Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κατερινα Γιατζογλου: Πιο sexy απο ποτε!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012


Λένε ότι ο Θεός όταν έχει κέφια μοιράζει απλόχερα ομορφιά. Λένε επίσης ότι το αποτέλεσμα της καλής διάθεσης του… είναι οι όμορφες γυναίκες που βλέπουμε γύρω μας. Μια από αυτές αντικειμενικά όμως είναι και η Κατερίνα Γιατζόγλου. Μια γυναίκα που πριν πολλά χρόνια ήρθε από την Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε με το Modeling την τηλεόραση έκανε τον κύκλο της, παίζοντας με τα φώτα και τώρα πια ασχολείται με τα περιοδικά. Ώριμη και πάνω από όλα κατασταλαγμένη η Κατερίνα αποφάσισε μετά από πολλά χρόνια να ρισκάρει ξανά και να φωτογραφηθεί ως μοντέλο για την καμπάνια της εταιρείας Charlie. Και μπορεί τα ρούχα να είναι κυριλέ… το βλέμμα όμως της Κατερίνας απλά… σκοτώνει. Είναι αυτό που λένε… Όσα χρόνια και να περάσουν κάποια στοιχεία και χαρακτηριστικά μένουν αναλλοίωτα… 






Πανεπιστημιακη μελετη: Ποια εκπληκτικα «πραγματα» μπορει να κανει μια ερεθισμενη γυναικα!


Μπόλικα σάλια, κουβάδες ιδρώτα, ανυπόφορες σωματικές οσμές, ποτάμια προσπερματικών και κολπικών υγρών, δάκρυα με το τσουβάλι, ενίοτε αίμα (όλων των αποχρώσεων), ζωώδεις βρυχηθμοί και πνιχτές κραυγές, πόνος και «βρώμικα» λόγια, κοκκινίλες και σημάδια... Μήπως  τελικά υπάρχει πράγματι λόγος που ο πολιτισμός το αποστρέφεται, περιβάλλοντάς το με κάθε λογής ωραία slick ενδύματα και εξευγενισμένα Βερθερικά παραληρήματα;
Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο Φρόυντ είχε επιχειρήσει να εξηγήσει την προέλευση αυτής της τάσης του πολιτισμού να απωθεί συστηματικά το ορμονικό ολοκαύτωμα που αποκαλούμε «σεξ», υποστηρίζοντας πως έχει να κάνει με τη διαδικασία ορθοπόδησης του ζώου γνωστού εδώ και χιλιάδες χρόνια ως «άνθρωπος».
Η ιστορία είναι απλή και μοιάζει αρκετά λογική: καθώς κάποτε περπατούσαμε στα τέσσερα, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τον κόσμο και το περιβάλλον μας διέφερε πολύ από τον τρόπο με τον οποίο αρχίσαμε να τον αντιλαμβανόμαστε από τότε που σταθήκαμε όρθιοι στα δύο πόδια.
Όταν είσαι στα τέσσερα, το σώμα σου βρίσκεται κοντύτερα στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι οι κύριες αισθήσεις με τις οποίες αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο είναι η όσφρηση, η γεύση και η αφή. Η μύτη, το στόμα και το δέρμα ήταν τα βασικά όργανα που μας παρείχαν κάποτε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να προσανατολιστούμε στον κόσμο.
Για ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μας, η πραγματικότητά μας υπήρξε κυρίως οσφρητική, γευστική, απτική. Και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τις οποίες λαμβάναμε τις πληροφορίες δεν ήταν και οι πιο ευχάριστες. Κόπρανα, ούρα και κάθε είδους οργανική εκροή ήταν για μας η πρώτη ύλη με την οποία οργανώναμε την εμπειρία μας. Και αυτά όχι μόνο τα μυρίζαμε, αλλά τα γευόμασταν κιόλας!
Για το τετράποδο ανθρωποειδές, η γνώση του κόσμου περνούσε αναγκαστικά μέσα από το «βρώμικο», το «χαμερπές», το «χαμηλό», το «αηδιαστικό» και το «απεχθές». Γι' αυτό δεν πρέπει καθόλου να μένουμε έκπληκτοι όταν βλέποντας το κατοικίδιό μας να μυρίζει τα κόπρανά του, να γλύφει τα παπάρια του ή όταν στη βόλτα δεν παραλείπει να «χαιρετίσει» τους τετράποδους αδελφούς του κολλώντας τη μύτη στον κώλο τους, νιώθουμε ότι κάτι μας θυμίζει!
«Σκυλιά» ήμασταν κάποτε και τέτοια παραμένουμε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι κύριες αισθήσεις μας είναι πλέον η όραση και η ακοή, οι οποίες προϋποθέτουν μία ορισμένη απόσταση από την πηγή των λαμβανόμενων ερεθισμάτων.
Η όραση και η ακοή εισήγαγαν στον κόσμο του ανθρώπου την έννοια της καθαρότητας και του καθαρού βλέμματος που έχει απομακρυνθεί από τα αντικείμενα του «βρώμικου» κόσμου, άσχετα από το αν σε αυτόν τον οπτικό, πολιτισμένο κόσμο της απόστασης τα πάντα μας ωθούν να θέλουμε να «απλώσουμε το χέρι» και να «χώσουμε τη μύτη μας» στα «πράματα».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προβληματισμού, μία ερευνητική μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη που μας πέρασε στην online επιστημονική επιθεώρηση PloS ONE από ομάδα του Τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας και Πειραματικής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία, επιχειρεί να διαλευκάνει τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που οδηγούν τις σεξουαλικά ερεθισμένες γυναίκες να εμπλέκονται με τεράστια προθυμία σε δραστηριότητες και «καταστάσεις» που κάτω από άλλες συνθήκες θα τους προκαλούσαν αισθήματα αηδίας και αποστροφής.
Η ερευνητική ομάδα χώρισε 90 γυναίκες φοιτήτριες του πανεπιστημίου σε τρεις ομάδες: η πρώτη ομάδα παρακολουθούσε «φιλικές προς τις γυναίκες» ερωτικές ταινίες, η δεύτερη παρακολουθούσε ένα βίντεο με extreme sports με σκοπό να τις «ανάψει» και η τρίτη το βίντεο ενός τραίνου, το οποίο είχε ως στόχο την πρόκληση ουδέτερων αντιδράσεων.
Εν συνεχεία, ζητήθηκε από τις γυναίκες να επιδοθούν σε 16, ως επί το πλείστον μη θελκτικές, δραστηριότητες: παραδείγματος χάρη, τους ζήτησαν να πιουν μία γουλιά από ένα ποτήρι με χυμό μέσα στο οποίο επέπλεε ένα ψεύτικο (κάτι που οι ίδιες δεν γνώριζαν) μεγάλο έντομο, να σκουπίσουν τα χέρια τους με ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο, όπως επίσης να φάνε μία μπουκιά από ένα μπισκότο δίπλα στο οποίο υπήρχε ένα σκουλήκι. Επίσης, τους ζητήθηκε να επιδοθούν σε διάφορες άλλες δραστηριότητες που σχετίζονταν με το σεξ, όπως λόγου χάρη τη λίπανση ενός δονητή.
Οι γυναίκες της «ξαναμμένης» ομάδας είπαν πως βρήκαν τόσο τις δυσάρεστες όσο και τις σχετικές με το σεξ δραστηριότητες λιγότερο αηδιαστικές απ' ό,τι οι γυναίκες των άλλων ομάδων. Επιπλέον, κατάφεραν να επιτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων, υποδεικνύοντας έτσι πως ο σεξουαλικός ερεθισμός όχι μόνο μειώνει τις αντιστάσεις και το αίσθημα της αποστροφής, αλλά και πως επιδρά άμεσα στο βαθμό προθυμίας τους να «κάνουν πράγματα».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν, Ντάνιελ Κέλι, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, οι γυναίκες έχουν τεράστιο θέμα με το αίσθημα της αηδίας και μάλιστα νιώθουν συχνότερα και εντονότερα αηδία για οτιδήποτε σεξουαλικό απ' ό,τι οι άντρες - κάτι που μπορεί να υποδεικνύει την ύπαρξη ενός ψυχολογικού μηχανισμού άμυνας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μηχανισμό που τις αποτρέπει να κάνουν σεξ με τους «λάθος» άντρες – άντρες, δηλαδή, οι οποίοι μπορεί να είναι φορείς ασθενειών ή να μην δίνουν μεγάλη σημασία στην υγιεινή τους.
Το ενδιαφέρον με την εν λόγω έρευνα είναι η διαπίστωση ότι αυτός ο αμυντικός μηχανισμός «πάει περίπατο» όταν ο σεξουαλικός ερεθισμός των γυναικών είναι ιδιαίτερα έντονος, όπως επίσης ότι η έλλειψη ή η ανεπάρκεια του σεξουαλικού ερεθισμού μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργικότητα της γυναίκας κατά τη σεξουαλική πράξη, στο βαθμό που η επιτυχία της τελευταίας εξαρτάται από τον παράγοντα «προθυμία» και άρα από την απροβλημάτιστη αποδοχή του «ακάθαρτου» χαρακτήρα της. 

http://www.iefimerida.gr

Σοκαρει η Οπρα Γουινφρι: Πρωταγωνιστει σε «καυτη» ερωτικη σκηνη


Η Όπρα Γουίνφρι θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες παγκοσμίως, η οποία έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μίντια όχι με την προσωπική της ζωή, αλλά με το φιλανθρωπικό της έργο. Τώρα όμως ήρθε η ώρα της να γίνει πρωτοσέλιδο στα ταμπόιντ.
Η 58χρονη παρουσιάστρια, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη οθόνη και στο παρελθόν, επανέρχεται στη νέα ταινία «The Butler», σε ένα ρόλο πολύ διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει.
Στην ταινία, υποδύεται τη σύζυγο του πρωταγωνιστή Φόρεστ Γουίτακερ, ωστόσο ο Τέρανς Χάουαρντ είναι αυτός με τον οποίο μοιράζεται μια «καυτή» ερωτική σκηνή, για την οποία μάλιστα δήλωσε και πολύ χαρούμενη ευχαριστώντας το σκηνοθέτη Λι Ντάνιελς για την ευκαιρία που της έδωσε να βρεθεί «με έναν τέτοιο κόμματο».


http://www.iefimerida.gr


Οι Ελληνες δεν εχουν λεφτα, αλλα δινουν 28,9 εκ ευρω για πιστα F1 στην Πατρα


Αρνητικά σχολιάζουν με σημερινά τους δημοσιεύματα την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να διαθέσει 28,9 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή πίστας Formula 1 στο λιμάνι της Πάτρας, σχολιάζουν, οι Βέλγικες εφημερίδες, «De Τijd» και «De Morgen».
Συγκεκριμένα στο δημοσίευμά της η «De Tijd» αναφέρει ότι: «Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, όπου η οικονομική επιβίωση της Ελλάδας κρέμεται από μια κλωστή, το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να διαθέσει 28,9 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πίστας Formula 1»
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η κατασκευή της πίστας θα διαρκέσει τρία χρόνια και στη συνέχεια, θα καταβληθούν προσπάθειες για να χρησιμοποιηθεί σε αγώνες μοτοσικλέτας ή Formula 1.
Η «De Morgen» αναφέρεται στο ίδιο θέμα, αναδημοσιεύοντας σύντομη είδηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Belga, με τίτλο «Οι Έλληνες διαθέτουν κονδύλια ύψους 28,9 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή πίστας Formula 1» και σημειώνει ότι η δημιουργία της πίστα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά των περιοίκων αλλά και πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Η επίμαχη πίστα, πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Χαλανδρίτσα της Πάτρας και το συνολικό κόστος της ανέγερσης ανέρχεται σε 94 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα συγχρηματοδοτήσει το έργο κατά το ένα τρίτο.

http://www.iefimerida.gr

Τελος εποχης για Σουμαχερ

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα γκριντ της Φόρμουλα 1

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Mercedes GP για την αντικατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ από τον Λιούις Χάμιλτον, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανακοίνωσε την αποχώρηση του -για δεύτερη φορά- από τα γκριντ της Φόρμουλα 1 στο τέλος της σεζόν.

Ο Γερμανός γνωστοποίησε την απόφαση του στη Σουζούκα κατά τη συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας την οικογένεια, τους φίλους του και την ομάδα του.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι είμαι ικανός να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους πιλότους. Αλλά σε κάποιο σημείο πρέπει να αποχαιρετήσεις και αυτό είναι κάτι που θα κάνω στο τέλος της σεζόν.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα δεν ήμουν σίγουρος αν θα είχα τα κίνητρα και την ενέργεια που χρειάζονταν για να συνεχίσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κάτι αν δεν το νιώθω στο 100%. Με τη σημερινή απόφαση αισθάνομαι πως απελευθερώθηκα από τις αμφιβολίες μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και τους μηχανικούς μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θα ήθελα να συγκεντρωθώ και να ευχαριστηθώ τα τελευταία γκραν πρι της σεζόν», δήλωσε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

ΠΗΓΗ: sportfm


Το… FBI ψαχνει τους ομογενεις με τα 600 δις!



 Το… FBI ψάχνει τους ομογενείς με τα 600 δις!
Κάνει λόγο για απατεώνες που διακινούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας
Μέχρι το …FBI , κινητοποιήθηκε για τα περίφημα 600 δις! Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη …απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων.
Η κινητοποίηση αυτή των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στη χώρα μας των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργο Παπαδάκη οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διατείνονται ότι διαθέτουν το ποσό των 600 δισ. δολαρίων και μπορούν υπό προϋποθέσεις να το παραχωρήσουν στο Ελληνικό κράτος.
Από την πλευρά του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.
Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.
Στο μεταξύ, αναφέρει το parapolitika.gr, τα μέλη της επίσημης ελληνικής ομογένειας του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του END και νίπτουν τας χείρας τους. Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Forbes, όπου οι πλούσιοι του πλανήτη καταγράφονται και κατατάσσονται ανάλογα με το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη».

http://troktiko.eu/

Εκκεντρικα σπιτια για... ψαγμενους ιδιοκτητες

Χωρίς σχόλια...
















Τα γλυκα εθιζουν οπως τα ναρκωτικα


Έρευνες δείχνουν ομοιότητες στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος των παχύσαρκων και των ναρκομανών

Τα γλυκά επιδρούν στον εγκέφαλο όπως και τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σε πειραματόζωα και οι επιστήμονες αναφέρουν ότι υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος των παχύσαρκων και των εθισμένων στα ναρκωτικά.  

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan υποστηρίζουν ότι η λαχτάρα για κατανάλωση γλυκών προέρχεται από μια περιοχή του εγκεφάλου (νεοραβδωτό σώμα). Η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου παράγει μια ενδορφίνη, την εγκεφαλίνη με οπιοειδή δράση.
 
Μέχρι πρότινος οι ερευνητές πίστευαν ότι αυτή η περιοχή του εγκεφάλου εμπλέκεται στην κίνηση και την μάθηση, αλλά σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Alexandra Di Feliceantonio φαίνεται ότι εμπλέκεται και στην παρόρμηση για υπερκατανάλωση τροφής, μεταδίδει το vita.
 
Οι ερευνητές χορήγησαν στα πειραματόζωα ένα φάρμακο που ενεργοποίησε τη δράση του νεοραβδωτού σώματος του εγκεφάλου. Στη συνέχεια, στα ποντίκια δόθηκαν οι γνωστές σοκολατένιες καραμελίτσες M&M. Διαπιστώθηκε ότι τα πειραματόζωα έφαγαν διπλάσια ποσότητα συγκριτικά με την ποσότητα που κατανάλωσαν χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί φαρμακευτικά η δραστηριότητα της συγκεκριμένης περιοχής του εγκεφάλου.
 
Οι ερευνητές εικάζουν ότι το εύρημά τους θα μπορούσε μελλοντικά να οδηγήσει σε ένα φάρμακο που θα στοχεύει σ’ αυτή την περιοχή του εγκεφάλου και θα παρεμποδίζει την παρόρμηση να φάμε πολύ συμβάλλοντας έτσι στην απώλεια βάρους.
 
 

«Πρασινο φως» από την τουρικη βουλη για στρατιωτικες επιχειρησεις στη Συρια


Πράσινο φως για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, έδωσε η βουλή της Τουρκίας, την επομένη του σοβαρού μεθοριακού επεισοδίου που κόστισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους άμαχους (δυο γυναίκες και τρία παιδιά) και προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας η οποία σε αντίποινα έπληξε στόχους εντός της Συρίας.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει, "αν είναι απαραίτητο", επιχειρήσεις εκτός συνόρων και εν προκειμένω στη Συρία.

Το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από 320 βουλευτές έναντι 129 (σε σύνολο 550 εδρών) εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση για ένα χρόνο να στείλει στρατεύματα στην Συρία ή να συνεχίσει τα χτυπήματα εναντίον συριακών στόχων.
Τούρκος αξιωματούχος τόνισε πως η χώρα του δεν έχει λάβει καμιά εξήγηση, ούτε συγγνώμη από τη Συρία μετά το επεισόδιο.

Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν σχεδιάζει να κηρύξει τον πόλεμο στην Συρία, ενώ επί του θέματος σχόλια έκανε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης της Τουρκίας είναι να ενεργήσει σε συντονισμό με τους διεθνείς οργανισμούς αντιδρώντας στην συριακή επίθεση.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έγκριση από τη βουλή, ο Αταλάι είπε πως η Άγκυρα ασκεί το δικαίωμά της να προβεί σε αντίποινα και ότι η απόφαση της εθνοσυνέλευσης δεν σημαίνει ότι εγκρίθηκε μια «πρόταση (για την κήρυξη) πολέμου» στη Συρία.
Αργότερα σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά από αίτημα της Τουρκίας για την ανάληψη της «απαραίτητης δράσης» ώστε να σταματήσει η «επιθετικότητα της Συρίας».
Αντιδράσεις από την διεθνή κοινότητα
Η Ρωσία, σύμμαχος του προέδρου Άσαντ, ζήτησε από την Δαμασκό να αναγνωρίσει επισήμως ότι η επίθεση εκτός συνόρων ήταν «τραγικό συμβάν» που δεν θα επαναληφθεί.

ΗΠΑ και ΕΕ
έχουν ήδη καταδικάσει τις ενέργειες της Συρίας. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, δηλώνοντας ότι το Βερολίνο βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας: "Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις συριακές επιθέσεις στην Τουρκία...Ταυτόχρονα απευθύνουμε έκκληση σε αμφότερες τις πλευρές να επιδείξουν μεγαλύτερη περίσκεψη...Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκία...Βρισκόμαστε σε επαφή σε όλα τα επίπεδα».

Αλληλεγγύη προς την κυβέρνηση της Τουρκίας, εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε και το Ιράν, περιφερειακός σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ζητάει από τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να ερευνήσουν για το επεισόδιο και να λάβουν υπόψη τους στόχους των εχθρών στην περιοχή», δήλωσε στο Fars ο Χοσεΐν Αμίρ Αντμπολαχιάν, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για αραβικές υποθέσεις.


«Τα δύο μέρη πρέπει να λάβουν υπόψη τους ένοπλους εξτρεμιστές και τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή (...) Η ασφάλεια της περιοχής βασίζεται στην ενίσχυση του ελέγχου στα σύνορα της Συρίας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.


Ηλεια: Μανα και κoρη στο ιδιο κρεβατι με 5 αντρες!


 

Πέτρα ή για την ακρίβεια... πέτρες του σκανδάλου, είναι μια σέξι πενηντάρα και η 20χρονη κόρη της που έχουν αναστατώσει την πόλη με τις ερωτικές τους περιπέτειες.

Ήταν κοινό μυστικό τους τελευταίους μήνες ότι η γοητευτική ζωντοχήρα, είχε έντονη ερωτική ζωή και φυσικά όχι μόνο με άντρες της ηλικίας της...

Αυτό που δεν μπορούσε βέβαια κανένας να φανταστεί, ήταν ότι η καλλίγραμμη κόρης της, θα βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα της στο ίδιο κρεβάτι, την ίδια ώρα... με πολλούς άντρες!

Ήταν Σάββατο βράδυ και οι δυο γυναίκες, συνοδευόμενες από πέντε άντρες μπήκαν σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της πόλης. Φυσικά, η είσοδό τους σχολιάστηκε με πολλούς τρόπους, τόσο από τις γυναίκες, όσο και από τους άντρες. Η ώρα πέρναγε και οι δυο γυναίκες φαίνονταν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Οι άντρες της παρέας φλέρταραν και τις δυο, αφήνοντας τους να φανεί ότι η βραδιά θα ήταν μεγάλη...

Έτσι και έγινε! Σύμφωνα με το ilialive.gr, η παρέα έφυγε από το μαγαζί τα χαράματα και κατευθύνθηκε σε ξενοδοχείο, που βρισκόταν λίγο έξω από την πόλη. Μάλιστα, σύμφωνα με μάρτυρες που βρέθηκαν και εκείνοι εκεί, οι δυο γυναίκες και οι πέντε άντρες, επέλεξαν μόνο ένα δωμάτιο για να περάσουν τη νύχτα τους...
 
 

Πρωτοφανεις εικονες! Ξυλο και χημικα μεσα στο Πενταγωνο! ΜΑΤ εναντιον εργαζομενων στα ναυπηγεια Σκαραμαγκα!

- Προσήχθησαν δεκάδες άτομα - Μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ
- Oι εργαζόμενοι εισέβαλαν ανενόχλητοι μέσα στο Πεντάγωνο!
- Σήκωσαν τα προστατευτικά ρολά στην είσοδο του Υπουργείου - Εσπασαν τις κάμερες ασφαλείας
- Διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους έχει επιβληθεί - Είναι έξι μήνες απλήρωτοι

Εισβολή στο Πεντάγωνο από πολίτες, ξύλο και χημικά μέσα στον προαύλιο χώρο. 

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν το πρωί έξω και κυρίως μέσα στο Πεντάγωνο δεν τιμούν κανέναν. Εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, σε απόγνωση γιατί είναι έξι μήνες απλήρωτοι, εισέβαλλαν στον θεωρητικά μέχρι σήμερα καλύτερα φυλασσόμενο χώρο στην Ελλάδα. Με μεγάλη καθυστέρηση εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ και λίγο μετά τις 11 έγιναν επεισόδια. Με εντολή των επικεφαλής συνελήφθησαν όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο προαύλιο. Όταν ο θόρυβος κοπάσει η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Ολοι όσοι συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί στην ΓΑΔΑ.





ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Εκεί που χτυπάει η καρδιά του στρατεύματος, εκεί που οργανώνεται η άμυνα της χώρας μια ομάδα εργαζομένων από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εισέβαλλε χωρίς καμία αντίσταση!





Οι εργαζόμενοι σήκωσαν με τα χέρια τα ρολά που βρίσκονται στην Πύλη. Κανείς δεν ήταν εκεί για να τους εμποδίσει.
Στην συνέχεια, μπήκαν στο προαύλιο του Πενταγώνου και έφτασαν μέχρι την Είσοδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Μόλις μισή ώρα αργότερα έφτασε διμοιρία των ΥΜΕΤ!


Ενα ακόμα μελανό σημείο είναι το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου θεώρησε σκόπιμο να στείλει στο πόδι της τον αρχηγό του στρατεύματος για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους. Χρησιμοποίησαν δηλαδή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Κωσταράκο, ως απεσταλμένο τους. Τα τραγελαφικά συνεχίστηκαν με τους συγκεντρωμένους να γιουχάρουν τον αρχηγό του στρατού ο οποίος εκ των πραγμάτων είναι και αναρμόδιος!




Είναι πραγματικά αδιανόητο πως μια ομάδα ανθρώπων - άοπλων κιόλας - μπορεί ανα πάσα στιγμή να μπουκάρει ανενόχλητη στο Πεντάγωνο!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τις οικογένειες τους οταν τους ζητούν να εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα.



Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί όχι σε αυτό τον βαθμό, ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν απόστρατοι προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Πεντάγωνο.

Ο «πεινασμενος» Ολυμπιονικης…το κερατο και η ξανθια χυλοπιτα!!


Και δεν του φαινόταν του μπαγάσα! Είναι παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα. Έχει κάνει υπερήφανη τη χώρα μας καθώς σε Ολυμπιακούς αγώνες με τα κατορθώματα του στο παρελθόν. Έχει κατακτήσει και μετάλλια αλλά και πολύ καλές θέσεις στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο. Δε θα ήθελα να αναφέρω το άθλημα του γιατί σκοπός μου δεν είναι να του διαλύσω την οικογένεια. Γι΄ αυτό και θα βάλω λίγα στοιχεία. Η σύζυγος του είναι εμφανίσιμη και ο φωτογραφικός φακός τους έχει απαθανατίσει πολλές φορές σε οικογενειακές στιγμές. Εντάξει μπορεί να είναι όντως ευτυχισμένοι αλλά που και που τις φοράει κέρατο. Κάθε μέρα παστίτσιο είναι βαρετό. Όσο καλή και να ναι η μπεσαμέλ. Εδώ και έναν χρόνο λοιπόν πολιορκεί στενά ξανθιά καλλονή προκειμένου να την ρίξει στο κρεβάτι του. Αυτή του αρνείται διότι δε θέλει να μπλέξει με παντρεμένο. Και όλα αυτά παράλληλα με άλλες δυο που συντηρεί για τις δύσκολες μέρες…


Τραυματισμος σοκ για Ντραξλερ

Ο Γιούλιαν Ντράξλερ κέρδισε πέναλτι για την Σάλκε με κόστος ένα σπασμένο καρπό. Δείτε πως έγινε το χέρι του άσου των Γερμανών που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού (Pics).



Η Μονπιελιέ απέδρασε από το Αρίνα ΑουφΣάλκε με το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς έκανε το 2-2 στο 90ό λεπτό με τον Καμαρά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Σάλκε (αντίπαλος του Ολυμπιακού) ο Ντράξλερ που σκόραρε και κέρδισε πέναλτι, με το οποίο οι Γερμανοί μπήκαν μπροστά στο σκορ.
 
Ο Ντράξλερ βέβαια δεν το ευχαριστήθηκε όσο θα ήθελε, καθώς στη φάση του πέναλτι έπεσε άσχημα και έσπασε τον καρπό του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
 
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της ζημιάς. Βέβαια ο 19χρονος άσος δεν είναι σίγουρο πως θα χάσει το ματς εναντίον του Ολυμπιακού, που είναι προγραμματισμένο σε ένα μήνα από τώρα.
 


 

«Με εχουν κακοποιησει σεξουαλικα», αποκαλυψε σε δεξιωση τηλεοπτικη σταρ


Το φιλανθρωπικό γκαλά για την ενίσχυση των γυναικών από την Σομαλία που ξέφυγαν από την σεξουαλική σκλαβιά πήρε διαφορετική τροπή όταν η Άνναλιν Μακόρντ,γνωστή από το Beverly Hills 90210, παραδέχτηκε ότι έχει και εκείνη υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
«Έχει κάποιος από εσάς πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης; Έχετε ποτέ αισθανθεί ότι δεν είχατε το δικαίωμα να πείτε ´όχι'»; Ξέρω πολύ καλά πως αισθάνεστε. Μου έχει συμβεί και εμένα». Αυτό δήλωσε η Άνναλιν Μακόρντ,γνωστή για την φιλανθρωπική της δραστηριότητα, στα πλαίσια του γκαλά που έλαβε χώρα για την οργάνωση Somali Mam Foundation.
Ενώ λίγες μέρες αργότερα η 25χρονη φρόντισε να διευκρινίσει τι εννοούσε στην συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό US Weekly «Συνέβη με κάποιον που γνώριζα και τον οποίον είχα αισθανθεί άνετα να καλέσω στο σπίτι μου. Δεν μου επιτέθηκε. Απλά βρέθηκε σε μια κατάσταση όπου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να του πω όχι. Για αυτό και πλέον αισθάνομαι την ανάγκη να υπερασπιστώ όσους δεν έχουν φωνή».



http://www.iefimerida.gr


20χρονη φοιτητρια βγαζει την παρθενια της σε δημοπρασια για τον ΓΑΠ!


Εικοσάχρονη φοιτήτρια βγάζει σε δημοπρασία τον υμένα της, για να εξασφαλίσει μια θέση στα σεμινάρια του Harvard! 


Εκεί που πήγαινε για τα λεφτά η Katarina Migliorini, τώρα πάει για τα σεμινάρια! Πριν από μερικές μέρες είχε σκάσει η είδηση που ήθελε την εικοσάχρονη Βραζιλιάνα φοιτήτρια να βγάζει την παρθενιά της σε δημοπρασία για να βοηθήσει φτωχές οικογένειες.Επρόκειτο μάλιστα να γυρίσει σε ριάλιτυ, την περιπέτειά της στον κόσμο του σεξ! 

Είχε δηλώσει τότε σχετικά:«Το βλέπω ως επιχείρηση. Μου δίνεται μία ευκαιρία να ταξιδέψω, να πάρω μέρος σε ταινία και να κερδίσω και κάτι απ’ όλο αυτό. Το να το κάνω μία και μόνη φορά στη ζωή μου, δεν με κάνει ιερόδουλη.»

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ωστόσο, η Migliorini έμαθε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επρόκειτο να διδάξει στο Harvard.

Γνωρίζοντας το κοινωνικό έργο του πρώην πρωθυπουργού, αποφάσισε να ταξιδέψει ως τις ΗΠΑ για να μυηθεί στη φιλοσοφία του

.” Επειδή όμως γίνεται χαμός με τις εγγραφές στα σεμινάρια Παπανδρέου (βλέπε και το σχετικό link από το πανεπιστήμιο:http://www.iop.harvard.edu/lottery/apply/11223), αποφάσισε να βγάλει την παρθενιά της στο σφυρί για μια θέση στα σεμινάρια. «Δεν με νοιάζει που θα ξεπαρθενευτώ», δήλωσε.

 «Δεν με νοιάζει που θα χάσω τα λεφτά του ριάλιτυ και της δημοπρασίας. Αρκεί να βρεθώ κι εγώ κοντά στον άνθρωπο, στον ηγέτη, στον πολιτικό που ανέλαβε πόρνη την Ελλάδα και την παρέδωσε αγνή, αθώα και ασπιλη στις διεθνείς αγορές.»




The Bourne Legacy



Ένας δημοσιογράφος της Guardian δολοφονείται, ο Jason Bourne επιστρέφει στη Νέα Υόρκη και απειλεί να αποκαλύψει την συνωμοσία και την αλήθεια πίσω από το πρόγραμμα Treadstone ενώ στη CIA έχει σημάνει συναγερμός για να καλυφθεί η παράνομη επιχείρηση. "Ποτέ δεν υπήρξε μόνο ένας", το Treadstone είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και κάτω από αυτή υπάρχουν και άλλα. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ Eric Byer (Edward Norton) αποφασίζει τα "ρευστοποιήσει" όλα, με άλλα λόγια να σκοτώσει όλους τους εν ενεργεία πράκτορες της κυβέρνησης, για να εξαφανίσει τα ίχνη και τους δεσμούς μεταξύ τους. Ένας από αυτούς τους πράκτορες είναι o Aaron Cross (Jeremy Renner).

Το Bourne Legacy μπορεί να μην έχει τον Jason Bourne, όμως ξεκινάει κλείνοντας το μάτι στο θεατή: το σώμα ενός άντρα επιπλέει για λίγο στο νερό πριν ξεκινήσει να κολυμπάει. Είναι ο Cross που βρίσκεται σε μια άσκηση επιβίωσης στην Αλάσκα και όταν καταφέρνει να ξεγλιστρήσει από τον ιστό του Byer, αρχίζει την αναζήτηση. Όχι για την αλήθεια, αλλά για τα πολύτιμα φάρμακα του προγράμματος Outcome, τα οποία ενισχύουν τη φυσική και πνευματική του κατάσταση. Η αναζήτηση τον οδηγεί στην Δρ. Marta Shearing (Rachel Weisz), ιολόγο σε μια φαρμακευτική εταιρία που εμπλέκεται στα πειράματα του προγράμματος, η οποία επίσης αποτελεί στόχο των μυστικών υπηρεσιών. 

Σε αυτό το ενδιαφέρον πλαίσιο γνωρίζουμε τον καινούργιο ήρωα της σειράς και η αλήθεια είναι ότι ο Jeremy Renner μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα στον Matt Damon. Έχει τη φυσική διάπλαση και την ευαισθησία που απαιτεί ο χαρακτήρας του, ενώ ταυτόχρονα σε ένα έξυπνο twist, τα κίνητρά του δεν είναι τόσο ευγενή. Η χημεία του με την Weisz είναι επαρκής και οι διάλογοι μεταξύ τους δίνουν ουσία στα βαθύτερα διλήμματα και τις αδυναμίες των χαρακτήρων με υφέρπουσα τρυφερότητα. Στον αντίποδα, ο "ηθικά αδικαιολόγητος και απολύτως απαραίτητος" Byer μένει ανεκμετάλλευτος σε ένα ρόλο που ο Norton θα μπορούσε να προσφέρει πολλά. 

Ο σκηνοθέτης Tony Gilroy (ο οποίος είχε γράψει το σενάριο στα 3 προηγούμενα Bourne) γνωρίζει καλά το υλικό του. Ρεαλισμός, καταιγιστικές σκηνές δράσης, μάχες σώμα με σώμα, ευφυείς διάλογοι συνθέτουν το γνώριμο σύμπαν της κατασκοπευτικής περιπέτειας. Με έμφαση στη συνωμοσία και τη διαπλοκή που είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο αρχικά νομίζαμε, ο Gilroy στήνει ένα δαιδαλώδες και έντονο πρώτο μέρος, με εναλλαγές ανάμεσα στο κλειστοφοβικό δωμάτιο επιχειρήσεων και εντυπωσιακές φυσικές τοποθεσίες. Η αλήθεια είναι ότι το «The Bourne Legacy» χωλαίνει λίγο στο δεύτερο μέρος όπου και κλιμακώνεται η δράση και θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερο σε διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα δίνει άφθονο υλικό για μια νέα κι ενδιαφέρουσα τριλογία. Ίσως η πιο αδύναμη από τις 4 ταινίες, αλλά σίγουρα ότι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε αυτό το είδος.




Γκρεμισαν σπιτι για να απεγκλωβισουν υπερβαρο ασθενη


Γάλλοι διασώστες αναγκάστηκαν να κατεδαφίσουν εν μέρει ένα κτίριο στην πόλη Καζέρ, στα νοτιοδυτικά της χώρας, προκειμένου να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα ο οποίος ζυγίζει 320 κιλά και δεν είχε βγει από το διαμέρισμά του εδώ και δύο χρόνια.

Ο 48χρονος Ζερόμ είπε στην τοπική εφημερίδα Λα Ντεπές ντι Μιντί ότι οι πυροσβέστες κάλεσαν έναν οικοδόμο να ανοίξει μια τρύπα στην πρόσοψη του κτιρίου αφού συνειδητοποίησαν ότι δεν χωρούσε να περάσει από τα παράθυρα ή τις πόρτες.

Αφού μισογκρέμισαν το σπίτι, οι πυροσβέστες μετέφεραν τον Ζερόμ σε νοσοκομείο της Τουλούζης, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Ο υπέρβαρος άνδρας, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να περπατήσει, απέδωσε την κατάστασή του στη "ζωή" και στο οικογενειακό ιστορικό παχυσαρκίας


Αντικατεστησαν την Σταη σε μια νυχτα απο το δελτιο ειδησεων



Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου, η Έλλη Στάη χθες δεν βρέθηκε στο πόστο της... στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ.
Την αντικατέστησε η Πηνελόπη Γαβρά. Ο λόγος; Ένα επεισόδιο που προκάλεσε η Έλλη Στάη.
Ο Βασίλης Θωμόπουλος, Διευθυντής Ειδήσεων της ΝΕΤ ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι η δημοσιογράφος του συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο, τον εξύβρισε! Μάλιστα η Στάη του απαγόρευσε να βρίσκεται στο κοντρόλ όταν εκφωνεί ειδήσεις και ο Διευθυντής Ειδήσεων της ΝΕΤ ενημέρωσε τον Γενικό διευθυντή, Αιμίλιο Λιάτσο που με την σειρά του ενημέρωσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Νίκο Σίμο, ο οποίος και αποφάσισε την αντικατάστασή της από την Πηνελόπη Γαβρά.
Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι κρίσιμη όσον αφορά τις εξελίξεις!
http://www.gossip-tv.gr/

Ο νεος ερωτας του Κωστα Σπυροπουλου



Μετά τη σχέση της πρώην συζύγου του Μαρίνας Ασλάνογλου, ο γνωστός ηθοποιός γυρίζει σελίδα στη ζωή του...

Μπορεί πριν λίγες μέρες να κυκλοφόρησαν τα πρώτα δημοσιεύματα με τον νέο σύντροφο τηςΜαρίνας Ασλάνογλου, όπως φαίνεται όμως και ο Κώστας Σπυρόπουλος έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Το γνωστό ζευγάρι μετά το χωρισμό του βρήκε και πάλι τον έρωτα.
 
Τι κι αν τον τελευταίο καιρό είχε ρίξει το βάρος στα επαγγελματικά του, ο έρωτας δεν άργησε να το χτυπήσει στην πόρτα. Έτσι, το χαμόγελο επανήλθε στα χείλη του χάρη στην νέα σύντροφό του, την Αγάπη.

http://www.newsit.gr/


Ξεσκεπασαν κυκλωμα που εδινε πιστοποιητικα δυσλεξιας με σκοπο μαθητες να εξεταζονται προφορικα στις Πανελλαδικες


57 βουλευτές ξεσκεπάζουν το κύκλωμα των πιστοποιητικών δυσλεξίας

- Προέρχονται από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. -Ερώτηση στη Βουλή φέρνει τρεις Υπουργούς ενώπιον των ευθυνών τους. -Καυτά ερωτήματα που θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις.


Κίνημα 57 Βουλευτών, ξεσκεπάζει το κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικώνδυσλεξίας που έρχεται ως συνέχεια της υπόθεσης με τα μαϊμού-πιστοποιητικά για τους τυφλούς της Ζακύνθου
Κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και Υγείας ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά και ανάληψη και καταλογισμό ευθυνών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης είναι νέοι βουλευτές, όπως ο Οικονομολόγος Κώστας Κατσαδάδος, ο Πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Ημαθίας Α,Βεσυρόπουλος, ο Χρ. Δήμας κ.α.
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζει η υπογραφή του νεαρού βουλευτή Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλου και από τη ΔΗΜΑΡ η υπογραφή του Βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη.
Την ερώτηση συνυπογράφει ο Γραμματέας της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιάννης μαζί με άλλους 56 βουλευτές.
Αναδεικνύονται σε όλες τους οι διαστάσεις οι μεθοδεύσεις και τα κενά που αξιοποιούν τα κυκλώματα για να χορηγούν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές. Γίνεται αναφορά στο Λύκειο Ύδρας, όπου για τρεις συνεχείς χρονιές καταγράφονται υψηλά ποσοστά δυσλεκτικών μαθητών που αγγίζουν το 50% και κυριολεκτικά βγάζουν...μάτι.
Είναι δεδομένη η παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Παιδείας μετά από όλα αυτά, ενώ οι βουλευτές δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν την υπόθεση, αντίθετα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την έρευνα συλλέγοντας στοιχεία και να οδηγήσουν ,οι ίδιοι, την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των 57 Βουλευτών, έχει ως εξής:
Προς
κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού  και Αθλητισμού
κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Υπουργό Υγείας
Θέμα :  ¨Ψευδή πιστοποιητικά δυσλεξίας και ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας για τον επανέλεγχο και την επιβολή της ισονομίας και του δικαίου¨
Η Ελληνική κοινωνία, γίνεται αποδέκτης αρνητικών μυνημάτων, από πολλαπλά κρούσματα διαφθοράς, όπως η χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.
Στο χώρο όμως της Παιδείας, που είναι εξαιρετικά ευαίσθητος, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Στις αρχές Ιουλίου εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές. Στόχος, να εξαιρεθούν από τις γραπτές εξετάσεις και να εξεταστούν, σύμφωνα με αντίστοιχες προφορικές.
Το περιστατικό όπως φαίνεται δεν είναι μεμονωμένο, το αντίθετο.
Ειδικά ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, τμήματα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Νοσοκομείων του ΕΣΥ και αντίστοιχων πανεπιστημιακών όπως και ορισμένα ιδιωτικά κέντρα χορηγούν γνωματεύσεις δυσλεξίας.
Τον τελευταίο καιρό τα ιδιωτικά κέντρα δυσλεξίας αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει μια διαδικασία επανελέγχου, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και καταγγελίες αλλά και αποχρώσες ενδείξεις.
Οι καταγγελίες αφορούν το Κέντρο Προστασίας Παιδιού ¨ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ¨στον Πειραιά που λειτουργούσε ως ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για τη χορήγηση πιστοποιητικών δυσλεξίας, και το Λύκειο Ύδρας. Στο συγκεκριμένο Λύκειο, τα τρία τελευταία χρόνια, ο αριθμός των μαθητών της Γ΄Λυκείου, που κάνουν χρήση πιστοποιητικών δυσλεξίας, στις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι ασυνήθιστα μεγάλος.
Ενώ ο συνήθης μέσος όρος κινείται μεταξύ 3 και 5%, στο συγκεκριμένο σχολείο σχεδόν οι μισοί μαθητές της Γ΄Λυκείου έχουν πιστοποιητικό δυσλεξίας και μάλιστα από την ίδια πηγή.
Ανάλογα κρούσματα, σε μικρότερη κλίμακα και ένταση, υπάρχουν σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ χρήση των πιστοποιητικών δυσλεξίας γίνεται και στις εξετάσεις για τα πτυχία ξένων γλωσσών.
Η συγκεκριμένη κατάσταση προσβάλλει κυρίως τα παιδιά που πραγματικά πάσχουν από δυσλεξία και τους γονείς τους και δικαίως έχουν ενταχθεί στο καθεστώς που διέπει την ειδική αγωγή.
Καταλύει τις έννοιες του δικαίου και της ισονομίας, αφού ουδείς μπορεί να χρησιμοποιεί ψευδή πιστοποιητικά για να απολαμβάνει διαφορετικής μεταχείρισης.
Πλήττει την ίδια την Παιδεία.
Η Πολιτεία οφείλει να θέσει αυστηρούς κανόνες. Οφείλει να προασπίσει την ισονομία και τη νομιμότητα από αυτού του είδους τις πρακτικές που καλλιεργούν αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς και κλονίζουν το περί δικαίου αίσθημα. Οφείλει να προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των περιπτώσεων, κατά την τελευταία τριετία, και να αποδώσει δικαιοσύνη επιβάλλοντας και τις σχετικές κυρώσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
  1. Τι ποσοστά δυσλεξίας έχουμε στην Ελλάδα σήμερα;
  2. Αν υπάρχουν διαδικασίες πιστοποίησης και έγκρισης των ιδιωτικών κέντρων από το Υπουργείο Παιδείας.
  3. Σε τι ποσοστό εκδίδονται γνωματεύσεις από ιδιωτικά κέντρα;
  4. Έγινε ουσιαστικός έλεγχος και επανέλεγχος “Follow up” των “δυσλεκτικών” τα τελευταία χρόνια και αν συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα Ευρωπαικά και Παγκόσμια;
  5. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η έρευνα που διατάχθηκε από τη Δικαιοσύνη. Εάν το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει τα περιστατικά στο συγκεκριμένο Λύκειο που αναφέρεται;
  6. Εάν ο κ.Υπουργός Παιδείας προτίθεται να εκκινήσει τις διαδικασίες έρευνας και επανεξέτασης, για την τελευταία τριετία ώστε να αποκαλυφθεί ποια πιστοποιητικά δυσλεξίας είναι αληθή και ποια όχι. Ποιες κυρώσεις προτίθεται να επιβάλλει στους παραβάτες διοικητικά και πειθαρχικά;
  7. Πόσα πιστοποιητικά χορηγήθηκαν από το ‘Μιχαλήνειο’ τα τελευταία 6 χρόνια, σε ποια σχολεία έγινε χρήση αυτών των πιστοποιητικών και αν το συγκεκριμένο κέντρο συνεχίζει να χορηγεί πιστοποιητικά;
  8. Εάν το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τη χορήγηση πιστοποιητικών δυσλεξίας, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο.
  9. Σε ποιους ελέγχους προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας;
Οι Ερωτώντες  Βουλευτές
Α/Α
ΟΝΟΜΕΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ
1
Αναστασιάδης Σάββας
 Β΄Θεσ/νικης
2
Αντωνίου Μαρία
Ν.Καστοριάς
3
Αραμπατζή Φωτεινή
Ν Σερρών
4
Ασημακοπούλου Αννα Μισέλ
 Ν.Ιωαννινων
5
Βεσυρόπουλος Απόστολος
 Ν.Ημαθίας
6
Βιρβιδάκης Κυριάκος
 Ν.Χανίων
7
Βλαχογιάννης Ηλίας
 Ν.Τρικάλων
8
Βογιατζής  Παύλος
 Ν.Λέσβου
9
Βούλτεψη Σοφία
Ν ΒΆθήνας
10
Γεωργαντάς Γεώργιος
 Ν.Κιλκίς
11
Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος
 Ν.Έβρου
12
Δήμας Χρίστος
Ν Κορινθίας
13
Καλαντζής Γεώργιος
 Ν.Καβάλας
14
Καραμανλή Άννα
 Β Αθηνών
15
Καράμπελας Γιάννης
 Ν.Βοιωτίας
16
Καρανάσιος Ευθύμιος
Ν.Χαλκιδικής
17
Κασαπίδης Γιώργος
Ν Κοζάνης
18
Κατσαφάδος Κων/νος
 Α΄Πειραιά
19
Κέλλας Χρήστος
 Ν.Λάρισας
20
Κεφαλογιάννης Γιάννης
 Ν.Ρεθύμνου
21
Κεφαλογιάννης Μανόλης
Ν Ηρακλείου
22
Κικίλιας Βασίλης
Ν ΑΆθήνας
23
Κλειτσιώτης Κων.νος
Ν Καβάλας
24
Κόλλιας Κων/νος
 Ν.Κορινθίας
25
Κόνσολας Μάνος
 Ν.Δωδ/σου
26
Κοντογεώργος Κώστας
 Ν.Ευρυτανίας
27
Κουκοδήμος Κων/νος
 Ν.Πιερίας
28
Κουτσογιαννακόπουλος Κώστας
 Ν.Φθιώτιδας
29
Κουτσούμπας Ανδρέας
 Ν.Βοιωτίας
30
ΚοψαχείληςΤιμολέων
 Ν.Γρεβενών
31
Κυριαζίδης Δημήτριος
 Ν.Δράμας
32
Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
 Ν.Φλώρινας
33
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Ν.Αρκαδίας
34
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος
Ν Πιερίας
35
Μακρή Θεοδώρου Ελένη
 Ν.Φθοιώτιδας
36
Μανδρέκα Ασπασία
Ν Ν.Φωκίδος
37
Μαρίνος Ανδρέας
Ν Ηλείας
38
Μάρκου Αικατερίνη
 Β΄Θεσ/νικης
39
Μιχαλογιαννάκης Ιωάννης
Ν.Ηρακλείου
40
Μιχελάκης Γιάννης
 Επικρατείας
41
Μπέζας Αντώνιος
 Θεσπρωτίας
42
Νταβλούρος Αθανάσιος
 Ν.Αχαίας
43
Παπαδόπουλος Μιχάλης
 Ν.Κοζάνης
44
Πασχαλίδης Ιωάννης
 Καβάλας
45
Σαμπαζιώτης Δημήτρης
 Μεσσηνίας
46
Σενετάκης Μάξιμος
 Ν.Ηρακλείου
47
Σιούφας Παύλος
 Ν.Καρδίτσας
48
Σκόνδρα Ασημίνα
 Ν.Καρδίτσας
49
Σκρέκας Κώστας
Ν Τρικάλων
50
Σολδάτος Θεόδωρος
 Ν.Λευκάδας
51
Σταμενίτης Διονύσιος
 Ν.Πέλλας
52
Στύλιος Γεώργιος
Ν Άρτας
53
Ταγαράς Νικόλαος
Ν.Κορινθίας
54
Ταμήλος Μιχαήλ
 Ν.Τρικάλων
55
Τζαμτζής Ιορδάνης
 Ν.Πέλλας
56
Υψηλάντης Βασίλειος
 Ν.Δωδ/σου
57
Χριστογιάννης Δημήτριος
 Ν.Πιερίας


http://www.newsbomb.gr/


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger