Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η "γuμνή" αλήθεια της Χριστίνας Αλούπη! Αντέχεις να την δείς χωρίς μακιγιάζ;

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Κάνε κλικ και ανακάλυψε πώς είναι η Χριστίνα Αλούπη άβαφη!..

Χωρίς καθόλου μακιγιάζ πόζαρε η Χριστίνα Αλούπη σε φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram. Κι όμως και πάλι η Χριστίνα είναι κούκλα!


Η Έφη Κυριάκου ποζάρει με μπικίνι σε παραλία της Αττικής

Η Playmate Έφη Κυριάκου ποζάρει με μπικίνι και μας δείχνει το καλλίγραμμο κορμί της σε παραλία της Αττικής

Δείτε την
































Άφησαν μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου 40 πύθωνες!

Οι καναδικές αρχές, ανακάλυψαν και κατέσχεσαν 40 πύθωνες που βρέθηκαν μέσα σε πλαστικά δοχεία αποθήκευσης, σε ένα δωμάτιο μοτέλ, ανακοίνωσε η αστυνομία . Η αστυνομία βρήκε τα φίδια, που είχαν μέγεθος από 30 εκατοστά έως 1,4 μέτρα, σε ένα μοτέλ στο Μπράτφορντ, μια πόλη περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τορόντο.

«Τα φίδια δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν είχαν την κατάλληλη φροντίδα. Κλήθηκε η υπηρεσία προστασίας των ζώων και παρέλαβε τους 40 πύθωνες» ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ο διευθυντής του μοτέλ είπε ότι τα φίδια ανήκαν σε ένα ζευγάρι που είχε φτάσει στο δωμάτιο την προηγούμενη νύχτα, και το οποίο ήταν εκτός ξενοδοχείου όταν έφτασε η αστυνομία την Πέμπτη το βράδυ. Η ιδιοκτησία φιδιών ως κατοικίδια ζώα δεν είναι νόμιμη στη συγκεκριμένη περιοχή του Καναδά.

Την περασμένη εβδομάδα, δύο νεαρά αγόρια στον ανατολικό Καναδά πέθαναν στον ύπνο τους, προφανώς από επίθεση ενός πύθωνα μήκους 3,96 μέτρων, και βάρους 45 κιλών. Η νεκροψία επιβεβαίωσε ότι τα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

http://www.iefimerida.gr/

Το pole dancing στην Ολυμπιάδα! – Αυτοί είναι οι όροι για να δεχθούν το «άθλημα»


Ένας μέχρι τώρα χορός με μοναδικό παρτενέρ έναν στύλο αποτελούσε ταμπού! Συνήθως τον συναντούσες σε νυχτερινά μαγαζιά και "δασκάλες" του είδους ήταν οι γυναίκες που έκαναν στριπτίζ, καθώς αναμφίβολα ο συγκεκριμένος χορός προσδίδει σεξαπίλ και αισθησιασμό.

Σήμερα, το pole dancing διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα άλλα ολυμπιακά αθλήματα, ενώ δεν είναι απίθανο να το απολαύσουμε στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Φλορέντζα Πιζάνις, επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, υποστηρίζει πως εξετάζεται η εφαρμογή αυστηρότερων και σαφέστερων όρων, ώστε το άθλημα να γίνει σεβαστό. Η Πιζάνις έχει συντάξει τους "κανόνες" που για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν στο πρωτάθλημα του Λονδίνου τον Ιούλιο.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται διά ροπάλου:

  • ο προκλητικός χορός με εpωτικά στοιχεία
  • η χρήση στοιχείων στο κοστούμι του αθλητή που δεν είναι "σταθερά αναρτημένα" επάνω του
  • η χρήση άλλων αξεσουάρ, καπέλων που παραπέμπουν σε στpιπτίζ

Ξυλοκόπησαν γυναίκα μέχρι θανάτου γιατί πίστευαν ότι ήταν μάγισσα


Μια γυναίκα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο νότιο Νεπάλ από ένα πλήθος συγχωριανών της που την κατηγορούσαν ότι ήταν μάγισσα, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η 45χρονη γυναίκα δέχτηκε επίθεση από τον εξαγριωμένο όχλο στην περιοχή Πάρσα, στις νότιες πεδιάδες του Νεπάλ. Οι χωρικοί την κατηγορούσαν ότι έκανε μάγια στην κόρη ενός γείτονά της.

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις γυναίκες που εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ οι άνδρες του χωριού έφυγαν για να αποφύγουν τη σύλληψη.

http://www.iefimerida.gr/

Έλενα Ράπτη: Η εντυπωσιακή βουλευτής κλέβει όλα τα βλέμματα με την εμφάνισή της με μπικίνι!


Περνά και μόνη της καλά η Έλενα Ράπτη!

Η Θεσσαλονικιά βουλευτής έχοντας συντροφιά τη μεγαλύτερη αδελφή της Αντιγόνη, τον πολυαγαπημένο 3,5 χρόνων ανιψιό της Δημήτρη, αλλά και την κουμπάρα της Στέλλα Μπότζα με τον μόλις 25 ημερών γιο της, απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης στην αγαπημένη της Χαλκιδική!

«Η Έλενα για δεύτερο καλοκαίρι είναι μόνη, χωρίς κάποιον σύντροφο στο πλευρό της, όμως δείχνει πιο ευδιάθετη απ’ ό,τι στις περσινές διακοπές της στη Χαλκιδική» περιγράφει στο ΟΚ! πρόσωπο που παραθερίζει στο ίδιο ξενοδοχείο με τη βουλευτή τα τελευταία καλοκαίρια.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού ΟΚ! απαθανάτισε την όμορφη βουλευτή, η οποία “έκλεψε” όλα τα βλέμματα στην παραλία.



Ανέκδοτο: Ο π**στης και το νερό

Ένας π**στης και δυο γκόμενοι του αποφασίζουν να πάνε ταξίδι στην Αμερική. Όταν έπιασε η νύχτα στο αεροπλάνο επειδή ο π**στης είχε κάψες λέει στους δικούς του να το κάνουν. 
- Τρελή του λένε είσαι; θα μας ακούσουν! 
Ο π**στης τους λέει ότι δεν ακούει κανένας άνθρωπος και για επιβεβαίωση φωνάζει δυνατά: 
- Μπορώ να έχω μια πορτοκαλάδα; 
Καμιά απάντηση! Τελικά συμφωνούν οι άλλοι και αρχίζουν το έργο τους. 
Μετά από 10 λεπτά καμιά εικοσαριά καθίσματα μπροστά ξυπνάει μια γυναίκα κοιτάζοντας το σύζυγο της και του λέει: 
- Σε παρακαλώ Βαγγέλη πες να μου φέρουν ένα νερό γιατί διψάω. 
- Τρελή είσαι ρε γυναίκα; της λέει. Εδώ άλλος παράγγειλε μια πορτοκαλάδα πριν μια ώρα και ακόμα δεν έχουν σταματήσει να τον πηδάνε!

Τρένο περνάει μέσα από το αεροδρόμιο!


Το αεροδρόμιο του Gisborne στη Νότια Ζηλανδία είναι από τα πλέον παράξενα στον κόσμο, καθώς μια σιδηροδρομική γραμμή τέμνει τον διάδρομο και το τρένο πολλές φορές φτάνει μαζί με τα αεροπλάνα! Πιο συγκεκριμένα, η σιδηροδρομική γραμμή Palmerston North – Gisborne είναι απολύτως ενεργή (από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ) και περνά μέσα από τον διάδρομο του αεροδρομίου.

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που τα τρένα ή τα αεροσκάφη σταματούν προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση του ενός ή του άλλου. Το αεροδρόμιο αποτελεί έναν σημαντικό σύνδεσμο της μικρής πόλης του Gisborne με τον υπόλοιπο κόσμο και φιλοξενεί περισσότερες από 60 πτήσεις εσωτερικού, ενώ πάνω από 150,0000 επιβάτες διέρχονται κάθε χρόνο από αυτό.






http://perierga.gr/

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΟΥΝ! Προς έγκριση το καλαμπόκι της Μονσάντο! AΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


Τo αμφιλεγόμενο γενετικώς τροποποιημένο αραβόσιτο της Monsanto έχει οριστεί να εγκριθεί για καλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα τέλη Οκτωβρίου. 

Παρά τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ τον περασμένο μήνα για παρεμπόδιση της επέκτασης της μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων στον κόσμο, φαίνεται ότι η Γερμανία δεν θα αποφύγει τις νέες καλλιέργειες ΓΤΟ. 

Ένας εκπρόσωπος της ΕΕ για την υγεία και επίτροπος για την πολιτική των καταναλωτών , Toni Borg, δήλωσε ότι «η έγκριση του αραβοσίτου SmartStax αναμένεται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο".  

 atheatignosi

Εκπληκτική καλλιγραφία στην άμμο!

Πολλές φορές έχουμε δει καλλιτέχνες να δημιουργούν εντυπωσιακά μοτίβα στην άμμο, αλλά αυτό που έκανε ο Andrew van der Merwe, ένας επαγγελματίας καλλιγράφος που ζει και εργάζεται στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Με μεγάλη λεπτομέρεια, υπομονή και επιμονή έφτιαξε καλλιγραφικά μοτίβα στην άμμο τα οποία εκπλήσσουν. Ο Andrew ασχολείται με αυτή τη μορφή τέχνης τα τελευταία 8 χρόνια και έχει λάβει επάξια τον τίτλο «ο καλύτερος καλλιγράφος της παραλίας στον κόσμο»!

«Τα έργα μου είναι συνήθως διαχρονικά, αν και δεν διαρκούν περισσότερο από μία ώρα, μέχρι δηλαδή ο άνεμος και η παλίρροια να τα καταστρέψει. Τα περισσότερα μοτίβα είναι εμπνευσμένα από το αφρικανικό σύστημα γραφής, αν και σε μερικές περιπτώσεις λειτουργώ σαν τον μουσικό και κάνω παραλλαγές σε ένα σχέδιο», εξηγεί ο καλλιγράφος. Τα έργα του πάντως υποδηλώνουν και με το παραπάνω την αξία όχι μόνο της ικανότητάς του αλλά και της προσπάθειας…





Πηγή : perierga.gr

Διατηρείται στα 90 της με 12ωρο σεξ... (φώτο και βίντεο)

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά

Ο κόσμος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό κι ενίοτε με προκατάληψη τα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη διαφορά ηλικίας. 

Ωστόσο η 90χρονη Jeraldine Saunders και ο 46χρονος Donaldo Monroy κλείνουν τα αυτιά τους και απολαμβάνουν τον έρωτά τους. 

Το ζευγάρι μίλησε σε επεισόδιο της σειράς «Extreme Cougar Wives» του δικτύου TLC για τη γνωριμία και τη σχέση του. 

Η Saunders- δημιουργός της σειράς «The Love Boat»- γνώρισε τον πρώην Mr California όταν εκείνος ήταν μόλις 19 χρονών. Παρά τα 44 χρόνια διαφοράς τους, εκείνος λέει πως η σχέση τους είναι πολύ δυνατή- είναι μαζί εδώ και 11 χρόνια- και πως μία φορά άρχισαν να κάνουν έρωτα στις 12 το μεσημέρι και συνέχισαν έως τις 12 το βράδυ χωρίς σταματημό...

Όπως εξηγεί η 90χρονη, στην πρώτη τους συνάντηση ο Monroy ήταν 19 χρονών. «Ήταν με ένα φίλο μου. Δεν μπορώ να πιστέψω πώς το έκανα αυτό αλλά μόλις τον είδα τον φίλησα και είπα ‘πού βρήκες αυτόν τον γοητευτικό άνδρα;’»

Το ζευγάρι άρχισε να βγαίνει 15 χρόνια αργότερα, όταν έφυγε από τη ζωή ο τότε σύζυγος της Saunders. Το πρώτο τους ραντεβού ήταν σε μία… 7ήμερη κρουαζιέρα όπου πέρασαν υπέροχα. 

Όταν επέστρεψαν στο σπίτι της Saunders εκείνη του είπε πως δεν μπορούσε να μείνει το βράδυ. Εκείνος επέμενε, εκείνη δέχθηκε, αλλά μόνα για ένα βράδυ. «Από τότε δεν έχει φύγει», λέει η 90χρονη. 

Στο επεισόδιο η Saunders δεν σταματά να επαινεί την εξωτερική εμφάνιση του αγαπημένου της. «Είναι τόσο όμορφος όσο και ο Δαυίδ του Ντα Βίντσι», λέει. Ο Monroy διοργανώνει το πάρτι για τα 90ά της γενέθλια και κάποια στιγμή γονατίζει και της κάνει πρόταση γάμου. 

Εκείνη φορά το δαχτυλίδι αλλά τελικά απορρίπτει την πρότασή του επειδή, όπως λέει, «η σχέση είναι τέλεια έτσι όπως είναι». 

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Τι είναι η «Περιοχή 51» στη Νεβάδα και γιατί η CIA επιβεβαιώνει την ύπαρξή της

Την ύπαρξη της «Περιοχής 51» στη Νεβάδα επιβεβαιώνει έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσιγκτον, αν και δεν γίνεται καμία αναφορά για «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» ή εξωγήινα σκάφη.

Όπως αποκαλύπτεται στην έκθεση, τα μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Νεβάδας και οι «ιπτάμενοι δίσκοι» που πηγαινοέρχονταν στη θρυλική «Περιοχή 51» στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά τα κατασκοπευτικά σκάφη U-2 που δοκιμάζονταν σε αυτήν την απόρρητη βάση.

Μετά από πολλές δεκαετίες απόκρυψης και παραπληροφόρησης, με τις θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων και πειραμάτων να οργιάζουν, η CIA ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Πανεπιστημίου περί δημοσιοποίησης των δημοσίων εγγράφων.

Στην έκθεση για την ιστορία του προγράμματος U-2 κατά την περίοδο 1954-74, που συνέταξαν δύο ιστορικοί της CIA, αποκαλύπτεται ότι η «Περιοχή 51», μια απομονωμένη βάση περίπου 130 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λας Βέγκας, χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές των περίφημων κατασκοπευτικών αεροσκαφών του Ψυχρού Πολέμου.

Στις 400 σελίδες της έκθεσης δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά, ούτε μια λέξη για τον «εξωγήινο του Ρόσγουελ», ο ιπτάμενος δίσκος του οποίου υποτίθεται ότι συνετρίβη στο Νέο Μεξικό το 1947 και, σύμφωνα με τον θρύλο, μεταφέρθηκε στη συνέχεια και μελετήθηκε επισταμένως στη «Ζώνη 51». Αντίθετα, σε αυτή την περιοχή της ερήμου Μοχάβε, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, δημιουργήθηκε το αεροπλάνο του Γκάρι Πάουερς, του πιλότου που καταρρίφθηκε ενώ πραγματοποιούσε επιχείρηση στην πρώην Σοβιετική Ένωση το 1960.

Στο Κεφάλαιο 2 αναφέρεται πως ο Ρίτσαρντ Μπίσελ, ένας αξιωματικός της υπηρεσίας που επέβλεπε την εξέλιξη του U-2 από την εταιρεία Lockheed, εντόπισε την περιοχή κατά τη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από τη Νεβάδα τον Απρίλιο του 1955. Ο Μπίσελ συνοδευόταν από έναν αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας και δύο άλλα άτομα. Οι τέσσερις άνδρες προσγείωσαν το αεροσκάφος τους κοντά σε έναν παλιό, εγκαταλειμμένο διάδρομο προσγείωσης στην άκρη μιας αλυκής γνωστής με το όνομα Γκρουμ Λέικ. Όλοι συμφώνησαν ότι η περιοχή αυτή ήταν ιδανική για τις δοκιμές των κατασκοπευτικών αεροσκαφών και την εκπαίδευση των πιλότων. Έτσι, ο Μπίσελ ζήτησε από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (AEC) να προσθέσει την περιοχή στα περιουσιακά της στοιχεία καθώς εκεί κοντά βρισκόταν και το Πεδίο Δοκιμών της Νεβάδας. Τόσο ο τότε πρόεδρος της AEC Λιούις Στράους όσο και ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ συμφώνησαν στο αίτημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η CIA παραδέχεται την ύπαρξη της «Ζώνη 51». Αποχαρακτηρισμένο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2012, ένα υπόμνημα του 1967 γραμμένο από τον τότε διευθυντή της υπηρεσίας Ρίτσαρντ Χελμς, αναφέρεται στην ανάπτυξη, από την «Περιοχή 51», τριών κατασκοπευτικών αεροσκαφών στην Ιαπωνία που θα πραγματοποιούσαν αποστολές στο Βιετνάμ.

Από την έναρξη των δοκιμαστικών πτήσεων και της εκπαίδευσης των πιλότων, τον Ιούλιο του 1955, το γεγονός ότι τα U-2 πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος οδήγησε σε μια σειρά αναφορών περί «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα». Σε μια εποχή που τα εμπορικά αεροσκάφη πετούσαν στα 3.000-6.000 μέτρα, τα U-2 έφταναν στα 20.000 μέτρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ο «άγιος» μεξικανός Δον Σέρχιο


Ένας άνθρωπος που θεραπεύει χωρίς να πληρώνεται

Κάθε πρωί ο Σέρχιο Κάστρο γυρίζει στους δρόμους του Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας, στο Μεξικό και παρηγορεί τους άτυχους της ζωής.

Τις προάλλες επισκέφθηκε τον Ντιέγκο Ραούλ Λόπες Σάντσες, ο οποίος έμεινε παράλυτος από το λαιμό και κάτω πριν από μερικούς μήνες ύστερα από ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του. Έπλυνε και έντυσε τον νεαρό άντρα και είπε μερικά λόγια στην απελπισμένη γυναίκα του.

Ο 72χρονος Κάστρο δεν είναι ούτε γιατρός ούτε ιερέας. Καλύπτει απλώς τα κενά στο δίχτυ ασφαλείας του Μεξικού, που είναι ιδιαίτερα προβληματικό στο Τσιάπας, στα νότια της χώρας, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την τελευταία δεκαετία, σημειώνει η απεσταλμένη της εφημερίδας Νιου Γιορκ Τάιμς στην περιοχή, διαδοχικές μεξικανικές κυβερνήσεις προσπαθούν να επεκτείνουν την πρόσβαση όλου του πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας. Αυτό που προσφέρει ο Κάστρο, όμως, υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες των κέντρων υγείας στην ύπαιθρο ή του Hospital de las Culturas, του κοινοτικού νοσοκομείου που άνοιξε στο Σαν Κριστόμπαλ πριν από τρία χρόνια.

Ο Δον Σέρχιο, όπως τον αποκαλούν, αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου του καθαρίζοντας τις πληγές που προκαλούνται από εγκαύματα ή τον διαβήτη. Δεν δέχεται χρήματα από τους ασθενείς του, «γιατί με τον τρόπο αυτό είναι ήρεμοι και θεραπεύονται πιο γρήγορα». Όταν συγκεντρώνει αρκετά χρήματα από δωρεές, βοηθά στην κατασκευή σχολείων στα χωριά.

Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με την οικογένεια Λόπες. Παρόλο που ο 29χρονος Ντιέγκο Ραούλ είναι ασφαλισμένος, δεν υπάρχει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο κέντρο αποκατάστασης, μία ώρα μακριά, και η αίτησή του για επίδομα αναπηρίας έχει χαθεί στα πλοκάμια της γραφειοκρατίας. Ο Κάστρο χρησιμοποιεί χρήματα από τις δωρεές για τη φυσικοθεραπεία του, αλλά τα χρήματα αυτά τελειώνουν και αυτό που σκέπτεται τώρα είναι να ανοίξει ένα μικρό μαγαζί που ο Λόπες θα μπορεί να διαχειρίζεται από το σπίτι του.

Πολλοί από τους ασθενείς του Κάστρο είναι Μάγια από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι είναι από τους πιο περιθωριοποιημένους κατοίκους της χώρας ύστερα από αιώνες καταπίεσης και διακρίσεων.

«Ο Κάστρο έχει οικοδομήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης με αυτούς τους ανθρώπους», λέει η Πατρίτσια Φερέρ, μια γιατρός από το Τουσκόν, που τον επισκέπτεται δύο φορές τον χρόνο και του δίνει προμήθειες.

Ο 29χρονος Βίκτορ Χιμένες Βισέντε επισκέφθηκε πρόσφατα μαζί με τον πατέρα του την κλινική του Κάστρο και του έδειξε μια ανοιχτή πληγή στο πόδι του που δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια και δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ επαρκώς. Ο Δον Σέρχιο του είπε πως το πόδι πρέπει πιθανότατα να ακρωτηριαστεί και του συνέστησε να μεταβεί το ταχύτερο στο νοσοκομείο. Δεν σταμάτησε όμως να σκέπτεται την περίπτωσή του. «Δεν μπορείς απλώς να διώχνεις αυτούς τους ανθρώπους και να τους ξεχνάς», λέει. «Τα προβλήματά τους παραμένουν στο υποσυνείδητό σου».

Η φτώχεια, η κακοδιαχείριση και η αμέλεια καθιστούν πολύ σύνθετη την περίθαλψη στο Τσιάπας. Τα κυβερνητικά προγράμματα για την ανίχνευση καρκίνου, φυματίωσης ή διαβήτη είναι ανεπαρκή, τα αποτελέσματα των εξετάσεων χάνονται, τα φάρμακα είναι λίγα. «Στο πολιτικό μας σύστημα, τα θέματα υγείας έχουν δευτερεύουσα θέση», λέει ο Έκτορ Οτσόα, διευθυντής μιας ερευνητικής ομάδας στο Σαν Κριστόμπαλ.

Στο Hospital de las Culturas, δεν υπάρχει ούτε ένας διερμηνέας για να συνεννοηθεί με τους συγγενείς των ιθαγενών. Ο διευθυντής του νοσοκομείου έχει πιο άμεσες προτεραιότητες: πώς να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό ασθενών που βρίσκονται στην πτέρυγα των επειγόντων περιστατικών, πώς να επισκευάσει τα μηχανήματα και πώς να εξασφαλίσει ότι τα ιατρικά εφόδια δεν θα κλαπούν.

Πολλά από τα χωριά που εξυπηρετεί το νοσοκομείο είναι πολύ φτωχά, και «πολλοί θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι ο κόσμος καταφεύγει πρώτα στα παραδοσιακά φάρμακα», λέει ο Μάρκο Αντόνιο Φλόρες Πέρες. «Όταν έρχονται σε μας, έχουν πολλές περιπλοκές».

Οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες, ώστε χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες οποιουδήποτε θέλει να βοηθήσει. Ανάμεσά τους, και του Κάστρο, του οποίου η ψυχολογική βοήθεια είναι ανεκτίμητη. «Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά θεραπεύουμε ανθρώπους», λέει. «Δεν το βάζουμε κάτω».

Πηγή : newsbeast.gr

Μια πριγκίπισσα κατηγορείται για διοργάνωση παράνομων κοκορομαχιών και στοιχημάτων

Η Ιρίνα Ουόλκερ, κόρη του εξόριστου βασιλιά της Ρουμανίας, Μιχαήλ, εμφανίστηκε την Παρασκευή σε δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με τον Αμερικανό σύζυγό της, κατηγορούμενη για τη διοργάνωση παράνομων κοκορομαχιών και στοιχημάτων, στο ράντσο του ζεύγους σε αγροτική περιοχή του Όρεγκον.

Η 60χρονη πριγκίπισσα, είναι μεταξύ των 18 ατόμων που κατηγορούνται για την διοργάνωση και εκμετάλλευση δέκα κοκορομαχιών το 2012 και το 2013, σύμφωνα με την μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της περιοχής του Όρεγκον.

Ο εξόριστος βασιλιάς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 1947 και στη συνέχεια να μεταβεί στην εξορία, εξέφρασε σε γραπτή του δήλωση, τη «βαθιά του θλίψη» για τη σύλληψη της κόρης του. «Η Αυτού Μεγαλειότητά του, καθώς και ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, ελπίζει ότι το αμερικανικό δικαστικό σύστημα και το δικαστήριο της πολιτείας του Όρεγκον, θα λύσουν την υπόθεση αυτή κατά τον δικαιότερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα NBC.

Η πριγκίπισσα Ιρίνα είναι η τρίτη από τις πέντε κόρες του εξόριστου βασιλιά της Ρουμανίας και είναι παντρεμένη με τον Τζον Ουόλκερ, πρώην αναπληρωτή σερίφη της αμερικανικής κομητείας Κος Κάουντι. Από τα 18 άτομα που κατηγορούνται στην υπόθεση, τα έξι συμπεριλαμβανομένης και της πριγκίπισσας, χρεώνονται με συνολικά 10 κατηγορίες μεταξύ των οποίων η βαρύτερη, της διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω μιας παράνομης επιχείρησης. Κάθε μία από τις κατηγορίες επιφέρει μέγιστη ποινή πέντε ετών φυλάκισης και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

http://www.iefimerida.gr/

Γιατρός έκλεψε ηρωίνη από το στομάχι ασθενή του


Πειρασμός στο χειρουργείο

O χειρουργός κατηγορείται ότι «τσέπωσε» ένα σακουλάκι με ηρωίνη, την οποία έσπευσε να χρησιμοποιήσει -εικόνα αρχείου (Φωτογραφία: Associated Press )

Μόσχα
Ένας ρώσος χειρουργός συνελήφθη επειδή έκλεψε ένα σακουλάκι με 5 γραμμάρια ηρωίνη, το οποίο βρήκε μέσα στο στομάχι ασθενούς του, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη.

«Όταν τέθηκε υπό κράτηση, ο γιατρός βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών» ανέφερε η αστυνομία της περιοχής Κρασνόϊαρσκ της Σιβηρίας, προσθέτοντας ότι ο χειρουργός αντιμετωπίζει τώρα ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 χρόνια για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο γιατρός, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις χωρίς την παρουσία δικηγόρου, πρόσθεσε η αστυνομία. 

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο ασθενής συνελήφθη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιζαν λιοντάρι σε κινεζικό ζωολογικό κήπο και ήταν σκύλος

Τους πρόδωσε το γάβγισμα

Το θιβετιανό μαστίφ δεν είναι λιοντάρι

Πεκίνο, Κίνα
Για το καταπληκτικό αφρικανικό λιοντάρι καμαρώνουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στην κινεζική πόλη Λουόε, μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. 

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το «λιοντάρι» κάποια στιγμή άρχισε να γαβγίζει και όλοι κατάλαβαν την απάτη.

Πρώτοι την κατάλαβαν μια μητέρα με τον γιο της που άκουσαν τον γνώριμο ήχο. Επρόκειτο για ένα θιβετιανό μαστίφ, μια ράτσα σκύλου που ίσως μοιάζει λίγο με λιοντάρι.

«Ο ζωολογικός κήπος μας κοροϊδεύει κανονικά» δήλωσε εξοργισμένη η Σάρον Λιού, η οποία πλήρωσε 15 γουάν στην είσοδο (σχεδόν 2 ευρώ).

Οι υπεύθυνοι πάντως, του ζωολογικού κήπου διαβεβαιώνουν ότι το κανονικό λιοντάρι θα επιστρέψει...

Newsroom ΔΟΛ

Εκπληκτική διαφήμιση για τα Μάταλα της Κρήτης- Το πιο απίθανο road trip


Είναι μια πραγματικά εκπληκτική διαφήμιση για τα Μάταλα και την Κρήτη. Η μουσική είναι του Χάρι Κέιουορθ, το φιλμάκι του Σκοτ Τσάλμερς. Καλεί μάλιστα τον κόσμο να πάει στα Μάταλα το 2014. Εκεί που πλέον οι γενιές των χίπις, των παιδιών των λουλουδιών συναντούν τους νέους από κάθε γωνιά του κόσμου.

Το ‘ταξίδι’ για τα Μάταλα είχε ξεκινήσει με το «Road to Matala European Tour (5-21 Ιουνίου»: Λονδίνο, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Βρολίνο, Πράγα, Βιέννη, Αθήνα, Μάταλα. Πρόκειται για την αναβίωση του θρυλικού Road Trip των 60’s παρέα με τον ταλαντούχο Χάρι Κέιουορθ και φίλους των Ματάλων όπου διέσχισαν οδικώς από το Λονδίνο, όλη την Ευρώπη μέχρι τα Μάταλα. Στις 16 Ιουνίου βρέθηκαν ήδη στα Μάταλα και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν street painting.

Πηγή: cretalive.gr

Η όμορφη «σημαδεμένη» Matilda!

Μια δίχρονη που ξέρει να μάχεται για τη ζωή της...


 Είναι μόλις δύο ετών και σίγουρα ξέρει να μάχεται για τη ζωή της. Η Matilda Callaghan έχει σημάδι από τη γέννησή της το οποίο μοιάζει με βούλες και καλύπτει όλο της το πρόσωπο.

Η μικρή πάσχει από το σύνδρομο Sturge Weber, σύμφωνα με την Daily Mail, μια σπάνια νευρολογική και δερματική ανωμαλία, η οποία δημιουργεί μαθησιακές δυσκολίες, παράλυση και επιληπτικές κρίσεις.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 16 χρόνια για να εξαφανιστεί το σημάδι από το πρόσωπό της. Μάλιστα η μικρή ξεκίνησε θεραπεία με λέιζερ για να σταματήσει την ανάπτυξη του όσο μεγαλώνει.

Ο πατέρας της ο 45χρονος Πωλ τη χαρακτηρίζει μαχητή και προσθέτει ότι είναι το μικρό θαύμα της οικογένειας.

Η εγκυμοσύνη της γυναίκας του δεν ήταν και τόσο εύκολη, μιας και εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας υγρού στον αμνιακό σάκο η Matilda γεννήθηκε πρόωρα. Όταν γεννήθηκε έφερε το μωβ σημάδι στο πρόσωπο, είχε όμως και ένα άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας: είχε δύο τρύπες στην καρδιά, που έκαναν ακόμη δυσκολότερη την επιβίωσή της. Κατάφερε να επιβιώσει από το πρώτο χειρουργείο, ενώ ακολούθησαν άλλα δύο.

«Ήμασταν τροκρατημένοι όταν την πήγαιναν στο χειρουργείο» λέει ο πατέρας της. «Ήταν τόσο μικρή για να κάνει τόσες εγχειρήσεις» προσθέτει.

Όταν κάνει τη θεραπεία με το λέιζερ για το σημάδι το πρόσωπό της δείχνει πολύ κόκκινο και ηρεμεί καθώς περνούν οι μέρες.

«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε κακοί γονείς και ότι εμείς φταίμε για το πώς δείχνει. Βλέπουν μόνο την επιφάνεια και βγάζουν άσχημα συμπεράσματα. Μακάρι να μπορούσαν να δουν πόσο όμορφος άγγελος είναι. Πάντα έχει ένα χαμόγελο για όλους» λέει ο μπαμπάς της Matilda.

H δίχρονη δεν μπορεί να δει πολύ καλά καθώς η κατάστασή της προκαλεί γλαύκωμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Επίσης έχει πρόβλημα στην κίνηση και κινείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής.





Ηγέτες Αβοριγίνων με αίμα ... ελληνικό

Μισός Έλληνας και μισός Αβορίγινας είναι ο πρώτος Επίτροπος για τα Παιδιά και τους Νέους Αυτόχθονες της πολιτείας της Βικτόριας.

Είναι ο Άντριου Τζιάκομος, γιος του ομογενή Αλεξ Τζιάκομου, του πρώτου λευκού που αποδέχθηκαν οι ιθαγενείς ως «ηγέτη» τους.

Ο Άντριου Τζιάκομος επί 14 χρόνια ήταν ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνος για ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα αναφορικά με το νομικό σύστημα και τις δίκες των αυτόχθονων, καθώς επίσης και για επίσημες συμφωνίες μεταξύ της πολιτείας και των αυτόχθονων της Βικτόριας.

Ο ίδιος τονίζει, ότι η νέα του θέση, του παρέχει περισσότερη ελευθερία για απαραίτητες αλλαγές: «Επί 14 χρόνια, περίμενα αυτήν τη στιγμή. Όλη αυτή η πείρα που απέκτησα μπορεί τώρα να ανοίξει δρόμους σε μεταρρυθμίσεις και προγράμματα, απαραίτητα και αναγκαία όσο ποτέ. Τα τελευταία 10 χρόνια ο αριθμός των παιδιών των Αβοριγίνων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, έχει αυξηθεί κατά 80%. Τα προβλήματα, κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά στις κοινωνίες των αυτόχθονων είναι σχεδόν τα ίδια σ' όλη την Αυστραλία. Δεν χρειάζεται παρά να δει κανείς το όριο ζωής και τον αριθμό των έγκλειστων ώστε να πάρει μια ιδέα για τη σοβαρότητα της κατάστασης» τονίζει ο Άντριου Τζιάκομος και υπογραμμίζει ότι «το υπουργείο Παιδείας απαιτείται να δει λίγο παρά έξω και να αντιμετωπίσει τις πραγματικές και ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών των αυτόχθονων. Ό,τι κάνουν τώρα δεν αποδίδει, επομένως πρέπει να βρουν άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, να διδάξουν την ιστορία των αυτόχθονων στα σχολεία και όχι μόνο να διδάσκουν πώς ο κάπταιν Κουκ έφθασε στην Αυστραλία».

«Ο ρατσισμός των λευκών» αναφέρει, «εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αυστραλία που δυστυχώς έχει επιπτώσεις σε όλους που τυχαίνει να έχουν διαφορετικό χρώμα».

Πάντως, ο Άντριου Τζιάκομος επισημαίνει: «Η δουλειά μου είναι να φροντίσω ώστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της για αλλαγή. Καθήκον μου να επιτηρώ και να ελέγχω όλους εκείνους που έρχονται σ' επαφή με τα ευάλωτα παιδιά των αυτόχθονων».

Ο πατέρας του, ο Άλεκ Τζιάκομος, που τώρα δεν είναι πλέον στη ζωή, Καστελλορίζιος στην καταγωγή, αφιέρωσε τη ζωή του για να ακουστεί η φωνή των αυτόχθονων, αφότου γνώρισε και παντρεύτηκε το 1951, σε ηλικία 25 χρόνων τη δυναμική Μερλ, από τη φυλή Yorta Yorta.

Οι δεσμοί του, ωστόσο, με τους Koori (άλλη φυλή των Αβοριγίνων) είχαν αρχίσει πολύ πιο νωρίς. Συγκεκριμένα, όταν, στην παιδική του ηλικία, έπαιζε στους δρόμους του Carlton, όπου οι γονείς του είχαν ψαράδικο, με τα παιδιά των Koοri που ζούσαν αυτή την εποχή στο γειτονικό Fitzroy.

Ακτιβιστής, με ελάχιστη μόρφωση, μπήκε θαρραλέα στην αρένα όπου παιζόταν το μέλλον των αυτόχθονων, «μαθητής» στην αρχή του Banjo Clarke του γέροντα, γνωστού ως «Σοφού Άντρα», και του Sir Doug Nicholls, που αγωνίστηκε όσο κανείς άλλος για τα ανθρώπινα δικαιώματα των αυτόχθονων.

Μαζί του, ο Άλεκ Τζιάκομος θα πάρει μέρος στην καμπάνια για το δημοψήφισμα το 1967 με στόχο την αναγνώριση του δικαιώματος των αυτόχθονων να θεωρούνται πολίτες της Αυστραλίας και να καταγράφονται όταν γίνεται απογραφή του πληθυσμού.

Στον «Νέο Κόσμο» είχε δηλώσει ο ίδιος: «Είμαι Έλληνας και δεμένος αναπόσπαστα με τους αυτόχθονες. Τι με κάνει αυτό; Ζω σε δύο υπέροχους κόσμους, τον ελληνικό, και τον πραγματικά αυστραλιανό, αυτόν των πραγματικών ιδιοκτητών αυτής της γης».

«Έφυγε» το 1999, με χιλιάδες να έχουν πλημμυρίσει το δημαρχείο Northcote Town Hall και όλους τους γύρω δρόμους για το τελευταίο «αντίο».

Πηγή: news247.gr

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger