Από το Blogger.
E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Χρονικός περιορισμός στα πολιτικά αξιώματα

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Γράφει ο ‘’Spiridos’’

Αφορμή να καταθέσω τις παρακάτω πρόχειρες σκέψεις, πήρα από κάποιες παλιότερες δηλώσεις του συνήθως υπόπτου Πάγκαλου (Κύριο δεν τον αποκαλώ καθώς έχει απεμπολήσει από καιρό το δικαίωμα αυτό). Είπε λοιπόν ο Πάγκαλος: «Σε κάθε ψηφοδέλτιο (των Δημοτικών εκλογών) υπάρχουν τουλάχιστον δύο Αστυνομικοί και δύο Εφοριακοί που κατεβαίνουν υποψήφιοι στον τόπο που ασκούν τα καθήκοντα τους. Δεν είναι δυνατόν οι ελεγκτές να ζητούν την ψήφο των ελεγχόμενων». Πολύ σωστά, θα συμφωνήσω μαζί του, καθώς έτσι, δυνητικά μπορεί να δημιουργηθεί σχέση εξάρτησης και στη συνέχεια διαφθοράς. Όμως πόσο πιο εύκολο είναι να διαφθαρεί ένας Αστυνομικός και ένας Εφοριακός από έναν Βουλευτή η Υπουργό; Το κεφάλαιο ποιόν θα διαφθείρειπροκειμένου να αγοράσει της υπηρεσίες του; Ποιόν έχει περισσότερο ανάγκη για την προώθηση των συμφερόντων του; Έναν Αστυνομικό Δημοτικό σύμβουλο ή έναν Βουλευτή που ασκεί την νομοθετική εξουσία; Και που βρίσκεται η πηγή της διαφθοράς; Στην νομοθετική εξουσία που αφήνει νομοθετώντας ορθάνοιχτα παράθυρα ή στους τελευταίους τροχούς της εκτελεστικής εξουσίας; H απάντηση νομίζω ότι είναι προφανέστατη. Διαφθορά υπάρχει σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας, αυτό είναι δεδομένο, όμως η διαφθορά ανδρώνεται και γίνεται μέρος του συστήματος μόνο με την στήριξη της κεντρικής πολιτικής εξουσίας.Πως όμως θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε την διαφθορά, όταν υπάρχουν Βουλευτές που εκλέγονται από το 1974 μέχρι και σήμερα; Τι είδους συναλλαγών έχει κάνει κάποιος βουλευτής για να μπορεί να εκλέγεται για 36 συνεχόμενα έτη; Και με ποιο κομμάτι της κοινωνίας έχει κάνει αυτές τις συναλλαγές; Κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει με την συνείδηση του, όπως επιτάσσει το σύνταγμα και να πάει κόντρα στον αρχηγό του σε ένα σύστημα αρχηγικό, όταν αυτοσκοπός του είναι η αιώνια διατήρηση της βουλευτικής έδρας, αφήνοντας την συχνά και ως κληρονομιά στα παιδιά του; Μπορεί να έχει υπογράψει κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό ή με διαπλεκόμενα συμφέροντα; Και τι προσφέρει στην πατρίδα του και στην Ελληνική κοινωνία αυτός ο Βουλευτής για να είναι για τόσο καιρό αναντικατάστατος; Ποιός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να αναδείξει τα μεγάλα του προσόντα καταλαμβάνοντας ανώτατα Υπουργικά και Πρωθυπουργικά αξιώματα; Και τέλος πόσο χρήσιμοι είναι για την κοινωνία οι επαγγελματίες βουλευτές και αν ναι γιατί δεν θεσμοθετούμε τον θεσμό του επαγγελματία βουλευτή;
Καλώ λοιπόν τον Πάγκαλο των πρωτοβουλιών, με τον θεσμικό ρόλο που διαθέτει, να αναλάβει και εδώ πρωτοβουλία και να ανοίξει την συζήτηση για τα παραπάνω ζητήματα. Στην Αμερική και στην Ρωσία οι υποανάπτυκτοι ιθαγενής έχουνε καθιερώσει ως ανώτατο χρόνο παραμονής στην προεδρική εξουσία τα οκτώ χρόνια. Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω; Μήπως στην Ελλάδα αν καθιερώναμε μέγιστη παραμονή στο Βουλευτικό αξίωμα (και σε άλλα αιρετά αξιώματα) την οκταετία μπορούμε να λύσουμε κάποια προβλήματα; Οι Αρχαίοι Έλληνες ανέπτυξαν το θεσμό του εξοστρακισμού για να περιορίσουν τυχόν φαινόμενα τυραννίας που φέρνει η πολυετή παραμονή στην εξουσία. Μήπως είναι η ώρα για τους Έλληνες να πρωτοτυπήσουν πάλι και να καθιερώσουν μέγιστο όριο παραμονής σε όλες τις μορφές αιρετής εξουσίας προκειμένου να τελειώνει το επάγγελμα πολιτικός που καταδυναστεύει τον τόπο;
Πάγκαλε σειρά σου.
Υ.Γ από ο "okalosomylos"
Το άρθρο δημοσιεύτηκε και παλιότερα σε άλλο blog είναι όμως πάντα επίκαιρο.
200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΡΑ!!!!

Γράφει ο "okalosomylos"

Σύνταγμα της Ελλάδας

Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής

Άρθρο 51

"Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.".

Είναι λαϊκή απαίτηση.
Το Σύνταγμα το προβλέπει.

Η κατάσταση το επιβάλει.

Οι συνθήκες το απαιτούν.
Δείξτε επιτέλους ότι αισθάνεστε το λαό.
Κάντε διακόσιους (200) τους βουλευτές τώρα!

Ηθικος αυτουργοςΓράφει ο "Μέσος Έλληνας"

Η χθεσινή έκταση των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ δυστυχώς και παρά τα αντιθέτως λεγόμενα δεν είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά που είδαμε επεισόδια στα Ελληνικά γήπεδα. Κάθε Σαββατοκύριακο, γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων βίας αυξομειούμενης έντασης και την Δευτέρα μετράμε σπασμένα κεφάλια Αστυνομικών και οπαδών. Και αφού ακούμε και διαβάζουμε δακρύβρεχτες αναλύσεις επί αναλύσεων του φαινομένου της βίας των γηπέδων και δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση ξανάρχεται το Σαββατοκύριακο για να μετρήσουμε πάλι σπασμένα κεφάλια. Και ξανά πάλι απ’ την αρχή.

Οι Π.Α.Ε τα ρίχνουν στην Αστυνομία που «προκάλεσε», η Αστυνομία στους παράγοντες των Π.Α.Ε που δυναμίτισαν το κλίμα και στους δικαστές που αφήνουνελεύθερους τους συλληφθέντες, οι παράγοντες των ομάδων στους κυβερνώντες που επιτρέπουν την αδικία σε βάρος των ομάδων τους, η κυβέρνηση στους δημοσιογράφους και τις «οπαδικές» φυλλάδες που δυναμιτίζουν το κλίμα, οι δημοσιογράφοι σε όλους τους παραπάνω εκτός από τους εαυτούς τους και ο φαύλος κύκλος τελειωμό δεν έχει. Στο μεταξύ καινούριος αριθμός σπασμένων κεφαλιών προστίθεται στον προηγούμενο, και συνεχώς αυξάνεται ο συνολικός αριθμός τους. 

Κύριοι επιτέλους, ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Ποιανού μαγαζάκι είναι οι Π.ΑΕ; Των Αστυνομικών, των κυβερνόντων, των δικαστών, των δημοσιογράφων, των εφημερίδων ή των παραγόντων; Σε ποιόν ακουμπούν τον παρά τους για να μπουν στο γήπεδο οι χούλιγκαν των γηπέδων; Ποιός τους προσκαλεί στο μαγαζάκι του; Ποιος τους προμηθεύει εισιτήρια και ποιός χρηματοδοτεί τις εκδρομές τους (η να πω επιδρομές τους καλύτερα) ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό; Ποιος βγαίνει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μιλά για το μεγαλείο του «κόκκινου», «πράσινου» και «κίτρινου» λαού; Ποιος χρησιμοποιεί τους οπαδούς ως προσωπικό στρατό για να μένει στο απυρόβλητο όταν καταπατά διατάξεις και νόμους;

Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες της πολιτείας, της Αστυνομίας και της δικαιοσύνης για την ανοχή του φαινομένου και την διαιώνιση του. Η θέσπιση σοβαρών νόμων από την εκάστοτε κυβέρνηση που θα τιμωρούν, η εφαρμογή τους από την Αστυνομία, του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους και η σκληρή τιμωρία από τους δικαστές που θα κληθούν να εφαρμόσουν την νομοθεσία θα βοηθήσει στην εξασθένιση του φαινομένου της βίας. 

Όμως την μεγαλύτερη ευθύνη για την βία των γηπέδων φέρουν οι παράγοντες των ομάδων που υποθάλπουν τέτοια φαινόμενα και φτάνουν ακόμα και μέχρι τα δικαστήρια για να υπερασπιστούν εγκληματίες-επαγγελματίες οπαδούς. Μαζί με τους ιδιοκτήτες των οπαδικών εφημερίδων και των «δημοσιοκάφρων» που γράφουν σ’ αυτές, συστήνουν ένα αρραγές μέτωπο που βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και προσπαθούν να προστατέψουν οποιονδήποτε εγκληματία-οπαδό ανήκει στο δικό τους χρωματικό μπλοκ. Σ’ αυτούς ανήκει η ηθική αυτουργία των επεισοδίων και σε ένα διαφορετικό κράτος θα κάθονταν στο ειδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων. 

Δεν μπορούμε να τους δικάσουμε, μπορούμε όμως να τους καταδείξουμε, να τους χλευάσουμε και να τους απαξιώσουμε.


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger