Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου....

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013


ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Οι συνθήκες σας σπρώχνουν να κάνετε θελήματα, υπηρεσίες σε τρίτους και επίλυση πολλών πρακτικών θεμάτων. Αυτά και χωρίς να τα ζητήσετε θα γίνουν αναγκαστικά γιατί οι ανάγκες της σημερινής ημέρας θα είναι κάπως περίεργες. Το καλό είναι ότι δεν αποδυναμώνεστε οπότε προχωρήστε και ξεκαθαρίστε το τοπίο.
Ερωτικά: Μπορεί να χρειαστεί να τρέξετε μαζί με το άτομο που είστε μαζί σε διάφορες δουλειές και ίσως να πρέπει να συμπαρασταθείτε σε κάποια προσωπικά του θέματα. Με αυτό κερδίζετε τις εντυπώσεις και δεν απομονώνεστε. Κυρίως ένας Παρθένος θα σας καταλάβει ακόμα περισσότερο.
Καριέρα & Οικονομικά: Ενώ γενικά εμπιστεύεστε τους γύρω σας τώρα πιθανόν να αναζητήσετε ένα πιο πρακτικό τρόπο επικοινωνίας και να τα βάλετε όλα κάτω με στόχο να αναδιοργανώσετε κάποια χαρτιά, έγγραφα και οικονομικούς λογαριασμούς.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είναι μια ημέρα που πολύ εύκολα θα μπουν στην θέση τους αρκετά πράγματα και ας υπάρχει από την πλευρά σας μια έλλειψη πειθαρχίας. Κάπου μπορεί να έχετε κουραστεί και να αναζητάτε να χαλαρώσετε ή ακόμα και να το ρίξετε έξω.
Ερωτικά: Προσπαθώντας να ζήσετε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει την καθημερινότητα ίσως να προσφερθείτε να βοηθήσετε σε κάποια πράγματα που μπορεί να μην είναι απόλυτα δικά σας. Ίσως με αυτόν τον τρόπο να έρθετε πιο κοντά με έναν Παρθένο ή Ιχθύ. Ο Κριός μπορεί να επανέλθει ξαφνικά και να μην ξέρετε πώς να φερθείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Μην σας παίρνει από κάτω. Από εκεί που φοβάστε ότι κάτι θα γίνει έρχεται κάτι ξαφνικά και σας ανατρέπει την αρνητική σκέψη. Εκμεταλλευτείτε την σημερινή ημέρα και κάνετε οικονομικές διαπραγματεύσεις σε όλα αυτά που σας απασχολούν.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Ιδιαίτερη ημέρα όπου θα χρειαστεί να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα και ο λόγος είναι ότι μπορεί να γίνουν λάθη που να μην μπορείτε μετά να τα διορθώσετε λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή να έχετε υπερβολικό άγχος για να γίνουν όλα τέλεια.
Ερωτικά: Πιθανόν να αναγκαστείτε να περάσετε μαζί τη μέρα σας με το πρόσωπο που είστε μαζί φτιάχνοντας ή οργανώνοντας από κοινού κάτι που απασχολεί και τους δυο. Η επαφή με Τοξότη ή Ιχθύ μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια ανάγκες που δεν τις είχατε υπολογίσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Εάν θέλετε να περάσετε λιτά και συμμαζεμένα ίσως να είναι ευκαιρία να δείτε και την άλλη όψη του νομίσματος. Επειδή γενικά αν γίνετε μεθοδικοί θα δείτε πρόοδο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Όσο είστε αποφασισμένοι να είστε ξεκάθαροι και σωστοί ακόμα και από τις κουβέντες σας και κυρίως με συγγενικά πρόσωπα τόσο περισσότερο θα μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.
Ερωτικά: Ενδιαφέρεστε έντονα για έναν Παρθένο με τον οποίο όμως μπορεί λόγω κάποιων άλλων συνθηκών να είστε σε απόσταση. Σίγουρα θα μιλήσετε αλλά δεν θα βγάλετε και πολύ το συναισθηματικό σας πρόσωπο. Θα επικρατήσει η λογική.
Καριέρα & Οικονομικά: Επειδή συζητάτε κάποια θέματα που σας απασχολούν και προσπαθείτε να βρείτε λύσεις είτε μέσα από δικές σας προσπάθειες, είτε μέσα από συγγενικά ή ακόμα και φιλικά πρόσωπα θα δείτε ότι σήμερα θα έχετε μια απάντηση ή θα πάρετε μια πληροφορία που θα σας χαροποιήσει.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Κινείστε πολύ μεθοδικά και επειδή είστε προς επίλυση ενός θέματος ίσως να μην έχετε υπομονή να βρείτε κάτι το διαφορετικό και να συμφωνήσετε άμεσα.
Ερωτικά: Επειδή ένα και ένα κάνουν δυο για σας θα δείτε ότι θα πιέσετε να κάνει το ίδιο και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και δεν θα αρκεστείτε μόνο σε λόγια χωρίς πράξεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να φανείτε συντηρητικοί αλλά με αυτόν τον τρόπο πατάτε πολύ γερά στα πόδια σας και έχετε και πίσω σας μια καλή υποδομή για να στηρίξετε το οτιδήποτε χωρίς να ακροβατείτε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Μαζεύετε τις δυνάμεις σας και περνάτε στην αντίπερα όχθη. Επειδή η σταθερή σας πολιτική θα παίξει ρόλο σε οτιδήποτε θέλετε και κάνετε μην αφήσετε κανέναν να υποσκάπτει με τον τρόπο του τις αρχές σας και πάνω από όλα τις ιδέες σας ή τα πιστεύω σας.
Ερωτικά: Είναι μια πολύ καθοριστική ημέρα για σας αφού θα συνειδητοποιήσετε κάποια πιο βαθιά δύναμη να έρχεται από μέσα σας και να σας δίνει μια εσωτερική ασφάλεια. Όσο είστε γενικά πολύ συγκροτημένοι θα δείτε ότι θα τα καταφέρνετε πολύ καλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες που θα τις εκμεταλλευτείτε και από μια προσωπική σας πρωτοβουλία θα κερδίσετε χρήματα ακόμα και λίγα τα οποία όμως θα σας βοηθήσουν σε κάποιους λογαριασμούς οι οποίοι είναι άμεσοι.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Νιώθετε ότι μπορεί να έχετε αδειάσει από ενέργεια και για αυτό προτιμάτε να μην ανοιχτείτε και πάρα πολύ. Παρόλο που οι ανάγκες οι γύρω σας είναι πολλές προτιμήστε να ξεκουραστείτε αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Επίσης, αν είναι να κάνετε εξετάσεις ρουτίνας δικές σας ή ενός πολύ κοντινού σας προσώπου μην τις αμελήσετε.
Ερωτικά: Μπορεί να συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι ίσως κινείστε σε διαδρομές ψευδαίσθησης ή ένας φίλος σας να σας ξυπνήσει για μια υπόθεση που έχετε με έναν Παρθένο.
Καριέρα & Οικονομικά: Κρατάτε αποστάσεις και δεν παίρνετε απόφαση για κάτι που είναι να επενδύσετε ή να ξεκινήσετε μαζί με άλλους συνεργάτες. Η μυστικότητα των κινήσεών σας για μια δουλειά πιθανόν να βοηθήσει στο να συγκεντρωθείτε στον στόχο σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Το τοπίο είναι ξεκάθαρο και όσοι θέλετε να κάνετε μία κίνηση χωρίς να έχει πίσω της το δύσκολο παρελθόν, κάντε την τώρα και μην έχετε καμία αναστολή.
Ερωτικά: Είστε πιο ήρεμοι για αυτό μπορείτε να διαχειρίζεστε καλύτερα όλες σας τις συναισθηματικές εξάρσεις. Ευτυχώς υπάρχουν ημέρες που δεν είστε σε ένταση και πάθος και τότε νιώθετε καλύτερα και περνάτε και καλά. Ο Παρθένος ή ο Αιγόκερως είναι τα πρόσωπα που δεν σας τσιτώνουν και πολύ και όλα εξελίσσονται ήρεμα. Αντίθετα με τον Κριό, Υδροχόο υπάρχει έλξη αλλά και ένταση.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα έχετε θετική αντιμετώπιση από άτομα που μπορεί να φαίνονται ανταγωνιστικά και ίσως να μπορέσετε να συνεργαστείτε με καλούς όρους. Η συνεργασία που θέλετε να προτείνετε σίγουρα θα σας βγει σε καλό.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Μπορεί οι σημερινές συνθήκες να σας εκνευρίσουν ή να σας κουράσουν γιατί θα υπάρχουν τεχνικά ή πρακτικά κολλήματα αλλά εσείς προσπαθήστε να μην βγείτε από τον προγραμματισμένο στόχο σας. Θέματα πρόληψης υγείας και οργάνωσης πιθανόν να σας κουράσουν.
Ερωτικά: Σίγουρα θα επισημάνετε μια διαφορά μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας αλλά θα ευχαριστηθείτε αν μπορέσετε να τη γεφυρώσετε. Η επαφή με Παρθένο μπορεί να μην είναι όπως την περιμένατε αλλά κάτι θα γίνει.
Καριέρα & Οικονομικά: Περιμένετε μια απάντηση εδώ και καιρό και ίσως να έρθει κάπως κουτσουρεμένη αλλά τουλάχιστον δεν θα ξεφύγετε τελείως από το πρόγραμμά σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Τα καταφέρνετε σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής πολλών θεμάτων που έχετε από το σπίτι, δουλειά, οικογένεια κλπ. Η διατροφή σας και πιθανόν η σωματική σας αναβάθμιση μέσα από την φροντίδα και την περιποίηση θα σας ικανοποιήσει και θα σας ξεκουράσει.
Ερωτικά: Είστε αρκετά προστατευτικοί και κυρίως προσπαθείτε να γίνετε περισσότερο προσεκτικοί σε κινήσεις και σε λόγια που μπορεί να πληγώσουν το πρόσωπο που είστε μαζί. Το καλό είναι ότι έχετε μέσα σας κάπως χαλαρώσει και έχετε μεγαλύτερη αποδοχή σε όλα τα θέματα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει εξέλιξη και γενικά μια αναβάθμιση σε κάποια θέματα και κυρίως εμφανίζεται το αληθινό πρόσωπο ατόμων που είχατε αμφιβολίες και προβληματισμούς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Είστε σε φάση που προσπαθείτε να κερδίσετε κάποια πράγματα υπηρετώντας πιστά ή ακολουθώντας όλους τους τύπους που χρειάζονται σε κάποιες υποθέσεις που σας απασχολούν.
Ερωτικά: Έχετε λίγο απομονωθεί και ίσως να νιώθετε μια μικρή απογοήτευση ή μοναχικότητα ακόμα και μέσα στην σχέση που μπορεί να είστε. Περισσότερο θα χρειαστεί να προσφέρετε παρά να πάρετε στην προκειμένη φάση.
Καριέρα & Οικονομικά: Αγγαρείες και λεπτομερειακές δουλειές μπορεί να σας κάνουν να χάσετε την έμπνευσή σας αλλά θα δείτε ότι κάτι καλό θα πετύχετε γιατί θα είστε αρκετά ρεαλιστές.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Προσγειώνεστε κάπως απότομα. Η σύνδεση που έχετε συνήθως με τον ονειρικό κόσμο δεν σας αφήνει να βλέπετε και την ρεαλιστική πλευρά. Αλλά σήμερα λόγω των ειδικών συνθηκών θα αναγκαστείτε να προσφέρετε ή να δουλέψετε πολύ με άτομα που ίσως να μην ταιριάζετε αλλά σας κάνουν καλό γιατί γίνεστε πρακτικοί.
Ερωτικά: Η αποδοχή μιας σχέσης που σας απασχολεί μπορεί να σας βοηθήσει στο να είστε καλύτερα αλλά μέσα σε πλαίσια τα οποία τελικά σας κάνουν πολύ καλό. Παρθένος, Ζυγός και Αιγόκερως παίζουν το παιχνίδι τους.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν συνεχόμενες ευκαιρίες οι οποίες αν δεν τις εκτιμήσετε όπως πρέπει θα γίνουν πιθανά λάθη από την πλευρά σας. Η αλήθεια που μπορεί να μάθετε για μια συνεργασία πιθανόν να σας κάνει πολύ καλό.
http://axioperierga.blogspot.gr/



Δείτε ένα ΚΟΛΠΟ για να ξεχωρίζετε το καλό ελαιόλάδο!!!




Πολλοί από εσάς έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη κατάσταση να αγοράσετε λάδι πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά διαπιστώσατε ότι πήρατε «γουρούνι σε σακί». Στη συνέχεια θα σας δώσουμε μερικές απλές οδηγίες-βήματα ώστε να είσαστε σε θέση να διακρίνετε την ποιότητα του λαδιού που αγοράζετε…

Βασική αρχή: «Το λάδι το καταλαβαίνουμε με τη μύτη και τη γλώσσα. Όχι με το λαιμό»

Έτσι έλεγαν οι παλιοί γεωργοί με την αλάνθαστη εμπειρία τους και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, δηλ. με απλά λόγια στο λάδι που θα επιλέξουμε, αναζητούμε την καλή οσμή και γεύση και όχι τόσο αν είναι …καυτερό στο λαιμό μας.

1ο βήμα-Οσμή

Με ευλάβεια και αγάπη στο ευλογημένο προϊόν πλησιάζουμε τη μύτη μας, σχεδόν ακουμπάμε στο στόμιο του δοχείου με το λάδι και προσπαθούμε κυριολεκτικά, με μισόκλειστα ή κλειστά μάτια, να «ρουφήξουμε» με διαδοχικές δύο-τρείς εισπνοές, όλη τη μυρωδιά του. Αφήστε τη φαντασία σας να τρέξει και να σχηματίσει νοερές εικόνες. Αν το λάδι είναι φρέσκο, θα σας πλημμυρίσει με ζωντανά αρώματα ελιάς και φύσεως, σαν να βγήκε εκείνη τη στιγμή από το λιοτρίβι. Όσοι έχετε αυξημένη την αίσθηση της οσμής μπορεί τα αρώματα να σας θυμίσουν και φρούτα

Επισήμανση: Αν το άρωματα είναι ευχάριστο, η μύτη σας δεν θα χορταίνει να τα ρουφάει

Αντιθέτως

Αν σας έρχονται οσμές ενοχλητικές, που σας θυμίζουν μούχλα, χαλασμένο τυρί, πολυκαιρισμένο ή καμμένο λάδι ή χωματίλα τότε αρχίστε να είσαστε επιφυλακτικοί με το «λάδι» που πρόκειται να αγοράσετεδιότι δεν είναι ούτε εξαιρετικά παρθένο ούτε φρέσκο. Για να σας βοηθήσουμε, θυμηθείτε πώς μυρίζει το λάδι από το καντηλάκι όταν τελειώνει ή πώς μυρίζει το λάδι που έχετε ξεχάσει για περισσότερο από ένα χρόνο σε κάποιο τενεκέ ή φιάλη. Οι δυσάρεστες οσμές αποτελούν σημαντικό μειονέκτημα του λαδιού και τα προϊόντα με τέτοιες οσμές πρέπει να αποφεύγονται.

Επισήμανση: Πρακτικά, αν οι οσμές είναι δυσάρεστες, η μύτη σας θα «μπουκώσει», θα αρχίσετε να δυσκολεύεστε στην δεύτερη εισπνοή και θα σας «ζητάει» να απομακρυνθείτε από το λάδι

2ο Βήμα-Γεύση

Βάζετε, σε ένα μικρό ποτήρι το ελαιόλαδο. Η μέθοδος που δοκιμάζουμε το λάδι με το δάκτυλο δεν είναι ικανή για ασφαλή συμπεράσματα. Φροντίζουμε το λάδι να μην είναι παγωμένο κατά τη δοκιμή. Για το λόγο αυτό «αγκαλιάζουμε» το ποτήρι με τις παλάμες μας για 1-2 λεπτά ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του και να απελευθερωθούν περισσότερα στοιχεία του λαδιού.
Στη συνέχεια δοκιμάστε με μικρές γουλιές και με τη γλώσσα σας γεμίστε όλη τη στοματική σας κοιλότητα. Αρχίστε να νοιώθετε τις γεύσεις πρώτα στη γλώσσα και μετά στον ουρανίσκο σας για 2 δευτερόλεπτα το πολύ, πριν το καταπιείτε.
Στη γεύση σας πρέπει να κυριαρχεί η αίσθηση του παχύρευστου με συνεχή εναλλαγή της γλυκόπικρης γεύσεως. Όταν το λάδι είναι αγουρέλαιο, δηλ. από πράσινο καρπό, κυριαρχεί η πικρή-πικάντικη-πιπεράτη γεύση και είναι χαρακτηριστικό της «κορωνέϊκης» ποικιλίας. Αντιθέτως κυριαρχεί περισσότερο η γλυκιά γεύση όταν ο καρπός είναι ώριμος και μαύρος και συνήθως είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας «Μανάκι».

Επισήμανση 1η: Η πικρή-πικάντικη-πιπεράτη γεύση του αγουρέλαιου είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν θεωρείται ελάττωμα. Αντιθέτως, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αγουρέλαια όχι μόνο είναι πιο ανθεκτικά αλλά περιέχουν περισσότερα πολύτιμα συστατικά καθώς και περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες ως γνωστών είναι αντικαρκινικές.

Επισήμανση 2η: Καθώς καταπίνετε το λάδι μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ «κάψιμο» στο λαιμό μας. Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την ταγγίλα που θα σας αναφέρουμε πιο κάτω. Δεν πρέπει να σας ενοχλήσει καθόλου και ούτε να το λάβετε υπ’ όψιν σας διότι όλα τα φρέσκα ελαιόλαδα (περισσότερο ή λιγότερο) θα σας αφήσουν για λίγο αυτή την αίσθηση.

Αντιθέτως

Αν στη γεύση σας αισθάνεσθε δυσάρεστη «ταγγίλα» ή «τσούξιμο». Για ευκολία θυμηθείτε, τι γεύση έχει το λάδι που βγαίνει στο πιάτο από τηγανισμένες μπριζόλες αν τις φάτε την επομένη ημέρα, ή φέρτε στο νου σας, όταν φάτε κακής ποιότητος τυρόπιτα, μπουγάτσα κλπ.

Αν νοιώσετε στο στόμα σας δυνατή και αφόρητη πικρή γεύση, όπως όταν καταπίνετε ένα πικρό φάρμακο ή γκράπες (γρέϊπ-φρουτ) χωρίς ζάχαρη

Αν σας βγαίνει στη γλώσσα, στον ουρανίσκο ή στα χείλη αίσθηση από παλιόνερα, λυπαντικά, απορρυπαντικά

Τότε πρόκειται για ο,τιδήποτε άλλο εκτός από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καλό είναι να το αποφύγετε.

3ο Βήμα-χρώμα

Ενώ το χρώμα δεν αποτελεί άμεσο κριτήριο της ποιότητος του ελαιολάδου εντούτοις από αυτό καταλαβαίνουμε αν το ελαιόλαδο είναι φρέσκιας σοδειάς.

Το χρώμα, είτε πρασινωπό είτε χρυσοκίτρινο, στα φρέσκα ελαιόλαδα είναι πολύ έντονο, ζωηρό και ζωντανό με μια ελαφρά διάθλαση όταν φωτίζεται, σαν μια απαλή θαμπάδα (όχι θολούρα).

Αντιθέτως, αν το λάδι έχει εκτεθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι, είτε έχει παλιώσει (δεν γίνεται όπως το παλιό κρασί), τότε «κόβει», δηλ. το χρώμα και η πυκνότητά του αδυνατίζουν. Το λάδι γίνεται τόσο διάφανο που βλέπεις μέσα από το μπουκάλι, σαν να σας δίνει την αίσθηση του χρωματισμένου νερού.

Πηγή: http://maidanoi.com/



Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος




Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση κρατείται για χρέη προς το Δημόσιο ο παρουσιαστής του MEGA και πρώην εκδότης, Πέτρος Κωστόπουλος.

Οπως μετέδωσε στην πρωινή του εκπομπή ο ΣΚΑΪ, ο Π. Κωστόπουλος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα σήμερα Τρίτη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί και συνελήφθη.
Ο παρουσιαστής σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γνωρίζοντας πως έχουν κινηθεί σε βάρος του οι διαδικασίες για τα χρέη “πρόλαβε” τις εξελίξεις πηγαίνοντας ο ίδιος οικειοθελώς να παραδοθεί στο τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειαςκαι να ζητήσει διακανονισμό που θα του επιτρέψει σύντομα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και πιθανότατα άμεσα να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως είναι φυσικό, δεν εμφανίστηκε σήμερα στην καθημερινή εκπομπή που παρουσιάζει στον τηλεοπτικό σταθμό "mega", στο πλατό εμφανίστηκε μόνο η σύζυγός του. 

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

http://www.aragma.gr/



Ανέκδοτο: Γνωριμία με τα πεθερικά


Ήταν μια φορά μια κοπέλα και θα πήγαινε να συναντήσει για πρώτη φορά τους γονείς του γκόμενου τις οι οποίοι τις είχανε τραπέζι .

Δυστυχώς όμως το πρωί η κοπέλα είχε κατεβάσει κάνα δύο πιάτα μπρόκολο και ένα πιάτο γίγαντες και είχε κάποιες στομαχικές διαταραχές .

Το βράδυ ήρθε και η κοπέλα καθότανε στο τραπέζι με τους γονείς του δικού της και τον δικό της όταν ξαφνικά εκεί που μιλάγανε ακούγεται πςςςςςς.π!

Πω πω έγινα ρόμπα, σκέφτηκε η κοπέλα.

Αμέσως ο πατέρας φωνάζει:

- Τζακ έλα εδώ τώρα.

Η κοπέλα κοιτάει κάτω και βλέπει τον σκύλο του σπιτιού να είναι δίπλα της.

- Πω πω ρε πο***η μου, σκέφτεται, γλίτωσα από του χάρου τα δόντια. Ευτυχώς νομίσανε ότι το σκυλί το έκανε.

Αμέσως, αμέσως η κοπέλια ξεθάρρεψε οπότε μετά από λίγο πάλι ακούγεται ένα Πρρρρρ..πςςςς.

Και τότε ο πατέρας ξαναφωνάζει:

-Τζακ δεν σου είπα να έρθεις εδώ; (στα αρ***δια του ο Τζακ, ούτε που κουνήθηκε από την θέση του).

Η κοπέλα την είχε καταβρεί.

Ωραίο πράγμα να κλάνεις και μετά να τα φορτώνουν στο σκυλί, σκέφτηκε.

Δεν περάσανε 10 λεπτά και ακούγεται ένα Πρρρρρρ..πςπςπρρρρπφφφφφφφ. κλανιά 20δεπτερολέπτων μιλάμε κόντεψαν να πέσουν τα σερβίτσια από το τραπέζι και τότε ο πατέρας:

-Τζακ τσακίσου έλα εδώ τώρα γιατί όπως πάει αυτή σε λίγο θα σε χέσει!


Πότε πρέπει να πίνουμε νερό;



Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι σημαντικό, αλλά σίγουρα δεν ξέραμε πότε πρέπει να το πίνουμε.

Πίνοντας, λοιπόν, το νερό στη σωστή ώρα, μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα:

2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων

1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη

1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.


http://www.briefingnews.gr/



Νέα τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών!! 18 ασθενοφόρα έσπευσαν στη περιοχή!!


Νέα τραγωδία στην κοιλάδα των Τεμπών σήμερα το βράδυ. Σκηνές κόλασης εκτυλίχθηκαν, περίπου ένα τέταρτο πριν τις 11μμ, μετά από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, νταλίκας και ενός ΙΧ αυτοκινήτου.

Οι σκηνές που ακολούθησαν παρέπεμπαν σε μακελειό. Στο σημείο της σύγκρουσης των τριών οχημάτων η άσφαλτος μετατράπηκε σε λουτρό αίματος. Σε αυξημένο συναγερμό για το τροχαίο δυστύχημα, που άρχισε να ξεδιπλώνει τις μαύρες πτυχές του όταν διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένα άτομο είχε χάσει ακαριαία τη ζωή του, τέθηκαν Αστυνομία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστικά οχήματα.

Η επιχείρηση διάσωσης επιβατών του λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν μέσα στο όχημα και κανείς τις πρώτες στιγμές δεν είχε εικόνα για την κατάστασή τους, στήθηκε ακαριαία. Διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και από το Βόλο έσπευσαν προς το σημείο του σοβαρότατου τροχαίου.

Συνολικά 18 ασθενοφόρα κινήθηκαν από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας προς τα Τέμπη για τη διακομιδή τραυματιών σε κοντινά Νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεταξύ των σοβαρά τραυματιών ήταν ένα κοριτσάκι μόλις 6 ετών, το οποίο επέβαινε στο ΙΧ αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες Βόλου (ΒΟΚ), αλλά ο οδηγός του σύμφωνα με πληροφορίες κατάγεται από τη Ραψάνη ή τα Τρίκαλα.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το ΙΧ -ο οδηγός του οποίου ανασύρθηκε νεκρός και επέβαιναν σε αυτό εκτός από την 6χρονη κόρη του και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του- κινούνταν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όταν επιχείρησε διπλή προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με νταλίκα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που κινούνταν προς Θεσσαλονίκη και ακολουθούσε το ΙΧ αυτοκίνητο, προσέκρουσε πάνω στα σιντρίμμια των δύο οχημάτων. Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβαλε ηρωικές προσπάθειες και κατάφερε παρά το απότομο φρενάρισμα να κρατήσει το μεγάλο όχημα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη σφοδρότητα της σύγκρουσης. Σε διαφορετική περίπτωση το δυστύχημα θα ήταν πολύνεκρο, καθώς θα μπορούσε να βγει εκτός δρόμου, όπως συνέβη με την νταλίκα Βουλγαρικών πινακίδων. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο μιλούσαν για πραγματικά ηρωική του οδηγού του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, ο οποίος αποσόβησε τα χειρότερα.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αμέσως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να συντονίσει επιχείρηση που θα απαιτούνταν και να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητούνταν στην προσπάθεια των σωστικών συνεργείων, αλλά και στην έγκαιρη παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματίες.

Στα δύο η Ελλάδα
Από τις 10.45 το βράδυ και για αρκετές ώρες αργότερα η Ελλάδα είχε κοπεί στα δύο. Η κίνηση των οχημάτων είχε διακοπεί και ουρές είχαν δημιουργηθεί στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου, με μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας να ρυθμίζει την κυκλοφορία, αλλά και να διευκολύνει ταυτόχρονα την απρόσκοπτη άφιξη και αποχώρηση των ασθενοφόρων και των άλλων υπηρεσιακών οχημάτων.

Οι τραυματίες
Σύμφωνα με τις πρώτες μεταμεσονύκτιες πληροφορίες, βαριά τραυματισμένη είναι η 6χρονη κόρη του θύματος, μία 18χρονη επιβάτης του λεωφορείου και ελαφρότερα ο οδηγός της νταλίκας και πέντε ακόμη επιβάτες του λεωφορείου.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

http://www.taxydromos.gr/


Αθήνα εμφάνιση ΑΤΙΑ πριν μια ώρα !



Πώς η Μηλιά, ένα ορεινό χωριό στην Πίνδο, κατάφερε να μηδενίσει την ανεργία



Η ανεργία είναι στο 0%. Κάθε οικογένεια έχει και ένα εργαστήριο επεξεργασίας ξύλου. Δύο δασικοί συνεταιρισμοί εκμεταλλεύονται 36.000 στρέμματα δάσους. Αυτή, είναι η ταυτότητα του ορεινού χωριού Μηλιά, σε υψόμετρο 1180 μ. στην Πίνδο, το οποίο απέχει 12 χιλιόμετρα από το Μέτσοβο και βρίσκεται μία ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, στα όρια των Ιωαννίνων με τα Γρεβενά.


«Η επεξεργασία του ξύλου και η λαϊκή τέχνη, αποτελεί παράδοση στον τόπο μας. Αυτή η παράδοση μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από πατέρα σε γιο» εξηγεί ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Μηλιάς Μετσόβου, Αναστάσιος Κουτελίδας.

Η οικονομία του χωριού στηρίζεται στο ξύλο. Οι 100 οικογένειες απασχολούνται αποκλειστικά στα 40 εργαστήρια ξυλογλυπτικής και επεξεργασίας του ξύλου, ενώ οι δύο δασικοί συνεταιρισμοί έχουν 60 μέλη. Το Δασαρχείο, βάσει διαχειριστικής μελέτης, έχει παραχωρήσει στους συνεταιρισμούς, δάση οξιάς και μαύρης πεύκης, εκτάσεως 36.000 στρεμμάτων. Την οξιά εκμεταλλεύονται για τη λαϊκή τέχνη, ενώ τη μαύρη πεύκη για τη δημιουργία κολόνων της ΔΕΗ και τις οικοδομές. Τα εργαστήρια, βρίσκονται στα υπόγεια των σπιτιών, ενώ ο επισκέπτης σε κάθε γωνιά του οικισμού αντικρίζει μεγάλες ποσότητες ξυλείας τι οποίες, όπως εξηγούν, αφήνουν σε πρώτο στάδιο έξω για να στεγνώσουν και στη συνέχεια τις μεταφέρουν σε υπόγεια, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τεχνίτες από τα παιδικά τους χρόνια οι Μηλιώτες, δίνουν μορφή στο ξύλο και φτιάχνουν βαρέλια, οικιακά σκεύη, όπως πλάστες κουτάλες, θήκες για ψωμί, δοχεία για νερό και κρασί, κρεμάστρες, καθρέπτες και πολλά άλλα είδη, χρήσιμα για το σπίτι και τη διακόσμηση. Πολλοί, εμπνέονται από τα ζώα του δάσους που τους περιβάλλει και δημιουργούν αρκούδες και λύκους, από ξύλο, ως διακοσμητικά.

Εκτός από την οξιά, τα ξύλα που χρησιμοποιούν είναι ρόμπολο, καστανιά και δρυς. «Οι πατεράδες μας τα δούλευαν όλα στο χέρι. Εμείς έχουμε εκσυγχρονιστεί. Προσθέσαμε και μηχανήματα, η εργασία μοιράζεται στο χέρι και το πριόνι ή τον τόρνο» αναφέρει ο κ. Κουτελίδας, ο οποίος είναι τεχνίτης και εργάτης του δάσους.

Τον συναντήσαμε σε καφενείο του χωριού, μαζί με άλλους συγχωριανούς του, σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα από την εργασία τους. Ένας καφές ή ένα τσίπουρο και δύο κουβέντες είναι απαραίτητα για ξεκούραση ώστε να συνεχίσουν την δουλειά, άλλοι προς το δάσος για να κόψουν ξύλα και άλλοι στα εργαστήριά τους.

Οι τεχνίτες-παραγωγοί της Μηλιάς, απευθύνονται στην ελληνική αγορά. Eχουν πελάτες σε όλη την χώρα, η καλύτερη όμως περίοδος για το εμπόρευμα τους, είναι τα πανηγύρια του καλοκαιριού και οι εμποροπανήγυρεις που διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές.


Μπορεί το χωριό να μην έχει ανεργία, αλλά όπως μας λένε, τον τελευταίο χρόνο τα σημάδια της οικονομικής κρίσης άρχισαν να εμφανίζονται και στο επάγγελμά τους, καθώς τα έσοδα μειώθηκαν φέτος κατά 40%, σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο κ. Αποστόλης, θυμάται ότι με το φορτηγό του παλαιότερα, μετέφερε στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα εκατοντάδες βαρέλια, χωρητικότητας από 5 έως 300 κιλά, τα οποία πουλούσε στον δρόμο και γίνονταν ανάρπαστα. Σήμερα, όπως λέει, ο καταναλωτής αγοράζει με δυσκολία τα απολύτως αναγκαία ή επιλέγει τα εισαγόμενα από τη Βουλγαρία, σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

«Ζημιά», όπως επισημαίνουν, έχουν υποστεί και λόγω της μειωμένης ζήτησης των μικρών ξύλινων αντικειμένων, καθώς στην αγορά, κυκλοφορούν ανάλογα κινεζικής προέλευσης, τα οποία πωλούνται στο τέταρτο της τιμής, από άλλους εμπόρους. Βεβαίως, τονίζουν ότι τα εισαγόμενα προϊόντα από την Κίνα και τη Βουλγαρία δεν συγκρίνονται στην ποιότητα με τα ξύλινα αντικείμενα, που κατασκευάζονται από τους ίδιους.

Μέχρι το 2010, η Μηλιά ήταν Κοινότητα που με το σχέδιο Καλλικράτης εντάχθηκε στον δήμο Μετσόβου. Εκείνο που όλοι ζητούν, είναι η Πολιτεία να τους στηρίξει. Επισημαίνουν, πως κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν τη «ζωή» στο ορεινό απομακρυσμένο χωριό τους. Έως σήμερα τα έχουν καταφέρει, αν και σε σχέση με παλιότερες δεκαετίες ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί, από τους 450 στους 260 κατοίκους.

Με επιστολές τους, προς του βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων ζητούν να μειωθεί το 23% του ΦΠΑ για τα προϊόντα τους. Διατυπώνουν την έκπληξη τους και αντιδρούν γιατί, αν και ορεινή η περιοχή τους, καλούνται να πληρώσουν 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το ειδικό τέλος ακινήτων.

Θεωρούν αδικία την ένταξη της Μηλιάς στη Γ” Ζώνη για το επίδομα θέρμανσης, η οποία είναι αναγκαία στα σπίτια τους από τις 15 Σεπτέμβρη έως τα τέλη Μαΐου.

Αίτημά τους είναι, ο δήμος Αθηναίων να τους ξαναδώσει την άδεια παραγωγού-μικροπωλητή για το κέντρο της Αθήνας, η οποία τους αφαιρέθηκε το 1990. Μέχρι τότε, κατέβαιναν από το ορεινό χωριό τους στην Αθήνα και πούλαγαν μόνοι τους σε πάγκους τα προϊόντα τους. Ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος, έχει κάνει αίτημα για την υπόθεση προς τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη και όπως λέει, πιστεύει ότι η ανταπόκριση θα είναι θετική.

Η Μηλιά στην τοπική βλάχικη διάλεκτο, ονομάζεται Αμέρου. Ο οικισμός με τα πετρόχτιστα σπίτια, έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα παραδοσιακός. Στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού, παρουσιάζεται η παράδοση της περιοχής, στο βάθος του χρόνου. Φεύγοντας από τη Μηλιά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Πρωτοχρονιά, όπου αναβιώνει το έθιμο της μεταμφίεσης και του καρναβαλιού.

- See more at: http://arouraios.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger