Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι Βρετανοί λένε «όχι» στα προκλητικά ρούχα στον εργασιακό χώρο

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013


Κολλητά παντελόνια, βαθύ ντεκολτέ και μίνι φούστες θα πρέπει να απαγορευτούν στον εργασιακό χώρο, βροντοφωνάζουν Βρετανοί εργαζόμενοι κι επισημαίνουν ότι δεν θέλουν να τους αποσπάται η προσοχή από προκλητικά ρούχα.


Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύει η «Daily Mail και καταγράφει τις ενδυματολογικές προτιμήσεις και συνήθειες των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο , πάνω από το 1/3 των εκπροσώπων του ισχυρού φύλου λένε «όχι» στα καυτά ρούχα καθώς θέλουν ανενόχλητοι να κάνουν την δουλειά τους στον εργασιακό χώρο.

Για το 32% των αντρών, τα κολλητά παντελόνια είναι απαράδεκτα στον εργασιακό χώρο ενώ το 30% υποστηρίζει ότι οτιδήποτε αξεσουάρ είναι λεοπάρ θα πρέπει να απαγορευτεί.

Το 27% των ανδρών ζητά να απαγορευτούν τα γυναικεία ρούχα με διαφάνεια ενώ το 24% πιστεύει ότι οι μίνι φούστες δεν αρμόζουν σε επαγγελματικό χώρο. Το 26% υποστηρίζει επίσης ότι οι μπότες Ugg δεν πρέπει να φοριούνται στον εργασιακό χώρο.

Η έρευνα , που πραγματοποιήθηκε από το British Heart Foundation έδειξε επίσης ότι, οι γυναίκες νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν φορούν κόκκινα ρούχα. Μάλιστα το 48% των γυναικών δηλώνει ότι το πιο σέξι ρούχο που θα μπορούσαν να φορέσουν είναι κόκκινου χρώματος.

http://www.dete.gr


Όλη η αλήθεια για την αντιγραφή του USB


Τα έγγραφα που οι εισαγγελείς διαβίβασαν στη Βουλή αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τις πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB της λίστας Λαγκάρντ. 


Υπάρχουν ημερομηνίες δημιουργίας αρχείων από τις 15 Απριλίου 2009, πολύ πριν φτάσει στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου...

Νέα στοιχεία προκύπτουν από τα έγγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία διαβιβάστηκε προχθές στη Βουλή, από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δύο σελίδες εκτύπωσης, όπου καταγράφονται πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB (στικάκι), οι οποίες φαίνεται ότι είχαν ξεκινήσει μετά, αλλά και πριν από την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Οπως προκύπτει, αντίγραφα άρχισαν να δημιουργούνται στις 15 Απριλίου του 2009, πολύ πριν δηλαδή φτάσει η πρωτότυπη λίστα στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που ενδεχομένως να σχετίζεται με την αναπαραγωγή του ηλεκτρονικού αρχείου, που έγινε στη Γαλλία.


ΕΘΝΟΣ

Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει μία παρεξήγηση που έγινε μέσω Facebook


Αίτημα φιλίας στο Facebook με δολοφονικές διαθέσεις!


Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει μία παρεξήγηση που έγινε μέσω Facebook.

Ένας 23χρονος μαχαίρωσε στον λαιμό έναν 28χρονο, καθώς νόμιζε πως έκανε αίτημα φιλίας στην κοπέλα του. Το περιστατικό που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του 28χρονου σημειώθηκε στην Ηγουμενίτσα. Ο 23χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία.

Ωστόσο, όπως ipeirotika.gr, το θύμα μιλώντας στο Ράδιο Ηγουμενίτσα είπε πως δεν γνώριζε τον δράστη και την κοπέλα του και δεν ήταν αυτός που της έστελνε αιτήματα φιλίας.

Μάλιστα όπως φαίνεται για παρεξήγηση έκανε λόγο και ο δράστης κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον εισαγγελέα.

Wall Street Journal: Όμιλος γυμνιστών αναζητά χορηγούς


Ο μεγαλύτερος εθνικός όμιλος γυμνιστών των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγών, σε μία κομβικής σημασίας συγκυρία, όπου η λέξη «naked» [«γυμνός»] έχει κατακλύσει την αγορά, λόγω της ανόδου των οργανικών προϊόντων διατροφής «απογυμνωμένων» από συντηρητικά και άλλα χημικά.


Naked Pizza, Bear Naked granola, Naked Grape Chardonnay είναι μερικά μονάχα από τα προϊόντα που προάγουν μία νέα αντίληψη περί γυμνότητας και φυσικότητας, την οποία φαίνεται πως ο σύνδεσμος γυμνιστών θέλει να εκμεταλλευτεί για περαιτέρω «έκθεση» του ανθρώπινου σώματος, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

Από τον Οκτώβριο, η ομάδα έχει στείλει περίπου 100 επιστολές σε κατασκευαστές «γυμνών», δηλαδή οργανικών προϊόντων, καθώς και σε εταιρείες των οποίων τα προϊόντα οι γυμνιστές ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν κατά κόρο, όπως οι Hawaiian Tropic και BullFrog.

Στο στόχαστρό της όμως έχουν βρεθεί και άλλες εταιρείες που έχουν χρησιμοποιήσει στις διαφημιστικές καμπάνιες τους τη γυμνότητα με αστείο ή καλλιτεχνικό τρόπο, όπως οι Geico, Nike, Reebok, Dove και Delta Faucet.

Παρ' όλο που μέχρι στιγμής οι εταιρείες δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται, η ηγεσία του συνδέσμου παραμένει αισιόδοξη.

http://www.dete.gr


Η έξυπνη γυναίκα από τους οργασμούς φαίνεται!


Σ’ αυτό καταλήγει η έρευνα του King’s College του Λονδίνου μελετώντας 2000 δίδυμες γυναίκες.


Οι γυναίκες που έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ), απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και έχουν συχνότερους οργασμούς.
Οι συμμετέχουσες στην έρευνα συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά και απόδοση ενώ απάντησαν και σε ειδικά τεστ που μετρούν τη συναισθηματική ευφυΐα. Μετά από ενδελεχή μελέτη οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες είχαν υψηλότερο δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης, είχαν και συχνότερους οργασμούς είτε κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης, είτε του σεξ.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη έχει άμεση επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία των γυναικών καθώς επηρεάζει την ικανότητά τους να επικοινωνούν τις σεξουαλικές επιθυμίες στον σύντροφό τους. Έτσι μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο τη σεξουαλική πράξη.

Πηγή: kamarinia.gr

Δε φαντάζεστε ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού!




Πόσες πιθανότητες έχετε να ψιλοκόψετε τα λαχανικά σας στην... τουαλέτα; Μάλλον καμία. Μην πάρετε, όμως, όρκο ότι κάνετε καλά. Ο δρ Τσαρλς Γκέρμπα, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Κολέγιο Γεωργίας & Επιστημών Ζωήςκαι στο Τμήμα Μικροβιολογίας & Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μελετά εδώ και δύο δεκαετίες πως μεταδίδονται οι ασθένειες μέσω του περιβάλλοντος, συλλέγοντας δείγματα από οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους για να καταγράψει πόσα και ποια βακτήρια φέρουν όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Νέων".

Ο «δρ Μικρόβια» (Dr Germ) όπως είναι γνωστός στις ΗΠΑ, αναζητά πάντοτε στα δείγματά του (και) βακτήρια των κοπράνων, όπως το e.coli που αποτελεί συνηθισμένη αιτία τροφικών δηλητηριάσεων και ουρολοιμώξεων, επειδή η παρουσία τους υποδηλώνει κακές ατομικές συνήθειες υγιεινής και πλημμελή καθαριότητα.

Οι έως τώρα μελέτες του έχουν δείξει ότι το μέσο κάθισμα της λεκάνης σε ένα σπίτι περιέχει έως 50 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό – και για εκείνον, αυτό είναι ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. «Ας μην γελιόμαστε: όταν το θέμα είναι οι μικροοργανισμοί, το κάθισμα της τουαλέτας είναι ένα από τα καθαρότερα αντικείμενα του σπιτιού μας», λέει. «Δεν έχουμε βρει πολλά αντικείμενα πιο καθαρά από αυτό στα χιλιάδες σπίτια που έχουμε εξετάσει».

Ο δρ Γκέρμπα εκτιμά ότι περισσότερο πρέπει να μας ανησυχούν άλλα οικιακά αντικείμενα, όπως το ξύλο κοπής στην κουζίνα. «Συνήθως υπάρχουν 200 φορές υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων των κοπράνων στα ξύλα κοπής της κουζίνας απ' ό,τι στο κάθισμα της τουαλέτας», εξηγεί. «Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι τα ξύλα μολύνθηκαν από τα άπλυτα χέρια. Μπορεί να έχουν μολυνθεί από τα ωμά κρέατα ή από τα έντερα ζώων – και επειδή πολλοί δεν πλένουν καλά τα ξύλα, με ζεστό σαπούνι και νερό, τα βακτήρια συσσωρεύονται και δημιουργούν μεγάλες αποικίες».
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αρχίσουμε να μαγειρεύουμε στην τουαλέτα. «Μάλλον πρέπει να απολυμαίνουμε τα ξύλα κοπής και γενικότερα την κουζίνα μας όπως και το μπάνιο», διευκρινίζει ο καθηγητής. 
Τα σφουγγάρια της κουζίνας
Μακράν, πάντως, τα πιο μολυσμένα αντικείμενα του σπιτιού είναι τα σφουγγαράκια και τα πανάκια της κουζίνας. Σύμφωνα με τον δρα Γκέρμπα, το σφουγγάρι είναι 200.000 φορές πιο μολυσμένο από το κάθισμα της λεκάνης και το πανί για το πλύσιμο των πιάτων 20.000 φορές πιο μολυσμένο.
Μολονότι τα στοιχεία αυτά προέρχονται από μελέτες στις ΗΠΑ, δεν ισχύουν μόνον εκεί. «Πάντοτε το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα σπίτι είναι το σφουγγάρι της κουζίνας», λέει ο δρ Τζων Όξφορντ, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πρόεδρος του Συμβουλίου Υγιεινής (Hygiene Council) – ενός διεθνούς οργανισμού ο οποίο συγκρίνει τις συνθήκες υγιεινής σε όλο τον κόσμο.
Στην νεώτερη έρευνά του, το Συμβούλιο εξέτασε δείγματα σπιτιών από εννέα χώρες και διαπίστωσε ότι τα «φαινομενικώς καθαρά» πανάκια και σφουγγάρια κουζίνας είχαν τα υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων, μεταξύ των οποίων και e.coli. Σε πολλές περιπτώσεις, εξάλλου, εντοπίστηκαν... τόνοι βακτηρίων σε σημεία που δεν τα πιάνει το μάτι μας, όπως το εσωτερικό των ψυγείων.
Μικρόβια, όμως, δεν υπάρχουν μόνο στην τουαλέτα και στην κουζίνα, αλλά και στην ίδια μας την... τσέπη: προ δύο μηνών ο δρ Γκέρμπα δημοσιοποίησε ανάλυση που έκανε στα κινητά δεκάδων εθελοντών, η οποία έδειξε πως κατά μέσον όροτα κινητά περιέχουν δεκαπλάσια επίπεδα βακτηρίων απ' ό,τι η λεκάνη της τουαλέτας, ενώ σε προγενέστερη μελέτη είχε τεκμηριώσει πληθώρα μικροβίων και στα χαρτονομίσματα.
Εκτός σπιτιού
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στους χώρους εργασίας σύμφωνα με το δημοσίευμα.«Το μέσο γραφείο σε μία επιχείρηση περιέχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια απ' ό,τι το κάθισμα της λεκάνης,τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα γραφεία τετραπλάσια, ενώ μακράν τα πιο μολυσμένα απ' όλα είναι τα τηλέφωνα», λέει ο δρ Γκέρμπα.
Ακόμα και τα μπουτόν κλήσεως των ορόφων στα ασανσέρ περιέχουν 40 φορές περισσότερα μικρόβια απ' ό,τι οι τουαλέτες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζες, γραφεία και αεροδρόμιαη εταιρεία Microban Europe.
Άλλα εξαιρετικά μολυσμένα επαγγελματικά αντικείμενα είναι τα θρανία στα σχολεία, τα γραφεία και τα στυλό στα λογιστήρια, οι πάγκοι των ταμείων (σε τράπεζες κ.τ.λ., δεδομένου ότι τα χαρτονομίσματα τα πιάνουν εκατοντάδες χέρια), τα γραφεία και τα στυλό των γιατρών, καθώς και οι κονσόλες σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με έρευνες του δρος Γκέρμπα.
Ο δρ Γκέρμπα εφιστά επίσης την προσοχή στο σούπερ μάρκετ. «Οι λαβές στα καρότσια των σούπερ μάρκετ είναι πολύ μολυσμένες», λέει. «Το ίδιο και οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα σούπερ μάρκετ. Έχουμε διαπιστώσει ότι στο 50% των περιπτώσεων αυτές οι τσάντες περιέχουν περισσότερα βακτήρια κοπράνων απ' ό,τι τα... εσώρουχα των χρηστών τους, διότι δεν τις πλένουν ποτέ – σε αντίθεση βεβαίως με τα εσώρουχά τους».
Τί σημαίνουν, όμως, όλ' αυτά για την υγεία μας; «Οι αριθμοί των βακτηρίων, όπως το e.coli, που ανιχνεύουμε είναι τεράστιοι και ει μη τι άλλο υποδηλώνουν την παρουσία κοπράνων που μπορεί να περιέχουν δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια όπως η σαλμονέλα και η σιγκέλα», απαντά ο δρ Όξφορντ. «Αν δεν αρρωσταίνουμε όλη την ώρα από τα βρώμικα αντικείμενα που μας περιβάλλουν, είναι επειδή ο οργανισμός μας διαθέτει άφθονα γονίδια των οποίων η μοναδική δουλειά είναι να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίζει αυτού του είδους τους εισβολείς».
Το να βασιζόμαστε, όμως, μονίμως στην τύχη δεν είναι ό,τι το καλύτερο, προσθέτει ο δρ Όξφορντ. «Ασφαλέστερο είναι να πλένουμε καλά τα χέρια μας και να απολυμαίνουμε συστηματικά τα αντικείμενα που καθημερινά χρησιμοποιούμε», συνιστά.




http://www.newsbomb.gr

«Ο Κάρολος μου χούφτωσε το στήθος»

Σκανδαλιάρης ο Πρίγκιπας Έχει τη φήμη του μοιραίου εραστή, αλλά πραγματικά αυτή τη φορά περεκτράπη. 

Η ηθοποιός στα πλαίσια της τηλεοπτικής της εμφάνισης στο σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν αποκάλυψε ότι την στιγμή που ο πρίγκιπας Κάρολος της καρφίτσωσε ένα μετάλλιο στο στήθος ήταν λίγο σκανδαλιάρης μαζί της αφού βρήκε και λίγο στήθος.

«Κοίτα τα χέρια του. Τσέκαρε τα χέρια του. Αγαπώ την βασιλική οικογένεια, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο σκανδαλιάρης μαζί μου». Αυτό δήλωσε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς σχολιάζοντας την φωτογραφία από την επίσημη τελετή απονομής του τίτλου της Commander Of The Order Of The British Empire που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2011.

Όταν ο παρουσιαστής προσπάθησε να διαλευκάνει την κατάσταση, ρωτώντας αν το αναψοκοκκίνισμα του πρίγκιπα οφείλεται στην προσπάθειά του να καρφιτσώσει σωστά το μετάλλιο, η ηθοποιός του απαντά:

«Όχι, έχει να κάνει με το στήθος μου».


Αν κρίνουμε βέβαια και από παλαιότερες φωτογραφίες, ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει μία αδυναμία στο συγκεκριμένο μέρος του γυναικείου σώματος.






gkourou

ΚΟΡΤΝΕΪ ΣΤΟΝΤΕΝ Δείτε πως ήταν η τηλεπερσόνα πριν τις πλαστικές επεμβάσεις!

Κι όμως η γνωστή Αμερικανίδα τηλεπερσόνα και τραγουδίστρια με τις αμέτρητες αισθησιακές φωτογραφίσεις υπήρξε κάποτε ένα αθώο γλυκό και σεμνό κορίτσι... Προτού φυσικά ανακαλύψει το μαγικό νυστέρι των πλαστικών χειρουργών!

Δείτε λοιπόν τη χαμένη αθωότητα της Κόρτνεϊ Στόντεν (Courtney Stodden).

Το πριν και το μετά ομολογουμένως εντυπωσιάζει!




Η Ελενα Ράπτη, η πιο περιζήτητη νύφη της Βουλής, δεν έχει βρει ακόμα γαμπρό



Τέλος στις φήμες που την θέλουν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας έβαλε η βουλευτής της ΝΔ Ελενα Ράπτη, η οποία δήλωσε πως για να μπορέσει να παντρευτεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει έτερον ήμισυ και όπως ξεκαθάρισε η ίδια «δεν υπάρχει».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» τόνισε πως αυτόν τον καιρό ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, αφού είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Υπενθυμίζεται πάντως πως η κ. Ράπτη είναι η πλέον περιζήτητη «νύφη» της Βουλής, αφού εκτός από την εντυπωσιακή παρουσία της διαθέτει και εξίσου «εντυπωσιακή» κινητή και ακίνητη περιουσία.
Συγκεκριμένα -σύμφωνα με το πόθεν έσχες της που μόλις δημοσιεύτηκε- η Έλενα Ράπτη δήλωσε εισοδήματα της τάξεως των 138.868 ευρώ, ενώ επίσης διαθέτει καταθέσεις αξίας 691.000 σε ευρώ, 5.548 σε ελβετικά φράγκα και 7.243 σε αγγλικές λίρες.
Αν και, όπως συνηθιζόταν παλιά στις προίκες, αυτό που έχει σημασία είναι η ακίνητη περιουσία της «νύφης». Ένας τομέας στον οποίο η νεαρή βουλευτής επίσης διακρίνεται καθώς διαθέτει 35 συνολικά ακίνητα. Από αυτά τα 31 βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνουν έξι διαμερίσματα στο κέντρο, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα και 8 γραφεία, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Χαλκιδική ( τρία σπίτια των 65 περίπου τ.μ. και ένα οικόπεδο 3,3 στρεμμάτων).


http://www.iefimerida.gr

Το βίντεο που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο


Μαθητές σε λύκειο του Τενεσί, επέλεξαν ως βασίλισσα του σχολείου τους ένα κορίτσι που πάσχει από σύνδρομο Down...


Η 19χρονη Kara Marcum επικράτησε απέναντι σε 3 άλλες κοπέλες και πήρε το στέμμα, γεγονός που την γέμισε με χαρά, όπως είπαν και οι γονείς της

Η κοπέλα εκτός από το σύνδρομο Down αντιμετωπίζει και ένα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά της...

Δείτε το βίντεο με την πράξη που συγκίνησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους:


Γιατί έγινε έξαλλη η Έλλη Κοκκίνου με τον Θέμη Γεωργαντά;


Καλεσμένη στην εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» ήταν η Έλλη Κοκκίνου η οποία πάντα νιώθει σαν στο σπίτι της όταν βρίσκεται στα πλατό της συγκεκριμένης εκπομπής.


Όχι μόνο γιατί ο Παύλος Σταματόπουλος είναι κουμπάρος αλλά και επειδή είναι φιλαράκι τόσο με τη Ναταλία Γερμανού όσο και με τον Θέμη Γεωργαντά. Με τον τελευταίο όμως σήμερα έγινε έξαλλη καθώς είπε κάτι που την πείραξε. Πιο συγκεκριμένα, ο Θέμης ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί με τα λεγόμενά του ότι η Έλλη Κοκκίνου είναι πάνω από 53 χρονών αφού είπε πως η Ελληνίδα τραγουδίστρια είναι συνομήλικη της Madonna. Τι ήταν να το πει αυτό; Ποιος είδε την Έλλη και δεν τη φοβήθηκε...


http://www.gossip-tv.gr

12 συμβουλές για να ζήσετε 100 χρόνια


Ποιοι είναι οι τρόποι που θα μας χαρίσουν μακροζωία σύμφωνα με επιστήμονες;
* Διαβάστε ένα περιοδικό ανάποδα. Όταν ένας άνθρωπος συνειδητά πιέζει τον εαυτό του λίγο κάθε μέρα, υποβάλλει τον εγκέφαλό του σε ήπιο στρες, βλάπτοντας τα κύτταρά του. Επιδιορθώνοντάς τα, ο οργανισμός επιδιορθώνει και τις βλάβες που σχετίζονται με το γήρας, δήλωσε ο ειδικός στην Γηριατρική δρ Μάριος Κυριαζής στην εφημερίδα «Daily Mail».
Ο δρ Κυριαζής συνιστά να διαβάζουμε τα περιοδικά ανάποδα, να γράφουμε με το μη κυριαρχούν χέρι μας, να υποστηρίζουμε με θέρμη το αντίθετο απ’ ό,τι πιστεύουμε και να ακούμε ακόμα και μουσική που αντιπαθούμε.
* Να τρώτε κόκκινα. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν περισσότερη αντιοξειδωτική βιταμίνη C απ’ ό,τι τα πορτοκάλια, τα παντζάρια περιέχουν νιτρώδη άλατα που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, οι τομάτες είναι πλούσιες στην πανίσχυρη αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένη (ή λυκοπένιο) και τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια στην αντικαρκινική και καρδιοπροστατευτική ρεσβερατρόλη, κατά την δρα Σούζαν Τζεμπ, επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής & Πληθυσμιακής Υγείας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου (MRC) της Βρετανίας.
* Τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Η ταχύτητα με την οποία μπορεί κάποιος να διασχίσει τρέχοντας 1.600 μέτρα στα 40 και στα 50, είναι ισχυρός προάγγελος καρδιοπάθειας τρεις ή τέσσερις δεκαετίες αργότερα, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Κούπερ στο Ντάλας, του Τέξας. Για τους άντρες, 8 λεπτά είναι καλά. Για τις γυναίκες 9.
Οι άντρες, όμως, που δυσκολεύονται να τα διανύσουν σε 10 λεπτά και οι γυναίκες σε 12, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια και να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της.
Σε τέτοια περίπτωση, βελτιώστε την φυσική σας κατάσταση, αρχίζοντας να περπατάτε καθημερινά με γρήγορο βήμα – και σταδιακά αρχίζοντας να κάνετε αργό τζόγγινγκ.
* Αρχίστε να κάθεστε και να σηκώνεστε από το πάτωμα. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης» (EJCP) έδειξε πως όσοι κατορθώνουν μετά τα 50 τους να κάθονται στο πάτωμα και να σηκώνονται δίχως να στηρίζονται πουθενά (ούτε καν στο χέρι ή στο γόνατό τους), διατρέχουν πέντε έως έξι φορές χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία, σε σύγκριση με όσους χρειάζονται στήριξη.
* Να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα. Μελέτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έδειξαν πως ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο αίμα, ενώ έπειτα από ένα έμφραγμα αυξάνονται κατά 28% τα ποσοστά επιβίωσης.
* Να μπαίνετε για ύπνο μία ώρα νωρίτερα. Μία έξτρα ώρα ύπνος κάθε βράδυ μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες, προστατεύοντας έτσι σημαντικά από έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
* Να πλένετε καθημερινά τα δόντια σας. Σουηδική μελέτη με 1.390 εθελοντές που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «BMJ Open», έδειξε πως όσοι δεν βούρτσιζαν τα δόντια τους και έτσι τα υψηλότερα επίπεδα βακτηρίων στην επιφάνεια των δοντιών και των ούλων τους, είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.
Πόσο πρόωρου; Τα υψηλά επίπεδα βακτηρίων στα δόντια σχετίσθηκαν με θάνατο από καρκίνο έως και 13 χρόνια νωρίτερα! Η μελέτη διήρκησε 24 χρόνια, με τους εθελοντές να είναι 30άρηδες και 40άρηδες κατά την έναρξή της.
* Να γελάτε. Το γέλιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και όταν είναι αληθινό και «βγαίνει» απ’ την κοιλιά, βελτιώνει τη ροή του αίματος κατά περισσότερο από 20%.
Αρκετές μελέτες εξάλλου έχουν δείξει ότι μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρδιοπάθειας, κατά τον δρα Ρόμπερτ Προβάιν, καθηγητή Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.
* Να έχετε πολλούς φίλους και να παντρευτείτε – ή έστω να πάρετε ένα σκυλάκι. Μία μελέτη-σταθμός για την μακροζωία που ονομάζεται Grant, άρχισε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 1940 και διήρκησε επτά δεκαετίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άφθονοι καλοί φίλοι και ένας ευτυχισμένος γάμος μπορούν να χαρίσουν χρόνια στη ζωή μας.
Ωστόσο, χρόνια κερδίζουν και οι εργένηδες που φροντίζουν να ζουν συντροφιά με ένα σκυλάκι.
* Να τρώτε παραδοσιακά. Πολυάριθμες μελέτες – ελληνικές και ξένες – έχουν δείξει ότι η παραδοσιακή, μεσογειακή διατροφή είναι ένα από τα «κλειδιά» της μακροζωίας. Φροντίστε, λοιπόν, να τρώτε άφθονα λαχανικά, όσπρια, ψάρια, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, περιορίζοντας το κόκκινο κρέας, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα γλυκά.
* Να πίνετε καφέ. Επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI) των ΗΠΑ παρακολούθησαν επί 14 χρόνια περισσότερους από 402.000 εθελοντές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι λάτρεις του καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθειες, εγκεφαλικό, διαβήτη και λοιμώξεις, σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν ποτέ καφέ.
Η μείωση στη θνησιμότητα μεταξύ των εθελοντών που έπιναν καφέ ήταν της τάξεως του 10-15%.
* Να τρώτε μήλα με τη φλούδα. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Άιοβα ανακάλυψαν ότι ένα μήλο την ημέρα παρέχει πολλά οφέλη στην υγεία – αρκεί να μην το ξεφλουδίζουμε. Η σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism», έδειξε ότι με το πέρασμα του χρόνου, η καθημερινή κατανάλωση μήλου αυξάνει την μυϊκή μάζα, μειώνει την χοληστερόλη και το σωματικό λίπος, ενώ βελτιώνει και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 

Πηγή:parapolitika.gr

ΕΡΕΥΝΑ: 5 συμπτώματα που εμφανίζει μια γυναίκα που απατάει το σύντροφό της


Ποια είναι λοιπόν μερικά από τα συνηθέστερα συμπτώματα, που εμφανίζει μια γυναίκα που απατάει το σύντροφό της και τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα είναι να εντοπίσετε τυχόν αλλαγές στη συμπεριφορά της.

Έτσι αν εκείνη είχε πάντα καλές σχέσεις με το αντίθετο φύλο ( καλύτερες από ό, τι με το δικό της) και έχει πολλούς άνδρες φίλους, μην αρχίσετε να γίνεστε παρανοϊκός όταν την ακούσετε να μιλάει στο τηλέφωνο με ένα φίλο της ή όταν σας ανακοινώσει ότι το απόγευμα έχει να πάει για καφέ με ένα συνάδελφο.

Δεν είναι πλέον κολλημένη μαζί σας

Αν δεν ήθελε ποτέ να πάει μόνη της για ψώνια, για καφέ, για γυμναστική ή ακόμη και να διασχίσει το δρόμο και ξαφνικά δεν χρειάζεται τη συντροφιά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος άλλος αναπληρώνει το κενό. Εντάξει, υπάρχει πιθανότητα να χρειάζεται λίγο χρόνο για τον εαυτό της, αλλά αν είναι ασυνήθιστα ανεξάρτητη τουλάχιστον σε σύγκριση με το παρελθόν, αυτό μπορεί να απλά να σημαίνει ότι δε σας έχει πλέον και τόση ανάγκη.

Δεν θυμώνει πια

Αν δεν θέλετε να τη συναντήσετε για μεσημεριανό γεύμα ή να βγείτε μαζί της και με τις φίλες της, αλλά τώρα πια δεν την πειράζει καθόλου, τα πράγματα είναι ύποπτα. Μέχρι πριν από λόγο καιρό, κάθε κίνησή σας έπρεπε να είναι προμελετημένη, αλλά τώρα όλα τα μικρά πράγματα στα οποία συνήθως τα κάνετε θάλασσα δεν την εξοργίζουν πλέον. Αυτό θα μπορούσε να είναι και καλό, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να σας κάνει να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο δεν την ενδιαφέρει.

Είναι μυστικοπαθής

Το τελευταίο διάστημα δεν έχει καμία διάθεση να μοιραστεί πράγματα μαζί σας και για να μάθετε το παραμικρό, θα πρέπει να τη βομβαρδίσετε με ερωτήσεις γιατί δεν δείχνει προθυμία να σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τα διάφορα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή της.

Ρίχνει όλη την προσοχή πάνω σας

Όταν της θέτετε ερωτήματα για τον εαυτό της, γυρίζει την κουβέντα σε σας. Εκεί που παλιά δεν έβαζε γλώσσα μέσα της, τώρα φαίνεται σα να έχουν οι μπαταρίες της εξαντληθεί, και όταν τη ρωτάτε πώς ήταν η νύχτα της, αλλάζει θέμα. Τώρα το επίκεντρο είστε εσείς, μόνο εσείς, αντί για το "έκανα αυτό" ή "πήγα εκεί χθες το βράδυ."

Σας έχει στα όπα όπα

Είστε πια στο επίκεντρο! Η σύντροφός σας σας καλοπιάνει συνέχεια, σας ζητάει να βγείτε έξω, σας λέει "Σ' αγαπώ" ακόμη και χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία. Προσφέρεται ακόμη και να πλύνει το αυτοκίνητό σας και να παρακολουθήσει έναν αγώνα πυγμαχίας μαζί σας. Αν και αυτές οι κινήσεις είναι κάτι περισσότερο από γλυκές, πρόκειται για αυτό το είδος συμπεριφοράς που θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες. Αν ξαφνικά σας βομβαρδίζει με (υπερβολικά) κομπλιμέντα, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξετε τι πραγματικά συμβαίνει.
Δεν υπάρχει λόγος να γίνετε παρανοϊκός και καχύποπτος απλά και μόνο επειδή η γυναίκα σας παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα. Αν νομίζετε ότι η συμπεριφορά της έχει αλλάξει ή την πιάσατε να λέει ψέματα, μην την κατηγορήσετε ότι σας απατάει. Σκεφτείτε αν σας έχει δώσει ή όχι αφορμή για να έχετε υπόνοιες για την ύπαρξη τρίτου προσώπου ή αν έχετε αχαλίνωτη φαντασία επειδή φοβάστε μην τη χάσετε.

Οι σωστοί χειρισμοί

Έχετε ένα προαίσθημα: Αν νομίζετε ότι μπορεί να σας απατάει, προσπαθήστε να την προσεγγίσετε αλλά μην την κατηγορήσετε ευθέως ότι σας απατάει. Ρωτήστε την αν όλα είναι εντάξει και πείτε της ότι τώρα τελευταία συμπεριφέρεται διαφορετικά. Δώστε της παραδείγματα για το πώς η συμπεριφορά της έχει αλλάξει και πείτε της ότι θέλετε να γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό. Πρέπει να ανοίξετε τις γραμμές επικοινωνίας και να την ενθαρρύνετε να ανοιχθεί για το τι την ενοχλεί μέσα στη σχέση, και να βρείτε μαζί μια λύση.

Έχετε κάτι περισσότερο από μια απλή υποψία: Αν έχετε επαρκή λόγο να πιστεύετε ότι σας απατάει, μην την κατηγορήσετε ούτε να την απειλήσετε γιατί αν κάνετε τελικά λάθος, θα έχει την αίσθηση ότι πραγματικά δεν την εμπιστεύεστε καθόλου. Αντί να αρχίσετε να ουρλιάζετε "ξέρω τι συμβαίνει!" ή "με ποιον γύρναγες;" ρωτήστε την "υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω;" ή "έχω λόγους να πιστεύω ότι δεν είσαι 100% ειλικρινής μαζί μου;" Μπορεί να σας φαίνεται παθητική αυτή η στάση, αλλά το ζητούμενο είναι να προσεγγίσετε το θέμα με προσοχή γιατί αν κάνετε λάθος, μπορεί το πράγμα να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να σας κοστίσει ακριβά. Αν τελικά έχετε δίκιο, όμως, έχετε το δικαίωμα να τα κάνετε όλα κόλαση.

Την πιάσατε στα πράσα ή έχετε συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον της: Αν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχει γίνει παρεξήγηση και είστε 100 % σίγουρος ότι σας "τα φοράει", δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πείτε της τι είδατε, πώς σας έκανε να αισθάνεστε και τι σκοπεύετε να κάνετε γι'αυτό.




http://www.dete.gr


Κρητική Βιολογική Ασπιρίνη-Θα ανατρέψει όσα γνωρίζαμε!



Κρητική σφραγίδα φέρει η νέα ασπιρίνη, η οποία πρόκειται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.
Η κρητική ασπιρίνη, συσκευασμένη σε κάψουλα, είναι ένα φυσικό προϊόν που αποτελείται
αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο.
Τη «μαγική» κάψουλα παρασκεύασε η ομάδα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η ασπιρίνη συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Εμπνευστές της έρευνας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν, επίσης, η Ενωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica.
Οι προοπτικές της κρητικής ασπιρίνης, από τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον ΕΟΦ, αναμένεται να ξεπεράσουν τα σύνορα της χώρας και το φάρμακο να πιστοποιηθεί τόσο από τις ευρωπαϊκές αρχές όσο και από την αμερικανική FDA (Food and drugadministration).
Τα μαγικά βότανα
Αν και τα συστατικά του είναι εντελώς φυσικά, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το νέο σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής, όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηριστεί.
Οι ιδιότητές του, οι οποίες απορρέουν από τα κρητικά βότανα, θεωρούνται ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Και τα τρία «μαγικά» βότανα είναι διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Παρ’ όλα αυτά, ο Ηλίας Καστανάς αρνήθηκε να αποκαλύψει τα τρία συστατικά που απαρτίζουν τη συνταγή της κάψουλας.
«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ”, συμπληρώνει σκωπτικά ο Ηλίας Καστανάς.
Η έρευνα του πανεπιστήμιου εστίασε στους κατοίκους της νότιας Κρήτης. Πληροφορίες των επιστημόνων που βασίζονταν σε λαϊκές παραδόσεις, μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο κρητικό αφέψημα χρησιμοποιείτο από παλιά στις ντόπιες κρητικές συνταγές και προστάτευε τους Κρητικούς από τη γρίπη.
Η επιστημονική παρατήρηση ήλθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. (Μάλλον ήρθε απλά να βεβαιωθεί πως η παράδοση είχε γερές βάσεις και ήρθε να την εκμεταλευτεί με πατέντες… σημ. τοξότισσας) Η δωδεκάχρονη έρευνα που έγινε από την επιστημονική ομάδα ανέδειξε ότι ο οργανισμός των Κρητικών που κατανάλωναν το κοκτέιλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.
Από τη φύση
Σκοπός των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη, αλλά να προωθήσουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, το οποίο θα είναι βγαλμένο από την κρητική γη.
«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα», δηλώνει ο Ηλίας Καστανάς.
Η τιμή του φαρμάκου, σύμφωνα με τον όρο που έχει βάλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνου, δεν πρόκειται να ξεπερνάει το 1 ευρώ.
Το φάρμακο αναμένεται να πάρει μέσα στο 2013 την έγκριση του ΕΟΦ.
Η αγάπη για τις ευεργετικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων δεν ήταν το μόνο κίνητρο για τους επιστήμονες, ώστε να παρασκευάσουν το φάρμακο.
Το σημαντικότερο κίνητρο για την παρασκευή του φαρμάκου αποτέλεσε η αναπτυξιακή κατεύθυνση που δίνεται στους ελαιοκαλλιεργητές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.
Από τη στιγμή που το φάρμακο θα μπει στην παραγωγή, μέρος της σοδειάς τους θα προορίζεται για την παρασκευή της κάψουλας.
«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία», τονίζει ο Ηλίας Καστανάς.
Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί έν από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης, που παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Κρήτης. (Να’ ναι καλά η κρητική παράδοση… τοξότισσα)
Το φάρμακο αυτό:
Προστατεύει από τις λοιμώξεις αναπνευστικού
Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
Καταπολεμά την κοινή γρίπη
«Ρίχνει» τον πυρετό
Έχει αναλγητικές ιδιότητες
yahoonews.gr

ΣΟΚ: Πασίγνωστο ζευγάρι παραλίγο να καεί ζωντανό



Κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους! Η πολυτελέστατη βίλα τους έγινε παρανάλωμα του πυρός και εκείνοι ευτυχώς σώθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής! 
Ο λόγος για τον... τραγουδιστή Ozzy Osbourne και τη γυναίκα του Sharon.
Μάλιστα, πήρε φωτιά το πρόσωπό του τραγουδιστή και κάηκαν μέρος των μαλλιών του όπως και τα φρύδια του!
Αιτία; Ένα κερί που είχε μείνει αναμμένο όλη τη νύχτα.
Η γυναίκα του είπε χαρακτηριστικά:"Ξύπνησα από ένα μεταλλικό θόρυβο στις 5 τα ξημερώματα, αλλά νόμιζα πως θα ήταν η καθαρίστρια που της έπεσαν τα κλειδιά. Αμέσως μετά ένοιωθα τα μάτια μου να καίγονται δε μπορούσα να ανασάνω και το σκυλί γαύγιζε ασταμάτητα. Εγώ φταίω και δεν πρόκειται να ανάψω ποτέ πια κερί στο σπίτι. Ο Όζι έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και όλα επειδή ξέχασα το κεράκι..."

http://www.gossip-tv.gr

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ - Οι Ράδιο Αρβύλα δείχνουν τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ!


Η λίστα Λανγκάρντ κυριαρχεί στην επικαιρότητα των ημερών και όπως είναι φυσικό οι συντελεστές του "Ράδιο Αρβύλα" δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν μαζί της!


Στο βιντεάκι που έφτιαξαν τα "κακά παιδιά" από την Θεσσαλονίκη όπως ήταν φυσικό δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και μας φτιάχνουν τη διάθεση...

Πρόκειται για τη δική τους εκδοχή για την πλήρη διαδρομή που ακολούθησε η λίστα και σας συστήνουμε να μην τη χάσετε!

Με απόλυτα χιουμοριστική διάθεση περιγράφουν τη διαδρομή της λίστας από το γραφείο της επικεφαλής του ΔΝΤ μέχρι τα γραφείο των υπουργών Οικονομικών της χώρας μας.

Δείτε το βίντεο:

Έκαναν δώρο... φέρετρο σε Ελληνίδα παρουσιάστρια [φώτο]

Ούτε στον πιο τρελό της εφιάλτη δεν θα έπαιρνε τέτοιο δώρο γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια, στην οποία προσέφεραν ένα φέρετρο!

Ο λόγος για την Μαρία Μπεκατώρου, η οποία έχει εκφράσει στο παρελθόν την φοβία της για τα νεκροταφεία.

Θέλοντας να δοκιμάσει τις αντοχές της, ο Πέτρος Κωστόπουλος, στην εκπομπή του οποίου είναι καλεσμένη, αποφάσισε να της κάνει δώρο ένα φέρετρο και, μάλιστα, χρυσό και... με ένοικο!

«Πάγωσε» από την τρομάρα η Μαρία, στη συνέχεια, όμως, το έριξε στα... γέλια!


star.gr


Περίεργα παιχνίδια παίζει η μνήμη του ανθρώπου


Θυμάται πιο εύκολα δημοσιεύσεις στο Facebook από ό,τι ένα πρόσωπο


Ερευνητές του πανεπιστημίου του San Diego, ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος μας μπορεί πιο εύκολα να απομνημονεύσει δεδομένα που έχουν τη μορφή συζήτησης, όπως οι ενημερώσεις στο Facebook, παρά πρόσωπα ανθρώπων ή αποσπάσματα από βιβλία.Για να επιβεβαιώσουν αυτή την υπόθεση, εφάρμοσαν μία σειρά από δοκιμές σε φοιτητές του πανεπιστημίου, που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι φοιτητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την έρευνα να γίνεται σε δύο σκέλη, το πρώτο ήταν για τη σύγκριση με των δημοσιεύσεων στο Facebook με προτάσεις βιβλίων, ενώ το δεύτερο για την σύγκριση με τα πρόσωπα ατόμων.

Αρχικά, ζητήθηκε από τη μία ομάδα φοιτητών να διαβάσουν σχετικά γρήγορα μία λίστα με status στο Facebook, ενώ στην δεύτερη ομάδα να κάνει ακριβώς το ίδιο με προτάσεις από βιβλία στην ιστοσελίδα του Amazon. Στη συνέχεια του δόθηκε μία λίστα με 200 προτάσεις από τις οποίες οι 100 ήταν είτε δημοσιεύσεις στο κοινωνικό δίκτυο είτε αποσπάσματα βιβλίων και τους ζητήθηκε να τα αναγνωρίσουν.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, χρησιμοποιήθηκαν τυχαία πρόσωπα από τη βάση δεδομένων με το όνομα FERET, που έχει δημιουργηθεί από την Defence Andvance Research Projects Agency (DARPA) σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Καινοτομιών και Τεχνολογίας (NIST) των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ, αντίστοιχα, τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν πρόσωπα, μέσα σε μία σειρά από τυχαίες προβολές.

Τα αποτελέσματα και στις δύο διαδικασίες, ήταν ξεκάθαρα. Οι φοιτητές που τους ζητήθηκε να αναγνωρίσουν δημοσιεύσεις του Facebook, τα πήγαν πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους, με τη διαφορά στις επιδόσεις να μπορούν να παρομοιαστούν με την απόσταση που έχει ένας υγιής από έναν που πάσχει από αμνησία.

newsbeast

Ολόκληρη η Ελλάδα ένα απέραντο κρεβάτι...



Ο αγοραίος έρωτας έχει ελάχιστο πλέον από τον ρομαντισμό των Λαδάδικων που τραγούδησε μια φορά κι έναν καιρό ο Δημήτρης Μητροπάνος ή από εκείνον της νεαρής κυρίας της καλής κοινωνίας Σεβερίν Σερίζ (Κατρίν Ντενέβ), η οποία ικανοποιούσε τις ερωτικές της φαντασιώσεις, δουλεύοντας τα απογεύματα στον οίκο ανοχής της Μαντάμ Αναΐ, στην «Ωραία της Ημέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ. Έχει γίνει πιο χυδαίος από ποτέ... 

Οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες, κάθε ηλικίας βγάζουν στον «πλειστηριασμό» τα κορμιά τους ακόμα και για πέντε ευρώ παντού κι οποτεδήποτε, στα «σπίτια», στα μπαρ, στις καφετέριες, στους δρόμους, στο διαδίκτυο, νύχτα αλλά και ημέρα…

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: 8 ΣΤΟΥΣ 10 "ΚΟΚΚΑΛΩΣΑΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ


Πολύ λιγότερα χρήματα για την θέρμανσή τους χρησιμοποιούν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, προέδρου του τμήματος Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα την οποία δημοσιεύει η "Ελευθεροτυπία", καταγράφει τη δραματική μείωση όσον αφορά τις δαπάνες θέρμανσης στην οποία έχει προχωρήσει το 78,6% των πολιτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το 62,4% του πληθυσμιακού δείγματος το οποίο μελετήθηκε πλήττεται από ενεργειακή φτώχεια.
Στην κορυφή της λίστας των ενεργειακά φτωχών είναι οι άνεργοι, ενώ ακολουθούν οι νοικοκυρές και οι αγρότες.
Η διαπίστωση όμως, δεν αφορά όμως μόνο τους πολύ φτωχούς, καθώς σε ποσοστό 60% τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως εύποροι (πολύ άνετη οικονομική κατάσταση) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν λιγότερη θέρμανση από αυτή που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Το 40% εξ αυτών δηλώνει ότι δύσκολα πληρώνει τους λογαριασμούς της οικίας, ένα ποσοστό που εκτινάσσεται στο 78,6% γι' αυτούς που δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόλυτα δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Το 75,1% απαντάει καταφατικά στην ερώτηση "αν έχουμε επιστρέψει σε εποχές που ο κόσμος θα κρυώνει και δεν θα έχει τη δυνατότητα να θερμάνει το σπίτι του".
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να παρατηρούνται μεταξύ των αγροτώ(87,5%) και των ανέργων (78%).
Στοιχεία της ταυτότητας του δείγματος
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη βόρεια Ελλάδα σε τυχαίο δείγμα 814 ατόμων (ηλικίας από 18 ετών έως 60 ετών), εκ των οποίων το 65,4% είναι γυναίκες και το 34,6% άνδρες.
Το 58,5% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν μένει σε διαμέρισμα, το 29,7% σε μονοκατοικία και το 5,4% σε μεζονέτα.
Η συντριπτική πλειονότητα αφορά οικογένειες με παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς το 23,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι διαμένουν στην ίδια στέγη τρία άτομα, το 22,9% τέσσερα, το 10,8 περισσότερα από πέντε και το 26% δύο άτομα. Τέλος, σε ποσοστό 15% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ζουν μόνοι τους.
Το δείγμα ανά επαγγελματική κατάσταση: συνταξιούχοι (40,9%), νοικοκυρές (16,5%), φοιτητές (3,4%), επιχειρηματίες (12,2%), αγρότες (2%), εργαζόμενοι (16,2%), μη εργαζόμενοι (2,7%).
news247.gr

Πως αισθάνεται ένα παιδί που χωρίζουν οι γονείς του;



Οι γάμοι σήμερα είναι καλύτεροι παρά ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι σύντροφοι μπορούν να είναι φίλοι. Στο παρελθόν οι άντρες δεν εμπιστεύονταν τα σοβαρά θέματα στις γυναίκες, κι αυτές, αντίστοιχα, δεν εμπιστεύονταν την καρδιά τους ολόκληρη. Επίσης, σήμερα το σεξ μπορεί να αφορά και τους δύο κι όχι μόνο τον έναν.


Από την άλλη, έρευνες αναφέρουν ότι το 30% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο. Με πιο απλά λόγια, από τους 10 γάμους, που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο… περίπου οι 3 θα διαλυθούν αργά ή γρήγορα. Τι συνεπάγεται αυτό για τους δύο (πρώην) συντρόφους και πώς βιώνουν σήμερα τον χωρισμό οι ίδιοι και τα παιδιά τους;


Ένα διαζύγιο κρύβει πάντα ματαίωση…


Ένα διαζύγιο είναι, εκ των πραγμάτων, ένας θάνατος αφού κρύβει μέσα του μία έντονη ματαίωση. Ας μη ξεχνάμε ότι για τους δυο ανθρώπους έχει συνήθως προηγηθεί μια περίοδος γοητείας, ένας έρωτας και μια πρόκληση, ότι η σχέση θα επιτύχει. Το ζευγάρι ξεκινά με την πεποίθηση, ότι θα είναι για πάντα μαζί, θα γεράσουν μαζί, θα μοιραστούν και θα δημιουργήσουν κοινά πράγματα. Προσδοκά ο ένας από τον άλλο να τον φροντίσει, να του χαρίσει αγάπη και αντ΄ αυτού βιώνουν και οι δύο με επώδυνο τρόπο μία περίοδο συγκρούσεων, πόνου, λύπης ή προσωπικών ανακατατάξεων, που καταλήγει στην πλήρη ρήξη, τον οριστικό χωρισμό. Οι δύο πρώην σύζυγοι πενθούν ή καλύτερα οφείλουν να πενθήσουν την απώλεια ενός σημαντικού μέρους της ζωής τους σε υπαρξιακό επίπεδο.


Συνεπώς δε νοείται ανώδυνο, ιδανικό κι ανέφελο διαζύγιο, ούτε για το ζευγάρι, ούτε ασφαλώς και για τα παιδιά.


Κάθε διαζύγιο κρύβει συνήθως για τους πρωταγωνιστές του έντονο θυμό. Το συναίσθημα του θυμού πάντοτε εκφράζει ανεκπλήρωτες επιθυμίες, κρυφά ή φανερά «θέλω», που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν. Έτσι στο ζευγάρι, που χωρίζει, νιώθει θυμωμένος ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας απαιτούσε από τον άλλο, με τρόπο ανώριμο κι άγαρμπό, να του χαριστεί ευτυχία, φροντίδα και χαρά. Και το αίσθημα της στέρησης κυριαρχούσε εντός του γάμου και διατηρείται και μετά τη διάλυσή του.


Τα παιδιά. Κι όχι μόνο…


Το διαζύγιο αφορά τους δύο συντρόφους, αφορά όμως εξίσου και τα παιδιά. Ο χωρισμός σηματοδοτεί τη διακοπή της συζυγίας, παύουν δύο άνθρωποι ουσιαστικά και τυπικά να είναι σύζυγοι. Γονείς δεν παύουν ποτέ να είναι.


Πολλά ζευγάρια αναβάλλουν ή επισπεύδουν τον χωρισμό για χάρη παιδιών. Τα ρωτούν ευθέως ή πλαγίως, προκειμένου να διώξουν τις ενοχές τους για την απόφασή τους να διαλύσουν το γάμο τους, «τόσο που τσακωνόμαστε με το μπαμπά, δεν είναι καλύτερα να χωρίσουμε;». Καλούνται δηλαδή τα παιδιά να φροντίσουν τους γονείς τους, να τους βγάλουν από τη δύσκολή θέση κι όχι το αντίστροφο.


Σε άλλες περιπτώσεις ο γάμος δε διαλύεται για να μην κλονιστεί τάχα η ψυχική ισορροπία των παιδιών. Κυριαρχεί μόνιμα ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ των συντρόφων, οι γονείς τσακώνονται διαρκώς και η επιθετικότητα τους, καταστρέφει κάθε ευκαιρία χαράς και ευτυχίας εντός του σπιτιού. Δε διαλύουν το γάμο όμως για να μην ταράξουν τα παιδιά. Προφανώς και δε μένουν για χάρη των παιδιών σε τέτοιους γάμους. Μένουν γιατί τους κινητοποιεί η αυτοκαταστροφικότητα που κρύβουν μέσα τους.


Ωστόσο όπως ο γάμος είναι απόφαση των δύο συντρόφων, ομοίως και η διάλυση του παραμένει αποκλειστικά δική τους επιλογή κι ευθύνη.


Οφείλουν με τρόπο ώριμο και σταθερό να αποφασίσουν το χωρισμό τους και με αίσθημα προσωπικής ευθύνης να υπερασπιστούν την απόφασή τους. Ένα διαζύγιο σηματοδοτεί το τέλος μίας περιόδου σημαντικής και ως οριστικό τέλος οφείλει να καταγραφεί. Για το καλό των πρώην συζύγων, αλλά και για το συμφέρον των παιδιών, θα ήταν καλό να αποφεύγονται οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρισμένων γονέων και η αγωνία να δείξουν ότι όλα κυλούν ιδανικά μεταξύ τους μετά το διαζύγιο (κοινές διακοπές, κοινά γιορτινά γεύματα…). Κάτι τέτοιο μπερδεύει τα παιδιά. Αναρωτιούνται, γιατί χώρισαν οι γονείς τους, αφού συμφωνούν σε όλα και δε τσακώνονται πλέον. Φαντασιώνονται μία επανασύνδεση του γάμου κι επιστροφή σε οικογενειακές στιγμές του παρελθόντος.


Η ζωή ενός παιδιού αλλάζει ριζικά μετά από ένα διαζύγιο και η ευθύνη βαρύνει ολοκληρωτικά τους γονείς του. Οφείλουν, κατά συνέπεια, και οι δύο γονείς να μιλήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια για την απόφασή τους να χωρίσουν και να απαντήσουν σε κάθε ερώτησή του. Να το διαβεβαιώσουν ότι δε φταίει εκείνο για την εξέλιξη αυτή στο γάμο τους και ότι θα είναι παρόντες στη ζωή του, ιδίως ο γονιός που αποχωρεί από το σπίτι. Είναι μύθος ότι τα παιδιά δεν πονούν, όταν οι γονείς χωρίζουν με τρόπο πολιτισμένο. Κάθε παιδί, όπως και κάθε γονιός άλλωστε, ταράζεται, θυμώνει, πενθεί μετά από ένα διαζύγιο. Ας μην ξεχνάμε, ότι τα συναισθήματα αυτά βασανίζουν την παιδική ψυχή ήδη πριν την ανακοίνωση του οριστικού χωρισμού, ήδη από την περίοδο, που ηχεί υπόκωφα ο επικείμενος χωρισμός, από τότε που κάτι δεν πήγαινε καλά με τους γονείς.


Αναζήτηση προσωπικής ευθύνης…


Ο άντρας και η γυναίκα που βγαίνουν από έναν αποτυχημένο γάμο και βιώνουν την επώδυνη διαδικασία του διαζυγίου θα πρέπει να έχουν ως πρώτη έγνοια την έξοδο από την οδύνη, που αυτό σηματοδοτεί. Κι αυτό πραγματώνεται μόνο μέσα από την αναζήτηση της προσωπικής ευθύνης του καθένα για την πορεία του γάμου, γεγονός που κρύβει γενναιότητα. Απαιτείται κινητοποίηση, ανάληψη προσωπικής ευθύνης και σταθερή προσπάθεια κατανόησης σε καθαρά προσωπικό – υπαρξιακό επίπεδο. Διαφορετικά η μετάβαση από τη σχέση στη μη σχέση, από την παρουσία στην απουσία, θα καταλήξει σε αδιέξοδη διαχείριση πόνου, σε ματαίωση και σε κενό.


Για παράδειγμα, κατά την χρονική περίοδο αμέσως μετά τον χωρισμό παρατηρείται το εξής παράδοξο. Οι πρώην σύζυγοι ξεκινούν ο καθένας ξεχωριστά να επιδεικνύουν εξαιρετική φροντίδα για τον εαυτό τους. Προσέχουν ιδιαιτέρως την εξωτερική τους εμφάνιση, αποκτούν ενδιαφέροντα κι ασχολίες, αναπτύσσουν περισσότερες κοινωνικές σχέσεις… Ξεκινούν με άλλα λόγια να φροντίζουν τον εαυτό τους όχι εντός του γάμου, αλλά μόλις αυτός διαλύεται. Ενώ κάτι τέτοιο είναι προφανώς θεμιτό για την μετάβαση στην φάση της μη σχέσης στην ζωή του ατόμου, ωστόσο πρέπει να μας κάνει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στον εαυτό μας όταν είμαστε μέσα σε αυτήν.


Το διαζύγιο, ως απόφαση ζωής.


Τα αρνητικά συναισθήματα όλων, των πρώην συντρόφων και των παιδιών τους, θα πάρουν χρόνο για να μετατραπούν σε θετική εμπειρία και αυτογνωσία. Απαιτείται προσωπική προσπάθεια και κινητοποίηση. Απαιτείται μία βαθιά κατανόηση σε γεγονότα και συμπεριφορές. Απαιτείται μία μετάβαση από την απλή διαχείριση του πόνου και της οδύνης, λόγω της απώλειας, σε μία διαδικασία συγχώρεσης και ωρίμανσης, κάτι που χαρίζει δύναμη, αντοχή στην ματαίωση και ισχυρή αυτοπεποίθηση.


Η δυσκολία στη συνύπαρξη κρύβει μέσα της μία δυσκολία στην ίδια την ύπαρξη. Συνεπώς ένα διαζύγιο μπορεί να αποτελέσει τελικά μία κινητοποίηση τέτοια, που θα οδηγήσει σε καταπληκτικά αποτελέσματα. Μπορεί να αποδειχθεί απόφαση ζωής και να αποτελέσει πηγή δύναμης, δημιουργίας και υπαρξιακής ωρίμανσης.






Κ ο ύ κ η ς Δ η μ ή τ ρ η ς


παιδοψυχολόγος (BA,MSc) - ψυχοθεραπευτής






http://iatropedia.com


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger