Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

H ωμή πραγματικότητα της σύγχρονης ζωής, μέσα από 20 Σοκαριστικά Σκίτσα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016


Αυτό είναι ένα θέμα που έχουμε ήδη αναφερθεί περισσότερες από μία φορές ,
 καθώς όπως λένε και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, η πραγματικότητα 
που ζούμε εκφράζεται μέσα από ξεκαρδιστικές απεικονίσεις, αν και μερικές
 είναι λίγο υπερβολικές.

Στις παρακάτω εικόνες εκπροσωπούνται πολλά στερεότυπα , όπως η εικόνα της γυναίκας
 και του άνδρα, καθώς και τις κακές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει με την ανάπτυξη
 της τεχνολογίας και η αποδοχή στη ζωή μας.

Δείτε τις εικόνες :


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

Πηγή: www.diaforetiko.gr

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν δηλητηριώδη φίδια ως όπλα!

Οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τα φίδια ως βλήματα κατά τη διάρκεια των μαχών στην θάλασσα, υποστηρίζει ο Gianni Insacco, ένας Ιταλός ζωολόγος/ παλαιοντολόγος του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η ερευνητική ομάδα του Insacco ανέφερε ότι ένα από τα πολεμικά όπλα, το ακόντιο "Βόας του άμμου" που πιθανότατα εισήχθη στην Ιταλία από τους Έλληνες κατά τη διάρκεια του πολέμου, ανακαλύφθηκε στη Σικελία.

"Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα φίδια, όπως τα βλήματα, εκσφενδονίζοντας τα σε εχθρικά πλοία πριν από την επίθεση, προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση και φόβο», είπε ο Insacco. "Σε γενικές γραμμές χρησιμοποιούνταν οχιές που είχε αφαιρεθεί το δηλητήριο τους. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούσαν παρόμοια είδη, όπως το Βόα του άμμου". "

Ο Insacco και οι άλλοι ερευνητές βρήκανε πρόσφατα οστά από βόες του άμμου κοντά σε θέσεις δύο αρχαίων μαχών στο κάποτε αυτό ελληνικό νησί.

Αυτές είναι οι καθημερινές συμπεριφορές που σας κάνουν να δείχνετε χαζοί


Οι γύρω μας μας κρίνουν από την συμπεριφορά μας, από τον τρόπο που κινούμαστε στον χώρο, από το πως έχουμε τα χέρια μας, από τον τρόπο που τους κοιτάμε. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς.

Με αυτή τη λογική, καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που κάνουν τους γύρω μας να σχηματίσουν καλή εντύπωση για εμάς και άλλες που μας «χαντακώνουν» και μας κάνουν να φαινόμαστε χαζοί.

Η ιστοσελίδα Business Insider δίνει τον δικό της οδηγό σχετικά με τις συμπεριφορές που μας κάνουν να φαινόμαστε χαζοί. Το καλό είναι ότι αφού τις διαβάσουμε, μπορούμε και να τις ξεφορτωθούμε το 2016.

1. Το να κρατάτε ένα ποτό
Έρευνα έδειξε ότι όσοι κρατούσαν ένα μπουκάλι μπίρα στο χέρι σε φωτογραφίες θεωρούνταν λιγότερο έξυπνοι από εκείνους που κρατούσαν ένα ποτήρι νερό.

2. Η χρήση εντυπωσιακών λέξεων όταν δεν είναι απαραίτητες
Οι επιστήμονες πήραν μία πτυχιακή εργασία με πολλές δύσκολες λέξεις και δημιούργησαν μία πιο απλουστευμένη εκδοχή της με συνώνυμες και πιο απλές λέξεις. Διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα, αξιολόγησαν τον «συγγραφέα» της απλουστευμένης εργασίας ως περισσότερο έξυπνο.

3. Η λανθασμένη χρήση λέξεων και φράσεων
Υπάρχουν ορισμένες λέξεις και φράσεις που πολλοί τις χρησιμοποιούν λανθασμένα, όπως για παράδειγμα η προστακτική «παρήγγειλε», αντί για «παράγγειλε» που είναι το σωστό ή η φράση «πιο καλύτερα» αντί για «καλύτερα». Εάν δεν είστε σίγουρα για την χρήση μίας λέξης ή φράσης καλό θα ήταν να την αποφύγετε γενικά.

4. Να περπατάτε πολύ γρήγορα ή πολύ αργά
Όταν περπατάτε με μία ομάδα ατόμων πρέπει να συγχρονιστείτε με τον ρυθμού τους επειδή η έρευνα έχει δείξει ότι όσοι περπατούν πιο γρήγορα ή πιο αργά από τους γύρω τους θεωρείται ως λιγότερο ικανός και έξυπνος.

5. Η αποφυγή της βλεμματικής επαφής
Μπορεί να νιώθετε αμήχανα ή άβολα αλλά το να κοιτάτε το πάτωμα μπορεί να κάνει κακή αίσθηση στους γύρω σας. Έρευνα έχει δείξει ότι το να κοιτάτε τον συνομιλητή σας στα μάτια σας κάνει να δείχνετε πιο έξυπνοι.

6. Το να βρίζετε στην δουλειά
Έρευνα που έγινε το 2012 διαπίστωσε ότι περισσότεροι από το 50% των εργαζομένων θεωρεί όσους βρίζουν στη δουλειά ως λιγότερο έξυπνους.

7. Το να είστε συνοφρυωμένοι
Όχι μόνο σας κάνει να δείχνετε λιγότερο φιλικοί, αλλά να γνωρίζετε ότι ένα χαμόγελο σας κάνει να δείχνετε περισσότερο οξυδερκείς.

8. Να μιλάτε μονότονα
Το «χρώμα» στην φωνή, δηλαδή η αλλαγή στον τόνο, στην ταχύτητα και στην ένταση δίνει μία αίσθηση εξυπνάδας στους γύρω σας.

9. Να φοβάστε να ζητήσετε συμβουλή
Μπορεί να έχετε ανασφάλεια να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλές από τους συναδέλφους σας, μήπως σας θεωρήσουν χαζούς ή ανίκανους, αλλά έρευνα έχει δείξει ότι όσοι ζητούν συμβουλές, ειδικά στην δουλειά θεωρούνται πιο ικανοί από εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους.

http://www.huffingtonpost.gr/

Γίνεται θαύμα στον Ιορδάνη ποταμό; (βίντεο)


Λέγεται ότι συμβαίνει κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια στον ποταμό – σύμβολο της ορθοδοξίας, όπου βαπτίσθηκε ο Ιησούς από τον Βαπτιστή Ιωάννη: Στην τελετή αγιασμού των υδάτων τα νερά του Ιορδάνη γυρίζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κανονικά η ροή των υδάτων έχει κατεύθυνση νότια, δηλαδή όσοι βρίσκονται στις όχθες του από την πλευρά του Ισραήλ τα βλέπουν να κινούνται προς τα δεξιά. Τη συγκεκριμένη ημέρα όμως και αμέσως μετά τη ρίψη του σταυρού από τον ιερέα τα νερά ρέουν προς τα αριστερά. Χιλιάδες είναι αυτοί που διατείνονται πως έχουν γίνει μάρτυρες αυτού του θαύματος και άλλοι τόσοι είναι εκείνοι που το αμφισβητούν ή ακόμα και το χλευάζουν. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…
Ορμητικός και παράξενος
Ο Ιορδάνης ποταμός (το εβραϊκό του όνομα είναι Γιαρδεΐν, που σημαίνει ορμητική ροή) σχηματίζεται από τη συμβολή τριών μικρότερων ποταμών: του Μουαγιέτ Χασπέγια, του Νταν και του Μπανίγια. Οι πηγές του βρίσκονται στην Παλαιστίνη, στο δυτικό μέρος του όρους Ερμών.Στην ορμητική διαδρομή του (περίπου 360 χλμ.) σχηματίζει τη λίμνη Χουλέ, τη Σαμαχωνίτιδα ή Μερώμ, χύνεται στη λίμνη Γεννησαρέτ ή Τιβεριάδα – η οποία είναι 191 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας της Μεσογείου – και προχωρά με πολλούς ελιγμούς μέχρι την τελική εκβολή του στη Νεκρά Θάλασσα, την οποία τροφοδοτεί καθημερινά με περίπου 6 εκατομμύρια τόνους νερό.
Είναι ένας πολύ ξεχωριστός ποταμός, αφού έχει τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Το πρώτο είναι ότι ενώ το σημείο των εκβολών του βρίσκεται 400 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που σημαίνει ότι ο ποταμός στο διάβα του κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά (6-7 μ. κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του) και είναι πολύ ορμητικός (εξ ου και το εβραϊκό του όνομα), πουθενά στην πορεία του δε σχηματίζονται καταρράκτες. Το δεύτερο είναι η διπλή κοίτη του. Η πρώτη, με πλάτος 30 μ., βρίσκεται στο βάθος της δεύτερης, που έχει πλάτος 2 χλμ. Και το τρίτο ότι παρά τα κιτρινωπά και θολά νερά του (χλιαρά σε θερμοκρασία και αλμυρά σε γεύση),  τα οποία οφείλονται στα χώματα και τα διάφορα υλικά που παρασύρει με την ορμή του, φιλοξενεί πλήθος ψαριών.
Πέρα και πάνω απ΄ όλα όμως είναι ένας ιερός ποταμός, που κάποτε έβρεξε με τα νερά του τον Βασιλέα των βασιλέων για να βαπτιστεί στην εγκόσμια παρουσία του. 
http://www.goldenmag.gr

Θεοφάνια στη Ρωσία - Το απόλυτο extreme sport! (φώτο)

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί στη Ρωσία κάθε χρόνο γιορτάζουν τα Θεοφάνεια τη νύχτα της 18ης προς 19 Ιανουαρίου. Η γιορτή ξεκινά στην εκκλησία με τη βραδινή Θεία Λειτουργία, κατόπιν οι ιερείς αγιάζουν το νερό.




Στη γιορτή της Βάπτισης του Κυρίου οι ορθόδοξοι καλούνται να εξομολογηθούν και να μεταλάβουν, πολλοί όμως προτιμούν ν’ ανοίγουν τρύπες στον πάγο και να βουτούν στις λίμνες και τα ποτάμια, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη.

Το μπάνιο στο ομοίωμα της κολυμβήθρας με το παγωμένο νερό την ημέρα των Φώτων, είναι μια από τις πιο σημαίνουσες και αγαπητές ορθόδοξες παραδόσεις. Η κολυμβήθρα στήνεται μερικές φορές στους ναούς ή στα παρεκκλήσια, αλλά συνήθως τον ρόλο αυτό έχουν οι τρύπες σε σχήμα σταυρού που ανοίγονται στις παγωμένες λίμνες και στα ποτάμια. 

Πάντως ο ακραίος χαρακτήρας του τελετουργικού δεν προσελκύει μόνο τους θρησκευόμενους που θέλουν να πάρουν μέρος στο σημαντικότατο γεγονός της χριστιανοσύνης, αλλά και εκείνους που θέλουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Συχνά, η ιεροτελεστία αυτή συνοδεύεται από σπονδές με αλκοόλ, γεγονός που είναι ριζικά αντίθετο με το νόημα του γεγονότος.

Ο Ιβάν, φοιτητής από τη Μόσχα, διηγήθηκε τη δική του εμπειρία: «Βούτηξα πριν από δύο χρόνια και θυμάμαι ότι η θερμοκρασία ήταν περίπου 25 βαθμοί υπό το μηδέν. Στεκόμουν τυλιγμένος στην πετσέτα μισή ώρα μέχρι να έρθει η σειρά μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα θρήσκος. Φοράω σταυρό, αλλά δεν πηγαίνω στην εκκλησία. Απλώς αποφάσισα να δοκιμάσω τον εαυτό μου, αν μπορώ να το κάνω. Γενικά, μου αρέσει το καθετί που ανεβάζει την αδρεναλίνη στις φλέβες».









































Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger