Από το Blogger.
E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κορμι πειρασμος...

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012


Σώμα, χαμόγελο, κορμί, γραμμή και τίποτε δε της λείπει...


Η καυτή Πολωνέζα έχει υπογράψει συμβόλαιο με εταιρία εσωρούχων! Οι φωτογραφήσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ανεβάζουν τη θερμοκρασία στα ύψη σκορπώντας πολλά εγκεφαλικά...Απολαύστε την Monika Pietrasinska...
Πηγή: newsbomb.gr

Η ΖΕΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ σε εξι σεξι φωτογραφιες με μαγιο!
Η εβδομάδα δεν ξεκινά και τόσο καλά εάν δεν έχεις άλλη μια σειρά φωτογραφιών με την παρουσιάστρια Ζέτα Θεοδωροπούλου να κοιτά με λάγνο ύφος το φακό, φορώντας το γαλάζιο της ολόσωμο μαγιό. Συμφωνείς;


Πάρε μάτι λοιπόν ωραίες φωτογραφίες με την Ζέτα να σου μοιράζει όλα τα προφίλ της στο ζουμ της φωτογραφικής κάμερας.

Η McAfee σχεδιαζει antivirus για αυτοκινητα


Ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσθέτουν όλο και περισσότερα τεχνολογικά χαρακτηριστικά στα οχήματα του, ταυτόχρονα τα κάνουν ευάλωτα... στις ίδιες απειλές που αντιμετωπίζουν υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Θεωρητικά, επιτήδειοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν «τρύπες» στα συστήματα ενός αυτοκινήτου νέας γενιάς προκειμένου να το κλέψουν, να παρακολουθήσουν την ομλία του οδηγού, ακόμα και να προκαλέσουν ατυχήματα «πειράζοντας» τα συστήματα πλοήγησης και προστασίας των οχημάτων.

Πέρα από την θεωρία, καθηγητές του πανεπιστημίου της νότιας Carolina καθώς και ερευνητές σε συνέδριο στο Oakland της California αποκάλυψαν πως είναι εφικτό hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα ενός οχήματος και να αλλάξουν την πίεση των ελαστικών ή να απενεργοποιήσουν τα φρένα του.

Μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κάποια ανάλογη παραβίαση, όμως ο εκτελεστικός διευθυντής της McAfee, Bruce Snell είπε στο Reuters πως οι κατασκευαστές ανησυχούν αρκετά για την πιθανότητα επιθέσεων στα συστήματα των αυτοκινήτων τους, γι'αυτό και η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες.

«Αν hackers επιτεθούν στον υπολογιστή σας απλά θα έχετε μια άσχημη μέρα, αν όμως επιτεθούν στο αμάξι σας μπορεί να απειλήσουν την ζωή σας» είπε, για να συμπληρώσει πως «δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος πανικού τώρα, αλλά το μέλλον είναι πραγματικά τρομακτικό». 
Γιατι οι ανθρωποι πεθαινουν κοντα στα γενεθλια τους;


Άλλο ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο φέρνει στο φως μία νέα ελβετική επιστημονική έρευνα. Οι άνθρωποι, ιδίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν τη μέρα των γενεθλίων τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς-Γκρος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας “Annals of Epidemiology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Ιντιπέντεντ», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.

Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.

Ο κίνδυνος αυξάνεται μάλιστα ανάλογα με την ηλικία, με αποτέλεσμα όσοι είναι άνω των 60 ετών, να κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους.

Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%.

Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.

Οι Ελβετοί επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη, η οποία είναι η λιγότερο πιθανή, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.

Η δεύτερη, εντελώς αντίθετη, εξήγηση, που θεωρείται πιο πειστική και φέρει την ονομασία «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά.

Αυτό το στρες υποσκάπτει την υγεία τους και αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους τη συγκεκριμένη μέρα.

Τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα ακριβώς στις μέρες των γενεθλίων τους.
10 " τρελοι" που αλλαξαν τον κοσμο προς το καλυτερο


Μέχρι τώρα, έχω βρει και μεταφράσει αρκετές λίστες που όλες τους είναι μοναδικές. Ωστόσο, την παρακάτω λίστα την καταευχαριστήθηκα. Ειλικρινά, όποιος μπει στον κόπο να την διαβάσει θα αλλάξει άποψη για τον ορισμό της ιδιοφυΐας.

Για κάποιους από τους παρακάτω μπορείτε κάλλιστα να αφαιρέσετε τα εισαγωγικά από την λέξη τρελοί που αναφέρω στον τίτλο.


10. W.C. MINOR


Το γνωστό σε όλους Oxford English Dictionary είναι το πρώτο αξιόλογο λεξικό της Αγγλικής γλώσσας που τυπώθηκε ποτέ και το οποίο έκανε μια προσπάθεια να καταλογοποιήσει όλες τις λέξεις και όχι μόνο τις περίεργες και τις άγνωστες.
Κάποια στιγμή λοιπόν, μερικοί καθηγητές συνειδητοποίησαν ότι όλα τα λεξικά της εποχής τους είχαν χονδροειδή διαρρύθμιση και ήταν γενικώς χάλια και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα καλύτερο.
 

 
Ένα από τα πολλά προβλήματα που αναγνωρίστηκαν ήταν ότι δεν υπήρχαν καλές παραπομπές που να έκαμναν επίδειξη του πως να χρησιμοποιηθεί η λέξη σε μια πρόταση. Δυστυχώς για διορθώσουν το πρόβλημα αυτό, χρειάζονταν κάποιον που θα μπορούσε να συνθέσει τέτοιες παραθέσεις και προσδιορισμούς, για κάθε λέξη που έχει ποτέ γραφτεί. Επειδή οι εν λόγω καθηγητές ήταν πολύ απασχολημένοι για να κάνουν κάτι τέτοιο και επειδή δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν κάποιον άλλο να το κάνει, διέδωσαν ότι ζητούσαν εθελοντές για αυτήν την κοπιαστική εργασία.
 
Από τους ανθρώπους που έδωσαν το παρόν στην έκκληση αυτή ήταν ο William Chester Minor, ένας Αμερικανός χειρούργος που λάτρευε την Αγγλική γλώσσα. Ο Minor συνέθεσε έναν πελώριο αριθμό λέξεων με παραθέσεις και ορισμούς. Συνέθεσε λίστες με κάθε παράδειγμα κάθε λέξης που υπήρχε σε όλα τα βιβλία που είχε στην κατοχή του και ήταν κατά πολύ ο ποιο αποτελεσματικός εθελοντής για το λεξικό της Οξφόρδης. Χωρίς αυτόν, το λεξικό θα ήταν πιθανώς ελλιπή και θα συνέχιζε την παράδοση των υπόλοιπων λεξικών της εποχής.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Όλη αυτήν την κοπιαστική εργασία την έκανε ενόσω ήταν έγκλειστος στο άσυλο για τους ψυχασθενείς εγκληματίες Broadmoor, όπου βρισκόταν επειδή έχασε τα λογικά του και σκότωσε τον πατέρα 7 παιδιών George Merett, που ο Minor πίστευε ότι τον καταδίωκε. Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού του δεν είχε και πολλά πράγματα να κάνει και έτσι η δημιουργία των παραθέσεων για το λεξικό, ήταν γι' αυτόν ότι και το πλέξιμο για μια γυναίκα. Εν τω μεταξύ η διανοητική του κατάσταση χειροτέρευε, έως ότου έκοψε το πέος του με ένα ξυράφι. Τελικά τον έστειλαν "πακέτο" στην Αμερική.


9. TYCHO BRAHE. 
Πριν τον Γαλιλαίο ήταν ο Tycho Brahe. Αυτός έφτιαξε καταλόγους με τις κινήσεις κάθε αστεριού, πλανήτη, UFO και φλεγόμενη μπάλα αερίων που υπήρχε στον ουρανό για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, πληροφορίες που ήταν εξόχως σημαντικές και επέτρεψαν την κατανόηση των νόμων της κίνησης των πλανητών. Η προσεκτικότητα και η επιστημονικά αυστηρή μεθοδολογία του, θεωρούνται ουσιαστικές στην δημιουργία των θεμελίων της επερχόμενης επιστημονικής επανάστασης.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Πολλές διάσημες ιδιοφυΐες ήταν αλκοολικοί αλλά λίγοι ήταν τόσο θεαματικοί όσο ο Tycho Brahe. Όχι μόνο είχε την τάση να κάνει χαζομάρες όταν ήταν μεθυσμένος (σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, όταν ήταν 20 ετών, μονομάχησε με έναν άντρα σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο καταλήγοντας να χάσει την μύτη του), αλλά το σπίτι του ήταν σαν τσίρκο.
 
Αφού ο Brahe διέθετε περιουσία που ήταν το 1% ολόκληρου του πλούτου της Δανίας και ζούσε σε ένα κάστρο, ήξερε πως να διοργανώνει απίστευτα πάρτι. Ανάμεσα στις άλλες ανοησίες του, μια για την οποία ήταν γνωστός είναι ότι είχε προσλάβει έναν νάνο που τον έλεγαν Jepp το οποίο ο Brahe θεωρούσε μάντη. 
Η δουλειά του Jepp ήταν να φοράει την στολή του γελωτοποιού, να κάθεται κάτω από το τραπέζι που γευμάτιζε ο Brahe και να κάνει όλα αυτά που υποτίθεται ότι είναι ικανός να κάνει ένας "ψυχικός" νάνος. Επίσης, εκτός από τον νάνο είχε για κατοικίδιο μια Άλκη η οποία επιδίδονταν σε οινοποσία με τους υπόλοιπους, μέχρι μια μέρα μέθυσε τόσο πολύ που έπεσε από τις σκάλες.
 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που μεθύσατε τόσο σε ένα πάρτι και μια μεθυσμένη Άλκη έπεσε από τις σκάλες?...αυτό εννοούμε κι εμείς...


8. SAMUEL MORSE. 
Εφηύρε τον πρώτο ηλεκτρικό τηλέγραφο και έφτιαξε τον κώδικα Morse, την γλώσσα που χρησιμοποιούνταν στις τηλεπικοινωνίες για πάνω από 100 χρόνια.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Ήταν λιγουλάκι παρανοϊκός. Ήταν πεπεισμένος ότι οι μαύροι, οι Εβραίοι, οι καθολικοί και ολόκληρο το Αυστριακό έθνος εργαζόταν για να καταστρέψουν τους λευκούς Αγγλο-Σάξονες προτεστάντες της Αμερικής. Έγραψε αρκετά βιβλία στα οποία περιέγραφε το πως οι μετανάστες και οι "κατώτερες φυλές" καταδυνάστευαν τους λευκούς, το πως οι Εβραίοι και οι καθολικοί συνεργάζονταν για να σκοτώσουν τους προτεστάντες και το πως όλες αυτές οι ομάδες συναντιόταν σε σταθερή βάση στο υπόγειο ενός ορφανοτροφείου στην Ιρλανδία.
 
Κατά ειρωνικό τρόπο, η διάδοση του τηλέγραφου επέτρεψε στους μετανάστες να κανονίζουν την διαμονή τους στην Αμερική πριν μεταβούν εκεί. Αυτό οδήγησε σε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών στις ΗΠΑ, η οποία γέμισε με ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών. Έτσι ο Morse κατέληξε να πεθάνει κλειδωμένος στο σπίτι του, αρνούμενος να βγει έξω από τον φόβο των καθολικο-Αυστριακο-μεταναστο-εβραίων που κατέλαβαν τον κόσμο.


7. YOSHIRO NAKAMATSU. 
Στην ηλικία των 81 ετών, o Nakamatsu έχει πάνω από 3.000 πατέντες εφευρέσεων κάτι που του χαρίζει το ρεκόρ για τις περισσότερες πατέντες στην ιστορία. (ο Thomas Edison είχε μόνο λίγο πάνω από 1000). Σίγουρα έχετε δει κάποιες από τις εφευρέσεις του στην καθημερινότητα σας. Εφηύρε το CD, το DVD, το ψηφιακό ρολόι και το ταξίμετρο.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Ο Nakamatsu καταγράφει και αναλύει σχολαστικά οτιδήποτε τρώει, σε μια προσπάθεια να ζήσει μέχρι την ηλικία των 144. Όχι περισσότερο, όχι λιγότερο. Είναι αποφασισμένος να πεθάνει σε αυτό το συγκεκριμένο νούμερο. Κοιμάται μόνο τέσσερις ώρες την ημέρα, λέγοντας ότι ο ύπνος πάνω από έξι ώρες είναι "πολύ, πολύ κακό". Η δίαιτα του αποτελείται εξολοκλήρου από την "νόστιμη θρεπτική εγκεφαλική τροφή", έναν συνδυασμό από φύκια, τυρί, γιαούρτι, χέλι, αυγά, βοδινό και συκώτι από κοτόπουλο.
 
Αυτό όμως που είναι ακόμη ποιο ενδιαφέρον είναι η μέθοδος του να εφευρίσκει πράγματα. Κρατάει την αναπνοή του κάτω από το νερό μέχρι σχεδόν να πεθάνει. Ο ίδιος δηλώνει "Η έλλειψη οξυγόνου είναι πολύ σημαντική... Έχω αυτήν την αναλαμπή μόλις 0.5 δευτερόλεπτα πριν τον θάνατο. Παραμένω κάτω από το νερό μέχρι αυτό το ερέθισμα να εμφανιστεί και το καταγράφω με ένα ειδικό αδιάβροχο σημειωματάριο από Plexiglas που έχω εφεύρει".
 
Τώρα, ο τύπος είτε είναι πραγματικά για δέσιμο είτε είναι ένας ευφυής φαρσέρ.


6. SERGEI BRYUKHONENKO. 
O Sergei Bryukhonenko έχει κάνει εκπληκτικά άλματα στην ιατρική επιστήμη όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1920 εφηύρε το Autojector, την πρώτη μηχανή υποστήριξης ζωής στον κόσμο.
 
Λειτουργούσε ως μηχανική καρδιά και πνεύμονες και αν και ήταν αρκετά πρωτόγονη με τα σημερινά στάνταρτ, έκανε πολύ καλά την δουλειά της. Αυτή ήταν και η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκαν όλα τα μεταγενέστερα συστήματα υποστήριξης ζωής.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Προκειμένου να δοκιμάσει την μηχανή αυτή χρειαζόταν πειραματόζωα. Αν και η ιατρική ηθική την εποχή εκείνη περιοριζόταν στην ηθική του γιατρού, δεν είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ανθρώπους και έτσι χρησιμοποίησε σκυλιά. Πολλά πολλά σκυλιά!. Έπρεπε πρώτα να τα θανατώσει και στην συνέχεια να χρησιμοποιήσει το σύστημα του από αντλίες και δοχεία προκειμένου να τα επαναφέρει.
 
Καθώς συνέχιζε τα πειράματα του, αυτά γινόταν όλο και ποιο ανατριχιαστικά καθώς αποστράγγιζε το αίμα από το σώμα των δύστυχων τετράποδων και το ξανάβαζε μέσα φέρνοντας το σκυλί πίσω στην ζωή (με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες βέβαια). Αργότερα ξεκίνησε να δοκιμάζει το αν η μηχανή του θα λειτουργούσε εκτός από ολόκληρα τα ζώα, σε ένα μέρος του ζώου. Μόνο στο κεφάλι ας πούμε.
 Όπως αποδείχθηκε, είναι δυνατόν να αποκόψετε το κεφάλι ενός σκύλου, να το συνδέσετε σε μερικούς σωλήνες και να το κρατήσετε ζωντανό. Τουλάχιστον για λίγα λεπτά...και σε αφασία... αλλά τέλος πάντων, η γενική αρχή είναι που μετράει.


5. HENRY CAVENDISH. 
Εκτός από το ότι ανακάλυψε το υδρογόνο, υπολόγισε επίσης την πυκνότητα του πλανήτη μας με εκπληκτική ακρίβεια χρησιμοποιώντας μόνο δυο μπάλες από μόλυβδο και την ευφυΐα του.
 
Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ σημαντικό αλλά ήταν σημαίνων στην επιστήμη της αστροφυσικής επειδή οδήγησε σε πολλές επαναστατικές ανακαλύψεις συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της βαρυτικής σταθεράς του σύμπαντος.
 Έκανε επίσης σημαντική δουλειά με τον ηλεκτρισμό, ανακαλύπτοντας την αρχή της ηλεκτρικής τάσης, την φόρμουλα της χωρητικότητας ενός πυκνωτή και την αντίστοιχη μονάδα (που τώρα αποκαλείται Farad), τον νόμο της ηλεκτρικής αντίστασης (Ohm), την μονάδα ηλεκτρικού φορτίου και ένα ακόμη πλήθος νόμων όπως των αμοιβαίων αναλογιών του Richter, τον νόμο μερικών πιέσεων του Dalton και τους νόμους παράλληλων κυκλωμάτων του Wheatstone.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Σίγουρα παρατηρήσατε ότι όλες οι ανακαλύψεις του έχουν τα ονόματα άλλων ανθρώπων. Ο Henry ήταν μοναχικός τύπος. Σχεδόν ποτέ δεν έφευγε από το σπίτι του, εκτός και αν χρειαζόταν εξοπλισμό ή για να πάει στην Royal Society Club όπου σπανίως μιλούσε με κάποιον εκτός και αν είχαν κάτι πολύ σημαντικό να πουν. Ποτέ δεν είχε προσκεκλημένους στο σπίτι του, στο οποίο διέθετε μια κρυφή σκάλα έτσι ώστε να μετακινείται χωρίς να συναντάει την οικονόμο του, με την οποία επικοινωνούσε μέσω γραμμάτων που άφηνε σε ένα ειδικό τραπεζάκι. 
Υπάρχει η φήμη για έναν οπαδό της δουλειάς του, που του έστησε ενέδρα έξω από την εξώπορτα του σπιτιού του σε μια προσπάθεια να του πει το πόσο σημαντικός ήταν γι' αυτόν, με αποτέλεσμα ο Cavendish να ξεσπάσει σε κραυγές και να τρέξει στο δάσος και από το οποίο ξεμύτισε δυο ώρες αργότερα.
 
Όλες οι παραπάνω ανακαλύψεις έχουν το όνομα κάποιου άλλου επειδή ο Cavendish δεν τις δημοσίευσε. Αντίθετα, παρέμειναν στην σοφίτα του για περίπου 100 χρόνια μαζεύοντας σκόνη μέχρις ότου ένας άντρας ονόματι James Clerk Maxwell εμφανίστηκε και τις βρήκε. Μέχρι τότε, κάποιοι άλλοι άρχισαν να κάνουν τις ίδιες ανακαλύψεις από μόνοι τους. Ο Cavendish προηγούνταν σχεδόν έναν αιώνα αλλά δεν έλαβε της αντίστοιχης αναγνώρισης εξαιτίας της κακής του κοινωνικής συμπεριφοράς.


4. DR. JOHN HARVEY KELLOGG. 
Πίσω στο 1800, πρωινό σήμαινε ένα-δύο πράγματα. Αν ήσουνα πλούσιος, σήμαινε αυγά. Αν όχι, ήταν χυλός. Ο John Kellogg και ο αδερφός του Will το άλλαξαν αυτό. Ανακάλυψαν τα γνωστά σε όλους Corn Flakes, ένα φτηνό και νόστιμο πρωινό που άνοιξε τον δρόμο για μια καινούργια εποχή στον χώρο της διατροφής.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Αυτό που σχεδόν κανείς δεν δίνει σημασία είναι το γιατί έφτιαξε τα Corn Flakes.
Ο Dr. Kellogg ήταν ένθερμος υποστηρικτής της σωστής διατροφής και πίστευε ότι μια απλή δίαιτα, χαμηλή σε ζάχαρη και ενέργεια, θα ασκούσε προληπτική δράση κατά του αυνανισμού των παιδιών. Ναι, καλά διαβάσατε.
 Ο Kellogg πίστευε ότι ο αυνανισμός ήταν αυτός που κατέτρωγε την κοινωνία και κατέστρεφε όλα τα καλά του κόσμου αυτού. Εσείς τώρα μπορεί να γελάτε αλλά στην εποχή του είχε αποδειχθεί ότι προκαλούσε σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των: αϋπνία (insomnia), αδυναμία, εκτεταμένη τριχόπτωση, απώλεια βάρους, αύξηση βάρους, τύφλωση, ναυτία, παράνοια, αρθρίτιδα, καρκίνο, ομοφυλοφιλία και... κομμουνισμό !!!.
 
Ήταν ιδρυτής αρκετών σωματίων και κινήσεων όπως του ιδρύματος βελτίωσης της φυλής (Race Betterment Foundation), μέρος της μετέπειτα ευγονικής κίνησης. Ήταν επίσης θερμός υπέρμαχος της περιτομής. Και δεν εννοούμε την περιτομή αμέσως μετά την γέννηση. θα θέλατε. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνεται ως τιμωρία όταν ο πιτσιρίκος γινόταν τσακωτός με τον άλλο πιτσιρίκο στο χέρι. Καταλαβαίνετε πιστεύω τι εννοώ.
 
"(Η διαδικασία) θα πρέπει να διεξάγεται από χειρούργο χωρίς εφαρμογή αναισθητικού, καθώς ο σύντομος πόνος που συνοδεύει την επέμβαση θα έχει ψυχωφελής συνέπειες στο μυαλό, ιδιαίτερα αν συνδεθεί με την ιδέα της τιμωρίας. Στις γυναίκες, ο συντάκτης έχει βρει ότι η εφαρμογή καθαρού φαινικού οξέως (phenol) στην κλειτορίδα είναι ένα εξαιρετικό μέσο κατευνασμού της αντικανονικής διέγερσης."
 
Υποστήριζε ότι η περιτομή θα είχε 100% αποτελεσματικότητα επειδή "ακολούθως της επούλωσης των πληγών, το δέρμα θα κάλυπτε το όργανο σφιχτά, το οποίο θα εμπόδιζε τον αυνανισμό ή θα τον εξάλειφε παντελώς".
Απλά και μόνο για την ιστορία, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 
Παράλληλα με την περιοριστική δίαιτα, την περιτομή και την θεραπεία με το οξύ, υποστήριζε και το δέσιμο των χεριών του εκάστοτε τσακωτού ατόμου, του οποίου τα γεννητικά όργανα τοποθετούνταν σε ειδικές συσκευές που θα έκαμναν την στύση αφόρητα επώδυνη. Επίσης, συμπληρωματικά θα μπορούσε να έχει όφελος η θεραπεία με ηλεκτροσόκ και η πλήρης συρραφή του δέρματος γύρω από την άκρη του πέους. Μια φορά μάλιστα έκανε κλειτοριδεκτομή σε ένα εννιάχρονο κορίτσι.


3. NIKOLAI TESLA. 
Αν θελήσουμε να αναφέρουμε τα όσα έχει εφεύρει ο Tesla, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούργιο blog αφιερωμένο μόνο σε αυτά. Αν απλά γράψετε το πλήρες ονοματεπώνυμο του στην Google, θα σας δώσει 2.140.000 αποτελέσματα!!.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
O Tesla έπασχε από ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD). Και αυτό δεν σημαίνει απλά ότι έπλενε τα χέρια του ποιο συχνά από το κανονικό. Είχε μια εμμονή με τον αριθμό 3 σε σχεδόν τρομακτικό βαθμό. Πριν μπει σε ένα κτίριο, έπρεπε πρώτα να κάνει τον κύκλο του τετραγώνου 3 φορές κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού, έμενε σε δωμάτιο ξενοδοχείου μόνο όταν ο αριθμός του μπορούσε να διαιρεθεί ακριβώς με το 3 και χρησιμοποιούσε πάντα 9 πετσέτες τις οποίες διατηρούσε σε τρία ράφια σε στοίβες των τριών.
 
Επίσης πριν γευματίσει συνήθως υπολόγιζε την ποσότητα της τροφής πριν την καταναλώσει. Λάτρευε τα περιστέρια στο βαθμό που έκαμνε εισαγωγή ειδικών σπόρων για να τα ταΐζει στο πάρκο και μερικές φορές τα έπιανε και τα έπαιρνε στο διαμέρισμα του.
 
Μισούσε τα κοσμήματα (ιδιαίτερα τα μαργαριτάρια και τα σκουλαρίκια), αρνούνταν να αγγίξει οτιδήποτε που ήταν σκονισμένο και τρομοκρατούνταν από οτιδήποτε κυκλικό και/ή μεταλλικό.


2. ANDREW JACKSON. 
Εδώ έχουμε μια προσωπικότητα που αντίθετα με τους προηγούμενος δεν ήταν επιστήμονας ή εφευρέτης αλλά πολιτικός.
 
Ο Jackson κέρδισε μια σημαντική μάχη στην Νέα Ορλεάνη, στον πόλεμο του 1812 (αυτόν κατά τον οποίο ο Καναδάς έκαψε τον Λευκό οίκο), εξασφαλίζοντας παράλληλα τον σεβασμό των αντιπάλων του. Εκλέχτηκε 7ος πρόεδρος των Η.Π.Α, βοηθώντας έτσι στην μορφοποίηση του Αμερικανικού πολιτικού συστήματος και κερδίζοντας μια θέση στο χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων.
 
Κατά την διάρκεια της θητείας του μείωσε το εθνικό χρέος, προκάλεσε αρκετές δομικές αλλαγές στο γραφειοκρατικό και πολιτικό σύστημα και έσπρωξε τις ΗΠΑ στον επεκτατισμό, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να αποκτήσουν τα σύνορα που έχουν και σήμερα. Επίσης βοήθησε στο να πεταχτούν οι Ινδιάνοι από τα πατρώα εδάφη τους...
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Ο Jackson ήταν αυτό που σήμερα οι Αμερικανοί αποκαλούν "Badass MotherF***er". Πήρε την προσωνυμία "γέρικη καρυδιά" κατά την διάρκεια των πολεμικών του ημερών επειδή ήταν σχεδόν τελείως ακατάλυτος αλλά και επειδή ξυλοφόρτωνε κυριολεκτικά διάφορα άτομα με ένα ξύλο από άσπρη καρυδιά Αμερικής. Κέρδισε στην μάχη της Νέας Ορλεάνης λόγω του ότι ήταν σκληρό καρύδι αλλά και επειδή προσέλαβε έναν μεγάλο αριθμό από πειρατές για να τον βοηθήσουν.
 
Ήταν επίσης γνωστός ότι πήρε μέρος σε αρκετές μονομαχίες. Εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι οι μονομαχίες της εποχής εκείνης γινόταν με μουσκέτα, το ποιο ανακριβές όπλο στην ιστορία. Αυτό σήμαινε ότι μια μονομαχία γινόταν πυροβολώντας ο ένας τον άλλο μέχρι ο ένας από τους δυο να ήταν πολύ φοβισμένος και/ή ματωμένος ώστε να παραδοθεί.
 Κατά την διάρκεια των μονομαχιών που πήρε μέρος, ο Jackson υπέμενε τόσα πολλά τραύματα από σφαίρες που - σύμφωνα με τον βιογράφο Chris Wallace - "κροτάλιζε σαν ένα σακί μπίλιες" όταν περπατούσε και έβηχε κάνοντας αιμόπτυση σε σταθερή βάση.
 
Μόνο μια φορά έφτασε στο σημείο να σκοτώσει κάποιον σε μονομαχία. Ο άτυχος ήταν ο Charles Dickinson που πείσθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους του Jackson να κάνει πλάκα στην σύζυγο του, την οποία ο Jackson παντρεύτηκε πριν αυτή χωρίσει τον πρώτο της σύζυγο.
 Ο Jackson τον κάλεσε σε μονομαχία και μολονότι ο Dickinson ήταν βραβευμένος οπλίτης με μουσκέτο, τον άφησε να βαρέσει πρώτος. Ο Dickinson τον πέτυχε ακριβώς στο στήθος μόλις μια ίντσα μακριά από την καρδιά. Αντί λοιπόν ο Jackson να παραδοθεί και να καλέσει γιατρό, ορθώθηκε και πυροβόλησε πετυχαίνοντας τον ακριβώς στο κεφάλι και σκοτώνοντας τον ακαριαία.


1. ΠΥΘΑΓΌΡΑΣ. 
Τώρα τι να πει κανείς για τον Πυθαγόρα. Ότι είναι ένας από τους ιδρυτές της επιστήμης των μαθηματικών? Για την δουλειά του επάνω στον ήχο και την αρμονία? Για την χρυσή τομή και το πυθαγόρειο θεώρημα? Ας αφήσουμε καλύτερα τα επιτεύγματα του για αυτούς που είναι ειδικοί και ας περιοριστούμε στα ποιο "πιπεράτα" του μεγάλου αυτού Έλληνα.
 
Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό?
 
Είχε ιδρύσει μια λατρεία και μάλιστα μια αρκετά περίεργη θα λέγαμε. Όχι βέβαια απ' αυτές τις "ο Ιησούς ζει σε ένα διαστημόπλοιο κάτω από την Ανταρκτική" αλλά μια λατρεία των αριθμών με όλους αυτούς του περίεργους κανόνες που συνήθως συνοδεύουν τις λατρείες.
 Να κάνεις σεξ μόνο το καλοκαίρι, να πίνεις μόνο νερό, να τρως μόνο ωμές τροφές, να μην φοράς μάλλινα ρούχα κ.λ.π. Α... και ποτέ (και κρατήστε το αυτό) να μην τρως κουκιά...
 
Αλλά ήταν παθιασμένος με τους αριθμούς και την γεωμετρία. Κάθε αριθμός είναι ένα σχήμα και κάθε σχήμα αναπαριστούσε έναν αριθμό. Και κάθε αριθμός-σχήμα έχει έναν σκοπό, ένα θεϊκό νόημα και μια θέση στην τάξη των πάντων. Και ο Πυθαγόρας τους λάτρευε όλους.
 
Η μαθηματική του θεώρηση επέτρεπε στους αριθμούς να εκφράζονται μόνο ως αναλογίες ακέραιων αριθμών (π.χ 2/3 αντί για 0.666). Τα δεκαδικά δεν υπήρχαν. Έτσι όταν ένας άτυχος που τον έλεγαν Ίππασο τόλμησε να πει ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά, ο Πυθαγόρας έκανε ότι θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος που κάποιος άλλος απειλούσε τα πιστεύω του. Μάζεψε την μυστική αδελφότητα, τον απήγαγαν, τον έδεσαν, τον πήγαν στο μέσο μιας λίμνης, έβαλαν φωτιά στην βάρκα και εξαφανίστηκαν μέσα στην νύχτα.
 
Ο Πυθαγόρας πέθανε με έναν τραγικό τρόπο. Ένα εξαγριωμένο πλήθος έβαλε φωτιά στο σπίτι του και αυτός προσπάθησε να διαφύγει από τους διώκτες του τρέχοντας. Θεωρείται ότι συνέχισε έως ότου βρέθηκε σε ένα χωράφι με κουκιά. Ανάμεσα στα κουκιά και στο εξαγριωμένο πλήθος, προτίμησε το πλήθος και έτσι στράφηκε προς αυτό, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο.

9 «περιεργα» πραγματα που ισως δεν γνωριζετε για τον καφε


 Είστε λάτρεις του καφέ όλων των μορφών και ειδών και πιστεύετε ότι τα ξέρετε όλα γύρω από κάθε κόκκο του; Τσεκάρετε τον εαυτό σας με τα παρακάτω 9 tips του Readers’ Digest που ίσως δεν γνωρίζετε…

1. «Espresso» θα πει…

Τι σημαίνει άραγε «Espresso» στην κυριολεξία; Επιτάχυνση, Μετάβαση ή μαύρο και έντονο; Τίποτα από όλα αυτά. «Espresso» θα πει… αυτό που αναγκάζεται να βγει.

2. Ο καφές ήταν η πρώτη τροφή που…

Ο καφές ήταν η πρώτη τροφή που μεταφέρθηκε από την Ευρώπη στον Νέο Κόσμο, που χρησιμοποιήθηκε σε θρησκευτικές τελετές των Αζτέκων ή που ψήθηκε και φυτεύτηκε για να καταναλωθεί; Τίποτα από τα παραπάνω αφού ο καφές ήταν η πρώτη τροφή που καταψύχθηκε και αποξηράθηκε.

3. Από πού προέρχεται το όνομα «cappuccino»;

Αν θεωρείτε ότι η λέξη «cappuccino» προήλθε από την ομοιότητα του ροφήματος με του πιθήκους Capuchin, από την ιταλική λέξη «puccino» που σημαίνει «ελαφρύς καφές» ή από το μέγεθος του φλιτζανιού στο οποίο συνήθως σερβίρεται, τότε κάνετε λάθος. Η λέξη «cappuccino» προήλθε από την ομοιότητα του καφέ αυτού με τα καφετιά καπελίνα που φορούν οι μοναχοί Καπουτσίνοι.

4. Που παράγεται το 40% της παγκόσμιας ποσότητας καφέ;

Γνωρίζετε ποια είναι η περιοχή με την μεγαλύτερη παραγωγή καφέ που αγγίζει το 40% της παγκόσμιας ποσότητάς του; Δεν είναι ούτε η Αφρική, ούτε η Τουρκία ούτε και η Νοτιοανατολική Ασία, αλλά η Κολομβία και η Βραζιλία.

5. Τι είναι ακριβώς ο Kopi Luwak;

Ο Kopi Luwak είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο και στοιχίζει μέχρι και 1200 δολάρια το κιλό. Ο τρόπος παρασκευής του είναι το χαρακτηριστικό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό, αφού πρόκειται για κόκκους καφέ που τρώγονται και στη συνέχεια αποβάλλονται από τις αγριόγατες στη Σουμάτρα της Ινδονησίας.

6. Ποιο φυτό δίνει τους κόκκους του καφέ;

Τα φυτά που παράγουν τους κόκκους του καφέ δεν έχουν την μορφή αμπελιού, ούτε είναι δέντρα ή ρίζες. Είναι θάμνοι που δημιουργούν στρογγυλά πράσινα και κόκκινα μπαλάκια από όπου κατόπιν επεξεργασίας, φτιάχνονται οι παραδοσιακοί κόκκοι καφέ.

7. Οι περισσότεροι καφέδες είναι αποτέλεσμα μίξης

Τα περισσότερα χαρμάνια καφέ προκύπτουν από τη μίξη κόκκων Arabica και Robusta κι όχι όπως πιστεύεται από πολλούς, ανοιχτόχρωμων και σκουρόχρωμων κόκκων ή καφεϊνης και αιθέριων ελαίων.

8. Από πού πήραν το όνομά τους οι ποικιλίες Java και Μόκα;

Οι Java και Μόκα είναι ποικιλίες καφέ Arabica και πήραν τα ονόματά τους από τα λιμάνια προέλευσής τους κι όχι λόγω της γεύσης τους ή από το όνομα του παραγωγού που τις ανέπτυξε.

9. Γιατί οι Μουσουλμάνοι ηγεμόνες απαγόρευσαν τον καφέ τον 16ο αιώνα;

Κατά τον 16ο αιώνα οι Μουσουλμάνοι ηγεμόνες επέβαλαν την απαγόρευση του καφέ γιατί θεωρούσαν ότι έχει διεγερτικές ιδιότητες που επιδρούν άσχημα στον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι λόγω της μαύρης αγοράς που ξεπήδησε στο εμπόριο καφέ ούτε φυσικά, λόγω του τζόγου που αναπτύχθηκε σταδιακά στα καφενεία.Οι Δεκα Εντολες του τεμπελη


1. Ζούμε γιά να αναπαυόμαστε.

2. Αγάπα το κρεβάτι σου. Είναι ο Ναός σου.

3. Αν δεις κάποιον να ξεκουράζεται, βοήθησέ τον.

4. Ξεκουράσου όλη την ημέρα, γιά να κοιμηθείς καλύτερα τη νύχτα.

5. Η δουλειά είναι ιερή. Μη την αγγίζεις.


6. Μη κάνεις τίποτα αύριο, αν μπορείς να το κάνεις μεθαύριο.


7. Δούλεψε όσο λιγότερο μπορείς. Τα υπόλοιπα άστα στους άλλους.


8. ΗΡΕΜΑ!!! Κανείς δεν πέθανε κατά την ξεκούραση. Άσε που δουλεύοντας, μπορεί να χτυπήσεις.


9. Όταν σου ‘ρθει επιθυμία να δουλέψεις, ξάπλωσε μέχρι να σου περάσει.


10. Μη ξεχνάς… Δουλειά σημαίνει υγεία. Πρόσφερέ την λοιπόν στους … «άρρωστους». 
 

Ανακοινωνονται τη Δευτερα οι βασεις

Τέλος στην αγωνία 110.000 υποψηφίων μπαίνει αύριο το πρωί στις 10 με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι βάσεις

α αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους της Κυριακής, οι χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν περιμένουν εκπλήξεις και ανατροπές στην πορεία των βάσεων εισαγωγής που ανακοινώνονται αύριο θα πρέπει να αναμένουν οι χιλιάδες υποψήφιοι . Ο «συνωστισμός» περισσότερων υποψηφίων από κάθε άλλη χρονιά σε κεντρικές σχολές εκτοξεύουν τις βάσεις σε δεκάδες τμήματα τα οποία είτε οδηγούν στο Δημόσιο είτε προσφέρουν σπουδές σε γνωστικά αντικείμενα τα οποία κερδίζουν έδαφος στην αγορά εργασίας.

Επίσης, σε ορισμένα τμήματα τεχνολογικών ιδρυμάτων παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των προτιμήσεων, όπως για παράδειγμα στα λεγόμενα παραϊατρικά. Το σημερινό «Εθνος της Κυριακής» επιχειρεί να προσεγγίσει τα όρια των βάσεων εισαγωγής σε 50 σχολές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, λίγο πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, στους πίνακες περιλαμβάνονται 25 τμήματα στα οποία καταγράφεται ανοδική τροχιά και άλλα 25 όπου θεωρείται δεδομένη η πτώση των βάσεων.

Η κίνηση των βάσεων έτσι κι αλλιώς θα είναι πολλών ταχυτήτων. Εξαρτάται από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο εντάσσονται, τις επιδόσεις των υποψηφίων της αντίστοιχης κατεύθυνσης και βεβαίως από τις προοπτικές που ανοίγονται στην αγορά εργασίας.

«Εξοστρακισμός» αριστούχων
 
Χαρακτηριστικό των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι ότι χιλιάδες αριστούχοι θα... εξοστρακιστούν από τις σχολές πρώτης προτίμησης, καθώς έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός σε σχολές που οδηγούν άμεσα στο Δημόσιο οι οποίες όμως προσφέρουν ελάχιστες θέσεις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση των βάσεων για τους υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι), καθώς είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί το περσινό φαινόμενο των τεράστιων αποκλίσεων μεταξύ των βάσεων της γενικής σειράς και των ειδικών κατηγοριών. Κατά τα λοιπά, χαμηλότερες βάσεις συγκριτικά με πέρσι θα πρέπει να αναμένουν και οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων που συμμετείχαν στις εξετάσεις. Η πτώση δεν θα είναι μεγάλη, αλλά φαίνεται ότι θα επηρεάσει αρκετές σχολές, αφού οι βαθμολογίες τους ήταν υποδεέστερες από τις περσινές.

Οι τάσεις ανά πεδίο
 
Οσον αφορά στην τάση των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1ο. Ανοδος των βάσεων προμηνύεται για την πλειονότητα των σχολών που εντάσσονται στο 1ο πεδίο. Νομικά, Φιλολογικά, Παιδαγωγικά... τραβάνε την ανηφόρα, ενώ περισσότερα μόρια θα χρειαστούν και όσοι προσβλέπουν σε σχολές Ψυχολογίας, Φιλολογίας και Κοινωνιολογίας.

2ο. Προς τα κάτω κινούνται οι βάσεις σε όλα τα τμήματα του 2ου επιστημονικού πεδίου. Ως εκ τούτου, ευκολότερη θα είναι η πρόσβαση για τους υποψηφίους που έχουν επιλέξει φυσικομαθηματικές σχολές και τμήματα Χημείας.

3ο. Μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά αναμένονται για τις σχολές του 3ου Ε.Π. Αμετάβλητες εμφανίζονται οι βάσεις στις κεντρικές Ιατρικές σχολές, ενώ πολύ μικρή πτώση προβλέπεται για τις φαρμακευτικές και ιατρικές σχολές της περιφέρειας.

4ο. Πτώση η οποία θα επηρεάσει σχεδόν όλα τα τμήματα του 4ου πεδίου προοιωνίζεται βάσει των στατιστικών στοιχείων. Οι σχολές του ΕΜΠ θα υποχωρήσουν, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, ενώ η πτώση στις περιφερειακές θα είναι πιο αισθητή.

5ο. Οριακή άνοδο σε περιζήτητα κεντρικά τμήματα και μικρή πτώση στα ιδρύματα της περιφέρειας εκτιμούν ειδικοί αναλυτές. Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στις σχολές των τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Χιλιάδες αριστούχοι χτυπούν την πόρτα αστυνομικών και στρατιωτικών σχολών
 
Η αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον έχει οδηγήσει φέτος χιλιάδες αριστούχους στις αστυνομικές και στρατιωτικές, σε μία προσπάθεια να εισαχθούν στα ελάχιστα τμήματα τα οποία οδηγούν άμεσα στο Δημόσιο.

Η «μάχη» πάντως για τις σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, καθώς οι θέσεις που διατίθενται φέτος φτάνουν τις 580 από 1.244 πέρυσι. Αξίζει να επισημανθεί ότι πέρυσι είχε εισαχθεί σχεδόν ένας στους τρεις υποψηφίους στις σχολές της Αστυνομίας. Τη φετινή χρονιά, λόγω των μειωμένων θέσεων και κατά συνέπεια του αυξημένου ανταγωνισμού, εκτιμάται ότι το ποσοστό επιτυχίας δεν θα ξεπεράσει το 20%. Για τις στρατιωτικές σχολές, οι θέσεις που διατίθενται φέτος είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με πέρυσι (1.170 από 1.294), γεγονός που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων, αλλά μικρότερη από αυτή των Αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, για το τμήμα Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυνομικοί), η βάση αναμένεται να κινηθεί κοντά στα 18.500 μόρια, ενώ στη σχολή Αστυφυλάκων θα ξεπεράσει τα 14.000. Στο Ιατρικό (ΣΣΑΣ) η βάση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα υπερβεί τα 19.100 μόρια ενώ το Ψυχολόγων (ΣΣΑΣ) θα κινηθεί κοντά στα περσινά επίπεδα. Λίγο πάνω από τα 13.600 θα χρειαστούν οι υποψήφιοι για τη σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού-ΟΠΛΑ.

Δεκάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ιδρύματα
 
Δεκάδες σχολές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και ελάχιστες των πανεπιστημίων θα ανοίξουν τις «πύλες» τους και φέτος με ελάχιστα μόρια, που μπορεί να φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις τα 5.000 με 6.000.

Πρόκειται για τμήματα που εντάσσονται κυρίως στο 4ο και στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο και δεν αποκλείεται ο αριθμός όσων διαμορφώσουν βάσεις εισαγωγής κάτω από τα 10.000 να «αγγίξει» τα 100.

Σε αυτά θα περιλαμβάνονται τμήματα Τουριστικών Επαγγελμάτων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής που εδρεύουν στην περιφέρεια. Επίσης, κάτω από τα 10.000 μόρια αναμένεται να κινηθούν και ορισμένα περιφερειακά τμήματα Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας και Αυτοματισμού.

Ακόμα, η απροθυμία πολλών υποψηφίων να σπουδάσουν σε τμήμα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και πολύ περισσότερο όταν αυτό δεν προσφέρει προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση, είναι πιθανό να αφήσει εκατοντάδες κενές θέσεις σε ιδρύματα της περιφέρειας.

Κατά τα λοιπά, από το σύνολο των υποψηφίων όλων των κατηγοριών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ περίπου 7 στους 10. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι ανήλθαν στους 111.000 ενώ ο αριθμός των θέσεων σε πανεπιστήμια, τεχνολογικά ιδρύματα, ΑΣΠΑΙΤΕ είναι 76.094. Εάν προστεθούν σε αυτές και οι 1.750 θέσεις εισακτέων σε Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές, τότε ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει στις 77.844.

Πτώση σε φυσικομαθηματικές και πολυτεχνικές

Δεκάδες σχολές τόσο των πανεπιστημίων όσο και των τεχνολογικών ιδρυμάτων, κυρίως πολυ­τεχνικών και φυσικομαθηματικών τμημάτων, διαγρά­φουν καθοδική τροχιά. Την ίδια στιγμή, ένας μεγάλος αριθμός σχολών, που εντάσσονται στο 1ο επιστημο­νικό πεδίο, σημειώνει σημαντική άνοδο. Για τα τμήμα­τα όπου χαμηλώνει ο πήχης, ενδεικτικά αναφέρουμε το Φυσικό Κρήτης, Μαθηματικό Αιγαίου, Χημικό Αθή­νας και Μαθη­ματικό Πάτρας.

Σημαντική πτώση κατα­γρά­φεται σύμφω­να με όλες τις πληροφορίες σε πολυ­τεχνικές σχολές τόσο του ΕΜΠ όσο και πανεπι­στημίων της περιφέρειας. Ακόμη, προς τα κάτω κι­νού­­νται οι βάσεις και σε αρκετά τμήματα τεχνο­λο­γι­κών ιδρυμά­των.

Σε αυτά περιλαμβά­νονται τμήματα Πληροφο­ρικής, Μηχα­νολογίας, Πολιτι­κών Εργων Υποδομής, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδια­σμού Αντικει­μένων, Προσχο­λικής Αγωγής κ.ά. Λιγό­τερα μόρια θα χρειαστούν υπο­ψή­φιοι που επιθυ­μούν να εισαχθούν και σε ορισμένα ξενόγλωσσα τμήματα.

Τι λενε τα παπουτσια σου για σενα! (για αντρες)


κάποτε θα έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι δεν θα προβαίνουν σε εύκολα συμπεράσματα. Ίσως κάποτε ανατείλει ο ήλιος και αυτός ο κόσμος θα είναι καλύτερος, πιο δίκαιος, με παπούτσια λιγότερο φλύαρα, που δεν λένε τόσα πολλά για τον ιδιοκτήτη τους και δεν φανερώνουν απολύτως τίποτα για τον χαρακτήρα του. Ίσως. Μπορεί. Perhaps, όπως θα έλεγαν και οι βρετανοί φίλοι μας.

 Μέχρι όμως να συμβεί αυτό και να έρθει εκείνη η μέρα, δεν θες να ξέρεις τι εντύπωση σχηματίζουν οι άλλοι για σένα απλά και μόνο κοιτώντας σε στα πόδια; Γιατί -είτε το δέχεσαι είτε όχι- τα παπούτσια σου φανερώνουν πολλά για την αισθητική σου, τον τρόπο ζωής σου, τις δραστηριότητές σου και –κυρίως- το πώς αντιμετωπίζεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

 Δες τις παρακάτω κατηγορίες, κάνε τις αντιστοιχίες με την παπουτσοθήκη σου και μάθε ποιο ζευγάρι εκεί μέσα σε αντιπροσωπεύει καλύτερα και ποιο σε δυσφημεί με τον χειρότερο τρόπο.

Desert boots


Λίγο μποέμ αλλά και λίγο σοβαρός, λίγο καλλιτέχνης αλλά και λίγο τεχνοκράτης, λίγο απ’ όλα και μέσα σε όλα. Αυτό υποδηλώνουν για σένα ένα ζευγάρι desert boots σε κάποια ήσυχη απόχρωση όπως καφέ, μπεζ, μπλε ή μαύρο.
 Οι καλοπροαίρετοι θα σκεφτούν πως είσαι ευέλικτος και προσαρμοστικός.Οι κακοπροαίρετοι πως είναι αναποφάσιστος και ανασφαλής. Πιθανόν να ισχύουν όλα τα παραπάνω. Η αλήθεια είναι πως ούτε και εσύ ξέρεις που ακριβώς ανήκεις, ποιος είσαι, που πας, ποιος έσβησε τα φώτα.

Loafers από δέρμα φιδιού/αλιγάτορα/πύθωνα/στρουθοκάμηλου


Είναι σαν να κυκλοφορείς φορώντας το Ε9 στα πόδια σου. Ένα Ε9 για το οποίο είσαι φυσικά περήφανος και θέλεις όλος ο κόσμος να το καμαρώσει. Με αυτό το διακριτικό (not) ζευγάρι παπούτσια θες να βροντοφωνάξεις στον κόσμο “έχω λεφτά να σας κουκουλώσω όλους”.
 Δεν χρειάζεται να φωνάζεις άλλο. Σε ακούσαμε. Μην απορείς που δεν αντιδράμε. Έχουμε πάθει μερική παράλυση από την κακογουστιά.

Σουέντ loafers


Η εκδίκηση του απουσιολόγου, η δικαίωση του καθωσπρεπισμού, η πανηγυρική νίκη των ζεν προαστίων έναντι του επαναστατικού κέντρου. 
Τα loafers πολλοί κορόιδεψαν, ως έμβλημα της φλωροσύνης, μέχρι που τα έβαλαν στα πόδια τους και διαπίστωσαν πως στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από μια πανάλαφρη, παν-άνετη και πολύ κομψή παντόφλα. Εξού και απέκτησε τόσους οπαδούς παγκοσμίως. 
Σήμερα είναι μια συμβατική επιλογή - και εσύ ως easy going τύπος, που βάζει πάνω απ’ όλα την άνεση και την καλοπέρασή του, την έκανες χωρίς δεύτερη σκέψη. Δύσκολα θα σκεφτεί κανείς κάτι αρνητικό για σένα (εκτός ίσως αν τα φοράς με λευκές αθλητικές κάλτσες). 
Δυστυχώς όμως, ελλοχεύουν δύο άλλοι κίνδυνοι:
 ο πρώτος είναι να εθιστείς στην άνεσή τους και μη φοράς ποτέ πλέον κανονικά, αντρικά, στιβαρά παπούτσια και ο δεύτερος να εθιστείς στα χρώματά τους και να αρχίζεις να τα συλλέγεις σαν Μικρά μου Πόνυ.

Boat shoes


Είναι αυτά που στην Ελλάδα στα ‘90s αποκαλούσαμε “φώκιες”, αυτά που δημιουργούσαν κυκλοφοριακό πρόβλημα στα ταμεία της Timberland και φοριούνταν ασορτί με σηκωμένο γιακά στο polo μπλουζάκι και ριχτό ριγέ πουλοβεράκι στους ώμους. 
Ναι, όποιος τα φοράει σήμερα μοιάζει να είναι είτε 1) λάτρης της ιστιοπλοΐας 2) νοσταλγός του Rock ‘n’ Roll (του μπαρ στη Λουκιανού) 3) up to date στον τομέα μόδα, καθώς το καλοκαίρι του 2012 θα βρεθούν και πάλι στο fashion προσκήνιο. 
Όποιο από τα τρία και αν ισχύει, δεν το λες και ιδιαίτερα macho. Αλλά εδώ άντεξες τα cruel πειράγματα των συμμαθητών σου στο λύκειο, εδώ θα κολλήσεις;

Chelsea boots


Δεν σου αρέσει εκεί που μένεις. Θα ήθελες να μένεις κάπου καλύτερα. Στο Chelsea, πιθανότατα, απ’ όπου κατάγονται και τα αγαπημένα σου παπούτσια. Αν από όλο το κατάστημα υποδημάτων διάλεξες για τον εαυτό σου αυτές τις αυστηρές και εντυπωσιακά sleek μπότες, ένα είναι σίγουρο: τον παίρνεις πολύ στα σοβαρά.
 Και αυτό και μόνο είναι λόγος για να μη σε πάρουν στα σοβαρά όλοι οι άλλοι, εκτός αν συνδυάζεις τα Chelsea μποτάκια σου με τα σωστά ρούχα και το κατάλληλο attitude αυτοπεποίθησης.

Δερμάτινα μοκασίνια


Ο ιδιοκτήτης τους θα μπορούσε να είναι δάσκαλος βιολογίας, κλητήρας στην Ευελπίδων, ταμίας στα ΕΛΤΑ. Είναι το default, προεπιλεγμένο αντρικό παπούτσι της μεσαίας τάξης εδώ και περίπου μισό αιώνα . Δηλαδή, πολύ μακριά από τη σύγχρονη ενδυματολογική πραγματικότητα. 
Ωστόσο, εκείνος που τα φοράει φαίνεται εργατικός, τίμιος, ευυπόληπτος και άνθρωπος εμπιστοσύνης. Ας ελπίσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά του να αναπληρώνουν για την παντελή έλλειψη στιλ.

Δερμάτινα brogues


Kρυφός θαυμαστής του savoir-vivre και του Χρήστου Ζαμπούνη, ο εραστής αυτών των παπουτσιών αναπολεί τους gentlemen παλαιάς κοπής, παραγγέλνει το Martini του shaken, not stirred και εύχεται να τον καλέσουν μια μέρα σε κάποια εκδήλωση που το dress code απαιτεί 3-piece κοστούμι.  Ασχολείται με τη μόδα (με μέτρο), θέλει την προσοχή στραμμένη επάνω του (με μέτρο) και είναι σέξουαλ (με μέτρο-).

Πάνινα μποτάκια


Το χύμα που έγινε σούπα, η αλτερνατίβα που έγινε mainstream, η αντίδραση που γίνεται κατεστημένο. Τα star-άκια χαίρουν ακόμη κοινής αποδοχής, πάνε με όλα (σαν την κόκα κόλα, που είναι συνήθως και το αγαπημένο ποτό του ιδιοκτήτη τους), αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται η εναλλακτική πρόταση που ήταν στο ένδοξο παρελθόν τους. Ίσως ακριβώς επειδή κάποτε ήταν τόσο cool, φορέθηκαν υστερικά και πλέον έπαψαν να είναι. 
Δεν θα σε παρεξηγήσουμε αν τα φοράς, όπως δεν θα παρεξηγήσουμε ούτε τον διπλανό και τον παραδιπλανό σου (βασικά και εγώ φοράω ένα ζευγάρι αυτή τη στιγμή). Μην ξεχνάς όμως πως στην αγέλη με τα άσπρα πρόβατα, τελικά το μαύρο θα ξεχωρίσει (βλ. κάποιος από τις παραπάνω κατηγορίες).

Κλασικά δετά δερμάτινα


Πολλές κηδείες, καθόλου fun;  
Κάπως έτσι φανταζόμαστε την ατζέντα σου όταν φοράς καθημερινά αυτά τα σοβαρά και μέχρι δακρύων βαρετά παπούτσια, που ταιριάζουν σε corporate meetings, interviews και (άλλα) ιερά μυστήρια. 
Αν η δουλειά σου απαιτεί καθημερινά κοστούμι είναι τα πλέον ενδεδειγμένα. Αν πάλι όχι, κράτα τα γυαλισμένα στο κουτί τους και εμφάνιζέ τα μόνο σε special περιστάσεις. Ζωή σε λόγου μας. 

oneman.grΦιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger