Από το Blogger.

E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΣΟΚ: Ηθοποιός άρπαξε φωτιά και κατέρρευσε επί σκηνής!

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013


Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι θεατές όταν είδαν με τα μάτια τους τον ηθοποιό να αρπάζει φωτιά και να φλέγεται επί σκηνής!


Όλα ήταν έτοιμα για την πρεμιέρα θεατρικής παράστασης στο Σικάγο όταν στην γενική πρόβα και με την πλατεία του θεάτρου γεμάτη κόσμο ο πρωταγωνιστής Wesley Daniel προσπαθώντας να εκτελέσει ένα εντυπωσιακό νούμερο έπιασε φωτιά. Παρά το γεγονός ότι φόραγε μάσκα στο πρόσωπο φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε όπως τα υπολόγισαν κι άρπαξε φωτιά. Στην αρχή οι θεατές νόμιζαν ότι όλο αυτό ήταν μέρος του νούμερου που υποδυόταν, όμως όταν έπεσε κάτω και άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους, τότε κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αμέσως έσπευσαν κοντά του άνθρωποι της παραγωγής με πυροσβεστήρες προσπαθώντας να σβήσουν την φωτιά ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο ηθοποιός νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Δείτε το βίντεο
http://www.gossip-tv.gr

Οι ιερόδουλες της Νιγηρίας προσφέρουν δωρεάν σεξ στην Εθνική ομάδα αν πάρει το Κόπα Αφρικα


Η πορεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νιγηρίας στο φετινό θεσμό του Κόπα Αφρικα έχει γεμίσει αισιοδοξία τους οπαδούς οι οποίοι ονειρεύονται ακόμη και το Κύπελλο. Το σωματείο Εκδιδόμενων Προσώπων της χώρας φρόντισε να δώσει άλλο ένα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές προσφέροντάς τους δωρεάν «παρέα» για μια εβδομάδα σε περίπτωση κατάκτησης του τροπαίου.
Η πρόεδρος του Σωματείου, Τζέσικα Ελβις, ανέφερε ότι οι ιερόδουλες της χώρας θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για μια εβδομάδα σε περίπτωση που οι «σούπερ αετοί» κατακτήσουν το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1994 και την τότε σούπερ ομάδα που είχε διακριθεί και στο Μουντιάλ των ΗΠΑ.
«Θέλουμε να συγχαρούμε την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, τους Σούπερ Αετούς για την πρόκριση τους στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Για να δείξουμε την συμπαράστασή μας στην εθνική ομάδα, θα παρέχουμε δωρεάν σεξ εάν οι Σούπερ αετοί κατακτήσουν το τρόπαιο», δήλωσε η Τζέσικα Ελβις.
Αγνωστο, βέβαια, παραμένει το αν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στους φιλάθλους ή μόνο στους παίκτες.


http://www.iefimerida.gr

Οι σ έ ξ ι πόζες του David Beckham που ξεπέρασαν τα 310.000 likes! [φώτο]


Στο Facebook έβαλε ο David Beckham δύο από τις φωτογραφίες της ...ανοιξιάτικης συλλογής εσω-ρούχων με την υπογραφή του.

Mέσα σε λίγα μόλις λεπτά, όπως ήταν λογικό, οι δύο φωτογραφίες ξεπέρασαν τα 310.000 likes

και τα 7.000 σχόλια!



gossip-tv.gr

Ασύλληπτο! Βρήκε την κόρη του μετά από 17 χρόνια και τώρα... καταδικάστηκε για το βιασμό της!


Μία άνευ προηγουμένου υπόθεση εκδικάστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, με έναν 45χρονο, σήμερα, άνδρα από το Λασίθι, να καταδικάζεται για βιασμό ανήλικης. 


Η δίκη αφορά υπόθεση του 2008. Τότε, η 17χρονη ανακάλυψε ότι ο 40χρονος ,τότε, είναι ο αληθινός πατέρας της και όχι ο άνθρωπος με τον οποίο ήταν παντρεμένη με τη μητέρα της.
Αφού βρήκε λοιπόν τον 40 χρονο "αληθινό μπαμπά" οι δυο τους φέρονται να έκαναν...ερωτική σχέση!

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, κόρη και "πατέρας" γνωρίστηκαν και αναπτύχθηκε μεταξύ τους ... ειδύλλιο! Μάλιστα, η ανήλικη έμεινε έγκυος, όμως λίγο αργότερα απέβαλε, και κατήγγειλε τον άνδρα που θεωρούσε πατέρα της και σύντροφό της (!) για βιασμό, ισχυριζόμενη ότι τη χτύπησε και τη βίασε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η ανήλικη, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της περί βιασμού, ενώ ο 45χρονος, σήμερα, άνδρας, ισχυρίστηκε ότι τίποτα δε συνέβη παρά τη θέληση του κοριτσιού.

Το πιο θλιβερό όλων, ωστόσο, και συνάμα παράδοξο είναι το ότι αν και οι δύο θεωρούσαν ότι τους συνδέουν δεσμοί αίματος, αυτός δεν τους απέτρεψε από το να αναπτύξουν ερωτική σχέση. Ψυχολόγος που κατέθεσε ανέφερε ότι ο 45χρονος φέρεται να έπεισε την ανήλικη ότι είναι φυσιολογική μία ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έχουν συγγενική σχέση...

Στην πορεία, με βάση εργαστηριακές εξετάσεις αποδείχθηκε ότι ούτε 45χρονος δεν είναι πατέρας της 17χρονης, γεγονός που σημαίνει ότι η μητέρα συνέλαβε την κόρη της με τρίτο άνδρα!

Στο 45χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη...

http://www.newsit.gr



Η απάντηση του Άδωνι για τον καβγά του με τον Παπαδάκη και το "μπουμπούκος"


"Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε στημένο καβγά"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην κάμερα του ΣΤΑΡ για το χθεσινό του καβγά με τον Γιώργο Παπαδάκη...Ο βουλευτής τόνισε, "Είμαι λίγο εκρηκτικός ορισμένες φορές. Δεν εκνευρίστηκα, καθόλου. Έφυγα γιατί θεώρησα ότι αυτό που είπε ήταν πολύ προσβλητικό. Ευτυχώς το κατάλαβε κι ο ίδιος, όπως είδατε μου ζήτησε συγνώμη. Με τον Γιώργο Παπαδάκη είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και δεν νομίζω ότι μια κακιά στιγμή θα σταθεί εμπόδιο στην καλή μας φιλία".

Όσο για το αν τον έχει στιγματίσει το "μπουμπούκος" είπε, Εμένα καθόλου. Έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ την Ευγενία, εμένα δε μ΄ενοχλεί, το θεωρώ δε και μεγάλο θέμα υποκρισίας, δηλαδή δεν έχει κανένας υποκοριστικό από τη φιλενάδα του ή τη γυναίκα του, κι έχουνε μόνο σε μένα υποκοριστικό." Ο Άδωνις απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν για στημένους καβγάδες!

Δείτε όσα είπε...


http://www.zappit.gr

Σοκ! Δείτε πως έχει γίνει η αδερφή του Michael Jackson μετά από πλαστικές [φώτο]

Η αδερφή του Michael Jackson, La Toya έχει κάνει ουκ ολίγες επεμβάσεις!

Μάλιστα, μετά τις τελευταίες που έκανε μοιάζει εκπληκτικά με την τραγουδίστρια, ηθοποιό και παραγωγό Lil' Kim. Πάντως, έχει αλλοίωσει πάρα πολύ τα χαρακτηριστικά της και είναι αγνώριστη!



Σοκάρει η εικόνα του Σουλεϊμάν στο Νεκροκρέβατο! [φώτο]


Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Και μπορεί στην Ελλάδα η πλοκή της σειράς να είναι ακόμη στην αρχή ωστόσο στην Τουρκία προβλήθηκε ...το τελευταίο επεισόδιο της υπερπαραγωγής. Σε αυτό ο απόλυτος μονάρχης πεθαίνει. Και η είδηση του θανάτου του τάραξε όλες τις ιστοσελίδες της γειτονικής χώρας. Για την ιστορία να σας πούμε ότι τα επεισόδια κράτησαν το ενδιαφέρον του Τουρκικού κοινού για δυο ολόκληρα χρόνια!

Δε θα σας γράψω το τέλος και την δολοπλοκία που οδήγησε τον Σουλεϊμάν στον θάνατο. Δείτε μόνο την εικόνα του… Προς το παρόν!!!



ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ Ο πατέρας που πάντρεψε την κόρη του... για μία αγελάδα!


Ένα τραγελαφικό γεγονός συνέβη στο χωριό Κορκούτ της Τουρκίας, όπου ο πατέρας ήθελε να παντρέψει την κόρη του και σε αντάλλαγμα ζητούσε από τον γαμπρό μια... αγελάδα!
Όπως ήταν φυσικό η κοπέλα αρνήθηκε και ο πατέρας τότε άρχισε να την απειλεί και να της ασκεί ψυχολογική βία.
Μάλιστα κάποια στιγμή της είπε, "έχουν συμφωνηθεί οι όροι και ήδη έχω πάρει την αγελάδα".
Τελικά πάντρεψε με το ζόρι την κόρη του, αλλά μετά από απόφαση δικαστηρίου στην Άγκυρα, θα εισαχθεί σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για να του παρασχεθεί θεραπεία.
Η κοπέλα που δεν κατάφερε να βγάλει άκρη με τον πατέρα της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
Πέρα από τον εγκλεισμό του στο Ψυχιατρείο, του απαγορεύτηκε να πλησιάζει το σπίτι της κόρης του.

http://www.radar.gr

O MΥΣΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ της Βίσση με ζεν πρε μιε τραγουδιστή! (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ)

Μπορεί η δημοφιλής τραγουδίστρια να δηλώνει ότι έχει τρία χρόνια να κάνει σχέση, σημερινό δημοσίευμα άλλα αποκαλύπτει για την Άννα και μάλιστα πικάντικα!

Ένα μεγάλο έρωτα που κράτησε μόλις έξι μήνες έζησε η Άννα Βίσση, με πολλά υποσχόμενο τραγουδιστή, κατά πολλά χρόνια νεότερο της. Οι δυο τους κατάφεραν να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, απολαμβάνοντας στιγμές πάθους κεκλεισμένων των θυρών της βίλλας της στην Εκάλη. Την αποκάλυψη για τον 6 άμηνο έρωτα της Άννας Βίσση με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, αποκαλύπτει σήμερα με δημοσίευμα του το περιοδικό CIAO. Τι άλλο θα ακούσουμε πια;


http://www.soknews.gr

Πελάτης μήνυσε καθαριστήριο ζητώντας 54 εκατομμύρια δολάρια για το χαμένο του παντελόνι!


Ο Roy Pearson Jr, δικαστής στην Ουάσιγκτον, προσπάθησε να εκφοβίσει μια οικογενειακή επιχείρηση καθαριστηρίου μηνύοντας τους ιδιοκτήτες της και ζητώντας 54 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για το χαμένο του παντελόνι!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όπου και έληξε θετικά για τους Νοτιοκορεάτες ιδιοκτήτες του καθαριστηρίου. Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι δεν είναι λογικό να απαιτείται  ένα τόσο υπέρογκο ποσό για ένα προϊόν ευτελές αξίας όπως είναι το παντελόνι. 

Ο Pearson δεν το έβαλε κάτω και ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση. 

ΣΟΚ στην Κύπρο – Τεμάχισαν 25χρονο φοιτητή και τον έβαλαν σε βαλίτσα



Χειροπέδες σε δύο νεαρούς στην Κύπρο πέρασε το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία του νησιού, οι οποίοι εμπλέκονται σε μια υπόθεση φόνου εκ προμελέτη με θύμα έναν 25χρονο αλλοδαπό.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν τη Δευτέρα φέρονται να σκότωσαν τον άτυχο 25χρονο φοιτητή και εν συνεχεία να τον τεμάχισαν και να τον τοποθέτησαν μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία βρέθηκε στην παλιά Λευκωσία.




tsantiri.gr


Αυτό είναι έρωτας! Ο Bruce Willis άρπαξε και φίλησε την σύζυγό του στο κόκκινο χαλί!


Ο Bruce Willis είναι ερωτευμένος και δεν το κρύβει. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας στο Βερολίνο και άρπαξε κυριολεκτικά την σύζυγό του για να την φιλήσει, την ώρα που φωτογραφίζονταν στο κόκκινο χαλί.
 
Ο 57χρονος ηθοποιός και η κατά 23 χρόνια νεώτερη σύζυγός του Emma Heming θα γιορτάσουν τον επόμενο μήνα την τέταρτη επέτειο του γάμου τους και δείχνουν πως είναι ακόμη μες στα μέλια. Οι δυο τους βρέθηκαν μαζί στην πρεμιέρα της ταινίας “A Good Day to Die Hard” το βράδυ της Δευτέρας στο Cinestar cinema του Potsdamer Platz και περπάτησαν αγκαλιά στο κόκκινο χαλί.

 
Ιδιαίτερα γοητευτικός, όπως πάντα άλλωστε, ο Bruce Willis φορούσε ένα εντυπωσιακό κουστούμι και κρατούσε τρυφερά την σύζυγό του, που έλαμπε μέσα στη λευκή τουαλέτα της.
 
Τι έγινε, όμως, όταν οι δυο τους σταμάτησαν για να φωτογραφηθούν;
 
Αρχικά, πόζαραν χαμογελαστοί μπροστά στο φακό και λίγα λεπτά αργότερα ο Bruce άρπαξε την καλή του και άρχισε να την φιλά με πάθος, κάνοντας τα φωτογραφικά φλας να πάρουν φωτιά!
 
Δες φωτογραφίες:






http://www.tlife.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Γυναίκα θηλάζει τιγράκια (φώτο)


Μια 40 χρονη κάτοικος της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανίας) προσφέρθηκε να θηλάσει εκτός από το μωρό της και δύο νεογέννητες τίγρεις της Βεγγάλης που απομακρύνθηκαν από την επιθετική μητέρα τους στο ζωολογικό κήπο του Γιανγκόν.

Τα τιγράκια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, αποφασίστηκε να ανατεθούν σε άλλη κηδεμόνα αφότου η μητέρα τους σκότωσε το τρίτο μικρό.

Η 40χρονη Χλα Χτάι, προσφέρθηκε να βοηθήσει όταν άκουσε για το πρόβλημα. Εκτός από το μωρό της και τα τιγράκια έχει να φροντίζει και άλλα δυο παιδιά.

«Τα λυπήθηκα και αποφάσισα να τα ταΐσω πριν αρχίσουν να βγαίνουν τα δόντια τους» δήλωσε στην εφημερίδα. Τα τιγράκια θηλάζουν τέσσερις φορές την ημέρα από μισή ώρα αλλά ταΐζονται και με μπιμπερό.

ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ: Η κόρη του Πασχάλη Τερζή με δαντελένιο "κορμάκι" στο Twitter τρέλανε όλους τους θαυμαστές της σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη...


Ο λόγος για την κόρη του Πασχάλη Τερζή, Γιάννα Τερζή.

Φόρεσε το μαύρο ολόσωμο και δαντελένιο της εσώρουχο και αυτοφωτογραφήθηκε για τους θαυμαστές της.

Να σας υπενθυμίσουμε δε ότι η Γιάννα κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια στην Νέα Υόρκη με το καλλιτεχνικό όνομα Yianna.

Βέβαια από την άλλη να σας πούμε επίσης ότι το κορίτσι δεν αποφάσισε έτσι ξαφνικά να φωτογραφηθεί κατά αυτό τον τρόπο.

Είχε γυρίσματα του νέου της βίντεο κλιπ κι έκανε δυο λεπτά διάλειμμα και τσουπ απαθανάτισε τον εαυτό της!

radar.gr


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Χρησιμοποιούν άνθρωπο ως δόλωμα σε πύθωνα!!!



Εικόνες που προκαλούν σοκ έρχονται στη δημοσιότητα από την Αφρική, όπου άνθρωποι...χρησιμοποιούν ανθρώπους για να πιάσουν πύθωνες. Η φτώχεια έχει κυριολεκτικά εξαθλιώσει τη μαύρη ήπειρο σήμερα και τέτοιες σκηνές αποτελούν απλά τον αγώνα για επιβίωση μιας και πολλές εταιρίες του «πολιτισμένου» κόσμου θα χρυσοπλήρωναν για το δέρμα του φιδιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο σοκάρει!



tsekouratoi.gr

Όργιο με τις 6 συζύγους του τον έστειλε στο θάνατο!



Πρόκειται για τον Νιγηριανό Ουρόκο Ονόγια, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια… του βιασμού του από τις έξι συζύγους του! Ο Νιγηριανός Ονόγια, αφού «έπιασε τη καλή» αποφάσισε να αποκατασταθεί αναλαμβάνοντας όμως βάρη μεγαλύτερα  προφανώς,  από τις  αντοχές του, σίγουρα όχι τις οικονομικές! Έτσι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο ….φιλότιμος σύζυγος αναγκάστηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις των πέντε συζύγων του (υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ισλάμ) όταν αυτές τον απείλησαν με μαχαίρια πως εάν δεν το έκανε θα τον σκότωναν!
Μία μικρή λεπτομέρεια: Η σκηνή αυτή εκτυλίχτηκε στο δωμάτιο της έκτης – και μικρότερης σε ηλικία συζύγου – στο οποίο είχε πάει ο άτυχος άντρας για να εκπληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα. Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για σκηνή ζηλοτυπίας των πέντε γυναικών προς την έκτη! Ο Ονόγια σύμφωνα με τις… αυτόπτες μάρτυρες σταμάτησε να αναπνέει ενώ βρισκόταν στη διαδικασία εκπλήρωσης των καθηκόντων του, στη πέμπτη κατά σειρά σύζυγο, αφού είχε πρώτα ικανοποιήσει τις ορέξεις των προηγούμενων τεσσάρων.
Σύμφωνα λοιπόν με την έκτη και μικρότερη σύζυγο, δηλαδή την «πέτρα του σκανδάλου», ξαφνικά ο Ονόγια «σταμάτησε να αναπνέει, και όλες (οι σύζυγοι) έφυγαν από το δωμάτιο γελώντας. Όταν όμως διαπίστωσαν πως δεν μπορούσα να τον συνεφέρω έφυγαν τρέχοντας προς το δάσος».Τουλάχιστον αυτός πέθανε με έναν τρόπο που αν μη τι άλλο ο μισός αντρικός πληθυσμός του πλανήτη αν όχι όλος, θα ήθελε …να φύγει από τούτο τον μάταιο κόσμο…


Δείτε γιατί σταμάτησε η Candid Camera (προσοχή σκληρό βίντεο)



Το συγκεκριμένο περιστατικό λαμβάνει χώρα στη Ρωσία.
Δείτε το:



Ελληνικά επώνυμα: Από που βαστάει η σκούφια μας;



Όπως ακριβώς τα ονόματα έτσι και τα επώνυμα (ή «τα οικογενειακά μας 

ονόματα» αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του Μανώλη 

Τριανταφυλλίδη) όχι μόνο σημαίνουν κάτι, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις 

μπορούν να μας δώσουν στοιχεία για τη γεωγραφική καταγωγή τους, την 
παλαιότητά, ακόμη και τη γλωσσική τους ιδιαιτερότητα.


«Τα περισσότερα ελληνικά επώνυμα προέρχονται συνήθως είτε από 
τοπωνύμια- όπως Μανιάτης από τη Μάνη, Μωραΐτης από το Μοριά- είτε από 
διάφορα παρατσούκλια τα οποία ενέπνεαν στους ανθρώπους», αναφέρει η κ. 
Φούλα Πισπιρίγκου, φιλόλογος, και προσθέτει: «Από εκεί και πέρα 
υπάρχουν και μερικές καταλήξεις οι οποίες υποδηλώνουν καταγωγή, όπως για
παράδειγμα τα σε ‘ίδης’ και ‘άδης’ που είναι καταλήξεις των Ποντίων, τα
σε ‘ογλου’ που είναι Μικρασιατικά και σημαίνουν ο γιος του τάδε, το 
‘πουλος’ που απαντάται στην Πελοπόννησο, το «άκος» στη Μάνη και το 
«άκης» που είναι κρητικό».




Συνοψίζοντας, λοιπόν, μπορούμε να διακρίνουμε τα επώνυμα σύμφωνα με 
τη σημασία τους σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες, που δηλώνουν αντίστοιχα βαφτιστικό όνομα, καταγωγή, επάγγελμα και παρατσούκλια (ή προσωνύμια).




Πατρωνυμικά:Αυτά που χρησιμοποιούν για ρίζα τους βαφτιστικά ονόματα, 
είναι μαζί με τα παρατσούκλια το συχνότερο είδος των οικογενειακών 
ονομάτων. Τα συναντούμε σε ονομαστική πτώση (π.χ. Κωστής, Γεωργής), σε 
γενική (π.χ. Γεωργίου, Δημητρίου), αλλά και με πολλές καταλήξεις ή 
υποκοριστικά (π.χ. Στεφανίδης, Αθανασούλας).




Μητρωνυμικά: Αυτά τα οποία βασίζονται στο όνομα της 
μητέρας, για παράδειγμα Κώστας Ελένης (δηλαδή ο Κώστας της Ελένης). 
Είναι αρκετά σπάνια και χωρίζονται και αυτά σε κατηγορίες ανάλογα με το 
επάγγελμα της μητέρας ή του άντρα της (Καλογραίας, Μακαρονούς, Μαμμής, 
Τσαγκαρίνας), την καταγωγή της μητέρας (Αμουργιανής, Αραπίνης, Βλάχας), 
ακόμα και το… ελάττωμα της μητέρας (Βουβής, Καμπούρας).




Εθνικά: Είναι τα επώνυμα τα οποία δηλώνουν καταγωγή 
και φανερώνουν τον τόπο που γεννήθηκε ή έζησε αυτός που έχει το όνομα. 
Αναφέρονται συνήθως σε χωριά ή ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές και οι 
καταλήξεις τους είναι δεκάδες. Οι πιο συνήθεις είναι οι εξής:




-(ι)ώτης: Τσιριγώτης, Λεπενιώτης, Ανδριώτης, Ηπειρώτης κτλ.




-ίτης: Μπεγλίτης, Πολίτης, Αργυροκαστρίτης κτλ.




-ιανος: Κουταλιανός, Ελεκιστριάνος, Ψαριανός, Σακαρετσιάνος, Χρυσοβιτσιάνος κ.α.




-ινός: Πατρινός, Παργινός, Ζακυνθινός, Καλαβρυτινός




-αίος: Κερκυραίος, Ρωμαναίος κτλ.




Επαγγελματικά: Επώνυμα τα οποία δηλώνουν επαγγέλματα
τα οποία χάνονται στα βάθη των αιώνων. Από τα βυζαντινά χρόνια 
(Αμπελάς, Λαχανάς, Ζωναράς, Καμπανάρης, Γραμματικός, Παλαιολόγος, 
Δούκας, Λογοθέτης) μέχρι τα νεοελληνικά (Γελαδάρης, Αρκουδάρης, 
Περιβολάρης, Ψαράς, Σαμαράς, Κουρέας, Ασβεστάς, Βαγενάς).




Παρατσούκλια: Αποτελούν τον κύριο όγκο των επωνύμων 
μαζί με τα πατρωνυμικά και προέρχονται κατά κύριο λόγο από 
χαρακτηρισμούς που βασίζονται σε σωματικές (Βραχνός, Ζερβός, Καμπούρης, 
Λεβέντης), πνευματικές και ηθικές ιδιότητες (Βιαστικός, Αγέλαστος, 
Θλιμμένος, Κατεργαράκος). Μπορούν να προέρχονται όμως και από 
παρομοιώσεις με ζώα (Αλεπουδέλης, Γάτος, Ζυγούρης, Λύκος, Ποντίκης), με 
φυτά (Γαρούφαλος, Καρπούζης, Πιπέρης, Ρεβίθης) ή να υποδηλώνουν 
συγγένεια και ηλικία (Εγγονόπουλος, Κανακάρης, Ορφανός, Παπούλιας, 
Πατέρας).




Τα επώνυμα όμως, δεν εμφανίστηκαν μόνο με τον αρχικό τους τύπο. Πολλά
από αυτά σχηματίζουν παράγωγα με διάφορες καταλήξεις ή είναι σύνθετα με
την βοήθεια λέξεων οι οποίες χρησιμεύουν ως πρώτο συνθετικό. Όσον αφορά
τις καταλήξεις, αποτελούν ένα γλωσσικό… GPS για να καταλάβουμε από ποιο
μέρος της Ελλάδας κατάγεται κάποιος. Έτσι έχουμε τα εξής:




-ίδης: Πόντος (Τουντουλίδης, Κοντογιαννίδης, Πετρίδης)




-άδης: Πόντος (Γεωργιάδης, Καλγρεάδης, Φωτιάδης)




-ούδης ή – ουδάς: Μακεδονία – Θράκη (Λαμπρινούδης, Νικολούδης, Σπανούδης, Φραγκούδης, Ψαρούδας, Μαρούδας)




-όγλου: Μικρά Ασία (Πεσμαζόγλου, Κουρατζόγλου, Ασλάνογλου)




-άκης: Κρήτη (Παπαδάκης, Σαββάκης)




-άκος: Μάνη (Παντελάκος, Δημητράκος, Μαυροειδάκος)




-πουλος: Κυρίως στην Πελοπόννησο (Νικολακόπουλος, Αβραμόπουλος, Ανδρικόπουλος)




-άτος: Κεφαλονιά (Δημητράτος, Γιανουλάτος, Γερολυμάτος)




-έλης: Μυτιλήνη, Αϊβαλί, Λήμνο, Ίμβρο (Παπαδέλης, Χαμαλέλλης, Χωριατέλλης, Ξαφέλλης, Κοντέλλης)




-ούσης: Χίος (Χαλκούσης,Παϊδούσης)




Ας δούμε λοιπόν την ετυμολογία μερικών εκ των πιο συνηθισμένων ελληνικών επωνύμων:




Παλαιολόγος: Από το μτγν.ρημ.παλαιολογώ, λέω, ομιλώ 
περί αρχαίων-παλαιών πραγμάτων. Επώνυμο της τελευταίας δυναστείας του 
Βυζαντίου. Συνηθέστατο επώνυμο σήμερα, κυρίως λόγω της χρησιμοποίησης 
του «Παλαιολόγος» ως βαφτιστικού.




Βασιλόπουλος: Αρκετά συνηθισμένο επώνυμο, με προφανή
προέλευση από το βαφτιστικό Βασίλειος, με το επίσης σύνηθες τρόπο 
σχηματισμού επωνύμου με την κατάληξη -όπουλος.




Οικονόμου: Συχνότατο ελληνικό επώνυμο, κυρίως λόγω 
της σημασίας της λέξης οικονόμος ως εκκλησιαστικός αξιωματούχος, 
κληρικός, υπεύθυνος κυρίως για την οικονομική διαχείριση εκκλησίας ή 
μοναστηριού.




Παπαδόπουλος: Γιος ή απόγονος του παπά (παπαδοπαίδι), ίσως το πολυπληθέστερο όνομα στην Ελλάδα μαζί με την κατάληξη -οπουλος.




Καραγιάννης: Σύνθετο όνομα από τούρκικη λέξη kara = μαύρος, μελαχρινός συν το βαφτιστικό όνομα Γιάννης.




Κωνσταντόπουλος: Γιος ή απόγονος του Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος προέρχεται από το λατινικό Constantinus.




Αγγελόπουλος : Επώνυµο πατρωνυµικό που προέρχεται από το βαφτιστικό όνοµα Άγγελος συν την κατάληξη –όπουλος.




Ρήγας: Από το νεοελληνικό ρήγας, λαϊκότροπα ο 
βασιλιάς (μεσαιωνικό ρήγας). Προέρχεται από το ελληνιστικό ρηξ, 
αιτιατική ρήγα, που προέρχεται από το λατινικό rex.




Χατζής: Σύνηθες πρόθεμα σε πολλά ελληνικά 
επίθετα(Χατζηνικολάου, Χατζηδημητρίου, Χατζόπουλος, Χατζίδης , 
Χατζηδάκης κ.α.). Σύμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη: Άτονη προτακτική λέξη 
που ακολουθείται πάντα από το ενωτικό (-) και έμπαινε πριν από 
βαφτιστικά ή οικογενειακά ονόματα ως τιμητικός τίτλος για να δηλώσει ότι
ένας ορθόδοξος χριστιανός επισκέφτηκε ως προσκυνητής τους Άγιους 
Τόπους.




Βουδούρης: Επώνυμο το οποίο έχει την ίδια αρχή με το
Μπουντούρης, προέρχεται απο τη δημώδη/διαλεκτική λέξη βουδούρης 
(μπουντούρης) που δηλώνει το βραχύσωμο και παχύ άνθρωπο .Η λέξη 
προέρχεται απο το τουρκικό bodur, με την ίδια σημασία.




Μίχας: Πρόκειται για αρβανίτικη παραλλαγή του 
ονόματος Μιχαήλ-Μιχάλης. Σε ελληνόφωνους πληθυσμούς η υποκοριστική 
παραλλαγή του ονόματος ήταν συνήθως “Μίχος”.




Περδικάρης: Επαγγελματικό επώνυμο, απο το ουσ. 
περδικάρης(παλαιοτ. περδικάριος), απο το ουσ. πέρδικα(<αρχ.πέρδιξ) 
και το επίθημα που δηλώνει επάγγελμα –άρης(<ελνστ. –άριος). Πρόκειται
δηλαδή για τον κυνηγό περδικών, ή τον έμπορο του κυνηγιού του. Ως 
επώνυμο αρκετά διαδεδομένο στον ελληνικό χώρο απο παλαιότερες περιόδους.




Πολίτης: Η ετυμολογία του επωνύμου αυτού είναι 
προφανής. Η περίπτωση να προέρχεται από μια οποιαδήποτε πόλη, εκτός από 
την Πόλη, δεν είναι τόσο πιθανή επειδή δεν υπήρχε λόγος να μην 
σχηματιστεί το επώνυμο π.χ. Γιαννιώτης από τα Γιάννενα, Σμυρνιός από τη 
Σμύρνη κ.ο.κ.

http://www.tsekouratoi.gr

Αυτή είναι η πραγματική ερμηνεία των λέξεων! (χιούμορ)



Αρχιτέκτονας: Κάποιος που είτε δεν έχει τα αρ...α για να γίνει μηχανικός... είτε δεν είναι αρκετά π.....ς για να γίνει σχεδιαστής.

Διπλωμάτης: Κάποιος που σου λέει να πας στον διάολο, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ανυπομονείς να ξεκινήσεις το ταξίδι.

Σύμβουλος: Κάποιος που χρησιμοποιεί το ρολόι της γυναίκας σου, σου λέει την ώρα, και μετά σε χρεώνει για αυτό.

Τραπεζίτης: Αυτός που σου δανείζει την ομπρέλα του όταν έχει λιακάδα και την παίρνει πίσω όταν αρχίζει να βρέχει.

Νυμφομανής: Όρος που χρησιμοποιεί ο άντρας για την γυναίκα που θέλει σεξ
περισσότερο από ότι αυτός.

Απαισιόδοξος: Αισιόδοξος με εμπειρία.


Νέο σκάνδαλο: Έκαναν εξαγωγές κρέατος αλόγου και στην Ελλάδα!



Άλλο ένα σκάνδαλο με χρησιμοποίηση κρέατος αλόγου αποκαλύπτει ο βρετανικός Guardian.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι άλλη μία ιρλανδική εταιρία επεξεργασίας κρέατος έχει αναστείλει την παραγωγή μπέργκερ καθώς εντοπίστηκαν ίχνη κρέατος αλόγου σε φορτίο χοιρινού.
Μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν αποδείχθηκε πως το 75% του κρέατος σε ακατέργαστα υλικά της εταιρίας Rangeland Foods προερχόταν από άλογο.
Μάλιστα το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι η Rangeland Foods, που είναι η μεγαλύτερη εταιρία στο συγκεκριμένο τομέα τροφίμων της χώρας, έχει πελάτες σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , η Ελλάδα, η Κύπρος, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία και το Γιβραλτάρ.

http://www.koolnews.gr

Είδηση...βόμβα από Ντουμπάι: Παραγγέλνουν προφυλακτικά κατ΄οίκον μέσω κινητού!


Η DUREX έκανε ξανά το θαύμα της και αυτή τη φορά στο Ντουμπάι.

Τι σκαρφίστηκε; Παράδοση προφυλακτικών κατ' οίκων και μάλιστα με τη χρήση εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Η γνωστή εταιρεία σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των πελατών της σε μια κοινωνία εξαιρετικά αυστηρών ηθών, ξεκινάει την διαμονή των ιδιαίτερων αγαθών από τις 4 το απόγευμα ως τις 4 ξημερώματα.

Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή για κινητά με iOS και να κάνουν τη παραγγελία τους με μερικά μόνο κλικ! Ο διανομέας θα φτάσει στην πόρτα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα λες και είναι ντελίβερι πίτσας.

Ρεπορτάζ-Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου, 

travelstyle.gr

Τρελοί... ταξιδιώτες! Τι ζήτησαν στο ξενοδοχείο και τους άφησαν όλους άναυδους;


Όταν ένας άνθρωπος επισκέπτεται ένα ξενοδοχείο, δεν είναι υποχρεωμένος να αποχωριστεί όλες τις παράξενες συνήθειες που μπορεί να έχει στο σπίτι του. Έτσι, πολλοί πελάτες θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να ζητούν τα πιο απίστευτα πράγματα από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου τους.

Υπάλληλοι της αλυσίδας Best Western αποκάλυψαν μερικά από τα πιο παράξενα πράγματα που τους έχουν ζητήσει, κατά καιρούς, οι πελάτες τους.

Μια γυναίκα είχε ζητήσει ένα έξτρα κρεβάτι για την κούκλα της κόρης της, ένας μηχανόβιος ζήτησε ένα δωμάτιο στο ισόγειο ειδικά για να παρκάρει το «ατσάλινο άλογό» του, και κάποιοι άλλοι ζήτησαν ένα βοηθητικό τραπεζάκι, στην αίθουσα πρωινού, για να τοποθετήσουν ένα θρησκευτικό αγαλματίδιο!

Κάποιοι αγεωγράφητοι πελάτες ζήτησαν δωμάτιο με θέα στη θάλασσα, σε ξενοδοχείο του Μπέρμιγχαμ, το οποίο βρίσκεται 150 χιλιόμετρα μακριά από την πιο κοντινή ακτή.

Πάντως, στην κορυφή της λίστας με τις πιο παράξενες απαιτήσεις βρίσκεται η απαίτηση ενός ζευγαριού που ήθελε... ένα φάντασμα στο δωμάτιό του και η περίπτωση ενός άλλου ζευγαριού που ζήτησε μια... νυφίτσα! Τι την ήθελαν; Είχαν κληθεί σε μία συνάντηση για ιδιοκτήτες μικρών και σπάνιων ζώων και δεν ήθελαν να εμφανιστούν ασυνόδευτοι!

Πηγή: otherside.gr


Γίγαντες στην αρχαιότητα - Τα ευρήματα που αρνείται να κατατάξει η Παλαιοντολογία



Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. 

Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ' την σημερινή. 

Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο.


Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατέκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκαλα! 

Στην Ύδρα, στο σπήλαιο του Αγ. Κυπριανού (μετά το Ζάστανι και πριν το Μώλο) αναφέρεται ύπαρξη γιγάντιου ανθρώπινου σκελετού.Παρόμοια οστά λέγεται ότι είναι θαμμένα και στον περίβολο του ναού του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες. Στον Φενεό της Πελοποννήσου επίσης οι ντόπιοι βεβαιώνουν την ανακάλυψη τάφων με γιγάντιους σκελετούς. Οι τάφοι καταστράφηκαν και οι σκελετοί εξαφανίστηκαν, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάτοικοι που ξέρουν την ακριβή τοποθεσία άλλων τάφων γιγάντων, οι οποίοι δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη στις αρχές, οπότε και «διασώζονται»...• Το Τρίτο Μάτι έχει γράψει για τον γιγάντιο σκελετό (περίπου 2,20 μ. διπλωμένος σε ταφική σχάση) που ανακαλύφθηκε και ξαναθάφτηκε στην Πελάνα της Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον γνωστό ερευνητή Γ.Μπαλάνο, σκελετοί γιγάντων και μάλιστα με μεγάλους κυνόδοντες βρέθηκαν στον λόφο της Βίγλας στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. 

"Το 1993 βρισκόμουν σε αναζήτηση σκελετού 6 μέτρων(!), που οι πληροφορίες τον έφεραν να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στο Τέξας! Με βοήθησε σε αυτό η δημοσιογράφος Δ. Σωτηριάδου, που εργαζόταν τότε στο MEGA. Εξαντλήσαμε όλους τους τρόπους για να τον βρούμε, μέχρι και αγγελία στην εφημερίδα Χρυσή Ευκαιρία στις 10-10-94 βάλαμε! Συγχρόνως σε αναφορά μου στον Πρωθυπουργό (22-9-04, α.π. 1921) ρωτώ εάν λόγω έλλειψης κέντρου συντήρησης σκελετών, εδόθησαν τα τελευταία 50 χρόνια σκελετοί ευρεθέντες στην Ελλάδα, στο εξωτερικό." (Πληροφορία από τον κορυφαίο ανθρωπολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, Νίκο Πουλιανό, ο οποίος αναφέρεται σε 50.000 σκελετούς!). Ρωτώ, επίσης, τι απέγιναν οι σκελετοί της Ομηρικής περιόδου, ύψους 2,05-2,25 μέτρων που βρήκε ο Σλήμαν στις Μυκήνες. 


Προέκυψε, βέβαια, και η φήμη ότι στη διάνοιξη του δρόμου της Επισκοπής Ευβοίας βρέθηκαν στοιβαγμένα ανθρώπινα οστά διπλάσιου μεγέθους από το κανονικό. Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

"Οι δικές μας έρευνες στη Γραβιά Παρνασσίδος, προ οκταετίας, μας έφεραν σε δυο τεχνητούς λόφους-τούμπες, με τους τάφους — στον πρώτο λόφο συλημένους από το 1970, όπως πληροφορηθήκαμε— βασιλέων, προφανώς ύψους 2,35-3,25 μέτρων". Πληροφορίες υπάρχουν για ομαδικούς παρόμοιους τάφους σε Θεσσαλία - Μακεδονία - Αττική. 

Οι Γίγαντες της ΜεσσηνίαςΔημοσίευμα εφημερίδος της "Εμπρός". Ένα περίεργο δημοσίευμα- απόκομμα εφημερίδας των αρχών του περασμένου αιώνα 

ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ - Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.

"...Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ' ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του..." 

Βρέθηκαν στην Αίγυπτο στην περιοχή της Αβύδου και είναι δύο από τους 27 που βρέθηκαν. Δεν αναφέρονται πουθενά επίσημα γιατί υπάρχει φοβερή συγκάλυψη από τις μυστικές υπηρεσίες. Στην Ελλάδα βρέθηκαν οι περισσότεροι γιγάντιοι σκελετοί. Όμως και εδώ έπεσε μαύρο σύννεφο σιωπής. Από τις ......σπάνιες, κλεμμένες φωτό των ειδικών είναι και αυτή. 

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 

Στην Αμερική: Αναφορές και ευρήματα περί γιγάντων υπάρχουν σε ολόκληρη την Αμερικανική Ήπειρο. Το 1833, στο Lanpock Rancho της Καλιφόρνια βρέθηκε σκελετός ύψους 12 ποδών με κοίλες σφαίρες, πέτρινα τσεκούρια κτλ. Το 1850, το 1875, το 1882, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος F. Μ. Fetty και η σύζυγος του βρήκαν σε ρηχή σπηλιά υπολείμματα γιγαντιαίου σκελετού καθιστού με χειροποίητα αντικείμενα-κτερίσματα από πέτρα και τσακμακόπετρα. Το 1883 βρέθηκε άλλος σκελετός από τον J. A. Faulkner. 


Γιγάντιος σκελετός βρέθηκε στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Αυτός ο συγκεκριμένος σκελετός μετρήθηκε και βρέθηκε να είναι πάνω 12-1/2 πόδια ψηλός. Έχουν αναφερθεί σκελετοί αυτού του τύπου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά. και μάλιστα στην περιοχή της νότιας Φλόριντα, (οι ινδιάνοι της περιοχής αναφέρονται σε δάσκαλους από τα αστέρια). 

Άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις: στη Β. Αμερική, το 1947 (Death Valley), αρχαίο λόγοι βρίσκουν σκελετούς ύψους 9 ποδών (μεγαλύτεροι των 3 μέτρων). Στο Τενεσί, το 1821, βρέθηκε σκελετός ύψους 7 ποδών από τον John Haywood. To 1800, βρέθηκε σκελετός κοντά στο Rutland της Νέας Υόρκης! Στο Evant Kanyon της Αριζόνα, το 1923, δυο σκελετοί με ύψος 15 και 18 πόδια! 

Ομάδα στρατιωτών ξεθάβει στο Lompock Ranco της Καλιφόρνια, το 1833, σκελετό ύψους 12 ποδών με μέγα-όπλα και πέτρινο φέρετρο. Άλλος σκελετός με ύψος 12 πόδια βρίσκεται το 1891, στο Crittenden της Αριζόνα. Σε δυο περιπτώσεις, ο σκελετός είχε 6 δάχτυλα (Braton Tennesee) σε κάθε πόδι στη μια και 6 σε κάθε χέρι, στην άλλη περίπτωση. 

Το 1897, βρέθηκε σκελετός ύψους 9 ποδών κοντά στο Brewersuille της Ιντιάνα. Άλλοι βρέθηκαν στην Bowa της Γιούτα, στο Zenesville του Οχάιο και πάλι στη Νεβάδα στη Humboldt Lake σκελετοί με ύψος 8 1/2 και 10 πόδια! Το 1965, βρέθηκε σκελετός ύψους 8 ποδών και 9 ιντσών στο Holly Greek του Κεντάκι, ενώ υπάρχει και πλήθος άλλων περιπτώσεων. 

• Στην Αυστραλία: Στον ποταμό Gravels κοντά στο Bathurst στη Νέα Νότιο Ουαλία, βρέθηκαν πολλά μέγα-αντικείμενα, σφαίρες, ρόπαλα, πέλεκεις, μαχαίρια, βλήματα, (αντικείμενα βάρους 8, 10, 15, 21, 25 λίβρες) και σκελετοί ανδρών ύψους 10 και 12 ποδών. 

Στην ίδια περιοχή, ο φυσικός Rex Gilroy βρήκε σε βάθος δύο μέτρων σκελετό 25 πόδια ψηλό, και με βάρος -κατά τον επιστήμονα-1.000 λίβρες! Στο Gympie Queensland, ένας γεωργός, ο Keith Walker, βρήκε δόντια που κατά τον Gilroy ανήκαν σε άτομο με ύψος 10 πόδια.

Στα Blue Mountains, βρίσκονται ίχνη ποδιών ατόμων που το μεγαλύτερο προσδιορίζει ύψος 20 ποδών. Αυτά και άλλα βρέθηκαν από τον P. Holman. 


Ο Noel Reeves βρήκε «πατήματα» ανθρώπων κοντά στο Kempsey N.S.W. άνωθεν του ποταμού Macleay και προσδιόρισε τους ψηλότερους σε 17 πόδια ύψος!

• Στην Κίνα: Σε πάμπολλα δόντια δράκων(!), τα οποία συγκέντρωσαν πρόσφατα Κινέζοι επιστήμονες, διαπιστώθηκε ότι στα περισσότερα εξ αυτών είχαμε να κάνουμε με δόντια ανθρώπων-γιγάντων ή γιγαντοπιθήκων (MEGAN-THROPUS & GIGANTOPITHECUS). Σκελετούς 10 ποδών έχουν βρει οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν και την πρωτιά σε αριθμό και είδη ευρεθέντων δεινοσαύρων, τα τελευταία 50 χρόνια. 

• Στις Φιλιππίνες: Ένας σκελετός με ύψος 17 πόδια 

• Στο Μαρόκο: Ένας σκελετός με ύψος 12 πόδια 

• Στον Καύκασο: Σκελετοί ύψους 2,8 έως 3,12 μέτρων έχουν βρεθεί στον Καύκασο από τους Σοβιετικούς. 

• Στο Μεξικό: Το 1926, οι D.W. Page και F.W. Devalda βρίσκουν γιγαντιαίους σκελετούς ύψους 10-12 ποδών. Περιοχές που έχουν βρεθεί στο ΜΕΞΙΚΟ, Sisoguiche -Tapextla - Mico River. 

• Στην Αφρική: To 1936, ο παλαιοντολόγος και ανθρωπολόγος Larson Kohl από τη Γερ μανία βρήκε έναν γιγάντιο σκελετό στις άκρες της Λίμνης ELYASI της Κεντρικής Αφρικής. 

Γιγαντοπίθηκος ή Μεγάνθρωπος; 

Είναι δυνατόν οι ανθρωπολόγοι να υποστηρίζουν ότι οι σκελετοί Κίνας (BLACKI), Ιάβας, Αυστραλίας κλπ. που συνοδεύονται από εργαλεία (50.000 έως 180.000 ετών) -π.χ. τσεκούρι 37 λιβρών (16 κιλών!- ήταν Γιγαντοπίθηκοι και όχι Άνθρωποι; Σκελετοί 1.000.000 ετών (Ιάβα), footprints, δηλαδή πατημασιές 9.000.000 ετών στη Νότιο Αφρική μήκους 4 ποδών από γυναίκα με ύψος 30 πόδια (9 μέτρα) και τα διδασκόμενα από την Ελληνική Μυθολογία οδηγούν σε πανάρχαιους ανθρώπους και γίγαντες εκατομμυρίων ετών! 

Μάλιστα, η περίπτωση του Ιουλίου 1877 στο Spring Valley Eureka της Νεβάδα-όπου χρυσοθήρες ανιχνεύοντας τις πέτρες βρήκαν κάτι ασυνήθιστο και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν ένα γιγαντιαίο οστό ανθρώπινου ποδιού, όρθιο ανάμεσα στα βράχια, αλλά ενσωματωμένο μέσα σε σκληρό σκούρο κόκκινο χαλαζίτη- οδηγεί σε ασύλληπτης παλαιότητας εποχή... 


Η επιγονατίδα και η ποδοκνήμη, απανθρακωμένες, έδειχναν κάταγμα 4 ίντσες πάνω από το γόνατο, με απόσταση γονάτου-φτέρνας 39 ίντσες. Δεκάδες γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι πρόκειται για γιγαντο-οστό, που ανήκε σε άνθρωπο ύψους 12 ποδών! (3 μέτρα 60 εκ.). 

Το πολύ ενδιαφέρον όμως είναι ότι το έδαφος που ενεπλάκη ο γίγαντας και στο οποίο βυθίστηκε το πόδι του, είναι χρονολογημένο 185.000.000 χρόνια πριν! Πολλές εφημερίδες έγραφαν γι' αυτό και πολλά μουσεία έστειλαν ερευνητές για περαιτέρω έρευνα της περιοχής. Εντύπωση έκανε δε ότι εκτός από το οστό που βρέθηκε ακέραιο, στην πέτρα είχε αποτυπωθεί τόσο η πατούσα όσο και ολόκληρο το πόδι. 

Ωστόσο, όλη η παλαιοανθρωπολογική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από χιλιάδες "εξαφανίσεις" σκελετών και άλλων συναφών ευρημάτων, όπως ο απολιθωμένος γίγαντας που βρέθηκε το 1895, στα μεταλλεία του Αντρίμ της Ιρλανδίας, ύψους 3,70 μέτρων! Το δεξί πόδι είχε 6 δάχτυλα! Συνολικό βάρος 2050 kg! Οι ιδιοκτήτες και το απολίθωμα εξαφανίστηκαν! 

Στο Crittenton της Αριζόνα, το 1891, βρέθηκε σαρκοφάγος με ανθρώπινο σκελετό 3 μέτρων ύψους, με 6 δάχτυλα σε κάθε πόδι! Ενώ στο Lompock Rancho της Καλιφόρνια, ο σκελετός που βρέθηκε είχε θαμμένα μαζί του βλήματα, πέτρινα τσεκούρια και άλλα «artifacts». Είχε, επίσης, διπλή σειρά δοντιών στην επάνω και κάτω γνάθο! Δυστυχώς, το σύνολο ξαναθάφτηκε βιαστικά λόγω της απειλής των συγκεντρωμένων Ινδιάνων, οι οποίοι θεωρούσαν ιερές τις ταφές. 

Έχουμε, λοιπόν, συχνά παραλλαγές με 6 δάχτυλα ή και απολιθωμένα σώματα, πιθανόν λόγω κλιματολογικών ή εδαφικών συν θηκών, και οπλισμό με κοίλα βλήματα, τσεκούρια - μαχαίρια - ρόπαλα, αλλά και ξίφος σε μία περίπτωση στην Αγγλία. 

Όλα αυτά δεν είναι παρά ελάχιστες περιπτώσεις από τις πάμπολες που ζητούν απάντηση από την επιστήμη. Το πόσο θα «κοστίσει» αυτή η απάντηση είναι άλλο θέμα... 

Πηγή :

Γ.Πάλμος

Τρίτο Μάτι.Δεκέμβριος 2004 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ FORUM

1) Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα
. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ' την σημερινή.

Η ελληνική μυθολογία αναφέρει αρκετούς γίγαντες και ακόμη και στην Βίβλο αναφέρεται ο περίφημος Γολιάθ.

Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο. Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκαλα! 

Αδελφός κολλητού μου, δούλευε στις ανασκαφές στο νέο μουσείο της ακρόπολης, (που μέχρι να ανοίξει, θα είναι παλιό), όταν συνάντησε έναν φίλο του, όπου δούλευε Συγγρού Φιξ, στο σταθμό του μετρό. Ο μετροπόντικας, είχε σταματήσει τις εργασίες του, είχαν βρει κάποια αρχαιολογικά ευρήματα και περίμεναν την αρχαιολογική υπηρεσία, να τα δει. Ανάμεσα στα ευρήματα, υπήρχαν κοκάλα, κόκαλα «ανθρώπινα», τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν παρά το τεράστιο μέγεθος τους. Ο χώρος έκλεισε για κάποιες μέρες, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργάτες, η αρχαιολογική υπηρεσία, έφτασε, κάτι μαύρα τζιπ, χωρίς διακριτικά έφτασαν, κάτι φουσκωτοί με μαύρα κουστούμια επίσης, αστυνομία δεν ήρθε, μόνο κάποια άτομα από την ασφάλεια. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ τίποτα περισσότερο παρά μόνο ότι βρέθηκαν κάποια αγγεία, όχι κάποιας σημαντικής αξίας.

(ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ) 

Έστω ότι όντως βρήκαν μεγάλα οστά, "ανθρώπινα" στην Αθήνα ή και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην ανακοινωθεί επίσημα από τους ερευνητές. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να κρύβουν και φοβούνται να το ανακοινώσουν. 

Πριν από κάποιους μήνες οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν κάποιοι πολύ μικρόσωμοι σκελετοί. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Τα Νέα onLine: Iνδονησία: 

"Λείψανα νάνου εξαδέλφου του ανθρώπου ξαναγράφουν την ιστορία της εξέλιξής μας.

Τα λείψανα ενός μικρόσωμου εξαδέλφου του σύγχρονου ανθρώπου, που επονομάστηκε «το χόμπιτ» και έζησε πριν από μόλις 12.000 χρόνια, ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες. Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα μας οδηγεί να ξαναγράψουμε την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου". 

Στη Γένεση, υπάρχει το περίφημο απόσπασμα "οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέρες εκείναις(...) οι απ' αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί".

Διαβάζοντας τη Γένεση και το Απόκρυφο του Ενώχ (και αυτά μόνο από την ιουδαιοχριστιανική άποψη), βλέπουμε πως οι γίγαντες ήταν τα προϊόντα ένωσης των "υιών του θεού" ή εκπεσόντων αγγέλων με τις θυγατέρες των ανθρώπων, ενώ στο Δευτερονόμιο αναφέρονται ως "υιοί του Ανάκ".

Σε μια από τις μετόπες του Παρθενώνα, υπάρχει η απεικόνιση των Τιτάνων, σε σύγκριση με τους ανθρώπους, όπου φαίνεται το υπερφυσικό μέγεθός τους. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς... 

Πηγή

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...! 
aneksigita-fainomena


Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger