Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Και όμως είναι μόλις 20 χρονών! (σέξι φώτο)

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Και να σκεφτείτε πως η Catalina Oltavaro είναι μόλις 20 χρονών..
Η καυτή Κολομβιανή σηκώνει... ανεμοθύελλα στις παραλίες της χώρας της αναστατώνοντας τους λουόμενους!


Η καριέρα της μόλις ξεκίνησε και όπως φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ έντονα στο μέλλον...

Εμείς την «ανακαλύψαμε» και σας την παρουσιάζουμε...

Απολαύστε την!





2 Φωτογραφίες Χίλιες Λέξεις... Το Σχολείο ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ


Η φωτογραφία αυτή κάνει το γύρο του διαδικτύου σκοπό έχει να δείξει στους νέους και θυμίσει στους μεγαλύτερους πως ήταν κάποτε, 30 χρόνια πίσω και βάλε, τα Ελληνικά σχολεία! Παντού κυριαρχούσε και δέσποζε περήφανα η γαλανόλευκη!

Σήμερα;;;


τι είδους ιδανικά φυτέψαμε στα παιδιά μας; 
"ότι σπείρεις, αυτό και θα θερίσεις" λέει η σοφή παροιμία.
Τι σπείραμε -στο όνομα της "ελευθερίας" και της "ανοχής"-
και τι θερίζουμε σήμερα;;;



Από το opaidagogos

Δείτε τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες των Αρχαίων Ελλήνων!

Από γιορτές του σεξ μέχρι και sex toys για τους πιο τολμηρούς υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα. Μάλιστα  ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει να κάνουν σεξ , ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό.
Όσοι μάλιστα στην Αρχαία Ελλάδα  ασκούσαν την ιατρική συνιστούσαν την σεξουαλική επαφή ως τρόπο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου φάσματος παθήσεων όπως: η κατάθλιψη, η δυσπεψία, ο ίκτερος, οι πόνοι στη μέση, η αδύναμη όραση κ.ά. 
Ο πατέρας της ιατρικής ο Ιπποκράτης υποστήριζε ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου.
Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης,πίστευε ότι το μέγεθος… μετράει, όμως είχε μια διαφορετική θεωρία! Πίστευε ότι όσο πιο υπερ -μεγέθη ήταν τα προσόντα ενός άντρα, τόσο πιο μακριά έπρεπε να «ταξιδέψει» το σπέρμα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η τεκνοποίηση!
Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη  με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. 
Έτσι αν  κάποιος ήθελε να κάνει τα προσόντα του  να δείχνουν… μεγαλύτερα, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δεν έχει βρεθεί σε ποιο- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του.

Ο συγγραφέας J.C. McKeown με αφορμή την κυκλοφορία  του βιβλίου του «The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization» δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών στην ιστοσελίαδα huffingtonpost.com καθώς και ορισμένες πληροφορίες που αναφέρει στο βιβλίο του.
 
Σεξ επί πληρωμή: «Το αγόρι είναι όμορφο» αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής της εικόνας.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα στερούνταν  τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές,υπήρχε κατακραυγή. 



Ένα περίεργο… στήριγμα: Πέτρινα αγάλματα που αναπαριστούσαν έναν μουσάτο άντρα με στύση τοποθετούνταν σε πολλά σημεία στις πόλεις, για να διασφαλίζουν τη θεϊκή προστασία σε αυτές. Η συγκεκριμένη εικόνα μάλλον διακωμωδεί την κατάσταση.


Κουβαλώντας τα υπερμεγέθη προσόντα: Στο αγγείο απεικονίζεται μια γυναίκα η οποία κουβαλά τα... πλούσια προσόντα. 
Ο Διόνυσος... στη Δήλο
 Μια γυναίκα περιποιείται το χωράφι της που είναι ...σπαρμένο απά ανδρικά γεννετικά όργανα

Με ποια ζώδια «κουμπώνουμε» καρμικά;


Με ποια ζώδια «κουμπώνουμε» καρμικά;Κριός:
Τα ένα από τα καρμικά ζευγάρια του Κριού είναι η Παρθένος. Καμία σχέση η Παρθένος με τον Κριό. Ο Κριός τραβάει μπροστά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, βάζει μπροστά το κεφάλι και μετά πηγαίνει και η σκέψη και η λογική. Η Παρθένος από την άλλη πλευρά, υπεραναλυτική, τα ψάχνει όλα, τις λεπτομέρειες, τίποτα κοινό. Όμως, ο ένας δίνει στον άλλον, αυτό που του λείπει, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στα δυο αυτά ζώδια λείπουν πράγματα, και σ΄ αυτά τα πράγματα που λείπουν στον καθένα, έρχεται ο άλλος και «κουμπώνει». Έτσι, η Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στην Παρθένο. Το δεύτερο καρμικό ταίρι για τον Κριό, με το οποίο κάνει σχέση και μπορεί να φτάσει και στο γάμο, είναι ο Σκορπιός. Ο Κριός μένει πιο πολύ στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα σκεφτεί πιο λογικά κάποια πράγματα. Ο Σκορπιός από την άλλη πλευρά αντιδρά με το συναίσθημά του και μόνο. Όμως, αυτό το συναίσθημα λείπει στον Κριό, του ζωντανεύει τη ζωή, κι από την άλλη πλευρά, κι αυτή η λίγο πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων λείπει στο Σκορπιό. Άρα «κουμπώνουνε» πάρα πολύ ωραία.Ταύρος:
Για τους Ταύρους το πρώτο καρμικό τους ταίρι είναι ο Τοξότης. Ο ένας τρέχει (ο Τοξότης συνήθως), ο Ταύρος σταθερός, γήινος αλλά αυτό είναι που κρατάει ουσιαστικά και τη σχέση, γιατί ο ένας θα βάλει τη σταθερότητά του, τη γήινη προσέγγιση των πραγμάτων και ο άλλος θα βάλει μέσα σε μία σχέση που θα μπορούσε να είναι πλήξη και ρουτίνα, όλον αυτό τον ενθουσιασμό και το μπρίο. Κι ας κυνηγάει λίγο ο Ταύρος. Το άλλο καρμικό ταίρι για τον Ταύρο είναι ο Ζυγός. Μοιράζονται και τα δύο τον ίδιο κυβερνήτη, την Αφροδίτη, έχουνε κοινό και οι δύο την αγάπη για την καλή ζωή, όμως ο ένας είναι πολύ θεωρητικός (ο Ζυγός), και ο άλλος (ο Ταύρος) εστιάζει στις απολαύσεις των αισθήσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με πιο απτά πράγματα.



Δίδυμοι:
Οι Δίδυμοι αποτελούν καρμικό ζευγάρι με τον Αιγόκερω, που είναι πιο σοβαρός, πιο οργανωτικός σε κάποια πράγματα σε αντίθεση με το Δίδυμο που είναι αέρα και αέρα-πατέρα γενικότερα στη ζωή τους. Άρα έχουμε μια σχέση πάρα πολύ ταιριαστή γιατί συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Και με το Σκορπιό όμως οι Δίδυμοι μπορούνε να κάνουν μία σχέση που να κρατήσει μία ζωή. Μπορεί στην αρχή να μη βρίσκουνε κοινά, στην πορεία όμως τα βρίσκουν.

Καρκίνος:
Το ένα καρμικό ταίρι του Καρκίνου είναι ο Υδροχόος. Ο Καρκίνος πιο πολύ της οικογένειας και του συναισθήματος, ενώ ο Υδροχόος λίγο πιο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, πιο ανεξάρτητος και ναι μεν μπορεί να κυνηγάει λίγο περισσότερο ο Καρκίνος, όμως τελικά καταφέρνουνε και οι δύο αυτό που λέμε μία μακρόχρονη σχέση ή ένα γάμο που μπορεί να κρατήσει μια ζωή. Το δεύτερο καρμικό ταίρι είναι για τους Καρκίνους οι Τοξότες. Επίσης και εδώ οι Καρκίνοι κυνηγούν αλλά μπορούν να συγχωρούν τους Τοξότες για την διαδικασία αυτή στην οποία τους βάζουν….

Λέων: Το ένα καρμικό ζώδιο για τους Λέοντες είναι οι Αιγόκεροι, που είναι πιο οργανωτικοί, πιο μεθοδικοί και πιο ψύχραιμοι σε κάποια πράγματα, με τους Λέοντες από την άλλη να έρχονται με τη χαρά και το γέλιο τους δίνοντας αισιοδοξία στους Αιγόκερους. Το δεύτερο καρμικό τους ταίρι είναι οι Ιχθείς. Το ένα κολυμπά στον κόσμο του συναισθήματος πιο πολύ, αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα Λιοντάρι. Τους δείχνουνε τρυφερότητα και πράγματα που ίσως να μην τα βιώνουν πάρα πολύ έντονα.

Παρθένος:
Ο Κριός είναι το ένα καρμικό του ταίρι. Καμία σχέση η Παρθένος με τον Κριό. Ο Κριός τραβάει μπροστά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, βάζει μπροστά το κεφάλι και μετά πηγαίνει και η σκέψη και η λογική. Η Παρθένος από την άλλη πλευρά, υπεραναλυτική, τα ψάχνει όλα, τις λεπτομέρειες…τίποτα κοινό. Όμως, ο ένας δίνει στον άλλον, αυτό που του λείπει, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στα δυο αυτά ζώδια λείπουν πράγματα, και σ΄ αυτά τα πράγματα που λείπουν στον καθένα, έρχεται ο άλλος και «κουμπώνει». Έτσι, η Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στην Παρθένο. Το δεύτερο καρμικό ταίρι είναι ο Υδροχόος. Μολονότι φαίνονται αταίριαστα, τελικά καταφέρνουν να ταιριάζουν, τουλάχιστον σε εγκεφαλικό επίπεδο οι Υδροχόοι με τους Παρθένους.

Ζυγός:
Το ένα καρμικό του ταίρι είναι ο Ταύρος με τον οποίο έχει την ίδια προσέγγιση αγάπης για την καλή ζωή, λόγω ίδιου κυβερνήτη (Αφροδίτης), αγάπη για τις τέχνες και πλούσια κοινωνική ζωή και οι δύο. Όμως ο ένας είναι πολύ θεωρητικός (ο Ζυγός), και ο άλλος (ο Ταύρος) εστιάζει στις απολαύσεις των αισθήσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με πιο απτά πράγματα. Το άλλο καρμικό ταίρι των Ζυγών είναι οι Ιχθείς, που βέβαια εδώ μιλάμε για μια πιο ζόρικη σχέση, γιατί οι Ιχθείς είναι νερό άρα έχουνε πιο πολλές απαιτήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όμως υπάρχει μια καλή ισορροπία και μία καλή χημεία τελικά μεταξύ τους. Βάζει ο ένας το μυαλό και ο άλλος βάζει την καρδιά.

Σκορπιός:
Το ένα καρμικό ζώδιο για τον Σκορπιό, με το οποίο κάνει σχέση και μπορεί να φτάσει και στο γάμο, είναι ο Κριός. Ο Κριός μένει πιο πολύ στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα σκεφτεί πιο λογικά κάποια πράγματα. Ο Σκορπιός από την άλλη πλευρά αντιδρά με το συναίσθημά του και μόνο. Όμως, αυτό το συναίσθημα λείπει στον Κριό, του ζωντανεύει τη ζωή, κι από την άλλη πλευρά, κι αυτή η λίγο πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων λείπει στο Σκορπιό. Άρα «κουμπώνουνε» πάρα πολύ ωραία. Και με τους Διδύμους μπορούνε να κάνουνε μία σχέση που να κρατήσει μία ζωή ή/και να οδηγήσει στο γάμο, παρά τις διαφορές τους. Είναι συχνός συνδυασμός αυτός. Μπορεί στην αρχή να μη βρίσκουνε κοινά, στην πορεία όμως τα βρίσκουν.

Τοξότης:
Για τους Τοξότες το ένα καρμικό ζώδιο είναι ο Ταύρος. Ο ένας τρέχει (ο Τοξότης συνήθως), ο Ταύρος σταθερός, γήινος αλλά αυτό είναι που κρατάει ουσιαστικά και τη σχέση, γιατί ο ένας θα βάλει τη σταθερότητά του, τη γήινη προσέγγιση των πραγμάτων και ο άλλος θα βάλει μέσα σε μία σχέση που θα μπορούσε να είναι πλήξη και ρουτίνα, όλον αυτό τον ενθουσιασμό και το μπρίο. Κι ας κυνηγάει λίγο ο Ταύρος. Το δεύτερο καρμικό ταίρι για τους Τοξότες είναι ο Καρκίνος. Οι Καρκίνοι κυνηγούν τους Τοξότες αλλά τελικά τους συγχωρούν.

Αιγόκερως:
Για τους Αιγόκερους το ένα καρμικό τους ζευγάρι είναι οι Δίδυμοι. Ο Αιγόκερως πιο σοβαρός, πιο οργανωτικός σε κάποια πράγματα σε αντίθεση με το Δίδυμο που είναι αέρα και αέρα-πατέρα γενικότερα στη ζωή τους. Άρα έχουμε μια σχέση πάρα πολύ ταιριαστή γιατί συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Το δεύτερο καρμικό ζευγάρι για τους Αιγόκερους είναι οι Λέοντες. Οι Αιγόκεροι είναι πιο οργανωτικοί, πιο μεθοδικοί και πιο ψύχραιμοι σε κάποια πράγματα, με τους Λέοντες από την άλλη να έρχονται με τη χαρά και το γέλιο τους δίνοντας αισιοδοξία στους Αιγόκερους.

Υδροχόος:
Το ένα καρμικό του ταίρι είναι η Παρθένος. Μολονότι φαίνονται αταίριαστα, τελικά καταφέρνουν να ταιριάζουν, τουλάχιστον σε εγκεφαλικό επίπεδο οι Υδροχόοι με τους Παρθένους και γι΄αυτό παρατηρείται συχνά αυτός ο συνδυασμός σε παντρεμένα ζευγάρια. Το άλλο καρμικό ζευγάρι του Υδροχόου είναι ο Καρκίνος, πιο πολύ της οικογένειας και του συναισθήματος, ενώ ο Υδροχόος λίγο πιο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, πιο ανεξάρτητος και ναι μεν μπορεί να κυνηγάει λίγο περισσότερο ο Καρκίνος, όμως τελικά καταφέρνουνε και οι δύο αυτό που λέμε μία μακρόχρονη σχέση ή ένα γάμο που μπορεί να κρατήσει μια ζωή.

Ιχθείς:
Το ένα καρμικό ταίρι των Ιχθύων είναι οι Ζυγοί, που βέβαια εδώ μιλάμε για μια πιο ζόρικη σχέση, γιατί οι Ιχθείς από τη μία είναι νερό άρα έχουνε πιο πολλές απαιτήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όμως υπάρχει μια καλή ισορροπία και μία καλή χημεία τελικά μεταξύ τους. Βάζει ο ένας το μυαλό και ο άλλος βάζει την καρδιά και επιτυγχάνεται μια ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και την επικοινωνία (που είναι πιο ψυχρό πράγμα). Το δεύτερο καρμικό τους ταίρι είναι οι Λέοντες. Οι Ιχθείς κολυμπάνε στον κόσμο του συναισθήματος πιο πολύ, αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για τα Λιοντάρια. Τους δείχνουνε τρυφερότητα και πράγματα που ίσως να μην τα βιώνουν πάρα πολύ έντονα.

oroskopos.gr



Κρητικά γιατροσόφια: Για πόνους αυτιών, δοντιών, στομάχου, λαιμού ΚΑΙ ψείρες, μυρμηγκιές...


Τα παραδοσιακά γιατροσόφια, εμπεριέχουν ένα μέρος από τη ΣΟΦΙΑ και την πολύχρονη εμπειρία του λαού μας. Διαβάστε που και πως μπορούμε με υλικά απο τη φύση να λύσουμε προβλήματα υγείας!

Για τον πονοκέφαλο: Βράζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο ξύδι, έπειτα βουτάμε στο ζεστό ξύδι ένα μαντήλι για το κεφάλι και τυλίγουμε με το ζεστό ξύδι το κεφάλι του ατόμου που πονάει. Για τον πόνο των ματιών 1) Παίρνουμε δροσερά πλατανόφυλλα, τα βράζουμε με κρασί και τα βάζουμε πάνω στα πονεμένα μάτια. 2) Παίρνουμε ροδοπέταλα, τα κοπανίζουμε και τα σφίγγουμε. Ανακατεύουμε το ζουμί τους με μητρικό γάλα και το βάζουμε μέσα στα πονεμένα μάτια. 3) Παίρνουμε χαμομήλι, το κοπανίζουμε και το ανακατεύουμε με κρόκο αυγού. Φτιάχνουμε μία αλοιφή και τη βάζουμε στο κούτελο εκείνου που πονάνε τα μάτια του.

Για τον πόνο των αυτιών: 1) Παίρνουμε φύλλα ελιάς, τα κοπανάμε και τα σφίγγουμε. Ανακατεύουμε το ζουμί με μέλι και φτιάχνουμε μία αλοιφή. Από αυτήν την αλοιφή στάζουμε πότε πότε λίγο μέσα στο πονεμένο αυτί και θα γίνει καλά. 2) Ανακατεύουμε καλά κρασί με ζεστό μέλι και το βάζουμε στο αυτί που πονάει. 3) Κοπανάμε καλά φύλλα κολοκυθιάς, τα σφίγγουμε και παίρνουμε το ζουμί. Από αυτό το ζουμί στάζουμε λίγο στο αυτί που πονάει. 4) Εάν μπήκε στο αυτί κάποιου κανένα μαμούνι ή ψύλλος, κοπανάμε φύλλα από κάπαρη και στάζουμε το ζουμί μέσα στο αυτί.

Για τον πόνο του στομάχου: Παίρνουμε αλάτι και πιπέρι τα κοπανάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη και κάθε πρωί τρώμε με λίγες σταγόνες λεμόνι και από λίγο, για σαράντα ημέρες. Για την αιμορραγία του στομάχου Παίρνουμε μερικά χαρούπια, τριαντάφυλλα και βάρσαμο και τα βράζουμε όλα μαζί με κρασί. Έπειτα δίνουμε να πιει στον άρρωστο και θα γίνει καλά.

Για τον πονόδοντο: 1) Κοπανίζουμε βάρσαμο ξερό για να γίνει σκόνη και έπειτα το ανακατεύουμε με δυνατό ξύδι. Δίνουμε στον άρρωστο να πιει μερικές φορές όταν είναι νηστικός και θα γίνει καλά. 2) Βράζουμε τη ρίζα του σπαραγγιού με ξύδι και με αυτό το ζουμί κάνουμε πλύσεις στο στόμα του αρρώστου πολλές φορές και για κάμποση ώρα. 3) Παίρνουμε σκόρδο και το ψήνουμε στα κάρβουνα. Έπειτα, παίρνουμε μία ζεστή ζεστή σκελίδα και τη βάζουμε πάνω στο πονεμένο δόντι. 4) Κοπανίζουμε φύλλα κολοκυθιάς προσθέτουμε λίγο δυνατό ξύδι και όλα μαζί τα βάζουμε πάνω στο πονεμένο δόντι και θα γίνει καλά. 5) Ξεραίνουμε στο φούρνο αρισμαρί (δεντρολίβανο) και φύλλα τσουκνίδας. Έπειτα τα κοπανίζουμε όλα μαζί και τα κάνουμε σκόνη. Με εκείνη τη σκόνη τρίβουμε καλά καλά τα δόντια και τα ούλα εκείνου που πονάει.

Για τον πονόλαιμο: Παίρνουμε δυνατό ξύδι, το βράζουμε καλά και ύστερα ρίχνουμε μέσα αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Με αυτό το ζεστό χυλό τυλίγουμε το λαιμό εκείνου που πονάει και βάζουμε και ένα πανί από έξω και θα γίνει καλά.

Για τις ψείρες: 1) Βράζουμε νερό της θάλασσας και λουμπούνια και μ’ αυτό το νερό λούζουμε πολλές φορές το κεφάλι που έχει τις ψείρες. 2) Παίρνουμε τη χολή του προβάτου, την ανακατεύουμε με κρασί και αλείφουμε το κεφάλι. Οι ψείρες θα ψοφήσουν. 3) Παίρνουμε δροσερά φύλλα του κισσού τα κοπανίζουμε και τα σφίγγουμε. Ανακατεύουμε αυτό το ζουμί με μέλι και αλείφουμε το κεφάλι.

Για την ψώρα: Παίρνουμε απείρι (θειάφι), αλάτι και μπλάβη πέτρα σε ίση ποσότητα. Κοπανίζουμε και τα τρία μαζί καλά καλά, τα ανακατεύουμε με λάδι και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν μέχρι να γίνουν πηχτή αλοιφή. Με αυτήν την αλοιφή αλείφουμε την περιοχή που έχει ψώρα και θα γίνει καλά.

Για την κασίδα: Παίρνουμε φύλλα αγριοσυκιάς, τα κοπανίζουμε καλά, τα ανακατεύουμε καλά με ξύδι και αλείφουμε το κεφάλι. Για τους ορμίγκους (σκουλήκια της κοιλιάς) 1) Παίρνουμε ξερό βασιλικό, μυρθιά και φασκομηλιά, τα βράζουμε καλά καλά μία ώρα με κρασί μέχρι να μείνει το ένα τέταρτο του κρασιού και δίνουμε το ζουμί στον άρρωστο να πίνει μια φλυτζάνα πρωί βράδυ και σε λίγες μέρες θα κάνει τα σκουλήκια 2) Κάθε πρωί νηστικός να τρώει ο άρρωστος λίγες σκελίδες σκόρδο και θα κάνει όλα τα σκουλήκια.

Για τις μυρμηγκιές: Παίρνουμε λάδι και αλείφουμε τα χέρια μας. Από πάνω πασπαλίζουμε πολλές φορές κοπριά του προβάτου. Οι μυρμηγκιές

Για τη μυρωδιά του στόματος: Παίρνουμε ξερά τριαντάφυλλα και τα κοπανάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και με αυτή τη σκόνη τρίβουμε τα δόντια μας. Η άσχημη μυρωδιά θα κοπεί αμέσως.

Για το κόψιμο μαχαιριού: 1) Παίρνουμε φρέσκο ψωμί ή ξερό, το βρέχουμε με κρασί και το δένουμε πάνω στην πληγή. 2) Παίρνουμε ξερά φύλλα φασκομηλιάς και αρισμαρί (δεντρολίβανο) και τα καίμε για να γίνουν στάχτη. Από αυτή τη στάχτη βάζουμε πάνω στην πληγή και την δένουμε.

Για τις αιμορροΐδες: Παίρνουμε τους σπόρους τις δρακοντιάς και καταπίνουμε ένα πρωί μεσημέρι και βράδυ.

Για τα δαγκώματα σκορπιού: Κοπανίζουμε σπανάκι φρέσκο και πίνουμε το ζουμί. Επιπλέον βάζουμε το κοπανισμένο χόρτο πάνω στην πληγή.

Για την ευκοιλιότητα: 1) Βράζουμε φύλλα και κορυφές από βάτο και πίνουμε το βραστό αυτό 2) Κοπανίζουμε μοσχοκάρυδο, καρύδα, μαστίχα, γαρύφαλλα, σκόρδο, πιπέρι και μαύρη σταφίδα και τρώμε από λίγο.

Για την δυσκοιλιότητα Κοπανίζουμε καλά λίγο γλυκάνισο, λίγο γαρύφαλλο και λίγο κανέλλα και βάζουμε σε ζεστό νερό αυτή τη σκόνη και το πίνουμε.
http://www.briefingnews.gr/



Αδυνάτισμα δεν σημαίνει λιμοκτονία-Μπορείς να χάσεις κιλά χωρίς να πεινάς


Δες πως μπορείς να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάς συνέχεια...Όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά , οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ένα διατροφικό μοντέλο χαμηλό σε θερμίδες και λίπη, συνοδευόμενο από ένα διαρκές αίσθημα κόπωσης. Κι όμως, αν τρως τα κατάλληλα φαγητά την κατάλληλη ώρα της ημέρας, μπορείς να χάσεις εύκολα κιλά, χωρίς να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου.

√ Εάν τρως υδατάνθρακες το πρωί που ξυπνάς, θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι και θα σε βοηθήσουν να μην λιμοκτονήσεις μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Για παράδειγμα, ένα μπολ δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα και φρούτα είναι ιδανικό πρωινό.

√ Τρία μικρά γεύματα των 400 θερμίδων και 2 σνακ των 150 θερμίδων περίπου ενδιάμεσα από κάθε γεύμα θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου, θα κρατήσουν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και θα αποτρέψουν την παραγωγή λίπους. Επίσης θα κρατήσουν το στομάχι σου γεμάτο όλη την ημέρα, χωρίς να αισθάνεσαι ζαλάδα και ατονία.

√ Η πρωτεΐνη ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου και απομακρύνει τις λιγούρες. Ακολούθησε μία διατροφή πλούσια σε άπαχο κρέας, άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, ειδικά στο βραδινό γεύμα που σε βοηθήσουν να αποφύγεις το περιττό snacking.

√ Δεν είναι όλα τα λίπη βλαβερά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που υπάρχουν για παράδειγμα στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς και στα αβοκάντο μειώνουν το λίπος της κοιλιάς, ενώ ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας, προλαμβάνοντας την πρόσληψη περιττών θερμίδων.

√ Προσπάθησε να καταναλώνεις μία μεγάλη σαλάτα καθημερινά, πλούσια σε λαχανικά και άπαχο κρέας, όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Έτσι θα ξεγελάσεις το μυαλό σου ότι έφαγες πολύ και θα γεμίσεις τον οργανισμό με φυτικές ίνες που βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και ρίχνουν την κοιλιά.

√ Δεν πεινάς, διψάς. Θα το έχεις ακούσει πολλές φορές. Προσπάθησε να πίνεις συνέχεια νερό, που όχι μόνο γεμίζει το στομάχι, αλλά αποτοξινώνει και τον οργανισμό.
faysbook.gr


Με ποια ζώδια «κουμπώνουμε» καρμικά;


Με ποια ζώδια «κουμπώνουμε» καρμικά;Κριός:
Τα ένα από τα καρμικά ζευγάρια του Κριού είναι η Παρθένος. Καμία σχέση η Παρθένος με τον Κριό. Ο Κριός τραβάει μπροστά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, βάζει μπροστά το κεφάλι και μετά πηγαίνει και η σκέψη και η λογική. Η Παρθένος από την άλλη πλευρά, υπεραναλυτική, τα ψάχνει όλα, τις λεπτομέρειες, τίποτα κοινό. Όμως, ο ένας δίνει στον άλλον, αυτό που του λείπει, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στα δυο αυτά ζώδια λείπουν πράγματα, και σ΄ αυτά τα πράγματα που λείπουν στον καθένα, έρχεται ο άλλος και «κουμπώνει». Έτσι, η Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στην Παρθένο. Το δεύτερο καρμικό ταίρι για τον Κριό, με το οποίο κάνει σχέση και μπορεί να φτάσει και στο γάμο, είναι ο Σκορπιός. Ο Κριός μένει πιο πολύ στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα σκεφτεί πιο λογικά κάποια πράγματα. Ο Σκορπιός από την άλλη πλευρά αντιδρά με το συναίσθημά του και μόνο. Όμως, αυτό το συναίσθημα λείπει στον Κριό, του ζωντανεύει τη ζωή, κι από την άλλη πλευρά, κι αυτή η λίγο πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων λείπει στο Σκορπιό. Άρα «κουμπώνουνε» πάρα πολύ ωραία.Ταύρος:
Για τους Ταύρους το πρώτο καρμικό τους ταίρι είναι ο Τοξότης. Ο ένας τρέχει (ο Τοξότης συνήθως), ο Ταύρος σταθερός, γήινος αλλά αυτό είναι που κρατάει ουσιαστικά και τη σχέση, γιατί ο ένας θα βάλει τη σταθερότητά του, τη γήινη προσέγγιση των πραγμάτων και ο άλλος θα βάλει μέσα σε μία σχέση που θα μπορούσε να είναι πλήξη και ρουτίνα, όλον αυτό τον ενθουσιασμό και το μπρίο. Κι ας κυνηγάει λίγο ο Ταύρος. Το άλλο καρμικό ταίρι για τον Ταύρο είναι ο Ζυγός. Μοιράζονται και τα δύο τον ίδιο κυβερνήτη, την Αφροδίτη, έχουνε κοινό και οι δύο την αγάπη για την καλή ζωή, όμως ο ένας είναι πολύ θεωρητικός (ο Ζυγός), και ο άλλος (ο Ταύρος) εστιάζει στις απολαύσεις των αισθήσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με πιο απτά πράγματα.



Δίδυμοι:
Οι Δίδυμοι αποτελούν καρμικό ζευγάρι με τον Αιγόκερω, που είναι πιο σοβαρός, πιο οργανωτικός σε κάποια πράγματα σε αντίθεση με το Δίδυμο που είναι αέρα και αέρα-πατέρα γενικότερα στη ζωή τους. Άρα έχουμε μια σχέση πάρα πολύ ταιριαστή γιατί συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Και με το Σκορπιό όμως οι Δίδυμοι μπορούνε να κάνουν μία σχέση που να κρατήσει μία ζωή. Μπορεί στην αρχή να μη βρίσκουνε κοινά, στην πορεία όμως τα βρίσκουν.

Καρκίνος:
Το ένα καρμικό ταίρι του Καρκίνου είναι ο Υδροχόος. Ο Καρκίνος πιο πολύ της οικογένειας και του συναισθήματος, ενώ ο Υδροχόος λίγο πιο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, πιο ανεξάρτητος και ναι μεν μπορεί να κυνηγάει λίγο περισσότερο ο Καρκίνος, όμως τελικά καταφέρνουνε και οι δύο αυτό που λέμε μία μακρόχρονη σχέση ή ένα γάμο που μπορεί να κρατήσει μια ζωή. Το δεύτερο καρμικό ταίρι είναι για τους Καρκίνους οι Τοξότες. Επίσης και εδώ οι Καρκίνοι κυνηγούν αλλά μπορούν να συγχωρούν τους Τοξότες για την διαδικασία αυτή στην οποία τους βάζουν….

Λέων: Το ένα καρμικό ζώδιο για τους Λέοντες είναι οι Αιγόκεροι, που είναι πιο οργανωτικοί, πιο μεθοδικοί και πιο ψύχραιμοι σε κάποια πράγματα, με τους Λέοντες από την άλλη να έρχονται με τη χαρά και το γέλιο τους δίνοντας αισιοδοξία στους Αιγόκερους. Το δεύτερο καρμικό τους ταίρι είναι οι Ιχθείς. Το ένα κολυμπά στον κόσμο του συναισθήματος πιο πολύ, αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα Λιοντάρι. Τους δείχνουνε τρυφερότητα και πράγματα που ίσως να μην τα βιώνουν πάρα πολύ έντονα.

Παρθένος:
Ο Κριός είναι το ένα καρμικό του ταίρι. Καμία σχέση η Παρθένος με τον Κριό. Ο Κριός τραβάει μπροστά, δεν καταλαβαίνει τίποτα, βάζει μπροστά το κεφάλι και μετά πηγαίνει και η σκέψη και η λογική. Η Παρθένος από την άλλη πλευρά, υπεραναλυτική, τα ψάχνει όλα, τις λεπτομέρειες…τίποτα κοινό. Όμως, ο ένας δίνει στον άλλον, αυτό που του λείπει, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και στα δυο αυτά ζώδια λείπουν πράγματα, και σ΄ αυτά τα πράγματα που λείπουν στον καθένα, έρχεται ο άλλος και «κουμπώνει». Έτσι, η Παρθένος θα βάλει σε τάξη τον Κριό και ο Κριός θα δώσει αισιοδοξία στην Παρθένο. Το δεύτερο καρμικό ταίρι είναι ο Υδροχόος. Μολονότι φαίνονται αταίριαστα, τελικά καταφέρνουν να ταιριάζουν, τουλάχιστον σε εγκεφαλικό επίπεδο οι Υδροχόοι με τους Παρθένους.

Ζυγός:
Το ένα καρμικό του ταίρι είναι ο Ταύρος με τον οποίο έχει την ίδια προσέγγιση αγάπης για την καλή ζωή, λόγω ίδιου κυβερνήτη (Αφροδίτης), αγάπη για τις τέχνες και πλούσια κοινωνική ζωή και οι δύο. Όμως ο ένας είναι πολύ θεωρητικός (ο Ζυγός), και ο άλλος (ο Ταύρος) εστιάζει στις απολαύσεις των αισθήσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με πιο απτά πράγματα. Το άλλο καρμικό ταίρι των Ζυγών είναι οι Ιχθείς, που βέβαια εδώ μιλάμε για μια πιο ζόρικη σχέση, γιατί οι Ιχθείς είναι νερό άρα έχουνε πιο πολλές απαιτήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όμως υπάρχει μια καλή ισορροπία και μία καλή χημεία τελικά μεταξύ τους. Βάζει ο ένας το μυαλό και ο άλλος βάζει την καρδιά.

Σκορπιός:
Το ένα καρμικό ζώδιο για τον Σκορπιό, με το οποίο κάνει σχέση και μπορεί να φτάσει και στο γάμο, είναι ο Κριός. Ο Κριός μένει πιο πολύ στην επιφάνεια των πραγμάτων, θα σκεφτεί πιο λογικά κάποια πράγματα. Ο Σκορπιός από την άλλη πλευρά αντιδρά με το συναίσθημά του και μόνο. Όμως, αυτό το συναίσθημα λείπει στον Κριό, του ζωντανεύει τη ζωή, κι από την άλλη πλευρά, κι αυτή η λίγο πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων λείπει στο Σκορπιό. Άρα «κουμπώνουνε» πάρα πολύ ωραία. Και με τους Διδύμους μπορούνε να κάνουνε μία σχέση που να κρατήσει μία ζωή ή/και να οδηγήσει στο γάμο, παρά τις διαφορές τους. Είναι συχνός συνδυασμός αυτός. Μπορεί στην αρχή να μη βρίσκουνε κοινά, στην πορεία όμως τα βρίσκουν.

Τοξότης:
Για τους Τοξότες το ένα καρμικό ζώδιο είναι ο Ταύρος. Ο ένας τρέχει (ο Τοξότης συνήθως), ο Ταύρος σταθερός, γήινος αλλά αυτό είναι που κρατάει ουσιαστικά και τη σχέση, γιατί ο ένας θα βάλει τη σταθερότητά του, τη γήινη προσέγγιση των πραγμάτων και ο άλλος θα βάλει μέσα σε μία σχέση που θα μπορούσε να είναι πλήξη και ρουτίνα, όλον αυτό τον ενθουσιασμό και το μπρίο. Κι ας κυνηγάει λίγο ο Ταύρος. Το δεύτερο καρμικό ταίρι για τους Τοξότες είναι ο Καρκίνος. Οι Καρκίνοι κυνηγούν τους Τοξότες αλλά τελικά τους συγχωρούν.

Αιγόκερως:
Για τους Αιγόκερους το ένα καρμικό τους ζευγάρι είναι οι Δίδυμοι. Ο Αιγόκερως πιο σοβαρός, πιο οργανωτικός σε κάποια πράγματα σε αντίθεση με το Δίδυμο που είναι αέρα και αέρα-πατέρα γενικότερα στη ζωή τους. Άρα έχουμε μια σχέση πάρα πολύ ταιριαστή γιατί συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Το δεύτερο καρμικό ζευγάρι για τους Αιγόκερους είναι οι Λέοντες. Οι Αιγόκεροι είναι πιο οργανωτικοί, πιο μεθοδικοί και πιο ψύχραιμοι σε κάποια πράγματα, με τους Λέοντες από την άλλη να έρχονται με τη χαρά και το γέλιο τους δίνοντας αισιοδοξία στους Αιγόκερους.

Υδροχόος:
Το ένα καρμικό του ταίρι είναι η Παρθένος. Μολονότι φαίνονται αταίριαστα, τελικά καταφέρνουν να ταιριάζουν, τουλάχιστον σε εγκεφαλικό επίπεδο οι Υδροχόοι με τους Παρθένους και γι΄αυτό παρατηρείται συχνά αυτός ο συνδυασμός σε παντρεμένα ζευγάρια. Το άλλο καρμικό ζευγάρι του Υδροχόου είναι ο Καρκίνος, πιο πολύ της οικογένειας και του συναισθήματος, ενώ ο Υδροχόος λίγο πιο αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, πιο ανεξάρτητος και ναι μεν μπορεί να κυνηγάει λίγο περισσότερο ο Καρκίνος, όμως τελικά καταφέρνουνε και οι δύο αυτό που λέμε μία μακρόχρονη σχέση ή ένα γάμο που μπορεί να κρατήσει μια ζωή.

Ιχθείς:
Το ένα καρμικό ταίρι των Ιχθύων είναι οι Ζυγοί, που βέβαια εδώ μιλάμε για μια πιο ζόρικη σχέση, γιατί οι Ιχθείς από τη μία είναι νερό άρα έχουνε πιο πολλές απαιτήσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, όμως υπάρχει μια καλή ισορροπία και μία καλή χημεία τελικά μεταξύ τους. Βάζει ο ένας το μυαλό και ο άλλος βάζει την καρδιά και επιτυγχάνεται μια ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και την επικοινωνία (που είναι πιο ψυχρό πράγμα). Το δεύτερο καρμικό τους ταίρι είναι οι Λέοντες. Οι Ιχθείς κολυμπάνε στον κόσμο του συναισθήματος πιο πολύ, αλλά κι αυτό είναι απαραίτητο στοιχείο για τα Λιοντάρια. Τους δείχνουνε τρυφερότητα και πράγματα που ίσως να μην τα βιώνουν πάρα πολύ έντονα.

oroskopos.gr


Πόσο χρονών αισθάνεσαι; Κάνε κι εσυ το τεστ !


Σίγουρα έχεις ακούσει για τη βιολογική ηλικία.

Για την ηλικία της…ψυχής σου, όμως, πόσα γνωρίζεις;

Κάνε το τεστ για να το μάθεις.

Πόσο χρόνων αισθάνεσαι;

Ξυπνάς το πρωί και αισθάνεσαι το γόνατό σου να πονάει. Σκέφτεσαι…α) Γερνάω! Άρχισαν οι πόνοι στις αρθρώσεις μου.

β) Δε βαριέσαι. Πόνος είναι, θα περάσει!

γ) Κάποια απότομη κίνηση θα έκανα χθες και πιάστηκα.

Τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας είναι…α) Τα παιδικά και εφηβικά.

β) Τα νεανικά.

γ) Κάθε φάση της ζωής έχει τις δικές της χαρές.

Αν χρειαζόταν να πάρεις μέρος σε μια ποδηλατοδρομία με συνομηλίκους σου…α) Αστειεύεσαι; Θα έβρισκα κάποια δικαιολογία για να μην πάω!

β) Θα έκανες προπόνηση σχεδόν καθημερινά, ώστε να είσαι σίγουρη ότι θα τερματίσεις από τους πρώτους!

γ) Θα το διασκέδαζες! Δεν έχει σημασία ο τερματισμός, αλλά να περάσεις καλά στη διαδρομή!

Μου αρέσει να κάνω παρέα με ανθρώπους που…α) Είναι αρκετά μεγαλύτεροί μου.

β) Είναι νεότεροί μου.

γ) Είναι περίπου στην ηλικία μου.

Σε σχέση με το παρελθόν αρρωσταίνεις…α) Πιο συχνά.

β) Το ίδιο.

γ) Λιγότερο.

Όταν παρακολουθείς μια ταινία, συνήθως ταυτίζεσαι με τον ήρωα που…α) Έχει περίπου ίδια ηλικία με σας.

β) Είναι ο πρωταγωνιστής.

γ) Έχει περίπου τον ίδιο χαρακτήρα με το δικό σας.

Ανησυχείς για το χρόνο που περνά…α) Πολύ συχνά!

β) Ποτέ. Δεν θέλεις ούτε να το σκέφτεσαι!

γ) Όταν έρχονται τα γενέθλιά σου.

Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη…α) Ψάχνεις για καινούργια σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο και στο σώμα σου.

β) Θαυμάζεις πόσο πολύ δεν έχεις αλλάξει καθόλου τα τελευταία 10 χρόνια.

γ) Είσαι ευχαριστημένη που διατηρείσαι τόσο καλά.

Όταν θέλεις να συνδέσεις μια καινούργια συσκευή…α) Απευθύνεσαι σε κάποιο νεότερο μέλος της οικογένειας. Άλλωστε τα σημερινά παιδιά τα ξέρουν όλα!

β) Παραιτείσαι από την προσπάθεια. Όλο και κάποιον θα βρεις να σας βοηθήσει.

γ) Συμβουλεύεσαι το εγχειρίδιο χρήσης και προσπαθείς να το κάνεις μόνη σου.

Όταν διαβάζεις…α) Διασπάται πολύ εύκολα η προσοχή σου.

β) Βαριέστε θανάσιμα! Προτιμάς να κάνεις κάτι άλλο.

γ) Σε απορροφά το κείμενο.

Και τώρα διάβασε τα αποτελέσματα:

Αν συγκέντρωσες περισσότερα «Α»:

Νιώθεις μεγαλύτερη από την ηλικία σου

Ανησυχείς για το χρόνο που περνά και ερμηνεύεις και το παραμικρό σαν σημάδι «παρακμής» του σώματος και του πνεύματός σου. Κάποιες φορές είσαι λίγο πιο χαλαρή, ενώ κάποιες άλλες (ιδίως αν πλησιάζουν τα γενέθλια ή κάποια άλλη σημαντική επέτειος) η σκέψη ότι μεγαλώνεις σου φέρνει απελπισία και απογοήτευση.

Προσπάθησε να υιοθετήσεις μια πιο χαλαρή στάση και δες το ότι μεγαλώνεις σαν μια πορεία όχι προς τη φθορά, αλλά προς την ωριμότητα. Συνειδητοποίησε ότι κάθε μέρα που περνά σε κάνει πιο σοφή και συνειδητοποιημένη, κάτι που μπορεί να σου χαρίσει καλύτερες κοινωνικές σχέσεις.

Κάνε μια λίστα και γράψε πώς άλλαξε η ζωή σου τα τελευταία 10 ή και 20 χρόνια. Επικεντρώσου στις θετικές αλλαγές (π.χ. πώς σε βοήθησε η οικογένειά σου, πώς εξελίχθηκες επαγγελματικά κ.ά.) και προσπάθησε να βρείς πώς θα μπορούσες να βελτιώσεις τις αρνητικές αλλαγές (π.χ. πήρες βάρος, δεν έχεις αντοχές, εκνευρίζεσαι πιο εύκολα κ.ά.).

Βρες νέα χόμπι και δραστηριότητες που να σε ευχαριστούν και να διευρύνουν τον κοινωνικό σου κύκλο. Κάνοντας παρέα με καινούργια άτομα και από διαφορετικές ηλικιακά ομάδες εξελίσσεστε και πλέον επικεντρώνετε την προσοχή σας όχι στο χρόνο που περνά, αλλά στο πώς θα τον αξιοποιήσετε καλύτερα.

Αν συγκέντρωσες περισσότερα «Β»:

Νιώθεις μικρότερη από την ηλικία σου

Οι άλλοι ξαφνιάζονται όταν τους λές την ηλικία σας και πράγματι δεν σας φαίνεται καθόλου. Έχεις ευχάριστη και νεανική διάθεση, κάνεις παρέα συνήθως με μικρότερους από εσένα, έχεις ενέργεια, χαίρεις άκρας υγείας και σου αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό.

Συνέχεια προσπαθείς για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Η παγίδα είναι μήπως το παρακάνεις. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε για πάντα τις ίδιες αντοχές που είχαμε όταν ήμασταν 20 και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες εξαντλητικές δραστηριότητες. Καθώς τα χρόνια περνούν χρειάζεται να «ακούς» και να σέβεσαι τις ανάγκες του σώματός σου και να μην πιέζεις σε ακραίες συμπεριφορές.

Φτιάξε ένα πλάνο των δραστηριοτήτων της ημέρας. Μήπως επιβαρύνεις ιδιαίτερα το πρόγραμμά σου μόνο και μόνο επειδή έχεις συνηθίσει να το ακολουθείς από μικρή ηλικία; Κάτι τέτοιο σε εξαντλεί, γιατί σου «κλέβει» χρόνο από την ξεκούραση και τον ύπνο σου; Μήπως έχεις επιβαρυνθεί αποκλειστικά με οικογενειακά ή άλλα βάρη, επειδή θεωρείς ότι έχεις περισσότερες αντοχές από τους άλλους; Επανεξέτασε τη συμπεριφορά σου και μην ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια ή να ελαφρύνεις κάπως το συνηθισμένο σου πρόγραμμα.

Αν συγκέντρωσες περισσότερα «Γ»

Νιώθεις όσο… είσαι και το απολαμβάνεις

Δεν ντρέπεσαι για την ηλικία σου και δεν ανταγωνίζεσαι τους μικρότερους σε ηλικία. Πιστεύεις ότι κάθε ηλικία έχει τις χάρες της και προσπαθείς να απολαύσεις το καλύτερο από τη ζωή. Ακόμα και αν δεν ακολουθείς ένα αυστηρά υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και εκγύμνασης του σώματος, εντούτοις είναι κάτι που σε απασχολεί και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο, χωρίς να φτάνεις σε ακρότητες.

Η ζωτικότητα και η ενέργειά σου είναι αυτή ενός μικρότερου σε ηλικία ανθρώπου, γι’ αυτό και δεν έχεις καμιά δυσκολία να κάνεις παρέα και να έχεις φίλους απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Βρίσκεις ενδιαφέρον στα πιο απλά και καθημερινά, ενώ φροντίζεις να έχεις πολλά ενδιαφέροντα και ασχολίες που να εξασκούν το μυαλό και να διατηρούν τη ζωντάνια σου.

http://www.diaforetiko.gr/



Τι μπορεί να πάθουμε εάν καταπιούμε μια τσίχλα;


Οι αστικοί μύθοι γύρω από την κατάποση μιας…τσίχλας που επιβίωσαν στα χρόνια είναι πολλοί.

Όλοι ξεκίνησαν από τον φόβο των γονέων, όταν τα παιδιά τους μασούσαν τσίχλα, μην την καταπιούν και πνιγούν και έτσι τους εφιστούσαν την προσοχή με νουθεσίες, όπως:
“Μην καταπιείς την τσίχλα γιατί θα φράξει το έντερο σου”,
ή
“Πρόσεχε γιατί η τσίχλα θα τυλιχθεί γύρω από την καρδιά σου”, ή και “Μη τυχόν και την καταπιείς θα κάνεις 7 χρόνια να την χωνέψεις”. Όλοι σαν παιδιά έχουμε περάσει από αυτή τη θέση και πάντα προσέχαμε την τσίχλα που μασούσαμε. Τι ακριβώς ισχύει όμως; Έχουν κάποια βάση οι μύθοι αυτοί;
Οι τσίχλες αποτελούνται από γλυκαντικό, αρωματικά, συντηρητικά και μαλακτικά, από σάκχαρα και αρωματικά συστατικά όπως έλαια μέντας, ή άλλες γεύσεις. Τα μαλακτικά είναι συνήθως φυτικά έλαια, ή γλυκερίνη. Όλα αυτά δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα για το πεπτικό μας σύστημα το οποίο τα διασπάει πολύ πολύ εύκολα. Το συστατικό που μπορεί να αντέξει τόσο το οξύ στο στομάχι, όσο και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερο, είναι η βάση τσίχλας.
Σήμερα η βάση μιας τσίχλας αποτελείται από φυσικά ή συνθετικά πολυμερή. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επιτρέπει τη χρήση των διαφόρων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων και του ελαστικό βουτυλίου. Κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του συνταγή , με σκοπό να πάρει το τέλειο βαθμό ελαστικότητας. Ακόμη και αυτά τα υλικά εάν τα καταπιούμε σε μικρές ποσότητες και εξαιτίας της ελαστικότητας τους, μπορούν και να χωνευτούν στο στομάχι, αλλά και να αποβληθούν από τα έντερα μέσω των κοπράνων.
Ο μόνος τρόπος που μια τσίχλα θα μπορούσε να μείνει μέσα στο σώμα μας είναι η ποσότητα της να είναι σχεδόν τεράστια και να φράξει τα έντερα. Όπως για παράδειγμα συνέβη το 1998 σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις παιδιών. Ένα 4χρονο παιδάκι στο οποίο οι γονείς του έδιναν τσίχλες συνέχεια, αλλά εκείνο μόλις “έφευγε η ζάχαρη” αντί να τις φτύσει, τις κατάπινε. Έτρωγε μέχρι και 6 τσίχλες τη μέρα και όλες κατέληγαν στο στομάχι του. Κάθε μέρα.
Κάποια στιγμή το παιδί άρχισε να κλαίει και να λέει ότι δεν μπορεί να ενεργηθεί. Και ύστερα από μια εβδομάδα έντονων πόνων, το πήγαν στον γιατρό. Οι ακτινογραφίες έδειξαν κάτι “σφηνωμένο” στα έντερα λίγο πριν την έξοδο, το οποίο εμπόδιζε το παιδί να “εκκενώσει”. Οι γιατροί έβαλαν τον 4χρονο στο χειρουργείο και του αφαίρεσαν από τον πρωκτό μια μεγάλη μάζα τσίχλας. Δεν πέρασαν 7 χρόνια όπως λέει ο αστικός μύθος αλλά 7 ημέρες και του προκάλεσε πρόβλημα.
Παρόμοιες είναι και οι 2 άλλες περιπτώσεις. Δηλαδή μεγάλες ποσότητες από τσίχλα που είχαν καταπιεί παιδιά είχαν σφηνώσει στα έντερα τους.
Πάντως σε καμία περίπτωση η τσίχλα εάν την καταπιούμε κατά λάθος, ή αφηρημένοι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αρκεί βέβαια να μην είναι 6 και 7 τσίχλες τη μέρα. Τότε ποτέ δεν ξέρει κάνεις… Ο αστικός μύθος μπορεί να επιβεβαιωθεί.
ΠΗΓΗ: iatropedia.gr


29 συμβουλές για να δείχνετε πάντα 29


Ξεχάστε το botox, τη λιποαναρρόφηση και τις πλαστικές...Με την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σας, τη συστηματική άσκηση και μία καλή ποσότητα ξεκούρασης μπορείτε να συνεχίσετε να δείχνετε νέα και όμορφη για πολλά ακόμα χρόνια.

Δείτε 29 συμβουλές ειδικών για να συνεχίσετε να δείχνετε 29 ετών:
Ο δρόμος της νεότητας περνά από το στομάχι;
Τρώτε λαχανικά
Καταναλώνοντας λαχανικά και φρούτα καθημερινά, σε κάθε γεύμα σας, γεμίζετε τον οργανισμό σας με αντιοξειδωτικά που διατηρούν τη νεότητα στα κύτταρα.
Σκόρδο
Τρώτε σκόρδο όσο πιο συχνά μπορείτε, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Η τελειότητα του H2O
Το ιονισμένο νερό ενυδατώνει τα κύτταρα, παρέχοντας ταυτόχρονα πολλά αντιοξειδωτικά. Επίσης, ανεβάζει το pH του αίματος, μειώνοντας με φυσικό τρόπο την ουρική αρθρίτιδα.
Όχι στο αλκοόλ
Όχι μόνο βλάπτει το συκώτι σας, αλλά μπορεί να καταστρέψει και την επιδερμίδα σας καθώς αυξάνει υπερβολικά την κυκλοφορία του αίματος.
«Αποχυμώστε» το
Οι βιταμίνες και τα μέταλα που περιέχονται σε πολλούς χυμούς βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού αποτελεί εξαιρετική πηγή Βιταμίνης C, ο χυμός μήλου αποτρέπει την απώλεια μνήμης και ο χυμός από μούρα βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά στο να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί.
Δώστε χρόνο στον εγκέφαλό σας να συνδεθεί με τα έντερά σας
Οι επιστήμονες λένε ότι απαιτούνται περίπου 20 λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσει ο εγκέφαλός σας ότι φάγατε. Έτσι, προσπαθήστε να τρώτε πιο αργά και να μην φουσκώνετε.
Δέρμα μωρού;
Αφράτες βλεφαρίδες
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που χρησιμοποιούν κρέμες κατά των αιμορροΐδων για να διατηρούν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια σφριγηλή. Λένε, μάλιστα, πως οι κρέμες αυτές είναι τρομερά ενυδατικές, μειώνουν το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες.
Μαύρισμα με μέτρο
Τα πιο πολύτιμα αντιγηραντικά προϊόντα είναι το αντηλιακό και τα αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Φροντίστε, λοιπόν, να βάζετε καθημερινά στο πρόσωπό σας αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30, το οποίο είτε θα απορροφήσει είτε θα εμποδίσει την βλαβερή UV ακτινοβολία, πριν προλάβει να εισβάλλει στην επιδερμίδα σας. Όσο για τα αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των καταστρεπτικών μορίων της επιδερμίδας, τα οποία γεννά η UV ακτινοβολία, προτιμάτε προϊόντα που περιέχουν καφέ, μούρα, βιταμίνη C και το αντιοξειδωτικό ιντεμπενόνη.
Δώστε ζωή στο δέρμα σας
Η ενυδάτωση είναι σημαντική, ό,τι τύπο δέρματος κι αν έχετε. Οι make-up artists όλου του κόσμου θα σας που ότι η ενυδάτωση εμποδίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Αν πιστεύετε ότι η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, μία καλή ενυδατική κρέμα θα της δώσει καλή θρέψη και θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα. Το λιπαρό δέρμα, είτε το πιστεύετε είτε όχι, χρειάζεται επίσης ενυδάτωση. Αν δεν το ενυδατώνετε θα αναγκαστεί να παράγει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Για ακόμα καλύτερη προστασία προτιμήστε μία ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας.
Απολέπιση
Η ενυδάτωση είναι ατελής αν δεν κάνετε πού και πού απολέπιση. Ο καθαρισμών των πόρων από νεκρά κύτταρα βοηθά την επιδερμίδα να είναι πιο απαλή και υγιής. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί η πολύ συχνά απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και ερεθισμό στο δέρμα.
Κόψτε το
Είναι απλό: Σταματήστε να καπνίζετε. Πέρα από τον κίνδυνο για καρκίνο, το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση, κάνοντας το δέρμα να δείχνει θαμπό και άτονο. Επίσης, δημιουργεί λεπτές ρυτίδες γύρω από τα χείλη, ενώ ο καπνός κιτρινίζει τα δόντια.
Makeup με μεταλλικά στοιχεία
Καλύπτει πολλές ατέλειες της επιδερμίδας, ενώ είναι αρκετά απαλό ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος. Το μεταλλικό makeup (mineral makeup) προσφέρει, επίσης, προστασία από τον ήλιο και είναι ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από ροδόχρους νόσο (rosacea). Αναζητήστε, λοιπόν, ένα υγρό makeup ή πούδρα με μεταλλικά στοιχεία.
Απαλές, μεταξένιες τούφες
Φροντίστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας προϊόντα προστασίας, καθώς και ποιοτικό σαμπουάν και conditioner. Έτσι, θα δείχνουν πάντα υγιή.
Όλα τα κάνει το κορμί…
Yoga για νεότητα
Η yoga όχι μόνο κάνει το σώμα να ανταποκρίνεται με περισσότερη ζωτικότητα, ελαστικότητα και δύναμη, αλλά τονώνει το μυαλό και το πνεύμα, λένε οι ειδικοί. Όταν αυτές οι τρεις πτυχές του ανθρώπου βρίσκονται σε αρμονία είναι πιο εύκολο να χαμογέλα κανείς καθημερινά και να νιώθει ευεξία.
Βελονισμός κατά της γήρανσης
Ο βελονισμός μπορεί να απομακρύνει τις γραμμές της επιδερμίδας (μέσα εντατικής θεραπείας προσώπου) και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας τον μεταβολισμό, σύμφωνα με τους βελονιστές. Μπορεί ακόμα να βελτιώσει τις ορμονικές ανισορροπίες, μειώνοντας την ακμή, τις σακούλες γύρω από τα μάτια και διάφορα άλλα προβλήματα ομορφιάς.
Δραστηριότητες
Το ζωηρό περπάτημα γύρω από το τετράγωνο, το άπλωμα των ρούχων στην ταράτσα και μια βουτιά στη δημοτική πισίνα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε σε καθημερινή βάση για να κάνετε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και τα πόδια σας να δουλεύουν, χωρίς να πληρώνετε κάθε μήνα συνδρομή στο γυμναστήριο.
Διαλογισμός
Ο διαλογισμός είναι για πολλούς σημαντικό αντι-γηραντικό μυστικό. Όπως λένε όσοι τον εφαρμόζουν, περνώντας μερικά λεπτά καθημερινά σε ηρεμία, ακινησία, κεντράροντας το βάρος και ισορροπώντας εσωτερικά, μπορείτε να πετύχετε ασύγκριτα επίπεδα χαλάρωσης και εσωτερικής γαλήνης.
Παίρνουμε ό,τι δίνουμε
Ο εθελοντισμός βοηθά τα άτομα να είναι δραστήρια, να κοινωνικοποιούνται και να βοηθούν τους άλλους, κάτι το οποίο τους κάνει να βλέπουν τη ζωή με πιο θετική διάθεση.
Άσκηση
Πρόκειται για μία από τις πιο ωφέλιμες συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να βελτιώσουμε την υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας χρειαζόμαστε τέσσερα διαφορετικά είδη ασκήσεων: Αντοχή, ενδυνάμωση, ισορροπία και ελαστικότητα.
Πάρτε τους δρόμους
Διευρύνετε τους ορίζοντές σας με το να επισκέπτεστε νέα μέρη τα οποία πάντα ονειρευόσασταν να δείτε. Θα γίνετε πιο κοσμοπολίτες και καλλιεργημένοι και δεν θα μετανιώσετε ποτέ για τις εμπειρίες αυτές.
Αντι-στρες
Το στρες εξαντλεί ψυχικά και σωματικά τον οργανισμό. Αντί να ανησυχείτε για κάθε λεπτομέρεια, προσπαθήστε να είστε χαλαροί. Το υπερβολικό στρες θα σας γεράσει πριν την ώρα σας.
Χαλαρώστε
Προγραμματίστε χρόνο για τον εαυτό σας, για να κάνετε ένα μπάνιο, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να δείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά ή απλά να «αράξετε» και να πάρετε έναν απογευματινό υπνάκο.
Χρόνος με την οικογένεια
Το να περνά κανείς χρόνο με την οικογένειά του μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στο να παραμένει κανείς δραστήριος και να ακολουθεί καλύτερη διατροφή.
Φροντίστε τον εαυτό σας
Σε ποιον δεν αρέσει να πηγαίνει για σπα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ, μία θεραπεία προσώπου, μανικιούρ και πεντικιούρ είναι από τις ασχολίες που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.
«Λαδώστε» τα γρανάζια
Μην λέτε όχι σε παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό, ακόμα κι αν αυτά είναι απλώς σταυρόλεξα ή Sudoku.
Στα βασικά
Το πιο «κομψό» εγώ σας
Το να φροντίζετε την εμφάνισή σας είναι ένας από τους σίγουρους τρόπους για να δείχνετε πάντα νέοι. Κόψτε τα μαλλιά σας, ξυριστείτε ή απλά ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας και αυτόματα θα νιώσετε καλύτερα.
Κρύψτε τα μάτια σας
Τα γυαλιά ηλίου με προστασία κατά της ηλιακής ακτινοβολίας μπορούν να προφυλάξουν τα μάτια σας και να σας βοηθήσουν να σταματήσετε να «στραβώνεστε» στον ήλιο, κάτι που μακροχρόνια προκαλεί ρυτίδες.
Θετική διάθεση
Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι με το να είμαστε θετικά προδιατεθειμένη για τη ζωή, αυτή θα μας φέρει θετικά πράγματα και θα μας διατηρήσει χαρούμενους και υγιείς. Δοκιμάστε το!
Κοιμηθείτε αρκετά!
Μετά από μία δύσκολη, κουραστική, γεμάτη στρες ημέρα, κλείστε τα μάτια σας και αφήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να δουλέψει και να φροντίσει για την ομορφιά σας.

http://axioperierga.blogspot.gr/


Κουλιανού: Ο γάμος και ο θάνατος του άντρα της


Άγνωστες σε πολλούς πτυχές της προσωπικής της ζωής αποκάλυψε η Βίκυ Κουλιάνου...

Το πρώην κορυφαίο μοντέλο σε συνέντευξη του στο Λοιπόν μίλησε για το γάμο που έκανε στα 16 της, τον χωρισμό της, αλλά και τον θάνατο του συζύγου.

"Έκανα ένα γάμο σε ηλικία 16 ετών. Ήταν λίγο "Γαλάζια Λίμνη". Ο μπαμπάς και η μαμά μου αντέδρασαν, αλλά ήμουν πολύ ατίθασο παιδί και μοναχοπαίδι, δεν ήθελαν να μου χαλάσουν το χατίρι» αποκαλύπτει.

Και συνεχίζει: «Ο γαμπρός ήταν 17 χρονών και μέναμε στο σπίτι των γονιών του. Αυτό κράτησε μόνο έξι μήνες, μετά γυρίσαμε ο καθένας σπίτι του. Έπειτα έφυγα στο εξωτερικό και δεν το θυμάμαι κιόλας, ήταν τόσο γρήγορο... Σαν δύο παιδάκια που έβαλαν ένα κοστούμι κι ένα νυφικό. Μου φαίνεται ότι είναι από την ζωή μιας άλλης, όχι τη δική μου. Προσκλήσεις, μπομπονιέρες, νυφικό... κανονικά!", εξηγεί η Κουλιανού για τον γάμο – εξπρές που έκανε.

Ωστόσο, μετά το διαζύγιο δεν συναντήθηκαν ποτέ με τον πρώην άντρα της, ενώ η μοίρα έπαιξε το δικό της σκληρό παιγνίδι. "Έχει πεθάνει πολλά χρόνια. Δεν τον είχα δει ούτε και τότε, μετά από τον χωρισμό. Έφυγα στο εξωτερικό, δεν ασχολήθηκα καθόλου. Ήταν πολύ παιδικό" δήλωσε χαρακτηριστικά.womenonly.gr

6 τρόποι για να διώξεις το “κακό μάτι”!


Πονοκέφαλος, βαριά βλέφαρα, αίσθημα κόπωσης, ξαφνική αλλαγή διάθεσης και ατελείωτο χασμουρητό; Απλώς είστε ματιασμένοι! Βασκανία ή μάτι, σε κάθε φυλή και πολιτισμό αυτή η μορφή αρνητικής ενέργειας έχει τη δική της ονομασία.

Είτε πιστεύουμε είτε όχι στο κακό μάτι, αυτή η αρνητική δόνηση υπάρχει και προκαλεί διάφορα προβλήματα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι γυναίκες, τα παιδιά και τα άτομα νεαρής ηλικίας είναι πιο επιρρεπή στο «μάτι της μοχθηρίας». Βρες παρακάτω τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ξεματιάσματος!

Λουτρό με μπίρα: Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους ξεματιάσματος. Αφαιρεί όλα τα ίχνη από το κακό μάτι, ενώ συγχρόνως προσθέτει δύναμη στο πνευματικό σώμα του ατόμου. Πρόσθεσε ένα λίτρο μπίρας σε μπανιέρα γεμισμένη με χλιαρό νερό έως τη μέση. Ρίξε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και ανακάτεψε με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, ώσπου να αναμειχθούν καλά το νερό και η μπίρα. Μπείτε στην μπανιέρα και βουτήξεις ολόκληρο το σώμα σου αρκετές φορές.

Ύστερα κάτσε στην μπανιέρα και ρίξε νερό στο σώμα σου! Βούτηξε ξανά και ξεπλύσου με νερό μερικές φορές ακόμα, έτσι ώστε να περάσουν 6-7 λεπτά. Βγες από την μπανιέρα και στέγνωσε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα. Φόρεσε ένα μπουρνούζι και άφησε το νερό του λουτρού να στεγνώσει πάνω σου. Στη συνέχεια, χωρίς καθυστέρηση, απομονώσου σε ένα ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού σου και προσευχήσου ειλικρινά, ζητώντας βοήθεια.

Καθαρισμός αυτιών: Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ματιαζόμαστε και μέσω των αυτιών μας. Τα όργανα της ακοής είναι από τα πιο ευάλωτα όσον αφορά την παθητική αποδοχή του κακού ματιού. Ο καθαρισμός τους μπορεί να εμποδίσει τη βασκανία να βρει δεκτικό μέρος. Καθάριζε καθημερινά τα αυτιά σου με λίγο βαμβάκι μουσκεμένο σε οξυζενέ. Αυτή η τόσο απλή πράξη θα κρατήσει μακριά την ευαισθησία σου στο να «τραβάς» το κακό μάτι, ή τουλάχιστον θα την εξασθενίσει.

Χαλάρωση: Η μυϊκή ένταση, ιδίως εκείνη των άνω ώμων και του αυχένα, μας κάνει πιο επιρρεπείς στις επιδράσεις της βασκανίας. Για να προφυλαχθείς, μούσκεψε μία κουταλιά του γλυκού φύλλα βασιλικού σε ένα μπουκάλι με καθαρό οινόπνευμα και κάνε εντριβές στο λαιμό και τους ώμους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική αν αισθάνεσαι ότι δέχεσαι αρνητική ενέργεια στο περιβάλλον της δουλειάς. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείς να βουτήξειςένα κομματάκι βαμβάκι ή ένα λεπτό ύφασμα σ’ αυτό το μείγμα οινοπνεύματος – βασιλικού και να κάνεις επαλείψεις στον αυχένα και τους ώμους όταν θα βρίσκεστε στο χώρο της δουλειάς.

Μπάνιο με θαλασσινό αλάτι: Ένα πρωινό (όχι βραδινό) λουτρό στην μπανιέρα, με μια κουταλιά του γλυκού θαλασσινό αλάτι στο νερό, απομακρύνει τις μικρές αρνητικές δονήσεις, καθώς και τις αδύναμες μορφές της βασκανίας. Θαλασσινό αλάτι θα βρεις στα ειδικά καταστήματα υγιεινών τροφών.

Φυλαχτά: Είτε ευλογημένος σταυρός, είτε ματάκι, είτε κομποσκοίνι, η προστατευτική δράση των φυλαχτών εξαρτάται αποκλειστικά από την πίστη σου σ’ αυτά. Αν δεν πιστεύεις στην αποτελεσματικότητα του φυλαχτού, δεν πρόκειται να «λειτουργήσει». Προσοχή: Αν το φυλαχτό σας φθαρεί και σπάσει, αποδεικνύει ότι εξυπηρέτησε τον σκοπό του. Αν απλώς σπάσει, πρέπει να το αντικαταστήσεις. Αν έχει καταστραφεί εντελώς, πρέπει να παραμείνει εκεί όπου έπεσε. Δηλαδή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το σηκώσεις!

Από τη Μαίρη Μιχαλοπούλου, Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

http://www.womenonly.gr/


Το ήξερες; – Γιατί νιώθουμε ότι… πέφτουμε στον ύπνο μας


Όλοι έχουμε νιώσει αυτή την περίεργη αίσθηση την ώρα που κοιμόμαστε ότι πέφτουμε και τελικά τιναζόμαστε και ξυπνάμε....Τι είναι όμως αυτό και γιατί συμβαίνει;


Σύμφωνα με το medicalnews.gr, στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα. Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα λίγο πριν φτάσουν στο έδαφος. Άλλοι ισχυρίζονται πως βιώνουν εξωσωματικές εμπειρίες οι οποίες λήγουν πάλι με αυτό το τίναγμα.
Σε κάθε περίπτωση αυτός ο σπασμός έχει απασχολήσει πολλούς. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας.
Πρόκειται για έναν τύπο ακούσιου μυοκλονικού σπασμού που φέρει πολλές ονομασίες: έναρξη ύπνου, υπνικός σπασμός, υπναγωγικός σπασμός είναι μερικές από αυτές.
Αυτό που ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι οι μύες συστέλλονται γρήγορα και χαλαρώνουν ξανά, προκειμένου να φέρουν το σώμα στην κατάλληλη κατάσταση για να κοιμηθεί.

http://axioperierga.blogspot.gr/



Ανέκδοτο: Η ευχή του άνδρα


Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ένα ζευγάρι βρέθηκε σε ένα πηγάδι. Ο άνδρας έσκυψε πάνω από το πηγάδι έκανε μια ευχή και πέταξε ένα νόμισμα.
Ύστερα πήγε και η γυναίκα και πριν προλάβει να πει την ευχή έπεσε μέσα στο πηγάδι. Ο σύζυγος έμεινε για λίγο άφωνος και μετά χαμογέλασε και είπε εντυπωσιασμένος:
- Τελικά αυτό το πηγάδι δουλεύει πραγματικά!


Απίστευτο: Δείτε τι κρύβει το ελληνικό Αλφάβητο!


Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας.

Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με τη ...μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια "αφανή αρμονία". 

Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα "Θεολογούμενα της αριθμητικής" ("Περί δεκάδος" 64-15,20): "Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης 'εν' (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55".

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτου τονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους "λεξαρίθμους". Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν:


"Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!"

Η μετάφραση έχει ως εξής:

"Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!"

Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το ελληνικό αλφάβητο! Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου! Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο υπολογιστές μεταξύ τους και να έχουν μία λογική συζήτηση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα και μόνο! Τελευταία καταμέτρηση μάλιστα έδειξε πως η Ελληνική γλώσσα συν της αρχαιοελληνικής, περιέχει πάνω από 6.000.000(!) λέξεις και πολλές που ακόμα δεν γνωρίζουμε ενώ π.χ. η Αγγλική φτάνει μόλις τις 40000.

Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα; Πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε και σίγουρα ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσουν στις σελίδες ενός αφιερώματος. 
parapolitika.gr/


Δείτε για πρώτη φορά…την μεγάλη κόρη του Θόδωρου Πάγκαλου ...Ίδια ο πατέρας της



Ίδια ο πατέρας της η Αριάδνη Πάγκαλου...
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεγάλη κόρη του Θόδωρου Πάγκαλου, η Αριάδνη, είναι ... φτυστή ο πατέρας της.

- See more at: http://www.gkourou.com/2013/11/blog-post_2745.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.CXlkSKMu.dpuf

Ο Στίβεν Χόκινγκ προβλέπει το τέλος του κόσμου


Αν πλησίαζε το τέλος του κόσμου, θα θέλαμε τα καλύτερα μυαλά του κόσμου να την αντιμετωπίσουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει, όπως αναφέρει σήμερα ο «Independent»...

Ένας από τους πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, ο κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χώκινγκ, προβλέπει το τέλος του κόσμου.
Το σκεπτικό του Χόκινγ, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν κατά καιρούς, είναι ότι η Γη είναι ένας πολύ εύθραυστος πλανήτης για να αντέξει την «πολιορκία» που δέχεται από την ανθρωπότητα.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για την ανθρωπότητα» δήλωνε ο Χόκινγκ τον Απρίλιο του 2013 σύμφωνα με τους Los Angeles Times. «Δεν θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια χωρίς να φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη». Αυτά είχε δηλώσει ο 71χρονος τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μίας διάλεξης στο Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής Cedars-Sinai.
Σήμερα, ο Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τον αστρονόμο Μάρτιν Ρις είναι επικεφαλής μίας ομάδας 27 επιστημόνων από τα γνωστά και αναγνωρισμένα διεθνώς Πανεπιστήμα Cambridge, Oxford, Imperial, Harvard και Berkeley. Η ομάδα αυτή έχει ένα ξεχωριστό έργο: Δημιουργεί μία λίστα με πιθανούς κινδύνους που θα σήμαιναν το τέλος του πλανήτη μας.
Οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φυσικές καταστροφές, αλλά η… ίδια η ανθρωπότητα. Δεν εκφράζονται φόβοι δηλαδή, για τσουνάμι, σεισμούς ή αστεροειδείς αλλά για κυβερνοεπιθέσεις ή έλλειψη τροφής
Ο Λόρδος Ρις δήλωσε στην ομιλία του στο Βρετανικό Φεστιβάλ Φυσικής στο Newcastle ότι το κοινό και οι πολιτικοί χρειάζονται τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για σενάρια μικρού ρίσκου που μπορεί ξαφνικά να γίνουν πραγματικότητα με τεράστιες συνέπειες.
Ακόμη, ο Ρις δηλώνει δηλώνει: «Στις ανεπτυγμένες χώρες φοβόμαστε πολλές φορές κινδύνους της καθημερινής ζωής, όπως αεροπορικά δυστυχήματα, καρκινογόνες ουσίες στο φαγητό (…) Ωστόσο είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ’ όσο φανταζόμαστε. Μου φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο για σενάρια –που ευτυχώς δεν έχουν συμβεί ακόμα- που θα προκύψουν ξαφνικά, όπως η οικονομική κρίση του 2008, και θα αναστατώσουν όλο τον κόσμο.
Με τη σειρά του, ο καθηγητής David Spiegelhalter από το Πανεπιστήμιο του Cambridge είπε ότι η αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και οι σύνθετες δομές των δικτύων μπορεί να κάνουν την κοινωνία ευάλωτη.
«Χρησιμοποιούμε διαδικτυακά συστήματα για τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι την προμήθεια τροφίμων και τις τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή σαμποταριστεί» είπε ο Spiegelhalter.
Στη Μελέτη των Υπαρκτών Κινδύνων, τα σενάρια που εξετάζονται είναι, κυβερνοεπιθέσεις, τρομοκρατία «όπλα» ιούς και μικρόβια που ενδεχομένως να αναπτυχθούν σε εργαστήρια, έλλειψη τροφής, πανδημία, κακόβουλο λογισμικό ή καταστροφή από την κλιματική αλλαγή.

- See more at: http://www.gkourou.com


Απίστευτο: Διαβάστε τι έκανε μόλις του είπαν ότι έχει 6 μήνες ζωής

Ο 55χρονος Malcolm McMahon από την Βρετανία έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε ότι έπασχε από καρκίνο στο συκώτι...
Οι γιατροί του είπαν ότι...είχε μόλις έξι μήνες ζωής. Σοκαρισμένος ο 55χρονος αποφάσισε να κάνει κάτι το ακραίο...πούλησε όλα του τα υπάρχοντα!
Ο Malcolm McMahon πούλησε το σπίτι του, όλα του τα πράγματά, οτιδήποτε του είχαν αφήσει κληρονομιά οι γονείς του, μέχρι και τον αγαπημένο του σκύλο!
Ο 55χρονος ανακοίνωσε στην σύντροφο του τα συνταρακτικά νέα, όπως επίσης και το ότι θα της άφηνε πολλά χρήματα όταν θα έφευγε από τη ζωή για να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και χωρίς αυτόν.
«Ήθελα απλά να εξαργυρώσω ό,τι είχα πριν πεθάνω. Άρχισα να πουλάω τα πράγματά μου τρεις μέρες αφότου οι γιατροί μου είπαν ότι θα πεθάνω. Σκέφτηκα μάλιστα και να αυτοκτονήσω », είπε ο Malcolm.
Ο Βρετανός έχασε ακόμα και το δίπλωμα οδήγησής του όταν συνελήφθη να οδηγά μεθυσμένος! Όπως είπε ο McMahon, είχε βγει να πιεί για να ξεχάσει τον πόνο του!
Πριν από λίγό καιρό, ο άτυχος άντρας πήγε ξανά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Αυτό που του ανακοίνωσε ο γιατρός όμως, ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστικό για τον Malcolm. Ο McMahon δεν έπασχε τελικά από καρκίνο! Ο 55χρονος, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτό που του συνέβη. "Ακόμα είμαι ψυχικά και συναισθηματικά τραυματισμένος από όλη αυτή την ιστορία και δεν νομίζω να το ξεπεράσω ποτέ", είπε.
- See more at: http://www.gkourou.com


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger