Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκ:Γυναίκα υιοθετούσε κουταβάκια και τα σκότωνε!

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μια γυναίκα υιοθετούσε ζώα από διαφορετικά φιλοζωικά σωματεία ανά την Ελλάδα για να τα σκοτώνει. Η γυναίκα χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα και ψεύτικα στοιχεία και εμφανιζόταν σε ανθρώπους που έκαναν προσπάθεια να σώσουν τα αδέσποτα ζωάκια εξαπατώντας τους. Άνδρες του Α΄ Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου κατάφεραν να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν. Πριν λίγες ημέρες η γυναίκα υιοθέτησε ένα κουτάβι από τη Σαλαμίνα και δέχτηκε να φιλοξενήσει ένα ακόμα ζώο, υπογράφοντας τα σχετικά συμβόλαια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και η επικοινωνία μαζί της ήταν αδύνατη, καθώς τα στοιχεία που είχε δηλώσει ήταν ψευδή.

Η γυναίκα τελικά εντοπίστηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αμυνταίου "Η Αγκαλιά" στην προσπάθειά της να υιοθετήσει ένα κουταβάκι, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά πλαστά στοιχεία και διαφορετική ταυτότητα. Αμέσως έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Περιστερίου και η γυναίκα συνελήφθη επ' αυτοφώρω από άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά, κατά τη συνάντηση για την υιοθεσία του κουταβιού.

Όταν ρωτήθηκε τι απέγιναν τα ζώα που είχε υιοθετήσει, η γυναίκα απάντησε πως το ένα κουτάβι πέθανε από θερμοπληξία επειδή το είχε αφήσει στο αυτοκίνητο, ενώ το δεύτερο δήλωσε ότι κάπου το άφησε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την περιοχή. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία και μαζί με τον σύζυγό της θα απολογηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις κατηγορίες της κακοποίησης, θανάτωσης, εγκατάλειψης και εμπορίας ζώων καθώς και για πλαστογραφία σε ταυτότητες.


Η 23χρονη Ελληνίδα που... τρελαίνει τους Αμερικανούς με τη μουσική της! (βίντεο)

Η Xenia Ghali είναι μια νεαρή μουσικός, κράμα Αιγύπτου και Ελλάδας, μεγαλωμένη στην Αθήνα αλλά ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Στα 23 της χρόνια έχει καταφέρει να ξεχωρίσει...

αφού γράφει η ίδια τους στίχους, αλλά και τη μουσική των τραγουδιών της. Έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο singles και τα αντίστοιχα video clip.




ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΣΟΚ! Κι όμως αυτή είναι πρωταγωνίστρια στα "ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ" ! Ποια είναι όμως;


Αν και δεν ήταν η πρώτη της σειρά, ωστόσο ο ρόλος της την ξεχώρισε και την έκανε πολύ αγαπητή.

Στο σίριαλ είναι χαμηλών τόνων και ντροπαλή. Πάντα βλέπουμε την τηλεοπτική Μαντώ με πολύ φαρδιά ρούχα και πιασμένα αλογοουρά τα μαλλιά της.

Πώς όμως είναι στην πραγματική της ζωή η Βασιλική Αγγελή; Της αρέσει να ντύνεται πολύ θηλυκά και σ έ ξ ι ενώ λατρεύει να βγάζει φωτογραφίες.

Δείτε την ηθοποιό να ποζάρει πιο σ έ ξ ι από ποτέ σε φωτογραφίες της που έχει «ανεβάσει» στην προσωπική της σελίδα στο facebook.

Δείτε πως είναι σήμερα ο Θανάσης από το ''Ευτυχισμένοι Μαζί''!


Ο σκανταλιάρης «Θανασάκης» από το σήριαλ Ευτυχισμένοι Μαζί μεγάλωσε και άλλαξε πολύ.. 



Δυσκολευτήκαμε πολύ να τον αναγνωρίσουμε! 



Δείτε τον στο video που ακολουθεί.. 


Κάτι για τη ζάχαρη που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο, επειδή έχει αρκετές θερμίδες...

Μία νέα έρευνα ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη λόγο, για τον οποίο θα πρέπει να πούμε «όχι» στη ζάχαρη, καθώς απέδειξε ότι συμβάλλει και στην πρόωρη γήρανση...

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται τα αποτελέσματα έδειξαν πώς η γλυκόζη βλάπτει σοβαρά τις πρωτεΐνες και χαλάει το δέρμα.

Για την ακρίβεια η γλυκοζυλίωση των ιστών είναι ένοχη για το 50% της ενδογενούς γήρανσης.

Και επειδή έρχεται και καλοκαίρι καλό είναι να αρχίσετε να την αποφεύγετε ή τουλάχιστον να την καταναλώνετε με μέτρο.

Μια δουλειά για γερούς πνεύμονες...

Προσλαμβάνεται όποιος τρομάξει περισσότερο τις αρκούδες Αγγελία για μια περίεργη θέση που απαιτεί βροντερή φωνή και δυνατούς πνεύμονες δημοσιεύτηκε σε νορβηγική εφημερίδα. Το αντικείμενο του ιδανικού υποψηφίου θα είναι να τρομάζει τις πολικές αρκούδες των νήσων Svalbard που βρίσκονται κάπου μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου έτσι ώστε να μπορούν οι επιστήμονες της περιοχής να κάνουν ανενόχλητοι την έρευνά τους.

Και για όσους βιαστούν να θεωρήσουν την αγγελία ως αστείο, αρκεί να αναφέρουμε ότι οι αρκούδες στην περιοχή φτάνουν τις 3.000 σε αντίθεση με τους ανθρώπους που δεν ξεπερνούν τους 2.400.

Όπως είναι αναμενόμενο οι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια τους, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της περιοχής να αναγκαστεί να δημιουργήσει την συγκεκριμένη θέση εργασίας.

H διάρκεια της εργασίας θα είναι τρίμηνη και ασφαλώς μεταξύ των προσόντων που απαιτούνται είναι και η αντοχή στο κρύο. 

Oι άνδρες δεν βλέπουν φιλικά το άλλο φύλο


Η γνωστή ρήση ότι δεν μπορεί να υφίσταται φιλική σχέση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, επιβεβαιώνεται τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον άνδρα.

Νέα μελέτη αναφέρει ότι οι φιλικές σχέσεις που αναπτύσσουν οι άνδρες με τις γυναίκες καθοδηγούνται από την ερωτική έλξη που νιώθουν για εκείνες. Σύμφωνα με τους ερευνητές δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες που συνάπτουν φιλικές σχέσεις με άνδρες.

Η μελέτη

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν ήρθαν σε επαφή με 88 ζεύγη φίλων. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα κάθε ζεύγους κλήθηκαν να απαντήσουν ξεχωριστά σε διάφορα ερωτήματα μεταξύ των οποίων ήταν και ο βαθμός της ερωτικής έλξης που ένιωθαν για τον/τη φίλη τους.

Όπως διαπιστώθηκε οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να αισθάνονται ερωτική έλξη για τη φίλη τους σε σχέση με τις γυναίκες οι οποίες στην πλειονότητα των περιπτώσεων δήλωσαν ότι δεν ένιωθαν ερωτικά για τον φίλο τους.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι επίσης ότι οι άνδρες δεν διστάζουν να συνάψουν φιλικές σχέσεις με γυναίκες από τις οποίες έλκονται σεξουαλικά ακόμη και αν εκείνη την περίοδο έχουν σύντροφο. Αντίθετα οι γυναίκες αποδέχονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες την πλατωνική φύση μιας φιλικής σχέσης ανάμεσα στα δύο φύλα.

Επίσης η έρευνα καταρρίπτει έναν ακόμη «μύθο», αυτόν που αναφέρει ότι οι γυναίκες έλκονται από δεσμευμένους άνδρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Social and Personal Relationships» οι δεσμευμένοι άνδρες δεν αποτελούν πόλο έλξης για τις γυναίκες.

http://www.newsbomb.gr/

Δείτε την Πωλίνα μετά από πολύ καιρό και δεν θα την αναγνωρίσετε!

Η Πωλίνα ήταν μία τραγουδίστρια με σημαντική πορεία, κυρίως στην δεκαετία του ’80. Έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες, ενώ στο παρελθόν είχε φανατικό κοινό. Έχει κυκλοφορήσει... 11 προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί με συνθέτες, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Η γνωστή τραγουδίστρια, η οποία είχε πολύ καιρό να κάνει δημόσια εμφάνιση, χθες το βράδυ βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης “Να ζει κανείς ή να μη ζει”, στο θέατρο Δανδουλάκη, όπου την εντόπισε ο φωτογραφικός φακός του entertv.gr.




Δε θα πιστέψετε τι βρήκαν θαμμένα σε παιδικό σταθμό


Συναγερμός σήμανε στη γερμανική πόλη του Άϊζεναχ, όταν στο χώρο ενός παιδικού σταθμού βρέθηκαν περίπου 45 κιλά πυρομαχικών και όπλων της εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ανακάλυψη του "οπλοστασίου" έγινε τυχαία, όταν οι μικροί μαθητές βγήκαν στην αυλή για να παίξουν και άρχισαν να βρίσκουν στο κήπο κάλυκες και άλλα επικίνδυνα "παιχνίδια".

Έντρομοι οι δάσκαλοι κάλεσαν την αστυνομία και το σχολείο εκκενώθηκε.

Ειδικοί πυροτεχνουργοί χτένισαν την αυλή του παιδικού σταθμού και τα αποτελέσματα ξεπέρασαν όλες τις προσδοκίες: οι ειδικοί ανακάλυψαν πάνω από χίλια αντικείμενα πυρομαχικών και τουλάχιστον 10 χειροβομβίδες.




Βάζουν 21 διόδια στην Εγνατία Οδό!

Ξεπουλάνε τον καλύτερο δρόμο της Ελλάδας, που τον χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός. Ο νέος ιδιοκτήτης δε θα χρειαστεί να βάλει ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση τα επόμενα 20 χρόνια. Θα έχει μόνο κέρδη... 

Η τρικοµµατική κυβέρνηση, µέσω του ΤΑΙΠΕ∆, έχει βγάλει την Ελλάδα στο σφυρί. Ο,τι αξίζει, ξεπουλιέται. Ο,τι µπορεί να δώσει κέρδη στη χώρα µας και τους Ελληνες παραχωρείται σε αστείες τιµές, περιµένοντας την ανάπτυξη.Αλλά, τελικά, θυσιάζεις την αγελάδα που σου παράγει γάλα; Στην Ελλάδα των µνηµονίων, κάποιοι έχουν αποφασίσει να τη θυσιάσουν.

Η Ειρήνη Παρίση με μπικίνι στην Ζάκυνθο!

Η τραγουδίστρια Ειρήνη Παρίση κάνει ηλιοθεραπεία σε πισίνα ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο και μας χαζέυει με το μπικίνι της και το τέλειο κορμί της..


Η καλόγρια που στηρίζει… ΣΥΡΙΖΑ


Οδηγεί στο δρόμο τρέχοντας με 130 χιλιόμετρα την ώρα με το σπορ κάμπριο αυτοκίνητό της για να προλάβει την επόμενη ομιλία της ενώ έχει ξεχάσει πως το όριο ταχύτητας είναι τα 80.
Η Τερέσα Φορκάδες μπορεί να έχει την τυπική εμφάνιση μιας καθολικής ισπανίδας καλόγριας, όμως η δράση της δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της.
Η Φορκάδες, αναφέρει η Real News, ασκεί έντονη κριτική στο τραπεζικό σύστημα και στους πολιτικούς και μαζί με τον οικονομολόγο Αρκάντι Ολιβέρες κυριαρχούν στο ισπανικό αντιμνημονιακό μέτωπο. Μάλιστα ευελπιστούν ότι θα αναζωπυρώσουν το κίνημα των Αγανακτισμένων αλλά με πιο ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους.
Η Φορκάδες έχει δηλώσει επίσης ότι υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως τόσο για εκείνη όσο και για τον Ολιβέρες το κόμμα αποτελεί σημείο αναφοράς.
Μάλιστα στις εμφανίσεις της αναφέρεται στη μαρξιστική θεωρία, στην πολιτική που άσκησε ο Ούγκο Τσάβες αλλά και στη «θεολογία της απελευθέρωσης», μια σχολή σκέψης που διερευνά τις σχέσεις μεταξύ χριστιανισμού και πολιτικού ακτιβισμού.
Η απόφαση της να ασπαστεί το μοναχισμό ήρθε το 1997 όταν στη διάρκεια ομιλίας της σε ομάδα καθολικών ομοφυλόφιλων οι καλόγριες του τάγματος των Βενεδικτινών αντέδρασαν με τρόπο φυσιολογικό τα λόγια της.
Με το που εντάχθηκε στο τάγμα οι μοναχές την ώθησαν να συνεχίσει τις σπουδές στο Χάρβαρντ ενώ της επέτρεψαν να έχει γραμματέα και να ταξιδεύει όπου θέλει για να ολοκληρώσεις τις σπουδές της.


Οι πιό σατανικοί gay όλων των εποχώv

Γενναίοι στρατηλάτες, λαμπροί ηγεμόνες, ευαίσθητοι καλλιτέχνες, πρωτοπόροι επιστήμονες.

‘Ολοι γνωρίζουμε πόσοι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες έχουν διαπρέψει ως μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας.

Λογικό και αναμενόμενο λοιπόν ορισμένοι από αυτούς να έχουν πρωταγωνιστήσει και σε κάποιες από τις πιο σκοτεινές σελίδες της. Απάνθρωπα κτήνη ή θύματα της ομοφοβικής κοινωνίας στην οποία έζησαν; Τα συμπεράσματα είναι δικά σας!

Ίππαρχος Τύρρανος της αρχαίας Αθήνας μαζί με τον αδελφό του Ιππία, o ‘Ιππαρχος προσπάθησε να κλέψει τον νεάρό και αριστοκρατικό Αρμόδιο μέσα από την αγκαλιά του εραστή του Αριστογείτονα . Όταν όμως ο Aρμόδιος αρνήθηκε να ενδώσει στις ανήθικες προτάσεις του, ο Ίππαρχος δεν δίστασε να συκοφαντήσει την αδελφή του διαδίδοντας ότι δεν ήταν αρκετά παρθένα για να συμμετέχει στην πομπή των Παναθηναίων. Τέτοια φαρμακογλώσσα! Για να ξεπλύνει την ντροπή το θιγμένο ζευγάρι δολοφόνησε τον Ίππαρχο κατά τη διάρκεια της πομπής. Παρόλο που κανείς από τους δυο τους δεν είχε καλό τέλος (ο Αρμόδιος σκοτώθηκε επί τόπου από τους μπράβους του Ιππία και ο Αριστογείτων βασανίστηκε μέχρι θανάτου) έμειναν για πάντα στη μνήμη των δημοκρατικών αθηναίων ως οι «Τυρρανοκτόνοι».
Αυτοκράτορας Νέρων.
‘Οσο η Ρώμη καιγόταν εκείνος έπαιζε το βιολάκι του. Ευνούχισε ένα αγόρι (το Σπόρο) και στη συνέχεια τον παντρεύτηκε σε μια λαμπρή τελετή με πλουμιστό νυφικό και την μπάντα της Ρώμης να παιανίζει. Ανάγκασε το διάσημο φιλόσοφο και δάσκαλό του Σενέκα να αυτοκτονήσει. ‘Εκλεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σπατάλησε τον κρατικό προϋπολογισμό σε όργια και θεάματα στην αρένα. Σκότωσε τον ετεροθαλή αδελφό του (για να του φάει το θρόνο) αλλά και την ίδια του τη μητέρα (την Αγριππίνα) επειδή αντιδρούσε στο γάμο του με την εξώλης και προώλης Ποππαία. Την ίδια του τη μανούλα! Δηλαδή πόσο πιο κακιασμένος μπορεί να γίνει κανείς;
Πάπας Παύλος Β’ .
Ο ποντίφικας που πολέμησε όσο λίγοι τους ουμανιστές λόγιους της Αναγέννησης είχε και αυτός τις αδυναμίες του: ‘Οπως και ο Νέρωνας σπατάλησε κι αυτός τεράστια ποσά από τον κρατικό κορβανά σε λούσα και πανηγύρια. Ήταν τόσο έκφυλος και διεστραμμένος που έβαζε τη φρουρά του να συλλαμβάνει τα καλύτερα τεκνά της Ρώμης γιατί του άρεσε να παρακολουθεί την ώρα που τα βασάνιζαν! Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι την ώρα που έβγαζε τα μάτια του με μπρατσωμένο νεαρό. Οι διάδοχοί του βρήκαν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Παύλου Β’ τέτοιο πλούτο από κοσμήματα και συνολάκια υψηλής ραπτικής που ένας από αυτούς του έβγαλε το παρατσούκλι «Κυρία του Ελέους».
Νικολάι Γιετσόφ .
Πρωτοπαλίκαρο του Στάλιν κατά τη χειρότερη περίοδο της σταλινικής τρομοκρατίας, ο Γιετσόφ μπόρεσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αντικαταστήσει τον προηγούμενο αρχηγό των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών τον οποίο και εκτέλεσε. Θανατηφόρα αποτελεσματικός, τα επόμενα δύο χρόνια (1936-1938) οδήγησε άλλους 700 χιλιάδες συμπατριώτες του στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν άργησε όμως να το πληρώσει πολύ ακριβά και να έχει την ίδια τύχη με τον προκάτοχό του. Αφού έπεσε και ο ίδιος σε δυσμένεια και μην αντέχοντας τα βασανιστήρια, δέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Ανάμεσά τους ήταν και η κατηγορία της ομοφυλοφιλίας αφού από ό,τι φαίνεται διασκέδαζε και σε άλλα λουτρά εκτός από τα λουτρά αίματος!
Ερνστ Ρεμ .
Ο επικεφαλής των περιβόητων «Ταγμάτων Εφόδου» του ναζισμού πίστευε ότι οι «θηλυπρεπείς» ομοφυλόφιλοι πρέπει να θανατώνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά οι πιο βαρύμαγκες όπως ο ίδιος ήταν προορισμένοι να γίνουν η ελίτ του νέου γερμανικού έθνους στα πρότυπα των αρχαίων σπαρτιατών και του Ιερού Λόχου της Θήβας. Ο Ρεμ κατάφερε να αποκτήσει τόση δύναμη και επιρροή μέσα στο ναζιστικό κόμμα που ο Χίτλερ αποφάσισε τελικά να τον βγάλει από τη μέση κατά τη «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών». Αργότερα ο Φίρερ δικαιολόγησε τις ενέργειές του λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο ξερίζωσε «τον καρκίνο της ομοφυλοφιλίας» από το ναζιστικό κόμμα.
Ρόι Κον .
Δικηγόρος και στενός συνεργάτης του παρανοϊκού γερουσιαστή Τζο Μακάρθι, ο Ρόι Κον πρωταγωνίστησε στην αντικομμουνιστική υστερία που κατέλαβε την Αμερική κατά τη δεκαετία του 50. Δεν σταμάτησε όμως εκεί αλλά ξεκίνησε και δεύτερο κυνήγι μαγισσών, αυτή τη φορά εναντίον των ομοφυλόφιλων δημόσιων υπαλλήλων τους οποίους θεωρούσε «μαριονέτες των κομμουνιστών», «ευάλωτους σε εκβιασμούς» και «επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια». Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθούν περισσότεροι από 200 άνθρωποι αλλά ο Κον είχε ξεχάσει μια σημαντική λεπτομέρεια: ανήκε και ο ίδιος τους ανθρώπους που καταδίωκε. Πέθανε από Aids το 1986 αλλά επέμενε μέχρι το τέλος ότι έπασχε από καρκίνο.
Δρακουμέλ
Από τότε που πήρε πρέφα πόσο καλά περνάνε μεταξύ τους τα Στρουμφάκια στο Στρουμφοχωριό δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή τις απεγνωσμένες προσπάθειες να τα κάνει δικά του. ‘Η έστω να τους κόψει τη διασκέδαση αφού ο ίδιος υπήρξε άτυχος στον έρωτα και κατέληξε να γεράσει μόνος μέσα στον πύργο του παρέα με την γκρινιάρα και δύστροπη Ψιψινέλ. Δικαιολογημένα λοιπόν λυσσάει και αφρίζει από τη ζήλια του. Σε κάποια μεταγενέστερα επεισόδια απέκτησε και ένα νεαρό βοηθό που είχε φάει αποβολή από τη σχολή των μάγων. Σύμφωνα με τις σχετικές φήμες, η σχέση τους είναι κάτι περισσότερο από απλά επαγγελματκή.
Σέσιλ Ρόουντς
.Ο στυγνός βρετανός αποικιοκράτης είχε και μια πιο ευαίσθητη πλευρά και συγκεκριμένα έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τα ξανθά πιπίνια της Αρείας φυλής. Και αυτό ήταν κάτι που όπως θα δούμε στιγμάτισε την καριέρα του. Υπήρξε τόσο ψωνισμένος και μεγαλομανής που όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της αποικίας του από τη Βρετανία αποφάσισε να της δώσει το όνομά του: Ροδεσία. Επί των ημερών του το μοναδικό δικαίωμα που είχαν οι μάυροι κάτοικοι της Ροδεσίας ήταν να δουλεύουν δωρεάν στις φυτείες και τα ορυχεία των λευκών και γενικώς να ικανοποιούν κάθε τους επιθυμία. Είπαμε, ο ίδιος προτιμούσε τους ξανθούς αλλά φρόντιζε και για τις ανάγκες των άλλων.
‘Αντριου Κιουνάναν .
Πρώην μοντέλο και συνοδός ευκατάστατων κυρίων, το καλοκαίρι του 1997 ο Κιουνάναν σκότωσε μέσα σε τρεις μήνες πέντε πρώην πελάτες του σε πέντε διαφορετκές πόλεις της Αμερικής. ‘Εγινε ο νο.1 καταζητούμενος του FBI αλλά η αστυνομία δεν πρόλαβε να τον συλλαβει πριν βάλει ο ίδιος τέρμα στη ζωή του μέσα σε ένα σκάφος αγκυροβολημένο στον κόλπο του Μαϊάμι. Καθώς άφησε πίσω του ελάχιστα στοιχεία και δεν λήστευε τα θύματά του κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τα κίνητρα της δολοφονικής του μανίας. ‘Ολοι γνωρίζουν όμως το πιο διάσημο θύμα του: τον ιταλό σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε που πυροβόλησε και σκότωσε έξω από την έπαυλή του στο Μαϊάμι. Αυτή η πράξη του κάνει τον Κιουνάναν ένοχο για το βαρύτερο έγκλημα που μπορεί να διαπραξει ποτέ ένας γκέι: το έγκλημα κατά της μόδας.
Γιαροσλάβ Καζίνσκι.
Πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας και δίδυμος αδελφός του σημερινού προέδρου της χώρας. Με το που ανέλαβε την εξουσία έδωσε εντολή στον υπουργό Παιδείας να απαλλάξει όλα τα σχολεία της Πολωνίας από τους ομοφυλόφιλους δασκάλους. Σκοπός του όπως δήλωσε ήταν να να σταματήσει την «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» καθώς «καμία κοινωνία δεν έχει συμφέρον να αυξήσει τον αριθμό των ομοφυλόφιλων»! Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης αλλά και σκωπτικά σχόλια αντιπάλων του όπως ο πρώην πρόεδρος Λεχ Βαλέσα που δεν παύουν να θυμίζουν με νόημα ότι ο Γιαροσλάβ παραμένει ανύπαντρος και μένει ακόμα στο σπίτι της μητέρας του. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα του τύπου, οι πολωνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν κατά πόσο ο Γιαροσλάβ έχει μακροχρόνια σχέση με άλλον άντρα.
‘Αλαν Τσέιμπερς.
Αμερικάνος ιερωμένος και πρόεδρος της μεγαλύτερης παραεκκλησιαστικής οργάνωσης της Αμερικής που ασχολείται με τη «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων. Μπορεί ο Τσέιμπερς να έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης δυστυχισμένων ανθρώπων στους οποίους υπόσχεται ότι θα θεραπεύσει το «πάθος» τους, θα τους «αλλάξει» και θα τους βάλει στον «ίσιο δρόμο». Ο ίδιος όμως μάλλον δεν αποτελεί το καλύτερο παράδεγμα για την επιτυχία της περίφημης «θεραπείας». Αν και σήμερα είναι παντρεμένος με γυναίκα και τρία παιδιά όπως λέει ο ίδιος, «δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώην ομοφυλόφιλο. Οι ομοφυλοφιλικές επιθυμίες δεν σε αφήνουν τόσο έυκολα, πρέπει να παλεύεις συνέχεια για να μπορέσεις να κυριαρχήσεις πάνω τους». Καλή επιτυχία πάτερ Τσέιμπερς!

ierosagon

Της έριξε βιτριόλι επειδή τον χώρισε! – ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές φωτογραφίες


Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε σήμερα μία γυναίκα από το Βέλγιο που υπέστη την απόλυτη παραμόρφωση όταν ο πρώην εραστής της τής έριξε βιτριόλι επειδή τον χώρισε. «Με μετέτρεψε σε ένα τέρας», είπε η Patricia Lefranc την πρώτη ημέρα της δίκης του Richard Remes ο όποιος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η γυναίκα δήλωσε αποφασισμένη να τον κοιτάξει στα μάτια και να δείξει στο δικαστήριο τι της έκανε.

Η 48χρονη που υπεβλήθη σε 89 επεμβάσεις μετά την επίθεση εξέφρασε την ελπίδα να πείσει το δικαστήριο πως ο Remes ήθελε πράγματι να τη σκοτώσει.

Ο 57χρονος Remes- σύζυγος και πατέρας- κατηγορείται πως σχεδίασε την επίθεση με θειικό οξύ κατά της Lefranc όταν εκείνη έβαλε τέλος στη σχέση τους πριν από δύο χρόνια.

«Η 1η Δεκεμβρίου του 2009 ήταν η μέρα που ο Remes μου κατέστρεψε τη ζωή», είπε στο δικαστήριο η Lefranc. Όπως περιέγραψε, ο δράστης την περίμενε στο προάστιο Molenbeek-Saint-Jean στις Βρυξέλλες και έριξε στο κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματός της βιτριόλι.

Ήταν σίγουρη πως θα πέθαινε, όπως είπε στο δικαστήριο, αλλά οι περίοικοι άκουσαν τις κραυγές της και κατάφεραν να τη μεταφέρουν στη μονάδα εγκαυμάτων σε παρακείμενο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε σε κώμα για τρεις μήνες.

«Ελπίζω ο Remes να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι μόνο επίθεση. Δεν ήθελε μόνο να με χτυπήσει, ήθελε να με βγάλει από τη μέση. Ελπίζω να εξηγήσω στο δικαστήριο τι έζησα και πόσο πονούσε», είπε.

«Θέλω να απευθυνθώ και στη σύζυγό του. Με σκιαγραφεί σαν κάποια που παγίδεψε τον άνδρα της, αυτό είναι προσβολή, πισώπλατη μαχαιριά. Εκείνος έκανε το πρώτο βήμα για να είμαστε μαζί κι εγώ έπρεπε να το τελειώσω. Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους αλλά μη μου πείτε πόσο σκληρά θα έπρεπε να τιμωρηθεί», είπε, «το αφήνω αυτό στο δικαστήριο, όσο το επεξεργάζεται να θυμάται πως εκείνος με καταδίκασε σε πόνο, σωματικό και ψυχολογικό, για όλη μου τη ζωή».

Η Lefranc είπε πως οι συμμαθητές του γιου της κοροϊδεύουν την εμφάνισή της και πως ο Remes της κατέστρεψε τη ζωή και ως γυναίκα. «Ποιος τολμά να ασχοληθεί με το τέρας που με έχει κάνει;» διερωτήθηκε.

Η Lefranc έχασε την όραση από το αριστερό της μάτι και την ακοή της από το ένα της αυτί. Ένα δάχτυλο του δεξιού της χεριού χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί. «Όταν έφτασα στην όγδοη επέμβαση σταμάτησα να τις μετράω», είπε, «αλλά ξέρω πως πρέπει να υποβληθώ τουλάχιστον σε άλλες είκοσι».
Η γυναίκα θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μύτης καθώς η δική της συρρικνώνεται μετά την επίθεση. Αυτή θα είναι η τελευταία και η πιο δύσκολη επέμβαση. Για τρεις μήνες θα πρέπει να φορά μία ειδική μάσκα για να καλύπτει το κενό που θα μείνει στο κέντρο του προσώπου της και μετά τα γίνει η εμφύτευση.

Ο Remes απολογήθηκε για την επίθεση αρνούμενος πως είχε σκοπό να την ακρωτηριάσει. Υποστήριξε πως δεν γνώριζε την έκταση των συνεπειών από το βιτριόλι.

Ο Remes περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ξεκίνησε η σχέση του με τη Lefranc, που ήταν θυρωρός στην πολυκατοικία όπου μετακόμισε με την οικογένειά του. «Στην αρχή λέγαμε ένα γεια. Όταν χώρισε με το αγόρι της μου ζήτησε 2-3 φορές να τη βοηθήσω με μικροδουλειές στο σπίτι της. Μια μέρα της πρότειναν να βγούμε για καφέ, πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο και η σχέση μας άρχισε», είπε.

Αγόρασε σπίτι σε 87χρονη άστεγη και την πήρε υπό την προστασία του


Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός συγκίνησε με την ευγενική χειρονομία του να βοηθήσει μία ηλικιωμένη γυναίκα, που ζούσε στους δρόμους και η είδηση κάνει, φυσικά, το γύρο διαδικτύου.

Έχουν περάσει σχεδόν 18 χρόνια από τότε που ο πρωταγωνιστής των ταινιών "Hangover" συνάντησε για πρώτη φορά τη Μίμι Χάιστ, η οποία δούλευε σε πλυντήριο ρούχων, πολύ κοντά στο σπίτι του, στη Σάντα Μόνικα.

Έκτοτε οι δρόμοι τους χώρισαν, μέχρι που διασταυρώθηκαν ξανά το 2011, όταν ο 43χρονος έμαθε ότι η Μίμι εγκατέλειψε το σύζυγό της, επειδή την απατούσε και ξαφνικά βρέθηκε στα 85 της να είναι άστεγη. Η άτυχη γυναίκα πάλευε να βρει χρήματα για ένα πιάτο φαγητό και δεν είχε πού να στραφεί, αφού δεν είχε αποκτήσει παιδιά και όλοι οι συγγενείς της ήταν νεκροί.

Ο διάσημος κωμικός έσπευσε να τη βοηθήσει και, χωρίς να το μάθει κανείς, της αγόρασε μία γκαρσονιέρα στο Λος Άντζελες.

Κι επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να της διακοσμήσει το διαμέρισμα, ζήτησε από την καλή του φίλη και συνάδελφο Ρενέ Ζελβέγκερ να φροντίσει για τη διακόσμηση του χώρου, αλλά και για το ψυγείο της 87χρονης, ώστε να είναι πάντα γεμάτο με τρόφιμα.

Μάλιστα, ήταν εκείνη που συνόδευσε το Γαλιφιανάκη τόσο στην πρεμιέρα του "Hangover II" όσο και στην πρεμιέρα του "The Campaign".

Να σημειωθεί πως αυτή την περίοδο είναι στα σκαριά ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Queen Mimi, που επιχειρεί να καταγράψει την παράξενη φιλία ανάμεσα στην άστεγη γυναίκα και τον κινηματογραφικό σταρ.



8 τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα... πέπλο μυστηρίου

Υπάρχουν ορισμένοι τόποι στην Ελλάδα που καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου.

Τοποθεσίες με σημασία ιστορική, αρχαιολογική αλλά και μεταφυσική. Θρύλοι, περίεργες ιστορίες και μύθοι έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις περιοχές αυτές, καθιστώντας τες αντικείμενο συζήτησης αλλά και πεδίο έρευνας.

Οι οκτώ τόπου που παρουσιάζονται παρακάτω τραβούν το ενδιαφέρον επισκεπτών για λόγους άλλοτε δικαιολογημένους, άλλοτε αδικαιολόγητους και έχουν επιλεγεί, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Dinfo, βάσει του ενδιαφέροντος που δημιουργούν:

Πυραμίδα Ταΰγετου (Λακωνία)
Μια από τις βουνοκορφές του Ταϋγέτου, υποστηρίζουν ότι από μακριά μοιάζει με λαξευμένη πυραμίδα. Για το λόγο αυτό πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην περιοχή για να τη δουν από κοντά και να την εξερευνήσουν, ενώ, δεν είναι και λίγοι αυτοί που η περιοχή εκλύει μια ιδιαίτερη ενέργεια...

Ναός Αγίας Θεοδώρας (Αρκαδία)
Το κτίσμα είναι ιδιαίτερα μικρό, ωστόσο από μακριά φαντάζει τεράστιος. Αυτό οφείλεται στα 17 μεγάλα δένδρα που έχουν φυτρώσει στην σκεπή του. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ρίζες του δεν φαίνονται πουθενά, κάτι το οποίο αποτελεί αίνιγμα για τους ειδικούς.
Η παράδοση θέλει εκεί να βρίσκεται η Αγία Θεοδώρα που μαρτύρησε άδικα και το σώμα της έγινε ναός, τα μαλλιά της δέντρα και το αίμα της ποτάμι.

Ασκληπιείο Επιδαύρου (Αργολίδα)
Κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου, σύμφωνα με τη μυθολογία εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο θεραπευτήριο της Αρχαίας Ελλάδας, όπου ο Ασκληπιός θεράπευε τους πιστούς του.
Οι ιστορίες που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη περιοχή. Κάποιοι περιορίζονται στο να πουν ότι ο ο τόπος εκλύσει απλά θετική ενέργεια, ωστόσο, δεν λείπουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι έχουν δει στην περιοχή να κινούνται ιπτάμενα αντικείμενα αλλά και παράξενα πλάσματα...

Σπήλαιο Νταβέλη (Αττική)
Ιερό του Πανός και των Νυμφών κάποτε, ο πιο γνωστός μεταφυσικός τόπος της Ελλάδας που συνοδεύεται από πλήθος θρύλων και ένα ευρύ πέπλο μυστηρίου σήμερα.
Περίεργα ηλεκτρομαγνητικά φαινόμενα, ιστορίες για φαντάσματα, Κούφια Γη, Βριλ, συγχρονικότητες, θεωρίες συνωμοσίας, αλλόκοτα πλάσματα, μυστικές υπόγειες βάσεις, στρεβλώσεις του χωροχρονικού συνεχούς, υπόγειες στοές, ο θρύλος του Νταβέλη, θεάσεις ιπτάμενων και όχι μόνο αντικειμένων, ισχυρά γεωδαιτικά πεδία, οριακά φαινόμενα, είναι μερικά από αυτά που έχουν γραφτεί για το Σπήλαιο του Νταβέλη. Σημειώνεται, πάντως, ότι η είσοδος στην περιοχή τη νύχτα απαγορεύεται.

Αχερουσία
Σύμφωνα με τη μύθο στην Αχερουσία βρισκόταν η πύλη για τον Αδη. Ο Χάροντας μετέφερε τις ψυχές των νεκρών μέσω του ποταμού Αχέρωντα, στο βασίλειο του κάτω κόσμου. Εκεί βρισκόταν και ένα πασίγνωστο νεκρομαντείο της αρχαιότητας. Οσοι επισκέπτονται την περιοχή αναφέρονται στην ιδιαίτερη ενέργεια που ελκύει ο τόπος...

Ολυμπος (Πιερία)
Το σπίτι των 12 Θεών αποτελεί ένα χώρο τον οποίο ακόμη και σήμερα συνοδεύεουν πολλές παράξενες ιστορίες.
Εχουν αναφερθεί θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και μυστηριωδών φώτων στις απότομες χαράδρες του, ενώ πολλά λέγονται και για την τοποθεσία Καλάγια.
Οπως σημειώνει ο ιστότοπος Dinfo, θεωρίες θέλουν τον Ολυμπο να συνδέεται με τη φιλολογία της Κούφιας Γης και τη συνομωσιολογία, καθώς υποθέτουν την ύπαρξη τεράστιων βάσεων στο εσωτερικό του...

Σαμοθράκη
Αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αποτελούσε την έδρα των περίφημων Καβείριων Μυστηρίων, ενώ ακόμη και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι στο ρέμα του φονιά υπάρχει ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο διαπιστώνει κανείς από τον αλλόκοτο τρόπο με τον οποίο εκφύονται οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.

Τσούτσουρος (Κρήτη)
Το σπήλαιο του Τσούτσουρου βρίσκεται σε μη προσβάσιμη περιοχή και η ακριβής του τοποθεσία παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με την ιστορία, ένας βοσκός που είχε χάσει την κατσίκα του, βρέθηκε στο εσωτερικό ενός σπηλαίου, όπου και είδε υπόγειες πυραμίδες, αυτοκινούμενα αγάλματα και ιπτάμενα οχήματα που αντιστοιχίστηκαν με την πτώση των Αρπυιών στο νησί, κατόπιν της καταδίωξης τους από τους γιους του Βορέα, Ζήτη και Κάλαϊ. Η συνέχεια της ιστορίας περιλαμβάνει συνωμοσίες και όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλής ταινίας.

O oμογενής στρίπερ της Αυστραλίας που δηλώνει φανατικός Χριστιανός Ορθ.


Με τον ελληνικής καταγωγής Pistol Pete, ασχολούνται ιδιαιτέρως αυτή την εποχή τα μέσα ενημέρωσης στη Μελβούρνη, καθώς παρότι στρίπερ, δηλώνει φανατικός ορθόδοξος χριστιανός και αρνείται να εργάζεται μετά τις 11 τα Σαββατόβραδα, αφού τα κυριακάτικα πρωινά τα αφιερώνει στην εκκλησία.
Ο Pistol Pete ήταν λογιστής, αλλά το 2008 με την παγκόσμια οικονομική κρίση έχασε τη δουλειά του. Ακολούθησαν χρέη, παχυσαρκία και ασθένειες. Πήγε στην Ταϊλάνδη, έκανε περισυλλογή, γυμναστική, έχασε 40 κιλά, έφτιαξε σώμα -κατά γενική ομολογία- «θεϊκό» και επιστρέφοντας στη Μελβούρνη αποφάσισε να γίνει στρίπερ με διεθνή, μάλιστα, καριέρα.
Δεν πίνει, δεν παίρνει ναρκωτικά, δεν κάνει κλάμπιγκ. Η μόνη του αμαρτία, όπως λέει, είναι ότι μπορεί να συγκεντρώνει πάνω του «κάποιες φλογισμένες γυναικείες ματιές».
Απολαμβάνει, δε, την συμπαράσταση της οικογένειάς του, μπροστά στην οποία μάλιστα εκπαιδεύτηκε στο στιπτίζ. Η μητέρα του δηλώνει περήφανη για τον γιο της. Όσο για τον πατέρα του, ο Pistol Pete δηλώνει πως κάποτε που τον μετέφερε από ένα κλαμπ, όπου εμφανιζόταν, σε ένα άλλο, του είπε: «Γιε μου, δεν σκότωσες κανένα, δεν έκλεψες, δεν κάνεις πορνεία, δεν κάνεις μοιχεία. Είσαι ηθικό στοιχείο και απλά διασκεδάζεις συνανθρώπους σου».

http://www.koolnews.gr/

Το μυστήριο του Διπλού Αετού!


Το πιο πολύτιμο νόμισμα στον κόσμο βρίσκεται στο λόμπι της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, μέσα σε προθήκη από αλεξίσφαιρο γυαλί παγιδευμένη με συναγερμό, που φυλάσσεται επιπλέον από ένοπλη φρουρά. Πρόκειται για το Double Eagle έκδοσης 1933, που θεωρείται ένα από τα σπανιότερα και πιο όμορφα νομίσματα της Αμερικής. Το έκθεμα 18E έχει ονομαστική αξία 20 δολαρίων και η τιμή αγοράς του ανέρχεται στα 7,6 εκατ. δολάρια. Προέρχεται από την τελευταία παρτίδα χρυσών νομισμάτων που κόπηκαν ποτέ από την αμερικανική κυβέρνηση. Τα νομίσματα δεν βγήκαν ποτέ σε κυκλοφορία. Τα περισσότερα από τα 445.500 τεμάχια που φτιάχτηκαν οδηγήθηκαν στο χυτήριο πολύτιμων μετάλλων το 1937.

Τα περισσότερα, αλλά όχι όλα. Μερικά από τα νομίσματα ξεγλίστρησαν έξω από το Νομισματοκοπείο της Φιλαδέλφεια λίγο πριν καταστραφούν. Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, υπεύθυνη για την προστασία του νομίσματος της χώρας, τα αναζητά εδώ και 70 χρόνια. Έχουν αποτελέσει το θέμα τεσσάρων βιβλίων και ενός ντοκιμαντέρ.

Η ιστορία ξεκινά αμέσως μετά την ορκομωσία του Φραγκλίνου Ρούσβελτ στις 4 Μαρτίου 1933, εν μέσω της Μεγάλης Ύφεσης. Χιλιάδες τράπεζες κατέρρεαν καθώς ο κόσμος πανικοβλημένος απέσυρε τις αποταμιεύσεις του. Όσο η προσφορά χρυσού μειωνόταν, η χώρα αντιμετώπιζε πιθανή αφερεγγυότητα. Στις 5 Απριλίου, ο Ρούσβελτ εξέδωσε ένα Εκτελεστικό Διάταγμα που απαγόρευε την αποθησαύριση σε χρυσό και υποχρέωνε τους πολίτες να ανταλλάσσουν τα χρυσά νομίσματα με χαρτονομίσματα.

Ο μακρινός εξάδελφος του Ρούσβελτ, ο Θίοντορ, ήταν αυτός που είχε αναθέσει στον γλύπτη Augustus Saint-Gaudens να σχεδιάσει ένα χρυσό 20δόλαρο στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Ήθελε ένα αμερικανικό νόμισμα εφάμιλλο σε ομορφιά με τα αρχαία ελληνικά. Στη μια του πλευρά αποτυπώνεται η μορφή της Ελευθερίας κρατώντας κλαδί ελιάς στο αριστερό χέρι και ένα πυρσό στο δεξί. Στην άλλη εικονίζεται ένας αετός που πετά και στο φόντο ο ανατέλλων ήλιος.

Τον Ιανουάριο του 1934, με απόφαση του Κογκρέσου, ο πρόεδρος κρατικοποίησε το χρυσό που κατείχε η Fed και αύξησε την τιμή της ουγγιάς. Όλα τα χρυσά νομίσματα του κράτους οδηγήθηκαν στο χυτήριο ώστε να μετατραπούν σε ράβδους. Το 1937 το Νομισματοκοπείο της Φιλαδέλφεια έστειλε στους φούρνους νομίσματα αξίας 50 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των Double Eagles.

Περίπου την εποχή εκείνη, ένας κοσμηματοπώλης ονόματι Israel Switt, φέρεται να πούλησε μερικά από τα νομίσματα σε κάποιους από τους πιο γνωστούς εμπόρους και συλλέκτες της εποχής, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα των Μυστικής Υπηρεσίας. Ο Switt πούλησε το έκθεμα 18E, σε έναν έμπορο από το Τέξας ο οποίος με τη σειρά του το πούλησε στο βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου αντί 1.575 δολ. το 1944.

Επτά χρόνια αργότερα, ο βασιλιάς Φαρούκ εκθρονίστηκε και η περίφημη συλλογή των 8.500 χρυσών νομισμάτων του θα δημοπρατούνταν. Ανάμεσα σε αυτά και ένα Double Eagle του 1933. Όταν το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ είδε στον κατάλογο της δημοπρασίας του 1954 το νόμισμα ζήτησε από τους Αιγυπτίους να το επιστρέψουν στην Ουάσιγκτον. Την τελευταία στιγμή, το Double Eagle αποσύρθηκε από τη δημοπρασία, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ο Stephen Fenton, πρόεδρος της British Numismatic Trade Assn. και συλλέκτης νομισμάτων ο ίδιος δήλωσε ότι ένα Double Eagle του 1933 περιήλθε στην κατοχή του μέσω ένα αιγυπτίου κοσμηματοπώλη που είχε διασυνδέσεις με το στρατό. Ο Fenton αγόρασε το Double Eagle αντί 210.000 δολ. και κανόνισε να το πουλήσει σε έναν Αμερικανό ντήλερ, τον Jasper Parrino, για $850.000. Στις 7 Φεβρουαρίου 1996, ο Fenton μετέβη στη Νέα Υόρκη και το επόμενο πρωί, σε σουίτα του 22ου όροφο του ξενοδοχείου Hilton παρουσίασε το νόμισμα στον Parrino, ο οποίος είχε ήδη κανονίσει να το πουλήσει στον τεξανό ντήλερ Jack Moore για 1.650.000 $. Άνθρωποι της Μυστικής Υπηρεσίας περίμεναν ένοπλοι στο διπλανό δωμάτιο και μετά από μία σκηνή που θύμιζε χολυγουντιανή ταινία, κατέσχεσαν το νόμισμα.

Μετά από μία πενταετία νομικών διενέξεων, ο Fenton και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατέληξαν σε μία πρωτοφανή συμφωνία: Το νόμισμα θα έβγαινε σε δημοπρασία και οι δύο πλευρές θα μοιράζονταν τα έσοδα.

Tο Φεβρουάριο του 2002, το Νομισματοκοπείο ανακοίνωσε τη δημοπρασία του «ενός και μοναδικού» εικοσαδόλαρου από τον οίκο Sotheby’s. Η δημοπρασία που έλαβε χώρα στις 30 Ιουλίου σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ξεκινησε με αρχική τιμή τα 2,5 εκατ. δολάρια. Έξι λεπτά αργότερα το νόμισμα κατοχυρώθηκε σε ανώνυμο αγοραστή, κατά πάσα πιθανότητα Αμερικανό, αντί 6,6 εκατ. δολαρίων, τίμημα σχεδόν διπλάσιο από οποιαδήποτε είχε δοθεί ποτέ για νόμισμα.

Ο αγοραστής δάνεισε το Double Eagle στην American Numismatic Society, η οποία το εκθέτει από τότε στην Fed της Νέας Υόρκης.

Δύο χρόνια αργότερα, ως κεραυνός εν αιθρία ήρθε η δήλωση της Joan Langbord, μοναχοκόρης του Israel Switt, ότι είχε στην κατοχή της 10 νομίσματα Double Eagles του 1933, τα οποία όπως δήλωσε, είχε ανακαλύψει ξαφνικά στον πάτο μίας τραπεζικής θυρίδας που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της. Ελπίζοντας σε μία συμφωνία παρόμοια με του Fenton, η Langbord στις 15 Σεπτεμβρίου 2004, συναντήθηκε με δικηγόρους του Νομισματοκοπείου. Μια εβδομάδα αργότερα παρέδωσε τα Double Eagles στην κυβέρνηση για έλεγχο γνησιότητας. Τα νομίσματα δεν επεστράφησαν ποτέ.Το Νομισματοκοπείο είχε επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των νομισμάτων άλλα δεν επροτίθετο να συμφωνήσει σε κάποιο διακανονισμό. Το Δεκέμβριο του 2006 οι Langbords πήγαν το θέμα στα δικαστήρια.

Τον περασμένο Ιούλιο, οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη της Langbord, ξεκίνησε η δίκη σε δικαστήριο της Φιλαδέλφεια. Μετά από οκτώ ημέρες αλλεπάλληλων καταθέσεων και παραστάσεων μαρτύρων, οι ένορκοι έλαβαν απόφαση υπέρ του κράτους την οποία, οι Langbords αναμένεται να εφεσιβάλουν. Ουδείς γνωρίζει που τελειώνει η ιστορία των νομισμάτων, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως τα νομίσματα της υπόθεσης Langbord είναι πολύ πιθανό να μην είναι τα τελευταία Double Eagle σε κυκλοφορία.

http://skotinoprosopo.blogspot.gr/

“Καλά στην υγεία τους οι δύο Μητροπολίτες” λέει η συριακή αντιπολίτευση


Αξιωματούχος της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε πως οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Συρία είναι καλά στην υγεία τους. Δεν έδωσε καμία ένδειξη για τους απαγωγείς τους.

"Η μοναδική πληροφορία που είναι βέβαιη για εμάς είναι πως πριν από δύο ή τρεις ημέρες ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο μητροπολίτες. Είναι καλά", δήλωσε ο Αμπντούλ Άχαντ Στέιφο, μέλος μιας επιτροπής που συνέστησε ο Εθνικός Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης προκειμένου να διερευνήσει τις απαγωγές αυτές, στο περιθώριο μιας συνάντησης του Συνασπισμού.

Ο Στέιφο είπε πως οι προσπάθειες της επιτροπής του να αποκτήσει απευθείας, τηλεφωνική, επαφή απέτυχαν και πως λαμβάνουν "πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες για την ταυτότητα των απαγωγέων και για τις απαιτήσεις τους για λύτρα".

Ερωτηθείς για τις διάφορες πιθανές εκδοχές, απάντησε: "Οι απαγωγές αυτές μερικές φορές γίνονται από εγκληματικές συμμορίες, μερικές φορές από το καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ), μερικές φορές, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, οι ταξιαρχίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είναι υπεύθυνες για τέτοιες απαγωγές ώστε να τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές ομήρων ".

"Οι δύο επίσκοποι είναι πολύ γνωστοί στη Συρία για την ανθρωπιστική δράση τους, για την υπεράσπιση μιας ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στις διάφορες θρησκευτικές ομάδες της συριακής κοινωνίας. Και επίσης, η απαγωγή τους στέλνει ένα σινιάλο στους χριστιανούς στη Συρία και στην περιοχή", σχολίασε, "είναι γι΄αυτό που θέλουμε αληθινά να απελευθερωθούν".

Οι δύο ιερωμένοι, ο Γιοχάνα Ιμπραχίμ, επικεφαλής της συρορθόδοξης μητρόπολης του Χαλεπιού (βόρεια Συρία) και ο Πέτρος (Μπούλος Γιαζιτζί), επικεφαλής της ελληνορθόδοξης μητρόπολης της πόλης, απήχθησαν στα τέλη Απριλίου στο Κάφαρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους όμως πηγές στους κόλπους της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το συριακό καθεστώς, έχουν δηλώσει πως οι απαγωγείς είναι "Τσετσένοι τζιχαντιστές".

Οι χριστιανοί, που αποτελούν περίπου το 5% του συριακού πληθυσμού, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο πλαίσιο της αναρχίας που έχει δημιουργήσει η σύρραξη η οποία έχει αιματοκυλήσει τη χώρα από το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

http://www.newsit.gr/

ΣΟΚ - Δείτε το αλεξίσφαιρο του αστυνομικού που δέχθηκε σφαίρες

Τις φωτογραφίες από το αλεξίσφαιρο γιλέκο του αστυνομικού που πυροβολήθηκε στη συμπλοκή του Παγκρατίου, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία....



gkourou

Πωλήθηκε για μισό εκατομμύριο ευρώ ο 1ος υπολογιστής Apple


Σε μια δημοπρασία στην Κολωνία για το ποσό ρεκόρ των 516.461 ευρώ πωλήθηκε ένα από τα πρώτα προϊόντα της Apple, ο προσωπικός υπολογιστής Apple-1.

Ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Είναι ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε για προσωπική χρήση του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Ουόζνιακ, και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1976 στη «Λέσχη αυτοσχέδιων υπολογιστών» στο Πάλο Άλτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αξία του Apple-1 έφτανε τα 666,66 δολάρια. Συνολικά διατέθηκαν προς πώληση περίπου 200 τέτοιες συσκευές, από τις οποίες σήμερα μόνον 6 σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται σε λειτουργία.

http://www.koolnews.gr/

14000 Ετών τα δείγματα του μυστηριώδη κύκλου της Βαλτικής!



Τον Ιούνιο του 2011, οι δύτες Daniel Åsberg και Peter Lindberg, ανακάλυψαν ένα μυστηριώδη κύκλο στα βάθη της Βαλτικής. Τέλη του 2012, τα πρώτα αποτελέσματα από τα δείγματα που αναλύθηκαν στο Ινστιτούτο Weizmann στο Τελ Αβίβ έδειξαν οργανική καύση υλικών στον κύκλο.

Τέλη Μαΐου του 2013, τα νέα αποτελέσματα των δοκιμών από ένα άλλο μέρος του κύκλου δείχνουν ότι είναι μεταλλικός, με περιεκτικότητα σε λιμονίτη και γαιτίτη, δύο υλικά που αποτελούν μέρος των οξειδίων του σιδήρου και σύμφωνα με τον καθηγητή του Ινστιτούτου Δρ Steve Weiner, δεν μπορούν να παραχθούν από τη φύση.

Ο έλεγχος έγινε με τη μέθοδο που ονομάζεται ”Φασματοσκοπία υπερύθρου” και σύμφωνα με τη γνώμη του κ.Weiner τα υλικά αυτά βρίσκονται σε σύγχρονες κατασκευές, όπως σε ναυάγια πλοίων και μεταλλικά μέρη τους.

Όμως, οι Σουηδοί επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη. Σύμφωνα με τον Fredrik Klingberg, γεωλόγο του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Σουηδίας, ο λιμονίτης και ο γαιτίτης θα μπορούσαν να βρίσκονται σε οζίδια που υπάρχουν διάσπαρτα σε πολλούς πυθμένες.

Μία απάντηση που και πάλι δεν μπορεί να λύσει το μυστήριο, καθώς οι πέτρες από γρανίτη που βρίσκονται στην κορυφή του αντικειμένου υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο, σύμφωνα με πρόσφατη αποκάλυψη της Expressen, ήταν εκεί για 14000 χρόνια!.

”Θα μπορούσε να γίνει από ανθρώπους στο παρελθόν. Πριν από την εποχή των παγετώνων υπήρχε μια λίμνη στη θέση της Βαλτικής, και το αντικείμενο πιθανόν βρισκόταν στην παράκτια λωρίδα της”, δήλωσε ο Daniel Wild, κάτι πολύ λογικό και για τον Martin Jakobsson, θαλάσσιο γεωλόγο του Πανεπιστήμιου της Στοκχόλμης.

Πάντως, όσο παραμένουν ασάφειες, παραμένουν και ο επιστήμονες αρκετά επιφυλακτικοί. ”Είμαι πολύ δύσπιστος για το όλο θέμα, μέχρι να μάθουμε τι πραγματικά είναι”, λέει ο Johan Rönnby, καθηγητής της θαλάσσιας αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Södertörn, περιμένοντας μελλοντικά περισσότερα στοιχεία στο φως…

ufotruth

Γνωρίζατε ότι ο ΟΣΕ δίνει "επίδομα πλυσίματος χεριών"; - 137 ανήκουστα επιδόματα στο ελληνικό Δημόσιο (ΦΩΤΟ)

Από τη στιγμή που οι ελεγκτές μας αποφάσισαν να “βάλουν στον σωστό δρόμο” την Ελλάδα, ήρθαν στο φως αμέτρητα παραπτώματα του ελληνικού Δημοσίου, όπως τα χιλιάδες επιδόματα που έπαιρναν οι εργαζόμενοι σε αυτό, χωρίς ουσιαστικό λόγο. 

Γνωρίζατε ότι υπάρχει “επίδομα πλυσίματος χεριών στον ΟΣΕ”, και ότι κάποιοι ναυτικοί λάμβαναν... “επίδομα προπέλας”;

Ακούγεται ξεκαρδιστικό, αλλά στην πλάτη των απλών πολιτών, κάποιοι γίνονταν πλούσιοι.

Δείτε μερικά από τα επιδόματα που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”:























Θήβα: 9χρονος "μάζεψε" από κλοπές 50000 ευρώ!


Ο ανήλικος μαζί με τους συνεργούς του κατάφεραν να μαζέψουν από κλοπές πάνω από 50000 ευρώ, αφήνοντας με τον στόμα ανοιχτό τους αστυνομικους που έφτασαν στα ίχνη τους.

Όπως γράφει το viotianews.gr, αυτό που έκανε η ομάδα των τσιγγάνων ήταν να στήνει οδοφράγματα έξω από τον καταυλισμό.

Μάλιστα όταν σταματούσαν τα αυτοκίνητα, τους πλησίαζαν με πέτρες και ξύλα στα χέρια και αφού τους απειλούσαν, τους λήστευαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μια ληστεία και 6 κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, καθώς και 21 κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, που διέπραξαν τα μέλη της από τις αρχές του 2012.

Στην επιχείρηση στον καταυλισμό των τσιγγάνων συμμετείχαν συνολικά 61 αστυνομικοί.

Επιπλέον συνελήφθησαν τρία άτομα, ένας 41χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 43 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και ακόμη έξι ατόμων (όλοι γονείς των ανήλικων δραστών), σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους.

http://www.newsit.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger