Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Tου καρφώθηκε η βέργα του ψαροντούφεκου στον εγκέφαλό του και επέζησε!

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013



Ένα πραγματικά τρομερό ατύχημα είχε ένας νεαρός από την Βραζιλία, όταν του καρφώθηκε η βέργα ενός ψαροντούφεκου στο μάτι!

Ο νεαρός Μπρούνο Κουτίνιο, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αφού η βέργα εισχώρησε 15 πόντους μέσα στον εγκέφαλό του. Για να του το αφαιρέσουν μάλιστα οι γιατροί, χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση που κράτησε 10 ολόκληρες ώρες.



Ο Μπρούνο στάθηκε πολύ τυχερός, αφού δεν έπαθε κάποια βλάβη στον εγκέφαλο. Όμως έχασε το μάτι του…

Τα ζώδια σήμερα 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΡΙΟΣ
Γενικά: Η βοήθεια από έναν Αιγόκερω τελικά από εκεί που πιστεύατε ότι θα ήταν αρνητική βλέπετε ότι είναι πολύ θετική. Αρκεί να ξέρετε με πoιο τρόπο θα χειριστείτε τις κοινές ανάγκες σας. Επειδή χρειάζεται να προστατεύσετε ένα μέλος της οικογενείας σας μπορεί να φερθείτε πολύ δυναμικά αλλά και παρορμητικά.
Ερωτικά: Είστε σε φάση που κάνετε έναν απολογισμό αν τελικά έχετε πάρει συναισθήματα ή όχι από το πρόσωπο που είστε μαζί. Μερικοί θα αμφισβητήσετε το αποτέλεσμα γιατί έχετε κρυμμένα βαθιά παράπονα. Η επαφή με Σκορπιό θα είναι πολύ καλύτερη γιατί τουλάχιστον από το πρόσωπό του έχετε πάρει πολλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Κάνετε κάποια ανοίγματα με την βοήθεια ή ενός ατόμου από την οικογένεια ή από ένα πρόσωπο που έχει εξουσία στον χώρο που εσείς θέλετε να δουλέψετε. Αποφύγετε όμως να τάζετε ή να λέτε πράγματα για το άτομό σας τα οποία ίσως να μην μπορείτε να κάνετε.

ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά: Έχετε κατά κάποιον τρόπο ηρεμήσει και ο λόγος είναι ότι δεν θέλετε να δίνετε δικαιώματα ή ακόμα περισσότερα από αυτά που μπορείτε, οπότε υπάρχουν ισορροπίες τις οποίες τις διατηρείτε.
Ερωτικά: Αναμφισβήτητα είστε πολύ προστατευτικοί και δοτικοί με το πρόσωπο που είστε κοντά. Μια καινούργια γνωριμία που μπορεί να σας αναστατώσει γιατί πιθανόν το άτομο να μην μπορεί να μπει στην ζωή σας ανοικτά ίσως να σας φέρει αντιμέτωπους με ένα δίλλημα. Για αυτό σκεφτείτε το καλά.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν ευκαιρίες που πιθανόν να σχετίζονται με το απώτερο μέλλον σας και όχι με το τώρα, οπότε δεν πρέπει να είστε αρνητικοί με οτιδήποτε συμβαίνει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά: Είστε σε μια φάση που σκέφτεστε ακόμα και την παραμικρή κίνηση. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να βρεθείτε εκτεθειμένοι από ένα κοινωνικό ή οικογενειακό θέμα το οποίο μερικές φορές νιώθετε ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε.
Ερωτικά: Έχετε κατά κάποιο τρόπο εγκαταλείψει για λίγες ημέρες το θέμα με την προσωπική σας ευχαρίστηση γιατί νιώθετε ότι υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που πρέπει να καλύψετε. Ίσως ένας Αιγόκερως σας πιέζει να φερθείτε ανάλογα των υποχρεώσεων και όχι βάσει των προσωπικών σας συναισθημάτων.
Καριέρα και Οικονομικά: Αναρωτιέστε τι άλλο χρειάζεται να κάνετε για να είστε σωστά προγραμματισμένοι και ας το πούμε σκεπτόμενοι ορθολογιστικά για το συμφέρον σας. Ίσως ένα κομμάτι κληρονομικής περιουσίας να σας βασανίζει γιατί δεν ξέρετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το διαχειριστείτε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά: Είστε ο εαυτός σας κι αυτό ίσως να μην συνάδει με το περιβάλλον γύρω σας. Η υπερβολική ευαισθησία και η ανάγκη για να καλύψετε κάποιες προσωπικές σας επιθυμίες ίσως να βλέπετε ότι τελικά εξαρτώνται από την δική σας ατομική εξέλιξη. Σήμερα προσέξτε την διατροφή σας γιατί μπορεί να έχετε αυξημένη όρεξη.
Ερωτικά: Η προσωπική σας στάση θα βοηθήσει στο να παρθούν αποφάσεις και από τις δύο πλευρές. Το καλό είναι ότι εσείς είστε ξεκάθαροι και άνετοι στο τι θέλετε και τι δεν θέλετε, κάτι που πιθανόν να σας φέρει κοντά έναν Παρθένο.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες οι οποίες πρώτα από όλα θα κινηθούν με την ατομική σας πρωτοβουλία και με αυτό το κάτι που σας λέει το μέσα σας ότι όλα θα πάνε καλά και χρειάζεται να το ακούτε με ευλάβεια.

ΛΕΩΝ
Γενικά: Αναθεωρείτε κάποιες απόψεις για το κοινό μοίρασμα όλων των υποθέσεων σας με άτομα της εμπιστοσύνης σας τουλάχιστον για σήμερα γιατί πιθανόν να έχετε ανάγκη να μείνετε τελείως μόνοι σας ή με μια πολύ επιλεκτική συντροφιά ενός προσώπου της απολύτου εμπιστοσύνης σας.
Ερωτικά: Έχετε κάπως πληγωθεί από ένα πρόσωπο και ίσως να θέλετε να μαζέψετε τα κομμάτια σας, παραμένοντας τελείως στην αφάνεια. Καλό είναι όμως να μην καταπιάνεστε με το τι σας έχουν κάνει και τι έχετε κάνει εσείς γιατί θα στεναχωρηθείτε και δεν υπάρχει λόγος. Ο Αιγόκερως πιθανόν κάτι να έχει να σας πει.
Καριέρα & Οικονομικά: Όλο αυτό τον καιρό υπάρχει μια κινητικότητα σε προτάσεις και στον τρόπο που θα κερδίσετε χρήματα αλλά εσείς νιώθατε αρκετά μπλοκαρισμένοι από δικά σας θέματα ή από πεποιθήσεις ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Τώρα ξεκινάει κάτι καλύτερο για σας οπότε θα βρείτε ευκαιρίες να υλοποιήσετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά: Θέλετε να αφήσετε πίσω σας κάποια κομμάτια που σας ενοχλούν για αυτό προσπαθείτε να βλέπετε μόνο το μέλλον και τα καλά του. Η προστασία που έχετε από την οικογένεια ή από φίλους που σας φέρονται πολύ τρυφερά θα σας δώσει το κουράγιο να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια.
Ερωτικά: Αυτή την περίοδο υπάρχουν πολύ καλά στοιχεία που μπορείτε να εκμεταλλευθείτε και να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε νύξη και για οικογένεια και να πάρετε θετική απάντηση. Ο Αιγόκερως μπορεί να κάνει την εμφάνισή του οσονούπω και να δείτε ότι μπορείτε να δέσετε άμεσα.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν αρκετά δείγματα που δεν σας αφήνουν να πέσετε. Όλο και κάτι γίνεται που είναι κάπως αισιόδοξο. Αν θέλετε να φορτσάρετε μπορείτε να το κάνετε αλλά χρειάζεται να αντλήσετε από μέσα σας και όχι απέξω. Πάντως θα έχετε μια θετική απάντηση τουλάχιστον για σήμερα.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά: Νιώθετε ευαίσθητοι και συναισθηματικά ευάλωτοι και ίσως οι αποφάσεις σας να μην είναι και πολύ αντικειμενικές. Για αυτό κάντε λίγο πίσω να δείτε πριν δώσετε την οριστική απάντηση ή κάνετε την τελική κίνηση σε ένα θέμα οικογενειακό που σας απασχολεί.
Ερωτικά: Είστε πολύ αναστατωμένοι γιατί μπορεί να έχετε καταλάβει ότι έχουν γίνει κάποια λάθη από την πλευρά σας και θέλετε να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα κλίμα μεγαλύτερης συναισθηματικής ανταπόκρισης. Τουλάχιστον με τον Καρκίνο και τον Παρθένο θα τα βρείτε άμεσα.
Καριέρα & Οικονομικά: Χρειάζεστε μεγαλύτερη διορατικότητα και κυρίως συναισθηματική αντίληψη για αυτούς που συνεργάζεστε. Αν δεν το κάνετε ίσως να συναντήσετε πολλές δυσκολίες οι οποίες θα σας αναγκάσουν να κάνετε υπερβολές.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά: Έχετε διάφορες υποχρεώσεις τις οποίες τις λύνετε άμεσα και ο λόγος είναι ότι χρησιμοποιείτε την διαίσθησή σας η οποία σας καθοδηγεί θαυμάσια. Εκμεταλλευτείτε το αυτό γιατί θα έχετε μεγάλη εύνοια.
Ερωτικά: Είστε πολύ δοτικοί και τρυφεροί με το δικό σας πρόσωπο. Αν υπάρχει ένα άτομο από το εξωτερικό ή είναι σε άλλη πόλη από εσάς θα έρθετε πολύ κοντά. Οι γεννημένοι στο τέλος του δευτέρου δεκαήμερου μπορεί να πάρετε απόφαση να συζήσετε ή ακόμα και γάμο.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια ισχυρή προστασία και μέσω αυτής τα βήματα που κάνετε είναι σωστά. Για αυτό πιθανόν να κερδίσετε χρήματα ή να πέσετε πάνω σε μια ευκαιρία η οποία θα σας δώσει εξέλιξη.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά: Ο Ήλιος που μπαίνει σήμερα στο ζώδιό σας και σας δίνει μεγαλύτερη δύναμη και συνείδηση σε όλα τα θέματα θα σας βοηθήσει να κλείσετε πολλές τρύπες και να κάνετε μια νέα αρχή. Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες πιθανόν να είστε χαλαροί και ευκολόπιστοι.
Ερωτικά: Έχετε ήδη δοκιμάσει πολλές συνταγές και σίγουρα θα καταλήξετε στην καλύτερη. Αυτή που θα είστε ο εαυτός σας και δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλούς συμβιβασμούς. Η διορατικότητα θα σας δώσει την πληροφορία με ποιο τρόπο θα επαναφέρετε στην σωστή της μορφή μια σχέση που έχει χαλάσει. Η σχέση με Ιχθύ μπορεί να σας μπερδέψει.
Καριέρα & Οικονομικά: Οικογενειακές υποχρεώσεις σας βάζουν μερικές φορές στην πρίζα και σίγουρα κάνετε μεγάλες προσπάθειες στο να γεφυρώσετε κάποιο χάσμα το οποίο έχετε δημιουργήσει πάνω σε στιγμές υπερβολής. Από σήμερα θα ενδυναμώσετε περισσότερο σε οτιδήποτε κάνετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά: Έχετε αφιερώσει πολύ χρόνο στο να φτιάξετε την προσωπική σας εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε όπως παλιά γιατί τώρα είναι πιο εύκολο να εφαρμόσετε την δική σας θεωρία και δεν θα παρεξηγηθείτε. Η προσωπική σας βελτίωση συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα των ενδιαφερόντων σας.
Ερωτικά: Είστε περισσότερο κοντά και προστατευτικοί με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Για αυτό θα περιορίσετε κατά κάποιον τρόπο τις δυσκολίες που υπάρχουν, κυρίως με Καρκίνο, Λιοντάρι.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μεγαλύτερη δύναμη στο να αντιμετωπίζετε όλες τις δυσκολίες και τώρα θα δείτε ότι θα βάλετε καλύτερους και πιο δυνατούς στόχους αλλά χρειάζεται να υπολογίσετε και άλλους παράγοντες κυρίως τις συναισθηματικές ελλείψεις και τις ανάγκες των συνεργατών σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά: Προσπαθείτε να είστε όσο μπορείτε περισσότερο συντηρητικοί γιατί αν δεν το κάνετε θα έχετε δυσκολίες στην γεφύρωση και στην πράξη. Βάλτε το συναίσθημά σας να δουλέψει για να αντιληφθείτε κάποιες αποχρώσεις που πιθανόν να σας ξεφεύγουν.
Ερωτικά: Έχετε συναισθηματική φόρτιση η οποία θα σας δώσει μεγάλη αναστάτωση αν δεν την διαχειριστείτε σωστά. Το πρώτο και κυριότερο είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να μην τον αφήσετε εκτεθειμένο στις διάφορες δυσκολίες που υπάρχουν μέσα στην σχέση με έναν Λιοντάρι ή Σκορπιό.
Καριέρα & Οικονομικά: Μπορεί να δεχτείτε μια βοήθεια από την οικογένεια η οποία είναι θετική, αρκεί να κρατήσετε κάποιες αποστάσεις οι οποίες θα σας χρειαστούν για να μην ξεπεράσετε όρια τα οποία σας θίγουν.

ΙΧΘYΕΣ
Γενικά: Η συναισθηματική σας κάλυψη θα είναι τόσο ισχυρή που θα μπορέσετε με κάποιον τρόπο να λύσετε ένα πολύ προσωπικό σας θέμα, κυρίως οικογενειακό, για το οποίο φροντίζετε να είστε πάντα σε ετοιμότητα.
Ερωτικά: Έχετε ανάγκη να κουρνιάσετε και να έχετε τα νώτα σας καλυμμένα για αυτό χαλαρώστε και φροντίστε να περάσετε όμορφα, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν θετικές προτάσεις τις οποίες αν τις συνδυάσετε με μια συνεργασία που έχει να κάνει με τον παρελθόν σας θα δείτε ότι θα δέσει θαυμάσια όλο το σκηνικό.
Πηγή: astrology.gr

Τέσσερις ελιές τη μέρα καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα



Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση
50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.

«Είναι γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει 10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές» επισημαίνει στην εργασία του ο Τομ Καραγιάννης. Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και στην αγριομυρτιά.

Από το diakonima
.kalyterotera.gr

Πηγή: http://www.awakengr.com/


Καρκίνος: Σημάδια και συμπτώματα που αγνοούμε


Ο καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές σιωπηλές ασθένειες. Ωστόσο, το σώμα στέλνει οιωνούς, που εμείς συχνά αγνοούμε.

Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή
Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.

Χρόνιος βήχας ή πόνος στο στήθος
Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα. Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι ότι τα πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στον ώμο ή κάτω από το βραχίονα.

Συχνοί πυρετοί ή λοιμώξεις
Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της λευχαιμίας, μιας μορφής καρκίνου των κυττάρων του αίματος, που ξεκινά από το μυελό των οστών. Η λευχαιμία προκαλεί το μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια, υποσκάπτοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Συχνά, οι γιατροί παρατηρούν ότι ασθενείς με λευχαιμία (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) διαμαρτύρονται για πυρετό, γενικευμένο πόνο και συμπτώματα γρίπης, για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.

Δυσκολία στην κατάποση
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκολία κατάποσης συνήθως συνδέεται με καρκίνο του οισοφάγου ή του λαιμού, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σύμπτωμα για καρκίνο του πνεύμονα.

Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
Η διόγκωση των λεμφαδένων δείχνει τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή οι διευρυμένοι λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα μερικές φορές είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.

Υπερβολικοί μώλωπες ή ακατάπαυστη αιμορραγία
Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.
Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων. Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός ότι με την πάροδο του χρόνου τα κύτταρα «της λευχαιμίας» παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.

Αδυναμία ή κόπωση
Η γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών μορφών καρκίνου, που θα πρέπει κανείς να το δει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Στην περίπτωση που αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς εξήγηση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Φούσκωμα στην κοιλιά ή αύξηση του σωματικού βάρους
Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ενδέχεται να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου. Στην περίπτωση μάλιστα των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών, το σώμα διογκώνεται και παρατηρείται ένα ανεξήγητο κοιλιακό φούσκωμα, το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά και συνεχίζει να υπάρχει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αίσθημα κορεσμού ή ανορεξία
Αυτό το σύμπτωμα αφορά επίσης τις γυναίκες, και συγκεκριμένα σε όσες πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Κάθε γυναίκα που βιώνει υπερβολικό φούσκωμα ή αύξηση του σωματικού βάρους (ειδικά μάλιστα αν συνοδεύεται από πυελικό άλγος ή αίσθημα υπερκορεσμού) θα πρέπει να επικοινωνήσει με το γυναικολόγο της και να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα πυέλου.

Κοιλιακό άλγος
Ο πόνος στην κοιλιά ή την πύελο από μόνος του μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καρκίνο στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων, κύστεων των ωοθηκών και άλλων αναπαραγωγικών διαταραχών του ουροποιητικού συστήματος, οι γιατροί δεν μπορούν πάντα να υπολογίσουν τον καρκίνο ως πιθανότητα, όταν οι ασθενείς περιγράφουν πυελικό πόνο.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας εξετάζει όλες τις πιθανές εξηγήσεις και κάνει μια πλήρη εξέταση, αφού ο πόνος και οι κράμπες στην πύελο και την κοιλιακή χώρα μπορεί να συνοδεύουν το φούσκωμα, που, όπως προαναφέρθηκε, ενδεχομένως να σηματοδοτεί καρκίνο των ωοθηκών. Η λευχαιμία μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό πόνο που προκύπτει από μια διευρυμένη σπλήνα.

Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα
Συχνά παρερμηνεύονται ως αιμορροΐδες, αλλά η αιμορραγία από το ορθό ή στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει καρκίνος του παχέος εντέρου. Το αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας και να προγραμματίσετε μια κολονοσκόπηση.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Εάν παρατηρήσετε ότι χάνετε κιλά χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας ή να ασκείστε, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Η απώλεια βάρους είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος.

Είναι επίσης ένα σημάδι του καρκίνου που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ, επηρεάζοντας την όρεξη και την ικανότητα του σώματος να απαλλαγεί από τα απόβλητα.

Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονος
Όσο απλό και να ακούγεται, ένα συνηθισμένο κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι ο οιωνός για καρκίνο και όχι έλκος, όπως πολλοί ασθενείς νομίζουν. Οι κράμπες στο στομάχι ή οι συχνοί στομαχόπονοι ενδέχεται να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου
Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα παρουσιάζουν πρήξιμο ή ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η εξήγηση για αυτό είναι, ότι οι μικροί όγκοι του πνεύμονα μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, εμποδίζοντας το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Μια πληγή που δεν επουλώνεται ή αιμορραγεί εύκολα
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις κρεατοελιές για αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, όπως μικρά κηρώδη εξογκώματα ή ξηρά φολιδωτά σημάδια, τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος. Άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος μπορούν να είναι το μελάνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.

Αλλαγές στα νύχια
Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Μία καφέ ή μαύρη ράβδωση ή ακόμα και μία τελεία κάτω από το νύχι μπορούν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι ένα σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι και η διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες.

Τα ωχρά ή άσπρα νύχια μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, γεγονός που ενδεχομένως προϊδεάζει για καρκίνο του ήπατος.

Πόνος στην πλάτη ή τα κάτω δεξιά πλευρά
Μπορεί να ακούγεται ασαφές ως σύμπτωμα, αλλά πολλοί ασθενείς με καρκίνο παρατήρησαν τον πόνο αυτό ως το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ήπατος, γνωστή μορφή καρκίνου, που κοινά αναφέρεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος». Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται με τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να συμβαίνει όταν ο όγκος πιέζει πίσω στο στήθος ή όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στη σπονδυλική στήλη ή τις νευρώσεις.

Πηγή: Clickatlife.gr


Ποιο είναι το ΑΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ του κάθε ΖΩΔΙΟΥ;


Δεν υπάρχει ζώδιο που να μην έχει το αδύνατο σημείο του… 

Δείτε λοιπόν τις αδυναμίες άντρα και γυναίκα, βάση του ζώδιου τους!!

Κριός
Άντρας: Αφήστε τον να σας πλησιάσει μέχρι εκεί που κάνει ‘’τζίζ’’ και μετά κόψτε τον απότομα… πείτε του πως υπάρχει άλλος και θα σκάσει μέχρι να σας κατακτήσει.
Γυναίκα: Δείξτε της πως είναι το κέντρο του κόσμου, κάντε την να νιώσει πως έχει δίπλα της έναν άντρα δυνατό που ξεχωρίζει. Αλλιώς το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία.

Ταύρος
Άντρας: Ρωτήστε με έξυπνο τρόπο τι φαγητό του αρέσει και μαζί με αυτό φτιάξτε του και ένα ταψί σπανακόπιτα …. ένα μπουκάλι κρασί … και μασάζ για μια αιωνιότητα.
Γυναίκα: Απλή, λιτή απλά περιμένει τον πρίγκιπα που θα της τα δώσει… όλα… αν τα έχει… αν δεν τα έχει… θα τα βρει από αλλού.

Δίδυμος
Άντρας: Μικρό παιδί χαρά γεμάτο… πάρτε τον από το χέρι… κεράστε τον τα πάντα… κάντε τον να νιώσει ασφαλής και αυτός θα σας δείξει τον… ουρανό με τα άστρα ….
Γυναίκα: Πηγαίνετε την σε μια έκθεση ζωγραφικής, κάντε της δώρο ένα χρωματιστό φουλάρι και θα σας λατρέψει για πάντα

Καρκίνος
Άντρας: Σπίτι μου, σπιτάκι μου, σπιτοκαλυβάκι μου …άντε και κανένα σινεμά πρόταση για έξοδο κάπου ήρεμα και ήσυχα χωρίς πολλές στακαστρούκες τριγύρω και σιγά σιγά θα βγει από το καβούκι του
Γυναίκα: Όχι πολλά λόγια, να την κάνετε να νιώσει πως έχετε βάθος και μετά ….ορμήστε …προσοχή όμως να μην τη πληγώσετε ..

Λέων
Άντρας: Μπουζούκια …μπουζούκια και πολλά ντιριντάχτα και ‘’άχου είσαι θεός’’ και ‘’είσαι ο καλύτερος’’…. πάρτε μέρος στην παράστασή του και θα σας ανταμείψει δεόντως
Γυναίκα: Ποτίστε την γλάστρα και θα φουντώσει ….και αυτό πάρτε το όπως θέλετε..

Παρθένος
Άντρας: Όχι πολλά λόγια …όχι πολλές φανφάρες …όχι έπαρση ….μιλήστε του για θέατρο, για διαλογισμό …ακούστε τον …όταν αποφασίσει να μιλήσει ..
Γυναίκα: Μην προσπαθήσεις να της πας κόντρα στα πιστεύω της …πίσω από το ακαταμάχητο χαμόγελό της βρίσκεται ένα scanner

Ζυγός
Άντρας: Ντυθείτε grande, βάλτε το πιο ακριβό σας άρωμα και τα ψηλοτάκουνά σας και συνοδεύστε τον στο πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης.
Γυναίκα: Μην κάνετε το λάθος και την υποτιμήσετε ,φροντίστε την και κάντε την να νομίζει πως έχει εκείνη το πάνω χέρι …αλλιώς ξεχάστε την ..

Σκορπιός
Άντρας: Στην αρχή θα μιλάει… θα μιλάει… θα μιλάει …μη τον διακόψετε …. είναι σε μια μόνιμη τσίτα … ηρεμήστε τον σε ένα χάδι
Γυναίκα: Εντυπωσιάστε την και κάντε την λίγο να ζηλέψει … με τρόπο πάντα … μη σας θεωρήσει δεδομένο … εξ αρχής .

Τοξότης
Άντρας: Χαμόγελο, χαμόγελο, χαμόγελο… δώστε του χρόνο να σας εμπιστευτεί και μετά πάρτε τον πολλές αγκαλιές.
Γυναίκα: Πρώτο δώρο ένα ταξίδι και θα πετάει στα ουράνια… της αρέσουν οι έξω καρδιά τύποι.

Αιγόκερως
Άντρας: Ήρεμη προσέγγιση, κάντε τον να σας πάρει στα σοβαρά… είναι λίγο δύστροπος… μιλήστε του για την δουλειά σας …ρωτήστε τον για τους στόχους του.
Γυναίκα : Θέλει πολλά rendez-vous για να σας εμπιστευτεί… μην την αγνοήσετε όταν θα σας ανοιχτεί ( και ας σας έχει κουράσει ).

Υδροχόος
Άντρας: Μη του δοθείτε από την αρχή …. ούτε να σας θεωρήσει δεδομένη… λίγο επιφανειακός τύπος…. θέλει επιβεβαίωση συνέχεια.
Γυναίκα: Δυνατή πολεμίστρια με αντρίκιο λόγο …κάντε την πρώτα φίλη σας (θα πάθετε κοκομπλόκο με το φιλί της).

Ιχθείς
Άντρας: Προσοχή στα λόγια σας γιατί παρεξηγιέται με το παραμικρό… καλύτερα να μασάς-φιλάς-γελάς ….παρά να μιλάς.
Γυναίκα: Ρομαντική μέχρι αηδίας και άμα της γυρίσει το μάτι την βάψατε… πράξτε ανάλογα!!!

http://www.tsekouratoi.gr


10 πάρα πολύ ανθυγιεινές συνήθειες!



Πολλοί από εμάς έχουμε συνήθειες που θεωρούμε ότι είναι αβλαβείς αλλά στην πραγματικότητα μας κάνουν πολλή περισσότερη ζημιά από αυτή που νομίζουμε, σε μερικές περιπτώσεις μακροπρόθεσμα.

Από την αλλαγή του σφουγγαριού που πλένουμε τα πιάτα μέχρι το κρακ-κρακ στα δάχτυλα, διάφορες είναι οι συνήθειές μας που ούτε καν φανταζόμαστε ότι μπορούν να μας βλάψουν. Δείτε ποιες είναι… για να κόψετε μαχαίρι τα ελαττώματά σας…

10. Δεν αλλάζουμε το σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα

Χρειάζεται αντικατάσταση κάθε δύο εβδομάδες το πολύ καθώς συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια από κάθε άλλο οικιακό αντικείμενο.

9. Φοράμε τα ακουστικά συνέχεια

Η εφαρμογή τους καθημερινά και για πολλές ώρες έχει ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της ακοής. Ειδικά εάν είναι η μουσική στο τέρμα!

8. Τρώμε τα νύχια σας


Εκτός από το γεγονός ότι είναι σύμπτωμα αγχώδους διαταραχής, είναι επίσης μια από τις ανθυγιεινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσει επειδή υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια πάνω τους που θα καταλήξουν στον οργανισμό σας.

7. Κάνουμε διαρκώς «κρακ» στα δάχτυλα των χεριών

Πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν ότι αυτό που κάνουμε στα δάχτυλά μας διαρκώς είναι εντελώς ανθυγιεινό αφού μπορεί να επιφέρουν ρήξη των συνδέσμων στις αρθρώσεις.

6. Καμπουριάζουμε

Πόνος στην πλάτη, κόπωση, κεφαλαλγία είναι συμπτώματα κακής στάσης του σώματος και κυρίως του καμπουριάσματος είτε περπατάμε είτε καθόμαστε σε μια καρέκλα στο γραφείο.

5. Δεν κοιμόμαστε αρκετά




Μελέτες καταδεικνύουν την ανάγκη 8 ωρών ύπνου τουλάχιστον καθημερινά για να διατηρείται η ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία μας στο βέλτιστο επίπεδο.

4. Παραλείπουμε το πρωινό γεύμα

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πρωινού βελτιώνει την την απόδοση ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της μέρας. Πλέον, κινητοποιείται ο μεταβολισμό σας για να κάψει περισσότερες θερμίδες στη συνέχεια.

3. Κοιμόμαστε με τους φακούς επαφής

Ερεθισμοί στα μάτια και ακόμα χειρότερα… πολλές μολύνσεις παραμονεύουν από αυτή την κακή συνήθεια. Οι φακοί επαφής στερούν τη νύχτα από τα μάτια μας το απαραίτητο οξυγόνο και αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην όραση.

2. Τρώμε αργά τη νύχτα


Η επιλογή να τσιμπολογάμε αργά το βράδυ μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο μεταβολισμό μας ή να επιφέρει δυσπεψία ή καούρες που θα επηρεάσουν τον ύπνο. Όσο νωρίτερα φάμε τόσο καλύτερα θα γίνει η πέψη και η ζυγαριά θα μείνει στα ίδια επίπεδα.

1. Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Το σώμα μας αποτελείται από 75% νερό αλλά όταν η κατανάλωση υγρών δεν είναι αρκετή κατά τη διάρκεια της ημέρας τότε μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη στον οργανισμό. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 9 ποτήρια νερό οι ενήλικες γυναίκες και 13 ποτήρια οι άντρες. Καλή μνήμη, ενέργεια, ακτινοβόλο δέρμα και απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα.


http://perierga.gr/


Πουλήσαν τα δικαιώματα του Εθνικού Ύμνου;



Kύριο θέμα έγινε απόψε στην Βουλή η αποκάλυψη του defencenet.gr  για παραχώρηση σε διωτική εταιρεία των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού ύμνου σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Γιάννης Δημαράς και ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Η ερώτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Πολιτισμού. «Ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα και αξία για κάθε έλληνα, όχι πολιτική εκμετάλλευση του» απαντά ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, αλλά δεν απάντησε επί της ουσίας: Εχουν παραχωρηθεί στην Sony Music τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου, όπως ισχυρίζεται το youtube.com ή όχι;.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζουν στην ερώτηση τους πως όποιος ανεβάζει τον εθνικό ύμνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, πρέπει να καταβάλει χρηματικό ποσό σε ιδιωτική εταιρία η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα.

Η απάντηση του υπουργού Πολιτισμού, ήρθε από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται κοινοτική οδηγία για την πνευματική ιδιοκτησία, τους καταλόγισε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης. Όπως σημείωσε, ο εθνικός ύμνος έχει εμβληματικό χαρακτήρα…. «ανήκει στην εθνική ολότητα μας, στο έθνος μας», και δήλωσε κατηγορηματικά ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη προστασία του ώστε να αποτραπούν γεγονότα που ενοχλούν τους Έλληνες.

«Εμείς έχουμε παρέμβει και ήδη οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν αναγνωρίσει ότι είναι δικό τους λάθος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι λαμβάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε ο εθνικός ύμνος να τύχει πλήρους προστασίας και να μην έχομε τέτοια γεγονότα που ενοχλούν το σύνολο των Eλλήνων, ανεξάρτητα του τι ψηφίζουν» είπε, αλλά κανένας δεν κατάλαβε τι εννοούσε με το "ανεξάρτητα τη ψηφίζουν". Τι σχέση έχει αυτό με τον εθνικό ύμνο;.

Δεν απάντησε όμως θετικά: Έχουν παραχωρηθεί ή όχι στο youtube.com τα δικαιώματα του εθνικού ύμνου;

Όπως αποκάλυψε το defencenet.gr οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.

Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαίωματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών.

Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazon κ.λπ, ενώ ανήκει κατά ένα μεγάλο μέρος στην Sony Music Entertainment.

Δηλαδή ο εθνικό μας ύμνος ανήκει στην πολεθνική εταιρεία Sony!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Ανέκδοτο:50 φορές



Γυρνάει ένα βράδυ ο άντρας σπίτι τσακισμένος απο την κούραση οπότε βλέπει σπίτι την γυναίκα του να έχει πέσει στο κρεβάτι με τα sexy εσώρουχα και του λέει:

- Έλα να το κάνουμε 50 (!!!!) φορές.

- Ρε γυναίκα λέει άσε με σήμερα είμαι πτώμα.

- Όχι σήμερα θέλω..

- Αύριο όσες φορές θέλεις ,είχαμε πολλή δουλειά στο μαγαζί..

- Σήμερα,50 φορές ή χωρίζουμε (!)

Τι να κάνει ο άνθρωπος προκειμένου να μην χωρίσει, γδύνεται πέφτουν στο κρεβάτι και αρχίζουν το sport… 5,10 φορές.

- Ρε γυναίκα δεν μπορώ άλλο..

- Σκάσε και συνέχισε… 15,20,25 φορές.

- Πεθαίνω, τελειώνω άσε με..

- Σκάσε και … 30.35.40.45.48.49.50 φορές.

Πέφτει ο άντρας κάτω απο την κούραση. Την άλλη μέρα το πρωί σηκώνεται η γυναίκα, βλέπει τον άντρα της να ρίχνει ακόμα κάτι ροχαλητά ξεγυρισμένα και λέει «Να πάω να του ετοιμάσω πρωινό να τον ευχαριστήσω τόση υπομονή έκανε ο άνθρωπος».Μετά από κάνα μισάωρο σηκώνεται και ο πολεμιστής μας χλωμός και πάει αργά-αργά προς το μπάνιο.

Περνάνε 5.10.15.λεπτά.Μετά από καμιά ώρα λέει η γυναίκα του «κάτσε να πάω να δω μήπως έπαθε τίποτα. Πάει σκύβει στην κλειδαρότρυπα και βλέπει τον άντρα της μπροστά στην λεκάνη να την έχει βγάλει, να την χαϊδεύει και να λέει «Έλα ησύχασε, κατούρημα είναι…»


Τα 7 δεδομένα και το δυσοίωνο μέλλον για τη χώρα μας…


Η είδηση είναι “καρατσεκαρισμένη” και έρχεται απευθείας από καθ’ όλα αξιόπιστη πηγή στις Βρυξέλλες.


Δεδομένο πρώτο: Στο Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου η Ελλάδα δεν θα πάρει το πράσινο φως για την δόση.

Δεδομένο δεύτερο: Οι δανειστές μας είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στην Ελλάδα και να συνεχίσουν με τις ίδιες εξευτελιστικές ταπεινώσεις να μεταχειρίζονται την χώρα μας.

Δεδομένο τρίτο: Οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν να “παγώσουν” την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαίου. Κοινώς θα πουν στην Ελλάδα “βγάλτα πέρα μόνη σου” καλώντας την να συντηρηθεί με τα χρήματα που έχει από τα έσοδα στον προϋπολογισμό της.

Δεδομένο τέταρτο: Η Γερμανία δεν φοβάται μήπως η Ελλάδα δεν μπορεί κάποια στιγμή- εξαιτίας αυτής της χρηματοδοτικής ασφυξίας- δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της. Έστω κι ένα τοκοχρεολύσιο αρνηθεί να αποπληρώσει, θα κινηθούν αυτομάτως οι διαδικασίες κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας!

Δεδομένο πέμπτο: Οι Ευρωπαίοι θα μεταθέσουν για το απώτερο μέλλον την περίπτωση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους. Σε τόσο απώτατο μέλλον ώστε το ΔΝΤ- πουεπιζητεί άμεσα αποφάσεις για το θέμα- να αναγκαστεί σε αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα.

Δεδομένο έκτο: Άν συμβεί αυτό, τότε η τύχη της Ελλάδας θα κρέμεται από τα χέρια της Μέρκελ και του Ολλανδού Ντάισεμπλουμ, και κοινώς δεν θα έχουμε άλλον δρόμο να εξελιχθούμε σε απολύτως πειθήνια όργανα των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Δεδομένο έβδομο: Όλα αυτά θα συμπέσουν με τις διεργασίες για την δημιουργία μίας ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, των πλούσιων και φτωχών, όπου- μαντέψτε- η Ελλάδα θα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.


Με άλλα λόγια έχουν βάλει σκοπό να μας μετατρέψουν σε μία χώρα εξαθλιωμένη, που θα βρίσκεται για τουλάχιστον μισό αιώνα σε κατάσταση εθνικής ομηρίας αντιμετωπίζοντας μας ως τους “παρακατιανούς” της Ευρώπης.

Μας αξίζει τέτοιο μέλλον;

http://www.newsbomb.gr


5 τρόποι για να ξεπεράσετε το χωρισμό με... αξιοπρέπεια


Σίγουρα οι σχέσεις είναι κάτι όμορφο και σίγουρα οι χωρισμοί κάτι απαίσιο και κακό, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές.

Ωστόσο, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, και να καταλάβουμε, ότι δεν είναι ποτέ αναπόφευκτοι, εκτός αν φυσικά είμαστε εμείς στην ευχάριστη θέση να δίνουμε τα παπούτσια στο χέρι! Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια, αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια μιας και τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες, για κάποιο περίεργο λόγο, καψουρεύονται με τα μπούνια, και στη συνέχεια πέφτουν στα πατώματα για τον εκάστοτε! Αναλογικά να το πάρεις, οι γυναίκες που είναι κολλημένες με τον πρώην είναι πολύ περισσότερες συγκριτικά με τους άντρες, εκτός βέβαια αν οι άντρες απλά δεν το λένε, καθότι το γυναικείο φύλο είμεθα και drama queen. Εμείς λοιπόν, επειδή εννοείται καταλαβαίνουμε το... σταυρό που κουβαλάει η εκάστοτε παρατημένη, λέμε να σας δώσουμε κάποια tips ώστε να μπορέσετε να ξεπεράσετε ένα χωρισμό με αξιοπρέπεια. Γιατί όσο να πεις, ο αυτοσεβασμός είναι πολύ μεγάλο πράγμα, κάτι σαν τη σωτηρία της ψυχής!

1. Όχι άλλη ικεσία: Όσο κι αν θέλετε να συρθείτε στα πατώματα, όσο κι αν θέλετε να τον παίρνετε ανά 5 λεπτά τηλέφωνο ζητώντας του να ξαναγίνετε το... κορίτσι του, και όσο κι αν επιθυμείτε διακαώς να τη στήνετε κάτω από το σπίτι του με την άμοιρη κολλητή σας για παρέα, και αρκετά... ντόνατς για κολατσιό, ΜΗΝ το κάνετε! Αφενός δεν θα βγάλετε τίποτα γιατί εφόσον δεν σας θέλει, πάει και τελείωσε και αφετέρου, ακόμα κι αν στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε να τα ξαναβρείτε, θα καταφέρετε να τον κάνετε να σας σιχαθεί και τελικά να μη θέλει να να σας βλέπει ούτε ζωγραφιστή! Κλάψτε, μεθύστε και παίξτε το Αλίκη Βουγιουκλάκη σε όλες τις ταινίες, με το κλασικό, κλαίω δε κλαίω γελάω, και το δάκρυ κορόμηλο, και αυτόν απλά μην τον ενοχλήσετε! Κυρία...

2. Μόνος μου το πέρασα κι αυτό: Λοιπόν όταν χωρίζεις είναι δύσκολο να περνάς τη φάση αυτή ολομόναχος, πόσο μάλλον μία γυναίκα. Μην το παίζετε δυνατή, γιατί δεν είστε, και μην κρύβετε από τους κοντινούς σας το πρόβλημά σας γιατί αργά ή γρήγορα θα λυγίσετε και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό! Δηλώστε σε όλους ότι χωρίσατε και γίνετε απλά... κολιτσίδα! Αν σας αγαπάνε θα σας στηρίξουν! Προσοχή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας γράψουν κυριολεκτικά, αν τον καιρό που ήσασταν σε σχέση τους είχατε κι εσείς γραμμένους! Στην προκειμένη δεν έχουμε να σας πούμε τίποτε άλλο από το: Καλά να πάθετε!

3. Με πλημμύρισαν τυφλές ελπίδες: Το χειρότερο στις περιπτώσεις αυτές, είναι οι... φρούδες ελπίδες! Ξέρετε τι κάνουν οι περισσότεροι, πονηροί άντρες; Λένε απλά ότι καλύτερα να μείνετε λίγο καιρό χώρια και με τον τρόπο αυτό, και γυρνάνε με όποια βρούνε, και σας έχουν στο περίμενε μήπως δε βρουν κάτι καλύτερο, στην προκειμένη άλλο κορόιδο! Ε όχι βρε κορίτσια, και αυτό το βροντοφωνάζουμε! Ντυθείτε, βαφτείτε, φτιάξτε τα μαλλιά σας και βγείτε τις βόλτες σας. Δεν είναι άδικο ενώ εκείνος διασκεδάζει εσείς να είστε σπίτι και να κλαίτε; Αφήστε δε που αν υπάρχει ο παραμικρός τρόπος να τον κάνετε να γυρίσει, είναι αυτός ακριβώς! Τέλος η μίρλα και ο... αλληλοσπαραγμός! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας!

4. Κάντε και έναν... απολογισμό: Και επειδή χωρίσατε βρε κορίτσια το έγινε; Τίποτα απολύτως. Ακόμα καλύτερα μάλιστα, να καθίσετε ψύχραιμα, να βάλετε και τα πράγματα κάτω και να αναλογιστείτε αν όντως αυτά που σας προσέφερε η σχέση αυτή τα αξίζατε, σας γέμιζαν και σας έκαναν ευτυχισμένη! Μήπως όχι; Μήπως τελικά βαριόσασταν μέχρι θανάτου και όλο αυτό το κλάμα είναι επειδή βγήκατε από τη βολή σας; Ή μήπως τα έχετε πάρει κρανίο επειδή αντί να τον παρατήσετε εσείς, πρόλαβε και το έκανε εκείνος; Και τελοσπάντων μήπως να υιοθετήσετε τις σκέψεις αυτές;

5. Χαρείτε που... σωθήκατε: Όπως καταλαβαίνετε, μάλλον ο τύπος δεν ήταν ο ιδανικός, Mr Perfect, ο πρίγκιπας του παραμυθιού ή πείτε τον όπως προτιμάτε! Αντί λοιπόν να ανασάνετε με ανακούφιση που γλιτώσατε από ένα... όχι και τόσο κελεπούρι, εσείς στενοχωριέστε που σας έκανε χάρη και σας άφησε! Αφήστε δε που ο κακός της υπόθεσης βγαίνει αυτός, οπότε εσείς είστε και τυχερή και... κακομοίρα! Λοιπόν ξεκολλήστε, χαρείτε την ελευθερία σας και σύντομα κάτι νέο και πολύ καλύτερο θα σας χτυπήσει την πόρτα! Αρκεί εσείς η ίδια να καταλάβετε την αξία σας!

more:http://www.pistepseto.eu



Νέα έρευνα για άμεση σχέση της αϋπνίας με τους ανεβασμένους δείκτες θνησιμότητας στους άνδρες


 φέρνει στο φως την.

Η αϋπνία είναι η συνηθέστερη διαταραχή του ύπνου και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ερευνητές από το Νοσοκομείο BWH της Μασαχουσέτης διαπίστωσαν ότι ορισμένα συμπτώματα της διαταραχής σχετίζονται με τον πρόωρο θάνατο στους άνδρες.

«Η αϋπνία είναι ένα συχνότατο πρόβλημα, ιδιαίτερα στον ενήλικο πληθυσμό, όμως η σχέση της με τον πρόωρο θάνατο δεν σαφής ήταν μέχρι τώρα», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Yanping Li. «Η έρευνά μας δείχνει ότι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν ορισμένα συμπτώματα αϋπνίας παρουσιάζουν
αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου και άλλων συναφών παθήσεων.»

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι η δυσκολία ύπνου και η κακή ποιότητα ύπνου είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ηλικία και η εκδήλωση χρόνιων παθήσεων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου περίπου κατά 40%.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Circulation, το οποίο εκδίδεται από τον Αμερικανικό Σύλλογο για την Καρδιά, και υποδεικνύουν ότι η κακή ποιότητα του ύπνου αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την καλή υγεία και τη μακροζωία.


Read more:http://www.pistepseto.eu


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger