Από το Blogger.
E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014


Τι γίνονται τα συναισθήματα που καταπνίγουμε;
Πού πηγαίνουν οι ανάγκες μας που καταπιέζουμε;…


Τι συμβαίνει στα θέλω μας που δεν τολμάμε να εκφράσουμε;
Η απάντηση είναι…
κοινή: βυθίζονται στα βάθη του είναι μας, στις αποθήκες του ψυχισμού μας.
Όταν αυτές οι αποθήκες γεμίσουν ασφυκτικά τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες μας σπάνε τις πόρτες αυτών των αποθηκών και ξεχύνονται είτε στην ψυχολογική μας κατάσταση είτε στο σώμα μας περιέχοντας ένα κρυφό μήνυμα.
Της Ιουλίας Πιτσούλη
Θυμάστε τότε που σας είχαν πιάσει νευρικά γέλια και που με κόπο καταφέρατε να τα καταπνίξετε πριν σας αντιληφθεί εκείνος που δεν έπρεπε; Μπορείτε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τις φορές που είχατε κατακλυστεί από πανικό και που μόλις μπορέσατε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να συγκρατήσετε τις κραυγές σας; Κι εκείνες τις στιγμές που το κλάμα σας ανέβηκε σαν κόμπος στο λαιμό αλλά καταφέρατε να καταπιείτε τα δάκρυά σας ή τις διαμαρτυρίες σας; Όλοι έχουμε παρόμοιες στιγμές να θυμηθούμε. Τι έγιναν όμως τα ξεσπάσματα γέλιου που συγκρατήθηκαν, τα δάκρυα που δεν κύλησαν , οι κραυγές που δεν ακούστηκαν; Κι αν το προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, τι να έγιναν άραγε οι βρισιές που δεν ξεστομίστηκαν, οι πόθοι που δεν εκφράστηκαν , τα παράπονα που δεν ειπώθηκαν; Χάθηκαν; Για την ψυχολογία η απάντηση είναι ένα στρογγυλό όχι. Η φυσική σπεύδει να συνηγορήσει επισημαίνοντας πως τίποτα μα τίποτα δεν χάνεται στη φύση κι άσχετα αν εμείς το ονομάζουμε δάκρυ, γέλιο , σκέψη ή επιθυμία , φως, θερμότητα ή ηλεκτρομαγνητισμό όλα μπορούν να θεωρηθούν ενέργεια. Και η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται. Μπορεί όμως να μεταλλαχθεί. Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι μεγάλες ανακαλύψεις της ψυχοσωματικής ιατρικής που επιβεβαιώνει πως συναισθήματα, ανάγκες και επιθυμίες που συγκρούονται μέσα μας ή δεν βρίσκουν τρόπο να ικανοποιηθούν γίνονται τελικά οι μυστικοί συνωμότες που μαζί με τους διάφορους νοσογόνους παράγοντες καταβάλουν το αμυντικό μας σύστημα. Αν και για μακρύ διάστημα η συντηρητική και υλιστική πτέρυγα των επιστημόνων αρνούνταν να δεχθεί την άμεση σχέση όλων των ασθενειών με την ψυχική μας κατάσταση , η πανάρχαια εμπειρική γνώση των λαών δεν έτρεφε καμιά αμφιβολία για τη σχέση της λύπης με την ασθένεια.

Το θυμωμένο στομάχι
Οι σαμάνοι , οι αρχαίοι Ασκληπιάδες και οι θεραπευτές άλλων εποχών γνώριζαν πως οι ψυχικές καταστάσεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση της υγείας και είχαν ήδη παρατηρήσει πως συγκεκριμένα αρνητικά συναισθήματα είχαν την τάση να μετατρέπονται σε εξίσου συγκεκριμένες ασθένειες. Χρειάστηκε όμως να περάσουν πολλοί αιώνες για να συστηματοποιηθεί αυτή η γνώση. Στην πραγματικότητα όλες οι ασθένειες δεν είναι παρά αντανακλάσεις των εσωτερικών μας συγκρούσεων και των ανομολόγητων πόθων μας.Αυτή η άποψη από την οποία θα απέστρεφαν το πρόσωπο οι αυστηρά προσηλωμένοι στο υλιστικό μοντέλο ζωής γιατροί παλαιότερων εποχών σήμερα είναι πλέον όχι μόνο σεβαστή αλλά και αντικείμενο συστηματικής μελέτης από πολλά ερευνητικά κέντρα. Η νευροβιολογία και οι μελέτες της χημείας του εγκεφάλου επιβεβαιώνουν πως κάθε συναίσθημα και κάθε σκέψη μεταφράζεται σε ηλεκτροχημικές μεταβολές που συντελούνται μέσα στο σώμα.Υπάρχουν σκέψεις που μπορούν να προκαλέσουν πραγματική ηλεκτροχημική θύελλα στον οργανισμό μας. Μια σκέψη για άμεσο κίνδυνο της ζωής στέλνει αστραπιαία μηνύματα συναγερμού σε ολόκληρο το σώμα κάνοντας την καρδιά να χτυπά ξέφρενα, το πεπτικό σύστημα να αναστέλλει τη λειτουργία του, τους πνεύμονες να υπερλειτουργούν, τους μύες να συσφίγγονται και την αδρεναλίνη να ξεχύνεται ορμητικά. Μια σκέψη που αφορά σε κάτι πιο ήρεμο ή ακόμα και κοινότοπο όπως αυτές που κάνουμε συνήθως δεν έχει τόσο θεαματικό αντίκτυπο στο σώμα ωστόσο αφήνει κι αυτή το ηλεκτρικό και χημικό της αποτύπωμα στον οργανισμό. Το βέβαιο είναι πως όσο πιο έντονα τα συναισθήματα, οι ανάγκες και οι επιθυμίες , ιδίως όταν παραμείνουν ανέκφραστες, τόσο βαθύτερα τα αχνάρια που αφήνουν μέσα μας. Κι αν αυτό κρατήσει καιρό αργά ή γρήγορα θα βρουν μια χαραμάδα να ξεγλιστρήσουν, να βγουν στο φως. Είτε ως νεύρωση , είτε ως σωματική ασθένεια. Ο Ντήπακ Τσόπρα στο βιβλίο του «Κβαντική Θεραπεία» μιλάει για χαρούμενο και λυπημένο στομάχι, για θυμωμένα νεφρά και φοβισμένο αυχένα εξηγώντας πως τα συναισθήματά μας διαποτίζουν κάθε όργανο, μόριο και κύτταρο του σώματός μας. Όμως , αν οι γιατροί που υιοθετούν την ψυχοσωματική προσέγγιση αναζητούν πίσω από την ασθένεια έναν ψυχικό παράγοντα, οι ασχολούμενοι με τη μεταφυσική πάνε ακόμα πιο πέρα: βλέπουν την ασθένεια όχι σαν ξέσπασμα αλλά σαν ανακούφιση της ψυχής που επιτέλους έχει βρει έναν τρόπο να εκφράσει τις βαθύτερες ανάγκες της.

Η Επανάσταση των Καλόβολων
Συχνά αρνούμεθα να παραδεχθούμε ότι θέλουμε αγάπη και φροντίδα. Τότε αναλαμβάνει το σώμα να εκδραματίσει την ανάγκη μας και μας στέλνει στο κρεβάτι και στην αναγκαστική φροντίδα των άλλων που δεν μπορούμε πλέον να αρνηθούμε. Δεν έχει σημασία αν αυτή τη φροντίδα την προσφέρει ένα αγαπημένο πρόσωπο, ή ένας άγνωστος γιατρός και κάποιες νοσοκόμες. Στην ουσία έχει εκπληρωθεί το βαθύτερο αίτημα επιστροφής μας σε μια κατάσταση όπου είμαστε απαλλαγμένοι από φροντίδες και αφημένοι στη μέριμνα κάποιου άλλου. Ένα είδος παλινδρόμησης σε άλλες πιο παιδικές εποχές που εγκαταλείπαμε τον εαυτό μας στα στοργικά χέρια κάποιου μεγάλου. Από εσωτερική σκοπιά η ασθένεια είναι ένας τρόπος να ζητήσουμε αγάπη, να απαλλαγούμε για λίγο από τις ευθύνες, να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις , να διεκδικήσουμε και… να εκδικηθούμε. Αυτό το τελευταίο όσο παράξενο κι αν μοιάζει είναι πολύ αληθινό. Συχνά μια ασθένεια έρχεται ως τιμωρία του εαυτού μας ή κάποιου άλλου προς τον οποίο απευθύνουμε το μήνυμα «κοίτα σε τι κατάσταση με έφερες». Ταυτόχρονα ο ασθενής, μέσα στην ανημποριά του αποκτά ένα είδος εξουσίας που επιτέλους μπορεί να ασκεί προς εκείνους που τον φροντίζουν. Από παιδιά έχουμε διαπιστώσει ότι ελέγχουμε τους οικείους μας μάλλον περισσότερο ξαπλωμένοι στο κρεβάτι του πόνου παρά όρθιοι και υγιείς. Οι μητέρες που μπορεί να έχουν στραφεί και προς άλλα ενδιαφέροντα επιστρέφουν και πάλι για να ξενυχτήσουν στο προσκεφάλι του παιδιού όπως τα ενήλικα παιδιά που απασχολημένα με τις υποχρεώσεις τους μπορεί να έβλεπαν αραιά και που τους ηλικιωμένους γονείς περνούν πολύ περισσότερες ώρες κοντά τους όταν αυτοί κείτονται ασθενείς στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Με λίγα λόγια η ασθένεια είναι ένας τρόπος να εξασφαλίζουμε την συχνότερη παρουσία των άλλων κοντά μας. Δεν είναι ίσως ο πιο σοφός. Αλλά είναι μια διέξοδος. Όπως το συνάχι που συχνά ξεσπάει επειδή πνίξαμε τόσα δάκρυα μέσα μας που στο τέλος ξεχειλίζουν από τη μύτη! Όπως ο καρκίνος, που σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση εμφανίζεται σε άτομα που ήταν πάντα πρόθυμα, εξυπηρετικά και γίνονταν θυσία για τους άλλους ή κυνηγούσαν με μανία την τελειότητα και υπηρετούσαν με αυτοθυσία τις υποχρεώσεις και τα πρέπει τους. Είτε ως εξυπηρετητές των άλλων είτε ως περφεξιονιστές έθεσαν τον εαυτό τους κάτω από άκαμπτους κανόνες που δεν τους επέτρεπαν να ξαποστάσουν, να ζητήσουν για τον εαυτό τους, να διεκδικήσουν ή να πουν «δεν γίνεται».

Φρόντισέ με, Αγάπα με!Παρ’ όλα αυτά, κάτι μέσα τους επιθυμούσε διακαώς κάποιον να τους φροντίσει κι αυτούς, κάπου να αφεθούν και να στηριχθούν όχι μόνο να στηρίζουν. Αν αυτές οι απαιτήσεις του ψυχισμού, που καταπιέστηκαν και απωθήθηκαν σε σημείο που συχνά να μη γίνονται αντιληπτές, δεν αναγνωριστούν και δεν τιμηθούν τότε θα γλιστρήσουν στο σώμα και με τη μορφή μιας σοβαρής ασθένειας όπως ο καρκίνος θα απαιτήσουν αυτό που το ίδιο το άτομο δεν τολμούσε να κάνει: να φερθεί άκρως εγωιστικά. Όπως επισημαίνει ο Ρύντιγκερ Ντάλκε στο βιβλίο του « Η ασθένεια ως γλώσσα της ψυχής» (εκδόσεις Πύρινος Κόσμος) «με την έκρηξη της ασθένειας φανερώνεται ένα μεγάλο μέρος της κρυφής απαίτησης του εγώ. Βγαίνοντας στην επιφάνεια προκαλεί μεγάλη έκπληξη στο περιβάλλον του ασθενούς γιατί ακόμα και τα ειρηνικότερα άτομα απαιτούν ξαφνικά να περιστρέφεται το παν γύρω τους και γύρω από την ασθένειά τους. Ό,τι μέχρι τώρα δεν τολμούσε ο ασθενής να το εκφράσει ως δική του γνώμη ανεβαίνει τώρα από τη σκιά και ζητά την ικανοποίησή του.» Αν και οι οικείοι ξεβολεύονται, αυτή η στάση αποτελεί ένα είδος θεραπείας για το ίδιο το άτομο που επιτέλους διεκδικεί την ικανοποίηση των δικών του αναγκών και επαναστατεί στα καθήκοντά του ως κόρη ή γιος, γονιός , υπάλληλος ή στυλοβάτης των άλλων. Συχνά παρατηρούμε πως εκείνοι που ήταν οι κάποτε εργατικοί, υποταγμένοι, σιωπηλοί, υπομονετικοί και τόσο συμπαθητικοί γεμάτοι αλτρουισμό και προθυμία να βοηθήσουν τους άλλους γίνονται ιδιότροποι και απαιτητικοί ασθενείς που χορεύουν τους άλλους στο ταψί. Στην πραγματικότητα αυτό που μας φαίνεται ως παραξενιά και απαιτητικότητα δεν είναι παρά το ξέσπασμα των καταπιεσμένων δικών τους επιθυμιών που χρόνια τις είχαν υποτάξει δίνοντας το προβάδισμα στους άλλους.

Τα Κρυμμένα Μηνύματα
Παρόμοιοι εσωτερικοί ψυχικοί μηχανισμοί υπαγορεύουν την εμφάνιση διαφόρων μορφών ασθενειών κάθε μια από τις οποίες αποκαλύπτει βαθύτερες απωθημένες καταστάσεις. Η Κάρολαιν Μυς, στο βιβλίο της «Ανατομία του Πνεύματος» και η Λουίζ Χέη στα δικά της βιβλία συμπληρώνουν τον Ντάλκε ως προς τους κρυφούς ψυχικούς παράγοντες που πυροδοτούν τις διαταραχές της υγείας και που μοιάζουν σαν μικρά θεατρικά έργα ή τελετουργικά που έχουν πάρει τη θέση αυτών που πραγματικά χρειαζόμαστε. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Κρυολόγημα: αν κάποια στιγμή θέλατε έντονα να κλάψετε και συγκρατήσατε τα δάκρυά σας καταπιέζοντας τα συναισθήματά σας είναι πολύ πιθανό μερικές μέρες αργότερα αυτή η εσωτερική κατάσταση να βρήκε διέξοδο σε ένα γερό κρυολόγημα όπου τα μάτια δακρύζαν και η μύτη έτρεχε σαν βρύση –όπως θα ήθελαν να τρέχουν τα δάκρυα αν είχατε επιτρέψει στη λύπη σας να εκφραστεί. Οι λυγμοί που καταπνίγηκαν βρίσκουν διέξοδο στο βήχα που ως σωματική έκφραση έχει παρόμοια εκδήλωση. Από μακριά δεν μπορεί κανείς να πει αν κάποιος τραντάζεται από λυγμούς ή από βήχα. 
Η ίδια η λέξη κρυολόγημα υποδηλώνει κάτι που σας έκανε «να κρυώσετε μέσα σας» και εκφράζει τη βαθύτερη ανάγκη σας για ζεστασιά και θαλπωρή. Το κουκούλωμα με ζεστά ρούχα και ο πυρετός είναι μεταμφιεσμένες εκδηλώσεις αυτής της ανάγκης, όπως οι εντριβές δεν είναι παρά υποκατάστατα του χαδιού και της επαφής που η ψυχή σας είχε ανάγκη

Βήχας: είναι κι αυτός ένα ένδυμα. Κάτω του κρύβονται λόγια, γνώμες, διαμαρτυρίες , βρισιές ή δηλώσεις που δεν τολμήσαμε να ξεστομίσουμε. Προτιμήσαμε να τις καπιούμε. Αλλά μας έκατσαν στο λαιμό. Έτσι μας «έπνιξαν» όπως ο αποπνικτικός βήχας. Η απόχρεμψη που συχνά συνοδεύει το βήχα έχει επιπλέον ένα χαρακτήρα επιθετικό που υποδηλώνει την καταπιεσμένη ανάγκη μας να «φτύσουμε» ορισμένες καταστάσεις ή πρόσωπα, δραστηριότητα που αναλαμβάνει να εκδραματίσει συμβολικά το σώμα αφού εμείς δεν το επιτρέψαμε στον εαυτό μας. Συχνά ο βήχας είναι εκδήλωση αγανάκτησης ή άγχους όταν το άτομο νιώθει ότι έχει καταπιεί πολλά για πολύ καιρό και έχει πια φτάσει σε ένα σημείο που πνίγεται. Σε αυτή την περίπτωση το σώμα δίνει με τον τρόπο του ένα σήμα για να φερθούμε με περισσότερη τρυφερότητα στον εαυτό μας, να τον γλυκάνουμε και να τον μαλακώσουμε λίγο, κατάσταση που συμβολικά εκφράζουν τα ζεστά ροφήματα με μέλι.

Πόνοι στα γόνατα: εμφανίζονται όταν κάτι μέσα μας νιώθει να έχει γονατίσει από τις πιέσεις της ζωής αλλά επαναστατεί. Δεν θέλει πια να υποτάσσεται και να χαμηλώνει τον εαυτό του προς χάριν των άλλων ή μιας κατάστασης. Δεν θέλει να γονατίζει μπροστά σε κάτι ή κάποιον ισχυρότερο. Έχει ανάγκη να υψώσει το ανάστημά του ή και να δείξει κάποια αδιαλλαξία έτσι όπως κάνει το άκαμπτο εξ αιτίας του πόνου γόνατο. Παράλληλα, καθώς αυτή η ενόχληση αναγκάζει τον άνθρωπο να αναπαύει συχνά το πόδι του σε ένα σκαμνάκι, συμβολικά «στηλώνει» τα πόδια και κρατά τους άλλους μακριά ή εκφράζει έτσι μια συμβολική κλωτσιά προς εκείνα που τον έκαναν «να κάτσει».

Έρπης στα χείλη: σχετίζεται με αισθήματα αηδίας ή ανομολόγητου καταπιεσμένου πόθου που ο ίδιος ο εαυτός αποστρέφεται. Πρόκειται για ένα διπλό μήνυμα καθώς από τη μια τα χείλη διογκώνονται προσελκύοντας τα βλέμματα ενώ ταυτόχρονα εκπέμπουν το σήμα «μακριά από μένα». Ό,τι μας έκαιγε τα χείλη, ό,τι μας έκανε να δαγκωνόμαστε από μέσα μας αποκτά μια σωματική εκδήλωση που θυμίζει έντονα δαγκωμένα χείλη. Το μάθημα εδώ είναι να αποδεχθεί κανείς τα «ακάθαρτα» συναισθήματά ή επιθυμίες του και να συγχωρήσει τον εαυτό του γι αυτά. Αυτό που προκαλεί αποστροφή πρέπει να αναγνωριστεί. Ο έρπης στα χείλη μπορεί επίσης να δηλώνει την ανάγκη του ατόμου να αρνηθεί τις υπερβολικές οικειότητες ή να αυτοτιμωρηθεί επειδή τις επέτρεψε.

Τριχόπτωση: για τη μεταφυσική παράδοση η τριχόπτωση αντιστοιχεί κατά κάποιον τρόπο στην απώλεια των φτερών. Είναι σαν να είμαστε για άλλα φτιαγμένοι αλλά υποτασσόμαστε σε μια πιο κοινή μοίρα. Έτσι είτε πρόκειται για περιστασιακές περιόδους τριχόπτωσης είτε για γενικευμένη κατάσταση υποδηλώνει εσωτερική σύγκρουση εξαιτίας της υποταγής μας σε μια επιλογή που μας προσφέρει μεν ασφάλεια αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτό που κατά βάθος ήθελε η καρδιά μας και που το φοβηθήκαμε επειδή περιείχε ρίσκο. Παραμονές ενός γάμου , μιας μονιμοποίησης ή απόκτησης μια σταθερής θέσης πολλοί άνθρωποι που έχουν μέσα τους ένα ταξιδιάρικο πουλί νιώθουν να τους πέφτουν τα φτερά δηλαδή βλέπουν τα μαλλιά τους να μαδάνε αντίθετα από εκείνους που παραιτούνται ευχαρίστως από ορισμένες ελευθερίες προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς.

Αυτιά: βόμβος, πόνος ,βούλωμα των αυτιών ή περιορισμός της ακοής σηματοδοτούν την αντίστασή μας σε ορισμένες εντολές ή την άρνησή μας να ακούσουμε και να δεχθούμε κάποια πράγματα. Δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε ούτε να υπακούμε. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Η βαθύτερη ανάγκη πίσω από τα προβλήματα των αυτιών είναι να αποσυρθούμε στον εαυτό μας , να αφουγκραστούμε τι αυτός έχει να πει. Μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και ένα σήμα που μας ειδοποιεί να ακούσουμε τη διαίσθησή μας και τη συνείδησή μας, αυτή την ψιθυριστή φωνή που δεν ακούγεται όταν όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη σ’ αυτά που λέει ο κόσμος.

Καρδιά: τα προβλήματα σ’ αυτό το ζωτικό όργανο υποδηλώνουν έντονες συναισθηματικές εντάσεις. Ερωτικές απογοητεύσεις , άρνηση συγχώρεσης, ενοχή και αυτομομφή , μεγάλη συναισθηματική εξάρτηση ή αντίθετα αποξένωση και «κλείσιμο της καρδιάς» έχουν άμεση σχέση με τη δυσλειτουργία της. Εκτεταμένες μελέτες έχουν αποδείξει πως η ροή της αγάπης και της συγχώρεσης αποτρέπουν τα ισχαιμικά επεισόδια ενώ αντίθετα διευκολύνεται η εμφάνισή τους όταν η έκφραση της αγάπης είναι προβληματική. Το μάθημα πίσω από τα προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα περιέχει πάντα το ίδιο βαθύτερο αίτημα για άνοιγμα της καρδιάς , καλοσύνη και αποδοχή. Όσο πιο ανεπιφύλακτες, τόσο καλύτερα. Πρώτα και κύρια στον ίδιο τον εαυτό μας.

Πόδια: καθώς τα πόδια μας μεταφέρουν αποτελούν τους συμβολικούς δείκτες για τον τρόπο που βαδίζουμε στο μονοπάτι της ζωής μας. Πόνοι, κάλοι, δυσκολία στις αρθρώσεις, κατάγματα και χτυπήματα δείχνουν πάντα μια αντίρρηση που προβάλει ο εαυτός για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Μπορεί να αποτελούν αντιστάσεις και προειδοποιήσεις ή απλά να εκφράζουν μια βαθύτερη απροθυμία για τον τρόπο που κινούμεθα στη ζωή. Το αίτημά που εκφράζει με αυτό τον τρόπο το σώμα είναι η ανάγκη για ένα σταμάτημα και για επανεκτίμηση της πορείας μας. Στην καλύτερη περίπτωση μας ζητείται να επιβραδύνουμε λίγο το ρυθμό μας και να χαρούμε ορισμένα πράγματα περισσότερο. Διαφορετικά μπορεί να μας δίνεται ένα μήνυμα για πλήρη αλλαγή πορείας.

Χέρια: τα χέρια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Πόνοι στα χέρια δηλώνουν την αντίδραση του εαυτού επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας ή δεν διαφεντεύουμε με σοφία τον εαυτό μας και τις υποθέσεις μας. Μήπως έχουμε κάνει κάποια παραβίαση των ορίων μας; Ή μήπως δεν τολμάμε να ανοίξουμε τα χέρια –και την αγκαλιά μας; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που μας καλούν να απαντήσουμε τα προβλήματα στα άνω άκρα.

Πόνοι στους ώμους και τον αυχένα: υποδηλώνουν συχνά πως έχουμε αναλάβει μεγάλα βάρη , περισσότερα από όσα αντέχουμε να σηκώσουμε ή ότι έχουμε αυτοπεριοριστεί και έχουμε δεχθεί να υποταχθούμε. Δηλώνουν ένα είδος υποδούλωσης το οποίο έχει φτάσει πια σε οριακό επίπεδο. Οι πόνοι στους ώμους δεν μας αφήνουν να υψώσουμε τα χέρια και το αυχενικό μπλοκάρει μια ευρύτερη περιοχή δείχνοντας ένα είδος ακαμψίας που έχει επέλθει με τον καιρό. Το βαθύτερο αίτημα είναι να δούμε και άλλες οπτικές γωνίες, να στραφούμε και προς άλλες κατευθύνσεις και κυρίως αυτήν που μπορεί να μας δείξει έναν εαυτό πιο ανάλαφρο , πιο ευδιάθετο και πιο πρόθυμο να εκφράσει το ευρύτερο δυναμικό του.

Προβλήματα στη δεξιά ή στην αριστερή πλευρά: η εσωτερική παράδοση συνδέει την αριστερή πλευρά του σώματος με το συναίσθημα και τη θηλυκή διάσταση της ύπαρξης και τη δεξιά πλευρά με τη λογική και την αρσενική διάσταση. Ανάλογα σε ποια πλευρά του σώματος εκδηλώνεται ένα πρόβλημα δείχνει ταυτόχρονα αν «παραπονείται» το ανδρικό και λογικό μέρος μας ή το θηλυκό και συναισθηματικό.

Κεφάλι: μιας και σ’ αυτό βρίσκονται τα περισσότερα αισθητήρια όργανα αλλά και ο εγκέφαλος αποτελεί ταυτόχρονα το στρατηγείο μας και την πύλη απ’ όπου ο έξω κόσμος περνάει μέσα μας. Από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία ως τις σοβαρές παθήσεις που εκδηλώνονται στην περιοχή του κεφαλιού φανερώνεται η στάση μας απέναντι σ’ αυτά που μας απασχολούν. Συχνά αντί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο το νιώθουμε απλώς να πονάει από έναν ισχυρό πονοκέφαλο. Αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει ένα μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη δίχως να αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να «κρυώσουν» λιγάκι πριν πάρουμε αποφάσεις.

Διαγνωστικές Ερωτήσεις: Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα είναι σίγουρα ένα μήνυμα από την ψυχή μας. Αν το ακούσουμε και ανταποκριθούμε ανάλογα τότε η ένταση του συμπτώματος θα μειωθεί ή και θα υποχωρήσει εντελώς ,υποστηρίζουν με βεβαιότητα οι ολιστικοί θεραπευτές. Οι ακόλουθες ερωτήσεις προς τον εαυτό μας είναι πολύ βοηθητικές ώστε να κατανοήσουμε αυτό το μήνυμα:

Τι συμβαίνει στη ζωή μου την περίοδο που εμφανίζεται το σύμπτωμα ή η ασθένεια;
Μου προσφέρει ένα άλλοθι για να ξεκουραστώ επιτέλους;
Ή μήπως για να αναβάλλω ή και να αποφύγω κάτι;
Θα μπορούσε να είναι ένα μεταμφιεσμένο συναίσθημα- π.χ. θυμός- μια ανάγκη- π.χ. για επαφή -ή μια επιθυμία- π.χ. για φροντίδα που έχω αρνηθεί να εκδηλώσω;
Μήπως χρειάζομαι μια παύση ;
Ή μήπως μια αθώωση;
Υπάρχει κάποιος που θέλω να «τιμωρήσω» με την διαταραχή της υγείας μου;
( Του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου)
Ποιος προσελκύεται κοντά μου όταν αρρωσταίνω; Ποιος απομακρύνεται; Μήπως αυτό επιζητώ κατά βάθος;
Αν η ασθένεια είχε ένα μήνυμα να μου δώσει ποιο θα ήταν αυτό;

Όσο πιο βαθύ είναι το επίπεδο από το οποίο θα προέλθουν οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα τόσο βαθύτερη θα είναι και η επαφή που θα έχετε κάνει με τον εαυτό σας. Έτσι θα έχετε ανοίξει το δρόμο για την ανακούφιση και τη θεραπεία του βαθύτερου πυρήνα απ’ όπου προέκυψε το πρόβλημα και το οποίο είναι σε κάθε περίπτωση το ίδιο.

http://www.newsitamea.gr/
Oι καλύτερες τροφές για άντρες άνω των 50 ετών!


Με την «ανδρόπαυση» ή ανδρική κλιμακτήριο, σιγά-σιγά μειώνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, όπως και ο μεταβολισμός, ο προστάτης διογκώνεται και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες ασθένειες.
Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή του άνδρα, τη διάθεση, την ικανότητα να κοιμηθεί, τη συγκέντρωση και την υγεία του προστάτη.

Η σωστή διατροφή, μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της πνευματικής οξύτητας του άνδρα και να τον διευκολύνει να διαχειριστεί τα προβλήματα υγείας και να αυξήσει την ενέργειά του. Τρώγοντας μια ποικιλία υγιεινών τροφών θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και θα έχετε μια καλύτερη ζωή. Επίσης, οι άφθονες φυτικές ίνες είναι σημαντικές για το πεπτικό σας σύστημα.
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι από τις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, για πολλούς λόγους. Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς και έχουν μια σειρά άλλα οφέλη. Τα αμύγδαλα μπορεί να βελτιώσουν τον ύπνο και τη διάθεσή σας, τα καρύδια Βραζιλίας αποτελούν μια από τις σούπερ τροφές για την υγεία του προστάτη, τα κλασικά καρύδια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν τους μυς, αλλά και οφέλη κατά του καρκίνου του προστάτη, τα φιστίκια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, προστατεύουν την καρδιά και βελτιώνουν τη στυτική λειτουργία.

Σταυρανθή λαχανικά

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο, και άλλα, είναι μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για τους άνδρες άνω των 50 ετών. Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου της ουροδόχου κύστης και άλλων τύπων καρκίνου (ειδικά όταν τρώγονται ωμά) και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
Μούρα 

Οι άνδρες προχωρημένης ηλικίας πρέπει να προσπαθήσουν να τρώνε ένα φλιτζάνι μούρα την ημέρα. Όλα τα είδη μούρων είναι ωφέλιμα, αλλά τα μύρτιλλα και τα μούρα acai, είναι πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου.
Τα μούρα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες, αλλά και στα φλαβονοειδή ανθοκυανίνες. Μια μελέτη από το Χάρβαρντ, διαπίστωσε ότι οι ανθοκυανίνες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τους άνδρες στην πρόληψη του Πάρκινσον. Οι άνδρες, αλλά όχι οι γυναίκες, που έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των φλαβονοειδών, είχαν 40% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον από τους άνδρες που έτρωγαν μικρότερη ποσότητα.

Κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά

Τα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β καροτίνη (πρόδρομος της βιταμίνης Α), η οποία μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Οι κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές, τα ρόδια, οι ντομάτες, τα παντζάρια, τα καρότα, οι πιπεριές και οι πιπεριές τσίλι, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τις καλύτερες τροφές για άντρες άνω των 50.
Οι πιπεριές τσίλι βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολισμού, λειτουργούν ως διαλυτικό του αίματος και ακόμη, αυξάνουν τη διάθεση απελευθερώνοντας ενδορφίνες. Οι γλυκοπατάτες προλαμβάνουν το διαβήτη και πολλές άλλες ασθένειες, όπως το Alzheimer, το πάρκινσον, ο καρκίνος, η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Βοηθούν ακόμη στην υγεία του δέρματος και τις ρυτίδες.
Τα παντζάρια και άλλα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα, μπορεί να βελτιώσουν τη σεξουαλική υγεία και τα καρότα κάνουν καλό στο δέρμα και βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και της φλεγμονής .
Τέλος, το λυκοπένιο στις ντομάτες και το καρπούζι, βοηθά επίσης τη σεξουαλική υγεία προωθώντας παράλληλα ένα κανονικό μέγεθος του προστάτη και την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη .

Φασόλια και φακές

Γεμάτα φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα φασόλια και οι φακές αποτελούν ένα τέλειο υποκατάστατο του κρέατος. Όπως και τα μούρα, τα μαύρα φασόλια περιέχουν ανθοκυανίνες, που κάνουν καλό στην υγεία του εγκεφάλου.
Γνωρίζατε ότι τα φασόλια είναι νούμερο 1 στη λίστα των top 10 φυσικών μαχητών κατά του καρκίνου; Τα λευκά φασόλια έχουν μια από τις μεγαλύτερες επιδράσεις κατά των καρκινικών κυττάρων. Μια μελέτη από το Loma Linda University, ανέφερε ότι όσοι έτρωγαν φασόλια τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν 33% μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολυπόδων του παχέος εντέρου (που συχνά οδηγούν σε καρκίνο του παχέος εντέρου).

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά, είναι ωφέλιμα για την υγεία του εγκεφάλου, αλλά και για τη σεξουαλική υγεία. Το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη και μπορεί να βοηθήσει τη στυτική λειτουργία. Επίσης, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε φολικό οξύ και κάλιο, αλλά και ασβέστιο, το οποίο είναι καλό για τα οστά. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι και οι άνδρες απειλούνται από τον κίνδυνο για οστεοπόρωση. Μια μελέτη ανέφερε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, είχαν 34% μειωμένο κίνδυνο επιθετικού καρκίνου του προστάτη.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το πλιγούρι βρώμης μάλιστα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως η βρώμη, το κριθάρι, το καστανό ρύζι και το σιτάρι, ηρεμούν τη φλεγμονή των ιστών και συμβάλουν στην υγεία της καρδιάς.
Το σώμα μας αφομοιώνει δημητριακά ολικής αλέσεως πιο αργά από τα επεξεργασμένα κι έτσι κρατά χαμηλά τα επίπεδα ινσουλίνης. Η κατανάλωση περισσότερων από 5 γραμμάρια φυτικών ινών από δημητριακά ολικής αλέσεως κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εκδήλωση διαβήτη τύπου 2 και το μεταβολικό σύνδρομο.

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά

Οι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τροφές, βοηθούν στην υγεία της καρδιάς, του προστάτη και του εγκεφάλου. Οι πιο σημαντικές από αυτές είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες, αλλά και ο λιναρόσπορος και τα καρύδια.
Ο λιναρόσπορος βελτιώνει τη διάθεσή μας, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς.
Τα παραπάνω ψάρια όμως έχουν κι άλλα οφέλη: Ο τόνος είναι πλούσιος σε νιασίνη για την καρδιά και σελήνιο. Μερικά τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά και το ορυκτό του ψευδαργύρου είναι τα στρείδια και τα καβούρια. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του προστάτη και τη σεξουαλική υγεία.
Πράσινο τσάι

Αν πίνετε αρκετά φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, θα συμβάλλετε στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του προστάτη, καθώς παρέχει καρδιαγγειακά οφέλη και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.
Επιπλέον, το πράσινο τσάι είναι καλό για τον εγκέφαλό. Σε μια ελβετική μελέτη, μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έπιναν πράσινο τσάι είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα στο χώρο μνήμης του εγκεφάλου τους. Το πράσινο τσάι βοηθά επίσης κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Υγιή για την καρδιά έλαια

Στις καλύτερες τροφές για τους άνδρες άνω των 50 ετών, περιλαμβάνονται και αυτές που περιέχουν υγιή για την καρδιά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί και το αβοκάντο. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και έχει την ικανότητα να βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και τη μείωση της φλεγμονής στα κύτταρα και τις αρθρώσεις. Τα υγιή για την καρδιά έλαια, είναι επίσης σημαντικά για την υγεία του προστάτη. Ορισμένες μελέτες για τα υγιή για την καρδιά τρόφιμα που βοηθούν κατά του καρκίνου του προστάτη, έδειξαν ότι αυτά τα τρόφιμα, επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου και αυξάνουν την επιβίωση.

Υγιεινά μπαχαρικά για άνδρες άνω των 50 ετών

Υπάρχουν μπαχαρικά για το φαγητό, που είναι επίσης διαθέσιμα σε μορφή συμπληρώματος. Η κουρκουμίνη, η οποία προέρχεται από την κουρκούμη, βοηθά στην καταπολέμηση των όγκων και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την προστατίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις.
Η κανέλα έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία των μεγαλύτερων ανδρών, καθώς, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα, μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου της αρθρίτιδας και ενισχύει τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. Τέλος, το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και βοηθά στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου.
clickatlife.grΓιατί ΠΡΕΠΕΙ να πίνουμε καφέ κάθε μέρα; 11 λόγοι για να πειστείτε


Οι περισσότεροι λατρεύουμε (κυριολεκτικά) την καφεΐνη. Είναι η πρώτη σκέψη κάθε πρωί και ο λόγος για να πάει καλά η μέρα μας, ανάλογα αν θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή όχι, δηλαδή.

Ο καφές, σύμφωνα με τη huffington post, μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.

Αντιοξειδωτική δράση

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης… τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.

Αγχολυτική μυρωδιά

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους αρουραίων, που ήταν στρεσαρισμένοι λόγω έλλειψης ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν εκτεθεί στο άρωμα του καφέ, βίωσαν αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος.

Σημειώνεται δε ότι, η μελέτη αυτή δεν αφορούσε στο στρες καθεαυτό αλλά σε εκείνη τη μορφή που προέρχεται από την έλλειψη ύπνου. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχετε δίπλα από το μαξιλάρι σας καβουρδισμένους κόκκους καφέ για τις άυπνες νύχτες, αλλά σε ακραίες καταστάσεις δεν θα πείραζε να τους μυρίσετε.

Καφές Vs νόσος του Πάρκινσον

Η ScienceDaily ανέφερε το 2012, ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με νόσο του Πάρκινσον να ελέγξουν τις κινήσεις τους. Ο συγγραφέας της μελέτης, Ronald Postuma, MD, δήλωσε: «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν καφεΐνη είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά αυτό είναι μία από τις πρώτες μελέτες σε ανθρώπους που έχουν γίνει, προκειμένου να αποδειχθεί εάν και κατά πόσο η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα κίνησης για τους ανθρώπους, που ήδη έχουν την ασθένεια».

Ο καφές βοηθά το συκώτι (ειδικά αν πίνετε αλκοόλ)

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2006 και περιελάμβανε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών, έδειξε ότι όσοι πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνο.

Ο Arthur L. Klatsky, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δήλωσε στον Guardian, ότι η κατανάλωση καφέ φαίνεται να έχει κάποια προστατευτικά οφέλη από την αλκοολική κίρρωση και όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει ένα άτομο, τόσο μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτεί ή να πεθάνει από αλκοολική κίρρωση.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος. Μια διεθνής ομάδα ερευνητών αποφάνθηκε, ότι η κατανάλωση τεσσάρων ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ ή τσάι την ημέρα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη της εξέλιξης τέτοιων παθήσεων.

Ο καφές φέρνει ευτυχία

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν περίπου 10% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, από εκείνους που δεν είχαν αγγίξει ποτέ καφέ στη ζωή τους. Και προφανώς, αυτό δεν έχει να κάνει με την καφεΐνη, καθώς και τα αναψυκτικά τύπου κόλα έχουν καφεΐνη αλλά δεν παρουσιάζουν τέτοιες …αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.


Ο συγγραφέας της μελέτης, Honglei Chen, MD, PhD, δήλωσε στο Prevention.com ότι εικάζει πως ο καφές έχει αυτή τη δράση λόγω των συγκεκριμένων αντιοξειδωτικών του στοιχείων.

Μειωμένες περιπτώσεις αυτοκτονίας

Μια μελέτη που έγινε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεταξύ δύο και τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτοκτονίας στους άνδρες και τις γυναίκες κατά περίπου 50%.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ενδεχομένως αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές δρα ως ήπιο αντικαταθλιπτικό, βοηθώντας στην παραγωγή των νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νοραδρεναλίνη.

Αντικαρκινική δράση…αποκλειστικά για γυναίκες

Τα νέα για τις γυναίκες που αγαπούν τον καφέ είναι ιδιαίτερα καλά ειδικά μετά από έρευνα που διεξήγαγαν το Brigham and Women’s Hospital και η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Έπειτα από μελέτη 112.897 ανδρών και γυναικών άνω των 20 ετών διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που πίνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του δέρματος από εκείνες που δεν το κάνουν.

Για καλύτερη άθληση

Οι New York Times ανέφεραν ότι σύμφωνα με επιστήμονες, ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση, μπορεί να δώσει ώθηση στην αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το ποδήλατο. Η καφεΐνη αυξάνει τον αριθμό των λιπαρών οξέων στο αίμα, που επιτρέπει στους μυς των αθλητών να απορροφήσουν και να κάψουν τα λίπη για ενέργεια. Κατά συνέπεια εξοικονομούν μικρά αποθέματα υδατανθράκων για αργότερα, στην άσκησή τους.

Κατά του διαβήτη τύπου 2

Ο καφές μειώνει επίσης τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη από την American Chemical Society. Ερευνητές της μελέτης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που πίνουν τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 50%, ενώ με κάθε επιπλέον φλιτζάνι, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 7%.

Κατά του Αλτσχάιμερ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι διαπίστωσαν ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, που είχαν υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης στο αίμα, εκδήλωσαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ δύο έως τέσσερα χρόνια αργότερα, σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερη καφεΐνη στο αίμα τους.

Ο dr. Chuanhai Cao, νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και συν-συγγραφέας της μελέτης, επεσήμανε ότι η έρευνα δεν ισχυρίζεται ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ θα προστατεύσει πλήρως τους ανθρώπους από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη, ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ ή έστω να καθυστερήσει την εμφάνισή της.

Μυαλό…ξυράφι

Έρευνες αναφέρουν ότι ο καφές εκτός των άλλων, επιτρέπει στο μυαλό να εργαστεί με έναν πολύ πιο αποδοτικό και έξυπνο τρόπο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν, ότι όταν κάποιος έχει έλλειψη ύπνου και πιεί καφέ, λίγο πολύ όλες οι λειτουργίες του οργανισμού του «ξυπνούν»: ο χρόνος αντίδρασης, η επαγρύπνηση, η προσοχή, η λογική σκέψη, οι περισσότερες δηλαδή πολύπλοκες λειτουργίες που συνδέονται με τη νοημοσύνηclickatlife.grΣτο σφυρί 20.000 σπίτια – Παίρνουν καταθέσεις, μισθούς και ενοίκια από 131.000 λογαριασμούς


- Φοροκυνηγητό από την Εφορία με στόχο την είσπραξηληξιπρόθεσμων οφειλών

- Σε πάνω από 26.000 οφειλέτες έχουν ασκηθεί διώξεις

- Κατά 52.000 αυξήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο οι κατασχέσειςκαταθέσεων, μισθών κι ενοικίωνΜε στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών η εφορία έχει ξεκινήσει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις .

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μέχρι στιγμής η Εφορία άπλωσε το “χέρι” της σε 131.807 οφειλέτες, καθώς από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Μέσα στο 2013 κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, αλλά και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 οφειλέτες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.
12.300 φάκελοι κατασχέσεων συντάχθηκαν μέσα στο 2013Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό μέσα στο 2013 περίπου 20.000 ακίνητα καθώς η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν ισχύει για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μόνο προς τις τράπεζες και τρίτους.

Ο αριθμός των κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, ενοικίων κτλ. σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες αυξήθηκε μέσα στο 2013 σε σύγκριση με το 2012 κατά 52.007.

Συνολικά το 2013 οι πλειστηριασμοί και οι ποινικές διώξεις ανήλθαν σε 226.010, ενώ το 2012 ήταν 164.963, δηλαδή αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο κατά 61.047.
http://us.lrd.yahoo.comΔείτε αναλυτικά τις ετήσιες προβλέψεις του 2014 για κάθε ζώδιο. Ανατροπές και εκπλήξεις για τα ζώδιαΚΡΙΟΣ 2014 (21/3-20/4)

Το 2013 σε υποχρέωσε να αντιμετωπίσεις νέες καταστάσεις και γεγονότα σε κάποιους από τους βασικούς τομείς της ζωής σου, αγαπητέ Κριέ, και το 2014 συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος. Καταρχήν πρέπει να μετριάσεις τον παρορμητισμό σου και να ενισχύσεις την υπομονή και την ψυχραιμία σου.

Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου η επαγγελματική και κοινωνική σου καταξίωση, όπως και η προστασία αυτών που αγαπάς αλλά και αυτών που έχεις κατακτήσει και σου ανήκουν, κρίνονται σε μεγάλο βαθμό για το αν θα παραμείνουν ως έχουν ή όχι, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι, τόσο από την ανάδρομη κίνηση του Ερμή το Φεβρουάριο, όσο και λόγω της ανάδρομης κίνησης του κυβερνήτη σου Άρη στον Ζυγό από 2 Μαρτίου μέχρι τις 20 Μαΐου. Σε καμία περίπτωση μην κρίνεις πρόσωπα και καταστάσεις επιπόλαια. Ακόμη και το δίκιο σου, να το διεκδικείς με υπομονή και διαλλακτικότητα. Άλλωστε, ο Δίας που θα εξακολουθήσει να κινείται στον Καρκίνο μέχρι τις 16 Ιουλίου, θα είναι σταθερά στο πλευρό σου, έτσι που ακόμα και στην μεγαλύτερη δυσκολία να παρεμβαίνει βοηθητικά. Πιθανώς αυτήν την εποχή να αντιμετωπίσεις γεγονότα που θα σε βγάλουν λίγο έξω από την ρουτίνα σου και θα σε αποδιοργανώσουν αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή και μάθε από τα λάθη και τα πάθη σου.

Από τα μέσα καλοκαιριού μέχρι τα τέλη του χρόνου, τα πράγματα θα τρέξουν πιο γρήγορα στη ζωή σου και παρόλο που ο Ουρανός από το ζώδιό σου θα κινείται ανάδρομα, ίσως πάρεις οριστικές αποφάσεις για τη ζωή σου, ίσως να αλλάξεις πόστο ή χώρο εργασίας ή ακόμα και διαμονή. Ίσως επίσης να πάρεις την απόφαση να τακτοποιήσεις αποτελεσματικά τα χρέη σου, την αγοραπωλησία κάποιου σπιτιού ή κάποιου άλλου χώρου ή ακινήτου. Για μπερδεμένα θέματα και καταστάσεις που μπορούν να περιμένουν, θα καταφέρεις να ενεργήσεις με μεγαλύτερη σιγουριά και μέσα σε καλύτερες συνθήκες από το Φθινόπωρο και μετά.

Ιδιαίτερη προσοχή επιβάλλεται εκ μέρους σου στις αρχές του Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί και η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου, η οποία έχει έντονο παρασκηνιακό, κρυφό και μυστικό χαρακτήρα και αυτό σημαίνει ότι μυστικά και ντοκουμέντα αποκαλύπτονται. Αν εσύ έχεις κάποια που μπορεί να σε εκθέσουν, προφύλαξέ τα καλύτερα και μην διακινδυνεύεις τις σταθερές σχέσεις στη ζωή σου. Το τέλος της χρονιάς, με τον Άρη να κινείται στον Υδροχόο και τον Κρόνο να μετακινείται στον Τοξότη, θα σου χαρίσει έναν πιο αισιόδοξο αέρα να ονειρευτείς το 2015, αλλά και να βάλεις τις βάσεις για ένα πιο σταθερό αύριο στη ζωή σου.


ΚΡΙΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ο Άρης από τον προηγούμενο χρόνο εξακολουθεί να κινείται στον Ζυγό και έτσι ο χρόνος ξεκινά με αρκετές ελπίδες αναγέννησης της αισθηματικής σου ζωής, φίλε Κριέ, γεγονός όμως που θα διαρκέσει λίγο, λόγω της έναρξης της ανάδρομης πορείας του, από τις 2 Μαρτίου και μετά. Εκμεταλλεύσου λοιπόν το πρώτο δίμηνο του έτους για να πλησιάσεις περισσότερο τον σύντροφό σου αλλά και για να προβείς σε σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν στην ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Οι αδέσμευτοι βγείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και πάρτε μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να γνωρίσετε το άλλο σας μισό.

Το τοπίο θα αρχίζει να αλλάζει σταδιακά από τα μέσα Ιουλίου και μετά που ο Δίας θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Λέοντα, στις 16 Ιουλίου, και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τις σχέσεις σας αλλά και με τις απρόσμενες γνωριμίες που θα εμφανιστούν, με σκοπό να σας αποπροσανατολίσουν. Οι δεσμευμένοι μπορεί μεν να έχετε ευχάριστες στιγμές, αλλά δεν θα λείψουν τα καβγαδάκια που θα θολώνουν την ατμόσφαιρα. Είναι πολύ πιθανό να εκφραστούν παράπονα από τον σύντροφό σας και να χρειαστεί να δείξετε περισσότερη προσοχή από ό,τι συνήθως, ώστε να τα αντιμετωπίσετε. Να ξέρετε ότι οι απαιτήσεις του συντρόφου σας δεν θα είναι παράλογες, απλώς εσείς αυτή τη χρονική περίοδο θα είστε λίγο χαμένοι με τις επαγγελματικές σας υποθέσεις και δεν θα δείχνετε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Το Φθινόπωρο όσοι από εσάς σκέφτεστε να επισημοποιήσετε μία μακροχρόνια σχέση σας αυτό είναι ένα καλό διάστημα για να το κάνετε. Οι ελεύθεροι θα έχετε πολλές πιθανότητες να συναντηθείτε με το έτερον σας ήμισυ, μέσα σε κάποια φιλική συγκέντρωση ή στο ευρύτερο συγγενικό σας περιβάλλον. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.ΚΡΙΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Η επιρροή του Άρη, που είναι και ο πλανήτης σου, θα προκαλέσει μαχητικό κλίμα έντονων αντιδράσεων στον τομέα της εργασίας σου, φίλε Κριέ, πλήττοντας περισσότερο σχέσεις με συνεργάτες και τον επαγγελματικό σου περίγυρο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της Άνοιξης. Το εν λόγω διάστημα, μπορεί να αντιμετωπίσεις προκλήσεις, πιέσεις και νεύρα στο χώρο της εργασίας σου, αλλά αν παραμείνεις συγκεντρωμένος και συγκροτημένος στα προγράμματά σου θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις πλήρως στις υποχρεώσεις σου.

Από το καλοκαίρι και μετά, που ο Δίας θα μεταβεί στο ζώδιο του Λέοντα, θα πραγματοποιήσεις πιο εύκολα στόχους και ιδέες, που θα προωθήσουν μελλοντικά την επαγγελματική σου καριέρα. Τον Οκτώβριο φρόντισε να χειριστείς τις καταστάσεις με ιδιαίτερη διπλωματία, διότι υπάρχει κίνδυνος οδυνηρών ρήξεων με στους συνεργάτες σου.

Στα οικονομικά σου, εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές θα συμβάλλουν σημαντικά στη μελλοντική εξέλιξη τους. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους ίσως χρειαστεί να κάνεις ιδιαίτερες υποχωρήσεις, για να μειώσεις ουσιαστικά κάποιες οφειλές που θα προκύψουν, με θέματα φορολογικών και δανείων. Εφαρμόζοντας τις απαραίτητες στρατηγικές από την πλευρά σου προς τα μέσα του τρίτου τριμήνου του έτους, μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, είναι κατάλληλη περίοδος για να εισπράξεις οφειλές από τρίτους, ενώ ίσως πετύχεις και μία συμφέρουσα αγορά ακινήτου ή κατοικίας.

ΤΑΥΡΟΣ 2014 (21/4-20/5)


Το 2014 θα είναι μία αρκετά παράξενη χρονιά για εσένα, αγαπητέ Ταύρε, αφού θα έχεις την αίσθηση ότι χωρίζεται στα δύο. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον Δία να εξακολουθεί να κινείται στον Καρκίνο και τον Κρόνο σταθερά στο ζώδιο του Σκορπιού, φαίνεται πως θα κυλήσει με αρκετές δυσκολίες, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σου, με αρκετές αναβολές, καθυστερήσεις και παρεξηγημένα λόγια, ενώ το δεύτερο, με τον Δία να σε ευνοεί από τη νέα του θέση, στον Λέοντα, θα ωφεληθείς τόσο, που ούτε καν το φαντάζεσαι. Πρόσωπα και καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, θα σου δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ζεις μία περίεργη ζωή και θα συναντάς απρόοπτα γεγονότα από εκεί που δεν το περιμένεις.


Τα μέσα της Άνοιξης, με την Έκλειψη Ηλίου να λαμβάνει χώρα στο ζώδιό σου στις 29 Απριλίου, θα σου δώσουν ένα αίσθημα ότι αδικείσαι από το περιβάλλον σου. Αυτό όμως προέρχεται κυρίως από τα εμπόδια που θα σου παρουσιαστούν αυτό το διάστημα, τα οποία θα είναι πολλά, όταν θα προσπαθείς να διεκδικήσεις τα δικαιώματα σου. Η τάση για απομόνωση και η μοναξιά που θα αισθανθείς, θα ξεπεραστούν σιγά-σιγά από τον Ιούνιο και μετά, που η Αφροδίτη θα κινηθεί στο ζώδιό σου και πολύ περισσότερο από τον Ιούλιο, που ο Κρόνος θα σταματήσει οριστικά την ανάδρομη πορεία του για το έτος. Αυτή θα είναι μία περίοδος που από τη μία τα επαγγελματικά σου θα σου αποδώσουν αυτά που αξίζεις και χρειάζεσαι, από την άλλη όμως θα χρειαστεί από τη μεριά σου να επιδείξεις μεγαλύτερη αφοσίωση και υπευθυνότητα. Θα χρειαστεί να εφαρμόσεις νέες ιδέες και να επιδείξεις έντονη αποφασιστικότητα. Είτε έχεις δική σου δουλειά είτε εργάζεσαι κάπου ως υπάλληλος, η ευχέρεια λόγου σου θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα, καθώς και η προσήλωση σου στην επίτευξη των στόχων σου.


Το φθινόπωρο θα σε γεμίσει με την απαραίτητη ενεργητικότητα και δημιουργικότητα που χρειάζεται για να ανταποκριθείς στις ευθύνες σου. Στα αισθηματικά σου κάποιες διφορούμενες καταστάσεις θα χρειαστούν ξεκαθάρισμα από το καλοκαίρι και μετά. Φρόντισε να μην κρατάς μέσα σου καθετί που σε ενοχλεί, γιατί μπορεί να εδραιώσεις κάποια απωθημένα, χωρίς να το καταλάβεις. Αν θέλεις να ωφεληθείς από τη σχέση ή το γάμο σου, θα χρειαστεί να γίνεις λίγο πιο τρυφερός και όχι τόσο συντηρητικός στις εκδηλώσεις σου. Εφάρμοσε μία πιο πικάντικη συνταγή για τα σεξουαλικά σου και θα δεις τις σχέσεις σου να περνάνε σε μία πιο καλή φάση. Μεγάλο κοινωνικό άνοιγμα να περιμένεις από τα μέσα καλοκαιριού και μετά. Αν είσαι άγαμος, μπορεί αυτό το χρόνο να παντρευτείς, ενώ αν έχεις στο πλάι σου το άλλο σου μισό, είναι σίγουρο πως θα συμμετέχεις σε κοινωνικά γεγονότα, που θα αυξήσουν την δημοτικότητά σου. Η υποστήριξη που θα έχεις από τον περίγυρό σου είναι αυτή που θα ανοίξει τα φτερά σου και θα σε ταξιδέψει εκεί που ονειρεύεσαι.ΤΑΥΡΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ


Δεν είναι σίγουρο ότι το 2014 είναι μία χρονιά ορόσημο για την ερωτική σου ζωή, φίλε Ταύρε, είναι όμως βέβαιο ότι θα έχεις αρκετές και ενδιαφέρουσες προοπτικές, για να περάσεις καλά. Το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα υπάρξουν καλές προϋποθέσεις για να πλησιάσεις τον σύντροφό σου συναισθηματικά και να ξεπεράσετε κάποια προβλήματα που σας έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό. Οι ελεύθεροι, κουρασμένοι από τις εξόδους των εορτών, βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε, γιατί η σωματική σας υγεία θα εξαντληθεί. Άλλωστε, δεν είναι καιρός για έρωτες!


Την αρχή της άνοιξης καλό θα είναι να είσαι πιο εσωστρεφής και μετρημένος σε ό,τι λες και ότι κάνεις, γιατί το πλανητικό σκηνικό θα σε αποπροσανατολίζει επανειλημμένα. Από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου αρχίζει να αποκτά κάποιο ενδιαφέρον το σκηνικό της ζωής σου, καθώς θα έρθουν στο κατώφλι σου κάποια άτομα, που θα ξυπνήσουν τα ερωτικά σου ένστικτα για τα καλά. Αν δεν είσαι βέβαιος για τις προθέσεις τους, κράτησε αποστάσεις γιατί η μελαγχολία και η προδοσία, με τον Ερμή να κινείται ανάδρομα από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου, καραδοκεί.


Καλύτερες μέρες θα έχεις τους δύο τελευταίους μήνες του χρόνου, που τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα και εσύ θα μπορέσεις πιο εύκολα να εμπιστευτείς τους νέους σου εραστές ή ερωμένες. Τώρα μπορείς να επενδύσεις σε υποψήφιες αγάπες, με πολλές προοπτικές εξέλιξης. Οι δεσμευμένοι αυτό το διάστημα μπορείτε να δρομολογήσετε αλλαγές για την βελτίωση της σχέσης σας ή ακόμη και για να μεγαλώσετε την οικογένειά σας. Ο χρόνος θα εκπνεύσει με τους περισσότερους από εσάς ικανοποιημένους και ευχαριστημένους από τα γεγονότα της χρονιάς και ίσως με ένα νέο μέλος στην οικογένεια σας. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΤΑΥΡΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


Στα επαγγελματικά σου, φίλε Ταύρε, το πρώτο εξάμηνο του έτους θα βρεθείς να λύνεις γρίφους, θα αντιμετωπίσεις ανθρώπους που ήδη ξέρεις από την σκληρή τους πλευρά και θα νιώσεις ότι πρέπει να τους απομακρύνεις. Αυτό, θα πρέπει να το κάνεις χωρίς κανένα δισταγμό. Θα αντιμετωπίσεις εμπόδια στο δρόμο σου υπό μορφή κάποιων οργανισμών ή κάποιας μορφής εξουσίας. Όμως αν παλέψεις δυναμικά και αρκετή δόση ρεαλισμού, που είναι άλλωστε και το ατού σου, θα μπορέσεις να τα ξεπεράσεις.


Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου είναι πιο τυχερό, ξέρεις πλέον πού βαδίζεις και η πορεία σου από εδώ και στο εξής διαγράφεται με ανάπτυξη, αλλά και με κάθε σύγχρονο τρόπο, που οι ίδιες οι συνθήκες θα σου υποδείξουν. Το τελευταίο δίμηνο του έτους οι δυσκολίες που θα έχεις περάσει, θα έχουν καταφέρει να σε κάνουν δυναμικό, πειθαρχημένο και έτοιμο να πετύχεις κάθε σου στόχο. Αυτό το διάστημα ευνοούνται οι ιδέες και οι αλλαγές.


Τα οικονομικά σου θα σημειώσουν κάποια μικρή άνοδο, αν αποφύγεις έξοδα και δαπάνες, που αφορούν σε περιττές αγορές αλλά και στην ανακαίνιση κάποιου προσωπικού σου χώρου ή ακόμη και της ίδιας της εξωτερικής σου εμφάνισης. Η υποστήριξη φίλων θα σου χαρίσει την ευκαιρία να επιλύσεις με αποφασιστικότητα οικονομικές εκκρεμότητες, που σε ταλαιπωρούν από το παρελθόν. Τους τελευταίους μήνες του 2014 ευνοούνται επενδύσεις και νέες συνεργασίες, που θα αποδώσουν μελλοντικά.ΔΙΔΥΜΟΙ 2014 (21/5-21/6)


Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι το 2014 θα είναι μία αρκετά σημαντική χρονιά για εσένα, αγαπητέ Δίδυμε. Το πρώτο εξάμηνο, με τον Άρη να κινείται στον Ζυγό και με έντονα θετικά ενεργοποιημένο τον τομέα της καριέρας και των οικονομικών σου, αλλά και με τις πολλαπλές ευκαιρίες στον τομέα των σχέσεών σου, με τον Δία να συνεχίζει την πορεία του στον Καρκίνο μέχρι τις 16 Ιουλίου, το μόνο που δεν θα πάθεις τώρα είναι να πλήξεις.

Τα διαστήματα που ο κυβερνήτης σου Ερμής θα κινείται ανάδρομα (7/2/2014 – 1/3/2014, 8/6/2014 – 2/7/2014 και 5-26/10/2014) κράτησε όσο είναι δυνατόν χαμηλό προφίλ τόσο στα ερωτικά όσο και στα επαγγελματικά σου και μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό, που αναμένεται να δείξει ο περίγυρος σου για εσένα. Έτσι και αλλιώς, αυτές τις περιόδους συγκεκριμένα, αλλά και γενικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι καταστάσεις δεν θα είναι ακόμη ώριμες για κάτι μόνιμο. Αυτό πρόκειται να γίνει την επόμενη χρονιά, που ο Κρόνος θα μετακινηθεί στο ζώδιο του Τοξότη. 

Τα ξεκαθαρίσματα που θα κάνεις θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και οι προοπτικές που θα έχεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σου θα είναι αισιόδοξες. Αυτό το διάστημα μην φοβηθείς να πάρεις ρίσκα. Στον τομέα της εργασίας σου είναι πιθανές κάποιες αναθεωρήσεις στις επαγγελματικές σχέσεις και επαναπροσδιορισμός των δεδομένων σου, από τις 16 Ιουλίου και μετά, που ο Δίας θα μετακινηθεί στον Λέοντα. Να είσαι όμως προσεκτικός στις όποιες εκτιμήσεις σου και μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις. Δυνατός, λαμπερός και ανανεωμένος θα μπορέσεις να προχωρήσεις στα επόμενα βήματα σου. Τα πλανητικά σχήματα υποδεικνύουν την σωστή προσέγγιση του στόχου σου και εσύ χρειάζεται με απόλυτη σύνεση να εκμεταλλευτείς την αυξημένη σου δημοτικότητα και τις ιδέες σου που πείθουν, αποφεύγοντας ωστόσο υπερβολικές ενέργειες που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω και να κάνουν την ανατροπή.

Στις μέρες κοντά στις Εκλείψεις Σελήνης του έτους (15 Απριλίου στον Ζυγό και 8 Οκτωβρίου στον Κριό), χρειάζεται να προσέξεις την τάση μυστικοπάθειας ή καχυποψίας που μπορεί να σε καταβάλλει. Αμφιβολία σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης και κατ’ επέκταση ρηχές σχέσεις, γι’ αυτό πρόσεξε ιδιαίτερα την συμπεριφορά σου αυτά τα διαστήματα, γιατί ο εγωισμός σου μπορεί να σε οδηγήσει σε σκληρότητα και σε ρήξη των σημαντικών διαπροσωπικών σου σχέσεων. Οι συνθήκες της ζωής σου αλλάζουν τώρα και θα πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα τις ερωτικές σου προσδοκίες. Να γνωρίζεις ότι το 2014 σηματοδοτεί μία χρονιά ωριμότητας για την αισθηματική σου ζωή, καθώς θα μπορέσεις να διακρίνεις τι πραγματικά θέλεις και να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τα λάθη και τις όποιες ανησυχίες σου. Εφόσον το κάνεις αυτό, τότε θα είσαι έτοιμος, ψυχή και τε σώματι, να αναγεννηθείς από το επόμενο έτος και να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου την πολυπόθητη ηρεμία και ασφάλεια που αναζητάς.
ΔΙΔΥΜΟΙ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ


Σημαντική θα είναι αυτή η χρονιά, φίλε Δίδυμε, τόσο για τους αδέσμευτους εκπροσώπους του ζωδίου σου όσο και για όσους βρίσκονται ήδη σε μία μακροχρόνια σχέση ή είναι παντρεμένοι. Ο Ουρανός εξακολουθεί να κινείται στον Κριό και θα παραμείνει εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που θα φέρει στο διάβα σου απρόσμενα γεγονότα, άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα.

Το διάστημα που Δίας θα κινείται στον Καρκίνο, από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 16 Ιουλίου, η διάθεσή σου θα είναι αρκετά καλή και αυτό θα το εκφράζεις και στον σύντροφό σου, με συνέπεια να επικρατήσει μία παιχνιδιάρικη και ερωτική διάθεση, που θα απογειώσει τη σχέση σου. Παράλληλα, θα νιώσεις ασφάλεια και ικανοποίηση και η άνοιξη αυτή θα είναι μία από τις πιο ήρεμες και δημιουργικές των τελευταίων ετών. Οι ελεύθεροι, το διάστημα αυτό θα γνωρίσετε άτομα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αλλά όσο γρήγορα θα έρχονται, τόσο γρήγορα θα φεύγουν.

Τα φτερά στα όνειρα σας πρόκειται να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, με τον Δία να μεταφέρεται στο ζώδιο του Λέοντα. Θα έχετε πολύ σοβαρές πιθανότητες να ανακαλύψετε το έτερον σας ήμισυ. Μην εκπλαγείτε όμως αν αυτό το άτομο το γνωρίζετε ήδη και έχετε φιλική σχέση μαζί του. Παραμερίστε τις αναστολές και δοκιμάστε. Οι δεσμευμένοι, μπορείτε τώρα να δυναμώσετε για τα καλά τη σχέση σας και να την τοποθετήσετε σε άλλα δεδομένα, πιο ευχάριστα αλλά και πιο ξεκάθαρα. Οι αμφιβολίες σας θα εξανεμιστούν και πλέον θα είστε βέβαιοι για τον έρωτα και την αγάπη του συντρόφου σας. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΔΙΔΥΜΟΙ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


Για σένα που είσαι Δίδυμος, η επιρροή του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού και του Δία στον Καρκίνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ευνοεί κοινωνικές επαφές και προώθηση των επαγγελματικών σου. Η δημιουργικότητα και η κοινωνική αναγνώριση θα αναπτερώσουν το ηθικό σου, ενώ οι σχέσεις με συνεργάτες και συναδέλφους θα είναι αρκετά καλές.

Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, το άγχος και η στασιμότητα στην καριέρας σου θα σε επιβαρύνουν με επιπλέον δαπάνες, σωματική κούραση και υπερβολική πίεση. Απόφυγε αυτά τα διαστήματα να μπλέξεις προσωπικές με επαγγελματικές σχέσεις και προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες, με διπλωματία στα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν με νόμο και αρχές. Η λέξη κλειδί είναι η υπομονή!

Από το καλοκαίρι και μετά, μπορείς να επενδύσεις στη διορατικότητα και την αντίληψή σου, για να εξασφαλίσεις μία σίγουρη θέση στην καριέρα σου. Είναι πολύ πιθανό να δεχτείς μία προαγωγή, ωστόσο θα πρέπει να προσέξεις μια τάση που θα σε διακρίνει, να υπερεκτιμάς την προσωπική σου αξία και να επιβάλλεις τις ιδέες σου στους συναδέλφους σου. Βάλε στόχους με ουσία, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να τους πετύχεις.

Στα οικονομικά σου, δυσκολίες στην ρευστότητα και αναπάντεχες δαπάνες που θα σου παρουσιάζονται, θα σε πιέσουν αρκετά. Από αρχές Νοεμβρίου, αυξήσεις και μικροκέρδη από επενδύσεις, θα βελτιώσουν κάπως τα οικονομικά σου.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ 2014 (22/6-22/7)


Μια καλή χρονιά για να κάνεις τον απολογισμό σου θα είναι το 2014 για εσένα, αγαπητέ Καρκίνε. Θα διαπιστώσεις ότι έχεις καταφέρει αρκετά πράγματα τελικά το προηγούμενο έτος. Από εδώ και πέρα, με τη δυναμική σου να ελέγχεις κάποιες σημαντικές παραμέτρους της ζωής σου και με τη βοήθεια του Δία, που εξακολουθεί να κινείται στο ζώδιό σου μέχρι τις 16 Ιουλίου, θα μπορέσεις να κινηθείς μπροστά και να αξιοποιήσεις περισσότερο τη δημιουργικότητά σου. Φυσικά, όλο αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή σου ζωή αυτό το διάστημα και οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές, τόσο για να προωθήσεις τα συμφέροντά σου, κινούμενος περισσότερο αποφασιστικά, όσο και για να παγιώσεις τα αποκτήματά σου. Η καλή σου φήμη μπορεί να σε βοηθήσει επίσης για το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα. 


Πιθανές έριδες ίσως υπάρξουν στις περιόδους των Εκλείψεων, ιδιαίτερα των Σεληνιακών (στις 15 Απριλίου στο ζώδιο του Ζυγού και στις 8 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Κριού) και να δεχτείς βέλη ή κάποιες επικρίσεις. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να σε ανησυχεί, αν δεν ανταποκριθείς στις προκλήσεις και διατηρήσεις την ψυχραιμία σου.


Το δεύτερο εξάμηνο του 2014, που ο Δίας εισέρχεται στον Λέοντα και ο Ουρανός παραμένει στον Κριό, θα βρεθείς σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της επαγγελματικής σου ζωής, ενώ παράλληλα θα έχεις την ευκαιρία να επιδείξεις με τον καλύτερο τρόπο τα ταλέντα και τις ικανότητές σου. Καταπολέμησε κάθε ίχνος μετριοπάθειας και αναστολών και αντιμετώπισε τις προκλήσεις που θα σου παρουσιαστούν, με περίσσιο θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το διάστημα αυτό θα σε οδηγήσει σε αποφασιστικές ενέργειες, που θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα στην προώθηση των συμφερόντων σου. Τώρα θα μπορέσεις να σταθεροποιήσεις κάποια κεκτημένα σου και θα μπορέσεις παράλληλα να αρχίσεις να επεξεργάζεσαι πληροφορίες που θα έχεις ήδη συλλέξει από τους προηγούμενους μήνες, για να σχεδιάσεις την επαγγελματική σου πορεία όπως θέλεις.


Στα αισθηματικά σου, ο Κρόνος σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα βρίσκεται στον Σκορπιό και αυτό θα δυσκολέψει αρκετά τις επαφές σου με το αντίθετο φύλο. Η όψη αυτή θα σου δώσει μία τάση εσωστρέφειας, εντούτοις θα μπορέσεις να διαχειριστείς πιο άνετα τα δεδομένα και να επωφεληθείς από κάποια γεγονότα, που θα φρεσκάρουν και θα τονώσουν τις σχέσεις σου και την ερωτική σου ζωή, ιδιαίτερα από τις 19 Ιουλίου μέχρι τις 12 Αυγούστου, που η Αφροδίτη θα κινείται στο ζώδιό σου. Τόλμησε να γίνεις λίγο πιο “εκκεντρικός” στις συνήθειες σου ή στην συμπεριφορά σου και σίγουρα δεν θα βγεις χαμένος.


Η Ηλιακή Έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, στον Σκορπιό, θα τονώσει το ερωτικό σου προφίλ και θα φέρει πολλές ευκαιρίες γνωριμιών, τόσο στους δεσμευμένους όσο και στους αδέσμευτους του ζωδίου. Όμως, προσέξτε να μην ξεπεράσετε κάποια όρια από κεκτημένη ταχύτητα και μπλέξετε σε καταστάσεις που δεν θα είστε ικανοί να ελέγξετε.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ


Καλά θα είναι τα νέα για εσένα που είσαι Καρκίνος, όσον αφορά στην αισθηματική σου ζωή. Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σου το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, γεγονός που θα σου φέρει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις. Τη διάρκεια του πρώτου και τελευταίου διμήνου του εξαμήνου, με τις καλές επιρροές που δέχεσαι και από την κίνηση του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού, μπορείς να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις ώστε να αναθερμάνεις ουσιαστικά τις μόνιμες σχέσεις σου, αλλά και να πάρεις αποφάσεις ισχυροποίησης του δεσμού σου.


Το άλλο σου μισό τώρα θα σε θέλει και θα σε ποθεί περισσότερο από ποτέ και εσύ θα βρεθείς στον 7ο ουρανό, ζώντας ανεπανάληπτες στιγμές μαζί του. Αν φροντίσεις να κρατήσεις σε επιθυμητά επίπεδα και τα οικονομικά σου, τότε οι έννοιες σου θα είναι σχεδόν μηδαμινές.


Οι ελεύθεροι θα συναντάτε συνεχώς άτομα που θα είναι υποψήφιοι σύντροφοι και εκεί που θα κατασταλάζετε σε κάποιον, εκεί είναι που θα ξαναβρίσκεστε σε δίλλημα λόγω μιας νέας γνωριμίας. Από τα μέσα καλοκαιριού και μετά, με την μετακίνηση του Δία στο ζώδιο του Λέοντα, αλλά και του Ουρανού που θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Κριού, είναι δύσκολο να έχεις πάρει αποφάσεις και καλά θα κάνεις βέβαια, γιατί εκεί είναι που σε περιμένουν τα καλύτερα. Πρόσεχε μόνο να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα και σε βρει ο χειμώνας μόνο σου. Είναι καιρός να επιλέξεις τελικά τον άνθρωπο που θα συντροφεύσει τις κρύες νύχτες σου και θα δώσει ένα άλλο νόημα στην καθημερινότητα σου. Το 2014 στο κλείσιμό του, είναι βέβαιο ότι θα σε βρει δεσμευμένο και να αναπολείς τις στιγμές των ερωτικών σου μεγαλείων. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


Αυτή η χρονιά είναι αρκετά δυναμική για εσένα, φίλε Καρκίνε, καθώς θα παρουσιαστούν μπροστά σου ευκαιρίες για να εργαστείς για τους στόχους σου. Στο ξεκίνημα του έτους και μέχρι αρχές Μαρτίου, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Δία στο ζώδιό σου, θα δημιουργηθούν κάποιες καθυστερήσεις, που μόνο σκοπό όμως έχουν να σε κάνουν σκεφτείς τα προγράμματά σου, ώστε να αναθεωρήσεις κάτι που δεν είναι τόσο ωφέλιμο για την πρόοδο σου και να το εφαρμόσεις αργότερα. Από εκεί και μετά όμως, θα αισθανθείς να κρατάς όλα τα εργαλεία στα χέρια σου για να χτίσεις το μέλλον σου. Χρήσιμες κοινωνικές επαφές και γνωριμίες θα είναι μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινότητάς σου. Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο για εσένα, αν εκσυγχρόνιζες τον επαγγελματικό σου χώρο ή αν δούλευες με κάποιο μέσο, του οποίου η απήχηση του στο μέλλον θα ήταν ιδιαίτερα προοδευτική. Ίσως ακόμη χρειαστεί να κάνεις επαναστατικά βήματα για να ανοίξεις το δρόμο προς το μέλλον σου. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα τα καταφέρεις!


Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου θα πρέπει να προστατέψεις το έργο και τις αποφάσεις σου με κάθε δυνατό τρόπο, μένοντας μακριά από δολοπλοκίες. Αρκετές θα είναι οι στιγμές που θα νιώσεις σύγχυση και αδυναμία, αλλά αν δεχτείς τη βοήθεια κάποιων άξιων συναδέλφων σου, τότε όλα θα κυλήσουν ικανοποιητικά. Από το Φθινόπωρο και μετά, ευνοούνται οι στόχοι, που είναι σχετικοί με την ομαδική προσπάθεια. Στα οικονομικά σου, η κίνηση του Δία στο ζώδιό σου συνοδεύεται από την επίτευξη των στόχων σου και τη σημαντική αύξηση των εσόδων σου. Οι κοινωνικές σου επαφές, που είναι ήδη ευνοημένες, καθώς και οι σχέσεις με τους ανωτέρους σου, προωθούν εξίσου την καριέρα και την τσέπη σου.


Από τα μέσα του έτους ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με το νόμο και ως εκ τούτου είναι αναγκαίο να εξετάσεις καλά οικογενειακές δαπάνες και εγγυήσεις σε δάνεια που σχετίζονται με φίλους, διότι θα προκύψουν οικονομικά εμπόδια που θα μπλοκάρουν τον προϋπολογισμό σου. Δεν υπάρχει λόγος να βρεθείς αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις, όταν θα μπορούσες να τις έχεις προλάβει.ΛΕΩΝ 2014 (23/7-23/8)


Η πορεία της ζωής σου και η καριέρα σου θα επανακαθοριστούν το 2014 και θα τεθούν σε νέες βάσεις, αγαπητέ Λέων. Ο Δίας, που θα εξακολουθεί να κινείται στον Καρκίνο μέχρι τα μέσα καλοκαιριού, που θα επισκεφτεί το ζώδιό σου, θα σου φέρει ριζικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής σου και θα χρειαστεί να επιδείξεις ψυχικό σθένος και ώριμη και συγκροτημένη σκέψη, αν θέλεις αυτό το διάστημα να εδραιώσεις την επαγγελματική σου θέση, να βάλεις τις βάσεις για μία νέα καριέρα, αλλά και για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου.


Από τις 3 Μαρτίου μέχρι τις 21 Ιουλίου, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Κρόνου στο ζώδιο του Σκορπιού, κράτησε χαμηλούς τόνους και άρχισε να εφαρμόζεις σταδιακά τις αλλαγές που έχεις αποφασίσει να κάνεις, χωρίς άγχος και πίεση. Η κοινωνική σου αναγνώριση θα έρθει και το φιλικό σου περιβάλλον θα σε υποστηρίξει. 


Το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς σε βρίσκει με τον Δία να εγκαθίστανται στο ζώδιό σου και να σε φέρνει πιο κοντά στο προσκήνιο των επαγγελματικών σου εξελίξεων. Θα είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στις όποιες προκλήσεις της επαγγελματικής σου ζωής και να κερδίσεις. Πρόσεξε μόνο τις ημέρες κοντά στις Εκλείψεις (Ηλίου στις 29 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου και Σελήνης στις 15 Απριλίου και 8 Οκτωβρίου), γιατί προτού ξεκινήσεις οποιαδήποτε νέα προσπάθεια, θα πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει βαθιά κάποια πράγματα, σχετικά με τις διαμορφωμένες πλέον νέες συνθήκες της δουλειά σου, αλλά και με τις δυνατότητές σου να φτάσεις στους πολυπόθητους στόχους σου.


Τα μέσα Φθινοπώρου είναι ένα πολύ καλό οριακό σημείο, που πρόκειται να σου τα αποκαλύψει όλα αυτά και να σου δείξει την καταλληλότερη κατεύθυνση, που θα πρέπει να ακολουθήσεις από εκεί και πέρα. Το θετικότερο στοιχείο του δεύτερου εξαμήνου πάντως, θα είναι η αισθητά αυξημένη δημιουργικότητά σου, που θα πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι ανάλογα με τις περιστάσεις, ώστε να αυξήσεις σημαντικά τα οικονομικά σου. Οι πλανήτες είναι σίγουρο πως, με τους κατάλληλους χειρισμούς, θα σε βοηθήσουν να κάνεις τις αναγκαίες αποταμιεύσεις, ώστε να αισθάνεσαι ασφάλεια.


Η ερωτική σου ζωή φαίνεται πως βελτιώνεται από το καλοκαίρι και μετά και σου επιφυλάσσει πολλές, ευχάριστες εκπλήξεις. Οι προβληματισμοί της προηγούμενης χρονιάς, θα δώσουν τη θέση τους στην αμεσότερη διεκδίκηση των ερωτικών σου στόχων, κάτι που θα γίνει αντιληπτό από τον μόνιμο σύντροφό σου. Εντούτοις, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι η πορεία σου μέχρι να ικανοποιηθείς και να νιώσεις ευτυχισμένος, ίσως απαιτήσει ακόμα κάποιες προσπάθειες από την πλευρά σου, καθώς οι περιστάσεις δεν θα σου αφήσουν πολλά περιθώρια για ερωτικά ρίσκα, ιδιαίτερα στα τέλη του χρόνου, που ο Κρόνος θα μετακινηθεί στον Τοξότη. Κατά τα άλλα, θα είναι στη δική σου ευθύνη αν θα επιλέξεις να παντρευτείς ή να χωρίσεις.ΛΕΩΝ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ


Ουδέτερος θα είναι αυτός ο χρόνος για την αισθηματική σου ζωή, φίλε Λέων, καθώς με τον Κρόνο που θα κινείται στον Σκορπιό μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, προβλέπεται να τραβήξουν την προσοχή σου περισσότερο τα επαγγελματικά και οικογενειακά σου θέματα. Άλλωστε, αυτό που θα σε ενδιαφέρει περισσότερο, θα είναι να κυνηγήσεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν για επαγγελματική και οικονομική ανάκαμψη.


Ουσιαστικά προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις, όμως λίγη προσοχή ίσως χρειάζεται τα διαστήματα που ο Δίας θα κινείται ανάδρομα (στον Καρκίνο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου και στο ζώδιό σου από τις 9 Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη του έτους) και θα σε κάνει να αναρωτιέσαι για τους ανθρώπους που έχεις στο πλάι σου ή θα σε φέρνει αντιμέτωπο με ανόητες προκλήσεις.


Κατά το δεύτερο εξάμηνο μην αδιαφορήσεις απέναντι στον σύντροφό σου, γιατί μόνος σου θα δημιουργήσεις πρόβλημα, εκεί που δεν υπάρχει. Κράτησε τις ισορροπίες με όσους κόπους και προσπάθειες χρειαστεί για να το επιτύχεις αυτό, χωρίς να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα. 


Όσον αφορά στους ελεύθερους, λίγες θα είναι οι πιθανότητες που θα έχετε για να ερωτευτείτε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσετε καλά. Κάποιοι από εσάς θα δείξετε μία προτίμηση στις εφήμερες σχέσεις, που θα σας ανανεώνουν παροδικά. Να θυμάστε μόνο ότι οι γνωριμίες που θα κάνετε τον Δεκέμβριο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας από τον επόμενο χρόνο και μετά, που η αυλαία θα ανοίξει μόνο για εσάς. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΛΕΩΝ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ


Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου μπαίνει δυναμικά για εσένα που είσαι Λέων, με πολλή δουλειά και πολλές ευθύνες, με κίνδυνο ακόμη και υπερκόπωσης. Καλό θα είναι να βρίσκεις διεξόδους σε κάποιο χόμπι, γιατί δε θα μπορέσεις να αλλάξεις το πλανητικό σκηνικό. Συνιστάται να κάνεις υπομονή και να δουλεύεις ομαδικά, ώστε να αποφύγεις τις τρικλοποδιές που ενδέχεται να προσπαθήσουν να σου βάλουν κάποιοι από τους συναδέλφους σου. Δε θα ήταν φρόνιμο να αφήσεις ούτε τη δουλειά αλλά ούτε και τον περίγυρο σου να σε τρελάνουν, γι’ αυτό προσπάθησε να ισορροπήσεις.


Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, που θα δεχτείς την επίσκεψη του Δία, θα είναι ένα διάστημα επέκτασης, γεμάτο ευκαιρίες που θα εμπλουτίσουν τη ζωή σου. Επιτέλους οι προσπάθειές σου θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς, γεμίζοντάς σε με αισιοδοξία. Να περιμένεις αλλαγές στο χώρο της δουλειάς σου με σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η τύχη θα είναι αρκετά ανεβασμένη και η διάθεσή σου για δημιουργικότητα θα ενισχύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν έχεις κάποια δική σου επιχείρηση. Νέες συμβάσεις και συμφωνίες θα προωθήσουν την καριέρα σου και φέρουν αποτελεσματική επιτυχία των προσπαθειών σου.


Στον οικονομικό τομέα απαιτείται μεγάλη προσοχή το 2014. Απόφυγε περιττές δαπάνες, διότι η κατάσταση θα είναι κάπως ανησυχητική. Απόφυγε επίσης οικονομικά ρίσκα, συμφωνίες και δάνεια, που θα σε οδηγήσουν σε αδιέξοδο μελλοντικά. Προς το τέλος του χρόνου, οι πλανήτες φαίνεται πως τονώνουν το ηθικό σου με την ανάκαμψη των οικονομικών σου, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουν μία μακροπρόθεσμη και σταθερή βάση τον ερχόμενο χρόνο.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2014 (24/8-22/9)

Το 2014 θα είναι μια σημαντική χρονιά για εσένα, αγαπητέ Παρθένε. Ο Δίας από το ζώδιο του Καρκίνου μέχρι τα μέσα Ιουλίου και ο Άρης στον Ζυγό μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, θα σε παρακινήσουν να κάνεις ουσιαστικές αλλαγές σε βασικούς τομείς της ζωής σου. Θα έρθεις σε επαφή με ανθρώπους και τόπους, ανάμεσα στους οποίους μπορείς να λάμψεις για τις ιδέες σου, την πνευματικότητά σου, την ωριμότητα της κρίσης σου και την έμπνευση την οποία θα έχεις.

Με τον Κρόνο να συνεχίζει την πορεία του στον Σκορπιό, τα επαγγελματικά σου σχέδια θα πάρουν φωτιά και θα διακριθείς εύκολα σε όποιους τομείς εσύ επιλέξεις να πορευτείς. Την κατάσταση θα βοηθήσει το ότι θα είσαι και εσύ ο ίδιος ομιλητικός, εκδηλωτικός και εξωστρεφής και θα ικανοποιήσεις εύκολα το εγώ σου και τον ψυχισμό σου, με τα καλά αποτελέσματα που θα φέρνεις, στον επαγγελματικό σου τομέα. Κάποια άτομα που θα φέρουν εμπόδια και ανατροπές στα σχέδια σου, καλό θα ήταν να τα αντιμετωπίσεις με την πρέπουσα σοβαρότητα και διπλωματία, ώστε να σταματήσεις οποιοδήποτε ενδεχόμενο για να κλέψουν την δόξα σου.

Τις περιόδους που ο κυβερνήτης σου Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου, από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και από 5 μέχρι 26 Οκτωβρίου) ο φόρτος εργασίας σου θα είναι τέτοιος, που θα σου δημιουργεί πολλές φορές νευρικότητα και εξάρσεις, οπότε διατήρησε την ψυχραιμία σου και μην διαλύσεις τις σχέσεις με άτομα που συνεργάζεσαι χρόνια και τα εμπιστεύεσαι. Έχε υπόψιν σου ότι οι επιλογές και οι αποφάσεις του 2014 θα είναι μακροχρόνιες και οριστικές, γι' αυτό δεν πρέπει να παίρνονται κάτω από συνθήκες υψηλής πίεσης και στρες.

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με τον Δία να μετακινείται στο ζώδιο του Λέοντα, θα κυλήσει πιο ήρεμα για εσένα, ιδιαίτερα στον τομέα των σχέσεων σου. Αυτό το διάστημα θα νιώσεις έντονη την ανάγκη να βάλεις σε μία σειρά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να ξεκαθαρίσεις τις βαθύτερες ανάγκες και τα θέλω σου. Πλέον θα μείνουν δίπλα σου μόνο άτομα που πραγματικά σε νοιάζονται, αλλά και που έχετε κοινά όνειρα και φιλοδοξίες. Η ανάγκη σου να ακολουθήσεις μία νέα φιλοσοφία ζωής θα είναι τέτοια, που θα σε κάνει να μηδενίσεις τα κοντέρ των επαγγελματικών σου δραστηριοτήτων, αλλά και να θυσιάσεις όλους τους συναισθηματισμούς σου στο βωμό της ολοκληρωτικής σου αναγέννησης.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2014 θα είναι ένας πολύ καλός χρόνος για την αισθηματική σου ζωή, φίλε Παρθένε, καθώς η θέση του Κρόνου στον Σκορπιό και αυτή του Δία τόσο στον Καρκίνο όσο και στον Λέοντα, σε ευνοούν. Μέσα από τη σχέση σου θα έχεις την ευκαιρία να βιώσεις πλούσια και δυνατά συναισθήματα με έντονο ερωτισμό και ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα, θα νιώσεις έντονη ικανοποίηση για την επιλογή σου. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν, θα διορθώνονται πολύ εύκολα και δεν θα σε επηρεάζουν σημαντικά, ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Οι δεσμευμένοι θα έχετε πολλές πιθανότητες να σφραγίσετε τον έρωτα σας με τον ερχομό ενός παιδιού. Όσοι λοιπόν επιθυμείτε να αποκτήσετε απόγονο αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός. Αρκετοί από εσάς μπορεί να δεχθείτε και μία πρόταση γάμου, που δεν είναι σκόπιμο να μην την δεχτείτε, εφόσον ο δεσμός σας ήδη έχει δοκιμαστεί.

Οι αδέσμευτοι δεν θα παραμείνετε ελεύθεροι για πολύ, αφού ο έρωτας πρόκειται να μπει για τα καλά στη ζωή σας. Δώστε βάση στις γνωριμίες που θα κάνετε, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, γιατί πολύ γρήγορα μπορεί να σας οδηγήσουν σε μία πολύ δυνατή σχέση. Θα πρέπει όμως να μην παρασυρθείτε από αμφίβολους έρωτες, αλλά να επιλέξετε ανάμεσα από τόσους υποψήφιους συντρόφους τον καλύτερο για εσάς, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Αν είσαι Παρθένος, το 2014 θα σου δοθούν ευκαιρίες από την αρχή του χρόνου να χρησιμοποιήσεις τα ταλέντα σου στον εργασιακό σου χώρο, να υλοποιήσεις τις ιδέες σου και με το πέρασμα του χρόνου, να αυξήσεις το εισόδημα σου. Θεαματικές αλλαγές με περισσότερες ευκαιρίες θα σου δοθούν μέσα από κοινωνικές επαφές, συνεργασίες και ομάδες, γι' αυτό προσπάθησε να είσαι συμπαθής και να θεωρείσαι από τον περίγυρό σου άτομο εμπιστοσύνης.

Η επιρροή του Δία στο ζώδιο του Λέοντα από το καλοκαίρι και μετά, καθώς και του Πλούτωνα, που εξακολουθεί να κινείται στον Αιγόκερω, σου υπόσχονται πως βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο. Νέα επαφές και γνωριμίες θα στηρίξουν τις προσπάθειες σου με μελλοντικές μακροχρόνιες εξελίξεις. Δείξε εμπιστοσύνη στην τύχη και τον εαυτό σου, για να προχωρήσεις τα σχέδια σου στη σωστή κατεύθυνση.

Στα οικονομικά σου, το πλανητικό σκηνικό εγγυάται τη βελτίωση τους ιδιαίτερα από το Φθινόπωρο και μετά. Κληρονομικά θέματα θα ξεκαθαρίσουν πιο εύκολα αυτό το διάστημα και ο Ποσειδώνας, που θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 16 Νοεμβρίου, θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις σου και ιδιαίτερα σε ό,τι έχει σχέση με περιουσιακά φαίνεται να εξελίσσεται ιδιαίτερα καλά.ΖΥΓΟΣ 2014 (23/9-22/10)


Αγαπητέ Ζυγέ, ο Ουρανός που εξακολουθεί να κινείται στον Κριό και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, χρίζουν το 2014 τόσο αρμονικό, όσο και δυσαρμονικό για το ζώδιό σου. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον Άρη να κινείται στο ζώδιό σου, τα ευτυχή γεγονότα αφορούν στα επαγγελματικά σου, που τώρα φαίνεται πως θα πάρουν την τροπή που θέλεις εσύ, αν βέβαια συνεχίσεις να δουλεύεις σκληρά και πειθαρχημένα. Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό τα προηγούμενα χρόνια και πραγματικά αγαπάς αυτό το οποίο κάνεις, είναι βέβαιο ότι αυτό το έτος θα καταφέρεις να σταθεροποιηθείς και να κάνεις σημαντικά βήματα στην άνοδο της καριέρας σου. Η αύξηση των εισοδημάτων σου θα είναι σίγουρη, αν ταυτόχρονα συμπεριφέρεσαι και με διπλωματικούς τρόπους.

Με τον Δία να εισέρχεται στον Λέοντα από τις 16 Ιουλίου και μετά, θα μπεις σε μία περίοδο με πιο ξεκάθαρες απόψεις, έχοντας ήδη εκτιμήσει και αναγνωρίσει τα πραγματικά σου πλαίσια-όρια, μέσα στα οποία θα πρέπει να κινείσαι από εδώ και πέρα. Το πιο σημαντικό κομμάτι αυτού του χρόνου αφορά βασικά στις όποιες επαφές θα πρέπει να κάνεις με άτομα, που μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά το επαγγελματικό σου μέλλον. Σχέσεις και συνεργασίες θα ευνοηθούν ιδιαίτερα τώρα, αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να τις διαχειριστείς και να τις αντιμετωπίσεις με ειλικρίνεια, εντιμότητα και διορατικότητα. Το διάστημα που η κυβερνήτης σου Αφροδίτη θα κινείται στο ζώδιό σου (30 Σεπτεμβρίου ως 24 Οκτωβρίου) δυστυχώς συμπίπτει με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή και, ενώ αυτό το διάστημα είναι σημαντικό γιατί θα σου παρουσιαστούν σημαντικές επαφές με μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς για να προωθήσεις τα επαγγελματικά σου συμφέροντα και να σταθεροποιήσεις τα οικονομικά σου, θα χρειαστεί να καταβάλλεις ιδιαίτερο κόπο και χρόνο για να τα καταφέρεις.

Στα αισθηματικά σου, τα πράγματα θα είναι λίγο θολά όσο ο Άρης θα κινείται στο ζώδιό σου, μέχρι τις 26 Ιουλίου, κάτι που όμως δεν θα πρέπει να σε επηρεάσει αρνητικά, τουναντίον να σε πεισμώσει, για να ξεκαθαρίσεις το ομιχλώδες τοπίο των σχέσεων σου. Ίσως κάποιες συζητήσεις αυτό το διάστημα κλονίσουν την εμπιστοσύνη σου, αλλά δεν θα πρέπει να βιαστείς να κατηγορήσεις τον σύντροφό σου ή το οικείο σου περιβάλλον γι' αυτό. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, συνεπώς έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης αυτής της κατάστασης.

Το τελευταίο δίμηνο του έτους και με το πέρασμα των Εκλείψεων κατά τη διάρκεια του γενέθλιου μήνα σου (ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από εσένα τις ημέρες κοντά στην Σεληνιακή Έκλειψη, που θα λάβει χώρα στις 8 Οκτωβρίου, αλλά και στην Ηλιακή που θα πραγματοποιηθεί στις 23 του ίδιου μήνα) τα πράγματα φαίνεται λίγο να βελτιώνονται και εσύ να είσαι λίγο πιο συγκαταβατικός στις επαφές σου και περισσότερο τρυφερός με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Η ανάγκη σου τώρα να εξασφαλιστείς στα αισθηματικά σου θα είναι έντονη, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σε παρασύρει σε επιθετικές ερωτικές διεκδικήσεις, αφού έτσι θα εισπράξεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάς. Διαχειρίσου τις σχέσεις σου χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος και ενθουσιασμό. Μόνο έτσι το 2014 θα εκπνεύσει βρίσκοντάς σε ισορροπημένο και χαρούμενο.


ΖΥΓΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2014 αναμένεται να είναι αρκετά θετικό για την αισθηματική σου ζωή, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο εξάμηνο, φίλε Ζυγέ. Με τον Δία να κινείται στον Καρκίνο μέχρι τα μέσα καλοκαιριού θα έχεις τις ευκαιρίες να σταθεροποιήσεις τις σχέσεις σου, αλλά και να αναθερμάνεις το γάμο σου. Λόγω όμως της παρουσίας του Άρη στο ζώδιό σου το εν λόγω διάστημα, αν υπάρξουν κάποια προβλήματα ή κάποια απόσταση με τον σύντροφό σου, θα πρέπει να κινηθείς με ειλικρίνεια και κατανόηση, για να τα ξεπεράσεις και να τα ξεχάσεις τελειωτικά. Μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου στον αγαπημένο σου, χωρίς περιττά στολίδια και υπεκφυγές και αυτός με τη σειρά του θα υποστηρίξει τις όποιες προσπάθειες καταβάλεις για την βελτίωση της σχέσης σας.

Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα(από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου, από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και από 5 μέχρι 26 Οκτωβρίου) καλά θα κάνεις να προφυλαχθείς τόσο από παράνομους έρωτες, όσο και από πρόσωπα του παρελθόντος που θα εμφανιστούν από το πουθενά. Με τον Ποσειδώνα να παραμένει στο ζώδιο των Ιχθύων κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, τέτοιου είδους γεγονότα θα είναι πολύ πιθανά.

Όσον αφορά στους αδέσμευτους Ζυγούς, τα πράγματα πρόκειται να κυλήσουν καλά από τον Ιούλιο και μετά που ο Δίας θα κινείται στον Λέοντα και η πιθανότητα μιας καινούργιας και άκρως ενδιαφέρουσας γνωριμίας θα είναι πολύ μεγάλη. Ίσως αυτό το διάστημα βοηθηθείτε να απαλλαγείτε από κάτι σαθρό και να βάλετε στη ζωή σας νέες και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Οι δεσμευμένοι μπορείτε τώρα να προβείτε σε σημαντικές αλλαγές σχετικά με την ποιότητα της καθημερινότητας σας. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΖΥΓΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Εσύ που είσαι Ζυγός, στον επαγγελματικό σου τομέα θα δεχθείς την υποστήριξη των συνεργατών σου, ανταλλάσσοντας αρμονικά υποστήριξη και προσφορά υπηρεσιών, κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα αντιμετωπίσεις τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, μπορείς να τα ξεπεράσεις αν δεν συμμετέχεις σε υποθέσεις που δεν σε αφορούν και αν δεν προκαλείς με εγωκεντρικές συμπεριφορές και εντάσεις. Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να εξετάσεις όλους τους παράγοντες επιτυχίας, στους οποίους πρέπει να πατήσεις για να φέρεις την μεταμόρφωση που ζητάς στη δουλειά σου, είτε αυτό σημαίνει αλλαγή εργασίας είτε βελτίωση θέσης. Επίσης αξιοποίησε το διάστημα των καθυστερήσεων αυτών, για να επανεξετάσεις τους στόχους σου και να διορθώσεις κάποιες λεπτομέρειες.

Από το καλοκαίρι και μετά, που ο Δίας θα κινηθεί στο ζώδιο του Λέοντα, οι νέες επιλογές σου θα σε οδηγήσουν σε πιο υγιείς καταστάσεις. Τώρα, η επιλογή νέων συνεργασιών που θα κάνεις και οι επιχειρηματικές σου αναζητήσεις θα καταλήξουν σε μακροχρόνιες συνεργασίες, που θα ικανοποιήσουν τόσο τη δημιουργικότητά σου όσο και τα οικονομικά σου.

Στα οικονομικά σου, το πρώτο εξάμηνο του έτους θα παρουσιαστούν κάποια προβλήματα και πιέσεις, λόγω απρόβλεπτων εξόδων. Μικρές και μεγάλες δαπάνες θα περιορίσουν κατά πολύ την ρευστότητα των χρημάτων σου, γι' αυτό χρειάζεται να αναδιοργανώσεις τις οικονομικές σου στρατηγικές, για να τα ισορροπήσεις. Από τις 23 Σεπτεμβρίου και μετά, που ο Πλούτωνας θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερου, τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα και θα έχεις εύνοια στις οικονομικές συναλλαγές.ΣΚΟΡΠΙΟΣ 2014 (23/10-22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, δε θα πρέπει να σε φοβίζουν οι μικρές δυσκολίες αυτού του χρόνου, γιατί το 2014 θα είναι πολύ σημαντικό για εσένα. Καταρχήν από το ξεκίνημά του, με την παρουσία του Δία στο ευνοϊκό για εσένα ζώδιο του Καρκίνου, το ενδιαφέρον σου θα στραφεί στον οικονομικό τομέα και θα συνεχίσει αμείωτο και στον εργασιακό, καθώς αναμένονται αρκετές θετικές εξελίξεις. Φαίνεται ότι οι ιδέες σου αυτό το διάστημα, αλλά και για το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς, γίνονται με περισσότερη ευκολία αποδεκτές από το περιβάλλον σου και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτείς στα επαγγελματικά σου, καθώς τα οφέλη από τις δραστηριότητές σου θα είναι αρκετά. Με τον Κρόνο να εξακολουθεί να κινείται στο ζώδιό σου, την περίοδο που θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία θα πρέπει να προσέξεις τις περιττές σπατάλες, γιατί υπάρχει κίνδυνος απωλειών από την αυξημένη αισιοδοξία, απόρροια της πιθανής μεγάλης ρευστότητας που θα έχεις.

Από το καλοκαίρι και μετά, διαφύλαξε τα οικονομικά σου και μην αναλώνεσαι σε περιττές μετακινήσεις. Βέβαια, όταν ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Λέοντα, από τις 16 Ιουλίου μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν αποκλείεται να δεχτείς μία άκρως ενδιαφέρουσα και προκλητική οικονομική πρόταση, που θα πρέπει να την εξετάσεις προσεκτικά, προτού την δεχτείς. Η ακτινοβολία σου δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο και τώρα μάλιστα προδιαγράφονται ιδανικές συνθήκες, για να διαμορφώσεις καλύτερες προοπτικές.

Μελανές περίοδοι του χρόνου είναι όταν ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου, από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και από 5 μέχρι 26 Οκτωβρίου) και την περίοδο που ο Ποσειδώνας θα εκτελεί παρόμοια πορεία (από 10 Ιουνίου μέχρι 16 Νοεμβρίου) που θα σε δυσκολέψει και θα σε προβληματίσει, σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Η οικογένεια και το σπίτι χρειάζονται την προσοχή σου, αφού εδώ είναι πιθανές κάποιες εντάσεις που ενδέχεται να προέλθουν από οικονομικές παρεξηγήσεις με συγγενικά σου πρόσωπα. Αν αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα σχετικά ζητήματα, τότε τα πράγματα θα κυλήσουν καλύτερα.

Στα αισθηματικά σου, δείξε περισσότερο ενδιαφέρον στον σύντροφό σου και αναθέρμανε με κάθε τρόπο τον δεσμό σας. Είναι βέβαιο πως με τους κατάλληλους χειρισμούς και με γλυκιά συμπεριφορά, μπορείς να περάσεις ακόμη όχι ένα μήνα, αλλά ένα χρόνο του μέλιτος. Όσο για τους αδέσμευτους, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ιδιαίτερα μέχρι ο Κρόνος να αποχωρήσει από το ζώδιό σας, στις 24 Δεκεμβρίου, θα σας παρουσιάζονται νέες γνωριμίες, αφού και τα ταλέντα, οι ικανότητες και ιδιαιτέρως η λάμψη σας, δεν θα περάσουν απαρατήρητα από το αντίθετο φύλο.

Τέλος, ο Ουρανός από τον Κριό, που θα παραμείνει σ' αυτή τη θέση όλη τη χρονιά, θα φέρει στο διάβα σας απρόσμενες συναντήσεις και ίσως μάλιστα να σμίξετε με άτομο που έχει σχέση με το εξωτερικό. Τολμήστε το, αφού το ενδιαφέρον σας θα μείνει αμείωτο!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2014 προβλέπεται να είναι πολύ καλό για την αισθηματική σου ζωή, φίλε Σκορπιέ. Ο Κρόνος συνεχίζει και αυτόν τον χρόνο την πορεία του στο ζώδιό σου μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου και ο Δίας θα επισκεφτεί τον Λέοντα από τα μέσα καλοκαιριού και μετά, με συνέπεια να σε περιμένουν ευχάριστα μαντάτα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο δίμηνο του χρόνου ο Άρης θα κινείται στον Ζυγό σε ορθή πορεία, διάστημα που θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες, για να μπορέσεις να επιλύσεις τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν στη σχέση σου και να προχωρήσεις μπροστά, καθώς αυτές τις ημέρες μπορείς να έρθεις πολύ κοντά με τον σύντροφό σου και οι προσπάθειες σου να έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι ελεύθεροι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, γιατί μία πολύ καλή γνωριμία σας περιμένει και όσοι από εσάς δεν είστε ακόμη ερωτευμένοι, το σίγουρο είναι ότι θα ερωτευτείτε.

Οι γνωριμίες ουσίας όμως για εσάς έρχονται στο κατώφλι σας από το καλοκαίρι και μετά, που ο Δίας θα κινείται στον Λέοντα. Τότε, οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε θα σας κλέψουν την καρδιά και το μυαλό. Προσέξτε μόνο λίγο οι δεσμευμένοι, γιατί υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείτε παραπάνω από ό,τι χρειάζεται με άτομα του παρελθόντος ή να προσπαθήσετε να επιλύσετε παλιότερα θέματα, που είχατε σε εκκρεμότητα, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος. Μην αναλώνεστε σε τέτοιες υποθέσεις, γιατί το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να σας ξυπνήσουν άσχημες μνήμες. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Το 2014, για σένα που είσαι Σκορπιός, θα είναι γεμάτο κίνηση και δραστηριότητα με πολύ θετικά αποτελέσματα. Τα θέματα καριέρας θα παρουσιάσουν ικανοποιητικές εξελίξεις. Στο ξεκίνημα του χρόνου θα επικεντρωθείς σε ζητήματα επαγγελματικών δραστηριοτήτων, που από το καλοκαίρι και μετά θα απογειώσουν τους μελλοντικούς σου στόχους και φιλοδοξίες. Συζητήσεις με συναδέλφους και ''υψηλά'' πρόσωπα, που θα λάβουν χώρα αυτό το διάστημα, θα στρώσουν το έδαφος για σημαντικές αποφάσεις στην καριέρα σου. Μην φοβάσαι να αναλύσεις τις σκέψεις σου και κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα στις πραγματικές σου ανάγκες, αλλά και στα δεδομένα που έχεις στην κατοχή σου για να πετύχεις μελλοντικά τα πιο συμφέροντα αποτελέσματα.

Από το Φθινόπωρο αφοσιώσου στη δουλειά, προτίμησε ομαδικές εργασίες και θα απολαύσεις όλα όσα θα έρθουν στο δρόμο σου, μετά από σκληρή δουλειά και επιμονή.

Στα οικονομικά σου, οι συναλλαγές και οι εξελίξεις που θα έχεις, φαίνεται να είναι λιγότερο δύσκολες σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή για να επιτύχεις οικονομικές ρυθμίσεις με μακροπρόθεσμες συναλλαγές, διότι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με τράπεζες και οργανισμούς, ιδιαίτερα τα διαστήματα που θα πραγματοποιηθούν οι Εκλείψεις του χρόνου (Ηλίου στις 29 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου και Σελήνης στις 15 Απριλίου και 8 Οκτωβρίου). Επίσης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σου με οφειλές που αφορούν σε εφορία και δημόσιο. Να έχεις το νου σου και κάνε τα πάντα για να ξεμπερδεύεις μια και καλή μαζί τους, διαφορετικά από το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου που ο Κρόνος θα κάνει ένα πισωγύρισμα στο ζώδιό σου, ίσως σου πάρει ότι έχεις και δεν έχεις! Προσοχή!


ΤΟΞΟΤΗΣ 2014 (23/11-21/12)

Οι εξελίξεις του 2014 θα είναι θετικές κατά το μεγαλύτερο του μέρος του χρόνου, αγαπητέ Τοξότη, αν βέβαια και εσύ βάλεις τα δυνατά σου για να αποκτήσεις όλα όσα επιθυμείς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο κυβερνήτης σου Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου μέχρι τις 16 Ιουλίου και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου στο κυνήγι του χρήματος. Είναι σίγουρο ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα με τα οικονομικά σου και μάλιστα μπορείς να αποκομίσεις αρκετά οφέλη, αν δεν κάνεις διαχειριστικά ατοπήματα.

Με τον Άρη να κινείται στον Ζυγό μέχρι τις 26 Ιουλίου και τον Ουρανό στον Κριό, σε ορθή πορεία μέχρι τότε, θα σε διακατέχει μία τάση υπερβολής και εδώ είναι που θα πρέπει να δράσεις άμεσα, αποφεύγοντας σπατάλες ή αγορές χωρίς σκέψη. Το θετικό της περιόδου είναι ότι θα έρθει στην επιφάνεια η δημιουργική σου διάθεση και σε συνδυασμό με την καλή σου εικόνα, δεν είναι διόλου απίθανο να σου ανοίξουν διάπλατα αρκετές ενδιαφέρουσες επαγγελματικές πόρτες. Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο, ώστε να χαλιναγωγήσεις αυτήν σου την αισιοδοξία και να μην κάνεις απερίσκεπτες ενέργειες.

Το καλοκαίρι που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Λέοντα, μην χάσεις χρόνο σε ανούσιες σκέψεις, αλλά κινήσου αποφασιστικά στην πορεία που έχεις καταστρώσει, με διορατικότητα και μεθοδικότητα. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα που θα σου δώσει αυτή σου η συμπεριφορά. Από τις 16 Νοεμβρίου και μετά, που ο Ποσειδώνας θα επιστρέψει σε κανονική πορεία στους Ιχθείς, χαμήλωσε τους τόνους και απόλαυσε τα κέρδη σου.

Στα αισθηματικά σου ζητήματα θα έχεις αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις, που θα τονώνουν το ηθικό και την ψυχολογία σου καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω των όψεων που θα πραγματοποιεί ο κυβερνήτης σου. Οι αδέσμευτοι μπορείτε με ευκολία να παγιώσετε, αλλά και να εξελίξετε όπως θέλετε εσείς τις γνωριμίες που κάνατε μέχρι τώρα. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η θέση του Άρη στο ζώδιό σας θα σας χαρίσει σημαντικές ευκαιρίες για να κυνηγήσετε το όνειρο σας. Ωστόσο, αποφύγετε τον γνωστό παρορμητισμό σας και μην παρασυρθείτε σε ακρότητες, που είναι ικανές εύκολα να χαλάσουν την εικόνα σας. Να θυμάστε επίσης ότι η Έκλειψη Ηλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Σκορπιού, υπόσχεται νύχτες μαγικές αλλά χωρίς διάρκεια, γι' αυτό απλά απολαύστε τες και μην επενδύετε σε τίποτα εκείνες τις ημέρες.

Οι δεσμευμένοι, φροντίστε να ολοκληρώνετε γρήγορα το επαγγελματικό σας πρόγραμμα, να μην περνάτε τόσες πολλές ώρες στην εργασία σας και να ασχοληθείτε με το σύντροφό σας και την οικογένειά σας με περισσότερη φροντίδα, ώστε να διατηρήσετε αυτήν την ονειρεμένη ατμόσφαιρα για καιρό.

Τα πλανητικά σχήματα του έτους φαίνεται πως σου χαμογελούν, φίλε Τοξότη, και αν δείξεις σύνεση και συγκρατημένη αισιοδοξία, φαίνεται ότι θα έχεις αρκετά οφέλη από το 2014, ώστε να είσαι καλά προετοιμασμένος να υποδεχτείς την επίσκεψη του Κρόνου στο ζώδιό σου, από τις 24 Δεκεμβρίου και μετά.


ΤΟΞΟΤΗΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2014 θα είναι κάπως αντιφατικό για την αισθηματική σου ζωή, για σένα που είσαι Τοξότης. Από τη μία δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για να μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά στον σύντροφό σου, ιδιαίτερα το διάστημα που ο κυβερνήτης σου Δίας θα πορεύεται στον Καρκίνο, μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Από την άλλη, λόγω της θέσης του Άρη στο ζώδιο του Ζυγού για το εν λόγω διάστημα, θα σημειωθούν αρκετές δυσκολίες στις επικοινωνίες σου και πολλές θα είναι οι στιγμές που ο περίγυρος σου (και ιδιαίτερα ο σύντροφός σου) δεν θα σε καταλαβαίνει. Ο Κρόνος βέβαια στον Σκορπιό, μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου που θα εισέλθει στο ζώδιό σου, θα σε βοηθήσει να λειτουργήσεις έξυπνα, ώστε να καταφέρεις τελικά να συνεννοηθείς με το ταίρι σου και να ανακαλύψεις την χρυσή τομή ανάμεσα σας. Τόλμησε λοιπόν, το διάστημα που ο Δίας θα βρίσκεται στον Καρκίνο, να κάνεις μία ξεκάθαρη και ώριμη συζήτηση με τον σύντροφό σου. Είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Οι ελεύθεροι Τοξότες, από το καλοκαίρι και μετά που ο κυβερνήτης σας θα πορεύεται στο Λέοντα, θα έχετε την ευκαιρία για αρκετές νέες γνωριμίες. Ο τρόπος έκφρασης και το πνεύμα σας, θα είναι αυτά που θα γοητέψουν τους γύρω σας και θα σας δώσουν την ευκαιρία να διευρύνετε τον κύκλο σας. Οι σχέσεις σας καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου μπορούν να λειτουργήσουν περίφημα, αν τελικά και εσείς το θελήσετε και δουλέψετε πάνω σε αυτές, χωρίς εγωισμούς. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΤΟΞΟΤΗΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Στον επαγγελματικό σου τομέα θα έχεις κάποιες επαναστατικές ιδέες, που θα θελήσεις να βάλεις σε εφαρμογή με το ξεκίνημα του 2014, φίλε Τοξότη. Η καριέρα σου αυτό το χρόνο θα βρίσκεται στο ζενίθ, με λίγη παραπάνω προσπάθεια από τη μεριά σου και με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις. Με τα κατάλληλα μέσα και οδούς που θα διαλέξεις να πορευτείς, θα καταφέρεις να βρεθείς στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, ξεπερνώντας αποτελεσματικά μικροεμπόδια με συνεργάτες και υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα.

Η σκληρή εργασία και υπερβολική κούραση ενδέχεται να σε ταλαιπωρήσουν τα διαστήματα των Εκλείψεων (Ηλίου στις 29 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου και Σελήνης στις 15 Απριλίου και 8 Οκτωβρίου) με ψυχική ένταση και απαισιοδοξία. Προσπέρασέ τες! Από τα μέσα καλοκαιριού μπορείς να αναπνέεις ελεύθερα και να απολαμβάνεις την επαγγελματική σου πρόοδο και επιτυχία.

Η οικονομική κατάσταση της ζωής σου φαίνεται να παρουσιάζει μία πολύ θετική εξέλιξη. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πάρα πολλές αυτήν τη χρονιά για το ζώδιό σου. Η παραμονή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω ανοίγει νέους ορίζοντες, δίνοντας σου την ευκαιρία για να πετύχεις ευνοϊκές ρυθμίσεις με δημόσιο και χρέη, που θα σε ανακουφίσουν αρκετά. Θα πρέπει ωστόσο να είσαι προσεχτικός σε πωλήσεις, τοποθετήσεις χρημάτων και αγορές. Η επιτυχία και η οικονομική σου άνοδος είναι πολύ κοντά σου και θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός, για να τη διατηρήσεις.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 2014 (22/12-19/1)

Το 2014 είναι εδώ και σου χαρίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Ο κυβερνήτης σου Κρόνος θα βρίσκεται σχεδόν όλο το χρόνο στον Σκορπιό (στις 24 Δεκεμβρίου θα μετακινηθεί στον Τοξότη) και θα σου δίνει πολλαπλά στηρίγματα, για να κινηθείς όπως εσύ θέλεις. Η συγκεκριμένη θέση του μπορεί να σου χαρίσει μία σπάνια ευκαιρία να προβληθείς με σημαντικά αποτελέσματα, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό σου χώρο.

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 16 Ιουλίου, που ο Δίας θα κινείται στον Καρκίνο, θα έχεις τη διάθεση αλλά και τις ευκαιρίες, να δραστηριοποιηθείς δυναμικά στον εργασιακό σου χώρο, στηριζόμενος αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις, και να σημειώσεις αξιόλογη πρόοδο, με πολλά οικονομικά οφέλη. Αυτό το διάστημα είναι κατάλληλο για ξεκινήματα, αρκεί να διακρίνεις τα προσωπικά σου συμφέροντα και να μην κινηθείς ευκαιριακά και επιπόλαια. Μπορείς τώρα να προβάλλεις τις ιδέες σου στους ανωτέρους και στους συνεργάτες σου και να γίνουν αποδεκτές ευκολότερα από ό,τι συνήθως. Μια συμφωνία επίσης, δεν είναι διόλου απίθανη. Διεκδίκησε αυτό που θέλεις και αν κινηθείς συνετά, θα έχεις μεγάλη άνοδο στην καριέρα σου.

Από το καλοκαίρι και μετά, που ο Κρόνος θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στον Σκορπιό, θα υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για τα ερωτικά σου ζητήματα, ιδίως το μήνα Αύγουστο, που θα σε βρει με αυξημένη διάθεση για να βγεις και να διασκεδάσεις, αλλά και για να ασχοληθείς με την εξωτερική σου εμφάνιση. Η ψυχολογία σου θα είναι καλή και αυτό είναι άκρως γοητευτικό για το αντίθετο φύλο.

Ο Ουρανός στον Κριό για όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα προσφέρει αρκετές ευκαιρίες αν ανήκεις στην κατηγορία των δεσμευμένων του ζωδίου, προκειμένου να αναθερμάνεις τη σχέση σου και για να εξομαλύνεις τα όποια προβλήματα σου δημιούργησε το 2013. Όσο για τους αδέσμευτους, μπορείτε τώρα να βγείτε στο κυνήγι του δικού σας πρίγκιπα ή της δικής σας πριγκίπισσας, αφού η ακτινοβολία σας θα είναι αυξημένη. Τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

Το πεδίο που ενδεχομένως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις μία τεταμένη ατμόσφαιρα αυτό το έτος (λόγω της παραμονής του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων) είναι αυτό της οικογένειας. Οι λεκτικές εντάσεις θα ηλεκτρίζουν έντονα την ατμόσφαιρα, ιδίως στις ημέρες κοντά στις Εκλείψεις (Ηλίου στις 29 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου και Σελήνης στις 15 Απριλίου και 8 Οκτωβρίου) και γι' αυτό να σκέφτεσαι περισσότερο και καλύτερα πριν μιλήσεις. Δεν είναι καιρός για ανακατατάξεις.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2014 είναι ένας καλός χρόνος για εσένα, φίλε Αιγόκερε, για την αισθηματική σου ζωή. Τόσο το πρώτο εξάμηνο του έτους όσο και το δεύτερο (εκτός των περιόδων που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα, δηλαδή από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου, από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και από 5 μέχρι 26 Οκτωβρίου), θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις σημαντικές και ουσιαστικές συζητήσεις με τον σύντροφό σου σχετικά με την πορεία της σχέσης σας. Το τοπίο λοιπόν όχι μόνο ξεκαθαρίζει, αλλά είναι σίγουρο ότι θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα, καθώς θα έχεις πολλές ευκαιρίες να απολαύσεις την θετική πορεία της σχέσης σου και να διακρίνεις και την προοπτική της επισημοποίησης.

Ο Πλούτωνας που θα βρίσκεται όλη τη χρονιά στο ζώδιό σου σε ευνοεί, αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις μέσα σε αυτό το διάστημα σε έναν γάμο. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλά να πάρεις την μεγάλη απόφαση. Επίσης, για τους ήδη δεσμευμένους, είναι πολύ πιθανό το διάστημα που ο Δίας θα κινείται στον Καρκίνο, μέχρι τις 16 Ιουλίου, να σφραγίσουν τον έρωτα τους με τον ερχομό ενός παιδιού.

Όσο για τους ελεύθερους, είναι σίγουρο πως αυτόν τον χρόνο υπάρχει και για εσάς σημαντική εύνοια. Το πλανητικό σκηνικό δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους και θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Να ξέρετε πως αν κυνηγήσετε την τύχη σας, αυτή σίγουρα δεν θα σας γυρίσει την πλάτη. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Αν είσαι Αιγόκερως, το 2014 θα έχεις ισχυρή διάθεση να προβληθείς μέσω των ικανοτήτων σου και χάρη σε αυτές να κερδίσεις την αναγνώριση και τον σεβασμό των γύρω σου. Για το πρώτο εξάμηνο του έτους, που ο Άρης θα κινείται στον Ζυγό, και ιδιαίτερα την περίοδο που θα εκτελεί ανάδρομη πορεία (από 2 Μαρτίου μέχρι 20 Μαΐου), αυτό που θα πρέπει να προσέξεις και να έχεις στο νου σου είναι ότι ο σεβασμός δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται! Έτσι, θα πρέπει να φροντίσεις ώστε η προσωπικότητά σου να προβάλλεται μεν, αλλά όχι με κυριαρχικό τρόπο, που μάλλον αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα μπορεί να σου φέρει. Φυσικά, εννοείται ότι δε θα αφήσεις αναπάντητες τις προκλήσεις, χάρη στο δυναμισμό που θα σε διακρίνει, αλλά και αυτό μπορεί να σου φέρει προβλήματα, αν δεν φερθείς με την προσήκουσα συμπεριφορά.

Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, που ο Δίας θα κινείται στο ζώδιο του Λέοντα, η ομαδική εργασία με συναδέλφους και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα φαίνεται πως σε ευνοεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ίσως αυτό το διάστημα μπορεί να θελήσεις να κάνεις θεαματικές αλλαγές, που θα καταπλήξουν τους συναδέλφους και τον επαγγελματικό σου περίγυρο γενικότερα. Καλά θα κάνεις όμως να κρατήσεις τις ισορροπίες και να κινείσαι σε χαμηλούς τόνους, προσέχοντας τυχόν ζηλοφθονία κάποιων συνεργατών σου, που θα ενοχληθούν από την δυναμική προώθηση των επαγγελματικών σου. Εστίασε στους στόχους σου και μην αφήνεις χώρο για αμφιβολίες και αδυναμίες λόγω τρίτων.

Από τις 24 Δεκεμβρίου και μετά, η μετακίνηση του κυβερνήτη σου Κρόνου στον Τοξότη, θα διευκολύνει αισθητά την προβολή και τα έργα σου. Νομικές εκκρεμότητες και ρυθμίσεις φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βρουν τη λύση και το δρόμο τους.

Στα οικονομικά σου, με ισορροπημένες και λογικές κινήσεις θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις τους λογαριασμούς σου με ευνοϊκούς διακανονισμούς. Η επιρροή του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων θα δημιουργεί ένα κλίμα ουτοπίας, που ίσως σε μπερδέψει κάποιες φορές και ριψοκινδυνέψεις άσκοπα τα χρήματά σου. Περιόρισε έξοδα και περιττές δαπάνες τη χρονιά αυτή, διότι έφτασε η ώρα να προσπαθήσεις με επιτυχία να διορθώσεις ό,τι δεν πήγε καλά τα προηγούμενα χρόνια.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ 2014 (20/1-19/2)

Ένας θετικός χρόνος θα είναι το 2014 για εσένα, αγαπητέ Υδροχόε, που το πλανητικό σκηνικό θα σου δώσει τη δυνατότητα να κάνεις επαφές και συζητήσεις προς όφελός σου, αλλά και να προωθήσεις κάποια πολύ σημαντικά σου ζητήματα. Μέχρι τις 26 Ιουλίου, που ο Άρης θα κινείται στο ζώδιο του Ζυγού, η καθημερινότητά σου θα έχει αρκετό τρέξιμο και φυσικό είναι να μην λείψει το άγχος και οι εντάσεις. Ωστόσο, θα σου παρουσιαστούν ευκαιρίες, ιδιαίτερα στον εργασιακό σου χώρο, που θα σου δώσουν κίνητρο να συνεχίζεις τις προσπάθειες σου.

Το διάστημα που ο Δίας θα παρελαύνει στον Καρκίνο, μέχρι τις 16 Ιουλίου, είναι ένα διάστημα που αν καταστρώσεις καλά τα σχέδια σου και δουλέψεις λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα, θα έχεις τη δυνατότητα να αποκομίσεις αρκετά οικονομικά οφέλη, αλλά και να κάνεις σημαντικές γνωριμίες, που θα σου χρειαστούν αργότερα για την καριέρα σου.

Τα διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου, από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και από 5 μέχρι 26 Οκτωβρίου) μην εμπλακείς σε παρασκηνιακές ενέργειες, γιατί τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν αυτό το διάστημα μπορεί να σε αιφνιδιάσουν δυσάρεστα. Κράτησε χαμηλούς τόνους και απόφυγε έντονες συζητήσεις ή ξεκαθαρίσματα στον χώρο της εργασίας σου.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014, με τον Δία να εγκαθίστανται στο ζώδιο του Λέοντα, τα αποτελέσματα των ενεργειών σου θα σε αποζημιώνουν οικονομικά. Μπορείς τώρα να κλείσεις σημαντικές συμφωνίες και να βελτιώσεις ακόμη περισσότερο την φήμη και την κοινωνικότητά σου. Το διάστημα είναι επίσης καλό για την απόκτηση απογόνου ή για να κάνεις ριζικές αλλαγές στην προσωπική σου ζωή.
Πρόσεξε πολύ τις ημέρες κοντά στις Εκλείψεις που θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο (Έκλειψη Σελήνης στις 8 Οκτωβρίου στον Κριό και Ηλίου στις 23 στον Σκορπιό) γιατί ίσως παρασυρθείς και εμπλακείς σε έναν παρασκηνιακό έρωτα. Το Φθινόπωρο γενικότερα θα είσαι σε μία κατάσταση αναμονής και δεν είναι διόλου απίθανο να κάνεις μία νέα και μάλιστα ενδιαφέρουσα γνωριμία, είτε σε επαγγελματικό είτε σε φιλικό επίπεδο.

Σε γενικές γραμμές, τα αισθηματικά σου ζητήματα δεν φαίνεται να παρουσιάζουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία αυτή τη χρονιά, καθώς ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Σκορπιό μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, σε ένα ουδέτερο ζώδιο για εσένα. Αν το επιθυμείς, μπορείς να αποδεχτείς προσκλήσεις που θα σου γίνουν, αν πάλι όχι, κράτησε αποστάσεις και διαφύλαξε την ηρεμία σου. Οι αδέσμευτοι θα έχετε αρκετές πιθανότητες για γνωριμίες σε χώρους που δραστηριοποιούνται πολλοί άνθρωποι, αλλά καλό θα είναι να μη βιαστείτε να επενδύσετε συναισθηματικά. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των δεσμευμένων του ζωδίου, ίσως νιώσεις αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου το αίσθημα της απομόνωσης ή ότι ο σύντροφός σου σε παραμελεί. Πρέπει να ξέρεις όμως ότι θα είναι προσωρινές καταστάσεις και δεν θα πρέπει να φτάσεις στα άκρα, για να μην τις κάνεις μόνιμες. Μία κακιά στιγμή δεν είναι ικανή να αντικαταστήσει χιλιάδες καλές και ουσιαστικές.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Ο χρόνος ξεκινά με κάποιες δυσκολίες για εσένα, φίλε Υδροχόε, όσον αφορά στην προσωπική σου ζωή. Ο Δίας συνεχίζει την πορεία του στον Καρκίνο μέχρι τις 16 Ιουλίου και έπειτα στον Λέοντα μέχρι το τέλος του χρόνου, και εσύ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα, να παραδεχτείς τα όποια προβλήματα υπάρχουν στη σχέση σου και να προσπαθήσεις, όσο περνάει από το χέρι σου, να τα λύσεις με ηρεμία. Να θυμάσαι ότι ένας ειλικρινής διάλογος θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά και άλλωστε, η επικοινωνία είναι το δυνατό σου σημείο. Δεν είναι σίγουρο βέβαια πως θα καταφέρεις να διευθετήσεις όλα σου τα ζητήματα, αλλά θα ήταν σημαντικό για εσένα τουλάχιστον να προσπαθήσεις. Πες όσα έχεις να πεις, ξεκαθάρισε τη θέση σου και τα συναισθήματά σου και να είσαι σίγουρος πως όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2014, καλό θα είναι να μην προχωρήσεις σε σημαντικές αποφάσεις για την αισθηματική σου ζωή, αλλά να εκμεταλλευτείς το διάστημα, για να βάλεις σε νέες βάσεις τις σχέσεις σου. Αν είσαι ελεύθερος, θα έχεις αρκετές ευκαιρίες για καινούργιες γνωριμίες, ιδιαίτερα από το καλοκαίρι και μετά, ασχέτως αν εσύ πιθανότατα θα αποφύγεις να προχωρήσεις σε κάποια σχέση. Γενικώς θα είσαι σε μία πολύ περίεργη φάση της ζωής σου και αυτό που θα σε προβληματίζει έντονα, θα είναι τα επαγγελματικά σου θέματα, διότι εκεί πραγματικά θα έχεις πολλές ευκαιρίες για εξέλιξη, που δεν θα πρέπει να τις αφήσεις αναξιοποίητες. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Αν είσαι Υδροχόος, κοινωνικές επαφές και καινούργιες δραστηριότητες θα τονώσουν τις προσδοκίες σου στον επαγγελματικό σου χώρο τη χρονιά αυτή. Εμπορικές διαπραγματεύσεις, που θα ταυτιστούν με τις ανάγκες των πελατών σου (αν παραμένεις ελεύθερος επαγγελματίας), θα σε βοηθήσουν εξαιρετικά να φτάσεις τους στόχους που εσύ θέλεις.

Το διάστημα που ο κυβερνήτης σου Ουρανός θα κινείται στον Κριό, σε ορθή πορεία μέχρι 22 Ιουλίου, ενδέχεται να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις πόστο ή αντικείμενο εργασίας. Τόλμησέ το, εφόσον πρώτα έχεις εξετάσει καλά τα δεδομένα που έχεις στην κατοχή σου.

Τις περιόδους που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα (από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 1η Μαρτίου, από 8 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου και από 5 μέχρι 26 Οκτωβρίου) οργανώσου σωστά και ψύχραιμα. Αντιμετώπισε με αυτοπεποίθηση κάποιες δύσκολες καταστάσεις, που σε ταλαιπωρούν από το παρελθόν. Ο καιρός είναι κατάλληλος για να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον σου.

Από το Φθινόπωρο και μετά θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αποδείξεις την αξία σου, είτε στον ίδιο χώρο που βρίσκεσαι, είτε σε έναν καλύτερο, με καλύτερους όρους και προοπτικές.

Βελτίωση θα υπάρξει και στην οικονομική σου κατάσταση. Την περίοδο που ο Άρης θα κινείται ανάδρομα στον Ζυγό, από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 20 Μαΐου, τοποθετήσεις χρημάτων, δαπάνες ή σημαντικές αγορές καλό είναι να πραγματοποιηθούν με μέτρο από την μεριά σου, διότι ενδέχεται να ξεφύγεις από τον προϋπολογισμό σου και να έρθεις σε δύσκολη θέση αργότερα. Εξέτασε με προσοχή μια πρόταση οικονομικού ενδιαφέροντος που μπορεί να σου προκύψει από τα μέσα της χρονιάς και μετά, διότι ίσως να δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες προοπτικές, που θα σου αποδώσουν καρπούς την επόμενη χρονιά.


ΙΧΘΕΙΣ 2014 (20/2-20/3)

Αγαπητέ Ιχθύ, με έντονη αισιοδοξία σε βρίσκει το 2014, καθώς ο Δίας συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο του φιλικού για εσένα Καρκίνου μέχρι τις 16 Ιουλίου και σου δίνει ελπίδες σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σου. Τώρα αισθάνεσαι περισσότερο ασφαλής από ποτέ, αφού τα οικονομικά σου βρίσκονται ήδη σε μία πολύ κατάσταση και τα επαγγελματικά σου είναι σταθεροποιημένα.

Με τον Κρόνο να κινείται στον Σκορπιό μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, θα έχεις αρκετές ευκαιρίες να κυνηγήσεις χωρίς άγχος και με περισσότερη αποτελεσματικότητα τους επαγγελματικούς σου στόχους, αφού η επικοινωνιακή σου ικανότητα φαίνεται ότι είναι στα φόρτε της και οι προτάσεις σου θα γίνονται με ευκολία αποδεκτές από τους συνεργάτες ή τους εργοδότες σου. Αν μάλιστα δεν πάρουν τα μυαλά σου αέρα τις περιόδους των Εκλείψεων (Ηλίου στις 29 Απριλίου και 23 Οκτωβρίου και Σελήνης στις 15 Απριλίου και 8 Οκτωβρίου), τότε τα οικονομικά σου οφέλη θα σε εκπλήξουν και η καριέρα σου θα εκτιναχθεί στα ύψη.

Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, που ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο του Λέοντα και σε συνδυασμό με τον Ουρανό που θα βρίσκεται στον Κριό, θα μπορέσεις να κάνεις την επανάστασή σου και να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Φίλοι και αγαπημένα σου πρόσωπα φαίνεται ότι θα είναι δίπλα σου και θα σου συμπαραστέκονται, αλλά ο σύντροφός σου μάλλον δεν θα συμμερίζεται απόλυτα αυτή σου την ανάγκη.

Τα συναισθηματικά σου ζητήματα προβλέπεται να έχουν μία ποικιλία, που προφανώς θα σου αρέσει. Επίσης, δεν θα είναι καθόλου περίεργο μία φιλική σου σχέση να εξελιχθεί σε ερωτική, και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες επισημοποίησης. Από το καλοκαίρι και μετά, οι αδέσμευτοι Ιχθείς θα έχετε πολλές πιθανότητες να βρείτε το άλλο σας μισό στον πολύ στενό σας κύκλο. Μάλιστα, οι περισσότερες γνωριμίες που θα κάνετε θα έχουν όλες πραγματικό ενδιαφέρον και δεν ξέρετε με ποιες αξίζει να ασχοληθείτε περισσότερο. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και αυτό θα σας ανταμείψει.

Αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, η ερωτική σου διάθεση θα είναι έντονη, αλλά ταυτόχρονα θα σε προβληματίζει βαθιά η συναισθηματική σου ζωή. Μην ζητάς περισσότερα από όσα και εσύ μπορείς να δώσεις και μην γίνεσαι αχάριστος και αγνώμονας απέναντι στον σύντροφό σου, επειδή κάποιες φορές δεν είναι τόσο εκδηλωτικός όσο εσύ θέλεις. Οι καιροί δεν είναι ιδανικοί και τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι λογικό να τους κάνουν όλους λίγο απόμακρους και ψυχρούς. Στιγμές είναι και περνούν, γι' αυτό μην ξοδεύεσαι και μην αναλώνεσαι σε μελαγχολικές και απαισιόδοξες σκέψεις, χωρίς ουσιαστικό λόγο.


ΙΧΘΕΙΣ 2014 ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το 2014 θα είναι ένας χρόνος ιδιαίτερα θετικός για εσένα, φίλε Ιχθύ. Η διάθεσή σου θα είναι πολύ καλή και αρκετά παιχνιδιάρικη, με αρκετά ευνοϊκές συνθήκες στις αισθηματικές υποθέσεις. Το διάστημα που ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, είναι καλό για να πάρεις μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις και για να προχωρήσεις μπροστά τη ζωή σου. Μία επισημοποίηση σχέσης ή η απόφαση για έναν χωρισμό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτό το εξάμηνο, ώστε από τον Ιούλιο και μετά να βάλεις τις βάσεις για να πραγματοποιήσεις τα αισθηματικά σου όνειρα.

Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που επιμένουν στην εργένικη ζωή, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείς, γιατί θα έχεις πολλές ευκαιρίες σημαντικών γνωριμιών, που μπορούν να εξελιχθούν σε επίσημους δεσμούς. Να ξέρεις πως αν ξεκινήσεις αυτόν το χρόνο μια σχέση, αυτή θα έχει τις προδιαγραφές να αντέξει στην διάρκεια του έτους και θα έχει βέβαιη προοπτική εξέλιξης. Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να κυνηγήσεις λίγο περισσότερο την τύχη σου, αφού κι αυτή με την σειρά της θα ανταμείψει τους κόπους σου. Για μια προσωπική πρόβλεψη, μιλήστε με τους αστρολόγους μας, με ένα τηλεφώνημα στο 14788. Για να μάθεις όλα όσα αφορούν το ζώδιο σου, κάνε κλικ στο Ζώδια. Για να δεις τις ετήσιες προβλέψεις για κάποιο άλλο ζώδιο, δες τα Ζώδια 2014.


ΙΧΘΕΙΣ 2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ

Στο ξεκίνημα της χρονιάς μάλλον θα είσαι πιεσμένος στα επαγγελματικά σου, αγαπητέ Ιχθύ. Αξιοποίησε το πρώτο δίμηνο του έτους για να διευρύνεις τις γνώσεις σου, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο με πιο σταθερές βάσεις. Από εκεί και μετά, θα σου παρουσιαστούν οι κατάλληλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη και προώθηση των επαγγελματικών σου υποθέσεων. Δημόσιες σχέσεις, καινούργιες γνωριμίες και συζητήσεις που θα κάνεις, θα βοηθήσουν αρκετά στη μελλοντική σου αναγνώριση και την επαγγελματική σου πρόοδο.

Από το καλοκαίρι και μετά, με τον Δία να σε ευνοεί από τη νέα του θέση στο ζώδιο του Λέοντα, νέες συμφωνίες και σχέδια θα συμβάλουν σημαντικά στην εξέλιξη και βελτίωση των οικονομικών σου. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι υπέρ σου. Βέβαια, η εύνοια που θα υπάρξει στα οικονομικά σου είναι μεν αποτέλεσμα τύχης, αλλά πάντα σε συνάρτηση με τις δικές σου συνετές κινήσεις. Γι' αυτό να είσαι πολύ προσεχτικός, ώστε να καταφέρεις να διατηρήσεις μία σωστή ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδά σου και μην ξοδεύεις περισσότερα από όσο σε ''παίρνει''.

http://tv-diafimisi.blogspot.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger