Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτές οι σκηνές ακολασίας συμβαίνουν στα γνωστά Applebee's

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013



Ατέλειωτες ποσότητες αλκοόλ, χορός πάνω στα τραπέζια, black lights, Djs, κορίτσια που γλείφουν κρέμες η μία από το σώμα της άλλης και άλλα που επιδίδονται σε ατέλειωτο spanking... Και όλα αυτά στα εστιατόρια Applebee's, άλλοτε προπύργιο των διατροφικών συνηθειών της συντηρητικής αμερικανικής μέσης τάξης, έμβλημα της συνοικιακής grill κουλτούρας, που πλέον μετατρέπονται τη νύχτα σε κλαμπ!

Οι περισσότεροι καταναλωτές-λάτρεις της πασίγνωστης και στη χώρα μας αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων Applebee's έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι συμβαίνει σε μερικά υποκαταστήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ μετά τις δέκα το βράδυ!

Οι εικόνες που ακολουθούν κάνουν το γύρο του διαδικτύου, από το Bloomberg μέχρι το Business Insider και ακόμα παραπέρα. 





Η σέξι ΦΩΤΟ της Μαρίας Κορινθίου που έβαλε φωτιά στο twitter


Φωτιά πήρε το twitter από μια φωτογραφία που ανέβασε η Μαρία Κορινθίου.

Η ηθοποιός ποζάρει άβαφη με ένα άκρως αποκαλυπτικό μπλουζάκι.

Δείτε την:



Κι άλλες ΚΑΥΤΕΣ ΠΟΖΕΣ της Beyonce φορώντας ΜΟΝΟ το ΜΑΓΙΟ της για λογαρισμό της H&M!



Νέες φωτογραφίες της hot και sexy Beyonce από το video clip για λογαρισμό της καλοκαιρινής καμπάνιας των H&M!

Ένα βήμα πιο κοντά μας έφεραν το καλοκαίρι η Beyonce και τα H&M, που με το promo video της καλοκαιρινής σειράς beachwear και μας ταξιδεύουν στις υπέροχες Μπαχάμες και μας παρουσιάζουν το καινούργιο τραγούδι της Beyonce/Mrs.Carter! Στο σούπερ δροσερό video, που θυμίζει λίγο περισσότερο μουσικό clip, η εντυπωσιακή σταρ χορεύει στους ρυθμούς του "Standing On The Sun" και προβάρει τα κομμάτια της συλλογής. Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά πώς η Beyonce δεν ανήκει άδικα στην κατηγορία των πιο καυτών γυναικών του πλανήτη!







Παρθένο το ελαιόλαδο είπαμε;


Δείτε την Κατερίνα. Καινούριου πριν την πλαστική!



Όπως φαίνεται....υπάρχει μια ΜΙΚΡΗ διαφορά στα χείλη και στη μύτη της όμορφης παρουσιάστριας!

Οι γυναίκες που κλαίνε είναι λιγότερο σεξουαλικές;


Μια χημική ουσία που περιέχεται στα δάκρυα των γυναικών φαίνεται πως μειώνει το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης και «παγώνει» τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών, σύμφωνα με πρωτοποριακή ισραηλινή έρευνα, η οποία για πρώτη φορά δείχνει ότι τα δάκρυα περιέχουν χημικά «σήματα» προς το άλλο φύλο. 

Αν αυτό όντως συμβαίνει, τότε όταν οι άνθρωποι κλαίνε, δεν εκφράζουν απλώς τα συναισθήματά τους, αλλά στέλνουν και «σήματα» στους άλλους. Έτσι, οι γυναίκες που κλαίνε μπροστά στον άνδρα ή το σύντροφό τους, ίσως γίνονται πιο συμπαθείς, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο ελκυστικές. 

Η ανακάλυψη αναμένεται να αναζωπυρώσει την παλαιά επιστημονική διαμάχη κατά πόσο υπάρχουν φερομόνες στους ανθρώπους, δηλαδή χημικές ουσίες που εκκρίνονται από τον οργανισμό και επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά των άλλων. 

Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, με επικεφαλής τον καθηγητή Νόαμ Σομπέλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Science, μελέτησαν για πρώτη φορά την επίπτωση που έχει στους άνδρες η οσμή των δακρύων των γυναικών, τα οποία οι επιστήμονες είχαν συλλέξει λίγο πριν, καθώς οι γυναίκες έκλαιγαν βλέποντας αποσπάσματα απο κινηματογραφικές ταινίες. 

Διαπιστώθηκε ότι τα δάκρυα περιέχουν μια ουσία που μειώνει την ανδρική σεξουαλική επιθυμία, μια ανακάλυψη που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να λύσουν το μυστήριο γιατί οι άνθρωποι κλαίνε, όταν είναι λυπημένοι ή αγχωμένοι. 

Οι Ισραηλινοί ερευνητές συγκρότησαν μια ομάδα από 60 περίπου εθελοντές, γυναίκες κυρίως. Τα πειράματα που ακολούθησαν, στα οποία 24 άλλοι άνδρες εθελοντές, ηλικίας 23 έως 32 ετών, κλήθηκαν να μυρίσουν τα φρέσκα γυναικεία δάκρυα και παράλληλα να κοιτάζουν εικόνες με γυναίκες, έδειξαν πτώση κατά μέσο όρο 13% στο επίπεδο τεστοστερόνης στο σάλιο των ανδρών και συνακόλουθη μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας τους. Κάθε φορά που οι άνδρες μύριζαν γυναικεία δάκρυα (χωρίς να ξέρουν από πού προέρχονται), οι γυναίκες στις εικόνες τούς φαίνονταν λιγότερο ελκυστικές. 

Ο έλεγχος του εγκεφάλου των ανδρών εθελοντών μέσω λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας έδειξε ότι, αφού μύρισαν τα γυναικεία δάκρυα, μειώθηκε η δραστηριότητα στις περιοχές εκείνες που σχετίζονται με τις σεξουαλικές ορμές, όπως στον υποθάλαμο. 

Σε επόμενο στάδιο, οι επιστήμονες θα αναζητήσουν ποιες ακριβώς χημικές ουσίες στα δάκρυα ευθύνονται για αυτή την επίδραση και, επίσης, κατά πόσο υπάρχουν εξίσου στα δάκρυα των ανδρών και των παιδιών, όπως προβλέπουν ότι συμβαίνει. 

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στα γυναικεία δάκρυα», δήλωσε ο Δρ Σομπέλ. 

Τα δάκρυα περιέχουν πολλών ειδών χημικά συστατικά, που διαφέρουν ανάλογα με το αν τα δάκρυα είναι συναισθηματικά ή οφείλονται σε άλλους λόγους (π.χ. προστατευτικό αντανακλαστικό, αν κάτι ερεθιστικό μπει στο μάτι). 

Σε μερικά ζώα έχει αποδειχτεί ότι τα δάκρυα περιέχουν χημικές ουσίες που αποτελούν «σήματα», τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των άλλων ζώων, κυρίως μειώνοντας την επιθετικότητά τους. Φαίνεται πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους άνδρες, οι οποίοι, εξαιτίας των δακρύων, νιώθουν μικρότερη επιθετικότητα και αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική επιθυμία τους. 

Τα δάκρυα εμφανίστηκαν αρχικά ως αντίδραση σε ένα ερεθισμό του ματιού. 

Το κλάμα πιθανώς αποτελεί εξελικτικό κατάλοιπο από την εποχή που οι άνθρωποι (κυρίως οι γυναίκες) το χρησιμοποιούσαν ως προστατευτική ασπίδα κατά της επιθετικότητας των γύρω τους (κυρίως των πρωτόγονων ανδρών). 

Οι επιστήμονες ως τώρα πίστευαν ότι το κλάμα φέρνει αποτέλεσμα απλώς ως οπτικό «σήμα» προς τον άλλο, αλλά τώρα φαίνεται πως περιέχει και μια χημική διάσταση.


Οι ατάκες εκείνου που φοβάται τις δεσμεύσεις


Στο πρώτο ραντεβού στον πρώτο μήνα, στον πρώτο χρόνο, έφαγες...την ατάκα φωτιά και ήρθες στα ίσα σου. Γιατί τον πέτυχες και πάλι τον άντρα, που θέλει- και δεν θέλει σχέση και τα μηνύματα που σου στέλνει είναι πιο μπερδεμένα κι από τον γόρδιο δεσμό.

Μήπως το αγόρι αυτό φοβάται να δεσμευτεί; Ποιές ατάκες θα σου ανοίξουν τα μάτια για να μην χάσεις τσάμπα κι άδικα το χρόνο σου;

Μήπως τα κάνουμε όλα πολύ γρήγορα; Φυσικά, το τα κάνουμε όλα γρήγορα, δεν είχε να κάνει με το πόσο γρήγορα ήθελε να σε ρίξει στο κρεβάτι και να κάνετε τα πάντα όλα! Βέβαια, όταν εσύ του έλεγες πως δεν μπορείς να ικανοποιήσεις όλες τις σεξουαλικές του ορέξεις από το πρώτο ραντεβού, τόμους επιχειρημάτων σου κατέβασε για να σε πείσει πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε το αύριο.

Έχω πληγωθεί στο παρελθόν, δεν ξέρω αν θέλω να περάσω τα ίδια: φοβούνται ωρέ τα παλικάρια τις δοκιμασίες; Δηλαδή επειδή έπεσε και βάρεσε το γόνατο στο ποδόσφαιρο, σταμάτησε να παίζει μπάλα. Μήπως απλά τον πλήγωσαν όταν ήταν 12 χρονών κι από τότε χρησιμοποιεί τη δικαιολογία για να μην κάνει σχέσεις;

Ας πάρουμε το χρόνο μας, να σκεφτούμε τι θέλουμε: ο ευγενικός τρόπος για να πάει διακοπές στη Μύκονο με την αντροπαρέα, να μην έχει τη γκρίνια σου, να πάει με όποια θέλει δίχως τύψεις κι αν δει στο γυρισμό ότι του λείπεις, να σε φωνάξει να τον μαζέψεις από το λιμάνι του Πειραιά!


Το καλό το πράγμα αργεί να γίνει: σε ψαρώνει λοιπόν ότι όσο πιο πολύ περιμένεις να επισημοποιήσετε το δεσμό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το μονόπετρο που θα σου χαρίσει. Ελενίτσα ξύπνα, ο Αντωνάκης δεν θα φέρει δαχτυλίδι, μεγάλο θα είναι το σοκ του χωρισμού στο τέλος.

Δεν έχω ξεπεράσει την πρώην μου: κι όταν λέει αυτό, εννοεί πως και όταν ήταν με την πρώην, δεν είχε ξεπεράσει την πρώην. Γενικά, στο κυνήγι των φαντασμάτων, άφησέ τον να υποδύεται μόνος τον ΓκοστΜπάστερ.

Νιώθω μπερδεμένος, δεν ξέρω τι θέλω αυτή τη στιγμή:

που πάμε μάνα; Στο βουνό παιδί μου! Έτοιμη να σε θυσιάσει σε έχει ο καλός σου στο βωμό της εργένικης ζωής. Το ζήτημα που τίθεται είναι αν θέλεις να παίξεις το ρόλο της Ιφιγένειας (και πόσες φορές τον έχεις παίξει ήδη αυτό το ρόλο του θύματος).

Δεν ψάχνω για σχέση αυτή τη στιγμή αλλά δεν θέλω να σε χάσω: κοινώς θέλω να είσαι η καβάντζα μου αλλά αυτό είναι ένα μπαλάκι που το πετάω σε σένα, για να μην μου ζητάς μετά σχέσεις και διακοπές μαζί.

24ωρο

Η πορεία της τσούλας! Μια πικάντικη εκδήλωση



Η πορεία της τσούλας όπως μεταφράζεται στα ελληνικά πρωτοέγινε τον Απρίλιο του 2011 στο Τορόντο του Καναδά.

Έγινε γρήγορα κίνημα και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. ‘Οχι δεν είναι πορεία ιερόδουλων, αλλά γυναικών που εναντιώνονται σε όσους θεωρούν οτι όταν μια γυναίκα πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή βιασμού είναι γιατί «τα ήθελε» αφού ήταν ντυμένη προκλητικά.

Λένε το αυτονόητο, οτι δηλαδή δεν φταίει μια γυναίκα για τις ακόρεστες σεξουαλικές ορέξεις κάποιων.

Αφορμή για το κίνημα αυτό ήταν η δήλωση ενός αστυνομικού σε συνέδριο στο Τορόντο ο οποίος είπε οτι για να μένει μια γυναίκα ασφαλής πρέπει να μην ντύνεται σαν τσούλα.

Όσες γυναίκες παίρνουν μέρος σε αυτές τις πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας ντύνονται προκλητικά. 











Eurovision 2013: Δείτε όλα τα βίντεοκλιπ των τραγουδιών του 1ου ημιτελικού!


Θες να ξέρεις όλα τα τραγούδια που θα ακουστούν στη Eurovision;
Σας παρουσιάζουμε ένα ένα όλα τα κομμάτια που θα διαγωνιστούν στη φετινή Eurovision!
Αρχίζουμε από τον πρώτο ημιτελικό στον οποίο συμμετέχει και η Κύπρος (η σειρά των τραγουδιών είναι τυχαία):
Αυστρία | “Shine” – Natália Kelly

Λευκορωσία | “Solayoh” – Alyona Lanskaya

Βέλγιο | “Love Kills” – Roberto Bellarosa

Κροατία | “Mižerja” – Klapa s Mora
http://www.youtube.com/watch?v=LQDGlNnhBvI

Κύπρος | “Αν με θυμάσαι” – Δέσποινα Ολυμπίου

Δανία | “Only Teardrops” – Emmelie De Forest

Εστονία | “Et uus saaks alguse” – Birgit Õigemeel

Ιρλανδία | “Only Love Survives” – Ryan Dolan

Λιθουανία | “Something” – Andrius Pojavis

Μολδαβία | “O mie” – Aliona Moon

Μαυροβούνιο | “Igranka” – Who See

Ρωσία | “What If” – Dina Garipova

Σερβία | “Ljubav je svuda” – Moje 3

Σλοβενία | “Straight Into Love” – Hannah

Ολλανδία | “Birds” – Anouk

Ουκρανία | “Gravity” – Zlata Ognevich
Ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου.

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας και τον ξέρουν ελάχιστοι



Το Έθνος της Κυριακής παρουσιάζει τον πλουσιότερο Έλληνα, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, που όμως ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Το όνομα του είναι Filaret Galchev, δραστηριοποιείται στη Ρωσία, είναι φίλος του Πούτιν και του Σαμαρά και το ελληνικό του όνομα είναι Φιλάρετος Καλτσίδης. Ο 50χρονος Ρωσοπόντιος, «βασιλιάς του τσιμέντου», όπως τον αποκαλούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι στη Ρωσία, έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική. Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και τον κατατάσσει στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων. 

Πηγή: www.lifo.gr

VIDEO: ΑΠΙΘΑΝΗ ΦΑΡΣΑ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟ


O Aνευλαβής μετέφρασε στα ελληνικά το πιο δύσκολο βιβλίο στον κόσμο



Το πιο… «ανενόητο» έργο στην παγκόσμια πεζογραφία μετέφρασε από τα αγγλικά στα ελληνικά, για πρώτη φορά, ένας γιατρός- εραστής της λογοτεχνίας. Πρόκειται για το λογοτέχνημα του Ιρλανδού Τζέημς Τζόυς «Η αγρύπνια των Φίννεγκαν», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κάκτος, σε πιστή μετάφραση από τον Ελευθέριο Ανευλαβή.
Δύο τόμοι, ο πρώτος 755 σελίδες και ο δεύτερος 844 – σύνολο 1.599 σελίδες, με πάνω από 20.000 υποσέλιδες σημειώσεις, για να μπορέσει ο ‘Eλληνας αναγνώστης να πλησιάσει αυτό που έχει χαρακτηρισθεί ως το μαύρο διαμάντι της λογοτεχνίας- περισσότερο πολύπλοκο γλωσσικά από τον περίφημο «Οδυσσέα» του Τζόυς. Διαβάζοντάς το, βρίσκεσαι μπροστά στο πιο βαθύχρωμο, σατυρικό, παιγνιώδες, ελευθεριάζον, ανατρεπτικό, αινιγματικό, ειρωνικό, εκκεντρικό, αλληγορικό, ακατανόητο και αταξινόμητο βιβλίο του σύμπαντος κόσμου της γραφής.Είναι βιβλίο μυθοπλασίας – αλλά όχι μόνο μυθοπλασίας. Είναι μελέτημα θεολογίας – αλλά όχι μόνο θεολογίας. Είναι εγχειρίδιο φιλοσοφίας-αλλά όχι μόνο φιλοσοφίας. Είναι επιτομή της ιστορίας – αλλά όχι μόνο της ιστορίας. Είναι δοκίμιο κοινωνιολογίας- αλλά όχι μόνο κοινωνιολογίας. Είναι όλα αυτά μαζί. Και παραλλήλως είναι … αστρολογία, αλχημεία, μυστήριο, σεξουαλικότητα, ανθρωπολογία.
Από μορφική δομή και υφολογία συνιστά ένα παραλήρημα πολυσύνθετων λέξεων και εννοιών. Είναι ένα όνειρο όπου τα πάντα επιτρέπονται και τα πάντα ανατρέπονται. Όλα συμβαίνουν στη διασταύρωση της πραγματικότητας και του ύπνου. Εκεί όπου, αυτά που κρύβει ο άνθρωπος στο φως της μέρας, βγαίνουν χωρίς ενοχές και σεργιανίζουν απολαμβάνοντας την προκλητική ελευθερία της νύχτας. Εκεί που η αέναη ψυχή αναμετράται με τη λατρεία του σώματος, δείχνοντας τον άνθρωπο σε όλο του το μεγαλείο και σε όλη του την κατάπτωση.
Ο μεταφραστής, στην εκτεταμένη εισαγωγή του μας εξηγεί ότι, ναι μεν τα πρόσωπα του έργου είναι δύο πρωταγωνιστές αλλά ταυτόχρονα είναι ένας και πολλοί: ο ΝΟΚ (Να ο Καθένας) και η σύζυγός του ΑΛΠ (Άννα Λίβια Πλούραμπελ ). Ο ΝΟΚ, ο μεγάλος κάποιος μέσα στο Παν, με το όνομα Πανδοχέας είναι ο ιδιοκτήτης ενός πανδοχείου και άλλοτε είναι Κονσερβοκούτια Χάινζ Παντού, άλλοτε Χαρούν Παιδιών Αυγογεννήτορας, άλλοτε Ταπεινός Κοινός Εντομοαιμομίκτης και πάντα Αγρυπναυτιάς. Οι προσωποποιήσεις του αντιστοιχούν στον Αδάμ, στο Χριστό, στον Καίσαρα, στον Τζένγκις Χαν, στον Κρόμβελ, στον Ουέλινγκτον και στον Φίννεγκαν.
Ποιος ήταν ο Φίννεγκαν; Ήταν ο ήρωας ενός ιρλανδέζικου τραγουδιού, ο Τιμ Φίννεγκαν, ο οποίος όντας, ως συνήθως, μεθυσμένος αποτόλμησε να ανέβει μια σκάλα με αποτέλεσμα να κατακρημνισθεί και να πεθάνει. Οι συγγενείς και οι φίλοι του, εις ένδειξη τιμής για αυτόν τον μεγάλο πότη, ξαγρυπνώντας τον, του έβαλαν στο νεκροκρέβατο μπουκάλια ουίσκι- που στα ιρλανδέζικα σημαίνει «νερό ζωής». Όμως, πάνω στην αγρύπνια, άναψε ένας καβγάς. Κάποιος πέταξε στον άλλον ένα μπουκάλι ουίσκι και μια σταγόνα έπεσε στα χείλη του νεκρού, σταγόνα αρκετή να τον αναστήσει.
Ο κορυφαίος Ιρλανδός συγγραφέας- πότης, γλεντοκόπος, χορευτής και τραγουδιστής επίσης – πήρε αυτόν τον μύθο – μπαλάντα και έδωσε στον ήρωά του τον τύπο του αναστημένου και αφυπνισμένου, παρομοιάζοντάς τον με φοίνικα που καίγεται και αναγεννάται από τις στάχτες του, ενώ από τα απομεινάρια του γεννιούνται παιδιά, πόλεις και βιβλία. Η σύζυγός του πρωταγωνιστή Άννα Λίβια Πλούραμπελ είναι η Μεγάλη Μάνα της Δημιουργίας, το ποτάμι της ζωής και του χρόνου, είναι η Εύα, η Μαρία, η Ίσσυ, ένα ποτάμι- δεξαμενή, μια πόρνη και ένα μικρό… κοτοπουλάκι.Έχουν τρία παιδιά, δύο δίδυμους γιούς και μία κόρη, που είναι τόσο πρωτεϊκά πρόσωπα όσο και οι γονείς τους. Οι γιοί με τα ονόματα Σημ και Σων, εμφανίζονται σε διάφορους χρόνους ως Μουτ και Τζουτ, ως Τζέρρυ και Κέβιν, ως Μπατ και Ταφ, ως Μούτα και Τζούτα, προσωποποιώντας όλους τους πολέμους και τις διαμάχες στο διάβα της… απάνθρωπης ανθρώπινης ιστορίας. Η κόρη, πότε ως Ίσσυ και πότε ως Ιζαμπέλ, είναι το κάθε θηλυκό που κάθεται στον καθρέφτη και αυτοθαυμάζεται συνομιλώντας με το είδωλό της, καθώς τα αδέλφια την θαυμάζουν γιατί είναι «εντομοαιμομικτικά», όπως και ο πατέρας (ensectous- incectous).Οι ενδοοικογενειακές κόντρες θυμίζουν όλες τις ρήξεις της ιστορίας και όλες τις αγάπες των ανθρώπων. Είναι η ανθρωπότητα με αμαρτίες και μετάνοιες, με θάνατο και ανάσταση, με μεγαλείο και καταβαράρθρωση.
Όλη τη διήγηση του έργου τη διατρέχει η διάδοση ότι κάτι άσεμνο συνέβη στο πάρκο του Δουβλίνου μεταξύ πατέρα και κοριτσιού, το οποίο είδαν τρεις στρατιώτες, αλλά ποτέ δεν γίνεται γνωστό τι ήταν: ένα κρυφοκοίταγμα ή κάτι πιο βαρύ; Η γυναίκα του τον υπερασπίζεται εγείροντας νέες υποψίες εναντίον του και…Ο Ελευθέριος Ανευλαβής στην «εξομολόγηση του μεταφραστή» δηλώνει ότι δεν είναι επαγγελματίας μεταφραστής: «γιατρός είμαι αλλά δηλώνω ερασιτέχνης (εραστής της τέχνης ) μεταφραστής». Και επισημαίνει: «Άμετρη φιλοδοξία και αποκοτιά, αλλόκοτη επιθυμία και αγάπη με οδήγησε να αποπειραθώ τη μετάφραση, να παλέψω να βρω και να δημιουργήσω τις λέξεις που θα απέδιδαν στα ελληνικά τις νεολογικές δημιουργίες του Τζόυς και το ιστορικό, πολιτικό, φιλοσοφικό, ανθρώπινο φορτίο τους».
Πόσα χρόνια του πήρε το όλον εγχείρημα; «Επτά χρόνια κράτησε η μάχη με το βιβλίο και συνεχίζεται εν γνώσει του τελικού αποτελέσματος της ήττας, με την πίστη όμως πως οι μόνες μάχες που έχασες είναι αυτές που δεν έδωσες».Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν παρέλειψε ούτε μία λέξη, ούτε μία φράση του πρωτότυπου, όσο δύσκολη ή και αδύνατη φάνταζε η μετάφρασή της . Δεν κατέφυγε σε μια δική του περίφραση αλλά κατασκεύασε αντίστοιχες ετεροσύνθετες λέξεις, θεσμοθετώντας μια ιδιόλεκτο, τα «ελληνοφιννεγκανικά». Σημειωτέον ότι στο κείμενο συνυπάρχουν νοήματα και λέξεις από 60 γλώσσες! Στην περιεκτική εισαγωγή παραθέτει πληροφορίες και σχόλια για το έργο: Δεκαεφτά χρόνια πήρε στο Τζόυς η συγγραφή του βιβλίου, το οποίο ολοκλήρωσε το 1939. Δεκαεφτά χρόνια για να εξιστορήσει σε 628 σελίδες συμβάντα μιας νύχτας, μέσα στην οποία ο κόσμος χαλάει και ξαναγίνεται, σε μια ονειρική κατάσταση των ηρώων και του συγγραφέα, που δεν καταλαβαίνει κανείς αν πρόκειται για οραματισμό ή όχι.
Αρχικά- προειδοποιεί ο μεταφραστής – οι σύνθετες λέξεις απωθούν τον αναγνώστη, κάνοντάς τον να παρατήσει το βιβλίο. Όμως, όταν αφεθεί στη μαγεία του γλωσσικού του κόσμου και κατανοήσει τις αλληγορίες και τις αναγωγές, θα γοητευθεί από τις αντιφάσεις των ηρώων: «Την Αγρύπνια,αναγνώστη , μπορείς να την καταλάβεις μόνο με τα άγρυπνα μάτια της ψυχής σου».Με γνωστικό όπλο τη βαθειά γνώση της Αγγλικής και εφόδια ένα σύνολο 28 βοηθημάτων τα οποία παραθέτει στην εισαγωγή, με πρώτο της Μαντώς Αραβαντινού «Τα Ελληνικά του James Joyce» (Ερμής, 1977), το «Όργανον- Κατηγορίαι περί ερμηνείας» του Αριστοτέλη (Κάκτος) και 26 ξενόγλωσσους τόμους, ο μεταφραστής παραδίδει στο ελληνικό κοινό ένα έργο που πολλοί είχαν χαρακτηρίσει ακατόρθωτο για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα.
Όπως γράφει στο προλογικό του σημείωμα ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος: «Ο Ε. Ανευλαβής είναι δύσκολος άνθρωπος και γι΄αυτό και μπορεί να μεταφράζει δύσκολα έργα».Μιλάμε για ένα μνημειώδες έργο που πρέπει να υπάρχει στη βιβλιοθήκη, ακόμη και αν μας εξοργίζουν οι γλωσσοπροσθέσεις, γιατί αυτές είναι που συνιστούν ένα απολαυστικό παιχνίδι γνώσης της γλώσσας του πλανήτη Γη.
Ιδού η πρώτη παράγραφος του ιστορικού έργου: «ποταμορροή, πίσω από την εκκλησία της Εύας και του Αδάμ, από το σκέρτσο της ακτής στον μυχό του κόλπου, μας γυρίζει με κόμοδο βικόκυκλο επανακύκλησης πίσω στο Κάστρο του Χοθ και τα Περίχωρα. Ο σερ Τρίστραμ , τραγουδότης της αγάπης, πέρα από την κυματοχτυπούσα θάλασσα, δεν είχε ακόμη ξαναφτάσει από τη Βόρεια Αρμορική σ΄αυτή τη μεριά του λιπόσαρκου ισθμού της Μικρής Ευρώπης για να ξαναγριοπολεμήσει τον πεοπεναπομονωμένο του πόλεμο (…) φυσοσύριζε εγώ είμαι, εγώ είμαι και σε βαφτίζω συειπετροπατρικιοκατεργαροτυρφοθημωνιά».

http://www.koolnews.gr/

Έκαψε καρδιές SΕΧY οπαδός της ΤΣΣΚΑ! (φώτο)

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει φωτογραφία όμορφης οπαδού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία έχουν ερωτευθεί χιλιάδες άνδρες οπαδοί! 

Ο λόγος για μία ξανθιά Ρωσίδα, την οποία ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε στο γήπεδο. Μιλάμε για ζωγραφιστή ομορφιά. Η τύπισσα φοράει μαντίλα και γούνα, κρατώντας κασκόλ της ΤΣΣΚΑ και έχει αφήσει ανοικτό το πανωφόρι της προκειμένου να φαίνεται το πλούσιο μπούστο της. 

Δείτε τη φωτογραφία και απολαύστε την υπεύθυνα...


Ανέκδοτο: Ο Τοτός και ο κώλος της δασκάλας


Στη τάξη του Τοτού η δασκάλα είναι μια δίμετρη μπουκιά και συχώριο....μια μέρα μπαίνει στη τάξη και λέει...." παιδιά σήμερα θα έλθει ένας επιθεωρητής και θέλω να είσαστε σίγουροι για την απάντηση σας στη ερώτηση μου για να δείξουμε πόσο προοδεύουμε στην τάξη.."..." μάλιστα κυρία.."

Έρχεται ο επιθεωρητής, κάθεται στο τελευταίο θρανίο πίσω από τον Τοτό , κοντά στη πόρτα....οπότε αρχίζει τις ερωτήσεις η δασκάλα στο μάθημα της γεωγραφίας....."πως λέμε ένα κομμάτι γης που περιβάλλεται από θάλασσα..;"
Σηκώνει το χεράκι η Μαιρούλα..." λέγε Μαιρούλα.."νησί κυρία"...μπράβο Μαιρούλα....

Δεύτερη ερώτηση" πως λέγεται το τμήμα της θάλασσας.. που περικλείεται από βουνά ή λόφους και αφήνει ένα μικρο στόμιο...;" ΄λεγε Γιαννάκη..."κόλπος κυρία.." μπράβο Γιαννάκη...

Και η τρίτη ερώτηση ...."πως λέγεται το τμήμα της θάλασσας που χωρίζει ένα τμήμα γης και ενώνει δύο πέλαγα???" πετάγεται σαν σφαίρα ο Τοτός.........κυρία ..κυρία ....τη δασκάλα την τρώνε τα φίδια......Τοτέ είσαι σίγουρος; ναι κυρία......σ'αυτό το σημείο πέφτει η κιμωλία κάτω....και η δασκάλα σκύβει να την πιάσει.....όποτε ο Τοτός ακούει....μια φωνή..."κώλος"......σηκώνεται η δασκάλα και ρωτάει...λοιπόν Τοτέ;
Και ο Τοτός......."κώλος κυρία...."

Έξαλλη η δασκάλα....έξω...έξω παλιόπαιδο έξω.... σηκώνεται τσαντισμένος ο Τοτός και ενώ κατευθύνεται προς την έξοδο γυρίζει στον επιθεωρητή και του λέει......." και συ ρε μάστορα αφού δεν το ξέρεις τι το λες";

Σοκ: Είπε στους φίλους του ότι είναι ομοφυλόφιλος κι εκείνοι τον... σκότωσαν



Ένα απίστευτο έγκλημα ρατσισμού έλαβε χώρα στη Ρωσία. Ένας 23χρονος, έκανε το λάθος να αποκαλύψει στους δυο φίλους του, ότι είναι ομοφυλόφιλος κι εκείνοι, τον χτύπησαν άγρια, τον σοδόμισαν με ένα μπουκάλι μπύρα, προσπάθησαν να τον πυρπολήσουν και έπειτα του διέλυσαν το κεφάλι με μια πέτρα. 

Το ειδεχθές έγκλημα έχει συνταράξει την Ρωσία, το οποίο συνέβη λίγο μετά τις δηλώσεις του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν σχετικά με τη σημασία των αξιών, τις «πολιτιστικές παραδόσεις και τα ηθικά πρότυπα».

Ο 23χρονος άτυχος άνδρας αποφάσισε να μιλήσει στους φίλους του, αποκαλύπτοντας το μεγάλο του μυστικό την ώρα που διασκέδαζαν πίνοντας αλκοόλ σε μπαρ. Ωστόσο η αντίδρασή τους δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αυτό το ειδεχθές ομοφοβικό έγκλημα.

Όπως μεταδίδει το “protothema.gr”, σύμφωνα με τις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των γκέι, σημειώνεται ολοένα αυξανόμενο κύμα επιθέσεων κατά ομοφυλοφίλων, ενώ όπως δήλωσε ο ακτιβιστής Νικολάι Αλεξέγιεφ «το τερατώδες έγκλημα του Βόλγκογραντ, αποδεικνύει ότι η πολιτική της ομοφοβίας που έχει προωθήσει η κυβέρνηση έχει συνέπειες».

Ο Πούτιν, αρνείται κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση κάνει διακρίσεις στους ομοφυλόφιλους, αλλά τους ασκεί κριτική γιατί οι γκέι δε μπορούν να συμβάλουν στην δημογραφική εξέλιξη. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρωσία η ομοφυλοφιλία μέχρι το 1993 θεωρείτο έγκλημα και μέχρι το 1999 ψυχική νόσος.

Ο Αλεξέγιεφ από την άλλη υποστηρίζει πως καθημερινά σημειώνονται εγκλήματα μίσους κατά ομοφυλοφίλων, χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστά, ενώ σύμφωνα με διαδικτυακή έρευνα το 15% από περίπου 900 ομοφυλοφίλους έχουν πέσει θύματα λεκτικής και σωματικής βίας τους τελευταίους δέκα μήνες στην Ρωσία.

Οι ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ της Βλαχοπούλου ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της...! (ΔΕΣ το ΕΞΟΧΙΚΟ στην ΚΕΡΚΥΡΑ που "ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ" για 680.000 Ευρώ!)



Την εξοχική της κατοικία στην Κέρκυρα στο σφυρί βγάζουν οι κληρονόμοι της Ρένας Βλαχοπούλου για 680.000 ευρώ...

Πωλητήριο μπήκε στην εξοχική κατοικία της Ρένας Βλαχοπούλου στην Κέρκυρα. Το ησυχαστήριο της θρυλικής ηθοποιού παρέμενε κλειστό από το 2004 που έφυγε από τη ζωή και ο σύζυγός της δεν ξαναπήγε εκεί. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Ύψος, έχει έκταση 450 τ.μ και κήπο έξι στρεμμάτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σπίτι εκτείνεται σε δύο επίπεδα με πέντε υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, δύο κουζίνες, τζάκι, αποθήκες και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν ακόμα τα αποτυπώματα της ηθοποιού με τα έπιπλα και τα έργα τέχνης που είχε επιλέξει η ίδια για τη διακόσμησή του. Το σπίτι χτίστηκε το 1982 και η τιμή πώλησής του είναι 680.000 ευρώ. Το κτήμα και το αρχοντικό ανήκουν πλέον στην αδελφή του συζύγου της Ρένας Βλαχοπούλου, Γιώργου Λαφαζάνη, στην οποία τα άφησε όλα μετά το θάνατό του το 2010.



http://www.soknews.gr/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Σε αυτά τα δωμάτια έκανε τα όργια «μπούγκα-μπούγκα» ο Μπερλουσκόνι


Για υπόγειο των οργίων μιλάνε οι εισαγγελείς του Μιλάνου, αναφορικά με το χώρο όπου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε τα περίφημα πάρτι του.

Καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τους χώρου όπου γίνονταν τα «μπούγκα-μπούγκα», οι εισαγγελείς του Μιλάνου σημειώνουν πως «είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα προς ικανοποίηση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού» στη βίλα του έξω από το Μιλάνο.Ο εισαγγελέας Αντόνιο Σαντζερμάνο, υποστήριξε ότι τα πάρτι που οργανώνονταν σστο Άρκορε, στα βορειοανατολικά του Μιλάνου, ήταν η «έκφραση ενός δοκιμασμένου και οργανωμένου συστήματος πορνείας που είχε οργανωθεί για να ικανοποιήσει σεξουαλικά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η νεαρή Μαροκινή ήταν αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του συστήματος».

















Μεγιστάνας έχασε στοίχημα, ξύρισε τις γάμπες του και έγινε σέξι αεροσυνοδός!



Το να έχεις πολλά λεφτά σίγουρα είναι καλό, αλλά μερικές φορές χάνει τον έλεγχο και κάνεις τη μία τρέλα μετά την άλλη. Και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι έχει αποδείξει ότι του αρέσουν πολύ οι τρέλες, καθώς είναι ο πιο γνωστός εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος του πλανήτη. Αλλά μάλλον αυτή τη φορά το παράκανε, καθώς δεν δίστασε να ντυθεί γυναίκα και για μια μέρα να γίνει αεροσυνοδός στην AirAsia – η αλήθεια είναι όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη αεροσυνοδός. 
Το μεγάλο αφεντικό της Virgin το 2010 είχε βάλει στοίχημα με τον δισεκατομμυριούχο Τόνι Φερνάντες ότι η ομάδα του θα νικούσε αυτή του ανταγωνιστή του σε έναν αγώνα της Formula1. Ωστόσο η Virgin δεν τα κατάφερε και τώρα, ήρθε η ώρα να πληρώσει το στοίχημα.
Και μπορεί στις επιχειρήσεις ο Μπράνσον να είναι από τους καλύτερους, ωστόσο ως αεροσυνοδός δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα. Μάλιστα του γλίστρησε ο δίσκος κάποια στιγμή και «έλουσε» έναν επιβάτη, με αποτέλεσμα ο Φερνάντες να αναγκαστεί να τον απολύσει.





http://www.koolnews.gr/

H Ελληνίδα που γράφει τους στίχους της Rihanna!


Η Rihanna θεωρείται αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δυνατά ονόματα του Hollywood, με προδιαγραφές για μία μακρόπνοη καριέρα.

Τα τραγούδια της παίζονται παντού και γίνονται επιτυχία από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους. Ποια είναι όμως, η στιχουργός των επιτυχιών της;

Τη λένε Vassy, είναι Ελληνίδα και έχει υπογράψει σχεδόν όλα τα σουξέ της "Ri-Ri".

Και δεν έμεινε εκεί, αφού έχει συνεργατεί μεταξύ άλλων με την έτερη χολυγουντιανή star, Jennifer Lopez.

Γιατί τα Ελληνόπουλα είθισται πλέον να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους μακριά από τη χώρα που γεννήθηκαν και αγαπούν...

Πηγή: newpost.gr

Με ξυλάκια σερβίρουν φαγητό στο νοσοκομείο Τρικάλων!



Ξέμειναν από κουταλάκια φαίνεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων και πλέον διαθέτουν ξυλάκια στους ασθενείς, για να φάνε το γιαουρτάκι του!

Και είναι απορίας άξιον πως θα φάει ένας αδύναμος άνθρωπος ή ηλικιωμένος με έναν τρόπο που μόνο οι Κινέζοι το καταφέρνουν. Παλιότερα έδιναν τουλάχιστον τα πλαστικά κουταλάκια, αλλά φαίνεται πως η κρίση χτύπησε αλύπητα και το Νοσοκομείο Τρικάλων το οποίο αναζητά πιο φθηνές, μα καθόλου πρακτικές λύσεις! 

Η φωτό είναι τραβηγμένη το βράδυ του Σαββάτου στο δωμάτιο ενός ταλαίπωρου ηλικιωμένου ασθενούς, ο οποίος ματαίως αναζητούσε τρόπο να χορτάσει τη πείνα του και να φάει το γιαουρτάκι με τα ξυλάκια!!!

trikalavoice.gr

Για σπάσιμο θα στείλω στην μάνα μου...


Ηλίας Κόζας: Ο πιο σέξυ άντρας της φετινής Eurovision! Δες όλη τη λίστα


 
Μια μεγάλη γιορτή της μουσικής είναι η φετινή Eurovision που θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας και εκτός από τα τραγούδια και τις ξεχωριστές φωνές ιδιαίτερο ρόλο παίζει και η εμφάνιση. Και φέτος ο διαγωνισμός φαίνεται πως έχει πολλές ωραίες αντρικές παρουσίες που έχουν κλέψει ήδη την καρδιά του γυναικείου πληθυσμού.
 
Τα στοιχήματα για τους πιο σέξυ άντρες της φετινής διοργάνωσης ξεκίνησαν από τις πρώτες κιόλας μέρες της πρόβας στη σκηνή του Μάλμε με τον Ηλία Κόζα με το "Alcohol is free" από την Platinum Records να κλέβει τις εντυπώσεις και να παίρνει την πρώτη θέση στην top 10 λίστα με τους πιο όμορφους άντρες.
 
Στη δεύτερη θέση βλέπουμε τον Marco, το φαβορί της Ιταλίας, ενώ και ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος βρίσκεται σε μια από τις πρώτες θέσεις της λίστας.
 
Πάμε να δούμε όμως το top 10:
 
Στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς βρίσκουμε τον frontman των Koza Mostra Ηλιά Κόζα που έχει εντυπωσιάσει με το look και την εμφάνισή του.

 
Στη δεύτερη θέση με 10 βαθμούς συναντάμε τον Marco Mengoni από τη γειτονική Ιταλία.

 
Στη τρίτη θέση είναι με 8 βαθμούς είναι ο Gianluca Bezzina από τη Μάλτα.

 
Τέταρτη θέση με 7 βαθμούς για τον Έλληνα Χρήστο Καλαϊτζόπουλο από τους Koza Mostra.

 
Πέμπτη θέση με 6 βαθμούς για τον Alex Márta από την Ουγγαρία.

 
Έκτη θέση με 5 βαθμούς για τον Roberto Bellarosa από το Βέλγιο.

 
Στην έβδομη θέση με 4 βαθμούς συναντάμε τον Cezar από τη Ρουμανία.

 
Στην όγδοη θέση με 3 βαθμούς είναι ο Jonas Gygax από την Ελβετία.

 
Στην ένατη θέση με 2 βαθμούς βρίσκουμε τον Andrius Pojavis από τη Λιθουανία.

 
Και τελευταίος στη λίστα με 1 βαθμό είναι ο Farid Mammadov από το Αζερμπαϊτζάν.

 
 Εσένα ποιος σου αρέσει;

http://www.tlife.gr/

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger