E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η σταση που προτιμαμε στον υπνο δειχνει τον χαρακτηρα μας

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012


Η θέση που επιλέγουμε να πάρουμε όταν πέφτουμε για ύπνο αποκαλύπτει σε αρκετά μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά μας...





Σύμφωνα πάντα με τη γλώσσα του σώματος, λέει ο ειδικός Robert Phipps και συμπληρώνει:
«Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον κόσμο κοιμούνται σε εμβρυακή θέση». Ο κ. Phipps έχει εντοπίσει τέσσερις θέσεις, αναφέροντας ότι η «εμβρυακή στάση» είναι μακράν η πιο κοινή ανάμεσα στους ανθρώπους.
«Δεν χρειάζεται να διαβάζουμε μόνο τα ωροσκόπια, καθώς η θέση μας στο κρεβάτι κρύβει πολλά μυστικά για το χαρακτήρα μας αλλά και για τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε όταν ξυπνάμε την άλλη μέρα!», συμπληρώνει. Ας δούμε, λοιπόν, κι εμείς τι δηλώνει κάθε στάση ύπνου:
1. Εμβρυακή στάση
Ο μισός και πλέον πληθυσμός επιλέγει αυτήν τη θέση ύπνου, υποδηλώνοντας ότι είμαστε κατά βάση ένα «έθνος πεσιμιστών». Τι σημαίνει αυτό; Συναισθήματα όπως ανασφάλεια, αγωνία, ανησυχία και φόβος κυριαρχούν στους ανθρώπους που κοιμούνται σε εμβρυακή στάση, ενώ χαρακτηρίζονται κατά βάση από ντροπαλότητα και ευαισθησία.
Επιπλέον, είναι ευσυνείδητοι και οργανωτικοί, αλλά σκέφτονται συχνά πολλά πράγματα μαζί και ανησυχούν χωρίς λόγο. Είναι συχνά νευρικοί και υπερκινητικοί και για το λόγο αυτό το κρεβάτι αποτελεί γι' αυτούς «ζώνη άνεσης», στην οποία επιστρέφουν μετά από μια αγχωτική ημέρα.
2. Σε στάση «κούτσουρου»
Χέρια και πόδια σε ευθεία γραμμή και το σώμα στο πλάι υποδηλώνουν άνθρωπο με άκαμπτη σκέψη, σκληρό και αδιάλλακτο σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Τα «κούτσουρα», όπως ονομάζονται, είναι συνήθως πεισματάρηδες, αυταρχικοί, ακόμη και απόμακροι άνθρωποι, που δύσκολα χαλαρώνουν. Το στρες τούς «εξουσιάζει» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, ενώ ο ύπνος αποτελεί μια συνέχεια της έντασης στην οποία βρίσκονται διαρκώς.
3. Πόδια «προσοχή» & χέρια χαλαρά στο πλάι
Τα απλωμένα χέρια στο πλάι μπορεί να σημαίνουν ή ότι «κυνηγάτε τα όνειρά σας» ή ότι «είστε κυνηγημένος». Αισθάνεστε συχνά ότι θέλετε να πάρετε περισσότερο τη ζωή στα χέρια σας, έτοιμος να αρπάξετε κάθε νέα και συναρπαστική πρόκληση που σας παρουσιάζεται.
Οι άνθρωποι που επιλέγουν αυτήν τη στάση ύπνου είναι συνήθως οι χειρότεροι επικριτές του εαυτού τους και δεν είναι λίγες οι φορές που εγκαταλείπουν όσα πράγματα δεν τους πάνε όπως θα ήθελαν, χωρίς να παλέψουν λίγο παραπάνω. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά μπορεί να κυνηγούν «άπιστα όνειρα», σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια άσκοπα.
4. Στάση «μπρούμυτα»
Είναι η λιγότερο άνετη θέση ύπνου για τους ενήλικες, οι περισσότεροι από τους οποίους «αγκαλιάζουν» και το μαξιλάρι τους. Βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που επιλέγουν αυτήν τη στάση είναι το γεγονός ότι πιστεύουν ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο έλεγχο στη ζωή τους, ενώ το «μαξιλάρι» αποτελεί γι' αυτούς τη ζωή που θα ήθελαν να έχουν.
Συχνά αφήνουν θέματα σε εκκρεμότητα για την επόμενη μέρα και αγχώνονται για να τα πραγματοποιήσουν. Καλό θα ήταν να γίνεται ένα ένα βήμα τη φορά, έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το επόμενο, με περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες επιτυχίας του στόχου, για να είστε «αφεντικό» του πεπρωμένου σας.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger