Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ευγενια Γκιζελη μας αρεσει … απο πισω !!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012



Καλά κατάλαβες, η κάποτε καυτή ναυαγoσώστρια, που μάζευε τους παίκτες σαν βρεγμένες γάτες από το «Μια Τρύπα Στο Νερό», πλέον είναι εκτός νερού, μακριά από τις παραλίες και επάνω στις πασαρέλες.

Αυτό μόνο καλό μου κάνει εμένα, αφού αντί να περιμένω να φύγει ο βαρύς χειμώνας, που σκάει σιγά σιγά, μπορώ να τη χαζεύω με καυτά εσώρουχα να περιφέρεται στις πασαρέλες και τα κλαμπ. Κάπου εκεί μπορεί ο φακός να
απαθανατίσει τέτοια ωραία πράγματα.



αλλά και από μπροστά

Καμερον Ντιαζ:«Δεν ειμαι λεσβια, αλλα θα πηγαινα με τις Χαιντι Κλουμ και Κειτι Χολμς»


Το ιταλικό περιοδικό Max επέλεξε η Κάμερον Ντίαζ για να δώσει την πιο αποκαλυπτική συνέντευξη της των τελευταίων ετών. Εκεί που μιλάει για το πόσο λατρεύει το σεξ, πόσο συχνά το κάνει και με ποιόν.
«Λατρεύω το σεξ. Ανέκαθεν υποστήριζα ότι κάνει καλό στην υγεία και προσφέρει διαύγεια στο πνεύμα. Προσωπικά, όταν βρίσκομαι σε κρίση, το κάνω ακόμη περισσότερες φορές το πρωί. Έχω διαπιστώσει ότι είναι πολύ καλύτερο από ότι τα ναρκωτικά, το αλκόολ και τα αντικαταθλιπτικά. Για αυτό και δεν ξέρω και εγώ πόσες φορές έχω πάρει -μετά από 16ωρα γυρίσματα- το αεροπλάνο προκειμένου να βρεθώ με τον σύντροφό μου».
Και η ελεγεία της Κάμερον Ντιαζ (που αυτή την στιγμή γυρίζει το The counselor) για το σεξ, συνεχίζεται: «Αν έχω πάει με γυναίκες; Τη μια το παραδέχομαι, την άλλη το αρνούμαι. Πάντως, έλεος, είμαστε στο 2012. Δεν είμαι λεσβία, αλλά δεν είμαι και ενάντια. Η ιδανική μου σύντροφος πρέπει να είναι και όμορφη και έξυπνη. Όπως οι Χάιντι Κλουμ, Κέιτι Χολμς και Τζουλιάν Μουρ».


Ξεκινησε το κυνηγι των ταυρων στην Παμπλονα της Ισπανιας


Ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, «σήμα κατατεθέν» της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, με το κλασσικό κυνήγι των ταύρων.
Χιλιάδες Ισπανοί και ξένοι τουρίστες, φορώντας τα παραδοσιακά άσπρα πουκάμισα και τα κόκκινα μαντήλια στο λαιμό, συνωστίστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, αναμένοντας ένα στέλεχος της δημαρχίας να σημάνει την έναρξη των εορτασμών εκτοξεύοντας το παραδοσιακό πυροτέχνημα, γνωστό ως «τσουπινάθο».
«Ζήτω ο Σαν Φερμίν» αναφώνησε το πλήθος, προς τιμήν του πολιούχου αγίου.
Φέτος όμως, για πρώτη φορά, οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια δεν περιέλουσαν ο ένας τον άλλο με σαμπάνιες, διότι τα γυάλινα μπουκάλια απαγορεύθηκαν ως επικίνδυνα και είχαν αντικατασταθεί από κρασί σε χάρτινα ποτήρια.
Μάλιστα η οικονομική κρίση που σαρώνει ολόκληρη την Ισπανία ανάγκασε και το φεστιβάλ της Παμπλόνας να περιορίσει τον προϋπολογισμό του κατά 8%, στα 2,4 εκατ. ευρώ.
Το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν αναμένεται να προσελκύσει περίπου ένα εκτατό. τουρίστες στην πόλη με πληθυσμό 200.000 κατοίκων. Οι περισσότερες αφίξεις αναμένονται από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Οι περισσότεροι δε από τους παραθεριστές καταφθάνουν στην Παμπλόνα για να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως στις κούρσες με τους ταύρους, τις οποίες έκανε γνωστές παγκοσμίως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ με το γνωστό του μυθιστόρημα «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά».
Οι οκταήμερες κούρσες ξεκινούν αύριο το πρωί, όταν έξι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης, με τους άνδρες--που ονομάζονται 'μόθος' -να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες. Τα ζώα θα διασχίσουν μία απόσταση 825 μέτρων μέσα στο παλαιό κέντρο και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα θανατωθούν στις παραδοσιακές ταυρομαχίες.
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται και πολλά καλλιτεχνικά γεγονότα, ή συναυλίες, που φέτος θα φθάσουν τα 430 σε αριθμό.


http://www.iefimerida.gr

Απιθανο γλυπτο απο ξυλο!!!


Το πάθος για τη φύση έχει εμπνεύσει τον Paul Baliker να δημιουργήσει ένα σύνολο έργου που έχει να κάνει με την φύση και το περοβάλλον. Η προσπάθεια του είναι να συλλάβει μια στιγμή σε ξύλο ή χαλκό και να εκφράσουν τις δυνατότητες για μια συμβιωτική σχέση με τη φύση. Ο Paul ασχολείται με την γλυπτική αποκλειστικά για 35 χρόνια. Τα γλυπτά του μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε πολλές εκθέσεις. 

Αυτό το γλυπτό έχει 13 μέτρα διάμετρο, ονομάζεται "A Matter Of Time" και διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με τη γη. Σκεφτείτε αυτό το γλυπτό, όπως ένα ρολόι. Στις 12:00 είναι τα πουλιά, που αντιπροσωπεύει τον ουρανό. Στις 3:00 και 9:00 τα θηλαστικά, που αντιπροσωπεύουν την γη. Στις 6:00, μέσα από τα ερπετά, αμφίβια, ψάρια και μαλακόστρακα φθάνουμε στη θαλάσσια χελώνα που αντιπροσωπεύει τους ωκεανούς. Η θέση του ανθρώπου είναι το ρολόι, κρατώντας τη μοίρα του πλανήτη στο χέρι του.











32χρονος πηρε συνεντευξη στον 12χρονο... εαυτο του!

Πώς θα σας φαινόταν εάν μπορούσατε να γυρίσετε τον χρόνο πίσω και να κάνετε μία κουβεντούλα με τον εαυτό σας; Αυτό ακριβώς έκανε ένας 32χρονος ηθοποιός και κινηματογραφιστής, με τη βοήθεια μίαςκασέτας, που είχε φυλάξει για τον εαυτό του, από το 1992...

Ο 32χρονος σήμερα Jeremiah McDonald είχε αυτήν την ευκαιρία είκοσι χρόνια μετά τη δημιουργία της κασέτας, όπου εμφανίζεται ο ίδιος σε ηλικία 12 ετών να μιλά με τον εαυτό του στο μέλλον, δηλαδή... το σήμερα.

Η έμπνευση είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και το αποτέλεσμα αστείο και ενδιαφέρον.

Δείτε το βίντεο: 

http://www.nooz.gr

Η Ελενη Μενεγακη τουιταρει φωτογραφιες με μαγιο απο τις διακοπες της


Και πώς να μην είναι ευδιάθετη; Η Ελένη Μενεγάκη ξεκουράζεται στην Άνδρο και μοιράζεται τις χαλαρές ώρες της με τους 77.129 χιλιάδες (μέχρι στιγμής) followers της.
Με φωτογραφίες από την παραλία όπου κάνει μπάνιο, η Ελένη Μενεγάκη συνομιλεί με τους χιλιάδες θαυμαστές της, αλλά και πολλούς φίλους της για τις διακοπές της. Στο twitter ανέβασε πόζες της με μαγιό, αλλά και την ήρεμη θάλασσα που βρήκε όταν έφθασε στην παραλία, με σχόλιο για την όμορφη Ελλάδα.


Με γυαλια ηλιου... τη νυχτα εμφανισθηκε η Lady Gaga


Με γυαλιά ηλίου... εν μέσω της νυκτός εμφανίστηκε η Lady Gaga σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αυστραλίας όπου δείπνησε μετά την περιοδεία της.
Το ντύσιμό της φυσικά, ήταν αλλόκοτο όπως θα ανέμενε κανείς. Μαύρο φόρεμα με σκισίματα και αποκαλυπτικό ντεκολτέ, μαύρα γυαλιά και μαύρες μπότες. Την προηγούμενη ημέρα είχε φορέσει και πάλι σκούρες αποχρώσεις, αλλά κοντό φόρεμα και είχε κάνει τα μαλλιά της ένα περίεργο χτένισμα... «φωλιά». Τα γυαλιά ηλίου δεν τα αποχωρίστηκε και πάλι, παρόλο που ήταν βράδυ.
Η Gaga θα παραμείνει στην Αυστραλία μέχρι τις 14 Αυγούστου, οπότε και θα μεταβεί στη Σόφια της Βουλγαρίας. Εν αναμονή της βρίσκεται εκεί το κοινό της για ένα σόου που λένε ότι θα αφήσει εποχή.


Βουλευτης εβγαλε οπλο κατα την διαρκεια τηλεοπτικης εκπομπης!


Αυτό που έγινε στη συνέχεια στην Ιορδανική τηλεόραση, μάλλον δεν έχει ξαναγίνει. Βουλευτής διαφώνησε με συνομιλητή του , σηκώθηκε όρθιος έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει!Όλα ξεκίνησαν από μια απλή διαφωνία κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής της Ιορδανικής τηλεόρασης, περί της Ιορδανικής πολιτικής έναντι της Συρίας...Ο Ιορδανός βουλευτής Mohammed Shawabka τράβηξε περίστροφό του, εναντίον συνομιλητή του και ευτυχώς ο παρουσιαστής μπήκε στη μέση και μετά από αγωνιώδη προσπάθεια κατάφερε να τον ηρεμήσει.

Μια πολη μεσα στην… πολη!


perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!

Στο πυκνοκατοικημένο Πεκίνο οι αρχιτέκτονες προσανατολίζονται σε μια οικιστική λύση που ονομάζουν χαρακτηριστικά ως «city within a city», δηλαδή «μια πόλη μέσα στην πόλη». Στο πλαίσιο αυτό το αρχιτεκτονικό γραφείο Steven Holl Architects κάνει πράξη ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στον κόσμο.
Το καινοτόμο Linked Hybrid αποτελείται από 8 διαφορετικούς πύργους 750 διαμεριμάτων συνολικά, που μπορεί να φιλοξενήσουν 2.500 κατοίκους. Με συνολική έκταση 220.000 τετραγωνικών μέτρων, οι ουρανοξύστες συνδέονται μεταξύ τους με 8 γέφυρες, διαμορφώνοντας έτσι μια αυτόνομη κοινότητα, που δεν της λείπει τίποτα.
perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!
Σχολείο, ξενοδοχείο, κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, γυμναστήριο, καταστήματα, κινηματογράφος, ιατρικό κέντρο και άνετα πάρκινγκ συνθέτουν μια αυτάρκης «πόλη μέσα στην πόλη».  «Η σύγχρονη αρχιτεκτονική δεν απομονώνει αλλά συνδέει, φέρνοντας σε επαφή τους ανθρώπους μεταξύ τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνυπάρξουν», λέει ένας εκ των αρχιτεκτόνων και συμπληρώνει:
perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!
«Το κτίριο αυτό είναι μια όαση στο πολυπληθές Πεκίνο, με έμφαση στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινότητας και αποτελεί την καλύτερη οικιστική λύση του μέλλοντος, σε πόλεις που ο πληθυσμός τους αυξάνεται διαρκώς».
perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!
Έμφαση δόθηκε στο χρώμα, με έντονες αποχρώσεις να καλύπτουν τις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου, αλλά και στο πράσινο, με τη δημιουργία μικρών κήπων στη βάση των πύργων, ενώ το νερό και το φυσικό φως «κυριαρχούν» παντού.
perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!














Κι αν σε κάποιους αυτός ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός φαντάζει «ψυχρός» και «μεγαλοαστικός», οι ανάγκες πολλών σύγχρονων πόλεων απαιτούν παρόμοιες δημιουργίες, οι οποίες – αν μη τι άλλο- υπόσχονται άριστη ποιότητα ζωής.
perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!perierga.gr - Μια πόλη μέσα στην πόλη!



Σκανδιναβικο σεξ και ...συνηθειες

Τα περισσότερα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν εύκολα χρόνο για… σεξ! Και αυτό αποδεικνύεται ακόμη πιο δύσκολο όταν αποφασίζουν να έχουν το κρεβατάκι του μωρού τους στο δωμάτιό τους.

Οι Σουηδοί πάντως βρήκαν τη λύση… αν και ίσως δεν είναι λίγοι αυτοί που θα διαφωνούσαν μαζί τους!

Το ένα τρίτο των Σουηδών κάνουν σεξ την ώρα που το παιδί τους κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι μαζί τους, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή τρεις στις 10 σουηδέζες μαμάδες δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν σεξ ενώ το μωρό τους κοιμάται δίπλα τους.

Η έρευνα αυτή, που διεξήχθη από το σουηδικό περιοδικό «mama» έδειξε ότι το 48% των μαμάδων κάνει σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ένα πολύ… τυχερό 4% ισχυρίζεται ότι κάνει έρωτα με το σύντροφό του κάθε μέρα!

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ίσως απογοητεύσουν τους αμερικανούς γονείς, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα που αναφέρει η Huffington Post είναι πολύ απογοητευμένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, καθώς προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με το εργασιακό στρες και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με μία μελέτη σε 600 οικογένειες στις ΗΠΑ έδειξε ότι έξι στα 10 εργαζόμενα ζευγάρια δεν είχαν αρκετή ενέργεια στο τέλος της ημέρας για να αφιερώσουν στο σύντροφό τους.

Ωστόσο, το 12% των μαμάδων στην Αμερική δήλωσε ότι βρήκε τη λύση στο… τηλεφωνικό σεξ. Το ένα τέταρτο των 663 συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ακόμη ότι φαντασιωνόταν ότι απατά το σύντροφό του, ενώ το 10% παραδέχτηκε ότι το είχε κάνει.

ofono

E.T: 10 πραγματα που δεν ξερατε για τον πιο διασημο εξωγηινο

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον πιο διάσημο εξωγήινο (3)
Τρεις δεκαετίες πριν, δεν υπήρχαν smartphones...


Δεν υπήρχε Facebook, ούτε καν SMS. Η φιγούρα λοιπόν, που δημιούργησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και έμελλε να καθορίσει όχι μόνο τον τρόπο που φανταζόμαστε τους εξωγήινους, αλλά και ολόκληρη την ποπ κουλτούρα, αναγκάστηκε να καταφύγει σε ένα γήινο σπίτι, με ένα πολύ απλό αίτημα: «E.T. phone home».



Ποτέ φυσικά δεν ξεχάσαμε την κινηματογραφική ιστορία του Ε.Τ. του εξωγήινου, ούτε τις συγκινητικές στιγμές της ταινίας. Σήμερα, ο πιο δημοφιλής εξωγήινος της Ιστορίας γιορτάζει τα 30 του χρόνια, γι’ αυτό και «σκαλίζουμε» λίγο παραπάνω, συγκεντρώνοντας 10 στοιχεία για τον E.T. που πιθανώς είναι άγνωστα στους περισσότερους.

  • Ο Ε.Τ. προοριζόταν για ταινία… τρόμου
10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον πιο διάσημο εξωγήινο (2)Λίγα χρόνια είχαν περάσει από τις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» και ο Σπίλμπεργκ επανεξέταζε την ιδέα να ασχοληθεί με την τρομακτική πλευρά των εξωγήινων. Στο αρχικό σενάριο, λοιπόν, που γράφτηκε από τον John Sayles, η ιστορία αφορούσε ένα αγρόκτημα και μια ομάδα εξωγήινων που το απειλούσε. Κατά την προετοιμασία, όμως, της ταινίας, ήρθε η επιφώτιση στον δημιουργό και εγκατέλειψε το «σκοτεινό» κλίμα του θρίλερ, επιλέγοντας να προσεγγίσει εκ νέου το project με την μορφή που όλοι γνωρίζουμε.

  • Η γέννηση ενός «καλού» εξωγήινου
Από την στιγμή που ο Σπίλμπεργκ αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα του θρίλερ, όλα έδεσαν. Όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης, ο πατέρας του τού έλεγε πως αν υπάρχει κάτι εκτός Γης, σίγουρα θα είναι κάτι καλό, γιατί οι προηγμένοι πολιτισμοί, θα χαρακτηρίζονται και από προηγμένα ιδανικά. Κάπως έτσι, ο Σπίλμπεργκ σχημάτισε την εικόνα ενός ευγενικού αλλά άσχημου πλάσματος, «που μόνο μια μητέρα θα μπορούσε να αγαπήσει».

  • Ο Ε.Τ. (κι όμως) απορρίφθηκε
Ακόμη κι όσοι δεν έχουν δει την ταινία (ίσως, κατά έναν ειρωνικό τρόπο μόνο οι εξωγήινοι), σίγουρα έχουν υπόψη τους τι εστί E.T. Αυτό που δεν ξέρουν είναι πως η Columbia απέρριψε την ιδέα της ταινίας, με την δικαιολογία πως «απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό», πετώντας έτσι στα σκουπίδια το project, για το οποίο μάλιστα είχε ήδη ξοδέψει ένα εκατομμύριο δολάρια. Ευτυχώς για όλους, η Universal, που τελικά επένδυσε στην ταινία, είχε άλλη άποψη.

  • Τα μυστικά των ακροάσεων
10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον πιο διάσημο εξωγήινο (5)

Τα παιδιά, μαζί φυσικά με τον E.T., κλέβουν την παράσταση στην ταινία. Πώς, όμως, ο Σπίλμπεργκ επέλεξε την Drew Barrymore, τον Robert MacNaughton και τον Henry Thomas για να πρωταγωνιστήσουν; Ιδού τα μυστικά τους όπλα: Η 6χρονη Barrymore, πέρα από την παράδοση της οικογένειάς της στην υποκριτική, επιδεικνύει στον Σπίλμπεργκ το γεγονός ότι είναι… drummer σε ένα πανκ συγκρότημα. Ο MacNaughton ποντάρει στην επιμονή, και ανταμείβεται μετά από… οκτώ auditions. Και τέλος, ο Henry, ο πιο ντροπαλός απ’ όλους, μετά από μια αδιάφορη πρώτη ακρόαση, συγκινεί τον Σπίλμπεργκ, όχι μόνο επειδή δηλώνει μέγας φαν του “Raiders of the lost ark”, αλλά και επειδή στον αυτοσχεδιασμό του που ακολούθησε, το αγόρι έκλαψε τόσο αληθινά, που ο Σπίλμπεργκ σταμάτησε την διαδικασία και του είπε την ατάκα «OK kid, ya got the job!».

  • Μια κινηματογραφική πρωτοτυπία
Όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω για την τέχνη του σινεμά, γνωρίζουν ότι τα γυρίσματα ποτέ δεν ακολουθούν την χρονική σειρά των σκηνών – π.χ. σε αρκετές περιπτώσεις γυρίζεται πρώτο το τέλος. Στην περίπτωση του E.T. όμως, δεν έγινε έτσι: Ο Σπίλμπεργκ, για να βοηθήσει τους ανήλικους πρωταγωνιστές τους να «προσανατολιστούν» χρονικά, φρόντισε ώστε το σενάριο να γυρίζεται σελίδα προς σελίδα με τη σειρά – η μεταμόρφωση του σπιτιού της οικογένειας άλλωστε, βόλευε αυτή την τακτική.

  • Η δημιουργία μιας διάσημης φιγούρας
10 πράγματα που δεν ξέρατε για τον πιο διάσημο εξωγήινο (4)

Ο Σπίλμπεργκ στέκεται μπροστά σε ένα λευκό χαρτί. Πώς θα μοιάζει ο εξωγήινός του; Οι πρώτες του σκέψεις είναι πως θέλει έναν εξωγήινο που να μη μοιάζει με την εικόνα που είχε η ανθρωπότητα γι’ αυτούς ως τότε – ήθελε κάτι πιο «γήινο». Κατά την διάρκεια του σχεδιασμού, οι συνεργάτες του λένε πως είχε επηρεαστεί πολύ από τα φωτογραφικά πορτρέτα του Αϊνστάιν, του Sandburg και του Hemmingway! Η τελική μορφή ήταν έτοιμη, και έμενε να προστεθεί η φωνή: Λίγο η φωνή της ηθοποιού Debra Winger, λίγο οι ήχοι ζώων όπως ρακούν και αλόγων, το ηχητικό προφίλ του E.T. ήταν επίσης σχεδόν έτοιμο. Το ολοκλήρωσε η εκφορά μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρων την ημέρα.

  • Πώς… κινήθηκε ο E.T.;
Στην ταινία εμφανίζονται… πολλοί E.T. Στα γενικά πλάνα, εμφανίζεται το πλήρες «κοστούμι» του εξωγήινου, το οποίο το φορούσαν δύο νάνοι, ή σε συγκεκριμένες σκηνές, ένα αθλητικό αγόρι 12 ατών, που είχε γεννηθεί χωρίς πόδια. Στις υπόλοιπες σκηνές, που ο θεατής μπορεί να «ξεγελαστεί», γινόταν χρήση είτε γραφικών, είτε μαριονέτας, την οποία χειρίζονταν εννιά άνθρωποι.

  • Ο John Ford και ο Ε.Τ.
Ο Σπίλμπεργκ δηλώνει μεγάλος φαν του «μαέστρου» του σινεμά, John Ford. Φρόντισε λοιπόν, να «κλείσει το μάτι» στον μεγάλο σκηνοθέτη, βάζοντας τον Ε.Τ. να παρακολουθεί στην τηλεόραση μια σκηνή φιλιού: Δεν ήταν άλλη από αυτή της ταινίας «The Quiet Man» του Ford.

  • Επίσκεψη από τον… Πόλεμο των Άστρων
Είναι γνωστό πως ο Σπίλμπεργκ είναι στενός φίλος με τον δημιουργό του Star Wars, George Lucas. Αυτή τη φιλία (και μαζί, την κινηματογραφοφιλία) θέλησε να τιμήσει ο πρώτος, τοποθετώντας επιδέξια την φιγούρα του Yoda στην σκηνή των παιδικών μεταμφιέσεων κατά την περίοδο του Halloween.

  • Το χειρότερο video game όλων των εποχών
Η ταινία του Ε.Τ. αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους κριτικούς ανά τον κόσμο. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το videogame του δημοφιλούς εξωγήινου που ακολούθησε. Στην βιασύνη να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της ταινίας, η αντίστοιχη εταιρία έφτιαξε το videogame σε πέντε μόλις εβδομάδες. Κι ενώ στην αρχή όλοι οι πιτσιρικάδες έσπευσαν να το αποκτήσουν, οι κριτικές που έλαβε το παιχνίδι ήταν καταδικαστικές, και η επιτυχία ξεφούσκωσε απότομα: Όχι μόνο οι πωλήσεις δεν έφτασαν τον αναμενόμενο στόχο, αλλά οι κριτικοί μίλησαν για το «χειρότερο video game όλων των εποχών», καθώς και για την πιθανή αιτία της «πτώσης» του θρυλικού Atari 2600 τις χρονιές που ακολούθησαν.






otherside.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger