Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΧΑΜΟΣ στα social media με την απορία νεαρής κοπέλας! ” Πονάω, θα… κλείσει;” Αυτό είναι που λέμε του κ@λου τα 9μερα!!!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014


Τελικά μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την ατμόσφαιρα!Έχουν ξεφύγει μερικοί και μερικές… Το γύρο των social media κάνει μια “αφελέστατη” απορία μιας νεαρής κοπέλας που διατηρεί προφίλ στο φέισμπουκ. Είχε απορίες το κορίτσι και είπε να ρωτήσει “φάτσα – κάρτα” στον τοίχο της, τους διαδικτυακούς της φίλους.

Η σελίδα της όπως καταλαβαίνεται έχει κατακλυστεί από σχόλια…

Δείτε την απορία για τον “κ@λο” που είχε η νεαρή 




- See more at: http://toparakseno.blogspot.gr




8 Μυστικά για γερό στομάχι !!!


8 Μυστικά για γερό στομάχι !!!


Μήπως αυτήν την περίοδο το παρακάνατε με το φαγητό και το στομάχι σας διαμαρτύρεται; Διαβάστε πως θα ανακουφιστείτε από καούρες και φουσκώματα…
Πρώτες βοήθειες για το στομάχι σας
Αν το παρακάνατε με το φαγητό για να ανακουφίσετε το στομάχι σας από τη δυσπεψία, μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι. Εναλλακτικά πιείτε ένα φλιτζάνι τίλιο. Η λήψη αντιόξινων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει και να περιορίσει την καούρα και τη δυσπεψία. Αποφύγετε τις σόδες και τα αναψυκτικά με ανθρακικό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, προσφέρουν μια παροδική ανακούφιση, ενώ στη συνέχεια μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αν το πρόβλημα επιμένει θα πρέπει να επισκεφτείτε ειδικό.
8 συμβουλές για γερό στομάχι
Τρώτε φαγητό που είναι καλοψημένο γιατί συνήθως είναι πιο εύπεπτο. Αποφύγετε να τρώτε το φαγητό σας όταν είναι καυτό.
Καταναλώνετε συχνά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα και αποφύγετε τα ογκώδη και λιπαρά γεύματα.
Φροντίζετε να έχετε χωνέψει το προηγούμενο γεύμα σας, πριν πάτε στο επόμενο.
Γυμνάζεστε τακτικά. Προβλήματα δυσπεψίας μπορεί να επιδεινωθούν από την καθιστική ζωή σύμφωνα με τους ειδικούς.
Εντοπίστε, κρατώντας διατροφικό ημερολόγιο, τις τροφές που σας πειράζουν και προσπαθήστε να τις περιορίσετε
Τρώτε με ηρεμία και χωρίς βιασύνη
Για να αποφύγετε το κάψιμο αν έχετε ευαίσθητο στομάχι περιορίστε τις όξινες τροφές, τον καφέ, τα πολύ λιπαρά φαγητά και το αλκοόλ.
Αποφεύγετε τα μεγάλα ή λιπαρά γεύματα αργά το βράδυ ή πριν κοιμηθείτε.
Οι τροφές που βοηθούν
Γιαούρτι με προβιοτικά: Ένα γιαούρτι με προβιοτικά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του εντέρου, αλλά και του στομάχου, ενώ σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να μας ανακουφίσει σε απλές περιπτώσεις γαστρίτιδας. Το γιαούρτι αυτό περιέχει «καλά» μικρόβια που είναι χρήσιμα στον οργανισμό μας και βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της εντερικής μας χλωρίδας.
Ανανάς: Σύμφωνα με έρευνα μια φέτα ανανά μετά το φαγητό φάνηκε να βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας των ηλικιωμένων. Οι ειδικοί θεωρούν ότι βοηθά επειδή περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και στην καλύτερη πέψη.
Τροφές με φυτικές ίνες: Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλές φυτικές ίνες θεωρείται ότι προστατεύουν το βλεννογόνο του στομάχου. Μπορεί όμως, να προκαλέσουν φούσκωμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τις εντάξετε σταδιακά στη διατροφή σας.
Οι βιταμίνες που αγαπούν το στομάχι σας
Οι βιταμίνες Α και C διαθέτουν αντιφλεγμονώδη δράση και καταπραΰνουν τις φλεγμονές και τους ερεθισμούς στο βλεννογόνο που καλύπτει το στομάχι και του οισοφάγου. Τα καρότα, τα αυγά, το πορτοκάλι και το συκώτι είναι τρόφιμα πλούσια σε αυτές τις βιταμίνες.
Για όνειρα γλυκά
Η πλειοψηφία όσων υποφέρουν από καούρες αναφέρουν ότι τα ενοχλητικά συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως βράδυ. Για να περιορίσετε το ενδεχόμενο να έχετε προβλήματα με το στομάχι σας την ώρα του ύπνου, προσπαθήστε να κοιμηθείτε σε δύο μαξιλάρια αντί για ένα. Σύμφωνα με έρευνα όσοι τοποθετούν το κεφάλι τους ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα περιορίζουν σημαντικά τα ενοχλητικά συμπτώματα που προέρχονται από το στομάχι. Ένας ακόμη τρόπος να κοιμηθείτε ήρεμα χωρίς ενοχλήσεις, είναι να πέσετε για ύπνο από την αριστερή πλευρά γιατί αν ξαπλώσετε δεξιά χαλαρώνουν οι μύες που κρατούν τα γαστρικά οξέα στο στομάχι (βρίσκονται σε αυτή την πλευρά).


pathfinder.gr



Τι δικαιώματα έχουν άνεργοι σε περίθαλψη και ασφάλιση


Έναν χρηστικό οδηγό για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους κάτι έπρεπε να έχουν κάνει τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το δημιούργησε η ομάδα εθελοντών του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.


Τον οδηγό συμπλήρωσε το dikaiologitika.gr, σύμφωνα με τα όσα θα ισχύσουν το 2014 ,με τις αλλαγές στην ασφάλιση που ήδη έχουν προαναγγελθεί και θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Συγκεκριμένα , ο οδηγός αφορά όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των ανέργων και των ανασφάλιστων χωρίς να αναφέρονται οι κοινωνικές δράσεις που καθημερινά βοηθούν τους ανασφάλιστους που δεν έχουν περίθαλψη , όπως τα κοινωνικά ιατρεία και οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις που παρέχουν φορείς ,κάτι που έχει κριθεί αναγκαίο πλέον σε ένα κράτος που η υγεία είναι δημόσια και αποτελεί Συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι το δικαίωμα στην υγεία είναι Συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών του Ελληνικού Κράτους (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος).

Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το Δημόσιο Σύστημα Ασφάλισης

Όταν είσαι άνεργος είσαι και ανασφάλιστος

Οι νέοι από 18-29 ετών με κάρτα ανεργίας σε ισχύ μπορούν να έχουν βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ με εξάμηνη ανανέωση μέχρι τα 29 έτη. Οι μακροχρόνια άνεργοι (12 μήνες ανεργίας) άνω των 55 ετών με 3.000 ένσημα από οποιοδήποτε φορέα μπορούν να έχουν βιβλιάριο ασθενείας από το ΙΚΑ με ετήσια ανανέωση.

Με πόσα ένσημα μπορείς να έχεις ασφάλεια από το ΙΚΑ για το 2014 και χωρίς να εργάζεσαι

Σε πολύ λίγες ημέρες έρχεται τροπολογία θα προβλέπει ότι στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2014 έως 28.2.2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Ασφάλιση ανέργων άνω των 29 ετών και το 2014

Σύμφωνα τα όσα έχει κάνει από τον υπουργό Εργασίας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα παρατείνει την ρύθμιση που λήγει στις 28/2/2014 και παρέχει ασφάλιση στους ανέργους από 29 ετών έως και 55 ετών.

Έτσι με την παράταση αυτή που προωθείται από το υπουργείο Εργασίας η ασφάλιση ανέργων για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται και για το 2014 έως την 28η Φεβρουαρίου 2015

Οι προϋποθέσεις για την συνέχιση της ασφάλισης των ανέργων είναι ότι οι ανασφάλιστοι άνεργοι ηλικίας από 29 έως 55 ετών καλύπτονται για 2 χρόνια από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 600 ημέρες ασφάλισης. Από το 30ο έτος οι ημέρες ασφάλισης αυξάνονται κατά 100 ημέρες για κάθε έτος.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 67 ετών έχουν σύνταξη υπερηλίκων;

Δικαίωμα σύνταξης υπερηλίκων έχουν όσοι δεν παίρνουν άλλη σύνταξη, έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, μένουν μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια και το ατομικό και οικογενειακό ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 4.320 και 8.640 αντίστοιχα.

Αυτό θα αλλάξει σύμφωνα με εξαγγελία του υπουργού Εργασίας και θα υπάρξει η προϋπόθεση των 10 ετών διαμονής στην χώρα ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφή της σύνταξης σε περίπου 20.000 συνταξιούχους που είχε κοπεί η σύνταξη.

Το πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας εκδίδεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων όταν το ζητήσει ο ίδιος ο πολίτης;

Το πιστοποιητικό οικονομικής αδυναμίας εκδίδεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων μόνο μετά από αίτημα μιας Δημόσιας Υπηρεσίας προκειμένου κάποιος να τύχει ευεργετικές προβλέψεις για οικονομικά αδύνατους που αναφέρονται σε ισχύουσες διατάξεις ( νόμοι, υπουργικές αποφάσεις κλπ). Η πιστοποίηση οικονομικής αδυναμίας από την Κοινωνική Υπηρεσία γίνεται με τον έλεγχο του εκκαθαριστικού εφορίας. Δύναται να διεξαχθεί και επί τόπου κοινωνική έρευνα.

Το βιβλιάριο ανασφάλιστου είναι διαφορετικό από το βιβλιάριο πρόνοιας ή απόρου

Το βιβλιάριο ανασφαλίστου είναι το ίδιο με το βιβλιάριο Πρόνοιας ή απόρου

Το βιβλιάριο ανασφαλίστου μπορούν να το βγάλουν όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες;

Βιβλιάριο ανασφαλίστου μπορούν να βγάλουν οι Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, οι Αλλοδαποί με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας).

Οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες , Οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας και η οποία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Επίσης ειδικές κατηγορίες όπως α. Παιδιά που διαμένουν σε Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας των Πε.Σ.Υ.Π. ή άλλα ιδρύματα Ν.Π.Δ.Δ ή Ν.Π.Ι.Δ.

β. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

γ. Μοναχοί και λαϊκοί της Ιεράς Μονής Σινά και Έλληνες κληρικοί των Πατριαρχείων

δ. Ανασφάλιστες άγαμες επίτοκες και μητέρες ως και τα παιδιά αυτών

ε. Παιδιά που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες. στ ε. Άτομα που φιλοξενούνται στις θεραπευτικές κοινότητες για απεξάρτηση, ΟΚΑΝΑ, Νόστος ή παρακολουθούνται ως εξωτερικοί ασθενείς.

Το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 6.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει την δυνατότητα ασφάλισης.

Το καθορισθέν αυτό εισόδημα, αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Εκδίδεται από τους Δήμους ή στην περίπτωση που ο Δήμος δεν έχει αναλάβει αυτήν την υποχρέωση, από το Δήμο που τους εξυπηρετεί. Ισχύει για 1 έτος. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτων εισαγωγών για νοσηλεία, είναι δυνατή η έκδοση βιβλιαρίου με αναδρομική ισχύ.

Το πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας είναι το ίδιο με το Βιβλιάριο Ανασφάλιστου;

Το πιστοποιητικό κοινωνικής προστασίας δεν είναι το ίδιο με το βιβλιάριο ανασφαλίστου και εκδίδεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αποδεδειγμένο πρόβλημα υγείας και για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες όπως

α. Ομογενείς που διαθέτουν βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για απόκτηση ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

β. Αλλοδαποί με άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (υγείας)

γ. Οι υπήκοοι των Κρατών Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη δ. Αλλογενείς σύζυγοι Ελλήνων ή ομογενών ή Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα τέκνα.

Ο φοιτητής όταν δεν εργάζεται είναι ανασφάλιστος;

Υγειονομική περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή δικαιούνται οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των Δημόσιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ημεδαποί, ομογενείς και αλλοδαποί για διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης που προβλέπεται ως ελάχιστη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών ενός Τμήματος προσαυξανόμενο κατά το ήμισυ. Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές των ΑΕΙ δια διάστημα ίσο προς τα έτη φοίτησης προσαυξανόμενο κατά το ήμισυ.

Δεν χρειάζεται κανένα δικαιολογητικό για να βγάλεις κάρτα ανεργίας ;

Για την έκδοση κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

1) Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος - Ε1.

2) Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

3) Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.)

4) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ 6)Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ δεν υποχρεούνται σε ασφαλιστικές εισφορές;

Ο ΟΓΑ παρέχει ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη στους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν εισφορές στον ΟΓΑ ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης και την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (health voucher) μπορούν να το έχουν όλοι οι πολίτες και να έχουν απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο Δημόσιο σύστημα υγείας;

Με αίτηση τους στο ΚΕΠ μπορούν να εκδώσουν Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (health voucher) αυτοί που πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Ήταν κάποτε ασφαλισμένοι είτε άμεσα είτε έμμεσα σε κάποιο ασφαλιστικό φορέα του ΕΟΠΥΥ

2. Το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ και τα 25.000 ευρώ οικογενειακό.

3. Έχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Το Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης (ΕΕΠ) παρέχει υπηρεσίες ιατρικής εξέτασης με επισκέψεις σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό ή μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία) και πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ (Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία). Διαρκεί 8 μήνες και οι συνολικές επισκέψεις είναι τρείς (3).

Για τις έγκυες εκτός των παραπάνω δίνεται η δυνατότητα παραπομπής με αξιολόγηση από τον ιατρό για πραγματοποίηση βασικού πακέτου εξετάσεων ελέγχου κύησης, σύμφωνα με το τρίμηνο κύησης που διανύει η έγκυος, και καθ" όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, Ιατρεία ΕΟΠΥΥ ή μονάδες υγείας του ΕΣΥ και Αξιολόγηση /διάγνωση, οδηγίες ιατρού, και ό,τι περιλαμβάνεται ως παροχή υπηρεσίας προς την έγκυο σύμφωνα με την επιστήμη και την ιατρική ένδειξη κατά την επίσκεψη για έλεγχο-παρακολούθηση κύησης. Διαρκεί 9 μήνες και για 7 επισκέψεις αν η έγκυος είναι στο πρώτο μήνα, 6 μήνες και 5 επισκέψεις αν η έγκυος είναι μετά το 3ο μήνα και 3 μήνες και 3 επισκέψεις αν η έγκυος είναι μετά τον 6ο μήνα.

Όλοι οι ανασφάλιστοι μπορούν να κάνουν αυτασφάλιση (προαιρετική ασφάλιση);

Για «Παλαιό» ασφαλισμένο του ΙΚΑ, προ της 1/1/93.

Πρέπει α) Να μην εργάζεται

β) Να έχει συμπληρώσει 500 ημέρες ασφάλισης μέσα στην αμέσως προηγούμενη πενταετία πριν την διακοπή της ασφάλισής του στο ΙΚΑ, οπότε η αίτηση πρέπει να υποβληθεί μέσα σε 12 μήνες από την τελευταία ημέρα ασφάλισης ή 3.000 ημέρες ασφάλισης, οπότε η αίτηση μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε.

Για τον «Νέο» ασφαλισμένο του ΙΚΑ, μετά την 1/1/93 πρέπει να έχει πραγματοποιήσει στην υποχρεωτική ασφάλιση 1500 ημέρες τουλάχιστον, από τις οποίες 300 εντός της τελευταίας 5ετίας πριν από την υποβολή της αίτησης η οποία πρέπει να γίνει μέσα σε 12 μήνες από την τελευταία ημέρα ασφάλισης.

Οι εισφορές διαμορφώνονται με βάση τον μέσο όρο του μισθού του τελευταίου έτους πριν από την διακοπή της υποχρεωτικής ασφάλισης (αναπροσαρμοσμένου με το εκάστοτε ποσοστό αυξήσεως των συντάξεων).

Για τους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. από 1/1/93 για να κάνουν αυτασφάλιση πρέπει να έχουν κάνει διακοπή της δραστηριότητάς τους στο ΟΑΕΕ.

Όλοι οι μετανάστες έχουν ροζ κάρτα;

Η ροζ κάρτα είναι μια κάρτα που κανονικά λέγεται δελτίο αιτήσαντος ασύλου. Όταν υποβάλει κάποιος αίτηση για άσυλο, η αρμόδια Αρχή παραλαβής πρέπει να του δώσει ένα ειδικό ατομικό δελτίο (δελτίο αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού), το οποίο θα έχει τη φωτογραφία του και του επιτρέπει την παραμονή του στην Ελλάδα. Με αυτή τη κάρτα έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ.

http://news247.gr/


Πωλείται η "Χώρα": Μεγιστάνες διεκδικούν το νησάκι στο Σούνιο


Στο σφυρί βγαίνει μια από τις πιο ωραίες νησίδες του Σουνίου. Ποιοι το διεκδικούν και ποια η εκτιμώμενη αξία του αυτή τη στιγμή
Είναι μία από τις πιο ωραίες νησίδες του Σουνίου.

Η "Χώρα" ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος την βγάζει στο σφυρί και τον τελευταίο καιρό έχει σημάνει συναγερμός στους κύκλους των βαθύπλουτων όλου του κόσμου, αφού το νησάκι είναι μια ανάσα απ' την Αθήνα.

Οι όμορφες παραλίες του νησιού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι χωρισμένο σε ζώνες, τις οποίες ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να εκμεταλλευτεί ακόμη και για εμπορική χρήση εκτός από οικιστική, κάνουν τη Χώρα πόλο έλξης ζάμπλουτων απ' όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", ο ιδιοκτήτης που φροντίζει να διατηρεί την ανωνυμία του βγάζει το νησί των 86 στρεμμάτων στο σφυρί για 35.000.000 ευρώ, αν και η αξία του εύκολα φτάνει τα 50.000.000 ευρώ ειδικά από τη στιγμή που συνοδεύεται και από άλλα μικρότερα νησάκια.

http://news247.gr/



George Clooney: Επιστρέψτε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα


- Να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από τη Βρετανία ζήτησε ο George Clooney από το φεστιβάλ του Βερολίνου

- «Έχετε δίκιο» είπε απαντώντας σε Ελληνίδα δημοσιογράφο

- Δείτε τι είπε ο Αμερικανός σταρ του κινηματογράφου κατά την παρουσίαση της νέας του ταινίας The Monuments Men

- Η ταινία την οποία σκηνοθετεί αφορά στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς που είχαν κλέψει οι Ναζί

Μετά τον Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι ακόμη ένα μεγάλο όνομα της 7ης Τέχνης, ο George Clooney ενώνει τη φωνή του με εκείνη των Ελλήνων και ζητά την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο όπου βρίσκονται από το 1816.

Η δήλωση στήριξης του George Clooney έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη νέα του ταινία, The Monuments Men, η οποία παρουσιάζεται το 64ο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Ο Αμερικανός σταρ απάντησε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου: «Νομίζω ότι έχετε δίκιο. Ίσως να μην ήταν κακό αν επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα. Νομίζω πως θα ήταν πολύ δίκαιο και ωραίο. Νομίζω ότι είναι στο σωστό να γίνει».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ GEORGE CLOONEY


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΙΒΕΒ ΦΡΑΙ


Η ταινία The Monuments Men

Η νέα ταινία που υπογράφει σκηνοθετικά ο George Clooney αφηγείται στην ιστορία μιας επίλεκτης ομάδας των Συμμάχων που είχε επιφορτιστεί να διασώσει τα καλλιτεχνικά αριστουργήματα και πολιτιστικά αντικείμενα που είχαν κλέψει οι Ναζί, πριν αυτοί τα καταστρέψουν.

Εκτός από τον Τζορτζ Κλούνεϊ, που εκτός από τη σκηνοθεσία έχει συνυπογράψει το σενάριο και την παραγωγή ενώ πρωταγωνιστεί, παίζουν επίσης οι: Μπιλ Μάρεϊ, Ματ Ντέιμον, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρτέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιού Μπόνβιλ.


Το σενάριο: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια επίλεκτη ομάδα Συμμάχων επιφορτισμένη από τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ, παίρνει εντολή να πάει στη Γερμανία και να διασώσει καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τους Ναζί και να τα επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Με την τέχνη παγιδευμένη πίσω από τις γραμμές του εχθρού και με το γερμανικό στρατό κάτω από τις διαταγές να καταστρέψει τα πάντα καθώς το Γ' Ράιχ κατέρρεε, πώς θα μπορέσουν αυτοί οι άνδρες - επτά διευθυντές μουσείων, επιμελητές και ιστορικοί τέχνης, όλοι τους πιο εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο παρά με τα όπλα - να τα καταφέρουν.

Αλλά καθώς αυτοί οι Άνδρες των Μνημείων, όπως ονομάζονταν, βρέθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο για να αποφευχθεί η καταστροφή 1000 χρόνων πολιτισμού, θα ρισκάρουν τη ζωή τους για να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.

http://us.lrd.yahoo.com



Γενναίες ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια. Έρχεται το ιρλανδικό μοντέλο


Το πρώτο βήμα για την έναρξη των γενναίων ρυθμίσεων των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κάνουν η κυβέρνηση και οι τράπεζες με την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.


Χθες συναντήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, Εργασίας Γ. Βρούτσης και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για να προετοιμάσουν τις διαδικασίες έκδοσης της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που ενεργοποιεί το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

Όπως αναφέρει η "Ημερησία", η πρώτη επίσημη συνεδρίαση θα είναι την Παρασκευή, οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες καθορισμού των εννοιών του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης». Με βάση αυτούς τους δύο ορισμούς και τις προϋποθέσεις που θα φέρουν, θα ρυθμίζονται τα δάνεια των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το κυβερνητικό συμβούλιο θα προχωρεί όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, προκειμένου να ξεπερνιούνται εμπόδια και διοικητικές δυσλειτουργίες, έτσι ώστε τράπεζες και δανειολήπτες να έρχονται σε συμφωνία για τη ρύθμιση των δανείων.

Το ιρλανδικό μοντέλο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ουσιαστικά στη χώρα μας και σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των δανείων των νοικοκυριών θα εφαρμοστεί το λεγόμενο ιρλανδικό μοντέλο, το οποίο περιλαμβάνει τις «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης» και τους «συνεργάσιμους δανειολήπτες».

Οι «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης», σύμφωνα με το ιρλανδικό μοντέλο, είναι μία επίσημη λίστα με τα αναγκαία έξοδα των νοικοκυριών, είτε αυτά είναι οικογένειες με παιδιά, είτε ζευγάρια, είτε μεμονωμένα άτομα. Έχει γίνει αποδεκτός από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ένας κατάλογος με τα μηνιαία έξοδα για διατροφή, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μόρφωση, ψυχαγωγία, ένδυση, επικοινωνία, ασφαλιστική κάλυψη, θέρμανση, ηλεκτροδότηση κ.λπ.

Έχει ληφθεί υπόψη ένα μέσο αποδεκτό κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών (ανάλογα με τα μέλη) και σύμφωνα με αυτό οι τράπεζες και οι δανειολήπτες προχωρούν σε συμφωνίες για τη διευθέτηση των οφειλών. Η λίστα με τις δαπάνες είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς έχει καταρτιστεί με βάση το αρχείο και τις μετρήσεις που κάνει η Ιρλανδική Στατιστική Αρχή, κάτι το οποίο αναμένεται να πράξει στη χώρα μας και η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Εκτιμήσεις θέλουν το εύρος των ελάχιστων δαπανών διαβίωσης να κυμαίνεται στη χώρα μας από τα 600 έως τα 1.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.

Πέρα από αυτόν τον κατάλογο των εξόδων, θα καθιερωθεί και η έννοια του «συνεργάσιμου δανειολήπτη». Είναι αυτός, με απλά λόγια, που δεν κρύβει στοιχεία από τις τράπεζες, π.χ. έσοδα, περιουσιακά στοιχεία. Με τον ορισμό αυτό η κάθε τράπεζα δεν μπορεί να χαρακτηρίζει με αδιαφανή κριτήρια κάποιο δανειολήπτη ως μη συνεργάσιμο και να απορρίπτει a priori σχέδια αναδιάρθρωσης χρεών. Συνεπώς, η τράπεζα υποχρεώνεται να εξετάσει σοβαρά κάθε περίπτωση ξεχωριστά, εφόσον πληρούνται βασικές προϋποθέσεις.

Έτσι, με τον κατάλογο που περιλαμβάνει τις «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης» καθώς και τα κριτήρια του «συνεργάσιμου δανειολήπτη», οι τράπεζες και τα νοικοκυριά που έχουν δανειστεί και αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω της ύφεσης στις δανειακές υποχρεώσεις τους, θα μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και γρήγορα να έλθουν σε συμβιβασμό. Στην Ιρλανδία και στις άλλες χώρες που εφαρμόζεται το περιγραφόμενο μοντέλο, οι τράπεζες υπολογίζουν με βάση το κόστος διαβίωσης τα έξοδα που χρειάζεται μία οικογένεια για να ζήσει και στη συνέχεια ερευνούν και συζητούν με το δανειολήπτη πώς θα αξιοποιήσουν το εναπομείναν καθαρό εισόδημα. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην Ιρλανδία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δανειστές προχωρούν ακόμη και σε διαγραφές χρεών, όταν διαπιστώνουν πως ένα δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα, αλλά και ούτε προοπτική δημιουργίας του.

Επίσης γίνονται πολλοί διακανονισμοί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη χάνει η τράπεζα, αλλά και ο δανειολήπτης να βγαίνει ωφελημένος.

Το κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εξετάσει και άλλα ζητήματα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων.

*Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί να εξετάσει και να αποφασίσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο είναι αν θα δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των δανείων σε επιχειρήσεις που δεν έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

*Οι διαδικασίες πτώχευσης των επιχειρήσεων χρήζουν ριζικής αναμόρφωσης.

Στην Ελλάδα το Πτωχευτικό Δίκαιο (Εμπορικό) είναι αρκετά εκσυγχρονισμένο και βασίζεται σε μεταφορά του γερμανικού, αλλά φαίνεται να εφαρμόζεται ελλιπώς. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών που έχει την πλειονότητα των ελληνικών εμπορικών πτωχεύσεων, υπάρχουν μόνο δύο δικαστές, οι οποίοι ασχολούνται με σχεδόν 1.300 εκκρεμείς υποθέσεις πτώχευσης. Οι δικαστές είναι περιορισμένης εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα υποχρεούνται ανά δύο χρόνια να αντικαθίστανται.

Απαιτείται η τοποθέτηση περισσότερων δικαστών και με μεγαλύτερη πείρα.

*Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης δημιουργεί μεγάλες δαπάνες και άσχημα αποτελέσματα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι διαδικασία μπορεί να φτάσει τα 20 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί και οι σύνδικοι και εμπλεκόμενοι πληρώνονται μόνο εκ των υστέρων. Οι περισσότερες περιπτώσεις για τις οποίες η διαδικασία της πτώχευσης ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια ή και λιγότερο, οφείλονται στην ανυπαρξία περιουσίας - οι εγγυήσεις που δεν αφορούν σε ακίνητα (μηχανήματα, οχήματα, εξοπλισμός, κ.λπ.) είναι συνήθως άνευ αξίας λόγω της υποτίμησης.

*Η αποτελεσματική εφαρμογή της πτωχευτικής διαδικασίας παρεμποδίζεται από την έλλειψη έμπειρων και αξιόπιστων διαχειριστών σε θέματα πτωχεύσεων.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες, η Ελλάδα δεν έχει ένα σώμα από επαγγελματίες διαχειριστές σε θέματα πτωχεύσεων. Προς το παρόν, μόνο οι δικηγόροι μπορούν να ενεργούν υπό την ιδιότητα αυτή και στερούνται συχνά απαιτούμενων δεξιοτήτων, προκειμένου να προβούν στην αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. Επίσης, λογιστές, εκτιμητές, φοροτεχνικοί είναι διστακτικοί στο να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, καθώς η πληρωμή τους μπορεί να περάσει τα 10 χρόνια. Εξετάζεται η ενθάρρυνση της παροχής κινήτρων για τους εκκαθαριστές, ώστε να αναμειχθούν και να ασχοληθούν. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να θεσπιστεί αλλαγή στον τρόπο αμοιβής τους. Να γίνεται με κάποιον τρόπο νωρίτερα.

*Το πτωχευτικό δίκαιο προβλέπει μια προ-διαδικασία πτώχευσης (άρθρο 99 ), με ελάχιστα παραδείγματα επιτυχούς έκβασης.

Πολλές εταιρείες εφαρμόζουν την ανωτέρω διαδικασία, αλλά για τις περισσότερες επιχειρήσεις διαπιστώνεται ότι δεν είναι βιώσιμη. Από το 2007, μόνο 12 υποθέσεις παραπέμφθηκαν στην αναμόρφωση του άρθρου 99 και μόνο 1 ολοκληρώθηκε.

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει έλλειψη πτωχευτικών δικαστών. Επίσης, μόνο οι δικηγόροι δύνανται να επιβλέπουν τη διαδικασία του άρθρου 99, και μόνον όσοι έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια εμπειρίας. Τα δικαστήρια διαπιστώνουν ότι οι δικηγόροι δεν είναι ικανοί για να κάνουν συστάσεις επί επιχειρησιακών θεμάτων.

Το κυβερνητικό συμβούλιο θα προχωρεί όλες τις αναγκαίες αποφάσεις προκειμένου να ξεπερνιούνται εμπόδια και διοικητικές δυσλειτουργίες, έτσι ώστε τράπεζες και δανειολήπτες να έρχονται σε συμφωνία για τη ρύθμιση των δανείων. Στη χώρα μας και σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των δανείων των νοικοκυριών θα εφαρμοστεί το λεγόμενο ιρλανδικό μοντέλο, το οποίο περιλαμβάνει τις «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης» και τους «συνεργάσιμους δανειολήπτες».

πηγή: Ημερησία



Εχινάκεια: Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο δημοφιλή;



«Να πάρεις εχινάκεια!» – αυτή, είναι μια φράση την οποία ακούω όλο και πιο συχνά τώρα τελευταία. Μα, τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο βότανο τόσο αγαπητό στον κόσμο;

Η εχινάκεια είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βότανα του χειμώνα. Αλήθεια, τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή και… απαραίτητη κάθε φορά που ο χειμώνας μας δείχνει τα… δόντια του;

Σύμφωνα με αποτελέσματα πολλών και διάφορων μελετών, πρόκειται για ένα βότανο το οποίο έχει τη δύναμη να ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και να ανακουφίζει από τον πόνο. Ταυτόχρονα όμως, παρουσιάζει αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ το βασικό της πλεονέκτημα είναι το ότι σε περίπτωση κρυολογήματος, καταφέρνει να επιταχύνει το ρυθμό της ανάκαμψης ανακουφίζοντας παράλληλα από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Ποια είναι όμως αυτά τα «μαγικά» συστατικά της; Είναι τρία και το καθένα έχει τον «σκοπό» του. Οι πολυσακχαρίτες από τη μία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας, ενώ τα φλαβονοειδή και τα αιθέρια έλαια της χαρίζουν την αντιφλεγμονώδη δράση της.

Είναι όντως ασφαλής;
Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, η χρήση της είναι ασφαλής τόσο για τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους, όσο και για τα παιδιά (αρκεί να χορηγείται η ανάλογη δόση σε συνάρτηση με το βάρος τους)! Γενικά δεν υπάρχουν αντενδείξεις, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας σε περίπτωση που ακλουθούμε ταυτόχρονα και κάποια φαρμακευτική αγωγή.
Της Μάρθας Αγγελοπούλου, με τη βοήθεια της Έφης Δέδε, κλινικής διατροφολόγου-διαιτολόγου, BSC, επιστημονικής διευθύντριας «Λόγω Διατροφής» Ά. Λιοσίων

- See more at: http://www.efidede.gr



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Χαϊκάλη: «Στο τέλος έμαθα ότι ο Φιλιππίδης και ο Μπουλάς έπαιρναν...


Τι αποκαλύπτει ο ηθοποιός και βουλευτής για τα χρήματα που κέρδισε; Τι πραγματικά συνέβη με την υπόθεση του ποσού που δεν δήλωσε στην εφορία;…
Ο Παύλος Χαϊκάλης ήταν ο σημερινός καλεσμένος της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μίλησε -μεταξύ άλλων- τόσο για τα χρήματα που έχει κερδίσει από το επάγγελμα του ηθοποιού, όσο και για την πρόσφατη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ με τα αδήλωτα στην εφορία χρήματα.

«Με τα λεφτά που έβγαλα έφτιαξα ένα σπίτι μαζί με ένα δάνειο που πήρα. Δεν είμαι από τους ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς.», είπε ο Παύλος Χαϊκάλης και αναφέρθηκε στην τεράστια τηλεοπτική επιτυχία 50-50: «Ακόμα και από τους συναδέλφους μου, τον Σάκη και τον Πέτρο στο 50-50 έπαιρνα πολύ λιγότερα χρήματα. Το έμαθα στο τέλος. Δεν με πειράζει το πώς πουλάει τον εαυτό του ο άλλος, απλώς είπα ότι από αυτά που παίρνω δεν θέλω να μου κόψετε κι εκεί έγινε η αντίδραση».


Για τις 45,000 ευρώ που δεν δήλωσε στην εφορία, ανέφερε: «Εκείνη τη χρονιά έκανα τρεις δουλειές για να μαζέψω χρήματα γιατί ήθελα να πάρω τότε ένα οικόπεδο. Είχα δηλώσει 260,000 και πλήρωσα φόρο 122,000. Δεν θα διακινδύνευα με τίποτα να πληρώσω άλλες 15,000. Δεν παίρνεις ποτέ μαύρα με επιταγές, άρα δεν υπήρχε καμία πρόθεση. Η δουλειά έγινε το χειμώνα και περιμέναμε να δούμε αν παιχτεί στην Αθήνα για να συμπληρώσουμε και να κόψουμε ένα παραστατικό. Έφυγα το καλοκαίρι περιοδεία, αμέλησα εγώ, αμέλησε και η εταιρεία κι έμεινε εκεί. Όταν με φώναξε το ΣΔΟΕ είχα ξεχάσει, δεν ήξερα για ποια δουλειά ήταν».


Πηγή: zappit.gr

- See more at: http://www.paraskinia.com



Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 13/2


ΚΡΙΟΣ

Γενικά: Είστε σε φάση αρκετά δημιουργική και ίσως να μην αφήσετε κάποιες αρνητικές εικόνες ή συζητήσεις να σας μπλοκάρουν αυτά που νιώθετε. Τελικά καταλαβαίνετε ότι για να είστε καλά θα χρειαστεί να απομονώσετε οτιδήποτε σας έρχεται ουρανοκατέβατα και δεν σας αφήνει να ηρεμήσετε. Η δημιουργικότητα πάντως σας δραστηριοποιεί να γίνετε καλύτεροι.
Ερωτικά: Θέλετε να αγαπηθείτε και να αγαπήσετε με πάθος. Για αυτό ίσως να βγάλετε τον καλύτερο εαυτό σας, παρ' όλα τα προβλήματα τα οποία μπορεί με τον τρόπο σας να τα βάζετε στην άκρη. Κυρίως ο Αιγόκερως σας δημιουργεί κάποιες εντάσεις αλλά εσείς θέλετε να τις ανατρέψετε. Πιθανόν μια νέα γνωριμία με ένα Παρθένο να αλλάξει την μοναχική σας πορεία.
Καριέρα & Οικονομικά: Εξελίσσεται μια κατάσταση η οποία μπορεί να σας βγει σε καλό γιατί θα δείτε ότι οι συνθήκες ευνοούν τις συνεργασίες αλλά χωρίς να παίζετε εσείς το απόλυτο παιχνίδι. Δεν πειράζει, είναι και αυτό μια εμπειρία η οποία θα σας εξελίξει πολύ περισσότερο.



ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά: Έχετε κάποιες προσωπικές απόψεις οι οποίες μπορεί να μην σας βοηθήσουν να λύσετε ένα πιθανό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζετε και πάλι αυτές τις ημέρες. Το ότι θέλετε να είστε το επίκεντρο μέσα σε μια κατάσταση και να κερδίσετε γιατί πιστεύετε ότι έχετε δίκιο ίσως να σας κάνει υπερβολικά απόλυτους. Πιθανόν να ανοίξετε το σπίτι σας και να θέλετε να προκαλέσετε μεγάλη εντύπωση. Συγκρατηθείτε και να είστε ο εαυτός σας. Οι γεννημένοι από τις 13 έως και 15.4 θα νιώθετε μεγάλη πίεση. Φροντίστε την υγεία σας και την ξεκούραση του σώματός σας.
Ερωτικά: Η σχέση με Λιοντάρι θα σας κινητοποιήσει να ανταλλάξετε όρκους και αιώνια πίστη αλλά υπάρχει και μια δόση περιορισμού και από τις δυο πλευρές. Ο λόγος είναι ότι πιθανόν να νιώσετε ανασφάλεια και να προσπαθείτε να την ανταλλάξετε με παθιασμένα συναισθήματα που ίσως φτάσουν στην υπερβολή.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχει μια κατάσταση στάσιμη η οποία σας κουράζει αφάνταστα και περιμένετε κάπως παθητικά την λήξη της χωρίς όμως εσείς να κάνετε πολλά πράγματα. Το θέμα είναι να ότι κάνετε κινήσεις για συνεργασίες και ίσως αυτό να σας μπλοκάρει παραπάνω.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά: Υπάρχει η ευεργετική επίδραση ενός προσώπου ή μιας γνώσης που σχετίζεται με τέχνη η οποία θα αναβαθμίσει την προσωπικότητά σας και θα βοηθήσει στο να κάνετε τις αλλαγές σας αλλά και να ενταχθείτε πιο εύκολα σε μια ομάδα ηήσε μια ιδέα την οποία θα την ακολουθήσετε με μεγάλο πάθος. Ο Ερμής που είναι ο κυρίαρχος πλανήτης σας συνεχίζει να είναι ανάδρομος και τώρα θα σας ενεργοποιεί καλύτερα γιατί υπάρχει το στοιχείο του αέρα που σας πηγαίνει πολύ.
Ερωτικά: Δοκιμάζετε τις αντοχές σας και βλέπετε ότι βγαίνει από μέσα σας μεγάλη δύναμη και πάθος το οποίο μερικές φορές φοβάστε ότι δεν το έχετε. Και όμως κρύβετε πολλά αποθέματα ερωτικής ενέργειας και πολλές φορές βγαίνει στην επιφάνεια και σας καίει με τον τρόπο της. Λιοντάρι, Τοξότης και Υδροχόος είναι από τις εύκολες περιπτώσεις. Αντίθετα ο Σκορπιός είναι μια δύσκολη περίπτωση αλλά πολύ προκλητική.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε ανασκουμπωθεί και κάνετε βήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να λύσετε κάποιες υποθέσεις που μπορεί να έχει συμμετοχή και ένα συγγενικό πρόσωπο ίσως Δίδυμος. Θα τις λύσετε με ευκολία αρκεί να είστε πρόθυμοι να κάνετε βήματα και να μην μένετε στα ίδια και στα ίδια.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά: Έχετε μεγάλη προσφορά και ζήτηση και αυτό θα σας ενεργοποιήσει να κινηθείτε περισσότερο στο να «σώσετε» την υπόληψή σας γιατί ίσως να αντιληφθείτε σήμερα ότι δεν έχετε βάλει στην σωστή θέση τον εαυτό σας. Ίσως να γίνετε υπερβολικοί αλλά σε ένα σεμνό ζώδιο όπως είστε εσείς χρειάζεται και το θάρρος σε πολλά πράγματα. Η εμφάνισή σας και γενικά ότι σας αναβαθμίζει και σας κάνει να νιώθετε ότι έχετε αξία θα σας βοηθήσει σε υπερβολικό βαθμό.
Ερωτικά: Είστε σίγουροι για τα δικά σας συναισθήματα και τώρα ανιχνεύετε για το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει γιατί θέλετε να έχετε κατά κάποιο τρόπο την αποκλειστικότητα από την πλευρά του. Πιθανόν να κάνετε κάποια δώρα περιμένοντας όμως και την αντίστοιχη κίνηση από το άτομο που σας ενδιαφέρει. Ο Υδροχόος σας προβληματίζει αλλά στέκεται στο ύψος που θέλετε προς το παρόν.
Καριέρα & Οικονομικά: Είστε υπερβολικοί με τις αντιδράσεις αλλά και τις απαιτήσεις σας γιατί έχετε μπει σε φάση ανταγωνισμού ακόμα και για πολύ μικρά θέματα. Όμως όταν σας βγαίνει αυτό, θέλετε να υπερτερείτε και να έχετε την αναγνώριση μέσα στο περιβάλλον σας. Η προστασία προς το άτομο σας και τα συμφέροντα σας μπορεί να καταλύονται μερικές φορές όταν πρόκειται για τις ανάγκες της οικογένεια σας.



ΛΕΩΝ

Γενικά: Αντιμετωπίζετε με μια ιδιαίτερη δυναμική όλα τα προβλήματα και θα τα λύσετε αμέσως και επιτόπου γιατί νιώθετε ότι έχετε συνείδηση σε κάποια θέματα που τον προηγούμενο καιρό αγνοούσατε λόγω έλλειψης αντικειμενικής κρίσης. Τώρα όμως που γίνεται ένα ξεκαθάρισμα με πιο έντονο τρόπο πιθανόν να δείτε και μια πλευρά που δεν ξέρατε. Οι γεννημένοι από τις 15 έως και 17.8 νιώθετε πιεσμένοι από τον χρόνο ή κουρασμένοι λόγω των πολλών θεμάτων που έχετε.
Ερωτικά: Ο ερωτισμός σας είναι διάχυτος. Είτε είστε με πρόσωπο είτε είστε μόνοι σας έχετε καταλάβει μέσα σας την δύναμη του έρωτα για αυτό προσπαθείτε με κάθε τρόπο να την κάνετε πράξη στην ζωή σας, δηλαδή να είστε ανοικτοί και αισιόδοξοι σε κάθε τι καινούργιο που θα σας έρθει. Μπορεί να σας δημιουργηθεί η επιθυμία να έχετε σχέση με ένα μεγαλύτερο πρόσωπο για να σας διδάξει την ζωή. Γενικά νιώθετε πιο ασφαλείς όταν έχετε ένα πολύ ώριμο πρόσωπο δίπλα σας.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε καταλάβει ότι μερικές φορές μπλοκάρετε εσείς οι ίδιοι κάποια πράγματα που είναι να γίνουν στην δουλειά σας από την κάπως απόλυτη ή εγωιστική θέση που έχετε απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις. Όμως τώρα καταλαβαίνετε ότι θα χρειαστεί να πάτε και στην πλευρά του άλλου για να υπάρχει κινητικότητα και ουσιαστικό αποτέλεσμα.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά: Έχετε μπροστά σας να επιλύσετε κάποια θέματα τα οποία δεν θέλετε με κανέναν τρόπο να τα εμφανίσετε προς τα έξω ή να φανεί ότι έχετε κάνει λάθος. Για αυτό προσπαθείτε εκ των έσω να τα λύσετε για να έχετε τον πλήρη έλεγχο. Αυτό βέβαια σας δυναμώνει αλλά συγχρόνως σας δίνει και την χαμένη σας πίστη την οποία μερικές φορές χάνετε από τις συμπεριφορές των άλλων.
Ερωτικά: Υπάρχει ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και είναι πολύ σημαντικό για σας, χωρίς όμως να μπορείτε να του το δείξετε από φόβο μήπως και σας παρεξηγήσει αν δεν νιώθει τα ίδια συναισθήματα με εσάς. Η μοναχικότητα που πολλές φορές σας διακατέχει ίσως να σας εμποδίζει να κάνετε το πρώτο βήμα αλλά τώρα καλυμμένοι από το πρόσχημα της φιλίας πιθανόν να κάνετε κινήσεις με τον Κριό ή τον Υδροχόο. Το Λιοντάρι είναι πολύ κοντά σας αρκεί να του δώσετε το πράσινο φως.
Καριέρα & Οικονομικά: Υπάρχουν δεδομένα που κάπως έχουν ανατραπεί. Μια συνεργασία που σας είχε ενοχλήσει και αφορά σε ένα κομμάτι από το παρελθόν σας μπορεί να ξαναβγεί στην επιφάνεια και να έχετε τα ίδια συναισθήματα θυμού που είχατε και πριν. Επειδή θα χρειαστεί εκ των συνθηκών να κινηθείτε εν μέρει μυστικά μην ανακοινώνετε όλες τις κινήσεις σας παντού.



ΖΥΓΟΣ

Γενικά: Νιώθετε από μέσα σας δυνατοί κι αυτό σας βγάζει από την ταλαιπωρία να σας θαυμάζουν και να σας αποδέχονται οι άλλοι. Ο τρόπος που κινείστε θα είναι κατάλληλος για να προσεγγίσετε φίλους που ίσως είχατε χάσει λόγω κάποιων αρνητικών συγκυριών ή ξαφνικών συμβάντων. Αυτό θα σας φέρει πολύ κοντά. Όταν θέλετε γίνεστε πολύ δημιουργικοί για αυτό σήμερα τουλάχιστον προσπαθήστε να βρείτε τις κατάλληλες συνθήκες και σε πρακτικό επίπεδο για να είστε ευχαριστημένοι.
Ερωτικά: Είστε πολύ δοτικοί και με αυτόν τον τρόπο ζεσταίνεστε και εσείς και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Αν γίνετε και κάπως συγχωρητικοί, χωρίς να συμβιβάζεστε με καταστάσεις που δεν σας καλύπτουν από την ηθική πλευρά, τότε θα δείτε να συμβαίνουν πολλά καλά στην προσωπική σας ζωή γιατί έχετε το χάρισμα της επικοινωνίας αυτό το διάστημα.
Καριέρα & Οικονομικά: Θέλετε να διατηρήσετε μια κατάσταση σταθερή και για αυτό αγωνίζεστε χρησιμοποιώντας μερικοί από εσάς και την βοήθεια σημαντικών γνωριμιών με στόχο την επικράτησή σας μέσα στον χώρο. Μπορεί να διαφωνείτε με τον τρόπο που κινούνται κάποιοι συνεργάτες σας γιατί τους θεωρείτε υπερβολικούς και πολύ τυπικούς αλλά τελικά έχετε την εξυπνάδα να τους χειριστείτε και αυτό είναι που κάνει την διαφορά.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά: Σήμερα νιώθετε έντονα ότι θέλετε να είστε το επίκεντρο και ίσως να εμποδίζεστε από δικά σας βαθιά πιστεύω ότι μπορεί να μην είναι σωστό. Πιθανόν να νιώθετε μεγάλη πίεση γιατί θα πρέπει να αποδείξετε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που ίσως νιώθετε ότι μπορείτε να κάνετε.
Ερωτικά: Υπάρχει ένταση με ένα Λιοντάρι και με τον τρόπο του θα σας τραβήξει στα δικά του θέλω. Ο ρομαντισμός σας θα βγει στην επιφάνεια και θα γίνετε πιο ευαίσθητοι, περισσότερο όμως οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες. Η σχέση με έναν Ιχθύ θα είναι πολύ εύκολη.
Καριέρα & Οικονομικά: Όσο ανεβάζετε τον πήχη ψηλά τόσο περισσότερο θα έχετε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και προσαρμογή σε θέματα που σας είναι αρκετά δύσκολο γιατί εδώ τίθεται θέμα προσωπικής σφραγίδας.



ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά: Θα αγνοήσετε κάποια προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν αυτή την περίοδο και θα εστιάσετε στο θετικό, με στόχο να ξεμπερδέψετε από όλα τα προβλήματα μια και καλή. Το θέμα ενός ταξιδιού θα σας ανεβάσει πολύ την διάθεση της περιπέτειας.
Ερωτικά: Ανταλλάσετε με εύκολο τρόπο τα συναισθήματα που νιώθετε με ένα Λιοντάρι. Η εξομολόγηση δεν θα σας χάλαγε. Μην γελοιοποιήσετε την στιγμή γιατί δεν το έχετε και πολύ να το κάνετε, επειδή όλα τα βλέπετε από την εύθυμη πλευρά της ζωής.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε την δική σας θεωρία για θέματα που πρέπει να διευθετήσετε. Επειδή σας απασχολεί ένα χρέος, πιθανόν να το λύσετε άμεσα και χωρίς μεγάλο κόπο, αντίθετα από αυτό που πιστεύατε. Το βλέπετε και εσείς ότι μερικές φορές γίνονται και μικρά θαύματα.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά: Αναλώνεστε μερικές φορές να κάνετε συζητήσεις που μπορεί να είναι ανούσιες και να μην έχετε διάθεση να τις συνεχίσετε. Όμως μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές και να μην το αντιλαμβάνεστε αυτή τη στιγμή. Μερικές φορές χρειάζεται να γίνετε το επίκεντρο για να καταλάβουν τελικά ποιοι είστε. Για αυτό μην αρνείστε να βρεθείτε μπροστά γιατί τελικά δεν θα πετύχετε αυτό που θέλετε.
Ερωτικά: Η επαφή με το Λιοντάρι μπορεί να συνεχίζει να σας εκπλήσσει. Από εκεί που δεν περιμένατε να σας κτυπήσει την πόρτα γιατί πιστεύετε ότι είναι πολύ εγωιστής και όμως οι αντιδράσεις σας και οι αποφάσεις σας πιθανόν να το ταρακουνήσει.
Καριέρα & Οικονομικά: Το βλέπετε ότι πρέπει να φερθείτε με μεγάλη αξιοπρέπεια αν είναι να μοιραστείτε με κάποια άλλα άτομα ένα οικονομικό κομμάτι ή ακόμα και αντικείμενα που σας ανήκει ένα μέρος και τώρα τα χωρίζετε. Επειδή θα βρείτε υποστηρικτές, μην σας πιάσει ο εγωισμός και δεν ζητήσετε αυτά που θέλετε.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά: Έχετε μεγάλη σταθερότητα σε αυτά που κάνετε και αυτό σας βοηθάει να εδραιώσετε μια κατάσταση η οποία αφορά και στους γύρω σας. Επειδή θα είστε αρκετά δοτικοί, ίσως να κάνετε κάποιες μεγαλόπρεπες κινήσεις κάνοντας δώρα και δίνοντας γύρω σας ζεστασιά. Ο Ερμής γυρνάει ανάδρομος και πάλι στο ζώδιο σας και θα σας φέρει κάτι που μπορεί να σχετίζεται με το παρελθόν ή ακόμα και με μια ιδέα που είναι ανεκπλήρωτη.
Ερωτικά: Είστε γενικά σε μια ερωτική φάση και η Πανσέληνος που έρχεται σας ενεργοποιεί να κάνετε πολλές τρέλες και σίγουρα θα σας διαβεβαιώσει ότι είστε σε σωστό δρόμο. Βέβαια το δύσκολο είναι να διαχειριστείτε κάπως την σχέση με Υδροχόο αλλά όσο μεγαλώνετε μαθαίνετε.
Καριέρα & Οικονομικά: Αλλάζετε κάποια δεδομένα και συνυπολογίζετε ένα πρόσωπο σαν συνεργάτη που ίσως να μην του δίνατε και μεγάλη σημασία. Ακούστε το όμως γιατί αυτό θα σας δώσει κάποιες λύσεις που ίσως να μην τις έχετε δει.



ΙΧΘYΕΣ


Γενικά: Αναλύοντας κάποια πράγματα βλέπετε ότι μπορεί να είστε κάπως έξω από την πραγματικότητα σε σχέση με μια ομάδα ή με μια κατάσταση που αφορά στις προσωπικές σας ανάγκες. Για αυτό δείτε τι ακριβώς χρειάζεστε και βάλτε τον εαυτό σας στη θέση που του αξίζει.
Ερωτικά: Οι γεννημένοι τις πρώτες ημέρες έχετε ένα έξτρα ρομαντισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει από την μια γιατί θα έρθετε πιο κοντά και θα έχετε εμπνεύσεις αλλά από την άλλη θα χρειαστεί να μην κάνετε υπερβολές και πάνω από όλα να μην νιώθετε λύπη για το άτομο που σας ενδιαφέρει. Το Λιοντάρι θα σας δημιουργήσει μια γλυκιά νοσταλγία αλλά ίσως να φοβάστε να το δείξετε ή να το παραδεχτείτε.
Καριέρα & Οικονομικά: Έχετε μια μικρή αδράνεια γιατί πιθανόν να περιμένετε να συμβεί κάτι από άλλους και ίσως γίνετε κατά κάποιο τρόπο μοιρολάτρες. Πιστεύετε για συγκεκριμένα θέματα ότι πρέπει να έχετε εγωισμό και για αυτό δεν σας αρέσει να φαίνεται ότι έχετε ανάγκη. Με αυτή την δικαιολογία και με κόσμο να βρεθείτε, πολύ βέβαια επιλεκτικά, θα φέρετε την συζήτηση με τέτοιο τρόπο που δεν θα φαίνεται ότι ζητάτε κάποια χάρη.





Πηγή: http://www.astrology.gr



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger