Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ολυμπιακοι Αγωνες 2012: «Αναστατωνει» το Λονδινο η Φραντσεσκα Πιτσινινι

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012


Ονομάζεται Φραντσέσκα Πιτσινίνι και ήδη το… όνομά της έχει γίνει θέμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες όχι μόνο για τις αγωνιστικές της επιδόσεις, αλλά και για την… παρουσία της.

Η Φραντσέσκα είναι όμορφη, sexy, το ξέρει και φροντίζει να το δείχνει. Παίζει βόλεϊ και ξεσηκώνει το κοινό με τα… καρφώματά της, μόνο που τα αντρικά βλέμματα είναι «καρφωμένα» στο κορμί της. Έχει κάνει κατά το παρελθόν γυμνές φωτογραφήσεις και έχει βγάλει προς τα έξω τον sexy εαυτό της. Η παρουσία της στο Λονδίνο φορώντας την φανέλα της Ιταλίας επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι οι γείτονες είναι… ωραίος λαός.









 

Τα πρωτα στοιχεια DNA δειχνουν τον Πακιστανο


Τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος αναμένονται από ώρα σε ώρα και αν υπάρξει και νέα ταυτοποίηση τότε η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη.

Χθες το απόγευμα αστυνομικοί του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πραγματοποίησαν έλεγχο στο άδειο δωμάτιό του -σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη.

Ο 20χρονος συνελήφθη στην Αθήνα καθώς αμέσως μετά το συμβάν έφυγε από την Πάρο για την Αθήνα, κάτι που κίνησε τις υποψίες της Αστυνομίας. Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Στη σύλληψη του αλλοδαπού βοήθησε πολύ η μαρτυρία της μητέρας της 15χρρονης είχε αναφέρει ότι είδε στο σημείο της επίθεσης ένα νεαρό με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο.  Παρόμοια ρούχα φορούσε τη νύχτα της επίθεσης και ο 21χρονος Πακιστανός.

 

Σοβαρος τραυματισμος στην αρση βαρων


Καταστροφικά αποτελέσματα είχε για τον Τζαεχιούκ Σα η προσπάθειά του να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Νοτιοκορεάτης πρωταθλητής της άρσης βαρών στην προσπάθειά του να σηκώσει 162 κιλά στα 77 κιλά των ανδρών, είδε τον δεξιό του αγκώνα να λυγίζει προς τα πίσω από το βάρος. Όπως γράφει το sport-fm.gr ο Ασιάτης έπεσε κάτω σφαδάζοντας από τους πόνους και μεταφέρθηκε κλαίγοντας στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις έδειξαν εξάρθρωση αγκώνα και ο αγώνας του έλαβε πρόωρα τέλος, αφού έμεινε στα 158 κιλά του αρασέ και δεν συνέχισε τις προσπάθειές του στο ζετέ, με αποτέλεσμα να τερματίσει δωδέκατος και τελευταίος.




 24h.gr
 

ΝEO iPhone KAI iPad APO THN Apple;


Στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα- το νέο μοντέλο του iPhone της Apple. 
Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στον «αστερισμό» του iPad, καθώς θεωρείται ότι στην τελική ευθεία προς την κυκλοφορία του στην αγορά βρίσκεται και το αποκαλούμενο «iPad mini».

Η Μεριλιν δινει αχορταγα λεσβιακα φιλια σε ανηλικη!

Καινούριες τρανταχτές αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές προτιμήσεις της Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) ήρθαν και πάλι στο φως της δημοσιότητας μέσω ενός βιβλίου. Ο λόγος για το «My little Secret» του συγγραφέα Tony Jerris, στις σελίδες του οποίου αποκαλύπτεται πως το…αιώνιο sex symbol είχε ξελογιάσει μία 16χρονη θαυμάστριά της – αυτήν που ξεκίνησε το πρώτο της fan club στην 20th Century Fox - και την είχε παρασύρει στο κρεβάτι.




Μάλιστα ο συγγραφέας επικαλείται μαρτυρία της ίδιας της 16χρονης τότε κοπέλας, της Τζέιν Λόρενς (Jane Lawrence)! Η Μέριλιν ήταν τότε 29 χρόνων. «Έσκυψε και με φίλησε τρυφερά στο στόμα. Ένιωσα πως μου πήρε την ανάσα».
Κάποια στιγμή μάλιστα, η νεαρή έφηβη έγινε ο άνθρωπος της εμπιστοσύνης της και μάλιστα την αποκαλούσε «το μικρό της μυστικό» (my little secret), ενώ ταυτόχρονα είχαν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, που γνώρισε την Λόρενς το 2001 μέσω ενός κοινού φίλου, αποκαλύπτει πως "Η Τζέιν γνώρισε τη Μέριλιν όταν ήταν 12 ετών γιατί ο θετός της πατέρας εργαζόταν στο νομικό τμήμα των στούντιο RKO. Σύντομα έγιναν κολλητές φίλες, μολονότι είχαν 14 χρόνια διαφορά ηλικίας, κυρίως όταν συνειδητοποίησαν πως και οι δύο ήταν στο ίδιο ορφανοτροφείο σε διαφορετικές στιγμές της ζωής τους και πως και οι δυο δεν γνώριζαν ποιος είναι ο πραγματικός τους πατέρας".
Η νεαρή Τζέιν πάντα πάλευε με την σεξουαλικότητά της και αυτό το είχε συζητήσει πολλές φορές με την Μέριλιν, η οποία έδειχνε μεγάλη κατανόηση και της τόνιζε «όποιες κι αν είναι οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις, δεν σημαίνει τίποτα. Η αγάπη είναι αγάπη».
Η Μέριλιν δίνει αχόρταγα λεσβιακά φιλιά σε ανήλικη!
Μία νύχτα του 1955, η Μέριλιν έδωσε νέα διάσταση στις σεξουαλικές της εμπειρίες. Η Τζέιν πήγε στο διαμέρισμα της στο Λος Άντζελες για να τη βοηθήσει με τη διακόσμηση και από τη διακόσμηση γρήγορα πέρασαν στο κρεβάτι! Όταν μάλιστα έφτασε στο σπίτι της, η ξανθιά σεξοβόμβα έπαιρνε χάπια και έπινε σαμπάνια ταυτόχρονα. «Η σαμπάνια με κάνει ευτυχισμένη. Τα χάπια με κάνουν ευτυχισμένη γρηγορότερα» της είπε.
Καθώς λοιπόν η νεαρή Τζέιν τακτοποιούσε κάποια ράφια, η Μέριλιν έσκυψε και τη φίλησε στους γλουτούς. «Τα επόμενα λεπτά ήταν σαν όνειρο. Σουρεαλιστικά και ονειρικά. Οι σφυγμοί μου χτύπησαν κόκκινο, καθώς η Marilyn φίλησε και πάλι τους γλουτούς μου και μετά έγειρε και με φίλησε στο στόμα, απαλά και αργά. Μου κόπηκε η ανάσα», αναφέρει και στη συνέχεια εξηγεί πως η Μέριλιν χρησιμοποίησε τη γλώσσα της πάνω της και πως την έκανε να νιώσει καινούρια πράγματα.
«Με τις άλλες κοπέλες που έχω συνευρεθεί σεξουαλικά, πάντα περνούσα καλά. Πάντα όμως υπήρχε μεταξύ μας μία συστολή. Ποτέ όμως δεν υπήρξε αυτή η σεξουαλική πείνα που μου φανέρωσε η Μέριλιν! Ήταν πραγματικά αχόρταγη!»
Το περίεργο είναι πως η Τζέιν Λόρενς, παρά την εμπειρία που βίωσε με την Μέριλιν, αναφέρει πως δεν πιστεύει πως η πανέμορφη ηθοποιός ήταν τελικά λεσβία.
Το βιβλίο «My little Secret» μπορείτε να το βρείτε στο Amazon.


Tο πενταστερο Citigo


Έχοντας αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, το Citigo αποτελεί πρότυπο ασφάλειας για τις αστικές μετακινήσεις και καταλαμβάνει ηγετική θέση στην κατηγορία των αυτοκίνητων πόλης. Προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων παθητικής και ενεργητικής προστασίας, καθιστούν το εσωτερικό του Citigo ως το ασφαλέστερο περιβάλλον για τις αστικές μετακινήσεις του σύγχρονου οδηγού, της οικογένειας και των φίλων του.

Σύμφωνα με το autotriti.gr για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας το Citigo εισάγει την έννοια του συστήματος πρόληψης πρόσκρουσης. (City Safe Drive). Το συγκεκριμένο αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ασφαλή οδήγηση στην πόλη, επεμβαίνοντας αυτόματα στα φρένα, εφόσον απαιτηθεί. Κάνοντας χρήση ενός αισθητήρα laser CV (Closing Velocity) που βρίσκεται τοποθετημένος στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να παρακολουθεί την κυκλοφορία σε απόσταση 10 μέτρων μπροστά του. Αν στην πορεία του βρεθεί κάποιο εμπόδιο ή ένα ακινητοποιημένο όχημα και ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα City Safe Drive, σε πρώτη φάση, προετοιμάζει το σύστημα πέδησης για φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και, στη συνέχεια, πραγματοποιεί αυτόματο φρενάρισμα με τη μέγιστη δύναμη πέδησης μέχρι να ακινητοποιηθεί εντελώς το αυτοκίνητο. Η λειτουργία του συστήματος City Safe Drive είναι απολύτως αυτόματη και αφορά ταχύτητες κίνησης έως 30 χλμ./ώρα.

Ανεξαρτήτως έκδοσης εξοπλισμού, το νέο μικρό της Skoda εξοπλίζεται με αερόσακους οδηγού/ συνοδηγού, καθώς και τους νέους πλευρικούς αερόσακους κεφαλής/θώρακα (head/thorax), οι οποίοι αποτελούν ένα πρωτοποριακό σύστημα παθητικής ασφάλειας, προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία από πλευρικές συγκρούσεις. Από τη βασική έκδοση Easy προσφέρονται επίσης βάσεις στήριξης παιδικού καθίσματος ISOFIX, καθώς επίσης και τα ηλεκτρονικά συστήματα ABS/MRS/ASR. Οι εκδόσεις Urban και Lounge, δε, διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους τα συστήματα EDS και ESP.

Επειδή όμως το Skoda Citigo δεν προστατεύει μόνο τους επιβάτες αλλά και το περιβάλλον, εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο μηχανικό σύνολο 1,0 λίτρου, με δύο εκδόσεις 60 και 75 ίππων και κατανάλωση μόλις 4,5 και 4,7 λίτρων/ 100 χλμ. Αμφότερες προδιαγραφών Euro5, με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων 105 και 108 γρ./ χλμ. αντίστοιχα. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το πακέτο εξοπλισμού GreenTec, που με ένα μικρό επιπλέον κόστος περιορίζει την κατανάλωση μόλις στα 4,1 λίτρα/ 100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 95 γρ./ χλμ., χαρίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.
 24h.gr

The Amazing Spider-Man


Ως έφηβος που είναι, ο Peter Parker (Andrew Garfield) πασχίζει να συμβιβαστεί με την αληθινή του φύση. Επιπλέον, αναζητά τον δρόμο που θα τον φέρει κοντά στη συμμαθήτρια που έχει ερωτευτεί, τη Gwen (Emma Stone). Καθώς όμως ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη χαρτοφύλακα που ανήκε στον πατέρα του (Martin Sheen), ξεκινά μία αναζήτηση του λόγου της εξαφάνισης των γονιών του πριν από πολλά χρόνια. Σύντομα, οδηγείται στο εργαστήριο του δρα Curt Connors (Rhys Ifans), ενός πρώην συνεργάτη του πατέρα του. Καθώς ο Peter έχει στο μεταξύ αποκτήσει υπερδυνάμεις, κινείται σταθερά σε πορεία σύγκρουσης με το alter ego του Connors, τον Lizard, ενώ οι σκληρές αποφάσεις που καλείται να πάρει, είναι εκείνες που θα τον αναδείξουν σε πραγματικό ήρωα.

Μολονότι ο Captain America ήταν ο ήρωας που γεννήθηκε ως αντίπαλο δέος στη δημοφιλία του Superman, ο ήρωας της Marvel με τη μαζικότερη απήχηση είναι ο Spider-Man. Τα αίτια αυτής του της απήχησης θα πρέπει μάλλον να αναζητηθούν στην ηλικιακή του ταύτιση με τον πυρήνα της fanbase των υπερηρωϊκών κόμικ. Ο Peter Parker είναι ένας γκαφατζής και όχι ιδιαίτερα δημοφιλής λυκειόπαις που αποκτά υπερδυνάμεις από το δάγκωμα μιας ραδιενεργούς αράχνης. Ο συνδυασμός των εφηβικών ανησυχιών με την κατατρόπωση χαρακτηριστικά μοχθηρών δυνάμεων του κακού (η πινακοθήκη κακών του Spiderman δεν έχει ανάλογο της εντός της εταιρείας και μόνο με εκείνη του Batman μπορεί να συγκριθεί) μίλησε κατευθείαν στην καρδιά του αγοραστικού κοινού. 

Μόλις 5 χρόνια μετά την (άκρως επιτυχημένη εισπρακτικά) τελευταία κινηματογραφική μεταφορά του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη, η παραγωγός εταιρεία κάνει reboot στις περιπέτειες του. Το «The Amazing Spider-man» προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή στη μυθολογία του ανθρώπου - αράχνη, καλύπτοντας με πέπλο μυστηρίου τον θάνατο των γονιών του, τον οποίο ο ήρωας καλείται να ξεδιαλύνει, κι αφήνοντας νύξεις για την εμπλοκή μιας γνώριμης στους φαν πολυεθνικής εταιρείας, της Oscorp. Το σπέρμα αυτής της ιδέας φυτεύεται στο παρόν φιλμ με στόχο να αναπτυχθεί σε εκείνα που θα ακολουθήσουν. Προς το παρόν εκείνο που μας απασχολεί είναι το origin του χαρακτήρα. 



 ΠΗΓΗ:  cinemanews.gr

Ξεχασε στο τραινο ενα Στραντιβαριους αξιας εκατομμυριων!

Οπως γράφει η Χάφινγκτον Ποστ, προ ημερών ένας μουσικός ταξίδευε προ ημερών με τους ελβετικούς σιδηροδρόμους και όταν αποβιβάστηκε στη Βέρνη άφησε κατά λάθος στο τρένο ένα βιολί, μέσα στη θήκη του.


Οταν κατάλαβε το λάθος του, θα πρέπει να κόντεψε να καταρρεύσει, δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο βιολί, αλλά για ένα Στραντιβάριους, έργο του πλέον φημισμένου δημιουργού βιολιών στον κόσμο, τον 17ο και 18ο αιώνα. Ακόμη χειρότερα, δεν ήταν δικό του, αλλά το είχε δανειστεί από έναν φίλο, προφανώς με αξιόλογη περιουσία.
Παρότι έσπευσε άμεσα στις Αρχές, η έρευνα του προσωπικού στο τρένο δεν εντόπισε το βιολί και ξεκίνησε άμεσα ο έλεγχος των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, στον οποίο εντοπίστηκε ένας άλλος επιβάτης, να κατεβαίνει σε άλλο σταθμό, με το πολύτιμο όργανο.
Πριν ωστόσο αναζητηθεί η ταυτότητα του άνδρα, το βιολί επεστράφη στα Απωλεσθέντα των ελβετικών σιδηροδρόμων, φέροντας την καρδιά του αφηρημένου βιολιστή στη θέση της.
Για να καταλάβει κανείς την αξία του, ο Στραντιβάρι κατασκεύασε χιλιάδες βιολιά κορυφαίας ποιότητας, αλλά σήμερα διασώζονται περίπου 600, τα οποία δημοπρατούνται σε αστρονομικές τιμές.
Η μεγαλύτερη τιμή που έπιασε ποτέ Στραντιβάριους ήταν τα 16 εκατ. δολάρια το 2011, σε δημοπρασία για την στήριξη των θυμάτων του τσουνάμι της Ιαπωνίας. Το αμέσως ακριβότερο ήταν αυτό που απέκτησε η διάσημη καλλιτέχνης Αν Ακίκο Μέγιερς το 2010, με 3,6 εκατ. δολάρια.


http://www.e-go.gr


Ολυμπιαδα: Μετα τον τελικο εγινε λιωμα και κατεληξε στο κρατητηριο


Ο Τζόσουα Μπουθ συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης από αστυνομικούς, μετά από φθορές που προκάλεσε στην βιτρίνα καταστήματος, υπό την επήρρεια αλκοόλ.
Είχε προηγηθεί την Τετάρτη ο τελικός στο αγώνισμά του, όπου μαζί με τους συναθλητές τους κατέκτησαν την έκτη θέση και όπως φαίνεται το γιόρτασαν δεόντως.

Μάλιστα, ήταν σε τόσο κακή κατάσταση, ώστε στο τμήμα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό, μάλλον με έντονο πονοκέφαλο...


Ινδικη αστρολογια-Προβλεψεις Αυγουστου για τα δωδεκα ζωδια



Οδηγίες προς τους αναγνώστες
Θυμίζω ότι στην Ινδική παράδοση οι θέσεις των Φώτων, των πλανητών και των Δεσμών της Σελήνης υπολογίζονται με τον αστρικό ζωδιακό, δηλαδή περίπου 24 μοίρες μείον από τις θέσεις του τροπικού ζωδιακού της δυτικής αστρολογίας.
Κατ’ επέκταση τα ζώδια αρχίζουν σε άλλες ημερομηνίες που δεν ταυτίζονται με τις αντίστοιχες της Δυτικής αστρολογίας. Για να μην μπερδευτείτε λοιπόν θα πρέπει αρχικά να ελέγξετε τις ημερομηνίες για να βρείτε σε ποιο ζώδιο της Βεδικής αστρολογίας ανήκετε. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα του περάσματος από το ένα ζώδιο στο άλλο δεν είναι σταθερή και διαφοροποιείται κάθε χρόνο όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Δυτική αστρολογία. Κι αν έχετε την …ατυχία να έχετε γεννηθεί πάνω στην αλλαγή των ζωδίων θα πρέπει να ανατρέξετε στην αστρική θέση του Ήλιου (με το σύστημα Lahiri) για τη χρονιά που σας ενδιαφέρει.


vedic_aug 
Μεσά (Κριός)
Από 13-14/4 έως 13-14/5
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 10ο οίκο της κοινωνικής θέσης και καριέρας. Δέχεται πλήρη όψη από τον Κρόνο και ο πλανήτης κυβερνήτης σας, ο Άρης, είναι εγκατεστημένος από 1-13/8 στον 3ο οίκο της καθημερινής επικοινωνίας, με αποτέλεσμα να ξοδεύετε ενέργεια σε δευτερεύοντα ζητήματα και όχι στα βασικά.
Παράλληλα, τα εφήμερα φλερτ και το χάσιμο χρόνου σε επιφανειακή ψυχαγωγία θα σταθούν εμπόδιο στους στόχους σας. Από 14-31/8, ο Άρης μετακινείται στον 4ο οίκο της σταθερότητας και σημειώνετε αξιόλογες επιτυχίες στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Οι γυναίκες προχωρούν σε πετυχημένες σχέσεις και γάμους. Οι άνδρες σημειώνουν θεαματική εξέλιξη στις δουλειές τους. Άριστες οι σχέσεις με την μητέρα σας. Αγορά σπιτιού.                                                                                                                                                                                                       
Βρίσαμπα (Ταύρος)
Από 13-14/5 έως 14-15/6
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 11ο οίκο των δημόσιων σχέσεων και απροσδόκητων ευκαιριών πέραν και έξω από την κύρια επαγγελματική σας δραστηριότητα. Φιλοξενεί τον Δία και τον ραδιούργο Κέτου (νότιο δεσμό). Ωστόσο η εγκατάσταση του πλανήτη κυβερνήτη σας, της Αφροδίτης, στον 12ο δύσκολο οίκο των εξόδων, της σπατάλης και της χασούρας, δημιουργεί το άχαρο σκηνικό του να κερδίζετε από την μια και να τα χάνετε από την άλλη. Η ευαγγελική παραβολή του «ασώτου υιού», ταιριάζει γάντι στην περίπτωση σας. Για να αποτρέψετε αυτή την άχαρη κατάσταση, ας λέτε όλες τις Παρασκευές και τις Τετάρτες του μήνα, Ωμ Σούκραγια Ναμαχά Ωμ, 27 φορές, ατενίζοντας νοτιοανατολικά. Μεγάλα οφέλη από θείους και πρεσβύτερα αδέλφια.                                                                                    
Μιθουνά (Δίδυμοι)
Από 14-15/6 έως 15-16/7
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 12ο δύσκολο οίκο των απωλειών, της απομόνωσης και της διπλής ερωτικής ζωής. Φιλοξενεί την εκμαυλιστική Αφροδίτη και έχει εγκατεστημένο τον κυβερνήτη πλανήτη σας, τον Ερμή, στον ωροσκόπο από 1-28/8 και μάλιστα σε ανάδρομη πορεία από 1-7/8. Η πρώτη λοιπόν εβδομάδα είναι επίφοβη και επικίνδυνη στα εξής σημεία. Αν βρισκόσαστε στην τρίτη ηλικία, η υγεία σας θα δοκιμασθεί σε χρόνιες παθήσεις του αναπαραγωγικού σας συστήματος. Αν είσαστε έγγαμοι σε παραγωγική ηλικία, κινδυνεύει ο γάμος και η υπόληψη σας από ξεσκέπασμα ερωτικού σκανδάλου και απιστίας. Κάντε διακοπές από 10-25/8 στην Ελλάδα.                                                                                                                                                                                           
Κατακά (Καρκίνος)
Από 15-16/7 έως 16-17/8
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 1ο οίκο και ωροσκόπο με αποτέλεσμα να γίνετε το επίκεντρο του περιβάλλοντος σας. Δέχεται πλήρεις αρνητικές όψεις από τον Κρόνο και τον άσπονδο εχθρό της σελήνης σας, τον Ράχου (βόρειο δεσμό), φιλοξενεί τον Ήλιο από 1-15/8 και τον Ερμή από 1-28/8 (ανάδρομο από 1-7/8). Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει έναν καυτό και δύσκολο μήνα για τα προσωπικά σας σχέδια και συμφέροντα, ειδικά από 1-15/8. Στο διάστημα αυτό κρατείστε χαμηλούς τόνους και αποφύγετε διακοπές σε πολυσύχναστους προορισμούς και με αδοκίμαστες παρέες. Ας λέτε όλες τις Δευτέρες του μήνα, Ωμ Τσάντραγια Ναμαχά Ωμ, 27 φορές ατενίζοντας βορειοδυτικά. Ιδανικός μήνας για διαλογισμό, ασκήσεις γιόγκα και χορτοφαγία.                                                                                                                                                                                              
Σίμχα (Λέων)
Από 16-17/8 έως 16-17/9
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 2ο οίκο των εισοδημάτων που προέρχονται από την κύρια επαγγελματική σας δραστηριότητα. Ο κυβερνήτης σας, ο λαμπρός Ήλιος θα βρίσκεται από 1-15/8 στον ωροσκόπο και 1ο οίκο κάνοντας το διάστημα αυτό ιδανικό για διακοπές και αποζημίωση των μέχρι τώρα θυσιών σας. Από 16-31/8 ο Ήλιος θα βρεθεί στον θρόνο και ζώδιο σας και έτσι θα χρειασθεί μια ακόμη θυσία για το καλό της δουλειά σας και της τσέπης σας. Έτσι μέσα στο παραδοσιακό, για τους περισσότερους, διάστημα διακοπών, εσείς θάχετε την εύνοια της τύχης αν ασχοληθείτε με την δουλειά σας είτε είσαστε μισθωτός είτε ελεύθερος επαγγελματίας. Σχεδιάστε και προγραμματίστε τα επαγγελματικά σας και θα βγείτε διπλά κερδισμένος.                                                                                  
Κανυά (Παρθένος)
Από 16-17/9 έως 16-17/10
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 3ο οίκο της καθημερινής δραστηριότητας και επιφανειακής επικοινωνίας. Φιλοξενεί τον Άρη και δέχεται πλήρεις θετικές όψεις από τον Δία και τον δαιμόνιο Κέτου (νότιο δεσμό). Ο κυβερνήτης σας, ο Ερμής, είναι εγκατεστημένος στον ωροσκόπο από 1-28/8 και μάλιστα ανάδρομος από 1-7/8. Η πρώτη λοιπόν εβδομάδα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη και με εσάς να μπλέκετε σε άδικα κουτσομπολιά και σχόλια σε βάρος γνωστών και γειτόνων σας με αποτέλεσμα να βρεθείτε εκτεθειμένοι. Από 8-31/8 η κατάσταση ομαλοποιείται όμως εσείς θάχετε υπερκινητικότητα και άσκοπη σπατάλη ενέργειας με αποτέλεσμα το τέλος του μήνα να σας βρει εξουθενωμένους σωματικά και οικονομικά σε σημείο να χρειάζεσθε... έξτρα διακοπές για να ηρεμήσετε ψυχοσωματικά. Δείξτε αυτοσυγκράτηση.                                                                                                                                                                                            
Τουλά (Ζυγός)
Από 16-17/10 έως 15-16/11
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 4ο οίκο της μητέρας και της στέγης. Φιλοξενεί θετικά τον Κρόνο παντοδύναμο (έξαρση) και τον Άρη ευεργέτη από 14-31/8. Ωστόσο ο καλός αυτός συνδυασμός αμαυρώνεται και χαραμίζεται από την εγκατάσταση του πλανήτη σας, της Αφροδίτης, στο 12ο σπίτι των απωλειών, σπατάλης και ερωτικών υπερβολών. Έτσι λοιπόν θα υπάρξουν προβλήματα με την μητέρα σας σε σχέση με την προσωπική και συγκεκριμένα ερωτική συμπεριφορά σας που χαρακτηρίζεται ως σχεδόν ανήθικη με τα δικά της στάνταρ και όχι μόνον. Προβλήματα χρόνιων παθήσεων για άτομα στην τρίτη ηλικία καθώς και αναπάντεχα έξοδα ή άσκοπες σπατάλες που θα σας γονατίσουν οικονομικά και κοινωνικά. Ωστόσο ο μήνας είναι κατάλληλος για ήρεμες διακοπές από 14-31/8 και φυσική ζωή.                                                                                                                  
Βρίστσικα (Σκορπιός)
Από 15-16/11 έως 15-16/12
Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 5ο τυχερό οίκο της αγάπης, των παιδιών, της δημιουργίας και δημόσιας ζωής. Φιλοξενεί τον φιλόδοξο και υλιστή Ράχου (βόρειο δεσμό) και έχει τον κυβερνήτη σας Άρη εγκατεστημένο από 1-13/8 στο τρίτο σπίτι της επικοινωνίας και δράσης με αποτέλεσμα το διάστημα αυτό να είναι ιδανικό για διακοπές με δόση περιπέτειας και ερώτων του καλοκαιριού αποκλειστικά για ελεύθερους και απαγορευτικά για ανδρόγυνα. Από 14-31/8 ιδανικό διάστημα για οικογενειακές διακοπές με παιδιά και ... γιαγιάδες-παππούδες. Το ίδιο διάστημα είναι ευνοϊκό για αγορά ακινήτων και μεσολάβηση πολιτικών προσώπων και παραγόντων που θα προωθήσουν για σας δίκαια αιτήματα και τα οποία είχαν εμποδιστεί από ανταγωνιστικά συμφέροντα. Τέλος καλή περίοδος για οικοδομικές εργασίες.                                                        
Ντάνους (Τοξότης)
Από 15-16/12 έως 14-15/1
Στο χάρτη του μήνα το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 6ο οίκο των ανταγωνιστών στο χώρο δουλειάς καθώς και των ζηλόφθονων συγγενών από το σόι της μητέρας σας. Δέχεται θετικές όψεις από την Αφροδίτη και τον Κρόνο και έχει τον κυβερνήτη σας τον Δία εγκατεστημένο στο 11ο σπίτι των κερδών παρέα με τον διαβολικό Κέτου (νότιο δεσμό). Όλα αυτά δείχνουν ότι ο μήνας θα είναι δύσκολος και ανταγωνιστικός με καλύτερο διάστημα για διακοπές από 12-22/8. Ωστόσο θα ξεπεράσετε με επιτυχία τις παγίδες που θα σας στήσουν συνάδελφοι ή υφιστάμενοι στον επαγγελματικό σας χώρο. Οι μη εργαζόμενες νοικοκυρές θα ξεπεράσουν και αυτές τις άδικες συμπεριφορές από θείες ή εξαδέλφες. Αποφύγετε να δανείσετε χρήματα σε συναδέλφους ή συγγενείς. Τα οικονομικά σε άνοδο.                                                                                                                                                                                                                        
Μάκαρα (Αιγόκερως)
Από 14-15/1 έως 12-13/2
Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 7ο οίκο της συζυγικής ζωής και των συνεταίρων ή συνεργατών. Δέχεται θετικές όψεις από τον Δία και τον πνευματικό Κέτου (νότιο δεσμό). Ο κυβερνήτης πλανήτης σας, ο Κρόνος, είναι εγκατεστημένος στον 4ο οίκο της εστίας σε έξαρση και παντοδύναμος. Το καλύτερο διάστημα είναι από 1-13/8 όπου τα ανδρόγυνα θα είναι πολύ αγαπημένα, θα κάνουν καλές διακοπές και κατά τεκμήριο ... δεύτερο μήνα μέλιτος. Από 15-31/8 τα πράγματα κάπως δυσκολεύουν με την παρουσία του καβγατζή Άρη στο 4ο σπίτι. Διχόνοια και συζυγικές γκρίνιες στο σπίτι με βασική αιτία τα οικονομικά και όχι μόνον. Στην δουλειά σας, εάν έχετε συνέταιρο ή συνεργάτες, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα καθηκόντων και διαχείρισης που ξεπερνιούνται.                                                                                                                                                                              
Κουμπά (Υδροχόος)
Από 12-13/2 έως 13-14/3
Στον χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 8ο οίκο των κληρονομικών, των χρόνιων παθήσεων, των σεξουαλικών εμμονών και του αποκρυφισμού. Ο πλανήτης κυβερνήτης σας, ο Κρόνος είναι πανίσχυρος στο 4ο σπίτι των ακινήτων με αποτέλεσμα να έχετε ευνοϊκούς διακανονισμούς σε κάθε μορφή κληρονομικών, γονικών παροχών, προικοδοτήσεων, διατροφών και αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρείες. Ίσως χρειασθεί να αναβάλλετε τις διακοπές σας για να είσαστε παρόντες στις εξελίξεις που προανέφερα. Από 14-31/8, η παρουσία του ...σεξομανή Άρη στο τέταρτο σπίτι σας επηρεάζει έντονα με αποτέλεσμα να εμπλακείτε σε ανεξέλεγκτες σχέσεις με ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία και υπόληψη σας. Προσοχή λοιπόν στον τομέα αυτό. Η ίδια περίοδος είναι εξίσου επικίνδυνη αν εμπλακείτε σε πνευματικές αναζητήσεις ως μαθητευόμενοι μάγοι.                                                                                                                                                                    
Μίνα (Ιχθύες)
Από 13-14/3 έως 13-14/4
Στο χάρτη του μήνα, το ζώδιο σας καταλαμβάνει τον 9ο σούπερ – οίκο της τύχης και θεϊκής εύνοιας. Δέχεται αρνητική όψη από τον υλιστή Ράχου (βόρειο δεσμό) και έχει εγκατεστημένο τον κυβερνήτη σας, τον Δία, στον 11ο οίκο των απροσδόκητων κερδών παρέα με τον ραδιούργο Κέτου (νότιος δεσμός). Η επίδραση και των δύο δεσμών κατά κάποιο τρόπο μειώνει την αγνή θεϊκή πρόνοια με αποτέλεσμα, τα όποια οφέλη αποκομίσετε να έχουν ισχυρή δόση εκ του... πονηρού και αθέμιτου παράγοντα. Θα προκαλέσετε λοιπόν με τις απροσδόκητες επιτυχίες σας, το κοινό περί ηθικής και αξιοκρατίας αίσθημα, χαρακτηριζόμενοι σαν συμφεροντολόγοι που πατάτε επί πτωμάτων προκειμένου να πραγματοποιήσετε τους σκοπούς σας. Εξουδετερώστε αυτή την κατάσταση δίνοντας μέρος των κερδών σας σε όσους πραγματικά χρειάζονται βοήθεια.


50 πραγματα που ηταν αλλιως στην Ελλαδα του "Αθηνα 2004"


Προφανώς κάπου έχει πάρει το μάτι ή το αυτί σου το καταδικαστικό "όποιος ξεχνάει το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει" που ήταν γραμμένο σε μια πόρτα χιτλερικού στρατοπέδου μπλα μπλα.

Ψυχραιμία. Δεν θα περάσεις κι από στρατοδικείο αν δεν θυμάσαι πόσο έκανε ένα απλό εισιτήριο του μετρό στην Αθήνα του 2004. Αλλά, να, τώρα δεν σου μπήκε η ιδέα να ψάξεις/ να θυμηθείς/ να ρωτήσεις πόσο έκανε το 2004 η απλή διαδρομή Δάφνη-Σύνταγμα; Και σε αρκετά από αυτά, η μεταβολή είναι λίγο σοκαριστική.

Τον Αύγουστο του 2004 λοιπόν, και συγκεκριμένα μια μέρα μετά την Τελετή Έναρξης, δηλαδή το Σάββατο 14...:

1. Δεν υπήρχε το Twitter
2. Το κανονικό εισιτήριο του μετρό για μία διαδρομή κόστιζε 0,80 ευρώ. Το μειωμένο 0,40 ευρώ.
3. To ποσοστό των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου άγγιζε το 86% (85,91%).
4. Πρώτο κόμμα ήταν και τότε η Νέα Δημοκρατία, αλλά με αρχηγό των Κώστα Καραμανλή.
5. Ο Παναθηναϊκός ήταν νταμπλούχος στο ποδόσφαιρο.
6. Ο Άρης είχε κατακτήσει το τελευταίο του τρόπαιο στο μπάσκετ. Κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό με 73-70.
7. Είχαμε 4-5 (Χαλκιά, Δεβετζή, Κακλαμανάκης, Πύρρος Δήμας, Αλ. Νικολαϊδης) μετάλλια δεδομένα. Πήραμε 16. Φέτος κάθε μετάλλιο θα πανηγυριστεί όπως το 1992 της Πατουλίδου και του Δήμα.
8. Οι χρήστες του internet έφταναν τα 800 εκατομμύρια. Το Facebook σήμερα έχει τους ίδιους ενεργούς χρήστες.
9. Τον τίτλο της Σταρ Ελλάς απολάμβανε η Βάλια Κακούτη. Μις Ελλάς ήταν η Μαρία Σπυριδάκη. 
10. Μαζευόμασταν σε σπίτι και βλέπαμε την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.
11. Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της β' εισόδου Ηλιούπολης, εγκαινιάστηκε το πιο wtf άγαλμα σε όλη την Αθήνα. Ένας τύπος που ανεβαίνει τη σκάλα ενός αεροπλάνου. Αεροπλάνο δεν υπήρχε. Ο καλλιτέχνης ήταν της αφαίρεσης.
12. Ο Αλέξης Τσίπρας ανήκε ακόμα στη Νεολαία του Συνασπισμού, μετά από 5 χρόνια στη θέση του Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της.
13. Την τηλεοπτική σεζόν που τελείωσε τον Ιούνιο, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε σειρές όπως "Είσαι Πολύ Αλήτης Τελικά" (MEGA) και "Λευκός Οίκος" (ΑΝΤ1).
14. Είχαμε δει τα επεισόδια του "Καφέ Της Χαράς" μόνο μια φορά, κι αυτήν σε πρώτη(!) προβολή. "Είχαμε"... Τέλος πάντως, όποιος τα είχε δει.
15. Ο Σάκης Ρουβάς μόλις γνωρίζει την Κάτια Ζυγούλη στην Ελούντα σε γύρισμα διαφημιστικού της Vodafone.
16. Η μέγιστη γκατζετιά ήταν το ΝΟΚΙΑ 6630, το πρώτο κινητό με δυνατότητα παγκόσμιου roaming.
17. Στα βιβλιοπωλεία θα έβρισκες μόνο τα 3 πρώτα βιβλία του Game of Thrones του George R.R. Martin. Τόσα είχε γράψει μέχρι τότε.
18. O αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης τα είχε ακόμα με την Έλσα Τόλη.
19. Ήμασταν όλοι ερωτευμένοι με την Ιωάννα Παππά, την Άννα από το "Κλείσε Τα Μάτια".
20. Ελάχιστοι στην Ελλάδα ήξεραν τον Λιονέλ Μέσι, γιατί μόλις έπαιρνε προαγωγή από την Barcelona C στην Barcelona B.
21. Δεν υπήρχε το Youtube.
22. Τα Ξύλινα Σπαθιά δεν είχαν κλείσει έναν χρόνο από τη διάλυσή τους. 
23. O Αντώνης Σαμαράς είχε πρόσφατα εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004.
24. Στο εξώφυλλο του NITRO, τον Αύγουστο του 2004, σήκωνε το μπλε μπλουζάκι του ο Σάκης Ρουβάς.
25. Κανείς δεν θυμόταν/νοσταλγούσε/φοβόταν τη δραχμή. Η δραχμή ήταν παντελώς εκτός context.
26. Συνεπώς η χρεοκοπία ήταν κατι που σε φόβιζε μόνο όταν έπαιζες Monopoly.
27. Τα αθλητικά κανάλια της NOVA λέγονταν Supersport 1, 2, κλπ.
28. Προηγουμένως, είχε κατακτήσει την περήφανη 3η θέση στη Eurovision της Πόλης με το "Shake It".
29. Είχαμε ανατριχιάσει βλέποντας τον Λανς Άρμστρονγκ να κερδίζει για 6η συνεχόμενη φορά το Tour de France. Κανένας ποδηλάτης δεν είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο. Το 2005 το κέρδισε και για 7η συνεχόμενη.
30. Η Ελλάδα ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο ποδόσφαιρο. Kαι είχε 4 γεμάτα χρόνια να το λέει και να υπερηφανεύεται.
31. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Ρεχάγκελ είχε ακριβώς τον ίδιο αριθμό τροπαίων σε μεγάλες διοργανώσεις με την Ισπανία (όχι, το χρυσό τους στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης δεν μετράει).
32. Το Γκάζι δεν ήταν μια από τις βασικές επιλογές για έξοδο τα Παρασκευοσάββατα.
33. Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν απλά ο Χοσέ από τις "Σαββατογενημμένες".
34. Η "Ιφιγένεια" του Μιχάλη Κακογιάννη ήταν η πιο πρόσφατη ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ το 1977.
35. Η πιο hot εμφάνιση στα πρωτοεμφανιζόμενα το 2004 Mad Awards ήταν το "Βάλε Φαντασία" με Goin' Through και Μαριάντα Πιερίδη επί σκηνής.
36. Η θητεία σε στρατό ξηράς, ναυτικό και αεροπορία ήταν 12 μήνες.37. Η ΑΕΚ δεν είχε ακόμα νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 18 παιχνίδια.
37. Η ΑΕΚ δεν είχε ακόμα νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 18 παιχνίδια.
38. Η Σίσσυ Χρηστίδου γινόταν το καινούργιο "κορίτσι του Θέμου".
39. Τα Fame Story ήταν σε πλήρη άνθηση και δημοφιλία. Το 2 κέρδισε εκείνη τη χρονιά η Μαρία Καλομοίρα Κάρολ Σαράντη. Κανείς δεν θα ξεχάσει την ερμηνεία της στο "Η Πιο Καλή Γκαρσόνα" με το αξέχαστο "Μαρίδια Και Τυρί".
40. Επηρεασμένη(;) από το "Dark Side of The Moon", η Χρυσηίδα Δημουλίδου, που τότε υπέγραφε τα έργα της ως Χρύσα Δημουλίδου, είχε μόλις εκδώσει τη "Σκοτεινή Πλευρά του Ήλιου".
41. Ούτε ο Τζίμης Πανούσης ούτε το Τρίτο Πρόγραμμα φαντάζονταν ότι θα συνεργαστούν τον Ιούνιο του 2012  για την εκπομπή "Όταν ο Τζίμης Πανούσης συνάντησε τον στρατηγό Μακρυγιάννη".
42. Τα "Βόλγφκανκ Σόιμπλε", "Άνγκελα Μέρκελ" και "Φίλιπ Ρέσλερ" ήταν ονόματα που δεν προκαλούσαν κανέναν εκνευρισμό στους Έλληνες.
43. Το "Ρετιρέ" προβλήθηκε κανονικότατα σε επανάληψη από το MEGA.
44. O Άκης Τσοχατζόπουλος είχε μόλις κάνει (11/7) τον κομματάκι εξτραορντινέρ γάμο του στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη. Ευτυχισμένες στιγμές.
45. Βλέπαμε και ξαναβλέπαμε το τελευταίο επεισόδιο "Φιλαράκια" (Μάιος 2004) και ήταν πολύ νωρίς για να χωνέψουμε ότι αυτό ήταν, πάει, τελείωσε.
46. Το λιώσιμο στα LAN τα ξημερώματα με 12ωρα Counter Strike ήταν της μόδας.
47. Ο ΓΑΠ είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς από 1.000.000 μέλη και μη του κόμματος.
48. Ο Γιάννης Πλούταρχος είχε πάρει επ' ώμου το Ποσειδώνιο εμφανιζόμενος στον ίδιο χώρο για έναν συνεχόμενο χρόνο χωρίς διακοπή.
49. Το ποσοστό ανεργίας άγγιζε το 10%. Το τέλος του 2011 βρήκε το αντίστοιχο ποσοστό δύο φορές πάνω.
50. Το θρυλικό club Decadence, το μοναδικό "απ' όπου μπορούσες να δεις τ' αστέρια", ήταν ακόμα ανοιχτό.

lamogia.com 
     

Το «βιαγκρα των Ιμαλαιων»


Αφροδισιακός μύκητας πωλείται ακριβά

Μπορεί στη φωτογραφία να μην σας γεμίζει το μάτι. Άλλωστε το Yarsagumba είναι ένας μύκητας που συλλέγεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, στο Νεπάλ. Το γεγονός όμως πως έχει θεωρηθεί αφροδισιακός του έχει προσφέρει μεγάλο κύρος και η συλλογή του αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή εισοδήματος για τους φτωχούς κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής . 

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά «χάνονται» μέσα στα λιβάδια κάθε χρόνο, για να μαζέψουν τον μύκητα που αναπτύσσεται σε νεκρές προνύμφες. 

Ένα κιλό από το Yarsagumba μπορεί να διατεθεί προς χιλιάδες ευρώ.


ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ Νεα ΦΩΤΟ ντοκουμεντο ενισχυει το μυστηριο


Μια νέα φωτογραφία που απεικονίζει πεντακάθαρα ένα περίεργο πλάσμα να ξεπροβάλει από τα νερά της μυστηριώδους σκοτσέζικης λίμνης Λοχ Νες δόθηκε στη δημοσιότητα και παρουσιάζεται ως απόδειξη ότι το θρυλικό τέρας του Λοx Νες, η Νέσι όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν, ζει και βασιλεύει.
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο George Edwards, ο άνθρωπος που τράβηξε τη φωτογραφία καθώς έκανε βόλτα ένα γκρουπ τουριστών με το σκάφος του στα νερά της λίμνης.
Ο 60χρονος George αναζητά απόδειξη ζωής της μυθικής Νέσι εδώ και 26 χρόνια!
Και πλέον θεωρεί ότι είναι σε θέση να πει ότι την βρήκε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, ο ίδιος τράβηξε την φωτογραφία τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο δεν ήθελε να τη δώσει στη δημοσιότητα πριν σιγουρευτεί ότι έχει στα χέρια του ένα διαπιστωμένο ντοκουμέντο.   
“Είμαι πεπεισμένος ότι είδα τη Νέσι, διότι πιστεύω στην ύπαρξη τέτοιων πλασμάτων. Πάρα πολλοί άνθρωποι τα έχουν δει με το πέρασμα τον χρόνων”, είπε χαρακτηριστικά ο Edwards και πρόσθεσε:
“Δεν ανέφερα σε κανέναν ότι την είδα μέχρι να σιγουρευτώ ότι δεν φωτογράφισα κάποιο κούτσουρο ή κάτι παρόμοιο.
Έτσι, μέσω φίλων που έχουν φίλους στον αμερικανικό στρατό, έστειλα την φωτογραφία για ανάλυση.
Μου επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ένα πλάσμα που κινείτο στο νερό.
Είμαι ενθουσιασμένος διότι αυτό το πλάσμα το ψάχνω εδώ και 26 χρόνια”.

Πανεμορφα παραξενα βουνα στην Κινα


Η οροσειρά Huangshan βρίσκεται στην επαρχία Anhui στην ανατολική Κίνα. Η περιοχή είναι γνωστή για το ειδυλλιακό τοπίο, τα σύννεφα που την καλύπτουν πάνω από 200 μέρες το χρόνο και κυρίως τους ιδιόμορφα σχηματισμένους γρανιτένιους βράχους. Την περιοχή τη συναντάμε σαν θέμα σε πολλούς κινέζικους πίνακες ζωγραφικής  όπως και σε αρκετές λήψεις φωτογράφων.
Τα βουνά περιλαμβάνουν πολλές αιχμηρές κορυφές, οι ψηλότερες από τις οποίες ξεπερνούν τα 1000 μέτρα. Σχηματίστηκαν περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια πριν όταν η αρχαί θάλασσα υποχώρησε ενώ η τελική τους μορφή οφείλεται στηνη επίδραση των παγετώνων.
Perierga.gr - Huangshan mountain
Τα βουνά εμφανίζονται στην κινηματογραφική παραγωγή Avatar, ο σκηνόθέτης της οποίας James Cameron δήλωσε ότι ήταν μια από τις επιρροές που τον οδήγησαν στη δημιουργία του φανταστικού κόσμου της ταινίας.
Perierga.gr - Huangshan mountain
Perierga.gr - Huangshan mountain
Perierga.gr - Huangshan mountain
Perierga.gr - Huangshan mountain
Perierga.gr - Huangshan mountain
Perierga.gr - Huangshan mountainphoto by: link
Perierga.gr - Huangshan mountainphoto by: link
Perierga.gr - Huangshan mountain


Ξεκινα το Ψαρεμα των Θηλυκων


Απλωσε τα δίχτυα σου στην παραλία με τον σωστό τρόπο. 

Μείνε στην ψάθα 
Χορεύοντας πάνω στο μπαρ με κολλητό φωσφοριζέ μαγιό σίγουρα θα σε προσέξει. Θα σε δείξει όμως στις φίλες της για να γελάσουν παρέα. Βρες διακριτικούς τρόπους για να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Αν υπάρχει ένα ύψωμα στην παραλία, κάτσε εκεί. Δεν έχει σημασία αν θα έχεις την κλασική ψάθα ή μονόχρωμη πετσέτα για να ξεχωρίσεις. Μόνο άκου τη συμβουλή του ειδικού στην ερμηνεία της γλώσσας του σώματος Marc Salem και απόφυγε πετσέτες με ρίγες ή σχέδια με παιδιά. Αλλιώς, εσύ θα κοιτάς το στήθος της κι εκείνη θα βλέπει στα μάτια σου τον πατέρα των παιδιών της.


Κάλυψέ την

Πολλές φορές δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για να της κάνεις καλή εντύπωση. Αρκεί να της φανείς χρήσιμος. Πρόσφερέ της αντηλιακό, ρακέτα ή ένα ποτήρι παγωμένο νερό από το θερμός σου. Αν δεν κάνει ηλιοθεραπεία, στάσου μπροστά της, σε σημείο που να  κρύβεις τον ήλιο.


Πάρε άριστα στη φυσική

Εκείνη με κρίκους και έντονο μακιγιάζ σου φαίνεται σέξι. Εσύ δείχνεις πιο σέξι όταν είσαι ατημέλητος. «Σε περνάει για απεγνωσμένο όταν πηγαίνεις στην παραλία μπανιαρισμένος και με μαλλί κοκαλωμένο από το πολύ ζελέ» λέει η Brittany Besler, σέρφερ και πρώην ναυαγοσώστρια. Το 68% των γυναικών θεωρεί σημαντικότερο να έχεις αυτοπεποίθηση παρά να είσαι φέτες.


Βρες το χρόνο

Αν δεν θες να ανοίξει εκνευρισμένη τα μάτια της για να δει ποιος ανόητος της κρύβει τον ήλιο, πρέπει να ψάξεις την κατάλληλη στιγμή για να την πλησιάσεις. Η Kate Wachs, Ph.D., συγγραφέας του Relationship for Dummies, σε συμβουλεύει να πεις ένα απλό γεια ενώ περιμένει να παραγγείλει καφέ. Αμέσως επόμενη επιλογή σου είναι να της μιλήσεις ενώ βολτάρει στην παραλία.


Μπικιναϊκός πολιτισμός

Το μαγιό της μπορεί να σου αποκαλύψει χρήσιμα στοιχεία για το χαρακτήρα της, αρκεί να μάθεις να το αποκωδικοποιείς. Ενα μπικίνι με τιγρέ σχέδιο και κεντημένα Swarovski δείχνει ότι πεθαίνει για τα βλέμματα των άλλων. Αν φοράει κάποιο ολόσωμο μαγιό, η συγγραφέας του Confessions to a Sexologist, Ava Cadell, Ph.D., εξηγεί ότι πρόκειται για γυναίκα σοφιστικέ. Αν προτιμά μαγιό, που το κάτω είναι σορτσάκι ή το πάνω φανελάκι, φαίνεται ότι έχει διάθεση για αποκαλύψεις, αλλά νιώθει ανασφαλής με το σώμα της. 


Με τον καλό το λόγο

Οκτώ στις δέκα γυναίκες δέχονται ευχαρίστως ένα ωραίο σχόλιο για το σώμα τους. Καλύτερα όμως άκου τον Jamie Dunn, που είναι ναυαγοσώστης στο Nιού Τζέρσεϊ, και «απόφυγε να γίνεις πιο συγκεκριμένος». Μην της πεις ότι από πίσω σού θυμίζει το πουφ στο δωμάτιό σου κι ανυπομονείς να κάτσεις πάνω της για να δεις αν είναι εξίσου μαλακό. Προτίμησε να σχολιάσεις την καλή φυσική κατάστασή της ενώ παίζετε ρακέτες ή καθώς αποκρούει ένα δύσκολο σερβίς στο beach-volley.

 ΠΗΓΗ: menshealth.gr

NASA: "Αστεροειδης κατευθυνεται προς τη Γη"!


Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει σοβαρές πιθανότητες για τα δεδομένα του διαστημικού χάους να προσκρούσει στη Γη σε μόλις 28 περίπου χρόνια από σήμερα, χωρίς να αποκλείεται πολύ ενωρίτερα, το 2023 να κινδυνεύσει σοβαρά η Γη.

Το δυνητικά επικίνδυνο ουράνιο σώμα, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ, που ανακάλυψε την έκθεση της NASA, απασχολεί την αρμόδιας ομάδας δράσης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγγύς στη Γη αντικείμενα, η οποία άρχισε ήδη να μελετά τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου, αν αυτός μεγαλώσει στην πορεία, σε περίπτωση δηλαδή που οι υπολογισμοί είναι λανθασμένοι ή τροχιά του αλλάξει. Η χρήση πυρηνικών όπλων προσαρμοσμένων σε εξωατμοσφαιρικά βλήματα και άλλων τεχνικών εκτροπής από την πορεία του βρίσκονται υπό εξέταση.

Ο αστεροειδής με το κωδικό όνομα 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι σήμερα έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, έχοντας διατρήσει την "ασπίδα" της ατμόσφαιρας κια αφού μεταβληθεί σε πύρινη διαστημική "μπάλα" να πέσει στην επιφάνεια του πλανήτη.

Το 2013 ο αστεροειδής πρόκειται να κάνει ένα πρώτο πιο κοντινό πέρασμα από τον πλανήτη μας σε απόσταση περίπου 147 εκατ. χλμ., κατά τη NASA, κάτι που θα επαναλάβει το 2023, όταν θα πλησιάσει τον πλανήτη μας μόλις στα 1,9 εκατ. χλμ. ποσό που για τα διαστημικά δεδομένα είναι "μία τρίχα".
Η ΝΑSA δεν αποκλείει ακόμα και το 2023 να υπάρξει πρόβλημα ασφάλειας του πλανήτη αν αλλάξουν τα δεδομένα τροχιάς του.

Ένας πολύ μεγαλύτερος αστεροειδής πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια. Αν ο 2011 AG5 έπεφτε πράγματι στη Γη, θα προκαλούσε μεγάλες υλικές απώλειες και εκατομμύρια θανάτους, αλλά η ανθρωπότητα θα επιβίωνε από την πρόσκρουση. Εξαρτάται βέβαια που θα έπεφτε. αν έπεφτε στον ωκεανό η ισχύς της πρόσκρουσης θα ισοδυναμούσε με 1500 πυρηνικά όπλα των 20 ΜΤ!

Η τροχιά του γύρω από τον Ήλιο εκτείνεται έως πέρα από τον Άρη, αλλά ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια και αυτό είναι που ανησυχεί τους επιστήμονες της ΝΑSΑ. Ότι μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά οι πιθανότητες είτε προς τα πάνω, είτε, προς τα κάτω!

Ήδη συστήθηκε ειδική επιστημονική ομάδα που θα μελετήσει την πορεία του μέρχρι το τέλο του 2016 και θα πρέπει να προσκομιστούν λύσεις αντιμετώπισής του. Ο 2011 ΑG5 είναι από τα 8.744 εγγύς στη Γη αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 19.000 τέτοια μεσαίου μεγέθους ουράνια σώματα σε απόσταση έως 200 εκατ. χλμ. από τη Γη (συνεπώς πολλές χιλιάδες ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί), τα οποία έχουν πλάτος 100 έως 1.000 μέτρων και τη δυνατότητα να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη.

Βέβαια υπάρχει και η δεδομένη απειλή του αστεροειδή "Άποφι" που έχει μέγεθος περίπου δυόμισι ποδοσφαιρικών γηπέδων και προβλέπεται να περάσει κοντά από τη Γη το 2036, τόσο κοντά (σε απόσταση έως 30.000 χιλιομέτρων), που θα είναι ορατός από την Ευρώπη και άλλα μέρη του πλανήτη, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα αλλάξει πορεία και θα έρθει εγγύτερα στη Γη.

πηγή : defencenet.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger