Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πως να ξεπεράσετε τις άτυχες στιγμές στη διάρκεια του σεξ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013


Όπως στη ζωή  έτσι και στο σεξ δεν είναι όλα ρόδινα. 
Υπάρχουν στιγμές  κατά την διάρκεια της  ερωτικής  συνεύρεσης όπου λόγω δυσάρεστων καταστάσεων  νιώσατε εξαιρετικά αμήχανα .Κοκκινίσετε από ντροπή και διστάσατε να το συζητήσετε με το σύντροφος σας ή ακόμη περισσότερο με τον γυναικολόγο σας.

Οι πιο συχνές άβολες  καταστάσεις με τις οποίες έρχονται συχνά αντιμέτωπες οι γυναίκες είναι:


 παράγονται ήχοι από τον κόλπο  κατά την διάρκεια του σεξ 

Μπορεί να νιώσατε  ντροπή αλλά κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής μέσα στον κόλπο μπορεί να παγιδευτεί μια μικρή ποσότητα αέρα που μετά, όταν η ένταση πέσει και ο κόλπος χαλαρώσει, ξαναβγαίνει προς τα έξω δημιουργώντας ήχους που μοιάζουν με αερισμό.

Η μυρωδιά  « στο σημείο αιχμής » είναι άσχημη.

Ο κόλπος, σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας, είναι αυτοκαθαριζόμενος και η παραγωγή από τον οργανισμό γαλακτικού οξέος τον κρατάει καθαρό.
Σε συγκεκριμένες μέρες του κύκλου ο κόλπος μπορεί να έχει εντονότερη μυρωδιά, αυτό όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ωστόσο στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά είναι πάρα πολύ έντονη και παράγονται κολλώδη υγρά, τότε θα πρέπει  να επισκεφθείτε άμεσα τον γυναικολόγο  αφού  κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει  μόλυνση και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. 

Είναι φυσιολογικό να φαντασιώνομαι  κάποιον άλλον κατά τη διάρκεια του σεξ; 

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΜΑΣ το  50% των γυναικών και το 75% των ανδρών φαντασιώνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Δεν είναι κατ’ανάγκη κακό αλλά θεωρείται  ένας υγιής και φυσιολογικός τρόπος να ερεθιστεί κάποιος και να έχει μια καλή ερωτική πράξη. 

http://iatropedia.gr/

Οδηγός «επιβίωσης»... στην κουζίνα


Οι συνταγές μαγειρικής είναι αμέτρητες. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανεξάντλητα. Οι τεχνικές μαγειρέματος υπερβολικά πολλές, για να τις «συγκρατήσουμε» όλες στο μυαλό μας. Τι μπορεί να μας βοηθήσει στην «πολυπλοκότητα» του μεγαλείου της κουζίνας; Μικρά και απλά βήματα, εύκολες οδηγίες και κυρίως, η αγάπη για αυτό που κάνουμε.


Ένας καλός μάγειρας είναι δημιουργικός, οργανωτικός, φροντίζει να διαθέτει τον αναγκαίο οικιακό εξοπλισμό, ξέρει να αξιοποιεί καλά τα υλικά του, γνωρίζει κάποιους στοιχειώδεις όρους της μαγειρικής και κυρίως, βάζει αγάπη και φροντίδα σε αυτό που κάνει. Δεν χρειάζεται κόπο, χρόνο και πολλά χρήματα. Χρειάζεται τρόπο και καλή θέληση και το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο.

Δημιουργικότητα

Δεν χρειάζεται να είστε τελειομανείς. Το μαγείρεμα απαιτεί δημιουργικότητα και ελεύθερη φαντασία. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί. Πειραματιστείτε, αυτοσχεδιάστε, εμπνευστείτε, προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας και δώστε στη μαγειρική τη δική σας «σφραγίδα».

Καρυκεύματα και βότανα


Είναι σχετικά οικονομικά, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, κυρίως όμως νοστιμίζουν κάθε πιάτο. Φροντίστε να έχετε πάντοτε τις αναγκαίες προμήθειες από βότανα και λοιπά καρυκεύματα, ώστε να χαρίσετε στα πιάτα σας γεύση και αρώματα από τη φύση.

Τα υλικά… σε πλήρη διάταξη

Συνηθίζετε να αγοράζετε υλικά για μαγείρεμα και να τα «καταχωνιάζετε» αμέσως σε κάποιο ντουλάπι ή να τα βάζετε στα άδυτα του ψυγείου; Σε κάποιες περιπτώσεις τα υλικά για να συντηρηθούν χρειάζεται να παραμείνουν στο ψυγείο. Αν όμως δεν συντρέχει λόγος, τότε καλό είναι να τα έχετε σε εμφανές σημείο και περίοπτη θέση στον πάγκο ή στα ράφια της κουζίνας. Τι πετυχαίνετε με αυτό; Ενεργοποιείτε την φαντασία σας, σκέφτεστε τι μπορείτε να δημιουργήσετε με τα διαθέσιμα υλικά σας και αποφεύγετε να πετάτε ξεχασμένα τρόφιμα…

Σχέδιο και καλή οργάνωση

Δεν είναι εύκολο να το κάνουμε καθημερινά. Μια φορά όμως, μέσα στην εβδομάδα μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να προετοιμάσουμε καλά τη μαγειρική της εβδομάδας μας. Καταγράφουμε από πριν όλα τα υλικά που πιθανώς θα χρειαστούμε, αγοράζουμε όσα χρειαζόμαστε χωρίς σπατάλες και οργανώνουμε καλά το χρόνο μας στην κουζίνα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Η καλή οργάνωση, είναι αναγκαίος σύμβουλος κάθε καλού μάγειρα.

Έλεγχος


Αν δεν είμαστε αρκετά προσεκτικοί κατά τη μαγειρική, μπορεί να καταστρέψουμε τη διατροφική αξία ενός γεύματος. Το μαγείρεμα θέλει προσοχή, οι θερμοκρασίες πρέπει να ρυθμίζονται και οι οδηγίες να τηρούνται. Για παράδειγμα, το κρέας δεν πρέπει να μαγειρεύεται κατευθείαν, πρέπει πρώτα να παραμένει για λίγο έξω από το ψυγείο και μετά να μπαίνει στην κατσαρόλα, ώστε να διατηρείται μαλακό.

Εφοδιασμένοι με αποθέματα

Υλικά και προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής, μπορούν να υπάρχουν εκ των προτέρων στην κουζίνα μας. Δεν χαλάνε και μας δίνουν τη λύση κάθε φορά που θέλουμε ένα γρήγορο γεύμα ή «κάτι» για να εμπλουτίσουμε… το πιάτο μας.

Το dressing στις σαλάτες

Κάθε σαλάτα μπορεί να απογειωθεί με την προσθήκη κάποιου dressing. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ή να το προμηθευτείτε από το εμπόριο. Προτιμάμε εκείνο το dressing που ταιριάζει καλύτερα με τα υλικά της κάθε σαλάτας. Ανακατεύουμε καλά, ώστε η γεύση να πάει σε όλη τη σαλάτα και δεν το παρακάνουμε με υπερβολική ποσότητα που θα χαλάσει τη γεύση της σαλάτας μας.

Αλάτι με μέτρο


Ο καλύτερος φίλος της μαγειρικής είναι το αλάτι! Η χρήση του όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο. Διαφορετικά θα έχουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως την αύξηση νατρίου στον οργανισμό μας. Μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να ενισχύσει τη γεύση κάθε φαγητού.

Χρησιμοποιούμε ζυγαριά

Χρηστική και απαραίτητη για τον οικιακό σας εξοπλισμό. Μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τις δόσεις των συστατικών και να σας κάνει να νιώθετε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι με τις ποσότητες που χρησιμοποιείτε.

Κανόνες υγιεινής

Η καθαριότητα παίζει βασικό ρόλο στη μαγειρική. Κατ’ αρχάς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους όρους υγιεινής και να φροντίζουμε όλα τα υλικά και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε να είναι απολύτως καθαρά. Μια πρακτική συμβουλή για να αποφύγετε να συγκεντρώσετε ένα «βουνό» από πιάτα και σκεύη που θα θέλουν πλύσιμο, είναι να φροντίζετε να τα πλένετε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του φαγητού. Θα τελειώσετε γρηγορότερα και δεν θα τα αφήσετε να σας περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα...

Το κρέας χρειάζεται «ξεκούραση»


Κάθε καλός μάγειρας οφείλει να γνωρίζει το χρόνο που το κρέας χρειάζεται για να «ξεκουραστεί», πριν από το σερβίρισμα. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος, ώστε το κρέας να μπορέσει να συγκρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό και μαλακό. Αφήστε που σας δίνει και χρονικό περιθώριο για να ετοιμάσετε και το υπόλοιπο τραπέζι…

Πάλι περίσσεψε φαγητό;

Το να μαγειρεύουμε σε μεγάλες ποσότητες, δεν είναι αναγκαία κακό. Ορισμένες φορές μπορεί να είναι σπατάλη, αφού μπορούμε να εξοικονομήσουμε υλικά και να τα χρησιμοποιήσουμε κάπου άλλου. Αν όμως ξέρουμε πώς να εκμεταλλευτούμε το φαγητό που περίσσεψε, τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα. Αρχικά πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να φάμε το φαγητό που περίσσεψε, την επόμενη μέρα. Με λίγη φαντασία και όρεξη μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως πρώτη ύλη, πάνω στην οποία θα δημιουργήσουμε ένα καινούργιο γεύμα. Φαντασία και πνεύμα οικονομίας χρειάζεται μόνο.

Ακονισμένα μαχαίρια

Εξίσου καλός φίλος και βοηθός στο μαγείρεμα, είναι και το μαχαίρι. Μπορεί να θεωρείτε ότι έχετε ήδη αρκετά μαχαίρια στην κουζίνα σας. Όμως έχετε μπει ποτέ στον κόπο να τα ακονίσετε;

Το ψήσιμο του κοτόπουλου


Είναι από τα πιο συνηθισμένα και εύκολα φαγητά. Το ψητό κοτόπουλο είναι μια καλή και νόστιμη επιλογή. Γνωρίζετε όμως, όλα τα μυστικά της διαδικασίας του ψησίματος; Ο χρόνος, η θερμοκρασία, οι ενδείξεις ότι είναι έτοιμο είναι αναγκαίοι όροι, για να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και για να πάρετε εσείς τα εύσημα του καλού μάγειρα.

Από κοντά κι ο «τσελεμεντές»

Για τους πιο παραδοσιακούς που δεν έχουν σχέση με τη σύγχρονη τεχνολογία, καλό είναι να υπάρχει από κοντά στο μαγείρεμα κάποιο βιβλίο συνταγών. Κάτι μπορεί να σας ξεφύγει, οπότε καλό είναι να είστε σε ετοιμότητα. Οι πιο ενημερωμένοι μπορείτε να έχετε από κοντά τον υπολογιστή ή κάποιο βιβλίο που θα περιλαμβάνει οδηγίες μαγειρέματος. Δεν σημαίνει ότι δεν είστε καλός μάγειρας, όταν συμβουλεύεστε τα εγχειρίδια μαγειρικής. Μην ξεχνάτε ότι και οι σεφ κάνουν συχνά το ίδιο.

Μαγειρεύοντας… με αγάπη

Σε αυτό μάλλον θα συμφωνήσουν όλοι! Φαγητό που ετοιμάστηκε χωρίς αγάπη και καλή διάθεση, ούτε νόστιμο, ούτε επιτυχημένο θα είναι. Ακόμη και να μην είναι το τέλειο πιάτο αυτό που ετοιμάσατε, το περίσσευμα αγάπης που βάλατε για να το φτιάξετε, το κάνει σίγουρα ξεχωριστό. Βασικά συστατικά για κάθε γεύμα είναι: η αγάπη, η υπομονή, η όρεξη και η δημιουργικότητα! Αν τα περιλάβετε όλα αυτά, τότε η συνταγή σας θα έχει 100% επιτυχία.

Πηγή : clickatlife.gr

Χημική επίθεση στις 26-9-2013 στην Ελλάδα - H απάντηση του ΓΕΑ; 'Στρατιωτικό απόρρητο και καυσαέρια'!


Η ημέρα ξημέρωσε χαραγμένη από ουρές αεροπλάνων. Σου κοβόταν η αναπνοή βλέποντας την τρέλα που επικρατούσε στον ουρανό. Το ένα αεροπλάνο μετά το άλλο και, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά ήταν απλή 'κίνηση' αεροπορικών γραμμών;

Στο Βόλο ζούμε, όχι σε κάποιο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο!
Τα αεροπλάνα πετάγονταν από παντού, είτε σε παράλληλες πτήσεις, είτε το ένα μετά το άλλο είτε διασταυρώνοντας τις πτήσεις τους.

Για μια ακόμα φορά τηλεφώνησα στο ΓΕΑ και ζήτησα να μιλήσω με κάποιον αξιωματικό. Δυστυχώς δεν κατέγραψα την συνομιλία, αλλά αν την κατέγραφα θα έπρεπε να το πω και ίσως να μην άκουγα αυτό που άκουσα. Με ρώτησαν για ποιο θέμα πρόκειται κι απάντησα, θέμα εθνικής ασφάλειας.

Με συνέδεσαν με το τμήμα 'ασφάλειας'. Μόλις ρώτησα τι είναι όλα αυτά τα αεροπλάνα που πετούν κι αφήνουν πίσω τους ουρές, ο υπεύθυνος αυθόρμητα απάντησε "Δεν μπορώ να το συζητήσω, είναι στρατιωτικό απόρρητο"!!!
Του είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα στρατιωτικά απόρρητα αλλά με ενδιαφέρει ΑΥΤΟ γιατί είμαι από κάτω από τα αεροπλάνα που περνούν και με ψεκάζουν.

Εκεί ακριβώς ο χορός γύρισε σε καλαματιανό... Όχι, μου λέει, δεν ψεκάζουν, είναι τα καυσαέρια που υγροποιούνται.... Τον διέκοψα και του είπα ότι έχουμε τελειώσει με αυτό, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν ουρές από την μια άκρη του ορίζοντα στην άλλη και να μένουν για ώρες και να γίνονται σύννεφα, ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ! Κι ύστερα, που στο καλό βρέθηκαν πάνω από το Βόλο τόοοοσα αεροπλάνα να πετούν και μάλιστα εκτός αεροδιαδρόμων;

Στο τέλος μου είπε να πάρω το υπουργείο Άμυνας και να ρωτήσω τι συμβαίνει. Απάντησα ότι αυτοί είναι πολιτικοί που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν είναι αξιόπιστοι, ΕΣΕΙΣ είστε εκείνοι που οφείλετε να μιλήσετε και να μας πείτε τι γίνεται. Τελικά μου είπε ότι δεν είχε κάτι άλλο να μου πει και μου το έκλεισε.

Κρατάω, λοιπόν, από το 'στρατιωτικό απόρρητο' το 'στρατιωτικό' και λέω σε όλους τους αμνούς που σιωπούν ότι δεν είναι πλέον 'απόρρητο', όλος ο κόσμος τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι! Στρατιωτική τεχνολογία ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ με την ΑΝΟΧΗ των πουλημένων πολιτικών μας,ψεκάζουν τους Έλληνες, όπως και όλον τον πλανήτη, καταργώντας

ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η σιωπή είναι συνωμοσία και συνενοχή!
Δείτε το βίντεο και ζητώ συγνώμη για την ένταση της φωνής, αλλά μόνο από τους αναγνώστες κι όχι τους υπεύθυνους... ή μάλλον... να τους ονομάσω ανεύθυνους!



Οι διάφορες ομάδες του φ/β γέμισαν σήμερα με φωτογραφίες από τη σημερινή χημική επίθεση. Κι όλη αναρωτιόμαστε, γιατί τόσο μεγάλη δόση ΣΗΜΕΡΑ; Με ποια απ' όλα τα πολιτικά γεγονότα και μέτρα πρέπει να το συνδυάσουμε; Θα δείξει... Πάντως, σήμερα...
Σήμερα καραψεκάστηκε όλη η Ελλάδα με χημικά!


Ευχαριστούμε ειδικά το Πρώτο Θέμα, που θα πρέπει να μετονομαστεί σε Πρώτο Ψέμα, το οποίο προφανώς πληροφορήθηκε τον κακό χαμό που έγινε σήμερα κι έτρεξε να κάνει ένα ακόμα άρθρο ύπνωσης για να εξυπηρετήσει το κατεστημένο. Η ξεφτίλα τους, για μια ακόμα φορά, σε όλο της το μεγαλείο!

Η αλήθεια για τους σημερινούς «αεροψεκασμούς»-http://www.protothema.gr/greece/article/314122/i-alitheia-gia-tous-simerinous-aeropsekasmous/

http://www.katohika.gr/


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Λύθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα του κόσμου... Μάθε ποιος ήταν πραγματικά ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης!!!


Εδώ και 125 χρόνια η υπόθεση του Τζακ του Αντεροβγάλτη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξιχνίαστα μυστήρια των παγκόσμιων εγκληματολογικών χρονικών.

Μέχρι σήμερα οι φόνοι του, έχουν αποτελέσει την πρώτη ύλη, για βιβλία και ταινίες, ενώ συχνά έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για την υπόθεση.

Ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ είναι πλέον αισιόδοξος ότι βρήκε τον δράστη, που ευθύνεται για μια σειρά από εγκλήματα, που αποδίδονται στον διαβόητο κατά συρροήν δολοφόνο.

Ακόμα και ο Vincent Van Gogh αλλά και ο συγγραφέας Luis Carroll, της "Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", ακουγόταν ότι ήταν ο "Τζακ".

Εκείνη την εποχή μέχρι και συγγενείς της βασίλισσας Victoria, είχαν θεωρηθεί υπεύθυνοι για τα αποτρόπαια φονικά.

Ο Trevor Marriott ισχυρίζεται ότι έπειτα από έντεκα ολόκληρα χρόνια ερευνών, βρήκε τον ένοχο: Πρόκειται για τον Γερμανό ναύτη Carl Feigenbaum, ο οποίος εκτέλεσε  τις περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες, που αποδίδονται στον Τζακ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην Βρετανική ιστοσελίδα Express κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό μέσω των ντοκουμέντων της εποχής αλλά και των νέων εγκληματολογικών τεχνολογιών που προσφέρονται σήμερα στη σήμανση, πριν δηλώσει ότι το Hollywood και η απίστευτη φιλολογία που περιβάλλει πλέον τα έργα και τις ημέρες του κατά συρροή δολοφόνου έχουν διαστρεβλώσει μια για πάντα τα γεγονότα.

Μεταξύ 31ης Αυγούστου και 9ης Νοεμβρίου 1888, πέντε γυναίκες (Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes και Mary Jane Kelly) μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, όλες στη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου.

Η αποκαλύψη της αλήθειας μόνο εύκολη δεν ήταν. Ο ίδιος αναγκάστηκε να σύρει τη Σκότλαντ Γιαρντ στα δικαστήρια το 2011 σε μια πολυέξοδη προσπάθεια για να αναγκάσει την υπηρεσία να του παραδώσει τις χιλιάδες σελίδες των ντοκουμέντων και των μαρτυριών, όπως αναφέρει η Telegraph.

Την ίδια εποχή είναι που μπήκε στο στόχαστρο του δαιμόνιου ντετέκτιβ ο Feigenbaum, ένας ναύτης δηλαδή το καράβι του οποίου έδενε συχνά κοντά στη γειτονιά όπου έλαβαν χώρα οι ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Express.

Όπως αναφέρει το BBC τα νέα ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως από τις ενέργειες του αστυνομικού φαίνεται να διαψεύδουν τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα θύματα είχαν τα σπλάχνα τους χυμένα έξω, γεγονός που έδωσε στον Τζακ το ψευδώνυμο «Αντεροβγάλτης».

Αυτό οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, μιας και αναζητούσαν δράστη με ιατρικές γνώσεις.

Ο Marriott υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος ήταν περαστικός από την πόλη ή ταξιδιώτης, την ίδια ώρα που οι ναύτες ήταν γνωστό ότι αναζητούσαν τον πληρωμένο έρωτα που προσφερόταν αφειδώς στη συνοικία Whitechapel.

"Ο Τζακ υποτίθεται ότι ήταν υπεύθυνος για πέντε θύματα, υπήρξαν όμως και άλλοι παρόμοιοι φόνοι πριν και μετά από αυτούς που του αποδίδονται, τόσο στη Βρετανία όσο και στην Αμερική και τη Γερμανία", είπε ο Marriott στην Express, προσθέτοντας με νόημα ότι η συνήθης αναπαράσταση του Αντεροβγάλτη ως καλοντυμένου τζέντλεμαν δεν είναι τίποτα περισσότερο από διαπρεπής αστικός μύθος.

Η κριτική δεν λείπει φυσικά από τη θεωρία του Marriott. Στη βιβλιοκριτική του Guardian για το βιβλίο του Marriott πάνω στο θέμα που μας απασχολεί, γίνεται λόγος για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ερευνητές που ασχολούνται με τον Αντεροβγάλτη, την έλλειψη δηλαδή αποδεικτικών.

"Ο Marriot μετατρέπει την αρχική υπόθεση σε δεδομένο γεγονός, παρουσιάζοντας μια πληθώρα πληροφοριών που δεν καταλήγουν πουθενά", αναφέρει η εφημερίδα.

http://www.travelstyle.gr/

Πως δικαιολογούνται τα ΖΩΔΙΑ όταν στριμώχνονται από το ταίρι τους;


Τι λένε τα ζώδια συνήθως, όταν στριμώχνονται από το ταίρι τους και αναγκάζονται να βρουν μια πειστική δικαιολογία; 

Δες ποιες είναι οι απαντήσεις που μπορεί να πάρεις όταν παραπονιέσαι στον σύντροφό σου για τα ακόλουθα πέντε ζητήματα:

1. Σε έστησε στο ραντεβού
2. Αθέτησε κάτι που σου υποσχέθηκε
3. Δεν σε παντρεύεται
4. Τον έκανες τσακωτό να φλερτάρει
5. Δεν σου τηλεφώνησε

ΚΡΙΟΣ
Στήσιμο: «Ήρθα νωρίτερα αλλά έκανα μια βόλτα στο τετράγωνο». (Μην τον δουν να περιμένει, και πέσει η υπόληψή του).
Υπόσχεση: «Εγώ το είχα πει αυτό; ΕΓΩ;» (Προφανώς κάτι δεν κατάλαβες καλά).
Γάμος: «Αφού το παίξαμε στο τάβλι και έχασες…» (Φυσικά και σοβαρολογούσε, όταν σου το πρότεινε).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Πλάκα ήταν. Είχα βάλει ένα στοίχημα με τα παιδιά». (Για το αν θα καταφέρει να σε απατήσει;)
Τηλεφώνημα: «Σου τηλεφώνησα. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις συσκευή. Δεν σου δείχνει τις αναπάντητες κλήσεις». (Μόνο τις δικές του, όμως. Για δες τι σατανικό τηλέφωνο!)

ΤΑΥΡΟΣ
Στήσιμο: «Σίγουρα δεν πάει μπροστά το ρολόι σου;» (Μαζί με τα ρολόγια όλων των υπολοίπων).
Υπόσχεση: «Είχα σκοπό να το κάνω μετά το μεσημεριανό φαγητό». (Ναι, αλλά ποιανής μέρας; Δεν σου διευκρίνισε…)
Γάμος: «Ας μην βιαστούμε. Δεν είμαστε ούτε δέκα χρόνια μαζί». (Θα είναι πολύ συγκινητική μια γαμήλια τελετή στο γηροκομείο).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Εγώ δεν κάνω τέτοια. Θα προσέβαλα πρώτο τον εαυτό μου». (Υπάρχει και φιλότιμο –μέχρις αποδείξεως του εναντίου).
Τηλεφώνημα: «Δούλευα. Συνέχεια». (Ορθά κοφτά, και τέλος συζήτησης. Τι άλλα; Στο σπίτι όλοι καλά;).

ΔΙΔΥΜΟΙ
Στήσιμο: «Τι να σου πω…Έχασα την αίσθηση του χρόνου. Ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι είχε περάσει μια ώρα!» (Και στις απαγωγές από εξωγήινους έτσι γίνεται).
Υπόσχεση: «Απλώς δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα που το κουβεντιάζουμε…» (Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει και ελπίδα ανυπερθέτως).
Γάμος: «Δεν θα έπνιγα ποτέ την υπέροχη αυτή αγάπη μέσα στη συμβατικότητα». (Συγνώμη που σε αγάπησε πολύ, δεν ξέρει να αγαπά όμως πιο λίγο).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Σου φάνηκε». (Δεν φορούσες γυαλιά, ήταν και μισοσκόταδο…)
Τηλεφώνημα: «Είχαν κοπεί ΟΛΑ τα τηλέφωνα, κινητά, σταθερά, skype…» (Μόνο τα δικά του, όμως. Είδες οι εξωγήινοι;)

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Στήσιμο: «Ναι, αλλά την προ-προηγούμενη φορά με είχες στήσει εσύ». (Τα σημειώνει αυτός).
Υπόσχεση: «Είπα εγώ πως δεν θα το κάνω;» (Όχι, αλλά ούτε και το κάνει).
Γάμος: «Πριν δεσμευτούμε, θέλω να βεβαιωθώ πως θα είναι για πάντα». (Με γραπτή ισόβια εγγύηση, υπογραμμένη από τον Άη-Βαλεντάιν, ίσως; ).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Δεν έκανα τίποτα. Αυτός/αυτή μου την έπεσε». (Από τον καιρό του προπατορικού αμαρτήματος, πάντα φταίει ο άλλος).
Τηλεφώνημα: «Ωραία, εγώ δεν πήρα. Εσύ όμως;» (Άλλο αν σε διαβεβαίωσε ότι θα σε καλούσε εκείνος, μόλις τελείωνε τις δουλειές και την επίσκεψη στη μανούλα του).

ΛΕΩΝ
Στήσιμο: «Έλα μωρέ… Έτυχε…» (Πώς κάνεις έτσι κι εσύ πια; Ούτε μισή ώρα δεν καθυστέρησε).
Υπόσχεση: «Μα όλοι περιμένουν τόσα πράγματα από μένα… Τι να πρωτο-προλάβω;» (Χαρτάκι προτεραιότητας και περιμένετε τη σειρά σας).
Γάμος: «Θα το δω σαν προσωπική ήττα, αν παντρευτώ και χωρίσω». (Με τους βασιλείς αυτά συνιστούν σκάνδαλο. Πόσους εστεμμένους είδες να παίρνουν διαζύγιο;)
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Απλώς μου ζήτησε αυτόγραφο. Με πέρασε για τον Αλέξη Γεωργούλη/ τη Σμαράγδα Καρύδη». (Μα δεν διακρίνεις την εμφανέστατη ομοιότητα;)
Τηλεφώνημα: «Αχ, παραπονιάρικό μου εσύ». (Πάρε και μια ρεμπέτικη προσφώνηση. Σκέτη, με ολίγη).

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Στήσιμο: «Μα είναι απαράδεκτο. Είχε μποτιλιάρισμα». (Θα κάνει διάβημα παραπόνων στο δήμαρχο, στο υπουργείο Συγκοινωνιών και στον ΟΗΕ).
Υπόσχεση: «Μην ανησυχείς. Ήδη το έχω δρομολογήσει». (Στο μυαλό του. Δεν έχει ολοκληρώσει την ανάλυση για το πώς θα το κάνει).
Γάμος: «Όπως τα έχω υπολογίσει, θέλουμε πέντε χρόνια για να στρώσουν οι δουλειές μας μετά την οικονομική κρίση, τέσσερα για να φτιάξουμε το σπίτι μας και δύο για να ετοιμάσουμε την τελετή του γάμου». (Πάντα το καλό πράγμα αργεί να γίνει).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Κάτι του/της εξηγούσα για το φορολογικό νομοσχέδιο». (Δεν είναι φοροτεχνικός αλλά αφού τον ρώτησαν, να μην εξυπηρετήσει;).
Τηλεφώνημα: «Είχα ξεχάσει το κινητό μου». (Να δανειστεί αλλουνού; Να καλέσει από κοινόχρηστο τηλέφωνο; Με τόσα μικρόβια που έχουν επάνω τους;)

ΖΥΓΟΣ
Στήσιμο: «Άργησα; Σίγουρα δεν το είχαμε κλείσει για αργότερα το ραντεβού;» (Επικαλείται το ελαφρυντικό της αμφιβολίας).
Υπόσχεση: «Αύριο θα σου το κάνω. Οπωσδήποτε. Άκου που σου το λέω». (Κάθε μέρα φέρνει ένα καινούργιο αύριο, μια νέα ελπίδα…)
Γάμος: «Ας το σκεφτούμε λίγο ακόμα. Έχουμε καιρό μπροστά μας». (Εσείς και οι υπερ-αιωνόβιοι στον Καύκασο).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Στις ομορφιές σου είσαι πάλι σήμερα». (Άλλα λόγια να αγαπιόσαστε).
Τηλεφώνημα: «Νόμιζα πως κοιμόσουν. Δεν ήθελα να σε ενοχλήσω». (Όλη μέρα πια θα κοιμόσουν; Ούτε ναρκοληψία να είχες πάθει).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στήσιμο: «Εγώ σου τα’λεγα, να το κάνουμε αργότερα, αλλά εσύ επέμενες για την ώρα». (Ο επιμένων ενίοτε την παθαίνει).
Υπόσχεση: «Ε, δεν πρόλαβα. Τι θες τώρα, να κάνω χαρακίρι;» (Ώρες ώρες δεν σου έρχεται να απαντήσεις «ναι»;).
Γάμος: «Πρέπει να αισθάνομαι βέβαιος για μια τόσο σοβαρή απόφαση». (Να ψάξει ληξιαρχεία, υποθηκοφυλακεία, ποινικά μητρώα…).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Α, ώστε με παρακολουθείς τώρα;» (Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση).
Τηλεφώνημα: «Εντάξει μωρέ, δεν στήθηκες και στον δρόμο να περιμένεις». (Στήθηκες δίπλα στο τηλέφωνο. Έχει τεράστια διαφορά).

ΤΟΞΟΤΗΣ
Στήσιμο: «Ό,τι δικαιολογία και να πω θα είναι ψέματα, γι’ αυτό προτιμώ να μην πω τίποτα». (Μερικές φορές καταντά εκνευριστική η τόση ειλικρίνεια).
Υπόσχεση: «Νιώθω τόσο μα τόσο άσχημα που δεν ήμουν εντάξει…». (Καταλήγεις να τον παρηγορείς και να αποσύρεις την απαίτησή σου).
Γάμος: «Εγώ σου είπα, να κάνουμε μια αρχαιοελληνική τελετή στην εαρινή ισημερία και δεν ήθελες». (Σου είπε και να σας παντρέψει ένας σαμάνος στην Ινδονησία και πάλι δεν ήθελες… Ποιος φέρνει δυσκολίες, λοιπόν; )
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Έχει ταξιδιωτικό γραφείο και ρωτούσα για κάτι οργανωμένα ταξίδια». (Υπεράνω υποψίας για καμάκι το άτομο, Τι, δεν το πιστεύεις;).
Τηλεφώνημα: « Ήμουν έξω, δεν είχα σήμα;» (Έξω πού; Σε άλλη χώρα, σε άλλη ήπειρο, σε άλλο πλανήτη; Μην το ψάχνεις…).

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Στήσιμο: «Με καθυστέρησε ένα επαγγελματικό τηλεφώνημα» . (Δεν μπορούσε να περπατάει και να μιλάει ταυτόχρονα; ΄Ασε, μη ρωτήσεις…).
Υπόσχεση: «Μη με πιέζεις. Συμβόλαιο κάναμε;» (Έλα ντε…).
Γάμος: «Αυτή τη δεκαετία πρέπει να δώσω προτεραιότητα στην καριέρα μου». (Έχει πάρει και όρκο αγαμίας;).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Α, συνάδελφος ήταν. Κάτι για δουλειά κουβεντιάζαμε». (Ούτε καν ένα καμάκι της προκοπής).
Τηλεφώνημα: «Ξέρεις πόσες ώρες κράτησε η συνάντηση με τους ξένους αντιπροσώπους;» (Είκοσι, συνεχόμενες; Και μετά ήταν αργά να σου τηλεφωνήσει; )

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Στήσιμο: «Κάτι χάζευα στο Ίντερνετ και ξεχάστηκα». (Έχεις τόσο βαρεθεί να το ακούς, που μερικές φορές εύχεσαι να έβρισκε μια καινούργια δικαιολογία, έστω και ψεύτικη).
Υπόσχεση: «Πάντως είναι εγωιστικό να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου». (Η τακτική του αιφνιδιασμού με ένα άσχετο επιχείρημα).
Γάμος: «Μα πού ζούμε; Στο 1800;» (Όλοι οι παντρεμένοι γύρω σας έχουν έρθει με χρονομηχανή από το παρελθόν).
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Απλώς μιλούσαμε. Είχε ένα πρόβλημα με τη σχέση του/της». (Μια μικρή, αμελητέα λεπτομέρεια: Η σχέση του …απαρηγόρητου έχει τελειώσει εδώ και πέντε μήνες).
Τηλεφώνημα: «Δεν σε πήρα τηλέφωνο… Ε, σε παίρνω τώρα». (Κάλλιο αργά…).

ΙΧΘΕΙΣ
Στήσιμο: «Α, μπα; Πήγε κιόλας έξι;» (Πώς, πότε και γιατί πέρασε τόσο γρήγορα και ερήμην του η ώρα;)
Υπόσχεση: «Θα το είχα κάνει οπωσδήποτε, αν είχε γίνει, αλλά δεν έγινε». (Εσύ τώρα τι να απαντήσεις στην ψαρίσια παρα-λογική;)
Γάμος: «Σου αξίζει κάτι καλύτερο από μένα. Μαζί μου θα ταλαιπωρηθείς». (Πάντα συγκινητικά αλτρουιστής…)
Φλερτ με άλλο πρόσωπο: «Δεν κατάλαβα ότι μου κολλούσε και μετά δεν ήθελα να τον/την προσβάλω». (Τόση αφέλεια και αθωότητα, ούτε η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος να ήταν!)
Τηλεφώνημα: «Έτσι είχαμε πει, ε; Να σε πάρω τηλέφωνο…;». (Τα λόγια πετούν και χάνονται. Να του το δίνεις γραπτώς από δω και πέρα).

http://www.kokoria.gr/


Η φύση εκδικείται τον άνθρωπο! Καφές, μπύρα, σοκολάτα και μέλι τέλος!


Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι κλιματολογικές συνθήκες θα αφανίσουν από την καθημερινότητα των ανθρώπων τον καφέ, τα ζυμαρικά, το παγωτό και πολλές ακόμη μεγάλες «μικρές» απολαύσεις.

Από τις θανατηφόρες πλημμύρες που καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών μέχρι την εξίσου φονική λειψυδρία, ο πλανήτης έχει ήδη αρχίσει να υποφέρει τις πρώτες σοβαρές επιπτώσεις των κλιματολογικών αλλαγών.

Νέα επιστημονική έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα The Huffington Post, μάλιστα, επιβεβαιώνει ότι είναι θέμα χρόνου πριν οι μεγαλουπόλεις της Δύσης αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο σημαντικές επιπτώσεις από την «εκδίκηση» της φύσης.


Τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών αποκαλύπτουν πως από τα επόμενα κιόλας χρόνια θα αρχίσουν να εξαφανίζονται σταδιακά βασικά συστατικά πολλών εκ των λατρεμένων μας διατροφικών επιλογών.

Ακόμη κι αν δεν εξαφανιστούν τελείως, οι τιμές θα είναι τόσο υψηλές ώστε -πολύ σύντομα- απλές καθημερινές συνήθειες όπως ο καφές, η σοκολάτα και το παγωτό θα αναδειχτούν σε είδη πολυτελείας!

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αναφορά που παρουσίασε το International Center For Tropical Agriculture προειδοποιεί ότι εάν οι καλλιεργητές της Γκάνα και της Ακτής Ελεφαντοστού δεν προσαρμοστούν στην συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας τότε τα αποθέματα κακάο θα συρρικνωθούν τόσο ώστε δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.


ΚΑΦΕΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας καφέ των Starbucks έθεσε το θέμα από πέρυσι όταν δήλωσε στη The Guardian ότι οι κλιματολογικές αλλαγές έχουν δραματικές επιπτώσεις στην αλυσίδα διάθεσης και παραγωγής του Αραβικού καφέ.


ΜΠΥΡΑ

Μία από τις πιο σημαντικές στην παραγωγή μπύρας χώρες του κόσμου, η Γερμανία αναμένεται να υποφέρει από παρατεταμένη ξηρασία και δεδομένου ότι η παραγωγή κριθαριού και λυκίσκου απαιτεί μεγάλα αποθέματα νερού η αγορά θα «υποφέρει» και μάλιστα πολύ σύντομα. Εναλλακτικές λύσεις στην παραγωγή μπύρας -όπως το καλαμπόκι- μέχρι στιγμές δεν υπάρχουν λόγω των αυστηρών γερμανικών νόμων ως προς τα συστατικά της μπύρας.


ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως δεδομένο αλλά στο εξωτερικό δεκάδες γενιές παιδιών έχουν μεγαλώσει αλείφοντας φυστικοβούτυρο στο ψωμί. Στην αγορά υπάρχει ήδη κρίση καθώς το περσινό καυτό καλοκαίρι μείωσε σημαντικά την παραγωγή φυστικιών. Εάν η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, θεωρείται απολύτως σίγουρο ότι η τιμή στο φυστικοβούτυρο θα «απογειωθεί».


ΙΤΑΛΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Οι επιστήμονες του British Meteorological Office προειδοποιούν ότι η Ιταλία θα αναγκαστεί να εισάγει τα βασικά συστατικά των περίφημων ζυμαρικών, της επειδή η αλλαγή του κλίματός της θα αλλάξει τόσο ώστε θα είναι αδύνατη η καλλιέργεια σίτων. Η καλλιέργεια υπολογίζεται πως θα σταματήσει προς το τέλος του αιώνα που διανύουμε.


ΜΕΛΙ

Δεν είναι πια μυστικό ότι ο πληθυσμός των μελισσών έχει μειωθεί, παγκοσμίως. Οι πιο βροχεροί χειμώνες αλλά και οι βροχές του θέρους δυσκολεύουν τις μέλισσες στην αναζήτηση τροφής με αποτέλεσμα να λιμοκτονούν και να είναι επιρρεπείς σε πολλές ασθένειες. Αυτό φυσικά δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την παραγωγή μελιού καθώς οι μέλισσες βοηθούν στην γονιμοποίηση των καλλιεργειών.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/


ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο δημοσιογράφος και ο ψυχίατρος!


Ένας δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν αρχίατρο ενός τρελοκομείου

- Δηλαδή, ποιο τεστάκι κάνετε για να βγει ο ασθενής από την κλινική σας;

- Γεμίζουμε μία μπανιέρα με νερό, βάζουμε δίπλα ένα κουταλάκι τσαγιού και μια μεγάλη κούπα. Μετά ζητάμε από τον ασθενή να την αδειάσει.

- Ο καθένας που σκέπτεται υγιώς θα διαλέξει την κούπα, λέει ο δημοσιογράφος χαμογελώντας.

- Όχι, λέει ο αρχίατρος. Ο υγιής θα βγάλει την τάπα…


Δείτε τι επιβλαβή συστατικά περιέχουν ορισμένες αμερικάνικες μπύρες και δεν θα ξαναπιείτε...


 ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΕΙΤΕ ΜΠΥΡΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΕΙΤΕ ΜΠΥΡΑ 

 Οφείλω να ομολογήσω, οτι δεν είμαι πότης μπύρας, αλλά υπάρχει κάποιος στο σπίτι μου, που την αγαπά, έτσι έπρεπε να καταλάβω την αλήθεια. Η αθέατη γνώση βρήκε και μετέφρασε αυτο το άρθρο απο το foodbabe.com, όπου αφήνει ερωτηματικά για το αν η μπύρα ειναι πραγματικά αγνη; 
Γιατί τα συστατικά δεν αναφέρονται στην ετικέτα; Ποιες μάρκες μπορούμε να εμπιστευθούμε; 
Ποιες μάρκες προσπαθούν να μας δηλητηριάσουν σιγά-σιγά με φθηνά και επιβλαβή συστατικά; Όλες αυτές οι ερωτήσεις περνούν από το κεφάλι μου με ταχύτητα αστραπής. Έτσι, πριν από ένα χρόνο, άρχισα την έρευνα για το τι κρύβεται πραγματικά σε μπίρες και μετά από έρευνα σε αρκετές εταιρείες μπίρας, διαβάζοντας βιβλία για την επιστήμη των τροφίμων, και μιλώντας με τους ειδικούς, οι πληροφορίες που ανακάλυψα ήταν εντελώς σοκαριστικές. Το βλέπω κάθε φορά. 
Κάποιος που τρώει βιολογικά, και κάνει τις σωστές επιλογές στο μανάβικο, είναι σε φόρμα και ζει έναν εξαιρετικά υγιή τρόπο ζωής, αλλά αφ” ετέρου πίνει την μπύρα.είναιΛΑΘΟΣ. 

Πριν φτάσουμε σε αυτό που βρίσκεται στην μπύρα που θα πρέπει να ανησυχούμε, ας μιλήσουμε σε γενικές γραμμές για το πώς το σώμα αντιδρά με το αλκοόλ. Το αλκοόλ μεταβολίζεται από το σώμα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι όλες οι άλλες θερμίδες που καταναλώνετε. Το αλκοόλ είναι μία μόνο από τις ουσίες που καταναλώνετε που μπορεί να διαπεράσει το πεπτικό σας σύστημα και να πάει κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματός σας. Παρακάμπτει την κανονική πέψη και απορροφάται στο σώμα ανέπαφο, όπου πηγαίνει κατ “ευθείαν στο ήπαρ. Το συκώτι σας είναι το κύριο όργανο της καύσης του λίπους σας. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή ακόμα και να διατηρήσετε το ιδανικό σας βάρος, η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς σας. 
Το ήπαρ πρόκειται να μεταβολίζει το αλκοόλ πρώτα εναντίον του λίπους που θέλετε να απαλλαγείτε- καθιστώντας την απώλεια βάρους ακόμα σκληρότερη. Επιπλέον, μία από τις κύριες λειτουργίες του ήπατος είναι να αφαιρέσει τις περιβαλλοντικές τοξίνες από το σώμα σας – αν υπερφορτώνεται με το αλκοόλ, η κανονική απομάκρυνση αυτών των τοξινών γίνεται εξαιρετικά μειωμένη και μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία γήρανση, απώλεια της λίμπιντο, και άλλες ασθένειες. 
Το ένα πράγμα που έχετε λάβει πολλοί από εσάς – είναι οι απαιτήσεις εμπορίας της υγείας για τα αλκοολούχα προϊόντα καθιστώντας το πόσιμο τους να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα και ένα πρόσθετο «όφελος» για την υγεία σας.
 Η χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ της μπύρας την κάνει να φαίνεται σαν ένα αθώο ποτό και οι άνθρωποι την καταναλώνουμε χωρίς καν να το σκεφτούμε. Ποιος δεν έχει δει τις μελέτες που λένε μια μπύρα την ημέρα είναι οτι καλύτερο για σας (θέλω να ρωτήσω ποιος σταματά ποτέ σε μια μόνο μπύρα;); Έτσι, απο τη φύση, το αλκοόλ από μόνο του δεν είναι ο καλύτερος φίλος ενός υγιούς ατόμου – αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 
Η μπύρα, κυρίως οι αμερικανικές μπύρες, γίνονται με όλα τα είδη των συστατικών πέρα ​​από τα βασικά του λυκίσκου, βύνης και μαγιάς. Υπάρχουν πολλά άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται για να σταθεροποιήσουν, να διατηρήσουν, και να ενισχυθεί το χρώμα και η γεύση της μπύρας. Όταν πίνετε μπίρα, υπάρχει σχεδόν 100% πιθανότητα ότι δεν ξέρετε τι πίνετε (εκτός αν ρώτησετε τις εταιρείες μπίρας, όπως έκανα). Τα συστατικά στη μπύρα δεν απαιτείται από το νόμο να αναγράφονται οπουδήποτε στην ετικέτα και οι κατασκευαστές δεν έχουν νομική υποχρέωση να αποκαλύψουν τα συστατικά. Για την κανονική μπύρα, τα επίπεδα θερμίδων και αλκοόλ τοις εκατό είναι προαιρετικά και για την ελαφρών θερμιδων μπύρα είναι υποχρεωτικά, αλλά τα επίπεδα αλκοόλ είναι προαιρετικά.
 Η Michele Simon, μια δικηγόρος για τη δημόσια υγεία, και συγγραφέας του όρεξη για το κέρδος , και πρόεδρος της Πολιτικής ποτού και φαγητού, μου είπε το λόγο ότι οι εταιρείες μπίρας δεν αποκαλύπτουν τα συστατικά: Δεν χρειάζεται. «Η αναγραφή των συστατικών των προϊόντων διατροφής και μη αλκοολούχων ποτών απαιτείται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αλλά ένα σύνολο απο άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες ρυθμίζουν τη μπύρα, και οχι πολύ καλά. Το Υπουργείο Οικονομικών – οι ίδιοι που συλλέγουν τους φόρους σας – επιβλέπουν τα αλκοολούχα ποτά. Αυτό εξηγεί ίσως γιατί ξέρουμε περισσότερα για το τι είναι σε ένα κουτάκι κόκα κόλα από ένα κουτάκι Bud. Μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε τη βιομηχανία οινοπνεύματος, η οποία πίεσε για χρόνια έναντι των προσπαθειών της να απαιτεί την αναγραφή των συστατικών. » Σκέφτηκα εάν οι εταιρείες μπίρας δεν πρέπει να μας πούν τον ακριβή κατάλογο των συστατικών, και έπρεπε να το ερευνήσω αυτό για τον εαυτό μου και τους υπέβαλα εύστοχες ερωτήσεις μέχρι που πήρα την αλήθεια. 
Πρώτα απ “όλα, ήμουν σε θέση να πάρω μια λίστα αναφοράς με τα «νόμιμα» πρόσθετα που επιτρέπονται στην μπύρα από το βιβλίο «Χημικά πρόσθετα στη μπύρα» από το Κέντρο Επιστήμης και Δημόσιου ενδιαφέροντος. Η λίστα μου επέτρεψε να κάνω συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με κάθε μπύρα που διερευνώνται.
 Για παράδειγμα – η μπύρα που πωλείται στην Αμερική περιέχει πολλά από τα ακόλουθα συστατικά: Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG) – το αλκοόλ είναι εθιστικό ήδη με κάποιους ανθρώπους, αλλά με MSG; Ιερός καπνός. Προπυλενογλυκόλη (ένα συστατικό που βρίσκεται στα αντιψυκτικά) Ασβέστιο δινάτριο ΕϋΤΑ (που αποτελείται από φορμαλδεΰδη, cayanide νάτριο και αιθυλενοδιαμίνη) Πολλοί διαφορετικοί τύποι απο θειώδη και αντι-μικροβιακά συντηρητικά (που συνδέονται με αλλεργίες και άσθμα) Φυσικές γεύσεις (μπορεί να προέλθουν από οτιδήποτε φυσικό συμπεριλαμβανομένου ενός πρωκτικού αδένα απο κάστορες) Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ΓΤΟ Σάκχαρα – δεξτρόζη, το σιρόπι καλαμποκιού Καραμέλα χρωματισμός (κλάση ΙΙΙ ή IV γίνεται από αμμωνία και ταξινομείται ως καρκινογόνος) FD & C Blue 1 (που αποτελείται από το πετρέλαιο και συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα) FD & C Red 40 (Κατασκευασμένο από το πετρέλαιο, που συνδέεται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα) FD & C Yellow 5 (Κατασκευασμένο από το πετρέλαιο και συνδέονται με αλλεργίες, άσθμα και υπερκινητικότητα) Βαφές με βάση τα έντομα : καρμίνιο που προέρχεται από τα έντομα κωχενιλλών για να χρωματίσει την μπύρα τους. διαυγαστήρες με βάση τα ζώα: ευρήματα που περιλαμβάνουν isinglass (αποξηραμένα ψάρια της ουροδόχου κύστης), ζελατίνη (από το δέρμα, συνδετικό ιστό και τα οστά), και την καζεΐνη (που βρίσκεται στο γάλα) Ελεγχος αφρού: Χρησιμοποιείται για την επικεφαλής διατήρηση (Μονοστεατική γλυκερίνη και πεψίνη είναι τόσο δυνητικά και προέρχονται από ζώα) BPA (δισφαινόλη Α είναι ένα συστατικό σε πολλά εσωτερικά του κουτιού που μπορεί να καταλήξουν στη μπύρα. Η BPA μπορεί να μιμηθεί το θηλυκό οιστρογόνο ορμονών και να επηρεάσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, καθώς και άλλες λειτουργίες των οργάνων.) Καραγενίνη (που συνδέεται με φλεγμονή του πεπτικού συστήματος, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και θεωρείται καρκινογόνος ουσιά σε ορισμένες περιπτώσεις) ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΟΧΡΩΜΑ Η μπύρα Newcastle, ένα εμπορικό σήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ομολόγησε αυτό που νομίζαμε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσθετα τροφίμων. Το ψημένο κριθάρι είναι συνήθως αυτό που δίνει στη μπύρα χρυσό ή βαθύ καφέ χρώμα, όμως σε αυτή την περίπτωση, Η μπύρα Newcastle είναι επίσης χρωματισμένη τεχνητά με χρώμα καραμέλας. Αυτό το καραμελόχρωμα κατασκευάζεται με τη θέρμανση της αμμωνίας και άλας υπό υψηλή πίεση, το οποίο δημιουργεί καρκινογόνες ενώσεις. Εάν οι εταιρείες μπίρας απαιτούνταν από το νόμο να αναφέρουν τη λίστα με τα συστατικά, η Newcastle θα πρέπει πιθανότατα να έχει προειδοποιητικό σήμα για καρκίνο σύμφωνα με το δίκαιο της Καλιφόρνια, επειδή είναι καρκινογόνος και έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί όγκους στο ήπαρ, όγκους του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και όγκους σε αρουραίους και ποντίκια. Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί(ΓΤΟ) Πολλές από τις μπύρες που ρώτησα περιείχαν ένα ή περισσότερα ΓΤΟ συστατικά. Σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης ( δεν είναι σε θέση να παράσχει υπεύθυνη δήλωση απόδειξης για μη-ΓΤΟ) Σιρόπι καλαμποκιού (Miller Light, Coors, Corona, Fosters, Pabst Blue Ribbon, Red Stripe) Δεξτρόζη (Budweiser, Bud Light, Busch Light, Michelob Ultra) Καλαμπόκι (Red Stripe, Miller Coors Brand, η Anheuser-Busch Brands) Οι περισσότερες μπύρες που παρασκευάζονται εμπορικά γίνονται με ΓΤΟ καλαμπόκι από κριθάρι. Πολλές από τις εταιρείες που ήρθα σε επαφή απέφυγαν την ερώτηση για ΓΤΟ – όμως ο Miller Coors είχε μια πολύ επικείμενη και ειλικρινή απάντηση.
 Δήλωσε «το σιρόπι καλαμποκιού δίνει στη μπύρα ηπιότερη και ελαφρύτερο σώμα γεύσης» και «τα σιρόπια καλαμποκιού μπορεί να προέρχονται από ένα μείγμα καλαμποκιού (συμβατικών και βιοτεχνολογίας.)», Παραδέχθηκε τη χρήση των ΓΤΟ. Η Pabst Blue Ribbon (εμπορικό σήμα μπίρας) απάντησε λέγοντας ότι το σιρόπι καλαμποκιού τους ήταν «ειδικό» και «από υδατάνθρακες και μερικά απλά σάκχαρα, όπως η δεξτρόζη και η μαλτόζη. Τα σάκχαρα που έχουν υποστεί ζύμωση σε αλκοόλη και CO2, και οι υδατάνθρακες, τόσο από το σιρόπι καλαμποκιού και η βύνη, παραμένουν στις μπύρες, όπως η γεύση, το χρώμα και τα συστατικά του σώματος. » Η δεξτρόζη και η μαλτόζη είναι πιθανό να προέρχονται από μια ποικιλία ουσιών που είναι γλυκές, αλλά πιθανόν προέρχονται από ΓΤΟ καλαμπόκι, διότι είναι εξαιρετικά φθηνό για μια εταιρεία να χρησιμοποιήσει καλαμπόκι αντί των φρούτων ή άλλων μη-ΓΤΟ πηγών. Με τη φτηνή μπύρα – δεν παίρνεται απλά μια φτηνή μπύρα, παίρνετε το χειρότερο από τα χειρότερα. Ακριβώς όπως και με τα φθηνά fast food – εάν δεν επενδύετε στην μπύρα σας – θα πίνετε ένα προϊόν χαμηλότερης ποιότητας όπως η Pabst Blue Ribbon που γίνεται από ΓΤΟ καλαμπόκι και σιρόπι καλαμποκιού. Το 2007, η Greenpeace βρήκε μη εγκεκριμένο ΓΤΟ και πειραματική ποικιλία ρυζιού στην Anheuser-Busch (Budweiser, Bud Light) μπύρα. ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗΣ ΚΑΙ ΚΥΣΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ Μιλώντας για την εμπιστοσύνη των εταιρειών, πάρτε ένα παράδειγμα, Η μπύρα Guinness δεν είναι πλέον ιδιοκτησία της Ιρλανδίας, και τώρα ανήκουν σε μεγάλο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων μπύρας που ονομάζεται Diageo και κατασκευάζονται σε πάνω από 50 διαφορετικές χώρες. Ηρθε η ώρα να σταματήσει επειδή χρησιμοποιούν σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης στη μπύρα τους. Όμως, η μπύρα Guinness περιέχει επίσης isinglass η ζελατίνη-όπως ουσία που παράγεται από την νηκτική κύστη των ψαριών. Αυτό το συστατικό βοηθά στην αφαίρεση οποιασδήποτε «θολούρα», στερεά, ή υποπροϊόντα μαγιάς από τη μπύρα. Μμμμμ … κύστη ψαριών ακούγεται νόστιμο, θέλετε; Το ύπουλο πράγμα της εν λόγω εταιρείας η όπως και πολλές από τις εταιρείες που αναφέρονται εδώ σήμερα είναι να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστατικά, όταν στην πραγματικότητα αυτό που θα σας πούν δημοσίως στις ιστοσελίδες τους είναι μια πλήρης φάρσα. Στην μπύρα Guinness σε συχνές Ερωτήσεις – έχουν μια ερώτηση που αναφέρει: «Ποια είναι τα βασικά συστατικά της Guinness» και η απάντηση δεν αποκαλύπτει ολόκληρη την εικόνα – αναφέρει μόνο «τα βασικά συστατικά μας – ψήνεται, βύνη κριθαριού, λυκίσκος , μαγιά και νερό. Αυτό είναι παραφροσύνη. ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΕΣ ΜΠΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ; Αν σας αρέσει περιστασιακά η μπύρα και επιθυμείτε να διατηρήσετε ενα υγιή τρόπο ζωής, επιλέξτε μια χωρίς ΓΤΟ και πρόσθετα είναι ιδανικό. Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις μπύρες χρησιμοποιούν πρόσθετα, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν μερικές που δεν το κάνουν. Για παράδειγμα, η ζυθοποιία Sierra Nevada Heineken και Amstel (31.7 UPDATE : Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι η Heinken των ΗΠΑ έχουν αλλάξει τον τύπο τους για τη χρήση ΓΤΟ – κάλεσα τη γραμμη εξυπηρέτησης πελατών για να επιβεβαιώσω και ζήτησα τον κατάλογο των συστατικών – ο άνθρωπος μου είπε «νερό, μαγιά, βύνη κριθαριού και λυκίσκος» – στη συνέχεια ρώτησα αν η μπύρα τους περιείχε γενετικά τροποποιημένα υλικά και επιβεβαίωσαν πως «ΝΑΙ», αλλά δεν θα μου πει ποιά συστατικά είναι γενετικά. Άλλαξαν πρόσφατα τον τύπο τους μετά την αρχική έρευνα μου. που ξεκίνησε στα τέλη του 2012.) ( 8/1 Ενημέρωση: Η Heineken είπε σε μένα προσωπικά ότι το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών έκανε ένα λάθος στην αφήγηση της μπύρα τους οτι έχει ΓΤΟ. Η Heinken. και Amstel Light δεν περιέχουν ΓΤΟ – ζητούν συγγνώμη για τη σύγχυση), φαίνεται να είναι αρκετά καθαρό (αλλά αυτές οι εταιρείες ακόμα δεν θα αποκαλύψουν την πλήρη λίστα των συστατικών σε μένα Έκαναν δ΄λωση οτι δεν χρησιμοποιούν ΓΤΟ σπόρους χωρίς τεχνητά συστατικά.. , σταθεροποιητές ή συντηρητικά). Τελικά – αν αποφασίσετε να πίείτε μπίρα, θα είναι σίγουρα με δική σας ευθύνη για πολλούς λόγους όπως τα τρελά συστατικά που θα μπορούσαν να βρίσκονται σε αυτές. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι – αν θέλετε να πιείτε μπύρα και θέλετε να είστε υγιής, να πίνετε σπάνια και να κάνετε ενα κουίζ στις εταιρείες μπίρας για την αλήθεια. Βρείτε μια μπύρα που μπορείτε να εμπιστευθείτε και κολλήστε με αυτή. Για την αναφορά σας, εδώ είναι μερικές σημαντικές ερωτήσεις που θα κάνουν την αγαπημένη εταιρία μπύρας σας: 
Ποια είναι τα συστατικά της μπύρας σας – όλα αυτά από την αρχή μέχρι το τέλος Είναι κάποιο από τα συστατικά σας ΓΤΟ; Χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε σόγια, καλαμπόκι, ή συστατικά επεξεργασίας ρυζιού; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: δεξτρόζη, σιρόπι καλαμποκιού, κ.λπ.) Μήπως μπορείτε να προσθέσετε φυσικά, τεχνητά αρώματα ή χρώματα στην μπύρα; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: κίτρινο # 5, καραμέλα χρώμα, κόκκινο # 40, MSG, φυσικές γεύσεις) Υπάρχουν πρόσθετα συντηρητικά, σταθεροποιητές και / ή τη διευκρίνιση απο παράγοντες που προστίθενται στην μπύρα σας κατά την επεξεργασία; (Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν: προπυλενογλυκόλη, ασβέστιο δινάτριο EDTA, οτιδήποτε τελειώνει σε «θειώδες», όπως μεταδιθειώδες νάτριο, Heptylparaben, η isinglass) Αν γνωρίζετε κάποιον που πίνει μπύρα – Μοιραστείτε αυτήν την θέση με αυτούς. Αυτά τα συστατικά δεν είναι αστεία. Πρέπει να ενημερώσει και να προστατεύσετε ο ένας τον άλλο από αυτές τις βιομηχανικές χημικές ουσίες, έχουν δοκιμαστεί και είναι δυνητικά επιβλαβή συστατικά. 
Ξεκινήστε από την ανταλλαγή γνώσεων σας με αυτούς που αγαπάτε 
katohika.gr

Πηγή: newsitamea.gr


Συγκλονίζει η ιστορία του παιδιού που βγήκε ζωντανό από τον τάφο του


Στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή μιλάνε γα τον Αχμέντ, το παιδάκι βγήκε ζωντανό από τον τάφο όπου είχε ενταφιασθεί με τη μητέρα του...

Ο Αχμέντ συνόδευε τη μητέρα του σε ένα φαρμακείο του Χαλεπίου, όταν εξεράγη βόμβα που προκάλεσε το θάνατο πολλών νεκρών και υλικών ζημιών. Μόλις έφτασαν οι πρώτες βοήθειες διαπίστωσαν τον ακαριαίο θάνατο της μάνας και ότι το παιδί είχε επίσης εκπνεύσει δίπλα στη μάνα, μετά από κάποιους σπασμούς.

Μερικές ώρες αργότερα , θάφτηκαν και οι δυο χωρίς να προηγηθεί νεκροψία, κάτι που είναι σύνηθες στις σημερινές συνθήκες πολέμου. Ενώ λοιπόν τους ενταφίασαν και είχαν τοποθετήσει και την ταφόπλακα, οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει να ανοίξουν τον λάκκο , άκουσαν παιδικό κλάμα. Άνοιξαν αμέσως τον τάφο και τότε ,ως εκ θαύματος, παρευρισκόμενοι πολίτες και τυχόν συγγενείς, αντίκρυσαν το παιδάκι να κλαίει και να ουρλιάζει με όλη του τη δύναμη!

Με έντονη τη συγκίνηση, έβγαλαν τον Αχμέντ από τον τάφο και τον οδήγησαν στο πλησιέστερο κέντρο υγείας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματισθεί σε 50 σημεία του σώματός του από τα θραύσματα της βομβιστικής επίθεσης , ιδιαίτερα στο δεξί του μάτι.

Πηγή: truestories.gr

Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος; Πήγε με πλαστικό πέος για αντιντόπινγκ!


Οι αθλητές έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να αποφύγουν τον έλεγχο ντόπινγκ, αλλά ο Ντέβις Λικιάρντι βρήκε έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο για να "κλέψει", χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πρόκεται για έναν Ιταλό αθλητή των 10 χιλιομέτρων που εκπροσώπησε την Αεροπορία σε αγώνα που έγινε στην Μολφέτα της γειτονικής χώρας.

Όταν κλήθηκε να δώσει δείγμα για να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, χρησιμοποίησε ένα πλαστικό πέος και έδωσε καθαρό δείγμα.

Οι ελεγκτές το κατάλαβαν και εκτός την δεδομένη τιμωρία έχει να αντιμετωπίσει και τον... χλευασμό.

Ποιες γυναίκες προτιμούν οι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ;;; Θα πάθετε ΠΛΑΚΑ!


Το χρήμα πηγαίνει στο χρήμα λέει ο λαός, αλλά μάλλον δεν έχει δίκιο. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εκατομμυριούχους και τιςεπιλογές που κάνουν στην προσωπική τους ζωή.

Όπως προκύπτει από έρευνα του MillionaireMatch.com, οι άνδρες εκατομμυριούχοι δεν ψάχνουν μέσα στον κύκλο τους αναζητώντας την επόμενη σύντροφό τους. Αντιθέτως, όπως προκύπτει, προτιμούν μία γυναίκα που δεν είναι ευκατάστατη.

Η ιστοσελίδα γνωριμιών για εκατομμυριούχους έκανε έρευνα ανάμεσα σε 15.000 από τα μέλη της και το 79,6% από τους άνδρες απάντησε πως προτιμούν να βγουν ραντεβού με μία γυναίκα που δεν έχει οικονομική άνεση, καθώς τους ενδιαφέρει περισσότερο κάποια την οποία θα μπορούν οι ίδιοι να περιποιούνται και να κακομαθαίνουν.

Εντελώς αντίθετη άποψη έχουν οι γυναίκες εκατομμυριούχοι. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 84,5%, απάντησε πως προτιμούν για σύντροφο έναν… συνάδελφό τους, αφού δεν θέλουν να φροντίσουν κάποιον λιγότερο ευκατάστατο, ούτε να μοιραστούν την περιουσία τους. Αντιθέτως θέλουν δίπλα τους κάποιον με αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια.

Μάλιστα οι γυναίκες εμφανίζονται πιο… υπολογίστριες και σε ότι αφορά το γάμο, αφού το 82% από εκείνες θα έκανε προγαμιαίο συμβόλαιο, ενώ μόλις το 17,4% των ανδρών απάντησε πως θα έπραττε το ίδιο.

http://www.to-gamato.com/


ΖΩΔΙΑ: Ποια είναι τα λάθη που κάνουν στις σχέσεις τους;


Όταν ερωτευόμαστε τα χάνουμε… Δεν ακούμε τις συμβουλές φίλων και κάνουμε το δικό μας, αυτό που μπορεί εκείνη τη στιγμή να θεωρούμε σωστό, όμως λίγο αργότερα θα συνειδητοποιήσουμε ότι ήταν λάθος. Αυτό είναι άκρως φυσιολογικό, γιατί πολύ απλά ο έρωτας θολώνει την σκέψη μας και μας κάνει να αντιδρούμε με τρόπο σπασμωδικό, σαν να έχουμε μεθύσει με το πιο απολαυστικό κοκτέιλ!

Αναρωτιέσαι λοιπόν ποιο είναι το δικό σου μεγάλο λάθος όταν ερωτεύεσαι, ώστε να το διορθώσεις ή έστω να το ελέγξεις;

ΚΡΙΟΣ
Ακόμα καλά-καλά δεν γνωριστήκατε και εσύ βιάζεσαι όλα να γίνουν με το γρήγορο ρυθμό το δικό σου. Η βιασύνη και η παρορμητικότητα είναι το δικό σου λάθος όταν είσαι ερωτευμένη. Θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό να αντιδράσεις άμεσα, γρήγορα, να ανοίξεις τα χαρτιά σου, να έχεις συνεχόμενες εξελίξεις, γιατί είσαι της άποψης ότι στη βράση κολλάει το σίδερο. Αυτή η βιασύνη όμως σε κάνει πολύ γρήγορα να μετανιώνεις, ενώ υπάρχουν στιγμές που δεν μπορεί το έτερον ήμισυ να σε πάρει στα σοβαρά, γιατί διακρίνει ότι τα λόγια και οι πράξεις σου είναι αποτέλεσμα του ενθουσιασμού σου! Αυτό που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου λοιπόν είναι πως… παν μέτρον άριστον!

ΤΑΥΡΟΣ
Παρόλο που αναζητάς έναν συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου και έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου μία συγκεκριμένη άποψη για τον σύντροφο που θέλεις να σταθεί στο πλάι σου, ερωτεύεσαι το εντελώς αντίθετο από αυτό που στην ουσία ψάχνεις. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις μεγάλο πείσμα και επιμονή και πιστεύεις ότι το στραβό, μπορείς εσύ να το κάνεις ίσιο… Έχεις την υπομονή για να δίνεις ευκαιρίες ξανά και ξανά. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη σου είναι το τεράστιο πείσμα σου το οποίο μέχρι στιγμής το έχεις πληρώσει ακριβά! Επιπλέον, όταν ερωτεύεσαι αρχίζεις να ζηλεύεις τόσο παράφορα που άθελά σου πιέζεις με τη συμπεριφορά σου το ταίρι σου!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο έρωτας για σένα είναι παιχνίδι στο οποίο είσαι καλή παίκτρια, όμως πολλές φορές λειτουργείς επιπόλαια χωρίς να σκεφτείς το πριν και το μετά, παρά μόνο το τώρα. Η κυκλοθυμία και η επιπολαιότητά σου όταν ερωτεύεσαι είναι τα μεγάλα λάθη σου, τα οποία τις περισσότερες φορές σου κοστίζουν και ακριβά. Ερωτεύεσαι παράφορα και τάζεις λαγούς με πετραχήλια, απλά γιατί σου αρέσει το όλο παιχνίδι, όμως την επόμενη στιγμή χάνεις το ενδιαφέρον σου και αλλάζουν τα πλάνα σου. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά μπερδέματα στην αισθηματική σου ζωή. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στους άλλους και μην αφήνεις τα λόγια σου να σε παρασύρουν σε δηλώσεις για τις οποίες δεν είσαι ακόμα σίγουρη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πολλές φορές μπερδεύεις τον έρωτα με την αγάπη και γίνεσαι χαλί για να σε πατήσουν απλά και μόνο επειδή έχεις ανάγκη τη ζεστασιά και τη συντροφικότητα. Αυτό είναι το μεγάλο σφάλμα σου όταν ερωτεύεσαι! Η υπερβολική δοτικότητά σου από τα πρώτα στάδια μίας σχέσης σε οδηγεί σε λάθη και κάνει τη στάση σου να φαίνεται δεδομένη, σίγουρη ή και προβλέψιμη! Ναι μεν μπορεί να απολαμβάνεις το γεγονός ότι σου αρέσει να τα δίνεις όλα, όμως για σκέψου το άτομο που είναι δίπλα σου, είναι έτοιμο να δεχτεί όλο αυτό το συναίσθημα που του χαρίζεις απλόχερα και με υπερβολή;

ΛΕΩΝ
Κάνεις λάθη και τα ξέρεις καλά. Το θέμα είναι ότι παρόλο που βαθιά μέσα σου τα αναγνωρίζεις δεν θέλεις να τα αλλάξεις, γιατί πολύ απλά εσύ είσαι και κανείς άλλος δεν υπάρχει. Ωστόσο, αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσεις στον έρωτα είναι τις υπερβολικές απαιτήσεις σου. Ερωτεύεσαι παράφορα, λειτουργείς με πάθος, όμως περιμένεις πολλά από το ταίρι σου και η στάση σου γίνεται απόλυτη, εγωκεντρική και άκρως απαιτητική. Θυμήσου ότι δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από έναν άνθρωπο που τον ξέρεις πολύ λίγο, απλά και μόνο επειδή τον ερωτεύτηκες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δεν ερωτεύεσαι συχνά, αλλά όταν το πάθεις θέλεις να κάνεις τον σύντροφό σου τέλειο. Εκεί λοιπόν αρχίζεις να κριτικάρεις τα πάντα, από τον τρόπο που κρατάει το ποτήρι μέχρι τον τρόπο που ντύνεται, που μιλά, που εκφράζεται και δίνεις τις συστάσεις σου προκειμένου να διορθωθεί για να βελτιωθεί. Έχεις σκεφτεί όμως, ότι αυτή η κτητικότητα που σε χαρακτηρίζει όταν έχεις πραγματικά ερωτευτεί, είναι ένα μεγάλο σφάλμα που δημιουργεί “παγάκια” ανάμεσα σε σένα και το ταίρι σου; Κανείς δεν είναι τέλειος, ούτε και εσύ… Για το λόγο αυτό πρέπει να αποδέχεσαι τον έρωτά σου, έτσι ακριβώς όπως είναι!

ΖΥΓΟΣ
Ο έρωτας σού πάει, άλλωστε ερωτεύεσαι συχνά. Το σφάλμα σου όμως είναι ότι πολλές φορές δεν έχεις ερωτευτεί τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, αλλά προσπαθείς να καλύψεις τη μοναξιά σου ή την ανάγκη σου για συντροφικότητα. Αλλά ας μιλήσουμε για τις στιγμές που πραγματικά έχεις ερωτευτεί πολύ. Αυτές τις στιγμές λοιπόν το λάθος σου είναι ότι δεν δηλώνεις ευθέως τις προθέσεις σου, ακολουθείς τα “θέλω” του συντρόφου σου, απομακρύνεσαι από τις δικές σου παρέες και αφιερώνεσαι στον έρωτά σου. Οι θυσίες που κάνεις είναι πολλές και γίνονται η αιτία που λίγο αργότερα νιώθεις ότι έγινες το θύμα. Συγκρατήσου λοιπόν!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο έρωτας είναι πηγή ενέργειας στη ζωή σου. Ερωτεύεσαι παθιασμένα και δεν βλέπεις κανέναν και τίποτα μπροστά σου όταν είσαι υπό την επήρεια αυτού του μοναδικού συναισθήματος. Το μεγάλο σφάλμα σου είναι ότι δεν ανοίγεις εύκολα τα χαρτιά σου, αλλά επιμένεις να διεισδύσεις με το έτσι θέλω στα άδυτα της ψυχής και της καρδιάς του ατόμου που έχεις ερωτευτεί! Έτσι λοιπόν ζηλεύεις, δεν έχεις εμπιστοσύνη και τρώγεσαι με τα ρούχα σου! Μην αφήνεις το πάθος να σε κυριεύει για να μην καταλήγεις ξανά και ξανά στην δήλωση “τα πάθη μου, τα λάθη μου”!

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σου αρέσουν τα δύσκολα, το ξέρεις καλά και πλέον το έχεις αποδεχτεί αυτό. Το θέμα είναι πως όταν ερωτεύεσαι και αρχίζει να “δένει” η ιστορία, από τη στιγμή που θα πάρεις την επιβεβαίωση εσύ αρχίζεις να ξενερώνεις. Το ταίρι που θα αντιληφθεί το γεγονός ότι σου αρέσει να συναντάς συχνά εμπόδια και προκλήσεις στον έρωτα και θα σε προκαλεί με την συμπεριφορά του είναι το ταίρι που θα σε κάνει να τρέχεις εσύ από πίσω του διαρκώς! Το σφάλμα σου λοιπόν είναι ότι ο ενθουσιασμός σου περνά πάρα πολύ γρήγορα και επιμένεις να διεκδικείς σαν μικρό παιδί την ελευθερία σου, ενώ στην ουσία αυτό που νιώθεις για ένα άτομο είναι βαθύ και ουσιαστικό. Μήπως τα θέλεις όλα δικά σου;

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ερωτεύεσαι δύσκολα γιατί έχεις φροντίσει να υψώσεις έναν προστατευτικό τοίχο προκειμένου να μην κάνεις λάθη που θα σε πληγώσουν. Όταν όμως ερωτεύεσαι, το μεγάλο σφάλμα σου είναι ότι στηρίζεσαι πολύ στη γνώμη των κοντινών σου ανθρώπων, των κολλητών σου ή της οικογένειάς σου. Περιμένεις την έγκρισή τους κι αν σου βάλουν λόγια επηρεάζεσαι συναισθηματικά και τότε αρχίζουν τα αισθηματικά σου να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μην περιμένεις ότι αυτό που έχεις επιλέξει εσύ θα είναι πάντα αποδεκτό από τους άλλους γύρω σου. Βάλε σε προτεραιότητα τα δικά σου συναισθήματα χωρίς να λογαριάζεις τί θα πουν οι άλλοι για σένα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μπερδεύεις τον έρωτα με τη φιλία, πολλές φορές λειτουργείς άκρως ανατρεπτικά, ξαφνικά κι απρόβλεπτα και γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι αυτός ο τρόπος αντίδρασης ήταν λάθος. Έτσι είσαι και δεν μπορείς εύκολα να το αλλάξεις αυτό! Είναι σφάλμα όμως να κάνεις ξαφνικά ανοίγματα με έναν άνθρωπο που δεν έχεις πρώτα σιγουρευτεί αν όντως έχεις ερωτευτεί και στη συνέχεια να το γυρνάς στο φιλικό, μέχρι να σου ανάψει και πάλι κάποια στιγμή η σπίθα του έρωτα! Για να διορθώσεις αυτό το πρόβλημα αρκεί να περιορίσεις τις σπασμωδικές κινήσεις και αποφάσεις.

ΙΧΘΕΙΣ
Νιώθεις ότι βρήκες τον έρωτα της ζωής σου και ότι είσαι η πρωταγωνίστρια ρομαντικής υπερπαραγωγής που θα έχει συναίσθημα και happy end! Το σφάλμα σου είναι πως όταν ερωτεύεσαι, εξιδανικεύεις τα πάντα, τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, ακόμα και τα συναισθήματά σου! Όλο αυτό το πανέμορφο σενάριο που στήνεις στο μυαλουδάκι σου σε κάνει γρήγορα να προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα και άθελά σου πληγώνεσαι, γιατί είναι σαν να ξυπνάς από ένα όμορφο όνειρο το οποίο δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η συμβουλή των άστρων λοιπόν είναι να φροντίζεις να προσγειώνεσαι για να αποφεύγεις τα λάθη.

Νανά Καραγιάννη: Μήνυμα οργής! [φωτο]


Ένα μήνυμα γεμάτο οργή, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό Facebook, η Νανά Καραγιάννη. Μια συνέντευξη που ....-όπως υποστηρίζει – ποτέ δεν έδωσε σε γνωστό περιοδικό , αναστάτωσε τόσο την ίδια, όσο και το οικογενειακό της περιβάλλον.
Δείτε τι έγραψε η Νανά Καραγιάννη:






http://www.mychannel.gr/


7+1 ερωτήσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας!



Η ζωή σίγουρα δεν μπορεί να είναι τέλεια. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσε να γίνει καλύτερη; Ή έστω διαφορετική; Αυτές οι 8 ερωτήσεις ίσως σας βοηθήσουν να δείτε τη ζωή αλλιώς!

Αν δεν ρωτούσαμε στη ζωή αυτή, δεν θα παίρναμε απαντήσεις, αλλά ούτε θα μαθαίναμε καινούργια πράγματα. «Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές, ανατροπές, εκπλήξεις», λέει η διακεκριμένη βρετανίδα ψυχολόγος Emma Kenny. Και προσθέτει: «Όσο είμαστε νέοι μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, να βιώνουμε νέα συναισθήματα, να πειραματιζόμαστε με το διαφορετικό, να αλλάζουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Μεγαλώνοντας όμως κουραζόμαστε και σταματάμε να παίρνουμε τη “συναισθηματική μας θερμοκρασία”.

Η ρουτίνα, η επανάληψη, η κούραση και οι ευθύνες δεν μας βοηθούν να νιώσουμε τον παλιό μας αυθορμητισμό, να αφεθούμε στο καινούργιο, στην έκπληξη. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως για ισορροπημένες σχέσεις και για μια ισορροπημένη γενικά ζωή, ανεξάρτητα από την ηλικία, είναι απαραίτητη η συνεχής ανατροφοδότηση του εαυτού μας. Η ανατροφοδότηση αυτή μπορεί να προέρχεται από ανθρώπους αλλά και δραστηριότητες που μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι. Επίσης, είναι χρήσιμο να μπορούμε να νοηματοδοτούμε τη ζωή μας ανάλογα με τη φάση στην οποία βρισκόμαστε κάθε φορά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για να βρούμε πάλι την όρεξή μας για ζωή, δεν έχουμε παρά να θέσουμε κάποιες απλές ερωτήσεις στον εαυτό μας. Κάποιες ερωτήσεις που αν τις απαντούσαμε θα άλλαζε όλη μας η ζωή».



1. Ζω για να δουλεύω ή δουλεύω για να ζω;

Η ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή είναι το «κλειδί» για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη ζωή. Αν, δηλαδή, θέλουμε περισσότερη ζωή και λιγότερη δουλειά ή τουλάχιστον αυτά τα δύο κινούνται στα ίδια επίπεδα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Από την άλλη, υπάρχουν και περίοδοι στη ζωή όπου η δουλειά λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, οπότε εξαρτάται από το πώς νιώθουμε την εκάστοτε περίοδο. Οι ειδικοί πάντως μας επισημαίνουν πως η σωστή ισορροπία είναι 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση (ύπνος και σιέστα) και 8 ώρες ελεύθερος χρόνος. Όσοι κυμαίνονται σε αυτές τις αναλογίες, μάλλον βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που αυτή η ιδανική ισορροπία δεν είναι εφικτή για ορισμένους, καλό θα είναι τουλάχιστον να φροντίζουμε να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τους σημαντικούς άλλους που υπάρχουν στη ζωή μας. Αυτοί μπορεί να είναι οι φίλοι μας, ο σύντροφός μας, τα παιδιά μας ή και όλοι αυτοί μαζί. Άλλωστε, τις προτεραιότητες θα πρέπει να τις θέτουμε μόνοι μας.



2. Μου αρέσει ο εαυτός μου;

Η ερώτηση αυτή είναι κάπως δύσκολη, γιατί το αν αγαπάμε τον εαυτό μας εξαρτάται από πολλές και διαφορετικές παραμέτρους. Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι αρέσουμε στον εαυτό μας όταν αρέσουμε στους άλλους. Αυτό, αν και δεν είναι αξίωμα, έχει μια δόση αλήθειας, μια που οι άλλοι έτσι κι αλλιώς αποτελούν έναν καθρέφτη του εαυτού μας. Ιδανικά θα θέλαμε να είμαστε αυτό που θα θέλαμε να είναι και οι άλλοι (δηλαδή αυτοί που αγαπάμε) και -ιδανικά και πάλι- θα θέλαμε να φροντίζουμε τους άλλους έτσι όπως θα θέλαμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Βέβαια, για να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, χρειάζεται εξάσκηση. Ας πούμε ότι φτιάχνουμε ένα κέικ, ότι πετυχαίνουμε άψογα μια άσκηση γιόγκα ή μαθαίνουμε ένα πρόγραμμα στο κομπιούτερ. Και τα τρία αυτά πράγματα χρειάζονται εξάσκηση. Αυτό συμβαίνει και με την ενδοσκόπηση. Πρέπει συνεχώς να κοιτάζουμε μέσα μας, αλλά και έξω από εμάς, για να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα. Ας υποθέσουμε ότι συναντάμε έναν καρδιακό μας φίλο ή μια κολλητή μας στον δρόμο και εκείνη αρχίζει να αναλύει τι σκέφτεται για εμάς. Πώς θα νιώθαμε και τι θα απαντούσαμε στις αδιάκριτες ερωτήσεις της; Θα νιώθαμε άβολα επειδή μας λέει άκομψες αλήθειες, θα την ακούγαμε με προσοχή και χωρίς θυμό ή θα θυμώναμε πολύ μαζί της; Αυτό το τεστ μπορούμε να το κάνουμε κάθε φορά που αναρωτιόμαστε αν μας αρέσει ο εαυτός μας. Θα μας βοηθήσει να κάνουμε συχνά ενδοσκόπηση, να κατανοούμε τις αντιδράσεις μας και τέλος να προβάλλουμε την εκδοχή του εαυτού μας που μας αρέσει. Και ναι, αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη.



3. Για ποιο πράγμα (ή πρόσωπο) θα έδινα μάχη;

Το να είμαστε ξεκάθαροι για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τις αιτίες που αγωνιζόμαστε είναι ενδεικτικό του ότι έχουμε αξίες. Και όπως μας διαβεβαιώνουν οι ειδικοί, το να αναγνωρίζουμε τις αξίες μας είναι ένα από τα «κλειδιά» της ευτυχίας. Ας αναρωτηθούμε πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς κάποια πράγματα. Χωρίς φίλους, χωρίς μια πολιτική πεποίθηση, χωρίς ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια (που κουραστήκαμε πολύ να αποκτήσουμε). Και μετά ας προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι δεν τα χρειαζόμαστε. Είναι μια πολύ καλή άσκηση που μπορούμε να κάνουμε πολύ συχνά. Παραλείποντας τα πράγματα ή τα πρόσωπα που δεν θα αγωνιζόμασταν γι’ αυτά, θα έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο για να αφοσιωθούμε σε αυτά που τελικά μας κάνουν ευτυχισμένους. Δηλαδή την οικογένεια και τους φίλους.



4. Η ζωή μου με εμπνέει για να γίνω καλύτερος;

Όταν σκεφτόμαστε το όμορφο σπίτι μας, δεν μας προκαλείται η διάθεση να είναι πάντα καθαρό; Όταν κοιτάζουμε τον αγαπημένο μας σύντροφο, δεν σκεφτόμαστε πόσο καλοί θέλουμε να είμαστε μαζί του; Κάποιες φορές, όταν επικεντρωνόμαστε στα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή μας, νιώθουμε τη διάθεση να τη βελτιώσουμε κι άλλο. Να κάνουμε θετικές αλλαγές, να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο. Ας φανταστούμε ότι ξυπνήσαμε το πρωί και υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας ότι θα κάνουμε κάτι για να τους ευχαριστήσουμε. Στα παιδιά θα φτιάξουμε ένα υπέροχο πρωινό, θα φορέσουμε εκείνο το φόρεμα που αρέσει πολύ στον σύντροφό μας και στη δουλειά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού πρώτα πούμε σε όλους μια γλυκιά καλημέρα. Πώς θα ήταν αυτή η ημέρα για εμάς; Κάπως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τη ζωή μας. Αν βλέπουμε τη ζωή μας σαν μια όμορφη μέρα με ωραία πράγματα και πρόσωπα, τότε έτσι θα γίνει.



4. Μήπως έχω την τάση να γενικεύω;

Όταν βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να τα πηγαίνουν καλά στη ζωή τους, ενώ εμάς μας πηγαίνουν κάποια πράγματα στραβά, τότε νιώθουμε πως κάτι δεν κάνουμε καλά. Στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που η ζωή τους είναι πάντα ρόδινη, ούτε βέβαια άνθρωποι που πέφτουν πάντα από καταστροφή σε καταστροφή. Το πρόβλημα είναι ότι γενικεύουμε ένα γεγονός. Δεν μπορεί μια μέρα να είναι ζεστή κι εμείς να γενικεύουμε ότι βαρεθήκαμε τον καύσωνα. Στην πραγματικότητα, η γενίκευση είναι μια κακή συνήθεια που το μόνο που μας αποφέρει είναι να χαλάει τη διάθεσή μας. Δεν πήραμε την προαγωγή που περιμέναμε; Ε, δεν πειράζει! Αυτή η μέρα δεν είναι η πιο δυστυχισμένη της ζωής μας. Είναι μια στιγμή από ολόκληρη τη ζωή μας. Σε ένα χρόνο ή σε 2 μήνες δεν θα σημαίνει τίποτε για εμάς. Αν αντιμετωπίζουμε τη ζωή περισσότερο στωικά παρά μελοδραματικά, θα μπορέσουμε πιο εύκολα να εστιάσουμε στο επόμενο δημιουργικό μας βήμα. Ας επιτρέψουμε, λοιπόν, στον εαυτό σας ακόμα και να αποτύχει κάποιες φορές, έχουμε αυτό το δικαίωμα. Αν το αποδεχτούμε, τότε θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσουμε παρακάτω.



5. Ακούω πραγματικά τους άλλους;

Όλοι θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ καλούς ακροατές, στην πραγματικότητα όμως αφήνουμε τους άλλους να μιλήσουν προκειμένου να βρούμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον εαυτό μας. Οι αληθινά καλοί ακροατές δεν συγκεντρώνονται απλώς σε αυτό που τους λέει ο συνομιλητής τους, αλλά σκέφτονται και πάνω σε αυτό που τους λέει. Και μόνο όταν ακούσουμε και μπούμε στο πρόβλημα του άλλου θα μπορέσουμε να είμαστε αντικειμενικοί μαζί του. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος μας αναλύει ένα θέμα του, καλό είναι να μη σχεδιάζουμε την απάντησή μας την ώρα που μιλάει, αλλά να εστιάσουμε απλώς την προσοχή μας σε αυτό που μας λέει. Η ψιλοκουβέντα είναι πάντα χαλαρωτική, αλλά αν από μια συζήτηση κάποιος βγάλει ένα χρήσιμο συμπέρασμα για εκείνον, αυτό θα είναι αληθινά βοηθητικό. Ούτως ή άλλως, πολλοί άνθρωποι αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη δεν είναι να λάβουν κάποια οδηγία για το τι να κάνουν, αλλά κάποιον να τους ακούσει αληθινά και να τους συναισθανθεί. Αυτό από μόνο του μπορεί να καταστεί βοηθητικό και ανακουφιστικό. Όπως είπε άλλωστε και ο διάσημος δημοσιογράφος και «γκουρού» της συνέντευξης Λάρι Κινγκ: «Κανείς δεν έμαθε μιλώντας. Όλοι έμαθαν ακούγοντας».

6. Μήπως πληγώνω τους άλλους;

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι με υψηλά στάνταρ έχουν την τάση να είναι επικριτικοί με τους άλλους όταν εκείνοι δεν πληρούν τις προσδοκίες τους. Όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι περιμένουμε από τους άλλους πολλά και εκείνοι δεν τα καταφέρνουν, ας σκεφτούμε πως κάποιοι άνθρωποι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, απλώς το δικό τους «καλύτερο» δεν είναι αυτό που θεωρούμε εμείς καλύτερο. Αυτό θα μας βοηθήσει να μη γινόμαστε επικριτικοί και σκληροί και να αποδεχτούμε τους άλλους. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση θα ήταν χρήσιμο να μην ξεχνάμε και τα δικά μας αδύναμα σημεία, αφού είμαστε άνθρωποι και όλοι αναπόφευκτα έχουμε κάποια. Τότε ίσως καταφέρουμε να είμαστε λιγότερο απαιτητικοί με τους γύρω μας. Βέβαια, το «κλειδί» πίσω από όλα αυτά βρίσκεται στο να είμαστε σε πραγματική επαφή με τα συναισθήματά μας, ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να ξεχωρίζουμε τι πραγματικά μας ενοχλεί και σε ποιο βαθμό.



7. Ποιος είναι ο πιο τυχερός άνθρωπος που γνωρίζω;

Όλοι μας ανεξαιρέτως γνωρίζουμε έναν τουλάχιστον άνθρωπο που (πιστεύουμε ότι) έχει τα πάντα. Έχει υπέροχο σπίτι, τέλεια δουλειά, ευτυχισμένη οικογένεια. Τυχερός, ε; Στην πραγματικότητα όχι! Τα καλά πράγματα που μας συμβαίνουν στη ζωή συνήθως είναι αποτέλεσμα σωστής στρατηγικής. Για παράδειγμα, ο σωστός σχεδιασμός και το πλάνο είναι που μας βοηθούν να αποφύγουμε τα λάθη. Αλλά πέρα από τον σχεδιασμό, η επιτυχία, μας βεβαιώνουν οι ειδικοί, οφείλεται και στη θετική διάθεση. Στην ψυχολογία είναι αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Δηλαδή, η αρνητική διάθεση που μπορεί να έχουμε εξαρχής απέναντι σε κάτι, τελικά μας οδηγεί υποσυνείδητα να πράξουμε με τρόπο που θα επιβεβαιώσει την αρχική μας αρνητική πρόβλεψη. Για παράδειγμα, αν πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας έχει κουραστεί από τη σχέση μας και θέλει να χωρίσουμε, μπορεί να του συμπεριφερόμαστε άσχημα, νευρικά ή με ζήλεια και τελικά να θελήσει όντως να χωρίσουμε. Άλλωστε, έρευνες μας λένε ότι οι άνθρωποι με αρνητική διάθεση σπάνια πετυχαίνουν τους στόχους τους. Αντίθετα, οι αισιόδοξοι σχεδόν πάντα. Γι’ αυτό, όταν μας τυχαίνουν άσχημα συμβάντα, ας μην προσκολληθούμε σε αυτά. Ας τα μετατρέψουμε σε κίνητρο για το επόμενο βήμα μας.



8. Πόσο δυνατός είμαι για να κάνω την αυτοκριτική μου;

Συχνά, όταν κάτι πάει λάθος, από ένστικτο περισσότερο, αρχίζουμε να κατηγορούμε τους άλλους. Είναι μια συνήθεια που την έχουμε από την παιδική ηλικία. Και βέβαια όταν είμαστε παιδιά δικαιολογείται. Αλλά ως ενήλικοι θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Όταν δεν αντιμετωπίζουμε τα λάθη μας, δεν μαθαίνουμε ποτέ από αυτά. Είναι πολύ τίμιο και γενναίο να μπορούμε να πούμε: «Ήταν δική μου ευθύνη και έκανα λάθος». Όταν μαθαίνουμε από τα λάθη μας, ουσιαστικά πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, γιατί την επόμενη φορά που θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση θα μπορέσουμε να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να αναλαμβάνουμε την προσωπική μας ευθύνη, αλλά πάντα στον βαθμό που μας αναλογεί. Για να το πετύχουμε αυτό, είναι απαραίτητη η συνεχής ενδοσκόπηση, ώστε να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα μπορούμε να είμαστε οι αντικειμενικοί κριτές του εαυτού μας, θα αναγνωρίζουμε τόσο τα δυνατά όσα και τα λιγότερο δυνατά μας σημεία και θα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΝΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, MSc, ψυχολόγο με ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

http://www.vita.gr/



Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger