E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ο καφες ασπιδα εναντια στον καρκινο της μητρας και του προστατη

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012



Τέσσερα έως έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα αρκούν για να προστατεύσουν τις γυναίκες από τον καρκίνο της μήτρας και τους άντρες από τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε... σε περισσότερους από 117.000 εθελοντές.


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξέτασαν κατ’ αρχήν τις επιδράσεις της κατανάλωσης καφέ σε 67.500 γυναίκες, την υγεία των οποίων παρακολουθούν εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Όπως διαπίστωσαν, όσες έπιναν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα διέτρεχαν κατά 25% μικρότερο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου σε σύγκριση με όσες έπιναν λιγότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Το εύρημα αυτό ίσχυε τόσο για τον κανονικό όσο και για τον ντεκαφεϊνέ καφέ, αλλά όχι για το τσάι, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι το όφελος δεν σχετίζεται με την καφεΐνη αλλά με κάποια άλλα από τα εκατοντάδες συστατικά του καφέ.


Στη συνέχεια, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις του καφέ σε ομάδα 50.000 ανδρών, τους οποίους επίσης παρακολουθούν εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Όσοι έπιναν τουλάχιστον έξι φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν κατά 18% λιγότερες πιθανότητες καρκίνου του προστάτη και κατά 60% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τις πιο επικίνδυνες μορφές του.

Η δυνητική αντικαρκινική δράση του καφέ θα μπορούσε να οφείλεται στην ευεργετική επίδρασή του στα επίπεδα της ινσουλίνης, της ορμόνης του παγκρέατος που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και η οποία έχει σχετισθεί με την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Ενδέχεται επίσης να ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, δυσχεραίνοντας έτσι την ανάπτυξη του καρκίνου.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν προσθέτει κανείς ζάχαρη και κρέμα σε κάθε φλιτζάνι, διότι οι έξτρα θερμίδες μπορεί να εξουδετερώσουν κάθε όφελος από τον καφέ.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger