E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Κίνα: Επιτρεπτό το να' σαι γκέι- Απαραίτητος, όμως, ο γάμος!

Τρίτη 16 Απριλίου 2013



Δεν είναι ακριβώς ζευγάρια. Ούτε οικογένεια. Ούτε καν φίλοι μεταξύ τους, όπως παραδέχονται. Πρόκειται απλά για άτομα που κάνουν μία συμφωνία, για να απαλλαγούν από την κοινωνική και την οικογενειακή πίεση. Γιατί στην Κίνα επιτρέπεται να είναι κανείς ομοφυλόφιλος, αλλά παραμένει επιβεβλημένο να παντρεύεται εκπρόσωπο του άλλου φύλου.
Η ομοφυλοφιλία δεν είναι πλέον παράνομη στη χώρα – κάτι που ίσχυε έως το 1997. Η Κίνα έχει πάψει να  θεωρείται από τα πλέον ομοφοβικά μέρη του πλανήτη. Μέχρι ενός σημείου όμως. Για την κοινωνία παραμένει καταδικαστέο το να μην συνεχίσει κανείς το οικογενειακό δέντρο. Ακόμη και τώρα ασκείται τεράστια πίεση από τους γονείς προκειμένου να παντρευτούν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον Ζανγκ Μπεϊτσουάν, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κινγκντάο, το 80% των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών παντρεύενται. Κάποιοι, μεταξύ τους. Όμως υπάρχουν και σύζυγοι που δεν έχουν ιδέα για την πραγματική σεξουαλική ταυτότητα του συντρόφου τους. Οι περισσότεροι, ψάχνουν υποψήφιους μέσω διαδικτύου.

«Έχω υποσχεθεί στους γονείς μου ότι θα παντρευτώ έως το 2014. Ψάχνω για κάποιον απλό, ειλικρινή, που έχει σπίτι και δεν θέλει παιδί. Δεν θα ενοχλήσουμε ο ένας τον άλλο. Ο γάμος θα κρατήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια», έχει γράψει σε σχετική αγγελία μία νεαρή κοπέλα.

Ο Τομ Γουάνγκ και η σύζυγός του γνωρίστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Στο πρώτο ραντεβού της είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, εκείνη του εξομολογήθηκε το ίδιο. Ένα χρόνο αργότερα, παντρεύτηκαν. Ο Γουάνγκ θεωρεί πως είναι απλά «συνέταιροι» σε μία συμφωνία που θα τους εξασφαλίσει τις καλές σχέσεις με την οικογένειά τους και θα προστατέψει την καριέρα τους. Ο ίδιος λέει πως η σχετική πίεση για το γάμο ξεκινά στα 30 για τους άνδρες και πολύ νωρίτερα για τις γυναίκες. Όχι μόνο από τους γονείς. «Αν δεν έχεις σχέση, στη δουλειά σε θεωρούν περίεργο. Σε αντιμετωπίζουν ως πιο ώριμο και υπεύθυνο άνθρωπο μετά από το γάμο», λέει στην εφημερίδα Guardian.

Με όλα αυτά, ο Ξινγκ Φέι, της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Σιτσουάν υπολογίζει πως 12 εκ. γκέι άνδρες έχουν παντρευτεί ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Βέβαια οι γάμοι αυτοί δεν κρατούν πολλοί. Για αυτό κατά κανόνα κάνουν αναλυτική καταγραφή των όρων πριν συμφωνήσουν. Από τα περιουσιακά στοιχεία έως το ότι θα κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια, αλλά θα μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι σε περίπτωση επίσκεψης από τους γονείς. Και έτσι – κατά κάποιο τρόπο τουλάχιστον – όλοι είναι ικανοποιημένοι. 


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger