Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα παρελκόμενα του ψήστη

Σάββατο 14 Απριλίου 2012


Συμβουλές σούβλας της τελευταίας στιγμής!



Πριν βάλεις το αρνί στη φωτιά, σιγουρέψου ότι…


Στις μέρες μας, το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία έχει γίνει κομματάκι περίπλοκο. Και για να πάνε όλα κατ’ ευχή (γιατί αλλιώς ποιος σε γλιτώνει από την καζούρα!), σιγουρέψει ότι έχεις κάνει όλα τα παρακάτω…Κάρβουνα: για να ψήσεις ένα αρνί και ένα κοκορέτσι (ταυτόχρονα), θα χρειαστείς περίπου 10 κιλά κάρβουνα. Πάρε… 11!


Ψησταριά: προνοείς από τη προηγούμενη (το αργότερο!) μέρα να δεις σε τι κατάσταση είναι, καθώς κι αν έχεις όλα τα σύνεργα (μπουρί, μασιά κ.λπ.). Αν είναι να ψήσεις στο έδαφος, θα χρειαστείς τα ειδικά πασαλάκια (διχάλες) για να στηριχτούν οι σούβλες.

Σούβλα: είτε την αγόρασες καινούρια είτε την έβγαλες από την αποθήκη, πρέπει να την καθαρίσεις καλά. Ειδικά αν είναι παλιά, σιγουρέψου ότι δεν έχει σκουριάσει.

Μοτέρ: το να γυρνάς τη σούβλα έχει πλάκα σίγουρα, σκέψου όμως ότι είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει πάνω από 3 ώρες. Ένα ηλεκτρικό μοτεράκι (με δύο τουλάχιστον ταχύτητες περιστροφής) θα αποδειχτεί πολύτιμος φίλος (προσοχή: πάνω στον μηχανισμό του μοτέρ αναφέρονται τα κιλά που μπορεί να γυρίσει). Άρα θα χρειαστείς και μπαλαντέζα.

Γεύση: αλάτι, πιπέρι, λεμόνια είναι απαραίτητο να τα έχεις δίπλα σου, καθώς κι ένα πινέλο για να αλείφεις το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Εκεί είναι όλη η μαστοριά…

Ποτό και μουσική μην ξεχάσεις! Ψήσιμο οβελία χωρίς αυτά δεν νοείται…

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΛΠΑ Ψάχνει τον ιδανικό... αγρότη


Είναι ένα κορίτσι που έγινε γνωστή μέσα από το ριάλιτι «Celebrity Big Brother» που συμμετείχε και από τότε οι μετοχές της έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Ο λόγος για την ελληνικής καταγωγής Γεωργία Σάλπα. Η εκρηκτική καλλονή θα συμμετέχει σε μια έρευνα που γίνεται στην Ιρλανδία με σκοπό να διαλέξει τον ιδανικό… αγρότη.

Στόχος της έρευνας είναι να προμοτάρει τα προϊόντα των Ιρλανδών αγροτών και συγκεκριμένα τα… μπιζέλια!Έτσι, επιλέχθηκαν τρεις αγρότες, έκαστος εκ των οποίων αντιπροσωπεύει και από μια διαφορετική ποικιλία μπιζελιών.

Με αυτούς τους τρεις φιναλίστ φωτογραφήθηκε και η Γεωργία, η οποία διαφημίζει την εν λόγω καμπάνια.

Τυχεροί οι αγρότες δε νομίζετε;





















Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger