Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Bob Dylan

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

O Μπομπ Ντίλαν επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του.

Ο Robert Allen Zimmerman γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1941 στο Ντουλούθ (Duluth) της Μιννεσότα. Ως μαθητής γυμνασίου άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, πιάνο και κιθάρα, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε συγκρότημα, τους Golden Chords ερμηνεύοντας τραγούδια των Τσακ Μπέρρυ (Chuck Berry) και Λιτλ Ρίτσαρντ (Little Richard), με έμφαση στη ροκ εν ρολλ, κάντρι, φολκ και μπλουζ μουσική. Το 1959 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μινεάπολης. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά τη μουσική του φολκ θρύλου Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie), έγινε λάτρης του και αποφάσισε να τον συναντήσει. Για το σκοπό αυτό παράτησε τις σπουδές του και έφτασε στη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη της μουσικής αλλά και το μέρος που μπορούσε να συναντήσει το ίνδαλμα του.

Ο Γκάθρι, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, έχρισε τον νεαρό θαυμαστή του από τη Μινεσότα διάδοχό του. Εν τω μεταξύ, ο Ρόμπερτ Ζίμερμαν μετονομάστηκε σε Μπομπ Ντίλαν. Κατά μια εκδοχή, αυτό οφείλεται στην επιρροή από τον Ουαλλό ποιητή Ντίλαν Τόμας (Dylan Thomas), ο οποίος πέθανε στην Νέα Υόρκη το 1953 στα 39 του χρόνια από υπερβολική χρήση οινοπνευματωδών. Θεωρείται πιθανό ότι προς τιμήν του o Ζίμερμαν άλλαξε το όνομα του επιλέγοντας το Bob Dylan. Έμελλε με αυτό το όνομα, πέρα από μουσικός να γίνει και ποιητής-στιχουργός. Το 1960 άρχισε να παίζει σε διάφορους μουσικούς χώρους, με το νέο του όνομα και έχοντας ως μουσικό πρότυπο τον Γκάθρι. Τραγουδούσε σε πλατείες και folk bars στην περιοχή του Γκρίνουϊτς Βίλατζ (Greenwich Village). Ο γνωστός μουσικός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Σέλτον έγραψε γι' αυτόν: "Αυτό το αγόρι, μια διασταύρωση παιδιού του κατηχητικού και μπήτνικς έχει μεγάλο ταλέντο". Σύντομα, ο Ντίλαν υπέγραψε συμβόλαιο με την πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία Κολούμπια. Μέχρι σήμερα ηχογραφεί στην ίδια εταιρεία.
Το πρώτο album

Bob Dylan και Joan Baez, 1963.

Στις αρχές του 1962 κυκλοφόρησε ο πρώτος ομώνυμος δίσκος του, με δύο δικά του τραγούδια (Talking New York, Song for Woody) και τα υπόλοιπα διασκευές μεταξύ των οποίων και το The House of the Rising Sun.

Ο δεύτερος δίσκος του κυκλοφόρησε το 1963 με τίτλο The Freewheelin' Bob Dylan, ο οποίος περιείχε και το πολύ δημοφιλές τραγούδι Blowin' in the wind. Με αυτόν το δίσκο ο Dylan ξέφυγε από τα στενά όρια της folk κοινότητας της Νέας Υόρκης και έγινε ευρύτερα γνωστός. Η φυσιογνωμία του, ο τρόπος ερμηνείας, οι στίχοι, η μουσική του αλλά και οι ριζοσπαστικές απόψεις του έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Απέκτησε ένα ένθερμο κοινό από, δίνοντας πολλές συναυλίες ενώ στίχοι του γίνονταν συνθήματα για τους νέους.

Ο τραγουδιστής διαμαρτυρίας

Ο Dylan είναι η νέα φωνή της Αμερικής, είναι η διαμαρτυρία, η άρνηση, η αμφισβήτηση, η επανάσταση. Αυτός όμως αρνείται τον ρόλο της φωνής του κινήματος. Εγκαταλείπει τα τραγούδια διαμαρτυρίας και επηρεασμένος από τους μεγάλους συμβολιστές ποιητές (Baudelaire, Rimbaud και κυρίως τον T. S. Elliot) δημιουργεί πολύπλοκα rock ποιήματα. Κυκλοφορεί τρεις οριακούς, μεγάλους δίσκους, που καθορίζουν την ιστορία της rock: Highway 61 Revisited: Like A Rolling Stone, Desolation Row, Queen Jane Approximately, Ballad of a Thin Man, δίσκος που σηματοδότησε τη στροφή του στο ηλεκτρικό blues. Bringing it all back home: Subterranean homesick blues, Maggie's Farm, Love minus zero/No limit, Mr. Tambourine Μan, Blonde on Blonde: Rainy Day Women, Just Like A Woman, I want you, Leonard Skin Pillbox Hat, Obviously 5 believers. Οι πιστοί folk οπαδοί που τον αποδοκιμάζουν στο Newport Festival (1965) όταν ανεβαίνει στη σκηνή με δερμάτινη ζακέτα και ψηλοτάκουνες μπότες και τολμά να παίξει ηλεκτρική κιθάρα Fender Stratocaster θα δώσουν τη θέση τους σε χιλιάδες νέους θαυμαστές. O 25χρόνος Dylan έχει πάνω από 10.000.000 πωλήσεις δίσκων. Γίνεται σημαία, rock λάβαρο.

Το 1965 αποτελεί έτος ορόσημο. Η rock μουσική αμφισβητεί διαρκώς το κατεστημένο, κοινωνικό και πολιτικό. Μια μουσική μόνιμης και διαρκούς αμφισβήτησης. Το καλοκαίρι του 1965 ένα δικό του τραγούδι, το Mr. Tambourine Man γίνεται μεγάλη επιτυχία παιγμένο από τους Byrds. Στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους σε διακοπές στην Ισπανία παντρεύεται την Sara Lawndes. Κάνουν μαζί 2 παιδιά.

Το 1966 κάνει παγκόσμια περιοδεία με το συγκρότημα του, τους The Hawks (που αργότερα έγιναν γνωστοί ως The Band). Tον Mάιο δίνει μια ιστορική συναυλία στην Αγγλία που ηχογραφείται, αλλά κυκλοφορεί μετά από 22 χρόνια το 1998. Μετά το τέλος της περιοδείας του, αγοράζει ένα παλιό σπίτι στην εξοχή, κοντά στην Νέα Υόρκη στην περιοχή του Woodstock. Ξεκουράζεται και ηρεμεί. Το πρωί της 29 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς τραυματίζεται σοβαρά με την μηχανή του, μια μαύρη Triumph 500. Σπάει λαιμό, κόκαλα, έχει πολλά τραύματα στο πρόσωπο. Πολλοί λένε ότι ήταν δολοφονική ενέργεια από την CIA. άλλοι ότι μετά το ατύχημα ο Dylan δεν ήταν πια ο ίδιος. Για ενάμιση χρόνο αναρρώνει απομονωμένος στο σπίτι του στο Woodstock, απολαμβάνοντας την οικογενειακή ζωή. Δέχεται ελάχιστους φίλους: τα μέλη των Hawks και τον Allen Ginsberg. Όλο αυτό το διάστημα έγραφε τραγούδια, πότε στο σπίτι του, πότε στο κοντινό υπόγειο των Band, το φημισμένο Big Pink. Οι ηχογραφήσεις αυτές κυκλοφόρησαν το 1975 σε album, το περίφημο The Basement Tapes, αφού σχεδόν όλα είχαν βγει στην αγορά ανεπίσημα, ως bootlegs. Ο Dylan επιστρέφει στο στούντιο και τον Ιανουάριο του 1968 κυκλοφορεί τον δίσκο John Wesley Harding που περιλάμβανε και το All along the Watchtower, πιο γνωστό από την διασκευή του Jimi Hendrix. Το 1969 κυκλοφορεί τον country δίσκο Nashville Skyline με συμμετοχή των Charlie Daniels και Johnny Cash με single το Lay Lady Lay, όπου ακούμε τον Dylan με μια νέα, μελωδική φωνή.
Είμαστε στο τέλος της δεκαετίας του 1960, μια εποχή επικίνδυνη και άγρια. Η γενιά του καίγεται σωματικά και εγκεφαλικά, υπό την επήρεια ψυχεδελικών ουσιών, που σε λίγα χρόνια θα αντικατασταθούν απ' την ηρωίνη. Η μουσική ακολουθεί τους ίδιους δρόμους (ψυχεδέλεια, flower power). Ο Dylan, αντίθετα, αποφασίζει να κάνει το αγροτικό του, γυρίζει στις υπαίθριες ρίζες για να κρατηθεί. Ταυτόχρονα απέχει από συναυλίες και κυκλοφορεί δίσκους με διασκευές και επανεκτελέσεις δικών του τραγουδιών. Μοναδικές έντονες στιγμές, η συμμετοχή του στην συναυλία που διοργάνωσε ο φίλος του George Harrison των Beatles για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η συμμετοχή του με ένα μικρό ρόλο στην ταινία του Sam Peckinpah Pat Garret and Billy the Kid, για την οποία έγραψε και τη μουσική και η κυκλοφορία του Planet Waves το 1973, που έδειξε ότι κάτι κινείται.

Η επιστροφή

Το 1974 είναι η χρονιά της μεγάλης επιστροφής. Πραγματοποιεί σειρά θριαμβευτικών συναυλιών με τους Band, από τις οποίες θα κυκλοφορήσει ένας διπλός live δίσκος, Before the flood. Το 1975 είναι μια μεγάλη και παραγωγική χρονιά για τον Bob Dylan και μια δύσκολη περίοδος για τον γάμο του με τη Sara. Στις αρχές τις χρονιάς κυκλοφορεί το αριστουργηματικό Blood on the Tracks, εμπνευσμένο από την έγγαμη συμβίωση και τις δυσκολίες της. Η χρονιά κλείνει με το Desire, το οποίο περιέχει το Sara, ένα τραγούδι ύμνο στη γυναίκα του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι με αυτό το τραγούδι έφερε ξανά έστω και προσωρινά κοντά του τη Sara. Τον Nοέμβριο του 1976 ο Dylan χόρεψε μαζί με τους Neil Young, Van Morrison, Eric Clapton, Joni Mitchell, Dr. John και Ronnie Hawkins στο "τελευταίο βαλς" των Band. Η μεγαλειώδης συναυλία ηχογραφήθηκε, κυκλοφόρησε σε δίσκο (The Last Waltz) και κινηματογραφήθηκε από τον Martin Scorsese. Το 1977 εκδίδεται το διαζύγιο με τη Sara. Ο Dylan αναζητά διέξοδο, στην αρχή σε εφήμερες σχέσεις και κατόπιν στον χριστιανισμό.

Το 1979 το Slow Train Coming ανοίγει μια τριλογία δίσκων, με τους οποίους ο Dylan ψάχνει να βρει εκείνον που βάπτισε όλα τα ζωντανά πλάσματα, ψάχνει την αρχή, το αργοκίνητο τρένο της δημιουργίας. Γίνεται ένας αναγεννημένος χριστιανός (New-born Christian) και απογοητεύει τους παλιούς προοδευτικούς οπαδούς του. Τη δεκαετία του '80, αυτή την δύσκολη δεκαετία για όλους τους μύθους της πρώτης rock γενιάς, ο Dylan χάνεται και χάνει. Τον απορροφά η μαύρη τρύπα των πολλαπλών θρησκευτικών και πολιτικών αναζητήσεων. Η σημαία ξεθωριάζει. Τα προσωπικά του αδιέξοδα τον απομονώνουν από τους χιλιάδες φίλους του. Όμως συνεχίζει να βγάζει δίσκους (έστω και μέτριους), να κάνει περιοδείες, να υπάρχει, να ψάχνεται, και το 1989 κυκλοφορεί έναν εμπνευσμένο δίσκο, σε παραγωγή Daniel Lanoix, το Oh Mercy.


Έφηβος για πάντα

Το 1992 γιορτάζει τα 30 χρόνια επί σκηνής με καλεσμένους όλους τους παλιούς του φίλους. Κάνει παγκόσμια περιοδεία, έρχεται μάλιστα και στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου του 1993. Όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες καλλιτέχνες διαφόρων μουσικών ειδών διασκευάζουν τα τραγούδια του. Όμως, η πηγή της έμπνευσης του Ντίλαν δεν στέρεψε. Συνεχίζει να βγάζει μεγάλους δίσκους και να θυμίζει ότι υπάρχει ως ενεργός δημιουργός.

Σχεδόν 60χρονος, κυκλοφορεί το 1997 το Time Out of Mind, γραμμένο πριν και μετά από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας με την καρδιά του και ένα ταξίδι στον παράδεισο μετ' επιστροφής. Ένας δίσκος κλάσης, ένας δίσκος που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Ντίλαν (Love Sick, Dirt Road Blues, Tryin' to get to heaven, Cold Irons Bound, Can't Wait) αλλά παράλληλα ένας σύγχρονος δίσκος που πετυχαίνει και εμπορικά. Το Time Out of mind σαρώνει τα βραβεία Grammy, ανοίγοντας μια περίοδο απόδοσης τιμών. Τα επόμενα χρόνια βραβεύεται από τον βασιλιά της Σουηδίας, προτείνεται για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και παίρνει το Βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι Things have changed. Ο τελευταίος του δίσκος του, Love and Theft, κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, την ίδια ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο Ντίλαν επιβεβαιώνει ότι διανύει μια ακόμη εφηβεία, συμμετέχοντας σε ταινίες, διαφημιστικά, και φυσικά περιοδεύοντας ανά τον κόσμο σε μια "Never Ending Tour". Τελευταίο του δημιούργημα, ο πρώτος τόμος της αυτοβιογραφίας του με τίτλο Chronicles.

O Μπομπ Ντίλαν, πολύ μεγάλος μουσικός, στιχουργός και ποιητής επηρέασε όσο λίγοι την σύγχρονη μουσική αλλά και τη σκέψη όσων μεγάλωσαν ή προβληματίστηκαν με τα τραγούδια του. Δεκάδες επίσημοι και ανεπίσημοι δίσκοι, βιογραφίες, διασκευές, ακυκλοφόρητες μαγνητοταινίες και τραγούδια μαρτυρούν το μέγεθος της επιρροής αυτής. Ωστόσο για τον καθένα που τον έχει γνωρίσει μέσα από τις δημιουργίες του, ο Μπομπ Ντίλαν είναι μια προσωπική διαδρομή, ένα ταξίδι. Ένα από εκείνα που ξεκινούν ένα χειμωνιάτικο πρωινό στη Νέα Υόρκη ή σε κάποιο δισκάδικο στο Μοναστηράκι...
Πηγή: musicheaven.gr

Κυκλωμα πουλουσε νυφες για 5.000 ευρω!


Τέσσερα άτομα κατηγορούμενα ως μέλη κυκλώματος εμπορίας γυναικών, το οποίο πούλησε τουλάχιστον 21 νύφες στην Κίνα, βρίσκονται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας του Βιετνάμ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αν Νινχ Θου Ντο» στο διεθνές αεροδρόμιο του Χο Τσι Μινχ συνελήφθησαν ο Νγκουγέν Ταν Νχο και η σύζυγός του Τραν Λε Θούι, και οι δύο 48 ετών, ενώ ετοιμάζονταν να μεταφέρουν δύο Βιετναμέζες στο Ανόι, για να ταξιδέψουν από εκεί οδικώς ως την Κίνα.
Στη συνέχεια, η Αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο άτομα, που πιστεύεται ότι βοηθούσαν στην επιλογή των γυναικών που θα μεταφέρονταν στην Κίνα.
Η ομάδα αυτή φέρεται ότι εισήγαγε λαθραία τουλάχιστον 21 γυναίκες στην Κίνα, όπου αυτές πωλήθηκαν έναντι 40.000 γουάν (περίπου 5.110 ευρώ) η καθεμία.


Η Αντζελα Δημητριου με μαγιο και κορμαρα!


Μπορεί να είναι 50 ετών, όμως το σώμα της είναι πάρα πολύ καλα διατηρημένο. Η Άντζελα Δημητρίου ποτέ δεν έπαψε να γυμνάζεται και να φροντίζει για την εμφάνισή της και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, 

Η φωτογραφική μηχανή αποκάλυψε πως είναι χωρίς ρετούς και μακιγιάζ, για όσους αμφέβαλαν όταν την έβλεπαν σε φωτογραφίες περιοδικών. 



Η Χριστινα Παππα αποκαλυπτει: Με τον Κλαουντιο χωρισα γιατι ερωτευτηκα αλλον


Για τους λόγους για τους οποίους χώρισε με το σύζυγό της, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, αλλά και για το νέο έρωτά στη ζωή της, μίλησε σε γνωστό περιοδικό η Χριστίνα Παππά.
Η ηθοποιός, που στα 43 της είναι μια από τις πιο εκρηκτικές παρουσίες της σόουμπιζ, παραδέχθηκε μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ!, ότι με τον Κλαούντια Κολντεμπέλα χώρισε επειδή του είπε ότι ήταν ερωτευμένη με άλλον άντρα. «Όταν μια σχέση φτάνει στο τέλος της και αρχίζεις να αισθάνεσαι συναισθήματα για κάποιον άλλον άντρα, θεωρώ ότι είναι πιο έντιμο να το πεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, μίλησε και το νέο της σύντροφο, Χάρη Σταματίου. «Γνωριζόμαστε εδώ και τρία χρόνια, αλλά δεν έτυχε ποτέ να δούμε ο ένας τον άλλο διαφορετικά. Ούτε καν το περίμενα όπως δεν τον περίμενε ούτε κι εκείνος. Ο Χάρης με προσέγγισε πολύ έξυπνα και ήταν αρκετά επίμονος. Είναι άντρας παλαιάς κοπής, που ξέρει τι χρειάζεται μια γυναίκα» είπε για εκείνον.
Τέλος, επισήμανε ότι συνήθως τη φλερτάρουν άνδρες μικρότερης ηλικίας. «Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, αλλά κι έξω αν τύχει να βγω, θα με φλερτάρουν μικρότεροί μου. Ε, εδώ που τα λέμε οι άντρες άνω των πενήντα θα είναι ή παντρεμένοι ή προβληματικοί! Ποτέ στη ζωή μου δεν κοίταξα παντρεμένο».

http://www.iefimerida.gr

Αντικαταθλιπτικα χαπια : Τι πρεπει να γνωριζουμε

1. Tι είναι τα αντικαταθλιπτικά χάπια και πότε χορηγούνται?

Tα αντικαταθλιπτικά φάρμακα ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων που ενδείκνυνται για τη θεραπεία διαταραχών του συναισθήματος όπως η κατάθλιψη αν και πολλές φορές χρησιμοποιούνται και στη θεραπεία άλλων διαταραχών όπως η ΙΔΨ διαταραχή, η γενικευμένη αγχώδης διαταραχή,
η διαταραχή μετατραυματικού stress (PTSD) αλλά και στις κρίσεις πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία. 

Ο κύριος σκοπός της θεραπείας  με τα συγκεκριμένα σκευάσματα είναι να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης του πάσχοντος ατόμου.

Η κατάθλιψη θα πρέπει να είναι πρωτοπαθής δηλαδή να είναι το αποτέλεσμα ψυχολογικής ανισορροπίας  που πολλές φορές προκύπτει λόγω κατάθλιψης κάποιου συγγενή πρώτου βαθμού ή  δευτεροπαθής που σημαίνει ότι συνδέεται με οργανικά σύνδρομα και χρόνιο πόνο.

Επίσης, η κατάθλιψη μπορεί να είναι και αντιδραστική που σημαίνει ότι προκύπτει από την ψυχολογική πίεση  ή τα προβλήματα που επιφέρει ένα γεγονός όπως η απώλεια κάποιου αγαπημένου, το πένθος, μια ασθένεια, ένας χωρισμός ή επαγγελματικά προβλήματα.

2. Ποιο είναι το κατάλληλο για μένα?
Σύμφωνα με τα συμπτώματα και το ιατρικό/ψυχιατρικό ιστορικό του κάθε ατόμου, χορηγείται και το κατάλληλο φάρμακο. Για παράδειγμα  ένας άνθρωπος μπορεί να εμφανίζει πιο έντονη αϋπνία ή χαμηλή ενέργεια και καταθλιπτική διάθεση ενώ κάποιος άλλος μεγαλύτερη ψυχοκινητική διέγερση και άγχος πράγμα που αλλάζει τη θεραπευτική αντιμετώπιση. Επίσης είναι πολύ σημαντική η αλληλεπίδραση των αντικαταθλιπτικών με άλλα φάρμακα και πολλές φορές επικίνδυνη πράγμα που σημαίνει ότι δεν παίρνουμε ποτέ αντικαταθλιπτικά χάπια που μας συστήνουν φίλοι ή γνωστοί χωρίς τη γνώμη ψυχιάτρου.

3. Κατηγορίες αντικαταθλιπτικώνΤα αντικαταθλιπτικά χωρίζονται  σε κλασσικά και νεότερα αλλά κύρια δράση και των δυο μεγάλων κατηγοριών είναι να επηρεάσουν την έκκριση των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνης, νορεπινεφρίνης και ντοπαμίνης  στον εγκέφαλο, ουσίες που οφείλουμε την καλή μας διάθεση και όρεξη για ζωή ή να αναστείλουν τη δράση άλλων ουσιών.
Τα κλασσικά αντικαταθλιπτικά έχουν αρκετές παρενέργειες και μπορεί να δράσουν επιβαρυντικά σε ασθενείς με αυτοκτονικό ιδεασμό κι έτσι προτιμούνται κυρίως  για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων της κατάθλιψης στις περιπτώσεις που η θεραπεία με τα νεότερα έχει αποτύχει ή συνυπάρχει μια αγχώδης διαταραχή όπως η ΙΔΨ διαταραχή. Θεραπεία με TCA θα πρέπει να αποφεύγουν πολύ τα ηλικιωμένα και ευπαθή άτομα καθώς και ασθενείς με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων.
  • Τα τρικυκλικά TCA  (αμιτριπτυλίνη, δοξεπίνη, χλωμιπραμίνη, νορτριπτυλίνη)
  • Τα ετεροκυκλικά (μαπροτιλίνη, τραζοδόνη)
  • Αναστολείς της Μ.Α.Ο (μακλοβεμίδη)
Τα νεότερα αντικαταθλιπτικά έχουν λιγότερες παρενέργειες και θεωρούνται ασφαλέστερα  στη θεραπεία της κατάθλιψης.
  • SSRIs (εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης)
    Φλουοξετίνη (Ladose)
    Φλουβοξαμίνη (Dumyrox)
    Παροξετίνη (Seroxat)
    Σερτραλίνη (Zoloft)
    Σιταλοπράμη (Seropram)
 ΑSRIs (αλοστερικοί υποδοχείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης)
 SNRIs (εκλεκτικοί αναστολείς σεροτονινεργικών και ανδρενεργικών υποδοχέων)
o Βενλαφαξίνη (Effexor, Xadevil, Deprevix, Ven-fax)
o Δουλοξετίνη (Cymbalta, Xeristar)
 ΝΑSA (νορανδρενεργικοί σεροτονινεργικοί εκλεκτικοί αγωνιστές)o Μιρταζαπίνη (Remeron)
 SDRA (εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης ντοπαμίνης)
o Βουπροπιόνη (Wellbutrin XR)

4. Ανεπιθύμητες ενέργειεςΜερικές από τις πιο σημαντικές παρενέργειες που προκαλούν τα κλασικά αντικαταθλιπτικά είναι ξηροστομία, στεγνά μάτια,  καρδιακές αρρυθμίες, κούραση, ατονία, υπνηλία, νευρικότητα, μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, δυσλειτουργία στύσης και εκσπερμάτισης καθώς και μείωση της συγκέντρωσης. 
Γενικότερα η συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων θεωρείται κατασταλτική για τον οργανισμό γι’ αυτό  το λόγο συστήνεται η λήψη τους τις βράδυνες ώρες πριν τον ύπνο.
Τα νεότερα αντικαταθλιπτικά  προκαλούν άγχος, αϋπνία, μείωση της όρεξης, ανεσταλμένο οργασμό, καθυστέρηση εκσπερμάτισης, ανοργασμία, μειωμένη ερωτική επιθυμία.

5. Ευαίσθητες κατηγορίες στη χρήση αντικαταθλιπτικών
  • Οι ηλικίες άνω των 65 ετών
  • Γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης
  • Έφηβοι και νέοι
  • Άνθρωποι με διπολική διαταραχή
6. Στερητικά ΣυμπτώματαΤα αντικαταθλιπτικά χάπια επειδή είναι γνωστό ότι προκαλούν εξάρτηση ψυχολογική κι όχι σωματικό εθισμό, είναι πολύ σημαντικό να μειώνεται σταδιακά η δοσολογία τους και πάντα με τη σύσταση του θεράποντος ιατρού συνήθως ψυχιάτρου. Τα στερητικά συμπτώματα μπορεί να είναι ζαλάδες, υπερβολική ανησυχία ή νευρικότητα, κούραση και πόνος. Η ψυχοθεραπεία σε πιο ήπιες μορφές κατάθλιψης είναι η γραμμή αντιμετώπισης, ενώ σε πιο σοβαρή μορφή ο συνδυασμός ψυχοθεραπείας και αντικαταθλιπτικής αγωγής δίνει τα μέγιστα αποτελέσματα.

http://www.e-psychology.gr

Ζωγραφιζει πορτραιτα χρησιμοποιωντας... μικροσκοπικους ανθρωπους!



Μια ομάδα ανθρώπων σχηματίζει τη φιγούρα του απόλυτου συμβόλου του σεξ και ο Αλαν Γκρεγκ κερδίσει αμέσως τον θαυμασμό εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο για την τέχνη του.
«Ημουν στο διαμέρισμα της μητέρας μου στην Αλαμπάμα και παρακολουθούσα τον κόσμο στην παραλία, από μπαλκόνι του έκτου ορόφου. Αρχισα να τραβάω φωτογραφίες και τότε παρατήρησα ότι σε μία από αυτές μια ομάδα ανθρώπων είχε σχηματίσει ένα μάτι. Τότε άρχισαν όλα»,, λέει ο 40χρονος καλλιτέχνης ο οποίος αρχικά έστησε ανθρώπινα πορτραίτα ενώ στη συνέχεια έφτιαχνε τους πίνακές του ζωγραφίζοντας διάσημα πρόσωπα του Χόλυγουντ με μικροσκοπικές φιγούρες ανθρώπων (παίζοντας κυρίως με τις σκιές τους)!
«Είναι μεγάλη επιβράβευση για μένα ως καλλιτέχνη να βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου στη δουλειά μου και κυρίως να βλέπω ότι το διασκεδάζουν και χαμογελούν αυθόρμητα», δηλώνει ο Αλαν Γκρεγκ ο οποίος έχει μια μικρή εμμονή με τη Μέριλιν Μονρόε ενώ εξαιρετικά είναι επίσης τα πορτραίτα του Ελβις Πρίσλεϊ, της Οντρεϊ Χέμπορν αλλά και ο πίνακας με το Αγαλμα της Ελευθερίας.
Οι περισσότεροι πίνακές του είναι ασπρόμαυροι -με εξαίρεση της Μονρόε και της Χέμπορν που έχουν κατακόκκινα χείλια- και κοστίζουν περίπου 35.000 ευρώ ο ένας.
Ο Καλιφορνέζος καλλιτέχνης αποκαλύπτει επίσης ότι η ζωή του άλλαξε όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί κατάλαβε πως θα ήταν ευτυχισμένος μονάχα εάν αφοσιωνόταν στις μεγάλες του αγάπες, την φωτογραφία και την ζωγραφική.


Journey 2

Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Sean (Josh Hutcherson) λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη - ένα νησί με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά μυστικά. Ο πατριός του βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή του. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του (Vanessa Hudgens), θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί, να σώσουν τον μοναδικό κάτοικο του και να φύγουν πριν τα σεισμικά, ωστικά κύματα εξαφανίσουν το νησί και τους θησαυρούς του μια για πάντα.

Η συνέχεια της κινηματογραφικής επιτυχίας «Journey To The Center Of The Earth», διαθέτει και πάλι τον νεαρό Josh Hutcherson στον κεντρικό ρόλο, και ένα εντελώς φρέσκο cast να τον πλαισιώνει. Στη θέση του Brendan Frasier (θείος του Sean) έχουμε τον Dwayne Johnson στο ρόλο του πατριού, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Michael Caine στο ρόλο του παππού που έχει εγκλωβιστεί στο μυστηριώδες νησί.



cinemanews.gr

Η εξελιξη της Catwoman απο το 1966 εως το 2012!

Η εξέλιξη του κινηματογράφου και της μόδας φέρνει αλλαγές και στην εμφάνιση των σούπερ ηρώων. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Batman: The Dark Knight Rises», ας δούμε την εξέλιξη της CatWoman από το 1966 μέχρι σήμερα.

1966 – Julie Newmar (TV)
Τότε και τώρα: Η εξέλιξη της CatWoman (1)
1966 – Eartha Kitt (TV)
Τότε και τώρα: Η εξέλιξη της CatWoman (3)
1966 – Lee Meriwether
Τότε και τώρα: Η εξέλιξη της CatWoman (2)
1992 – Michelle Pfeiffer
Τότε και τώρα: Η εξέλιξη της CatWoman (4)
2004 – Halle Berry
Τότε και τώρα: Η εξέλιξη της CatWoman (5)
2012 – Anne Hathaway
Τότε και τώρα: Η εξέλιξη της CatWoman (6)

http://www.otherside.gr


Το χρυσομαλλο δερας υπηρξε πραγματικα υποστηριζει ερευνα επιστημονων



Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα. Μπορεί, δηλαδή, ο Πηλέας να ανέθεσε στον Ιάσονα να φέρει το πολυπόθητο χρυσόμαλλο δέρας, ένα ισχυρό σύμβολο εξουσίας, αλλά γιατί το δέρμα ενός τόσο κοινού ζώου θεωρείτο τόσο σημαντικό;

 «Η απάντηση είναι εύκολη, αν διερευνηθεί ο τρόπος απόληψης του χρυσού από τα χρυσοφόρα ποτάμια την εποχή του Χαλκού. Ιδιαίτερα ο ποταμός Φάσις στην περιοχή της Κολχίδος (σημερινή Γεωργία) ήταν γνωστός για τις ποσότητες ψηγμάτων χρυσού που μετέφερε. Αρχικά, η απόληψη αυτού του πολύτιμου μετάλλου γινόταν με προβιές, κυρίως προβάτων, τις οποίες βουτούσαν οι μεταλλευτές μέσα στο ποτάμι, όπου και εγκλωβίζονταν τα ψήγματα του χρυσού. Στη συνέχεια οι προβιές στέγνωναν και τινάζονταν για να συλλεχθεί ο χρυσός ή καίγονταν για να αποληφθούν οι σβόλοι του χρυσού. Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη των τεχνικών, οι προβιές τοποθετούνταν σε σταθερά ξύλινα ρείθρα μέσα στην κοίτη του ποταμού» εξήγησε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, υποψήφιος διδάκτορας γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε διάλεξη που έδωσε πρόσφατα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, με θέμα: «Αρχαία μεταλλεία: Από το Πήλιο του Ιάσονα, στο Λαύριο του Πεισίστρατου».


 Όπως υπογραμμίζει στην ομιλία του, το αξιόλογο στα φιλολογικά έργα για την Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά και τον Τρωικό πόλεμο είναι ότι τα οικονομικά κέντρα της εποχής και τα γεωστρατηγικά σημεία τοποθετούνται προς την περιοχή του Εύξεινου Πόντου. «Και όχι άδικα», εξηγεί, «καθώς τα γεγονότα που περιγράφονται τοποθετούνται χρονικά περίπου στο πέρασμα από την Εποχή του Χαλκού στην Εποχή του Σιδήρου».

Πρόσφατα, στην περιοχή της Γεωργίας, μελετήθηκαν χώροι με την αρχαιότερη εξόρυξη και μεταλλουργία σιδήρου- περίπου το 1400 π.Χ. Αυτό δείχνει ότι στην ευρύτερη περιοχή του Εύξεινου Πόντου έχουμε το πέρασμα από τη μεταλλουργία του χαλκού, στη μεταλλουργία του σιδήρου. «Άρα, όχι άδικα», συμπεραίνει, «ο Ηρόδοτος τοποθέτησε τη φυλή των Χαλύβων, που επεξεργάζονταν το σίδηρο, σε εκείνη την περιοχή».

Οι αιώνες γνώσης σε θέματα μεταλλευτικής και μεταλλουργίας οδηγούν σταθερά στην ανακάλυψη της απόληψης και της χύτευσης του σιδήρου. Πιθανότατα, οι ταξιδευτές της εποχής μεταφέρουν στον ελλαδικό χώρο τις γνώσεις για το νέο μέταλλο. Η νέα εποχή θα σημαδευτεί από τα πιο ισχυρά, πιο γερά στην κρούση, σιδερένια όπλα.

 Όπως πιθανολογεί, άλλωστε, ο κ.Βαξεβανόπουλος, η λεγόμενη «Κάθοδος των Δωριέων» έχει σχέση με την κάθοδο της γνώσης σε θέματα μεταλλευτικής και μεταλλουργίας. «Ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός μοχλός της οικονομίας και των επιμέρους λειτουργιών της ήταν η κατοχή των μετάλλων και των μεταλλοφόρων περιοχών» διευκρινίζει.
  
Αρχαία μεταλλεία στο Πήλιο

Ο Ιάσονας, όμως, δεν ξεκίνησε από μία περιοχή, χωρίς γνώσεις μεταλλευτικής και μεταλλουργίας. Οι κάτοικοι της αρχαίας Ιωλκού γνωρίζουν το χρυσό και το χαλκό, ως μέταλλα. Το Πήλιο μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστό για την παρουσία χρήσιμων μετάλλων. «Κι όμως», αναφέρει ο υποψήφιος διδάκτορας, «από την περιοχή της Ζαγοράς μέχρι το χωριό Καλαμάκι Πηλίου έχουν βρεθεί πάνω από 30 μεταλλοφόρες περιοχές με έντονη την παρουσία ορυκτών του σιδήρου, του μολύβδου και του χαλκού». Μάλιστα, στο χωριό Ξουρίχτι, ανακαλύφθηκε αρχαίο υπόγειο μεταλλείο με συνολικό μήκος διαδρόμων πάνω από 100 μέτρα, ενώ στη γύρω περιοχή, έντονη είναι η παρουσία επιφανειακών εκμεταλλεύσεων.

«Μπορούμε λοιπόν να υποθέσουμε ότι η εξάντληση των τοπικών μεταλλοφοριών, υπήρξε η κύρια αφορμή για την οργάνωση εκστρατειών σε υπερπόντιες περιοχές. Η αναζήτηση νέων και πλούσιων μεταλλοφοριών χαλκού και χρυσού, πιθανώς, ήταν η κύρια αιτία των αποστολών, ίσως και των επιμέρους πολεμικών συγκρούσεων» εκτιμά.

Αρχαίο Λαύριο

Σημείο σταθμός στην ιστορία του Λαυρίου είναι για τον κ. Βαξεβανόπουλο, το 546 π.Χ., οπότε και επιστρέφει ο Πεισίστρατος από την εξορία του. Από το Παγγαίο και τη Θράκη, όπου είχε εξοριστεί, φέρνει μαζί του έμπειρους μεταλλευτές των μεταλλείων του Παγγαίου και της Σκαπτής Ύλης και πλέον το Λαύριο αρχίζει να γνωρίζει ιδιαίτερη ακμή. Ξεκινά η διάνοιξη δαιδαλωδών στοών, που συνδέονται με την επιφάνεια με κατακόρυφα φρεάτια. Το 483 π.Χ. θα ανακαλυφθεί μία ιδιαίτερα πλούσια μεταλλοφορία που θα οδηγήσει στην οικονομική άνθηση της Αθήνας. Από τις προσόδους αυτής της ανακάλυψης, ο Θεμιστοκλής θα πείσει του Αθηναίους να ναυπηγήσουν 200 τριήρεις, με τις οποίες νίκησαν τον Περσικό στόλο στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
«Άρα, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και η πορεία της ιστορίας εξαρτάται από την εξέλιξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αφού αυτή ορίζει τους πυλώνες της οικονομίας και κατ' επέκταση της πολιτικής» προσθέτει, χαρακτηρίζοντας το Λαύριο ως «την πρώτη βιομηχανική επανάσταση προ Χριστού».

Γενικότερα πάντως, μεγάλα μεταλλευτικά κέντρα της αρχαιότητας θεωρούνται η Θάσος, η απέναντι της Θάσου περιοχή της Σκαπτής Ύλης, το όρος Παγγαίο, το όρος Άγκιστρο, η Βορειοανατολική Χαλκιδική, η Σίφνος και η Μήλος. Σε όλες αυτές τις περιοχές υπάρχουν δεκάδες αρχαίες υπόγειες στοές εξόρυξης μεταλλεύματος, οι οποίες, όμως, δεν έχουν μελετηθεί ενδελεχώς, με αποτέλεσμα την έλλειψη βασικών στοιχείων και την καταστροφή πολλών στοών, καταλήγει ο κ.Βαξεβανόπουλος.

 Νατάσα Καραθάνου -ΑΠΕ

http://www.onalert.gr

Ανεκδοτο: Σας ομιλει... φαρος


Διάλογος μέσω ραδιοεπικοινωνίας που έγινε μεταξύ ενός αμερικανικού πολεμικού σκάφους και Καναδών, στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γουϊνέας: 
ΚΑΝΑΔΟΙ: "Παρακαλούμε, αλλάξτε την πορεία σας κατά 15 μοίρες νότια, για ν'' αποφύγετε σύγκρουση..." 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: "Συνιστούμε ν'' αλλάξτε εσείς την πορεία σας, 15 μοίρες 
βόρεια, για ν'' αποφύγετε σύγκρουση... 
ΚΑΝΑΔΟΙ: "Αρνητικό. Πρέπει εσείς να αλλάξετε την πορεία σας... 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: "Σας ομιλεί ο κυβερνήτης αμερικανικού πολεμικού σκάφους, 
επαναλαμβάνω αλλάξτε αμέσως την πορεία σας" 
ΚΑΝΑΔΟΙ: "Αρνητικό. Αλλάξτε εσείς την πορεία σας...". 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: "Είμαστε το αεροπλανοφόρο "USS LINKOLN" το δεύτερο μεγαλύτερο σκάφος του αμερικανικού στόλου του Ατλαντικού! Συνοδευόμαστε από τρία αντιτορπιλικά, τρία καταδρομικά και μεγάλο αριθμό πλοίων συνοδείας! Σας διατάζω ν'' αλλάξτε την πορεία σας, αλλιώς θα ληφθούν εναντίον σας μέτρα για να διασφαλισθεί η ασφάλεια του σκάφους...". 

ΚΑΝΑΔΟΙ: "Σας ομιλεί... φάρος! Kάντε ότι νομίζετε..."


Spiegel: Η χρεοκοπια μονη λυση για την Ελλαδα!


Μια και μοναδική διέξοδο για την ελληνική κρίση δίνει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, και αυτή είναι η χρεοκοπία για να γίνει μια νέα αρχή.



Στο σκληρό άρθρο που δημοσιεύει το γνωστό γερμανικό περιοδικό, λίγες μόνο μέρες αφότου προέβλεπε το εντελώς αντίθετο (ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση των 31 δισ.), γίνεται λόγος για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που επέβαλλαν η Άνγκελα Μέρκελ και οι σύμμαχοί της στην Ελλάδα. 

 «Εάν ο στόχος της Μέρκελ και των συμμάχων της ήταν να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, τότε απέτυχαν. Το μόνο που κατάφεραν τα μέτρα λιτότητας ήταν να επιδεινώσουν την κρίση και να αυξήσουν το χρέος», επισημαίνει το άρθρο και συνεχίζει τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον μόνο τη διέξοδο της χρεοκοπίας. Κι αυτό γιατί, ούτε η Ευρωζώνη ούτε το ΔΝΤ μπορούν να δώσουν νέα βοήθεια στη χώρα, καθώς αυτό θα ισοδυναμούσε με ομολογία της αποτυχίας τους. 

Ουσιαστικά η Ελλάδα, κατά το γερμανικό περιοδικό, έχει μπει σε ένα ατέρμονο σπιράλ θανάτου που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία. Το άρθρο επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που είχαν προγραμματισθεί δεν υλοποιούνται και πλέον η Μέρκελ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα τρίτο πακέτο στήριξης, δηλαδή περισσότερα χρήματα από τον γερμανικό Προϋπολογισμό αν δεχτεί το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια, ή εναλλακτικά να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, με δεδομένη την άρνηση των εταίρων της στην γερμανική κυβέρνηση να συναινέσουν σε ένα τέτοιο αίτημα.

Το Spiegel θεωρεί ότι η Μέρκελ πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς εκείνη επέμενε για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πρώτοκούρεμα (PSI) και τη συνέχιση της σκληρής λιτότητας ως μόνης διεξόδου από την κρίση. Όμως η λιτότητα οδήγησε στην ύφεση και η ύφεση σε νέα σκληρότερα μέτρα λιτότητας με τη γερμανίδα καγκελάριο να αποδίδει πάντα την αποτυχία των μέτρων στην έλλειψη πολιτικής βούλησης από την Ελλάδα. Τώρα όμως που η πολιτική βούληση υπάρχει, η Άνγκελα Μέρκελ «δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον τρόπο ερμηνείας της κρίσης» και να συναινέσει σε επιμήκυνση. 

Οπότε η λύση, κατά το Spiegel, θα είναι η χρεοκοπία που θα έδινε στην Ελλάδα μια νέα αρχή, χωρίς χρέη, είτε εντός είτε εκτός του ευρώ...

http://www.iefimerida.gr

Ποιοι δημοσιοι υπαλληλοι απειλουνται με εφεδρεια

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι απειλούνται με εφεδρεία – Περισσότερες περικοπές προσωπικού ζητάει η Τρόικα
- Ξεκινάει Σεπτέμβριο η διαδικασία αξιολόγησης - Το μέτρο αφορά 40.000-45.000 υπαλλήλους
- Ποιοι βρίσκονται στο “στόχαστρο”
- Έρχονται περικοπές και απολύσεις και στις ΔΕΚΟ

Να ...τρέξει εντός του 2012 το νέο “μοντέλο” εφεδρείας ζητά η τρόικα με την κυβέρνηση να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την υπαγωγή στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 40.000 έως 45.000 υπαλλήλων από τον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Αυτό που σημειώνουν στελέχη της τρόικας σε συζητήσεις τους με υψηλόβαθμους παράγοντες του οικονομικού επιτελείου είναι το γεγονός ότι το 2012 δεν επετεύχθη ο στόχος που είχε τεθεί για την εργασιακή εφεδρεία και εφέτος παρά την πρόβλεψη του Μνημονίου για τουλάχιστον 15.000 άτομα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Μάλιστα στο υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν πως η τρόικα θέτει ζήτημα απολύσεων στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να προχωρήσει η εργασιακή εφεδρεία ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και να προκύψει εξοικονόμηση δαπανών από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.
Υπό αυτές τις συνθήκες στην κυβέρνηση εξετάζουν τις παραμέτρους του νέου μοντέλου και την αποδοτικότητα τους.
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βέβαιο ότι το καθεστώς θα αφορά 40.000 με 45.000 υπαλλήλους στον στενό δημόσιο τομέα (π.χ. υπουργεία) αλλά και ΔΕΚΟ , Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.
Κατά προτεραιότητα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα τεθούν υπάλληλοι οργανισμών και φορέων του Δημοσίου που συγχωνεύονται ή κλείνουν.
Επίσης το μέτρο αφορά τους υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους είναι κοντά στη σύνταξη.
Οι διαδικασίες αξιολόγησης των προσόντων των υπαλλήλων θα πρέπει να ξεκινήσουν εντός Σεπτεμβρίου . Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι υπάλληλοι υψηλών προσόντων των φορέων στους οποίους μπαίνει “λουκέτο” θα αξιοποιηθούν στον στενό Δημόσιο τομέα ενώ όσοι έχουν περιορισμένα τυπικά προσόντα θα μπουν σε εφεδρεία.
Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο οι υπάλληλοι οι οποίοι θα επιλεγούν να παραμένουν σε καθεστώς εφεδρείας για δύο ή τρία χρόνια έναντι ενός έτους ισχύει με το υφιστάμενο καθεστώς.
Γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα το ποσό αναπλήρωσης που θα λαμβάνουν δε έχει “κλειδώσει” ακόμη και στο οικονομικό επιτελείο μιλούν για 60% με 70% του βασικού μισθού.
Όμως με δεδομένο ότι ο βασικός μισθός έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι λόγω του ενιαίου μισθολογίου (οι συνολικές αποδοχές μειώθηκαν δραστικά λόγω της κατάργησης των επιδομάτων αλλά οι βασικοί μισθοί είναι κατά τι υψηλότεροι) ένα ποσοστό 60% θεωρείται πιο πιθανό.
Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.
Όλα τα σενάρια που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δοθούν στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Θα πρέπει να τονιστεί πως οι περικοπές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζονται σε 1,2 δις ευρώ για την διετία 2013 – 2014 και οι αρχικές προτάσεις εξοικονόμησης δαπανών οι οποίες παραδόθηκαν στους επικεφαλής της τρόικας απορρίφθηκαν.
Με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τις ΔΕΚΟ μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να αποστείλουν τον απολογισμό του 2011 και με ποιο τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα πριν προχωρήσει σε... περικοπές.
gr.news.yahoo.com
 

Reuters: Εξεταζουν νεο κουρεμα οι Ευρωπαιοι

Reuters: Εξετάζουν νέο κούρεμα οι Ευρωπαίοι
 
Το πρακτορείο επικαλείται πληροφορίες αξιωματούχων της ευρωζώνης, σύμφωνα με τις οποίες το νέο κούρεμα θα είναι από 70 ως 100 δισ. ευρώ, προσβλέποντας στον να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.

Οι πληροφορίες αυτές ακολούθησαν το δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, θα προτείνει τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών να εκταθούν σε τέσσερα χρόνια αντί για δύο.

Επιδιώκει την επιμήκυνση του προγράμματος λιτότητας με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας και τις προοπτικές για επιστροφή στην ανάπτυξη, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Ελλάδα πασχίζει να βρει περικοπές των δαπανών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοστούν το 2013 και το 2014, με βάση την ισχύουσα συμφωνία διάσωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά στις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, όπως, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών στο πρόγραμμα προσαρμογής.

 

Χτυπησε σχολικο καμπανακι



«ΠΡΩΤΑΚΙΑ» στα θρανία μέσα στον Αύγουστο! Η είδηση είναι αληθινή, αλλά μην ανησυχείτε, ο τόπος του «εγκλήματος» δεν είναι η Ελλάδα! Τα δικά μας πιτσιρίκια μπορούν να συνεχίσουν τα λιώνουν στη ζέστη, να κολυμπούν και να παίζουν για έναν ολόκληρο μήνα ακόμη. Αλλωστε και στην Ολλανδία, από όπου προέρχεται η σημερινή φωτογραφία, μόνο στο νότιο τμήμα της χώρας άρχισε η νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό. Τώρα, πώς γίνεται σε μια χώρα που δεν έχει ούτε καν το ένα τρίτο της έκτασης της Ελλάδας και είναι ολόκληρη μια πεδιάδα, να αρχίζουν τα σχολεία σε διαφορετικές ημερομηνίες, αυτό μόνο οι Ολλανδοί μπορούν να το απαντήσουν.


Τα Ζωδια Σημερα 16 Αυγουστου 2012


Κριός
21/3-20/4

Μπορεί σήμερα, αγαπητέ Κριέ, να αντιμετωπίσεις κάποιες καθυστερήσεις στα σχέδιά σου, λόγω της αρνητικής όψης που πραγματοποιεί η Σελήνη με τον Ερμή, και οι δύο πλανήτες από τον Λέοντα, αλλά αυτό δεν πρέπει να σου ρίξει τη διάθεση. Εξάλλου, ευχάριστες ειδήσεις σε περιμένουν και θα δεις ότι μπορείς να φέρεις τα πράγματα εκεί που θέλεις, πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, σήμερα μην αναβάλεις τίποτα, φίλε Κριέ. Πάρε πρωτοβουλίες και κάνε κινήσεις, για να βελτιώσεις τη σχέση σου. Αν πάλι δεν έχεις σχέση, μην απογοητεύεσαι και κάνε παιχνίδι, όπου δεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Θα νιώσεις το ηθικό σου να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Κριός, σήμερα προσπάθησε να αναβάλεις κάποιες σοβαρές αποφάσεις στη δουλειά σου, για κάποια άλλη στιγμή, γιατί χρειάζονται αρκετή σκέψη και ίσως να πρέπει να ζητήσεις και τη συμβουλή κάποιων εμπειρότερων ατόμων, προκειμένου να αποφασίσεις σωστά. Ιδιαίτερη σκέψη θα χρειαστούν και κάποιες προτάσεις που σχετίζονται με τα οικονομικά σου. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις, αλλά περίμενε να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο.

Ταύρος
21/4-20/5

Σήμερα θα χρειαστεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, για να δεις κάποιες καταστάσεις να βελτιώνονται, αγαπητέ Ταύρε. Η αλήθεια είναι ότι μπορείς να πετύχεις ότι βάλεις στο νου σου, αλλά χρειάζεται να το πιστεύεις και εσύ ο ίδιος πως έχεις όλες τις ικανότητες να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο. Μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση. Προγραμματίσου και υλοποίησε τα σχέδιά σου με όσα μέσα έχεις στη διάθεσή σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, πρόσεξε να μη δημιουργήσεις εντάσεις, φίλε Ταύρε, λόγω της αρνητικής όψης που θα πραγματοποιήσει σήμερα η κυβερνήτης σου Αφροδίτη από τον Καρκίνο, με τον ανάδρομο Ουρανό από τον Κριό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περάσεις τη σημερινή Πέμπτη τσακωμένος με το σύντροφό σου. Δείξε λίγη κατανόηση και καλή θέληση και όλα θα φτιάξουν… Αν ανήκεις ακόμη στους αδέσμευτους του ζωδίου, αρκετές ευκαιρίες για φλερτ θα σου φτιάξουν το κέφι.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Ταύρος, στη δουλειά σου πρόσεξε τις νέες προτάσεις που θα σου γίνουν, γιατί ίσως να θέλουν αρκετή σκέψη πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα. Ωστόσο, τα πράγματα στα οικονομικά σου πάνε μια χαρά και θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου. Φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις.






Δίδυμοι
21/5-21/6

Θα σου κάνει καλό να βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου αυτή την Πέμπτη, φίλε Δίδυμε. Μην ξοδέψεις όλη σου την ενέργεια στους άλλους και τις υποθέσεις τους, αλλά προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς κάπως από όλα όσα γίνονται γύρω σου. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι βιασύνη, για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Δίδυμε, είναι στο χέρι σου να περάσεις καλά. Να είσαι διαλλακτικός και να αποφύγεις τους τσακωμούς με το σύντροφό σου, γιατί μπορούν να βγουν στην επιφάνεια πράγματα που δεν θέλεις. Αν είσαι αδέσμευτος, εκμεταλλεύσου το βράδυ να βρεθείς με άτομα που περνάς καλά μαζί τους και φλέρταρε ελεύθερα.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Σήμερα, αν είσαι Δίδυμος, θα δεις ότι αρκετά εμπόδια που υπήρχαν στη δουλειά σου αρχίζουν να ξεπερνιούνται. Από την άλλη, θα πρέπει να φροντίσεις λίγο τα οικονομικά σου, για να μη βρεθείς σε δυσάρεστες καταστάσεις.





Καρκίνος
22/6-22/7

Αγαπητέ Καρκίνε, τα νεύρα σου σήμερα δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, λόγω της αρνητικής όψης που πραγματοποιεί η Αφροδίτη από το ζώδιό σου, με τον ανάδρομο Ουρανό από τον Κριό. Θα σου χρειαστεί αρκετή υπομονή και ψυχραιμία, για να μην ξεσπάσεις στους δικούς σου ανθρώπους, οι οποίοι εξάλλου δε φταίνε σε τίποτα. Μάλλον κάνουν κι αυτοί τις προσπάθειές τους να σε καταλάβουν κι εσύ δεν βοηθάς ιδιαίτερα.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Προσπάθησε να έρθεις κοντά στο σύντροφό σου και να κάνεις μαζί του σχέδια για το μέλλον, φίλε Καρκίνε. Κάπως έτσι θα περάσεις μία δύσκολη, κατά τα άλλα, Πέμπτη, χωρίς να διαλύσεις σχέσεις με πρόσωπα που αξίζουν καλύτερη μεταχείριση… Εσύ που αναζητάς το άλλο σου μισό, απόλαυσε το ενδιαφέρον κάποιων ατόμων, χωρίς να… βγάζεις νύχια!

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Καρκίνος, στα επαγγελματικά σου καλό είναι να αποφύγεις να κλείσεις συμφωνίες τη σημερινή ημέρα και να αφήσεις τις κρίσιμες αποφάσεις για άλλη στιγμή. Αν προκύψει κάποια αναποδιά ή παρεξήγηση με τους συναδέλφους σου, δώσε τόπο στην οργή και μην δώσεις διαστάσεις εκεί που δεν πρέπει. Μην ξοδεύεις χρήματα αλόγιστα και γενικά συμμαζέψου…






Λέων
23/7-23/8

Σήμερα αρκετά πράγματα θα σε προβληματίσουν, αγαπητέ Λέων. Η διάθεσή σου θα είναι λίγο περίεργη, καθώς θα αναρωτηθείς για βασικά ζητήματα της ζωής σου και κατά πόσο χειρίζεσαι σωστά τις καταστάσεις. Μάλλον θα χρειαστεί να μείνεις λίγο μόνος σου, για να βάλεις κάποια θέματα σε σειρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις να σε πάρει από κάτω, γιατί πραγματικά οι καταστάσεις είναι πολύ καλύτερες απ’ όσο νομίζεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν θέλεις να μιλήσεις στο σύντροφό σου για τους ενδοιασμούς ή για κάποιες ανασφάλειες που αφορούν στη σχέση σας, φίλε Λέων, κάνε το σήμερα. Θα δεις ότι θα σε καθησυχάσει και θα νιώσεις όμορφα μέσα στη σχέση. Μπορεί η μέρα να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο, αν κάνεις τα πράγματα που πρέπει. Εσύ που ψάχνεις να βρεις το άλλο σου μισό, μην χάνεις χρόνο επιστρέφοντας σε παλιές σου αγάπες, αλλά αναζήτησε αυτό που σου αξίζει.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στην δουλειά σου, αν είσαι Λέων, κράτησε μυστικά τα σχέδια σου γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μέχρι να τα υλοποιήσεις, κάποιος ‘’καλοθελητής’’ να τα αντιγράψει. Δούλεψε σκληρά και μην αποθαρρύνεσαι από τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Οικονομικά, πρέπει να προσέχεις να μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που έχεις στη διάθεσή σου.






Παρθένος
24/8-22/9

Αυτή η Πέμπτη είναι μια αρκετά πιεστική μέρα, που θα σε φέρει κοντά στα όριά σου, αγαπητέ Παρθένε. Καλό είναι να προσέχεις τις κινήσεις σου και να μην επιβαρύνεις την κατάσταση με υπερβολές, που αφορούν στην διατροφή ή ακόμα και τη διασκέδασή σου. Καλύτερα να βρεις χρόνο για να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις. Θα σου χρειαστεί αρκετή διαύγεια και καλή ψυχολογία, για να ανταποκριθείς σε όλες σου τις υποχρεώσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου δεν είναι στα καλύτερά τους, φίλε Παρθένε. Θα χρειαστεί σήμερα να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα και να αντιμετωπίσεις υπεύθυνα τη σχέση σου. Αν είσαι μόνος, αντιμετώπισε σοβαρά τη μοναξιά σου! Μόνο έτσι θα κάνεις την κατάλληλη επιλογή ατόμου… και θα καταφέρεις να απαλλαγείς μια και καλή από αυτήν.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στη δουλειά σου, αν είσαι Παρθένος, καλό θα ήταν να μην αναλάβεις κι άλλες ευθύνες και επιβαρύνεις κι άλλο το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά σου. Τελείωσε πρώτα με όσα έχεις αναβάλει και σε αγχώνουν και μετά κοίτα τι άλλο μπορεί και πρέπει να κάνεις για την καριέρα σου. Στα οικονομικά σου, πρέπει να είσαι εγκρατής.






Ζυγός
23/9-22/10

Η κοινωνική σου ζωή ευνοείται ιδιαίτερα αυτήν την Πέμπτη, αγαπητέ Ζυγέ, με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Λέοντα, και θα μπορέσεις να λάβεις την αναγνώριση που ζητάς σε κάποιους κύκλους, που θεωρείς πολύ σημαντικούς. Μην ανοίγεσαι όμως σε άτομα που δεν είσαι σίγουρος για τις προθέσεις τους, διότι μπορεί να προσπαθήσουν να σε βλάψουν. Γενικά φυλάξου, χωρίς όμως να χαλάσεις τη διάθεσή σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου μπορούν να βελτιωθούν, φίλε Ζυγέ, αν μιλήσεις σήμερα με ειλικρίνεια με το σύντροφό σου, για να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις, που έχουν δημιουργηθεί τελευταία ανάμεσα σας. Χρειάζεται καλή θέληση και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Αν δεν έχεις κάποια σχέση, δείξε το καλύτερο πρόσωπό σου στα άτομα που σε πλησιάζουν. Ο χρόνος θα σε αποζημιώσει.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Ζυγός, μπορείς να αντιμετωπίσεις ό,τι κι αν προκύψει σήμερα στο χώρο της εργασίας σου, αφού η διάθεσή σου είναι πολύ καλή. Αυτό θα φανεί και στον τρόπο που θα εργαστείς, με δυναμική διάθεση και πάθος. Απόφυγε με κάθε τρόπο οικονομικά ανοίγματα και όλα θα εξελιχθούν μια χαρά.






Σκορπιός
23/10-22/11

Θα χρειαστεί σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, να πάρεις τις καταστάσεις στα χέρια σου για να βελτιωθούν όλα εκείνα, που σε προβληματίζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα. Είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή σου και να μην αφήνεις πλέον τις καταστάσεις στην τύχη τους.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Σκορπιός, μπορείς να κάνεις κάποια έκπληξη στο ταίρι σου ή να πάρεις πρωτοβουλία για ορισμένα πράγματα, που ξέρεις ότι θα απολαύσετε και οι δύο. Μην κάνεις πίσω σε τίποτα και κυρίως, μην αφήνεις το άγχος να μπαίνει ανάμεσά σας. Αν είσαι μόνος, μην αρνηθείς προσκλήσεις για βραδινές εξόδους. Μπορεί να εξελιχθεί ιδιαίτερα ερωτική αυτή η νύχτα της Πέμπτης.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Μπορείς επιτέλους να δρομολογήσεις κάποια σχέδια, για να υλοποιήσεις τους στόχους σου, φίλε Σκορπιέ, και θα δεις ότι η δουλειά σου σύντομα θα αποδώσει καρπούς. Από την άλλη, μην παρασυρθείς σε αλόγιστες αγορές και αφήσεις τα οικονομικά σου να ξεφύγουν από τον έλεγχο.






Τοξότης
23/11-21/12

Η σημερινή μέρα θα είναι αρκετά καλή και αποτελεσματική, αγαπητέ Τοξότη, αν καταφέρεις να ελέγξεις το άγχος και την πίεση που νιώθεις. Όλα μπορούν να μπουν σε σειρά, αρκεί να έχεις τη διαύγεια να σκεφτείς τις λύσεις, που θα σε βγάλουν από πιθανές δύσκολες θέσεις. Αν συνεχίσεις να κάνεις σπασμωδικές κινήσεις, λόγω της έλλειψης ψυχραιμίας, θα καταστρέψεις και καταστάσεις που έχουν φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στην αισθηματική σου ζωή, φίλε Τοξότη, θα δεις αρκετά προβλήματα να λύνονται και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα. Μην απομακρύνεσαι από τον άνθρωπό σου, επειδή περνάς μια πιεσμένη φάση. Θα είναι μεγάλο λάθος να φορτώσεις στη σχέση σου όλα τα προβλήματα. Εσύ που ανήκεις στους αδέσμευτους εκπροσώπους του ζωδίου, φόρεσε το πιο γοητευτικό σου χαμόγελο και βγες από το σπίτι. Θα δεις τα βλέμματα να σε ακολουθούν.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Τοξότης, μείνε συγκεντρωμένος σήμερα στα επαγγελματικά σου και μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις. Πρόσεχε επίσης να μην προκαλέσεις αντιζηλίες με συναδέλφους σου, που έχουν ανώτερη θέση από εσένα. Επίσης, βάλε ένα πρόγραμμα και στα οικονομικά σου, για να δεις σύντομα την κατάσταση να βελτιώνεται.






Αιγόκερως
22/12-19/1

Η στασιμότητα και η ηρεμία που κυριαρχεί γύρω σου, σου χαλάει τη διάθεση, φίλε Αιγόκερε. Θα νιώθεις ότι δεν προχωράει τίποτα και ότι όλα σου τα σχέδια είναι στην αναμονή. Προσπάθησε να μείνεις ψύχραιμος και να μην ξεσπάς τα νεύρα σου, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις εντάσεις με δικά σου άτομα, που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν σημαντικά. Ίσως να σου χρειάζεται λίγη ξεκούραση και καλό είναι να την επιδιώξεις, για να μη νιώσεις ότι φτάνεις στα όριά σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Στα αισθηματικά σου, αγαπητέ Αιγόκερε, θα χρειαστεί προσπάθεια από μέρους σου για να έρθεις κοντά στο ταίρι σου. Μην διστάσεις όμως, γιατί ίσως είναι η σειρά σου να κάνεις υποχωρήσεις. Εσύ που παλεύεις ακόμη με την μοναξιά, να θυμάσαι ότι τα πάντα θέλουν το χρόνο τους, γι’ αυτό κάνε λίγο ακόμη υπομονή. Το πρόσωπο που περιμένεις, θα έρθει στην ζωή σου την κατάλληλη στιγμή.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Αιγόκερως, τα επαγγελματικά σου επιδεινώνουν τον εκνευρισμό σου και κάποια ζητήματα που καθυστερούν, σε κάνουν να κινείσαι σπασμωδικά. Απόφυγε τουλάχιστον τις συμφωνίες και άφησε τις σημαντικές αποφάσεις για κάποια άλλη στιγμή. Η σημερινή αρνητική όψη μεταξύ Σελήνης και Ερμή δεν θα σου φέρει τα αποτελέσματα που ζητάς. Οικονομικά, πρόσεξε πολύ πού δανείζεις χρήματα και αν μπορείς, προσπάθησε να το αποφύγεις.






Υδροχόος
20/1-19/2

Η σημερινή μέρα σε βρίσκει μέσα στην ένταση, αλλά και τη δημιουργικότητα, φίλε Υδροχόε! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προωθήσεις τα σχέδιά σου και να κάνεις πολλά από εκείνα, που αναβάλεις εδώ και καιρό. Η διάθεσή σου είναι ιδιαίτερα καλή και μπορείς να βρεις λύσεις σε διάφορα ζητήματα. Και αυτό περιλαμβάνει και ξένα ζητήματα, που αφορούν όμως δικούς σου ανθρώπους.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Βρες χρόνο για τη σχέση σου σήμερα, αγαπητέ Υδροχόε, και κάνε πράγματα με τον άνθρωπό σου, που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Η μέρα ευνοεί τον ρομαντισμό, τόσο για τους δεσμευμένους όσο και για τους αδέσμευτους του ζωδίου. Οι δεύτεροι θα κάνετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες, που θα τονώσουν την ερωτική σας διάθεση αλλά και την αυτοπεποίθηση σας, με τις κατακτήσεις που θα έχετε.
Επαγγελματικές Προβλέψεις
Αν είσαι Υδροχόος, σήμερα μπορείς να προχωρήσεις αρκετά σχέδια στη δουλειά σου, χωρίς τα εμπόδια που συναντούσες τις προηγούμενες μέρες. Νέες προκλήσεις σε περιμένουν, για να τις κατακτήσεις. Ψυχραιμία στα οικονομικά σου, που ακόμα δεν έχουν φτιάξει. Θα έρθει και η σειρά τους…






Ιχθείς
20/2,20/3

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα, που αρνείσαι να δεις ξεκάθαρα εδώ και καιρό, φίλε Ιχθύ. Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνεις πιο ρεαλιστής και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις στις πραγματικές τους διαστάσεις. Μπορείς να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στα άτομα που σε περιβάλλουν και να βάλεις στη θέση τους εκείνους, που σου σκάβουν το λάκκο και το υποψιάζεσαι ή το γνωρίζεις με αποδείξεις. Είναι καιρός να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με όποιο μέσο διαθέτεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις
Τα αισθηματικά σου είναι σε μια ήρεμη φάση, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς. Μην χαλάσεις με τίποτα το ρομαντικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε εσένα και το σύντροφό σου και απόλαυσε αυτή την ατμόσφαιρα το σημερινό βράδυ, για να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Αν δεν έχεις σχέση, είναι μία καλή ευκαιρία να δεις κάποιους φίλους σου, που έχεις να συναντήσεις καιρό.

Επαγγελματικές Προβλέψεις
Στα επαγγελματικά σου, αγαπητέ Ιχθύ, συμπεριφέρσου ώριμα και μην παρασύρεσαι σε επιπόλαιες κινήσεις. Δώσε βάρος στην ομαδική συνεργασία και όχι στην ατομική, γιατί θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τα οικονομικά σου, όπου τα άσκοπα έξοδα σε έχουν βγάλει εκτός προγράμματός.


Πηγή: myastro.gr


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger