Από το Blogger.
E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΠΑΤΡΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ: Με 50 αρες που φλέρταραν συνοδευόμενους νεαρούς

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014


Προκλητικοί χοροί και επεισόδιο ζηλοτυπίας με μπουγελώματα και καρεκλιές! Όλα αυτά σε γνωστή ταβέρνα της Πάτρας με ζωντανή μουσική και με πρωταγωνίστριες τρεις 50αρες που χόρευαν προκλητικά και δεν άφησαν νεαρό για νεαρό που να μην τον σηκώσουν από το τραπέζι του,

ακόμα κι αν αυτός συνοδευόταν! Μετά από μερικά ποτηράκια άρχισαν να παρεκτρέπονται, ρίχνοντας πονηρές ματιές σε νεαρούς που κάθονταν στα διπλανά τραπέζια.

Όταν… ήρθαν στο κέφι άρχισαν να χορεύουν σηκώνοντας με το ζόρι τους άνδρες που είχαν… βάλει στο μάτι και αδιαφορώντας που δύο εξ αυτών συνοδεύονταν. Αρχικά οι σύντροφοί τους δεν μίλησαν.

Όταν όμως η σκηνή επαναλήφθηκε, αντέδρασαν με οργή. Η μία έχυσε με δύναμη την κανάτα με το νερό που ήταν στο τραπέζι της και η δεύτερη σήκωσε την καρέκλα της απειλώντας πως θα την εκσφενδονίσει εναντίον της 50αρας που χόρευε με τον σύντροφό της! Στο μαγαζί επικράτησε αναστάτωση για τα καλά. Ευτυχώς όμως παρενέβησαν έγκαιρα οι υπεύθυνοι και ηρέμησαν τα πνεύματα. Ενώ οι 50αρες πλήρωσαν το λογαριασμό κι έφυγαν, βλέποντας ότι δεν της… έπαιρνε να συνεχίσουν άλλο τα καμώματά τους εκεί.
http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/Έχετε αναρωτηθεί γιατί στις παλιές φωτογραφίες οι άνθρωποι δεν χαμογελούν ποτέ;


Γιατί οι άνθρωποι δεν χαμογελούν στα παλιά έργα ζωγραφικής και στις παλιές φωτογραφίες; Μήπως οι λόγοι έχουν σχέση με τους τεχνικούς περιορισμούς, με τη στοματική υγιεινή, καθώς και με τη σοβαρότητα των επίσημων περιστάσεων;

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Καρυδιάς στο Absurdum.gr, ο Nicholas Jeeves έχει γράψει τα συμπεράσματά του για το θέμα αυτό.


Καταρχάς, ο Jeeves απορρίπτει την ιδέα ότι οι άνθρωποι της παλιάς εποχής αρνούνται να χαμογελούν λόγω της στοματικής τους υγιεινής. Μπορεί πολλές δεκαετίες παλαιότερα η οδοντιατρική να μην ήταν και η καλύτερη, αλλά το γεγονός ότι η κακή οδοντοστοιχία ήταν πολύ συνηθισμένη, δεν μείωνε την ομορφιά των ανθρώπων εκείνη την εποχή.

Ποιοι ήταν λοιπόν οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους στις αναπαραστάσεις τους οι άνθρωποι δεν χαμογελούσαν;

Ο Jeeves γράφει ότι εκτός από το απλό γεγονός ότι ένα ωραίο χαμόγελο είναι δύσκολο να δημιουργηθεί και να συλληφθεί, είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας την αντίληψη που είχαν οι άνθρωποι για το χαμόγελο σε παλαιότερες εποχές.


Παρόλο που σήμερα σκεφτόμαστε τα χαμόγελα ως ένδειξη της ευτυχίας, του χιούμορ και της ζεστασιάς, προφανώς οι άνθρωποι παλιότερα απέδιδαν σε αυτά μια πολύ διαφορετική σημασία. Από την ιστορική έρευνα αποκαλύπτεται ότι μέχρι το 17ο αιώνα στην Ευρώπη ήταν θεσμοθετημένο ότι οι μόνοι άνθρωποι που χαμογελούσαν πλατιά, στη ζωή και στην τέχνη, ήταν οι φτωχοί, οι άσεμνεοι, οι μεθυσμένοι, οι αθώοι και οι άνθρωποι της διασκέδασης. Αν κάποιος ήθελε να θεωρηθεί μέλος της ανώτερης κοινωνικής τάξης και ένα πρόσωπο με “καλό” χαρακτήρα, δεν χαμογελούσε.

Για το λόγο αυτό, οι δημιουργοί πορτρέτων είχαν έναν καλό λόγο να κρατούν μακριά τα χαμόγελα από τις εικόνες που προέκυπταν, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν βλέπουμε διάσημες προσωπικότητες να χαμογελούν στα επίσημα πορτρέτα τους.


Ο Αβραάμ Λίνκολν, αν και διέθετε άφθονο χιούμορ, έχει μείνει πλέον γνωστός περισσότερο με τις πολύ σοβαρές εκφράσεις που επέλεγε στα επίσημα πορτρέτα του. Ένας άλλος άνδρας στον οποίο αναφέρεται ο Jeeves, είναι ο συγγραφέας και χιουμορίστας Mark Twain. Ήταν πολύ αστείος τύπος, αλλά με δυσκολία φαίνεται αυτό στις φωτογραφίες του.


Σε μια επιστολή του, ο Twain έγραφε: «Μια φωτογραφία είναι ένα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο, και δεν υπάρχει τίποτα πιο καταδικαστικό για να μείνει στην ιστορία από ένα ανόητο χαμόγελο ακινητοποιημένο για πάντα.”

eirinika.grΠοινή φυλάκισης 10 μηνών στον Ταμήλο


Ποινή φυλάκισης 10 μηνών επιβλήθηκε χθες από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, σύμφωνα με πληροφορίες του trikaladay, στον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλο, με το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκτέλεση έργου.

Η υπόθεση αφορά το έργο διαμόρφωσης κτιρίου στον συνοικισμό Λεπτοκαρυάς το 2008 προκειμένου εκεί να λειτουργήσει Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την εκπαίδευση μαθητών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «trikaladay.gr», το θέμα προέκυψε όταν αρχικά το 2011 έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομη ανάθεση του έργου από τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε αγωγή από τον εργολάβο για την μη καταβολή χρημάτων από τις εργασίες που εκτέλεσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Ταμήλος, δεν υπήρχε καμία ευθύνη του Δήμου για την πληρωμή του εργολάβου καθώς το κόστος των εργασιών βάρυνε αποκλειστικά τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο το Δικαστήριο δεν επείσθη και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ ο κ. Ταμήλος άσκησε έφεση.

Πηγή:Trikaladay


Κυριακίδης: “Πουλήσαμε δύο σπίτια για να πληρωθούν οι άνθρωποι της παράστασης


 Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μιλά για τις οικονομικές του δυσκολίες.

"Πουλήσαμε δύο σπίτια για να πληρωθούν οι άνθρωποι της παράστασης "Η φωλιά του κούκου". Αλλά ήταν... υπέροχο! Γιατί έζησα τις δυσκολίες μαζί με τον άνθρωπό μου... Αυτά θα θυμάμαι όταν θα γίνω 70 χρόνων. Ότι κρυώναμε, δεν υπήρχαν χρήματα για τη θέρμανση και για να ζεσταθούμε πετούσαμε στο τζάκι ό,τι ξύλο είχαμε" λέει στη συνέντευξή του στο PEOPLE.

Και συνέχισε: "Έζησα με το τίποτα και επιβίωσα. Βέβαια σήμερα τέτοιες καταστάσεις συναντάει κανείς συχνά. Μάλιστα, βάζουν και πρόστιμο. Δηλαδή,να κινδυνεύεις να πεθάνεις από το κρύο και να σκέφτεσαι τους ρύπους. Δεν πα 'να κουρεύονται..."

http://us.lrd.yahoo.com


Μ. ΛΙΑΠΗΣ Εκλεβε και από το ρολόι της ΔΕΗ


Τζαμπατζής... κατά συρροήν και κατ΄εξακολούθηση αποδεικνύεται ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος φαίνεται ότι είχε κάνει σκοπό της ζωής του να εξοικονομεί χρήματα με διάφορους ευφάνταστους τρόπους.

Μετά τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του για να γλιτώνει φόρους και τέλη κυκλοφορίας, μετά τις αποκαλύψεις του «Έθνους της Κυριακής» ότι πήρε κοινοτικά χρήματα για να κατασκευάσει τουριστικό ξενώνα στο Μεγάλο Χωρίο Ευρυτανίας, αλλά έφτιαξε πολυτελές σαλέ, τώρα στο φως της δημοσιότητας βγαίνει μια ακόμη «ατασθαλία» της οικογένειας Λιάπη.
http://www.ethnos.gr/default.asp?catid=22733


Τελικά οι μισθοί εδώ είναι χειρότεροι από της Βουλγαρίας


Δεν υπαρχει αλλη λυση. Οι φοροι ολο και θα αυξανονται, στο τελος θα δουλευουν ολοι για να πληρωνουν μονο φορους, τιποτα αλλο.


Oσοι δουλευουν δηλαδη ακομα. Οι φοροι επι του προκειμενου απευθυνονται σε σκλαβους,οχι σε εργαζομενους,αυτο ειναι το νοημα της φορολογησης με το ρυθμο που γινεται. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΚΛΑΒΩΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Τωρα μας προετοιμαζουν για την επομενη φορολογια του 2014,με νεες αυξησεις σε ΔΕΗ,τελη κυκλόφοριας, νεες αντικειμενικες αξιες στα ακινητα που θα φερουν νεους φορους, κλπ. Το τρυκ του Σαμαρα τωρα ειναι οτι δεν θα γινουν αλλες μειωσεις μισθων,ο διπλασιασμος των φορων ομως τι ειναι, δεν ειναι μειωση μισθων;

Στη Βουλγαρια οι μισθοι ειναι περιπου οσο και εδω, δεν υπαρχουν ομως τετοιοι ατελειωτοι φοροι,οποτε καταληγουμε οτι οι μισθοι εδω ειναι πολυ χαμηλοτεροι απο εκει.Και μη ξεχναμε,η ιστορια αυτη με τους φορους δεν εχει τελειωμο. Αυτοι ολοι βεβαια με τα κλεμμενα εκατομμυρια θα το σκασουν στο εξωτερικο τοτε,αλλα ολο και καποιος θα μεινει πισω, φανταζομαι. Για να δωσει εξηγησεις...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΜΙΣΣΩ

http://www.freepen.gr/Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger