Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Λύστε την εξίσωση και δείτε πόσο καλά κοιμάστε!

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013


Μία μαθηματική εξίσωση, η οποία μπορεί να υπολογίσει αν κάποιος κοιμάται καλά, επινόησαν Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.
Μάλιστα, η «πρωτότυπη» αυτή εξίσωση, λαμβάνει υπόψη της πολλούς παράγοντες. Από την ώρα που πέφτουμε στο κρεβάτι, μέχρι την κουβέρτα με την οποία σκεπαζόμαστε!
Σύμφωνα με τους ερευνητές που την επινόησαν, η ποιότητα του ύπνου βαθμολογείται από χάλια έως εξαιρετική, ανάλογα με το αποτέλεσμα, που θα προκύψει.
Όπως εξήγησε η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ύπνου και Μνήμης του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ,   δρ Πένι Λιούις, στόχος της εξίσωσης είναι να μετατραπεί μία πολύπλοκη διαδικασία όπως ο ύπνος σε κάτι απλό.
«Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δεν συμπεριλάβαμε, όπως η ψυχική κατάσταση κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Συνεπώς, η εξίσωση αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας οδηγός τον οποίο μπορεί κάποιος να λάβει υπόψιν για να σκεφτεί μερικούς απλούς τρόπους με τους οποίους θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου του», εξήγησε.
Η «μαγική» εξίσωση είναι η εξής:
Ποιότητα ύπνου = (Τ x Βt) + C / Ha + S + L + (H x D)
Τα σύμβολα της εξίσωσης αναλύονται ως εξής:
Τ = Η κούραση
Από τις ώρες που πέρασαν από τον τελευταίο βραδινό σας ύπνο αφαιρέσετε τις ώρες που κοιμηθήκατε για μεσημέρι και προσθέσετε τις ώρες που καταπονηθήκατε σωματικά.
Bt = Η ώρα ύπνου
Διαιρέσετε την ώρα που πέσατε για ύπνο τη συγκεκριμένη ημέρα με την ώρα που συνήθως πηγαίνετε για ύπνο.
C = Η άνεση
Με βαθμολογία από το 1 έως το 5, προσθέστε την άνεση που σας προσφέρουν το μαξιλάρι, τα κλινοσκεπάσματα και το στρώμα και αφαιρέστε με το 9.
Ha = Ώρες αγρυπνίας
Σημαίνει πόσες ώρες είστε ξύπνιοι κάθε μέρα
S = Ήχος
Με βαθμολογία από το 1 έως το 5, αντιπροσωπεύει κάθε ήχο που νιώθετε ότι σας ενοχλεί όταν κοιμάστε.
L = Φως
Με βαθμολογία από το 0,1 (πολύ απαλό) έως 2 (πολύ φωτεινό), βαθμολογείστε τις πηγές φωτός, ακόμη και αν προέρχονται από το ρολόι στο κομοδίνο σας.
Η = Ζέστη
Υπολογίσετε πόσο πάνω (ή πόσο κάτω) από τους 16-17 βαθμούς Κελσίου (η ιδανική θερμοκρασία) είναι η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιό σας και διαιρέστε με 10.
D = Πάπλωμα/Κουβέρτα.
Με διαβάθμιση από 0 (τέλεια) έως 3 (προκαλούν δυσφορία) υπολογίζει κατά πόσον τα βαριά κλινοσκεπάσματα είναι κατάλληλα για να διατηρείτε μια σωματική θερμοκρασία που σας επιτρέπει να κοιμάστε άνετα.

Συνοπτικά για δείτε αν κοιμάστε ποιοτικά, πολλαπλασιάζετε το Τ με το Bt και στο γινόμενο προσθέτετε το C. Στη συνέχεια διαιρείτε με το άθροισμα του Ha με το S συν το L συν το γινόμενο H επί D.
Αποτελέσματα
Όταν το αποτέλεσμα αυτής της διαίρεσης είναι 2 ή περισσότερο σημαίνει ότι ο ύπνος σας έχει πολύ καλή ποιότητα, ενώ 1 σημαίνει πως είναι μέτριος και 0 ότι είναι πολύ κακός.

ΘΡΙΛΕΡ δίχως τέλος... Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν...


Η Μαντλίν, η οποία ήταν τότε τριών ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου στο τουριστικό θέρετρο Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007 την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο.

Σε ανακοίνωσή της χθες Κυριακή με αφορμή την προβολή της εκπομπής Crimewatch του BBC, που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ, η βρετανική αστυνομία αναφέρει ότι πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα (με τη βοήθεια της τεχνολογίας και βάσει των περιγραφών δύο μαρτύρων) μία σειρά από φωτογραφίες υπόπτων που θέλει να ανακρίνει.

"Ο σκοπός της έκκλησης είναι να επιχειρηθεί η αναγνώριση αυτών των ανδρών, να αποκλειστούν όσοι είναι αθώοι ή να διακριβωθεί αν συνδέονται (με την υπόθεση) με οποιονδήποτε τρόπο", ανέφερε η αστυνομία.

"Η ακολουθία των γεγονότων στην οποία καταλήξαμε δίνει νέα βαρύτητα σε πρόσωπα και κινήσεις", σημειώνει όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να αναγνωριστεί η ταυτότητα ενός άνδρα συγκεκριμένα, τον οποίο είδαν δύο μάρτυρες στο θέρετρο περίπου την ώρα της εξαφάνισης της Μάντλιν.

"Ενώ αυτός ο άνδρας ενδέχεται να αποτελεί ή να μην αποτελεί το κλειδί στην έρευνα, ο εντοπισμός του και η κατάθεσή του είναι για εμάς ζωτικής σημασίας", δήλωσε ο επιθεωρητής Άντι Ρέντγουντ.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα του BBC Crimewatch, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέληξε στην πιο λεπτομερή αναπαράσταση της ημέρας εξαφάνισης της Μάντλιν. Απόψε το βράδυ πρόκειται να προβληθεί στη Βρετανία και στη συνέχεια στην Ολλανδία και την Γερμανία, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Η έρευνά μας μέχρι σήμερα έχει σημαντικά αλλάξει την αλληλουχία και την επικρατούσα εκδοχή των γεγονότων", πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε δική της έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης της Μάντλιν τον Ιούλιο θεωρώντας ότι η μικρή μπορεί να βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Πηγή: real.gr 

Τσάι ή καφές; Τσάι από... καφέ



Νέο ρόφημα ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό



Λονδίνο 
Ειδικοί από τη Βρετανία και τη Γαλλία υποστηρίζουν ότι έδωσαν λύση στο δίλημμα «καφές ή τσάι». Δημιούργησαν ένα ρόφημα που συνδυάζει και τα δύο. Πρόκειται για ένα τσάι που παρασκευάζεται από φύλλα καφεόδεντρου. Οι αναλύσεις που έγιναν σε αυτό το νέο είδος ροφήματος δείχνουν ότι περιέχει συστατικά ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Υγιεινό τσαγοκαφεδάκι

Στη δημιουργία του νέου ροφήματος συμμετείχαν ειδικοί των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Kew στο Λονδίνο, σε συνεργασία με γάλλους ερευνητές από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για την Ανάπτυξη, Ποικιλία και Προσαρμογή Γεωργικών Καλλιεργειών του Μονπελιέ.

Δημιούργησαν ένα τσάι από τα φύλλα και όχι τους κόκκους του καφεόδεντρου από τους οποίους δημιουργείται ο καφές. Ετσι το ρόφημα περιέχει λιγότερη καφεΐνη και η γεύση του είναι ήπια, όχι τόσο πικρή όσο του τσαγιού ούτε τόσο δυνατή όσο του καφέ. Βέβαια στόχος της ομάδας των ειδικών δεν ήταν η δημιουργία ενός ροφήματος με διαφορετική γεύση από τον καφέ και το τσάι αλλά ενός ροφήματος ωφέλιμου για την υγεία του ανθρώπου.

Οι ωφέλειες

Η ομάδα των ειδικών διαπίστωσε ότι τα φύλλα του καφεόδεντρου (Coffea) περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες έχει φνεί σε διάφορες έρευνες ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και διαβήτη. Διαθέτουν επίσης υψηλές συγκεντρώσεις μιας χημικής ουσίας που υπάρχει επίσης στα μάνγκο και η οποία έχει διαπιστωθεί ότι καταπολεμά τις φλεγμονές.

Κάποιες φυλές στην Αιθιοπία και στο Νότιο Σουδάν έφτιαχναν ένα ρόφημα από τα φύλλα του καφεόδεντρου και μάλιστα κάποιοι έμποροι προσπάθησαν να το εξαγάγουν στη Βρετανία τον 19ο αιώνα προμοτάροντας το μάλιστα ως το «νέο τσάι», αλλά τελικά η προσπάθεια τους απέτυχε.



ΤΟ ΒΗΜΑ

Kαι ναι είναι αλήθεια αλλά τον έχουν απαγορέψει: Ο ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ φτιάχνεται από..


Ονομάζεται από την ελληνική γύρα, ή αλλιώς περιστροφή, που κάνει το κρέας στην κατακόρυφη μεταλλική σούβλα που περνιέται για να ψηθεί γύρω από τον άξονά της, με τη φωτιά στη μια πλευρά.
Ο γύρος φτιάχνεται και με κιμά –όπως το γνωστό κεμπάπ– αλλά και με κρέας κοτόπουλου. Προσφέρεται τυλιγμένος σε πίτα (άζυμο ψωμί), αλλά   και ως μερίδα. Σερβίρεται με διάφορες σαλάτες –χαρακτηριστικότερη το τζατζίκι– ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανητές πατάτες.
Σήμερα στην Ελλάδα ο γύρος με κιμά έχει απαγορευθεί με σχετική αγορανομική διάταξη, λόγω των υγειονομικών παραβάσεων που είχαν σημειωθεί. Το αραβικό φαγητό σαουάρμα (shawarma), το τουρκικό ντονέρ κεμπάπ και το μεξικάνικο tacos al pastor είναι όλα παρόμοια με το γύρο.
Το ντονέρ κεμπάπ αποτελείται από αρνίσιο, μοσχαρίσιο κρέας ή κοτόπουλο, ωστόσο στην Ελλάδα επικράτησε η παραλλαγή με το χοιρινό, αφού οι χριστιανοί μπορούν να καταναλώσουν αυτό το κρέας.
Στα Αραβικά Εμιράτα βάζουν αντί για τζατζίκι ψιλοκομμένο φιστίκι, ενώ ακόμα και σήμερα στην Κρήτη χρησιμοποιούν γιαούρτι. Τα μικρομάγαζα που άνοιξαν το 1922–1923 οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη μετά τον πόλεμο εξαπλώθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Στις βαλίτσες των προσφύγων ήταν κι οι συνταγές του γύρου, που ταξίδεψαν μαζί τους ως την Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα, μεγάλες εταιρείες εστίασης, όπως τα Goody's, τα Εverest και τα McDonald's προσφέρουν κάποια παραλλαγή γύρου στο μενού τους. Στη Γερμανία και τη Γαλλία το ντονέρ αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο έτοιμο φαγητό, ενώ και ο χοιρινός γύρος των Ελλήνων αποτελεί πολύ γνωστό έδεσμα.
Νέες γεύσεις προστέθηκαν, ενώ υπάρχουν πλέον και ο «πράσινος ή οικολογικός γύρος» και ο «παιδικός γύρος». Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πωλείται ακόμη και μέσω του διαδικτύου. Ο γύρος είναι ένα από τα σημαντικότερα εδέσματα που έχει σκοπό να δοκιμάσει ο τουρίστας κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, μαζί με το μουσακά και το σουβλάκι.

Πηγή:e-radio.gr

Τι ΔΕΝ έτρωγε ο Ιπποκράτης!


Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Η ενεργειακή διατροφολόγος Ιπποκράτειας διατροφής κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.
Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.
Ένα από αυτά … κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.
«Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.
Άδης και Περσεφόνη κρατούν Ζέα

Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη».
Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.
«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»
Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.
«Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής».
Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας.
Και η Πυθαγόρεια διατροφή στηρίζεται στην Ιπποκράτεια, με εξαίρεση στην κατανάλωση κρέατος, που για τον Πυθαγόρα, απαγορευόταν δια ροπάλου.
Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε και ένας πορτοκαλί καρπός , τοΙπποφαές.
Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.
Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει).
Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέγκις Χαν.


Κορίνα Καφετζοπούλου


http://www.fumara.gr/


Φόβος για μεγάλο σεισμό πάνω από 7 Ρίχτερ!


Ο σεισμός στην Κρήτη έφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ανησυχίες για σεισμό που ξεπερνά τα 7 ρίχτερ και ενδεχομένως να προκαλέσει...
μεγάλες καταστροφές κι θύματα.


Ο Γεράσιμος Χουλιάρας αποδείχθηκε έως ενός σημείου προφητικός, μιλώντας για κτήρια-φέρετρα που μπορεί να προκαλέσουν θύματα μετά από μεγάλο σεισμό. 'Ήμασταν τυχεροί που ο σεισμός έγινε σε βάθος 60 χλμ. κάτω από την θάλασσα" τόνισε ο κ. Χουλιάρας. Ωστόσο, όπως αναφέρει η "Ελεύθερη Ώρα" στο σημερινό της φύλλο, αν ο ίδιος σεισμός γινόταν στην Πελοπόννησο σε μικρό εστιακό βάθος, η περιοχή θα πήγαινε 20 με 30 χρόνια πίσω από πλευράς ανάπτυξης, αφού λίγα πράγματα θα έμεναν όρθια. Ενώ αν ο ίδιος σεισμός γινόταν στην Πάρνηθα ή τις Αλκυονίδες, μάλλον τώρα δεν θα υπήρχε η Αθήνα όπως την ξέρουμε! 

"Το φαινόμενο της Κρήτης προβληματίζει", λέει ο σεισμολόγος κ. Παπαζάχος ο οποίος δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν είναι ο κύριος σεισμός. "Εάν δεν είναι ο κύριος σεισμός τότε πάμε για 8άρηδες", επισημαίνει ο κ. Χλουλιάρας ο οποίος υπενθυμίζει ότι στο ιδιο σημείο προκλήθηκε το μεγαλύtερο τσουνάμι στην Μεσόγειο από σεισμό το 365 μ.Χ. !

O φόβος ότι πάμε για σεισμό πάνω από 7 ρίχτερ είναι έκδηλος και στην κυβέρνηση η οποία έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Παιδείας να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της Α'βάθμιας και Β'βάθμιας εκπαίδευσης, ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού. 

Εάν μάλιστα το συνδυάσει κανείς με τα διαφημιστικά τηλεοπτικά σποτ στα οποία πρωταγωνιστεί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και αναφέρονται στους σεισμούς, μπορεί εύκολα να οδηγηθεί σε κάποια συμπεράσματα. 

Εάν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί και το δημοσίευμα της Le Monde η οποία αναφερόταν σε επικείμενο σεισμό επιπέδπου 9 ρίχτερ στην Ελλάδα, τότε οι φόβοι είναι έκδηλοι. 
Αυτό όμως που προκαλεί οργή είναι αφενός η στάση της τρόικας που ζητεί από την ΕΕ να κόψει όλα τα κονδύλια που δίνει στην Ελλάδα και αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές αλλά και οργή απέναντι στην κυβέρνηση η οποία κάνει την πάπια και δεν λεει τίποτε στους τροϊκανούς!




10 συνήθειες που μας χαρίζουν μακροζωία


της Ιωαννας Βλασση

Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε επιβάλλουν την αναζήτηση ενός οδηγού επιβίωσης, μιας σειράς μυστικών συνταγών για μακροζωία και ευεξία. Ποιες είναι αυτές οι μικρές στιγμές, οι καθημερινές χαλαρωτικές συνήθειες που μας αναζωογονούν και μας χαρίζουν δόσεις ευτυχίας και ξεκούρασης;

1.Τραγουδήστε στο μπάνιο
Ή ακόμη και όταν οδηγείτε ή μαγειρεύετε. Το τραγούδι μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες και βελτιώνει τη διάθεση, ακόμη κι αν ο ήχος σας δεν είναι ισάξιος της Celine Dion.

2. Περπατήστε γρήγορα αντί να τρέξετε
Οι ρυθμοί ζωής επιβάλλουν ταχύτητα και καθημερινό 100αρι για τις περισσότερες γυναίκες και όχι μόνο. Όμως, δοκιμάστε να σταματήσετε να «τρέχετε», κάτι που συνήθως έχει ως απόρροια να κάνετε λάθη ή παραλείψεις και δοκιμάστε να κάνετε τις δουλειές σας απλώς γρήγορα (όταν χρειάζεται).

3.Γευματίστε πάντα με παρέα
Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι το μυστικό για μια γερή καρδιά είναι μόνο το κόκκινο κρασί, ωστόσο, οι Γάλλοι έρχονται να μας αποδείξουν ότι ο «δικός τους τρόπος» που γευματίζουν είναι ο ιδανικότερος. Έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι ευεργετικό για την καρδιά και για την ευεξία του ατόμου το να γευματίζει πάντα στο τραπέζι και πάντα με καλή παρέα. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι παραδοσιακές ελληνικές οικογένειες έχουν ως σήμα κατατεθέν το κυριακάτικο τραπέζι, στο οποίο δίνει πάντοτε το παρόν όλη η οικογένεια.

4. Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε μέρα
Είναι βασικό το βιολογικό σας ρολόι να είναι ρυθμισμένο σωστά και με ακρίβεια. Ο οργανισμός λειτουργεί πιο σωστά όταν ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Φροντίστε να κοιμάστε κάθε βράδυ την ίδια ώρα και να ξυπνάτε κάθε πρωί την ίδια περίπου ώρα. Ακόμη κι όταν είστε σε διακοπές. Αυτό θα βελτιώσει την ευεξία σας και θα κάνει τη διάθεσή σας πιο χαλαρή και λιγότερο στρεσαρισμένη.

5.Πόσες ξένες γλώσσες μιλάτε;
Η πρακτική μιας ξένης γλώσσας αποτελεί μια πρώτης τάξεως γυμναστική του νου και των γνωστικών ικανοτήτων. Η εκμάθηση της ξένης γλώσσας διευρύνει τις γνώσεις μας και μας χαλαρώνει, ενώ ταυτόχρονα, διώχνει μακριά το στρες και το άγχος.

6. Βάλτε λίγο πράσινο στη ζωή σας
Είναι σημαντικό να βάλετε λίγο χρώμα στη ζωή σας και στο σπίτι σας. Βάλτε μερικά φρέσκα λουλούδια στο σαλόνι. Τα λουλούδια δίνουν χρώμα, χαρά και υγεία στο σπίτι. Αερίστε τους χώρους σας καλά καθημερινά και αφήστε ανοιχτές τις κουρτίνες, ώστε να μπορεί το φως του ήλιου να λούσει όλο το σπίτι και να δώσει ακόμη πιο ωραίο χρώμα στα φυτά σας.

7. Μετριάστε την αντοχή σας στο στρες
Μην αφήνετε τα ανούσια ή ασήμαντα πράγματα που συμβαίνουν να σας καταβάλλουν και να σας αγχώνουν. Μην μαθαίνετε το σώμα σας να αντέχει το στρες. Αντιθέτως, μάθετέ του να μην μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία συχνά ή χωρίς ουσιαστικό λόγο.

8. Χαλαρώστε τρώγοντας υγιεινά
Φτιάξτε ένα υγιεινό απογευματινό σνακ για όλη την οικογένεια. Μην αρκείστε σε προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο. Παρακολουθήστε την αγαπημένη σας ταινία τρώγοντας ξηρούς καρπούς αντί για ποπ-κορν ή δοκιμάστε να φτιάξτε μόνοι σας το αγαπημένο σνακ-ταινιών! Επίσης, μπορείτε να φάτε φρούτα ή γιαούρτι με μέλι αντί για τσιπς και σοκολάτες.

9. Κάντε διαλογισμό
Αρκούν μόλις 15’ την ημέρα απομόνωσης και χαλάρωσης. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον ήσυχο, με καθαρό αέρα και συγκεντρωθείτε σε θετικές σκέψεις. Ο διαλογισμός ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνει τα επίπεδα του στρες και βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης.

10. Βάλτε σε τάξη την ντουλάπα & το pc σας
Είναι σημαντικό να υπάρχει τάξη και οργάνωση στη ζωή σας για να μην φορτώνετε με επιπλέον άγχος και στρες το κεφάλι σας. Ένα οργανωμένο desktop ή μια ντουλάπα με τακτοποιημένα ρούχα και παπούτσια βελτιώνουν την ικανότητά σας να δουλεύετε γρήγορα, αλλά και σας βοηθούν να βρείτε ευκολότερα αυτό που ψάχνετε και να μην «χάνεστε μέσα στο χάος».

http://www.k-mag.gr


ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ξανθιά … στο αεροπλάνο !!


Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθιά σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση….Η αεροσυνοδός η οποία παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της.

Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στην οικονομική θέση.

Η ξανθιά απάντησε “είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ”

Η αεροσυνοδός μπήκε τότε στο πιλοτήριο και εξήγησε στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη τι συνέβηκε.

Ο συγκυβερνήτης βγήκε έξω και προσπάθησε να εξηγήσει στην ξανθιά ότι είχε πληρώσει για οικονομική θέση και δεν επιτρεπόταν η παραμονή της στην πρώτη θέση.

Η ξανθιά απάντησε “είμαι νέα, όμορφη, ταξιδεύω για Μελβούρνη και θα μείνω εδώ”

Ο συγκυβερνήτης επιστρέφει απελπισμένος στο πιλοτήριο.

Ο πιλότος τον βλέπει και τον ρωτά “Είναι ξανθιά είπες? Κανένα πρόβλημα. Είμαι παντρεμένος με ξανθιά και μπορώ να μιλήσω την γλώσσα της”

Την πλησιάζει, της ψιθυρίζει κάτι στο αυτί και αμέσως η ξανθή σηκώνεται λέει στον πιλότο “.συγνώμη δεν το ήξερα.” και επιστρέφει πίσω στην οικονομική.

Οι άλλοι δύο έχουν μείνει να κοιτάζουν απορημένοι.

“Τι στο καλό της είπες ;”

Ο πιλότος απάντησε:”Της είπα ότι οι πρώτες θέσεις δεν πηγαίνουν Μελβούρνη!”


Το Ωροσκόπιο των Σχέσεων από τον Γιώργο Σαλαμά. Single or not ο έρωτας την εβδομάδα 14-20 Οκτώβρη!



ΚΡΙΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ. 
Ο Ουρανός στο ζώδιό σου συνεννοείται άψογα με την Αφροδίτη στις 17, λίγο πριν από την έκλειψη στον Κριό. Δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι, λόγω έκλειψης, αλλά σίγουρα πρέπει να είσαι προσεκτικός, επειδή η έκλειψη, ακόμη και αν λειτουργήσει εξαιρετικά θετικά για σένα, μπορεί να φέρει ένταση και δε θέλεις να την πληρώσει ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου. Αυτή τη στιγμή διανύεις μια ενδιαφέρουσα μεταβατική περίοδο και φαίνεται ότι αρκετές δυσκολίες θα γίνουν παρελθόν. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου; 
Είναι πολύ πιθανό, με τη νέα θέση του κυβερνήτη σου στην Παρθένο, να υπάρχει ένα θέμα με το χρόνο. Αυτήν την περίοδο δεν είναι εύκολο να τα βγάλεις πέρα με όλα και με όλους και σαφώς δεν έχεις χρόνο για πολλά-πολλά με θαυμαστές και θαυμάστριες. Όμως, μετά την έκλειψη στο ζώδιό σου στις 19, κάτι νέο μπορεί να ξεκινήσει. Έτσι κι αλλιώς, φαίνεται ότι τα ξαναστήνεις όλα από την αρχή, γιατί ένα από τα όλα να μην είναι και η συναισθηματική σου ζωή; 
Do it: Τοξότης 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Παρθένος 

ΤΑΥΡΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ. 
Η νέα θέση του Άρη στην Παρθένο ξυπνάει το ερωτικό στοιχείο στη σχέση σου. Αν κάνεις και εσύ κάποια προσπάθεια για αυτό, ακόμη καλύτερα. Θα μπορούσες να κανονίσεις ένα ταξίδι ή να σκεφτείς τι έκανες στην αρχή της σχέσης και να κάνεις κάτι αντίστοιχο τώρα, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται. Γιατί αυτά που γινόντουσαν στην αρχή να μη γίνονται πάντα ανά τακτά διαστήματα; 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου; 
Ο Άρης από τις 15 θα κινείται στον πέμπτο ηλιακό οίκο σου, που σημαίνει έρωτας και σεξ. Το δεύτερο ευνοείται και από τη θέση της Αφροδίτης στον Τοξότη, οπότε οι λόγοι για να βγεις έξω και να γνωρίσεις τις χαρές της ζωής είναι αρκετοί. Αν κάτι πρέπει να εξετάσεις είναι την αυτοεκτίμησή σου: αν δεν είσαι αυτός ή αυτή που θες, δεν μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου εύκολα και ίσως αυτό σε κάνει να νιώθεις outsider. Αν δε φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου, τον στηρίζεις, και είτε σε αποδέχονται οι άλλοι, είτε όχι, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία για σένα. 
Do it: Καρκίνος 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Κριός 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Έχω σχέση, ευχαριστώ. 
Η Αφροδίτη βρίσκεται στο καλύτερο σημείο για τις σχέσεις σου και τη συντροφική σου ζωή, που σημαίνει ότι μπορεί να βρίσκεσαι σε σχέση που προχωράει προς επισημοποίηση (ό, τι και αν σημαίνει αυτό για σένα) ή ότι οι συγκυρίες ξυπνάνε έντονα ερωτικά συναισθήματα και ξαναζείς στιγμές που σου έχουν λείψει. Ένα μεγάλο κομμάτι που μπορεί να πάει καλά στη ζωή σου είναι αυτό της συντροφικότητας, ασχολήσου όμως και λίγο.
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου; 
Πολλά μπορούν να προκύψουν με την Αφροδίτη πλέον στον Τοξότη, ειδικά γύρω στις 17, που συνεννοείται πολύ καλά με τον Ουρανό από τον πιο κοινωνικό σου οίκο. Αν λάβεις υπόψη και την έκλειψη στις 19, είναι όλα πιθανά στο συναισθηματικό τομέα αυτή την περίοδο, ειδικά οι γνωριμίες μέσω φίλων. 
Do it: Σκορπιός 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Δίδυμοι 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ. 
Η Αφροδίτη δε βρίσκεται στην ιδανικότερη θέση για τη συναισθηματική σου ζωή, αλλά για την επαγγελματική. Προς το παρόν όμως, μπορείς να διευθετήσεις ορισμένα πρακτικά ζητήματα που θα σε απελευθερώσουν, ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο για εσένα και τον/τη σύντροφο. Υπάρχει κάτι απρόβλεπτο στη συμπεριφορά σου τους τελευταίους μήνες, το οποίο ενδεχομένως μπερδεύει. Γενικά παρ’ όλο που φαίνεσαι ανοιχτός, είσαι αρκετά μυστήριος και εσωστρεφής και αυτό κάποιες φορές είναι γοητευτικό, κάποιες άλλες μπορεί να μπερδέψει τραγικά την κατάσταση. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα στις 20 είναι πιθανό να φέρει γνωριμίες, και μια από αυτές να είναι αρκετά ρομαντική, ώστε να θέλεις να την διερευνήσεις περισσότερο. Ίσως όμως υπάρχει μια δυσκολία στην προσέγγιση ή ίσως το άλλο άτομο να είναι κάπως αλλοπρόσαλλο ή απρόσιτο. Καλύτερα να περιμένεις την επόμενη βδομάδα για να δεις περισσότερο καθαρά αν μπορείς και αξίζει να προχωρήσεις. 
Do it: Ταύρος 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Παρθένος 

ΛΕΩΝ

Έχω σχέση, ευχαριστώ. 
Η έκλειψη στον Κριό στις 19 μπορεί να μην είναι αρνητική, αλλά φέρνει εντάσεις. Παρ’ όλα αυτά, το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό σώζει: θα μπορούσες ενδεχομένως να προτείνεις ένα ταξίδι ή μια δραστηριότητα που θα ανανεώσει την κατάσταση μεταξύ σας. Σε περίπτωση που τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν, θα μπορούσε αυτή η δραστηριότητα να είναι εκδρομή, βόλτα, ΚΑΤΙ πάντως που θα σας βγάλει από τη ρουτίνα από την οποία αναγκαστήκατε να μπείτε λόγω υποχρεώσεων. Και ειδικά σε εσένα είναι απαραίτητη η ξεκούραση τώρα που ο Άρης φεύγει στις 15 από το ζώδιό σου. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Γνωριμίες είναι πιθανές σε ένα ταξίδι ή σε έναν εκπαιδευτικό χώρο. Είναι πιθανό επίσης να παίζεται κάτι με άτομο που να μένει μακριά, πιθανώς στο εξωτερικό ή να φλερτάρεις με την ιδέα της σχέσης εξ αποστάσεως. 
Do it: Τοξότης 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Κριός 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ. 
Η αντίθεση του Άρη (στο ζώδιό σου από τις 15) με τον Ποσειδώνα απέναντί σου, στον οίκο της συντροφικότητας θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις. Οι αντιθέσεις όμως, ως όψεις, άλλοτε είναι αρνητικές, άλλοτε είναι θετικές, επειδή μπορούν να λειτουργήσουν και συμπληρωματικά. Οι μέρες που ακολουθούν, πάντως, έχουν έντονα συναισθήματα. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Ο Άρης στο ζώδιό σου από τις 15 είναι μια εγγύηση ότι θα είσαι ζωντανός μαγνήτης, ελκυστικός, δυναμικός και διεκδικητικός. Είναι δύσκολο να έχεις τον εν λόγω πλανήτη στο ζώδιό σου, να είσαι μόνος-η, να θέλεις να έχεις εξελίξεις στη συναισθηματική σου ζωή και να μην έχεις. Μόνο αν τη δεις συνειδητοποιημένα αποκλειστικά σεξουαλικά, κάτι όχι απίθανο, όχι μεμπτό, αλλά που πιθανότατα θα φέρνει σχέσεις με ημερομηνία λήξης. 
Do it: Κριός 

Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Τοξότης 

ΖΥΓΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ.
Η έκλειψη στον Κριό στις 17 μπορεί από τη μία να έχει θετική έκβαση, από την άλλη όμως μπορεί να φέρει και εντάσεις στις σχέσεις ή τη σχέση σου. Πραγματοποιείται ακριβώς απέναντί σου και ίσως να νιώθεις αρκετά συχνά ότι δέχεσαι πιέσεις. Αυτές τις μέρες θα μπορούσες να αποφύγεις τις έντονες αντιπαραθέσεις και να συζητάς με απλότητα και ειλικρίνεια αυτά που θέλεις και χρειάζεσαι. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Και η έκλειψη απέναντί σου, στον Κριό (στις 19) και το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό (στις 17) μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να φέρουν εξελίξεις στην ερωτική, συναισθηματική και συντροφική σου ζωή. Αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι η αρχή για νέα πράγματα στη ζωή σου. 
Do it: Υδροχόος 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Λέων

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ.
Η μετακόμιση του Άρη από το Λέοντα στην Παρθένο είναι και ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο θα μειωθούν αρκετά οι εντάσεις στη ζωή σου. Αρκετές επαγγελματικές δυσκολίες τελειώνουν και η έμφαση τώρα δίνεται στην κοινωνική σου ζωή. Μπορείς να περάσεις πολύ καλές στιγμές με τον /τη σύντροφό σου, αρκεί τώρα που είσαι στα καλά σου, να μην απορροφηθείς από τις μοναχικές σου δραστηριότητες αλλά να περάσεις και κάποιες στιγμές μοιράσματος με τον άλλον. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Το πρώτο νέο είναι ότι ο Άρης θα περάσει στις 15 στον ενδέκατο ηλιακό οίκο σου, που σημαίνει πολλές νέες γνωριμίες, περισσότερη εξωστρέφεια και απρόβλεπτες συναντήσεις. Μπορεί σύντομα να κάνουν και την εμφάνισή τους και άτομα από το παρελθόν, με τα οποία φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει η ιστορία. Στις 20, και λόγω της έκλειψης, αλλά και λόγω μια δύσκολης όψης μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα, μπορεί να νιώσεις μια ματαιότητα ή απογοήτευση, αλλά είναι παροδική. Σύντομα θα ξαναπάρεις τα πράγματα στα χέρια σου και θα δικαιώσεις τον εαυτό σου. 
Do it: Δίδυμοι 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Τοξότης 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ.
Η σεληνιακή έκλειψη στις 19 είναι αποτελεσματική, επειδή θα είσαι σε θέση να καταλάβεις ακόμη περισσότερο τι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις όπως θέλεις. Η σχέση σου είναι στο μυαλό σου και το ένα σενάριο είναι να ζωντανέψει ο έρωτας και το πάθος, ενώ ένα άλλο είναι να είναι τόσο έντονη η ανάγκη να ζήσεις ερωτικές στιγμές, που να πάρεις έως και μεγάλες αποφάσεις για να επανέλθει το ερωτικό χάι στη ζωή σου. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Το τι θα γίνει με την περίπτωσή σου θεωρείς συνήθως ότι το ξέρεις, επειδή έχεις την αίσθηση ότι ελέγχεις τη συναισθηματική σου ζωή, κλπ. Δε λαμβάνεις υπόψη σου όμως ότι μπορεί να έρθει μια δυνατή κεραμίδα έρωτα και πάθους, σαν αυτές που δεν έχεις φάει στη ζωή σου, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, το τρίγωνο με τον Ουρανό και με την έκλειψη στον Κριό. Από την πλευρά μας, σου ευχόμαστε καλή τύχη. 
Do it: Δίδυμοι 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Ταύρος 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ.
Όταν κάποιες φορές νιώθεις την ανάγκη για συγκέντρωση ή απομόνωση, είναι πιθανό να γίνεσαι αρκετά απόμακρος και ο άλλος να αρχίσει τις πιέσεις. Και ως ένα βαθμό αυτό έχει μια λογική, αν δεν εξηγήσεις την ανάγκη σου. Ίσως όμως θα μπορούσες να βρεις και μια μέση λύση, κάτι πιο λειτουργικό από την απότομα διαφορετική συμπεριφορά. Τα άκρα σπάνια βοηθάνε. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Η έκλειψη στον Κριό μπορεί να είναι αρκετά έντονη και να σε προβληματίζει συναισθηματικά, έχει όμως και μια πολύ θετική πλευρά, αυτήν της αναγνώρισης των αναγκών και των επιθυμιών σου. Δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να καταπιέζεσαι και να μην ασχολείσαι με αυτά τα θέματα. Το σημαντικότερο προφανώς αυτή τη στιγμή είναι να αναγνωρίσεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι, και ακόμη και αν αυτό έχει ένα κόστος (το κόστος της συνειδητοποίησης) είναι και ο δρόμος για να αποκτήσεις αυτά που σου λείπουν. 
Do it: Κριός 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Παρθένος 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ.
Η νέα θέση του Άρη στην Παρθένο από τις 7 είναι ανακουφιστική. Πρώτον, επειδή φεύγει από το Λέοντα, απέναντί σου δηλαδή, μια θέση όχι και τόσο λειτουργική για τη συντροφικότητα και δεύτερον, επειδή εντείνει την ερωτικό-σεξουαλική επιθυμία, που σημαίνει ότι τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχεις, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να έρθεις πιο κοντά στον άλλον με κάθε τρόπο. Η Αφροδίτη στον όγδοο οίκο σημαίνει εκτός από σεξ και «μοιράζομαι», «ενώνομαι πνευματικά». 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Στις 15, ο Άρης εγκαταλείπει το Λέοντα για να περάσει στον οίκο του σεξ, που σημαίνει ότι μπορεί να επιδοθείς για ένα χρονικό διάστημα σε πειραματισμούς μέχρι να καταλήξεις με κάποιον-α που να σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ευκαιρίες θα υπάρχουν για γνωριμίες, για σχέσεις με πάθος και ενδεχομένως για να εμβαθύνεις με έναν άνθρωπο. Πρόσεξε τη φθορά, που θα μπορούσε να έρθει αν βιάζεσαι π.χ. και προσπερνάς ένα στάδιο για να περάσεις στο επόμενο. Ή τη φθορά των απολύτως επιφανειακών σχέσεων, αν δεν είσαι ο τύπος που σου πάει κάτι τέτοιο 
Do it: Παρθένος
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Ζυγός 

ΙΧΘΥΣ

Έχω σχέση, ευχαριστώ.
Ο Άρης από τη νέα του θέση στην Παρθένο είναι κάποιες φορές η κινητήριος δύναμη για να κάνεις νέα πράγματα στον τομέα συντροφικότητα και κάποιες άλλες φορές είναι δύσκολη υπόθεση. Τώρα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, γιατί με το που μπαίνει στον έβδομο ηλιακό οίκο σου, έρχεται σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα (κυβερνήτη σου) στο ζώδιό σου. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι παρορμητικές κινήσεις και κουβέντες δεν ωφελούν. Αν νιώθεις ότι πιέζεσαι υπερβολικά, σκέψου ότι στην πραγματικότητα εμείς επιτρέπουμε να μας πιέζουν. Αν δεν το επιτρέψουμε, δεν πιεζόμαστε, απλά. 
Δεν έχω σχέση, τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;
Από μια μεριά είσαι τυχερός. Η αντίθεση του Άρη, στον τομέα της συντροφικότητας, με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σου είναι έντονη και φέρνει αντιπαραθέσεις, αλλά στους συντροφευμένους κυρίως. Από την άλλη, ο Άρης απέναντί σου είναι σε μια δύσκολη μεν, αλλά και χρήσιμη θέση, επειδή σε κάνει διεκδικητικό, ακτινοβολείς και φέρνει ευκαιρίες για νέες γνωριμίες και σχέσεις. Και η αντίθεσή του με τον κυβερνήτη σου, σαφώς και μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Κάποιες φορές η όψη αντίθεσης σημαίνει συμπληρωματικότητα. 
Do it: Ταύρος 
Όχι. Αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Παρθένος 

gsalamas@yahoo.com

Πείτε αντίο στο κρυολόγημα μέσα σε 24 ώρες!



Κρυολόγησες; Πώς θα καταπολεμήσεις τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως η βουλωμένη μύτη, ο βήχας κι ο πονοκέφαλος;

Ο καθηγητής Ron Eccles από το πανεπιστήμιο του Cardiff, μιλώντας στη Daily Mail δίνει τις συμβουλές του και μας αποκαλύπτει πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το κρυολόγημα μέσα σε μόλις ένα 24ωρο!
7.00 π.μ. – Ώρα για ξύπνημα και ζεστό μπανάκι!

Το ζεστό μπανάκι είναι γιατρικό! Βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν ενώ ανακουφίζει ενώ ο ατμός είναι αποτελεσματικός ακόμη και για τα ιγμόρεια!
8.00 π.μ. – Ώρα για πρωινό με κουάκερ και πορτοκάλι

Η διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού! Πιες χυμό πορτοκαλιού, πλούσιο σε βιταμίνη C και φάε λίγο κουάκερ με μούρα!
10.00 π.μ. – Ώρα για «κούρα» … κρυολογήματος

Τα πιο συχνά ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος είναι η μπουκωμένη μύτη, ο πονοκέφαλος και ο βήχας. Για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα πάρε σιροπάκι για το βήχα και παστίλιες για το λαιμό! Μην αφήσειw το πρόβλημα να επιδεινωθεί. Όσο για το μπούκωμα, δοκίμασε το τρiκ με το καυτό νετό. Βράσε νερό και βάλε το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό για πέντε λεπτά για να ανοίξουν οι αεραγωγοί.
12.00 μ.μ. – Ώρα για περίπατο

Ένας μικρός περίπατος πριν το μεσημεριανό θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
13 μ.μ. – Ώρα φαγητού!

Κοτοπουλάκι και σαλάτα – ο ιδανικός συνδυασμός. Η πρωτεΐνη βοηθά την ανοσολογική απόκριση.
3 μ.μ. – Ώρα για τσαγάκι

Τσάι από βότανα κι άλλα ζεστά ροφήματα βοηθούν το κρυολόγημα. Εκτός από το τσαγάκι πιες άλλο ένα ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου.
18 μ.μ. – Ώρα για πικάντικο δείπνο

Συστατικά όπως το τζίντζερ, το κάρι, το τσίλι, οι πιπεριές και το σκόρδο και διάφορα καυτερά μπαχάρια φημίζονται για τις αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητές τους αλλά και την ικανότητά τους να «ανοίγουν» τα ιγμόρεια! Άλλωστε στο κρύωμα, τα καυτερά ίσως είναι τα μόνα τρόφιμα που μπορείς να γευτείς.
20:00 μ.μ – Ώρα για χαλάρωση

Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια ενός ζεστού – χαλαρωτικού μπάνιου. Ο ατμός του ζεστού νερού θα χτυπήσει το κρύωμα στη ρίζα του!
22.00 μ.μ. – Ώρα για έναν καλό υπνάκο

Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου. Απόφυγε λοιπόν την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ και μην παρακουλουθήσεις τηλεόραση μέχρι αργά διότι το κρυολόγημα περνάει με ξεκούραση!

http://enallaktikidrasi.com/


ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες: Την υποχρέωσαν να κάνει έκτρωση και της έδωσαν το νεκρό έμβρυο


Έχουν ξεσηκωθεί οι διεθνείς οργανώσεις από την ακραία και χυδαία πράξη των αρχών της Κίνας, που ανάγκασαν 23χρονο κορίτσι να κάνει έκτρωση, ενώ βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης και στην συνέχεια έβαλαν το νεκρό έμβρυο δίπλα της και την έβγαζαν φωτογραφίες.

Πρόκειται για την Φενγκ Τζιαμέι, μια νεαρή κοπέλα από την επαρχία Σανσί, η οποία έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Οι Αρχές της ζήτησαν να πληρώσει το πρόστιμο 40.000 γιουάν (περίπου 5.000 ευρώ), που ισχύει σε αυτή την περίπτωση, όμως ούτε η ίδια, ούτε η οικογένεια της είχε τα χρήματα.

Τότε άνδρες των αρχών ανάγκασαν την γυναίκα να υπογράψει ότι συναινεί για την άμβλωση και της έκαναν ένεση για να πεθάνει το μωρό.

Ο άντρας της μιλώντας στα ξένα μέσα υποστήριξε ότι της έδεσαν τα μάτια, για να μην βλέπει και την ανάγκασαν να υπογράψει.

Η φωτογραφία με το νεκρό έμβρυο κάνει τον γύρο του κόσμου και οι οργανώσεις ζητούν να δοθεί μια απάντηση από την Εθνική Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.

Στην Κίνα από την δεκαετία του 1970 οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι δυστυχώς πολύ συνηθισμένες λόγω υπερπληθυσμού. Σύμφωνα με τον νόμο, οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις μπορούν να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές δύο εφόσον το πρώτο είναι κορίτσι.

Ράφτινγκ στον Ασπροπόταμο

Εντυπωσιακή καταβαση σ' αυτο το ορεινο ποταμι με τα πεντακαθαρα νερα στην Πινδο. Η διαδρομη μεσα σε μαγευτικο φυσικο περιβαλλον με δαση που κατεβαινουν μεχρι τις οχθες. Το μικρο βαθος του ποταμου τα πολλα βραχια και οι συχνες στροφες δημιουργουν τις προυποθεσεις για μια συναρπαστικη καταβαση 2ου-3ου βαθμου δυσκολιας. 
rafting ston aspropotamo1
rafting ston aspropotamo2
rafting ston aspropotamo3
rafting ston aspropotamo4
rafting ston aspropotamo5

Διεθνές ρεζιλίκι με τους μισθούς του Δημοσίου σε δολοφόνους - Άρθρο καταπέλτης της Wall Street Journal


- Στο απίστευτο φαινόμενο της μισθοδοσίας καταδικασθέντων ακόμη και για δολοφονίες ή άλλες κακουργηματικές πράξεις στην Ελλάδα από το Δημόσιο αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal 
- Θέλει να δείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας κινούνται με ρυθμούς χελώνας 
- Αφήνει να εννοηθεί ότι η χώρα τελικά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές
“Καταδικασθείς σε ισόβια υπάλληλος λαμβάνει ακόμη μισθό από το δημόσιο” λέει στον τίτλο το άρθρο της WSJ, που αναφέρεται στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου το 2009 από τον ταμία του δήμου, Σάββα Σαλτουρίδη.

Όπως αναφέρει μάλιστα με δεικτικό τρόπο η εφημερίδα “σχεδόν τρία χρόνια μετά την καταδίκη του σε ισόβια για την δολοφονία, εξακολουθεί να βρίσκεται στη μισθοδοσία του δήμου”, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Ιωακείμ Μόνο που έχει καταδικαστείν σε 16 έτη κάθειρξης.

Η wsj στηλιτεύει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε ανάλογες περιπτώσεις οι συνδικαλιστές, αλλά και οι πολιτικοί αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και η ενσωμάτωση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στο Σύνταγμα της χώρας για την αποφυγή πολιτικών παρεμβάσεων οδήγησε σε ένα πελατειακό, υπερδιογκωμένο και γεμάτο ακατάλληλους υπαλλήλους δημόσιο.

Οι συντάκτες της εφημερίδας αδυνατούν να κατανοήσουν το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο να δικαιούνται έστω και μέρος του μισθού τους καταδικασθέντες υπάλληλοι και τονίζουν ότι οι υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για απολύσεις 2100 επίορκων υπαλλήλων δύσκολα θα γίνουν πραγματικότητα.

Επιστήμονες δίνουν συναγερμό για το ηφαίστειο Yellowstone, πιθανή παγκόσμια καταστροφή,γι' αυτό είναι προετοιμασμένη η FEMA;

Η επιφάνεια του εδάφους του Yellowstone National Park στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε με ρυθμό ρεκόρ περίπου 8 cm ανά έτος. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή στο πάρκο, υπάρχει ένα σούπερ ηφαίστειο το μεγαλύτερο στη Βόρεια Αμερική.

Οι επιστήμονες λένε ότι αναπόφευκτα, θα ξεσπάσει! και όταν το κάνει η καταστροφή θα είναι αδιανόητη. Η έκρηξη του Yellowstone σούπερ-ηφαίστειο θα μπορούσε δημιουργήσει ένα στρώμα ηφαιστειακής τέφρας έως 1600 χιλιόμετρα μακριά, και να κάνει ένα μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών ακατοικήσιμο.

Το Yellowstone σούπερ ηφαίστειο είναι τόσο μεγάλο, ώστε είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις. Σύμφωνα με ένα άρθρο της Daily Mail, η ζώνη του μάγματος κάτω από το Yellowstone είναι περίπου 480 χιλιόμετρα σε πλάτος.

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται της ηφαιστειακές εκρήξεις στη χώρα, τους θυμίζει την καταστροφική έκρηξη του Όρους της Αγίας Ελένης το 1980. Αλλά αυτή η έκρηξη δεν θα είναι τίποτα σε σύγκριση με πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου Yellowstone super.

έκρηξηΟ καθηγητής γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, ο Bob Smith , είπε ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια των 53 χρόνων που είδε το Yellowstone σε κατάσταση ακινησίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, 130 σεισμοί στο πάρκο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό έκανε πολλούς παρατηρητές του Yellowstone εξαιρετικά ανήσυχοι. Η πρόσφατη έξαρση των σεισμών ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου, 2013 και συνεχίζεται ως τις 16 Σεπτεμβρίου.

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν Yellowstone ξυπνήσει:

Η έκρηξη του Yellowstone φαίνεται ολο και πιο κοντά κάθε χρόνο που περνάειΑπό το 2004,σε ορισμένες περιοχές του πάρκου το έδαφος ανυψώθηκε έως 25 cm.

Υπάρχουν περίπου 3.000 σεισμοί ετησίως στο πάρκο.

Εάν ένα δημιουργηθεί εξάνθημα σε μεγάλη κλίμακα, το σύνολο σχεδόν της βορειοδυτικής Ηνωμένες Πολιτείες θα καταστραφεί ολοσχερώς. Μια μεγάλη έκρηξη του Yellowstone θα σκοτώσει τα πάντα σε ακτίνα 160 χιλιομέτρων.

Η έκρηξη αυτή θα καλύψει ολόκληρη την κεντρική ΗΠΑ με ηφαιστειακή τέφρα και η παραγωγή τροφίμων στη χώρα θα εξαλειφθεί εντελώς.

ένας ηφαιστειακός χειμώνας που προκύψει από την έκρηξη, θα ψύξη τον πλανήτη.Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να πέσουν έως 20 βαθμούς.Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι ποτέ η ίδια μετά την έκρηξη. Μερικοί επιστήμονες προβλέπουν ότι μετά την έκρηξη και κρατήρα, τα δύο τρίτα της χώρας θα ήταν εντελώς ακατοίκητα.


αυτό που το καθιστά ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μια σειρά από ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει! στους επιστημονικούς κύκλους υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Κάτι μεγάλο θα συμβεί και δεν είναι τυχαίο ότι η FEMA ετοιμάζεται σαν να επρόκειτο να συμβεί ένας ευρωπαϊκός ή παγκόσμιος κατακλυσμός. NASA και το Ναυτικό των ΗΠΑ έκλεισε τις πόρτες και κανείς δεν ξέρει τι γιατί. Όλα αυτά θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε,

Όπως υποστήριξε ο πρώην ειδικός της NASA Pattie , "οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια παγκόσμια καταστροφή από την περίοδο 2013/2014. γνωρίζουν τις ακριβείς ημερομηνίες. Να ξέρετε ότι το σύνολο του δικτύου προστασία του πλανήτη θα πληγεί από το πέρασμα του κομήτη Ίσον και την επιρροή X Planet και οι άνθρωποι θα είναι χωρίς δύναμη τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι δημιούργησαν την τράπεζα σπόρων στη Νορβηγία, την ψηφιακή βιβλιοθήκη και πάνω από 5.000 μυστικές σήραγγες. 

pisoapothnkoyrtina

Ο χειμώνας 2013-2014 από τα ημερομήνια

Τα “ημερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Η παρατήρηση που γίνεται αφορά κυρίως τον συγκεκριμένο τόπο και αυτό συμβαίνει καθώς ο κάθε τόπος έχει δικές του εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.

Με λίγα λόγια τώρα να αναφέρουμε κάποια σημάδια του φετινού χειμώνα βάσει παρατηρήσεων που έγιναν στην βόρεια Ελλάδα.

Νοέμβριος: 1-15: Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, αρκετές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
15-30: Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ειδικά προς το τέλος του μήνα προβλέπεται ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει κυρίως την βόρεια χώρα με χιόνια σε όλα τα ορεινά και ίσως ημιορεινές περιοχές.

Δεκέμβριος: 1-15: Χαμηλές θερμοκρασίες και πρώτη σημαντική ψυχρή εισβολή με χιόνια σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
15-31: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες ενώ θα κάνουν την εμφάνιση τους 1 ή 2 καοκοκαιρίες με έντονα φαινόμενα. Χιόνια σε ακόμη χαμηλότερα υψόμετρα.

Ιανουάριος: 1-15: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
15-31: Σημαντική αλλαγή στο δεύτερο δεκαήμερο με ψυχρή εισβολή και κακοκαιρία με χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Φεβρουάριος: 1-15: Ήπιος χειμερινός καιρός χωρίς αξιόλογα φαινόμενα
15-31: Συνεχίζεται ο ήπιος χειμερινός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας στο τέλος του μήνα

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πρόωρο χειμώνα, σύμφωνα πάντα με τα ημερομήνια. Ας τα έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας και ας περιμένουμε τις επίσημες προβλέψεις προς τα μέσα του Φθινοπώρου.

weather-experts.net

Απίστευτο: Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη γοργόνων!!! Για πρώτη φορά πεντακάθαρη εικόνα από τα βάθη του ωκεανού[BINTEO Animal planet]


Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν γοργόνες και ότι ο αριθμός τους αυξάνεται...

Η NOAA δημοσίευσε το άρθρο στο περιοδικό "Γεγονότα Ocean" με τίτλο "αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη Υδάτινου ανθρωποειδούς." Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών ανακοίνωσε ότι οι γοργόνες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έργα ζωγραφικής σε σπήλαια στα τέλη της Παλαιολιθικής (Stone Age) περιόδου περίπου το 30.000 χρόνια π.Χ, υπάρχουν και ζουν σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου.

Το Animal Planet μετέδωσε πρόσφατα ένα ειδικό ντοκιμαντέρ με την ονομασία "Γοργόνες". Σε αυτό έδειξε μια νεκρή γοργόνα. Εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανού Sandy Νίξον είπε στην τηλεόραση ότι εμπειρογνώμονες που συγκεντρώθηκαν στο νησί της Ταϊτής και εξέτασαν όλα τα γνωστά στοιχεία που έχουν σχέση με την εμφάνιση γοργόνων , έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, και δηλώνουν με έμφαση, ότι υπάρχουν υβρίδια που είναι μισός άνθρωπος και μισό ψάρι και ότι ζουν ειρηνικά μεταξύ μας. Οι γοργόνες λένε οι ειδικοί ότι ζουν στην πλειοψηφία στα θερμά νερά της Καραϊβικής και της Μεσογείου, αλλά έχουν εντοπιστεί και στην περιοχή του Ειρηνικού και Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού. Ο mermaidologist, Marcus Plumkin, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα δήλωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενυδρείο όπου κρατούνται 7 γοργόνες και οι οποίες μελετούνται. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δει προσωπικά τις γοργόνες αυτές και ήταν αρκετά εντυπωσιασμένος σύμφωνα με δημοσιεύματα.

aneksigita-fainomena

Tα δύο χαμένα “βαλιτσάκια” της ΕΥΠ! To ένα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Επειδή είναι γνωστό ότι ζούμε στην χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" με τους ανάλογους φαιδρούς πολιτικούς αυτό που διαβάσαμε στο σημερινό "Πρώτο Θέμα" δεν μας άφησε και ιδιαίτερα έκπληκτους. Η είδηση αφορούσε τα γνωστά σε όλους "βαλιτσάκια" παρακολούθησης της ΕΥΠ...

Πριν μπούμε στο ζουμί της είδησης να εξηγήσουμε για τους λίγους που δεν γνωρίζουν ότι τα περί ου ο λόγος βαλιτσάκια είναι φορητά συστήματα που τοποθετούνται σε καίρια σημεία και διαθέτουν τεχνολογικές δυνατότητες όχι μόνο να καταγράφουν 15.000 τηλέφωνα και συνομιλίες σε ακτίνα μέχρι 12 μιλίων αλλά ορισμένα μοντέλα έχουν και άλλες ικανότητες, όπως σάρωση της φωνής του στόχου αλλά και θερμική παρακολούθηση! ("βλέπουν" δηλαδή τον στόχο και μέσα σε κτίρια). Αυτά και άλλες θαυμαστές δυνατότητες η ΕΥΠ δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει παρά μόνο με την άδεια εισαγγελέως. Έτσι η διαδικασία γίνεται νόμιμη και το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νομικά. Ουδείς βέβαια δεν είναι σίγουρος ότι τηρείται πάντα η διαδικασία...

Η τιμή των εργαλείων αυτών παρακολούθησης κυμαίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες από 100.000 μέχρι 1.000.000 ευρώ.
Για να μπούμε τώρα και στην είδηση και όπως αποκαλύπτουν πηγές της εφημερίδας επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου η ΕΥΠ προμηθεύθηκε (γιατί άραγε;) πέντε "βαλιτσάκια" από τα οποία ω του θαύματος τα δύο έχουν χαθεί! Για την ακρίβεια το ένα δεν εμφανίσθηκε ποτέ στην υπηρεσία της ΕΥΠ αλλά όπως αναφέρεται εγκαταστάθηκε...

στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!! Για το θέμα αυτό έχει κληθεί τουλάχιστον ένας υπάλληλος του κόμματος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Λέγεται (όπως γράφει η εφημερίδα) ότι το βαλιτσάκι χειριζόταν τμηματάρχης της ΕΥΠ που δεν εμφανίζονταν καν στην Κατεχάκη και είχε συγγενική σχέση με συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου!! Ο τμηματάρχης αυτός έφυγε από την ΕΥΠ μόλις άλλαξε η κυβέρνηση. Όσο για το δεύτερο "βαλιτσάκι" οι πληροφορίες μιλάνε ότι ... το πήρε μαζί του πρώην διοικητικό στέλεχος της ΕΥΠ!!

online-pressblog

Τα ζώδια σήμερα 14 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Ευτυχώς δεν αναλώνεστε σε λάθος κινήσεις και αυτό είναι ένα ατού που θα το εκμεταλλευτείτε για να πλασάρετε με επιτυχία τον εαυτό σας.
Ερωτικά: Είστε ανοικτοί σε κάθε νέα γνωριμία και δεν έχετε τις αποστάσεις που βάζετε άλλες φορές. Σήμερα το ένστικτό σας είναι πολύ δυνατό και ίσως να βγάλετε ένα λαυράκι από εκεί που δεν το περιμένατε. Κυρίως αν είστε με Ζυγό μπορεί να βγείτε από πάνω γιατί έχετε μαντέψει κάποια πράγματα σωστά.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε σε φάση αναδόμησης και ίσως μέσα από αυτή να μπορέσετε να δείξετε τις δυνάμεις σας. Μερικές φορές είναι δύσκολο να λειτουργήσετε ομαδικά αλλά τώρα με την πίεση ενός Υδροχόου μπορεί να ξαναμπείτε στο παιχνίδι.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Είστε κάπως αδιάλλακτοι σε συμπεριφορές που δείχνουν ότι δεν σας υπολογίζουν. Μην παίρνετε όμως ακραίες αποφάσεις γιατί δεν σας συμφέρουν. Οτιδήποτε μοντέρνο και πρωτοποριακό μην το αφήνετε έξω από την ζωή σας γιατί μπορεί να σας κάνει καλό.
Ερωτικά: Η συμπεριφορά σας είναι κάπως αδιάφορη απέναντι σε κάποιο πρόσωπο ενώ κατά βάθος υπάρχει ανάγκη να είστε φιλικοί. Περνάτε μερικές φορές στα άκρα για να μπορέσετε να εξισορροπήσετε. Πάντως με τον Ζυγό θα τα βρείτε πάρα πολύ καλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες διαφορές με τους συνεργάτες σας στον τρόπο τακτικής αλλά τελικά αν τους ακούσετε θα είναι για το καλό σας γιατί θα βγείτε έξω από τα στενά σας όρια. Με τον Σκορπιό να λύσετε τις διαφορές σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε πολύ δυναμικοί στο να παίρνετε κάποιες αποφάσεις ακόμα και για άλλους. Για αυτό θα έχετε υποστήριξη που θα σας φανεί σαν δώρο εξ ουρανού. Η υπόθεση ενός φίλου σας Σκορπιού σας έχει κάπως πονέσει αλλά θα την λύσετε, αν δεν είστε επιφανειακοί και μάθετε τα πιο βαθιά του συναισθήματα.
Ερωτικά: Έχετε κάνει πρόοδο, κυρίως όταν λέτε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη γιατί λέτε αλήθειες και δεν αλλάζετε τον χαρακτήρα σας για να ελιχθείτε ή να γίνεστε διπλωμάτες. Ίσως αυτό να είναι το καλύτερο από όλα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν δυσκολίες για τις οποίες όμως θα χρειαστεί να αλλάξετε συνολική συμπεριφορά και να δείτε από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα. Σήμερα μπορεί να βρείτε μια λύση για το πως θα χειρίζεστε τους συνεργάτες σας και αυτό θα είναι πολύ ωφέλιμο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Αναζητάτε την υποστήριξη από κάποια πρόσωπα που ίσως σας είναι δύσκολο να τα καταλάβετε. Πρέπει όμως για να ολοκληρώσετε κάποιες δουλειές που είναι μισές και δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου να τις κλείσετε με μια άλλη στρατηγική. Το σπίτι σας συνεχίζει χρειάζεται κάποιες αλλαγές οι οποίες θα σας ενθουσιάσουν αν ολοκληρωθούν.
Ερωτικά: Ενώ ζητάτε την προστασία και την συναισθηματική στήριξη, σήμερα ίσως διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να βγείτε λίγο από τα στεγανά σας για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε καλύτερα. Ο Υδροχόος είναι ένα άτομο που καταφέρνει να σας βγάζει έξω από τα όρια σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε κάποιες παρεμβάσεις από συνεργάτες ή ακόμα και από την διοίκηση που δουλεύετε και κάπως μπορεί να σας ενοχλεί γιατί ίσως να υπάρχει μια αδικία στο πρόσωπο σας και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Παρόλα αυτά οι γεννημένοι στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου έχετε μια σημαντική εύνοια.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Μοιράζεστε με τους γύρω σας πιο εύκολα απόψεις, συναισθήματα και την ενέργεια σας. Ίσως να καταλαβαίνετε σήμερα ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι το διαφορετικό. Σίγουρα σας ενδιαφέρει πάρα πολύ η γνώμη των άλλων και ίσως να ενοχληθείτε από κάποιους που δεν έχουν απέναντι σας την συμπεριφορά που σας αρμόζει.
Ερωτικά: Η διάθεσή σας να μοιραστείτε και να γίνετε ένα με το πρόσωπο που είστε μαζί σίγουρα θα σας δώσει ένα στοιχείο παραπάνω να ανοιχτείτε και να γίνετε πιο εύκολοι σε αντιδράσεις και πεποιθήσεις. Ο Τοξότης και ο Υδροχόος είναι πολύ κοντά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε βάλει όλες σας τις δυνάμεις για να κερδίσετε αλλά και να φανείτε μέσα από μια συνεργασία. Ίσως κάποιες να μην σας καταξιώνουν ηθικά αλλά τουλάχιστον θα κερδίσετε κάποια χρήματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Σήμερα καλό είναι να περάσετε τον χρόνο σας πειραματιζόμενοι σε νέες μεθόδους και σε πράγματα που μερικές φορές σας φαίνονται κάπως δύσκολα, όπως πχ η γνώση της ψυχολογίας, της αστρολογίας ή ακόμα και κάποιων ενεργειακών θεραπειών.
Ερωτικά: Μέσα στην δουλειά σας υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορεί να θέλει να σας προσεγγίσει με ένα δικό του τρόπο. Αφήστε τα κλειστά κουτάκια της λογικής και κάντε ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί να γνωρίσετε ένα άτομο που ίσως να είναι πολύ διαφορετικό από εσάς και μέσα από αυτό κάνετε το άνοιγμά σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνετε μεγαλύτερα ανοίγματα από παλιά γιατί κάπου μέσα σας έχετε την ανάγκη να εμπιστευτείτε και να αλλάξετε.

ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Υπάρχει φρέσκος αέρας ανανέωσης και μεγαλύτερης διάθεσης για επιτυχία. Η ζωή είναι δική σας, αρκεί να μην χάσετε τις δυνάμεις σας βλέποντας τις συμπεριφορές των άλλων απέναντι σας.
Ερωτικά: Έχετε πάρει κάποιες αποφάσεις τις οποίες πρέπει να τις τηρήσετε για να μπορέσετε να έχετε μια σχέση όπως την θέλετε. Η πιθανή σας απόφαση για να συμβιώσετε με ένα πρόσωπο σίγουρα θα σας κάνει καλό.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν κάποια άτομα τα οποία εμπιστεύονται πολύ το ταλέντο σας και την δημιουργικότητά σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας. Σήμερα μπορεί να πάρετε χρήματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Είστε αποφασισμένοι να μην αφήσετε τίποτε να σας χαλάσει. Μπορεί να είστε κάπως αυστηροί με φίλους γιατί αλλιώς τους περιμένατε και αλλιώς είναι αλλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χάσετε την ποιότητά σας. Επειδή ανοίγεστε ακόμα και σε δουλειές ρίσκου να μην φοβάστε γιατί θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.
Ερωτικά: Η ποιοτική σχέση που αναζητάτε είναι πολύ κοντά σας αλλά για να την κρατήσετε θα χρειαστεί από την πλευρά σας να μην είστε αδιάλλακτοι και ξεροκέφαλοι. Η σχέση με τον Υδροχόο είναι πολύ βαθιά και αληθινή, αρκεί να τα βρείτε σε κάποια σημεία που έχετε κόντρες.
Καριέρα & Οικονομικά: Σήμερα είναι αναγκαίο να συνεργαστείτε και να ακούσετε και άλλες ιδέες. Το να προσαρμόσετε την δική σας εμπειρία για να γίνει κάτι καλό, δεν είναι και τόσο δύσκολο για σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Νιώθετε άνετα όταν μοιράζεστε τις απόψεις σας και τις ιδέες σας με άλλα άτομα. Ένα ταξίδι ή ακόμα και μια συμβολική γνώση που θα πάρετε πάντα θα σας βοηθάει στο να σκέφτεστε ανοικτά και να βάζετε δυνατούς στόχους.
Ερωτικά: Η φιλική σας συμπεριφορά ίσως να βοηθήσει ένα πρόσωπο να ανοιχτεί και να μην φοβάται την κριτική σας. Η Αφροδίτη στον Τοξότη χωρίς να κάνετε κάτι το ιδιαίτερο θα σας δώσει μια ξεχωριστή γοητεία αλλά και διάθεση για να παίξετε παραπάνω από το κανονικό.
Καριέρα & Οικονομικά: Από την δική σας δυναμική και σταθερότητα θα εξαρτηθεί αν εσείς τελικά θα ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες και θα βγείτε από πάνω. Είναι σημαντικό να είστε σίγουροι για αυτό που θα κάνετε και πάνω από όλα να μην το βάλετε κάτω. Μπορεί να έχετε και μια πρόταση μη αναμενόμενη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Είστε πολύ προσεκτικοί με την κάθε κίνησή σας. Παρόλο τον συντηρητισμό σας έχετε την δυνατότητα να ανοιχτείτε ακόμα και σε κάποιες αγορές πολύ προχωρημένες, αρκεί να κρίνετε ότι θα κάνουν καλό στο προφίλ σας.
Ερωτικά: Αφήστε την ψυχρότητα που μερικές φορές σας πιάνει γιατί νιώθετε ότι πρέπει να αμύνεστε για να μην πληγώνεστε και εκφραστείτε όπως νιώθετε χωρίς φόβο και πάθος. Η σχέση με Λιοντάρι περνάει από διακυμάνσεις αλλά καλό θα ήταν να μην παραμείνετε μόνο σε μια κρίση για το πρόσωπο αυτό.
Καριέρα & Οικονομικά: Νιώθετε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές και θα βρεθείτε εσείς κάπως έξω από το παιχνίδι κυρίως όσοι έχετε γεννηθεί το πρώτο δεκαήμερο ή πιέζεστε πάρα πολύ γιατί δεν σας αρέσουν οι συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως ό, τι και αν γίνει δεν θα έχετε τη δύναμη να το αντιμετωπίσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Σήμερα θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κάτι πολύ δυνατό και σίγουρα θα βγείτε έξω από τα δεδομένα σας. Η συνεργασία και η φιλική επαφή πάντα βοηθάνε σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε.
Ερωτικά: Έχετε την μεγάλη ευελιξία να αντιστρέψετε ακόμα και μια αρνητική συμπεριφορά στο πρόσωπο σας, κυρίως με Λιοντάρι ή Σκορπιό γιατί υπάρχουν κάποιες διαφορές τις οποίες ακόμα δεν έχετε επιλύσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Είναι πολύ σημαντικό να βλέπετε τις δυνάμεις σας να μεγαλώνουν και να κάνετε εσείς αυτό που πραγματικά επιθυμείτε κι ίσως δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο, αρκεί να μην χάνετε την πίστη στον εαυτό σας.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Μπορεί να έχετε ανάγκη σήμερα να βοηθήσετε κάποια άτομα είτε δικά σας είτε κάποια που δεν σας γνωρίζουν. Το φιλανθρωπικό έργο πηγαίνει στον ψυχισμό σας και σας κάνει και νιώθετε πολύ καλά. Να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας και το σώμα σας γιατί μπορεί να χρειάζεστε ξεκούραση.
Ερωτικά: Υπάρχει μια πολύ προσωπική σας υπόθεση η οποία θα πρέπει τελικά να λύσετε, πριν σας ξεπεράσει και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο. Πάρτε θέση όσο και να σας ενοχλεί. Μην αφήνετε μια σχέση με το Λιοντάρι ή τον Ζυγό να είναι τελείως στην τύχη της.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει ένα άνοιγμα που θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε για το καλό σας. Κυρίως αν έχετε γεννηθεί στο τέλος του δευτέρου δεκαήμερου η προοπτική σας είναι αρκετά καλή και ίσως πάρετε μια βοήθεια από την οικογένεια σας.
Πηγή: astrology.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger