Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ζεστό το καλοκαίρι του 2014! Θα ψηθούμε, λένε οι επιστήμονες

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014


Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί η πιο ζεστή χρονιά, από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία (τέλος 19ου αιώνα), επειδή, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γερμανών επιστημόνων, το «κακό παιδί» του κλίματος, το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» φαίνεται να ετοιμάζεται να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες θερμότητας στην ατμόσφαιρα. Και αν το θερμοκρασιακό ρεκόρ δεν συμβεί το 2014, τότε θα συμβεί το 2015.

Σύμφωνα με τις ίδιες επίμαχες εκτιμήσεις, υπάρχει πιθανότητα της τάξης του 75%, το φετινό καλοκαίρι, να είναι το πιο ζεστό στην μετεωρολογική ιστορία του πλανήτη. Όμως, άλλοι επιστήμονες εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι τέτοιες κλιματολογικές προβλέψεις, σε βάθος χρόνου, δεν μπορούν να είναι αξιόπιστες.

Οι Γερμανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Χανς Γιοακίμ Σελνχούμπερ του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το "New Scientist" και τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέπτυξαν ένα νέο κλιματολογικό μοντέλο, το οποίο όπως ισχυρίζονται, είναι σε θέση να προβλέψει ότι φέτος θα κάνει την εμφάνισή του το Ελ Νίνιο -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις θερμοκρασίες της Γης.

Το Ελ Νίνιο -που δεν εμφανίστηκε ούτε το 2012, ούτε το 2013- εμφανίζεται όταν θερμό νερό ανεβαίνει μαζικά από τα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού, προς τα πάνω και εξαπλώνεται κατά μήκος του Ισημερινού προς τις δυτικές ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, φέρνοντας μαζί του μεγάλες βροχές και πλημμύρες, ενώ παράλληλα «πυροδοτεί» ξηρασίες και πυρκαγιές στην Αυστραλία και την Ινδονησία.

Θεωρείται σχεδόν αδύνατο να προβλέψει κανείς κατά πόσο θα υπάρξει Ελ Νίνιο, σε μια δεδομένη χρονιά.

Όμως, οι Γερμανοί κλιματολόγοι ισχυρίζονται ότι το μοντέλο τους (που βασίζεται σε απλά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διαφορά θερμοκρασιών πάνω από τον Ισημερινό και τον υπόλοιπο Ειρηνικό), μπορεί να εκτιμήσει έως και ένα έτος πριν -και μάλιστα με μεγάλη πιθανότητα- την εμφάνιση του Ελ Νίνιο. Όπως αναφέρουν, για το 2014 η σχετική πιθανότητα είναι 76%. Η έως τώρα καλύτερη πρόβλεψη του Ελ Νίνιο, δεν ξεπερνούσε τους τέσσερις έως έξι μήνες.

Ούτως ή άλλως, λόγω της κλιματικής αλλαγής, το 2014 αναμένεται να είναι ένα από τα θερμότερα έτη έως τώρα. Αλλά αν όντως συμβεί και το Ελ Νίνιο, τότε αυτό ίσως είναι «το κερασάκι στην τούρτα», που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια, να «σπάσουν τα θερμόμετρα» τη φετινή χρονιά.

Δεν αποκλείεται όμως, κατά τους γερμανούς ερευνητές, το ρεκόρ παγκόσμιας θερμοκρασίας να καταρριφθεί το 2015 τελικά, επειδή το Ελ Νίνιο ασκεί επίδραση σε δύο συναπτά ημερολογιακά έτη.

Και άλλα κλιματολογικά μοντέλα έχουν κάνει πρόβλεψη για πιθανή εμφάνιση του Ελ Νίνιο φέτος, αν και παραμένει άγνωστο κατά πόσο το εν λόγω φαινόμενο -αν όντως συμβεί- θα έχει την μεγάλη ένταση του 1998, όταν είχε προκαλέσει χιλιάδες θανάτους.

Άλλοι επιστήμονες, πάντως, όπως ο κλιματολόγος Τιμ Μπάρνετ του αμερικανικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps, δεν δείχνουν να έχουν πειστεί από τις νέες εκτιμήσεις, θεωρώντας πρόωρες τέτοιες προβλέψεις και βασισμένες σε ανεπαρκή επιστημονικά δεδομένα και σε ξεπερασμένες τεχνικές. Όπως λένε, ένα τόσο πολύπλοκο καιρικό φαινόμενο όπως το Ελ Νίνιο, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί με ένα τόσο απλό κλιματολογικό μοντέλο.

«Ελ Νίνιο» σημαίνει στα ισπανικά «αγοράκι» (αναφορά στον Ιησού βρέφος) και η ονομασία δόθηκε στο φαινόμενο από νοτιοαμερικανούς αλιείς, επειδή έβλεπαν περιοδικά τον ωκεανό να θερμαίνεται γύρω στα Χριστούγεννα. Αντίθετο είναι το φαινόμενο «Λα Νίνια» (κοριτσάκι), όταν τα νερά του Ειρηνικού στο ύψος του Ισημερινού γίνονται ασυνήθιστα κρύα.

Πηγή: iefimerida.gr, pontos-news.gr




Απίστευτη νέα πρόκληση από Τουρκικό πλοίο - Έφτασε μέχρι Εύβοια και Άνδρο!


Σε μία νέα πρόκληση προχώρησαν σήμερα Τρίτη 11/2/2014 οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως γράφει το σάιτ newsit.gr, η Τουρκική κορβέτα "TCG Bandirma" κινούμενη από Βορρά προς Νότο πέρασε από το στενό του Καφηρέα και σχεδόν περιέπλευσε τέσσερα ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα πέρασε από την Εύβοια, την Κέα, την Κύθνο και την Άνδρο. Από τις 06.25 το πρωί που εισήλθε εντός της Ελληνικής χωρικής θάλασσας μέχρι τις 09.50 το πρωί που βγήκε από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα η Τουρκική κορβέτα προσέγγιζε τις ακτές των ελληνικών νησιών, κινούμενη πολύ κοντά στην Κέα, την Κύθνο αλλά και άλλα νησιά.

http://www.thebest.gr/






Δημόσιο: Κινδυνεύουν 49.000 υπάλληλοι


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 

Με έξοδο από το Δημόσιο κινδυνεύουν περίπου 49.000 υπάλληλοι, αν έχουν βρεθούν να έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά ή με άλλες παράτυπες διαδικασίες.

Αν και πρώτοι κινδυνεύουν με απόλυση όσοι έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά, οι κοπανατζήδες καθώς και οι απασχολούμενοι με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, ωστόσο, στο μικροσκόπιο των ελέγχων βρίσκονται πλέον τρεις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Oπως ανέφερε χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν 9.873 επιτυχόντες σε 49 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ κατά τη χρονική περίοδο 2003-2009.

Δεύτερη μεγάλη κατηγορία αποτελούν οι 3.800 προσληφθέντες το 2011 στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πρόκειται για 3.400 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και 400 υπαλλήλους ως πολιτικό προσωπικό. Έπειτα από καταγγελίες, έχουν εντοπιστεί 170 περιπτώσεις υποψηφίων οι οποίοι είχαν υποβάλει ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας τους.

To υπουργείο έχει διατάξει για τον λόγο αυτό εκτενή έρευνα, στο σύνολο των υποψηφίων αλλά και των δικαιολογητικών που είχαν καταθέσει για την επιλογή τους και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Επίσης, από κόσκινο θα περάσουν και οι 35.239 μονιμοποιηθέντες στο Δημόσιο βάσει του διατάγματος Παυλόπουλου του 2004, μετά και την υπόθεση συμβασιούχων σε Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στους οποίους με ψευδείς βεβαιώσεις προϋπηρεσίας δόθηκε από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού πράσινο φως για μονιμοποίηση.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, οι έλεγχοι στις περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών συνεχίζονται σε όλο το δημόσιο και μόνο στην περίπτωση της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας έχουν εντοπισθεί 71 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψή τους και έχουν ήδη ανακληθεί 55 διορισμοί.

Παράλληλα, ανέφερε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, τονίζοντας ότι το 2013 εκδόθηκαν 1.645 αποφάσεις Πειθαρχικών Συμβουλίων, που επέβαλαν την ποινή της οριστικής παύσης σε 248 περιπτώσεις, ενώ αποχώρησαν οριστικά από το Δημόσιο για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών άλλοι 220 υπάλληλοι. Σε εξέλιξη βρίσκονται όμως και οι έλεγχοι για παραβίαση του ωραρίου εργασίας ή της αδικαιολόγητης απουσίας εργαζομένων.

Τέλος μπαίνει και στην περίπτωση των συμβασιούχων που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές. Έχουν καταγραφεί 3.905 εργαζόμενοι που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και μέσω επίσπευσης της εκδίκασης των υποθέσεών τους ήδη οι 1.646 τέθηκαν εκτός μισθοδοσίας μετά την απόρριψη των προσφυγών τους.

http://www.briefingnews.gr/




6 αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να πετάξετε στα σκουπίδια!


Ξεφορτωθείτε τα παλιά και κάντε μια νέα αρχή με τη βοήθεια της Νέας Σελήνης!

Κάθε Νέα Σελήνη είναι και μια καινούργια αρχή. Ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος. Είναι ευκαιρία λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την ενέργειά της και να απελευθερώσετε το χώρο σας από αντικείμενα που δημιουργούν αρνητικές ενέργειες. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο στη ζωή σας και να δημιουργήσετε ένα σπίτι που είναι ζεστό, άνετο και χαρούμενο, πετάξτε τα παρακάτω αντικείμενα στο καλάθι των αχρήστων και θα παρατηρήσετε άμεση βελτίωση.

Αποξηραμένα Λουλούδια
Τα αποξηραμένα λουλούδια -συμπεριλαμβανομένων και των ποτ πουρί- δημιουργούν κακό feng shui Αυτό συμβαίνει επειδή αντιπροσωπεύουν την στάσιμη ενέργεια. Όταν έχετε στο χώρο σας αποξηραμένα άνθη, ξαναγυρνάτε αρκετά συχνά στα παιδικά σας χρόνια ή σε πρώην εραστές και μελαγχολείτε. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ότι δεν έχετε αρκετή ενέργεια ή να είστε κουρασμένοι ψυχολογικά ή σωματικά. Αγοράστε ένα φρέσκο μπουκέτο λουλούδια ή βάλτε μια γλάστρα με ένα ανθοφόρο φυτό στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού σας που θα σας δίνει ζωντάνια σε καθημερινή βάση.

Μαραμένα Φυτά
Τα φυτά συμβολίζουν την ανάπτυξη αλλά όταν είναι υγιή. Αν τα φυτά σας αργοπεθαίνουν ή έχουν ήδη ξεραθεί θα σας δημιουργήσουν προβλήματα όπως το να δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε, να μην έχετε καθόλου ενέργεια στην εργασία σας ή να μην έχετε καμία σεξουαλική διάθεση. Πετάξτε τα λοιπόν και αγοράστε καινούργια. Αν δεν έχετε το χρόνο ή την ικανότητα να τα φροντίζετε και να τα διατηρήσετε, αντικαταστήστε τα με μεταξωτά. Τοποθετήστε κάπου πίσω τους ένα κινούμενο ανεμιστηράκι, ώστε όταν τα χτυπά να φέρνει στο νου σας το θρόισμα των φύλλων στο αεράκι.

Χαλασμένα Μηχανήματα
Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το feng shui γνωρίζουν ότι οι ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την εξουσία. Η βλάβη τους ή η υπολειτουργία τους σύντομα θα εμφανιστεί στη ζωή σας με τη μορφή ενός προβλήματος υγείας, μιας αποτυχημένης σχέσης ή μιας άσχημης κατάστασης στην εργασία σας. Είτε ανανεώστε τον εξοπλισμό σας είτε πηγαίνετέ τον στον πιο κοντινό κάδο ανακύκλωσης. Είναι καλύτερα να αφήσετε ένα κενό στο χώρο από το να υπάρχει μια ελαττωματική τηλεόραση, τοστιέρα ή στερεοφωνικό.

Ληγμένα Φάρμακα 
Κρατώντας τα φάρμακα και τα καλλυντικά που έχουν λήξει δεν είναι μόνο επικίνδυνα για την υγεία σας, αν τα χρησιμοποιήσετε κατά λάθος, αλλά και κακά για το σπίτι σας. Τα αντικείμενα αυτά περιέχουν τοξική ενέργεια που σιγά-σιγά σας επηρεάζει και δε σας αφήνει να απελευθερωθείτε, να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. Κάντε ένα έλεγχο τώρα στα ράφια, τα ντουλαπάκια ή το φαρμακείο σας και πετάξτε τα! Θα δείτε ότι θα έχετε όλο και λιγότερο άγχος και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Χαλασμένα τρόφιμα
Τα τρόφιμα συμβολίζουν την ικανότητά σας να δώσετε και να λάβετε αγάπη. Ως εκ τούτου, αν έχετε ένα ψυγείο γεμάτο με χαλασμένα τρόφιμα, τότε ίσως θέσετε σε κίνδυνο τις σχέσεις σας. Ελέγξτε το ψυγείο σας σε εβδομαδιαία βάση, τσεκάρετε τα ράφια του και τα συρτάρια του. Κάντε το ίδιο και με τα ντουλάπια των τροφίμων. Μην κρατάτε τίποτα που δεν είναι πλέον προς κατανάλωση. Σε λίγο καιρό θα σας είναι πιο εύκολο να εκφράσετε ανοιχτά τα συναισθήματά σας.

Φωτογραφίες πρώην αγαπημένων
Ακόμα και αν έχετε καλές σχέσεις με ένα παλιό αγαπημένο σας πρόσωπο, δεν είναι υγιές να έχετε σε περίοπτη θέση τις φωτογραφίες του. Οι φωτογραφίες περιέχουν έντονη ενέργεια κι έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο υποσυνείδητό σας. Αν θέλετε να κάνετε χώρο στη ζωή σας για μια άλλη, με διάρκεια, υγιή και γεμάτη αγάπη σχέση, φυλάξτε τις φωτογραφίες του σε ένα κουτί ή βάλτε τις σε ένα άλμπουμ. Αυτό θα συμβολίζει την επιθυμία σας για μια νέα αρχή κι είναι ευκολότερο να προσελκύσετε καινούργια άτομα.



Πηγή: http://www.astrology.gr


Τα "αθώα" συμπτώματα που υποκρύπτουν σοβαρές ασθένειες...


Τις περισσότερες φορές ένας πονοκέφαλος, είναι απλά ένας… πονοκέφαλος, που μπορεί να έχει προκληθεί από πολλούς παράγοντες.

Άλλες φορές πάλι, ίσως είναι μία σοβαρή προειδοποίηση, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι φαινομενικά «αθώα» συμπτώματα που θα πρέπει να σας «κινητοποιήσουν»!

Συχνός πονοκέφαλος που δεν υποχωρεί

Ίσως πρόκειται για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αρτηριακό αυτό εξόγκωμα εμφανίζεται στο 5% των ανθρώπων και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, σε σοβαρές περιπτώσεις ενδέχεται η διαφυγή του αίματος να πλημμυρίσει τον περιβάλλοντα ιστό, προκαλώντας διακοπή της παροχής οξυγόνου.

Έντονος οξύς πόνος όταν τα δόντια αγγίξουν κάτι παγωμένο

Το πιθανότερο είναι το νεύρο του δοντιού να έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, τα βακτήρια του στόματος είναι δυνατόν να μολύνουν όχι μόνο το νεύρο, αλλά και το υπόλοιπο σώμα.
Έντονος πόνος στη δεξιά πλευρά του σώματος

Όταν συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό, θα μπορούσε να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Μία άλλη περίπτωση είναι να πρόκειται για μια κύστη στις ωοθήκες.

Συνήθως αυτές εξαφανίζονται από μόνες τους, αλλά καλό θα ήταν και στις δύο περιπτώσεις να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Πίεση ή κάψιμο στο στήθος

Αν επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ίσως είναι ένδειξη καρδιολογικού προβλήματος. Τα συμπτώματα τείνουν να είναι λιγότερο σοβαρά στις γυναίκες παρά στους άνδρες, έτσι ώστε μπορεί μία γυναίκα να παρερμηνεύσει εύκολα την όποια πίεση.

«Αίσθημα» κενού ή φουσκώματος στο στομάχι

Στην περίπτωση των γυναικών ενδεχομένως να υποκρύπτει καρκίνο των ωοθηκών.

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι τόσο κοινός όσο του μαστού ή του πνεύμονα, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό ή αν δεν έχετε υπάρξει ποτέ έγκυος.

Κάψιμο στα πόδια

Ίσως πάσχετε από φλεβική θρόμβωση. Οι καπνιστές και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Καλό θα είναι να αποφύγετε το μασάζ στην περιοχή, καθώς ο θρόμβος μπορεί να «ταξιδέψει» μέσα στις φλέβες σας μέχρι τους πνεύμονές και να διακόψει την παροχή οξυγόνου στον οργανισμό.

Πηγή: http://www.onmed.gr



Αυτά είναι τα παπούτσια που καταστρέφουν τα πόδια


Αυτά είναι τα παπούτσια που καταστρέφουν τα πόδια

Οι γυναίκες λατρεύουν τα παπούτσια και σίγουρα κάθε γυναίκα διαθέτει στην γκαρνταρόμπα της ένα ζευγάρι παπούτσια που κάνει κακό στα πόδια.

Δείτε ποια είναι τα παπούτσια που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στα νεύρα, κάλλους ή και παραμόρφωση στα πόδια.

- Τακούνι στιλέτο

Όσο πιο ψηλό είναι το τακούνι, τόσο περισσότερο παραμορφώνεται το σχήμα του πέλματος.
Οι ποδίατροι προειδοποιούν ότι το τακούνι που είναι ψηλότερο από 5 εκατοστά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα πόδια. Ο αχίλλειος τένοντας βραχύνεται όταν το πόδι βρίσκεται επάνω στα τακούνια. Εάν λοιπόν τα φοράμε συχνά, μπορεί να προκληθεί χρόνια τενοντίτιδα.




Παράλληλα, τα τακούνια ευθύνονται για την αυξημένη πίεση στο μπροστινό μέρος του πέλματος. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η μεταταρσαλγία, δηλαδή ο έντονος πόνος στο πέλμα.




Ο πόνος στα πόδια οδηγεί σε ένα ντόμινο αντιδράσεων που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα. Αλλάζει ο τρόπος βάδισης και προκαλείται επακόλουθος πόνος στα γόνατα, τη μέση και τους γοφούς.

Κρατήστε λοιπόν τα ψηλά τακούνια για τις ειδικές περιστάσεις και προτιμήστε κάτι πιο άνετο για τις καθημερινές σας εμφανίσεις και τη δουλειά.

- Μυτερά παπούτσια

Αυτός ο τύπος παπουτσιών μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια προβλήματα όπως τα ψηλά τακούνια.

Πέρα από τη μεταταρσαλγία και την παραμόρφωση, τα μυτερά παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν νεύρωμα, δηλαδή φλεγμονή των νεύρων μεταξύ των δαχτύλων του ποδιού.

Προτιμήστε τα άνετα παπούτσια που δεν πιέζουν τα δάχτυλα και διευκολύνουν το περπάτημα.

- Σαγιονάρες

Όσο κι αν σας εκπλήσσει, οι σαγιονάρες παίρνουν το βραβείο του χειρότερου παπουτσιού!

Πολλές γυναίκες φορούν σαγιονάρες όλη μέρα το καλοκαίρι, όμως αυτό είναι μεγάλο λάθος. Οι σαγιονάρες δεν παρέχουν υποστήριξη στην καμάρα του ποδιού και δεν προστατεύουν το πόδι. Το αποτέλεσμα είναι οι συχνοί τραυματισμοί.
Μακροπρόθεσμα, η κακή υποστήριξη του ποδιού μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδα και πελματιαία απονευρωσίτιδα (μια πάθηση των ποδιών που προκαλεί πόνο λόγω ερεθισμού ή φλεγμονής).

Δεν πρέπει λοιπόν να φοράμε σαγιονάρες, εκτός κι αν βρισκόμαστε στην παραλία. Είναι προτιμότερο να επιλέγουμε σανδάλια με λουράκι, ώστε το πόδι να παραμένει σταθερό.

- Ίσια παπούτσια

Παρ’ ότι τα ίσια παπούτσια είναι εξαιρετικά άνετα και είναι κατάλληλα για κάθε περίσταση, δεν παρέχουν στο πόδι την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να κινείται και να λειτουργεί όπως πρέπει.

Είναι κάτι σαν «βελτιωμένη έκδοση» της σαγιονάρας, καθώς προστατεύουν περισσότερο το πόδι, ωστόσο μπορεί να προκαλέσουν τενοντίτιδα και πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Εάν θέλετε να αποφύγετε τα 12ποντα, φροντίστε τουλάχιστον το παπούτσι να έχει λίγη σόλα και να υποστηρίζει καλά τη φτέρνα.

Πηγή: http://www.onmed.gr



Οι 3 κατηγορίες τροφών που απαγορεύεται να φάτε πριν το σεξ!


Οι …αντιαφροδισιακές τροφές έχουν φέρει σε αμηχανία πολλούς και πολλές. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορεί να σας δημιουργήσουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων και της ερωτικής επαφής.

Ιδού οι 3 απαγορευμένες κατηγορίες τροφών για τα ερωτικά ραντεβού:

Όσπρια

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια και τα ρεβύθια, δημιουργούν φούσκωμα και δυσφορία. Μπορεί η κοιλιά σας να «πετάει» και να γουργουρίζει, ενώ είναι πιθανό να έχετε και αέρια.


Μπρόκολο ή κουνουπίδι

Τόσο το μπρόκολο όσο και το κουνουπίδι, μπορεί να σας δημιουργήσουν τα ίδια προβλήματα με τα όσπρια, οπότε καλό είναι να τα αποφύγετε.


Μοσχαρίσιο κρέας

Μπορεί να σας δώσει δύναμη και ενέργεια, αλλά ο οργανισμός κάνει πολλή ώρα για να χωνέψει το κόκκινο κρέας, οπότε μπορεί να έχετε δυσφορία κατά τη διάρκεια της προσπάθειας.

Πηγή: http://www.onmed.gr



Γεννήθηκε μωρό στη Βραζιλία με δύο κεφάλια!!!


Η 25χρονη Μαρία από τη Βραζιλία, περίμενε πως θα γεννήσει δίδυμα. Σε έναν υπέρηχο, όμως, που έκανε λίγο πριν γεννήσει, μαζί με τον… γιατρό της ανακάλυψαν ότι τελικά είχε ένα μωρό με δύο κεφάλια!

Οι γιατροί υπέβαλαν το μωρό με τα δύο κεφάλια σε πολλές εξετάσεις και τελικά διαπίστωσαν πως ναι μεν υπήρχαν δύο ξεχωριστοί εγκέφαλοι και δύο διαφορετικές σπονδυλικές στήλες, όμως υπήρχε στο σώμα μία καρδιά, ένα συκώτι, δύο πνεύμονες και μία νεφρική πύελος.

Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έκανε κανέναν υπέρηχο. Την ημέρα που γέννησε είχε δυνατούς πόνους και έτσι αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. Εκεί, σε έναν υπέρηχο που της έκαναν ανακάλυψαν ότι τελικά τα δίδυμα ήταν με ένα σώμα.


Οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν καισαρική τομή στη γυναίκα μιας και ο φυσιολογικός τοκετός ήταν αδύνατον να γίνει και μάλιστα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τη μητέρα. Ο τοκετός είχε διάρκεια περίπου μια ώρα καθώς το μωρό ήταν αρκετά χαμηλά και οι γιατροί που ανέλαβαν δράση, δυσκολεύτηκαν να το βγάλουν.

Παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο ήταν αρκετά μικρό, οι γιατροί έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να σωθεί και η γυναίκα αλλά και το μωρό.

Η Νείλ Ντάχας, διευθύντρια του νοσοκομείου Σάντα Κάσα έκανε λόγο για δύο και όχι ένα μωρό και τόνισε για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Εφόσον τα παιδιά έχουν ξεχωριστό εγκέφαλο πώς θα αποφασίσουμε ποιο κεφάλι να αφαιρέσουμε; Δεν σκεφτόμαστε καμία χειρουργική επέμβαση αυτή τη στιγμή και το μέλημά μας είναι να είναι τα παιδιά υγιή και να δούμε πώς θα αναπτυχθούν.”

Η μητέρα θήλασε και τα δύο μωρά και ανυπομονεί να πάει στο σπίτι της, αν και πρέπει πρώτα να μεταφερθεί σε ένα άλλο νοσοκομείο με τα νεογέννητα για να γίνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις.





mothersblog.gr

dinatos.info



Χοληστερίνη: Ριξ’ τη χαμηλά!



Lead: Πρέπει οπωσδήποτε να βρω τρόπο για να «ρίξω» τη χοληστερίνη του Τάκη μου! Έτσι μου έρχεται να κάνω μία λίστα με τις τροφές που θα πρέπει να διαλέγει κι εκείνες που θα πρέπει να αποφεύγει και να την κολλήσω στην πόρτα του ψυγείου με το αγαπημένο μου μαγνητάκι. Θα ζητήσω και την πολύτιμη βοήθεια της αγαπημένης μου διατροφολόγου Έφης!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η σωστή διατροφή μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το καλύτερο «φάρμακο» στην περίπτωση της χοληστερίνης. Μη το καθυστερείτε λοιπόν… Πάρτε το απόφαση και βάλτε φρένο στα κορεσμένα λίπη. Επιστρατεύστε τις φυτικές ίνες, τα καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά και τα αντιοξειδωτικά και δείτε τη χοληστερίνη σας να… πέφτει στα τάρταρα!





Πείτε «ναι» σε…



…φρούτα και λαχανικά. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τουλάχιστον δύο μερίδες κάθε μέρα.

…δημητριακά. Η βρώμη αποτελεί άριστη επιλογή!

…προϊόντα ολικής άλεσης. Ρύζι, ζυμαρικά και ψωμί – όλα μαύρα!

…ξηρούς καρπούς. Προτιμήστε τους ανάλατούς. Δώστε προτεραιότητα στον ηλιόσπορο και τον πασατέμπο (για να περνάει και η ώρα!).

…όσπρια. Θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι!

…άπαχα τυριά. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε: Κατίκι Δομοκού, τυριά τύπου cottage και ανθότυρο.

…λιπαρά ψάρια. Τα καλύτερα; Οι σαρδέλες και ο σολομός!

…πουλερικά. Ελπίζω να σας αρέσει το κοτόπουλο…





Κρατήστε σε απόσταση…



…το κόκκινο κρέας. Πείτε «όχι» σε κατσίκι, αρνί και μοσχάρι.

…τα αλλαντικά και ιδιαίτερα τα πολύ «παχιά» αλλαντικά όπως για παράδειγμα το σαλάμι, το μπέικο, κ.λπ.

…τα πολύ λιπαρά τυριά. Όχι στην παρμεζάνα, τη γραβιέρα, το τσένταρ και… όλα τα σχετικά!

…τα γαλακτοκομικά με αυξημένα λιπαρά. Το πλήρες γάλα και το αντίστοιχο γιαούρτι ανήκουν στο παρελθόν…

…τις σως και το βούτυρο. Ναι, θα πρέπει να απαρνηθείτε τη μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος.

…τα αβγά.

…το συκώτι και τα εντόσθια.

…τα θαλασσινά.

ΜΠΟΥΜΑΚΙ

Αυτό το γνωρίζατε;

Την… προτίμησή της και στην παιδική ηλικία δείχνει τα τελευταία χρόνια η αυξημένη χοληστερίνη ή αλλιώς, υπερχοληστεριναιμία. Περίπου 2 στα 10 παιδιά φυσιολογικού βάρους και 5 στα 10 παχύσαρκα παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη πάθηση. Μυήστε, λοιπόν, από νωρίς τα παιδιά και… τα εγγόνια σας στα μυστικά της υγιεινής διατροφής!

- See more at: http://www.efidede.gr



Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 12/2


ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Είστε αρκετά συγκρατημένοι και δεν προσφέρετε απλόχερα τον εαυτό σας. Την τελευταία περίοδο το νιώθετε ότι αναλώνετε περισσότερο τον καιρό σας στους άλλους και αυτό στην ουσία σας ενοχλεί. Το κλείσιμο που μπορεί να έχετε ίσως να αφορά και την ανάγκη να προστατέψετε τον εαυτό σας.
Έρωτας: Έχετε μεγάλη συναισθηματική ευαισθησία και ίσως να θίγεστε πιο εύκολα από άλλες φορές. Η κατανόηση για κάποια πράγματα μπορεί να μην υπάρχει και ο λόγος είναι ότι νιώθετε ότι δεν έχετε άλλη υπομονή στην σχέση με έναν άλλο Κριό, Καρκίνο, Ζυγό ή Αιγόκερω.
Καριέρα & Οικονομικά: Μια νέα αρχή ακόμα και μέσα στην παλιά σας δουλειά θα σας βοηθήσει να βάλετε εν μέρει και με κάποια δυσκολία νέες βάσεις τις οποίες και ο λόγος είναι ότι δεν έχετε ανάγκη να κάνετε κάτι που θα υπολογίζετε περισσότερο τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Υπάρχει ένα κλίμα σύμπνοιας από ένα συγγενικό πρόσωπο και αυτό σας δίνει την δύναμη να πολεμήσετε για ένα θέμα το οποίο έχει προκύψει από την αρχή της εβδομάδας. Η ηρεμία είναι αυτό που θα βοηθήσει στις δυσκολίες που προκύπτουν ακόμα και στην σχέση με φίλους.
Έρωτας: Αναπαράγετε με το μυαλό σας πιθανόν λόγια τα οποία δεν σας κάνουν καλό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βελτιώσετε την συμπεριφορά σας γιατί από εσάς ξεκινάει και τελειώνει όλο το καλό ή το κακό. Η σχέση με Υδροχόο αυτή την στιγμή σας ζορίζει.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ανεβάσει κάποιους τοίχους και τους κρατάτε μερικές φορές ακόμα πιο συμπαγείς αν βλέπετε ότι αυτά που λέτε επιβεβαιώνονται συνέχεια και κυρίως σε σχέση με κάποιους συνεργάτες οι οποίοι πολύ πιθανόν να σας έχουν κουράσει με την αδιαλλαξία τους.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Μερικές φορές όταν είστε πιο μαζεμένοι και με μεγαλύτερη διάθεση για οικογενειακά και συναισθηματικά μοιράσματα, κάνετε με τον τρόπο σας βήματα, γιατί είναι σαν να καταλαβαίνετε με την μια πως θα πρέπει να συμπεριφερθείτε και γίνεται αυθόρμητα.
Έρωτας: Αν φέρεστε σωστά κανένας δεν μπορεί να σας αμφισβητήσει ή να σας απορρίψει. Αυτός που τα κάνει όλα αυτά είναι ο ίδιος σας ο εαυτός ο οποίος σας κάνει τερτίπια. Το καλό είναι ότι θα βρίσκετε συνέχεια πρόσωπα από εδώ και πέρα που θα σας ταιριάζουν καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνετε φιλότιμες προσπάθειες για να μην χάσετε κάποιες ευκαιρίες που θα σας αναβαθμίσουν αλλά μέσα από καταστάσεις που σας οδηγεί το συναίσθημα και όχι τόσο πολύ η λογική αφού υπάρχει ανάδρομος Ερμής από τον οποίο μπορεί να υπάρχουν αρκετά μπερδέματα και ίσως να μην καταλήξετε σε σωστά συμπεράσματα.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Η Σελήνη σήμερα στο ζώδιό σας θα σας δώσει την συναισθηματική δράση που θέλετε εσείς για να πάρει εμπρός το όχημά σας. Πέρα από τις ασχολίες σας που μπορεί να αφορούν και στην οικογένεια αλλά και τις ανάγκες του σπιτιού σας ίσως να έχετε έντονες μεταφυσικές ή διαισθητικές διοράσεις.
Έρωτας: Είστε κάπως κλειστοί χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν διαθέτετε το ταμπεραμέντο που θα σας οδηγήσει στην προσωπική ευχαρίστηση. Επειδή μερικές φορές έχετε έντονη ανάγκη να είστε με ένα πρόσωπο μαζί, σε επίπεδο πιο εσωτερικό και ουσιαστικό, ίσως να ζορίσετε πιο πολύ τα πράγματα για να σας δώσουν σημασία αλλά μάλλον θα κάνετε λάθος. Η σχέση με Ζυγό τεστάρεται ακόμα για το αν είναι το άτομο της ζωής σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Το βλέπετε και από μόνοι σας ότι δυσκολεύεστε όταν θα πρέπει να βγάλετε αποφάσεις συνεργασίας ή έστω και μιας συζήτησης γιατί γίνεστε επιλεκτικά κλειστοί και συνδέεστε με πρόσωπα που συμπαθείτε. Σίγουρα αυτό το διάστημα θα σας έχει δυσκολέψει αυτή η στάση.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Είστε κάπως κλεισμένοι στον εαυτό σας και ανάλογα με τον χρόνο σας, άλλοι είστε πολύ αυστηροί στην τήρηση της σιωπής με τον εαυτό σας και άλλοι λιγότερο. Οι γεννημένοι από τις 15 έως και 17 σίγουρα θα έχετε μεγαλύτερη τάση για απομόνωση.
Έρωτας: Ίσως να μην μπορείτε αυτή την περίοδο να δείξετε όλο το εύρος της μεγαλοψυχίας σας και την καλής διάθεσης που κρύβετε μέσα σας και να κριθείτε παραπάνω από τον/την σύντροφό σας αλλά δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά από το να μην είστε απόλυτοι.
Οικονομικά & Καριέρα: Μην αφήνετε κενά είτε με την συμπεριφορά σας είτε από θέμα χρόνου γιατί μερικές φορές οι τρύπες που δημιουργούνται λόγω αδράνειας ή απομάκρυνσης θα σας οδηγήσουν σε κάποια αδιέξοδα. Σήμερα μπορεί να μην έχετε και μεγάλη διάθεση να κάνετε πολλά, απλά να συντηρήσετε μια κατάσταση.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Η προσεγμένη σας συμπεριφορά θα βοηθήσει στο να κάνετε καλή εντύπωση σε ένα κύκλο που μπορεί τώρα να δοκιμάζεστε περισσότερο. Είναι προφανές ότι έχετε κατά κάποιο τρόπο αλλάξει και δεν γκρινιάζετε τόσο.
Έρωτας: Περνάτε μια μεταβατική περίοδο που πιθανόν να είναι και γνωριμιών. Η σχέση με έναν Κριό σας συγκινεί αφάνταστα αλλά ίσως φοβόσαστε να ανεβάσετε τον πήχη ψηλά γιατί πιστεύετε ότι δεν αξίζετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Η σημερινή σας κατάσταση δεν αποπνέει και μεγάλη ανησυχία. Όσοι δεν δουλεύετε ακόμα, πιθανόν να περιμένετε να τρέξουν οι άλλοι για σας. Μην το κάνετε αυτό γιατί με τον τρόπο σας χάνετε σημαντικές ευκαιρίες.




ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Είστε κάπως προβληματισμένοι για αυτό νιώθετε συναισθηματική εξάρτηση είτε στην οικογένεια είτε σε φίλους που τους βλέπετε σαν πολύ δικά σας πρόσωπα. Πάντως θα περάσετε όμορφα και θα έχετε και την διάθεση να υποστηρίξετε και άλλους, αν αφεθείτε και δεν καταπιέζεστε πολύ συναισθηματικά.
Έρωτας: Εσείς που έχετε γεννηθεί το τρίτο δεκαήμερο μπορεί να περάσετε ένα μικρό πατατράκ γιατί δεν είστε έτοιμοι να ξεχωρίσετε τελικά πως θα φερθείτε. Με την έντονη ατομικότητά σας ή να δώσετε μεγαλύτερο κομμάτι από την ψυχή σας με στόχο την εξασφάλιση του συντρόφου σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κινείστε συντηρητικά παρόλο που όλο και κάτι παρουσιάζεται που σας ξεσηκώνει. Όμως αν ακούσετε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα δείτε ότι δεν θα χάσετε. Αντίθετα θα έχετε και ένα επαγγελματικό ενδιαφέρον για μια συνεργασία που ίσως όμως να μην αποφασίσετε τώρα.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Το μυαλό σας δουλεύει με έναν τρόπο κάπως αφαιρετικό και ίσως να μην μπορείτε να δείτε τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση. Ένα νομικό θέμα μπορεί να σας απασχολεί και πιθανόν να χρειαστεί ένα συμβιβασμό κάτω από το τραπέζι.
Έρωτας: Η προσωπική σας ζωή έχει μια σχετική ηρεμία η οποία θα σας ανταμείψει για την υπομονή σας. Αρκεί να μπορείτε να μοιράζεστε στιγμές και δεν τα θεωρείτε όλα ότι έχουν χάσει κάποια αξία, επειδή κατά κάποιο τρόπο χρειάζεται να γίνετε περισσότερο φιλελεύθεροι.
Καριέρα & Οικονομικά: Ανταποκρίνεστε θετικά σε μια κατάσταση η οποία θα σας δώσει το έναυσμα να προχωρήσετε περισσότερο και να διεισδύσετε βαθιά μέσα σε κανάλια που πιθανόν να σας βοηθήσουν να φτάσετε τον στόχο σας. Σίγουρα οι καταστάσεις σας ζορίζουν και δεν μπορείτε εύκολα να δείτε μπροστά. Οι γεννημένοι από τις 14 έως και τις 16 ζορίζεστε και νιώθετε πίεση.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Η ανταπόκρισή σας σε θέματα που αφορούν στους άλλους είναι πολύ προστατευτική γιατί τους βοηθάτε να βγουν από κάποιες ανασφαλείς θέσεις. Όμως οφείλετε με τον τρόπο σας να ξεπεράσετε κάποιες φοβίες που έχετε.
Έρωτας: Θέλετε να δοκιμάσετε μια σχέση που σας δίνει μεγαλύτερη συναισθηματική εξασφάλιση. Το ζητούμενο είναι να μην είστε με κάποιο τρόπο εξαρτημένοι από έναν Καρκίνο ή Παρθένο γιατί θα υποκύψετε σε συμβιβασμούς που δεν σας πηγαίνουν.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναζητάτε την στήριξη και ίσως να έχετε και ένα είδος φόβου ότι δεν θα τα καταφέρετε. Ένα οικογενειακό ακίνητο τελικά θα καταφέρετε να το εξασφαλίσετε με καλούς όρους και αυτό θα σας ενθουσιάσει. Η αποπληρωμή ασφαλειών ή κάποιων άλλων υποχρεώσεων θα σας βγάλει από την απραξία.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Έχετε με το μέρος σας κάποια πρόσωπα και κυρίως αυτά που σας θυμίζουν οικογένεια ή προστασία. Το καλό είναι ότι έχετε την τύχη να έρχεστε σε επαφή με καλά άτομα τα οποία θα σας δώσουν μια ώθηση σε ό, τι κάνετε. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο θα έχετε διάθεση να εναρμονιστείτε με το περιβάλλον.
Έρωτας: Αναζητάτε να βρείτε την θαλπωρή και την ζεστασιά σε ένα πρόσωπο που πιθανόν να το έχετε εξιδανικεύσει. Μερικές φορές κάπου εξυπηρετεί και αυτό αλλά χρειάζεται να είστε όσο μπορείτε ισορροπιστές.
Καριέρα & Οικονομικά: Το ενδιαφέρον σας για θέματα που δημιουργούν εξασφάλιση σε εσάς και στην οικογένεια θα σας δώσει την δράση και την δυναμικότητα να κάνετε κινήσεις στις οποίες όμως θα χρειαστεί να συνυπολογίσετε συνεργάτες και εταίρους.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Είστε περικυκλωμένοι από οικογενειακές ευθύνες και κάποιους φίλους στους οποίους θα πρέπει να είστε πολύτιμα στηρίγματα. Οι φιλίες δεν είναι εύκολη υπόθεση για αυτό χρειάζεται από την πλευρά σας μια ιδιαίτερη προσπάθεια.
Έρωτας: Η αντανάκλαση ενός εσωτερικού καθρέπτη που έχετε μέσα σας τον οποίο για να τον ανακαλύψετε χρειάζεται να έρθετε σε επαφή ακόμα και με νοσταλγικές μνήμες, θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την υπόθεση ενός Καρκίνου ή Σκορπιού σαφώς καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Αρκετοί έχετε κουραστεί να τρέχετε και να αγωνίζεστε για πράγματα που για άλλους είναι αυτονόητα. Εσείς όμως ιδεολόγοι και πιστοί στον εσωτερικό σας όρκο ότι θα κινηθείτε τίμια, μπορεί να ζορίζεστε επειδή θέλετε να παραμείνετε σταθεροί σε κάποιες ιδέες και αρχές.



ΙΧΘYΕΣ


Γενικά: Ενώ προσπαθείτε να κάνετε το καλύτερο για σας, έχετε μερικές φορές αυτόν τον διχασμό ο οποίος σας παρασέρνει να φύγετε μακριά από τον στόχο σας για χάρη της αρμονίας ή του φόβου της μοναξιάς. Αν γίνετε για λίγο αποφασιστικοί και δυνατοί θα δείτε πως θα ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.
Έρωτας: Μην μένετε μόνοι σας γιατί μερικές φορές έχετε την τάση, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Πιο πολύ σας το βγάλει ένας Ζυγός για αυτό εκμεταλλευτείτε την περίοδο αυτή όσο καλύτερα μπορείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλώνεστε μέσα σε πολλά πράγματα και μερικές φορές δεν καταλήγετε πουθενά. Τώρα υπάρχουν περισσότερες σταθερές αλλά μέσα από συνεργάτες ή από άτομα που θέλουν να είναι κοντά σας. Ακολουθείστε περισσότερο το δικό σας ένστικτο σε μια συνεργασία και δεν θα χάσετε.





Πηγή: http://www.astrology.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger