Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα ολο και πιο γυμνα καλοκαιρια της Δουκισσας (super sexy pics)

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι «μεγάλωσε στα γόνατά» μας, αλλά όντως -οι περισσότεροι εδώ μέσα- «βετεράνοι» των αντρικών περιοδικών και γέννημα θρέμμα νοτίων προαστίων, ξέρουμε την Δούκισσα από την εποχή που ήταν απλά η πιο ωραία φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ.....
Για αυτό και σας λέμε κατηγορηματικά ότι κάθε καλοκαίρι που περνά το κορίτσι παίρνει φωτιά. Με τον χαρακτηρισμό «ωραία, αλλά κρύα» -που την συνόδευε τα πρώτα χρόνια της δημόσιας παρουσίας της- να είναι πλέον εντελώς άκυρος.

Μια «πυρκαγιά» που -όσο κουλό και αν ακούγεται- έχει απόλυτη σχέση με το χρώμα των μαλλιών της. Γιατί όσο πιο καλά αισθάνεται η Δούκισσα με τον εαυτό της και το σώμα της, τόσο πιο ξανθιά γίνεται. Και, στην συνέχεια, τόσο πιο πολύ αγκαλιάζει την σέξι πλευρά της.
Κάτι που αποτελεί πόρισμα επιστημονικής έρευνας. Όσο «επιστημονικό» μπορεί να θεωρήσει κάποιος το να κοιτάζεις κάθε φωτογραφία της που έχει ποτέ δημοσιευτεί.

  Για αυτό και το καλοκαίρι του 2012, με την χαίτη της πιο ξανθιά από ποτέ, η Δούκισσα έχει πάρει σβάρνα παραλίες (σ.σ. η πρώτη φορά που την έβγαλε παπαράτσι με μαγιό) και συνεντεύξεις (σ.σ. έχει δώσει πέντε μέσα σε ένα μήνα).

Οι πρώτες εικόνες της Νομικού που έχουν έρθει στην δημοσιότητα είναι και οι πιο σέξι, μέσα στην αρετουσάριστη, ερασιτεχνική τους «αθωότητα».

  Πρόκειται για ένα casting που έκανε το καλοκαίρι του 2006, την εποχή που ήταν ακόμη φοιτήτρια. Εννοείται ότι το πρακτορείο μοντέλων την παρακαλούσε -με το που την είδε πρώτη φορά- να υπογράψει.

  Ένα καλοκαίρι αργότερα η Δούκισσα έχει μόλις στεφθεί Σταρ Ελλάς και ταξιδεύει στο Μεξικό για να μας εκπροσωπήσει στον 56ο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος.

  Αν και το πραγματικό «μπαμ» στα μάτια του αντρικού κοινού έκανε λίγες μέρες μετά, με την πρώτη σέξι φωτογράφηση της ζωής της, αυτή στο καλοκαιρινό τεύχος του Status.

  Αν παρατηρήσεις το πρόσωπό της -και ξεκολλήσεις από το κορμί της- θα διαπιστώσεις ότι δεν το «έχει» ακόμη, με το βλέμμα της να θυμίζει τρομαγμένο ελάφι μπροστά στα φώτα του αυτοκινήτου που ετοιμάζεται να το κάνει αυτοκόλλητο.

  Η συνέχεια περιλαμβάνει, όπως θα περίμενε κανείς, αδιάφορα εξώφυλλα σε γυναικεία και τηλεοπτικά περιοδικά. Με λαμπερή εξαίρεση το συγκεκριμένο του Nitro στα μέσα του 2008.

  Όταν δηλαδή και δέχτηκε να είναι το prop (μαζί με την Ευαγγελία Αραβανή) στην φωτογράφηση του Σάκη Ρουβά ο οποίος, ως γνωστόν, τρελαίνεται να κλικάρει οτιδήποτε κινείται εντός οπτικού του πεδίου.

  Το 2009 ήταν μια κακή χρονιά για τους φαν της. Όπως βλέπετε, το μαλλί έχει γίνει καστανό.

  Που σημαίνει ότι ο δείκτης σεξαπήλ πέφτει στο πάτωμα με την Δούκισσα να δίνει συνεντεύξεις αποκλειστικά σχεδόν σε εβδομαδιαία περιοδικά -όπως εδώ το Downtown- και να αποφεύγει τα αντρικά σαν ο διάβολος το λιβάνι.

Ουσιαστικά το μόνο που θυμάμαι από εκείνα τα άγονα χρόνια είναι την συγκεκριμένη φωτογράφηση-απολογισμό χρονιάς στο  In Style. 




Λίγη όμως σημασία έχουν τα παραπάνω καθώς το «ζουμί» βρίσκεται στο καλοκαίρι του 2011. Το οποίο περνά με την Δούκισσα να προσπαθεί να κλειδώσει την εκπομπή της στο Alter και όμορφα διαλείμματα με σικάτα εξώφυλλα όπως αυτό στο  Αυγουστιάτικο Μadame Figaro. 
  Το καλοκαίρι περνάει και η Δούκισσα κάνει το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς από αυτή, δηλαδή αυξητική στήθους.
Προφανώς ως ένεση αυτοπεποίθησης από κάποια που δεν θα περίμενες ότι το χρειάζεται. Εκείνη πάντως το ανακοινώνει λιτά σε ένα εξώφυλλο του Downtown. Και μετά τηρεί άκρα του τάφου σιωπή.



Ο χειμώνας -βαρύς για όλους, συμπεριλαμβανομένου των επαγγελματικών της- ήρθε και πέρασε. Και η άνοιξη πλάκωσε με άγριες διαθέσεις και εκείνη να μας κερνάει cupcakes (αυτά που κοσμούσαν το κορμί της στo Madwalk ) κομπλέ με πολλές άγρυπνες νύχτες.

  Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η  Δούκισσα επέλεξε -πολύ συνειδητά- να μας εκπλήξει/ αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Αλλά είναι δεδομένο ότι, μόλις στα 26 της, δεν θα είναι η τελευταία.
Ήδη το καλοκαίρι του 2012 επέτρεψε στον παπαράτσι του ΟΚ να την φωτογραφίσει για πρώτη φορά να μπαινοβγαίνει στην θάλασσα.

Ενώ άξιες λόγου είναι και οι φωτογραφίες από το Celebrity με το λευκό μπικίνι.

  Ένα από τα δεκάδες περιοδικά στα οποία μοιάζει να είναι ταυτόχρονα θέμα ή εξώφυλλο τις τελευταίες 20 μέρες.

  Οκ, έχει δώσει τόσες συνεντεύξεις και δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια αξιόλογη ατάκα. Κάτι που σημαίνει ότι 'ναι, δεν λέει δα και τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα του κόσμου'. Αλλά αυτό συμβαίνει γιατί η Νομικού έχει μάθει να μιλάει με πράξεις. Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη.

http://topeiraxtiri.blogspot.gr


Η Βενετια απο ψηλα



Είναι μια από τις διασημότερες και πιο ιστορικές πόλεις του πλανήτη. Τα μοναδικά της κανάλια μαγεύουν όποιον την επισκέπτεται. Όπως και να τη δει κάποιος εντυπωσιάζεται. Εδώ βλέπυμε μερικές λήψεις από ψηλά που μας βοηθούν να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη Βενετια και πως είναι τοποθετημένη στο χώρο.
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!
Perierga.gr - Η Βενετία από ψηλά!

Τα κορακια ειναι πιο εξυπνα απο ενα παιδι 7 χρονων


Σε τόσους μύθους, σε τόσα παραμύθια, το κοράκι έχει συνδυαστεί με το “κακό”, λόγω του χρώματος και του ιδιαίτερου κραξίματος του. Το κοράκι όμως, στους μύθους έχει συνδυαστεί και με την ευστροφία. Ο Αίσωπος κάτι ήξερε που, απέδιδε στα διψασμένα κοράκια μοναδική εξυπνάδα.

Ίσως πρόκειται για το πιο έξυπνο πουλί, κάτι που επιβεβαιώνει και μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που συνέκρινε την εξυπνάδα των κορακιών με την εξυπνάδα των παιδιών. Τα τελευταία έως την ηλικία των επτά ετών δεν ξεπερνούν τα κοράκια στην ικανότητα επίλυσης ορισμένων προβλημάτων, για παράδειγμα με ποιο τρόπο θα βγάλουν κάτι μέσα από μια βαθιά μισογεμάτη στάμνα. Μόνο από τα οκτώ χρόνια και μετά, σύμφωνα με την μελέτη, τα παιδιά γίνονται αναμφισβήτητα πιο έξυπνα και ικανά από τα κοράκια!
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Νικολά Κλέιτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS ONE", έκαναν πειράματα με 80 παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δέκα ετών, ενώ σε προηγούμενη μελέτη είχαν κάνει αντίστοιχα πειράματα με κοράκια. Μεταξύ άλλων τεστ, επαναλήφθηκε η διάσημη ιστορία του Αισώπου, στην οποία τα κοράκια -και τα παιδάκια- ρίχνουν πετραδάκια για να ανέβει η στάθμη του νερού και να μπορέσουν να πιουν από ένα μακρύ κανάτι ή να βγάλουν κάτι που επιπλέει μέσα σε αυτό.
Το γενικό συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι άνθρωποι σκέπτονται διαφορετικά από κοράκια, πιο ανοιχτόμυαλα, και έτσι μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τη σχέση αιτίας-αποτελέσματος, πράγμα που τους βοηθά σταδιακά να λύνουν πιο πολύπλοκα προβλήματα σε σχέση με τα πονηρά πουλιά.
Όμως μέχρι την ηλικία περίπου των επτά ετών οι επιδόσεις των παιδιών και των κορακιών δεν έδειξαν να διαφέρουν ιδιαίτερα, καθώς και οι δύο ομάδες χρειάζονταν κατά μέσο όρο πέντε προσπάθειες δίλεπτης διάρκειας μέχρι να μάθουν να πετυχαίνουν αυτό που τους ζητούσε το τεστ, δηλαδή να καταφέρουν να βγάλουν από ένα μισογεμάτο σωλήνα κάτι που επέπλεε. Μόνο από την ηλικία των οκτώ ετών και έπειτα, τα παιδιά ξεπερνούσαν σαφώς τα κοράκια, πετυχαίνοντας θετικό αποτέλεσμα με την πρώτη τους κιόλας προσπάθεια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το βασικό χαρακτηριστικό που κάνει το νου των παιδιών να υπερέχει από μια στιγμή και μετά, είναι ότι οι άνθρωποι δεν περιορίζονται τόσο όσο τα κοράκια από προκαταλήψεις για το τι είναι δυνατό να γίνει.
«Τα παιδιά δεν ξεκινάνε με την ιδέα του τι είναι δυνατό και τι όχι. Γι’ αυτό, άλλωστε, στα παιδιά αρέσει η μαγεία», δήλωσε η ερευνήτρια Λούσι Τσέκε. «Είναι ικανά να μάθουν τι πρέπει να κάνουν, για να λύσουν το πρόβλημα, ακόμα κι αν η αλυσίδα των γεγονότων (αιτίας-αποτελέσματος) εκ πρώτης όψεως φαίνεται αδύνατη. Στην ουσία, τα παιδιά αγνοούν το γεγονός πως κάτι δεν θα έπρεπε να συμβαίνει και επικεντρώνονται στο ότι τελικά συμβαίνει. Αντίθετα, τα πουλιά φαίνεται να αποτυγχάνουν, από ένα σημείο και μετά, επειδή απωθούνται από το γεγονός ότι κάτι, γι' αυτά, δεν θα έπρεπε να συμβαίνει».
Το εργαστήριο πειραματικής ψυχολογίας της δρος Κλέιτον στο Κέμπριτζ έχει κάνει πολλές έρευνες μέχρι τώρα που έχουν αναδείξει τις ικανότητες των κορακιών στην κατασκευή και χρήση εργαλείων, τον σχεδιασμό-προγραμματισμό για το μέλλον, ίσως ακόμα και την κατανόηση του τι σκέπτονται τα άλλα πουλιά!

Αναστατωσε την Σαντορινη η Θελξη ..με την σιλουετα της!



Ανανεωμένη, ευδιάθετη και single εντόπισε ο φακός του «HELLO!» τη Θέλξη, στη Σαντορίνη.

Αναστάτωσε την Σαντορίνη η Θέλξη ..με την σιλουέτα της!
Η γοητευτική τραγουδίστρια αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της στο «Romeo» την προηγούμενη Κυριακή, όπου εμφανίζεται μαζί με το Χρήστο Χολίδη και το Γιώργο Γιαννιά, κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το μαγευτικό νησί των Κυκλάδων. Συντροφιά με καλούς φίλους η τραγουδίστρια διέμεινε σε ξενοδοχειακή μονάδα λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Φηρά με θέα το διάσημο ηφαίστειο.
thelki_2«Κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στη Σαντορίνη, νιώθω την ενέργειά της να με συνεπαίρνει. Δε χορταίνω να απολαμβάνω και να φωτογραφίζω τη θέα από την καλντέρα. Το ίδιο βέβαια με γοητεύει και το ηλιοβασίλεμα που θεωρώ ότι είναι το ωραιότερο στον κόσμο», ανέφερε στο περιοδικό η Θέλξη λίγες μόνο ώρες μετά την επιστροφή της στην Αθήνα.
thelksi_3 
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής της στο κυκλαδικό νησί η τραγουδίστρια έκανε θαλάσσιο σκι στην παραλία του Περίβολλου, μαγνητίζοντας πάνω της όλα τα αντρικά βλέμματα και αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.
thelksi_4Μια μέρα πριν αποχαιρετήσει τη Σαντορίνη και παρέα με φίλους, πραγματοποίησε μια μικρή κρουαζιέρα με σκάφος στο κοντινό νησάκι Θηρασιά, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να κολυμπήσει και στα ζεστά ιαματικά νερά της Παλαιάς Καμένης. Η Θέλξη αυτή την περίοδο συνεχίζει με επιτυχία τις εμφανίσεις της στο νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, ενώ το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο «Στοίχημα» δια χειρός Master Tempo έχει μεγάλη απήχηση.


R. Pattinson προς K. Stewart μετα την απιστια: “Με ντροπιασες!”


Έξαλλος έγινε ο Robert Pattinson με την σύντροφό του Kristen Stewart, όταν έμαθε πως τον απάτησε με τον 41χρονο παντρεμένο σκηνοθέτη της. Ο γνωστός ηθοποιός αφού εγκατέλειψε την ερωτική τους φωλιά στο Λος Άντζελες φαίνεται πως μίλησε με πολύ θυμό στην εδώ και τρία χρόνια σύντροφό του.
Άνθρωπος από το κοντινό του περιβάλλον, αποκάλυψε πως ο Robert είναι καταρρακωμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ τις τελευταίες μέρες δεν έχει μιλήσει καθόλου στην Kristen. Όπως αναφέρει άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά, ο γνωστός ηθοποιός δεν ξέρει ακόμη ότι θα κάνει και αν θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους.
Ο ίδιος πάντως, την τελευταία φορά που μίλησε με την νεαρή ηθοποιό της είπε τα ακόλουθα: “Με έχεις ντροπιάσει εντελώς. Όλη η εμπιστοσύνη που είχα χάθηκε”.


Οι 10 πιο διαβόητες υποθεσεις ντοπινγκ στους Ολυμπιακους Αγωνες

Από τον Μπεν Τζόνσον στη Μάριον Τζόουνς και από τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου στον Δημήτρη Χονδροκούκη, αυτές είναι οι υποθέσεις που έγραψαν (αρνητική) ιστορία…


Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο
Με τον αποκλεισμό του Δημήτρη Χονδροκούκη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας, ο αριθμός των αθλητών που πιάστηκαν ντοπέ πριν καν φτάσουν στο Λονδίνο ανέβηκε στους 108! Ποιος είπε ότι το ντόπινγκ δεν είναι στα ίδια επίπεδα με παλιά; Βέβαια, οι πιο διαβόητες ιστορίες ντόπινγκ στις Ολυμπιάδες είναι αυτές που συμβαίνουν κατά την διάρκεια των αγώνων και όχι αυτές που προλαβαίνουν οι αρχές. Χρυσά ολυμπιακά μετάλλια που έχουν αλλάξει κατόχους, ιστορίες κυνηγητού, εντάσεις, κλάματα και άλλα πολλά έχουν σημαδέψει την πορεία των αγώνων που δείχνουν να μην μπορούν να απαλλαγούν από το άγος του ντόπινγκ.
1972, Μόναχο: Ρικ ΝτεΜοντ, ΗΠΑ (Κολύμβηση)
Ο Ρικ ΝτεΜοντ ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 1500μ. όταν κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Μονάχου, στα 400μ. ελεύθερο. Οι Αμερικανοί περίμεναν τουλάχιστον άλλο ένα χρυσό από αυτόν, στο «καλό» του αγώνισμα, αλλά τελικά δεν τον είδαν να αγωνίζεται ποτέ ενώ οι διοργανωτές του αφαίρεσαν και το πρώτο χρυσό που πήρε. Ο λόγος ήταν η εφεδρίνη που ανιχνεύθηκε στα ούρα του. Ο ΝτεΜοντ ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε ένα φάρμακο για το άσθμα, αλλά τελικά αποκλείστηκε από τους Αγώνες. Την επόμενη χρονιά έκανε παγκόσμιο ρεκόρ και στα 400μ. Το 2001 η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, έπειτα από ένα μακροχρόνιο αγώνα του αθλητή να αποκαταστήσει το όνομά του, ανακοίνωσε πως όντως είχε κάνει λάθος το 1972 και πως το φάρμακο που έπαιρνε ο ΝτεΜοντ για το άσθμα ήταν κάτι που του είχε χορηγήσει κανονικά, με συνταγή, ο γιατρός. Ωστόσο η ΔΟΕ αρνήθηκε να τον αποκαταστήσει και να του επιστρέψει το μετάλλιο.
1984, Λος Άντζελες: Άννα Βερούλη, Ελλάδα (Στίβος)
Η Άννα Βερούλη ήταν η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στον στίβο στο Λος Άντζελες. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με το οποίο είχε εγκαινιαστεί το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. Σ’ εκείνο τον αγώνα, μάλιστα, τρίτη ήταν η Σοφία Σακοράφα που την ίδια χρονιά είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ! Η Βερούλη δεν κατόρθωσε ποτέ να επιβεβαιώσει τις ελπίδες των Ελλήνων στο Λος Άντζελες, αφού πιάστηκε να έχει κάνει χρήση νανδρολόνης και οι διοργανωτές την έστειλαν πίσω στην Αθήνα.
1988, Σεούλ: Μπεν Τζόνσον, Καναδάς (Στίβος)
Η πιο διαβόητη υπόθεση ντοπαρίσματος όλων των εποχών σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση συνέβη στην Σεούλ το 1988, στην περίφημη κούρσα των 100 μέτρων όταν ο Καναδός σπρίντερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τρέχοντας την απόσταση στο εξωπραγματικό για την εποχή 9’ 79” και νικώντας τον μεγάλο του αντίπαλο Καρλ Λιούις. Ο Μπεν Τζόνσον πιάστηκε να έχει κάνει χρήση στανοζολόλης τρεις μέρες μετά και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό και στέρηση του μεταλλίου, που πήγε στον Λιούις. Στα επόμενα χρόνια 5 ακόμη από τους 8 φιναλίστ εκείνης της κούρσας (ο ίδιος ο Λιούις, αλλά και οι Λίνφορντ Κρίστι -2ος, Ντένις Μίτσελ -4ος, Ντεζάι Γουίλιαμς -6ος, Ρέι Στιούαρτ -7ος) πιάστηκαν ντοπέ ή ενεπλάκησαν σε περίεργες ιστορίες ντόπινγκ. Μόνο ο 3ος Κάλβιν Σμιθ και ο 5ος Ρόμπσον Ντα Σίλβα δεν κατηγορήθηκαν ποτέ για χρήση απαγορευμένων ουσιών…
2000, Σίδνεϊ: Μάριον Τζόουνς, ΗΠΑ (Στίβος)
Στις αρχές της νέας χιλιετίας, οι παλιές και εύκολα ανιχνεύσιμες ντόπες (εφεδρίνη, στανοζολόλη, νανδρολόνη –τα λεγόμενα «αναβολικά» δηλαδή) έδιναν τη θέση τους σε απίστευτα εξελιγμένα και πανάκριβα φάρμακα, με κορυφαίο το THG που χρειάζονταν ειδικούς ελέγχους για να ανιχνευθούν. Την ίδια περίοδο η Αμερικανίδα σπρίντερ Μάριον Τζόουνς άφηνε πίσω της όλο τον ανταγωνισμό και έδειχνε ότι ήταν η μόνη γυναίκα που θα μπορούσε ίσως να σπάσει κάποτε το απίστευτο ρεκόρ της Φλόρενς Τζόινερ Γκρίφιθ (η οποία είχε πεθάνει, δύο χρόνια νωρίτερα, πιθανότατα λόγω της εκτεταμένης χρήσης αναβολικών, κάτι όμως που δεν αποδείχτηκε ποτέ). Στο Σίδνεϊ η Τζόουνς κατέκτησε 5 μετάλλια, αλλά 7 χρόνια μετά, όταν η υπόθεση BALCO (του εργαστηρίου που παρήγε το THG) έφτασε στα δικαστήρια, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη χρήση του κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και της αφαιρέθηκαν όλα, ενώ η ίδια πήγε και φυλακή για ψευδορκία σε προηγούμενο δικαστήριο για την ίδια υπόθεση. Στην κούρσα των 100 μέτρων στο Σίδνεϊ, την δεύτερη θέση είχε πάρει η Κατερίνα Θάνου, ωστόσο μετά την παραδοχή της Τζόουνς, η ΔΟΕ αρνήθηκε να δώσει το χρυσό στην Ελληνίδα αθλήτρια, διότι στο μεταξύ και η ίδια ενεπλάκη σε μεγάλο, ολυμπιακό σκάνδαλο ντόπινγκ.
2004, Αθήνα: Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, Ελλάδα (Στίβος)
Η γνωστή υπόθεση που συντάραξε το ελληνικό φίλαθλο (και όχι μόνο) κοινό μια μέρα πριν την τελετή έναρξης δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση. Έχουν γραφτεί χιλιάδες γραμμές για το τι ακριβώς συνέβη και το ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Η υπόθεση έκλεισε πρόσφατα και δικαστικά με μόνο τον προπονητή των δύο αθλητών Χρήστο Τζέκο να τιμωρείται. Οι Θάνου και Κεντέρης (αργυρή και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ και μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για νίκες στην Αθήνα) προσποιήθηκαν ένα ατύχημα με τη μηχανή του προπονητή τους για να αποφύγουν να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ και τελικά τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από τους Αγώνες, σπιλώνοντας το όνομα της διοργανώτριας Ελλάδας.
2004, Αθήνα: Αντριάν Άνους και Ρόμπερτα Φάζεκας, Ουγγαρία (Στίβος)
Οι δύο Ούγγροι ρίπτες κατέκτησαν χρυσά μετάλλια, ο Άνους στη σφύρα και ο Φάζεκας στον δίσκο, αλλά τους αφαιρέθηκαν όταν ο πρώτος προσπάθησε να δώσει άλλο δείγμα στο ντόπινγκ κοντρόλ (είχε ένα σακουλάκι με ξένα ούρα μαζί του), ενώ ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε ποτέ!
2004, Αθήνα: Ιρίνα Κορζανένκο, Ρωσία (Στίβος)
Το πρώτο χρυσό του στίβου δόθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και πήγε στην Ρωσίδα σφαιροβόλο και αμέσως μετά την ανάγκασαν να το γυρίσει πίσω, αφού πιάστηκε με στανοζολόλη, ατιμάζοντας με τον χειρότερο τρόπο τον ιερό τόπο των αγώνων. Γενικά, οι αγώνες της Αθήνας, ειδικά για την στίβο ήταν οι πιο «βρώμικοι» της ιστορίας –ή μάλλον, αυτοί στους οποίους οι ελεγκτές ντόπινγκ έκαναν πιο καλά από ποτέ την δουλειά τους και η τεχνολογία που είχαν στα χέρια τους για πρώτη φορά κατάφερε να ξεπεράσει εκείνη όσων κατασκεύαζαν τις απαγορευμένες ουσίες.
2008, Πεκίνο: Φανή Χαλκιά, Ελλάδα (Στίβος)
Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στα 400 μ. εμπόδια δεν πρόλαβε καν να υπερασπισθεί τον τίτλο της στο Πεκίνο αφού ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία στα ούρα της σε τεστ που της έγινε με το που έφτασε στην Κίνα. Η Χαλκιά είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη στην Αθήνα, βελτιώνοντας τους χρόνους της εντυπωσιακά σε κάθε κούρσα και φτάνοντας στη νίκη, αλλά ταυτόχρονα κάνοντας τους υπεύθυνους της WADA εχθρούς της, αφού αποφάσισαν να την καταδιώξουν στη συνέχεια σε κάθε της προσπάθεια, θεωρώντας πως στην Αθήνα τους είχε ξεγελάσει. Τελικά κατάφεραν να την πιάσουν στο Πεκίνο, όπου –κατά πολλούς- η Ελληνίδα αθλήτρια δεν θα έπρεπε καν να σταλεί. Ο ΣΕΓΑΣ επέμενε στην αποστολή της, παρότι δεν είχε κάνει καλούς αγώνες τα προηγούμενα χρόνια και παρότι ήταν γνωστό το κυνήγι που είχαν εξαπολύσει οι αρχές του αντιντόπινγκ εναντίον της και τελικά η αθλήτρια το πλήρωσε ακριβά.
2008, Πεκίνο: Νταβίντε Ρεμπελίν, Ιταλία (Ποδηλασία Δρόμου)
Ο Ιταλός «μετρ» των ημερήσιων αγώνων δρόμου (το 2004 κέρδισε και τα 3 “Ardennes Classics”, το Amstel Gold Race, το La Fleche Wallone και το Λιέγη-Βαστόνη-Λιέγη, γράφοντας ιστορία) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, έχοντας κάνει χρήση της ουσίας Mircera, ενός νέου φαρμάκου που αντικατέστησε την ερυθροποιτίνη.
 2008, Πεκίνο: Ρασίντ Ραμζί, Μπαχρέιν (Στίβος)
Ο Μαροκινός δρομέας που έτρεχε για λογαριασμό του Μπαχρέιν και κέρδισε το χρυσό στα 1500 μέτρα στο Πεκίνο ανιχνεύθηκε με την ουσία CERA (νέο αντικαταστάτη της ερυθροποιτίνης, επίσης) και έχασε το μετάλλιό του.

"Δεν ειμαστε αποικια"! Χειμαρρωδης ομιλια Ιερωνυμου και επιθεση κατά Ρεπουση

Σημαντική παρέμβαση, με ευθείες βολές προς τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές της Ελλάδας αλλά και προς όλους όσοι επιδιώκουν ν’ αποκόψουν την Εκκλησία από την κοινωνία  έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από την Φλώρινα για τον εορτασμό του πολιούχου της ακριτικής πόλης της Μακεδονίας . 

«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι. Και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία»,έστειλε το μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος και ξεκαθάρισε:  «αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».

Ακόμα προειδοποίησε πως «οι Εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα», για να προσθέσει με νόημα ότι «ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει». 

Αισθηση έκανε και η έμμεση αναφορά- χωρίς όνομα-  στην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ.Ρεπούση , την οποία δημοσιεύματα φέρουν  να υποστηρίζει την κατάργηση του εκκλησιασμού και της προσευχής στα σχολεία: «Κυρά μου…ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Τους ρώτησες τους γονείς;».

Είπε ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος:


«Σήμερα υποφέρουμε από αυτό το πράγμα. Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε. Σε όλα τα κράτη να πάμε. Να πάρουμε γνώσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας. Γιατί προοδεύουν τόπο πολύ αυτοί οι Έλληνες που πάνε έξω και οι επιστήμονες - από αυτούς - έχουν καταλάβει τις μεγαλύτερες θέσεις, ενώ εδώ δεν είναι αρεστοί και αν έρθουν τους διώχνουνε; Είναι ερωτηματικά αυτά. Σ΄εναν υπουργό, με τον οποίο συζητούσα μπροστά από λίγο καιρό, του είπα, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μορφωμένους ανθρώπους, αλλά που να έχουνε μέσα τους την πατρίδα, την παράδοση.  Έναν που πάει και βγάζει το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε, αλλά επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα, δεν σημαίνει ότι θα του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία.

Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄ αυτό τον τόπο γι΄ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;»

Και συνέχισε:

«Δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων που σπούδασαν και φέρνουν πολιτισμό εδώ. Όχι τους χρειαζόμαστε διότι η Ελλάδα από αυτό έζησε. Αλλά για προσέξτε πιο είναι το μυστικό της Ελλάδος. Δεν διώχνει το ξένο, το παίρνει αλλά το αφομοιώνει και το κάνει δικό της. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε αυτό ιδιαίτερα.Θα ήθελα να το πω στους αρχιερείς μας, αλλά και στα πολιτικά πρόσωπα, ότι αυτή η ηττοπάθεια, αυτό το να μην πούμε την λέξη Εκκλησία...γιατί ξέρετε, έχει πολιτικό κόστος, να μην πούμε ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση, αλλά να βρούμε μια λέξη που θα λέει ότι τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στην υπ’ αριθμό τάδε, τάδε. Λες και δεν θα ψάξουν να τα βρουν αυτοί που μας λένε ότι στην ιστορία στην Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν στο λεωφορείο για να μπούνε για να φύγουνε. Λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, σε μια γραμμή δύσκολη και επομένως όλα αυτά τα ερωτηματικά που είπαμε στην Έκκλησία και εδώ ελέχθησαν, δεν γίνονται με τέτοιες σκέψεις.

Πρέπει να δούμε τι θέλουμε. Την θέλουμε την πατρίδα μας; την θέλουμε την θρησκεία μας; τις θέλουμε τις παραδόσεις μας; Να έχουμε το θάρρος και να το πούμε και να το στηρίξουμε και να προχωρήσουμε. Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».

Και κατέληξε:

«Ναι μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Εμείς πρέπει να το καλλιεργήσουμε... η φλόγα που πρέπει να δώσουμε οι Δεσποτάδες, οι Περιφερειάρχες οι Βουλευτές. Και να μην φοβούνται αυτούς τους λίγους για τους οποίους λέει το γραφικό «ουκ ευρέθει ο τόπος αυτών». Δεν θα βρεθεί ο τόπος τους, θα φύγουν και θα χαθούν και δεν θα υπάρχουν. Θα υπάρξει ο Γερμανός Καραβαγγέλης, θα υπάρξουν όλοι αυτοί που υπάρχουν εδώ πέρα. Αν εμείς δεν το βάλουμε αυτό μέσα μας στην καρδιά μας, αλλά σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες δεν θα πάμε μπροστά. Αν όμως πούμε αυτό είμαστε και θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε, θα μας σεβαστούν ακόμα περισσότερο αλλιώς η Μεσόγειος θα γίνει Περσικός κόλπος. Θα πρέπει να τα δούνε οι μεγαλύτεροι, να σκεφτούν, να συμβουλέψουν. Ναι, αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε.
 Όταν με επισκέφθηκε ο Γερμανός Υπουργός στο γραφείο μου τα είπαμε αυτά. Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε. ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα. Να ξεκινήσει από εκεί. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι οι οποίοι δεν τα θέλουν και θέλουν να κάνουν εγκυκλίους, ας πάνε όπου θέλουνε. Είναι ελεύθεροι, δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε, αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν. Εδώ είναι οι φίλοι μας, κύριε Περιφερειάρχα και κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε βουλευτά, που θα έχετε και δυσκολίες αν το πείτε αυτά στην Βουλή γιατί θα πούνε είσαι καθυστερημένος, αλλά χρειάζεται να το πούμε εδώ, όπως λέτε και εσείς οι Βουλευτές, από εκεί το παίρνουμε, κόκκινες γραμμές Εμείς βάζουμε κόκκινη γραμμή εκεί, πίσω από αυτή δεν πηγαίνουμε... Είναι και άλλοι που δεν συμφωνούν. Εγώ συμφωνώ με αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μου, γιατί ο αγώνας μας γι' αυτό γίνεται ν' ακoύμε και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μας."». 



http://www.onalert.gr

Σπανιο φυτο μοιαζει με… σωρο σκουπιδιων!



Το Welwitschia mirabilis φυτρώνει στη Ναμίμπια και είναι μοναδικό στο είδος του. Αποτελείται μόνο από φύλλα (που μοιάζουν με φαρδιές «κατσαρές» κορδέλες) με ξερές άκρες και έναν εύρωστο μίσχο με τις ρίζες. Στην πραγματικότητα είναι ένα δέντρο, αν και δεν του φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα ύψος και 8 μέτρα πλάτος, ενώ ζει από 400 έως 1.500 χρόνια, αποτελώντας ένα «ζωντανό» απολίθωμα. Το Welwitschia μοιάζει μερικές φορές με έναν σωρό σκουπιδιών… παρατημένο στο κέντρο της ερήμου, αφού τα φύλλα του είναι άτακτα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο!
Perierga.gr - Welwitschia mirabilis
Οι ντόπιοι το γνωρίζουν με το όνομα Kharos ή khurub και χρησιμοποιούν τα φύλλα του σε διάφορα φαγητά της τοπικής κουζίνας, τα οποία έχουν τη γεύση κρεμμυδιού. Επιπλέον, αποτελούν άριστο αφέψημα αλλά και ιδανικό κατάπλασμα σε πληγές!
perierga.gr - Ένα σπάνιο φυτό που μοιάζει με... σωρό σκουπιδιών!
Το φυτό οφείλει την επιστημονική ονομασία του στον Αυστριακό βοτανολόγο Friedrich Welwitsch, ο οποίος το ανακάλυψε το 1859 και ευδοκιμεί σε ερημικά εδάφη, όντας ιδιαίτερα ανθεκτικό στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής, αφού οι ανάγκες του για νερό είναι ελάχιστες.
perierga.gr - Ένα σπάνιο φυτό που μοιάζει με... σωρό σκουπιδιών!
Το Welwitschia mirabilis μπορεί να ευδοκιμήσει και σε αστικό περιβάλλον, μέσα σε γλάστρα, αρκεί να έχει πολύ φως και ελάχιστο νερό. Αναπτύσσεται αργά και σίγουρα -αν έχει την κατάλληλη φροντίδα- θα ζήσει περισσότερο και από εσάς!

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger