάζ.
Από χθες το βράδυ ωστόσο μια πληροφορία κάνει πάνω κάτω τα δημοσιογραφικά γραφεία. Με κάποιους εκ των σωφρονιστικών υπαλλήλων να την επιβεβαιώνουν και κάποιους άλλους να μην την επιβεβαιώνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πάλαι ποτέ προκλητικός και κραταιός επιχειρηματίας βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν πριν μερικές μέρες καθυστέρησε στο τηλέφωνο άλλον συγκρατούμενο του & ο οποίος τον άρχισε στις σφαλιάρες για να του «δώσει ένα μάθημα».
Για την ιστορία να σας πούμε ότι η επικοινωνία των κρατουμένων με τον έξω κόσμο πέρα από τους δικηγόρους γίνεται από καρτοτηλέφωνα στα οποία ο εκάστοτε έγκλειστος έχει συγκεκριμένο χρόνο επικοινωνίας.

Ο ΠΑΠΥΡΟΣ ΤΟΥ TULLI




Ο αρχαίος πάπυρος του Tulli, βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου και η μετάφραση του αφήνει έκπληκτους τους αρχαιολόγους αφού αποκαλύπτει έναν τεράστιο στόλο από UFO, πριν 3000 χρόνια στον ουρανό της Αιγύπτου, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Thutmosis III της 18ης δυναστείας (1480 π.Χ.).

Συγκεκριμένα, ο πάπυρος γράφει τα εξής: ''Στο έτος 22, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, στην έκτη ώρα της ημέρας, οι γραφείς της Βουλής παρατήρησαν έναν πύρινο δίσκο που ερχόταν από τον ουρανό. Δεν έκανε θόρυβο και οι γραφείς του Φαραώ ταραγμένοι έπεσαν κάτω στο χώμα. Έπειτα αυτοί εξέθεσαν το γεγονός στο Φαραώ. Η μεγαλειότητα του διέταξε να εξεταστεί το γεγονός και να καταγραφεί στους κυλίνδρους της Βουλής ότι είχε συμβεί. Μετά από μερικές ημέρες, όλο και πιο πολλοί πύρινοι δίσκοι εμφανίζονταν στον ουρανό ώσπου έγιναν πολυάριθμοι. Ήταν τόσοι πολλοί που σκέπαζαν τον ήλιο και επεκτάθηκαν στις τέσσερις γωνιές του ουρανού. Ο στρατός του Φαραώ τους κοίταζε φοβισμένος . Όταν βράδιασε αυτοί οι πύρινοι δίσκοι ανήλθαν ψηλότερα στον ουρανό και κατευθύνθηκαν προς το νότο. Τέτοιο γεγονός δεν είχε γίνει ποτέ πριν, και ο Φαραώ διέταξε να κάψουν θυμίαμα προς τιμή των θεών και να γραφτεί στα χρονικά της Βουλής το τι συνέβη , έτσι ώστε να το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι που θα έρθουν στην ζωή μετά.''

Δυστυχώς ο αυθεντικός πάπυρος δεν έχει βρεθεί ακόμα και η παραπάνω μετάφραση προέρχεται από το χειρόγραφο αντίγραφο που βρέθηκε στις σημειώσεις και τα έγγραφα του αείμνηστου καθηγητή Alberto Tulli από το 1933! (Τότε που δεν ασχολούνταν κανείς με ιπτάμενους δίσκους και εξωγήινους επισκέπτες.)

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι: 1985/Άννα Βίσση/Σαν και εμενα καμια


Στίχοι: Νίκος Καρβέλας

Μουσική: Νίκος Καρβέλας

Πρώτη εκτέλεση: Άννα Βίσση

Άννα Βίσση, από το LP "Κάτι συμβαίνει" (Sony 1985)



Η Αννα Βισση ,ενω γυμναζεται , τραγουδαει "Σαν και εμενα καμια" σε στιχους και μουσικη Νικου Καρβελα .το τραγουδι περιεχεται στον δισκο "Κατι συμβαινει"  παραγωγης 1985 . τα γυρισματα εγιναν σε γυμναστηριο της Αθηνας για τις αναγκες του μουσικου αφιερωματος της ΕΡΤ "Συντροφια με την Αννα Βισση " το 1986


Ήσουν εσύ στα δεκαοχτώ και εγώ σχεδόν δεκάξικαι σ’ ένα πάρτι μια φορά κρυφά τα ’χαμε φτιάξει.Λίγο πριν μπεις στα δεκαεννιά μου είπες "τα χαλάμε",έκλαιγα μες στο σινεμά και σ’ το ’λεγα θυμάμαι:

Σαν και μένα καμιά, σαν και μένα καμιάσαν και μένα καμιά δεν σ’ αγαπάει,και ούτε για σένανε πονάει σαν και μένα καμιά.
Όλα περνούν με τον καιρό, τίποτα δεν κρατάει,την πρώτη αγάπη όμως κανείς ποτέ δεν την ξεχνάει.Σε είδα χτες στο σινεμά σε μια ταινία τρόμου,μου ’πες πως σου ’λειψα πολύ, μα σ’ το ’χα πει μωρό μου:
Σαν και μένα καμιά...

Η Ε. Λουκά έκανε ντου στο video clip του Γ. Τσαλίκη



Ο κακός χαμός έγινε στα γυρίσματα για το νέο video clip του Γιώργου Τσαλίκη, για το τραγούδι «Δε σου κάνω τον Άγιο».

Μέχρι και η Ελένη Λουκά μπούκαρε στα γυρίσματα του video clip, φέρνοντας τα πάνω κάτω και προτρέποντας τον κόσμο να μην το δει γιατί είναι του... Σατανά.

Εκτός από αυτό, όμως δεν έλειψαν τα ευτράπελα από τα γυρίσματα. Όπως γράψαμε και νωρίτερα η Κατερίνα Ζαρίφη έγινε το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του τραγουδιστή με τη Λάουρα Νάργες και για πάρτη της, ο τραγουδιστής… «αμάρτησε».

Το τι γινόταν δεν περιγράφεται. Δεν μπορούσε ο Γιώργος Τσαλίκης να αντισταθεί στο sex appeal της Κατερίνας Ζαρίφη σας λέμε.

Τι φιλιά, τι ερωτικά παιχνίδια, τα πάντα όλα έγιναν πίσω από τις κάμερες, ενώ όπως είπε και ο Γιώργος έριξαν τρελό γέλιο.

Λέτε να του κάνει ζήλειες η Δώρα τώρα που είδε το τι έγινε στα… παρασκήνια του video clip;



star


Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν είστε υπερχρεωμένοι


Εάν παλεύετε με τα χρέη σας, το γεγονός ότι δεν είστε οι μόνοι ενδεχομένως να μην σας λέει τίποτα και δικαιολογημένα. Ωστόσο, έχει σημασία να γνωρίζετε σε ποιες κινήσεις δεν πρέπει να υποκύψετε, εάν θέλετε να τη «βγάλετε καθαρή»...
Το πρώτο πράγμα που θα σας συμβουλεύσουν οι ειδικοί οικονομολόγοι στον τομέα της διαχείρισης χρεών είναι να βεβαιωθείτε πως δεν θα υποπέσετε σε κοινά σφάλματα που θα χειροτερεύσουν την κατάστασή σας. Συγκεκριμένα, οφείλετε να αποφύγετε:

-Να πληρώνετε μονάχα το μίνιμουμ της οφειλόμενης δόσης, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, την αύξηση του ποσού που χρωστάτε.
-Να βασίζεστε σε φίλους και οικογένεια, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας με τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή σας.
-Τους αδίστακτους συμβούλους που απαιτούν να τους προπληρώσετε ή σας χρεώνουν πολλά για τη βοήθεια που σας υπόσχονται, δίχως όμως να είναι αποτελεσματικοί.
-Να χρησιμοποιείτε νέα υψηλότοκα δάνεια για να ξεπληρώσετε παλαιά χαμηλότοκα δάνεια. Μπορεί μεν να είναι ευκολότερο να έχετε μία μονάχα πληρωμή, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αυξήσει το ποσό που θα πρέπει να ξεπληρώσετε.
-Να δηλώσετε πτώχευση. Κάτι τέτοιο μπορεί να έχει μόνιμες και σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική σας κατάσταση μελλοντικά.
Πηγή: iefimerida

Τι προτείνει ο Γαβαλάς στον Στουρνάρα για να τον αφήσουν ελεύθερο


Μόνο το πράσινο φως της κυβέρνησης μένει προκειμένου η επωνυμία Λάκης Γαβαλάς ΑΕ να δώσει τη θέση της στην Περιφέρεια Αττικής.
Με αυτόν τον τρόπο οι δημευμένες από το Δημόσιο τεράστιες εγκαταστάσεις στην Κάντζα του φυλακισμένου επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, θα περάσουν στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που στεγάζονται σήμερα σε 38 κτήρια σε όλη την Αττική και καταβάλλει μισθώματα άνω των 10 εκατ. Ευρώ για να τα χρησιμοποιεί θα μεταφερθούν στις κατασχεμένες εγκαταστάσεις.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραμένουν αναξιοποίητα κτίσματα εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 31.000 τ.μ. που είχε αγοράσει ο Λάκης Γαβαλάς. Την καινοτόμο πρόταση εξαγοράς των εγκαταστάσεων αυτών υπέβαλε προ ημερών ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Όπως περιγράφεται, κερδίζουν όλοι το ελληνικό Δημόσιο παίρνει τα χρήματα που του οφείλονται, η Περιφέρεια Αττικής λύνει το κτιριακό της πρόβλημα και στεγάζει τις υπηρεσίες της γλιτώνοντας τα ενοίκια, ο ιδιώτης εξοφλεί τα χρέη του για τα οποία είναι προφυλακισμένος και οι τράπεζες εξασφαλίζουν τα χρήματα που έχουν δανείσει στον επιχειρηματία.
Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς εξάλλου είχε δηλώσει έτοιμος να παραχωρήσει την περιουσία του για την εξόφληση των οφειλών του. «Τι περιουσία; Τετραχιλιαπλάσια από αυτή που είναι το χρέος μου. Να την πάρουν και να την κάνουν σχολεία, να την κάνουν νοσοκομεία. Εχω 20.000 τετραγωνικά κτίσμα στην Κάντζα. Γιατί δεν βάζουν αστέγους μέσα; Για να πουν ότι τιμωρούν τον Γαβαλά στο “Αλκατράζ”. Γιατί δεν παίρνουν τη Βουκουρεστίου που είναι πενταώροφο; Γιατί δεν παίρνουν τη Μύκονο;» έχει απαντήσει ο επιχειρηματίας στο ερώτημα «τι περιουσία έχει» κατά τη διάρκεια της συνέντευ ξής του στον Σταύρο Θεοδωράκη για «ΤΑ ΝΕΑ» τον περασμένο Ιανουάριο. «Να τα πάρουν και να κάνουν κελιά για τους πολιτικούς που πρόκειται να βάλουν τώρα μέσα», είχε προσθέσει χαριτολογώντας
Σε επιστολή του από τη φυλακή τον Οκτώβριο του 2012 ανέφερε: «Είτε χρωστάει είτε δεν χρωστάει η εταιρεία μου, με συνεχείς προτάσεις μου προς την Εφορία ζητώ να της εκχωρήσω όλη την ακίνητη περιουσία μου – ατομική και των εταιρειών μου, που υπερκαλύπτει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά δεν γίνεται τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση», έλεγε τότε. Η πρόταση του περιφερειάρχη Αττικής περιλαμβάνει πλήρη οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων προκύπτει σαφώς ότι η εξαγορά των εγκαταστάσεων αντί τιμήματος 19.500.000 εκατ. ευρώ, που θα μπορούσε να διαθέσει η Περιφέρεια, θα ήταν πολλαπλώς ωφέλιμη. «Με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος δεν μπορούμε να λύσουμε τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε»,υπογραμμίζει ο κ. Σγουρός, ο οποίος έθεσε συνολικά στον υπουργό Οικονομικών το θέμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των περιφερειών, αλλά και ευρύτερα του Δημοσίου.

http://www.koolnews.gr

Ανέκδοτο: Σχολικός έρωτας


Μπαμπά, εσύ είχες ερωτευθεί ποτέ καμιά δασκάλα στο σχολείο...
- Τι μου θύμησες τώρα γιέ μου! Φυσικά! - Και τι έγινε; - Τίποτα..... Το έμαθε η μάνα σου και σου αλλάξαμε σχολείο...!!!

Σουσάμι, ταχίνι ,χαλβάς και οι ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό!!!


ΣΟΥΣΑΜΙ
Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Τις εξάγουν εξασκώντας ισχυρή πίεση πάνω στους σπόρους. Το σουσαμέλαιο που βγαίνει με την ψυχρή αυτή μέθοδο είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ωφέλιμο.


Η σύστασή του ανά 100γρ περιλαμβάνει: 18.6 γρ. πρωτεϊνη, 52.5 gr λίπος, 21.6 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. φυτικών ινών, 1200 mg ασβεστίου, 540 mg φωσφόρο, 10 mg σιδήρου, 563 θερμίδες. Επιπρόσθετα είναι πλούσιο σεβιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως επίσης και σε ορισμένες ουσίες με σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.


Οι σπόροι του σουσαμιού αποτελούσαν τροφή για τους αρχαίους Έλληνες καθώς επίσης και για άλλους λαούς της Μεσογείου. Το σουσάμι είναι τρόφιμο με υψηλής βιολογικής αξίας φυτική πρωτεΐνη. Είναι πλούσιο σε αμινοξέαόπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ είναι σχετικά φτωχή η περιεκτικότητά του σε λυσίνη.

Η υψηλή θρεπτική αξία του σουσαμιού οφείλεται και στα λιπαρά οξέα που περιέχει. Από αυτά το 45% είναι μονοακόρεστα, το 40% πολυακόρεστα και μόλις το 15% κορεσμένα. Παρατηρούμε λοιπόν ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των οποίων η λήψη μέσω της διατροφής κρίνεται αναγκαία εξαιτίας της αδυναμίας του ανθρώπινου οργανισμού να τα συνθέσει, καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Οι ευεργετικές δράσεις του σουσαμιού στον ανθρώπινο οργανισμό περιγράφονται παρακάτω:
ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΗ-ΑΝΤΙΘΡΟΜΒΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Το συστατικό σησαμίνη το οποίο περιέχεται στο σουσάμι αναστέλλει τόσο την αύξηση της πίεσης όσο και τη δημιουργία εγκεφαλικών θρόμβων. Κατ’ επέκταση προλαμβάνεται ο κίνδυνος των εγκεφαλικών επεισοδίων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω δράση της σησαμίνης ενισχύεται παρουσία της βιταμίνης Ε.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Η καρκινογένεση έχει συνδεθεί με τη δράση των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες οξείδωσης, ενώ έχουν συνδεθεί και με ποικίλες βλαβερές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, με σημαντικότερη όλων την καταστροφή του γενετικού υλικού και κατ’ επέκταση την εμφάνιση καρκίνου.Η βλαβερή αυτή δράση των ελευθέρων ριζών αναστέλλεται σε μεγάλο βαθμό από τη σησαμόλη, ένα ακόμα σημαντικό συστατικό του σουσαμιού. Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψη των ερευνητών σχετικά με την αντικαρκινική δράση του σουσαμιού.
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:
Η κατανάλωση σουσαμιού έχει συσχετιστεί όχι μόνο με την προστασία του οργανισμού από τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών αλλά και με την προστασία από τη δημιουργία αθηρωματικών πλακών στα αγγεία, η δημιουργία των οποίων έχει ως κύριο αιτιολογικό παράγοντα την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών (κυρίως της LDL).Η κατανάλωση του σουσαμιού αποτελεί ασπίδα προστασίας των αγγείων, αφού έχει συσχετιστεί με μειωμένη ευαισθησία των λιποπρωτεϊνών του αίματος στην οξείδωση μέσω της δράσης της σησαμινόλης.


Επιστημονικώς αποδεδειγμένα το σουσάμι βοηθά στην πρόληψη της υπερχοληστερολαιμίας, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην πρόληψη του καταρράκτη και στην αντιμετώπιση του διαβήτη.

Επιπρόσθετα το ιχνοστοιχείο σελήνιο που περιέχεται σε σημαντικά ποσά στο σουσάμι, έχει τα τελευταία χρόνια συσχετιστεί με σημαντική αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό, καθώς αποτελεί συστατικό ενός σημαντικού αντιοξειδωτικού συστήματος- της οξειδάσης της γλουταθειόνης- το οποίο αποτελεί ένα από τα κυριότερα αμυντικά συστήματα του οργανισμού έναντι της δράσης των ελευθέρων ριζών.

Απ’ την άλλη η κατανάλωση του σουσαμιού από αθλητές που ασκούνται συστηματικά, μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης μυϊκών τραυματισμών, βασική αιτία των οποίων είναι το οξειδωτικό στρες, το οποίο εμφανίζεται εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής ριζών.

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το σουσάμι εμφανίζει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε και της δράσης των λιγνανών, δηλαδή της σησαμινόλης και της σησαμίνης.


ΤΑΧΙΝΙ

Τρόφιμο το οποίο συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με ικανοποιητική θερμιδική απόδοση αλλά ταυτόχρονα με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο των ζωικών πρωτεϊνών, ιδιαιτέρα σε περιόδους νηστείας, αφού περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών υψηλής όμως βιολογικής αξίας, που δρουν αναζωογονητικά και αντιγηραντικά για τον οργανισμό.


Ας δούμε όμως τι είναι το ταχίνι... Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. Το ταχίνι το παρασκευάζουν από φρυγμένα στο φούρνο σπόρια σουσαμιού. Εμφανίζεται ως πολτός, ως ελαιώδης κρέμα, αλεσμένου σησαμιού. Η ρίζα της λέξης βρίσκεται στην τουρκική γλώσσα και σημαίνει σησαμόπολτος.






ΧΑΛΒΑΣ
Ο χαλβάς για να παρασκευαστεί αποφλοιώνεται το σουσάμι και στη συνέχεια ψήνεται και αλέθεται για να παρασκευαστεί το ταχίνι. Η ζάχαρη και το νερό ανακατεύονται και ψήνονται στη φωτιά μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε καραμέλα. Γλυκό με συστατικά φυτικής προέλευσης και υψηλής θρεπτικής αξία, ιδιαίτερα δημοφιλές σε περιόδους νηστείας, ιδιαίτερα τη Σαρακοστή. Καταναλώνεται σαν κύρια τροφή ή σαν επιδόρπιο με κανέλα ή λεμόνι.

Το γλυκό είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Όσον αφορά τη θερμιδική του αξία, ο συνδυασμός των συστατικών του, σουσαμιού και σακχάρων, του προσδίδουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο.

Το γεγονός ότι ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, έχει ως αποτέλεσμα οι ευεργετικές ιδιότητες του σπόρου να μεταφέρονται και στο γλυκό.

Η περιεκτικότητα του χαλβά σε λιπαρά οξέα είναι παρόμοια με του ταχινιού. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα θρεπτικών συστατικών στο ταχίνι είναι των λιπαρών οξέων. Στην πλειονότητά τους είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα. Η συγκέντρωση των κορεσμένων λιπαρών οξέων είναι μικρή. Η λήψη πολυακόρεστων λιπαρών οξέων θεωρείται αναγκαία από τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς αυτός δεν μπορεί να τα συνθέσει. Για αυτούς τους λόγους ο χαλβάς αποτελεί μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή.


Όταν ο χαλβάς καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι υψηλής βιολογικής αξίας και διαθεσιμότητας καθώς προσεγγίζει τη βιολογική αξία των ζωικών πρωτεϊνών. Άρα ο χαλβάς είτε με τη προσθήκη ξηρών καρπών είτε μαζί με όσπρια αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας για άτομα τα οποία είναι φυτοφάγοι ή βρίσκονται σε κατάσταση νηστείας.
Εν κατακλείδι, ο χαλβάς βάσει των ιδιοτήτων του μπορεί να αποτελέσει τροφή πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η υψηλή του θερμιδική αξία καθώς η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης, με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους (100 gr προϊόντος αποδίδει γύρω στις 540 Kcal).



Από τα παραπάνω θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι το σουσάμι αποτελεί τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες κρίνεται απαραίτητη η κατανάλωση τόσο του σουσαμιού όσο και των προϊόντων του (ταχίνι, χαλβάς), στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,

Αρχαίες Ελληνίδες φιλόσοφοι και επιστήμονες


Οι περισσότεροι έχουμε διαστρεβλωμένη εικόνα για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα. Νομίζουμε, γιατί έτσι μας είπαν, ότι οι Ελληνίδες ζούσαν κλεισμένες μέσα στο σπίτι, δίχως καμία συμμετοχή στα κοινά, στην Παιδεία και στις Επιστήμες. Αυτό το μεγάλο ψέμα εύκολα ανατρέπεται.

Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα είχαν όσα δικαιώματα και οι σημερινές, εκτός από πολιτικά (δικαίωμα ψήφου). Πολλές από αυτές διακρίθηκαν στις επιστήμες ως ισάξιοι φιλόσοφοι των ανδρών συναδέλφων τους. Ακολουθεί ένας ενδεικτικός κατάλογος με Ελληνίδες φιλοσόφους και επιστήμονες της αρχαιότητας.

ΑΒΡΟΤΕΛΕΙΑ: Πυθαγόρεια φιλόσοφος από τον Τάραντα

ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ: αναφερόμενη από τον Πλούταρχο ως Αγανίκη (5ος αι. π.Χ.), ήταν μια αρχαία Ελληνίδα αστρονόμος (η πρώτη χρονολογικά γυναίκα αστρονόμος της αρχαίας Ελλάδας) από τη Θεσσαλία. Αναφέρεται πιο συγκεκριμένα ως Αγλαονίκη η Ηγήτορος επειδή ήταν κόρη του ηγέτη («Ηγήτορα» ή «ταγού») των Θεσσαλών. Δεν είναι γνωστό τίποτα από τη ζωή της Αγλαονίκης.

Ωστόσο αναφέρεται ότι ήταν διάσημη για την ικανότητά της να προβλέπει τις εκλείψεις Ηλίου με ακρίβεια ώρας, κάτι παρόμοιο δηλαδή με τον περίπου σύγχρονό της Θαλή, πράγμα που προδίνει μια παραπέρα γνώση στη Μαθηματική Αστρονομία σε σχέση με τουςΒαβυλώνιους αστρονόμους.

Η ίδια, κατά την παράδοση, ισχυριζόταν ότι κατέβαζε από τον ουρανό τη Σελήνη, μία φράση που σχετίζεται με την πρόβλεψη των εκλείψεων Σελήνης, επίσης με ακρίβεια ώρας. Σχετικό σχόλιο υπάρχει στον Απολλόδωρο (Ρόδιον Δ΄ 59). Υπάρχει και η άποψη ότι ήταν μάντιδα και αστρολόγος.

Ο κρατήρας Αγλαονίκη στο νότιο ημισφαίριο της Αφροδίτης, που έχει διάμετρο 64 km, ονομάσθηκε έτσι προς τιμή της αρχαίας αυτής αστρονόμου.

ΑΓΝΟΔΙΚΗ: Η πρώτη γυναικολόγος τον 4ο αιώνα π.Χ ντύθηκε άντρας και κατάφερε να παρακολουθήσει μαθήματα γυναικολογίας. Η αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας έγινε τυχαία. Κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με τις ασθενείς της και δικάστηκε ως «άνδρας γιατρός που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τις ασθενείς του». Στη διάρκεια της δίκης και για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αναγκάστηκε να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Το αποτέλεσμα ήταν να αθωωθεί. Η αθώωση μάλιστα δημιούργησε «δεδικασμένο» και παράλληλα αλλαγή του νόμου που επέτρεπε πλέον και στις γυναίκες να ασκούν την Ιατρική.

ΑΙΘΡΑ: Μέσα από την άχλη της ιστορίας ξεπροβάλει η μυθική μορφή της Αίθρας, κόρης του βασιλιά της Τροιζήνος Πιτθέα και μάνας του Θησέως, με μία άλλη ιδιότητα άγνωστη στους πολλούς. Την ιδιότητα της δασκάλας της αριθμητικής (λογιστικής) δίδασκε τους νέους με τη χρήση άβακα και συμβόλων (κρητικοκομυκηναϊκό σύστημα) ήδη από τον 10 αι. π.Χ

ΑΞΙΟΘΕΑ: (4ος π.Χ. αιώνας). Μαθήτρια της ακαδημίας του Πλάτωνος. Ήλθε στην Αθήνα από την Πελοποννησιακή πόλη Φλιούντα. Δίδαξε μαθηματικά και φυσική στην Κόρινθο και την Αθήνα.

ΑΡΕΤΗ η Κυρηνεία: Κόρη του Αριστίππου, ιδρυτού της Κυρηναϊκής φιλοσοφικής σχολής, η Αρετή (συναντάται και ως Αρήτη) σπούδασε στην ακαδημία του Πλάτωνος. Δίδαξεμαθηματικά, φυσική και ηθική φιλοσοφία στην Αττική και έγγραψε σαράντα τουλάχιστον βιβλία, τουλάχιστον δύο από τα οποία ήταν πραγματείες για τα μαθηματικά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, τον διαδέχθηκε, κατόπιν εκλογής στην διεύθυνσι της Σχολής. Χαρακτηριστικό είναι ότι ανάμεσα στους μαθητές της συγκαταλέγονταν και 100 περίπου φιλόσοφοι.

Ο John Morans στο βιβλίο του “Women in Science” αναφέρει ότι το επίγραμμα του τάφου της έγγραφε : Το μεγαλείο της Ελλάδος, με την ομορφιά της Ελένης, την πέννα του Αριστίππου, την ψυχή του Σωκράτους και την γλώσσα του Ομήρου.

ΑΡΙΓΝΩΤΗ: Φιλόσοφος, συγγραφέας, μαθηματικός από την Σάμο. Ο Πορφύριος την αναφέρει ως θυγατέρα του Πυθαγόρου. Η Αριγνώτη έγραψε πολλά φιλοσοφικά έργα και μαθηματικό βιβλίο με τίτλο «ΠΕΡΙ ΑΡΙΘΜΩΝ» που χάθηκε.

ΒΙΤΑΛΗ: κόρη της Δαμούς και εγγονή του Πυθαγόρου. Γνώστρια των πυθαγόρειων μαθηματικών. Η Δαμώ προτού πεθάνει της εμπιστεύτηκε τα «υπομνήματα», δηλαδή τα φιλοσοφικά κείμενα του πατέρα της.

ΔΑΜΩ: Θυγατέρα του Πυθαγόρου και της Θεανούς δίδαξε τα πυθαγόρεια δόγματα στην Σχολή του Κρότωνος. Μετά την διάλυσι της Σχολής, η Δαμώ, στην οποία ο Πυθαγόρας είχε εμπιστευτεί τα γραπτά του έργα, με την ρητή εντολή να μην τα ανακοινώσει σε αμύητους, κατέφυγε στην Αθήνα. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τήρησε την παραγγελία του πατέρα της. Αργότερα όμως δημοσίευσε μόνο την γεωμετρική διδασκαλία του Πυθαγόρου, με την βοήθεια του Φιλολάου και του Θυμαρίδα.

Η έκδοσι αυτή, που είχε (σύμφωνα με τον Ιάμβλιχο) τον τίτλο «Η ΠΡΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ». Ήταν μία γεωμετρία ανωτέρου επιπέδου. Κατά τον Γέμινο, η κατασκευή του κανονικού τετραέδρου και η κατασκευή του κύβου οφείλονται στην Δαμώ. Η Δαμώ απέκτησε μία κόρη την Βιτάλη.

ΔΕΙΝΩ: Γυναίκα του Βροντίνου. Μαθήτρια και πεθερά του Πυθαγόρου, γνώστρια της αριθμοσοφίας. Μελέτησε τους ελλιπείς αριθμούς. Ένας αριθμός λέγεται ελλιπής, όταν οι γνήσιοι διαιρέτες του (δηλαδή οι διαιρέτες εκτός του εαυτού του), αν προστεθούν δίνουν άθροισμα μικρότερο του ιδίου του αριθμού. Έτσι ο αριθμός 8 είναι ελλιπής γιατί 1+2+4=7

ΠΟΛΥΓΝΩΤΗ (7ος – 6ος π.Χ. αιώνας) Ο ιστορικός Λόβων ο Αργείος αναφέρει την Πολυγνώτη ως σύντροφο και μαθήτρια του Θαλού. Γνώστρια πολλών γεωμετρικών θεωρημάτων, λέγεται (μαρτυρία Βιτρουβίου), πως και αυτή συντέλεσε στην απλούστευση των αριθμητικών συμβόλων με την εισαγωγή της αρχής της ακροφωνίας, δηλαδή με την εισαγωγή αλφαβητικών γραμμάτων που αντιστοιχούσαν το καθένα σε το καθένα στο αρχικό γράμμα του ονόματος του αριθμού. Έτσι το Δ αρχικό του ΔΕΚΑ, παριστάνει τον αριθμό 10. Το Χ, αρχικό του ΧΙΛΙΑ παριστάνει τον αριθμό 1000 κοκ Κατά τον Βιτρούβιο η Πολυγνώτη διετύπωσε και απέδειξε πρώτη την πρόταση «ΕΝ ΚΥΚΛΩ Η ΕΝ ΤΩ ΗΜΙΚΥΚΛΙΩ ΓΩΝΙΑ ΟΡΘΗ ΕΣΤΙΝ»

ΛΑΣΘΕΝΕΙΑ (4ος π.Χ. αιώνας). Η Λασθενία από την Αρκαδία είχε μελετήσει τα έργα του Πλάτωνος και ήλθε στην Ακαδημία (του Πλάτωνος) για να σπουδάσει μαθηματικά και φιλοσοφία. Μετά τον θάνατο του Πλάτωνος συνέχισε τις σπουδές της κοντά στον ανεψιό του Σπεύσιππο. Αργότερα έγινε και αυτή φιλόσοφος και σύντροφος του Σπευσίππου. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη τον Περιπατητικό στην Λασθένεια οφείλεται και ο επόμενος ορισμός της σφαίρας:

«ΣΦΑΙΡΑ ΕΣΤΙΝ ΣΧΗΜΑ ΣΤΕΡΕΟΝ ΥΠΟ ΜΙΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ, ΠΡΟΣ ΗΝ, ΑΦ’ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΠΑΣΑΙ ΑΙ ΠΡΟΣΠΙΠΤΟΥΣΑΙ ΕΥΘΕΙΑΙ ΙΣΑΙ ΑΛΛΗΛΑΙΣ ΕΙΣΙΝ».

Σημείωση: Η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Επιλέξαμε κάποιες ενδεικτικές σύντομες βιογραφίες για να μη γίνει το θέμα μας κουραστικό στην ανάγνωση.


http://googleads.g.doubleclick.net


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger