Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως βγήκαν οι φράσεις: «Όποιον πάρει ο Χάρος» ή «Πάμε σαν τους στραβούς στον Άδη»;

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013


Φράσεις μακάβριες και απόκοσμες αλλά συχνές στο λεξιλόγιο μας. Πολλοί θεωρούν πως «απλά βγήκαν» ή πως τις είπε κάποιος και έμειναν. Ίσως να ναι κι έτσι. Όμως μια μικρή αναζήτηση στην ελληνική λαογραφία θα αποδείξει πως τίποτα τελικά δεν έχει βγει στην τύχη.

Πως βγήκαν λοιπόν οι πασίγνωστες φράσεις «Όποιον πάρει ο Χάρος» ή «Πάμε σαν τους στραβούς στον Άδη»; Οι ιστορίες σίγουρα θα σας εκπλήξουν.

ΚΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

Ο Θεός έστειλε µια φορά τον Χάρο να πάρει την ψυχή µιας πεντάµορφης κοπέλας. Η κοπέλα έπεσε στα πόδια και τον παρακαλούσε, ο Χάρος λύγισε ,της χάρισε τη ζωή και γύρισε στον Θεό µε άδεια χέρια. 

Θύµωσε ο Θεός για την παρακοή του Χάρου, του έδωσε ένα χαστούκι και τον κούφανε, να µην ακούει πια θρήνους και µοιρολόγια και λυπάται. 

Τον έστειλε άλλη φορά να πάρει την ψυχή ενός λεβεντονιού. Και µόνο που τον είδε ο Χάρος σπάραξε η καρδιά του, άφησε τον λεβεντονιό να χαρεί τη νιότη και την οµορφιά του και γύρισε πάλι στον Θεό µε άδεια χέρια.

Καινούργιο χαστούκι του Θεού και ο Χάρος απόµεινε για πάντα στραβός. 

Από τότε ο Χάρος έγινε σκληρός και αδυσώπητος , παίρνει στην τύχη όποιον βρει µπροστά του, νέο ή γέρο, όµορφο ή άσχηµο, πλούσιο ή φτωχό και οδηγεί την ψυχή του στο υπόγειο βασίλειό του, τον Άδη ή Κάτω Κόσµο. 

ΠΑΜΕ ΣΑ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ

Εκεί, λοιπόν, στον Κάτω Κόσµο, που έφερε ο Χάρος τις ψυχές, είναι παγωνιά και µαυρίλα. Οι ψυχές πορεύονται ψηλαφητά, κρατώντας και ακολουθώντας η µια την άλλη. 

Οι ζωντανοί ,για να φωτίσουν λίγο το δρόµο των ψυχών, ανάβουν στους τάφους των νεκρών καντήλια. Το καντήλι πρέπει ν’ ανάβει κάθε βράδυ σαράντα µέρες µετά τον θάνατο .

Όταν περάσουν οι σαράντα µέρες πρέπει ν’ ανάβει κάθε Σάββατο και απαραίτητα τα Ψυχοσάββατα , ώσπου να κλείσουν τρία χρόνια. 

Αν οι ζωντανοί παραµελούν το άναµµα του καντηλιού, οι ψυχές θλίβονται και αγανακτούν ,που οι αγαπηµένοι τους ξέχασαν και πια δεν τους θυµούνται.

( Από το βιβλίο του Γιώργου Αλβανού « Το χωριό µου Βασιλικά Λέσβου » )

Συγκλονιστικές προφητείες για την Ελλάδα, που επαληθεύονται! αφού τα έχουν κανονισμένα!!!



Συγκλονίζει ο Νοστράδαμος με τα τετράστιχά του για την Ελλάδα, που οι μελετητές του 5ου Βιβλίου του φέρνουν στο φως!

Ως και μερικά χρόνια πριν οι απόψεις των διίσταντο, μιας και δεν ήταν βέβαιο οτι επρόκειτο για μια χώρα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα.

Σήμερα όμως…τα λόγια του μεγάλου αυτού ανδρός συγκλονίζουν με την καθαρότητά τους!

Τα παρακάτω χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)


Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από Δυτικούς
Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί.
Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει.
Θα την βρίζουν θα την χτυπούν,θα λένε ότι αυτή φταίει.
Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.



Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, ‘λάδα’ εκ του ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).

Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης
Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά.
Θα δημιουργήσει δυσφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε έλλειψη ισορροπίας.
Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)


Οι G20 για την Ελλάδα
Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου,
ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει.
Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης.
Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη.



Ερμηνεία: Οι δυνατοί είναι οι G20 και το άκρο του θρόνου είναι η βάση των τραπεζιτών στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδος μη την δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο ΔΝΤ. Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα (όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν οι πατέρες της εκκλησίας μας στις δικές τους προφητείες) επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη! Η «σκιά της γης» ήταν δύσκολο να ερμηνευθεί, αλλά μάλλον ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ όπου μάλλον θα γίνει εμπόλεμη σύρραξη και έτσι οι G20 θα ασχοληθούν με τον πόλεμο και θα αφήσουν την Ελλάδα στην άκρη.

Η πείνα στην Ελλάδα
Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα,
στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο,
ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη
Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.



Ερμηνεία: Η Ελλάδα θα πεινάσει (όπως είπε και ο Πατροκοσμάς, ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός) και η πείνα θα διαρκέσει από τρεις μήνες μέχρι ένα χρόνο (όπως προφήτεψε ο Παΐσιος). Ο Νοστράδαμος μας λέει ότι θα διαρκέσει εννιά μήνες. Η πείνα όμως θα είναι «φτιαχτή», ψεύτικη, αλλά θα είναι τόσο έντονη που θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα. «Δίνοντας μορφή σε όλα» εννοεί πως οι Έλληνες θα έρθουν πιο κοντά παίρνοντας μορφή, γινόμενοι έτσι πιο ανθρώπινοι. Δηλαδή η κρίση θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους ενώσει.


Το μέλλον των καταπιεσμένων
Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν.
Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει.
Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει.
Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή.

Ερμηνεία: (Η προφητεία αυτή δεν έχει σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλους όσοι ήταν καταπιεσμένοι και θα γίνουν στο τέλος αφέντες.) «Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή» Όπως είπαν ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, η Ελλάδα θα αρχίσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της και θα γίνει υπερδύναμη («Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει»), «όλοι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.» Και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι ορθόδοξοι λαοί Σέρβοι, Ρουμάνοι κτλ. επειδή η προφητεία φέρεται γενικά σε όλους όσους ήταν καταπιεσμένοι.

http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/


Ανέκδοτο: Απορίες


Μια μέρα προχωρούσε ο μπαμπάς με τον γιο του στο δρόμο και ξαφνικά βλέπει ο μικρός ένα σπουργιτάκι χάμω με τα ποδαράκια του ψηλά.
Ρωτάει τον μπαμπά του:
- Τι έπαθε το σπουργιτάκι;
- Πέθανε, του λέει ο μπαμπάς.
- Και γιατί έχει τα ποδαράκια του προς τον ουρανό;
- Έτσι θα έρθει ο Χριστούλης και θα το πιάσει πιο εύκολα να το ανεβάσει στον παράδεισο, λέει ο μπαμπάς του.
Την άλλη μέρα παίρνει ο μικρός τηλέφωνο στο γραφείο τον πατέρα του και μες το κλάμα του λέει: 
- H μαμά πήγε να πεθάνει σήμερα. 
- Τι έγινε παιδί μου; του λέει ο μπαμπάς.
- Ήταν ξαπλωμένη με τα πόδια ψηλά και φώναζε: "Χριστέ μου, έρχομαι!" Και ευτυχώς που έπεσε από πάνω της ο γαλατάς, που ήταν εκεί, και την κράτησε, αλλιώς θα είχε φύγει κι όλας.


Τα κυριότερα είδη διαταραχών της προσωπικότητας


Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο διαταραχών της
προσωπικότητας. Όλες αυτές οι διαταραχές εμπεριέχουν ένα διεισδυτικό πρότυπο συμπεριφοράς, κάτι που σημαίνει ότι οι χαρακτηριστικές συμπεριφορές και σκέψεις είναι έκδηλες σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής του ατόμου.
Υπάρχουν τρεις ομάδες διαταραχών προσωπικότητας: οι ιδιόρρυθμες ή εκκεντρικές διαταραχές, οι δραματικές συναισθηματικές ή ασταθείς διαταραχές και οι αγχώδεις ή έντρομες διαταραχές.

Οι συγκεκριμένες διαταραχές είναι οι παρακάτω:

Η παρανοϊκή διαταραχή της προσωπικότητας (Paranoid personality disorder)

Χαρακτηρίζεται από την έντονη καχυποψία και δυσπιστία προς τους άλλους, με αποτέλεσμα τα κίνητρά τους να ερμηνεύονται ως κακόβουλα.

Η σχιζοειδής διαταραχή της προσωπικότητας (Schizoid personality disorder)

Έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την αποσύνδεση του ατόμου από τις κοινωνικές σχέσεις και την περιορισμένη κλίμακα έκφρασης συναισθημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η σχιζότυπη διαταραχή της προσωπικότητας (Schizotypal personality disorder)

Έχει σαν κυρίαρχο στοιχείο την κοινωνική και διαπροσωπική ανεπάρκεια και χαρακτηρίζεται από έντονη δυσφορία και μειωμένη ικανότητα για διαπροσωπικές σχέσεις. Χαρακτηρίζεται επίσης από διαταραχές της σκέψης και της αντίληψης και από εκκεντρική συμπεριφορά.


Η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας (Antisocial personality disorder)

Έχει σαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό την περιφρόνηση και την παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων.


Η υποκριτική διαταραχή της προσωπικότητας (Histrionic personality disorder)

Έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό την υπερβολική συναισθηματικότητα και την επιζήτηση προσοχής.


Η ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας (Narcissistic personality disorder) 

Έχει σαν κυρίαρχο στοιχείο τις ιδέες μεγαλείου (στην φαντασία του ατόμου ή στην ίδια τη συμπεριφορά του), την ανάγκη για θαυμασμό και την έλλειψη συναισθηματικής κατανόησης.


Η αποφευκτική διαταραχή της προσωπικότητας (Avoidant personality disorder)

Χαρακτηρίζεται από κοινωνική αναστολή, αισθήματα ανεπάρκειας και υπερευαισθησία στην αρνητική κριτική.


Η εξαρτημένη διαταραχή της προσωπικότητας (Dependent personality disorder)

Έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την έντονη και υπερβολική ανάγκη του ατόμου να το φροντίζουν οι άλλοι, κάτι που οδηγεί σε υποτακτική και εξαρτημένη συμπεριφορά, καθώς και σε φόβο αποχωρισμού από τους άλλους.

Η έμμονη παθολογική διαταραχή της προσωπικότητας (Obsessive-compulsive personality)

Χαρακτηρίζεται από την έντονη ενασχόληση του ατόμου με την τάξη, από την τελειοθηρία και τον ψυχικό και διαπροσωπικό έλεγχο, σε βάρος της ευελιξίας, της ανοιχτής επικοινωνίας και της αποδοτικότητας.

Η οριακή διαταραχή της προσωπικότητας (Borderline personality disorder) 

Έχει σαν κυρίαρχο χαρακτηριστικό την αστάθεια στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην εικόνα που έχουν τα άτομα για τον εαυτό τους, στη συναισθηματική τους διάθεση και στον έλεγχο των παρορμήσεών τους.

Η κατανόηση της οριακής διαταραχής της προσωπικότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι είναι πιθανό να διαγνωσθεί λανθασμένα ως κάποια άλλη ψυχική διαταραχή, ιδιαίτερα ως κάποια διαταραχή της διάθεσης.

Τα άτομα που πάσχουν από την οριακή διαταραχή προσωπικότητας είναι πιθανό να έχουν τα παρακάτω συμπτώματα:

• Ακραίες αλλαγές στη διάθεση.

• Θυμός που δεν ταιριάζει στην περίσταση ή δυσκολία στο να ελέγξουν το θυμό τους

• Χρόνια αισθήματα κενού

• Επανειλημμένη αυτοκτονική συμπεριφορά, χειρονομίες, απειλές ή αυτοβλαπτική

συμπεριφορά

• Παρορμητική και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά

• Ιστορικό ασταθών διαπροσωπικών σχέσεων

• Επίμονα ασταθής εικόνα ή αίσθηση του εαυτού τους

• Φόβος εγκατάλειψης

• Περίοδοι παραφροσύνης και απώλεια της επαφής με την πραγματικότητα


onmed.gr









Πηγή: Τα κυριότερα είδη διαταραχών της προσωπικότητας ~ Τσεκουρατοι | Tsekouratoi

8 λόγοι για να έχετε αμυγδαλέλαιο στο σπίτι!


Το αμυγδαλέλαιο, που προέρχεται από τις όμορφες αμυγδαλιές (Amygdalus communis L.), έχει μαλακτικές, απαλυντικές ιδιότητες, σφίγγει τους πόρους και εξαφανίζει τα μαύρα στίγματα του δέρματος και τους αντιαισθητικούς λεκέδες. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος ( μόνο αν χρησιμοποιείται σωστά), είναι άοσμο και πολύ θρεπτικό.

1) Ένας πολύ καλός και ακίνδυνος τρόπος να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών μας, τη μάσκαρα, το μολύβι και τα σχετικά, είναι με ένα βαμβακάκι βουτηγμένο στο αμυγδαλέλαιο. Έτσι, μπορούμε να αφαιρέσουμε και το αδιάβροχο μολυβάκι ή μάσκαρα, χωρίς να αναγκαστούμε να τρίψουμε την περιοχή των ματιών έντονα, κάτι που δεν είναι καθόλου καλό για το δέρμα μας.

2) Σε συνδυασμό με τον παραπάνω λόγο, θα αναφέρω και το πόσο ενυδατικό και θρεπτικό είναι για τις βλεφαρίδες μας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν τελευταίο βήμα της καθημερινής σας περιποίησης, πριν πάτε για ύπνο, βάζονταν λίγο σε μια μπατονέτα και περνώντας με αυτήν τις βλεφαρίδες, τρίβοντας απαλά στις ρίζες. Αφήστε το να κάνει τη δουλειά του ενώ εσείς κοιμάστε. Το πρωί πλένετε το πρόσωπό σας κανονικά.

3) Ένας άλλος τρόπος για να το εκμεταλλευτείτε, είναι να περάσετε με αυτό τα νύχια σας και τις περιοχές που βγαίνουν οι παρανυχίδες, μετά από ένα μανικιούρ, αλλά και κατά τη διάρκεια της μέρας και πρίν πέσετε για νάνι.

4) Επίσης, τις περισσότερες φορές που φτιάχνω συνταγή, από κάποια μάσκα για περιποίηση ή κάποια κρεμούλα (με τα χεράκια μου παρακαλώ!) μ’αρέσει να προσθέτω και αμυγδαλέλαιο για extra ενυδάτωση. Βεβαίως, υπάρχουν πολλές συνταγές που έχουν βάση το αμυγδαλάκι μας!

5) Κάτι που δοκίμασα μια μέρα, έτσι για να δω τι θα γίνει, ήταν να το χρησιμοποιήσω στο πλύσιμο και στο beaute (όπως μ’αρέσει να το λέω) των πινέλων μου για το μακιγιάζ. Από τότε που είδα σε διάφορα video στο youtube, πώς πλένουμε τα πινελάκια μας και πώς τα ενυδατώνουμε με ελαιόλαδο, το δοκίμασα κι εγώ και όλα πήγαν μια χαρά, αλλά στο τέλος δεν μου άρεσε και πολύ η μυρωδιά απο το λάδι που έβαλα. Έτσι, την επόμενη φορά, το δοκίμασα με αμυγδαλέλαιο και έμεινα το ίδιο ευχαριστημένη και χωρίς την έντονη μυρωδιά.


6) Και τώρα περνάω στα μαλλιά! Μια καλή περιποίηση, για τα καημενούλια μας που περνάνε τα πάνδυνα από τις γυναίκες, είναι να τους απλώνουμε, μια φορά την εβδομάδα, αμυγδαλέλαιο σε όλα εκτός ρίζας, και να το αφήνουμε να δράσει αρκετές ώρες πριν τα λούσουμε. Το κάνω το βράδυ και το επόμενο πρωί, λούζομαι.

7) Ένας άλλος λόγος για να έχετε πάντα αμυγδαλέλαιο στο ντουλάπι σας, είναι να το χρησιμοποιείτε, μέρα παρά μέρα, στις άκρες των μαλλιών σας. Μια πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή. Με αυτόν τον τρόπο κάνετε τις άκρες σας να φαίνονται πιο λείες και παράλληλα τις ενυδατώνετε και τις προστατεύετε.

8) Τέλος, το χρησιμοποιώ και σαν «θεραπεία» για την ξηροδερμία του δέρματος μου στο κεφάλι. Κάνω μασάζ μ’αυτό, το αφήνω και γύρω στα 10-15 λεπτάκια, και μετά λούζομαι. Αυτή τη μέθοδο, την εφαρμόζω 2-3 φορές το μήνα, γιατί δεν μου πολύ αρέσει να βάζω πολλά λάδια στις ρίζες των μαλλιών μου.

Αυτοί ήταν οι τρόποι, με τους οποίους περιποιούμαστε τον εαυτό μας με το αμυγδαλέλαιο! Χρήσιμο και σύμμαχός καλός! Ελπίζω να σας δωσαμαι ιδεούλες και να το δοκιμάσετε κι εσείς! 

Υ.Γ.! Να τονίσουμε κάτι πολύ σημαντικό! Το χρησιμοποιούμε μόνο αν ξέρουμε ότι δεν έχουμε αλλεργία σ’αυτό!

http://www.newsitamea.gr/


Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 9/12



Διαβάστε τι λέει η Μπέλλα Κυδωνάκη για το ζώδιό σας σήμερα.

Θέλεις να αγαπηθεί με πάθος; Αγάπησε εσύ πρώτα και θα δεις ότι όλα θα γυρίσουν πίσω σε εσένα.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Είστε προς το παρόν χαλαροί και άνετοι. Μπορεί να έχετε πολλά πράγματα να κάνετε αλλά για κάποιο τρόπο δεν σας αρέσει να βγείτε από την νιρβάνα σας. Ίσως να είστε απομονωμένοι και κυρίως να μην θέλετε να ανακοινώσετε τις προθέσεις σας σε κανένα.
Ερωτικά: Ο Άρης μπήκε στο Ζυγό κι εσείς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες θα περιορίσετε την προσωπική σας επιθυμία για αυτονομία και θα διοχετεύσετε αρκετή από την ενέργειά σας στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Καριέρα & Οικονομικά: Το ζητούμενό σας είναι να κάνετε κινήσεις που δεν θα ανακοινώσετε σε κάποιους συνεργάτες σας γιατί θέλετε εσείς μόνο να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να φέρετε το σωστό αποτέλεσμα κατά την γνώμη σας.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Σίγουρα θα είστε πολύ ήρεμοι και χαλαροί και αυτό πιθανόν να σας φέρει μια ελαφρά νωθρότητα ή ακόμα και θα σας κάνει να ευθυμήσετε και να έχετε αισιοδοξία σε οποιαδήποτε κίνησή σας.
Ερωτικά: Αφήνεστε στον έρωτα που μπορεί να κτυπήσει την πόρτα σας ξαφνικά κυρίως στον ανεκπλήρωτο γιατί αυτός είναι που σας φουντώνει και σας διατηρεί φλογερούς. Το συναίσθημα πάντως σας παρασέρνει να κάνετε εξομολογήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε κάποιες ευθύνες αλλά στο χαλαρό γιατί ξέρετε είτε από διαίσθηση είτε από την καθοδήγηση του εσωτερικού σας εαυτού ότι κάπου θα σας οδηγήσει και θα πάρετε χρήματα ή θα κερδίσετε μια υπόθεση.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Είστε κάπως αφηρημένοι ή ακόμα και αδιάφοροι γιατί μπορεί να νιώσετε μια συναισθηματική ανεπάρκεια που να μην σας αρέσει να την δείξετε. Ο λόγος είναι ότι ενώ κινείστε δυναμικά που και που ξεφεύγετε από την καθοδήγηση και πέφτετε στη λύπη και την ευαισθησία.
Ερωτικά: Μπορεί να είστε αφηρημένοι γιατί θα ονειρεύεστε ένα πρόσωπο και κυρίως έναν Σκορπιό ο οποίος σας αρέσει πάρα πολύ και ίσως να μην έχετε τρόπο να τον πλησιάσετε. Ο Ιχθύς επίσης σας συγκινεί αφάνταστα αλλά σας μπερδεύει.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες και το γνωρίζετε πολύ καλά αλλά σήμερα μπορεί να αδρανήσετε και να είστε κάπως ανεπαρκείς σε δύσκολους ρόλους.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Θα προσπαθήσετε να φτιάξετε τα κακώς κείμενα και θα έχετε την διάθεση ενός παιδιού, οπότε θα υπάρχει αυθορμητισμός και πίστη ότι κάτι καλό θα γίνει και όντως έτσι είναι.
Ερωτικά: Θέλετε να έχετε ποιότητα στην σχέση σας και αυτό θα το πετύχετε γιατί θα είστε ο εαυτός σας. Αν σχετίζεστε με Τοξότη πιθανόν να είστε πάρα πολύ ευαίσθητοι με αυτόν και να τον κουράζετε. Καλό είναι να μην χάνετε τον ενθουσιασμό σας αλλά να παραμένετε ο τύπος σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάποια χρήματα μπορεί να πάρετε είτε από την οικογένεια σας είτε από κάποια ομάδα ατόμων που είχατε λειτουργήσει πριν λίγο καιρό από κοινού.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Αφήνεστε να σας φροντίσει ένα πρόσωπο που είναι πολύ σημαντικό για σας. Η φαντασία και η δημιουργικότητα κρατάει ένα πολύ γερό κομμάτι στην σημερινή καθημερινότητά σας.
Ερωτικά: Δεν θα περάσετε απαρατήρητοι από ένα πρόσωπο που μπορεί να είστε μαζί μέσα στην δουλειά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει κάτι άμεσα. Απλά θα σας εντοπίσει και θα δείτε ότι αυτό το διακριτικό φλερτ θα κρατήσει αρκετά.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα χρειάζεστε μεγαλύτερη οργάνωση και κυρίως προσοχή στο προσωπικό σας όραμα γιατί μπορεί να σας παρασύρει κάποιος άλλος που είστε μαζί και να χαθείτε στα δικά του προγράμματα.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Εκφράζετε την ευαισθησία σας και αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγείτε αλώβητοι από μια δοκιμασία που μπορεί να μην περνάτε μόνο εσείς αλλά και ο στενός σας κύκλος.
Ερωτικά: Η αληθινή επαφή με ένα πρόσωπο ίσως τελικά να μην είναι όπως την φανταζόσασταν, δηλαδή να υπήρχε μεγαλύτερη αδυναμία από ό, τι εσείς νομίζατε. Αυτό μπορεί να σας αρέσει γιατί θα βρείτε πεδίο να δράσετε αλλά και από την άλλη πιθανόν να απομυθοποιήσετε μια κατάσταση.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα δείτε ότι τελικά έχετε προσόντα τα οποία τα βάζετε εμπρός όταν βλέπετε ότι οι άλλοι δεν είναι τόσο δυνατοί όσο νομίζατε για αυτό κρατήστε τις ιδέες σας και μην χάνεστε μέσα σε ολιγωρίες, καθυστερήσεις και κυρίως ψευδαισθήσεις που δεν σας εκφράζουν.



ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Αδιαφορείτε ή ακόμα και βαριέστε να κάνετε τα ίδια και τα ίδια. Μερικές φορές παρασύρεστε από τους άλλους που είναι πολύ κοντά σας και ίσως να μην έχετε την προσωπική σας γνώμη.
Ερωτικά: Ίσως χρειαστεί από την πλευρά σας να σταματήσετε μια άρρωστη κατάσταση με ένα Ιχθύ ή ένα πρόσωπο που λειτουργεί μαζί σας πολύ χαοτικά η οποία μπορεί να φαίνεται ότι ρέει αλλά δεν οδηγεί πουθενά. Στο χέρι σας είναι να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ο Άρης που μπήκε στο ζώδιό σας θα σας δώσει μια καινούργια ενέργεια για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα αλλά και να κάνετε συνεργασίες οι οποίες θα είναι πρωτοποριακές και πρωτότυπες. Σήμερα μπορεί να κάνετε συζητήσεις οι οποίες δεν ξέρετε αν τελικά θα είναι προς συμφέρον σας ή όχι.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Είστε σε μια καλή φάση γιατί προτιμάτε να νιώθετε ασφαλείς όπως σήμερα παρά να παραπαίετε σε ιδέες που δεν σας πηγαίνουν ή είναι αρκετά δύσκολες για σας στην εφαρμογή τους.
Ερωτικά: Αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα τα οποία μερικές φορές υπάρχουν στην σχέση σας και βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι με μεγάλη νηφαλιότητα και ηρεμία, οπότε δεν χάνετε τον έλεγχο και τελικά επικρατείτε εσείς με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ευκαιρίες για να πάρετε χρήματα ή να δεχτείτε μια προσφορά την οποία εδώ και πολύ καιρό περιμένατε.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Έχετε αφεθεί κάπως και είτε πιστεύετε σε ιδέες που μπορεί να είναι πνευματικές ή θρησκευτικές είτε πιστεύετε ακόμα και σε κάτι που μπορεί να είναι ανεφάρμοστο αλλά σας κάνει καλό στην ψυχολογία.
Ερωτικά: Έρχεστε αντιμέτωποι με ένα πρόσωπο που αναγκαστικά δεν θα μπορέσετε να του πείτε την αλήθεια και ο λόγος είναι ότι δεν θέλετε να το πληγώσετε γιατί αυτό άλλα νομίζει ότι νιώθετε και άλλη είναι η αλήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσέξτε τις κινήσεις σας αλλά και τις επαφές σας. Θα γίνουν λάθη, παραλείψεις και πιθανόν να χάσετε κάποια χρήματα ή ακόμα και κάποια έγγραφα. Επίσης να είστε προσεκτικοί σε τι υπογράφετε ή αν κλείσετε πάνω σε ένα συγκεκριμένο ποσό να υπάρχει γραπτώς.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Έχετε άνεση στο να διαχειρίζεστε πιο εύκολα την επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα. Πιθανόν να καταλήξετε εύκολα σε κάποιες κοινές αποφάσεις ή ένα ταξίδι.
Ερωτικά: Περιμένετε κατά κάποιο τρόπο να κάνει ό άλλος το πρώτο βήμα χωρίς όμως να έχετε εγωισμούς ή ακόμα και δύσκολα συναισθήματα. Το να έχετε γλυκύτητα στον λόγο σας βοηθάει το να έρθετε πιο κοντά.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες στο να κερδίσετε κάποια χρήματα και κυρίως αν ασχολείστε με ασφάλειες ή με εμπόριο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την διαίσθησή σας.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Έχετε έντονα συναισθήματα για αυτό μπορεί να λυθεί η γλώσσα σας και να μιλήσετε σε φίλους και γνωστούς με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο.
Ερωτικά: Όσο μπορείτε εκδηλωθείτε και ακόμα και σκηνή ζήλειας να κάνετε. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία επιτέλους να καταλάβει το άλλο πρόσωπο ότι ενδιαφέρεστε σοβαρά. Η επαφή με Καρκίνο και Σκορπιό θα πάει καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Ασχολείστε επισταμένα με το να κερδίσετε χρήματα ή να κάνετε διάφορες αγορές οι οποίες όμως να μην έχουν και πολύ μεγάλη χρησιμότητα και πρακτική εφαρμογή.



ΙΧΘYΕΣ

Γενικά: Κάνετε εφαρμογή των όσων αισθάνεστε πιο εύκολα από άλλες φορές. Η ιδανική κατάσταση που μερικές φορές ψάχνετε δεν είναι εύκολο τελικά να βρεθεί κι ίσως να διαψευστείτε.
Ερωτικά: Όταν μιλάει η καρδιά γίνονται θαύματα. Αρκεί να μην είναι λύπη ή απλώς ενθουσιασμός τα αισθήματα που νιώθετε για ένα πρόσωπο γιατί μπορεί να εκδηλωθείτε με μια υπερβολή και μετά να σας περάσει και να πληγώσετε πρόσωπα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες που θα πρέπει να μην βιαστείτε να τις πάρετε γιατί μπορεί να υπάρχει ένα επείγον θέμα το οποίο να σας απασχολεί και τελικά να μην κάνετε την σωστή κίνηση. Συλλέξτε περισσότερες πληροφορίες. Θα είναι το καλύτερο για σας.



Πηγή: http://www.astrology.gr/


Τα ζώδια σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Είστε προς το παρόν χαλαροί και άνετοι. Μπορεί να έχετε πολλά πράγματα να κάνετε αλλά για κάποιο τρόπο δεν σας αρέσει να βγείτε από την νιρβάνα σας. Ίσως να είστε απομονωμένοι και κυρίως να μην θέλετε να ανακοινώσετε τις προθέσεις σας σε κανένα.
Ερωτικά: Ο Άρης μπήκε στο Ζυγό κι εσείς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες ημέρες θα περιορίσετε την προσωπική σας επιθυμία για αυτονομία και θα διοχετεύσετε αρκετή από την ενέργειά σας στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Καριέρα & Οικονομικά: Το ζητούμενό σας είναι να κάνετε κινήσεις που δεν θα ανακοινώσετε σε κάποιους συνεργάτες σας γιατί θέλετε εσείς μόνο να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να φέρετε το σωστό αποτέλεσμα κατά την γνώμη σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Σίγουρα θα είστε πολύ ήρεμοι και χαλαροί και αυτό πιθανόν να σας φέρει μια ελαφρά νωθρότητα ή ακόμα και θα σας κάνει να ευθυμήσετε και να έχετε αισιοδοξία σε οποιαδήποτε κίνησή σας.
Ερωτικά: Αφήνεστε στον έρωτα που μπορεί να κτυπήσει την πόρτα σας ξαφνικά κυρίως στον ανεκπλήρωτο γιατί αυτός είναι που σας φουντώνει και σας διατηρεί φλογερούς. Το συναίσθημα πάντως σας παρασέρνει να κάνετε εξομολογήσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Αναλαμβάνετε κάποιες ευθύνες αλλά στο χαλαρό γιατί ξέρετε είτε από διαίσθηση είτε από την καθοδήγηση του εσωτερικού σας εαυτού ότι κάπου θα σας οδηγήσει και θα πάρετε χρήματα ή θα κερδίσετε μια υπόθεση.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε κάπως αφηρημένοι ή ακόμα και αδιάφοροι γιατί μπορεί να νιώσετε μια συναισθηματική ανεπάρκεια που να μην σας αρέσει να την δείξετε. Ο λόγος είναι ότι ενώ κινείστε δυναμικά που και που ξεφεύγετε από την καθοδήγηση και πέφτετε στη λύπη και την ευαισθησία.
Ερωτικά: Μπορεί να είστε αφηρημένοι γιατί θα ονειρεύεστε ένα πρόσωπο και κυρίως έναν Σκορπιό ο οποίος σας αρέσει πάρα πολύ και ίσως να μην έχετε τρόπο να τον πλησιάσετε. Ο Ιχθύς επίσης σας συγκινεί αφάνταστα αλλά σας μπερδεύει.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες και το γνωρίζετε πολύ καλά αλλά σήμερα μπορεί να αδρανήσετε και να είστε κάπως ανεπαρκείς σε δύσκολους ρόλους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Θα προσπαθήσετε να φτιάξετε τα κακώς κείμενα και θα έχετε την διάθεση ενός παιδιού, οπότε θα υπάρχει αυθορμητισμός και πίστη ότι κάτι καλό θα γίνει και όντως έτσι είναι.
Ερωτικά: Θέλετε να έχετε ποιότητα στην σχέση σας και αυτό θα το πετύχετε γιατί θα είστε ο εαυτός σας. Αν σχετίζεστε με Τοξότη πιθανόν να είστε πάρα πολύ ευαίσθητοι με αυτόν και να τον κουράζετε. Καλό είναι να μην χάνετε τον ενθουσιασμό σας αλλά να παραμένετε ο τύπος σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάποια χρήματα μπορεί να πάρετε είτε από την οικογένεια σας είτε από κάποια ομάδα ατόμων που είχατε λειτουργήσει πριν λίγο καιρό από κοινού.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Αφήνεστε να σας φροντίσει ένα πρόσωπο που είναι πολύ σημαντικό για σας. Η φαντασία και η δημιουργικότητα κρατάει ένα πολύ γερό κομμάτι στην σημερινή καθημερινότητά σας.
Ερωτικά: Δεν θα περάσετε απαρατήρητοι από ένα πρόσωπο που μπορεί να είστε μαζί μέσα στην δουλειά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει κάτι άμεσα. Απλά θα σας εντοπίσει και θα δείτε ότι αυτό το διακριτικό φλερτ θα κρατήσει αρκετά.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα χρειάζεστε μεγαλύτερη οργάνωση και κυρίως προσοχή στο προσωπικό σας όραμα γιατί μπορεί να σας παρασύρει κάποιος άλλος που είστε μαζί και να χαθείτε στα δικά του προγράμματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Εκφράζετε την ευαισθησία σας και αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγείτε αλώβητοι από μια δοκιμασία που μπορεί να μην περνάτε μόνο εσείς αλλά και ο στενός σας κύκλος.
Ερωτικά: Η αληθινή επαφή με ένα πρόσωπο ίσως τελικά να μην είναι όπως την φανταζόσασταν, δηλαδή να υπήρχε μεγαλύτερη αδυναμία από ό, τι εσείς νομίζατε. Αυτό μπορεί να σας αρέσει γιατί θα βρείτε πεδίο να δράσετε αλλά και από την άλλη πιθανόν να απομυθοποιήσετε μια κατάσταση.
Καριέρα & Οικονομικά: Θα δείτε ότι τελικά έχετε προσόντα τα οποία τα βάζετε εμπρός όταν βλέπετε ότι οι άλλοι δεν είναι τόσο δυνατοί όσο νομίζατε για αυτό κρατήστε τις ιδέες σας και μην χάνεστε μέσα σε ολιγωρίες, καθυστερήσεις και κυρίως ψευδαισθήσεις που δεν σας εκφράζουν.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Αδιαφορείτε ή ακόμα και βαριέστε να κάνετε τα ίδια και τα ίδια. Μερικές φορές παρασύρεστε από τους άλλους που είναι πολύ κοντά σας και ίσως να μην έχετε την προσωπική σας γνώμη.
Ερωτικά: Ίσως χρειαστεί από την πλευρά σας να σταματήσετε μια άρρωστη κατάσταση με ένα Ιχθύ ή ένα πρόσωπο που λειτουργεί μαζί σας πολύ χαοτικά η οποία μπορεί να φαίνεται ότι ρέει αλλά δεν οδηγεί πουθενά. Στο χέρι σας είναι να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Ο Άρης που μπήκε στο ζώδιό σας θα σας δώσει μια καινούργια ενέργεια για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα αλλά και να κάνετε συνεργασίες οι οποίες θα είναι πρωτοποριακές και πρωτότυπες. Σήμερα μπορεί να κάνετε συζητήσεις οι οποίες δεν ξέρετε αν τελικά θα είναι προς συμφέρον σας ή όχι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Είστε σε μια καλή φάση γιατί προτιμάτε να νιώθετε ασφαλείς όπως σήμερα παρά να παραπαίετε σε ιδέες που δεν σας πηγαίνουν ή είναι αρκετά δύσκολες για σας στην εφαρμογή τους.
Ερωτικά: Αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα τα οποία μερικές φορές υπάρχουν στην σχέση σας και βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι με μεγάλη νηφαλιότητα και ηρεμία, οπότε δεν χάνετε τον έλεγχο και τελικά επικρατείτε εσείς με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες ευκαιρίες για να πάρετε χρήματα ή να δεχτείτε μια προσφορά την οποία εδώ και πολύ καιρό περιμένατε.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Έχετε αφεθεί κάπως και είτε πιστεύετε σε ιδέες που μπορεί να είναι πνευματικές ή θρησκευτικές είτε πιστεύετε ακόμα και σε κάτι που μπορεί να είναι ανεφάρμοστο αλλά σας κάνει καλό στην ψυχολογία.
Ερωτικά: Έρχεστε αντιμέτωποι με ένα πρόσωπο που αναγκαστικά δεν θα μπορέσετε να του πείτε την αλήθεια και ο λόγος είναι ότι δεν θέλετε να το πληγώσετε γιατί αυτό άλλα νομίζει ότι νιώθετε και άλλη είναι η αλήθεια.
Καριέρα & Οικονομικά: Προσέξτε τις κινήσεις σας αλλά και τις επαφές σας. Θα γίνουν λάθη, παραλείψεις και πιθανόν να χάσετε κάποια χρήματα ή ακόμα και κάποια έγγραφα. Επίσης να είστε προσεκτικοί σε τι υπογράφετε ή αν κλείσετε πάνω σε ένα συγκεκριμένο ποσό να υπάρχει γραπτώς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε άνεση στο να διαχειρίζεστε πιο εύκολα την επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα. Πιθανόν να καταλήξετε εύκολα σε κάποιες κοινές αποφάσεις ή ένα ταξίδι.
Ερωτικά: Περιμένετε κατά κάποιο τρόπο να κάνει ό άλλος το πρώτο βήμα χωρίς όμως να έχετε εγωισμούς ή ακόμα και δύσκολα συναισθήματα. Το να έχετε γλυκύτητα στον λόγο σας βοηθάει το να έρθετε πιο κοντά.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες στο να κερδίσετε κάποια χρήματα και κυρίως αν ασχολείστε με ασφάλειες ή με εμπόριο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε την διαίσθησή σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Έχετε έντονα συναισθήματα για αυτό μπορεί να λυθεί η γλώσσα σας και να μιλήσετε σε φίλους και γνωστούς με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο.
Ερωτικά: Όσο μπορείτε εκδηλωθείτε και ακόμα και σκηνή ζήλειας να κάνετε. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία επιτέλους να καταλάβει το άλλο πρόσωπο ότι ενδιαφέρεστε σοβαρά. Η επαφή με Καρκίνο και Σκορπιό θα πάει καλύτερα.
Καριέρα & Οικονομικά: Ασχολείστε επισταμένα με το να κερδίσετε χρήματα ή να κάνετε διάφορες αγορές οι οποίες όμως να μην έχουν και πολύ μεγάλη χρησιμότητα και πρακτική εφαρμογή.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Κάνετε εφαρμογή των όσων αισθάνεστε πιο εύκολα από άλλες φορές. Η ιδανική κατάσταση που μερικές φορές ψάχνετε δεν είναι εύκολο τελικά να βρεθεί κι ίσως να διαψευστείτε.
Ερωτικά: Όταν μιλάει η καρδιά γίνονται θαύματα. Αρκεί να μην είναι λύπη ή απλώς ενθουσιασμός τα αισθήματα που νιώθετε για ένα πρόσωπο γιατί μπορεί να εκδηλωθείτε με μια υπερβολή και μετά να σας περάσει και να πληγώσετε πρόσωπα.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ευκαιρίες που θα πρέπει να μην βιαστείτε να τις πάρετε γιατί μπορεί να υπάρχει ένα επείγον θέμα το οποίο να σας απασχολεί και τελικά να μην κάνετε την σωστή κίνηση. Συλλέξτε περισσότερες πληροφορίες. Θα είναι το καλύτερο για σας.

Πηγή: astrology.gr 

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger