E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν τη Βοστώνη

Τρίτη 16 Απριλίου 2013


Τουλάχιστον δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις δύο εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου της Βοστώνης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Για περισσότερα από 100 άτομα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στα νοσοκομεία και δέχτηκαν ιατρική φροντίδα μετά από τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, έγραψε η εφημερίδα Boston Globe μέσω του Twitter.

Δεν είναι σαφές ποια πηγή παράσχει τις πληροφορίες τις οποίες αναφέρει στο Twitter της, η Boston Globe.

Το πρακτορείο Ρόιτερς που αναμετέδωσε την σχετική είδηση από το Twitter της Boston Globe, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από κάποια ανεξάρτητη πηγή ότι τουλάχιστον 100 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Επισήμως δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 άλλοι τραυματίστηκαν σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, των αρχών η οποία ακολούθησε τις εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης 

Οι νικητές είχαν ήδη περάσει τη γραμμή του τερματισμού, όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις, ενώ χιλιάδες άλλοι δρομείς εξακολουθούσαν ακόμη να τρέχουν στην διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό, τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

Εκρηξη και στη βιβλιοθήκη JFK

Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε εξάλλου ότι σημειώθηκε έκρηξη στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, μετά από τις άλλες εκρήξεις στην πόλη κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νέβα Κόκλι δήλωσε ότι "υπήρξε και μια άλλη έκρηξη στη Βιβλιοθήκη JFK".

Η Ρέιτσελ Ντέι εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Εντολή Ομπάμα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα 

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα κοντά στην γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε από τον διευθυντή του FBI, Μπομπ Μιούλερ και την επικεφαλής του τομέα Εσωτερικής Ασφάλειας,Τζάνετ Ναπολιτάνο, σχετικά με τα γεγονότα της Βοστόνης ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι ο Ομπάμα ζήτησε «ενεργή διερεύνηση και αντιμετώπιση του περιστατικού στη Βοστώνη», καθώς και συνεχή συντονισμό των κρατικών πολιτειακών παραγόντων με τους τοπικούς αξιωματούχους στη Βοστόνη. 

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ομοσπονδιακές αρχές (FFA) έχουν απαγορεύσει προς το παρόν οποιαδήποτε απο-προσγείωση στο αεροδρόμιο Logan της Βοστώνης, ενώ έχουν εκκενωθεί οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Harvard.

Σύμφωνα με το CNBC, έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ η Ομοσπονδία Χόκευ ανακοίνωσε την αναβολή του αγώνα-ορόσημο για την πόλη, που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, μεταξύ των Ottawa Senators και Boston Bruins. 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, ανέφερε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τους διεθνούς μαραθωνίου της πόλης και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ήταν αποτέλεσμα «ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών που οδήγησαν σε σοβαρές σωματικές βλάβες».

Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε, ότι οι ερευνητές της αστυνομίας που εξετάζουν τις συνθήκες, δεν συνδέουν την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της πόλης, με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια του μαραθώνιου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, διαψεύδονται επίσης, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα, ότι οι αρχές κρατούν, τουλάχιστον, έναν ύποπτο που φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις. Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αστυνομία εξέτασε και ανέκρινε πολλούς αλλά δεν έχει συλλάβει κανέναν που να συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger