Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δείτε σε ποιούς νομούς πεθαίνουν... και από τι οι Έλληνες!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Οι επιστήμονες από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Αγοραστάκης και Ζαχαρούλα Μίχου, ανέλυσαν τα στοιχεία θανάτου, ανά νομό και ανά περιοχή και οι διαπιστώσεις τους είναι συγκλονιστικές!…

Για παράδειγμα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Πρέβεζα, στην Κοζάνη και την Λάρισα, στους άνδρες κατοίκους των περιοχών αυτών παρουσιάζεται μια αύξηση στο προσδόκιμο της ζωής, ενώ οι θάνατοι στην πλειοψηφία τους οφείλονται σε νοσήματα του κυκλοφορικού συστήματος και της καρδιάς.

Πάντως οι άνδρες σε αυτές τις περιοχές δείχνουν να λαμβάνουν σοβαρά τους καρδιαγγειακούς κινδύνους και για το λόγο αυτό έχουμε αύξηση στο προσδόκιμο.

Στην Κοζάνη όμως αλλά και στην Πρέβεζα, πολλοί είναι οι θάνατοι που παρατηρούνται στους άνδρες από νοσήματα του αναπνευστικού.

Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στο νομό Μαγνησίας, στα Τρίκαλα, στην Αρτα, στην Κόρινθο, στην Καστοριά και στη Χαλκιδική οι επιστήμονες παρατήρησαν πάλι μια αύξηση στο προσδόκιμο ζωής, ακριβώς επειδή μειώθηκε η θνησιμότητα λόγω προβλημάτων στο κυκλοφορικό.

Την ίδια στιγμή σε 3 νομούς (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Τρίκαλα) παρουσιάζεται μείωση της θνησιμότητας που αφορά τις νεοπλασματικές ασθένειες και τα νοσήματα του πεπτικού συστήματος.
Ο νομός Χαλκιδικής πάντως σημειώνει αύξηση στους θανάτους από νοσήματα του αναπνευστικού. Το ίδιο συμβαίνει και στον νομό Αχαΐας.

Η Κρήτη είναι μια ενδιαφέρουσα περιοχή για την έρευνα των επιστημόνων, αφού στα Χανιά για παράδειγμα παρατηρείται αύξηση των δεικτών θνησιμότητας η οποία έχει να κάνει με νεοπλάσματα, και νοσήματα του αναπνευστικού.

Στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, αντίθετα έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής, αφού εμφανίζεται πρόοδος στα νοσήματα του κυκλοφορικού και της καρδιάς. Στο Ρέθυμνο πάντως έχουμε και εκεί αύξηση στους θανάτους από νεοπλάσματα και νοσήματα του αναπνευστικού.

Επίσης, αρνητικό πρόσημο υπάρχει όσον αφορά στα νεοπλάσματα, και στις εξής περιοχές: Ευρυτανία, Κυκλάδες και Λασίθι, ενώ χρόνια ζωής αφαιρούνται από τις λοιπές αιτίες στους νομούς Φωκίδας και Βοιωτίας.

Οι νομοί Εβρου, Ξάνθης και Ροδόπης σημειώνουν πρόοδο στη θνησιμότητα από νοσήματα του κυκλοφορικού και νεοπλάσματα σε σχέση με το 1991, με τον Έβρο να σημειώνει πρόοδο όσον αφορά τα νοσήματα του αναπνευστικού.

Για τους νομούς Δράμας και Σερρών, έχουμε αύξηση στο προσδόκιμο η οποία οφείλεται στη θετική συμβολή των νεοπλασμάτων, νοσημάτων κυκλοφορικού και βίαιων θανάτων. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή της Φλώρινα που χάνει και αυτή χρόνια ζωής από καρκίνους και νεοπλάσματα.

Αυτά τα στοιχεία αφορούν στους άνδρες κατοίκους των περιοχών αυτών. Η έρευνα για τις γυναίκες διαπίστωσε τα εξής:

Οι γυναίκες που ζουν στη Ροδόπη στην Καβάλα, την Κοζάνη, την Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Εύβοια, το Κιλκίς την Ευρυτανία, στην Κατερίνη, στην Καστοριά στο Ρέθυμνο στο Λασίθι και τη Λάρισα, παρουσιάζουν μείωση θανάτων από καρδιαγγειακά και κυκλοφορικά νοσήματα, αλλά στο Κιλκίς και την Ευρυτανία παρουσιάζουν αύξηση των θανάτων από νεοπλάσματα και καρκίνους.

Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και σε άλλους νομούς (δηλαδή μείωση θανάτων από κυκλοφορικά νοσήματα και αύξηση από νεοπλασματικές ασθένειες).

Οι νομοί αυτοί είναι οι νομοί Ξάνθης, Δωδεκανήσων, Δράμας, Νησιά του Ιονίου, ο νομός Ηρακλείου, Αττικής, Σερρών, Έβρου, Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Χανίων, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ηλείας, Πρέβεζας, Άρτα, Ιωαννίνων, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η Πέλλα.

Η μεγαλύτερη αύξηση των νεοπλασματικών ασθενειών εμφανίζεται στις γυναίκες στις Κυκλάδες και την Πρέβεζα. Επίσης στη Λακωνία παρατηρείται μείωση των θανάτων από νεοπλασματικές ασθένειες, κάτι που δεν συμβαίνει στο νομό Αχαΐας.

Το VIDEO για το "ΟΧΙ" που έφτιαξαν οι Έλληνες ομογενείς και σαρώνει στο Διαδίκτυο


Ένα απίστευτο βίντεο δημιούργησαν στην Αμερική οι Έλληνες ομογενείς που έχουν δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό εν ονόματι OXI DAY FOUNDATION.
Το βίντεο είναι γυρισμένο στα Αγγλικά έχει σκοπό να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όλον τον κόσμο, Έλληνες και μη που δεν μιλούν ελληνικά, για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζουμε σήμερα.

http://www.thestival.gr/







Σαρώνει στο Facebook το σημείωμα καταστηματάρχη... για την Κυριακή!


Σαρώνει στο Facebook: Γιατί δεν άνοιξε την Κυριακή ο καταστηματάρχης Με αρκετή δόση χιούμορ (ή υπερβολικής ειλικρίνειας;) το συγκεκριμένο σημείωμα που κάνει το γύρο του Facebook.

Πείτε «όχι» σε 15 πράγματα για να είστε ευτυχισμένοι!


Μια λίστα που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη
Βασιζόμαστε στη ζωή μας σε τόσα πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε, καταλήγουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη από ό,τι είναι. Παρακάτω διαβάστε μια λίστα με 15 πράγματα στα οποία πρέπει να πείτε «όχι», κάνοντας έτσι τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ευχάριστη. Αρχίζοντας από σήμερα κιόλας, μπορείτε να αλλάξετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει και να το κάνετε καλύτερα.1. Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να έχετε πάντοτε δίκιο
Τόσοι πολλοί άνθρωπου νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο και δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουμε λάθος. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος που έχουμε και μεταδίδουμε. Πραγματικά, δεν αξίζει. Οποτεδήποτε νιώσετε ξανά την ανάγκη να πεταχτείτε σε μια κουβέντα βγάζοντας την άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε το εξής: «Προτιμώ να έχω δίκιο ή να έχω φίλους;». Αλήθεια, πόση σημασία έχει; Είναι τόσο μεγάλος ο εγωισμός μας τελικά;



2. Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα
Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει με όλους, τους φίλους, την οικογένειά σας, τη σχέση σας. Είτε πρόκειται για συναδέλφους είτε για τους γονείς σας είτε για το/τη σύντροφό σας, απλώς ηρεμήστε κι αφήστε να παίρνουν κι άλλοι ευθύνες για όσα συμβαίνουν. Επιτρέψτε σε όλους να είναι ο εαυτός τους, αλλά προπαντός, κάντε αυτό το δώρο σε εσάς και θα δείτε πόσο ανάλαφροι θα αισθανθείτε ξαφνικά.

3. Πείτε «όχι» στις κατηγορίες
Ξεπεράστε την ανάγκη σας να ρίχνετε το φταίξιμο στους άλλους για όσα έχετε ή όσα δεν έχετε, για όσα νιώθετε ή για όσα δεν νιώθετε. Σταματήστε να μεταθέτετε τις ευθύνες και αναλάβετε όσες σας αναλογούν για πράγματα στα οποία φταίτε.

4. Πείτε «όχι» στην αυτολύπηση
Πόσοι άνθρωποι δεν υποβαθμίζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους επειδή σκέφτονται αρνητικά και θεωρούν ότι δεν αξίζουν σαν άνθρωποι ή δεν θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν; Μην πιστεύετε οτιδήποτε σας υπαγορεύει το μυαλό σας, ειδικά αν είναι κάτι αρνητικό και σας οδηγεί στην αυτολύπηση. Αξίζετε πολύ περισσότερα από αυτό.

5. Πείτε «όχι» στους περιορισμούς του μυαλού σας
Διώξτε μακριά τις σκέψεις σας ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε οτιδήποτε υπάρχει στο νου σας. Μην σκέφτεστε τι νομίζετε ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε να κάνετε, τι είναι δυνατό και τι αδύνατο. Από εδώ και μπρος, μην επιτρέψετε ξανά στον εαυτό σας να περιορίσει τις δυνατότητες σας, γιατί θα είστε πάντα κολλημένοι στο λάθος σημείο. Ανοίξτε τους ορίζοντες σας και πετάξτε!

6. Πείτε «όχι» στη γκρίνια
Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας να παραπονιέστε για τόσα πολλά πράγματα καθημερινά. Για ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα που σας έκαναν δυστυχισμένους, λυπημένους και κατηφείς. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε έτσι και καμιά περίσταση δεν μπορεί να σας δημιουργήσει αυτά τα συναισθήματα αν δεν το επιτρέψετε εσείς. Δεν είναι οι καταστάσεις που υποδαυλίζουν αυτά που νιώθετε, αλλά ο τρόπος που επιλέγετε να βλέπετε τα πράγματα. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει η θετική σκέψη απέναντι στα πράγματα.

7. Πείτε «όχι» στην κριτική
Ξεφορτωθείτε το κομμάτι του εαυτού σας που ζει και τρέφεται από την κριτική που ασκεί σε ανθρώπους που είναι απλώς διαφορετικοί από εσάς ή από ό,τι περιμένατε να εξελιχθούν. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί, κι όμως στη βάση μας είμαστε όλοι ίδιοι. Όλοι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όλοι θέλουμε να αγαπάνε και μας αγαπήσουν κι όλοι θέλουμε να μας καταλαβαίνουν οι συνάνθρωποί μας. Όλοι κάτι αναζητάμε στη ζωή κι όλοι κάτι ευχόμαστε, γι αυτό ας μην κρίνετε κανέναν, γιατί κάποιος άλλος θα βρεθεί να κρίνει εσάς.

8. Πείτε «όχι» στον εντυπωσιασμό
Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να παριστάνετε ότι είστε κάτι που δεν είστε για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Τη στιγμή που θα σταματήσετε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να γίνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είστε, όταν θα ρίξετε όλες τις μάσκες, τότε θα αποδεχτείτε ουσιαστικά τον εαυτό σας και θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σας αγαπούν για τον πραγματικό σας εαυτό, όχι για έναν ιδανικό μεν, αλλά ψεύτικο εαυτό που τους παρουσιάζετε.


9. Πείτε «όχι» στην αντίσταση προς τις αλλαγές
Οι αλλαγές είναι καλές, μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμα και αν στην αρχή φαίνονται επώδυνες και δύσκολες. Οι αλλαγές όμως μας οδηγούν να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Συνεπώς, ακολουθήστε το ένστικτό σας, αγκαλιάστε τις αλλαγές, μην αντιστέκεστε σε αυτές και θα ανακαλύψετε το πραγματικό νόημά τους.

10. Πείτε «όχι» στις ταμπέλες
Σταματήστε να βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους, στα πράγματα και στα γεγονότα που δεν καταλαβαίνετε, λέγοντας ότι είναι περίεργα ή διαφορετικά. Αντί αυτού, προσπαθήστε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας δειλά δειλά. Άλλωστε, το μυαλό δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοιχτό.

11. Πείτε «όχι» στους φόβους
Ο φόβος δεν υπάρχει, είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας. Διορθώστε τις λάθος αντιλήψεις που έχετε για τα πράγματα μέσα σας και θα δείτε τρομερές αλλαγές και στους εξωτερικούς παράγοντες που σας επηρεάζουν, γιατί πλέον δεν θα σας φοβίζει τίποτα.

12. Πείτε «όχι» στις δικαιολογίες
Αφήστε κατά μέρους τις δικαιολογίες, γιατί δεν τις χρειάζεστε πια. Πολλές φορές περιορίζουμε τους εαυτούς μας, καθώς προβάλλουμε συνεχώς δικαιολογίες. Αντί να ψάχνουμε πώς θα βελτιώσουμε τον εαυτό μας μεγαλώνοντας, λέμε ψέματα ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, χρησιμοποιώντας όλες τις δικαιολογίες που μπορεί κανείς να σκεφτεί, δικαιολογίες που στο 99,9% δεν είναι αληθινές.

13. Πείτε «όχι» στα φαντάσματα του παρελθόντος
Είναι δύσκολο, φυσικά και είναι δύσκολο να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν, πόσο μάλλον αν το παρόν μας φαίνεται δύσκολο και το μέλλον τρομακτικό. Ωστόσο, ας θυμηθούμε ότι το παρόν είναι στην ουσία το μόνο πράγμα που έχουμε, γιατί το παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα. Επίσης, το παρελθόν που τόσο επιζητάτε και επικαλείστε δεν ήταν ονειρικό όταν ήταν η καθημερινότητά σας. Γι’ αυτό σταματήστε να παραπλανάτε τον εαυτό σας. Δηλώστε παρών σε ό,τι κι αν συμβαίνει τώρα στη ζωή σας, χαρείτε την παρούσα στιγμή, γιατί έτσι κι αλλιώς, η ζωή είναι ένα ταξίδι κι όχι απλώς ένας προορισμός. Έχετε στο νου σας μια ξεκάθαρη εικόνα του μέλλοντος που επιθυμείτε, αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε το παρόν σαν να μην υπάρχει αύριο!

14. Πείτε «όχι» στην προσκόλληση
Η έννοια της προσκόλλησης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην προσκολλάται κανείς στα πράγματα, στους ανθρώπους, στα μέρη, στο χρόνο. Ωστόσο, τη στιγμή που θα αποκολληθείτε από όλα αυτά και θα μάθετε να ζείτε ελεύθεροι από παντός είδους εξαρτήσεις και προσκολλήσεις, θα μάθετε να αγαπάτε πραγματικά, μιας και αυτές οι δυο έννοιες δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Η προσκόλληση συνδέεται με το φόβο, την αγωνία που μας κυριεύει να μην χάσουμε όλα όσα θεωρούμε πολύτιμα, που στην ουσία όμως δεν είναι. Από την άλλη μεριά, η αγάπη, η πραγματική αγάπη είναι αγνή, ευγενής και ανιδιοτελής, γιατί όπου υπάρχει αγάπη δεν μπορεί να υπάρξει φόβος και προσκόλληση. Διαχωρίζοντας αυτά τα δυο και ζώντας απαλλαγμένοι από την προσκόλληση, θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, ήρεμοι, ψύχραιμοι και ανεκτικοί. Θα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε τα πάντα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια, κι αυτή είναι μια κατάσταση που δεν περιγράφεται με λόγια.

15. Πείτε «όχι» στο να ζείτε τη ζωή που θέλουν οι άλλοι για εσάς
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν ζουν τη ζωή που ονειρεύτηκαν, αλλά τη ζωή που θέλουν οι γύρω τους για αυτούς. Ζουν σύμφωνα με τις απόψεις των γονιών, των δασκάλων, των φίλων, των συντρόφων τους, αγνοώντας τα δικά τους θέλω και τις δικές τους επιθυμίες. Δεν ακούν τη φωνή της καρδιάς τους που φωνάζει, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να ικανοποιήσουν όλους τους άλλους, ζώντας σύμφωνα με τις προσδοκίες των τρίτων κι όχι τις δικές τους. Ξεχνούν τι είναι αυτό που τους κάνει ευτυχισμένους, αυτό που θέλουν πραγματικά, αυτό που χρειάζονται και τελικά φτάνουν να ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ξυπνήστε! Ζούμε μια φορά και η ζωή που ζούμε πρέπει να είναι δική μας κι όχι των άλλων. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και ζήστε την όπως εσείς θέλετε!



newsbeast.gr


ΣΟΚ: Άστεγος ζει εδώ και 13 χρόνια στον τάφο του καλύτερού του φίλου

 
Δείτε τις εικόνες…



"Κόψτε" το αλάτι για να μην ροχαλίζετε!


Σύμφωνα με έρευνα Βραζιλιάνων επιστημόνων που δημοσιεύει η βρετανική «Daily Mail», όσοι ροχαλίζουν, καλό θα είναι να ξέρουν ότι η ποσότητα αλατιού που εμπεριέχει το φαγητό μας, επηρεάζει τον τρόπο που αναπνέουμε στη διάρκεια του ύπνου.

« Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού φράσσει τους αεραγωγούς δυσχεραίνοντας την αναπνοή», προειδοποιούν οι επιστήμονες και συστήνουν σε όσους ροχαλίζουν - και ταλαιπωρούν τους συντρόφους τους - να υιοθετήσουν ένα διατροφικό πρόγραμμα με ελάχιστο αλάτι στα φαγητά τους.

Η μελέτη διεξήχθη σε άτομα που παρουσίαζαν υπνική άπνοια, από την οποία πάσχει ένας στους 20 ενήλικες, και κατά την οποία «κόβεται» η αναπνοή για μικρά διαστήματα κατά την διάρκεια του ύπνου.

Το πρόβλημα δημιουργείται από τους μύες και τους μαλακούς ιστούς στην περιοχή της ρινικής κοιλότητας που χαλαρώνουν σε βαθμό που να μην αντιδρούν μπλοκάροντας τον αεραγωγό για δέκα δευτερόλεπτα ή και περισσότερο .

Το ροχαλητό δεν είναι απλά μια ενόχληση , σύμφωνα με τους επιστήμονες που θεωρούν ότι συνήθως "δείχνει" προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί σε θέματα ύπνου, πάντως, προτείνουν να κοιμόμαστε στο πλάι. Όταν κοιμόμαστε ανάσκελα, η βάση της γλώσσας μαλακώνει και «γλιστρά» στο πίσω τοίχωμα του λαιμού σας προκαλώντας ένα δονούμενο ήχο κατά τη διάρκεια του ύπνου.
http://www.briefingnews.gr/




Αυτό το ζευγάρι Βρετανών παντρεύτηκε... 62 φορές! Ο τελευταίος γάμος τους έγινε στην Κέρκυρα - ΦΩΤΟ





Εχουν παντρευτεί φορώντας σκωτσέζικο κιλτ, στολή ταυρομάχου, αμφίεση... βρικόλακα και κοστούμι Τζέιμς Μποντ.
Έχουν βιώσει γαμήλιες τελετές, που το τελετουργικό τους βασιζόταν στους παραδοσιακούς γάμους των Ζουλού, των Χαβανέζων, των Ταϊτινών και των Μάγιας. 
'Εδωσαν υποσχέσεις αιώνιας αγάπης μέσα σε αεροπλάνο που συνετρίβη, πάνω σε ελέφαντα, σε πλωτό παρεκκλήσι, μέσα σε αεροδρόμιο και σε σκηνικό που θυμίζει εκείνο της ταινίας "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας" του Τιμ Μπάρτον. 

"Λατρέψαμε το γάμο μας στην Κέρκυρα... Πρέπει να μας πέταξαν έναν τόνο ρύζι" λέει η νύφη Lisa Gant
Χόρεψαν τον "πρώτο" γαμήλιο χορό υπό τους ήχους των πορτογαλέζικων "fados" και τού αργεντίνικου τάνγκο. 
Συνολικά, αντάλλαξαν γαμήλιους όρκους... 62 φορές σε όλον τον κόσμο και ο 62ος γάμος τους έγινε στην Κέρκυρα.

Τα πούλησαν όλα και... άρχισαν τους γάμους

Για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα, πούλησαν το σπίτι και την επιχείρησή τους και σήμερα όχι απλά παντρεύονται -αυτοχρηματοδοτούμενοι- σε όλον τον κόσμο, έχοντας ώς μέσο μετακίνησης το 25 ετών φορτηγάκι τους, την "Πέγκι",
αλλά ταυτόχρονα συγκεντρώνουν χρήματα για τη Unicef. Στόχος τους να εντοπίσουν το ιδανικό εκείνο μέρος του κόσμου, όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν "τον τέλειο γάμο".

Ο λόγος για τους Βρετανούς Λίσα Γκαντ (Lisa Gant) και 'Αλεξ Πέλινγκ (Alex Pelling), που παντρεύτηκαν στο νησί των Φαιάκων πριν από λίγες ημέρες. Πώς τους φάνηκε η ελληνική γαμήλια εμπειρία τους;

Το ζευγάρι Παντρεύεται επί... τρία χρόνια
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Λίσα επισημαίνει: "Λατρέψαμε τον γάμο μας στην Κέρκυρα, τις προετοιμασίες της μέρας [...], την τοποθεσία της υπέροχης εκκλησίας, που την περιέβαλαν τα καθαρά καταγάλανα νερά, τους ανθρώπους που με συνόδεψαν μέχρι τον γαμπρό με τραγούδια και χορούς, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Όλο αυτό ήταν τόσο ... κερκυραϊκό και το αγαπήσαμε [...] Μας άρεσαν οι παραδόσεις που βιώσαμε μέσα στην εκκλησία και πρέπει να μας πέταξαν περίπου... έναν τόνο ρύζι τη στιγμή που βγαίναμε από το ναό".

Εκπληκτική η ομορφιά του τόπου στην Ελλάδα

Ταξιδεύουν και παντρεύονται (με επίσημες ή "ανεπίσημες" τελετές, αναλόγως της νομοθεσίας και του θρησκευτικού καθεστώτος της χώρας) επί τρία χρόνια. Ποιες ήταν οι κορυφαίες στιγμές της διαδρομής; "Οι κορυφαίες στιγμές ήταν τόσο πολλές! Και οι λόγοι για τους οποίους κάθε γάμος ήταν υπέροχος ήταν επίσης πολλοί. 
Σε περιοχές όπως η Ελλάδα, το Κολοράντο, η Ταϊτή και η Κροατία ήταν η εκπληκτική ομορφιά του τόπου. 
Σε περιοχές όπως ο Παναμάς, η Αφρική, η Βοσνία και η Myrtle Beach ήταν το πώς οι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν και αγκάλιασαν αυτό που κάνουμε. Σε μέρη όπως το Περού, η Νέα Ορλεάνη, το Τέξας και η Χαβάη ήταν οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που τα έκαναν τόσο υπέροχα", σχολιάζει η Λίσα.

Το αποκορύφωμα, ωστόσο, όλων των ταξιδιών της διαδρομής είναι, όπως λέει, οι άνθρωποι που συναντούν. "Περνάμε χρόνο με τους ντόπιους σε όλον τον κόσμο. Κάποιες φορές, όταν είσαι ταξιδιώτης, γνωρίζεις μόνο ταξιδιώτες, όχι τους ντόπιους. 'Οταν όμως σχεδιάζεις και πραγματοποιείς γάμους, που εναρμονίζονται με την τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις, αυτό σημαίνει ότι κάνεις φίλους που ζουν στη χώρα την οποία επισκέπτεσαι όλη τους τη ζωή. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε πολύ ευλογημένοι", σημειώνει η νύφη.

Σκεπτόμενος υπερβολικά την περιπέτεια που θέλεις να ζήσεις δεν την κάνεις πράξη

Η Λίσα ρωτήθηκε : "Πουλήσατε την επιχείρησή σας, το σπίτι σας, δουλέψατε πολύ σκληρά για να συγκεντρώσετε τα χρήματα που σας επέτρεψαν να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σας μεταπείσουν";

"Κανένας δεν προσπάθησε να μας σταματήσει, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι πίστεψαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Μας πήρε τρία χρόνια να πουλήσουμε την επιχείρηση και δουλέψαμε σκληρά για τόσο καιρό, που είχαμε και οι ίδιοι αρχίσει να πιστεύουμε ότι το όνειρό μας δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Από τη στιγμή όμως που... συνέβη, επενδύουμε οτιδήποτε είχαμε σε αυτό και ποτέ δεν σταματήσαμε κάπου αρκετό καιρό, ώστε να το πολυσκεφτούμε. Πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν, να εξερευνήσουν, να ζήσουν μια περιπέτεια ζωής, αλά το σκέφτονται υπερβολικά και έτσι μεταπείθουν τον εαυτό τους. Ακούν φίλους, γνωστούς και συγγενείς, εναρμονίζονται με την κυρίαρχη νοοτροπία και δεν πιστεύουν ότι το όνειρό τους μπορεί να συμβεί. Και γι΄ αυτό δεν συμβαίνει".

Λένε ότι το φορτηγάκι τους , η "Πέγκυ", είναι η ελευθερία τους
Οι ίδιοι ποτέ δεν είχαν "δεύτερες σκέψεις" για αυτό που κάνουν. "Αγαπάμε τη ζωή μας στον δρόμο. Η 'Πέγκυ', δηλαδή το φορτηγάκι μας, όπου ζούμε, τρώμε και κοιμόμαστε και με τον οποίο ταξιδεύουμε, είναι η ελευθερία μας και πηγαίνουμε όπου μας πάει ο άνεμος ...και οι γάμοι μας. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;", λέει η Λίσα.

Θα συνεχίσουν να το κάνουν αυτό για όλη τη ζωή τους; Η Λίσα γελάει. "Η επιχείρησή μας δεν ήταν και η Microsoft! Τα χρήματα θα τελειώσουν κάποια στιγμή και φυσικά, στο μέλλον, θα θέλαμε ίσως να κάνουμε οικογένεια και να εγκατασταθούμε μόνιμα σε ένα σπίτι. Καθώς ταξιδεύουμε, ψάχνουμε ταυτόχρονα και ένα μέρος για να ζήσουμε, να κάνουμε ενδεχομένως οικογένεια και να αποκτήσουμε έναν λαχανόκηπο. Θεωρούμε ότι θα είμαστε 'στον δρόμο' για περίπου ενάμιση χρόνο ακόμη. Μετά θα παντρευτούμε κι ...επισήμως, θα πιάσουμε δουλειά και θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη περιπέτεια", επισημαίνει.

Το ζευγάρι μαζεύει, μέσω των γάμων του, χρήματα για τη Unicef. Πώς λειτουργεί η διαδικασία; "Οι άνθρωποι άρχισαν να μας ρωτούν πώς θα μπορούσαν να μας κάνουνε ένα γαμήλιο δώρο ή να μας βοηθήσουν οικονομικά στα ταξίδια μας. Δεν θέλαμε όμως να πιστεύουν ότι έπρεπε να πληρώσουν αυτοί για να κάνουμε το δικό μας όνειρο πραγματικότητα, ούτε να μας αγοράζουν πράγματα όταν οι ίδιοι πουλήσαμε ό,τι είχαμε στην κατοχή μας. Αλλά θέλαμε οι άνθρωποι να νιώθουν ότι έχουν ενεργό ρόλο σε όλο αυτό [...] 'Ετσι διαλέξαμε τη Unicef, γιατί χωρίς μια καλή αρχή στη ζωή, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας και να δουλέψουμε σκληρά για αυτό. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μια αρχή έστω με τα στοιχειώδη στη ζωή, γι΄ αυτό θεωρούμε ότι το έργο της Unicef είναι εξαιρετικά σημαντικό [...] Όποιος θέλει να ενισχύσει τη Unicef μπορεί να το κάνει μέσω της ιστοσελίδας "www. thirtyweddings.com". Στο τέλος του ταξιδιού μας, θα βάλουμε τα ονόματα όλων των δωρητών σε ένα καπέλο, θα τραβήξουμε ένα χαρτάκι και θα συνοδέψουμε προσωπικά τον νικητή και έναν συνοδό που ο ίδιος θα διαλέξει, στον τελικό μας προορισμό γάμου, όπου και να βρίσκεται αυτός", εξηγεί η Λίσα.

Το ζευγάρι φωτογράφισε στην Ελλάδα ο φωτογράφος Νίκος Πεκρίδης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Αντιλαμβανόμενος ότι η ελληνική αγορά της φωτογραφίας γάμου έχει "καθίσει" λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Νίκος αποφάσισε πριν από περίπου δύο χρόνια να αναπτύξει επιχειρηματική εξωστρέφεια και ν΄ αναζητήσει ευκαιρίες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός των συνόρων. Ένα τέτοιο τολμηρό άνοιγμα, που μάλιστα επετεύχθη σε χρόνο-ρεκόρ, δεν είναι προφανώς εύκολο, αλλά σίγουρα "έχει τα καλά του", αφού η τόλμη του Νίκου απέφερε μια διεθνή αναγνωρισιμότητα, που -όπως λέει- ίσως οδήγησε στην επιλογή του από τη Λίσα και τον Αλεξ.

Η Λορέν Γιανγκ (Lorraine Young), που εργάζεται στο γραφείου που σχεδίασε και έκανε πράξη το γάμο του ζευγαριού, απαντάει στο αν οι γάμοι στην Ελλάδα -και ειδικά στην Κέρκυρα- έχουν αρχίσει να προσελκύουν αλλοδαπούς μελλόνυμφους.

"Πολλοί ξένοι επιθυμούν να παντρευτούν στην Κέρκυρα,έχοντας επισκεφτεί νωρίτερα το νησί ως τουρίστες, γιατί πάντα καταφέρνει να κλέβει τις καρδιές των ανθρώπων. Για να πραγματοποιήσουν έναν γάμο στο νησί, οι αλλοδαποί πρέπει πρώτα να έχουν κάνει μια νόμιμη τελετή πολιτικού γάμου, με δύο μάρτυρες. Ειδικά στην Κέρκυρα, αυτό που τραβάει τους ανθρώπους, είναι ότι μπορούν να παντρευτούν σε τόσο όμορφες διαφορετικές τοποθεσίες: σε παραθαλάσσιες περιοχές με υπέροχη θέα, κοντά σε κτήρια με ιστορική αρχιτεκτονική, σε μαγικές τοποθεσίες και στην καρδιά της πόλης όπου υπάρχουν υπέροχες εκκλησίες ή ακόμη και σε κάποιο από τα ήσυχα χωριά του νησιού. Τα ζευγάρια από το εξωτερικό αφήνουν εδώ ένα κομμάτι της ψυχής τους και συνήθως επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο", εξηγεί η Λορέν.

http://www.newsit.gr/

Δείτε 50 απίθανες κατασκευές από “άχρηστες” παλέτες!


Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κατασκευάσει κάποιος με μια παλιά άχρηστη παλέτα.

Με όπλα τη φαντασία και την εφευρετικότητα και με την προϋπόθεση φυσικά να «πιάνουν» και λίγο τα χέρια σας μπορείτε να δημιουργήσετε καναπέδες, κρεβάτια, γραφεία, συρτάρια, κούνια για μωρά, ακόμη και ένα μικρό αλλά πολύ όμορφο σπιτάκι! Δεν υπάρχει όριο!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεμείνετε με μια παλιά παλέτα, μην την πετάξετε.. Ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πάρτε ιδέες και κατασκευάστε κάτι χρήσιμο για το σπίτι σας!


















































http://www.dinfo.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger