E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Θελουν να γεμισουν την αγορα με κινεζικα γενοσημα

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Αντιδράσεις όλων των φορέων της Υγείας (γιατρών, φαρμακοποιών κ.α.) έχει προκαλέσει η επιμονή της τρόικας να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, χωρίς καν αναγραφή συγκεκριμένης επωνυμίας φαρμάκων. Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», γιατροί και φαρμακοποιοί τονίζουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφαιρεί από τον θεράποντα ιατρό τη δυνατότητα να καθορίζει με ακρίβεια την αγωγή του ασθενούς του, αφού δεν θα μπορεί να χορηγεί συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά μόνο δραστική ουσία, βάσει της οποίας ο φαρμακοποιός θα επιλέγει υποχρεωτικά το φθηνότερο σκεύασμα. Κάτι τέτοιο, όμως, θα έχει σοβαρότατες παρενέργειες, προειδοποιούν οι ειδικοί της Υγείας, αφού κάθε ασθενής με μοναδικό ιστορικό και συγκεκριμένη πάθηση έχει ανάγκη από συγκεκριμένη θεραπεία.



Η επιλογή ενός οποιουδήποτε σκευάσματος με την ίδια δραστική ουσία μπορεί, όπως σημειώνει η εφημερίδα, να καταστήσει τη θεραπεία είτε αναποτελεσματικήείτε και επικίνδυνη, προκαλώντας σοβαρότατες παρενέργειες.

Οι ειδικοί της Υγείας επισημαίνουν ακόμα ότι από τη στιγμή που η ρύθμιση ορίζει ότιυποχρεωτικά θα δίνεται το φθηνότερο σκεύασμα, υπάρχει κίνδυνος να χορηγούνται πάμφθηνα γενόσημα τα οποία παράγονται σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, και αλλού και επανειλημμένα έχουν αποσυρθεί ως νοθευμένα!

Παράλληλα, η ρύθμιση θα οδηγήσει σε λουκέτο τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και 20.000 οικογένειες που άμεσα ή έμμεσα ζουν σήμερα από τον κλάδο θα βρεθούν στον δρόμο προς όφελος των πολυεθνικών.




http://www.newsbomb.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger